کوچک کردن معده

کوچک کردن معده

فهرست مطالب

کوچک کردن معده یکی از روش هایی است که به وسیله آن می توان وزن اضافه بدن را تا حد زیادی کاهش داد.

این روش به خصوص برای افرادی که اضافه وزن آن ها بسیار بیشتر از حد عادی است و در محدوده چاقی خطرناک دارند انتخاب مناسب تری است چون علاوه بر لاغری سریع تر، به دلیل کمتر شدن حجم معده طی عمل هایی که برای کوچک کردن معده انجام می شوند، اشتهای فرد نیز کمتر شده و در هر بار غذا خوردن زودتر احساس سیری می کند.

جهت کوچک کردن معده با کمترین ریسک و خطر با دکتر مهدی سلیمی تماس بگیرید.

09120174510

مقدمه

کوچک کردن معده
کوچک کردن معده

در این مقاله قصد داریم علاوه بر بررسی مشکل چاقی و انواع چاقی که درمان آن ها نیاز به کوچک کردن معده دارند، به روش هایی که از طریق آن می توان فرآیند کوچک کردن معده را انجام داد بپردازیم و تمام نکات قابل توجه در مورد این روش ها را بیان کنیم

بنابراین اگر شما نیز به دنبال قطعی ترین روش های درمان چاقی هستید و انتخاب شما روشی است که به کوچک کردن معده منجر شود تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

را ه های کوچک کردن معده با جراحی

  1. اسلیو معده
  2. بای پس معده
  3. بای پس با سویچ اثنی عشری
  4. مینی بای پس معده
  5. ساسی بای پس معده
  6. پلیسه معده
  7. حلقه گذاری معده
  8. بالن معده

عمل کوچک کردن معده چیست؟

کوچک کردن معده که به عنوان جراحی کاهش معده یا جراحی کاهش معده نیز شناخته می شود، نوعی جراحی کاهش وزن است که شامل کاهش اندازه معده می شود. این را می توان از طریق انواع تکنیک های جراحی از جمله بای پس معده، اسلیو گاسترکتومی و باندینگ معده انجام داد.

جراحی بای پس معده شامل ایجاد یک کیسه کوچک در معده و اتصال مستقیم آن به روده کوچک، دور زدن اکثر معده و قسمت بالایی روده کوچک است. گاسترکتومی اسلیو شامل برداشتن بخش بزرگی از معده، باقی گذاشتن ساختار لوله مانند باریک در جای خود است. باند معده شامل قرار دادن نواری در اطراف قسمت فوقانی معده برای ایجاد یک کیسه کوچک است که می تواند برای کنترل مقدار غذایی که معده می تواند نگه دارد، سفت یا شل کند.

جراحی کاهش معده معمولاً فقط برای افرادی توصیه می شود که به شدت چاق هستند و نتوانسته اند از طریق روش های دیگر مانند رژیم غذایی و ورزش به کاهش وزن قابل توجهی برسند.

این یک جراحی بزرگ با خطرات و عوارض قابل توجه است و راه حل سریع یا آسانی برای کاهش وزن نیست.

برای افرادی که این جراحی را در نظر می گیرند مهم است که خطرات و مزایای بالقوه را به دقت ارزیابی کنند و با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی واجد شرایط برای تعیین بهترین برنامه درمانی برای نیازهای خاص خود از نزدیک همکاری کنند.

آیا عمل كوچك كردن معده براي لاغری برگشت پذیر است؟

به طور کلی، جراحی کوچک کردن معده یک عمل دائمی در نظر گرفته می شود.

تکنیک های جراحی مورد استفاده برای کاهش اندازه معده شامل تغییر فیزیکی آناتومی دستگاه گوارش است و این تغییرات معمولاً غیرقابل برگشت هستند.

با این حال، ممکن است برخی از اثرات جراحی از طریق افزایش وزن قابل برگشت باشد.

به عنوان مثال، اگر فردی که تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفته، وزن قابل توجهی اضافه کند، کیسه معده که در طول جراحی ایجاد شده است ممکن است کشیده شود و به فرد امکان می‌دهد بخش‌های بیشتری از غذا را بخورد. این به طور بالقوه می تواند بخشی از کاهش وزن حاصل از جراحی را معکوس کند.

توجه به این نکته ضروری است که افزایش وزن پس از جراحی کاهش معده معمولاً نسبت به سایر انواع جراحی کاهش وزن مانند باند معده کمتر اتفاق می افتد.

این به این دلیل است که معده از نظر فیزیکی کوچکتر است و فرد می تواند با وعده های کوچکتر غذا احساس سیری کند.

با این حال، برای افرادی که تحت عمل جراحی کوچک کردن معده قرار گرفته‌اند، حفظ سبک زندگی سالم و ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و عادات ورزشی خود برای کمک به جلوگیری از افزایش وزن، همچنان مهم است.

 

اقدامات لازم قبل از عمل كوچك كردن معده براي لاغری چیست؟

چندین مرحله وجود دارد که فرد ممکن است قبل از انجام عمل جراحی کوچک کردن معده برای کاهش وزن انجام دهد.

این مراحل، شامل موارد زیر است:

  1. ملاقات با پزشک متخصص: فردی که قصد جراحی کوچک کردن معده را دارد، معمولاً باید با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی مانند جراح عمومی یا جراح چاقی ملاقات کند تا درباره این روش صحبت کند و تعیین کند که آیا این روش برای او گزینه مناسبی است یا خیر.
  2. انجام معاینه فیزیکی: فردی که قصد جراحی کوچک کردن معده را دارد معمولاً باید تحت معاینه فیزیکی قرار گیرد تا سلامت کلی خود را ارزیابی کند و مشخص کند که آیا به اندازه کافی سالم است تا تحت عمل جراحی قرار گیرد یا خیر.
  3. دریافت مجوز پزشکی: شخصی که قصد جراحی کوچک کردن معده را دارد ممکن است نیاز به دریافت مجوز پزشکی از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا یک متخصص مانند متخصص قلب یا ریه داشته باشد، بسته به سابقه پزشکی و سایر عوامل.
  4. ملاقات با یک متخصص سلامت روان: فردی که قصد جراحی کاهش معده را دارد ممکن است نیاز به ملاقات با یک متخصص سلامت روان داشته باشد تا سلامت روان خود را ارزیابی کند و مشخص کند که آیا برای تغییراتی که پس از جراحی مورد نیاز است آماده است یا خیر.
  5. شرکت در یک برنامه تغذیه و ورزش: بسیاری از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی از فردی که قصد جراحی کاهش معده را دارد می خواهند قبل از جراحی در یک برنامه تغذیه و ورزش شرکت کند تا به آنها کمک کند برای تغییرات سبک زندگی که پس از عمل مورد نیاز است آماده شوند.

توجه به این نکته مهم است که اقدامات خاصی که یک فرد باید قبل از انجام عمل جراحی کوچک کردن معده انجام دهد ممکن است بسته به شرایط فردی و توصیه های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی متفاوت باشد.

 

آیا بعد از عمل كوچك كردن معده براي لاغری نیاز به جراحی پلاستیک دارم؟

برای افرادی که برای کاهش وزن تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفته اند، در نتیجه کاهش وزن قابل توجه، پوست اضافی روی بدن خود دارند. این پوست اضافی می تواند ناراحت کننده باشد و می تواند باعث تحریک یا مشکلات دیگر شود.

در این موارد، جراحی پلاستیک یا سایر روش ها ممکن است برای برداشتن پوست اضافی و بهبود ظاهر و عملکرد ناحیه آسیب دیده توصیه شود.

البته باید توجه داشت که جراحی پلاستیک معمولا برای کاهش وزن بعد از جراحی بای پس معده ضروری نیست. اینکه آیا فردی پس از جراحی کاهش وزن تصمیم به جراحی پلاستیک می گیرد یا نه، یک تصمیم شخصی است که به شرایط و ترجیحات فردی او بستگی دارد.

اگر فردی به دنبال جراحی پلاستیک پس از جراحی بای پس معده است، برای او مهم است که گزینه های خود را با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در میان بگذارد و خطرات و مزایای بالقوه این روش را به دقت در نظر بگیرد. همچنین درک این نکته برای آنها مهم است که جراحی پلاستیک روشی جدا از جراحی بای پس معده است و به زمان بهبودی بیشتری نیاز دارد و می تواند خطرات و عوارض خاص خود را داشته باشد.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عمل كوچك كردن معده می توانید با ما در تماس باشید.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

  1. دلایل چاقی چیست؟
  2. برای تشخیص چاقی چند روش وجود دارد؟
  3. چه موانعی باعث عدم لاغری و کاهش می شوند؟
  4. چاقی در بدن به چند شکل بروز می کند؟
  5. کاهش وزن و درمان چاقی چه فوایدی دارد؟
  6. چند روش برای درمان چاقی وجود دارد؟
  7. چاقی و اضافه وزن چه بیماری هایی را باعث می شود؟
  8. جراحی چاقی چیست؟
  9. کدام نوع از جراحی های چاقی بهتر پاسخ می دهند؟
  10. برای کوچک کردن معده از طریق جراحی چند روش وجود دارد؟
  11. اسلیو معده چیست؟
  12. مزایای اسلیو معده چه مواردی را شامل می شود؟
  13. فرآیند انجام اسلیو معده به چه صورت است؟
  14. بای پس معده چیست؟
  15. مزایای بای پس معده چیست؟
  16. مراحل انجام جراحی بای پس معده چگونه است؟
  17. چه افرادی کاندیدای انجام جراحی چاقی هستند؟
  18. آیا کوچک کردن معده از طریق جراحی عوارضی دارد؟
  19. با کوچک کردن معده چقدر زمان میبرد فرد کاهش وزن داشته باشد؟
  20. مراقبت های بعد از عمل جراحی کوچک کردن معده چه مواردی است؟
  21. رژیم غذایی بعد از جراحی هایی که به منظور کوچک کردن معده انجام می شوند به چه صورت است؟

دلایل چاقی چیست؟

کوچک کردن معده زمانی نیاز است که فرد به حدی دچار چاقی شده باشد که با روش های مرسوم توانانیی کاهش وزن نداشته و این اضافه وزن برای وی خطرساز شود.

در این زمان معمولا از هر طریقی برای کاهش وزن و لاغری استفاده می شود، اما نکته مهم تلاش برای جلوگیری از بازگشت وزن است. این امر نیز زمانی اتفاق می افتد که فرد با دلایل ابتلا به چاقی آشنایی نداشته و اشتباهاتی که در گذشته موجب چاقی او شده است را تکرار کند.

اشتباهات تغذیه

یکی از دلایل ابتلا به چاقی، اشتباهاتی است که افراد در نوع و سبک تغذیه خود دارند. اشتباهات تغذیه که موجب چاقی می شوند انواع مختلفی دارند. یکی از مشکلات تغذیه، مصرف مواد غذایی بیشتر از حد نیاز است. هر فرد بسته به وزن نیاز به میزان کالری مشخصی در روز دارد.

این میزان با ضرب کردن وزن در عدد 19 مشخص می شود. با مصرف کالری کمتر فرد کاهش وزن داشته و با بیشتر مصرف کردن اضافه وزن و چاقی اتفاق می افتد. همچنین با اشکالاتی در سبک تغذیه مانند مصرف مواد غذایی مضر مانند فست فود ها و قند و چربی و مواردی از این دست نیز امکان چاقی و اضافه وزن فرد وجود دارد.

عدم سوزاندن کالری به میزان کافی

همان طور که گفته شد کالری مصرفی در روز که از طریق موادغذایی تامین می شود صرف فعالیت هایی می شود که در بیست و چهار ساعت توسط فرد انجام می شوند. هنگامی که فعالیت های بدنی فرد کمتر از میزانی باشد که کالری مصرفی سوزانده شود چربی ها تجمع پیدا کرده و چاقی اتفاق می افتد.

کم تحرکی، فعالیت کم، مشکلات در غدد تنظیم کننده متابولیسم مانند غده تیروئید و… از جمله مواردی هستند که باعث سوزانده شدن کمتر کالری می شوند.

عدم سوزاندن کالری به میزان کافی
عدم سوزاندن کالری به میزان کافی

بیماری و مصرف داروهای خاص

برای همه افراد پیش آمده که بعد از مصرف برخی داروهای خاص دچار چاقی و اضافه وزن می شوند. اضافه وزنی که در اثر مصرف داروها به وجود می آید معمولا اندک بوده و با کنترل تغذیه از بین می رود، اما عدم کنترل و مصرف دارو در طولانی مدت در کنار عواملی مانند تحرک کم و… به افزایش چاقی دامن می زنند.

همچنین بیماری های مختلفی مانند تخمدان پلی کیستیک در زنان، بیماری هایی نظیر کم کاری تیروئید در زنان و مردان و مواردی اینچنینی نیز در ابتلا به چاقی به خصوص چاقی های مفرط تاثیرگذار می باشند.

ژنتیک

چاقی در بسیاری از افراد ناشی از ژنتیک و سابقه ای است که به طور مادرزادی دارند. البته ژنتیک در چاقی مفرط معمولا تاثیر کمی داشته و تنها استعداد چاقی را در فرد به وجود می آورد که این استعداد، در کنار هر کدام از دلایلی که در بالا ذکر شد چاقی را سریع تر تشدید می کنند.

پیشنهاد می کنیم از پست جراحی معده برای لاغری دیدن کنید.

سبک زندگی

در نهایت، سبک زندگی در ابتلا به چاقی و تشدید آن موثر است. افرادی که تحرک کمی داشته و شغل آن ها به گونه ای است که بیشتر تایم روز را در پشت میز می گذرانند یا افرادی که ساعات انتهایی شب بیدار بوده و به مصرف غذا مشغول می شوند به دلیل فرصت کمتر برای سوزاندن کالری بیش از سایرین به اضافه وزن و چاقی دچار شده و برای کاهش وزن نیاز به روش هایی مانند کوچک کردن معده پیدا می کنند.

سبک زندگی
سبک زندگی

برای تشخیص چاقی چند روش وجود دارد؟

پیش از اقدام برای کاهش وزن و لاغری نیاز است که وزن دقیق مشخص شده و مقدار لازم برای کاهش وزن و در واقع محدوده ایده آل وزن تعیین شود. برای تشخیص میزان چاقی و تعیین محدوده وزنی روش های زیادی وجود دارد با این حال سه روش که بیشتر از همه مورد استفاده قرار می گیرند در ادامه بررسی خواهند داشت.

وزن کشی

یکی از ابتدایی ترین راه ها برای تشخیص میزان وزن و بررسی اینکه آیا چاقی اتفاق افتاده یا نه وزن کردن است. این کار که با استفاده از ترازوهای وزن کشی انجام می شود میزان وزن فرد را نمایش می دهد.

البته وزن کردن برای بررسی چاقی و اضافه وزن شرایط خاصی دارد. به عنوان مثال استفاده از ترازو باید زمانی باشد که فرد به طور کامل ناشتا باشد. همچنین در زمان هایی مانند بعد از استحمام و… نیز نباید از ترازو استفاده شود.

وزن کشی
وزن کشی

در صورتی که در بررسی تغییرات وزنی 20 درصد اضافه شدن وزن مشاهده شود به این معنی است که فرد دچار چاقی شده و نیاز به کاهش وزن دارد. هرچقدر این میزان بیشتر شود نشان دهنده چاقی بیشتر است. البته هر اضافه وزنی به معنای چاقی نیست، به عنوان مثال زنان در دوران بارداری دچار اضافه وزن می شوند که این اضافه وزن ناشی از رشد جنین است.

بررسی تغییرات سایز

همچنین چاقی و اضافه وزن را می توان به وسیله بررسی تغییرات سایز بررسی کرد. این کار با استفاده از متر و اندازه گرفتن قسمت هایی مانند دور کمر، دور شکم و… که بیشترین تجمع چربی را دارند قابل انجام است، در صورتی که با بررسی دوره ای این قسمت ها اضافه شدن آن ها مشاهده شود به این معنی است که فرد دچار چاقی شده است.

البته این روش چندان قطعی نیست و از طریق آن نمی توان میزان مناسب کاهش وزن را مشخص کرد و در نهایت باز هم نیاز به استفاده از روش هایی مانند وزن کشی می باشد.

