در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که چرا چاق می شویم.
بسیاری از افراد در جامعه امروزی ما درگیر معضل و مشکل بزرگی به نام چاقی هستند. چاقی می تواند به دلایل مختلفی در بدن انسان به وجود آید.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید
چاقی مفرط و اضافه وزن، صرفا مربوط به افزایش وزن نخواهد بود، بلکه انسان را دچار مشکلات عدیده ای خواهد کرد و حتی باعث بروز بیماری های زمینه ای مختلفی خواهد نمود که می توان به دیابت نوع 2، مشکلات فشار خون، مشکلات قلبی و عروقی و دیگر موارد مهم اشاره نمود.
مقدمه
به همین دلیل بسیاری از افرادی که با معضل چاقی دست و پنجه نرم می کنند، در تلاش هستند که بتوانند مشکل اضافه وزن خود را حل نمایند و به وزن ایده آل خود برسند.
روش های مختلفی وجود دارد که چاقی را درمان خواهد کرد. به عنوان مثال یکی از بهترین روش های درمان چاقی، جراحی چاقی می باشد که آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
اینفوگرافیک چرا چاق می شویم
ما در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل در مورد چاقی، عوامل موثر بر چاقی و این که چرا چاق می شویم، صحبت نماییم و در نهایت به بررسی جراحی چاقی نیز خواهیم پرداخت.
چرا چاق می شویم
ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چاقی چیست؟
- علائم چاقی چیست؟
- BMI چیست؟
- بررسی BMI و چاقی چگونه است؟
- محاسبه توده چربی بدن چگونه است؟
- وزن افراد چگونه تقسیم بندی می شود؟
- انواع چاقی در بدن و شکل گیری آن در بدن چیست؟
- دستهبندی علت چاقی بر اساس بیماری چگونه است؟
- وزن دوره کودکی و نوجوانی چگونه است؟
- تاثیر هورمونها بر چاقی چگونه است؟
- نقش قومیت بر اضافه وزن و چاقی چیست؟
- علت چاقی بی دلیل چیست؟
- عوامل و دلایل موثر بر ایجاد بیماری چاقی چیست؟
- چه کسانی در معرض چاقی هستند؟
- عوارض چاقی چیست؟
- جراحی چاقی چیست؟
- هدف های جراحی چاقی چیست؟
- انواع جراحی چاقی چیست؟
- مزایای جراحی چاقی چیست؟
- نتیجه گیری
چاقی چیست؟
قبل از این که ببینیم چرا چاق می شویم، باید از چاقی شناخت درستی داشته باشیم. تعاریف زیادی از چاقی وجود دارد که می توان هر کدام از آن ها را به تفصیل بیان کرد.
اما طبق تعریف اصلی و جامع آن که سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره داشته است، فرد چاق به کسی گفته می شود که به صورت غیر طبیعی و اضافی، چربی در بدن او ایجاد شده است که علاوه بر افزایش وزن شدیدی که در فرد رخ می دهد، باعث بروز مشکلات فراوان و بیماری های مختلف خواهد شد.
چاقی را می توان یک بیماری نامید که عوامل بسیار زیادی در به وجود آمدن آن دخیل است که ما در ادامه به صورت مفصل در مورد آن شرح خواهیم داد.
چاقی باعث به وجود آمدن اندامی ناموزون در فرد خواهد شد که می تواند باعث از بین رفتن اعتماد به نفس فرد نیز شود. در بدن همه انسان ها هورمونی وجود دارد که به مغر فرمان گرسنگی می دهد که به این هورمون، هورمون گرسنگی می گویند.
طبق روال عادی، هورمون گرسنگی بعد از صرف غذا ترشح خود را قطع خواهد کرد و فرد احساس سیری خواهد کرد. اما در افراد چاق این فرایند اتفاق نمی افتد. یعنی بعد از صرف غذا، فرد دچار گرسنگی می شود.
همین امر باعث خواهد شد که فرد روند سیری ناپذیر در غذا داشته باشد و باعث بروز بیماری چاقی و مشکلات مختلف آن خواهد شد.
ریشه این بیماری عملا به مشکلات عصبی بر می گردد که فرد دائما فکر می کند که گرسنه است. در صورتی که ممکن است سیستم گوارشی فرد گنجایش غذا نداشته باشد.
دکتر مهدی سلیمی که متخصص جراحی چاقی می باشد
دکتر مهدی سلیمی که متخصص جراحی چاقی می باشد، می تواند در زمینه درمان چاقی راهنمای خوبی برای افراد باشد.
بیماری چاقی یک بیماری فراگیر در سراسر جهان می باشد و یکی از بالاترین عوامل مرگ در میان انسان ها می باشد. البته لازم به ذکر است که کاملا این قضیه قابل پیشگیری می باشد.
در ذهن و عمومیت مردم؛ فردی که چاق است، صرفا در صرف غذا بی اراده است ولی ممکن است به دلایل مختلفی که در مقاله ذکر خواهیم کرد، فرد مورد نظر دچار افزایش وزن و چاقی شده است.
بیماری چاقی که در بین افراد شایع می باشد، باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلفی نیز خواهد شد که می تواند جان انسان ها را به خطر اندازد. چاقی باعث ایجاد اختلال در کارهای روزمره فرد خواهد شد و فرد را دچار انزوا خواهد کرد.
یکی از شایع ترین مدل های چاقی در میان افراد، چاقی ژنتیکی می باشد که طبق تحقیقات گسترده ای که رخ داده است، کودکانی که در سنین کم به چاقی مبتلا هستند، والدین آن ها یا یکی از آن ها با بیماری چاقی درگیر می باشد.
لازم به ذکر است که این بیماری کاملا قابل درمان بوده است و اگر درمان آن صورت بگیرد، ممکن است فرد در آینده دارای فرزند شود تا فرزند او دچار چاقی نشود.
یکی از بهترین روش های درمان چاقی، جراحی چاقی می باشد که دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
حال در این مقاله می خواهیم بدانیم که چرا چاق می شویم؟ بنابراین ابتدا باید علائم و خطرات آن را بررسی نماییم.
پیشنهاد می کنیم از پست آیا قهوه چاق کننده است دیدن کنید.
علائم چاقی
چاقی توسط معیارهای خاصی اندازه گیری می شود و نشان می دهد که آیا فرد دارای چاقی می باشد یا خیر و مهمترین شاخصه آن، شاخصه توده چربی یا همان BMI می باشد که طی سنجش و معیاری نشان می دهد که آیا فرد دچار اضافه وزن شدید و چاقی می باشد یا خیر.
این شاخص باید توسط پزشک متخصص چاقی، اندازه گیری شود و بر اساس معیارهای به دست آمده، فرد می تواند اقدام به درمان چاقی نماید.
ما در موارد زیر خواهیم گفت که شاخصه ها باید در چه محدوده و بازه ای باشند تا نشان دهد که فرد چاق است. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چاقی خود، به آقای دکتر مهدی سلیمی مراجعه نمایید.
BMI چیست؟
یکی از شاخصه های اصلی نشان دادن چاقی فرد، شاخص توده چربی یا همان BMI می باشد که نسبت به ارزیابی وزن به قد می باشد. روش تشخیص و اندازه شاخص توده چربی، به وسیله آزمایش خون مشخص خواهد شد که نشان خواهد داد که وزن فرد در چه مرحله ای نیز قرار دارد.
بررسی BMI و چاقی
اگر شاخص توده چربی فرد زیر 18 باشد، یعنی فرد از لاغری شدید رنج می برد و باید اقدام به افزایش وزن نماید و فکری برای لاغری خود بنماید.
شاخص توده چربی فرد بین 18 تا 25 باشد، یعنی این فرد دارای وزن مناسب و ایده آل می باشد و نیازی به درمان یا مراجعه به پزشک ندارد و در ایده آل ترین شرایط قرار دارد و باید رژیم غذایی سالم برای حفظ بدن خود داشته باشد.
اگر شاخص توده چربی فرد بین 25 تا 30 باشد، یعنی فرد دارای اضافه وزن می باشد که البته جای نگرانی نیست و می تواند به پزشک مراجعه کرده و اقدام به درمان چاقی خود با رعایت یک سری موارد نماید.
اگر شاخص توده چربی فرد بین 30 تا 35 باشد، یعنی فرد دچار چاقی شده است و می تواند به مرور زمان برای فرد مشکل ساز شود. پس بهتر است به پزشک مراجعه نموده و اقدام به کاهش وزن کند.
اگر شاخص توده چربی فرد بالای 35 باشد، یعنی فرد چاقی شدید دارد و مسئله جدی رخ داده است. باید به نزد پزشک مراجعه کرده و اقدام به درمان نماید.
یکی از بهترین روش های درمان چاقی، جراحی چاقی می باشد که روشی کم عارضه و سریع می باشد. آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد که می تواند بیماری چاقی شما را درمان نماید.
البته شما می توانید از روش منحصر به فرد محاسبه وزن ایده آل با دور مچ نیز استفاده کنید.
محاسبه توده چربی بدن
همان طور که ذکر شد، دسته بندی افراد بر اساس لاغری، متناسب، چاق و چاقی شدید، صورت می گیرد که بر اساس معیارهای به دست آمده از شاخص توده چربی بدن، می توان فهمید که فرد در کدام دسته بندی قرار دارد و متوجه شدیم که اگر شاخص توده چربی فرد که نسبت وزن به قد او می باشد؛
اگر بالای 35 باشد، یعنی فرد در معرض خطر قرار دارد و به چاقی مفرط دچار شده است. حال این که چه عاملی باعث می شود که فرد به این مرحله برسد یا به عنوان دیگر چرا چاق می شویم، در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
پیشنهاد می کنیم از مقاله چاق ترین کودک جهان دیدن کنید.
وزن افراد چگونه تقسیم بندی می شود؟
وزن متناسب:
یعنی فرد در محدوده درست و ایده آل از لحاظ نسبت وزن به قد قرار دارد.
کمبود وزن یا لاغری:
نشاندهنده این است که فرد در محدوده پایین تر از سالم قرار دارد و نسبت وزن به قد او رعایت نشده است.
اضافه وزن یا چاقی:
نشاندهنده این می باشد که فرد بالاتر از محدوده متناسب و سالم می باشد که نسبت وزن به قد او در حد متعادل و درست قرار ندارد.
چاقی بیش از حد:
این موضوع که خطر محسوب می شود، یعنی فرد بسیار بالاتر از محدوده سالم می باشد و نسبت وزن به قد او رعایت نشده و باید به فکر درمان خود باشد.
زمانی که وزن فرد به حد بالایی می رسد و عملا دچار چاقی مفرط شده است، حتی نمی تواند امور عادی خود از جمله حرکت کردن خود را به درستی انجام دهد.
از طرفی به دلیل چربی فراوانی که در بدن فرد ایجاد شده، باعث خواهد شد که در هنگام نفس کشیدن دچار مشکلات شدیدی شود و در هنگام خواب دچار معضلاتی شود. از طرفی از لحاظ روحی، دچار آسیب جدی نیز خواهد شد.
زیرا نمی تواند به مانند یک فرد عادی، فعالیت های خود را انجام دهد و از طرفی اندام ایده آل خود را از دست می دهد و همین امر باعث گوشه گیری و منزوی شدن فرد خواهد شد که ممکن است فرد را دچار افسردگی و بیماری های روحی کند.
انواع چاقی در بدن و شکل گیری آن در بدن
چاقی اندروید:
در این مدل چاقی که در فرد ایجاد می شود، بالاتنه فرد دچار چاقی شدیدی خواهد شد که این معضل بیشتر در بین آقایان دیده می شود تا برای بانوان با روش های مختلفی که بهترین روش آن جراحی چاقی می باشد، اقدام به درمان کرد. آقای دکتر سلیمی یکی از متخصصین حاذق در این زمینه می باشد.
چاقی گاینوید:
در این نوع از چاقی، قسمت پایین تنه فرد دچار چاقی خواهد شد که عملا شکل موزون بدن را دچار اخلال می کند. بیشترین مورد این نوع از چاقی، در بین بانوان دیده می شود.
چاقی احشایی:
در این مدل از چاقی که بدن فرد را دچار درگیری خواهد کرد، بیشترین قسمتی که دچار چاقی می شود، ماهیچه های شکم می باشد که با انباشته شدن چربی در این نواحی باعث خواهد شد که شکم فرد دچار چاقی شود و عملا از شکل عادی خود خارج شود.
یکی از بیشترین مدل های چاقی، مدل احشایی می باشد که بیشتر در بین آقایان رایج است. یکی از بهترین روش های درمان آن جراحی چاقی می باشد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمای شما برای معالجه این بیماری باشد.
به طور کلی چاقی به سه دسته عمده تقسیم خواهد شد که بر اساس معیارهایی چون: موقعیت چربی، براساس داشتن بیماری های مرتبط با چاقی و داشتن سلول های چربی، تقسیم بندی خواهد شد. این سه دسته به شکل زیر است:
چاقی محیطی:
این مدل از چاقی عملا در ناحیه باسن و ران اتفاق خواهد افتاد که همان گاینیود گفته می شود.
مرکزی:
در این مدل از چاقی، بیشترین ناحیه درگیر تجمع چربی، قسمت شکم و پهلو می باشد که همان چاقی احشایی گفته می شود.
ترکیبی:
در این مدل از چاقی، عملا تمام اعضای بدن فرد دچار چاقی شده است که به صورت کاملا فراگیر، بدن او درگیر چربی بیش از اندازه شده است.
خطرناک ترین نوع چاقی، چاقی ترکیبی می باشد که به دلیل درگیر بودن تمام اعضای بدن، باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلف چاقی خواهد شد.
بهترین روش درمان چاقی ترکیبی، روش جراحی چاقی می باشد که دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
شما در حال مطالعه مقاله چرا چاق می شویم هستید.
دستهبندی علت چاقی بر اساس بیماری
گاهی چاقی می تواند بر اثر بروز بیماری رخ دهد که مواد زیر شامل این دسته بندی چاقی خواهد بود:
چاقی بر اثر بیماری:
بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید، سندروم تخمدان پلی کیستیک و دیگر بیماری های مرتبط به چاقی، باعث خواهد شد که فرد دچار چاقی مفرط شود و در عملکرد روزانه خود دچار مشکل شود.
چاقی بر اثر عوامل دیگر:
در این مدل از چاقی، عملا هیچ گونه بیماری باعث چاقی فرد نشده است، بلکه به دلیل مصرف کالری بالا، تجمع چربی در بدن فرد زیاد شده است که این امر باعث چاقی می شود.
سه دلیل برای این موضوع وجود دارد که شما بیش از سایرین در معرض ابتلا به چاقی قرار بگیرید. شما نمیتوانید از پیش این دلایل را کنترل یا حذف کنید، اما با کسب آگاهی در موردشان میفهمید که چگونه میتوانید جلوی پیشرفتشان را بگیرید.
دلایلی که در موارد بالا ذکر شد، هر کدام از آن ها می تواند باعث به وجود آمدن بیماری چاقی شود که باعث به خطر افتادن سلامتی فرد خواهد شد.
لازم به ذکر است که همیشه راه پیشگیری از چاقی وجود دارد و بهتر است همه ما انسان ها در مورد عواملی که گفته شد، تفکر کنیم که اگر مستعد بیماری چاقی هستیم، بتوانیم زودتر از اتفاق افتادن آن، اقدام به جلوگیری نماییم. زیرا بزرگترین سوال افراد مبتلا به چاقی این است که چرا چاق می شویم؟
وزن دوره کودکی و نوجوانی
عموما کودکان و نوجوانان به دلیل سن کم خود، بیشتر عادات خود را از والدین خود یاد می گیرند. عادت غذا خوردن و وعده های غذایی نیز مانند دیگر عادت ها، تحت تاثیر والدین کودک شکل می گیرد.
حال اگر پدر و مادر دچار چاقی باشند، به مراتب وعده های غذایی سنگینی نیز مصرف خواهند کرد که به مراتب این گونه وعده ها را به فرزند خود نیز سرایت خواهند داد.
اضافه وزن و چاقی در کودکی می تواند زمینه ساز بسیاری از مشکلات و بیماری ها در دوران کودکی و بزرگسالی باشد.
بهتر است که از همان ابتدا به فرزندان خود عادات درست غذا خوردن را بیاموزیم، زیرا علاوه بر عوامل ژنتیک که می تواند بر چاقی کودک تاثیر بگذارد، عادت غذایی نادرست می تواند مزید بر علت چاقی باشد. یعنی یکی از جواب های این سوال که چرا چاق می شویم، این است که می تواند ریشه در کودکی ما داشته باشد.
تاثیر هورمونها بر چاقی
هورمون ها می تواند تاثیر زیادی در تشکیل اضافه وزن و چاقی در افراد باشد. به خصوص بانوانی که دوران بارداری یا یائسگی را تجربه می کنند، تاثیر زیادی در به وجود آمدن اضافه وزن شدید خواهند داشت.
همچنین مصرف برخی داروهایی که از بارداری جلوگیری می کند، می تواند باعث بروز تداخلات هورمونی و در نتیجه چاقی مفرط گردد.
یکی از نکاتی که می توان به این گونه افراد ذکر کرد، این است که در زمان بارداری یا یائسگی خود حتما با پزشکی متخصص مشورت نمایند.
نقش قومیت بر اضافه وزن و چاقی
قومیت و نژاد می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در چاقی باشد. به عنوان مثال زنان و مردان کشورهای آفریقایی و آمریکایی به مراتب چاق تر از دیگر نژادها هستند.
به عنوان مثال نژادهای شرق آسیایی به مراتب لاغرتر از باقی قومیت ها هستند. با این حال تمامی این عوامل که دست به دست هم می دهند تا چاقی رخ دهد، می تواند پیشگیری و یا درمان شوند.
امروزه جراحی چاقی به کمک تمامی مسائل مربوط به بیماری چاقی آمده است که یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می باشد که می تواند راهنما و پزشک معالج شما در راستای لاغری باشد.
علت چاقی بی دلیل
افزایش وزن ناگهانی برای بسیاری از افراد به دلایل مختلفی رخ می دهد. یعنی شخص بدون آن که به وعده های غذایی خود اضافه کند یا احساس گرسنگی بیش از حد نماید، طی فرایندی سریع، دچار چاقی می شود و وزن او زیادتر خواهد شد. یعنی خواه ناخواه بدون آن که فرد کاری کند، وزن او زیاد می شود.
از دلایل متعددی که می توان علت چاقی ناگهانی را ذکر کرد، می توان به مصرف برخی داروها اشاره کرد یا بانوانی که باردار می شوند، به چنین مشکلی بر خواهند خورد. ممکن است این گونه چاقی ها به مرور به خودی خود رفع شود و ممکن است ادامه دار باشد که بهتر است در این مواقع با پزشک متخصص مشورت نمود.
علاوه بر موارد بالا دلایلی چون احتباس مایعات در بدن، یبوست، بی خوابی و دیگر موارد را می توان عنوان کرد که می تواند از عوامل به وجود آمدن چاقی ناگهانی باشد.
حال در ادامه مقاله به مبحث اصلی مقاله یعنی چرا چاق می شویم، خواهیم پرداخت.
عوامل و دلایل موثر بر به وجود آمدن بیماری چاقی
به وجود آمدن چاقی بر اثر مصرف برخی داروها
این که بدانیم چرا چاق می شویم، یکی از پاسخ های این سوال این است که مصرف برخی داروها می تواند باعث به وجود آمدن چاقی شود.
زیرا برخی داروها تغییرات محسوسی بر متابولیسم و سوخت ساز بدن ایجاد خواهد کرد که این امر باعث خواهد شد تا چاقی و اضافه وزن در فرد ایجاد شود.
داروهای زیادی نیز وجود دارد که مصرف آن می تواند اضافه وزن ایجاد کند که از جمله این داروها می توان داروهای مربوط به دیابت، داروهای فشار خون، داروهای مرتبط با افسردگی، تشنج و موارد دیگر را اشاره نمود که مصرف آن ها می تواند مشکلات مختلفی از لحاظ اضافه وزن برای فرد ایجاد نماید.
همچنین مصرف برخی مواد غذایی و ریزه خواری علت دیگر چاقی است.
در این صفحه می توانید، لیست غذاهای چاق کننده را مشاهده نمایید.
به وجود آمدن چاقی به دلیل بی خوابی
جالب است بدانید که کمبود خواب و بی خوابی می تواند بر افزایش وزن موثر باشد. زیرا تغییر خواب باعث تغییر کلی کیفیت زندگی فرد خواهد شد که بر الگوی مصرف غذا و دیگر موارد تاثیر گذار باشد.
یکی از مهمترین تاثیرگذاری های کم خوابی، ایجاد پرخوری و صرف وعده های اضافی غذایی می باشد که همه این موارد باعث تغییر متابولیسم بدن و در نهایت منجر به چاقی و افزایش وزن شدید شود.
اکثر افرادی که به چاقی مفرط دچار هستند، یکی از زمینه هایی که باعث شده به چنین بیماری دچار شوند، بیخوابی بوده است و از آنجایی که چاقی مفرط باعث مشکلات خواب و تنفس می شود، این روند همچنان به کار خود ادامه می دهد.
بهترین روش برای چنین افرادی، جراحی چاقی می باشد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد که می تواند در روند بهبودی شما و معالجه شما، کمک شایانی نماید.
چاقی بر اثر ترک سیگار
بسیاری از افرادی که اقدام به ترک سیگار می کنند، به دلیل این که تنباکو تاثیر منفی بر اشتها دارد، عدم مصرف آن باعث خواهد شد که اشتهای فرد زیاد شود و میل به پرخوری پیدا کند که همین امر باعث افزایش وزن خواهد شد.
یکی از دلایل عمده چاقی بعد از ترک سیگار، ریشه در اعصاب فرد دارد که ترک سیگار باعث استرس خواهد شد و این استرس روی متابولیسم بدن تاثیر گذار خواهد بود و منجر به افزایش اشتها و در نهایت چاقی خواهد شد.
مسائل اجتماعی و اقتصادی
جالب است بدانید که عوامل اجتماعی و اقتصادی می تواند باعث بروز چاقی شود. به عنوان مثال اگر شما مکانی برای ورزش سراغ ندارید یا به دلیل مسائل اقتصادی نمی توانید به باشگاه بروید، همین امر باعث به وجود آمدن چاقی خواهد شد.
افرادی که با آن ها در تماس هستید، می توانند در عادت غذایی شما تغییر ایجاد کنند که همین امر باعث چاقی می شود. یا به دلایل مختلف ممکن است به غذاهای سالم دسترسی نداشته باشید که همین امر باعث افزایش وزن شما خواهد شد. تمام این عوامل می تواند در چاق شدن فرد دخیل باشد.
چاقی به دلیل سندروم تخمدان پلیکیستیک
در بسیاری از بانوان به دلیل اختلالات هورمونی شدید، سندروم تخمدان پلی کیستیک باعث به وجود آمدن چربی های اضافه در نقاط میانی بدن می شود و ایجاد چاقی شدید و اضافه وزن خواهد کرد. این سندروم به دلیل تولید بیش از حد هورمون مردانه، باعث به وجود آمدن اختلالات هورمونی شدیدی نیز می شود.
چاقی بیش از حد در اثر نارسایی قلبی و احتباس مایعات
یکی از دلایلی که می توان گفت چرا چاق می شویم، ورم نمودن قسمتی از بدن به دلیل احتباس مایعات می باشد که می تواند باعث بروز افزایش وزن شود.
از طرفی افرادی که نارسایی قلبی دارند، دچار مشکل خونرسانی به قسمت های مختلف قلب خواهند شد که همین امر باعث به وجود آمدن چاقی بیش از اندازه خواهد شد.
در این گونه اضافه وزن های به وجود آمده، فرد باید به سرعت اقدام به درمان خود نماید، زیرا ممکن است فرد دچار سکته قلبی یا مغزی گردد. سریعترین روش درمان نیز جراحی چاقی است که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند کمک حال شما نیز باشد.
چاقی و افزایش وزن در اثر مشکلات کلیوی
یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد دچار مشکلات کلیوی به آن دچار هستند، افزایش وزن شدید می باشد. مشکلات کلیوی و کبدی می تواند عامل موثر در اضافه وزن افراد باشد.
دلیل اصلی بروز چاقی این است که کلیه انسان وظیفه دفع مواد سمی و مضر از بدن را دارد و زمانی که کلیه انسان دچار نارسایی می شود، نمی تواند به صورت عادی مواد سمی را خارج نماید و همین امر باعث انباشته شدن آن و در نهایت افزایش وزن غیر عادی خواهد شد.
از عوامل دیگری که می توان گفت که چرا چاق می شویم، موارد زیر است:
استرس:
استرس برای بدن بسیار مضر می باشد زیرا زمانی که شما استرس می گیرید، هورمون های مختلفی در بدن مانند آدرنالین و … شروع به ترشح خواهند کرد که این امر به مرور زمان باعث خواهد شد تا هورمون ها عملکرد عادی و طبیعی خود را از دست بدهند و باعث بروز مشکلات متعددی چون افزایش چربی در نواحی مختلف بدن و چاقی شدید شود.
چاق شدن شکم بعد از دوران بارداری بانوان:
بانوانی که بارداری را تجربه می کنند، نا خواسته دچار افزایش اندازه شکم خواهند شد و زمانی که زایمان می کنند، با وجود روش های لاغری که انجام می دهند، باز هم چاقی خود را به مقداری حفظ خواهند کرد که این امر باعث افزایش وزن در بانوان خواهد شد.
چاقی شکم به دلیل هورمون یائسگی:
زنانی که دچار یائسگی خواهند شد، افزایش وزن را تجربه خواهند کرد.
دلیل اصلی چاقی این است که به دلیل تغییرات شدید هورمونی مانند استروژن و دیگر هورمون ها، باعث خواهد شد که توده های چربی در نواحی مختلف بدن به وجود آید که اولین نقطه بدن که دچار چاقی می شود، زیر شکم و شکم می باشد و سپس در نقاط مختلفی از بدن چاقی رخ خواهد داد.
عموما بهترین روش برای درمان چاقی این افراد، جراحی چاقی است که دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمای شما در این زمینه باشد.
عدم سازگاری با غذا:
یکی از دلایل مهم به وجود آمدن چاقی در بسیاری از افراد، مشکل هضم غذا می باشد. به دلیل مشکلات و حساسیت های موجود در بدن و یا داشتن سابقه بیماری گوارشی، باعث خواهد شد فرد دچار مشکل هضم غذا شود و همین امر باعث خواهد شد که چربی های انباشته شده در بدن زیاد شود و باعث افزایش وزن شدید شود.
چه کسانی در معرض چاقی هستند؟
دلایل و شرایط مختلفی وجود دارد که فرد را مستعد چاقی می سازد و می تواند خطرات جدی را برای فرد ایجاد نماید. بیشترین دلایلی که افراد را در معرض چاقی قرار می دهد، عبارتند از:
ژنتیک:
افرادی که به صورت ژنتیکی چاق می شوند که عموما این گونه افراد والدین چاقی دارند.
محیط زیست و جامعه:
جامعه ای که در آن زندگی می کنید مانند، مدرسه، دانشگاه، دوستان و آشنایان می توانند در نحوه صرف وعده های غذایی شما تاثیرات مخربی بگذارند.
عوامل روحی و روانی:
یکی از معضلاتی که افراد افسرده دارند، اضافه وزن می باشد. زیرا این گونه افراد برای رهایی از استرس و اضطراب، دست به پرخوری و عادت های بد غذایی می زنند.
همچنین داروهای ضد استرس و افسردگی می تواند باعث چاقی فرد نیز شود و از طرفی افرادی که سیگار می کشند، اقدام به ترک سیگار می کنند، به مرور دچار چاقی و اضافه وزن خواهند شد.
تا این بخش از نوشتار، متوجه شدیم که چرا چاق می شویم. یکی از بهترین روش های درمان چاقی و افزایش وزن، جراحی چاقی می باشد که راهی سریع و بدون عوارض برای فرد خواهد بود.
یکی از بهترین پزشکان حوزه جراحی چاقی که تخصص در این زمینه دارد، دکتر مهدی سلیمی می باشد که می تواند راهنمای شما در رسیدن به وزن ایده آل شما باشد.
عوارض چاقی
همان طور که بارها گفته شد، چاقی و بیماری چاقی باعث بروز مشکلات در فرد خواهد شد که تعدادی از آن را ذکر خواهیم نمود:
بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی:
باعث بروز مشکلاتی نظیر افزایش فشار خون خواهد شد که همین امر باعث بروز بیماری های قلبی و سکته های قلبی و مغزی می شود.
دیابت نوع 2:
افرادی که دچار بیماری چاقی هستند، بدن آنان مقاومت زیادی در ترشح انسولین خواهد داشت و همین امر باعث به وجود آمدن مشکلات قند خون و بیماری دیابت نوع 2 خواهد شد.
در اینجا می توانید، علائم ابتلا به دیابت و درمان دیابت در 30 روز را مشاهده نمایید.
سرطانهای خاص:
چاقی باعث بروز تومورها و بیماری های مختلفی چون سرطان های مختلف از جمله سرطان روده بزرگ، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان رحم، سرطان سینه و دیگر بیماری های مختلف خطرناک خواهد شد.
مشکلات گوارشی:
به دلیل اخلال در سیستم های گوارشی و کبد در افراد چاق، این گونه افراد در معرض خطرهای جدی و بیماری های مختلف گوارشی قرار دارند.
مشکل خواب:
یکی از عارضه های شایع بین افراد چاق، مشکل در خواب آنان می باشد. به دلیل تنفس سخت افرادی که از اضافه وزن رنج می برند، باعث خواهد شد تا در هنگام خواب دچار مشکل شوند.
آرتروز:
چاقی و افزایش وزن باعث فشار آمدن به سیستم اسکلتی و عضلات بدن خواهد شد که همین امر باعث به وجود آمدن بیماری های استخوانی و آرتروز خواهد شد که بهترین راه برای درمان آن کاهش وزن می باشد که جراحی چاقی می تواند یکی از بهترین راه های جلوگیری از این گونه بیماری ها باشد. دکتر سلیمی نیز می تواند در این زمینه راهنمای شما باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست ارتباط چاقی و سرطان و انواع چاقی و اضافه وزن دیدن کنید.
کیفیت زندگی:
افرادی که از چاقی رنج می برند، عموما کیفیت زندگی آنان پایین می باشد. به دلیل اخلال در کارهای روزمره ای که انجام می دهند
و حتی نمی توانند به درستی حرکت کنند، باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای افراد چاق خواهد شد که می تواند در عملکرد روزانه فرد و کیفیت زندگی فرد تاثیر فراوانی داشته باشد. از جمله مشکلاتی که برای فرد چاق ایجاد می شود، عبارتند از:
- افسردگی و گوشه گیری
- ناتوانی و احساس شرم
- سرخوردگی
- بهره وری و کیفیت کاری پایین تر
ما تا به این بخش از مقاله در مورد چاقی و بیماری های مرتبط آن صحبت کردیم و متوجه شدیم که چرا چاق می شویم.
حال به سراغ مبحث مهمی خواهیم رفت که می تواند برای بهبود چاقی موثر واقع شود که امروزه یکی از بهترین روش های درمان چاقی محسوب می شود که آن هم جراحی چاقی می باشد که دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
جراحی چاقی
جراحی چاقی یکی از جدیدترین و نوین ترین روش های درمان چاقی مفرط می باشد که امروزه بسیار رواج دارد.
به دلیل سریع تر بودن و کم عارضه بودن این روش لاغری، بسیاری از افراد از این روش به عنوان درمان بیماری چاقی و دیگر بیماری های مرتبط با چاقی استفاده می کنند.
روش کار جراحی چاقی این است که بر عملکرد سیستم گوارشی فرد تغییراتی ایجاد خواهد شد که فرد بتواند با دریافت کالری کمتر و صرف غذای کمتر، اقدام به کاهش وزن نماید.
لازم به ذکر است که انجام چنین روش های لاغری، باید تحت نظر بهترین پزشکان متخصص انجام شود که پیشنهاد ما دکتر مهدی سلیمی می باشد.
هدف های جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی با هدف های متعددی انجام می شود که باعث خواهد شد فرد در بسیاری از موارد، حال بهتری را تجربه نماید. به طور کلی هدف از جراحی چاقی، علاوه بر کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل، می تواند هدف های زیر را دنبال نماید:
- از بین بردن مشکلات معده
- حل مشکلات قلبی و عروقی
- کمک به درمان افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند.
- حل مشکل خواب در میان افراد چاق
- حل مشکل دیابت نوع 2
شما در حال مطالعه مقاله چرا چاق می شویم هستید.
انواع جراحی چاقی
جراحی چاقی به چندین روش انجام خواهد شد که ما به صورت خلاصه در مورد آن خواهیم گفت.
روش جراحی چاقی بدین صورت است که به صورت جزئی برش هایی روی شکم فرد ایجاد می شود و توسط دستگاه لاپاراسکوپی، جراحی چاقی صورت خواهد گرفت. در این روش جراحی، دوران نقاهت کمتری را فرد مورد نظر طی خواهد نمود.
حال انواع جراحی چاقی را ذکر خواهیم کرد:
عمل اسلیو معده
عمل اسلیو معده که یکی از رایج ترین روش های جراحی چاقی می باشد، پزشک متخصص اقدام به برداشتن قسمت بزرگی از معده خواهد کرد و از این رو فرد غذای کمتری را نیز مصرف خواهد کرد و باعث خواهد شد که احساس سیری زودتر به او دست دهد. همچنین در عمل اسلیو معده، هورمون گرسنگی کمتری در فرد ترشح خواهد شد.
بای پس معده
عمل بای پس معده که یک روش جدید در جراحی چاقی می باشد، ابتدا معده فرد را به قسمت های مختلف تقسیم می کنند. عملا قسمت انتهایی معده را از بقیه قسمت ها جدا می کنند که بتوانند قسمتی از روده کوچک فرد را به بخش انتهایی معده اتصال دهند.
انجام این عمل جراحی باعث خواهد شد که غذا سریعا وارد روده شود و عملا فرایند جذب غذا در معده صورت نگیرد و همین امر باعث خواهد شد که فرد سریعا دچار کاهش وزن شود.
در این روش جراح،ی دقت کار پزشک متخصص بسیار مهم و اساسی می باشد که دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد.
بای پس با سوییچ اثنی عشری
تمرکز اصلی این روش جراحی چاقی، از بین بردن هورمون گرسنگی می باشد. روش انجام این جراحی بدین صورت است که ابتدا قسمتی از معده برداشته خواهد شد و سپس اقداماتی در قسمت روده فرد صورت می گیرد و در نهایت کیسه صفرای فرد به طور کامل برداشته می شود.
انجام این روش جراحی که جدید می باشد، باعث خواهد شد که فرد، هورمون گرسنگی کمتری نیز ترشح کند و عملا اشتهای خاصی به غذا نخواهد داشت و می تواند با مصرف مقدار کمی غذا، احساس سیری نماید.
مهمترین قسمت این جراحی برداشته شدن کیسه صفرا می باشد که فرایند تولید هورمون گرسنگی به صفر خواهد رسید.
حلقه گذاری معده
در این روش جراحی چاقی، در قسمت بالای معده حلقه ای گذاشته می شود که عملا حجم معده کم خواهد شد و فرد با مقدار کمی مصرف غذا، حجم معده سریعا پر خواهد شد و احساس گرسنگی فرد سریعا از بین خواهد رفت.
انجام این عمل که یکی از کم خطرترین روش های جراحی چاقی می باشد، باعث خواهد شد که فرد سریعا به کاهش وزن خود برسد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند پزشک معالج شما برای رسیدن به وزن دلخواه شما باشد.
مزایای جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی دارای مزیت های فراوانی می باشد که با توجه به تجربیات دکتر سلیمی می توان اقدام به جراحی چاقی نمود و از مزایای آن بهره برد. از جمله مزایای جراحی چاقی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- باعث کاهش سریع وزن فرد خواهد شد.
- در کیفیت و استاندارد زندگی فرد تاثیرات مثبتی ایجاد خواهد شد.
- باعث درمان بیماری دیابت در فرد خواهد شد.
- در روحیه فرد تاثیر مثبتی ایجاد خواهد شد که باعث می شود زندگی شاداب تری را تجربه نماید.
- جلوگیری و درمان سکته قلبی و مغزی
- جلوگیری از بروز مشکلات عضلانی و آرتروز
نتیجه گیری
ما در این مقاله سعی کردیم در مورد چاقی و بیماری های مرتبط با آن توضیحاتی ارائه دهیم و در مورد عوامل موثر در به وجود آمدن چاقی و این که چرا چاق می شویم، توضیحاتی ارائه دادیم. چاقی از مهمترین معضلات زندگی بسیاری از انسان ها می باشد که باعث بروز مشکلات و بیماری های مختلفی نیز خواهد شد.
یکی از بهترین و سریع ترین روش های درمان چاقی و اضافه وزن شدید، جراحی چاقی می باشد که ما در این مقاله در مورد این مسئله توضیحاتی ارائه دادیم.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی چاقی و روش های درمان آن و تحت درمان قرار گرفتن خود، می توانید به یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی مراجعه نمایید.
در پایان جهت تکمیل اطلاعات توصیه می کنیم صفحه معنی blood sugar در آزمایش خون را مطالعه کنید.