در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا ذرت چاق کننده است ؟
برای کسب اطلاعات با جراح چاقی، با ما در تماس باشید
همه ما انسان ها برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه خود، نیاز به مصرف مواد غذایی داریم. مواد غذایی مختلفی نیز وجود دارد که بدن ما برای تامین انرژی روزانه و مورد نیاز خود، نیاز به مصرف آنان خواهد داشت.
مقدمه
مواد غذایی متنوعی که هر کدام از آن ها، خواص خاص خود را دارند و می توانند برای بدن بسیار مفید باشد. اما از این موضوع نباید غافل شد که از مصرف هر ماده غذایی، باید در حد و اندازه معمول مورد استفاده قرار گیرد تا بتوان از فواید آن بهره برد. یکی از مهمترین و بهترین مواد غذایی که می تواند برای بدن انسان از جنبه های مختلف، مفید باشد، ذرت است.
پیشنهاد می کنیم از پست آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود دیدن کنید.
ذرت دارای خواص گوناگونی می باشد
ذرت دارای خواص گوناگونی می باشد که برای بدن انسان بسیار مفید بوده و حتی می تواند در پیشگیری و درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد. یکی از نکات کلیدی در مصرف ذرت، خواص آن در افزایش وزن و حتی در کاهش وزن است.
یعنی ذرت می تواند هم باعث افزایش وزن شود و هم باعث لاغری شود. از آنجایی که لاغری بیش از حد و چاقی بیش از حد، نوعی بیماری محسوب می شود، لازمه مصرف چنین مواد غذایی، استفاده درست و اصولی در راستای رسیدن به هدف مورد نظر خواهد بود.
ما در این مقاله به بررسی دقیق ذرت و خواص ذرت خواهیم پرداخت و همچنین به پاسخ سوال اصلی مقاله یعنی آیا ذرت چاق کننده است، خواهیم پرداخت و در نهایت به بررسی فواید آن در دو مقوله چاقی خواهیم پرداخت.
اینفوگرافیک آیا ذرت چاق کننده است
همچنین ذرت خاصیت فراوانی در جراحی چاقی دارد که در این مقاله هم به بررسی این موضوع می پردازیم. اما شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف ذرت در چاق شدن یا لاغر شدن و آگاهی بیشتر در این مورد که آیا ذرت چاق کننده است ،
و همچنین کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی چاقی، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی که یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد، تماس حاصل فرمایید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی شناخته می شود.
آیا ذرت چاق کننده است
بله ذرست سرشار از کربوهیدرات و پروتئین است و نیز دارای انواع مواد معدنی است.
مصرف زیاد آن باعث افزایش اضافه وزن و چاقی می شود.
در ادامه مقاله “آیا ذرت چاق کننده است” به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
ذرت چیست؟
انواع ذرت چیست؟
نقش ذرت در تغذیه چیست؟
نقش ذرت در صنعت چیست؟
ارزش غذایی ذرت چقدر است؟
مزایای مصرف ذرت چیست؟
آیا ذرت چاق کننده است؟
نقش ذرت در لاغری چیست؟
مزایای ذرت برای لاغری چیست؟
چاقی چیست؟
چربی دور شکم چیست؟
چربی احشایی چیست؟
شاخص توده بدنی چیست؟
شاخص توده بدنی یا BMI چگونه محاسبه میشود؟
جدول شاخص توده بدنی
جراحی چاقی چیست؟
هدف از جراحی چاقی چیست؟
انواع جراحی چاقی کدامند؟
مزایای جراحی چاقی چیست؟
مزایای استفاده از ذرت در جراحی چاقی چیست؟
نتیجه گیری
ذرت چیست؟
قبل از پاسخ به این سوال که آیا ذرت چاق کننده است، لازم است تا ذرت را بیشتر مورد ارزیابی قرار دهیم. ذرت یکی از ارزشمندترین مواد غذایی می باشد که از خانواده بزرگ غلات و گندم می باشد.
ذرت که به نام corn نیز شناخته می شود، یک دانه غلات است که برای اولین بار توسط مردم بومی در جنوب مکزیک حدود 10000 سال پیش اهلی شد.
ساقه برگ این گیاه گل آذین های گرده و گل آذین تخمک زا از هم جدا می کند .
قدمت این ماده غذایی به بیش از ده ها هزار سال قبل بر می گردد که برای اولین بار، این گیاه در آمریکای مرکزی کشف شد و مورد استفاده قرار گرفت.
ذرت یک نوع ماده غذایی گیاهی بوده که سرشار از مواد معدنی و ویتامین های مختلف می باشد و امروزه به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در سبد غذایی خانواده ها در سراسر جهان قرار گرفته است.
ذرت علاوه بر استفاده در مواد غذایی برای انسان ها، در بسیاری صنایع و خوراک دام هم مورد استفاده قرار گرفته است.
ذرت یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین مواد غذایی از شاخه غلات در جهان می باشد و جزو پر استفاده ترین غلات قرار می گیرد.
این گیاه در سراسر جهان رشد می نماید و می توان در مناطقی اقدام به کاشت و پرورش آن نمود. ذرت دارای انواع مختلفی می باشد که ما در ادامه به آن می پردازیم. ذرت ها به صورت خام یا تصفیه شده موجود می باشد و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
در بسیاری از مواد غذایی، از ذرت به عنوان یک ماده اصلی استفاده می شود و این نشاندهنده میزان محبوب بودن و فایده دار بودن آن می باشد.
ذرت سرشار از فیبر، مواد معدنی مختلف، ویتامین های مختلف، پروتئین و … می باشد که می تواند در انواع مواد غذایی و در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. ذرت ها در رنگ های مختلف یافت می شود که بیشترین فراوانی آن مربوط به ذرت زرد رنگ می باشد.
ذرت دارای خواص مختلفی از جمله کاهش وزن یا افزایش وزن می باشد که در این مقاله به آن پرداخته می شود و به این سوال که آیا ذرت چاق کننده است، پاسخ داده خواهد شد.
انواع ذرت
ذرت شیرین
ذرت شیرین که یکی از انواع ذرت ها می باشد، دارای قند می باشد و این قند از نوع قند طبیعی می باشد. این ذرت در آمریکا کشت و مورد استفاده قرار گرفته است و در سراسر جهان گسترش یافته است.
بر طبق نظریه های کارشناسان مواد غذایی، ذرت شیرین، نوعی ذرت با جهش ژنتیکی طبیعی می باشد که در مزارع ذرت کشت می شود. میزان قند موجود در ذرت شیرین، به مراتب بیشتر از سایر ذرت ها می باشد.
نوع بهره برداری و استفاده از آن بدین صورت است که بعد از خشک شدن، برداشت خواهد شد و در زمانی که هنوز به شیرینی کافی نرسیده باشد، اقدام به برداشت آن می شود و این دانه های آبدار، پوسته آن برداشته خواهد شد و به صورت خام بفروش می رسد.
امروزه ذرت شیرین، در غذاهایی مانند ذرت بخارپز و ذرت مکزیکی قابل مشاهده است که ذرت خام را آب پز نموده و با موادی دیگر ترکیب کرده و اقدام به مصرف آن می نمایند.
ذرت شیرین را می توان با انواع مواد غذایی ترکیب نموده و مورد استفاده قرار داد. ذرت شیرین را می توان با حبوبات دیگر به عنوان یک وعده غذایی کامل مصرف نمود و از مزایای آن بهره برد.
