در این مقاله می خواهیم موضوع پماد آلفا زخم پای دیابتی و مسائل مربوط به آن را بررسی کنیم. تا انتهای مطلب علمی پزشکی پماد آلفا زخم پای دیابتی، همراه ما بمانید.
کسانی که به بیماری دیابت مبتلا شده اند، تنها از بیماری دیابت رنج نمی برن، بلکه ممکن است به بیماری های دیگری نیز دچار شوند.
در صورت نیاز به دریافت مشاوره در زمینه درمان انواع دیابت با ما تماس بگیرید.
یکی از این بیماری ها داشتن زخم در پاها است که به اصطلاح به آن زخم پای دیابتی می گویند. برای درمان زخم پای دیابتی، پمادی توسط پزشک تجویز می شود.
مقدمه
نام این پماد، پماد آلفا می باشد. در ادامه ی مقاله ی پماد آلفا زخم پای دیابتی، به بررسی زخم پای دیابتی و پماد آلفا برای درمان آن می پردازیم.
اینفوگرافیک پماد آلفا زخم پای دیابتی
پماد آلفا زخم پای دیابتی چه خواصی دارد؟
- باعث سرعت بخشیدن به ترمیم زخم می کند
- آنتی باکتریال بوده و مانع از عفونت در زخم پای دیابتی می شود
- سبب کاهش التهاب پای دیابتی بدون آسیب رسانی می شود
- سبب کاهش سطح زخم
- تسکین دهنده درد سوزش
- ترمیم زخم با اسکار کم
پیشنهاد می کنیم از مقاله درمان دیابت پا دیدن کنید.
زخم پای دیابتی:
1- زخم پای دیابتی به چه دلیل ایجاد می شود؟
2- برای درمان زخم پای دیابتی چه درمانی وجود دارد؟
3- پماد آلفا چگونه باعث درمان زخم پای دیابتی می شود؟
4- پماد آلفا از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
5- در هنگام مصرف پماد آلفا چه مواردی باید رعایت بشود؟
6- جمع بندی
زخم پای دیابتی به چه دلیل ایجاد می شود؟
قبل از پرداختن به موضوع پماد آلفا زخم پای دیابتی، ابتدا لازم است دلایل زخم پا را بررسی کنیم. هنگامی که شخصی مبتلا به دیابت یا همان مرض قند خون می شود، ایمنی بدنش کاهش می یابد. همچنین با افزایش قند خون، در بدن بعضی از هورمون ها تولید نمی شوند.
به همین دلیل بدن نمی تواند زخم ها را به شکل مناسب بهبود نماید. همچنین در بعضی مواقع اگر زخمی روی بدن شخص بیمار ایجاد بشود، بهبود آن، کار بسیار دشواری خواهد بود. زیرا که بدن نمی تواند زخم را در زمان مناسب درمان کند و این زخم به التهاب تبدیل می شود و باعث سختی در حرکت و درد می شود.
بدن نمی تواند زخم را به طور کامل درمان کند. به این صورت که ممکن است در روزهای اولیه، زخم شروع به بهبود کند ولی در روزهای آتی، درمان کردن زخم توسط بدن کاری دشوار خواهد بود و در نهایت زخم ملتهب و خشک می شود.
با ادامه ی این روند ممکن است زخم به عفونت تبدیل بشود و حتی احتمال این وجود دارد که پای شخص را قطع بنند تا از پیشروی عفونت به بقیه بدن جلوگیری شود.
اقدام سریع
اگر سریعا اقدام به درمان این زخم ها کرده و به پزشک مراجعه شود، می توان زخم را در مرحله ی اول درمان نمود و از تبدیل شدن آن به عفونت جلوگیری کرد.
شخص مبتلا به دیابت به صورت مکرر تورم پاهایش را تجربه می کند و این تورم و ورم کردن باعث می شود تا زخم ها به شکل مناسبی درمان نشوند. در دیابت، قند خون بدن به بیش تر از حد معمول می رسد و این افزایش قند، تاثیر بدی بر روی بدن دارد.
تاثیر این افزایش قند به خصوص بر روی مویرگ ها و رگ های ریز بدن قابل مشاهده است. این تاثیر به این صورت است که قند زیاد در بدن باعث می شود تا این مویرگ ها نفوذ پذیری بیش تری داشته باشند و باعث ورم کردن عضلات بدن بشوند. با ادامه ی این روند، زخم هایی مزمن در بدن به وجود می آید.
اگر به درمان این زخم ها در مرحله ی اول اقدام نشود
همان طور که گفته شد؛ اگر به درمان این زخم ها در مرحله ی اول اقدام نشود، باعث عفونت در زخم و حتی قطع عضو می شود. درمان نکردن در زمان مناسب باعث می شود تا آن عضو به یک مرکز عفونت تبدیل شود و علم امروز نمی تواند آن را درمان کند و به همین دلیل بسیاری از بیماران دیابتی که به زخم هایشان بی توجهی می کنند، در نهایت مجبور به قطع عضو می شوند.
همچنین این زخم ها باعث می شوند که اعصاب پوست، کاربرد خود را از دست بدهند و همچنین نحوه ی تعریق پوست و تخلیه ی مواد زائد از طریق پوست نیز به خطر می افتد.
در نتیجه باعث می شود تا پوست خشک و زخم بشود. با تخلیه نشدن مواد زائد و جمع شدن آن مواد در قسمت های ترک خورده و خشک شده، عفونت به وجود می آید و زخم پای دیابتی تشکیل می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست مراحل اولیه زخم پای دیابتی دیدن کنید.
دیابت باعث می شود تا اعصاب تحریک پذیری خود را از دست بدهند
دیابت باعث می شود تا اعصاب تحریک پذیری خود را از دست بدهند و به همین دلیل ممکن است تا فرد مبتلا کاملا اتفاقی زخمی بشود و حتی از آن آگاهی نیابد. در نتیجه اقدام به درمان این زخم نیز نمی کند و موقعی از آن اطلاع می یابد که عفونت تمام بدن را فرا گرفته است.
به همین دلیل، فرد بیمار باید همیشه نسبت به مراقبت از خود و چک کردن بدنش توجه کافی را داشته باشد تا از مسائل دیگر جلوگیری کند.
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود تا فرد بیمار از زخم ها آگاهی نیابد، داشتن اختلال در بینایی و مختل بودن بینایی بیمار دیابتی می باشد. دیابت بر روی اعصاب بینایی و چشم های فرد نیز تاثیر می گذارد و باعث می شود تا دید او مختل بشود.
تمام این عوامل دست به دست هم می دهند تا فرد از زخم های خود آگاهی کامل نداشته باشد و بعد از مدتی این زخم های ساده، به زخم های مزمن تبدیل شوند و عفونت کنند.
لطفا از پست جراحی پای دیابتی دیدن کنید.
برای درمان زخم پای دیابتی چه درمانی وجود دارد؟
برای درمان این بیماری و زخم ها راه های زیادی وجود دارد. یکی از این راه های درمان این است که پوست خود را تحت نظر مداوم پزشک نگه دارید.
همچنین اگر زخمی بر روی پایتان ایجاد شد، آن را سریعا با پزشک در میان گذاشته و به او نشان بدهید. زیرا هر چه از مدت زمان ایجاد زخم بگذرد، درمان آن سخت تر خواهد بود. به این دلیل که با گذشت زمان، زخم آلوده شده و ممکن است که عفونت کند.
از مهم ترین عوامل در جلوگیری از بروز زخم ها و درمان سریع تر آن ها، توجه به تغذیه و داشتن یک رژیم غذایی مناسب می باشد. رژیم غذایی مناسب برای درمان زخم پای دیابتی، رژیمی است که سطح قند خون را متعادل نگه دارد و همچنین مواد مغذی و انواع ویتامین ها را نیز شامل باشد. به عنوان مثال، خوردن گوشت ماهی و گوشت قرمز به اندازه مناسب، آجیل های بدون نمک و خام و انواع میوه می تواند بسیار مفید باشد.
از مهم ترین کارها برای درمان سریع تر، ضد عفونی کردن مداوم زخم می باشد
از مهم ترین کارها برای درمان سریع تر، ضد عفونی کردن مداوم زخم می باشد. این زخم ها ممکن است عفونت کنند و حتی باعث تب کردن بیمار نیز بشوند.
همچنین ضد عفونی کردن زخم پای دیابتی باعث می شود تا این زخم ملتهب نشده و درد شدیدی نداشته باشد. علاوه بر این موارد، بهتر است که از پمادهای آنتی بیوتیک نیز استفاده شود که پماد آلفا یکی از آن ها می باشد.
مراجعه به پزشک همیشه اولویت دارد. داروهای تجویز شده توسط پزشک، انواع آنتی بیوتیک ها و ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه بی و سی می باشد.
یکی از ضروری ترین کارها در این هنگام، تمیز کردن زخم از هر گونه چرک و کثیفی و بافت های غیر زنده می باشد. بهترین روش برای این که زخم هایتان را بشویید، این است که از محلول های استریل ساده که نمکی هستند، استفاده کنید.
برخی از قوانین و اصول وجود دارد که کمک می کنند تا بیماران دیابتی به زخم پای دیابتی مبتلا نشوند. در ادامه مطلب پماد آلفا زخم پای دیابتی، به این قوانین اشاره شده است.
از مهم ترین کارها این است که از پا برهنه راه رفتن خودداری کنید
از مهم ترین کارها این است که از پا برهنه راه رفتن خودداری کنید و همچنین قبل از این که کفش یا دمپایی به پا کنید، آن ها را مورد بررسی قرار بدهید تا جسمی خارجی یا کثیفی خاصی در آن ها وجود نداشته باشد. از اصولی ترین روش ها برای جلوگیری کردن از مبتلا شدن به زخم پای دیابتی، چک کردن مداوم پاها است.
همان طور که گفته شد، دیابت با اثر گذاشتن بر روی بینایی و اعصاب افراد، باعث می شود تا آن ها از زخم پای دیابتی آگاهی نیابند. به همین دلیل بهتر است تا به صورت مداوم و مثلا هر روز پاهای خود را چک کنید تا زخم و مشکل خاصی نداشته باشند.
رعایت بهداشت پاها و شستن آن ها با محصولاتی که چربی طبیعی پوست را از بین نبرند و باعث خشکی نشوند، یکی از راه های پیشگیری از مبتلا شدن به زخم پای دیابتی می باشد.
همچنین مراقبت از پوست نیز بسیار حیاتی است تا از ایجاد سوختگی و زخم های دیگر جلوگیری شود. پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات و مواد غذایی دارای قند فراوان و بسیار شیرین نیز از راه های اصلی پیشگیری از زخم پای دیابتی می باشد.
پماد آلفا چگونه باعث درمان زخم پای دیابتی می شود؟
همان طور که گفته شد، یکی از راه های درمان زخم پای دیابتی استفاده از پمادهای تجویزی پزشک می باشد. یکی از این پمادها، پماد آلفا می باشد. نکته ی مهمی که درباره ی پماد آلفا وجود دارد، این است که این پماد کاملا طبیعی است. این پماد صرفا برای درمان زخم پای دیابتی نیست و برای زخم های دیگر نیز به کار می رود و مناسب می باشد.
به عنوان مثال؛ برای درمان سوختگی های مختلف نیز از این پماد استفاده می شود. همچنین استفاده از این پماد این امکان را می دهد تا عوارض ناشی از سوختگی ها و زخم های مختلف را کنترل کنید.
یکی از بهترین ویژگی های این پماد این است که ضد التهاب می باشد. همچنین این خاصیت بسیار سریع عمل می کند و به همین دلیل سریعا التهاب ها را کاهش می دهد و کم تر می کند. در واقع همین خاصیت ضد التهاب بودن این پماد است که آن را بسیار کاربردی و مفید کرده است.
پماد آلفا از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
این پماد چند جزء اصلی دارد. یکی از این اجزا، برگ حنا می باشد. در پماد آلفا عصاره ی این برگ استفاده می شود که یکی از مهم ترین اجزای این پماد است. گیاه زردچوبه نیز یکی از بخش های دیگر تشکیل دهنده این پماد می باشد. این گیاه نیز مانند حنا، تبدیل به عصاره شد و در نهایت در ساخت و تولید این پماد استفاده می شود.
از مواد دیگری که در تولید پماد آلفا استفاده می شود، تربانتین می باشد. تربانتین یک نوع روغن می باشد که از تقطیر شدن درختان کاج حاصل می شود و در انواع زمینه های مختلف مانند صنایع و صنعت دارو استفاده می شود. تربانتین در صنعت، کاربردهای مختلفی دارد. به عنوان مثال، از آن به عنوان حلال در انواع رنگ و جلا استفاده می شود.
مصارف درمانی تربانتین
علاوه بر حلال رنگ ها، از آن ماده های شیمیایی دیگری مانند کافور تهیه می شود. در مصارف درمانی تربانتین، کاربردهای گسترده ای دارد. به عنوان مثال، از تربانتین استفاده می شود تا مجاری ادراری را شست و شو داده و ضد عفونی کنند.
همچنین برای درمان عفونت نیز بسیار کاربرد دارد و از آن برای رفع کردن برونشیت های عفونی استفاده می شود. همچنین هنگامی که شش ها دچار نزله بشوند، می توان از تربانتین استفاده کرد. اگر شخصی در صفرای خود سنگ داشته باشد و یا کرم هایی در روده ی خود داشته باشد، می تواند با استفاده از تربانتین این موارد را درمان کند.
تربانتین کاربردهای درمانی بسیاری دارد و به عنوان مثال از آن برای متوقف نمودن احتلام های پی در پی شبانه استفاده می شود. همان طور که گفته شد، تربانتین یک ماده بسیار کاربردی در صنعت دارو می باشد و چون در از بین بردن عفونت ها نیز نقش دارد، از آن در ساخت پماد آلفا استفاده می شود.
اصلی ترین ماده ای که در ساخت پماد آلفا به کار می رود، لاوسون نام دارد. لاوسون از مشتقات نفت خام می باشد. همچنین از دیگر مشتقات نفت خام که در تولید پماد آلفا زخم پای دیابتی استفاده می شود، می توان به استتانن و سایر روغن های فرار اشاره کرد.
در هنگام مصرف پماد آلفا چه مواردی باید رعایت بشود؟
مصرف این پماد نیز مانند هر ماده طبیعی و مصنوعی دیگری اصولی دارد که باید رعایت شود. به عنوان مثال، این پماد نیز برای برخی از افراد منع شده است و استفاده ی این پماد برای آنان مناسب نیست. همان طور که گفته شد، این پماد مصرف دارویی دارد و برای انواع سوختگی ها و زخم های پوستی و التهاب های آن ها مناسب می باشد. مصرف خود سرانه ی این دارو نیز مانند هر داروی دیگری پیشنهاد نمی شود.
زیرا ممکن است شخصی به این پماد یا ماده های به کار رفته در آن حساسیت داشته باشد و مصرف این پماد باعث بروز مشکلات بیشتری برای او بشود.
همچنین اگر فردی دارای سوختگی هایی بسیار عمیق باشد، استفاده از این پماد برای او مناسب نیست. علاوه بر آن اگر شخصی پوست یا عضوی از بخش زخم شده را پیوند زده باشد، استفاده از این پماد برای او مناسب نیست و توصیه نمی شود. به همین دلیل ضروری است تا از مصرف خود سرانه پرهیز شود و با مراجعه به پزشک از مناسب بودن این پماد برای درمان، اطمینان حاصل شود.
پزشک همچنین بررسی می کند تا این پماد برای فرد باردار ضرر نداشته باشد. به دلیل این که بدن هر فرد با یکدیگر متفاوت است و این تفاوت در دوران بارداری نیز بیشتر می شود، ممکن است برای برخی از افراد مناسب بوده و برای برخی نباشد. به همین دلیل همیشه باید به پزشک مراجعه کرد. این دارو ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد.
عوارض جانبی
این عوارض جانبی صرفا برای کسانی است که به این پماد یا ماده های سازنده ی آن حساسیت داشته باشند و عوارض این پماد فقط به صورت واکنش های بدن به این پماد به دلیل حساسیت می باشد. عوارض ممکن است خفیف یا شدید باشد که با مراجعه به پزشک رفع می شوند.
مصرف این پماد نیز اصولی دارد که باید رعایت بشود. به عنوان مثال اگر فردی دارای پانسمان بسته باشد و زخم او در هر لحظه بسته باشد، بهتر است تا در هر شبانه روز یک بار از این پماد استفاده بکند.
اما اگر نوع پانسمان زخم شخص باز باشد، توصیه می شود تا 3 بار در یک شبانه روز یا هر 8 ساعت یک بار، از این پماد استفاده نماید. همچنین میزان استفاده و مدت زمان استفاده نیز به شدت زخم یا سوختگی و نوع آن بستگی دارد.
معمولا برای زخم یا سوختگی های سطحی، 3 الی 4 روز استفاده از این پماد کافی می باشد و درمان حاصل می شود. اما اگر زخم یا سوختگی شدید و عمیق باشد، مدت زمان مصرف این پماد نیز افزایش می یابد.
ممکن است تا یک الی دو ماه نیز به طول بیانجامد تا درمان کامل حاصل بشود. درمان کامل زمانی حاصل شده است که پوست به شکل طبیعی خود در آمده باشد و زیبایی خود را بازیافته باشد.
لطفا از پست بهترین جراح معده در تهران دیدن کنید.
برخی موارد و هشدارهایی برای مصرف این پماد وجود دارد
برخی موارد و هشدارهایی برای مصرف این پماد وجود دارد که در ادامه ی مقاله به آن ها پرداخته شده است. به عنوان مثال ممکن است فردی از ناحیه صورت دچار زخم یا سوختگی باشد.
در این صورت احتمال دارد که پماد وارد چشم فرد بشود. در این موقع بهتر است تا سریعا چشم با آب ولرم شسته شود. همچنین بدیهی است که نباید همزمان با این پماد، داروهای دیگر و پمادهای دیگر را بر روی زخم یا سوختگی زد.
در صورتی که فرد برای زخم پای دیابتی اقدام به مصرف این پماد کند، بهتر است تا با پزشک مشورت کند و از تداخل نداشتن این دارو با داروهای دیگر اطمینان حاصل نماید.
سپس طبق دستور پزشک و هماهنگ با برنامه ی پیشنهادی او، از این پماد استفاده کند تا زخم پای خود را درمان نماید. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، در صورتی که به این زخم ها بی توجهی بشود، ممکن است حتی به قطعی عضو منجر شود.
جمع بندی
زخم پای دیابتی یکی از بیماری های شایع افراد مبتلا به دیابت می باشد. این زخم ها در صورت بی توجهی ممکن است به معضل بزرگی تبدیل بشوند. به همین دلیل ضروری است تا نسبت به درمان نمودن آن ها اقدام شود. یکی از راه های درمان این زخم ها استفاده از پماد آلفا می باشد که بسیار تاثیر گذار است.
نکته ی مهمی که وجود دارد این است که تمام مواردی که به آن ها در این مقاله اشاره شده است، توصیه هایی بهداشتی بوده و نباید با استفاده از این موارد اقدام به درمان خود سرانه شود. مراجعه به پزشک در هر زمان ضروری ترین کار می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله گرید بندی زخم پای دیابتی را مطالعه کنید.
یک پاسخ
سلام. دیابت نوع دو دارم. تقریبا 8 ماه پیش موتور افتاد رو پام، ساق پام زخم شد، درد و خونریزی ندارم. فقط پوست پام، (محل زخم) به اندازه دو سانت جاش مونده و قهوه ای رنگه، یعنی بعد از گذشت هشت ماه به رنگ پوست طبیعی برنگشته، آیا استفاده از پماد آلفا میتونه کمک کنه؟
با تشکر