دلایل چاقی

دلایل چاقی

دلایل چاقی
دلایل چاقی

با موضوع دلایل چاقی در خدمت شما هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه  جراحی چاقی با ما در تماس باشید.

09120174510

 

علت اصلی چاقی عدم تعادل انرژی است که در آن فرد بیشتر از آنچه که از طریق فعالیت بدنی و متابولیسم می سوزاند کالری دریافت می کند.
عوامل دیگری که می توانند در چاقی نقش داشته باشند عبارتند از ژنتیک، عدم تعادل هورمونی، برخی داروها و شرایط سلامت روان مانند استرس و افسردگی. علاوه بر این، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی نیز در ایجاد چاقی نقش دارد.

همه ما انسان ها موظف هستیم که از سلامتی خود مراقبت کنیم. پایداری بدن و انجام امور روزانه و بسیاری از موارد دیگر، منوط به سالم ماندن بدن می باشد. با این حال، ابتلا به عارضه ها و بیماری های مختلف می تواند امری اجتناب ناپذیر باشد و دلایل مختلفی نیز می تواند سلامتی انسان را تحت شعاع قرار دهد.

دلایلی مانند سبک زندگی نادرست، استفاده از غذاهای ناسالم، عدم تحرک، استرس و اضطراب می تواند مهم عوامل ایجاد کننده عارضه های مختلف شود و سلامتی افراد را به خطر اندازد. یکی از عارضه های شایع در بین مردم جهان، چاقی می باشد.

مقدمه

دلایل چاقی
دلایل چاقی

چاقی نوعی بیماری محسوب می شود که میزان شیوع و رایج بودن آن در دنیا بسیار بالاست. طبق آمار و بررسی های انجام شده، بیماری چاقی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در دنیا محسوب می شود.

اینفوگرافیک دلایل چاقی

اینفوگرافیک دلایل چاقی
اینفوگرافیک دلایل چاقی

دلایل چاقی چیست؟

دلایل چاقی چیست؟
دلایل چاقی چیست؟

ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

تعریف چاقی

شاخص توده بدنی چیست؟

دلایل چاقی چیست؟

عوارض چاقی چیست؟

پیش‌گیری از چاقی چگونه است؟

درمان بیماری چاقی چگونه است؟

جراحی چاقی چیست؟

هدف از جراحی چاقی چیست؟

انواع جراحی چاقی کدامند؟

مزیت های انجام جراحی چاقی چیست؟

چاقی می تواند باعث افزایش وزن چه بصورت خفیف و چه به صورت شدید و مفرط شود

چاقی می تواند باعث افزایش وزن چه بصورت خفیف و چه به صورت شدید و مفرط شود و باعث به خطر افتادن سلامتی افراد شود. بیماری چاقی علاوه بر اضافه وزن می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، کبد چرب، انواع سرطان ها و … شود.

به همین دلیل اهمیت بیماری چاقی و درمان آن امروزه بسیار بالا بوده و همه افرادی که به عارضه چاقی دچار هستند، در تلاش می باشند که بتوانند به درمان این بیماری کمک زیادی کنند.

ما در این مقاله قصد داریم بصورت تخصصی و مفصل به بررسی بیماری چاقی و دلایل چاقی بپردازیم و از عوارض آن و مشکلاتی که می تواند بوجود بیاورد، نکات مهمی را اشاره کنیم.

همچنین در اخر به بررسی برخی از روش های درمانی بیماری چاقی می پردازیم که یکی از مهمترین و بهترین روش های درمانی چاقی، جراحی چاقی می باشد که در ادامه مقاله به صورت مفصل به آن پرداخته خواهد شد.

با این حال شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری چاقی و درمان آن و همچنین انجام جراحی چاقی، با یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی، یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

تعریف چاقی

چاقی نوعی بیماری محسوب می شود که می تواند تبعات زیادی را به همراه داشته باشد.

چاقی، تعاریف متعدد دارد که هر کدام از آنها می تواند برای مسائلی به کار رود. اما طبق تعریف واحد سازمان بهداشت جهانی، بیماری چاقی به تجمع غیر طبیعی و غیر عادی چربی در بدن انسان گفته می شود که می تواند ایجاد اضافه وزن بصورت خفیف یا شدید شود.

تعریف چاقی
تعریف چاقی

چاقی با تجمع چربی ها در بدن همراه بوده می تواند باعث برهم زدن زیبایی اندام افراد شود و حالت ناموزونی را ایجاد کند.

پیشنهاد می کنیم از پست دلایل استپ وزنی و آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود دیدن کنید.

بیماری چاقی می تواند از عوامل مختلفی سرچشمه بگیرد

بیماری چاقی می تواند از عوامل مختلفی سرچشمه بگیرد و باعث بروز مشکلاتی شود. عواملی مانند ژنتیک و وراثت، عدم تحرک کافی، مصرف غذاهای ناسالم و … می تواند در بروز این بیماری مؤثر باشد.

بیماری چاقی می تواند از عوامل مختلفی سرچشمه بگیرد
بیماری چاقی می تواند از عوامل مختلفی سرچشمه بگیرد

بیماری چاقی می تواند یکی از عوامل مهم مرگ و میر به شمار برود که طبق بررسی های انجام شده، دقیقا به همین مسئله هم اشاره شده که چاقی می تواند جز عوامل کشنده افراد به حساب آید که در صورت عدم رسیدگی به موقع به این موضوع می تواند منجر به مرگ افراد گردد.

در بدن همه ما انسان هورمون های مختلفی وجود دارد. یکی از این هورمون ها هورمون گرسنگی می باشد که وظیفه آن، کنترل اشتها می باشد.

زمانی که هورمون گرسنگی شروع به ترشح می کند، انسان بصورت ناخودآگاه احساس گرسنگی پیدا خواهد کرد

زمانی که هورمون گرسنگی شروع به ترشح می کند، انسان بصورت ناخودآگاه احساس گرسنگی پیدا خواهد کرد و با مصرف غذا می تواند به کاهش ترشح هورمون گرسنگی کمک کند. این امر بصورت طبیعی صورت می گیرد.

اما زمانی که یک فرد با مصرف غذا، دوباره دچار گرسنگی شود، این موضوع نشان می دهد که هورمون گرسنگی در حال نامتعادلی ترشح می شود و ترشح بیشن از اندازه آن می تواند باعث افزایش میل به مصرف غذا و پرخوری شود و همین موضوع می تواند باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن در افراد شود.

بیماری چاقی یکی از مهمترین عوامل ایجاد کاهش عمر در افراد می باشد. زیرا چاقی می تواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری ها شود. این بیماری ها شامل: بیماری های قلبی و عروقی، انواع سکته های قلبی و مغزی، بیماری فشار خون، کبد چرب، انواع سرطان، دیابت، کلسترول بالا و … باشد.

کنترل و جلوگیری از بروز بیماری چاقی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های فوق باشد

کنترل و جلوگیری از بروز بیماری چاقی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های فوق باشد. جلوگیری از پرخوری مهمترین عامل در لاغری و کاهش وزن بوده و همچنین روش های درمانی زیادی نیز می تواند در درمان چاقی و اضافه وزن کمک زیادی کند.

اطلاع از عوامل و دلایل چاقی می تواند نقش مهمی در کنترل وزن و کاهش وزن افراد داشته باشد و در انتخاب روش درمانی مؤثر می تواند کمک حال افراد باشد.

کنترل و جلوگیری از بروز بیماری چاقی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های فوق باشد
کنترل و جلوگیری از بروز بیماری چاقی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های فوق باشد

یکی از بهترین روش های درمان بیماری چاقی، جراحی چاقی است که جز کم عارضه ترین و بهترین روش های درمان اضافه وزن مخصوصا اضافه وزن شدید می باشد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

حال در ادامه مقاله می خواهیم بدانیم که چاقی توسط چه معیاری مورد سنجش قرار می گیرد و وضعیت بدنی و وضعیت اضافه وزن فرد توسط چه معیاری مورد سنجش قرار می گیرد. پس در ادامه همراه ما باشید.

شاخص توده بدنی چیست؟

زمانی که می گوییم، فردی چاق است و اضافه وزن دارد، باید بصورت علمی به اصل این موضوع پی ببریم که چگونه می تواند مشخص کرد آیا فرد دچار اضافه وزن شده است یا خیر و اینکه در صورت اضافه وزن، در چه مرحله ای از چاقی قرار دارد. این معیار به نام شاخص توده بدنی یا همان BMI شناخته می شود.

شاخص توده بدنی، مهمترین معیار در سنجش و اندازه دیگری میزان چربی های موجود در بدن است و به میزان انباشتگی آن در بدن می پردازد. شاخص توده بدنی نوعی معیار کلی محسوب می شود که می تواند به افراد نشان دهد در کدام مرحله از چاقی قرار دارد و چه خطرهایی می تواند باعث تهدید جان فرد شود.

شاخص توده بدنی چیست؟
شاخص توده بدنی چیست؟

شاخص توده بدنی از معیارهای ثابت استفاده می کند و این معیار می تواند نشان دهنده وضعیت بدنی فرد باشد. شاخص توده بدنی می تواند به افراد کمک کند که بهترین روش درمانی را برای درمان اضافه وزن خود انتخاب کنند تا به نتیجه دلخواه یعنی کاهش وزن برسند.

دانستن دلایل چاقی و همچنین محاسبه شاخص توده بدنی می تواند کمک زیادی به درمان افراد کند.

همانطور که گفته شد، شاخص توده بدنی از معیارهای ثابت استفاده می کند و از نسبت وزن به قد به دست می آید. هر چقدر عدد بدست آمده بالاتر باشد، یعنی فرد در معرض خطر بیشتری قرار دارد و می تواند مشکلات زیادی را بوجود بیاورد.

شاخص توده بدنی دارای بازه عددی مشخصی می باشد

شاخص توده بدنی دارای بازه عددی مشخصی می باشد و هر فردی با بدست آوردن BMI خود می تواند در مقایسه با این بازه های عدد متوجه شود که در چه مرحله ای از اضافه وزن و چاقی قرار دارد. ما در ادامه به بررسی شاخص توده بدنی و بازه های عددی تعریف شده خواهیم پرداخت:

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در زیر عدد 18.5 باشد، این موضوع نشان خواهد داد که فرد از لاغری شدید رنج می برد و لازم است با اقدامات غذایی و مراقبتی اقدام به افزایش وزن خود نماید.

شاخص توده بدنی دارای بازه عددی مشخصی می باشد
شاخص توده بدنی دارای بازه عددی مشخصی می باشد

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی 18.5 تا 24.9 باشد، این موضوع، ایده آل ترین نوع وزنی فرد می باشد. یعنی فرد در بهترین حالت وزنی قرار دارد و صرفا با مراقبت های غذایی می تواند در جهت تثبیت وزن خود اقدامات لازم را انجام دهد.

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی 25 تا 29.9 باشد، این موضوع می تواند هشدار دهد که فرد در مرحله اضافه وزن قرار دارد که البته می تواند با روش هایی مانند رژیم غذایی و ورزش در جهت کاهش وزن خود اقداماتی انجام دهد.

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد، این موضوع نشان می دهد که فرد در مرحله اضافه وزن نسبتا شدیدی قرار دارد و می تواند باعث بروز مشکلات متعددی شود. در چنین موردی می توان با استفاده از روش هایی مانند جراحی چاقی، اقدام به کاهش وزن نمود. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

اما اگر فردی دارای شاخص توده بدنی بالاتر از عدد 35 باشد، این موضوع خطرناک ترین نوع چاقی را نشان می دهد. یعنی فرد مبتلا با چاقی بسیار شدید و مفرط می باشد و می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی بیمار شود. بهترین روش برای درمان چنین افرادی، استفاده از جراحی چاقی خواهد بود که می تواند منجر به کاهش وزن سریع و دلخواه شود.

اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد

همانطور که متوجه شدید، شاخص توده بدنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و مشخص شدن وضعیت فرد توسط این شاخص می تواند کمک زیادی به درمان افراد نماید. حال در ادامه مبحث به موضوع اصلی مقاله یعنی دلایل چاقی و عوامل ایجاد این عارضه خواهیم پرداخت.

دلایل چاقی

چاقی می تواند از عوامل مختلفی به وجود بیاید که هر کدام از آنها می تواند تأثیرگذار در وضعیت وزنی و به مراتب سلامتی افراد داشته باشد. ما در ادامه مقاله به بررسی دلایل چاقی خواهیم پرداخت:

دلایل چاقی
دلایل چاقی

ژنتیک و وراثت در ایجاد اضافه وزن و چاقی

از مهمترین عوامل ایجاد افزایش وزن و چاقی چه بصورت خفیف و چه بصورت شدید، عوامل هورمونی و ژنتیک می باشد. همچنین عواملی مانند عصبی هم می تواند در کنترل وزن نقش بسیار زیادی داشته باشد.

این عوامل گاها بصورت غیر قابل کنترل بوده و می تواند بصورت کوتاه مدت یا بلند مدت باعث اختلال در وضعیت اشتهای افراد شود. باید این موضوع را دانست که تجمع چربی ها در بدن و سرعت متابولیسم بدن در فرایند سوخت و ساز و کنترل وزن، تحت تأثیر عوامل ژنتیکی هستند و طی بررسی های انجام شده، عامل ژن یکی از مسائل تأثیرگذار در اضافه وزن می باشد.

ژنتیک و وراثت در ایجاد اضافه وزن و چاقی
ژنتیک و وراثت در ایجاد اضافه وزن و چاقی

ژن های زیادی در زمینه چاقی و اضافه وزن تأثیرگذار هستند که از جمله آنها می توان به ژن OB اشاره کرد. این ژن با جهش خود می تواند باعث اختلال در وضعیت متابولیسم بدن شود و از طرفی افزایش اشتها را به همراه خواهد داشت. همین موضوع می تواند باعث ترشح بیش از اندازه هورمون گرسنگی در بدن شود و باعث ایجاد پرخوری گردد.

برخی از ژن های موجود در بدن در بافت های چربی وجود دارد که می تواند در فرایند سوخت و ساز بدن تأثیرات زیادی داشته باشد

از طرفی برخی از ژن های موجود در بدن در بافت های چربی وجود دارد که می تواند در فرایند سوخت و ساز بدن تأثیرات زیادی داشته باشد. این ژن ها در صورت بروز چاقی می تواند باعث ایجاد بیماری دیابت شود.

بنابراین می توان گفت که مسئله ژنتیک مخصوصا در افرادی که در خانواده خود، سابقه چاقی و اضافه وزن دارند، می تواند امری مهم و غیرقابل اجتناب باشد و از دلایل چاقی محسوب شود. تغییر در سبک زندگی و داشتن تحرک کافی می تواند از بروز بیماری های چاقی مرتبط با ژنتیک مؤثر باشد و به عنوان یک راه حل بسیار مؤثر برای کنترل وزن مورد استفاده قرار گیرد.

افرادی که به چاقی شدید دچار می شوند، ممکن است ازعوامل ژنتیکی دچار این آسیب شده باشند و باید در خصوص درمان خود اقداماتی انجام دهند که طبیعتا بهترین راه حل درمانی برای چنین افرادی، استفاده از جراحی چاقی می باشد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

عدم تحرک کافی و عدم ورزش

یکی از عوامل مهم در ایجاد چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک و عدم ورزش می باشد. به طور کلی سبک زندگی بدون تحرک می تواند باعث افزایش وزن شود و از طرفی عدم تحرک و عدم ورزش، همراه با پرخوری می باشد که می تواند باعث ایجاد اضافه وزن در افراد شود.

امروزه به دلیل تغییر در سبک زندگی و انجام فعالیت های نشسته، باعث شده است که بسیاری از افراد، خواسته یا ناخواسته دچار عدم تحرک و ورزش نکردن شوند و همین موضوع می تواند زمینه ساز بروز چاقی و بیماری های مرتبط با چاقی شود. انباشته شدن چربی ها می تواند باعث بروز بیماری هایی نظیر دیابت و … شود.

عدم تحرک کافی و عدم ورزش
عدم تحرک کافی و عدم ورزش

التهابات موجود در بدن از عوامل مهم ایجاد چاقی

یکی دیگر از دلایل چاقی و ایجاد اضافه وزن می تواند مبحث مربوط به التهابات در بدن باشد. بافت های چربی در بدن بصورت طبیعی وجود دارد که وجود ان در حد نرمال لازم می باشد.

این نوع از بافت های چربی می تواند باعث ایجاد التهاب های خفیف و گاهی شدید شود و نتایج آن می تواند باعث افزایش چربی در بدن، کاهش انسولین در بدن و افزایش میزان چربی خون شود.

از طرفی وجود التهاب در بدن می تواند باعث تخریب بافت های پروتئینی در بدن شود و جایگزین آن، سلول های چربی شود که می تواند باعث انباشتگی آن در کل بدن گردد.

التهابات موجود در بدن از عوامل مهم ایجاد چاقی
التهابات موجود در بدن از عوامل مهم ایجاد چاقی

التهاب و وجود برخی از بیماری های التهاب آور در بدن می تواند سیستم متابولیسم بدن را دست خوش تغییرات کند

التهاب و وجود برخی از بیماری های التهاب آور در بدن می تواند سیستم متابولیسم بدن را دست خوش تغییرات کند و همین موضوع می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود و از طرفی موجب چاقی و اضافه وزن بر اثر پرخوری زیاد گردد.

بطور کلی افزایش التهاب در بدن، با پرخوری همراه است. زیرا سیستم های عصبی بدن را تحت تأثیر خود قرار می دهد و به بدن فرمان خواهد داد که برای کاهش التهاب، به مصرف مواد غذایی روی بیاورد و همین موضوع می تواند مزید برعلت شده و باعث اضافه وزن و چاقی شود.

بیشترین ناحیه التهابی در بدن مخصوصا در افراد چاق، مربوط به قسمت کبد می باشد که مهمترین عارضه آن نارسایی کبد و کبد چرب خواهد بود. در چنین مواقعی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا اقدام به مصرف داروهای ضدالتهابی نمود که این داروها می تواند باعث کاهش چربی در بدن شده و کلسترول خون را کاهش دهد.

از طرف دیگر در صورت بروز چاقی شدید، بهترین راه برای درمان التهابات موجود در بدن، جراحی چاقی می باشد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

نداشتن خواب کافی در شب از دلایل مهم چاقی و اضافه وزن

نداشتن خواب کافی می تواند زمینه ساز چاقی و اضافه وزن شود و جز دلایل چاقی می باشد. خواب کوتاه و ناکافی می تواند باعث اختلال در عملکرد هورمون گرسنگی شود و باعث تغییر در اشتها شود. هورمون گرسنگی می تواند باعث افزایش میل به غذا شود و همین موضوع می تواند باعث چاقی و اضافه وزن شود.

نداشتن خواب کافی باعث ایجاد استرس و اضطراب در افراد می شود و از طرفی می تواند باعث افزایش ترشح هورمون گرسنگی شود و همین موضوع باعث پرخوری و افزایش اشتها شده و می تواند باعث افزایش مصرف مواد غذایی گردد و اضافه وزن را بوجود بیاورد.

افرادی که دچار اختلال در خواب شبانه هستند، مخصوصا افرادی که شیف شب کاری دارند، این موضوع می تواند زمینه ساز چاقی و اضافه وزن در چنین افرادی شود.

نداشتن خواب کافی در شب از دلایل مهم چاقی و اضافه وزن
نداشتن خواب کافی در شب از دلایل مهم چاقی و اضافه وزن

اختلال در نظم خواب یکی از مهمترین عوامل در بروز برخی از بیماری های روحی و جسمی از جمله بیماری های قلبی و عروقی شود و از طرفی می تواند فعالیت سوخت و ساز بدن و متابولیسم بدن را تحت تأثیر خود قرار دهد.

داشتن استرس و اضطراب از عوامل مهم ایجاد چاقی

از دیگر دلایل چاقی می توان به استرس و اضطراب اشاره کرد. استرس می تواند باعث ترشح هورمون کورتیزول در بدن شود و ترشح بیش از اندازه آن می تواند در ترشح انسولین مشکلاتی به وجود بیاورد و باعث عدم تعادل در سطح قند خون شود و همین موضوع باعث افزایش اشتها و پرخوری می گردد.

بنابراین می توان گفت که داشتن استرس، از عوامل مهم ایجاد چاقی و اضافه وزن است که لازم است اقدامات لازم برای درمان استرس و همچنین اضافه وزن را انجام داد.

تغییر ریتم شبانه روزی نیز از دلایل چاقی و اضافه وزن

افرادی که از ریتم درست مصرف مواد غذایی خارج هستند، مستعد اضافه وزن و چاقی خواهند بود. به چنین افرادی گفته می شود که دچار سندروم خوردن در شب می باشند و همین موضوع می تواند ریتم شبانه روزی دریافت غذا را به تأخیر بیاندازد. این مسئله نشأت گرفته از مسائل عصبی و هورمونی می باشد که مهمترین آن اختلال در عملکرد ترشح هورمون کورتیزول می باشد.

تغییر ریتم شبانه روزی نیز از دلایل چاقی و اضافه وزن
تغییر ریتم شبانه روزی نیز از دلایل چاقی و اضافه وزن

طعم غذا، سیری و اندازه سهم غذایی در چاقی و اضافه وزن

از دیگر عوامل مهم در ایجاد چاقی و اضافه وزن، مسئله مربوط به طعم مواد غذایی می باشد. طعم هر ماده غذایی و تعدد مصرف آن باعث خواهد شد که فرد میل بیشتری به مواد غذایی داشته باشد و همین موضوع می تواند باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی شود.

زمانی که مصرف مواد غذایی و تعدد آن زیاد می شود، دریافت کالری توسط بدن افزایش پیدا می کند و همین موضوع می تواند باعث انباشته شدن چربی ها در بدن شود.

این مسئله از جنبه های روحی و روانی هم محسوب می شود. به عنوان مثال زمانی که ما برای مصرف مواد غذایی با تعدد انتخاب همراه باشیم و از طرفی مبحث هزینه هم مطرح نباشد، بصورت ناخودآگاه میل پیدا خواهیم کرد که مواد غذایی متعددی با انواع طعم ها را مصرف کنیم

و همین موضوع بار روانی ایجاد خواهد کرد و باعث خواهد شد که فرد با انتخاب نامحدودی از مواد غذایی روبرو شود. در چنین مواردی حتی اگر فرد احساس سیری پیدا کند، باز میل خواهد داشت که مواد غذایی متنوع تری را مصرف کند و طعم دیگر غذاها را بچشد.

مصرف بیش از اندازه مواد غذایی، با افزایش کالری همراه است

مصرف بیش از اندازه مواد غذایی، با افزایش کالری همراه است و بدن انسان برای مدیریت کالری، بخشی از آن را برای تامین انرژی بدن مصرف می کند و باقی مانده کالری را به سلول های چربی تبدیل کرده و در بخش های مختلف بدن اعم از شکم، بازوها و … انباشته خواهد کرد.

بررسی های متعددی نشان داده است که افزایش مصرف مواد غذایی و تعدد آن باعث ایجاد چاقی شدید می شود و اگر از چنین افرادی سوال بپرسیم که چگونه مواد غذایی مصرف می کنید، اکثرا به این موضوع اشاره خواهند کرد که با تعدد مواد غذایی روبرو بوده اند و گاهی بصورت ناخودآگاه، اقدام به مصرف آن کرده اند. چنین افرادی لازم است در تغییر سبک مواد غذایی خود اقدامات مهمی انچام دهند تا بتوانند به کاهش وزن برسند.

ترکیبات چاق کننده از دلایل چاقی و اضافه وزن

برخی از ترکیبات چاق کننده می تواند باعث اختلال در عملکرد متابولیسم بدن شود و سخت و ساز بدن را تحت تأثیر خود قرار دهد. ترکیبات چاق کننده نوعی ترکیبات شیمیایی هستند که از طریق مواد غذایی وارد بدن شده و می تواند باعث بروز اختلال در سلول های چربی شوند.

همچنین چنین ترکیباتی می تواند باعث اختلال در عملکرد هورمون های مختلف بدن شود و همین موضوع نقش مهمی در فعالیت متابولیسم بدن خواهد داشت و می تواند باعث بروز چاقی و اضافه وزن شدید در افراد شود.

ترکیبات چاق کننده از دلایل چاقی و اضافه وزن
ترکیبات چاق کننده از دلایل چاقی و اضافه وزن

از جمله ترکیباتی که می توان به عنوان ترکیبات چاق کننده به آن اشاره کرد، انواع فنول ها و فتالات می باشد که می تواند این ترکیبات از طریق مواد غذایی وارد بدن شود. این ترکیبات شیمیایی مضر در ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی نیز وجود دارد که علاوه بر ایجاد چاقی می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی شود.

انواع ویروس و عوامل ایجاد کننده بیماری از دلایل چاقی

در طی سالیان اخیر بیش از ده ها نوع پاتوژن های تولید کننده چربی بوجود آمده است که می تواند باعث ایجاد ویروس و بیماری های مختلفی در بدن شود و باکتری های سالم و مفید بدن مخصوصا در ناحیه معده و روده را تحت تأثیر خود قرار دهد.

چنین عواملی می تواند ایجاد کنند چاقی و اضافه وزن شود. عوامل ویروسی و باکتریایی، نقش مهمی در برهم زدن تعادل بدن ایفا می کند و می تواند معضلات و بیماری های زیادی را بوجود بیاورد. بررسی های زیادی نشان داده است که عوامل زیادی در بروز این نوع عارضه وجود دارد که حتی باعث ایجاد چاقی شدید خواهد شد.

انواع ویروس و عوامل ایجاد کننده بیماری از دلایل چاقی
انواع ویروس و عوامل ایجاد کننده بیماری از دلایل چاقی

برای درمان چنین مشکلاتی از جمله چاقی شدید، توصیه به جراحی چاقی خواهد شد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

یکی از مهمترین دلایل چاقی ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد که می تواند در بانوان رخ دهد. چنین سندرومی باعث ترشح بیش از اندازه هورمون مردانه در بانوان خواهد شد و هورمون های زنانه را تحت شعاع قرار می دهد و باعث انباشتگی چربی ها و اضافه وزن خواهد شد.

نارسایی قلبی و احتباس مایعات

یکی دیگر از عوامل ایجاد چاقی و اضافه وزن احتباس مایعات در بدن می باشد که می تواند باعث بروز اضافه وزن شود. از طرفی نارسایی قلبی از جمله عوامل ایجاد چاقی می باشد.

اگر جریان خون طبق روال عادی به رگ های قلب نرسد می تواند باعث تجمع مایعات در بدن شود و باعث ایجاد ورم در نواحی مختلفی مانند شکم، ساق پا و … شود.

چنین افرادی می توانند در همان مراحل ابتدایی چاقی اقدام به درمان خود از طریق رژیم غذایی کنند و در صورت بروز چاقی شدید باید از روش هایی نظیر جراحی چاقی استفاده کرد تا علاوه بر کاهش وزن، به درمان نارسایی قلبی کمک کرد.

مشکلات کلیوی از دلایل چاقی

افزایش وزن می تواند باعث ایجاد تورم در نواحی مختلف بدن از جمله در ناحیه کلیه و کبد شود و باعث ایجاد نارسایی کلیوی شود. این نارسایی می تواند باعث شود کلیه ها به درستی کار نکند و باعث انباشته شدن مایعات در بدن شود. چنین امری باعث خواهد شد که بدن مواد اضافی و سمی بدن را دفع نکند و از عوارض آن چاقی و اضافه وزن بصورت خفیف یا شدید می باشد.

ترک سیگار از دلایل چاقی

ترک سیگار و عدم مصرف دخانیات، امری خوشایند می باشد که می تواند منجر به افزایش سلامتی فرد شود. اما ترک سیگار می تواند در برخی از مواقع، باعث چاقی و اضافه وزن شود.

بررسی زیادی در این خصوص نشان داده است که نیکوتین موجود در سیگار می تواند باعث کاهش اشتها شود و ترک سیگار می تواند باعث افزایش اشتها و چاقی در افراد شود و فرد میل بیشتری به مصرف مواد غذایی پیدا خواهد کرد و اضافه وزن را تجربه می کند.

حال که با دلایل چاقی و عوامل تأثیرگذار آن آشنا شدیم، به بررسی عوارض چاقی خواهیم پرداخت. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دلایل مهم چاقی و انجام جراحی چاقی با یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید.

عوارض چاقی چیست؟

چاقی علاوه بر اضافه وزن و عدم تناسب اندام می تواند مشکلات و مسائل متعددی را به وجود بیاورد که ما در ادامه به بررسی عوارض چاقی خواهیم پرداخت:

عوارض چاقی چیست؟
عوارض چاقی چیست؟

فشار خون بالا از عوارض چاقی

زمانی که فرد دچار اضافه وزن می شود، بافت های چربی در بدن بیشتر خواهد شد و همین موضوع باعث خواهد شد که بافت های بدن نیازمند اکسیژن بیشتری برای زنده ماندن داشته باشند.

همین موضوع باعث خواهد شد که میزان فشار و حجم خون وارد شده با رگ های خونی افزایش پیدا کند و با افزایش میزان جریان خون، فشار خون افزایش پیدا خواهد کرد.

فشار خون بالا از عوارض چاقی
فشار خون بالا از عوارض چاقی

افزایش جریان خون می تواند به دیواره رگ ها فشار مضاعفی وارد کند و باعث آسیب به رگ ها و سرخرگ ها شود. از طرفی چنین عاملی باعث ایجاد مشکل در ضربان قلب خواهد شد و می تواند مشکلات متعددی را بوجود بیاورد.

دیابت از عوارض چاقی

بیماری چاقی از مهمترین عوامل ایجاد دیابت مخصوصا دیابت نوع دوم می باشد. افزایش چربی باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل هورمون انسولین خواهد شد و همین مورد می تواند باعث افزایش قند خون شود و فرد را در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار دهد. عدم کنترل قند خون می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی افراد شود.

اختلال در چربی خون

چاقی و اضافه وزن همراه با افزایش توده های چربی در بدن می باشد. از عوارض مهم چاقی افزایش میزان چربی خون و چربی های غیر اشباع و مضر در بدن می باشد. همین موضوع می تواند باعث افزایش میزان کلسترول خون شود.

تری گلیسیرید ها بیشترین میزان چربی در بدن را تشکیل می دهد و افزای میزان کلسترول خون می تواند باعث افزایش شاخص تری گلیسیرید در خون شود و همین موضوع در طولانی مدت می تواند باعث انسداد رگ های خونی و بروز بیماری هایی نظیر سکته قلبی یا سکته مغزی شود.

چنین افرادی که به عارضه چاقی و اختلال در چری خون دچار هستند، بهتر است از روش های درمانی مؤثرتری مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا بتوانند به روال عادی زندگی خود بازگردند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی

یکی از مهمترین عوارض و مشکلات مربوط به اضافه وزن و چاقی، درگیری افراد با بیماری های قلبی و عروقی می باشد. با افزایش میزان شاخص توده بدنی بدن، میزان چربی های انباشته شده در بدن افزایش پیدا خواهد کرد و از طرفی همین مورد می تواند باعث افزایش فشار خون و افزایش کلسترول خود شود.

تمام این عوامل در ایجاد بروز عارضه های قلبی دخیل می باشد و می تواند برای فرد مشکلات زیادی را بوجود بیاورد. در مبحث دلایل چاقی هم مشاهده کردیم که بیماری نارسایی قلبی می تواند باعث بروز چاقی شود و همین موضوع یعنی چاقی بیش از حد می تواند بر شدت بیماری های قلبی بیافزاید.

بررسی های متعددی نشان داده است که اکثر افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی از چاقی برخوردار هستند. حال این چاقی می تواند از نوع خفیف باشد و یا از نوع شدید که می تواند منجر به مشکلات جدی تری شود.

افراد دارای شاخص توده بدنی بالا، بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارند

بنابراین باید گفت که افراد دارای شاخص توده بدنی بالا، بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارند و لازم است اقدامات لازم برای درمان عارضه چاقی خود انجام دهند تا بتوانند علاوه بر کاهش وزن از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنند و یا اقدام به درمان آن نمایند.

یکی از بهترین روش های درمانی برای کاهش وزن، مخصوصا برای افرادی که از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند، جراحی چاقی می باشد.

جراحی چاقی می تواند سبب کاهش وزن سریع و اصولی در افراد شود و توصیه می شود برای انجام مشورت های لازم در خصوص جراحی چاقی با یکی از بهترین متخصصین این حوزه یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

سکته‌ی مغزی از عوارض چاقی

چاقی و افزایش وزن می تواند باعث انسداد رگ های خونی شود و رسوب چربی ها در رگ ها باعث می شود که خونرسانی به مولکول ها و بافت های مغزی، به درستی انجام نشود و همین موضوع باعث ایجاد لخته ها خون در ناحیه مغز می شود و باعث ایجاد سکته مغزی خواهد شد و در نهایت منجر به مرگ فرد می شود.

بیماری های مفصلی

افرادی که از چاقی رنج می برند، مخصوصا در افرادی که از چاقی مفرط برخوردار هستند، به دلیل فشار ناشی از وزن بدن بر روی عضلات و مفاصل مخصوصا مفاصل ران، زانو و کمر باعث ایجاد عارضه های استخوانی از جمله ساییدگی غضروف، آرتروز و … می شود.

چاقی و سیستم تنفسی

یکی از مشکلات مهم و بسیار فراوان در بین افراد چاق، مشکل در سیستم تنفسی می باشد. افرادی که چاق هستند به دلیل وجود چربی های انباشته شده در بافت های مختلف بدن از جمله در ناحیه ریه، باعث تنگی نفس و مشکلات این چنینی خواهد شد.

همچنین محدود شدن دریچه دیافراگم از جمله مشکلات مربوط به چاقی است که می تواند منجر به اختلال در عملکرد سیستم تنفسی افراد شود.

یکی از عارضه های شایع در بین چنین افرادی، بیماری آسم می باشد که می تواند مشکلاتی را بوجود بیاورد. از طرفی افراد چاق با مشکل خواب شبانه روبرو هستند و در هنگام خواب دچار تنگی نفس می شوند و عملا خواب درست و خوبی را تجربه نخواهند کرد.

ابتلا به انواع سرطان ها

یکی از عوارض بسیار خطرناک بیماری چاقی، بروز انواع تومورها در بدن می باشد که می تواند باعث ایجاد سرطان خواهد شد. شناخت دلایل چاقی، می تواند تا حد زیادی از بروز بیماری سرطان جلوگیری کند.

زیرا جلوگیری از اضافه وزن و تجمع چربی ها در بدن، می تواند از بروز و ایجاد تومور جلوگیری نماید و باعث پیشگیری از بروز انواع بیماری های سرطانی خواهد شد. سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان روده و … از جمله سرطان هایی می باشد که می تواند بر اثر چاقی شدید بوجود بیاید.

جدی گرفتن مسئله چاقی مخصوصا افرادی که از چاقی شدیدی برخوردار هستند، بسیار مهم و قابل ذکر است و برای درمان آن باید چاره ای اندیشید. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

بیماری کبد چرب از عوارض چاقی

کبد چرب از عارضه های شایع در بین افراد چاق می باشد. تجمع چربی ها در بدن بخصوص در ناحیه کبد می تواند باعث ایجاد التهاب و تخریب بافت های کبد شود و مشکلاتی نظیر کبد چرب و نارسایی کبدی را به وجود بیاورد.

بیماری های کبدی می تواند زمینه ساز مشکلات متعددی برای فرد شود در صورت عدم رسیدگی به موقع منجر به مرگ فرد خواهد شد. تغییر در سبک زندگی و انتخاب بهترین روش درمانی برای کاهش وزن می تواند راه حلی مناسب برای کاهش وزن و از بین بردن بیماری های کبدی می باشد.

بیماری کیسه صفرا از عوارض چاقی

همانطور که در بخش های مختلفی گفته شد، بیماری چاقی همراه با تجمع چربی ها همراه است و این تجمع چربی ها باعث افزایش کلسترول در بدن می شود و می تواند باعث رسوب در کیسه صفرا شود.

سنگ کیسه صفرا از عوارض رسوب کلسترول در این ناحیه است که می تواند مشکلات زیادی را در زمینه جذب و دفع مواد غذایی بوجود بیاورد. شناخت عوامل ایجاد چاقی و دلایل چاقی از این نظر اهمیت خواهد داشت که بتوان قبل از بروز چنین عوارضی چاره ای اندیشید و در صورت ایجاد چاقی، بتوان بهترین راه حل را برای کاهش وزن و درمان بیماری هایی نظیر سنگ کیسه صفرا انتخاب کرد.

عدم تحرک و نداشتن فعالیت از جمله مشکلات مربوط به افراد چاق است که همین مورد زمینه ساز بروز انواع بیماری های مرتبط با چاقی خواهد شد.

زمانی که شاخص توده بدنی بیمار از حد نرمال فراتر می رود و به درجه بالا میرسد، باید از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کرد تا بتوان به کاهش وزن اصولی و دلخواه دست پیدا کرد. جراحی چاقی می تواند عملکرد کیسه صفرا را تحت تأثیر خود قرار دهد و باعث درمان عارضه های ایجاد شده در این ناحیه شود.

زیرا در جراحی چاقی، یکی از عضوهای بدن که مورد جراحی قرار می گیرد، کیسه صفرا است که می تواند در عملکرد بدن مؤثر باشد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

عوارض چاقی و عملکرد ذهنی

یکی از مشکلات ایجاد شده توسط اضافه وزن و چاقی، بیماری های ذهنی و اختلال در عملکرد ذهن و مغز می باشد.

از جمله بیماری های مرتبط با این زمینه آلزایمر و زوال عقل می باشد که در سنین بالا در بسیاری از افراد رخ خواهد داد. یکی از عوامل تشدید این بیماری و به جلو انداختن آلزایمر، بیماری چاقی و اضافه وزن است که می تواند خطر ابتلا به مشکلات ذهنی را افزایش دهد.

عوارض چاقی و ناباروری در زنان و مردان

بیماری چاقی و اضافه وزن می تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد باروری در مردان و زنان شود. اضافه وزن می تواند در دستگاه باروری زنان مشکلات شدیدی را بوجود بیاورد و در عملکرد جنسی مشکلاتی را ایجاد کند. چاقی و تجمع چربی ها در بدن باعث اختلال در عملکرد تخمک گذاری در بانوان خواهد شد و می تواند باعث ایجاد ناباروری در افراد شود.

از طرفی در آقایانی که به چاقی شدید دچار هستند، اغلب با مشکلات زناشویی و جنسی روبرو هستند که می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. از طرفی بارور شدن اسپرم ها دچار اختلال خواهد شد. آقایانی که دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند، اغلب با مشکل ترشح هورمون تستسترون مواجه هستند که این هورمون نقش مهمی در عملکرد جنسی و باروری مردان ایفا می کند.

حال که با دلایل چاقی و عوارض چاقی آشنا شدیم به بررسی مسئله ای خواهیم پرداخت می تواند در زمینه پیشگیری و درمان بیماری چاقی کمک فراوانی نماید.

پیشگیری از چاقی

همانطور که شنیده اید، پیشگیری بهتر از درمان است. پیشگیری از بیماری چاقی می تواند از بروز اضافه وزن شدید و بروز بیماری های مرتبط با چاقی جلوگیری نماید. افرادی که در معرض چاقی قرار دارند، می توانند با استفاده از روش های مختلفی اقدام به پیشگیری از عارضه چاقی نمایند.

پیشگیری از چاقی
پیشگیری از چاقی

انجام دادن مراحل پیشگیری نیازمند صبر و استمرار در انجام آن دارد. بطور کلی تغییر دادن سبک زندگی می تواند مهمترین اصل در پیشگیری از بروز چاقی و اضافه وزن باشد. از جمله اقدمات پیشگیری کننده در بیماری چاقی عبارتند از:

داشتن ورزش و تحرک کافی:

لازم است برای پیشگیری از چاقی بصورت منظم روزانه اقدام به ورزش نمایید. ورزش هایی نظیر پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری، شنا و … می تواند در زمینه پیشگیری از چاقی کمک زیادی نماید.

مصرف مواد غذایی سالم:

استفاده از غذاهای سالم و کم کالری، می تواند به عنوان قدمی مؤثر در پیشگیری از بروز افزایش وزن باشد. غذاهای کم کالری و در عین حال سرشار از مواد مغذی می تواند زمینه ساز سلامتی بیشتر بدن و جلوگیری از افزایش وزن شود.

مصرف انواع سبزیجات، میوه و مواد غذایی حاوی فیبر می تواند بر سرعت سوخت و ساز بدن مؤثر باشد و از بروز چاقی جلوگیری کند. از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز شود و از طرفی استفاده از وعده ها و میان وعده های پروتئینی می تواند زمینه ساز تعادل وزنی در افراد شود و در سالم ماندن افراد نقش بسزایی داشته باشد.

مقاله رژیم لاغری برای 25 کیلو اضافه وزن را مطالعه کنید.

شناخت دلایل چاقی و دوری از آن:

آگاهی کافی از دلایل چاقی و ایجاد اضافه وزن می تواند روشی مؤثر در جلوگیری از اضافه وزن و چاقی باشد. شناخت این عوامل کمک خواهد کرد که بدانیم اگر در موقعیتی مشابه قرار گرفتیم، چه اقدامی انجام دهیم تا منجر به اضافه وزن نشود. مصرف سر وقت مواد غذایی، جلوگیری از پرخوری و … می توان به عنوان روشی مؤثر در تعادل وزنی به حساب آید.

بررسی منظم وزن:

لازم است در هنگام استفاده از رژیم های غذایی و ورزش در جهت کنترل وزنی خود، بصورت مستمر وزن خود را اندازه گیری کنید تا متوجه شوید در چه مرحله ای از کاهش وزن قرار دارید. در چنین مواقعی استفاده از متخصص تغذیه می تواند کمک حال افراد باشد و راهنمایی های مؤثری را در این زمینه انجام دهد.

داشتن صبر و استمرار:

پایبند بودن به برنامه کنترل وزنی و ثابت قدم بودن در این زمینه، به عنوان قدمی مؤثر در پیشگیری از چاقی شناخته می شود و لازم است در رسیدن به این هدف مهم، استمرار داشته باشید.

داشتن صبر و استمرار:
داشتن صبر و استمرار:

درمان بیماری چاقی

خوشبختانه برای بیماری چاقی و عارضه های مربوط به آن روش های مختلفی برای درمان آن وجود دارد که هرفردی بر اساس شرایط خود و همچنین اطلاع از وضعیت شاخص توده بدنی خود می تواند اقدامات درمانی لازم را با مشورت پزشک متخصص انجام دهد. در ادامه به بررسی برخی از روش های درمان چاقی خواهیم پرداخت:

درمان چاقی با رژیم غذایی

یکی از مؤثرترین روش های درمان بیماری چاقی، استفاده از رژیم های غذایی برای کاهش وزن می باشد. افرادی که از شاخص توده بدنی متوسطی برخوردار هستند و در دسته بندی افراد چاق قرار می گیرند، می توانند با استفاده از رژیم های غذایی، به کاهش وزن دلخواه خود دست پیدا کنند.

رسیدن به این امر باید توسط متخصص تغذیه صورت گیرد و از مصرف خودسرانه رژیم های غذایی جلوگیری کرد. برخی از نکات مهم در خصوص رژیم های غذایی لاغری عبارتند از:

مصرف غذاهای کم کالری:

برای رسیدن به کاهش وزن لازم است مواد غذایی ای مورد استفاده قرار گیرد که از کالری کمتری برخوردار است. زیرا کالری های اضافی می تواند بصورت چربی در بدن انباشته شود و به همین دلیل لازم است از مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب جلوگیری کرد.

کربوهیدرات:

منابع غذایی مورد استفاده در رژیم غذایی کاهش وزن، باید از کربوهیدرات کمی برخوردار باشد و در عین حال، پروتئین سرشاری داشته باشد تا بتواند به روند چربی سوزی و کاهش وزن کمک فراوانی کند.

رژیم‌های گیاهی:

استفاده از مواد غذایی مانند سبزیجات، میوه ها و غلات می تواند در کاهش وزن افراد کمک فراوانی کند. سبزیجات و میوه ها حاوی فیبر می باشند که می تواند در روند کنترل اشتها و همچنین افزایش متابولیسم بدن کمک فراوانی نماید.

ورزش برای درمان چاقی

شناخت و آگاهی یافتن از دلایل چاقی می تواند در زمینه درمان بیماری چاقی بسیار مؤثر باشد. بعد از شناخت عوامل ایجاد کننده چاقی در بدن خود می توان از برنامه های ورزشی مختلفی استفاده کرد.

افرادی که از شاخص توده بدنی پایین تری برخوردار هستند می توانند به همراه رژیم غذایی از فعالیت های ورزشی بهره ببرند و در جهت کاهش وزن خود اقداماتی مؤثر انجام دهند. از جمله بهترین ورزش هایی که می توان در زمینه کاهش وزن کمک زیادی نماید عبارتند از: دویدن، دوچرخه سواری، پیاده روی، شنا و … .

از آنجایی که بیماری چاقی نوعی بیماری فراگیر در دنیا شناخته می شود، استفاده از بهترین روش درمانی برای حل معضل افزایش وزن از اهمیت زیادی برخوردار است.

زمانی می توان از روش درمانی برای کاهش وزن استفاده کرد که خود را متعهد به برنامه بدانیم و بصورت مستمر و مداوم به انجام دستورالعمل ها بپردازیم. استفاده از برنامه های ورزشی می تواند به عنوان یک روش مؤثر برای افرادی باشد که از شاخص توده بدنی نسبتا متوسطی برخوردار هستند.

جراحی چاقی

یکی از بهترین و کارآمدترین روش های درمان بیماری چاقی، بخصوص برای افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، جراحی چاقی است. جراحی چاقی برای افرادی که از شاخص توده بدنی بالا برخوردارند، گزینه بسیار مناسبی برای کاهش وزن می باشد.

جراحی چاقی با استفاده از روش های مختلف به تغییرات اساسی در سیستم گوارش انسان می پردازد که منجر به کاهش وزن خواهد شد. حال در ادامه مقاله به صورت مفصل به بررسی جراحی چاقی و انواع آن خواهیم پرداخت.

جراحی چاقی
ب جراحی چاقی

جراحی چاقی چیست؟

یکی از بهترین و مؤثرترین روش های کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل، استفاده از روش جراحی چاقی است. روش جراحی چاقی جز کارآمدترین روش ها محسوب می شود که با کمترین عارضه، اقدام به کاهش وزن در افراد خواهد کرد.

روش جراحی چاقی با استفاده از روش های مدرن و تجهیزات پیشرفته پزشکی انجام می شود و مهمترین هدف آن یعنی کاهش وزن بدون جراحت و عارضه را به ارمغان می آورد.

بر اساس تعریف واحد جراحی چاقی، این روش درمانی با ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان همراه است و این تغییرات می تواند در روند کاهش وزن و رسیدن به لاغری افراد کمک فراوانی کند.

افرادی که از شاخص توده بدنی بسیار بالایی برخوردار هستند، طبیعتا نمی توانند از روش هایی نظیر رژیم غذایی و ورزش به نتیجه دلخواه برسند، یا آنقدر چنین روش هایی طول خواهد کشید که باعث ایجاد نا امیدی در افراد خواهد شد.

اما جراحی چاقی می تواند به عنوان یک روش سریع و اصولی محسوب شود و برای افرادی که از چاقی شدید رنج می برند، به عنوان روش درمانی مؤثر برای کاهش وزن محسوب شود.

جراحی چاقی می تواند علاوه بر کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل، به درمان بیماری های مرتبط با چاقی کمک فراوانی کند.

جراحی چاقی می تواند علاوه بر کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل، به درمان بیماری های مرتبط با چاقی یعنی بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان، دیابت، چربی خون و کلسترول بالا، فشار خون بالا و … کمک فراوانی کند. ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان از طریق جراحی چاقی باعث خواهد شد که فرد بتواند طی مدت زمانی کوتاه تر به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کند.

همانطور که گفته شد، این روش درمانی از کم تهاجم ترین روش های درمانی به حساب می آید که با استفاده از تجهیزات روز پزشکی به جراحی افراد می پردازد. جراحی چاقی می تواند باعث شود که فرد با مصرف مقدار کمی از غذا به سیری کامل دست پیدا کند

و همین مورد می تواند نتیجه زیادی در زمینه فرایند چربی سوزی داشته باشد. جراحی چاقی از روش های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آنها می تواند مزیت های مربوط به خود را داشته باشد.

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص جراحی چاقی و انجام آن، در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

جهت اطلاعات کامل تر، می توانید مقاله جراحی معده برای لاغری را مطالعه کنید.

هدف از جراحی چاقی چیست؟

شناخت دلایل چاقی می تواند در زمینه درمان بیماری چاقی کمک فراوانی کند. از آنجایی که جراحی چاقی به عنوان روش درمانی مؤثر مورد استفاده قرار می گیرد، با هدف ایجاد تغییرات ساختاری در سیستم گوارش انسان به وجود آمده است.

مهمترین هدف در جراحی چاقی، رسیدن به کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل می باشد. از طرفی از دیگر هدف های جراحی چاقی، کم عارضه بودن و جراحت کم آن است که به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود.

هدف از جراحی چاقی چیست؟
هدف از جراحی چاقی چیست؟

همچنین از دیگر اهداف جراحی چاقی می توان به درمان بیماری های مرتبط با چاقی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، انواع سرطان ها، دیابت و … اشاره کرد که همین مورد یک مزیت عمده محسوب می شود.

بهبود وضعیت روحی افراد

از طرفی دیگر، جراحی چاقی می تواند به بهبود وضعیت روحی افراد کمک کند. افرادی که از چاقی شدید رنج می برند، با مشکل تناسب اندام روبرو هستند و از طرفی قادر نخواهند بود که حتی امور روزمره خود را به درستی انجام دهند.

همین امر باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می شود و می تواند زمینه ساز بیماری افسردگی شود. جراحی چاقی می تواند به کمک این قضیه بیاید و علاوه بر کاهش وزن اصولی و سریع می تواند به بهبود وضعیت روحی افراد کمک زیادی نماید.

یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی که می تواند کمک زیادی در خصوص انجام انواع جراحی چاقی نماید، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد که شما می توانید با مراجعه به ایشان، از راهنمایی های ایشان استفاده کامل ببرید.

انواع جراحی چاقی

جراحی چاقی از انواع مختلفی تشکیل شده است. هر یک از روش های جراحی چاقی می تواند هدف خاصی را دنبال کند که در نهایت منجر به کاهش وزن افراد خواهد شد. جراحی چاقی به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود. ما در ادامه به بررسی انواع جراحی چاقی خواهیم پرداخت:

انواع جراحی چاقی
انواع جراحی چاقی

عمل اسلیو معده

یکی از محبوب ترین و بهترین روش های جراحی چاقی که بسیاری از افراد و پزشکان اقدام به انجام آن می نمایند، جراحی اسلیو معده می باشد.

جراحی اسلیو معده از کارآمدترین روش های جراحی چاقی در جهت کاهش وزن افراد می باشد که با استفاده از تجهیزات روز پزشکی به افراد کمک خواهد کرد تا به وزن ایده آل خود دست پیدا کنند.

روش انجام جراحی اسلیو معده بدین گونه است که تغییرات اساسی در سیستم معده انسان ایجاد می کند. در ابتدای امر به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی، چندین حفره کوچک بر روی شکم بیمار ایجاد می شود و سپس لوله های لاپاراسکوپی وارد شکم بیمار خواهد شد.

سپس معده بیمار به چندین قسمت تقسیم خواهد شد و در نهایت قسمت اعظمی از معده از شکم بیمار خارج می شود و تنها بخش کوچکی از معده به شکل لوله ای در بدن بیمار باقی خواهد ماند.

این کار باعث کاهش حجم معده می شود و زمانی که فرد احساس گرسنگی خواهد کرد، با مصرف مقدار کمی از غذا، احساس سیری پیدا خواهد کرد و همین مورد می تواند زمینه ساز فرایند چربی سوزی در افراد شود و کاهش وزن دلخواه و اصولی را به ارمغان بیاورد.

از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی از جمله جراحی اسلیو معده، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی است که می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

لطفا از پست اسلیو معده مناسب چه کسانی است دیدن کنید.

عمل بای پس معده

یکی دیگر از روش های جراحی چاقی که مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد، جراحی بای پس معده است.

جراحی بای پس معده به مانند جراحی اسلیو به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود. بای پس معده بدین گونه است که معده بیمار را به دو بخش بزرگ و کوچک تقسیم می کند و سپس بخش بزرگ معده از بدن بیمار خارج خواهد شد و تنها بخش کوچکی از آن در بدن باقی می ماند.

سپس در مرحله بعدی جراحی، تغییراتی در سیستم روده کوچک به وجود می آید و در نهایت بخشی از روده کوچک به قسمت باقی مانده معده متصل می شود.

مزیت این روش این است که مسیر ورود و خروج مواد غذایی از بدن کوتاه تر خواهد شد و علاوه بر مصرف کمتر مواد غذایی، در فرایند جذب و دفع مواد غذایی تغییراتی ایجاد می شود که در نهایت منجر به کاهش وزن افراد خواهد شد.

بای پس با سوئیچ اثنی عشری

از دیگر روش های جراحی چاقی که از پیچیدگی بیشتری هم برخوردار است، روش جراحی بای پس با سوییچ اثنی عشری می باشد که در ابتدای این جراحی، معده بیمار به بخش های مختلفی تقسیم می شود و در نهایت قسمت بزرگی از معده برداشته خواهد شد.

سپس در ادامه جراحی، تغییراتی در روده کوچک ایجاد شده و سپس در مرحله اخر، برای از بین بردن هورمون گرسنگی، کیسه صفرا از بدن بیمار بطور کامل خارج می شود.

این جراحی باعث کاهش اشتها در فرد می شود و با مصرف مقدار کمی از غذا می تواند به احساس سیری دست پیدا کند و از طرفی با حذف کیسه صفرا، فرایند ترشح هورمون گرسنگی به حداقل ممکن خواهد رسید و همین امر کمک کننده کاهش وزن در افراد خواهد شد.

حلقه دور معده

یکی از روش های جراحی چاقی که البته کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، حلقه گذاری دور معده می باشد. این روش جراحی بدین گونه است که حلقه ای در ابتدای معده قرار داده می شود و باعث می شود که حجم معده کاهش پیدا کند و فرد با مصرف مقدار اندکی از مواد غذایی احساس سیری دست پیدا کند.

این روش درمانی به دلیل داشتن عوارض متعدد، زیاد مورد استفاده پزشکان قرار نمی گیرد. از عارضه های شایع در حلقه گذاری معده، تورم و التهاب در ناحیه مری می باشد و به همین دلیل از روش های دیگری برای جراحی چاقی استفاده می شود.

حلقه دور معده
حلقه دور معده

از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی که می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام جراحی چاقی انجام دهد، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد که می توانید با مراجعه به ایشان از راهنمایی های مفید ایشان استفاده کافی نمایید.

حال در ادامه مقاله دلایل چاقی به برخی از مزیت های جراحی چاقی خواهیم پرداخت.

مزیت های انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی می تواند مزیت های متعددی به همراه داشته باشد که از جمله آن شامل موارد زیر است:

مزیت های انجام جراحی چاقی
مزیت های انجام جراحی چاقی

کاهش وزن سریع:

از مزیت های جراحی چاقی می توان به کاهش وزن در طی مدت زمان کوتاه اشاره کرد که در باقی روش های کاهش وزن و لاغری، به چنین موردی نخواهیم رسید.

محدود کردن کالری از اهداف جراحی چاقی است که با تغییرات سیستم گوارشی انسان می توان به این امر مهم رسید و همین مورد باعث کاهش وزن سریع در افراد خواهد شد.

بهبود در وضعیت زندگی:

از دیگر مزیت های انجام جراحی چاقی، بهبود در وضعیت زندگی خواهد بود. افرادی که از اضافه وزن شدید رنج می برند، نمی توانند فعالیت هایی را انجام دهند که یک فرد عادی قادر به انجام آن است.

جراحی چاقی می تواند در روند سبک زندگی تغییرات زیادی ایجاد کند و فرد را قادر به انجام اموری خواهد کرد که در گذشته نمی توانست انجام دهد.

بهبود در وضعیت زندگی:
بهبود در وضعیت زندگی:

از طرفی بهبود در مصرف مواد غذایی و سبک مصرف آن از دیگر موارد مهم در مزیت جراحی چاقی است. شناخت دلایل چاقی در تغییر سبک زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است که جراحی چاقی می تواند در این امر کمک زیادی نماید.

درمان بیماری های مرتبط با چاقی:

در این مقاله بارها به این موضوع پرداخته شد که چاقی می تواند باعث بروز بیماری های مختلفی نظیر دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی، فشار خون و … شود.

از بهترین و مؤثرترین روش های درمان چاقی و درمان بیماری های فوق، جراحی چاقی است و مزیت جراحی چاقی این است که می توان به بهبود بیماری های ذکر شده کمک زیادی کرد.

بهبود بیماری های روحی:

طبیعتا افرادی که چاق هستند از تناسب اندام محرومند و همچنین چاقی می تواند فرد را در انجام برخی از کارهای روزانه ناتوان سازد و همین امر می تواند باعث ایجاد افسردگی و مشکلات روحی و روانی نماید.

مزیت جراحی چاقی علاوه بر درمان چاقی و اضافه وزن این است که می تواند اعتماد به نفس فرد را بازگرداند و به درمان بیماری های روحی کمک زیادی کند.

افزایش طول عمر:

چاقی می تواند منجر به کاهش عمر افراد شود. زیرا چاقی با بیماری های مختلفی همراه است. چاقی جز عوامل مرگ و میر در دنیا محسوب می شود. مزیت جراحی چاقی این است که می تواند باعث درمان اضافه وزن و رسیدن به لاغری باشد و از طرفی می تواند باعث افزایش طول عمر افراد شود.

صرفه جویی مالی:

از مزیت های جراحی چاقی می توان به صرفه جویی در هزینه ها اشاره کرد. با اینکه جراحی چاقی می تواند هزینه بر باشد، اما ارزش این را دارد که از هزینه های اضافی بابت خرید و مصرف مواد غذایی پر چرب و فست فودی جلوگیری نماید.

بنابراین می توان گفت که از مزیت های جراحی، رسیدن به صرفه جویی مالی بیشتر در جهت مصرف مواد غذایی می باشد و باعث خواهد شد که فرد مواد غذایی کمتر و البته بهتری مصرف کند.

صرفه جویی مالی:
صرفه جویی مالی:

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام جراحی چاقی و اطلاع از مزیت های آن انجام دهد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله نیز به بررسی یکی از شایع ترین بیماری های موجود در جهان یعنی بیماری چاقی پرداختیم. چاقی می تواند باعث بروز بیماری های مختلف علاوه بر افزایش وزن شدید شود و باعث به خطر افتادن سلامتی افراد گردد.

شناخت دلایل چاقی و عوامل ایجاد آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که در این مقاله به این موضوع مهم پرداخته شد. همچنین از عوارض چاقی و روش های درمانی این بیماری موارد مهمی اشاره شد.

یکی از بهترین روش های درمانی بیماری چاقی مخصوصا در افراد دارای شاخص توده بدنی بالا، جراحی چاقی است که در این مقاله بصورت مفصل به این موضوع مهم پرداخته شد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری چاقی و انجام روش درمانی آن از جمله جراحی چاقی با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

در پایان توصیه می کنیم، مقاله درمان سریع دیابت نوع 2 را مطالعه کنید.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید