در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که کالری عدسی چقدر است؟ با ما همراه باشید.
یکی از پر مصرف، محبوب ترین و مقوی ترین خوراکی های ما ایرانی ها، عدسی می باشد که بیشتر به عنوان صبحانه استفاده می شود. در واقع اکثر مردم دوست دارند روز خود را با یک وعده عدسی تازه و خوش طعم، آغاز کنند.
شاید برای شما این پرسش به وجود آمده باشد که این غذای خوشمزه و مقوی، دارای چه میزان کالری می باشد؟ البته اگر از اضافه وزن رنج می برید و یا دچار چاقی مفرط می باشید، این موضوع بسیار برایتان مهم تر و نگران کننده تر خواهد شد.
چنانچه جزء افرادی باشید که برخورداری از اندام متناسب و سلامتی برای شما بسیار مهم و با ارزش است، همواره با حساسیت و توجه بیشتری حجم کالری های مصرف شده در طی روز را محاسبه و کنترل می نمایید. چرا که سطح کالری بیش از حد، به سرعت منجر به اضافه وزن و چاقی خواهد شد.
آیا مصرف عدسی ممکن است تعادل کالری های دریافتی بدن افراد را مختل نماید؟
در مطلب پیش رو که با راهنمایی های جناب آقای دکتر سلیمی گردآوری نموده ایم، علاوه بر بیان میزان کالری عدسی، در مورد ارزش های تغذیه ای فراوان این ماده غذایی و خاصیت های بی شمار آن برای سلامت بدن مواردی را ذکر خواهیم نمود.
لازم به ذکر است که دکتر سلیمی، علاوه برتخصص در زمینه گوارش، معتبرترین متخصص انواع جراحی لاغری نیز شناخته می شود. از شما خوانندگان محترم و فهیم درخواست می کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.
کالری عدسی چقدر است؟
میزان کالری یک وعده عدسی، به ترکیبات اولیه ای وابسته است که در تهیه این نوع خوراکی مغذی، از آن ها استفاده می کنند. چنانچه عدسی که درست کرده اید، حاوی قارچ و سیب زمینی باشد، می بایست میزان کالری آن ها را نیز حساب کنید.
ولی در مجموع و در انواع مختلف روش های پخت خوراک عدسی، در هر صد گرم عدس آبپز شده، حدود ۱۱۶ کیلو کالری وجود دارد. در نتیجه چنانچه یک وعده عدسی شما دارای حدود ۲۰۰ گرم عدس باشد، دست کم دارای ۲۳۰ کالری است. مسلماً در این محاسبه، از میزان کالری موجود در رب گوجه فرنگی و پیاز صرف نظر کرده ایم.
چنانچه برای درست کردن عدسی خود از سیب زمینی نیز استفاده می نمایید، بهتر است از میزان کالری سیب زمینی نیز مطلع شوید. در هر صد گرم سیب زمینی که به صورت آبپز شده تهیه شده است، تقریباً ۸۸ کالری وجود دارد.
برخی از افراد به منظور پخت عدسی، از قارچ استفاده می کنند. افزودن قارچ به خوراک عدسی علاوه بر خوش طعم تر شدن آن، باعث افزایش کالری این وعده غذایی می شود. به طوری که در ازای نصف لیوان یا ۸۰ گرم قارچ پخته شده، حدود ۱۵ کالری به مجموع کالری های عدسی افزوده می شود.
حجم کالری این غذا به مقدار مصرف آن نیز وابسته می باشد
البته حجم کالری این غذا به مقدار مصرف آن نیز وابسته می باشد. اگر وعده غذایی شما شامل یک کاسه عدسی باشد، می بایست سعی کنید به صورت حدودی، حجم عدس و دیگر مواد افزوده شده را تخمین بزنید.
لازم است این نکته را مد نظر قرار دهید که اندازه مواد موجود در عدسی بسیار مهم می باشد. به عنوان نمونه ممکن است کاسه شما شامل ۷۰ گرم عدس پخته، ۷۰ گرم قارچ پخته شده یا ۵۰ گرم سیب زمینی آبپز و غیره باشد.
لازم به یادآوری می باشد که یکی از موادی که در کنار عدسی مصرف می شود، نان است. بنابراین نمی توان میزان کالری نان را نادیده گرفت. افراد زیادی از خوراک عدسی به عنوان وعده صبحانه استفاده می کنند و از این رو می بایست به طور مجزا، کالری همه مواد مصرفی به همراه نان محاسبه شوند.
پیشنهاد می کنیم از پست سویق عدس دیدن کنید.
ارزش های غذایی عدسی
قطعاً با این موضوع آشنا هستید که عدس جزء حبوبات بسیار پر خاصیت دسته بندی می شود که دارای فواید بی شماری برای بدن و حفظ سلامت عمومی می باشد. در نهایت خوراک عدسی نیز مسلماً دارای ارزش های تغذیه ای متعددی است.
در ادامه این مقاله با موضوع کالری عدسی، قصد داریم به بیان اصلی ترین و رایج ترین مزیت های استفاده از عدسی برای بدن بپردازیم.
-
وجود ویتامین ها و املاح فراوان
ارزش غذایی عدس بسیار فوق العاده می باشد اما متاسفانه آن طور که باید، در برنامه غذایی افراد گنجانده نمی شود. این نوع حبوبات مملو از ویتامین های مختلف از قبیل ویتامین B و املاح معدنی مانند منیزیوم و پتاسیم می باشد.
از سوی دیگر عدس دارای پروتئین نسبتاً مناسبی است. میزان پروتئین موجود در این ماده حدود ۲۵ درصد می باشد که به این علت، جایگزین مناسبی برای انواع گوشت ها به شمار می رود.
همچنین عدس از میزان فیبر زیادی برخوردار است. مصرف این ماده سبب افزایش رشد باکتری هایی می شود که برای تنظیم فعالیت روده ها مفید هستند. به طور کلی با میل کردن یک وعده خوراک عدسی، می توانید کارکرد روده خود را بهبود بخشید.
همین طور این ماده مغذی شامل ترکیبات متعددی از عناصر مفید گیاهی می باشد که اصلی ترین آن ها ماده ای با عنوان فیتوکمیکال است.
اغلب این مواد گیاهی برای افزایش استقامت در مقابل بیماری های مختلف و حاد از قبیل بیماری قلبی و عروقی و دیابت نوع دو، بسیار سودمند می باشند. اطلاعات تکمیلی را از جناب دکتر سلیمی دریافت نمایید.
کالری چیست؟ لطفا برای دریافت اطلاعات کافی روی لینک کلیک نمایید.
-
تاثیرات فراوان عدسی به منظور افزایش سلامتی قلب
همان طور که تا این قسمت از مقاله خدمت شما عزیزان بیان شد، میزان کالری خوراک عدسی در اندازه نرمال قرار گرفته است. علاوه بر این موضوع، خوب است بدانید که استفاده منظم از خوراک عدسی، تأثیرات بسیار شگرفی در ارتقاء عملکرد قلب ایفا می کند.
مطابق با تعداد زیادی از تحقیقات و پژوهش های پی در پی، مصرف حدود ۶۰ گرم عدس پخته شده در طی روز سبب بالا رفتن میزان کلسترول خوب و در مقابل کاهش چشمگیر میزان کلسترول بد خواهد شد.
همچنین عدس می تواند در تنظیم فشار خون و یا کاهش فشار خون بالا مؤثر باشد. در پژوهشی که سال های اخیر روی موش ها انجام گرفت، این نتیجه حاصل شد که استفاده از حبوباتی مانند عدس در مقابل استفاده از لوبیا و نخود، اثرات زیادتری روی کم شدن فشار خون در افراد می گذارند.
در عدس پروتئین هایی وجود دارند که می توانند آنزیم مبدل آنژیوتانسین را از بین ببرند
افزون بر این موارد، در عدس پروتئین هایی وجود دارند که می توانند آنزیم مبدل آنژیوتانسین را از بین ببرند. بیشترین نقش این آنزیم معمولاً در منقبض کردن رگ های خونی و در نهایت افزایش فشار خون است.
عدس علاوه بر برخورداری از فیبر ساده، مملو از فیبرهای محلول نیز می باشد. این نوع فیبر افزون بر کاهش کلسترول، قابلیت اتصال به کربوهیدرات ها را هم دارد. از این رو فرایند هضم آن ها در بدن بسیار آهسته انجام می گیرد.
زمانی که پروسه گوارش به آرامی طی شود، فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته و از مصرف مواد پرکالری اجتناب می نماید.
نکته ی دیگر این که فیبر محلول به کنترل قند خون کمک می کند، در نتیجه افراد دیگر تمایلی به مصرف تنقلات و میان وعده های پرکالری ندارند.
تقریباً یک چهارم پیمانه از عدس سبز خام حاوی حدود ۲۰ گرم فیبر است
تقریباً یک چهارم پیمانه از عدس سبز خام حاوی حدود ۲۰ گرم فیبر است. عدس قرمز هم حاوی حدود ۱۵ گرم فیبر می باشد. همین مقدار نخود حدود ۹ گرم، لپه حاوی ۱۳ گرم و لوبیا چیتی ۱۲ گرم فیبر دارند.
پس از مقایسه این حبوبات در کنار یکدیگر، متوجه می شویم که در میان همه این موارد، عدس از میزان فیبر بیشتری برخوردار می باشد.
حبوبات یمانند عدس، از ساختار بسیار پیچیده ای برخوردار می باشد.
چنانچه روش های مختلف لاغری و کاهش وزن را بررسی کرده باشید، یکی از راه هایی که در موارد زیادی پیشنهاد می شود، این است که چنانچه تصمیم به مصرف مواد دارای کربوهیدرات دارید، بهترین نوع آن موادی هستند که ساختار پیچیده ای داشته باشد.
این مواد شامل انواع سبزیجات، غلات کامل و همین طور انواع عدس ها می باشند.
ساز و کار بدن در مقابل انواع کربوهیدرات های پیچیده این است که به آهستگی آن ها را می سوزاند
ساز و کار بدن در مقابل انواع کربوهیدرات های پیچیده این است که به آهستگی آن ها را می سوزاند. این موضوع باعث طولانی تر شدن بازه زمانی سیر بودن فرد خواهد شد.
اما این موضوع، تنها اثر مصرف این مواد نمی باشد. یکی از مهم ترین نتایج استفاده از کربوهیدرات های پیچیده، تأمین مقدار زیادی انرژی در بدن می باشد.
سایر فواید عدس برای سلامتی
تا این قسمت از مقاله کالری عدس، خاصیت های زیادی را در مورد مصرف عدس بیان نمودیم. اما فاکتورهای دیگری نیز می باشند که نشاندهنده شفابخشی این نوع از حبوبات هستند.
در ادامه، به صورت مختصر چند مورد از آن ها را ذکر می کنیم:
چنانچه دارای رژیم کاهش وزن می باشید، مصرف عدس را فراموش نکنید. زیرا به علت برخورداری از فیبر فراوان، به سیر نگه داشتن شما برای مدت زمان طولانی کمک می نماید.
مصرف عدس باعث افزایش ساخت گلبول های قرمز خون می شود. زیرا دارای ترکیباتی فراوانی به نام فولات می باشد.
در دوران بارداری، عدس بیشتری مصرف کنید زیرا باعث رشد جنین و افزایش سلامت آن می شود.
به دلیل این که عدس مملو از آهن است، به کاهش خستگی کمک می نماید.
کسانی که دارای شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر از آن می باشند، چاق محسوب می شوند
بر اساس یافته های علم پزشکی، کسانی که دارای شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر از آن می باشند، چاق محسوب می شوند.
افرادی که در این گروه دسته بندی می شوند، می بایست با کمک روش های گوناگون از جمله جراحی لاغری تحت نظر دکتر سلیمی، وزن اضافه خود را کاهش دهند. چرا که ممکن است افزون بر مشکلات زیادی در حرکت، به امراض مرتبط با وزن اضافی هم گرفتار شوند.
در این قسمت می خواهیم یکی از کارآمدترین روش های لاغری برای بیمارانی که شاخص توده بدنی آن ها عدد ۳۵ و بیشتر از آن تعیین شده است را معرفی نماییم.
شاخص توده بدنی چیست؟
در ابتدا بهتر است توضیح مختصری در مورد bmi یا شاخص توده بدنی بیان کنیم.
در واقع این شاخص به عنوان معیاری به منظور تعیین نرمال بودن وزن فرد مطابق با اندازه قد وی می باشد. چنانچه بخواهیم محدوده وزنی استاندارد را برای افراد مختلف مشخص کنیم، مناسب ترین شیوه، استفاده از این شاخص می باشد.
به لطف عددهایbmi می توان فهمید که افراد دارای کمبود وزن، وزن طبیعی، اضافه وزن، چاقی و یا چاقی مفرط می باشند. روش به دست آوردن رقم شاخص توده بدنی، به صورت تقسیم وزن به کیلوگرم بر مجذورقد به متر می باشد.
تأثیر جراحی های لاغری برای افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالایی می باشند
با وجود این که رژیم های کاهش وزن و ورزش، آسان ترین و در دسترس ترین راه های لاغری می باشند و اغلب هزینه های زیادی هم ندارند، اما هیچ ضمانتی در مورد آن ها وجود ندارد و فقط هنگامی اثر بخش می باشند که در مدت زمان طولانی و با جدیت فراوان دنبال شوند.
چنانچه فردی به مدت سی روز از یک رژیم لاغری پیروی کند و همراه با آن به انجام حرکات ورزشی نیز بپردازد، ولی به صورت ناگهانی همه آن ها را رها کند، پس از زمان اندکی، نتایج تلاش های وی از بین می روند و مجدداً وزن اضافی بر می گردد.
علاوه بر این، رژیم لاغری و ورزش اغلب در مواقعی کارآمد می باشند که بی ام آی فرد، کمتر از ۳۵ باشد.
اما چنانچه شاخص توده بدنی افراد رقمی بیشتر از ۳۵ را نشان دهد، مناسب ترین روش لاغری با توجه به تجربه دکتر سلیمی، انجام یکی از جراحی های لاغری می باشد.
در این سال ها دو نوع عمل بسیار رایج به منظور لاغری انجام می شود که شامل عمل بای پس و اسلیو معده می باشند.
لطفا از پست محاسبه شاخص توده بدنی دیدن کنید.
آیا جراحی لاغری به کاهش وزن کمک می کند؟
کاهش وزن با استفاده از روش های جراحی، یک درمان بسیار شایع است که قدمت فراوانی هم دارد.
البته در سالیان گذشته، عمل های جراحی لاغری به علت استفاده از روش های تهاجمی، بسیار پر ریسک بودند. اما با پیشرفت تجهیزات و علم پزشکی، تکنیک های جدیدی از قبیل لاپاراسکوپی مورد استفاده قرار می گیرند.
با کمک این تکنیک های مدرن و با استفاده از برش های بسیار کوچک در بدن، تغییرات مورد نظر را روی اندام های دستگاه گوارش انجام می دهند.
روش های جدید عمل لاغری از طریق کمترین زمان بیهوشی انجام می شوند به طوری که در زمانی حدود یک ساعت و کمتر به پایان می رسند. با این تکنیک ها، لاغری افراد تضمین خواهد شد.
توصیه می کنیم در کنار مطالعه این مقاله، مقاله لاغری در دو روز را مطالعه کنید.
به منظور انجام عمل لاغری، به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
برای انجام جراحی لاغری، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. این افراد تنها جراحی های مختص به کاهش وزن را انجام می دهند و به عنوان جراح باریاتریک هم شناخته می شوند.
چنانچه تصمیم دارید به وسیله جراحی به لاغری مؤثر و سریع دست یابید، می بایست به تجربه و تعداد جراحی هایی که پزشک انجام داده است هم دقت کنید. همین طور نظرات مثبت افرادی که قبلاً توسط این پزشک تحت عمل جراحی لاغری قرار گرفته اند، بیانگر تبحر وی می باشد.
جناب دکتر مهدی سلیمی با سوابق درخشان خود در این زمینه و انجام ده ها هزار جراحی موفق، یکی از این پزشکان ماهر و متخصص در این زمینه می باشند.
جمع بندی
در این مقاله، به صورت جامع و علمی به موضوع کالری عدسی و فواید متعدد استفاده از آن برای بدن اشاره کردیم. همچنین در مورد تأثیر چشمگیر جراحی لاغری به منظور درمان چاقی در افرادی که دارای شاخص توده بدنی خطرناک می باشند، مطالبی را بیان کردیم.
امتیاز: 4.4 / 5. رای: 84