از ذرت شیرین در تهیه انواع کباب ذرت، پیتزا و … استفاده می شود. لازم به ذکر است برای بهره مندی از خواص ذرت شیرین، لازم است که طبق یک روش اصولی مصرف شود و از خاصیت آن بهره برد.
زیرا این سوال وجود دارد که آیا ذرت چاق کننده است. برای استفاده از ذرت شیرین می توان از پزشکان متخصصی مشورت گرفت و حتی در راستای کاهش وزن مورد استفاده قرار داد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه لاغری و جراحی چاقی می باشد.
ذرت دندانی
ذرت دندانی یکی دیگر از انواع ذرت ها می باشد که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در ذرت دندانی، میزان نشاسته موجود در آن بسیار بیشتر از سایر ذرت ها می باشد و از لحاظ مزه و شیرین بودن آن نسبت به ذرت شیرین کمتر می باشد. بیشترین کاربرد ذرت دندانی برای خوراک دام ها و حیوانات می باشد و به همین دلیل به ذرت دندانی، ذرت دامی هم گفته می شود.
ذرت دامی کاربردهای مختلفی نیز دارد که از مهمترین آن در تهیه آرد ذرت و مواد غذایی مختلف می باشد. نحوه برداشت ذرت دندانی بدین صورت است که بعد از بالغ شدن آن مورد برداشت قرار می گیرد و در موارد مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ذرت دامی در مقابل ذرت شیرین قرار دارد، یعنی ذرت شیرین به صورت نابالغ برداشت شده ولی ذرت دندانی به صورت بالغ. میزان شیرینی موجود در ذرت دندانی بسیار کمتر بوده و برای استفاده انسان ها مورد مناسبی نخواهد بود و باید با طعم دهنده های مختلفی ترکیب و استفاده شود.
ذرت دندانی علاوه بر استفاده در دام و طیور، در صنعت نیز مورد استفاده قرار می گیرد و گاهی از آن برای تولید اتانلو برای تمیز کردن سوخت و در تهیه و تولید ضد عفونی کننده ها مورد استفاده قرار می گیرد.
ذرت معطر و بلوری
ذرت معطر و بلوری که از انواع ذرت ها محسوب می شود، در این نوع از ذرت، میزان نشاسته موجود و نرمی نشاسته آن به نسبت ذرت دندانی کمتر بوده و عملا دانه های آن سفت و سخت می باشد. دانه های ذرت معطر به رنگ های مختلفی مانند رنگ قرمز، نارنجی، آبی، بنفش می باشد.
ذرت معطر نیز در موارد مختلفی مانند تزئینات دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد و این دانه ها را می توان به صورت خشک شده یا پخته شده استفاده کرد. بیشترین میزان فراوانی ذرت معطر و بلوری در مناطق آمریکای جنوبی می باشد که طی فرایندهایی می توان از آن به عنوان ذرت خوراکی استفاده کرد.
پاپ کورن
یکی از محبوب ترین و فراوان ترین نوع ذرت، پاپ کورن می باشد. این ذرت بعد از ایجاد حرارت و داغ شدن، پف خواهد کرد و حالت حجمی به خود خواهد گرفت و هر دانه از این ذرت حاوی مقداری روغن می باشد که می تواند از آن به عنوان یک خوراکی استفاده کرد.
میزان رطوبت موجود در پاپ کورن بسیار بالاست و ماندگاری بالایی دارد و دلیل ماندگاری آن به خاطر همین رطوبت بالای آن می باشد که می تواند در حفظ و نگهداری آن موثر باشد. پاپ کورن دارای مزایای متعددی می باشد که از جمله آن برای افزایش وزن مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از مهمترین خواص ذرت شیرین، می توان در زمینه کاهش وزن استفاده کرد و افرادی که دارای شاخص توده بدنی پایینی هستند، می توانند برای لاغری از آن استفاده کنند، ولی اگر فردی دارای شاخص توده بدنی بالا باشد، باید با پزشکی متخصص مشورت نماید و بهتر است از روش های دیگری مانند جراحی چاقی استفاده نماید تا کاهش وزن را تجربه کند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد که می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
شما در حال مطالعه مقاله آیا ذرت چاق کننده است، می باشید.
نقش ذرت در تغذیه
ذرت و انواع آن، امروزه به عنوان یکی از اصلی ترین منابع غذایی افراد می باشد که در سراسر جهان گسترش یافته است. همان طور که در بخشی از مقاله گفته شد، قدمت این گیاه به بیش از ده ها هزار سال قبل بر می گردد که از دیرباز، مورد توجه انسان ها بوده است و افراد توانسته اند با مصرف مقدار مشخصی از آن، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را از آن دریافت نمایند. در بسیاری از کشورهای دنیا، ذرت در کنار برنج و گندم به عنوان مواد اصلی غذایی در سبد غذایی آنان قرار گرفته است.
دانه های ذرت به دلیل داشتن نشاسته فراوان آن، به عنوان یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی به شمار می رود و در تهیه انواع ماده غذایی مانند آرد ذرت، تهیه نان و … مورد استفاده قرار گرفته است.
بخش دیگری از دانه های ذرت از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است که بیشترین ماده معدنی مورد نیاز بدن مربوط به کربوهیدرات و آب می باشد. همچنین ذرت دارای ویتامین های مختلفی بوده که هر کدام از آنان می تواند برای بدن بسیار مفید و کارساز باشد.
علاوه بر استفاده انسان ها از گیاه ذرت، این ماده غذایی با ارزش در خوراک دام ها و طیور مورد استفاده قرار می گیرد و دانه های خشک شده ذرت را به همراه دیگر گیاهان ترکیب نموده و مورد استفاده حیوانات قرار می گیرد. افزایش روز افزون تولید گیاه ذرت و بهره برداری آن در بخش های مختلف غذایی و غیر غذایی، این موضوع را نشان می دهد که این گیاه به عنوان یکی از بااهمیت ترین مواد غذایی و غیر غذایی محسوب می شود.
ارزش غذایی ذرت در مباحثی مانند افزایش وزن و یا حتی کاهش وزن مورد استفاده قرار گرفته و افرادی که مبتلا به بیماری چاقی با شاخص توده بدنی پایینی می باشند، می توانند از این گیاه استفاده نمایند.
نقش ذرت در صنعت
ذرت علاوه بر استفاده غذایی در صنایع مختلف نیز مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است. یکی از مهمترین مواد صنعتی که در تولید آن از ذرت استفاده می شود، اتانول می باشد که در سال های اخیر، رشد بی نظیری نیز داشته است و در کشورهای صنعتی مانند آمریکا و آلمان، بحش زیادی از تولید ذرت های غیر غذایی را در بخش های تولیدی مانند تولید اتانول، صرف می نمایند.
اتانول جایگزین مناسسب برای سوخت های فسیلی می باشد که امروزه از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و در صنایع انرژی و صنعت، از اتانول به عنوان بخش سوخت اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
ارزش غذایی ذرت
گیاه ذرت دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد که در موارد مختلفی مورد استفاده افراد قرار می گیرد. به ازای هر 100 گرم ذرت می توان به مقدار حدودی 350 گرم کالری، 5 گرم چربی و انواع کربوهیدرات ها را مشاهده کرد.