BMI

اما قطعی ترین روش برای تشخیص میزان چاقی، محدوده وزنی ایده آل و تمام موارد اینچنینی استفاده از روشی به نام BMI یا شاخص توده بدنی است. شاخص توده بدنی یک فرمول است که شاخصه های آن قد و وزن فرد می باشد

بنابراین در هنگام استفاده از آن نیاز است که این دو فاکتور به طور دقیق مشخص شوند، بعد از قرار دادن وزن و مجذور قد در این فرمول، عددی از تقسیم به دست می آید که نشان دهنده محدوده وزنی فعلی فرد است.

این عدد سپس در جدول معیار قرار داده می شود. این جدول نشان دهنده وضعیت های بدنی مختلف است که از کمبود وزن تا چاقی مفرط را تشکیل می دهد.

میزان اضافه وزن، وزن نرمال با توجه به قد و وضعیت بدنی با این روش مشخص می شود. البته فاکتورهای دیگری مانند جنسیت، استخوان بندی و… نیز در این فرمول تاثیرگذار می باشد.

BMI
BMI

چه موانعی باعث عدم لاغری و کاهش وزن می شوند؟

چاقی زمانی اتفاق می افتد که فرد اشتباهات زیادی در سبک زندگی و تغذیه داشته باشد، برای درمان چاقی ابتدا باید موانعی که از لاغری فرد جلوگیری می کند را شناسایی کرد. از بین بردن این موانع کمک می کند که با استفاده از هر روشی، به خصوص روش هایی که موجب کوچک کردن معده می شوند، فرد در مدت زمان کوتاهی کاهش وزن داشته باشد.

گرسنگی کاذب

تصور بسیاری از افراد برای درمان چاقی و کاهش وزن این است که با گرسنگی دادن به خود و عدم مصرف مواد غذایی در طولانی مدت می توانند لاغر شده و کاهش وزن داشته باشند.

در حالیکه گرسنگی کشیدن به خصوص اگر به طور مصنوعی و به اجبار باشد بیشتر موجب افزایش اشتها شده و در زمان امکان برای مصرف غذا، فرد مقدار غذای بیشتری استفاده می کند.

به خصوص گرسنگی کاذب میل فرد به مصرف قند را بیشتر می کند که با هجوم ناگهانی کمترین قند مصرفی، فرد کاهش وزنی نخواهد داشت. افرادی که از این طریق وزن کم میکنند با کمترین مصرف غذا مجددا بازگشت وزن خواهند داشت.

عدم مصرف آب کافی

از دیگر موانع لاغری و کاهش وزن نوشیدن کم مایعات سالم به خصوص آب است. مصرف آب یکی از عوامل مهمی است که در تمام رژیم ها و روش های لاغری برای کاهش وزن توصیه می شود، هنگامی که آب کمتر از مقدار مورد نیاز روزانه مصرف شود بدن به اشتباه تشخیص گرسنگی داده و به مصرف غذا رو می آورد که این مسئله باعث چاقی و اضافه وزن بیشتر می شود.

خواب ناکافی

به اندازه خوابیدن فواید زیادی دارد. در زمان خواب به دلیل استراحت کلی بدن، ترشح هورمون ها بیشتر و منظم تر است و در نتیجه سیستم داخلی بدن منظم تر کار می کند. افرادی که خواب آن ها ناکافی و نامنظم است بیشتر از سایرین دچار اختلال در هورمون ها و اختلالات تغذیه و در نتیجه چاقی می شوند.

به عنوان مثال افراد در زمان خواب ناکافی، برای جبران انرژی به غذا خوردن رو می آورند که این مسئله مانع لاغری می شود یا وقتی فرد در انتهای شب و زمان خواب سایر اعضای خانواده اقدام به مصرف غذا می کند امکانی برای تحرک و سوزاندن غذا ندارد و در نتیجه چاقی تشدید می شود.

استفاده از غذاهای ناسالم

برای کوچک کردن معده همان میزان که تغذیه سالم موثر است، تغذیه ناسالم می تواند موجب ایجاد مانع برای آن و بازگشت معده به وضعیت سابق شود. به خصوص افرادی که بیشتر غذاهای مصرفی آن ها، از غذاهای رستورانی و نیمه آماده تشکیل می شود حتی در صورت کوچک کردن معده نیز خیلی زود با بازگشت وزن مواجه می شوند.

استفاده از غذاهای ناسالم
استفاده از غذاهای ناسالم

استرس

از دیگر مواردی که می تواند مانع لاغری باشد استرس است. افراد معمولا در زمان استرس و مشکلات عصبی برای آرامش بیشتر، مقدار غذای بیشتری مصرف می کنند. به خصوص در این شرایط بیشتر افراد اقدام به مصرف مواد غذایی حاوی قند می کنند چون تمایل به شیرینی جات بیشتر می شود که این عامل نیز مانعی برای کاهش وزن می شود.

پرخوری بعد از ورزش

آخرین مانع کاهش وزن که در مقاله کوچک کردن معده به آن می پردازیم پرخوری است. به خصوص هنگامی که بعد از تحرک بالا پرخوری اتفاق بیفتد به دلیل عدم فرصت کافی برای تعادل هورمون ها، تمام تلاش و کالری سوزانده شده در مدت کم به بدن باز میگردد و در واقع تحرک و تلاش بی تاثیر شده و فرد به جای کاهش وزن، چاقی را تجربه خواهد کرد.

پرخوری بعد از ورزش
پرخوری بعد از ورزش

چاقی در بدن به چند شکل بروز می کند؟

در ابتدای مقاله کوچک کردن معده در مورد چاقی و دلایلی که باعث به وجود آمدن آن می شود توضیحاتی به طور مفصل ارائه شد. چاقی، زمانی اتفاق می افتد که تجمع چربی ها در بدن بالا رفته و در یک محل رسوب کنند.

همان طور که گفته شد، هر ماده غذایی که مورد استفاده قرار می گیرد حاوی مقدار کالری مشخصی است که این کالری صرف فعالیت ها و… می شود.

زمانی که کالری مصرفی سوزانده نشود، اضافی آن به سلول چربی تبدیل می شود، این چربی ها به صورت بافت درآمده و در نقاط مختلف بدن جمع می شوند. نحوه و شکل تجمع چربی ها حالات و شکل های مختلفی به بدن می دهد که در هر فرد متفاوت است.

چاقی سیبی شکل

یکی از اشکال چاقی، زمانی است که تجمع چربی ها به بدن حالت سیب مانند می دهند. در این نوع تجمع، چربی ها بیشتر در قسمت میانی بدن تجمع پیدا می کنند.

پهلوها، شکم، باسن، ران از اصلی ترین محل های تجمع چربی در این فرم هستند. افراد مبتلا به این شکل از چاقی معمولا دست و پای لاغر دارند و استخوان بندی آن ها ریز یا نرمال است. این چاقی بیش از هرچیز به علت تغذیه ناسالم و کم تحرکی و نشستن زیاد اتفاق می افتد.

چاقی مستطیلی

از دیگر شکل های چاقی که تجمع چربی ها برای بدن ایجاد می کند چاقی مستطیلی شکل است. در این نوع از چاقی که برای زنان هیکلی مردانه ایجاد می کند برجستگی های بدن کمتر دیده شده و به عنوان مثال گودی کمر به طور کامل از بین می رود،استخوان بندی درشت بیشترین تاثیر در این شکل را دارد.

افراد مبتلا به این نوع از چاقی معمولا دارای اندازه یکسان شانه ها با باسن می باشند به همین دلیل بدن آن ها یکدست دیده می شود. گسترش چربی در این شکل چاقی معمولا یکسان است.

چاقی گلابی شکل

رایج ترین شکل چاقی، چاقی گلابی یا مثلثی شکل است. در این نوع از چاقی معمولا تجمع چربی ها بیشتر در قسمت پایین تنه، باسن و ران هاست و فرد در بالاتنه گاها سایز نرمال دارد.

افرادی که این نوع از چاقی را مبتلا می شوند معمولا در پیدا کردن لباس مناسب دچار مشکل می شوند چون سایز بالا تنه با پایین تنه متفاوت است.

در زنان زایمان های طبیعی و در مردان نشستن زیاد در کنار تغذیه باعث این نوع از چاقی می شود، شکل دیگری از این چاقی نیز وجود دارد که به آن چاقی مثلث معکوس گفته می شود که دقیقا عکس چاقی گلابی شکل و تجمع چربی ها در بالاتنه می باشد.

چاقی پرتقالی

آخرین شکل رایج چاقی، چاقی پرتقالی شکل است که تا حد زیادی به چاقی سیب شکل شباهت داشته با این تفاوت که دست ها و پاها نیز در این فرم به صورت ورم کرده دیده می شوند. در این حالت شکم بیشترین برآمدگی را دارد و تا حدی به آخرین ماه های بارداری زنان شباهت دارد.

چاقی پرتقالی
چاقی پرتقالی

کاهش وزن و درمان چاقی چه فوایدی دارد؟

افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن از هر طریقی حتی روش های کوچک کردن معده هستند، معمولا بیشتر به دنبال کسب زیبایی و تناسب اندام می باشند، در حالی که کاهش وزن مزایای مختلف دیگری نیز دارد که آشنایی با آن ها می تواند انگیزه خوبی برای شروع مسیر لاغری باشد.

بالا رفتن سطح انرژی

یکی از مزایای کاهش وزن و لاغری بالا رفتن سطح انرژی بدن است. هنگامی که فرد چند کیلو از وزن اضافه خود را از دست می دهد به دلیل سبک تر شدن و فشار کمتر به کمر و زانوها توانایی بیشتری در انجام فعالیت های حرکتی دارد.

حال زمانی که با استفاده از روش هایی مانند کوچک کردن معده میزان وزن از دست رفته بیشتر شود سطح انرژی به مقدار بیشتری افزایش پیدا می کند و تغییرات زیادی در انجام فعالیت ها و زندگی فرد می گذارد.

بهبود حافظه

تحقیقات نشان دهنده این است که افراد بعد از کاهش وزن، معمولا قدرت ذهنی بیشتری پیدا می کنند. این تحقیقات که طی شش ماه روی گروهی از افراد که در حال کم کردن وزن بودند انجام شد نشان دهنده این امر بود که هر چقدر کاهش وزن بیشتر اتفاق افتاده بود نمرات تست هوشی بهتر شده بود، با کاهش وزن گردش خون بهتر می شود و در نتیجه اکسیژن رسانی به مغز نیز بهتر و بیشتر انجام می شود که این مسئله عملکرد مغز را بهبود می بخشد و قدرت ذخیره اطلاعات نیز افزایش پیدا می کند.

بهبود روابط

از دیگر مزایای مهم کاهش وزن و لاغری بهبود روابط است. چاقی تاثیر زیادی در زیبایی افراد دارد و زیبایی نیز نقش مهمی در میزان اعتماد به نفس ایفا می کند.

افرادی که وزن اضافه خود را کاهش می دهند معمولا توانایی بیشتری در برقراری ارتباط با سایرین دارند و به خصوص در روابط زناشویی بهتر عمل می کنند. همچنین چون افراد بعد از کاهش وزن توانمندی بیشتری در انجام فعالیت ها دارند در روابط کاری بخاطر بهبود کیفیت کار نیز موفقتر عمل می کنند.

بهبود و کاهش خطر بیماری ها

از دیگر مزایای لاغری کاهش ابتلا به بیماری ها و بهبود خطر بسیاری از بیماری هاست. به عنوان مثال در صورتی که فرد چاق به دیابت مبتلا باشد با کاهش وزن تا حد زیادی خطرات این بیماری را کاهش داده و وضعیت قند خون را به حد ثابت تری می رساند. این تاثیر در بسیاری از بیماری های دیگر مانند آلزایمر نیز وجود دارد.

کاهش هزینه ها

افراد چاق معمولا باید بیشتر از افراد دارای وزن نرمال هزینه کنند. لباس های مناسب افراد چاق با قیمت بیشتری به فروش میرسد، همچنین این افراد برای سیر شدن نیاز به میزان غذایی بیشتری دارند. در این شرایط کاهش وزن می تواند بسیاری از این هزینه ها را کاهش داده و به پس انداز کمک کند.

بهبود بیماری های روحی

در نهایت افرادی که وزن اضافه خود را کاهش می دهند از بیشتر مشکلات روحی مانند استرس، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس و… نیز نجات پیدا می کنند. بهبود ظاهر و روابط بهتر ناشی از لاغری نقش زیادی در این وضعیت دارد.

بهبود بیماری های روحی
بهبود بیماری های روحی

چند روش برای درمان چاقی وجود دارد؟

هنگامی که صحبت از لاغری و درمان چاقی می شود، روش های مختلف این کار به ذهن می رسد. هرچند امروزه به دلایل مختلف، بسیاری از این روش ها مورد استفاده قرار نگرفته یا به تنهایی پاسخگو نیستند اما هنوز هم هستند افرادی که برای لاغری ابتدا به سراغ روش های مرسوم رفته و سپس بهترین راه یعنی کوچک کردن معده را انجام می دهند. در این بخش به برخی از این روش ها و دلایل عدم نتیجه گیری از آن ها می پردازیم.

 رژیم غذایی

اولین روش، که تمام افراد دچار چاقی برای لاغری چه به طور خودسرانه و چه زیر نظر پزشک انتخاب می کنند رژیم غذایی است. رژیم های غذایی انواع مختلفی دارند و امروزه در اینترنت نیز می توان انواع غیر استاندارد آن ها را به طور رایگان پیدا کرد و اقدام به گرفتن یک رژیم خودسرانه کرد.

رژیم غذایی روش مناسبی است، اما مشروط بر اینکه اضافه وزن فرد مقدار بالایی نباشد. در واقع زمانی که فرد اضافه وزنی حدود 20 کیلوگرم داشته باشد برای این میزان نیاز به 1 سال و گاها بیشتر رژیم استاندارد است حال افرادی که به مقادیر بالاتر اضافه وزن دچار هستند باید مدت زمان بیشتری را در رژیم سپری کنند به خصوص زمانی که بدن به استپ وزنی برسد احتمال بازگشت مقداری از وزن وجود دارد که این زمان را طولانی تر می کند.

داشتن برنامه غذایی متفاوت با سایر اعضای خانواده، محروم بودن از مصرف بسیاری از خوردنی ها و… از سختی های رژیم غذایی برای لاغری است.

ورزش کردن

از دیگر روش های لاغری می توان به ورزش اشاره کرد. انتخاب بسیاری از افراد برای ورزش کردن به منظور لاغری مراجعه به باشگاه های ورزشی است.

هرچند این کار می تواند مفید باشد اما تنها در صورتی که در کنار ورزش از یک رژیم استاندارد نیز پیروی شود. با این حال ورزش کردن نیز مشکلات خاص خود را دارد.

به عنوان مثال ورزش برای لاغری به خصوص در چاقی های میزان بالا باید به طور منظم انجام شود و هر وقفه روند کاهش وزن را متوقف می کند. همچنین قبل و بعد از ورزش باید یک برنامه غذایی درست طراحی شود. هزینه ماهیانه باشگاه، خرید مکمل ها و… از جمله مشکلات انتخاب ورزش برای لاغری و کاهش وزن می باشد.

داروهای لاغری

تا همین چند سال پیش یکی دیگر از روش های مرسوم برای لاغری استفاده از داروها و دمنوش های مختلف بود. هرچند امروزه نیز هستند افرادی که برای لاغری از این روش ها استفاده کنند با این حال ثابت شده که داروهای لاغری نه تنها تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارند بلکه در صورت این اتفاق نیز فرد با مشکلات جدی مانند زخم معده روبرو می شود.

همچنین داروهای لاغری معمولا از قیمت بالایی برخوردار هستند که این امر نیز یکی دیگر از مشکلات استفاده از این مواد برای لاغری و کاهش وزن می باشد.

جراحی

اما امروزه، به بیشتر افرادی که اضافه وزن بالایی دارند و چاقی آن ها در محدوده خطرناک است روش جراحی و کوچک کردن معده برای لاغری سریع و راحت پیشنهاد می شود. این روش به دلایل زیادی نسبت به سایر روش ها برتری دارد که در ادامه به مزایای آن خواهیم پرداخت.

جراحی
جراحی

چاقی و اضافه وزن چه بیماری هایی را باعث می شود؟

چاقی یک معضل جدی است. مشکلاتی که چاقی برای فرد ایجاد می کند تنها محدود به مسائلی مانند پیدا کردن لباس مناسب و… نمی شود بلکه می تواند سلامتی فرد را نیز به خطر بیندازد.

به خصوص چاقی های مفرط احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهند و در اثر ابتلا در بعد یا قبل از چاقی، سرعت تشدید آن را بیشتر کرده و گاها بیماری به حدی جدی می شود که به کما، مرگ یا قطع عضو فرد منجر می شود.

دردهای مفصلی

یکی از مشکلات رایج در چاقی که تمام افراد چاق به طور ثابت یا مقطعی به آن مبتلا بوده اند دردهای مفصلی می باشند. به خصوص این دردها در ناحیه زانو و کمر گاهی اوقات به حدی شدید می شوند که فرد حتی امکان راه رفتن را نیز نخواهد داشت. دردهای این نواحی معمولا به  دلیل سایش مفاصل و استخوان ها به یکدیگر اتفاق می افتد.

در محل مفصل و دو سر استخوان ها یک لایه غضروفی برای قرارگیری بهتر آن ها روی هم وجود دارد که در زمان ابتلا به چاقی، به مرور از بین رفته و باعث برخورد مستقیم استخوان ها به یکدیگر می شود. صدای مفاصل در هنگام راه رفتن و دردهای شدید از نشانه های این مشکل است و با کاهش وزن و سبک شدن بدن تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.

بیماری قلبی

از دیگر مشکلات افراد مبتلا به چاقی می توان بیماری های قلبی را نام برد. قلب بافت اصلی بدن است که حیات به آن بستگی دارد. زمانی که فرد به چاقی مبتلا می شود، سلول های چربی از هر بخشی برای تجمع استفاده می کنند.

ازدیاد آن ها و گسترش در بخش های مختلف باعث تجمع آن ها در اطراف قلب شده، به طوری که چربی مانند پوششی دور تا دور قلب را فرا می گیرد. این مسئله موجب اختلال در پمپاژ قلب شده و هم در فشار خون و جریان خون در بدن و هم در عملکرد قلب تاثیر می گذارد.

سرطان

از دیگر بیماری های جدی ناشی از چاقی می توان به سرطان اشاره کرد. بسیاری از سرطان ها ارتباط مستقیمی با چاقی دارند و این به  دلیل اختلالی است که چاقی در ترشح هورمون های بدن ایجاد می کند، از جمله سرطان های مرتبط با چاقی می توان به سرطان رحم یا آندومتر در زنان، به خصوص زنان در دوران یائسگی، سرطان آدنوکارسینومای مری، سرطان سینه، معده و کبد اشاره کرد که میزان ابتلا به آن ها در افراد چاق تقریبا دو برابر افراد دارای وزن متعادل و نرمال می باشد.

ناباروری

از دیگر مشکلات چاقی می توان به ناباروری اشاره کرد. همان طور که گفته شد چاقی منجر به اختلالات هورمونی می شود که این اختلالات ممکن است در قدرت باروری تاثیرگذار باشند. بسیاری از زنان با اضافه وزن بالا، که به پزشک برای موضوع ناباروری مراجعه می کنند، به عنوان اولین درمان به آن ها کاهش وزن پیشنهاد می شود.

ناباروری
ناباروری

جراحی چاقی چیست؟

همان طور که چند بخش بالاتر گفته شد، یکی از راه های درمان چاقی که هرچند قدمت طولانی دارد امروزه هنوز هم برای بسیاری از افراد شناخته شده نیست اما بهترین نتیجه برای درمان چاقی از آن است، جراحی می باشد.

جرای به طور کل بهترین روش درمان بیماری است، چون درمان های لازم به طور مستقیم بر بدن انجام می شوند به همین دلیل نتیجه گیری از آن ها بهتر می باشد. جراحی چاقی نیز به عنوان یکی از انواع جراحی ها در درمان این مشکل موثرتر می باشد.

تعریف جراحی چاقی

جراحی چاقی یا جراحی لاغری هر دو به یک معنا می باشند. در این جراحی ها تغییرات در سیستم گوارشی ایجاد می شود که ممکن است به صورت تغییر در مسیر جذب غذا یا تغییر در حجم و میزان گنجایش معده باشد.

به هر صورت و هر شکل، جراحی چاقی بر میزان دریافت غذا و در نتیجه محدود کردن کالری دریافتی اثر گذاشته و از این طریق موجب لاغری و کاهش وزن می شود.

هرچند جراحی چاقی توسط بسیاری از افراد زمانی انتخاب می شود که از سایر روش ها بی نتیجه مانده باشند اما امروزه توسط بسیاری از پزشکان به عنوان اولین راه و قطعی ترین راه درمانی توصیه می شود.

هدف از انجام جراحی

جراحی چاقی، به طور شگفت آوری وزن را کاهش می دهد. بیشتر افرادی که از این روش به خصوص جراحی های کوچک کردن معده برای لاغری استفاده می کنند، بیشتر وزن اضافه خود را در همان ماه های ابتدایی بعد از جراحی از دست می دهند، این مسئله نه تنها باعث کاهش وزن می شود بلکه بسیاری از بیماری های ناشی از چاقی مانند رفلاکس معده، بیماری های قلبی و فشار خون، دیابت و… را نیز درمان می کند.

همچنین جراحی چاقی به بیمار در افزایش اعتماد به نفس نیز کمک می کند. هنگامی که بیمار مبتلا به چاقی، با مشکلات گفته شده به پزشک مراجعه کند معمولا بدون فوت وقت، جراحی چاقی را برای درمان توصیه می کند.

هدف از انجام جراحی
هدف از انجام جراحی

کدام نوع از جراحی های چاقی بهتر پاسخ می دهند؟

جراحی چاقی، روش ها و انواع مختلفی دارد. دسته بندی کلی این جراحی، روش های غیرتهاجمی و تهاجمی می باشد و در دسته های پایین تر، هرکدام به روش های مختلفی منتهی می شوند. به عنوان مثال بسیاری از روش ها با کوچک کردن معده باعث لاغری فرد می شوند.

روش انجام جراحی ها

بیشتر جراحی های تهاجمی یا کم تهاجمی لاغری امروزه به روش لاپاراسکوپی انجام می شود. در گذشته جراحی های چاقی مانند تمام جراحی به صورت باز انجام می شد.

به این شکل که یک برش وسیع در سطح شکمی فرد ایجاد می شود و پزشک از طریق آن به داخل بدن دسترسی داشت و فرآیند جراحی را انجام می داد. لاپاراسکوپی امروزه اما این مشکل را برطرف کرده است.

برای انجام این جراحی، برخلاف جراحی باز تنها چند برش یک سانتیمتری نیاز است که از طریق آن لاپاراسکوپ و ابزار جراحی وارد بدن بیمار می شوند. به دلیل این نوع جراحی، نیاز به بخیه کمتر شده و در نتیجه دوران نقاهت ساده تر و کوتاه تر می شود. همچنین درد و عوارض موجود در جراحی های باز در روش لاپاراسکوپی به طور کل از بین رفته اند.

بهترین جراحی

با توجه به انجام جراحی های چاقی به شیوه جدید، باید گفت که بیشتر جراحی هایی که به طور مستقیم و به خصوص با کوچک کردن معده موجب لاغری می شوند جز جراحی های خوب برای این منظور به حساب می آیند.

به خصوص روش هایی مانند اسلیو، بای پس، حلقه از جمله روش های جراحی چاقی می باشند که نسبت به سایرین دارای ارجحیت بوده و پاسخ گیری از آن ها بهتر و بیشتر می باشد. با این حال انتخاب روش جراحی چاقی باید با مشورت پزشک و بعد از انجام معاینات دقیق و همچنین بررسی میزان و محدوده چاقی صورت گیرد.

بهترین جراحی
بهترین جراحی

برای کوچک کردن معده از طریق جراحی چند روش وجود دارد؟

جراحی های چاقی انواع مختلفی دارند. تنواع این جراحی ها براساس نوع انجام و تاثیرگذاری آن است. برخی جراحی ها با تاثیر مستقیم بر معده باعث لاغری می شوند و برخی جراحی ها تخریب چربی ها را منجر می شوند.

طبیعی است که جراحی های برپایه تخریب چربی زودتر باعث لاغری فرد می شوند اما به همان نسبت به دلیل سایز معده هنوز فرد تمایل زیادی به مصرف غذا داشته و بازگشت وزن سریع رخ می دهد، اما جراحی هایی که با تاثیر بر معده بخصوص کوچک کردن معده انجام می شوند، به خاطر خاصیت ارتجاعی معده پاسخ بهتری داشته و فرد را گاها تا آخر عمر در وزن مناسب نگه می دارند.

انواع جراحی چاقی

جراحی های چاقی انواع مختلفی دارند. برخی از جراحی ها به طور محدود کننده باعث لاغری و کاهش وزن می شوند در واقع با محدود کردن میزان ورود غذا به معده موجب لاغری می شوند، جراحی های مرتبط با کوچک کردن معده در این دسته قرار می گیرند. اما برخی از جراحی ها سو جذبی می باشند.

در واقع به طور کل مسیر عبور و جذب غذا را تغییر می دهند. این جراحی ها با محدود کردن ورودی معده و تغییر مسیر روده ها موجب دفع سریع تر و ماندگاری کمتر غذا در معده می شوند که از این طریق موجب کاهش وزن می باشند.

در آخر، برخی جراحی ها، ترکیبی از هر دو مورد ذکر شده می باشند. در واقع هم معده را از طرق مختلف محدود و کوچک تر می کنند و هم با تغییر جذب غذا باعث لاغری و کاهش وزن می شوند.

انواع روش های کوچک کردن معده

جراحی های چاقی که با کوچک کردن معده موجب لاغری می شوند نیز خود به چند نوع مختلف تقسیم می شوند که در ادامه به طور مفصل به آن ها اشاره خواهیم کرد و در این بخش تنها به معرفی کوتاه آن ها اکتفا می کنیم.

از جمله این جراحی ها می توان اسلیو معده را نام برد، بای پس معده و بای پس با سویچ اثنی عشری نیز از دیگر انواع جراحی هایی هستند که با کوچک کردن معده موجب لاغری فرد می شوند.

انواع روش های کوچک کردن معده
انواع روش های کوچک کردن معده

اسلیو معده چیست؟

یکی از جراحی های لاغری که با کوچک کردن معده موجب کاهش وزن افراد می شود اسلیو می باشد. اسلیو یک جراحی معروف و پرطرفدار است و به دلیل سادگی انجام و مزایایی که دارد امروزه محبوبیت آن رو به افزایش است. معمولا بیشتر افرادی که با چاقی مفرط به پزشک مراجعه می کنند به انجام اسلیو معده توصیه می شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله هزینه عمل اسلیو در بیمارستان بقیه الله را مطالعه کنید.

تعریف اسلیو

اسلیو یکی از جراحی های لاغری است که با هدف کوچک کردن معده و محدود کردن میزان غذای دریافتی و مصرفی انجام می شود. اسلیو روشی است که در آن بخش زیادی از معده فرد برداشته می شود.

در واقع معده طی جراحی به دو قسمت تقسیم می شود و چیزی حدود 70-80 درصد آن بسته به میزان چاقی از بدن خارج شده و باقی به حدی است که فرد کمتر غذا خورده و زودتر سیر می شود.

اسلیو معده جز جراحی های غیر بازگشت است. به این معنی که با انجام آن فرد دیگر امکان پیوند معده و پشیمانی از جراحی را ندارد. به همین دلیل این جراحی تاثیری طولانی مدت تر داشته و لاغری بعد از آن تا مدت بیشتری باقی می ماند.

علت نامگذاری

زمانی که این حجم از معده برداشته می شود، مقدار باقیمانده مانند یک لوله نازک یا موز می باشد. همچنین معده بعد از این عمل را به آستین پیراهن نیز تشبیه می کنند.

در زبان انگلیسی به آستین پیراهن، اسلیو می گویند به همین دلیل در سراسر جهان، از این جراحی به همین نام یاد می شود. با این شکل از جراحی فرد در مدت کوتاه به وزن ایده آل خود دست پیدا می کند.

هدف از انجام

جراحی اسلیو، با هدف کاهش وزن در کوتاه ترین زمان و بیشترین میزان انجام می شود. همچنین در این جراحی هدف کنترل میزان غذا بعد از عمل است تا از طریق این تغییرات وزن بدن خیلی زود به محدوده نرمال رسیده و با تغییرات ایجاد شده در این محدوده باقی بماند.

هدف از انجام
هدف از انجام

مزایای اسلیو معده چه مواردی را شامل می شود؟

انجام عمل اسلیو معده، به عنوان یکی از پر مزیت ترین روش های کوچک کردن معده امروزه بسیار پرطرفدار است. به طور خلاصه در ادامه، برخی از مزایای مهم این جراحی را بررسی خواهیم کرد.

کاهش وزن سریع

اولین مزیت عمل اسلیو معده، کاهش وزن سریع و قابل توجه است. افرادی که این جراحی را انتخاب و انجام می دهند معمولا در مدت زمان کمتر از یکسال 90 درصد وزن اضافی خود را از دست می دهند که بیشتر آن در شش ماه اول بعد از جراحی می باشد. سرعت بالا در کنار مقدار زیاد کاهش وزن باعث انگیزه گرفتن فرد برای ادامه مسیر و عدم اشتباه در سبک زندگی و تغذیه و چاقی مجدد می شود.

به خصوص برای افرادی که دچار دردهای عضلانی می باشند این نوع کاهش وزن بسیار کارآمد است. البته کاهش وزن سریع به این معنی نیست که فرد فورا بازگشت وزن نیز داشته باشد. بلکه به دلیل شکل جدید معده به طور کل میزان غذا خوردن کاهشی قابل توجه پیدا می کند.

دوران نقاهت کوتاه

جراحی اسلیو، به گونه ای است که کمترین دوران نقاهت را دارد. همچنین دوران نقاهت بعد از این عمل بسیار ساده و بدون مراقبت به خصوصی است. به دلیل حفظ انتهای معده سو تغذیه و عدم واکنش نسبت به مواد غذایی به وجود نمی آید. همچنین مشکلاتی مانند فتق نیز در این جراحی بسیار کمتر است.

چون این جراحی به طور کل کم عوارض است نیاز به معاینات پزشکی بعد از جراحی را تا حد زیادی کاهش می دهد و در صورتی که فرد به مشکلاتی مانند کم خونی دچار باشد در این روش هیچ گونه عارضه ای نخواهد داشت.

درمان بیماری ها حین کاهش وزن

به دلیل کاهش وزن سریع در اسلیو، در صورتی که فرد پیش از جراحی به بیماری هایی مانند فشار خون یا دیابت نوع دو مبتلا باشد با کاهش وزن و پس از اسلیو، این بیماری ها تا حد زیادی تسکین پیدا می کنند و با رسیدن به وزن نرمال، بسیاری از این بیماری ها به طور کل درمان می شوند. همچنین خطرات بیماری های دیگر مانند سکته قلبی نیز به طور کل از بین می روند.

درمان بیماری ها حین کاهش وزن
درمان بیماری ها حین کاهش وزن

فرآیند انجام اسلیو معده به چه صورت است؟

یکی از مشکلات مهم که باعث ترس افراد از انجام جراحی برای کوچک کردن معده و لاغری می شود، عدم آشنایی با روش انجام جراحی هاست که باعث ترس، نگرانی و… می گردد.

تصور بسیاری از افراد از مراحل جراحی، مراحلی سخت و طولانی مدت است که بعد از جراحی فرد را تا مدت زیاد درگیر درد و مشکلات می کند در صورتی که اینطور نیست و جراحی های چاقی معمولا بی هیچ عارضه ای و در کوتاهترین زمان انجام می شوند.

ارزیابی بیمار

اگر یک جراحی لاغری مانند اسلیو معده را به چند بخش تقسیم کنیم، اولین بخش ارزیابی بیمار خواهد بود. در این مرحله بیمار با مراجعه به پزشک به طور کامل معاینه می شود.

برای انجام معاینات دقیق تر پزشک به آزمایشاتی نیز نیاز دارد که معمولا در اولین جلسه برای بیمار مشخص می شوند. همچنین با جلسات مشاوره پیش از جراحی بسیاری از مسائل مانند دلایل چاقی و موانع لاغری در زندگی فرد نیز بررسی و برای برطرف کردن آن ها راهکار ارائه می شود.

انجام توصیه و تجویزهای پزشک

بسته به اطلاعات دریافتی از بیمار، نیاز به یک سری آزمایش های عمومی و اختصاصی می باشد که بعد از تجویز پزشک باید توسط بیمار انجام شده و نتیجه آن به اطلاع پزشک برسد.

همچنین ممکن است بیمار مشکلاتی در سبک زندگی یا تغذیه خود داشته باشد که در صورت جراحی نیز باعث بازگشت وزن شود. این مشکلات نیز با توصیه و روش های درمانی پزشک باید برطرف شوند تا بیمار از هر نظر آمادگی کامل برای انجام جراحی را داشته باشد.

جراحی

بعد از این مراحل، جراحی انجام می شود. برای انجام جراحی اسلیو معده بیمار باید تحت بیهوشی قرار گیرد. سپس دو تا پنج برش در حد 1 سانتیمتر روی شکم بیمار ایجاد می شود.

همان طور که گفته شد شیوه این جراحی لاپاراسکوپی است بنابراین لوله و ابزار مخصوص از طریق این برش ها به بدن وارد می شوند. در سر لاپاراسکوپ یک دوربین وجود دارد که از طریق آن پزشک به بدن بیمار دسترسی کامل خواهد داشت.

با ورود دوربین و ابزار جراحی ابتدا محل و میزانی که نیاز از معده برداشته شود مشخص می شود و سپس با حذف آن و بخیه باقی معده جراحی به اتمام می رسد. بعد از خارج کردن بخش مشخص معده از بدن و کوچک کردن معده، برش های سطح شکمی نیز بخیه زده می شوند. کل این فرآیند نزدیک به یک ساعت زمان می برد.

دوران نقاهت و ریکاوری

بعد از انجام جراحی بیمار تا چند ساعت در ریکاوری و بستری باقی می ماند. در صورت عدم مشاهده مشکل به خصوص بیمار برای سپری کردن دوران نقاهت در منزل مرخص می شود، اما در صورت ضعف شدید یا مشکلاتی اینچنینی ممکن است پزشک به بیمار 24 است بستری در بیمارستان را توصیه کند. دوران نقاهت بعد از اسلیو معده بسیار ساده و کم دردسر است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دوره نقاهت عمل اسلیو معده را مطالعه کنید.

دوران نقاهت و ریکاوری
دوران نقاهت و ریکاوری

بای پس معده چیست؟

از دیگر جراحی هایی که با هدف کوچک کردن معده انجام می شود، می توان به بای پس معده اشاره کرد. این جراحی نیز مانند اسلیو با تغییر حجم معده موجب لاغری می شود با این تفاوت که در بای پس علاوه بر معده بخشی از روده نیز جراحی شده و در واقع از دو طریق لاغری و کاهش وزن اتفاق می افتد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله عمل بای پس معده چيست را مطالعه کنید.

تعریف بای پس

بای پس معده، از دیگر جراحی های لاغری به منظور کوچک کردن معده است که به شیوه لاپاراسکوپی انجام می شود. این جراحی نیز به دلیل شیوه خاص باعث کاهش وزن در مقدار بالا و در مدت زمان کم می شود. برخلاف اسلیو که تنها با حذف بخشی از معده لاغری اتفاق می افتاد در بای پس، مسیر و شیوه جراحی کمی متفاوت است.

در این روش، ابتلا مسیر عبور غذا در داخل بدن تغییر پیدا کرده و از مری به روده کوتاه تر می شود که این مسئله دلیل نامگذاری بای پس نیز می باشد، بای پس به معنی میانبر است که نام آن از تکنیک جراحی برداشته شده است.

بعد از این کار مقداری از معده بنا به نیاز برداشته می شود که در نهایت با تغییر مسیر و کاهش حجم معده، میزان مصرف غذا کمتر شده و همان مقدار کم نیز بیشتر حجم معده را پر می کند که این کار مدت زمان کوتاهی داشته و غذا وارد روده و سپس دفع می شود.

ورود و پر شدن فوری حجم معده موجب سیری زودرس و دفع سریع آن موجب عدم تجمع چربی و در نهایت لاغری و کاهش وزن می شود.

هدف از انجام بای پس

همانند اسلیو معده در بای پس نیز بیشترین هدف کاهش وزن به مقدار مطلوب است. همچنین به دلیل نوع جراحی در این شیوه نیز مانند سایر روش های کوچک کردن معده فرد کاهش وزن سریع در مدت کم را تجربه می کند. به دلیل نوع جراحی بسیاری از بیماری ها مانند فشار خون، آپنه خواب و… در این روش نیز درمان می شوند.

لطفا از پست مراقبت بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.

 

 

 

 

هدف از انجام بای پس
هدف از انجام بای پس

مزایای بای پس معده چیست؟

عمل جراحی بای پس معده نیز مانند اسلیو معده مزایای زیادی دارد. مهم ترین مزیت این روش نیز کوچک کردن معده  است که از این طریق حجم و دفعات مصرف غذا کنترل می شوند و در لاغری تاثیرگذار است. با این حال این روش مزایای مختلف دیگری نیز دارد.

مزایای بای پس معده

کاهش وزن قابل توجه بعد از انجام جراحی بای پس، یکی از شاخصه های مهم این روش است که مانند جراحی اسلیو بسته به وضعیت و آمادگی بدنی فرد تا 80 درصد حداقل خواهد بود.

همچنین بای پس معده نیز مقدار غذای مصرفی را کنترل می کند و با محدود کردن آن میزان و سرعت کاهش وزن را افزایش می دهد. از دیگر مزایای بای پس معده می توان به افزایش سطح انرژی در این روش اشاره کرد.

چون مسیر جذب غذا در این روش تغییر می کند بنابراین جذب مواد غذایی نیز سریع تر اتفاق می افتد که این مسئله افزایش انرژی را منجر می شود. کوتاه شدن طول روده و مسیر عبور غذا موجب تغییرات هورمونی در این اندام می شود که این تغییرات تا حد زیادی مثبت بوده و به کاهش وزن و اشتها کمک می کنند.

همانند اسلیو معده، بای پس نیز جز جراحی های بدون بازگشت است، با این تفاوت که در صورت کم کردن حجم تنها با تغییر مسیر روده می تواند جز جراحی های قابل بازگشت بوده و در صورت حذف بخشی از معده در عین تغییر مسیر غذا بدون بازگشت خواهد بود. بای پس نیز به دلیل کاهش وزن سریع بسیاری از بیماری های ابتلا در اثر چاقی را از بین می برد.

مراحل انجام جراحی بای پس معده چگونه است؟

برخلاف اسلیو معده که قبل از جراحی نیاز به آمادگی به خصوصی نبود و فرد بعد از انجام آزمایشات با صلاحدید پزشک می توانست آماده جراحی شود، در بای پس این فرآیند طولانی تر است و مراقبت های پیش از جراحی کمی متفاوت می باشند.

مراحل انجام جراحی بای پس معده چگونه است؟
مراحل انجام جراحی بای پس معده چگونه است؟

قبل از جراحی

افرادی که برای لاغری و کاهش وزن، بای پس را از میان روش های کوچک کردن معده انتخاب کرده اند باید از 1 ماه قبل از جراحی به پزشک مراجعه کنند تا مراقبت های لازم این عمل را دریافت کرده و اعمال کنند. به عنوان مثال مصرف برخی داروها مانند قرص ضدبارداری، هورمون ها و داروهایی از این دست از یک ماه قبل باید قطع شود.

همچنین از سه هفته قبل از جراحی باید مصرف برخی مکمل و ویتامین در برنامه روزانه جای گیرد، از جمله مکمل ها می توان به مولتی ویتامین، ویتامین ب، آهن و… اشاره کرد.

تمام داروهای رقیق کننده خون، داروهای گیاهی، مکمل های ضد التهابی و موارد مشابه باید از دو هفته قبل زیر نظر پزشک قطع شوند، همچنین نوشیدنی های کافئین دار نیز از 10 تا 14 روز پیش از جراحی باید قطع مصرف شوند.

روز جراحی

در 24 ساعت منتهی به جراحی رژیم غذایی بیمار تنها شامل مایعات رقیق به میزان محدود و مشخص است. با انجام آمادگی های لازم فرد برای جراحی برده می شود. در حین جراحی پزشک اقدامات را در دو مرحله انجام می دهد.

در اولین مرحله، معده به دو بخش تقسیم می شود، یک بخش بزرگتر و یک بخش کوچکتر که بخش بزرگتر حذف و بخش کوچکتر برای دریافت غذا باقی می ماند. سپس تغییرات مسیر روده انجام می شود. انجام این جراحی نیز به شیوه لاپاراسکوپی است و عوارض به خصوصی نداشته و دوران نقاهت کوتاه خواهد بود.

روز جراحی
روز جراحی

چه افرادی کاندیدای انجام جراحی چاقی هستند؟

جراحی های چاقی، به خصوص جراحی های کوچک کردن معده به گونه ای هستند که برای همه افراد ناکام در کاهش وزن مناسب و موثر می باشند. با این حال انجام این جراحی ها برای برخی افراد ضروری تر بوده و در واقع در اولویت جراحی چاقی می باشند.

افراد سالم با شاخص توده بدنی 40 و بیشتر

اولین گروه در اولویت جراحی چاقی، افرادی هستند که میزان چاقی آن ها بعد از قرار گیری در فرمول شاخص توده بدنی یا bmi 40 و بیشتر از 40 است. این افراد در صورتی که چاقی خود را در مدت زمان کوتاه درمان کنند در معرض و خطر ابتلا به بیماری های خاص می باشند.

همچنین چاقی این افراد به حدی است که از طریق روش های معمول مانند رژیم و ورزش امکان کاهش آن وجود ندارد به همین دلیل جراحی تنها انتخاب آن هاست.

بیماران با شاخص توده بدنی 30 و بیشتر

از دیگر گروه های کاندیدای جراحی چاقی، بیمارانی هستند که شاخص توده بدنی سی و بیشتر دارند. به خصوص بیماران قلبی نسبت به سایر بیماران در انجام جراحی با این وضعیت، در اولولیت بیشتری قرار دارند. انتخاب نوع روش جراحی کوچک کردن معده برای این گروه بسته به ارزیابی های پزشک صورت می گیرد.

افراد ناموفق در سایر روش ها

در نهایت، تمام افراد مبتلا به چاقی که روش های دیگر کاهش وزن را بارها امتحان کرده و در نتیجه گیری از آن ها ناکام مانده اند نیز می توانند جراحی را به عنوان روش قطعی کاهش وزن انتخاب کنند. این افراد معمولا دچار نوعی مقاومت بدنی نسبت به سایر روش ها می شوند به همین دلیل جراحی برای ان ها مناسب تر از امتحان کردن چندین بار روش های دیگر می باشد.

افراد ناموفق در سایر روش ها
افراد ناموفق در سایر روش ها

آیا کوچک کردن معده از طریق جراحی عوارضی دارد؟

یکی از دغدغه های مهم افرادی که قصد انجام جراحی برای کوچک کردن معده را دارند، نگرانی در مورد مشکلات و عوارض این روش هاست.

این روش ها هیچگونه عوارض به خصوصی ندارند، متداول ترین عارضه گزارش شده از این روش ها درد و تورم معده بعد از انجام جراحی است که نهایتا 72 ساعت زمان می برد و بعد از سپری کردن این مدت و رعایت دقیق نکات توصیه شده توسط پزشک به طور کامل بر طرف می شوند.

در صورت بروز عوارض دیگر نیز، مشکلات به گونه ای هستند که حل آن ها بسیار ساده است و بیمار را مدت زمان زیادی به خود درگیر نمی کنند.

آیا کوچک کردن معده از طریق جراحی عوارضی دارد؟
آیا کوچک کردن معده از طریق جراحی عوارضی دارد؟

با کوچک کردن معده چقدر زمان میبرد فرد کاهش وزن داشته باشد؟

مدت زمان کاهش وزن بعد از انجام روش های کوچک کردن معده بستگی به شرایط فرد، آمادگی بدنی قبل از جراحی و رعایت نکات توصیه شده توسط پزشک بعد از جراحی دارد. ممکن است یک فرد بیشتر وزن اضافه خود را در همان ماه های ابتدایی از دست دهد در حالیکه کاهش وزن فرد دیگر یکسال زمان ببرد.

این مسئله به مقاومت بدنی و میزان اضافه وزن نیز بستگی دارد. در واقع نمی توان محدوده زمانی خاصی را برای این مسئله مشخص کرد، اما به طور قطع تمام بیمارانی که جراحی های کوچک کردن معده را انجام می دهند در یکسال ابتدایی 60-80 درصد وزن اضافه خود را از دست خواهند داد.

مراقبت های بعد از عمل جراحی کوچک کردن معده چه مواردی است؟

همان طور که قبل از کوچک کردن معده اقداماتی به اثر بخشی بیشتر این کار کمک می کنند بعد از آن نیز مراقبت هایی هستند که نتیجه جراحی را سریع تر و ساده تر بروز می دهند.

استراحت مطلق

بهتر است بیمار روزهای ابتدایی بعد از جراحی کوچک کردن معده را به استراحت مطلق بپردازد. به خصوص بیمارانی که شرایط کاری آن ها به گونه ای است که نیاز به فعالیت زیاد دارد حداقل تا 72 ساعت باید در استراحت مطلق به سر ببرند تا توان و انرژی لازم برای بازگشت به فعالیت های روزمره را داشته باشند.

عدم انجام فعالیت های سنگین

همچنین انجام هرگونه فعالیت سنگین تا 1 ماه بعد از بیماری قدغن می باشد. البته بیمار بعد از 72 ساعت می تواند به سرکار برگردد اما بهتر است تا یک یا دو هفته ابتدایی به کارهای سبک رسیدگی کرده تا بدن انرژی لازم را با همان میزان غذای کمتر نیز دریافت و تامین کند.

رژیم مناسب

بهتر است برای نتیجه گیری بهتر از جراحی و کاهش وزن سریع تر بعد از عمل، یک رژیم غذایی مناسب انتخاب شده و رعایت شود. این رژیم شرایط به خصوصی دارد و معمولا توسط متخصص تغذیه که در بیمارستان حضور دارد برای بیمار تجویز می شود.

رعایت رژیم بعد از عمل حداقل تا یک ماه بعد از جراحی ضروری است و بعد از این مدت نیز بهتر است که فرد از یک رژیم سالم و بدون مواد مضر پیروی کند.

مراجعه منظم به دکتر

در نهایت برای اطمینان از نتیجه عمل و جلوگیری از هرگونه مشکل و عارضه بیمار باید در فواصل زمانی مشخص و منظم به پزشک خود مراجعه کند تا معاینات لازم بعد از جراحی به موقع انجام شوند.

مراجعه منظم به دکتر
مراجعه منظم به دکتر

رژیم غذایی بعد از جراحی هایی که به منظور کوچک کردن معده انجام می شوند به چه صورت است؟

همان طور که گفته شد بعد از جراحی نیاز است که از یک رژیم مناسب پیروی شود، این رژیم در هر بازه زمانی بعد از جراحی متفاوت است. به عنوان مثال در روزهای ابتدایی بعد از جراحی بهتر است تنها از مایعات استفاده شود. به خصوص در 24 ساعت اول از آب و بعد از آن تا یک هفته از مایعات سبک و بدون کافئین و شیرین کننده استفاده شود.

همچنین در هفته باید از غذاهای نرم و زود هضم استفاده شود تا از رفلاکس های معده جلوگیری شود. بعد از این زمان می توان غذاهای دیگر مانند گوشت، حبوبات و غلات را کم کم به برنامه غذایی مصرفی اضافه کرد.

رژیم غذایی بعد از جراحی هایی که به منظور کوچک کردن معده انجام می شوند به چه صورت است؟
رژیم غذایی بعد از جراحی هایی که به منظور کوچک کردن معده انجام می شوند به چه صورت است؟
drsalimi

drsalimi

دکتر سلیمی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی و متابولیک. عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی(IFSO) شماره نظام پزشکی 100674 دکتر مهدی سلیمی جراح چاقی با سال ها تجربه در کنار شماست تا به راحتی به وزن دلخواه خود برسید. توجه داشته باشید تلاش شما در جراحی های چاقی نیز بسیار موثر است.

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید

٠٩١٢٠١٧٤٥١٠

آخرین مقالات

تو اینستاگرام منتظرتونیم.

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید