در این مقاله به بررسی قرص چربی خون آتورواستاتین می پردازیم. با ما بمانید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
ویدئو قرص آتورواستاتین برای چیست
در این رابطه می توانید با دکتر سلیمی مشورت نمایید. دکتر سلیمی یکی از بهترین متخصصین در این حوزه می باشد.
قرص آتورواستاتین برای چیست
موارد مصرف آتورواستاتین:
آتورواستاتین به عنوان یک مکمل غذایی برای درمان چربی خون بالا استفاده می شود. سطح کلسترول تام، کلسترول LDL، آپولیپوپروتئین B و تری گلیسیرید را در بیماران مبتلا به پرخونی کاهش می دهد.
مکانیسم اثر آتورواستاتین
کنترلگر ردوکتاز 3-هیدروکسی-3- متیل گلوتاریل کوآنزیم A (HMG-CoA)، آنزیمی که سرعت سنتز کلسترول را محدود می کند (این دارو تولید اسید مالونیک از HMG-CoA را کاهش می دهد).
این روش مهار آنزیم باعث افزایش جبران گیرنده های LDL در غشای سلول های کبدی برای تحریک کاتابولیسم LDL می شود.
این داروها علاوه بر مهارکنندههای ردوکتاز HMG-CoA برای کاهش سطح پروتئین C واکنشپذیر، دارای خواص پلوتروپیک از جمله بهبود عملکرد اندوتلیال، کاهش التهاب در محل صفحه کرونری و مهار تجمع پلاکتها هستند.
فواید آتورواستاتین با دوز بالا حداقل به مدت 5 سال باقی مانده است.
نتیجه گیری: پس از ACS، آتورواستاتین با دوز بالا باید حداقل به مدت 5 سال ادامه یابد.
آتورواستاتین با دوز بالا کاهشی را در حوادث عروق کرونر نشان داد، اما کاهش دوز و نرخ قطع بالاتر نیز مشاهده شد.
فارماکوکینتیک آتورواستاتین
آتورواستاتین به سرعت از دستگاه گوارش جذب می شود. فراهمی زیستی مطلق دارو حدود 12 درصد است. اتصال دارو به پروتئین بسیار زیاد است.
این دارو متابولیسم کبدی- خارج کبدی دارد. متابولیت های فعال دارو حدود 70 درصد از اثر مهاری HMG-COA ردوکتاز را بر عهده دارند. نیمه عمر دارو حدود 14 ساعت است، عمدتاً از طریق مدفوع دفع می شود.
در این مقاله اطلاعات کاملی را در خصوص این قرص لاغری و نحوه مصرف و عوارض آن در اختیارتان قرار می دهیم. علاوه بر این، راه های پیشگیری این بیماری را نیز معرفی خواهیم کرد. همراه شما هستیم.
اطلاعات دارویی قرص آتورواستاتین
نحوه ی مصرف آتورواستاتین | توصیه دارویی آتورواستاتین | عوارض آتورواستاتین | موارد استفاده آتورواستاتین | تداخلات دارویی آتورواستاتین |
میزان مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط توسط پزشک محاسبه می شود. | با پزشک خود تماس بگیرید و معاینات منظم و آزمایشات را برای ارزیابی پیشرفت خود دریافت کنید. | درد عضلانی و اسپاسم یکی از شایع ترین عوارض جانبی آتورواستاتین است. | به عنوان یک مکمل غذایی برای درمان چربی خون بالا استفاده می شود. | سوبسترا CYP3A4 |
معمولا این قرص به صورت یک بار در روز تجویز می شود. | مصرف قرص را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده ، ادامه دهید . | از داروساز خود در مورد مسکن مناسب برای سردردهای احتمالی ناشی از مصرف این دارو سوال کنید | غلظت کل کلسترول، کلسترول LDL، آپولیپوپروتئین B و تری گلیسیرید را در بیماران مبتلا به پرخونی کاهش می دهد. | سوبسترا BCRP |
اگر یک نوبت را فراموش کردید، فوراً آن را مصرف کنید، اما از دو برابر کردن خودداری کنید. | رژیم غذایی سالم، محدودیت مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار و همراه با فعالیت بدنی مناسب خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. | تغییرات گوارشی مانند یبوست و اسهال ممکن است در اثر مصرف این دارو اتفاق بیافتد. | مصرف این دارو در زنان باردار کاملا ممنوع است. | سوبسترا OATP1B1 |
_______ | مصرف گریپ فروت یا آب گریپ فروت را در رژیم غذایی خود محدود کنید. | حالت تهوع، سوء هاضمه، نفخ ناشی از این دارو را می توان با مصرف غذاهای سبک، پرهیز از غذاهای چرب یا تند برطرف کرد. | _______ | سوبسترا OATP1B3 |
_______ | زنان باید در طول درمان با آتورواستاتین از روش مناسب پیشگیری از بارداری استفاده کنند و در صورت بروز بارداری در طول درمان، فوراً به پزشک خود اطلاع دهند. | خونریزی از بینی و علائم سرماخوردگی (مانند خونریزی بینی یا عطسه) ممکن است با این دارو رخ دهد. | _______ | سوبسترا P-gp |
عناوین مقاله:
قرص چربی خون آتورواستاتین (Atorvastatin)
انواع کلسترول در بدن
عوارض افزایش کلسترول چیست؟
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
نحوه تشخیص کلسترول بالا چگونه است؟
زمان مصرف قرص آتورواستاتین
موارد منع مصرف قرص آتورواستاتین
عوارض جانبی مصرف قرص آتورواستاتین
حساسیت به مصرف قرص آتورواستاتین
جلوگیری از بروز عوارض قرص آتورواستاتین
تداخلات دارویی قرص آتورواستاتین چیست؟
مصرف قرص آتورواستاتین در دوره بارداری چگونه است؟
کمک به اثربخشی بهتر قرص آتورواستاتین
جم فیبروزیل چیست؟
مطالعات روی مصرف قرص آتورواستاتین و لاغری
مراجعه به دکتر سلیمی برای لاغری
روش های پیشگیری و درمان کلسترول بالا چیست؟
تاثیر تغذیه بر کلسترول
غذاهای سرشار از کلسترول بد
سخن پایانی
پیشنهاد می کنیم از پست عوارض قرص لاغری دیدن کنید.
آتورواستاتین که در میان سایرین با نام تجاری لیپیتور فروخته می شود، یک داروی استاتینی است که برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی در افراد در معرض خطر بالا و برای درمان سطوح غیر طبیعی چربی استفاده می شود.
برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، استاتین ها خط اول درمان هستند.
از طریق دهان مصرف می شود.
Ezetimibe/atorvastatin
ازتیمیب/ آتورواستاتین یک داروی ترکیبی کاهش دهنده کلسترول است.
در ایالات متحده، در ماه مه 2013 توسط سازمان غذا و دارو برای درمان لیپوپروتئین با چگالی پایین در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی اولیه یا مختلط به عنوان درمان کمکی به رژیم مورد تایید قرار گرفت.
Atorvastatin / Amlodipine
آملودیپین/آتورواستاتین که با نام تجاری Caduet در میان سایرین فروخته می شود، یک داروی ترکیبی با دوز ثابت برای درمان کلسترول بالا و فشار خون بالا است.
حاوی استاتین و مسدود کننده کانال کلسیم است.
تداخلات دارویی
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: داپتومایسین، جمفیبروزیل. سایر داروها می توانند بر حذف آتورواستاتین از بدن شما تأثیر بگذارند، که ممکن است بر نحوه عملکرد آتورواستاتین تأثیر بگذارد. به عنوان مثال می توان به سیکلوسپورین، گلکاپرویر به علاوه پیبرنتاسویر، تلیترومایسین، ریتوناویر و غیره اشاره کرد.
کلسترول خون بالا یکی از بیماری های شایع میان افراد به خصوص افراد چاق می باشد. پزشک برای کاهش کلسترول از روش های مختلفی استفاده می کند.
معمول ترین روش درمان کلسترول بالا، قرص چربی خون آتورواستاتین می باشد. مصرف این قرص مزایای زیادی دارد و سبب می شود تا جلوی عوارض کلسترول بالا گرفته شود.
قرص چربی خون آتورواستاتین (Atorvastatin)
آتورواستاتین در دسته داروهای مهار کننده HMG CoA ردوکتاز یا استاتین ها قرار دارد و مکانیسم آن در بدن سبب بهبود کلسترول می گردد.
این نوع قرص در صورتی که در کنار رژیم غذایی سالم مصرف گردد، سبب کاهش سطح کلسترول بدن در خون می گردد. در این صورت خطرات و عوارض کلسترول بد نظیر سکته مغزی، حمله قلبی و سایر عوارض از بین خواهند رفت و سلامت جان بیمار حفظ می شود.
کلسترول یک ماده طبیعی در بدن می باشد که به صورت طبیعی در کبد وجود دارد. اما حدود 25 درصد از کل کلسترول بدن از طریق مواد غذایی وارد بدن می گردد.
وجود کلسترول در بدن برای حفظ غشای سلولی و ساخت هورمون ها ضروری است
وجود کلسترول در بدن برای حفظ غشای سلولی و ساخت هورمون ها ضروری است اما افزایش بیش از حد آن برای بافت های مختلف بدن مضر می باشد.
در این شرایط و در صورت داشتن بیماری قلبی، دیابت نوع 1 و 2 و آرتریت روماتوئید، دکتر سلیمی برای شما آتورواستاتین تجویز می کند.
آتورواستاتین در قالب قرص در داروخانه ها عرضه می گردد و فقط با نسخه پزشک قابل دسترس است. این قرص برای افرادی که مشکل در بلع قرص دارند نیز مناسب است زیرا از جمله قرص های جویدنی می باشد. در بخش های بعدی در مورد قرص چربی خون آتورواستاتین بیشتر صحبت خواهیم کرد.
انواع کلسترول در بدن
اجازه دهید قبل از بررسی قرص چربی خون آتورواستاتین، نگاهی به کلسترول و دلایل افزایش آن بیندازیم. کلسترول معمولا علائمی ندارد و وجود مقدار زیادی کلسترول در بدن موجب بروز سکته قلبی و مغزی می شود.
مقدار زیاد کلسترول در بدن سبب ایجاد پلاک در شریان ها و تصلب شرایین می شود که در نهایت انسداد عروق را به همراه دارد.
با انسداد عروق، مشکلات زیادی در بدن به وجود می آید که شایع ترین آن حمله قلبی می باشد. سه نوع کلسترول در بدن وجود دارد که به صورت زیر دسته بندی می شود:
لیپوپروتئین پرچگال (HDL)
این نوع کلسترول به عنوان یک کلسترول خوب شناخته می شود زیرا باعث انتقال کلسترول از سلول به کبد و یا دفع آن از بدن به عنوان مواد زائد می گردد. هر چقدر میزان این کلسترول بیشتر باشد، برای بدن مفیدتر است.
لیپوپروتئین (LDL)
کلسترول LDL به عنوان کلسترول بدن شناخته شده است. این نوع کلسترول به سلول هایی که به آن نیاز دارند، منتقل می شود. در صورتی که میزان کلسترول LDL در بدن زیاد باشد، در دیواره سرخرگ ها رسوب خواهد کرد و سبب بروز مشکلات مختلفی می شود.
تری گلیسیرید
افزایش این ماده در بدن سبب بروز بیماری هایی نظیر دیابت، کبد چرب و بیماری های عروق کرونر می شود. میزان تری گلیسیرید با هدف بررسی سلامت سیستم سوخت و ساز در بدن اندازه گیری می شود. تری گلیسیرید به عنوان کلسترول تام نیز شناخته می شود.
دلایل افزایش کلسترول چیست؟
افزایش کلسترول بد در بدن بر اثر موارد زیر به وجود می آید:
- مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع
- بی تحرکی و عدم داشتن فعالیت های جسمی
- چاقی بیش از حد
- استعمال دخانیات (به دلیل داشتن آکرولئین)
- وجود برخی بیماری ها نظیر بیماری کلیوی، بیماری کبد، کم کاری غده تیروئید و دیابت
عوامل غیر قابل تغییر بر افزایش کلسترول خون
علاوه بر موارد بالا، دلایل دیگری نیز سبب بروز کلسترول بد در بدن می شود که غیر قابل تغییر می باشند و خود بیمار نقشی در آن ها ندارد.
- سابقه خانوادگی ابتلا به انسداد کرونر
- افزایش سن
- نوع نژاد (نژادهای هندی، پاکستانی، بنگلادشی و سری لانکا)
- جنسیت افراد (در مردان بیشتر از زنان)
تاثیر جنسیت روی افزایش کلسترول
باید گفت جنسیت یکی از معیارهای افزایش کلسترول خون می باشد. به صورت کلی مردان بیشتر در معرض ابتلا به افزایش کلسترول هستند. میزان کلسترول خوب در بدن زنان بیشتر از مردان می باشد. زیرا استروژن موجود در بدن زنان میزان کلسترول خوب را افزایش می دهد.
بعد از یائسگی و کاهش استروژن در بدن، زنان نیز در معرض ابتلا به افزایش کلسترول بد قرار خواهند گرفت. به همین دلیل زنان باید به تغذیه و وزن خود بعد از یائسگی توجه داشته باشند.
عوارض افزایش کلسترول چیست؟
دکتر سلیمی، برخی عوارض افزایش کلسترول را چنین بیان می دارد:
بیماری کرونری قلب
اصلی ترین تاثیری که کلسترول بالا روی بدن می گذارد، بیماری کرونری قلب می باشد. در صورتی که کلسترول موجود در خون بالا باشد، در دیواره عروق کرونر تجمع می یابد.
به مرور این تجمع افزایش می یابد و سبب بروز آترواسکلروز می گردد. با ایجاد این عارضه، عروق قلبی باریک شده و سرعت جریان خون کاهش می یابد. گاهی نیز عروق به صورت کلی مسدود می شوند.
در این شرایط آنژین رخ خواهد داد. با ورود مقدار کمی خون به قلب، حمله های قلبی ایجاد می شود. علاوه بر این بیمار دردهای شدیدی را در قفسه سینه احساس می کند.
سکته مغزی
با انسداد عروق، اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز به مغز نمی رسد. در این صورت شاهد سکته مغزی خواهیم بود. در صورتی که اکسیژن و مواد مورد نیاز به مغز نرسد، مغز دچار مرگ خواهد شد.
بیماری شریانی محیطی
با انسداد عروق کرونر علاوه بر قلب و مغز، دیگر اجزای بدن نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. با افزایش کلسترول، رسوبات چربی در دیواره عروق خونی شریان های منتهی به ساق پا و پا نیز تجمع پیدا خواهند کرد که در این صورت سبب کاهش فشار خون و ایجاد مشکلات مختلفی در پا می شود. این رسوبات عملکرد عروق کلیه را نیز دچر اختلال می کند.
فشار خون بالا
زمانی که عروق کرونر توسط پلاک کلسترول دچار انسداد می شود، قلب برای دریافت خون و ارسال آن به سراسر نقاط بدن مجبور است تا قوی تر پمپاژ کند. در این صورت میزان فشار خون در بدن به صورت غیر طبیعی افزایش می یابد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در بخش قبلی گفتیم که کلسترول بالا در بدن عمدتا علائمی ندارد. پس چه زمانی باید برای تشخیص و درمان کلسترول به پزشک مراجعه کنیم؟
با توجه به این که کلسترول بالا هیچ گونه علائمی ندارد و به صورت ناگهانی عوارض آن ظهور پیدا می کند، افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری هستند باید به صورت مرتب چکاپ شوند. افراد بالغ بهتر است هر 5 سال یک بار به پزشک مراجعه کنند تا با انجام آزمایش، سطح کلسترول آن ها چک شود.
افرادی که احساس می کنند به دلیل سابقه خانوادگی، دیابت، مصرف سیگار و بروز بیماری های قلبی در معرض ابتلا به این بیماری هستند، باید در فواصل زمانی کوتاه تری آزمایش کلسترول را تکرار کنند. در کودکان نیز باید یک بار بین سنین 9 تا 11 سال و یک بار بین سنین 17 تا 19 سال آزمایش بررسی سطح کلسترول انجام شود.
نحوه تشخیص کلسترول بالا چگونه است؟
دکتر سلیمی برای تشخیص این بیماری و بررسی سطح کلسترول در خون از یک آزمایش خون ساده استفاده می کند. این آزمایش با عنوان آزمایش چربی نیز شناخته می شود.
با استفاده از این آزمایش، میزان کسترول بد، کلسترول خوب و تری گلیسیرید قابل اندازه گیری است. برای انجام این آزمایش لازم است که ناشتا باشید و به مدت 12 ساعت از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
در صورتی که نتایج آزمایش نشان از بالا بودن کلسترول بد در خون داشته باشد، پزشک برای کاهش آن دارو تجویز می کند. از جمله داروهایی که برای تنظیم کلسترول تجویز می شود، می توان به قرص چربی خون آتورواستاتین اشاره کرد که در ادامه در مورد این قرص بیشتر صحبت خواهیم کرد.
فارماکوکینتیک آتورواستاتین
بعد از این که شما قرص چربی خون آتورواستاتین را مصرف کردید، قرص به سرعت در مجاری گوارشی جذب می گردد. این دارو پیوند بسیار قوی و زیادی با پروتئین دارد.
علاوه بر این دارای متابولیسم کبدی و خارج کبدی می باشد. مواد تشکیل دهنده قرص آتورواستاتین تا 70 درصد ردوکتاز HMG-COA را مهار می کند. عمر این دارو حدود 14 ساعت است و بعد آن از طریق مدفوع دفع خواهد شد.
مقدار مصرف قرص آتورواستاتین
پزشک دوز مصرف این دارو را بر اساس سن و میزان کلسترول خون تعیین می کند. اما معمولا مقادیر زیر برای افراد تجویز می گردد:
بزرگسالان: بین 10 تا 80 میلی گرم در روز
کودکان: بین 10 تا 20 میلی گرم در روز
زمان مصرف قرص آتورواستاتین
آتورواستاتین را می توانید در هر موقع در روز و قبل یا بعد از غذا میل نمایید. یعنی دستور مصرف خاصی برای قبل یا بعد از غذا ندارد.
اما بهتر است برای اثربخشی بهتر دارو، یک زمان خاص را در روز انتخاب کرده و هر روز در همان زمان قرص را میل نمایید. لازم است روزانه 1 عدد قرص مصرف شود و دوز آن را نیز پزشک تعیین می کند.
پزشکان توصیه می کنند بهتر است قرص چربی خون آتورواستاتین در زمان شب مصرف شود. طی تحقیقاتی در دانشگاه ساندرلند مشخص شده است که افرادی که این قرص را در شب مصرف می کنند، تاثیر گذاری بیشتری داشته و کلسترول بد را بهتر مهار می کنند.
مصرف این قرص در بعد از ظهر یا شب اثر بهتری نسبت به مصرف آن در صبح دارد. در نتیجه بهتر است داروی خود را در بعد از ظهر یا قبل از رفتن به رختخواب میل نمایید تا درصد جلوگیری از حملات قلبی و انسداد رگ های خونی افزایش یابد.
در این صورت میزان کلسترول خوب نیز افزایش خواهد یافت. علاوه بر این پزشکان معتقدند در شب که غذا کمتر میل می شود، تولید کلسترول به حداکثر میزان خود می رسد. به همین دلیل اگر قرص آتورواستاتین در شب میل گردد، نتیجه بهتری خواهد داشت.
موارد منع مصرف قرص آتورواستاتین
مصرف قرص چربی خون آتورواستاتین برای مهار کلسترول بد بدن بسیار مفید است. با این حال تمام افراد نمی توانند از آن استفاده کنند.
در صورتی که شما شرایط منع مصرف را داشته باشید، پزشک از داروهای جایگزین برای کنترل کلسترول استفاده می کند. در صورتی که افراد شرایط زیر را داشته باشند، مصرف قرص آتورواستاتین برای آن ها مضر خواهد بود:
- زنان باردار
- زنان شیرده
- بیماری کبد
- بیماری کلیوی
- بیماری های عضلانی
- کم کاری یا پرکاری غده تیروئید
- عفونت های خونی
- مصرف الکل
در صورت فراموش کردن یک دوز قرص آتورواستاتین چه کنیم؟
در صورتی که شما مصرف یک دوز از قرص آتورواستاتین را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید. بسیاری از افراد زمانی که مصرف یک دوز داروی خود را فراموش کردند، به محض یادآوری دوز مصرفی را دو برابر می کنند.
باید گفت که این کار بسیار اشتباه است. در صورت به یاد آوردن دوز فراموش شده، دوز معمولی را مصرف نمایید و از 2 برابر کردن یا کوتاه کردن فاصله زمانی دو دوز قرص خودداری نمایید. برای عدم فراموشی مصرف قرص بهتر است زنگ هشدار موبایل خود را فعال کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود دیدن کنید.
در صورت مصرف بیش از حد قرص چه کنیم؟
برخی از افراد فراموش می کنند که یک دوز قرص را مصرف کرده اند و مجدد اقدام به مصرف آن می کنند. معمولا مصرف بیش از حد قرص چربی خون آتورواستاتین آسیبی به بدن نمی رساند. با این حال بهتر است آن را با پزشک در میان بگذارید تا از بروز عوارض احتمالی جلوگیری گردد.
عوارض جانبی مصرف قرص آتورواستاتین
همه داروها یک سری عوارض جانبی دارند. قرص چربی خون آتورواستاتین نیز از این قانون مستثنی نیست و سبب بروز برخی عوارض جانبی در بدن می گردد.
یکی از شایع ترین عوارض مصرف این قرص، ایجاد دردهای عضلانی می باشد که چند هفته یا چند ماه بعد از مصرف قرص بروز پیدا می کند. اما این قرص عوارض جانبی دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می باشند:
عوارض جانبی شایع
- سردرد
- احساس ضعف
- حالت تهوع
- درد مفاصل و عضلات
- خون دماغ
- گلودرد
- یبوست
- نفخ شکم
- اسهال
- علائم سرماخوردگی
عوارض جانبی جدی
عوارض جانبی جدی در اثر مصرف قرص آتورواستاتین بسیار نادر است و در هر 1000 نفر، 1 نفر ممکن است عوارض زیر را تجربه کند:
- درد عضلانی شدید
- حساسیت به لمس
- ضعف و گرفتگی عضلات
- زردی پوست و زردی داخل سفیدی چشم ها
- احساس تنگی نفس
- کاهش وزن
- سرفه شدید
- بثورات پوستی با لکه های قرمز و صورتی
حساسیت به مصرف قرص آتورواستاتین
برخی افراد ممکن است عوارض حساسیت به این قرص را تجربه کنند که این عوارض بسیار نادر می باشد. عوارض ناشی از حساسیت به این دارو شامل موارد زیر می باشد:
- مشکل در تنفس
- احساس گلودرد
- ایجاد بثورات پوستی شامل قرمزی، خارش، تروم، تاول یا لایه برداری پوست
- نفس کشیدن با صدا
- تورم لب، صورت، دهان، زبان و گلو
بروز آلرژی می تواند جزئی باشد یا ناراحتی های زیادی را به وجود بیاورد. در صورتی که با هر یک از علائم آلرژیک بالا روبرو شدید، باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید. بعد از درمان نیز به پزشک مراجعه نمایید تا داروی جایگزین برای شما تجویز کند.
جلوگیری از بروز عوارض قرص آتورواستاتین
گاهی لازم است با وجود بروز عوارض، دوره درمان این قرص را به پایان برسانید. شما تا حدود زیادی می توانید جلوی بروز برخی عوارض ناشی از مصرف قرص چربی خون آتورواستاتین را بگیرید. به همین منظور به نکات زیر توجه داشته باشید.
جلوگیری از سوء هاضمه
برای جلوگیری یا کاهش عوارض به تغذیه خود توجه زیادی داشته باشید. از خوردن وعده های سنگین و پر کالری خودداری کنید. غذاهای خود را با کمترین میزان ادویه میل نمایید.
قرص آتورواستاتین را سعی کنید چند ساعت قبل و بعد از غذا بخورید. در صورتی که علائم سوء هاضمه شدید دارید، به پزشک اطلاع دهید. پزشک برای این منظور داروهای ضد اسید تجویز می کند.
جلوگیری از سردرد
سعی کنید قبل از این که در فعالیت های روزانه خسته شوید، به استراحت بپردازید. در میزان مصرف مایعات روزانه باید دقت شود و بدن به میزان کافی آب دریافت نماید.
در صورت بروز درد عضلانی و سر درد می توانید از داروهای مسکن استفاده کنید. دردها معمولا یک هفته بعد از شروع مصرف قرص از بین می روند.
در صورتی که هر یک از علائم و عوارض مصرف قرص آتورواستاتین ادامه دار بود و احساس کردید عوارض آن در حال تشدید است، فورا به پزشک مراجعه کنید تا از داروهای جایگزین برای شما استفاده نماید.
جلوگیری از دردهای عضلانی و کمر
در صورتی که درد عضلانی و کمر شما ناشی از فعالیت های سخت و ورزش نیست، باید به پزشک خود اطلاع دهید. در این شرایط ممکن است پزشک آزمایش درخواست خون بدهد تا علت دردها را بررسی کند. در صورتی که علت خاصی نداشت پزشک مسکن تجویز می کند و توصیه می کند دوره درمان با قرص آتورواستاتین ادامه یابد.
جلوگیری از خون دماغ
برای جلوگیری از بروز خون دماغ، مقداری وازلین به لبه های داخلی بینی بمالید.
جلوگیری از گلو درد
برای از بین رفتن یا بروز گلو درد، محلول آب نمک غرغره کنید. علاوه بر این می توانید مسکن ایبوپروفن مصرف نمایید.
جلوگیری از علائم مشابه سرماخوردگی
در صورتی که با علائم مشابه سرماخوردگی مواجه شدید، لازم است پاراستامول یا ایبوپروفن را به مدت چند روز مصرف نمایید تا علائم از بین بروند. در صورت ادامه دار بودن علائم بعد از چند روز، باید به پزشک خود اطلاع دهید.
جلوگیری از یبوست
برای جلوگیری از یبوست، میوه های پر فیبر مصرف نمایید. علاوه بر این باید روزانه مقدار زیادی آب بنوشید. فعالیت های ورزشی نیز به درمان و جلوگیری از یبوست کمک می کنند.
تداخلات دارویی قرص آتورواستاتین چیست؟
مصرف برخی از داروها با قرص چربی خون آتورواستاتین تداخل داشته و سبب بروز عوارضی در بدن می گردد. به همین دلیل لازم است که تداخلات دارویی قرص آتورواستاتین را شناسایی کرده و از مصرف هر دو دارو به طور همزمان خودداری کنید. برای قطع مصرف هر یک از داروها باید با پزشک خود مشورت کنید.
- وارفارین
- داروهای HIV
- آنتی بیوتیک ها
- ضد قارچ ها
- داروهای بیماری هپاتیت C
- قرص های پیشگیری از بارداری
- سیکلوسپورین
- کلشی سین
- وراپامیل
- دیلتیازم
- آملودیپین
- آمیودارون
ممکن است برخی دیگر از داروها نیز با قرص آتورواستاتین تداخل داشته باشند که در این لیست نیامده باشند. لازم است هر گونه دارویی که مصرف می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا پزشک تداخل دارویی قرص ها را بررسی کند. در صورتی که داروهای مصرفی شما با قرص آتورواستاتین تداخل داشته باشند، پزشک یکی از اقدامات زیر را انجام می دهد:
- تجویز دوز کمتر
- جایگزین یک داروی دیگر
- قطع مصرف دارو
تداخل داروهای گیاهی و مکمل ها با قرص آتورواستاتین
علاوه بر داروهای شیمیایی ذکر شده، برخی داروهای گیاهی نیز با قرص آتورواستاتین تداخل داشته و سبب بروز عوارضی می شوند. از جمله داروهای گیاهی متداخل با قرص آتورواستاتین را می توان به گل راعی و علف چای یا هزار چشم اشاره کرد.
این داروهای گیاهی در مکانیسم قرص آتورواستاتین تداخل ایجاد می کنند. به همین منظور باید مصرف آن در دوره درمان قرص آتورواستاتین قطع گردد.
تداخل غذایی با قرص آتورواستاتین
زمانی که قرص چربی خون آتورواستاتین را مصرف می کنید، باید از خوردن غذاهای دارای چربی زیاد خودداری نمایید. در غیر این صورت قرص آتورواستاتین تاثیر چندانی در کاهش سطح کلسترول نخواهد داشت.
با نوشیدن الکل در دوره درمان، سطح تری گلیسیرید را افزایش می دهید که در این صورت کبد آسیب جدی خواهد دید. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که گریپ فروت و آب آن تداخل شدید با قرص آتورواستاتین دارد و سبب بروز عوارض خطرناکی می شود.
مصرف قرص آتورواستاتین در دوره بارداری چگونه است؟
زنان باردار باید به داروهای مصرفی خود در این دوره توجه زیادی داشته باشند. برخی از زنان در دوره بارداری خود ممکن است با افزایش کلسترول مواجه شوند. سوال مهم این است که آیا مصرف قرص چربی خون آتورواستاتین برای زنان باردار مجاز است یا خیر؟
پزشکان به هیچ وجه مصرف این قرص را در دوره بارداری توصیه نمی کنند. مصرف این دارو در زمان بارداری می تواند آسیب های جدی به جنین وارد کند.
تا کنون هیچ گونه مدرک و تحقیقاتی در رابطه با این که مصرف این قرص در دوران بارداری بی خطر است، ارائه نشده است. به همین دلیل عقل حکم می کند که این دارو در دوره بارداری مصرف نشود.
علاوه بر این زنانی که قصد بارداری دارند، باید به پزشک خود اطلاع دهند تا پزشک در صورت لزوم، دوز مصرفی را کاهش دهد یا به صورت کلی مصرف آن را قطع کند. پزشکان توصیه می کنند حداقل باید 3 ماه قبل از بارداری مصرف این قرص قطع گردد.
در صورتی که در دوره درمان قرص آتورواستاتین به صورت ناخواسته باردار شدید، ضروری است که مصرف دارو قطع گردد. اما در مورد بارداری و قطع مصرف دارو باید به پزشک مراجعه کنید.
مصرف قرص آتورواستاتین در دوره شیردهی چگونه است؟
نمی توان قطع به یقین گفت که قرص چربی خون آتورواستاتین روی شیر تاثیر نمی گذارد و به نوزاد نمی رسد. به همین دلیل در صورتی که در دوره شیردهی به سر می برید، باید به پزشک اطلاع دهید تا داروهای جایگزین برای شما در نظر گرفته شود. بعد از اتمام دوره شیردهی، مجاز به مصرف این قرص هستید.
کمک به اثربخشی بهتر قرص آتورواستاتین
زمانی که در دوره درمان قرص چربی خون آتورواستاتین به سر می برید، لازم است به نکاتی توجه داشته باشید. توجه به این نکات روند بهبودی را تسریع می بخشد و سبب می شود که هر چه زود تر بتوانید مصرف این قرص را قطع کنید و از عوارض آن راحت شوید.
بهتر است به صورت مرتب در فواصل زمانی کوتاه به پزشک مراجعه کنید تا دوره درمان شما کنترل شود. لازم است یک سری آزمایش ها در ابتدای دوره درمان انجام شود. انجام این آزمایش ها برای بررسی وضعیت کبد ضروری است تا قرص آتورواستاتین آثار مخربی روی آن نداشته باشد.
با مراجعه مرتب به دکتر سلیمی، میزان کلسترول خون توسط آزمایش خون اندازه گیری می شود تا در صورت لزوم، مصرف دارو قطع گردد و یا میزان دوز آن افزایش یابد.
شما باید در دوره درمان و حتی بعد از آن از یک برنامه رژیم غذایی سالم پیروی کنید. علاوه بر این مصرف نمک باید به حداقل میزان مصرف برسد.
لازم است برای تسریع روند بهبودی، مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارید
لازم است برای تسریع روند بهبودی، مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارید و به صورت مرتب فعالیت های بدنی داشته باشید. در این صورت از بروز عوارض بیماری جلوگیری نموده و به روند درمان کمک خواهید کرد. با ترک مصرف الکل از بروز بیماری های کبد جلوگیری خواهید کرد.
تاکید می شود که در زمان مصرف قرص آتورواستاتین به هیچ عنوان گریپ فروت مصرف نکنید. ترکیب شیمیایی موجود در این میوه، میزان آتورواستاتین را افزایش داده و سبب بروز عوارضی می گردد.
زنان در زمان مصرف این قرص باید از روش های پیشگیری از بارداری استفاده نمایند. در صورتی که قصد بارداری دارید، نباید این قرص را مصرف کنید.
موارد تداخلات دارویی با قرص آتورواستاتین را بررسی کنید
موارد تداخلات دارویی با قرص آتورواستاتین را بررسی کنید و از مصرف همزمان هر دو دارو خودداری نمایید.
در صورتی که از وزن زیادی برخوردار هستید، لازم است برای اثر بخشی دارو و جلوگیری از افزایش مجدد کلسترول، وزن خود را کاهش دهید. چاقی ارتباط مستقیمی با افزایش کلسترول خون دارد.
برخی افراد در موارد نادری با مصرف این دارو با مشکلات حافظه و سردرگمی مواجه می شوند. در صورتی که با چنین عوارضی مواجه شدید، به پزشک اطلاع دهید تا وضعیتتان بررسی گردد.
گاهی مصرف داروهای استاتین می تواند سبب تشدید دیابت شوند. در صورتی که به دیابت مبتلا هستید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
قرص چربی خون آتورواستاتین در افرادی که سابقه بیماری کبد دارند، باید با احتیاط و تحت نظر منظم پزشک مصرف گردد.
بهتر است در صورت ابتلا به کلسترول بالا از رژیم غذایی کم کلسترول پیروی کنید.
شرایط نگهداری قرص آتورواستاتین
این دارو باید در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد و دور از نور و رطوبت نگهداری شود. بهتر است این قرص را در دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. این قرص باید دور از دسترس کودکان باشد.
دارو های هم گروه آتورواستاتین
در صورتی که برخی افراد توان مصرف قرص آتورواستاتین را بنا به هر علتی نداشته باشند، پزشک یکی از داروهای زیر را جایگزین این قرص می کند:
فلوواستاتین
لووستاتین
پیتاواستاتین
پراواستاتین
روسوواستاتین
سیمواستاتین
جم فیبروزیل چیست؟
جم فیبروزیل یک داروی شیمیایی است که برای کاهش کلسترول بد (LDL) ، کاهش تری گلیسیرید و افزایش کلسترول خوب (HDL) مورد استفاده قرار می گیرد.
در این صورت این دارو نیز مانند آتورواستاتین در پیشگیری از بروز بیماری های عروق کرونر موثر می باشد. جم فیبروزیل، کلسترول بد در بدن را به طور کامل درمان نمی کند
اما برای جلوگیری از بروز عوارض این بیماری مفید می باشد. لازم است در کنار مصرف این قرص، از سبک زندگی سالمی پیروی شود تا دارو اثرات مثبت خود را نشان دهد.
یکی از مواردی که باید حتما در کنار مصرف داروهای کاهنده کلسترول در نظر گرفته شود، کاهش وزن می باشد. چاقی دلیل مهمی بر افزایش کلسترول است. برای کاهش وزن می توانید به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا بهترین راهکار کاهش وزن در زمان کوتاهی برای شما در نظر گرفته شود.
مقایسه جم فیبروزیل و آتورواستاتین
هر دوی این داروها با هدف کاهش کلسترول و تری گلیسیرید مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال آتورواستاتین اثربخشی قوی تری دارد. زیرا جم فیبروزل به جلوگیری از حمله قلبی و مغزی نمی تواند کمک کند. ولی آتورواستاتین داروی خوبی برای جلوگیری از عوارض کلسترول بالا می باشد.
لازم است افراد در کنار مصرف جم فیبروزیل، توجه ویژه ای به تغذیه و سبک زندگی خود داشته باشند. این دارو در گروه داروهایی به نام فیبرات ها قرار دارد.
جم فیبروزیل به کاهش خطرات بیماری پانکراس نیز کمک می کند. تنها عیب این دارو این است که بر خلاف آتورواستاتین نمی تواند عوارض ناشی از کلسترول بالا یعنی حملات قلبی و مغزی را کنترل نماید.
تاثیر قرص آتورواستاتین بر لاغری
بسیاری از افراد تصور می کنند که با مصرف قرص چربی خون آتورواستاتین می توانند وزن کم کنند. باید گفت به هیچ وجه از این دارو و داروهای هم گروه آن به عنوان یک عامل برای کاهش وزن استفاده نکنید. مکانیسم اثر قرص چربی خون آتورواستاتین سبب کاهش کلسترول در بدن می شود و هیچ ارتباطی به چربی سوزی ندارد.
البته این را هم بگوییم که در صورتی که مصرف قرص آتورواستاتین با ورزش همراه نباشد، این قرص می تواند کلسترول را از جریان خون به ذخایر چربی منتقل کند. پس نه تنها سبب لاغری نمی شود، بلکه می تواند عاملی بر افزایش وزن نیز باشد.
پس نتیجه می گیریم که قرص چربی خون آتورواستاتین نمی تواند باعث لاغری شود. در این صورت از مصرف خودسرانه آن با هدف کاهش وزن شدیدا خودداری کنید.
زیرا عوارض مصرف آن گریبانگیر خودتان می شود. در صورتی که برخی از دوستان و آشنایان مصرف این قرص را برای لاغری پیشنهاد می کنند، باید بدانید که خطرات جدی در انتظار شماست. بهتر است از عوارض مصرف این قرص با هدف لاغری برای دوستانتان نیز بگویید.
مطالعات روی مصرف قرص آتورواستاتین و لاغری
مطالعات زیادی روی رابطه این قرص و لاغری انجام شده است. به طور مثل طی یک تحقیقات، محققان روی 28000 بیمار مبتلا به کلسترول بالا بررسی هایی انجام دادند.
در این بررسی ها به تعدادی از بیماران قرص های چربی برای کاهش کلسترول داده شد تا مصرف کنند. به برخی دیگر نیز هیچ گونه دارویی از انواع استاتین ها تجویز نشد.
نتیجه این بررسی ها این شد که افرادی که داروی استاتین ها را مصرف نکردند، با ثابت بودن عادات غذایی دچار هیچ گونه تغییر وزنی نشدند. اما افرادی که داروهای کاهنده کلسترول مصرف می کردند، مشخص شد با افزایش کالری دچار افزایش وزن شدند.
با این بررسی ها نتیجه می گیریم که مصرف این قرص نه تنها سبب کاهش وزن نمی شود، بلکه دلیلی بر چاقی و اضافه وزن در کنار عدم داشتن تغذیه سالم نیز می باشد.
البته باید گفت که تمام افراد با مصرف این قرص دچار چاقی نمی شوند و عوامل مختلف دیگری روی افزایش وزن در کنار مصرف قرص آتورواستاتین موثر می باشد.
اما مهم ترین موضوع این است که هیچ گونه رابطه ای بین مصرف قرص آتورواستاتین و لاغری وجود ندارد شما نباید هیچ گونه امیدی در این خصوص داشته باشید. پس برای کاهش وزن و لاغری برای درمان کلسترول بالا چه کنیم؟
مراجعه به دکتر سلیمی برای لاغری
با مطالعه این مقاله حتما متوجه رابطه چاقی و افزایش کلسترول شده اید. یکی از راه های پیشگیری و درمان کلسترول بالا، کاهش وزن در افرادی است که شاخص توده بدنی بالایی دارند.
بسیاری از افراد با امید این که قرص چربی خون آتورواستاتین سبب کاهش وزن نیز می شود، برای لاغری اقدامی نمی کنند. اما در بخش قبلی به این نتیجه رسیدیم که مصرف این قرص ارتباطی با کاهش وزن و لاغری ندارد. به همین دلیل برای کاهش وزن باید فکر دیگری بکنید.
معمولا ورزش و رژیم های لاغری کمک شایانی به لاغری می کنند و اولین راه برای کاهش وزن نیز همین دو مورد است. برای دریافت بهترین برنامه برای لاغری به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا متناسب با سیستم متابولیسم بدنتان بهترین برنامه برای شما طراحی شود.
برخی افراد نیز از رژیم لاغری و فعالیت های ورزشی نتیجه مطلوب را به دست نمی آورند
اما برخی افراد نیز از رژیم لاغری و فعالیت های ورزشی نتیجه مطلوب را به دست نمی آورند. ضمن این که برای کاهش کلسترول و جلوگیری از حملات قلبی و مغزی لازم است که فرد در مدت زمان کمی وزن زیادی را کاهش دهد.
در این صورت دکتر سلیمی از روش های کاهش وزن در مدت زمان کم، نظیر عمل های چاقی استفاده می کند. بسیاری از افراد با شنیدن واژه عمل های چاقی دچار هراس می شوند. (لطفا از پست ريزش مو بعد از عمل اسليو دیدن کنید.)
باید گفت که عمل های چاقی روش های مختلفی دارد. دکتر سلیمی هم از روش های تهاجمی و غیر تهاجمی برای کاهش وزن استفاده می کند که هر یک از آن ها مزایای خاصی دارند.
در این صورت مشکل برای افرادی که تمایل ندارند به زیر تیغ جراحی بروند، حل می شود. بهتر است برای اطلاع از شرایط و انجام عمل های چاقی به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا توضیحات کاملی در اختیار شما قرار بگیرد.
با استفاده از این روش ها با کمترین عوارض، وزن زیادی از دست می دهید و از بروز عوارض کلسترول بالا جلوگیری می کنید. ضمن این که در کنار رسیدن به اندامی ایده آل، از بروز بیماری های دیگر ناشی از چاقی نیز پیشگیری خواهید کرد.
روش های پیشگیری و درمان کلسترول بالا چیست؟
لازم است افرادی که سابقه افزایش کلسترول دارند یا مبتلا به بیماری کلسترول بالا هستند، به نکات زیر توجه داشته باشند:
مصرف غذاهای فیبر دار
در صورتی که از رژیم غذایی حاوی فیبر بالا پیروی کنید، از افزایش کلسترول بد در بدن تا حدود زیادی جلوگیری خواهید کرد. موادی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، علاوه بر کنترل کلسترول در بدن سبب کاهش وزن نیز می شوند.
توجه به کالری غذاها
بهتر است برای جلوگیری از بروز کلسترول بالا به کالری مصرفی روزانه خود توجه داشته باشید و بیشتر از نیاز بدن کالری مصرف نکنید.
مصرف هوشمندانه پروتئین
بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به کلسترول بالا، مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و گوشت مرغ، ماهی و بوقلمون را جایگزین آن نمایید.
مصرف روغن ماهی
روغن ماهی حاوی مقدار زیادی امگا 3 می باشد که سبب افزایش کلسترول خوب در بدن شده و میزان کلسترول بدن و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
ترک سیگار
مصرف سیگار، کلسترول خوب بدن را کاهش می دهد. علاوه بر این، سلامت ریه را نیز از بین می برد. بنابراین برای درمان کلسترول بالا و افزایش کلسترول خوب، مصرف سیگار را کنار بگذارید.
ورزش کردن
ورزش کردن میزان کلسترول بد را به میزان 10 درصد کاهش داده و میزان کلسترول خوب را 6 درصد افزایش می دهد. بنابراین به فعالیت های ورزشی هفتگی خود توجه ویژه ای داشته باشید.
کاهش وزن
همان طور که در بخش های قبلی بیان شد، چاقی در ایجاد بیماری کلسترول بالا بسیار موثر است. اگر از وزن بالایی برخوردار هستید، در مرحله اول درمان سعی کنید وزن خود را کاهش دهید.
تاثیر تغذیه بر کلسترول
دکتر سلیمی برای کنترل کلسترول در خون، رژیم غذایی بیماران را تغییر می دهد و یک برنامه غذایی سالم و مخصوص برای بیماران در نظر می گیرد. بیماران لازم است برای کاهش کلسترول بد در بدن به موارد زیر توجه داشته باشید:
- مصرف چربی های اشباع و چربی های ترانس باید به حداقل برسد.
- مصرف مرغ، ماهی و حبوبات را به میزان کافی در برنامه هفتگی خود جایگذاری کنید.
- سعی کنید غذاهای پر فیبر را در برنامه روزانه خود جایگذاری نمایید.
- سعی کنید مصرف غذاهای سرخ شده را کنار بگذارید و غذا را به صورت بخارپز، کبابی و بو داده طبخ نمایید.
- مصرف غذاهای آماده و فست فودی را کنار بگذارید.
غذاهای سرشار از کلسترول بد
- گوشت قرمز
- زرده تخم مرغ
- لبنیات پر چرب
- روغن نارگیل
- غذاهای تهیه شده با کره
- روغن نخل
- غذاهای سرخ شده
- برخی کلوچه ها و کیک ها
- غذاهای فرآوری شده تهیه شده با کره کاکائو، روغن نخل یا روغن نارگیل
- غذاهای سرخ شده عمیق مانند چیپس سیب زمینی، حلقه های پیاز و مرغ سوخاری
- برخی از محصولات پخته شده مانند برخی از کلوچه ها و کیک ها
سخن پایانی
با بررسی قرص چربی خون آتورواستاتین، متوجه شدیم که پیروی از تغذیه سالم و ورزش کردن از اقدامات ضروری در راستای کاهش کلسترول بد بدن می باشد.
علاوه بر این ضروری است افراد دارای اضافه وزن و چاق، وزن خود را در مدت زمان کوتاهی کاهش دهند تا از عوارض کلسترول بالا در امان بمانند. برای کاهش وزن و لاغری در زمان کوتاه به دکتر سلیمی بهترین دکتر و متخصص درمان چاقی مراجعه نمایید.
لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست های زیر دیدن کنید:
6 پاسخ
ممنون از اینکه بطور دقیق و کامل توضیح دادید.
استفاده کردم و متشکرم
تازه قرص واستاتین را شروع کرده ام بسیار مطالب حاوی اطلاعات مفید در مورد بیماری چربی خون بالا متوجه شدم. در لندن زندگی میکنم ۶۹ سال دارم از دکتر سلیمی بسیار تشکر دارم اگر به ایران امدم حتما سری به ایشان خواهم زد
سلام آقای دکتر مقاله بسیار جانع و خوبی بود جناب دکتر من قرص اتروواستانین ۴۰ می خورم ولی همیشه تریگیلیسیریدم بالا هست بین ۳۰۰ و ۴۰۰ – به نظرتون بهتر نیست به جای اتروواستانین قرص جم فیبروزیل مصرف کنم ممنون می شوم راهنماییم کنید
من سال دارم و یک سال است که قرص ضد کلسترول مصرف می کنم. در ابتدا همین آتورواستاتین را مصرف می کردم و بعد برایم روپیکسون ۱۰ تجویز کردند. الان میزان LDL خونم به ۶۱ رسیده آیا باید بازهم ادامه بدهم
چگونه باید قطعش کنم
ممنون
مفید ب فایده بود جناب دکتر
آیا میشع تا آخر عمر آتورواستاتین خورد بدون عوارض؟
سلام
روزتون بخیر
من جراحی فک دارم. دکتر قلب برام قرص آتورواستاتین تجویز کردن درصورتی که کلا چربی خون من پایین هست
ایشون گفتن یک هفته قبل و بعد جراحی باید مصرف کنم تا عوارض جراحی کاهش یابد
ولی من دچار سردرد و سرگیجه شدم.
لطفا راهنمایی فرمائید