کالری بادمجان

کالری بادمجان

کالری بادمجان
کالری بادمجان

با موضوع کالری بادمجان در خدمت شما هستیم.

بادمجان، یک گیاه بومی هندی می باشد. قاعدتاً بادمجان را جزو میوه ها به شمار می آورند. اما در حقیقت، گیاه بادمجان، از دسته گروهی از گیاهان، با عنوان بادنجانیان می باشد. بادمجان یکی از گیاهان پر طرفدار و محبوب در غذاهای آسیایی، خاورمیانه ای و نیز مدیترانه ای، به شمار می رود.

مقدمه

کالری بادمجان
کالری بادمجان
بادمجان خام، از مزه چندان خوبی برخوردار نمی باشد

بادمجان خام، از مزه چندان خوبی برخوردار نمی باشد. اما زمانی که بادمجان را کباب می کنیم و یا آن را سرخ می کنیم، طعم خوش آن، هر فردی را به خود جذب می کند. در میان انواع گیاهان، بادمجان طرفداران خاص به خود را دارد. بادمجان مزایا و معایبی را با خود به همراه دارد.

بادمجان سبب جذب فراوان روغن در طی روند پخت می شود و در عین حال، یک عامل مفید و ماده غذایی سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد. اما این سؤال برای بسیاری از طرفداران بادمجان مطرح می شود که، بادمجان، چه میزان کالری را در خود گنجانیده است؟

لذا، در مقاله کالری بادمجان به بررسی خواص مختلف بادمجان و میزان کالری موجود در این گیاه خوش خوراک، خواهیم پرداخت. اگر شما نیز از علاقمندان به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

کالری بادمجان چقدر است؟

میزان کالری در 100 گرم بادمجان 25 کیلو کالری است.

کالری بادمجان در حالت ترشی 49 کیلو کالری است.

کالری بادمجان پخته شده و آبپز به همراه نمک 33 کیلو کالری و بدون نمک 35 کیلو کالری است.

در مقاله کالری بادمجان به بررسی موارد ذیل پرداخته ایم:

بررسی ارزش غذایی بادمجان

ارزش غذایی بادمجان در حالت خام

ارزش غذایی بادمجان در حالت پخته

ارزش غذایی بادمجان در حالت کبابی

ارزش غذایی بادمجان در حالت سرخ شده

کاهش وزن به کمک بادمجان

رابطه بادمجان و کاهش وزن

فواید لاغری با بادمجان

رژیم لاغری با بادمجان

فواید مصرف بادمجان

کاندیدای مناسب مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن

بی ام ای به چه معناست؟

محدوده های مختلف بی ام ای

فواید جراحی چاقی

روش های جراحی چاقی برای بی ام ای بالا

سخن پایانی

 

بررسی ارزش غذایی بادمجان

در پاسخ به این سؤال که، بادمجان چقدر کالری دارد؟! و آیا در پروسه افزایش وزن و یا کاهش وزن، می تواند تاثیری داشته باشد یا خیر؟! باید ابتدا به میزان ارزش غذایی این گیاه اشاره نماییم. لازم به ذکر است که بامجان، یک منبع غنی از فیبر می باشد.

بررسی ارزش غذایی بادمجان
بررسی ارزش غذایی بادمجان

فیبر، عاملی مؤثر و اساسی برای کاهش وزن به شمار می رود و در تمامی رژیم های لاغری، می توان رد پایی از فیبر را پیدا نمود. علاوه بر این، در بادمجان، انواع ویتامین ها و مواد مغذی و لازم برای بدن نیز، یافت می شود. از جمله عناصر موجود در بادمجان، می توان به بتاکاروتن، ویتامین های A، C، B6، K اشاره کرد.

پیشنهاد می کنیم از پست محاسبه bmi بر اساس سن دیدن کنید.

تاثیر بر روی عملکرد مغز

از دیگر فواید مصرف بادمجان، می توان به تاثیرات مثبت این گیاه خارق العاده، بر عملکرد مغز، اشاره نمود. همچنین، بادمجان برای مستحکم تر نمودن استخوان ها، بسیار مفید می باشد. اما برای بسیاری از علاقمندان به تناسب اندام، اطلاع دقیق از جدول غذایی بادمجان، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

پیش از هر چیز، می بایست به این موضوع مهم اشاره کنیم که، در هر 100 گرم بادمجان، 25 کالری، نهفته است. این میزان کم کالری، سبب شده است که از بادمجان، در بسیاری از انواع رژیم های لاغری، استفاده شود.

در جدول زیر، به بررسی میزان ارزش غذایی موجود در هر 100 گرم بادمجان، اشاره کرده ایم:

 

میزان ارزش غذایی در هر 100 گرم بادمجان
کالری 25 پروتئین 0.98 گرم
چربی کل 0.18 گرم کربوهیدرات 5.88 گرم
فیبر 3 گرم شکر 3.53 گرم
کلسیم 9 میلی گرم آهن 0.23 گرم
منیزیم 14 میلی گرم فسفر 24 میلی گرم
پتاسیم 229 میلی گرم سدیم 2 میلی گرم
زینک 0.16 میلی گرم مس 0.018 میلی گرم
منگنز 0.232 میلی گرم سلنیوم 0.3 میلی گرم
ویتامین C 2.2 میلی گرم تیامین 0.39 میلی گرم
نیاسین 0.649 میلی گرم ویتامین B6 0.084 میلی گرم
فولات 22 میلی گرم بتاکاروتن 14 میلی گرم
ویتامین A 1 میلی گرم ویتامین E 0.3 میلی گرم
ویتامین K 3.5 میلی گرم    

در هر 100 گرم بادمجان، تنها 25 کالری، وجود دارد

همان طور که به آن اشاره شد و در جدول فوق دیده می شود، در هر 100 گرم بادمجان، تنها 25 کالری، وجود دارد که این امر سبب می شود که گیاه بادمجان از جمله مواد غذایی چربی سوز، به شمار رود.

در ادامه مقاله کالری بادمجان به بررسی ارزش غذایی بادمجان در شرایط خام و پخته و نیز برخی از خواص مفید بادمجان، خواهیم پرداخت.

بادمجان، گیاهی بسیار محبوب و خوشمزه است که خواص مفید بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. گیاه بادمجان، از خانواده شب بویان است و خواص آن، شباهت بسیار زیادی به گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی دارد.

البته لازم به ذکر است که بسیار از افراد، با خوردن بادمجان و گیاهانی از تیره آن، دچار التهابات و حساسیت هایی شوند. در میان تمامی افرادی که به بادمجان حساسیت دارند، تمامی کسانی که به بیماری های التهابی، نظیر پسوریازیس مبتلا می باشند، بیشتر در معرض خطرات احتمالی ناشی از مصرف بادمجان، قرار دارند.

در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” تصمیم داریم به بررسی میزان ارزش غذایی بادمجان، در حالت خام، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان همراه باشید.

ارزش غذایی بادمجان در حالت خام

جدول ارزش غذایی برای بادمجان در حالت خام و پخته، متفاوت می باشد. لذا در ذیل به بررسی میزان کالری بادمجان در حالت خام آن و بیان سایر مواد مغذی موجود در این مادی مغذی، خواهیم پرداخت:

میزان ارزش غذایی 82 گرم بادمجان خام
کالری 20.5
کربوهیدرات 4.8 گرم
فیبر 2.4 گرم
پروتئین 0.8 گرم
چربی 0.1 گرم
قند 2.9 گرم
پتاسیم 188 میلی گرم
سدیم 1.6 گرم
منگنز 0.2 گرم

 

همان طور که از جدول فوق استنباط می گردد، میزان کالری موجود در یک فنجان بادمجان خام حاوی 82 گرم بادمجان، 20.5 می باشد. هم چنین، در این میزان از بادمجان، 4.8 گرم کربوهیدرات وجود دارد.

از این میزان کربوهیدرات، تقریباً نیمی از آن، یعنی 2.4 گرم، فیبر می باشد. یکی از فواید بزرگ مصرف بادمجان خام، داشتن چربی به میزان بسیار کم می باشد که می تواند یک ماده مغذی و مؤثر در رژیم های لاغری باشد. پروتئین موجود در 82 گرم بادمجان خام، نزدیک به 1 گرم است.

در بادمجان خام، انواع ویتامین ها و مواد معدنی وجود دارد

در بادمجان خام، انواع ویتامین ها و مواد معدنی وجود دارد اما، میزان آن، قابل توجه نمی باشد. اما همین میزان از مواد معدنی، می تواند تامین کننده 10 درصد از مقدار مورد نیاز ویتامین و مواد معدنی روزانه فرد باشد.

انواع ویتامین ها و مواد معدنی نظیر پتاسیم، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین B6، نیاسین، مس و منیزیم، همه و همه، شاید به میزان کم، اما در بادمجان، موجود می باشند.

ارزش غذایی بادمجان در حالت پخته

همان گونه که به آن اشاره شد، ارزش غذایی و بدون تردید، میزان کالری موجود در بادمجان، در حالت خام و یا پخته آن، متفاوت می باشد. لذا در جدول ذیل، به بررسی میزان ارزش غذایی گیاه بادمجان، در حالت پخته شده آن، پرداخته ایم. از شما دعوت می شود به جزییات ذکر شده در جدول زیر، توجه نمایید:

میزان ارزش غذایی 82 گرم بادمجان پخته و آب پز
کالری 35
کربوهیدرات 9 گرم
فیبر 2.5 گرم
پروتئین 0.8 گرم
چربی 0.2 گرم
قند 3.2 گرم
پتاسیم 123 میلی گرم
سدیم 1 گرم
منگنز 2% از نیاز روزانه

 

با توجه به جدول بالا، مشاهده می شود که کالری موجود در بادمجان پخته شده، 35 می باشد که این میزان کالری، از کالری موجود در بادمجان خام، که تنها 20.5 کالری می باشد، بیشتر است.

همچنین، میزان کربوهیدرات و فیبر و سایر مواد مغذی موجود در بادمجان، در حالت خام و پخته با یکدیگر متفاوت می باشند. در ادامه مبحث ” کالری بادمجان ” به بررسی میزان ارزش غذایی گیاه بادمجان در حالت کبابی آن، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان همراه باشید.

ارزش غذایی بادمجان در حالت کبابی

درست است که بادمجان، به نسبت بسیاری از مواد غذایی دیگر، کالری کمتری دارد. اما لازم به ذکر است که بسته به نوع مصرف آن، میزان کالری موجود در بادمجان، متغیر می باشد. بر این اساس، به بررسی میزان ارزش غذایی این گیاه مقوی در حالت کباب شده آن، خواهیم پرداخت:

 

میزان ارزش غذایی 82 گرم بادمجان کباب شده
کالری 85
کربوهیدرات 9.4 گرم
فیبر 2.8 گرم
پروتئین 1.6 گرم
چربی 4.6 گرم
قند 3.2 گرم
پتاسیم 188 میلی گرم
سدیم 0 گرم
منگنز 0.2 گرم

 

همان طور که مشاهده می شود، با کباب کردن بادمجان، کالری آن به نسبت حالت پخته شده و یا خام آن، افزایش چشم گیری خواهد داشت. به طوری که بادمجان در حالت کباب شده، بیش از چهار برابر بادمجان در حالت خام آن، کالری در بر خواهد داشت.

هم چنین، میزان کربوهیدرات، فیبر، پروتئین و سایر مواد غذایی موجود در بادمجان نیز، در حالت های مختلف مصرف آن، متفاوت می باشد. در دنباله مبحث ” کالری بادمجان ” به بررسی میزان کالری و ارزش غذایی 82 گرم بادمجان، در حالت سرخ شده، خواهیم پرداخت.

 

ارزش غذایی بادمجان در حالت سرخ شده

 

میزان ارزش غذایی 82 گرم بادمجان سرخ شده
کالری 109
کربوهیدرات 4.7 گرم
فیبر 2.4 گرم
پروتئین 2 گرم
چربی 9.6 گرم
قند 2.9 گرم
پتاسیم 200 میلی گرم
سدیم 47.3 گرم
منگنز 0.2 گرم

 

بادمجان سرخ شده، بیشترین میزان کالری را در میان حالت های دیگر بادمجان، به همراه دارد. میزان کالری موجود در بادمجان سرخ شده، تقریباً پنج برابر بادمجان خام می باشد. لذا، کالری بادمجان، بر اساس نوع مصرف و تهیه آن، متفاوت خواهد بود.

کاهش وزن به کمک بادمجان

بادمجان، یکی از مواد غذایی می باشد که در بسیاری از رژیم های لاغری از آن به وفور استفاده می شود. کاهش وزن با بادمجان و از بین بردن چربی های اضافی انباشته شده در بدن به وسیله این گیاه مغذی، از جمله روش هایی می باشد که توسط عموم افرادی که در این زمینه سررشته دارند، توصیه می شود.

یکی از دلایلی که بادمجان در میان گیاهان رژیمی محبوب شده است، ارزش غذایی این گیاه می باشد. در این میان، سؤالات متفاوتی مطرح می گردد که آیا واقعاً بادمجان می تواند سبب کاهش وزن شود یا خیر! در دنباله مقاله ” کالری بادمجان ” بیشتر به بررسی این موضوع می پردازیم.

رابطه بادمجان و کاهش وزن

بدون تردید، در تمامی رژیم های لاغری، میوه ها و سبزیجات، از اعضای اصلی رژیم لاغری، به شمار می روند و تمامی متخصصان و پزشکان تغذیه بر این باورند که در یک رژیم استاندارد و سالم، می بایست از سبزیجات و میوه ها، به میزان کافی، استفاده شود.

دلیل این امر، وجود انواع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای بدن می باشد که از مهم ترین آن ها، می توان به فیبر اشاره کرد. در بادمجان نیز، همانند سایر انواع میوه ها و سبزیجات، انواع ویتامین ها و مواد معدنی، به میزان های متفاوت یافت می شود.

رابطه بادمجان و کاهش وزن
رابطه بادمجان و کاهش وزن

در بادمجان، میزان قابل توجهی فیبر، یافت می شود

هم چنین، در بادمجان، میزان قابل توجهی فیبر، یافت می شود. از بادمجان می توان در انواع غذاها استفاده کرد و حتی می توان این گیاه مغذی را، حتی به تنهایی، به صورت خام، پخته ، کبابی و یا سرخ شده، استفاده نمود که البته با توجه به نوع تهیه آن، می تواند میزان کالری متفاوتی را، به بدن انتقال دهد.

متخصصان و پزشکان با تجربه در امر تغذیه، عموماً به تمامی افرادی که تصمیم به کاهش وزن با کمک رژیم لاغری را دارند، توصیه می کنند که، حتماً به صورت روزانه، از انواع سبزی ها و میوه ها استفاده کنند. استفاده از این مواد، علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن در هنگام پیروی از رژیم لاغری، می تواند از پرخوری جلوگیری نماید.

از جمله بهترین انواع سبزیجات و میوه جاتی که پزشکان تغذیه به استفاده از آن، در هنگام یک رژیم لاغری، بسیار تاکید می کنند، بادمجان می باشد.

از جمله بهترین انواع سبزیجات و میوه جاتی که پزشکان تغذیه به استفاده از آن، در هنگام یک رژیم لاغری، بسیار تاکید می کنند، بادمجان می باشد. در بادمجان، کالری بسیار کمی وجود دارد. خصوصاً اگر به صورت خام و یا پخته شده، استفاده شود. هم چنین، میزان کربوهیدرات موجود در بادمجان، بسیار کم است.

این میزان از کربوهیدرات، در پیشگیری از احتمال پرخوری، بسیار مؤثر عمل می نماید. هم چنین، در بادمجان انواع مواد مغذی و ویتامین ها، یافت می شود که می تواند از بروز هرگونه کمبود ویتامین در هنگام پیروی از رژیم لاغری، جلوگیری نماید.

البته، همان طور که به آن اشاره شد، نوع و روش تهیه بادمجان، در میزان کالری که تولید می کند و انواع مواد غذایی موجود در آن، متفاوت می باشد. به عنوان نمونه، مصرف بادمجان به صورت سرخ شده، نه تنها هیچ کاهش وزنی را برای فرد به همراه نخواهد داشت، بلکه عاملی به شدت، چاق کننده می باشد.

زیرا که چربی موجود در بادمجان سرخ شده بسیار زیاد می باشد و این امر، در افزایش وزن، بسیار تاثیرگذار می باشد. از این رو، توصیه می شود، اگر از بادمجان به هدف کاهش وزن استفاده می کنید، حتماً آن را به صورت بخارپز و یا آب پز شده، استفاده نمایید.

بادمجان کبابی نیز، کالری بالایی دارد

البته بادمجان کبابی نیز، کالری بالایی دارد، اما می توان از آن به عنوان یک عامل مؤثر در کاهش وزن، نام برد. اما به هیچ عنوان مصرف بادمجان سرخ شده، به هدف کاهش وزن، توصیه نمی گردد.

در ادامه مبحث کالری بادمجان به بررسی فواید بهره گیری از بادمجان، در رژیم کاهش وزن و لاغری، خواهیم پرداخت. چنان چه شما از علاقمندان به مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

بادمجان کبابی نیز، کالری بالایی دارد
بادمجان کبابی نیز، کالری بالایی دارد

فواید لاغری با بادمجان

بادمجان، به عنوان یک عامل اساسی برای کاهش وزن، فواید بی شماری را برای فرد به همراه دارد. همان گونه که به آن اشاره شد، در 100 گرم بادمجان، تنها 25 کالری وجود دارد. این بدان معناست که میزان کالری که برای تولید انرژی به بدن وارد می شود، تنها 25 کالری است.

هم چنین، در بادمجان فیبر وجود دارد. فیبر یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر کاهش وزن می باشد. فیبر در حقیقت، به کربوهیدرات هایی گفته می شود که به وسیله روده، نمی توانند هضم شوند. در بدن انسان، آنزیم های گوارشی لازم برای تجزیه فیبر، وجود ندارد.

فواید لاغری با بادمجان
فواید لاغری با بادمجان

از همین رو، فیبر بدون هیچ گونه تغییری در سیستم گوارشی، دفع می شوند. فیبرهای به دو صورت محلول و نامحلول هستند که فیبرهای نامحلول، به سبب حجیم شدن مدفوع، عبور آسان تری از روده دارند. فیبرهای محلول، یک حالت ژله ای تولید می کنند که این امر، سبب کند شدن سرعت عبور غذاهای وارد شده به روده از معده، می شود.

لطفا از پست غذاهای گرم و خشک برای لاغری دیدن کنید.

فیبرهای محلول، باعث افزایش حجم مدفوع نمی شوند

فیبرهای محلول، باعث افزایش حجم مدفوع نمی شوند اما، تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی جسمی، افزایش متابولیسم بدن و نیز کاهش وزن، دارند.

فیبر، یک سرکوب کننده اشتها به شمار می رود. فیبر مصرف شده، چه به حالت محلول و چه به حالت نامحلول، برای مدت زمانی طولانی، بدون هضم و جذب، در معده و روده می ماند و این امر سبب می شود که فرد با خوردن غذایی ناچیز احساس سیری کرده و این احساس سیری، تا مدتی طولانی، در بدن فرد باقی بماند. این امر سبب می گردد که وزن فرد، رفته رفته کاهش یابد.

همچنین، فیبر محلول، قابلیت تنظیم هورمون های درگیر در کنترل اشتها را دارد. خوردن بادمجان، به دلیل فیبر موجود در آن، سبب می شود که سطح هورمون های گرسنگی تولید شده در بدن، از جمله گرلین، کاهش یافته و فرد دیرتر احساس گرسنگی کند.

فیبر با کاهش سرعت حرکت مواد غذایی در مسیر روده، در کاهش اشتها، بسیار مؤثر عمل می نماید

همچنین، فیبر با کاهش سرعت حرکت مواد غذایی در مسیر روده، در کاهش اشتها، بسیار مؤثر عمل می نماید. لذا، با خوردن بادمجان، که خود منبعی سرشار از فیبر می باشد، می تواند وزن را به تدریج کاهش داد. از دیگر فواید مصرف بادمجان، به هدف کاهش وزن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بادمجان، یک منبع عالی از انواع آنتی اکسیدان های می باشد. آنتی اکسیدان ها، عاملی مؤثر برای مقابله با ابتلا به انواع بیماری ها بوده و سبب تقویت سلول های بدن می گردد.

بادمجان یک گیاه بسیار مفید برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو بوده و از بالا رفتن میزان قند خون، پیشگیری به عمل می آورد.

بادمجان یک منبع سرشار از فیبر می باشد. فیبر بالای موجود در گیاه بادمجان، از بروز مشکلات گوارشی ناشی از پیروی از رژیم لاغری و نیز مشکل یبوست، جلوگیری به عمل می آورد.

در بادمجان آنتوسیانین وجود دارد

در بادمجان آنتوسیانین وجود دارد. آنتوسیانین یک عامل مؤثر در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.

از دیگر عناصر موجود در بادمجان، می توان به منیزم و آهن اشاره کرد. وجود آهن و منیزم درون بادمجان، باعث می شود که فرد در هنگام پیروی از یک رژیم لاغری، به مشکل کم خونی و یا فقر آهن دچار نگردد.

یکی از خواص مهم استفاده از بادمجان، خاصیت ضد سرطانی آن است. در هنگام پیروی از یک رژیم لاغری، نه تنها می توان از فواید بی شمار بادمجان بهره برد، بلکه می توان خاصیت ضد سرطانی آن را نیز، در نظر داشت.

مصرف بادمجان می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد

مصرف بادمجان می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد. با کاهش میزان کلسترول بد خون، امکان حذف چربی های زائد بدن نیز، افزایش می یابد که این امر، عامل مهمی در کاهش وزن می باشد.

فیبر موجود در بادمجان، سبب می گردد که چربی های دور شکمی و اطراف پهلوها، به تدریج حذف شوند.

مصرف بادمجان می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد
مصرف بادمجان می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد

در بادمجان، ویتامین B6 و ویتامین B12 وجود دارد. وجود این دو نوع از ویتامین، می تواند سبب پیشگیری از هر گونه آسیب به سلول های مغزی می شود.

تمامی موارد فوق، از جمله فواید استفاده از بادمجان، به عنوان یک عامل کاهش وزن، می باشد. در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” بیشتر به بحث و بررسی در ارتباط با تاثیر بادمجان بر کاهش وزن، خواهیم پرداخت.

رژیم لاغری با بادمجان

در بسیاری از موارد، پیروی از یک رژیم لاغری، دشواری های بسیاری را با خود به همراه دارد. درست است که بادمجان حاوی مواد مغذی بسیاری می باشد، اما نمی تواند از آن به عنوان تنها عامل اصلی یک رژیم لاغری استاندارد، استفاده نمود. مواد مغذی موجود در بادمجان، نمی توانند تمامی مواد لازم برای بدن را تامین نمایند.

بدن برای عضله سازی و جلوگیری از تحلیل عضلات در هنگام پیروی از یک رژیم لاغری، نیاز به پروتئین دارد. اما، در بادمجان، پروتئین بسیار کمی وجود دارد که برای مصرف روزانه بدن، کافی نمی باشد. هم چنین، بدن برای نیاز روزانه خود، به منابع آمینو اسید نیاز دارد تا بتواند سلامت بافت های عضلانی خود را حفظ نماید.

بادمجان  را نمی توان یک ماده مغذی کامل برای یک رژیم لاغری، به شمار آورد

لذا، بادمجان  را نمی توان یک ماده مغذی کامل برای یک رژیم لاغری، به شمار آورد. اما در کنار یک رژیم لاغری استاندارد، می تواند در کاهش وزن، مؤثر عمل نماید. در کنار یک رژیم لاغری، می توان از بادمجان، به صورت های مختلفی، مانند بادمجان خام، پخته، کبابی و یا بخار پز، استفاده کرد.

بادمجان  را نمی توان یک ماده مغذی کامل برای یک رژیم لاغری، به شمار آورد
بادمجان  را نمی توان یک ماده مغذی کامل برای یک رژیم لاغری، به شمار آورد

بادمجان را برای آنکه بتواند تاثیر زیادی بر کاهش وزن داشته باشد، نباید به هیچ عنوان به صورت سرخ کرده، استفاده نمود. هم چنین، می توان از ترکیب بادمجان با ماست، سیر، سالاد سبزیجات و یا به همراه سرکه، مصرف نمود تا عمل چربی سوزی را به بهترین وجه ممکن، به انجام برساند.

لاغری با بادمجان به تنهایی امکان پذیر نمی باشد

در نتیجه، لاغری با بادمجان به تنهایی امکان پذیر نمی باشد و حتماً باید این ماده غذایی به همراه سایر مواد غذایی و هم چنین، فعالیت بدنی همراه شود تا بتواند در چربی سوزی، مؤثر عمل نماید. هم چنین، برای گرفتن نتیجه بهتر از مصرف بادمجان، بهتر است به هیچ عنوان از شکل سرخ شده آن استفاده نشود.

در دنباله مبحث ” کالری بادمجان ” به بررسی برخی دیگر از فواید مصرف آن، در وعده های غذایی خود، خواهیم پرداخت. چنان چه تا به این جای مقاله، برای شما مفید بوده است، از شما دعوت می کنیم با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

فواید مصرف بادمجان

گیاه بادمجان، فواید بی شماری را برای بدن به همراه دارد که از آن جمله، می توان به موارد زیر، اشاره کرد:

تاثیر بادمجان در رفع مشکلات پوستی و عوارض پیری

بادمجان، علاوه بر خاصیت چربی سوزی، خواص بی شماری را برای بدن به همراه دارد. یکی از محبوب ترین خواص بادمجان، خاصیت اب رسانی آن به پوست می باشد. فیبر موجود در گیاه بادمجان، سبب می شود که آب درون بافت پوست، محافظت شده و یک آبرسان قوی برای پوست، تلقی گردد.

تاثیر بادمجان در رفع مشکلات پوستی و عوارض پیری
تاثیر بادمجان در رفع مشکلات پوستی و عوارض پیری

از سوی دیگر، آنتی اکسیدان موجود در بادمجان، سبب می گردد که چین و چروک های پوست، از بین بروند. از همین رو، به تمامی افرادی که علاقمند به داشتن پوستی شفاف و شاداب می باشند و تمایل دارند، همیشه چهره ای جوان داشته باشند، توصیه می شود که بادمجان را در برنامه غذایی روزانه خود، به عنوان عضوی ثابت، قرار دهند.

تاثیر بادمجان در روند بهتر دستگاه گوارش بدن

یکی از خواص بسیار مفید بادمجان، توانایی در کنترل انقباضات عضلات روده و معده، می باشد. بادمجان، آب موجود در معده را جذب می نماید. این کار سبب می شود که جذب مواد مغذی، توسط دستگاه گوارش، افزایش یابد. نکته قابل توجه در مورد بادمجان، قلیایی بودن این گیاه خوش خوراک می باشد.

قلیایی بودن بادمجان، سبب می گردد که اسید اضافی معده، خنثی شود. مصرف ممتد بادمجان، می تواند در رفع انواع مشکلات گوارشی، نظیر رفلاکس معده و سوزش های ناشی از این رفلاکس، بسیار مؤثر عمل نماید.

از دیگر فواید مصرف بادمجان برای دستگاه گوارشی، می توان به درمان مشکل یبوست، که از جمله مشکلات گوارشی به شمار می رود، اشاره کرد. گیاه بادمجان، حاوی میزان قابل توجهی فیبر می باشد.

تاثیر بادمجان در روند بهتر دستگاه گوارش بدن
تاثیر بادمجان در روند بهتر دستگاه گوارش بدن

فیبر در هضم غذاها و رفع یبوست و نیز کاهش عوارض حاصل از بواسیر یا هموروئید، تاثیرگذار می باشد. بادمجان علاوه بر کالری کمی که به بدن انتقال می دهد، فواید بسیار زیادی برای دستگاه گوارشی را نیز، به همراه دارد.

تاثیر بادمجان در درمان مشکل کم خونی

کم خونی، عوارض بی شماری را به همراه دارد که از آن جمله می توان به احساس افسردگی، سردرد، سرگیجه و غیره، اشاره کرد. بادمجان، یک گیاه بسیار مفید، برای رفع مشکلات کم خونی می باشد. در بادمجان، میزان قابل توجهی، آهن و ویتامین K وجود دارد.

جالب این است که مصرف بادمجان، سبب می شود که آهن اضافه موجود در بدن، دفع شود. از همین رو، می توان بادمجان را که نگه دارنده نرمال آهن در خون، به شمار آورد. در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” به ذکر دیگر خواص این گیاه مغذی، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان تا پایان این مبحث، همراه باشید.

تاثیر بادمجان بر درمان انواع بیماری های ویروسی

بادمجان، منبع سرشاری از انواع آنتی اکسیدان ها، می باشد. این گیاه، در تقویت سیستم ایمنی بدن، بسیار مؤثر می باشد. هم چنین، در بادمجان، میزان بسیار زیادی ویتامین C وجود دارد. ویتامین C عاملی بسیار مهم و اساسی و در عین حال مؤثر، بر درمان انواع بیماری های ویروسی و عفونی به شمار می رود.

تاثیر بادمجان بر درمان انواع بیماری های ویروسی
تاثیر بادمجان بر درمان انواع بیماری های ویروسی

خاصیت ضد سرطانی بادمجان

بادمجان، دارای ترکیبات متنوع فنولی و انواع متنوعی از آنتی اکسیدان ها، می باشد. بسیاری از مواد موجود در بادمجان در تقویت سیستم ایمنی بدن، بسیار مؤثر می باشند. از جمله عناصر تاثیرگذار در بادمجان که می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند، منگنز، نیاسین، ویتامین ها و سایر مواد معدنی  می باشد.

از همین رو، بادمجان را می توان یک گیاه بسیار مؤثر در کاهش احتمال ابتلا به بیماری سرطان، به شمار آورد. از دیگر خواص مفید بادمجان، تقویت موها می باشد که در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” به آن پرداخته ایم.

تاثیر بادمجان بر تقویت موها

در بادمجان، میزان قابل توجهی آب، نهفته است. آب و مواد مغذی دیگر موجود در بادمجان، سبب رشد بیشتر موها، می شوند. همچنین، گیاه بادمجان، یک درمان کاملاً طبیعی برای درمان مشکل شوره سر، به شمار می رود. برای استفاده از بادمجان برای درمان مشکلات موی سر، می توان مقداری بادمجان را با آواکادو ترکیب کرده و بر روی موهای سر، گذاشت.

این ترکیب استثنایی، می تواند در درمان شوره سر، بسیار مفید عمل نماید. بادمجان می تواند فولیکول های مو را تقویت کند و از ریزش مو، جلوگیری نماید. با مصرف بادمجان، طراوت و شادابی به موهای سر، باز خواهند گشت.

تاثیر بادمجان بر تقویت موها
تاثیر بادمجان بر تقویت موها

تاثیر بادمجان بر کاهش ابتلا به خطر پوکی استخوان

پوکی استخوان، یک بیماری عمومی در میان بسیاری از افراد، در جامعه می باشد. در بادمجان میزان قابل توجهی کلسیم وجود دارد که این ماده مغذی، سبب پیشگیری از احتمال بروز پوکی استخوان، می گردد. مصرف بادمجان به تمامی کسانی که تمایل دارند استخوان هایی قوی و محکم داشته باشند، توصیه می شود.

تاثیر بادمجان بر درمان بی خوابی

بی خوابی یک مشکل شایع در میان بسیاری از افراد می باشد. بادمجان حاوی مواد معدنی و ویتامین های بسیاری می باشد که می توانند درمان مناسبی برای مشکل بی خوابی، به شمار روند.

کالری بادمجان در هر 100 گرم از آن، تنها 25 می باشد. این میزان از کالری، برای یک ماده غذایی با هزاران فواید نهفته در آن، بسیار شگفت انگیز می باشد. از همین رو، در بیشتر رژیم های لاغری، توصیه می شود که از بادمجان، استفاده شود.

گیاه بادمجان را می توان در تمامی فصول سال تهیه کرد و هیچ نوع مشکل از نظر عدم دسترسی به این گیاه، وجود نخواهد داشت. بادمجان، یک منبع غنی و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. فیبر موجود در بادمجان، سبب سیری زودرس و عدم احساس گرسنگی برای مدتی طولانی می گردد.

بادمجان عاملی مفید برای تقویت دستگاه گوارشی بدن می باشد

بادمجان عاملی مفید برای تقویت دستگاه گوارشی بدن می باشد و ویتامین A موجود در آن، سبب تقویت بینایی می شود. بادمجان در صورتی که با روغن کمی طبخ شود، در کاهش وزن، بسیار مؤثر عمل خواهد کرد. البته مصرف بادمجان برای همه مفید نمی باشد.

افرادی که مبتلا به مشکل میگرن می باشند و یا سنگ کلیه و یا سنگ کیسه صفرا دارند، نباید بادمجان بخورند. هم چنین، بادمجان، خاصیت آلرژتیک دارد و بدن بسیاری از افراد به مصرف آن، حساسیت نشان می دهد. مصرف بادمجان برای این افراد نیز، مناسب نمی باشد.

مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن، برای همه افراد، مناسب نمی باشد

همچنین، مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن، برای همه افراد، مناسب نمی باشد. برای افرادی که به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار می باشند، بادمجان نمی تواند تاثیری بر کاهش وزن داشته باشد.

به گفته دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی چاقی، با سال ها تجربه درخشان در درمان مشکل چاقی، پیروی از رژیم لاغری، نمی تواند برای بی ام ای بالا، مؤثر عمل نماید.

مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن، برای همه افراد، مناسب نمی باشد
مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن، برای همه افراد، مناسب نمی باشد

دکتر سلیمی، بهترین راه درمان برای افرادی که بی ام ای آنها بالا می باشد، جراحی چاقی بیان می نمایند. در ادامه مبحث ” کالری بادمجان ” بیشتر به بررسی موضوع بی ام ای یا همان شاخص توده بدنی، خواهیم پرداخت.

کاندیدای مناسب مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن

همان طور که در تمامی قسمت های مقاله به آن اشاره شد، بادمجان به همراه یک رژیم لاغری مناسب می تواند سبب کاهش وزن شود. اما نکته مهم در این راستا، این است که آیا مصرف بادمجان می تواند باعث کاهش وزن در همه افراد گردد یا خیر؟!

برای پاسخ به این سؤال می بایست به معیاری با عنوان شاخص توده بدنی، اشاره نماییم. شاخص توده بدنی یا همان بی ام ای، یک معیار معتبر و بین المللی برای اندازه گیری میزان چربی انباشته شده در بدن می باشد. با اندازه گیری میزان بی ام ای، می توان درجه چاقی و یا لاغری افراد را تشخیص داد.

لازم به ذکر است که، هر فرد با هر درجه چاقی، نمی تواند از یک روش خاص برای درمان مشکل خود و کاهش وزن، استفاده نماید.

کاندیدای مناسب مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن
کاندیدای مناسب مصرف بادمجان به هدف کاهش وزن

در بسیاری از موارد که فرد به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار می باشد، دیگر پیروی از رژیم های لاغری و انجام حرکات ورزشی منظم، نمی تواند تاثیری بر کاهش وزن و رسیدن این افراد به درجه نرمال وزنی و تناسب اندام داشته باشد.

لذا، شایسته است که پیش از بررسی روش های مناسب درمان مشکل چاقی در درجات مختلف آن، ابتدا به بررسی مبحث بی ام ای و بهترین گزینه درمان برای بی ام ای بالا، بپردازیم.

بی ام ای به چه معناست؟

شاخص توده بدنی یا همان بی ام ای، یک معیار بین المللی و استاندارد برای تشخیص درجه چاقی، می باشد. برای محاسبه این معیار، از دو شاخص قد و وزن، استفاده می شود.

بی ام ای، در حقیقت یک روش آسان برای آگاهی از میزان تقریبی چربی انباشته شده در بدن می باشد که مشخص می کند که فرد در محدوده سلامت وزنی قرار دارد یا خیر.

درجه بالای بی ام ای، نشان می دهد که فرد در محدوده اضافه وزن، چاقی و یا چاقی مفرط قرار دارد

درجه بالای بی ام ای، نشان می دهد که فرد در محدوده اضافه وزن، چاقی و یا چاقی مفرط قرار دارد. از سوی دیگر، میزان پایین بی ام ای، نشان دهنده کاهش وزن و لاغری می باشد. با اندازه گیری قد و وزن و قرار گیری این دو عنصر در فرمول محاسبه بی ام ای، میزان شاخص توده بدنی، تعیین می گردد.

برای محاسبه بی ام ای، کافی است که میزان وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر، تقسیم گردد. البته معیارهای دیگری نیز می توانند در تعیین بی ام ای دخیل باشند که از آن جمله می توان به سن و جنسیت اشاره کرد که محاسبه بی ام ای، با اضافه شدن این معیارها، کمی پیچیده تر، اما در عین حال، دقیق تر می شود.

با توجه به اندزه معیار بی ام ای، 6 محدوده وزنی متفاوت مشخص شده اند که در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” به بررسی این محدوده ها، خواهیم پرداخت.

درجه بالای بی ام ای، نشان می دهد که فرد در محدوده اضافه وزن، چاقی و یا چاقی مفرط قرار دارد
درجه بالای بی ام ای، نشان می دهد که فرد در محدوده اضافه وزن، چاقی و یا چاقی مفرط قرار دارد

محدوده های مختلف بی ام ای

شاخص توده بدنی یا همان بی ام ای، معیاری برای نشان دادن درجات چاقی می باشد. درجات چاقی، به صورت زیر، طبقه بندی می شوند:

بی ام ای کمتر از عدد 18.5

اگر شاخص توده بدنی فرد، کمتر از 18.5 باشد، این امر نشان دهنده این است که میان قد و وزن فرد تناسب منطقی حاکم نمی باشد و فرد به مشکل کمبود وزن دچار می باشد.

دکتر سلیمی، جراح فوق تخصص چاقی با سال ها تجربه در درمان مشکلات چاقی و لاغری، بهترین گزینه درمانی برای این افراد را، مراجعه به متخصص تغذیه و پیروی از یک رژیم غذایی مناسب بیان می کنند.

ورزش

هم چنین، دکتر سلیمی، به این افراد توصیه اکید می نمایند که ورزش را، در برنامه روزانه خود، بگنجانند. شایان ذکر است که این افراد می بایست هر چه سریع تر تلاش در درمان خود نمایند. زیرا که کمبود وزن به اندازه اضافه وزن، می تواند باعث بروز انواع بیماری ها شود.

از آن جمله، می توان به مشکل پوکی استخوان و سوء تغذیه و کمبود ویتامین ها و ناتوانی در برابر ابتلا به انواع بیماری ها و بسیاری از بیماری های دیگر، اشاره کرد.

ورزش
ورزش

دکتر سلیمی، هم چنین، به افرادی که کمبود وزن دارند، توصیه می کنند که ابتدا برای انجام برخی از آزمایشات به هدف تشخیص علت اصلی کمبود وزن، به متخصص، مراجعه کنند.

بی ام ای در محدوده 18.5 تا 24.9

دکتر سلیمی، این محدوده وزنی را، ایده آل ترین حالت وزنی، در نظر می گیرند. کلیه افرادی که در این محدوده از بی ام ای قرار دارند، افرادی دارای تناسب اندام می باشند که وزن و قد ایشان در یک تعادل منطقی، قرار گرفته است.

لازم به ذکر است که دکتر سلیمی، به افرادی که در محدوده نرمال وزنی قرار گرفته اند، توصیه می کند که از یک رژیم غذایی سالم در کنار ورزشی منظم، بهره بگیرند تا با افزایش سن و تغییر در شرایط جسمی و روحی، دچار اضافه وزن، نشوند.

بی ام ای در محدوده 25 تا 29.9

به تمامی افرادی که، شاخص توده بدنی ایشان، در این محدوده وزنی قرار گرفته باشد، اصطلاحاً افرادی دارای اضافه وزن، گفته می شود. برای این افراد، وزن و قد در تعادل نسبی قرار ندارند. توصیه دکتر سلیمی به این افراد، مراجعه به پزشک متخصص تغذیه و پیروی از یک رژیم لاغری استاندارد و نرمال می باشد.

هم چنین، ورزش در کنار رژیم لاغری، می تواند در کاهش وزن، بسیار مؤثر باشد. دکتر سلیمی، این افراد را کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی لاغری نمی دانند. اما از طرفی، توصیه اکید می کنند که سریع تر مشکل اضافه وزن خود را درمان کنند تا با افزایش سن، از مرز چاقی، عبور نکنند.

بی ام ای در محدوده 25 تا 29.9
بی ام ای در محدوده 25 تا 29.9

بی ام ای در محدوده 30 تا 34.9

اصطلاحاً به کلیه افرادی که در این محدوده وزنی قرار گرفته باشند، چاق درجه یک، گفته می شود. این افراد در حقیقت به بیماری چاقی مبتلا شده اند. بیماری چاقی، خود عاملی بر ابتلا به انواع بیماری ها می باشد. افرادی که در مراحل اولیه چاقی قرار دارند، به چندین گروه تقسیم می شوند.

افرادی که هم بی ام ای آن ها بالا است و هم به انواع بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو و یا انواع بیماری ها قلبی و عروقی و مشکلات تنفسی و … مبتلا می باشند و افرادی که هنوز به بیماری های حاشیه ای و مرتبط با چاقی، مبتلا نشده اند.

دکتر سلیمی، در ابتدا، برای این درجه از چاقی، رژیم لاغری و ورزش را توصیه می نمایند. اما، در بسیاری از موارد، دیده می شود که با پیروی از یک رژیم لاغری مناسب و استاندارد و انجام حرکات ورزشی منظم نیز، فرد نمی تواند شاهد کاهش وزن چشم گیری باشد.

رژیم های لاغری سخت گیرانه

از طرفی، برخی از رژیم های لاغری سخت گیرانه، سبب می شوند که فرد در نیمه راه، از ادامه پیروی از رژیم لاغری، منصرف گردد. که نتیجه این امر، بازگشت وزن از دست رفته و حتی در بسیاری از موارد، اضافه وزن بیشتر می باشد.

رژیم های لاغری سخت گیرانه
رژیم های لاغری سخت گیرانه

هم چنین، در برخی از افرادی که در این درجه از چاقی قرار دارند، دیده می شود که شرایط روحی و یا جسمی فرد و یا سبک زندگی او با پیروی از یک رژیم لاغری و یا ورزش، هم خوانی ندارد.

به گفته دکتر سلیمی، برای افرادی که بی ام آی بالا داشته و درجها چاقی ایشان از نوع اول می باشند و از طریق رژیم لاغری و ورزش، نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند، انجام جراحی چاقی می باشد. در ادامه مقاله کالری بادمجان به بررسی دیگر حالات بی ام آی بالا، خواهیم پرداخت.

بی ام ای در محدوده 35 تا 39.9

بر اساس طبقه بندی های انجام شده بر اساس شاخص توده بدنی، تمامی افرادی که در این محدوده قرار دارند، چاق درجه دو به شمار می روند.

این میزان از بی ام ای، بسیار بالا بوده و خطرات بی شماری را برای فرد به همراه دارد. تمامی و یا بیشتر افرادی که به چاقی درجه دو مبتلا هستند، از بیماری های مرتبط با چاقی نیز، رنج می برند.

در این مرحله از چاقی، دیگر رژیم های لاغری نمی توانند تاثیر شایانی در کاهش وزن داشته باشند. هم چنین، به دلیل وزن بالای فرد، حرکت برای این افراد بسیار دشوار بوده و نمی توانند حتی حرکات ورزشی را انجام دهند.

فشار وزنی بدن بر روی مفاصل زانو و مچ پا، ستون فقرات و سایر اندام ها به حدی است که فرد عموماً با مشکلات عظیم حرکتی، مواجه می گردد.

جراحی چاقی بهترین و تنها گزینه

بهترین و تنها گزینه موجود برای درمان این درجه از چاقی با بی ام ای بالا، فقط و فقط انجام جراحی چاقی می باشد.

به گفته دکتر سلیمی، جراحی چاقی می تواند در مدت زمانی مشخص و کوتاه، در سریع ترین زمان ممکن، وزن فرد را کاهش داده به نحوی که فرد به تدریج به محدوده وزن نرمال، برسد.

جراحی چاقی بهترین و تنها گزینه
جراحی چاقی بهترین و تنها گزینه

این افراد می بایست در ابتدا به پزشک متخصص مراجعه نموده و با صلاحدید وی، اقدام به انجام عمل جراحی، متناسب با شرایط جسمی و روحی شان، بنمایند.

بی ام ای بالاتر از 40

این درجه از شاخص توده بدنی، اسامی مختلفی را به خود اختصاص داده است. به این محدوده، چاقی درجه سه، چاقی خطرناک، چاقی کشنده و … گفته می شود.

کلیه افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند به مشکلات شدید حرکتی و نیز انواع بیماری های مرتبط با چاقی، از نوع حاد و خطرناک آن، مبتلا می باشند.

عموماً این افراد دیابت نوع دو از نوع پیشرفته دارند و نیز به انواع مشکلات قلبی و عروقی و تنفسی نیز، دچار هستند. بی ام ای بالای 40، نشان دهنده شرایط بسیار خطرناکی برای بیمار می باشد. این افراد همواره در معرض سکته قلبی و مغزی قرار دارند و هر لحظه، مرگ، زندگی ایشان را تهدید می نماید.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت بارداری با انسولین دیدن کنید.

دکتر سلیمی، تنها راه درمان برای این افراد را، جراحی چاقی می دانند

دکتر سلیمی، تنها راه درمان برای این افراد را، جراحی چاقی می دانند. نوع جراحی چاقی، با توجه به شرایط بیمار و صلاحدید جراح، ممکن است متفاوت باشد. اما، در هر صورت، انجام جراحی چاقی، تنها گزینه رهایی از بیماری چاقی درجه سه، به شمار می رود.

دکتر سلیمی، تنها راه درمان برای این افراد را، جراحی چاقی می دانند
دکتر سلیمی، تنها راه درمان برای این افراد را، جراحی چاقی می دانند

در برخی از موارد، پزشک پیش از انجام عمل جراحی، برای این افراد یک رژیم لاغری متناسب با وضعیت جسمانی و بیماری های زمینه ای، تجویز می نماید. دلیل این امر این است که، دستگاه هایی که برای جراحی چاقی در نظر گرفته می شوند، تنها می توانند تا وزن مشخصی را تحمل نمایند.

هنگامی که وزن فرد از این میزان بالاتر رود، عمل چاقی، غیر ممکن می شود

هنگامی که وزن فرد از این میزان بالاتر رود، عمل چاقی، غیر ممکن می شود. اما به صورت کلی، دکتر سلیمی، جراح با سابقه و با تجربه در زمینه انجام جراحی های چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی، تنها گزینه درمانی برای این افراد را، جراحی چاقی عنوان می کنند.

لازم به ذکر است که زمان برای این افراد، اهمیت بسیاری دارد. زیرا که هر لحظه، مرگ در کمین این افراد می باشد. از همین رو، اقدام سریع، می تواند تاثیرات منفی چاقی مفرط را، خنثی نموده و زندگی و حیات را مجدداً به فرد، بازگرداند. در ادامه مبحث ” کالری بادمجان ” به بررسی برخی از مزایای انجام عمل جراحی چاقی، خواهیم پرداخت.

فواید جراحی چاقی

همان طور که به آن اشاره شد، جراحی چاقی، تنها گزینه درمانی برای افرادی به شمار می رود که بی ام ای یا همان شاخص توده بدنی در ایشان، در حد بالایی قرار دارد. به صورتی که نمی توان از رژیم لاغری و ورزش، به هدف کاهش وزن، استفاده کرد.

جراحی چاقی، یک راه سریع و در عین حال بی دردسر، برای کاهش وزن می باشد. سرعت کاهش وزن، پس از انجام جراحی چاقی بسیار بالا می باشد و وزن از دست رفته، به هیچ عنوان مجدداً اضافه نمی شود.

فواید جراحی چاقی
فواید جراحی چاقی

اما به صورت تفکیکی، می توان فواید انجام جراحی چاقی را، به چند دسته زیر، خلاصه کرد:

کاهش وزن سریع و دائمی

به گفته دکتر سلیمی، نمی توان پس از انجام عمل جراحی چاقی، انتظار معجزه داشت. زیرا که وزن، پس از عمل جراحی چاقی به صورت آنی، کاهش نخواهد یافت و این امر در یک پروسه زمانی کوتاه، رخ می دهد. اضافه وزن فرد، پس از عمل جراحی، با گذشت زمان و به صورت کاملاً دائمی، کاهش می یابد.

کاهش وزن سریع و دائمی
کاهش وزن سریع و دائمی

پس از انجام جراحی، سبک زندگی افراد و نحوه خورد و خوراک، به صورت کامل تغییر می کند. فرد با مصرف میزان کمی از غذا احساس سیری می کند و دست از غذا خوردن می کشد. بدون تردید، دلیل اصلی چاقی، پرخوری می باشد. با کم کردن میزان خوراک در شبانه روز، می توان به تدریج شاهد کاهش وزنی دائمی در بدن بود.

درمان بیماری های مرتبط با بی ام ای بالا

افرادی که بی ام ای بالا دارند، برای درمان مشکل خود، می بایست عمل جراحی چاقی را انجام دهند. بی ام ای بالا، خود عارضه ای است که عوارض بی شماری را به همراه دارد. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیماری دیابت نوع 2

مشکل کلسترول بالا

مشکل فشار خون بالا

انواع مشکلات تنفسی نظیر آپنه خواب

بروز آرتروز و انواع مشکلات مفصلی

افزایش احتمال ابتلا به سندرم پلی کیستیک تخمدانی

بروز مشکلات روحی و روانی نظیر خود کم بینی، افسردگی روحی و کاهش اعتماد به نفس

درمان بیماری های مرتبط با بی ام ای بالا
درمان بیماری های مرتبط با بی ام ای بالا

بروز انواع مشکلات چشمی

سردردهای مزمن و میگرن

تمامی موارد بالا و بسیاری از انواع دیگر بیماری ها نظیر انواع بیماری های قلبی و عروقی، افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی و بسیاری از عوارض دیگر، تنها ناشی از بی ام ای بالا می باشند.

پس از انجام جراحی چاقی و با کاهش وزن، تعداد بیشماری از این بیماری ها، بهبود یافته و یا به صورت کامل، درمان می شوند. این امر، یکی از دلایل محبوبیت جراحی چاقی در میان افراد دارای بی ام ای بالا، به شمار می رود. در دنباله مقاله کالری بادمجان به دیگر فواید عمل جراحی چاقی، خواهیم پرداخت.

ارتقای سطح زندگی

یکی از عوارض بی ام آی بالا، علاوه بر مشکلات جسمی آن، بروز انواع مشکلات روحی و روانی می باشد. پس از عمل جراحی چاقی، فرد به تدریج آمادگی ورود به اماکن عمومی را پیدا خواهد و اعتماد به نفس قابل توجهی خواهد یافت. هم چنین فرد با نحوه صحیح خوراک آشنا می گردد.

فرد می فهمد که چگونه و به چه صورتی، بهترین نحوه خورد و خوراک را داشته باشد و در عین حال، تناسب اندام خود را نیز، حفظ نماید. سبک زندگی بیشتر افرادی که عمل جراحی چاقی را انجام می دهند، به صورت کامل تغییر می کند.

تشویق اطرافیان

علاوه بر این، نحوه زندگی جدید فرد، سبب تشویق اطرافیان شده و همگان تمایل به پیروی از سبک زندگی فرد را از خود نشان می دهند. این امر سبب بالاتر رفتن اعتماد به نفس در افراد می گردد و بسیاری از بیماری های روانی فرد نیز، درمان می شوند.

تشویق اطرافیان
تشویق اطرافیان

موارد فوق الذکر، تنها برخی از فاکتورهای مثبت انجام جراحی چاقی می باشند. بدون تردید، انجام جراحی چاقی و به دنبال آن، رسیدن به تناسب اندام، فواید بیشماری را برای فرد به همراه خواهد داشت.

اما بدون شک، تنها راه درمان بی ام ای بالا، به گفته دکتر سلیمی، جراح فوق تخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی، انجام جراحی چاقی می باشد. نحوه انجام جراحی چاقی و نوع آن، بسته به صلاحدید جراح، متفاوت می باشد. از همین رو، در ادامه مقاله ” کالری بادمجان ” تنها به ذکر برخی از روش های انجام جراحی چاقی، بسنده می کنیم.

روش های جراحی چاقی برای بی ام ای بالا

جراحی چاقی، می تواند به روش های متفاوتی انجام گیرد. دکتر سلیمی، روش انجام جراحی چاقی را بسته به صلاحدید جراح چاقی و نیز شرایط روحی و جسمی بیمار، به صورت ذیل بیان می نماید:

جراحی کنارگذاری معده

در این روش، بخشی از معده که به اندازه یک کیسه کوچک می باشد از معده اصلی جدا شده و به عنوان معده جدید، عمل می نماید. در این بخش از معده تنها به اندازه یک فنجان غذا جای می گیرد. سایر بخش های معده درون بدن باقی می مانند اما، غذایی وارد آن نمی شود.

جراحی کنارگذاری معده
جراحی کنارگذاری معده

جراحی بای پس معده

در این روش، بخشی از روده کوچک بریده می شود و سر آن، به بخشی از معده که آن هم کوچک شده است، متصل می گردد. سر دیگر روده کوچک به بخش پایینی روده بزرگ متصل می گردد.

در این روش، هیچ بخشی از معده از بدن بیمار خارج نمی شود و باقی مانده معده، مواد شیمیایی پانکراس را به منظور هضم غذا، به معده جدید انتقال می دهد.

جراحی اسلیو معده یا گاسترکتومی

در این روش جراحی، هفتاد و پنج الی هشتاد در صد از معده، بریده شده و از بدن خارج می گردد. بخش باقی مانده معده، شباهت بسیار زیادی به آستین لباس پیدا می کند که به همین دلیل اسم این نوع جراحی را اسلیو گذاشته اند.

جراحی اسلیو معده یا گاسترکتومی
جراحی اسلیو معده یا گاسترکتومی

با کوچک شدن حجم معده، غذای کمتری وارد معده شده و فرد زودتر احساس سیری می کند و دیرتر نیز گرسنه می شود. زیرا که قسمتی از معده که وظیفه ترشح هورمون گرلین که هورمون گرسنگی می باشد، از بدن خارج شده است. جراحی اسلیو معده یک روش بازگشت ناپذیر است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله فرق اسلیو معده با بای پس و قرص لاغری سی ال ای را مطالعه کنید.

روش حلقه گذاری قابل تنظیم معده

در این روش، حلقه ای قابل تنظیم در بخش بالایی معده قرار می گیرد و حجم معده را به اندازه یک بالن کوچک در بالای آن، کاهش می دهد. غذای مصرفی تنها به همان میزان مصرف می شود و پس از پر شدن بالن کوچک بالای معده، فرد احساس سیری می کند. با کم شدن حجم غذای مصرفی، وزن فرد به تدریج کاهش می یابد.

علاوه بر این روش ها، روش های بی شمار دیگری نیز وجود دارند که با صلاحدید جراح، بر روی بیمار انجام می گیرد. لازم به ذکر است که بیشتر جراحی های چاقی که امروزه انجام می شود، به روش لاپاراسکوپی انجام می شود.

دکتر سلیمی که خود فوق تخصص لاپاراسکوپی داشته و با انواع جراحی های چاقی و چالش های هر یک، کاملاً آشنا می باشند، روش لاپاراسکوپی را یک روش مطمئن و در عین حال، مناسب برای جراحی چاقی بیان می کنند.

روش حلقه گذاری قابل تنظیم معده
روش حلقه گذاری قابل تنظیم معده

در این روش، بر خلاف روش های سنتی، هیچ برشی بر روی شکم بیمار زده نمی شود و تنها چندین سوراخ کوچک بر روی شکم ایجاد شده و عمل جراحی به کمک دستگاه و دوربین های آن، انجام می شود. دوره نقاهت کوتاه پس از جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، یکی از هزاران مزیت انجام این نوع عمل جراحی، به شمار می رود.

سخن پایانی

در مقاله کالری بادمجان به بررسی میزان کالری موجود در این ماده مغذی و نیز تاثیر آن بر کاهش وزن، پرداختیم. بادمجان، همانند سایر میوه ها و سبزیجات، خواص بی شماری را برای فرد به همراه دارد و می تواند به همراه یک رژیم لاغری مناسب و ورزش های منظم، تاثیر شایانی در کاهش وزن داشته باشد.

در این میان، لازم به ذکر است که، برای همه افراد، بهره گیری از رژیم لاغری، نمی تواند عامل رسیدن به تناسب اندام به شمار رود. برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، رژیم لاغری و ورزش، روش صحیحی نبوده و تنها راه درمان این افراد، انجام جراحی چاقی به شمار می رود.

روش های انجام جراحی چاقی، متفاوت می باشند که بنا به نظر پزشک و شرایط بیمار، بهترین روش، توسط جراح مجرب، تجویز می گردد. لازم به ذکر است که، در نگارش این مقاله، از راهنمایی های دکتر سلیمی، جراح با سابقه در زمینه انجام جراحی های چاقی و درمان مشکل چاقی و نیز فوق تخصص لاپاراسکوپی، بسیار بهره جسته ایم.

در این مقاله، سعی شد به بحث و بررسی در زمینه موضوع کالری بادمجان بپردازیم.

امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای علاقمندان به تناسب اندام و کاهش وزن، مفید واقع شده باشد.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید