در این نوشتار سعی داریم با توضیح و تشریح مفصلی از موضوع هزینه جراحی معده در خدمت شما مخاطبین گرامی باشیم. امروزه با بالارفتن وزن افراد و رسیدن وزن تعداد زیادی از مردم به حد چاقی و حتی چاقی های شدید ( مفرط ) عمل های جراحی به خصوص در عضو معده برای رسیدن به لاغری طرفداران زیادی پیدا کرده است.
با توجه به اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به این عمل های جراحی ، با انواع و روشهای آشنا خواهید شد. از جمله انواع جراحی های معده می توان : عمل جراحی اسلیو معده ، تعبیه بالون ، روش باندینگ ، جراحی بای پس معده و …. را نام برد.
در حقیقت هر یک از متدهای ذکر شده دارای مزایا و فوایدی و احتمالا معایبی می باشد . و هر روش مختص یک گروه خاص از افراد جامعه می باشد.
اگر شما نیز جزء افرادی هستید که از روشهای رعایت رژیم غذایی و تحرک و ورزش نتیجه مطلوب را نگرفته اید ، و قصد دارید به روش های عمل جراحی معده جهت رسیدن به لاغری و وزن ایده آل را دارید ، بهتر است به بررسی های بیشتری در زمینه شیوه عمل های فوق ، نکات بعد از عمل های جراحی ، هزینه هایی که از آن عمل ها متحمل خواهید شد و … بپردازید.
برای توضیح بیشتر انواع جراح های معده و هزینه جراحی معده به طرح و بررسی دقیقی از سوالات زیر خواهیم پرداخت.
کدام یک از انواع عمل های جراحی برای ما مناسب تر است ؟
آیا بعد از انواع جراحی های لاغری ( معده ) به وزنی ایده آل خواهید رسید ؟
مقایسه انواع روش های جراحی معده با هدف لاغری به چه صوت می باشد ؟
بعد از انواع جراحی های معده برای لاغری شرایط تحرک و ورزش به چه صورت می باشد ؟
آیا همه می توانند به سادگی مورد جراحی معده قرار گیرند؟
چه نکاتی لازم است قبل از اقدام به جراحی های معده بدانیم ؟
چه مقادیری از پارامتر بی ام آی بهتر است عمل جراحی معده را انجام دهند ؟
هزینه های معمول در عمل های جراحی معده به چه صورت می باشد ؟
معمولا میزان زمان بستری شدن در عمل های جراحی معده چند روز می باشد ؟
برای پرداخت بهتر هزینه جراحی معده و پوشش های انواع بیمه ها چه باید کرد ؟
هزینه عمل ها و چگونگی پوشش بیمه ها چگونه می باشد ؟
انواع قرارداد بیمه های مکمل به چه صورت می باشند ؟
امروزه وضعیت پوشش های بیمه ای در عمل های جراحی به چه صورت می باشد ؟
کدام یک از انواع عمل های جراحی برای ما مناسب تر است ؟
انتخاب نوع عمل جراحی ارتباط دقیقی با موضوع bmi ندارد و این موضوع به موارد متعددی بستگی دارد. از جمله موارد دخیل در انتخاب نوع جراحی معده می توان : نوع تغذیه فرد و همچنین وجود ی نبود بیماری های خاص در فرد مورد نظر ، را نام برد. مثلا اگر شخصی دچار ریفلاکس معده باشد ، برای وی هیچ گاه انجام عمل جراحی اسلیو معده توصیه نمی شود .
یا مثلا برای افرادی که دچار بیماری سرطان نوع فامیلیال معده هستند ، به هیچ عنوان عمل جراحی بای پس پیشنهاد نمی شود . چون در سبک بای پس دو بخش از معده از هم جدا شده و دیگر امکان دستیابی به همه قسمت های معده جهت بررسی های بیماری سرطان ، به روش آندوسکوپی وحود ندارد. و بهتر است این گونه افراد روش عمل جراحی اسلیو را انجام دهند.
چون در متد اسلیو حدود 75 الی 80 درصد معده جدا و حذف می شود . و به همین میزان ( 75 تا 80 درصد ) نیز احتمال بروز انواع سرطان ها در معده کاهش پیدا می کند.
و همچنین قسمتی که معده باقی مانده است نیز با آندوسکوپ قابل مشاهده و بررسی های بیشتر می باشد . جالب اینک که همین روش اسلیو برای آن دسته از افراد که حالت ریزه خواری ( دائم خواری ) دارند و مدام در حال خوردن یک چیزی هستند و بر خود کنترل خاصی ندارد ، روش خوبی نیست.
چون بعد از پایان عمل اسلیو و با این سبک زیاده خواری سایز معده بزرگ شده و مجددا دچار چاقی می شوند. در نهایت انتخاب و سلیقه خود بیمار نیز تاثیر گذار خواهد بود. روش های دیگری نیز امروزه برای درمان چاقی های مفرط در حال اجرا هستند.
مثلا روش پلیکیشن که توسط یکی از جراحان کشور خودمان ( ایران ) اختراع و ابداع گشته و البته هنوز در مرحله های اولیه از تحقیقات علمی می باشد. بعضی از روش ها نیز با توجه به شدت عوارضی که از خود نشان داده اند دیگر منسوخ شده اند . از این دسته می توان روش گاستریک بای پس روده را نام برد.
آیا بعد از انواع جراحی های لاغری ( معده ) به وزنی ایده آل خواهید رسید ؟
در همه انواع جراحی های مربوط به لاغری این امکان نیز وجود دارد مجددا فرد اندکی چاق شده و دچار اضافه وزن مجدد شود ، که این می تواند علل و دلایل متعددی داشته باشد . به نوعی با این جراحی ها معجزه رخ نخواهد دادو به همکاری و جدیت خود شخص نیز نیاز می باشد.
بیمار بعد از هر کدام از عمل های جراحی لاغری ، نمی تواند اظهار کند که چون عمل کرده ام ، دیگر با خیال راحت می توانم به پرخوری بپردازم و هر چقدر دوست دارم و هر چیزی را بخورم.
فرد بهتر است رژیم خاص و منظم غذایی را توام با تحرک و ورزش در برنامه خود قرار دهد. با رعایت دو مورد کلی ذکر شده فوق می تواند امیدوار باشد که حدود 80 درصد کاهش در اضافی وزن خود داشته باشد.
البته در مواردی بیمارانی نیز بوده که همه اضافه وزن خود را از دست داده و به وزنی طبیعی و نرمال رسیده اند.
بررسی ها و مطالعات سال اخیر به این موضوع رسیده که روش های بای پس و عمل جراحی اسلیو معده ، در بلند مدت نتایج نسبتا مشابهی در کاهش وزن داشته اند ، هر چند متد بای پس به لحاظ شیوه اجرا ، دارای پیچیدگی های بیشتری می باشد.
امروزه دو روش اسلیو معده و عمل جراحی بای پس جزء رایج ترین متدها در امر درمان چاقی های مفرط هستند . تحقیقات نشان داده که: به صورت متوسط مقدار کاهش وزن روش های فوق می تواند به نزدیک یک کیلوگرم در طول یک هفته نیز برسد. یعنی در مدت یک ماه تا حدود چهار کیلو و در طول سال حدود 50 کیلو از وزن فرد کم شود.
البته باید دقت شود که در ماه های اول این کاهش بسیار سریع تر اتفاق می افتد. و این مقدار متوسط کاهش برای همه افراد یکسان نمی باشد. و به این شکل نمی باشد که همگی افراد جراحی شده مثلا بعد از گذشت 4 هفته ، حدود 16 کیلو کاهش وزن داشته باشند.
هر چند اگر همگی موارد رژیم های غذایی و نیز ورزش را رعایت کنند ، معمولا شبیه هم به کاهش وزن دست می یابند . و معمولا مقدار اضافه وزن افراد جراحس شده ، در صورتی که حتی زیاد هم بخورند خیلی زیاد و شبیه قبل نخواهد بود و احتمال بازگشت کامل به چاقی اولیه کم می باشد.
مقایسه انواع روش های جراحی معده با هدف لاغری به چه صوت می باشد ؟
در این قسمت به توضیح مختصر و مقایسه ای بین چند روش می پردازیم .
در متد اسلیو معده ( گاسترکتومی ) حدود هشتاد درصد از حجم معده از بدن خارج شده و حذف می شود . این روش کاملا بر فیزیولوژیک بدن منطبق است. یعنی غذا با ورود به دهان و عبور از مری در نهایت به اثنی عشر و معده فرد می رسد.
لذا مسیر فوق الذکر تغییر اساسی نکرده و فقط مقداری باریک می شود. همچنین هورمون مربوط به گرسنگی فرد که همان هورمون گرلین باشد در این جراحی تا حدودی حذف شده و بنابراین به شکل چشم گیری از اشتهای فرد کاسته می شود.
این مدل جراحی امتحان خود را به خوبی بین مردم پس داده است و دارای نتایج خوبی بوده است.
هر چند از نظر هزینه ای جزء روش های نسبتا گران می باشد که علت اصلی آن نوع و تجهیزات مربوط به آن می باشد.
به عنوان یکی از ارزان ترین روش های جراحی معده برای لاغری ، می توان روش پلیسه زدن معده را نام برد . روش پلیکیشن در کشور ما اختراع شده و امروزه جزء ارزان ترین روش ها می باشد.
چون در این متد جراحی ، از تجهیزات خاص و خیلی گران قیمتی استفاده نمی شود. در حقیقت بخش هایی از معده به صورت هم پوشانی ، روی هم قرار داده شده و بخیه می شود و حالتی شبیه پلیسه لباس به خود می گیرد.
روش باندینگ (حلقه دور معده ):
در این روش اطراف معده با یک بند بسته می شود . که سایز یند نیز قابل تغییر می باشد . و شیوه تغییر اندازه بند نیز با تزریق مایعی خاص به درون آن بوده ، که در مواقع لزوم مایع را تزریق کرده که سبب تنگی و سفت شدن بند و بنابراین کوچک تر شدن سایز معده می شود. و بنابراین به تریج فرد لاغرتر می شود.
که البته بعد از خارج کردن بند از اطراف معده احتمال افزایش وزن مجدد و نزدیک شدن به حالت چاقی وجود دارد. این گونه بیماران که تحت روش باندینگ قرار می گیرند ، نباید غذاها و نوشیدنی های پر کالری مصرف نمایند ، تا نتیجه بهتری از عمل خود به دست آورند.
