بهترین متخصص سرطان مری

بهترین متخصص سرطان مری

بهترین متخصص سرطان مری
بهترین متخصص سرطان مری

در این نوشتار، به این موضوع می پردازیم که بهترین متخصص سرطان مری کیست. همراه شما هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

بهترین متخصص سرطان مری کیست؟ این پرسش یکی از سوالات مهم افرادی است که به این بیماری مبتلا بوده یا در اطرافیان آن ها فردی مبتلا به سرطان مری وجود دارد.

مری یکی از اعضای حیاتی بدن است که ادامه زندگی فرد وابسته به سلامت آن است. این بخش که از قفسه سینه به دستگاه گوارشی متصل است، مسیری برای ورود غذا به معده می باشد. بنابراین بروز مشکلاتی مانند سرطان در آن حتی در فرآیند جذب و گوارش غذا نیز تاثیر می گذارد.

مقدمه

بهترین متخصص سرطان مری
بهترین متخصص سرطان مری

البته سرطان مری درمان پذیر است به شرطی که به موقع تشخیص داده شده و روند درمان آن در مراحل خوش خیم آغاز شود. در این مقاله به معرفی علائم سرطان مری و دلایل ابتلا به آن خواهیم پرداخت.

اینفوگرافیک بهترین متخصص سرطان مری

اینفوگرافیک بهترین متخصص سرطان مری
اینفوگرافیک بهترین متخصص سرطان مری

همچنین در مورد بهترین متخصص سرطان مری اطلاعاتی را ارائه می دهیم. در این راستا با دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص سرطان مری در این زمینه آشنا می شویم و از نظرات دکتر سلیمی که نقش بسیار مهمی در درمان قطعی این بیماری دارد نیز صحبت خواهیم کرد.

راه های درمان مری با بهترین متخصص سرطان مری ایران

  • جراحی
  • رادیوتراپی
  • لیزر درمانی
  • فتودینامیک
  • شیمی درمانی

فهرست:

سرطان چیست و چه مسائلی موجب بروز آن می شوند؟

سرطان چند نوع دارد؟

چه افرادی بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به سرطان می باشند؟

سرطان بیشتر در کدام اندام ها رخ می دهد؟

به منظور تشخیص سرطان، چه آزمایشاتی کمک کننده می باشند؟

سرطان مری چیست و چند نوع دارد؟

چه عواملی در ابتلا به سرطان مری تاثیر بیشتری دارند؟

سرطان مری چه علائمی دارد؟

تشخیص سرطان مری از چه روش هایی انجام می شود؟

چه روش هایی برای درمان سرطان مری وجود دارد؟

پیشرفت سرطان مری در چند مرحله اتفاق می افتد؟

مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه به چه پزشکانی دارند؟

در چه شرایطی درمان سرطان مری نیاز به جراحی دارد؟

قبل و بعد از جراحی سرطان مری، چه اقداماتی باید انجام شود؟

آیا درمان سرطان مری از طریق جراحی قطعی است؟

جراحی سرطان مری چه معایب و مزایایی دارد؟

مهم ترین نکاتی که مبتلایان به سرطان مری باید از آن مطلع باشند، چیست؟

چه روش هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان مری وجود دارد؟

طول عمر بیماران در ابتلا به سرطان مری چه میزان است؟

پرتو درمانی به منظور معالجه سرطان مری چه شرایطی دارد؟

سن و جنسیت چه تاثیری در ابتلای به سرطان مری دارند؟

آیا می توان سرطان مری را از طریق درمان های گیاهی معالجه کرد؟

بهترین متخصص سرطان مری چه ویژگی هایی دارد؟

 

سرطان چیست و چه مسائلی موجب بروز آن می شوند؟

قبل از پرداختن به موضوع بهترین متخصص سرطان مری، باید سرطان را مورد بررسی قرار دهیم. سرطان، یکی از بیماری هایی است که هیچ فردی تمایلی به ابتلای به آن ندارد. با این وجود، این بیماری امروزه تعداد کثیری از مردم جهان را به خود درگیر کرده است.

سرطان چیست و چه مسائلی موجب بروز آن می شوند؟
سرطان چیست و چه مسائلی موجب بروز آن می شوند؟

مطابق آخرین آماری که علم پزشکی در مورد میزان ابتلای مردم به سرطان انجام داده است، این بیماری در سال های اخیر روندی رو به رشد داشته است و تعداد مبتلایان به آن به خصوص در کشورهای پیشرفته همواره رو به افزایش است.

پدید آمدن سرطان در بدن

سرطان بیماری خاص ناشی از رشد سلول ها در بدن است. بدن انسان همواره در حال ساخت سلول های جدید و جایگزین کردن آن ها با سلول های مرده است.

در بدن هر فرد، تعدادی بی شمار سلول وجود داشته که بسته به عملکرد، کارایی، نیاز بدن و … در بخش های مختلف تقسیم می شوند.

این سلول ها به عملکرد اندام یا بخش مورد نظر کمک کرده و با از بین رفتن هر کدام از آن ها، سلول جدید تولید شده، جایگزین سلول قدیمی می شود.

گاهی اوقات به علت اختلالات و مشکلات مختلف، رشد و جایگزینی سلول های بدن دچار مشکل می شود و در یک بخش از بدن، با وجود عدم نیاز سلول ها، بیشتر از مقدار طبیعی تجمع پیدا کرده و رشد می کنند.

رشد سلول های جدید به صورت غیر عادی موجب ایجاد سرطان می شود. این سلول ها در اصطلاح تحت عنوان تومور در بدن تجمع پیدا می کنند.

تفاوت سلول سالم با سلول سرطانی

سلول های سرطانی با سلول های سالم تفاوت دارند و همین تفاوت موجب ایجاد بیماری و بروز مشکلات مختلف در بدن می شود. اما عمده ترین تفاوت این سلول ها در دو نکته است.

سلول های سرطانی عمری بسیار طولانی داشته و نابودی آن ها از طریق کاهش طول عمر تا امروز غیر ممکن بوده است. همچنین سلول های سرطانی رشدی غیر طبیعی داشته و توانایی تکثیر در کل بدن را  دارند.

به عبارت دیگر می توانند از یک بخش بدن، به بخشی دیگر وارد شده و در قسمت های مختلف ایجاد تومور کنند که این عامل گسترش سرطان و تبدیل سرطان های خوش خیم به سرطان بدخیم است.

برای درمان و معالجه سرطان، به خصوص سرطان مری یکی از پزشکان خوب دکتر سلیمی می باشند که با مراجعه به ایشان می توانید بیماری خود را با کمترین مشکل درمان کنید.

تفاوت سلول سالم با سلول سرطانی
تفاوت سلول سالم با سلول سرطانی

سرطان چند نوع دارد؟

هنگامی که در آزمایشات یک بیمار، تجمع غیر عادی سلول ها در یک قسمت از بدن یا ایجاد تومور مشاهده شود، اولین احتمال پزشک، ابتلا به سرطان است.

البته هر توموری سرطان نیست و برای سرطانی نامیدن یک تومور، شرایط خاصی مورد نیاز است. بسته به این موضوع، سرطان و سلول های سرطانی به دو دسته خوش خیم و بد خیم تقسیم می شوند.

سرطان خوش خیم یا تومورهای غیر سرطانی

در صورتی که تجمع سلول ها و تشکیل تومور، غیر عادی نباشد، این مشکل سرطان نیست. در چنین شرایطی سلول با جریان خون یا دیگر مشکلات اینچنینی از محل اصلی خود به محل تجمع منتقل می شود و با یک جراحی ساده و برداشتن توده تومور، بیماری برطرف می شود.

بنابراین هر چند در اصطلاح به این مشکل نیز سرطان گفته می شود، اما سرطان خوش خیم بوده و آسیب آن ناچیز است. تومورهای خوش خیم توانایی گسترش نداشته و در بافت های اطراف ایجاد مشکل نمی کنند. البته در صورتی که این تومورها در بخش هایی از بدن مانند بافت مغزی تجمع پیدا کنند، احتمال خطر آن ها وجود دارد.

سرطان بدخیم یا تومورهای سرطانی

دیگر نوع تومورها و سرطان، سرطان بدخیم است. سرطان بدخیم را سلول های بی تحرک به وجود می آورد. این سلول ها در همان محل اصلی رشد کرده و افزایش پیدا می کنند. افزایش تعداد آن ها  تومور بدخیم و سرطان را ایجاد می کند.

یکی از بخش های بدن که بیش از همه مستعد به سرطان بدخیم است، پستان هاست. سرطان پستان معمولا خیلی زود به گره های لنفاوی و سپس به سایر بخش های بدن منقل می شود.

سلول های سرطان بدخیم گاهی اوقات تا استخوان ها نیز گسترش پیدا می کنند که این مسئله اصلی ترین علت بدخیم بودن آن هاست. سرطان بدخیم ممکن است در هر کدام از قسمت های بدن مانند مری، معده و … ایجاد شود.

تشخیص بدخیم یا خوش خیم بودن سرطان توسط آزمایشات مختلفی که پزشک تجویز می کند، اتفاق می افتد. دکتر سلیمی را می توان یکی از بهترین متخصص سرطان مری در زمینه تشخیص و درمان سرطان، به خصوص سرطان مری نام برد.

سرطان بدخیم یا تومورهای سرطانی
سرطان بدخیم یا تومورهای سرطانی

چه افرادی بیشتر از سایرین، مستعد ابتلا به سرطان می باشند؟

احتمال ابتلا به سرطان، به طور کلی در تمام افراد وجود دارد اما برخی مسائل و مشکلات، احتمال بروز این بیماری در افراد را افزایش می دهند.

به عبارتی برخی افراد نسبت به ابتلای این بیماری مستعدتر از سایرین می باشند و در صورت وجود شرایط مناسب، رشد تومور و سلول های سرطانی در آن ها سریع تر اتفاق می افتد. گروه هایی که در ادامه مبحث بهترین متخصص سرطان مری معرفی می شوند، نسبت به این بیماری پیش زمینه بیشتری دارند.

زمینه ارثی

افرادی که سرطان در خانواده آن ها ارثی است، زودتر از سایرین به این بیماری مبتلا می شوند. به خصوص زنان نسبت به ابتلای سرطان با وجود زمینه ارثی مستعدتر از مردان می باشند و احتمال ابتلای آن ها بیشتر است. افرادی که زمینه ارثی ابتلا به سرطان را دارند، باید از سنین پایین برای جلوگیری از این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.

تغذیه

تغذیه دیگر عاملی است که در ابتلای به سرطان نقش دارد. به خصوص در کشورهای پیشرفته، این عامل از اصلی ترین علت های ابتلا به سرطان است و افرادی که تغذیه مناسبی ندارند، زودتر از سایرین به این بیماری مبتلا می شوند.

افرادی که تغذیه آن ها بیشتر از غذاهای فست فودی یا نیمه آماده تشکیل می شود، احتمال ابتلا به سرطان در آن ها بیشتر است. غذاهای فست فودی یا نیم آماده، چربی ترانس و مضر بالایی دارند که این چربی در تقسیم و رشد غیر عادی سلول ها تاثیر زیادی دارد.

مصرف دخانیات

مصرف کنندگان دخانیات دیگر افرادی هستند که نسبت به ابتلای سرطان استعداد بیشتری دارند. به خصوص انواعی از سرطان مانند ریه، کبد، مری و … که در ارتباط با سیستم تنفسی هستند، در اثر مصرف دخانیاتی مانند سیگار یا قلیان سریع تر بروز می کنند. نیکوتین و موادی که در این مواد وجود دارد، علاوه بر رشد سلول ها در به هم ریختن تعادل هورمونی نیز تاثیر زیادی دارد.

شغل های پرخطر

دیگر گروهی که زودتر از سایرین به سرطان مبتلا می شوند، افراد فعال در مشاغل پرخطر هستند. به عنوان مثال کارکنان آزمایشگاه ها و مراکز عکس برداری یا استخراج و استفاده از عناصر خاص، زودتر از سایرین به سرطان مبتلا می شوند.

شغل های پرخطر
شغل های پرخطر

اگر می خواهید درباره رژیم غذایی بدانید، مقاله عسل در رژیم کتوژنیک  را مطالعه کنید.

سرطان بیشتر در کدام اندام ها رخ می دهد؟

تا اینجای مقاله بهترین متخصص سرطان مری، با بیماری سرطان و انواع اصلی آن آشنا شدید. تومور سلول های سرطانی ابتدا در یکی از بخش ها و اندام های بدن تجمع پیدا کرده و بسته به خوش خیم یا بدخیم بودن به سایر قسمت ها منتقل می شوند. سرطان در برخی از اندام ها بیشتر و سریع تر از سایر اندام ها رخ می دهد که به شرح زیر می باشند.

سرطان سینه

سرطان سینه یکی از شایع ترین انواع سرطان است. این بخش از بدن نسبت به تجمع سلول های سرطانی مستعدتر می باشد. تغییرات هورمونی در ناحیه پستان، به خصوص در زنان احتمال بیشتری دارد. در دوران قاعدگی، یائسگی و شیردهی، این قسمت از بدن دچار تغییرات هورمونی متعددی می شود که این تغییرات در ابتلای به سرطان نقش زیادی دارد.

سرطان معده

دیگر بخشی که ابتلای سرطان در آن احتمال بالایی دارد، معده است. معده محل ذخیره سازی مواد غذایی است و تمام غذاهای مصرفی ابتدا در این بخش تجمع پیدا کرده و بعد از مدتی ماندن در معده، جذب، هضم و دفع می شوند. بنابراین تاثیرات این مواد بر معده زیاد بوده و همین موضوع احتمال سرطان را افزایش می دهد.

سرطان رحم

رحم دیگر قسمت مستعد در ابتلا به سرطان است. رحم، تخمدان و اندام جنسی زنانه، قسمت های حساس بدن زنان را تشکیل می دهند که بیشتر به مشکلاتی مانند عفونت دچار می شوند. عفونت در این اندام ها یا هر مشکلی معمولا احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد.

سرطان مری

مری دیگر قسمتی از بدن است که سرطان در آن با احتمال بیشتری رخ می دهد. در مورد سرطان مری و مشکلات این بیماری  در بخش های بعدی مقاله بهترین متخصص سرطان مری، صحبت خواهد شد.

سرطان پروستات

همانند پستان و رحم در زنان، پروستات در مردان نیز از اندام های تومور خیز است و احتمال بروز سرطان در آن بالاست. داروهای مصرفی، زمینه ارثی، بیماری ها و دیگر مشکلاتی از این دست، در ابتلای به سرطان پروستات نقش مهمی دارند.

پیشنهاد می کنیم از پست ارتباط چاقی و سرطان دیدن کنید.

سرطان پوست

در نهایت پوست بدن، به عنوان اولین لایه دفاعی و اولین قسمتی از بدن که تمام آسیب ها به آن وارد می شود، در ابتلا به سرطان استعداد زیادی دارد. زندگی در مناطق بدون آفتاب، مصرف داروهای خاص، آسیب های پوستی، فعالیت در مشاغلی که ارتباط مستقیم با اشعه های پرتوزا دارند و … از جمله عوامل ابتلا به این سرطان می باشند.

برای درمان سرطان یا کنترل آن، نقش بهترین متخصص سرطان مری تاثیر زیادی دارد. در صورت ابتلا به این بیماری و نیاز به نظارت پزشک مناسب، دکتر سلیمی از بهترین متخصصین سرطان، به خصوص سرطان مری می باشند.

سرطان پوست
سرطان پوست

به منظور تشخیص سرطان، چه آزمایشاتی کمک کننده می باشند؟

تشخیص زودهنگام سرطان یکی از مسائل مهم در درمان این بیماری است، تشخیص سرطان، روش های مختلفی دارد و از طریق آزمایشات مختلف می توان متوجه ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری شد.

با توجه به اهمیت این موضوع در این بخش از مقاله بهترین متخصص سرطان مری و پیش از توضیح این نوع خاص سرطان، در مورد تشخیص این بیماری و انواع روش های آن صحبت خواهیم کرد.

لطفا از پست برای لاغری به چه دکتری مراجعه کنیم دیدن کنید.

علائم شخصی

اولین روشی که پزشکان برای تشخیص سرطان مورد استفاده قرار می دهند، بررسی علائم شخصی و ظاهری فرد است. البته برخی از سرطان ها علائم به خصوصی ندارند

اما در اغلب آن ها مشکلاتی مانند نوسان وزن ناگهانی، تعریق زیاد به خصوص در زمان خواب، مشکلات گوارشی به خصوص در سرطان هایی نظیر مری و معده، تب بدون علائم سرماخوردگی، خستگی و ضعف شدید با وجود خواب شبانه کافی، درد، تغییر در وضعیت پوست مانند خشکی یا ترک های پوستی و … اشاره کرد. همچنین در اغلب افرادی که به سرطان مبتلا می باشند، توده های نزدیک سطح پوست از سطح بدن قابل لمس می باشند.

آزمایش شمارش کامل سلول های خونی

در صورتی که هر کدام از علائم گفته شده در بیمار مشاهده شود، پزشک به منظور تشخیص دقیق از آزمایشات تخصصی استفاده می کند. از جمله این آزمایشات می توان به تست سی بی سی، یا شمارش گلبول های خونی اشاره کرد.

در این آزمایش که نوعی از تست غربالگری است، تعداد سلول های خون از نظر تعداد مورد بررسی قرار می گیرند. در صورتی که نوسان بالایی در تعداد سلول ها، نسبت به حالت عادی مشاهده شود، احتمال وجود تومور در بدن وجود داشته و بیمار نیاز به آزمایشات مجدد خواهد داشت.

پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت دکتر سلیمی دیدن کنید.

آزمایش بررسی سطح اسید فسفاتاز

دیگر آزمایشی که به منظور تشخیص سرطان استفاده شده و کاربردی است، اندازه گیری اسید فسفاتاز است. این اسید در بخش هایی از بدن مانند کبد، گلبول قرمز، مغز استخوان، غده پروستات و … وجود دارد. زمانی که سطح این اسید در اندام های گفته شده بالا رود، احتمال وجود سرطان و افزایش تعداد سلول های تولید کننده این اسید وجود دارد.

لطفا از پست کلینیک لاغری در سعادت آباد دیدن کنید.

آزمایش بررسی سطح اسید فسفاتاز
آزمایش بررسی سطح اسید فسفاتاز

تومور مارکر

یکی دیگر از آزمایش های خوب برای تشخیص سرطان، تومور مارکر است. در حالت عادی، سلول های بدن دارای دو دسته سلول خودی و بیگانه هستند که سلول های بیگانه در اثر بیماری، پیوند، انتقال خون و … وارد بدن می شوند. تشخیص سلول ها براساس پروتئین های سطحی آن ها انجام می شود.

در زمان بروز سرطان، سلول های خودی با انتشار بالا از پروتئین های سلول بیگانه استفاده می کنند که در آزمایشات مخصوص، مشخص شده و پزشک سرطان را تشخیص می دهد.

آزمایش ادرار

برخی از انواع سرطان از طریق آزمایش ادرار و پروتئین هایی که در این آزمایش بررسی می شوند، مشخص می گردد. آزمایش ادرار بیشتر برای تشخیص سرطان های خوش خیم یا سرطان مثانه مورد استفاده قرار می گیرد.

آزمایش ادرار
آزمایش ادرار

سرطان مری چیست و چند نوع دارد؟

یکی از انواع سرطان نادر اما با آمار افزایشی در سال های اخیر، سرطان مری است. سرطان مری یکی از سرطان های نسبتا خطرناک است که اگر به موقع تشخیص داده نشده و درمان آن در زمان مناسب انجام نشود، احتمال بروز مشکلات شدید و حتی مرگ بیمار وجود دارد. این سرطان نیز ممکن است در انواع خوش خیم و بدخیم بروز کند.

ساختار مری

مری یکی از اعضای بدن و رابط میان معده و دهان است. مواد غذایی از طریق دهان وارد بدن شده و بعد از انجام جویدن و خرد شدن مکانیکی اولیه، از طریق مری به معده وارد می شوند.

این عضو لوله مانند، چیزی حدود 30 سانتیمتر طول دارد. مری، عضوی عضلانی است و در آخرین قسمت آن که به معده متصل می شود، یک عضله همواره منقبض وجود دارد که وقتی غذا از دهان به مری وارد شده و نزدیک معده می رسد، باز شده و شل می شود.

عضله انتهای مری از رفلاکس معده و بازگشت غذا از معده و ایجاد اسید معده جلوگیری می کند. زمانی که این عضله انقباض اولیه خود را از دست می دهد، سلول های دیواره مری با اسید معده برخورد کرده و سطح آن ها از سنگفرشی به مکعبی تغییر کرده و زمینه ابتلا به سرطان مری ایجاد می شود.

انواع سرطان مری

سرطان مری، بسته به میزان و نوع تغییر شکل سلول ها به انواع مختلف دسته بندی می شود. کارسینوم سنگفرشی سلول های مری یکی از انواع سرطان در این عضو است که با ابتلای سلول های پوششی مری آغاز می شود.

این نوع از سرطان مری، شایع ترین نوع آن نیز می باشد که ممکن است در قسمت ابتدایی یا میانی مری بروز کند. آدنوکارسینوما دیگر نوع سرطان مری است که از بخش تحتانی مری و قسمت های ترشح کننده مخاط بروز پیدا می کند. سرطان مری انواع مختلف دیگری مانند سارکوم، لنفوم، ملانوما و … نیز دارد.

البته در مورد تقسیم بندی انواع سرطان مری، براساس شدت گیری تعداد سلول های سرطانی نیز این بیماری را به انواع مختلف تقسیم می کنند که می توانید با بهترین متخصص سرطان مری مشورت نمایید.

سرطان مری خطرناک است اما زمانی که به موقع تشخیص داده شود، درمان آن ساده خواهد بود. به منظور تشخیص به موقع این بیماری باید به بهترین متخصص سرطان مری مراجعه کرد که از متخصصین خوب در این زمینه می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.

انواع سرطان مری
انواع سرطان مری

چه عواملی در ابتلا به سرطان مری تاثیر بیشتری دارند؟

هر چند سرطان مری جز سرطان های شایع نیست اما برخی مشکلات در سبک زندگی در سال های اخیر موجب روند افزایشی ابتلا به آن شده است.

ابتلا به این سرطان مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می کند که مهم ترین آن مشکلات بلع و مصرف غذاست. در زمان ابتلا به این سرطان و با بزرگ شدن تومور مری، مسیر بلع غذا تنگ شده و فرد دیگر قادر به مصرف غذا نخواهد بود.