همچنین ذرت سرشار از فیبر می باشد که می تواند برای بدن بسیار مفید باشد. ذرت دارای انواع ویتامین های گروه A و B و C می باشد که تمامی این ویتامین ها جزو مواد معدنی و ویتامینی ضروری بدن محسوب می شود.
همچنین آهن موجود در ذرت در جلوگیری از کم خونی در افراد می تواند موثر باشد و میزان قابل توجهی کلسیم موجود در آن می تواند در جلوگیری از پوکی استخوان مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین از نشاسته موجود در ذرت هم نباید غافل شد که در بهبود سیستم گوارشی بدن می تواند موثر باشد. همچنین از ذرت می توان در مواردی مانند کاهش وزن و لاغری استفاده کرد.
به شرطی که فرد مورد نظر دارای شاخص توده بدنی پایینی باشد و در صورت داشتن BMI بالا، لازم است از روش های دیگری مانند جراحی چاقی برای کاهش وزن استفاده نموده و در عین حال از ذرت هم استفاده کند.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را به منظور انجام جراحی چاقی و همچنین استفاده از ذرت در راستای کاهش وزن، انجام دهد.
حال در ادامهدمقاله آیا ذرت چاق کننده است، به بررسی مواد تشکیل دهنده ذرت خواهیم پرداخت که هر کدام، فواید مختلفی برای بدن خواهد داشت:
کربوهیدراتها
یکی از مواد تشکیل دهنده ذرت، کربوهیدرات می باشد که میزان کربوهیدرات موجود در آن بین 30 الی 80 درصد وزن آن محسوب می شود و این بازه می تواند در ذرت ها و انواع آن مختلف باشد. اما به طور کلی، جزو بیشترین ماده تشکیل دهنده ذرت محسوب می شود.
گیاه ذرت حاوی شکر می باشد که قند موجود در ذرت به خصوص درت شیرین باعث شده که شاخص گلیسمی آن بالا باشد و برای افرادی که دچار افزایش وزن هستند، نمی تواند مفید باشد، زیرا باعث افزایش قند خون خواهد شد.
اما در پاسخ به این سوال که آیا ذرت چاق کننده است یا خیر، با توجه به میزان کربوهیدرات موجود و قند موجود در ذرت، می توان گفت در صورت مصرف بیش از اندازه آن، می تواند باعث چاقی شود. البته برای افرادی که از لاغری رنج می برند، می تواند بسیار موثر باشد و با مصرف اصولی آن، از فواید آن استفاده کرد.
فیبر
ذرت حاوی مقدار مشخصی از فیبر می باشد که وجود چنین ماده ای برای بدن بسیار ضروری خواهد بود. فیبر موجود در ذرت به مقدار مشخصی حدود 20 درصد وزن خشک ذرت را در بر می گیرد و با مصرف آن می تواند در بهبود عملکرد گوارشی بدن، احساس سیری زودرس و … استفاده کرد.
همچنین فیبر خاصیت درمانی برای بدن دارد که به همین دلیل می توان گفت گیاه ذرت، دارای خاصیت درمانی نیز می باشد که مهمترین آن، بهبود در عملکرد گوارش و روده انسان می باشد.
پروتئین
گیاه ذرت، دارای مقدار مشخصی از پروتئین می باشد که با توجه به تنوع ذرت ها می تواند مقداری متغیر را در هر ذرت داشته باشد.
میزان پروتئین موجود در ذرت چیزی حدود 15 درصد می باشد که این پروتئین ها، فاقد اسیدهای آمینه شاخه دار می باشد و جزو آمینو اسیدهای ضروری محسوب نمی شود. اما با مصرف آن می توان به مقداری حتی کم، پروتئین از ذرت دریافت کرد که برای بدن مفید باشد.
پروتئین نقش موثری در کاهش وزن و لاغری افراد چاق خواهد داشت و افراد دارای BMI پایین می توانند از آن برای لاغری استفاده کنند.
اما افراد دارای شاخص توده بدنی بالا بهتر است از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کنند و بعد از آن اقدام به مصرف ذرت و پروتئین موجود در آن نمایند تا در کاهش وزن و ماندگاری وزن موثر باشد.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی که به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد، می تواند راهنمایی های لازم را در این باره انجام دهد.
از جمله ویتامین ها و منابع معدنی موجود در ذرت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
منگنز:
ذرت حاوی مقدار کمی از منگنز می باشد و این ماده مهم برای بدن ضروری بوده و از آنجایی که منگنز در مواد غذایی مختلف کمتر یافت می شود، می توان با مصرف ذرت، مقدار کمی از آن را دریافت کرد.
فسفر:
در ذرت شیرین می توان مقداری مناسب از فسفر را پیدا کرد که نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت های بدن خواهد داشت و در ترمیم بافت های آسیب دیده استفاده نمود.
منیزیم:
منیزیم موجود در ذرت می تواند باعث جلوگیری از انواع بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی شود.
روی:
این عنصر کمیاب در مواد غذایی، یکی از عناصر مهم در بدن می باشد که می تواند به بهبود وضعیت عمومی بدن کمک کند که گیاه ذرت دارای مقداری از این عنصر می باشد.
مس:
مس یک ماده ای با ارزش در بدن محسوب می شود که خواص آنتی اکسیدانی در بدن دارد و می تواند در افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری های مختلف موثر باشد.
در موارد بالا به تعدادی از خواص بسیار مهم گیاه ذرت اشاره کردیم و در این مقاله نیز به بررسی این که آیا ذرت چاق کننده است یا خیر، خواهیم پرداخت.
مزایای مصرف ذرت
ذرت دارای خاصیت های فراوانی می باشد و مصرف آن دارای مزیت های گوناگونی می باشد که ما در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت. از مهمترین خواص استفاده از ذرت می توان به درمان مشکلات کلیوی و مثانه اشاره کرد.
ذرت گیاهی است که خاصیت روندگی در بدن دارد و افرادی که در دفع ادرار دچار مشکل هستند، می توانند با مصرف آن، به حل مشکل خود بپردازند و در درمان بیماری هایی مانند مشکلات سنگ کلیه، التهاب های موجود در مجاری ادراری استفاده کند.
در مردان بیماری و التهابات پروستات بسیار شایع است. مصرف ذرت می تواند تا حدی در درمان این مشکل موثر باشد و التهابات ناشی از آن را برطرف نماید.
مصرف ذرت می تواند باعث شود که فرد از انرژی خوبی در طی روز برخوردار باشد و از خستگی های پی در پی جلوگیری نماید. خواص آنتی اکسیدانی موجود در ذرت باعث می شود که سیستم ایمنی بدن قدرتمندتر شده و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری نماید.
همچنین ذرت می تواند در افزایش وزن برای افراد لاغر موثر باشد و همچنین بر عکس این قضیه یعنی در کاهش وزن افراد چاق دارای BMI پایین موثر باشد.
البته باید در نظر داشت که افراد دارای BMI بالا بهتر است اقدام به جراحی چاقی برای لاغری نمایند و بعد از آن اقدام به مصرف ذرت برای تثبیت وزن نمایند که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را در این مورد انجام دهد.
حال در مقاله آیا ذرت چاق کننده است، به بررسی مزایا و فواید مصرف ذرت خواهیم پرداخت و در نهایت به بررسی موضوع اصلی مقاله می پردازیم:
از یبوست و ایجاد بواسیر جلوگیری می کند
ذرت سرشار از فیبر می باشد. مصرف ذرت باعث خواهد شد که مقدار مشخصی از فیبر وارد بدن شود و این ماده با ارزش باعث می شود، افرادی که مبتلا به یبوست و بواسیر می باشند، برای درمان این معضل اقدام به درمان آن نمایند. همچنین فیبر باعث بهبود عملکرد در سیستم گوارشی بدن و هضم و دفع راحت تر غذا خواهد شد.
مصرف ذرت باعث بهبود رشد می شود
ذرت حاوی ویتامین B می باشد و این ویتامین نقش موثری در رشد افراد خواهد داشت و افرادی که در زمان کودکی یا بلوغ خود هستند، می توانند با مصرف ذرت، رشد بسیار خوبی داشته باشند. همچنین مصرف چنین ویتامینی باعث بهبود عملکرد در سیستم عصبی بدن خواهد شد و می تواند در سلامت عمومی بدن و بهتر شدن حال عمومی بدن بسیار موثر و کارساز باشد.
باعث افزایش وزن در افراد لاغر خواهد شد
ذرت می تواند به عنوان یک ماده غذایی اصلی و با ارزش برای افراد لاغر باشد و افرادی که به سختی افزایش وزن پیدا می کنند، می توانند با مصرف ذرت اقدام به افزایش وزن نمایند. دلیل این امر هم به خاطر کربوهیدارت بالا و کالری بالای ذرت می باشد که می تواند باعث چاق شدن فرد لاغر شود. پس تا حدودی متوجه شدیم که آیا ذرت چاق کننده است یا خیر.
پیشنهاد می کنیم از پست آیا قهوه چاق کننده است دیدن کنید.
ذرت سرشار از مواد معدنی مهم برای سلامت عمومی بدن می باشد
وجود مواد معدنی مختلف مانند آهن، روی، مس، منگنز، کلسیم و … برای سلامتی بدن بسیار مفید بوده و مصرف آن امری ضروری و حیاتی می باشد. ذرت حاوی مقادیر مشخصی از این مواد معدنی می باشد که با مصرف آن می توان در بهبود سلامت عمومی بدن، اقداماتی موثر انجام داد. سیستم عمومی بدن نقش مهمی در پایداری بدن در حال عادی خواهد داشت.
کم خونی
ذرت منبع بسیار خوبی برای آهن می باشد و آهن موجود در ذرت باعث می شود که با مصرف آن، میزان تولید گلبول های قرمز در بدن افزایش پیدا کند و از بروز بیماری هایی مانند کمبود آهن و کم خونی جلوگیری نماید و همچنین برای افرادی که به انواع تالاسمی دچار هستند، می تواند بسیار مفید واقع شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
ذرت حاوی مقدار مشخصی ویتامین C می باشد و همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی می باشد که این دو ماده باارزش، باعث افزایش سیستم ایمنی بدن خواهد شد که می تواند در بروز بیماری های مختلفی مانند انواع سرطان و … جلوگیری نماید.
جلوگیری از بروز انواع سرطان ها
ذرت خاصیت فراوانی از لحاظ جلوگیری از بیماری های خطرناکی مانند سرطان دارد. ذرت حاوی اسید فرولیک می باشد که وجود چنین ماده ای باعث خواهد شد که از رشد تومورهای سرطانی در بدن جلوگیری شود. همچنین فیبر موجود در ذرت باعث می شود که مشکلات گوارشی بهبود یابد و ماده ای موثر در جلوگیری از بروز سرطان روده خواهد بود.
حفاظت از قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
ذرت و روغن آن حاوی مقدار فراوانی از آتروژنیک می باشد که در کاهش کلسترول خون بسیار موثر است و به همین دلیل می تواند از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری نماید.
یکی از بهترین روغن های خوراکی که برای سلامتی افراد مفید است، روغن ذرت می باشد که به افزایش سلامتی قلب و عروق کمک فراوانی می نماید. روغن ذرت حاوی امگا 3 می باشد که این ماده با ارزش در کنترل و کاهش کلسترول خون بسیار موثر بوده و از بروز بیماری های خونی و قلبی جلوگیری به عمل می آورد.
انسداد عروق قلبی از جمله مشکلات شایع در بیماری های قلبی بوده که مصرف ذرت و روغن ذرت می تواند از بروز چنین عارضه هایی جلوگیری نماید.
سلامت و بهبودی بیماری های چشم
عوامل بسیاری نیز باعث می شود که یک فرد به بیماری های چشمی دچار شود. شایع ترین نوع اختلالات چشمی و بینایی، مربوط به آب مروارید می باشد که می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی از ناحیه چشم شود.
سن بالا و عفونت های متعدد باعث بروز چنین التهاباتی در چشم خواهد شد. مصرف ذرت می تواند در بهبود و سلامت چشم بسیار موثر باشد. زیرا ذرت حاوی مقدار فراوانی از لوتئین و زآگزانتین می باشد که در بهبود آب مروارید و التهاب های ایجاد شده در چشم بسیار موثر است.
چنین ماده غذایی با ارزشی نیز می تواند از بروز التهاب های چشمی و بیماری های مرتبط با آن جلوگیری نماید و کمک فراوانی از نظر بینایی انجام دهد.
کنترل و بهبود بیماری دیابت
ذرت و مصرف آن می تواند باعث جلوگیری از بروز انواع دیابت به خصوص دیابت نوع دوم شود. مصرف ذرت می تواند در زمینه مقابله با بیماری فشار خون و بیماری قند خون، بسیار موثر واقع شود.
زیرا ذرت دارای خواص گیاهی متعددی بوده و می تواند باعث کنترل سطح انسولین خون نیز شود و در کنترل و بهبود بیماری دیابت می تواند موثر باشد و افراد می توانند به صورت عادی به زندگی خود ادامه دهند.
همچنین، از آنجایی که ذرت در کاهش وزن بسیار موثر است، می تواند با کاهش وزن افراد دارای شاخص توده بدنی کمتر در بهبود بیماری دیابت موثر واقع شود.
البته لازم به گفتن است که افراد دارای شاخص توده بدنی بالا از بیماری دیابت رنج می برند که برای درمان آن بهتر است اقدام به لاغری از طریق روش هایی مانند جراحی چاقی نمایند و بعد از آن اقدام به مصرف ذرت نمایند تا در بهبود بیماری دیابت موثر باشد.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی که یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد، می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
همچنین می توانید با مطالعه داروی تقویتی برای افراد دیابتی اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید.
ذرت و کاربرد آن در لوازم آرایشی و بهداشتی و سلامت پوست
ذرت علاوه بر خاصیت دارویی و درمان بسیاری از بیماری ها، خاصیت زیادی در صنعت دارد که ما در مواردی به آن اشاره کردیم. از جمله موارد کاربرد آن می توان به صنعت لوازم آرایشی اشاره کرد که می توان از ذرت و روغن در بسیاری از لوازم آرایشی مانند انواع کرم های دست و صورت مشاهده کرد که به صورت موضعی روی پوست قرار داده می شود و از بروز بیماری های پوستی و التهابات پوستی، جلوگیری می نماید.
مشکلات پوستی و زیبایی های مربوط به پوست از اهمیت بسیاری برخوردار است و مستقیما بر ظاهر و زیبایی چهره تاثیر می گذارد.
خاصیت آنتی اکسیدانی ذرت باعث می شود که با استفاده از کرم های حاوی ذرت، این خاصیت مهم به پوست برسد و همین امر باعث بهبود خونرسانی و اکسیژن رسانی به سطح پوست می شود و در سلامت و جوانسازی پوست بسیار موثر و کارساز است.
بسیاری از افرادی که دچار التهابات پوستی و خارش و جوش های پوستی می باشند، با مصرف ذرت به صورت موضعی می توانند در بهبود مشکلات خود اقداماتی موثر انجام دهند.
خواص ذرت در بارداری
ذرت حاوی مقدار فراوانی از اسید فولیک می باشد که در سلامت بانوان باردار و جنین بسیار ضروری و مهم می باشد که می تواند از بروز مشکلات مختلفی جلوگیری نماید. همچنین ذرت مقدار زیادی آهن دارد که مصرف آهن برای زنان باردار باعث می شود که دچار مشکلات کم خونی نشوند و برای سلامت خود و جنین بسیار مفید خواهد بود.
حال که با برخی از مزایای مصرف ذرت آشنا شده ایم، به سراغ مبحث اصلی مقاله خواهیم رفت و به این سوال پاسخ می دهیم که آیا ذرت چاق کننده است؟
آیا ذرت چاق کننده است؟
به طور کلی مصرف هر ماده غذایی بیش از اندازه معمول می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند اضافه وزن و چربی شود. این چربی ها می تواند علاوه بر ناحیه شکم، در نواحی دیگر به وجود بیاید.
همان طور که گفته شد، ذرت دارای مزایای متعددی می باشد که مصرف آن می تواند برای بدن مفید باشد. ذرت سرشار از پروتئین و کربوهیدرات و انواع مواد معدنی می باشد. اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند باعث بروز افزایش وزن و چاقی شود.
به خصوص شربت ذرت که به میزان زیادی شکر دارد، شکر موجود در آن به چربی تبدیل خواهد شد و در بدن ذخیره می شود. ذرت پخته حاوی کالری فراوان می باشد.
ذرت حاوی فروکتوز می باشد و این قند می تواند در تشکیل چربی های اضافی بدن موثر باشد. مصرف 100 گرم ذرت شیرین می تواند حدود 80 گرم قند فروکتوز به بدن اضافه کند و به میزان 120 کالری به بدن اضافه نماید که در تامین انرژی مورد نیاز بدن موثر است. همچنین ذرت حاوی قند ساکاروز می باشد که این ساکاروز باعث افزایش وزن در افراد لاغر خواهد شد.
البته افراد دارای وزن بالا باید به این موضوع دقت نمایند که در مصرف ذرت، به خصوص ذرت شیرین احتیاط لازم را داشته باشند.
به دلیل وجود قند فروکتوز در ذرت، می تواند باعث افزایش ذخایر چربی در کبد فرد شود
همچنین به دلیل وجود قند فروکتوز در ذرت، می تواند باعث افزایش ذخایر چربی در کبد فرد شود. مصرف ذرت به صورت عادی نمی تواند باعث بروز خطر و مشکل شود و مقدار مشخصی از آن می تواند باعث ایجاد فایده در بدن شود.
ماده اصلی افزایش وزن و چاقی در ذرت، مربوط به فروکتوز می باشد. فروکتوز موجود در ذرت، به خصوص شربت ذرت که امروزه از مصرف بالایی برخوردار است، صرفا 10 درصد نیاز مصرف انرژی فرد را تامین خواهد کرد و مابقی آن به چربی های احشایی تبدیل می شود.
همچنین فروکتوز باعث تحریک پرخوری و هورمون گرسنگی می شود و به همین دلیل باعث افزایش اشتها در فرد شده و در نهایت منجر به افزایش وزن در فرد خواهد شد.
برخی از قندهای دیگر نیز در کنترل اشتها و هورمون گرسنگی موثر هستند، اما قند فروکتوز چنین عملکردی ندارد و به همین دلیل می تواند برای افراد مستعد چاقی دردسرساز شود.
ذرت حاوی مقدار فراوانی از فیبر می باشد
همچنین ذرت حاوی مقدار فراوانی از فیبر می باشد که فیبر موجود در آن باعث پر شدن معده و شکم خواهد شد.
اما بعضی از افراد اقدام به تهیه و مصرف ذرت پخته می نمایند که ذرت پخته حاوی ماده ارزشمند و مقوی می باشد که می تواند در سبد غذایی فرد قرار گیرد. در ذرت پخته، مقدار قند فروکتوز آن بسیار پایین تر از حالت عادی بوده و کمتر در چاق کنندگی موثر است.
در برخی از موارد، ذرت های فراوری شده به اندازه ذرت خانگی که پخته می باشد، خاصیت آنچنانی ندارند که در چیپس و سایر مواد غذایی از این نوع ذرت استفاده می شود. در عین استفاده از ذرت فراوری شده، به چنین مواد غذایی، انواع نمک و شکر و … افزوده می شود که می تواند باعث چاق شدن فرد شود.
با تمام این تفاسیر، ما متوجه شدیم که ذرت می تواند باعث چاقی شود و در پاسخ به این سوال که آیا ذرت چاق کننده است، باید بگوییم با توجه به نوع مصرف آن و نحوه مصرف آن می توان گفت که چاق کننده می باشد.
اما صورت دیگر قضیه هم وجود دارد. یعنی مصرف ذرت و نحوه مصرف آن می تواند باعث کاهش وزن و لاغری در فرد شود. به شرطی که بتوان از روش هایی اقدام به مصرف آن نمود که می تواند برای افراد دارای چاقی مفید باشد. ما در ادامه مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت:
ذرت در لاغری
ذرت دارای مزایای تغذیه ای فراوانی می باشد که می تواند برای سلامتی بدن انسان مفید باشد. ذرت را به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا و کاربردهای متنوعی که دارد، می توان در بخش های مختلف غذایی مورد استفاده قرار داد.
مهمترین ماده موجود در ذرت، کربوهیدرات آن می باشد که استفاده صحیح و درست از آن می تواند باعث کاهش وزن و لاغری در افراد شود. البته ناگفته نماند که استفاده از ذرت برای لاغری، صرفا برای افرادی توصیه می شود که دارای شاخص توده بدنی یا همان BMI پایین تری می باشند.
یعنی اگر فردی دارای BMI بالاتری باشد، بهتر است برای کاهش وزن خود به سراغ روش های دیگری مانند جراحی چاقی برود که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
مزایای ذرت برای لاغری
ذرت دارای مزایای فراوانی می باشد که در زمینه لاغری می توان از آن استفاده کرد. از جمله مزایای ذرت در لاغری عبارتند از:
ذرت یک کربوهیدرات سالم است
ذرت یک ماده غذایی با ارزش است که دارای کربوهیدرات سالمی می باشد و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بهترین گزینه برای مصرف خواهد بود. زیرا ذرت می تواند جایگزین مناسبی برای افراد چاق در راستای مصرف برنج باشد. کربوهیدرات های موجود در ذرت از نوع سالم بوده و مصرف اصولی آن می تواند باعث کاهش وزن شود.
البته در مبحث قبلی مقاله به این موضوع اشاره شد که آیا ذرت چاق کننده است یا خیر، که بستگی به نوع مصرف ذرت دارد که با این تفاسیر باید برای کاهش وزن، اقدام به مصرف اصولی آن نمود.
ذرت دارای فرولیک اسید است
طبق تحقیقات به عمل آمده، ذرت حاوی مقادیری مشخص فرولیک اسید می باشد که یک ماده شیمیایی منحصر به فرد می باشد و یکی از مواد ضروری بدن محسوب می شود. این ماده با ارزش در بیشتر غلات از جمله ذرت یافت می شود.
اگر بتوان از ذرت پخته شده در وعده های غذایی استفاده کرد، میزان اسید فرولیک موجود در ذرت افزایش خواهد یافت. این ماده با ارزش در تعادل وزن انسان و همچنین سلامتی عمومی بدن بسیار مفید می باشد.
ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن
همان طور که مکرر گفته شد، ذرت سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی نیز می باشد که برای بدن می تواند مفید باشد. ذرت سرشار از انواع ویتامین های A و B و C می باشد. همچنین علاوه بر این، ذرت حاوی پروبیوتیک می باشد که این باکتری باعث تحریک روده می باشد که می تواند در هضم و جذب غذا موثر باشد. وجود چنین ماده ای باعث افزایش متابولیسم بدن می شود که می تواند در راستای کاهش وزن، بسیار موثر باشد.
برای افرادی که دارای چاقی مفرط بوده و از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند، بهتر است در ابتدا اقدام به جراحی چاقی نمایند و سپس اقدام به مصرف ذرت برای تثبیت کاهش وزن خود نمایند. یکی از بهترین متخصصین این حوزه جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد که می تواند راهنمایی های لازم را ارائه دهد.
حال که در این مقاله متوجه شدیم که آیا ذرت چاق کننده است، به سراغ مبحث مهمی خواهیم رفت که مرتبط با مصرف ذرت و خواص آن می باشد و آن هم چاقی و جراحی چاقی می باشد و همچنین از کاربرد ذرت در جراحی چاقی، مباحثی را اشاره خواهیم کرد.
چاقی چیست؟
چاقی به تجمع غیر عادی چربی در بدن گفته می شود و این چربی های اضافی نیز در قسمت های مختلف بدن، تجمع می نماید که باعث ناموزون شدن اندام های بدن و عوارض مختلفی نیز برای افراد خواهد شد.
در طی سالیان اخیر، چاقی نوعی بیماری تلقی می شود و عوامل مختلفی نیز در به وجود آمدن چاقی و اضافه وزن دخیل خواهد بود که برخی از این عوامل می تواند عوامل ژنتیکی یا وراثت باشد و یا می تواند به دلایلی مانند سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ورزش و … به وجود بیاید.
در بدن همه ما انسان ها، هورمونی به نام هورمون گرسنگی وجود دارد که پس از مصرف غذا، ترشح این هورمون به حداقل خواهد رسید و فرد احساس سیری خواهد کرد و مواد غذایی متعددی از جمله ذرت می تواند در عملکرد درست این هورمون موثر باشد.
افرادی که دچار چاقی می شوند، دچار مشکل اختلال در ترشح این هورمون خواهند شد. یعنی فرد بعد از مصرف غذا، باز هم می تواند غذا مصرف کند و میل به غذا در او کاهش نخواهد یافت.
به همین دلیل این مسئله باعث خواهد شد که فرد دچار چاقی مفرط شود. چاقی مفرط می تواند ریشه در مشکلات عصبی داشته باشد و علاوه بر مصرف بی رویه غذا، باعث عدم تعادل در ترشح هورمون های مختلف در بدن شود که در نهایت باعث بر هم خوردن وزن بدن خواهد شد.
چاقی به نوعی یک بیماری مزمن می باشد
چاقی به نوعی یک بیماری مزمن می باشد و یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا محسوب می شود. چاقی و بیماری های مرتبط به چاقی می تواند روند عادی زندگی فرد را دچار اخلال و بی نظمی نماید و فرد نتواند حتی به امور روزمره خود برسد.
اختلال در وزن می تواند باعث بروز مشکلات و بیماری های مرتبط با چاقی شود که از جمله آن می توان به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دوم، مشکلات فشار خون، انواع سرطان ها و … اشاره کرد.
همچنین می توانید با مطالعه چرا چاق می شویم اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید.
ممکن است افرادی که دارای چاقی می باشند و شاخص توده بدنی آن ها در حد بالایی نباشد، می توانند با مصرف مواد غذایی مختلف و استفاده از رژیم غذایی متنوع از جمله مصرف ذرت، اقدام به کاهش وزن نمایند. اما این موضوع برای افراد دچار چاقی مفرط با شاخص توده بدنی بالا نخواهد بود.
این گونه افراد باید اقدام به انجام جراحی چاقی نمایند و در نهایت همراه با آن اقدام به مصرف مواد غذایی نمایند تا بتوانند به کاهش وزن ایده آل خود برسند. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر برای جراحی چاقی و انجام آن و همچنین استفاده از مواد غذایی مختلف در جراحی چاقی مانند ذرت، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید.
حال در مقاله آیا ذرت چاق کننده است، به بررسی انواع چربی ها در بدن خواهیم پرداخت:
چربی دور شکم
نوعی از چربی ها در بدن وجود دارد که در دور شکم تجمع پیدا می کند. تجمع چربی در دور شکم می تواند به عوامل ژنتیکی بازگردد و اگر فردی در اطراف خود چنین افرادی را داشته باشد که از چربی دور شکم رنج می برند، احتمالا هم خود فرد به این قضیه دچار شده است. در چنین حالتی، بدن فرد به شکل گلابی خواهد بود و چربی های بیشتری در نواحی ران و باسن تجمع خواهد کرد.
چربی احشایی
بدن افراد، بسیاری از چربی های خود را در زیر پوست خود ذخیره می نماید که می تواند باعث بروز مشکلات و عارضه هایی در ناحیه ستون فقرات و عضلات پاها شود.
درد کمر و درد در ناحیه ران پا از جمله مشکلات مربوط به این قضیه خواهد بود. چنین چربی هایی می تواند به تمامی بافت های بدن و رگ خونی نفوذ پیدا کند و باعث انسداد رگ های خونی شده و در بروز بیماری های قلبی و عروقی موثر خواهد بود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، چربی های احشایی به مراتب خطرناک تر از چربی های دور شکمی بوده و افرادی که به چنین مشکلی دچار هستند، باید به فکر کاهش وزن خود باشند.
افرادی که دارای شاخص توده بدنی پایینی می باشند، می توانند با استفاده از رژیم غذایی و مصرف غلات از جمله ذرت، اقدام به کاهش وزن نمایند. اما افراد دارای شاخص توده بدنی بالا باید اقدام به جراحی چاقی برای کاهش وزن نمایند.
شما می توانید در این زمینه با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی در تماس باشید.
شما در حال مطالعه مقاله آیا ذرت چاق کننده است، می باشید.
شاخص توده بدنی چیست؟
در این مقاله، بارها به عبارت شاخص توده بدنی برخورد کرده اید که یک موضوع مهم و کلیدی در مبحث چاقی و لاغری می باشد. شاخص توده بدنی که به اختصار به آن BMI گفته می شود، مقیاسی برای اندازه گیری میزان چربی بدن می باشد که سنجشی درست و دقیق برای مقایسه وزن فرد نسبت به قد وی می باشد. میزان تناسب اندام یک فرد توسط شاخص توده بدنی مشخص خواهد شد و نشان می دهد که فرد در چه وضعیتی از وزن و تناسب اندام قرار دارد.
شاخص توده بدنی یک معیار کلی برای نشان دادن میزان چاقی و لاغری افراد می باشد و نشان می دهد که آیا فرد از چاقی رنج می برد یا خیر و همچنین برای افراد لاغر که قصد افزایش وزن دارند، می توانند از این سنجش استفاده کنند. لازم به ذکر است که شاخص توده بدنی، نحوه توزیع و پخش شدن چربی ها را در بدن نشان نمی دهد.
در مثال این موضوع می توان به افراد ورزشکار و بدنسازانی اشاره کرد که عضلات زیادی دارند ولی چربی کمی دارند.
چنین افرادی دارای وزن نسبتا بالا و البته مناسب نسبت به قد خود هستند و این امر باعث می شود شاخص توده بدنی آن ها بالا باشد ولی دچار مشکلات چربی شکمی یا احشایی نمی باشند.
شاخص توده بدنی یا BMI چگونه محاسبه میشود؟
شاخص توده بدنی، سنجش وزن نسبت به قد فرد خواهد بود. این شاخص براوردی از حجم چربی های ذخیره شده در بدن را نشان می دهد که البته به نحوه توزیع آن نمی پردازد. شاخص BMI توسط یک فرمول ریاضی محاسبه می شود که توسط این فرمول مشخص خواهد شد که آیا فرد دچار لاغری یا چاقی می باشد.
همان طور که در جدول مشاهده می کنید، می توان دریافت که فرد در چه بازه ای قرار دارد و این بازه نشان می دهد که آیا فرد از چاقی یا لاغری مفرط رنج می برد یا خیر.
نکته بسیار مهم این است که افراد دارای شاخص توده بدنی پایین تر که از چاقی رنج می برند، می توانند با مصرف مواد غذایی مانند ذرت اقدام به کاهش وزن نمایند. البته ما متوجه شدیم که آیا ذرت چاق کننده است یا خیر و چاق نمودن فرد توسط ذرت، بستگی به نوع مصرف فرد دارد.
اما می توان از ذرت در کاهش وزن استفاده کرد. اگر فردی دارای شاخص توده بدنی بالایی می باشد، بهتر است از جراحی چاقی برای کاهش وزن خود استفاده نماید و در نهایت با مصرف مواد غذایی اقدام به کاهش وزن و تثبیت وزن خود نماید که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را در این مورد انجام دهد.
حال در مبحث بعدی به سراغ یکی از بهترین روش های کاهش وزن خواهیم رفت که آن هم جراحی چاقی می باشد و در نهایت از تاثیرات مصرف ذرت در جراحی چاقی خواهیم گفت.
جراحی چاقی
جراحی چاقی در واقع با انجام تغییرات ساختاری در سیستم گوارشی انسان، باعث می شود که فرد بتواند به کاهش وزن دلخواه خود برسد و لاغر شود. در واقع جراحی چاقی، کاهش کالری دریافتی بدن را هدف قرار می دهد.
برای اطلاعات کامل تر، جراحی معده برای لاغری و جراحی لاغری در رشت را مطالعه کنید.
از آنجایی که افزایش وزن و چربی در بدن رابطه مستقیم با افزایش کالری ورودی به بدن را دارد، جراحی چاقی باعث می شود که میزان کالری دریافتی از مواد غذایی کاهش چشمگیری داشته باشد و در نهایت امر باعث کاهش وزن در فرد شود. جراحی چاقی یک روش درمانی بدون عارضه و قطعی در راستای کاهش وزن و درمان بیماری های مرتبط با چاقی می باشد.
هدف از جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی می تواند برای افرادی مناسب باشد که دارای شاخص توده بدنی بسیار بالایی هستند و روش های مختلفی مانند رژیم غذایی و … نتوانسته به آنان کمکی کند و به همین دلیل از این روش درمانی مطمئن استفاده می نمایند.
جراحی چاقی باعث می شود که فرد در طی مدت زمان کم، کاهش وزن سریعی را تجربه کند و فرد بتواند به اندام دلخواه خود برسد.
از آنجایی که چاقی باعث بروز بیماری های مختلف و حتی مرگ افراد می شود، یکی از مهمترین اهداف جراحی چاقی را می توان در بهبود بیماری های مرتبط با چاقی دانست.
جراحی چاقی باعث می شود که فرد بتواند به زندگی عادی خود بازگردد و همین امر باعث افزایش کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس در فرد خواهد شد و همین امر می تواند تاثیرات روحی فراوانی نیز برای فرد داشته باشد.
جراحی چاقی می تواند در درمان بیماری هایی مانند بیماری ریفلاکس معده، بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر باشد. همچنین در کنار جراحی چاقی می توان از مواد غذایی متنوعی مانند ذرت استفاده کرد که علاوه بر خاصیت چاق کنندگی برای افراد لاغر، می توان با مصرف اصولی آن در زمینه کاهش وزن بعد از جراحی چاقی کمک گرفت. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد که می تواند راهنمایی های لازم را ارائه دهد.
همچنین توصیه می کنیم، عمل اسلیو با بیمه تامین اجتماعی را مشاهده کنید.
انواع جراحی چاقی
جراحی چاقی دارای انواع مختلفی نیز می باشد که امروزه با استفاده از تجهیزات روز پزشکی، انجام می شود. در گذشته به روش جراحی باز، جراحی های چاقی انجام می شد.
اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، جراحی های چاقی با استفاده از دستگاه هایی به نام دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود که این روش جراحی، بسیار مطمئن تر، با عوارض کمتر می باشد و با استفاده از این دستگاه، صرفا برش های کوچکی در ناحیه شکم انجام می شود و سپس با قرار داده شدن لوله هایی نازک، اقدام به جراحی چاقی خواهد شد. این روش جراحی دارای دوره نقاهت کمتر و طول درمان بسیار کوتاه تری می باشد.
ما در ادامه مقاله آیا ذرت چاق کننده است، به بررسی انواع جراحی های چاقی خواهیم پرداخت:
جراحی چاقی به روش اسلیو معده
یکی از رایج ترین انواع جراحی چاقی توسط دکتر سلیمی، عمل اسلیو معده می باشد که جزو پرکاربردترین نوع جراحی چاقی محسوب می شود. در این روش، قسمت زیادی از معده برداشته خواهد شد و تنها بخش کوچکی از آن باقی می ماند.
این تغییر ساختاری در سیستم گوارش باعث کاهش حجم معده می شود و در نهایت امر، فرد با مصرف مقدار کمی از غذا می تواند سریعا احساس سیری پیدا کند و همین امر به مرور زمان باعث کاهش وزن در فرد خواهد شد.
اسلیو معده نقس مهمی در کاهش ترشح هورمون گرسنگی دارد که می تواند در تنظیم وزن بدن موثر باشد. بعد از اسلیو معده می توان با استفاده از مصرف غلات از جمله ذرت، اقدام به دریافت مواد معدنی مورد نیاز برای بدن نمود و همچنین می توان از خواص لاغری آن بهره برد.
یکی از بهترین متخصصان حوزه جراحی چاقی از جمله جراحی اسلیو معده، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد.
جراحی چاقی به روش بای پس معده
جراحی چاقی به روش بای پس معده بدین گونه است که معده فرد به دو بخش تقسیم می شود. این روش جراحی از پیچیدگی بیشتری نسبت به اسلیو معده برخوردار است و انجام روش جراحی بای پس بدین گونه است که بخش کوچکتر معده بعد از دریافت غذا، مستقیما وارد روده خواهد شد و عمل دفع صورت می گیرد. بخش بزرگتر معده به طور کلی برداشته خواهد شد و معده فرد به حالت یک لوله باریک در خواهد آمد.
میزان دوره نقاهت بای پس معده کمی بیشتر از سایر روش ها خواهد بود. افرادی که عمل بای پس معده را انجام می دهند، جذب مواد غذایی کمتری را تجربه می کنند و به همین دلیل باید اقدام به مصرف غلات مختلف از جمله ذرت نمایند تا بتوانند کمبود مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن را جبران نمایند.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را برای جراحی بای پس معده انجام دهد.
جراحی چاقی به روش بای پس با سوئیچ اثنی عشری
این روش جراحی به نوعی شبیه به جراحی اسلیو معده می باشد. در جراحی سوییچ اثنی عشری، بخش بزرگی از معده به طور کامل برداشته خواهد شد و بعد از کوچک شدن معده، قسمتی از روده دچار تغییراتی می شود و در نهایت اقدام به برداشته شدن کیسه صفرا خواهد شد.
انجام این روش جراحی باعث کوتاه تر شدن مسیر ورود غذا و سپس ورود آن به روده خواهد شد و غذا سریعا دفع خواهد شد و عمل جذب کمتری صورت خواهد گرفت. در این روش، اشتهای فرد کمتر خواهد شد.
زیرا هورمون گرسنگی در فرد از بین خواهد رفت و فرد بعد از مصرف مقدار کمی از غذا، احساس سیری پیدا خواهد کرد.
جراحی چاقی به روش حلقه گذاری معده
در این روش، یک حلقه به دور بخش کوچکی از معده شما گذاشته می شود. این حلقه به بخش بالایی معده شما متصل می شود و بخش فوقانی معده را از بخش دیگر آن جدا می کند.
غذاهای خورده شده وارد این بخش کوچک می شوند در نتیجه معده زودتر پر می شود و شما خیلی سریع احساس سیری می کنید و دیگر تمایلی به خوردن غذای بیشتر ندارید.
بعد از عمل جراحی به وسیله حلقه گذاری، شما به وزن دلخواه و مطلوب خود می رسید و وزن زیادی را کم می کنید.
اما این روش از لاغری روشی منسوخ شده است و احتمال این که مری شما بعد از مدتی ورم کند، وجود دارد. پیشنهاد می شود با وجود روش های جدیدی از جراحی چاقی مانند اسلیو معده و بای پس معده و با کمک دکتر سلیمی، به سراغ این روش های منسوخ شده نروید.
این روش جراحی یکی از روش های پرکاربرد در جراحی چاقی محسوب می شود. در این روش جراحی، حلقه ای در بخش بالایی معده قرار خواهد گرفت. انجام این روش جراحی باعث می شود که حجم معده کمتر از حالت عادی شود و فرد بعد از مصرف مقدار کمی از غذا، احساس سیری پیدا می کند و همین امر می تواند به مرور زمان باعث کاهش وزن در فرد شود.
در این روش جراحی، فرد دیگر اشتهای سابق را نخواهد داشت و می تواند با مصرف غلات مختلف از جمله ذرت، در کنترل مورد مورد نیاز بدن خود مدیریت لازم را انجام دهد.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع جراحی های چاقی و انجام آن، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید.
مزایای جراحی چاقی چیست؟
حال در مقاله آیا ذرت چاق کننده است، به تعدادی از مزایای جراحی چاقی اشاره خواهیم کرد که باعث شده این روش کاهش وزن، به عنوان یکی از بهترین روش های لاغری محسوب شود. از جمله مزایای جراحی چاقی عبارتند از:
- کاهش وزن سریع
- بهبود استانداردهای زندگی
- درمان دیابت به خصوص دیابت نوع دو
- بهبود وضعیت روحی بیمار
- درمان بیماری های عروقی قلبی و جلوگیری از سکته های قلبی
- جلوگیری از شکستگی غضروف و استخوان
- امید به زندگی طولانی
- صرفه جویی اقتصادی بیشتر
مزایای استفاده از ذرت در جراحی چاقی
در این مقاله به مزیت های استفاده از ذرت اشاره شد که این ماده باارزش علاوه بر ارزش غذایی بسیار بالا، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد.
ذرت حاوی مواد با ارزشی مانند فیبر می باشد که فیبر موجود در ذرت، باعث بهبود در سیستم گوارشی بدن خواهد شد و افرادی که اقدام به جراحی چاقی نموده اند، می توانند از فیبر موجود در آن برای بهبود زخم های بعد از جراحی در ناحیه گوارش، استفاده کافی را ببرند. همچنین فیبر باعث جلوگیری از بروز یبوست خواهد شد که یکی از عوارض جراحی چاقی است.
ذرت به دلیل داشتن ویتامین های مختلف، می تواند به عنوان یک منبع مغذی برای افرادی باشد که بعد از جراحی چاقی دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی شده اند و با مصرف مدیریت شده آن می توانند ویتامین های ضروری بدن را از آن دریافت کنند.
ذرت به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی بالا می تواند باعث بهبود در وضعیت سیستم ایمنی بدن شود. بعد از جراحی چاقی، فرد دچار ضعف در سیستم ایمنی بدن می شود که با مصرف ذرت می توان اقدام به بازسازی سیستم ایمنی بدن نمود که در طی شدن دوران نقاهت موثر است.
ذرت حاوی مقدار فراوانی از آهن می باشد که می تواند در جبران کم خونی بعد از جراحی موثر باشد و همچنین با افزایش میزان گلبول های قرمز، باعث می شود که فرد بتواند دوران نقاهت کمتری را تجربه نماید.
از آنجایی که ذرت خاصیت چاق کنندگی دارد، می توان با مصرف اصولی آن اقدام به کاهش وزن و یا تثبیت وزن بعد از جراحی چاقی نمود که این مورد یکی از مهمترین مزیت های استفاده از ذرت می باشد.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی یکی از بهترین مواد غذایی رایج در جهان پرداختیم که ذرت نام دارد. گیاه ذرت خاصیت فراوانی دارد که در انواع غذاها می توان از آن استفاده کرد. این گیاه با ارزش، دارای ویتامین ها و انواع مواد معدنی می باشد که می تواند برای بدن مفید باشد.
همچنین در این مقاله به بررسی این سوال پرداختیم که آیا ذرت چاق کننده است. در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به نوع مصرف آن می توان گفت که خاصیت چاق کنندگی دارد.
البته با مصرف مدیریت شده آن می توان در زمینه لاغری و کاهش وزن اقداماتی نمود. البته این مورد برای افرادی مناسب است که دارای چاقی با شاخص BMI پایین می باشند و افرادی که از شاخص BMI بالایی برخوردار هستند، بهتر است از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کنند.
یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد که می تواند راهنمایی های لازم را برای انجام جراحی چاقی و همچنین مصرف ذرت در زمینه کاهش وزن، در اختیار متقاضیان قرار دهد.
امتیاز: 4.3 / 5. رای: 107