روش گاستریک بای پس:
که از مزایای این روش می توان به درمان عمده بیماری دیابت اشاره داشت . در روش گاستریک نهایتا تا نیمی از معده فرد جدا می شود و بقیه معده نیز بخیه می خورد . و در ادامه قسمتی از روده نیز به بخش باقی مانده معده ، پیوند زده می شود.
یعنی میان مسیر غذای خورده شده تا صفر تا 200 سانتی متر فاصله ایجاد می شود . روش گاستریک با مقداری تاثیر در میزان جذب مواد ، روی انواع بیماری دیابت نیز تاثیرات مثبتی خواهد داشت.
بررسی روش بالون معده :
البته روش بالون در حال حاضر در سطح دنیا خیلی خواهان و طرفدار ندارد. منتهی بیشترین میزان بالون گذاری طی سال های اخیر در کشور ما ( ایران ) رخ داده است.
که عمدتا روش بالون توسط متخصص های دستگاه گوارشی انجام می شود . که ایشان با کمک آندوسکوپ ، بالون را داخل معده می گذارند. و سپس به بالون قرار داده شده در معده ، هوا ( باد ) دمیده می شود و با بزرگ شدن بالون ، فضای آزاد و باقی مانده معده کمتر کوچک تر می شود.
ماندگاری بالون در معده نیز به صورت دائمی نمی باشد و می بایست بعد از گذشت مدت زمانی از شکم و معده خارج گردد و بنابراین احتمال بازگشت اضافی وزن و نزدیک شدن فرد به چاقی اندکی وجود دارد. این روش نیز جزء روش های نسبتا ارزان در جراحی های معده می باشد . چون نوع و تجهیزات آن به نسبت ارزان می باشند .
روش های جراحی متابولیک
این روش ها روی متابولیسم طبیعی بدن و همچنین یک سری اختلال های ایجاد در بدن تاثیر دارند. روش های متابولیک معمولا روی فشار خون ، چربی بالای موجود در خون ، انواع دیابت ها ، مشکلات تنفسی فرد و … تاثیر گذار هستند .
تاثیر گذاری این روش ها در درمان کامل و صدر در صدی دیابتها ، که اخیرا در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شود ، به طور کامل اثبات نشده است و نمی توان آن را به شکل قطعی پذیرفت. منتهی متدهای بای پس و اسلیو بین 75 تا 85 درصد تاثیر مستقیم بر درمان انواع دیابت دارند و در تحقیات متعدد ثابت شده اند.
بعد از انواع جراحی های معده برای لاغری شرایط تحرک و ورزش به چه صورت می باشد ؟
اشخاصی که دچار چاقی شدید و مفرط هستند ، دارای ریسک و خطر پذیری بالاتری نیز در خصوص ابتلا به بیماری های خاصی نظیر انواع دیابت ، چربی خون ، فشار خون ، انواع سرطان های مغزی و قلبی هستند . این افراد معمولا از رژیم های خالص و ورزش نتیجه های کاملی دریافت نمی کنند و حتی نیاز به دارو درمانی نیز خواهند داشت .
لذا این گونه افراد با توجه به خطر ابتلا به بیماری های ذکر شده ، بهتر است هر چه سریع تر از روش های جراحی شروع کاهش وزن و لاغری خود نمایند و به وزنی نرمال برسند .
البته جراحی به تنهایی نیز کافی نبوده و فقط یک راه کمکی برای این افراد است ، پس فرد باید به خودش قول دهد که به صورت بلند مدت رژیم های غذایی مناسب را رعایت کند و برنامه ورزشی منظمی نیز برای خود تدوین و حتما اجرا نماید .
به این افراد توصیه می شود فعالیت های بدنی و ورزشی و تحرک خود را درطول روز افزایش داده و روزانه حداقل یک ساعت فعالیت ورزشی داشته باشند ، که یکی از بهترین فعالیت های پیشنهادی پیاده روی می باشد .
آیا همه می توانند به سادگی مورد جراحی معده قرار گیرند؟
لطفا جراحی را با قصابی اشتباه نگیرید و خواهشمند است که گول برخی تبلیغات را به خصوص از طریق شبکه ها ماهواره ای نخورید . شخصی که برای درمان چاقی شدید و احتمالا عمل جراحی به یک پزشک مراجعه می کند ، باید قبل از اقدام به مل جراحی مورد بررسی های لازم قرار گیرد . ایشان باید از نظر سیستم قلبی و عروقی و همچنی ریوی مورد بررسی های کافی قرار گیرند .
همچنین به هیچ عنوان نباید به مواد مخدر و نیز مشروبات الکلی اعتیاد داشته باشند . حتی آن هایی که دچار افسردگی و بیماری های روانی نسبتا شدید و غیر قابل کنترل هستند ( از جمله روان پریشی و یا سایکوز ) مجاز به عمل های جراحی معده برای درمان چاقی خود نمی باشند .
لذا قبل از اقدام به عمل جراحی ، باید این گونه مسائل و مشکلات مورد بررسی قرار گیرند و حل شوند.
حتی ممکن است این بحث های مشاوره ای و روان درمانی یک تا چند ماه به طول بیانجامد .
پس اگر نزد یک جراح مراجعه کردید و ایشان تصمیم گرفت خیلی سریع شما را جراحی کند ، به دانید یک جای کار می لنگد و حتما مشکلی وجود دارد . و نیز بدانید انواع جراجی ها و از جمله جراحی ها مرتبط با لاغری ( جراحی های معده ) دارای عوارشی هستند ، هر چند خود چاقی مفرط نیز بدون مشکلات و عارضه نیست .
چه نکاتی لازم است قبل از اقدام به جراحی های معده بدانیم ؟
1-قطعا بعد از انجام عمل ، اگر کاهش وزن به صورت ناگهانی و خیلی سریع اتفاق بیافتد ، پوست شخص دچار افتادگی می شود . البته جوان تر ها و نیز ورزش کاران کمتر دچار این مشکل می شوند.
2-نتیجه های ناشی از روش هایی مثل بالون زدن و بست بند ( باندینگ ) دائمی نیست . و بهتر است برای دریافت نتایج بلند مدت و همشیگی از متدهایی نظیر بای پس و اسلیو معده استفاده نمایید.
3-روش هایی سبیه بالون زدن و بست بند بیشتر مناسب افرادی است که تصمیم دارند خیلی سریع و به مقدار زیادی وزن کم کنند .
4-می بایست بعد از اقدام به عمل جراحی ، برنامه منظم ورزشی نیز داشته باشید. و از نظر تغذیه هم یکی سری مکمل ها جهت جبران املاح و ویتامین های بدن مصرف نمایید. حتی برخی ممکن است به جراحی پلاستیک نیز روی نیاز داشته باشند.
از نظر هزینه جراحی معده ، باید به این نکته چهار بیشتر توجه شود ، چون این بند می تواند با احتمال عمل جراحی زیبایی و پلاستیک ، به مجموع هزینه های شما ( هزینه جراحی معده ) بیفزاید.
چه مقادیری از پارامتر بی ام آی بهتر است عمل جراحی معده را انجام دهند ؟
شاخص حجم و توده بدن افراد ( بی ام آی ) به صورت طبیعی و نرمال بین اعداد 18.5 تا 25 می باشد . بین 25 تا 30 شامل افراد داری اضافه وزن می باشد . و تا بی ام آی 35 مربوط به چاقی درجه اول و تا 40 مرتبط با چاقی درجه دوم است .
و اما در بی ام آی های بالاتر از 40 موضوع چاقی های شدید یا مفرط پیش می آید . افرادی که دارای شرایط بی ام آی بالاتر از 40 هستند ، بهتر است مورد عمل جراحی قرار گیرند.
آن هایی هم که بی ام آی شان از 35 تا 40 بودهو از لحاظ یک سری بیماری ها ( مثل فشار خون ، درد در کمر ، چربی بالا در خون و … ) مشکل خاصی ندارند ، می توانند مورد جراحی معده قرار گیرند.
از طرفی سازمان دارو و غذای آمریکا برای افرادی با بی ام آی 30 تا 35 نیز روش هایی نظیر حلقه گذاری و یا بستن بند را پیشنهاد داده است.
در همه روش های مربوط به جراحی معده جهت لاغری ، نقش ژنتیک و نیز سبک زندگی فردی ( اغذیه ، ورزش و … ) را مد نظر قرار دهید . چون همه این ها به همراه مواردی دیگر نظیر اعتیاد به مواد مخدر و نیز مشروبات الکلی در میزان وزن افراد و بنابراین در میزان نتیجه گیری و کاهش وزن ایشان از راه های درمانی موثر هستند.
هزینه های معمول در عمل های جراحی معده به چه صورت می باشد ؟
بخش عمده هزینه جراحی معده و به خصوص در کشور ما ایران ، به تجهیزات مورد استفاده در عمل ، بستگی دارد . این امکان وجود دارد که یک کارتریج یا استاپلر مورد استفاده در جراحی رقمی میلیونی ( البته تک رقمی ) داشته باشد. و به طور معمول هم از این اقلام حدود 5 عدد در جراحی هر فرد استفاده می شود.
مطمئنا در بحث هزینه جراحی معده ، دولتی یا خصوصی بودن بیمارستان محل جراحی نیز بسیار موثر است . چون معمولا هزینه این چنین جراحی ها ( هزینه جراحی معده ) در مکان های درمانی خصوصی حدود تا 3 برابر همان هزینه جراحی معده در بیمارستان های دولتی و تا 2 برابر هزینه ها در مکان های نیمه دولتی می باشد.
نکته
یک مورد جالب این که روش جراحی متابولیک که یکی از روش ها برای کاهش وزن با تاثیر مستقیم بر متابولیسم بدن است و اخیرا در کشور ترکیه مورد تبلیغ قرار گرفته است ، رقمی چند صد میلیون تومانی را دارد . همچنین شما می توانید پوشش بیمه ای مناسب را برای مشولیت این چنین جراحی ها انتخاب و پیگیری نمایید.
ضمنا در مورد هریک از روش های جرحای معده ، برای برآورد بهتر هزینه جراحی معده ، نسبت به مدت زمان آن روش جراحی و همچنین میزان بستری شدن خود در بیمارستان تحقیق و بررسی بیشتری داشته باشید . چون همه این ها نیز در هزینه جراحی معده شما مستقیما تاثیر گذار خواهند بود.
معمولا میزان زمان بستری شدن در عمل های جراحی معده چند روز می باشد ؟
میزان بستری در بیمارستان بعد از جراحی های معده از 2 تا 7 روز نوسان دارد ، اغلب بیماران مورد جراحی معده ، می توانند به کارهای معممول روز مره خود برسند و بین 10 تا 20 روز پس از جراحی می توانند به کار خود برگردند که البته این موضوع به شرایط فردی و نوع شغل آن ها نیز بستگی دارد.
برخی از بیماران سوالاتی در خصوص ریزش یا عدم ریزش موها بعد از عمل های جراحی معده دارند . باید عرض کرد از هر روشی ( خواه جراحی و یا غیذ از آن ) به طور ناگهانی وزن کم نمایید ، احتمالا با ریزش موها نیز مواجه خواهید شد.
که البته این مسئله می تواند بین 3 تا 12 ماه پس از عمل جراحی دیده شود و کاملا موقتی بوده و در همه اشخاص نیز به شکل ثابتی نیست . در نهایت نیز موهای که ریخته اند، مجددا رشد خواهند کرد.
برای پرداخت بهتر هزینه جراحی معده و پوشش های انواع بیمه ها چه باید کرد ؟
در ابتدا باید عرض شود که راهنمایی های ذیل عمدتا به هدف اطلاع رسانی می باشد و با عنایت به این که قیمت های انواع تجهیزات و تعرفه های عمل های جراحی و … مدام در حال تغییر هستند ، امکان اینکه قیمت های دقیقی مشخص شود ، وجود ندارد.
هر یک از بیماران مورد عمل جراحی ، بهتر است جهت کسب اطلاعات بهتر و دقیق تر به واحدهای بیمه گذاری خود و یا بخش های مالی و حسابداری بیمارستان ها مراجعه داشته باشند.
بیمه های درمانی در ایران معمولا در دو بخش تقسیم بندی می شوند.
* بیمه های پایه ( خدمات درمانی و سازمان تامین اجتماعی ) * بیمه های تکمیلی ( از قبیل ایران ، آسیا ، سامان ، آتیه سازان ، دانا و … ) . پوشش بخش های دولتی ، تامین اجتماعی و دانشگاه ها به عهده بیمه های نوع پایه هستند. و انجام عمل های که حالت درمانی داشته باشد ، در مراکز با پوش بیمه ای پایه قابل انجام است.
پوشش دادن درمان ها و جراحی ها در بخش خصوصی معمولا توسط بیمه های تکمیلی قابل انجام است . که برای هر فرد سقف پرداخت و میزانی به عنوان فرانشیز در نظر گرفته می شود .
که بر اساس انواع بیمه ها و مقدار حق بیمه ای که شخص می پردازد ، میزان پوشش بیمه تکمیلی نیز متفاوت خواهد بود . مثلا در عملی جراحی با هزینه ای حدود ده میلیون ، اگر سقف پوشش بیمه تکمیلی نیز در عمل های جراحی 10 میلیون تعریف و میزان فرانشیز نیز 30 درصد تعیین شده باشد ، شخص بیمار می بایست سه میلیون تومان را بپردازد و ما بقی یعنی هفت میلیون نیز توسط بیمه پرداخت می شود .
حتما صفحه بهترین بیمه تکمیلی برای عمل اسلیو معده و عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی دی را مطالعه کنید.
هزینه عمل ها و چگونگی پوشش بیمه ها چگونه می باشد ؟
ابتدا وضعیت بیمارانی که تحت هیچ بیمه ای نمی باشند تا بررسی می کنیم.
برای آن دسته از بیماران که تحت بیمه های تکمیلی و پایه نیستند ، عمل های جراحی کاملا به صورت آزاد انجام می شوند. ایشان متحمل پرداخت دو مدل هزینه هستند.
پیشنهاد می کنیم از پست هزینه عمل اسلیو با بیمه نیروهای مسلح دیدن کنید.
1-هزینه های پرداختی به بیمارستان محل عمل جراحی :
هزینه های مربوط به بیهوشی بیمار ، حق الزحمه به دکتر جراح ، هزینه های اتاق عمل و … در این بخش قرار گرفته اند .
هزینه تجهیزات تخصصی از هزینه های بند 1 جدا می باشد و باید جداگانه پرداخت شوند. به طور مثال این تجهیزات تخصصی جراحی بر اساس آخرین تعرفه های تصویب شده وزارت بهداشت در سال 1398 مبالغی بین پانزده تا بیست میلیون را در بر خواهند داشت.
که اگر میزان مدت بستری در فرد در بیمارستان و به ویژه در بخش هایی نظیر ICU و CCU زیاد شود ، این هزینه ها نیز در مجموع افزایش چشم گیری خواهند داشت .
2-هزینه وسائل و تجهیزات تخصصی جراحی :
که مبلغ این تجهیزات با تغییرات ارزش ارز متغیر می باشند . نتیجتا در حال حاضر هزینه معمول عمل های جراحی معده در بیماران با شرایط عادی ، مقداری بالاتر از بیست و پنج میلیون خواهد شد.
منظور از بیماران با شرایط عادی آنهایی است که در همان روز عمل بستری گشته و احتیاجی به اقدامات خاص و اضافی ندارند و عصر روز بعد از عمل جراحی نیز از بیمارستان ترخیص می شوند.
در ادامه به بررسی افرادی می پردازیم که بیمه حداقلی یعنی پایه دارند ولی دارای بیمه تکمیلی نیستند.
بیمه های پایه همان تامین اجتماعی ، ارتش و خدمات درمانی هستند.
با توجه به این که این گونه بیمه ها تنها هزینه های انجام شده در مراکز و بیمارستان های دولتی را پوشش می دهند ، اگر انجام عمل های جراحی از جمله معده در مراکز خصوصی صورت گیرد ، پوشش مستقیمی از جانب بیمه پایه برای پرداخت هزینه ها وجود نخواهد داشت.
بنابراین شخص عمل شده می تواند بعد از اتمام جراحی ، مدارک و فاکتورهای مربوطه را از مراکز درمانی خصوصی دریافت و به آن ها را به بیمه تحویل داده و بیمه ها نیز بر اساس تعرفه های خاص خودشان بخشی از هزینه ها را متقبل می شوند.
البته می بایست قبل از اقدام به عمل جراحی ، شخص بیمار ، مورد معاینه یکی از پزشکان مورد اعتماد بیمه پایه قرار گیرد و از ایشان تاییدیه ای برای جراحی و پرداخت هزینه ها توسط بیمه پایه دریافت کند.
در این قسمت به بررسی بیمارانی می پردازیم که دارای بیمه های تکمیلی باشند.
بسیاری از بیماران مورد عمل های جراحی معده ، تحت پوشش بیمه های تکمیلی مختلف با عناوی متنوع هستند.
بنابراین نوع عملکرد و سطح پوشش و تعهدات هر یک از این بیمه ها متفاوت است و متاسفانه بخش نامه های ایشان مرتبا دچار تغییر می شوند . بنابراین بهترین روش برای کسب اطلاع و آگاهی بیشتر ، پیگیری از بیمارستان محل جراحی و بخش مربوط به بیمه های تکمیلی می باشد.
البته با اطلاعاتی که از سوی برخی بیمارستان ها و همچنین برخی بیماران به دست آمده ، فعلا بیمه های تکمیلی عمل های جراحی فقط برای افرادی با بی ام آی بالاتر از 40 پذیرفته شده است.
بنابراین در زمان گرفتن تاییدیه برای پرداخت حق بیمه های تکمیلی ، حضور فیزیکی خود بیمار اجباری می باشد . چون پزشک مورد اعتماد بیمه تکمیلی ، قد و وزن بیمار را با حضور خودش اندازه گیری می کند و پارامتر بی ام آی را به دست می آورد و تاییدیه لازم را بر اساس آن صادر می کند.
بعد از این که پزشک توسط بیمه تکمیلی خود از نظر بی ام آی برای جراحی معده ( درمان چاقی ) مورد تایید قرار گرفت ، جهت آگاهی از هزینه های تقریبی عمل جراحی معده خود ، می بایست مقدار سقف تعهدات بیمه و عدد فرانشیز را پیگیری و از آن ها مطلع شود .
مثال
مثلا اگر بیماری تحت بیمه ای تکمیلی تا سقف جراحی 10 میلیون و مقدار ده درصد فرانشیز باشد ، و اگر کل هزینه های جراحی طبق تعرفه های مصوب ، چیزی حدود بیست و پنج میلیون شود ، نهایت پرداخت توسط بیمه تکمیلی 9 میلیون خواهد بود و ما بقی یعنی 16 میلیون دیگر می بایست توسط بیمار تقبل شود.
که البته به طور معمول از این قسمت مابقی ، حدود 10 میلیون آن مربوط به تجهیزات تخصصی است و بنابراین بیمار اگر تحت پوشش بیمه های پایه نیز باشد ، می تواند بعد از عمل مدارک و فاکتورهای بیمارستانی را به بیمه پایه خود تحویل نموده و بخش عمده ای از هزینه ها را دریافت نماید . البته مشروط بر این که قبل از اقدام به عمل از بیمه های پایه نیز تاییدیه دریافت کرده باشد.
باید عرض کرد این روند ذکر شده تا اواخر خرداد 1397 قابل اجرا بوده است و با عنایت به تغییر و تحولات زیاد در نوع پوشش و سطح تعهدات و مقادیر فرانشیز در بیمه ها ، تیم های جراحی و گروه های مشاور تاثیر و نقشی در آن ندارند و بیماران متقاضی عمل های جراحی معده موظف هستند قبل از اقدام به عمل جراحی ، پیگیری های لازم جهت کسب اطلاعات بیشتر را از طریق نمایندگی های بیمه ای و بیمارستان ها انجام دهند.
انواع قرارداد بیمه های مکمل به چه صورت می باشند ؟
این قرارداد ها 2 مدل می باشند :
1-قرارداد هایی که مستقیما با بیمارستانی که پزشک معالج در آنجا فعالیت دارد ، بسته می شوند : در این مدل شخص بیمار از پزشک معالج خود دستور بستری دریافت می کند و به سازمان مربوط به بیمه مراجعه می نماید و از آنجا یک معرفی نامه جهت بستری شدن خود می گیرد . پس در این شرایط بیمار فقط بخش فرانشیز هزینه ها را طبق محاسبات فوق الذکر پرداخت خواهد کرد.
2-شامل قرارداد های غیر مستقیم :
در این موارد سازمان بیمه کننده به شخص بیمار تعهد می دهد که هزینه ها را تا حد سقف قابل تعهد و با توجه به مقدار فرانشیز بعد از انجام عمل و با ارائه مدارک و فاکتورهای کافی ، پرداخت می کند.
بنابراین بیمار مورد جراحی ابتدا خودش مجموع هزینه ها رو تقبل و پرداخت خواهد کرد و سپس با جمع آوری مدارک و مستندات و دریافت فاکتور های بیمارستانی ، آن ها را به سازمان های بیمه ای تحویل و مبالغ مورد نظر را تا سقف تعهد دریافت می کند. در برخی شیوه های بیمه ، سقفی برای هزینه ها تعریف نشده و همه هزینه ها قابل پرداخت بوده و همچنین شامل فرانشیز نیز نمی شوند.
3- عدم تظیم هرگونه قراردادی با بیمارستان های محل کار پزشک مربوطه :
در این حالت همه مخارج و هزینه ها را خود شخص بیمار ، تقبل و پرداخت خواهد کرد و اصطلاحا هزینه ها کاملا آزاد می باشند .
دیگر توضیحات در خصوص هزینه ها
1-هزینه های تجهیزات و لوازم مورد نیاز
2-هزینه های بیمارستانی
بعضی از هزینه های جانبی در عمل های جراحی ، نظیر دستگاه لاپاروسکوپ و بستری شدن شخص در اتاق های ویژه و یا vip شامل بیمه نمی شوند. امروزه در سطح کشور ، بیمه های پایه و تکمیلی برای انجام عمل های جراحی چاقی لاپاروسکوپی فقط افرادی با شرایط بی ام آی بیشتر از 40 را قبول می کنند.
و اگر فردی به انواع دیابت نیز مبتلا باشد ، برای آن ها مقادیر بی ام آی بالاتر از 35 نیز مورد قبول می باشد. برخی هزینه ها که قبل از انجام این حراجی ها توسط مشاوران بیمارستانی و بیمه ای به بیماران اطلاع رسانی می شوند، دقیق نیست و به صورت تقریبی می باشند و اگر فرد در اتاقهای ویژه و یا vip بستری شود و تعداد روزهای بستری ایشان نیز بیشتر شود ، مطمئنا مجموع هزینه های جراحی وی ، افزایش خواهد یافت.
امروزه وضعیت پوشش های بیمه ای در عمل های جراحی به چه صورت می باشد ؟
مدیریت تحقیقات جراحی های کمتر تهاجمی بیمارستان حضرت رسول اکر (ص) در اظهاراتی بیان داشت : متاسفانه میزان چاقی در بزرگ سالان در سال های اخیر تا پنج برابر زیادتر شده است .
و این در شرایطی است که به طور میانگین در طول هر ماه بیش از 1200 نفر برای نخستین بار به مرکز کلینیک چاقی مراجعه می نمایند . جالب این که از این تعداد حدود دویست نفر آن ها به چاقی های شدید مبتلا شده اند . و بخش عمده ای از این آمار را نیز خانم ها تشکیل می دهند.
وی اظهار دارد که در نخستین مراجعه این اشخاص و ویزیت شدن آن ها جهت تشخیص و یا درمان چاقی ، مقدار چربی در بخش مختلف بدن ایشان براساس سن و قد و وزنشان مورد بررسی قرار می گیرد.
به صورت کلی اگر چاقی و اضافه وزن زیادی برای این افراد تشخیص داده شود ، ایشان تا پایان درمان خود از 4 نوبت ویزیت توسط متخصص های تغذیه ، پزشکی فیزیکی ، روان پزشک و یا حتی متخصص های غدد استفاده می کنند که اغلب آن ها با پوشش های بیمه ای تا سطح 90 هزینه ها خواهد بود. و این در حالی است که مجموع هزینه ها برای درمان چاقی در دیگر کلینیک های خصوصی ، دست کم 4 برابر نرخ های دولتی می باشد.
طبق اظهارات مدیریت مرکز تحقیقات عمل های جراحی کم تر تهاجمی : متاسفانه طی سال های اخیر و به ویژه در خانم ها ، موضوع چاقی شدید و مفرط به شکل چشم گیری افزایش نشان می دهد.
به صورتی که در طول یک هفته دست کم 20 مورد از جراحی های مربوط به چاقی شدید انجام می گیرد . و به شکل کلی از میان مراجعه کنندگان برای درمان چاقی های مفرط اغلب حدود یک شششم آن ها اقدانم به جراحی می کنند.
ایشان اظهار داشت که در میان روش های موجود و مرسوم برای درمان چاقی های مفرط ، روش گذاشتن بالون به هیچ وجه برای بلند مدت موثر نیست . همچنین ایشان بیان کرد : به طور معمول برای کوچک تر کردن معده با هدف درمان چاقی ، دو روش بهتر و بیشتر جواب می دهند.
این روش ها یکی :
برش دادن معده و دیگری دوخت زدن بخشی از معده فرد می باشند. منتهی در روش بالون گذاری به صورت موقتی حجم معده کاهش پیدا می کند که به صورت ناگهانی وزن بیمار مبتلا به چاقی کاهش پیدا می کند و بعد از خارج کردن آن بالن می توان از دیگر روش های تکمیلی درمان برای کوچک کردن معده شخص استفاده نمود.
ایشان همچنین بیان داشت :اگر جهت درمان چاقی های شدید و مفرط تنها روش بالون گذاری را انجام دهید ، عملا تغییرات خاصی در حجم این بخش و عضو از دستگاه گوارشی را مشاهده نخواهید کرد و علی رغم کاهش وزن اولیه در بیمار ، هر زمان بالن از بدن ایشان خارج گردد ، حجم خالی معده در اندازه قبلی خود باقی مانده و با توجه به حجم تغذیه فرد ، احتمال بازگشت مجدد اضافه وزن بسیار زیاد می باشد.
حتی ممکن است بعد از خروج بالن از معده ، شدن افزایش وزن و رسیدن به چاقی از قبل هم بیشتر شود. همچنین برای افرادی با چاقی های موضعی و بد فرم نیز در برخی بیمارستان ها و از جمله کلینیک درمان چاقی حضرت رسول ( ص) اقدامات درمانی وجود دارد. و برخی از این اقدامات درمانی نیز تحت پوشش های بیمه های ( پایه یا تکمیلی ) نیز می باشند.
جمع بندی هزینه جراحی معده :
عمده دغدغه فکری بیماران مبتلا به چاقی های مفرط ، مجموع هزینه ها می باشد . این موضع که جمع هزینه ها چقدر خواهد شد ، معمولا از سوالات مراجعه کنندگا می باشد .
بعضی عوامل که به صورت های مستقیم یا غیر مستقیم بر جراحی های مربوط به چاقی تاثیر گذار هستند عبارتند از : محل بیمارستان انجام جراحی ، پوشش های بیمه ای ( پایه و یا تکمیلی ) ، میزان سلامت فرد و شدت چاقی او و … . حال به بررسی عوامل تاثیر گذار درهزینه های جراحی ها می پردازیم :
1-نوع جراحی ها مطمئنا در هزینه ها تاثیر دارد . هر کدام از روش های اسلیو ، بای پس معده ، بستن بند ( باندینگ ) ، بالون زدن و … دارای مخارج و هزینه های متفاوتی می باشند و هر کدامشان برای تعیین مجموع قیمت آپشن ها و پارامتر های ویژه خود را دارند .
2-مطمئنا مقدار دستمزد پزشک جراح نیز در کل هزینه ها تاثیر قابل توجهی خواهد داشت . از عوامل تاثیر گذار در دستمزد پزشک معالج می توان به این موارد اشاره کرد : مقدار تجربه و سطح مهارت جراحی پزشک ، موقعیت و محل زندگی ایشان ، نوع و سختی عمل جراحی .
3-باید توجه داشت که کلینیک ( درمانگاه ) و یا بیمارستانی هم که قرار است ، عمل جراحی در آن جا انجام گیرد نیز در مجموع هزینه ها تایز دارند . ضمنا تنوع خدماتی که آن مکان های درمانی به هر بیمار ارائه می دهند نیز بر مجموع قیمت ها تاثیر دارد .
هزینه های مترفقه در جراحی های لاغری و معده
1-هزینه های مربوط به پزشک بیهوشی
2-هزینه های تیم های جراحی و دستارهای پزشک معالج
3-تجهیزات و ابزار مخصوص جراحی
4-هزینه های مشاوره در صورت لزوم
5-هزینه های مراجعات بعدی شخص بعد از عمل جراحی و پرداخت ویزیت ها به پزشکان متخصص
در این بین باید توجه داشت که برخی هزینه ها نیز به صورت بلند مدت و تا سال ها بعد از عمل جراحی باید تقبل شوند . از این دسته هزینه ها می توان به مواردی نظیر :
1- هزینه باشگاه های ورزشی
2 – هزینه مکمل های غذایی و دارویی . را نام برد . و نکته جال این که هزینه هایی که یک فرد با چاقی مفرط و قبل از عمل جراحی دارد ، در برخی افراد ممکن است هزینه های جراحی مربوط به چاقی آن فرد نیز بیشتر شوند .
از هزینه هایی که یک فرد چاق مفرط تا قبل از عمل متقبل می شود می توان به مواردی نظیر هزینه باشگاه ها – رژیم های خاص غذایی برای لاغر شدن – داروهای لاغری و … را نام برد .
بنابراین در اغلب افراد با شرایط چاقی شدید ، انتخاب یکی از روش های مناسب جراحی برای رهایی از چاقی به صرفه تر از تقبل خود هزینه های ناشی از چاقی مفرط می باشد .
البته این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر چه برخی روش های جراحی بسیار ارزان قیمت تر هستد ، اما به جهت توجه به سلامت فردی خود ، بهتر است از روش های بهتر و موثرتر ( هر چند اندکی گران تر باشند ) ، استفاده نموده و سلامتی خود را به خاطر ارزانی برخی از روش ها به خطر نیندازید.
هزینه عمل جراحی رفلاکس معده
برای دریافت هزینه های عمل جراحی رفلکس معده نیز می توانید با کلینیک دکتر مهدی سلیمی در تماس باشید.
شما می توانید ضمن دریافت مشاوره اولیه رایگان تلفنی از هزینه های جراحی رفلاکس معده نیز باخبر شوید.
یک پاسخ
عمل جدید واسه رفلاکس چقدره