سبک زندگی

سبک زندگی فرد در ابتلا به سرطان مری تاثیر زیادی دارد. به عنوان مثال افرادی که به میزان بالا سیگار یا الکل مصرف می کنند، احتمال بیشتری در ابتلا به این سرطان دارند. افرادی که سن آن ها از 50 سال بیشتر است نیز نسبت به سایرین مستعدتر می باشند. مردان نسبت به زنان در مورد این سرطان آسیب پذیرتر هستند.

چاقی، مصرف زیاد مایعات داغ، عدم مصرف سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی روزانه و رادیوتراپی یا کار با اشعه از تاثیرات سبک زندگی در ابتلا به سرطان مری می باشند.

اختلالات و بیماری ها

برخی از اختلالات خاص نیز احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهند که از جمله آن ها می توان به بیماری gerd اشاره کرد. این بیماری که رفلاکس اسید معده به طور شدید است، سلول های پوشاننده مری، به خصوص در قسمت تحتانی و نزدیک معده را از بین می برد که این مسئله احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

مشابه این بیماری، بیماری مری بات است که این مشکل نیز در اثر اسید معده و رفلاکس آن اتفاق افتاده و مبتلایان به آن، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

بیماری آشالازی که موجب ناتوانی مری و ماندن غذا در آن می شود و بیماری تیلوزیس نیز در ابتلا به سرطان مری تاثیر زیادی دارند.

اختلالات و بیماری ها
اختلالات و بیماری ها

با مراجعه به بهترین متخصص سرطان مری مانند دکتر سلیمی می توان احتمال ابتلا به این بیماری را به موقع تشخیص داده و درمان را در زمان مناسب آغاز کرد.

سرطان مری چه علائمی دارد؟

همان طور که در بخش های قبلی مقاله بهترین متخصص سرطان مری گفته شد، اولین روش برای تشخیص به موقع سرطان، دقت به علائم این بیماری است. خوشبختانه سرطان مری جزو بیماریی های است که با علائم خاص بروز می کند و دقت در آن ها به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک می کند.

البته علائم این بیماری معمولا زمانی بروز می کنند که بخش بیشتری از معده درگیر شده باشد. بنابراین حتی جزئی ترین علائم نیز باید جدی گرفته شوند. از نظر دکتر سلیمی، برخی از علائم تشخیص سرطان مری به شرح زیر می باشند.

علائم سرطان مری

از مهم ترین علائم سرطان مری می توان به سختی بلع مواد غذایی اشاره کرد. البته این مسئله باید به طور ناگهانی و مداوم باشد.

در صورتی که این اختلال ناشی از وجود تومور در مری باشد، حتی نوشیدن آب نیز به سختی انجام می شود. البته این عارضه در ابتدا مشکل ساز نیست و برای بسیاری از افراد تا زمانی که تومور بزرگ شود، نامحسوس است.

کاهش وزن فرد به علت طولانی شدن عملکرد هضم، به طور ناگهانی و به مقدار زیاد، از دیگر علائم سرطان مری است. احساس درد در قفسه سینه به خصوص هنگام مصرف غذا و تغییر در تن صدا، علامت های دیگر ابتلا به سرطان مری هستند.

سرفه های طولانی، خشک و مداوم و سوزش معده از دیگر علائم سرطان مری می باشند که در صورت تشخیص به موقع، درمان سریع تر انجام می شود.

البته بروز این علائم نشاندهنده بدخیم بودن سرطان نیست. بسیاری از این مشکلات در سرطان های خوش خیم نیز بروز می کنند و تشخیص نوع آن با پزشک متخصص است.

در صورت مشاهده اولین علائم سرطان مری، باید به بهترین متخصص سرطان مری مراجعه  کرد تا تشخیص مرحله سرطان و درمان به موقع انجام شده و اقدامات لازم برای معالجه آغاز شود. از بهترین متخصصین در این زمینه، می توان دکتر سلیمی را نام برد.

علائم سرطان مری
علائم سرطان مری

تشخیص سرطان مری از چه روش هایی انجام می شود؟

در صورتی که هر کدام از علائم گفته شده در بخش قبل، در شرایط فرد مشاهده شوند، باید فورا به پزشک مراجعه شود. با توجه به این که علائم این بیماری معمولا زمانی بروز می کنند که تومور بزرگ تر شده باشد، مراجعه به موقع به پزشک، تاثیر مستقیم در درمان دارد.

بعد از بررسی علائم ظاهری در بیمار، پزشک از روش های دیگر برای تشخیص دقیق شدت بیماری و تایید ابتلای به آن استفاده می کند. برخی از این روش ها به شرح زیر می باشند.

اندوسکوپی

اندوسکوپی، دستگاهی است حاوی لوله ای منعطف. در سر این لوله یک عدسی و فیبر نوری وجود دارد که با وارد کردن آن به بدن می توان مسیری که لوله از آن می گذرد را مشاهده کرد.

این روش در مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد و در تشخیص دقیق سرطان مری نیز کاربردی است. لوله اندوسکوپی معمولا از طریق دهان یا بینی وارد بدن می شود. در صورت نیاز پزشک به نمونه ای از بافت داخلی، از پنس و قیچی نیز در انتهای این لوله استفاده می شود.

اندوسونوگرافی

اندوسونوگرافی یکی دیگر از روش های تشخیص سرطان مری است. این دستگاه نوعی پیشرفته از دستگاه سونوگرافی است که برای تشخیص انواع سرطان ها و شدت آن ها کاربردی است.

به خصوص در تشخیص سرطان مری و مرحله آن، این دستگاه کاربرد زیادی دارد. استفاده از این دستگاه سرپایی است و بیمار مشکل خاصی در زمان به کارگیری آن نخواهد داشت.

سی تی اسکن

سی تی اسکن دیگر روشی است که برای تشخیص سرطان مری مورد استفاده قرار می گیرد. برای سی تی اسکن برای تشخیص این بیماری، تصویربرداری از قفسه سینه، گردن و شکم انجام می شود.

با استفاده از سی تی اسکن و تصویربرداری از آن می توان بافت های داخل بدن را مشاهده کرد و احتمال ابتلا به بیماری را بررسی کرد. اشعه هایی که در این دستگاه به کار می روند، قدرت زیادی دارند. بنابراین دکتر سلیمی تا زمانی که به طور قطع و از دیگر روش ها، سرطان مری را تایید نکرده باشد، از این روش استفاده نمی کند.

بیوپسی

بیوپسی یا نمونه برداری از بافت، یکی از روش های سریع و قطعی برای تشخیص سرطان مری است. به خصوص در صورتی که در تصویربرداری های انجام شده از اطراف مری، توده ای در آن تشخیص داده شده باشد.

برای مشخص کردن این که این توده از سلول های سرطانی است یا علت دیگری دارد، از بیوپسی استفاده می شود. بیوپسی کم خطر و بدون مشکل است. بیشتر بیماران در زمان انجام این نمونه برداری حتی درد و آزردگی نیز احساس نمی کنند.

ازوفاگوسکوپی

ازوفاگوسکوپی، آخرین روشی است که برای تشخیص سرطان مری کاربردی است و می توان برای تشخیص دقیق بیماری از آن استفاده کرد.

ازوفاگوسکوپی نیز همانند اندوسکوپی، دستگاهی است شامل یک لوله باریک و بلند با دوربین و نور که برای بررسی وضعیت داخل بدن به خصوص در قسمت هایی که طول بیشتری دارند، استفاده می شود. این وسیله به خصوص برای مشاهده دقیق داخل مری کاربردی است و از ابتدا تا انتهای مری با آن قابل بررسی می باشد.

تمام روش های گفته شده برای تشخیص سرطان مری کاربردی هستند اما بررسی دقیق نتایج آن باید توسط بهترین متخصص سرطان مری انجام شود. از بهترین پزشکان در زمینه تشخیص و درمان سرطان مری، می توان از دکتر سلیمی نام برد.

ازوفاگوسکوپی
ازوفاگوسکوپی

چه روش هایی برای درمان سرطان مری وجود دارد؟

با تغییر وضعیت سلول های مری در اثر برخورد با اسید معده و رشد سلول های سرطانی در این بخش از بدن، بیمار به سرطان مری مبتلا می شود. علائم این سرطان تا زمانی که بیماری به رشد نسبی نرسد، بروز پیدا نمی کنند.

بنابراین زمانی که این مشکل تشخیص داده می شود، درمان ها به صورت جدی آغاز می شوند. به عبارت دیگر شاید در بیماری های دیگر، درمان های ابتدایی به صورت دارودرمانی باشد اما در سرطان مری، اولین درمان ها نیز تخصصی می باشند.

جراحی

بعد از تشخیص سرطان مری و تعیین وضعیت تومور، بیشتر پزشکان به عنوان اولین روش درمان از جراحی استفاده می کنند. جراحی سرطان مری بسته به شدت بیماری و نظر دکتر سلیمی، به سه شکل انجام می شود.

در حالت اول که برای تومورهای خوش خیم و کوچک است، جراح تنها تومور و بخشی از بافت اطراف آن را بر می دارد تا از گسترش سرطان به سایر بخش های مری و بدن جلوگیری کند.

این جراحی معمولا به شیوه اندوسکوپی انجام می شود. در نوع دیگر که برای تومورهای بزرگتر با محدوده گسترش بیشتری انجام می گیرد، پزشک بخشی از مری و غدد لنفاوی آن که درگیر تومور است را از بدن خارج می کند و میزان باقیمانده از مری را به معده متصل می کند.

در نهایت آخرین نوع جراحی، بخشی از مری و معده با هم برداشته شده و برای حفظ ساختار بدن، ممکن است علاوه بر مری و معده، قسمت هایی از روده بزرگ نیز جابجا شده و به سمت مری بالا کشیده شوند.

شیمی درمانی

یکی دیگر از روش هایی که برای درمان سرطان مری کاربردی است، شیمی درمانی می باشد. این روش ممکن است به طور مستقل در سرطان های خوش خیم برای از بین بردن توده سرطانی و کاهش مشکلات بیماری مانند درد و علائم مورد استفاده قرار گرفته یا قبل و بعد از جراحی به منظور آمادگی بیشتر بیمار استفاده شود.

شیمی درمانی تزریق داروهای خاص به شکل کنترل شده می باشد که ممکن است هفته ای یک بار یا بیشتر بسته به شدت بیماری مورد نیاز باشد.

پرتو درمانی

پرتو درمانی یکی دیگر از درمان های سرطان مری است که با استفاده از اشعه ایکس و پرتوهای پرقدرت این اشعه، تومور و سلول های سرطانی را نابود می کند.

پرتودرمانی در سرطان های متوسط تا شدید همراه با شیمی درمانی انجام می شود و در بیشتر افراد، این مرحله پیش از جراحی مورد نیاز است. در صورتی که با انجام پرتو درمانی تومور بزرگ تر شد، باید که از جراحی برای درمان قطعی استفاده شود.

درمان های جانبی

بسته به گسترش بیماری و قسمت های درگیر مری، ممکن است در کنار درمان های گفته شده، نیاز به درمان های مکمل دیگر نیز باشد. به عنوان مثال استفاده از طب سوزنی یا ماساژ درمانی برای تسکین دردهای ناشی از سرطان یا فیزیوتراپی برای کاهش مشکلات بلع و مصرف ساده تر مواد غذایی.

اولین قدم درمان این بیماری، مراجعه به بهترین متخصص سرطان مری است. متخصص بعد از بررسی وضعیت بیمار و مشاهده علائم، معالجه بیمار را با یکی از روش های گفته شده آغاز کرده و در صورت نیاز، از دیگر روش های جانبی نیز برای تسکین سریع تر بیمار استفاده می کند. از بهترین متخصص سرطان مری می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.

درمان های جانبی
درمان های جانبی

پیشرفت سرطان مری در چند مرحله اتفاق می افتد؟

یکی از مسائل مهم در درمان انواع سرطان، به خصوص سرطان مری، تشخیص روند رشد این بیماری است. حتی در صورتی که با هر کدام از روش های درمانی، تومور سرطانی به طور کامل از بدن حذف شود نیز هر چند وقت یک بار باید از طریق آزمایشات مختلف، احتمال بازگشت سلول های سرطانی را بررسی کرد.

این کار مرحله بندی نامیده می شود و در هر مرحله، بسته به شدت درگیری سلول ها، میزان پیشرفت مشخص می شود. سرطان مری و پیشرفت آن در 5 مرحله دسته بندی می شود.

مرحله 0

در مرحله صفر یا اولین مرحله از توسعه سلول های سرطانی، رشد سلول های غیر عادی در سطح مری مشاهده می شود. این سلول ها هنوز تجمعی پیدا نکرده و به سلول سرطانی تبدیل نشده اند. تشخیص سرطان مری در این مرحله تقریبا غیر ممکن است.

مرحله 1

در دومین مرحله، سلول های سرطانی تشکیل شده و علاوه بر سطح بافت مری، در لایه بیرونی آن نیز مشاهده می شوند. در تصویربرداری از معده و بخش های فوقانی آن ممکن است این سلول ها مشاهده شوند. بنابراین در برخی از افراد که پیشتر به مشکلات معده مبتلا هستند، در این مرحله بیماری تشخیص داده شده و فرآیند درمان آغاز می شود.

مرحله 2

در مرحله سوم، سلول های سرطانی به بافت ماهیچه ای داخل مری نفوذ پیدا می کنند. علاوه بر بافت داخلی ممکن است غدد و گره های لنفاوی اطراف مری نیز مورد حمله سلول های سرطانی قرار گیرند. سرطان معمولا از این مرحله قابل تشخیص بوده و علائم بیماری به مرور بروز پیدا می کنند.

مرحله 3

در مرحله بعد، بیشتر قسمت های داخلی مری و دیواره های درونی آن درگیر سلول های سرطانی می شوند. گسترش سلول ها در این مرحله سریع تر اتفاق می افتد و حتی ممکن است اندام های مجاور مانند معده نیز درگیر سرطان شوند.

مرحله 4

آخرین مرحله این بیماری که پیشرفته ترین آن نیز هست، گسترش سلول های سرطانی علاوه بر مری در اندام های مجاور نیز اتفاق افتاده و حتی غدد لنفاوی دورتر از مری نیز درگیر سلول های سرطانی شده اند.

مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه به چه پزشکانی دارند؟

با بروز اولین علائم و مشکلات در بلع مواد غذایی و ادامه دار بودن این موضوع، بیشتر بیماران به پزشک داخلی یا عمومی مراجعه می کنند. در این مرحله، پزشک، تصویربرداری یا سایر آزمایشات را به بیمار توصیه می کند.

مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه به چه پزشکانی دارند؟
مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه به چه پزشکانی دارند؟

در صورتی که در آزمایشات انجام شده احتمال وجود سرطان مری تشخیص داده شود، برای بررسی های دقیق تر و آغاز روند درمان، بیمار به سایر متخصصین ارجاع داده می شود. متخصصینی که مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه و ارزیابی بیماری توسط آن ها دارند، به شرح زیر می باشند.

متخصص دستگاه گوارش

برای تشخیص دقیق سرطان مری، یکی از پزشکانی که بیمار باید به آن مراجعه کرده و بررسی اولیه را زیر نظر ایشان انجام دهد، متخصص دستگاه گوارش است. مری متصل به معده است.

بنابراین جزئی از سیستم گوارشی نیز محسوب می شود. به همین دلیل تشخیص مشکلات مربوط به آن در تخصص پزشک گوارش نیز می باشد.

البته در مورد سرطان مری، تنها تشخیص و بخشی از درمان به عهده متخصص گوارش است. متخصص گوارش با ارزیابی مری و معده، محل بروز مشکل بلع را مشخص می کند.

انکولوژیست

دیگر متخصصی که بیماران مشکوک به سرطان مری باید به آن مراجعه کنند، انکولوژیست است. انکولوژیست شاخه ای از پزشکی در زمینه تشخیص و درمان سرطان است که برای معالجه بیماران از انواع روش های بیوپسی، آندوسکوپی، پرتونگاری، سی تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی و … استفاده می کند.

همچنین استفاده از داروهای هسته ای و بررسی انواع آزمایشات خون و تومور مارکرها به عهده متخصص انکولوژی می باشد. در مورد سرطان مری، متخصص انکولوژی با انجام آزمایشات مختلف حوزه تخصصی خود، مرحله و شدت گسترش سلول های سرطانی را تعیین کرده و بیمار برای درمان به پزشک دیگر ارجاع داده می شود.

جراحی

در صورتی که شدت سرطان بیمار در مرحله ای باشد که درمان آن نیاز به جراحی داشته باشد، بیمار باید به جراح مراجعه کند. جراح مری با بررسی و ارزیابی آزمایشات و تصاویری که از مری و نواحی اطراف آن گرفته شده است، تومور و قسمت هایی که درگیر سلول های سرطانی هستند را از بدن خارج می کند.

انکولوژیست پرتونگاری

با توجه به حساسیت پرتونگاری و عوارض آن برای پزشکانی که به طور دائم با این پرتوها سر و کار دارند، این حوزه درمان، متخصصی جداگانه دارد که در زمینه استفاده از پرتوها به شکل ایمن تجربه و تبحر کافی دارد.

متخصص حوزه پرتونگاری یا انکولوژیست پرتونگاری، دیگر پزشکی است که مبتلایان به سرطان مری نیاز به مراجعه به ایشان دارند تا در صورت نیاز به پرتو درمانی، این درمان را برای بیمار انجام دهند.

با مراجعه به بهترین متخصص سرطان مری، فرآیند درمان بیماران سرطانی به موقع انجام شده و احتمال بروز خطر کاهش پیدا می کند. از بهترین متخصصین در مورد درمان این سرطان می توان دکتر سلیمی را نام برد.

انکولوژیست پرتونگاری
انکولوژیست پرتونگاری

در چه شرایطی درمان سرطان مری نیاز به جراحی دارد؟

مطابق آخرین آمارهایی که انجام جهانی سرطان در مورد سرطان مری و مبتلایان به آن گزارش کرده است، چیزی حدود 45 درصد از مبتلایان به این بیماری با روش های ساده تر درمان مانند پرتو یا شیمی درمانی معالجه می شوند و از تعداد باقیمانده 25 درصد به سطح پیشرفته بیماری مبتلا هستند که درمان آن ها تنها با جراحی انجام می شود.

تومورهای خوش خیم

زمانی که تومور سرطان مری بزرگ شده و پیشرفت می کند، پزشک برای درمان از جراحی استفاده می کند. تومورهای خوش خیم که گسترشی نداشته و از سلول های بی تحرک تشکیل می شوند، بهترین مورد برای جراحی هستند.

برای جراحی این تومورها از روش اندوسکوپی استفاده می شود. با برداشتن تومور خوش خیم سرطان مری، بیماری درمان شده و بیمار هر چند وقت یک بار نیاز به تصویربرداری از مری و اطراف آن به منظور اطمینان از عدم بازگشت سلول های سرطانی خواهد داشت.

تومور بدخیم اما با گسترش محدود

اما برخی از تومورهای بدخیم نیز با جراحی قابل درمان می باشند. البته بیمار مبتلا به سرطان مری بعد از این که سرطان به مرحله سه و بالاتر رسید، نیاز به جراحی خواهد داشت.

برخی از تومورهای بدخیم با جراحی درمان شده و برخی دیگر با جراحی کنترل می شوند و می توان گسترش آن ها را به تاخیر انداخت. بنابراین می توان گفت که جراحی سرطان مری مرحله ای الزامی در درمان است که بسته به گسترش بیماری، هدف آن از درمان و معالجه کامل بیمار به مراقبت تغییر می کند.

در جراحی تومورهای بدخیم، معمولا خود تومور و بافت های اطراف آن تا حد امکان برداشته می شود. گاهی اوقات جراح برای برداشتن تومور حتی ناچار به کوتاه کردن طول مری خواهد بود که در این شرایط برای عملکرد صحیح اندام ها، بسته به میزان برداشته شده از مر،ی معده بالاتر می آید تا اتصال مری و معده به خوبی انجام شود.

تومور بدخیم اما با گسترش محدود
تومور بدخیم اما با گسترش محدود

با توجه به حساسیت جراحی مری، در صورت نیاز به این عمل، تنها باید به متخصصین مجرب و حرفه ای در این زمینه مراجعه کرد. از بهترین پزشکان برای درمان سرطان مری می توان از دکتر سلیمی نام برد.

قبل و بعد از جراحی سرطان مری، چه اقداماتی باید انجام شود؟

بیماران مبتلا به سرطان مری که پزشک برای درمان آن ها جراحی را تشخیص داده باشد، نیاز به مراقبت ها و اقداماتی بعد و قبل از این عمل دارند.

این مراقبت ها به تسکین سریع تر بیمار و کاهش هر چه بیشتر عوارض جراحی کمک می کنند. همچنین وضعیت مری و توده سرطانی را برای پزشک مشخص کرده که انجام جراحی با این موضوع ساده تر می شود.

پیش از جراحی سرطان مری

با تشخیص اولیه سرطان مری، پزشک از طریق روش هایی مانند بیوپسی، اندوسکوپی و … مرحله و شدت گسترش سلول های سرطانی را مشخص می کند.

در صورتی که بیمار در مرحله ای از سرطان قرار داشته باشد که برای درمان نیاز به جراحی باشد، ابتدا باید محل دقیق تومور مشخص شود.

در سرطان های پیشرفته ممکن است تومور در چند نقطه از مری و اندام های اطراف آن گسترش پیدا کرده باشد که در چنین شرایطی ابتدا توموری که سلول های فعال تری داشته یا اندازه بزرگ تری دارد، از بدن خارج می شود. به منظور تشخیص دقیق محل تومور، از تصویربرداری هایی مانند سی تی اسکن استفاده می شود.

همچنین بیمار باید آزمایشات معمول پیش از هر جراحی مانند آزمایش خون، تست بیهوشی و … را نیز انجام دهد. در غیر این صورت احتمال بروز مشکل حین جراحی وجود دارد.

پس از جراحی سرطان مری

پس از انجام جراحی مری، احتمال بروز عوارضی مانند درد در ناحیه مری و معده، حالت تهوع و استفراغ، اختلالات بلع و سوزش سر دل وجود دارد. این عوارض اغلب با مراقبت های اولیه در بیمارستان و استفاده از داروهای مسکن برطرف می شوند.

پس از جراحی مری، پزشک معمولا داروهایی را برای جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی برای بیمار تجویز می کند. همچنین در بیمارانی که در چند قسمت از بدن دارای تومور هستند، ممکن است از شیمی درمانی یا پرتودرمانی به عنوان روش مکمل بعد از جراحی برای درمان سریع تر استفاده شود.

اقدام مراقبتی مهم بعد از جراحی تومور سرطانی مری، مراجعه منظم به پزشک و بررسی وضعیت سلول های سرطانی در بدن است تا در صورت گسترش یا فعالیت مجدد آن ها، اقدامات لازم به موقع انجام شوند.

پس از جراحی سرطان مری
پس از جراحی سرطان مری

آیا درمان سرطان مری از طریق جراحی قطعی است؟

یکی از  دغدغه های مهم بیمارانی که برای درمان سرطان مری نیاز به جراحی دارند، درمان کامل و از بین رفتن سلول های سرطانی در بدن آن هاست.

جراحی سرطان مری روشی است که تومور و سلول های سرطانی را تا حد زیادی کاهش می دهد اما این در صورتی است که سرطان تنها در یک نقطه بوده و غدد و اندام های اطراف تومور درگیر سلول های سرطانی نشده باشند.

در مورد سرطان مری، در صورتی که علاوه بر بافت خارجی و داخلی مری، گره های لنفاوی و اندام های اطراف مانند معده نیز درگیر گسترش سلول های سرطانی شده باشند، با یک جراحی نمی توان این بیماری را درمان کرد.

در چنین شرایطی بیش از یک جراحی برای برداشتن کامل تومور نیاز است که بسته به سطح گسترش تومور ممکن است امکان برداشتن تمام آن با جراحی وجود نداشته باشد.

بنا به این گفته ها، جراحی سرطان مری روشی است برای کاهش و کنترل این بیماری و کم کردن عوارض سرطان؛ اما به طور قطعی به درمان سلول های سرطانی منجر نمی شود و در صورت عدم حذف عامل بیماری مانند مصرف دخانیات یا گسترش نهان سلول های سرطانی در بدن، احتمال بروز مجدد آن وجود دارد.

با این وجود، در صورتی که برای درمان سرطان مری، به بهترین متخصص این بیماری مانند دکتر سلیمی مراجعه کنید، احتمال بهبودی بیشتر می شود.

آیا درمان سرطان مری از طریق جراحی قطعی است؟
آیا درمان سرطان مری از طریق جراحی قطعی است؟

جراحی سرطان مری چه معایب و مزایایی دارد؟

در مورد بیماری سرطان و روش های درمانی آن پزشکان به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی از پزشکان، جراحی را روشی مناسب برای تسکین این بیماری می دانند و انجام آن را برای بیمارانی که به سرطان مبتلا هستند، ضروری دانسته و گروهی دیگر معتقدند که جراحی تنها در صورت اطمینان از خوش خیم بودن سرطان مورد نیاز است

و در غیر این صورت انجام آن مشکلات بیشتری برای بیمار ایجاد می کند. با این وجود برای درمان سرطان مری در تمام بیمارانی که تومور آن ها به مرحله سوم و بیشتر از پیشرفت بیماری رسیده باشد، از جراحی مری استفاده می شود.

مزایای جراحی سرطان مری

اولین مزیت جراحی مری جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی است. گاهی اوقات با برداشتن تومور اصلی یا بزرگترین تومور موجود در بدن، سرطان بیمار کنترل شده و به سایر قسمت های بدن گسترش پیدا نمی کند.

همچنین در بیمارانی که به مشکلات بلع و مصرف غذا دچار هستند، انجام جراحی به باز کردن راه مری و امکان مصرف غذا کمک می کند. دیگر مزیت جراحی سرطان مری، امکان تشخیص سلول های سرطانی نهان است.

برخی از توده ها و سلول های سرطانی با تصویربرداری و نمونه برداری تشخیص داده نمی شوند اما با باز کردن بدن و جابجایی توده قبلی مشخص می شوند که این مسئله به حذف سریع تر سلول های سرطانی کمک می کند.

مشکلات و معایب جراحی سرطان مری

اما همان طور که گفته شد، جراحی سرطان مری مشکلاتی نیز به همراه دارد. ضعف و بیحالی شدید بیمار بعد از انجام این جراحی که به علت مشکلاتی است که در بلع غذا ایجاد می شود، از جمله عوارض این جراحی است.

معمولا در هفته ها و ماه های اول بعد از انجام جراحی، بیماران وزن زیادی کم می کنند که این به علت عدم مصرف درست غذاست. برای حل مشکل بلع، پزشکان، تقسیم غذا به تکه های بسیار کوچک یا پوره خواری را به بیماران توصیه می کنند.

همچنین در برخی بیماران ممکن است مری دچار نشت شود. این نشت از قسمت اتصال مری به معده یا معده به روده اتفاق می افتد که در چنین شرایطی بیمار مجددا تحت جراحی قرار می گیرد تا مشکل نشت به طور کامل برطرف شود. تعییر صدا به علت آسیب دیدن تارهای صوتی از دیگر مشکلات جراحی سرطان مری می باشد.

مشکلات و معایب جراحی سرطان مری
مشکلات و معایب جراحی سرطان مری

مهم ترین نکاتی که مبتلایان به سرطان مری باید از آن مطلع باشند، چیست؟

اطلاع از بیماری، شرایط و مشکلات آن از مهم ترین مسائلی است که بیمار و خانواده او باید با آن آشنایی داشته باشند. در مورد بیماری سرطان، به خصوص سرطان مری که یکی از سخت ترین انواع سرطان است  نیز نکاتی وجود دارد که آشنایی بیماران با آن ها به تسکین مشکلات و بهبود سریع تر عوارض کمک می کند.

پیگیری درمان

مهم ترین نکته ای که یک بیمار مبتلا به سرطان مری باید از آن آگاه بوده و مورد توجه قرار دهد، پیگیری درمان است. به محض تشخیص سرطان و تایید دکتر سلیمی مبنی بر ابتلای به این بیماری، اقدامات درمانی باید آغاز شوند. هر گونه وقفه در اجرای درمان یا دستورات پزشک باعث بروز مشکلات جدی تر برای بیمار می شود.

رژیم مناسب

رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان مری، رژیمی به خصوص است. در این رژیم، مواد به گونه ای انتخاب می شوند که بلع آن ها ساده بوده و موجب رفلاکس و ترشح اسید معده نشوند.

سبزیجات و غذاهای آبدار و نرم از مناسب ترین خوراکی ها در رژیم بیمار مبتلا به سرطان مری می باشد. افراد مبتلا به این بیماری باید با غذاهای مناسب خود آشنایی داشته و در برنامه روزانه تنها از این مواد استفاده کنند.

درمان های فوری

نکته دیگری که بیمار سرطانی باید از آن آگاهی داشته باشد، روش های درمان فوری است. تومور سرطانی موجود در مری مانع بلع راحت مواد غذایی می شود.

گاهی اوقات حتی مصرف آب نیز موجب گرفتگی مسیر بلع و تنفس و ایجاد حس خفگی در بیمار می شود. در چنین شرایطی بیمار و نزدیکان او باید با درمان فوری گرفتگی های اینچنینی یا داروهای مناسب به این منظور آشنا باشند.

درمان های فوری
درمان های فوری

چه روش هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان مری وجود دارد؟

افراد مستعد به ابتلای سرطان مری، به عنوان مثال افرادی که در خانواده آن ها سابقه ابتلا به این بیماری وجود دارد، بهتر است پیش از نیاز به درمان و ابتلا به سرطان با استفاده از روش های پیشگیری به طور کامل از این بیماری پیشگیری کرده یا ابتلای آن را به تعویق بیندازند. در این بخش از مقاله بهترین متخصص سرطان مری در مورد روش های پیشگیری از ابتلا به سرطان مری صحبت خواهیم کرد.

پیشگیری از سرطان مری

یکی از علل ابتلا به سرطان مری، استعمال دخانیات به خصوص سیگار و قلیان است. برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری، پیش از هر چیز باید از این مواد پرهیز کرد.

همچنین افرادی که در سابقه خانوادگی آن ها ابتلا به این بیماری وجود دارد، از سنین پایین باید از رژیم غذایی مناسب پیروی کنند. چاقی یکی از عوامل ابتلا به این بیماری است. بنابراین با استفاده از یک رژیم مناسب در سنین جوانی می توان از چاقی و ابتلا به سرطان مری جلوگیری کرد.

پیشنهاد می کنیم از پست آیا قهوه چاق کننده است دیدن کنید.

پیشگیری از سرطان مری
پیشگیری از سرطان مری

طول عمر بیماران در ابتلا به سرطان مری چه میزان است؟

سرطان بیماری نگران کننده ای است که همه افراد از ابتلای به آن ترس دارند. یکی از بزرگ ترین نگرانی های افراد نسبت به این بیماری، کاهش طول عمر بیماران است.

روش هایی که برای درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرند، نظیر پرتو درمانی یا شیمی درمانی تاثیر زیادی در ضعف اندام ها و اختلالات هورمونی دارند. همچنین داروهایی که به منظور درمان سرطان استفاده می شود، معمولا باعث ضعف شدید بیمار از نظر مصرف غذا و … می شوند که تمام این مسائل، سلامتی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهند.

در مورد مبتلایان به سرطان مری، در صورتی که بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شده و درمان آن به موقع آغاز شود، چیزی حدود 5 سال زمان می برد تا دوره های درمانی تکمیل شده و سرطان تا حد زیادی کنترل شود.

در صورتی که در درمان بیمار وقفه ای ایجاد شده یا سلول های سرطانی به سمت دیگر اندام ها گسترش پیدا کنند

اما در صورتی که در درمان بیمار وقفه ای ایجاد شده یا سلول های سرطانی به سمت دیگر اندام ها گسترش پیدا کنند، بیماری خیلی زود در تمام بدن پخش می شود.

در چنین شرایطی مشکلات هضم و بلع غذا به علت وجود سرطان در مری و معده و جذب کمتر مواد غذایی، موجب تضعیف بدنی بیمار شده که این مسئله در کاهش طول عمر بیماران تاثیر زیادی دارد.

با توجه به این مسئله، با مراجعه به بهترین متخصص سرطان مری و آغاز به موقع درمان می توان از مرگ زودرس بیمار جلوگیری کرد. از بهترین متخصصین درمان این بیماری، می توان دکتر سلیمی را نام برد.

در صورتی که در درمان بیمار وقفه ای ایجاد شده یا سلول های سرطانی به سمت دیگر اندام ها گسترش پیدا کنند
در صورتی که در درمان بیمار وقفه ای ایجاد شده یا سلول های سرطانی به سمت دیگر اندام ها گسترش پیدا کنند

پرتو درمانی به منظور معالجه سرطان مری چه شرایطی دارد؟

یکی از روش های درمان سرطان مری که ممکن است به عنوان روشی مستقل یا جانبی در کنار جراحی مورد استفاده قرار گیرد، پرتو درمانی است. پرتو درمانی، فرآیند تاباندن اشعه های پرقدرت ایکس به محل تجمع توده سرطانی است.

بسته به محل تومور، پرتو دقیقا به خود آن یا نزدیک ترین قسمت به تومور تابانده شده و سلول های سرطانی را ضعیف می کند. پرتو درمانی معمولا در کنار شیمی درمانی استفاده می شود.

این کار به تسکین عوارض و مشکلات ناشی از سرطان مری کمک زیادی می کند. به عنوان مثال، زمانی که تومور در مری به حدی بزرگ می شود که بیمار قادر به بلع راحت مواد غذایی نباشد، با استفاده از 2-5 جلسه پرتو درمانی، تومور به قطعات کوچک تر تقسیم شده و مسیر بلع غذا باز می شود.

پرتو درمانی به منظور معالجه سرطان مری چه شرایطی دارد؟
پرتو درمانی به منظور معالجه سرطان مری چه شرایطی دارد؟

در صورت مراجعه به متخصصینی مانند دکتر سلیمی و انجام درمان توسط ایشان، بهبودی این بیماری سریع تر انجام می شود.

سن و جنسیت چه تاثیری در ابتلای به سرطان مری دارند؟

یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطان مری، سن و جنسیت افراد است. آمار ابتلای مردان نسبت به زنان در این بیماری بیشتر است. همچنین با افزایش سن، ابتلا به این بیماری بیشتر می شود.

مطابق آمارها در مورد این بیماری، در سنین بیش از 65 سال این بیماری بیشتر مشاهده می شود. در سنین بالاتر، عضلات بدن ضعیف می شوند و چون مری یک اندام عضلانی است، با رسیدن به این سن، ضعیف شده و عضله انتهایی آن که مانع بازگشت اسید معده به مری می شود، شل شده و با بازگشت اسید معده به مری، سلول های آن از بین رفته و سرطان ایجاد می شود.

سن و جنسیت چه تاثیری در ابتلای به سرطان مری دارند؟
سن و جنسیت چه تاثیری در ابتلای به سرطان مری دارند؟

آیا می توان سرطان مری را از طریق درمان های گیاهی معالجه کرد؟

یکی از انتخاب های بیماران برای درمان اکثر مشکلات، درمان گیاهی و استفاده از طب سنتی است. طب سنتی عوارض داروهای شیمیایی و درمان هایی نظیر جراحی را ندارد

اما بسته به شرایط بیمار ممکن است هیچ تاثیر مثبتی در درمان بیماری نیز نداشته باشد. برای درمان سرطان مری در طب سنتی، روش های مختلفی پیشهاد می شود. به عنوان مثال مصرف برخی گیاهان مانند میخک در اول صبح یا برگ سداب قبل از خواب.

همچنین در مورد پیشگیری و تسکین سرطان مری در طب سنتی توصیه می شود که از موادی مانند سیب، گیلاس، انگور، پیاز و … استفاده شود.

آیا می توان سرطان مری را از طریق درمان های گیاهی معالجه کرد؟
آیا می توان سرطان مری را از طریق درمان های گیاهی معالجه کرد؟

البته همان طور که گفته شد، طب سنتی و درمان های گیاهی در مورد سرطان مری روش درمان قطعی نیستند و تنها می توانند مشکلات بیماری مانند بزرگ شدن تومور را کاهش دهند.

بهترین متخصص سرطان مری چه ویژگی هایی دارد؟

درمان سرطان مری یا جلوگیری از گسترش آن و کنترل بیماری به منظور افزایش طول عمر بیمار، تنها با مراجعه به متخصص سرطان مری امکانپذیر است. برای پیدا کردن بهترین پزشک در این زمینه باید ویژگی های پزشک را در نظر گرفت. یک پزشک خوب باید تجربه بالایی در درمان این بیماری داشته باشد.

سابقه پزشک از نظر تعداد مراجعین و نتیجه دریافتی بیماران از مراجعه به این پزشک، مهم ترین فاکتور در انتخاب متخصص خوب است. نحوه ارتباط گیری پزشک با بیمار و توانایی توضیح ساده روند بیماری و درمان، از دیگر ویژگی های یک پزشک خوب است.

از بهترین پزشکان در مورد درمان سرطان مری و کنترل این بیماری، به خصوص در روش درمان جراحی می توان از دکتر سلیمی نام برد.

منبع:

b2n.ir

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید