در این مقاله، سعی داریم در ارتباط با موضوع من رژیم شیر گرفتم اطلاعاتی را در اختیار علاقمندان به رژیم لاغری شیر، قرار دهیم. یکی از بزرگترین اهداف پیروی از رژیم های لاغری، رسیدن به تناسب اندام و حفظ سلامتی، می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم شیر با ما در تماس باشید.
بدون تردید، داشتن یک اندام متناسب، خود می تواند عاملی بر تایید سلامت جسمانی فرد در نظر گرفته شود و از بروز بسیاری از انواع بیماری ها، نظیر چاقی و یا بیماری های مرتبط به چاقی، جلوگیری به عمل آورد.
مقدمه
لذا، در این مقاله، به بررسی تاثیر رژیم لاغری شیر بر کاهش وزن و نیز تاثیرپذیری آن بر هر سطح از درجات چاقی، بپردازیم. اگر شما نیز از علاقمندان به داشتن اندامی متناسب می باشید و به دنبال راهی برای رسیدن به هدف خود می باشید، با ما تا پایان مقاله من رژیم شیر گرفتم همراه شوید.
پیشنهاد می کنیم از پست محاسبه bmi بر اساس سن دیدن کنید.
تجربیات کسانی که گفته اند من رژیم شیر گرفتم
حتما مقاله جنجالی، آیا شیر چاق می کند را مطالعه کنید.
پیش زمینه ای بر رژیم شیر
یکی از راه های کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، در مدت زمانی کوتاه، پیروی از رژیم لاغری شیر می باشد. در این رژیم لاغری، همان گونه که می توان از نام این رژیم لاغری به آن پی برد، ماده اصلی و عمده موجود در آن، فقط و فقط شیر می باشد.
یکی از مهم ترین خواص یک رژیم لاغری مناسب، این است که تنها بر کاهش وزن تمرکز نداشته باشد. یک رژیم لاغری استاندارد و صحیح، رژیمی است که در آن، تمرکز اصلی بر روی حفظ سلامتی و به دست آوردن شرایط مناسب جسمانی و روحی باشد.
در این رژیم لاغری استاندارد، تمامی ویتامین ها و مواد مغذی لازم برای بدن، در طول یک شبانه روز، می بایست در نظر گرفته شده باشد.
شیر، به عنوان یک ماده مغذی، فواید بسیاری را برای بدن به همراه دارد و رژیم شیر، یکی از قدیمی ترین انواع رژیم کاهش وزن، به شمار می رود. در مقاله من رژیم شیر گرفتم ، نگاهی بر چگونگی این رژیم لاغری و میزان تاثیرپذیری و نکات مثبت و منفی آن، خواهیم پرداخت.
رژیم شیر چیست؟
رژیم شیر، نوعی از انواع رژیم های کاهش وزن می باشد که در آن، شیر به عنوان ماده غذایی اصلی آن، استفاده می گردد.
رژیم شیر، انواع مختلفی دارد که از آن جمله، می توان به رژیم سه روزه شیر و نیز رژیم 15 روزه شیر، اشاره کرد. البته این دو رژیم تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در ادامه، به آن ها خواهیم پرداخت.
رژیم های لاغری، از نوع رژیم شیر را، اصطلاحاً رژیم های تک بعدی می گویند. زیرا که در این نوع از رژیم های لاغری، تنها از یک نوع ماده مغذی، استفاده می شود.
البته این نوع از رژیم های کاهش وزن، به سبب آن که، قادر به تامین تمامی ویتامین ها و مواد مغذی بدن، نمی باشند، به صورت اصولی، مورد تایید پزشکان نمی باشد.
شیر، یک ماده غذایی کامل است
شیر، یک ماده غذایی کامل است، که حاوی میزان قابل توجهی، کلسیم می باشد. کلسیم موجود در شیر، در کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، بسیار تاثیر گذار می باشد. کلسیم موجود در شیر، می تواند باعث چربی سوزی شود. این چربی سوزی، در ناحیه شکمی و پهلوها، بیشتر خود نمایی می نماید.
در رژیم کاهش وزن به کمک شیر، از فرد خواسته می شود که برای مدت مشخصی، فقط و فقط شیر بخورد و از مصرف هر نوع ماده غذایی دیگر، خودداری کند.
با توجه به این که، شیر حاوی میزان قابل توجهی کلسیم و ویتامین D می باشد، رژیم گیرنده پس از این رژیم غذایی، هیچ کمبودی از لحاظ این دو ماده غذایی، نخواهد داشت.
رژیم کاهش وزن شیر، تنها بر پایه مصرف شیر، استوار است
از سوی دیگر، همان طور که به آن اشاره شد، رژیم کاهش وزن شیر، تنها بر پایه مصرف شیر، استوار است. لذا، به سبب وجود نداشتن بسیاری از مواد مغذی و حیاتی برای بدن در شیر، این رژیم لاغری می تواند مشکلات بسیاری را از لحاظ جسمی و روحی، برای رژیم گیرنده، به وجود آورد.
در همین راستا، توصیه می شود، اگر برای کاهش وزن خود، تمایل به پیروی از رژیم لاغری شیر دارید، ابتدا با یک متخصص حرفه ای در امر تغذیه، مشورت نمایید.
هم چنین، اگر به بیماری و یا حساسیت خاصی دچار هستید، توصیه می شود که پیش از پیروی از این رژیم لاغری، حتماً پزشک متخصص را از بیماری و یا حساسیت خود و یا داروهایی که مصرف می نمایید، مطلع نمایید و از او در این راستا، مشورت بگیرید.
پزشک متخصص تغذیه، با توجه به شرایط روحی و جسمی شما، می تواند بهترین نوع رژیم شیر را به شما معرفی نماید
چنان چه اصرار به پیروی از این رژیم لاغری داشته باشید، پزشک متخصص تغذیه، با توجه به شرایط روحی و جسمی شما، می تواند بهترین نوع رژیم شیر را به شما معرفی نماید. همان طور که به آن اشاره شد، شیر حاوی میزان بالایی از ویتامین D می باشد.
ویتامین D عاملی مؤثر در حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها می باشد. هم چنین، ویتامین D می تواند سیستم ایمنی بدن را سالم و سلامت نگه دارد و به جذب راحت تر و بهتر کلسیم و فسفر نیز، کمک نماید.
از همین رو، رژیم شیر، فواید و مضررات خاص خود را دارد که در ادامه مطلب من رژیم شیر گرفتم به این موارد، اشاره خواهیم کرد.
نحوه عملکرد رژیم لاغری شیر
رژیم لاغری شیر، از انواع رژیم هایی می باشد که به هدف کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، انجام می گیرد و رژیم گیرنده در مدت زمانی که از این رژیم لاغری پیروی می کند، تنها از یک ماده غذایی، یعنی شیر، استفاده می کند.
رژیم شیر، میزان کالری مصرفی توسط بدن را کاهش می دهد که این امر سبب می شود که وزن فرد در مدت کوتاهی، تا حد قابل توجهی، کاهش یابد. علاوه بر کالری کم موجود در شیر، کلسیم موجود در آن، خود عاملی مؤثر بر چربی سوزی می باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست کالری یک لیوان شیر و کالری شیر موز دیدن کنید.
رژیم لاغری شیر، در زمان کوتاهی، عمل چربی سوزی را آغاز کرده و در یک بازه زمانی کوتاه، سریعاً وزن فرد را کاهش می دهد
رژیم لاغری شیر، در زمان کوتاهی، عمل چربی سوزی را آغاز کرده و در یک بازه زمانی کوتاه، سریعاً وزن فرد را کاهش می دهد. لذا، به افرادی که تمایل دارند در مدتی کوتاه، وزن خود را به میزان زیادی کاهش دهند، توصیه می شود که از رژیم کاهش وزن شیر، بهره بگیرند.
بر این اساس که در شیر، تمامی مواد غذایی لازم برای بدن وجود ندارد، پیروی از این رژیم لاغری، به هیچ عنوان برای مدتی طولانی، توصیه نمی شود.
زیرا که پیروی طولانی مدت از این رژیم لاغری، می تواند مشکلات جسمی و روحی شدیدی را برای فرد، به وجود آورد. رژیم شیر، در افراد مختلف، در زمان های مختلف و به میزان متفاوت، بر کاهش وزن، تاثیر می گذارد.
مشورت با پزشک متخصص تغذیه، پیش از پیروی از این رژیم لاغری توصیه می شود
از همین رو، مشورت با پزشک متخصص تغذیه، پیش از پیروی از این رژیم لاغری توصیه می شود. پزشک تغذیه می تواند بهترین دوره زمانی تاثیرگذاری این رژیم لاغری را برای فرد، مشخص نماید. رژیم سه روزه شیر و رژیم 15 روزه شیر، از انواع پرطرفدار رژیم های کاهش وزن به کمک شیر، می باشند.
به صورت کلی، این رژیم های لاغری، به صورتی برنامه ریزی شده اند که در طول روز، رژیم گیرنده می بایست روزانه 3 الی 4 لیوان شیر کم چرب را، مصرف نماید.
دنباله مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” را به بررسی روش های مختلف پیروی از رژیم لاغری شیر، پرداخته ایم. اگر شما نیز علاقمند به کم کردن وزن، در مدتی کوتاه می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه باشید.
انواع رژیم لاغری شیر
رژیم شیر، رژیمی برای کم کردن وزن در مدتی کوتاه می باشد که انواع مختلفی دارد. از انواع آن، می توان به رژیم سه روزه شیر، رژیم دوزه شیر و نیز رژیم شیر و خرما در سه روز و همچنین، رژیم و شیر و دارچین و رژیم شوک، اشاره کرد.
رژیم های مذکور، همگی تنها مثال هایی از انواع مختلف رژیم لاغری شیر، می باشند که همگی، تاثیر بسیار زیادی بر کم کردن وزن، با سرعت بسیار بالایی را دارند. در ادامه مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی برخی از انواع رژیم های لاغری شیر، اشاره کرده ایم.
لطفا از پست آیا شیر خشک چاق کننده است و رژیم شیر و موز دیدن کنید.
رژیم شیر در سه روز
رژیم شیر در سه روز، نوعی از رژیم های کاهش وزن شیر می باشد که تمرکز اصلی آن، تنها بر لاغری و کاهش وزن می باشد. در این نوع از رژیم لاغری، فرد مجاز است که در طول سه روز، فقط و فقط، شیر بنوشد.
در رژیم شیر در مدت زمان سه روز، فرد می توان در هر روز از این رژیم لاغری، در حدود 4 پیمانه نیم لیتری، که در مجموع، 2 لیتر شیر می شود، شیر بنوشد.
در این میزان از شیر، تنها 1000 کالری موجود می باشد. با توجه به این حقیقت که، بدن انسان، برای انجام فعالیت های روزانه و تامین انرژی لازم برای سوخت و ساز خود، به میزان بسیار بیشتری کالری نیاز دارد،
این میزان از کالری، تنها تامین کننده میزان کمی از انرژی لازم برای بدن می باشد
این میزان از کالری، تنها تامین کننده میزان کمی از انرژی لازم برای بدن می باشد و بدن به صورت خودکار، برای تامین انرژی مورد نیاز خود، از چربی های انباشته شده در بدن، به خصوص در قسمت های شکم و پهلو، استفاده می نماید و این امر، سبب چربی سوزی با سرعت بسیار بالایی می شود.
رژیم شیر در سه روز را، می توان از انواع رژیم های لاغری سخت گیرانه به شمار آورد.
در ادامه مبحث من رژیم شیر گرفتم به بررسی برخی دیگر از انواع رژیم شیر برای کاهش وزن، پرداخته ایم. با ما هم چنان تا پایان این مقاله همراه باشید.
رژیم شیر و خرما در سه روز
از دیگر انواع رژیم هایی که شیر، از ارکان اساسی آن به شمار می رود، می توان به رژیم شیر و خرما در سه روز، اشاره کرد. در این رژیم لاغری، فرد مجاز است که در طول روز، از دو ماده اصلی شیر و خرما، استفاده نماید.
اما لازم به ذکر است که رژیم گیرنده می تواند در رژیم لاغری خود، دو عدد میوه نیز، بخورد. وعده شام، در این رژیم لاغری، کمی متفاوت از انواع دیگر رژیم های لاغری می باشد.
بدن انسان در حالت خواب، نیاز به کالری بالایی دارد
با توجه به این امر که، بدن انسان در حالت خواب، نیاز به کالری بالایی دارد، در وعده شام در این وعده غذایی، مرغ گنجانده شده است. البته رژیم گیرنده تنها مجاز به مصرف مرغ به صورت آب پز و کبابی می باشد.
هم چنین، می توان مرغ را به همراه یک عدد سیب زمینی کوچک که آب پز و یا کبابی شده است به همراه یک بشقاب سالاد، البته بدون چربی و سس، استفاده نمود.
همان طور که از نام این رژیم پیداست، فرد می بایست این رژیم لاغری را برای سه روز پیاپی ادامه دهد تا بیشترین میزان تاثیرپذیری را تجربه نماید.
رژیم شیر و دارچین
دارچین، یکی از انواع ادویه جات می باشد که تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن دارد. از آن جا که، شیر نیز به تنهایی خود یک عامل چربی سوز می باشد، ترکیب شیر و دارچین نیز، خود می تواند یک رژیم لاغری مؤثر، به شمار رود.
در دارچین، موادی وجود دارد که خاصیت چربی سوزی داشته و سرعت چربی سوزی مؤثر رژیم شیر را افزایش می دهد. البته رژیم شیر و دارچین، به افرادی که مشکلات قلبی دارند توصیه می شود. لذا بهتر است پیش از شروع این رژیم لاغری، ابتدا با پزشک متخصص، مشورت شود.
رژیم شیر شوک
این رژیم نیز، از دیگر رژیم های کاهش وزن، در مدت زمانی کوتاه، می باشد. این رژیم لاغری، به تمامی افرادی که تمایل دارند در مدت زمانی کوتاه، بیشتر میزان کاهش وزن را تجربه کنند، توصیه می شود.
استفاده از رژیم کانادایی
این رژیم به صورتی برنامه ریزی شده است که، پیش از شروع از آن، می بایست از یک رژیم لاغری دیگر، نظیر رژیم کانادایی، استفاده شود.
هنگامی که فرد، با کمک رژیم لاغری اول، پیش از رژیم شیر، وزن خود را تا حدی کم می کند، ناگهان رژیم خود را عوض کرده و شروع به کاهش وزن، تنها با مصرف شیر، می نماید.
این عمل، سبب می گردد که شوک عظیمی به بدن وارد شود و متابولیسم بدن، تا حد بسیار زیادی، بالا برود. با بالاتر رفتن متابولیسم بدن، عمل کاهش وزن، با سرعت بالاتری رخ می دهد.
رژیم شوک شیر از رژیم های محبوب در میان سایر رژیم های شیر می باشد. در ادامه ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی چند نوع دیگر از رژیم شیر، خواهیم پرداخت.
رژیم شیر و موز
از دیگر رژیم های لاغری که ماده اصلی موجود در آن، شیر می باشد، رژیم لاغری شیر و موز، می باشد. ترکیب جادویی شیر و موز، عاملی لاغر کننده به شمار می رود. موز میزان گرسنگی را کاهش داده و احساس سیری را برای مدتی طولانی، نگه می دارد.
البته بسیار خوب است که در ترکیب شیر و موز، از یک تا دو قاشق عسل نیز، استفاده شود تا تاثیرپذیری بیشتری داشته باشد.
انتخاب عسل طبیعی، بسیار مهم می باشد
لازم به ذکر است که انتخاب عسل طبیعی، بسیار مهم می باشد. همچنین، نباید در استفاده از معجون شیر و موز و عسل، زیاده روی شود. زیرا که نتیجه معکوس خواهد داشت.
تمامی ترکیباتی که در بالا به آن اشاره شد، از انواع رژیم های کاهش وزن می باشند که در آن ها، شیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده آن ها، به شمار می رود.
در ادامه مقاله من رژیم شیر گرفتم به بحث و بررسی بیشتری در زمینه رژیم کاهش وزن به کمک شیر، خواهیم پرداخت. چنان چه تا به این جای مقاله، برای شما مفید بوده است، با ما تا پایان آن، همراه بمانید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله رژیم شیر آنجلینا جولی را مطالعه کنید.
مزایای رژیم شیر
شیر یک نوشیدنی گوارا و خشمزه می باشد. علاوه بر این، شیر یک نوشیدنی بسیار مفید برای بدن نیز، به شمار می رود. این نوشیدنی، برای تمامی کسانی، دستگاه گوارششان هیچ نوع حساسیتی به نوشیدن شیر ندارد، می تواند فواید بی شماری را در طول شبانه روز به ارمغان آورد.
شیر می تواند تضمین کننده سلامت و تندرستی فرد باشد. در دنباله مبحث ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی برخی از مزایای شیر، خواهیم پرداخت:
شیر، تضمین کننده سلامت دندان ها و استخوان ها می باشد
شیر، تضمین کننده سلامت دندان ها و استخوان ها می باشد. شیر، حاوی میزان قابل توجهی کلسیم و ویتامین دی می باشد.
هم چنین، در شیر، بسیاری از انواع ویتامین ها و نیز مواد مغذی لازم برای بدن، وجود دارد که همگی برای حفظ سلامتی استخوان ها و دندان ها، بسیار مهم می باشند. در شیر، کلسیم بسیاری نهفته است. کلسیم عامل اصلی جلوگیری از پوکی استخوان، به شمار می رود.
در شیر، پتاسیم به میزان بالایی یافت می شود. پتاسیم یک عامل مؤثر در کاهش فشار خون می باشد. پتاسیم موجود در شیر، با پایین آوردن فشار خون، به حفظ سلامت قلب، کمک شایانی می نماید.
مصرف میزان بالایی از پتاسیم نیز، می تواند مضرراتی را برای بدن به همراه داشته باشد
لازم به ذکر است که مصرف میزان بالایی از پتاسیم نیز، می تواند مضرراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. از همین رو، پیش از شروع به پیروی از رژیم شیر، توصیه می شود که حتماً با پزشک متخصص تغذیه در این رابطه، مشورت شود.
شیر حاوی میزان بالایی از ویتامین D می باشد. ویتامین D، یک عامل مؤثر در پیشگیری از بروز انواع مختلف سرطان، به شمار می رود. هم چنین، این ویتامین، تاثیر شایانی در رشد سلولی دارد.
از همین رو، با مصرف شیر، می توان از ابتلا به انواع سرطان، جلوگیری کرد. همچنین، ویتامین D سبب می شود که هورمون سرتونین، بیشتر ترشح شود.
هورمون سرتونین
هورمون سرتونین، یک عامل مؤثر بر بهبود اشتها، بهتر شدن خلق و خو و رفتار و نیز بهتر شدن روند خواب، می باشد.
لذا، کمبود ویتامین D، از بروز افسردگی و یا اختلالات روانی و نیز، بروز مشکلات متعدد کم خوابی و یا بی خوابی و بد خوابی، جلوگیری می کند. با نوشیدن شیر، میزان بالایی از ویتامین D، وارد بدن می شود که این فواید بسیاری برای بدن، دارد.
شیر، یک نوشیدنی لذید و مؤثر در روند عضله سازی، می باشد
شیر، یک نوشیدنی لذید و مؤثر در روند عضله سازی، می باشد. در شیر، انواع پروتئین ها و چربی های اشباع شده وجود دارد که تاثیر بسیار زیادی بر جلوگیری از تحلیل عضلات دارد.
مصرف شیر، فواید بی شماری برای بدن دارد که در فوق به برخی از این موارد اشاره کرده ایم.
به سبب آن که، ماده اصلی موجود در رژیم لاغری شیر، خود شیر می باشد، تمامی موارد فوق را می توان به عنوان فواید پیروی از رژیم لاغری شیر نیز، در نظر گرفت.
در ادامه مبحث من رژیم شیر گرفتم به بررسی معایب رژیم شیر خواهیم پرداخت.
معایب رژیم شیر
شیر، فواید بی شماری برای بدن دارد، اما این ماده مغذی، نمی تواند تمامی مواد مورد نیاز بدن را، تامین نماید. در این راستا، لازم به ذکر است که رژیم شیر، می تواند معایبی را نیز برای رژیم گیرنده، به همراه داشته باشد. از جمله، معایب پیروی از رژیم کاهش وزن به کمک شیر، می توان به موارد ذیل، اشاره کرد:
اولین نکته در ارتباط با پیروی از یک رژیم لاغری، توجه به سن و شرایط جسمی و روحی فرد، می باشد. هر فرد، با توجه به شرایط خود، می بایست که از یک رژیم لاغری منحصر به فرد، مناسب با وضعیت خود، پیروی نماید.
برای این امر، لازم است که فرد، پیش از انتخاب یک رژیم لاغری مناسب، ابتدا با پزشک متخصص تغذیه، مشورت نماید. لذا، اگر فرد، بدون مشورت با پزشک، اقدام به پیروی از رژیم لاغری شیر بنماید، امکان دارد که آسیب های جبران ناپذیری را به بدن خود، وارد نماید.
پیروی از یک رژیم لاغری، بر روی افراد مختلف، تاثیرات متفاوتی خواهد داشت
پیروی از یک رژیم لاغری، بر روی افراد مختلف، تاثیرات متفاوتی خواهد داشت. شرایط جسمی و روحی افراد مختلف، متفاوت می باشد. لذا، نتیجه گیری حاصل از پیروی از یک رژیم کاهش وزن نیز، نمی تواند یکسان باشد.
به صورت کلی، رژیم های لاغری، تنها در شرایطی کارگر می باشند که فرد هنوز به درجات بالای چاقی و بی ام آی، نرسیده باشد. برای افرادی که در این شرایط می باشند، رژیم لاغری و ورزش، راه های مناسبی برای کاهش وزن، به شمار نمی روند.
برای افرادی که در درجات بالای چاقی می باشند و مبتلا به بیماری چاقی مفرط هستند، کاهش وزن به روش جراحی چاقی می باشد. در بخش های آتی از مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی موضوع بی ام آی، بیشتر خواهیم پرداخت.
در شیر، لاکتوز وجود دارد
در شیر، لاکتوز وجود دارد. تعداد بسیاری از افراد به لاکتوز موجود در شیر، حساسیت داشته و دچار مشکلات گوارشی شدید، نظیر اسهال، می شوند. لذا، توصیه اکید می شود پیش از پیروی از رژیم شیر، ابتدا حساسیت خود را به لاکتوز، مورد بررسی قرار دهید تا به مشکلات و عواقب بعد از آن، گرفتار نشوید.
در رژیم شیر، ماده اصلی موجود در آن، شیر می باشد. در شیر، میزان کالری بسیار پایینی وجود دارد. از همین رو، احتمال افت کالری در هنگام پیروی از این رژیم لاغری، بسیار زیاد می باشد. یکی از عواقب ناگوار این امر، بروز مشکل تحلیل عضلانی می باشد.
تمامی عضلات بدن و پروتئین های موجود در بدن، برای سوخت و ساز و حفظ سلامت خود، نیاز به سوخت و سازی دارند که توسط کالری مصرفی فرد، ایجاد می گردد.
کاهش ناگهانی میزان کالری مصرفی
با کاهش ناگهانی میزان کالری مصرفی، بدن، انرژی مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن را، نه تنها از چربی های انباشته در بدن، می گیرد، بلکه از بافت عضلانی بدن نیز، برای ایجاد سوخت و ساز مورد نیاز خود، بهره می گیرد. این امر، سبب تحلیل بافت عضلانی می گردد که خود، اثرات ناگواری را برای فرد، به همراه خواهد داشت.
در رژیم کاهش وزن شیر، می بایست از شیر کم چرب استفاده شود. این امر سبب می شود که بدن به اندازه کافی نتواند چربی لازم برای بدن را، جذب نماید.
چربی، یکی از عوامل بسیار مهم، در بهبود عملکرد کلیه اجزای بدن به شمار می رود
چربی، یکی از عوامل بسیار مهم، در بهبود عملکرد کلیه اجزای بدن به شمار می رود. اما در شیر، خصوصاً از نوع کم چرب آن، چربی کافی برای بدن، وجود ندارد. این امر، سبب عدم کارکرد صحیح اندام های مختلف بدن می شود.
رژیم شیر، یک رژیم لاغری بسیار محدود می باشد
رژیم شیر، یک رژیم لاغری بسیار محدود می باشد. به سبب وجود شیر به عنوان عنصر اصلی این رژیم لاغری، بسیاری از انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و فیبر جذب بدن نمی شوند. این امر، سبب می شود که بدن از لحاظ جسمی و روحی، هر دو دچار صدمات جبران ناپذیری شود.
تمامی موارد فوق الذکر، از جمله مضررات رژیم لاغری شیر می باشند. لازم به ذکر است که، رژیم لاغری شیر و یا هر رژیم لاغری دیگری، نمی توانند در شرایطی که فرد دارای بی ام آی بالا باشد، مؤثر عمل کند.
برای افرادی که به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار می باشند، این رژیم لاغری نه تنها تاثیر چندانی بر کاهش وزن نخواهد داشت، بلکه ممکن است ضررات جبران ناپذیری را به فرد رژیم گیرنده، تحمیل نماید.
به سبب اهمیت مبحث بی ام آی، در روند تاثیرگذاری یک رژیم لاغری، در بخش های آتی از مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی مبحث بی ام آی، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
بی ام آی چیست؟
بی ام آی، در حقیقت BMI که مخفف Body Mass Index است، می باشد. این شاخص، نشان دهنده میزان چربی انباشته شده در بدن می باشد.
با دانستن شاخص توده بدنی، فرد می تواند از وضعیت جسمانی خود مطلع شده و در صورت بالا بودن میزان بی ام آی، به دنبال یک راه حل سریع، برای درمان وضعیت موجود و نیز بازگشت و حفظ سلامتی، باشد.
شاخص توده بدنی، یا همان بی ام آی، از یک فرمول ساده پیروی می کند
شاخص توده بدنی، یا همان بی ام آی، از یک فرمول ساده پیروی می کند و یک معیار جهانی و بین المللی برای محاسبه میزان چاقی و یا لاغری یک فرد، به شمار می رود.
با بهره گیری از مقیاس bmi چنان چه فرد، به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار باشد، مشخص شده و فرد می بایست به دنبال راهی سریع برای درمان باشد.
از سوی دیگر، اگر فرد به مشکل لاغری بیش از حد نیز، مبتلا باشد، با محاسبه این معیار، می تواند مشکل خود را درمان نماید. همان طور که به آن اشاره شد، فرمول محاسبه BMI بسیار آسان است و در ادامه مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به نحوه محاسبه آن، اشاره نموده ایم.
نحوه محاسبه بی ام آی
محاسبه شاخص توده بدنی، کار بسیار آسانی است. برای بدست آوردن این شاخص، کافیست که وزن فرد را بر حسب کیلوگرم، بر مجذور قد، بر حسب متر، تقسیم شود.
عدد بدست آمده، نشانگر شاخص توده بدنی فرد، یا همان BMI می باشد. البته محاسبات پیچیده تر و دقیق تری نیز برای اندازه گیری مقدار دقیق بی ام آی وجود دارد که در آن، از شاخص های دیگری نظیر سن و جنسیت نیز، استفاده می شود.
اما همان نسبت وزن به قد، خود تا حدی قابل استناد و قابل قبول می باشد. هر یک از مقادیر BMI نشان گر وضعیتی در فرد می باشد که در ادامه، به بررسی هر یک از این مقادیر، خواهیم پرداخت:
مقادیر مختلف بی ام آی
مقادیر بدست آمده از تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد، بر حسب متر، می تواند بسیار متفاوت باشد. در زیر به صورت کلی به ذکر این مقادیر پرداخته ایم و در ادامه به تفسیر هر یک از این مقادیر، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان تا ادامه مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” همراه باشید.
اگر اندازه بی ام آی =>
- زیر عدد 18.5 باشد، این عدد نشان دهنده کمبود وزن در فرد، می باشد.
- ما بین دو عدد 18.5 و 24.9 باشد، فرد در یک محدوده وزنی-قدی کاملاً نرمال قرار دارد.
- ما بین دو عدد 25 و 29.9 باشد، این بدان معناست که فرد دارای اضافه وزن می باشد.
- مابین دو عدد 30 و 34.5 باشد، این بدان معناست که فرد به بیماری چاقی درجه یک مبتلا می باشد.
- مابین دو عدد 35 و 39.9 باشد، این به معنای ابتلای فرد به بیماری چاقی درجه دو می باشد.
- بیش از عدد 40 باشد، فرد در محدوده چاقی خطرناک و مفرط قرار دارد. به این درجه از چاقی، چاقی درجه 3 می گویند.
تفسیر مقادیر مختلف بی ام آی
در ادامه مبحث من رژیم شیر گرفتم و شاخص توده بدنی، به تقسیر تک تک بازه های فوق الذکر خواهیم پرداخت و تاثیر رژیم های مختلف غذایی را بر هر یک از آنها، بررسی خواهیم کرد:
شاخص توده بدنی کمتر از 18.5
داشتن بی ام آی کمتر از 18.5، یک نشانه خطرناک و تحدیدی برای سلامت فرد می باشد. وزن و قد این فرد با یکدیگر در یک تعادل منطقی قرار ندارند و از حد ایده آل، فاصله بسیار دارد. این فرد، دچار سوء تغذیه می باشد و در شرایط خاص، حتی احتمال مرگ نیز، وجود خواهد داشت.
این افراد می بایست بدون هیچ اتلاف وقت، به پزشک متخصص تغذیه برای درمان خود، مراجعه نمایند و این مشکل را به سرعت، بر طرف نماید. شاخص توده بدنی کمتر از 18.5 می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از آن جمله می توان ابتلا به یک بیماری مزمن و طولانی مدت، اشاره کرد.
این سوء تغذیه می تواند به دلیل مصرف نادرست و بی رویه مواد مخدر و یا الکل نیز باشد
هم چنین، این سوء تغذیه می تواند به دلیل مصرف نادرست و بی رویه مواد مخدر و یا الکل نیز باشد. از دیگر دلایل این امر، می توان به سالخوردگی اشاره کرد.
در این حالت، پزشک در ابتدا می بایست فرد را با دقت معاینه نموده و در صورت نیاز، آزمایشاتی را مبنی بر بررسی علت این مشکل، تجویز نماید.
لازم به ذکر است که اگر بی ام آی کمتر از 16.5 باشد، احتمال ابتلا به بیماری آنورکسیا یا همان بی اشتهایی، افزایش می یابد که نوعی بیماری عصبی بوده و منجر به مرگ می گردد.
شاخص توده بدنی پایین تر 18.5 نشانگر آن است که فرد، از یک رژیم غذایی مناسب که متشکل از میوه و سبزیجات و پروتئین و … می باشد، بهره ای نبرده است.
این مشکل، عواقب ناگواری برای فرد به همراه دارد که از آن جمله می توان به پوکی استخوان اشاره کرده که این دلیلی بر شکستگی آسان استخوان های می باشد. از سوی دیگر، این افراد کمبود ویتامین C دارند که آن سبب ضعف سیستم ایمنی بدن می شود.
کمبود ویتامین A
کمبود ویتامین A در این افراد نیز، سبب بروز مشکلات بینایی می شود. بی ام آی پایین در بانوان، باعث بروز مشکلات باروری و نیز ایجاد اختلال در چرخه قاعدگی می شود.
این مشکل، در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا می باشند، بسیار حادتر نیز می شود و ایشان را در معرض ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی قرار می دهد.
دکتر سلیمی، متخصص جراحی های چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی، بهترین گزینه درمانی برای این افراد را، مراجعه به پزشک متخصص تغذیه و بهره گیری از یک رژیم غذایی مناسب به همراه انجام حرکات ورزشی مناسب و استاندارد، بیان می کنند.
سرعت در درمان این بیماری اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا که تاخیر در درمان، می تواند به قیمت جان فرد، تمام شود.
شاخص توده بدنی بین 18.5 و 24.9
کلیه افرادی که نسبت وزن و قد ایشان، در این محدوده از شاخص توده بدنی قرار گرفته باشد، افرادی هستند که در محدوده نرمال قرار دارند. بهترین و ایده آل ترین محدوده بی ام ای، این میزان می باشد.
دکتر سلیمی، متخصص با تجربه در امر جراحی های چاقی، بهترین گزینه را برای این افراد، پیروی از یک رژیم غذایی استاندارد و کامل بیان می کنند و به همراه آن، توصیه می کنند که این افراد، حتماً ورزش را در برنامه های روزانه خود، بگنجانند.
زیرا که این افراد، خصوصاً اگر در سنین پایین و جوانی باشند، با افزایش سن، احتمال رسیدن به مرحله اضافه وزن را خواهند داشت. لذا، ایشان می توانند به کمک یک رژیم غذایی مناسب و ورزش به صورت هم زمان، همواره این تعادل ایده آل را بین قد و وزن خود، حفظ نمایند.
شاخص توده بدنی بین 25 و 29.9
این محدوده از بی ام آی، مرز میان وزن ایده آل و چاقی به شمار می رود. تمامی کسانی که تناسب قد و وزن ایشان، در این بازه قرار گرفته است، به مشکل اضافه وزن، دچار هستند. البته لازم به ذکر است که، پیش از قضاوت زود هنگام، می بایست شرایط جسمانی فرد، مورد بررسی قرار گیرد.
در برخی از موارد، فرد دارای توده عضلانی بالایی می باشد و به همین سبب، شاخص توده بدنی وی، او را دارای اضافه وزن در نظر می گیرد. اما در حقیقت، این اضافه وزن به سبب تجمع چربی در نواحی مختلف بدن نمی باشد و به سبب توده حجیم عضلانی ورزشکار می باشد.
اما اگر، فرد ورزشکار نباشد و عدد حاصله، نشانگر توده عضلانی نبوده و نشانگر چربی انباشته باشد، این امر نشان دهنده این است که فرد، دارای اضافه وزن می باشد. بیشتر این افراد دارای سبک خورد و خوراک و زندگی نادرستی می باشند.
ایجاد تغییرات عمده در سبک زندگی فرد
لذا، دکتر سلیمی، متخصص در این زمینه، بهترین راه برای حل این مشکل را، ابتدا ایجاد تغییرات عمده در سبک زندگی فرد، بیان می کنند. فرد می بایست به دنبال ریشه مشکل اضافه وزن خود باشد و به دنبال رفع آن، بگردد.
در بیشتر موارد، می توان مشکل اضافه وزن را، با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و انجام حرکات ورزشی منظم، به صورت هم زمان، رفع نمود و به وزن ایده آل و بی ام ای نرمال رسید. در این مرحله از بی ام آی، نیازی به جراحی چاقی وجود ندارد و فرد می تواند تنها با رعایت نکاتی که پزشک برای وی تجویز می نماید، به شرایط ایده آل برسد.
اما چنان چه این افراد به دنبال راهی برای کاهش وزن خود نباشند، بدون هیچ تردیدی، با افزایش سن، وزن ایشان هم چنان افزایش یافته و از مرز چاقی، عبور خواهد کرد. در این مرحله، کاهش وزن دشوار تر می گردد و در مواردی، انجام عمل جراحی چاقی، الزامی می گردد.
شاخص توده بدنی بین 30 و 34.9
کلیه افرادی که در این بازه از بی ام ای قرار دارند، به بیماری چاقی درجه یک، مبتلا می باشند. این افراد عموماً به بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو و فشار خون و کلسترول بالا، نیز مبتلا هستند. دکتر سلیمی، به این افراد دو نوع گزینه درمانی متفاوت را، بسته به شرایط فیزیکی و روحی ایشان، توصیه می کنند.
دکتر سلیمی، متخصص با تجربه در امور چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی های چاقی، به افرادی که بی ام ای ایشان بالا می باشد و در محدوده 30 تا 34.9 است و در عین حال، به هیچ یک از بیماری های زمینه ای چاقی، مبتلا نمی باشند، توصیه می کنند که در ابتدا با پزشک متخصص مشورت نموده و در صورت صحت کامل، از وی اقدام به دریافت یک رژیم لاغری مناسب نمایند.
پزشک متخصص، به همراه رژیم لاغری مناسب، به این افراد، حرکات ورزشی مناسبی را نیز معرفی می نماید
هم چنین، پزشک متخصص، به همراه رژیم لاغری مناسب، به این افراد، حرکات ورزشی مناسبی را نیز معرفی می نماید که فرد بتواند به کمک بهره گیری از رژیم لاغری و ورزش به صورت هم زمان، وزن خود را کاهش دهد. این افراد، اجباری به انجام عمل جراحی چاقی، برای کاهش وزن ندارند.
البته در شرایطی که روحیات فرد، نتواند تغییر در روند و سبک زندگی را تحمل نماید، تنها راه ممکن، برای این افراد، انجام عمل جراحی چاقی است.
اگر فرد در محدوده چاقی درجه 3 قرار داشته باشد
علاوه بر این، اگر فرد در محدوده چاقی درجه 3 قرار داشته باشد و به بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو و مشکلات تنفسی نیز دچار باشد، تنها گزینه ممکن، البته باز هم بر مبنای صلاحدید پزشک متخصص، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.
زیرا که بیماری های مرتبط با چاقی، در بیشتر موارد، ضررهای بیشتری را نسبت به خود چاقی، به فرد وارد می آورند.
بدون در نظر گرفتن این دو گروه یاد شده، برخی از افراد هستند که در محدوده چاقی درجه سه قرار دارند و با پیروی از رژیم های لاغری متفاوت و انجام ورزش های سنگین و طاقت فرسا، نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و اکنون، به بیماری های روحی و روانی شدیدی، دچار شده اند.
انجام جراحی چاقی، برای این افراد یک گزینه مناسب برای کاهش وزن به شمار می رود
انجام جراحی چاقی، برای این افراد یک گزینه مناسب برای کاهش وزن به شمار می رود. زیرا که در وهله نخست، هنگامی که فرد رژیم های لاغری مختلف را دنبال می کند، بدن نسبت به کاهش وزن، دیگر از خود مقاومت نشان می دهد و دیگر هیچ عکس العملی در برابر رژیم غذایی از خود نشان نمی دهد. در نتیجه، هیچ کاهش وزنی نیز ایجاد نمی گردد.
لذا، بهترین گزینه برای افرادی که با رژیم لاغری و ورزش نتوانسته اند به نتیجه مطلوب و تناسب اندام دست یابند، انجام جراحی چاقی می باشد. در دنباله مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی روش های درمانی مربوط به درجات بالای بی ام آی، خواهیم پرداخت. پس با ما هم چنان، بمانید.
شاخص توده بدنی بین 35 و 39.9
افرادی که در این محدوده از شاخص توده بدنی قرار دارند، مبتلا به بیماری چاقی درجه دو می باشند. در این محدوده از چاقی، فرد چاق مفرط به شمار می رود. بیشتر این افراد به بیماری های مرتبط با چاقی از نوع حاد آن، مبتلا می باشند.
فشار خون و کلسترول بالا و دیابت نوع دو در درجات بسیار خطرناک آن، تنها بخشی از این بیماری ها می باشند که خود می توانند جان فرد را تهدید نمایند.
این افراد، عموماً با بهره گیری از انواع رژیم های لاغری و ورزش های سخت و طاقت فرسا، نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و حتی در بسیاری از موارد، رژیم های لاغری و یا ورزش های مربوطه، همگی باعث بروز ضرراتی جبران ناپذیر، به سلامت فرد، گردیده است.
جراحی چاقی تنها راه درمان
دکتر سلیمی، تنها راه درمان افرادی که بی ام ای بالا دارند و در درجات بالای چاقی قرار گرفته اند، جراحی چاقی بیان می کنند.
جراحی چاقی یک روش سریع و بدون بازگشت برای کاهش وزن می باشد که فرد را در بسیاری از موارد، از خطر مرگ نجات می دهد. لذا، توصیه اکید به این دوستان، برای بازگرداندن سلامت جسمانی و روحی شان، عمل جراحی چاقی، می باشد.
شاخص توده بدنی بالاتر از 40
به این مرحله از چاقی، چاقی درجه 3 یا چاقی مرگبار و یا چاقی خطرناک و .. می گویند. این مرحله از چاقی، خطرناک ترین نوع چاقی به شمار می رود.
این افراد حتی قادر به حرکت کردن نیز نمی باشند. یک پیاده روی ساده برای این افراد، به سبب فشار بسیار زیادی که وزن بر روی پاها وارد می نماید، امری غیر ممکن می باشد.
این افراد تقریباً به تمامی بیماری های مرتبط با چاقی، مبتلا می باشند و این بیماری ها، هر روز زندگی فرد را در برابر ریسک مرگ و زندگی، قرار می دهند. این افراد ورزش که نمی توانند بکنند.
رژیم لاغری نیز بر روی این افراد، کارگر نیست. لذا، تنها گزینه پیش روی این افراد، که می تواند علاوه بر بازگرداندن سلامت جسمی و روحی، سبب نجات فرد از مرگ گردد، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.
بی ام ای بالا، مضررات بسیار زیادی را به همراه دارد
بی ام ای بالا، مضررات بسیار زیادی را به همراه دارد که از آن جمله می توان عدم تحمل مفاصل در نگهداری و حرکت وزن بالای اندام های بدن، اشاره کرد.
تنها گزینه درمان مشکل چاقی درجه 3 یا همان چاقی خطرناک، انجام جراحی چاقی، می باشد. نوع جراحی چاقی، ارتباط مستقیمی با نظر پزشک متخصص دارد.
رژیم هایی همانند رژیم شیر، کمکی به بهبود روند درمانی این افراد نخواهد کرد. این افراد پس از انجام جراحی چاقی نیز، می بایست آمادگی یک تغییر اساسی در سبک زندگی خود را نیز داشته باشند.
آمار مرگ و میر افرادی که در محدوده چاقی خطرناک می باشند، روز به روز در حال افزایش است. پس به تمامی عزیزانی که در مرحله چاقی درجه 3 هستند، توصیه اکید می کنیم که در کوتاه ترین زمان ممکن، به فکر راه درمان باشند و با مراجعه به پزشک متخصص جراحی چاقی، اقدام به انجام عمل جراحی چاقی، بنمایند.
مضررات بی ام ای بالا
تمامی افرادی که بی ام ای بالا دارند، از بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی، رنج می برند. این افراد، نه تنها به بیماری های جسمانی مرتبط با چاقی، مبتلا می باشند، بلکه، به بسیاری از انواع بیماری های روحی و جسمی نیز، مبتلا هستند. از جمله این بیماری ها، می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
تمامی افرادی که بی ام ای بالا دارند، احتمال ابتلا به موارد ذیل را، افزایش خواهند داد:
ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 از نوع شدید
ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی
میزان بالای کلسترول خون
میزان بالای فشار خون
افزایش احتمال بروز سکته قلبی و مغزی
افزایش حتمال ابتدا به انواع سرطان
افزایش احتمال ابتدا به بیماری کیسته صفرا
بروز مشکلات تنفسی، نظیر آپنه خواب
بالا رفتن احتمال مرگ زود هنگام
بالا رفتن احتمال ابتلا به مشکل ارتروز
بالا رفتن احتمال ابتلا به مشکل ارتروز و بسیاری از انواع بیماری های مفصلی
موارد فوق الذکر تنها بخشی از بیماری های مرتبط با چاقی مفرط و چاقی خطرناک می باشند که می توانند جان فرد را در معرض خطر مرگ قرار دهند.
با توجه به این امر که شاخص بی ام آی، یک معیار استاندارد و قابل اطمینان برای بررسی میزان چاقی و یا لاغری فرد می باشد، بی ام آی بالا، را می بایست با سرعت بسیار بالایی درمان نمود.
دکتر سلیمی، تنها گزینه مناسب برای این افراد را، جراحی چاقی بیان می نمایند. جراحی چاقی، خود بسته به شرایط بیمار و صلاحدید پزشک معالج، می تواند به روش های مختلفی انجام گیرد که در ادامه مبحث ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی آن پرداخته ایم.
پیروی از یک رژیم چاقی مناسب
لازم به ذکر است که پیروی از یک رژیم چاقی مناسب، نمی تواند تاثیر چندانی در سلامت فرد داشته باشد. از طرفی، حرکات ورزشی سخت و سنگین، در بیشتر موارد، سبب اسیب رسانی به بافت های مختلف درونی فرد می شوند.
در همین راستا، دکتر سلیمی، بهترین روش درمان بیماری چاقی مفرط و خطرناک را، جراحی چاقی، بیان می نمایند.
در ادامه مبحث بی ام آی، لازم به ذکر است که این شاخص، نمی تواند معیاری دقیق برای همه افراد و در هر شرایطی باشد. به عنوان نمونه، شاخص توده بدنی یک ورزشکار، ممکن است او را در محدوده اضافه وزن قرار دهد.
این در حالی است که بدن یک ورزشکار، عضلانی بوده و اضافه وزنی که در محاسبه بی ام ای دیده می شود، در حقیقت به سبب همین توده عضلانی عظیم می باشد و از چربی انباشته شده نیست.
این شاخص برای افراد مسن، کودکان و نوجوانان که در حال رشد می باشند نیست
همچنین، این شاخص برای افراد مسن، کودکان و نوجوانان که در حال رشد می باشند و نیز زنان باردار، شاخص دقیقی برای نشان دادن توده چربی نیست.
برای این افراد، معمولاً از روش های دیگری برای مشخص شدن میزان اضافه وزن و یا درجه چاقی، استفاده می شود. این در حالی است که شاخص توده بدنی، برای افراد عادی، می تواند یک معیار قابل اعتماد برای نشان دادن وضعیت جسمانی فرد، از لحاظ میزان چربی انباشته شده در بدن، به شمار رود.
بهترین روش درمان بی ام ای بالا
همان طور که در بخش های پیشین به آن اشاره شد، بی ام آی بالا، مضررات بسیاری را برای سلامتی فرد، به همراه دارد. درمان این بیماری، در کوتاه ترین زمان ممکن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.
افرادی که چاق می باشند و با بهره گیری از رژیم های متعدد لاغری و نیز ورزش های منظم، نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و یا به مشکل چاقی مفرط دچار می باشند و سطح بی ام آی آن ها، بسیار بالا می باشد، تنها از یک راه می توانند به تناسب اندامی بازگشت ناپذیر، دست یابند.
دکتر سلیمی، تنها راه درمان بیماری چاقی را در این افراد، انجام عمل جراحی چاقی، بیان می کنند. دکتر سلیمی، متخصص جراحی عمومی و نیز فوق تحصص لاپاراسکوپی پیشرفته می باشند.
ایشان در زمینه انجام جراحی های چاقی و متابولیک، دارای فوق تخصص بوده و سال هاست که در این زمینه، در حال فعالیت می باشند.
دکتر سلیمی هم چنین، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی می باشند
دکتر سلیمی هم چنین، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی می باشند. دکتر سلیمی، با توجه به مهارت ها و سال ها تجربه خود، سریع ترین روش برای رسیدن به تناسب اندام و بازگرداندن سلامت جسمی و روحی را برای افراد مبتلا به چاقی، انجام جراحی چاقی می دانند.
در زمینه بی ام ای، دکتر سلیمی، برای افرادی که هنوز به درجات بالای بی ام ای نرسیده اند و از مرز چاقی مفرط رد نشده اند و نیز در شرایطی که به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا نباشند، در ابتدا روش های درمانی ذیل را به افراد دارای اضافه وزن و یا افرادی که به چاقی درجه یک مبتلا می باشند، پیشنهاد می کنند:
یکی از راه های کاهش بی ام ای، در شرایطی که شاخص توده بدنی، هنوز به مرز خطر نرسیده باشد
یکی از راه های کاهش بی ام ای، در شرایطی که شاخص توده بدنی، هنوز به مرز خطر نرسیده باشد، مراجعه به پزشک متخصص تغذیه و دریافت یک برنامه غذایی صحیح و استاندارد می باشد. لازم به ذکر است که برنامه غذایی مناسب، نباید تنها بر کاهش وزن تمرکز داشته باشد.
زیرا که می بایست تمرکز اصلی آن، بر حفظ سلامتی فرد باشد. همچنین، توصیه می شود که از رژیم های لاغری عمومی که در همه جا دیده می شود، پیروی نشود.
زیرا که هر فرد با توجه به شرایط روحی و جسمی خود، تنها قادر به پیروی از یک نوع خاص از رژیم لاغری می باشد. از همین رو، مراجعه به پزشک متخصص تغذیه، اهمیت بسیار بالایی داشته و تاثیرگذاری بهتری را نیز، خواهد داشت.
همراه با یک رژیم لاغری منحصر به فرد، ورزش کردن به صورت منظم و پیوسته نیز، در کاهش وزن بسیار مؤثر می باشد.
بر اساس بررسی های سازمان بهداشت جهانی، هر فرد بالغ، می بایست در هفته 150 ساعت را به ورزش اختصاص دهد
بر اساس بررسی های سازمان بهداشت جهانی، هر فرد بالغ، می بایست در هفته 150 ساعت را به ورزش اختصاص دهد.لازم به ذکر است که به سبب آن که، افرادی که دارای اضافه وزن می باشند، نمی توانند حرکات ورزشی را همانند افراد با بی ام آی نرمال، انجام دهند، توصیه می شود که برای دریافت یک برنامه صحیح ورزشی و برای جلوگیری از آسیب های جسمی، از یک مربی حرفه ای، یک برنامه ورزشی مخصوص خود و با در نظر گرفتن شرایط جسمی خود، دریافت نمایید.
برای این افراد بیشتر ورزش های قدرتی پیشنهاد می شود تا میزان متابولیسم بدن افزایش یافته و از شل شدگی پوست و افتادگی آن، در نتیجه کاهش وزن، جلوگیری شود. یک رژیم لاغری مناسب به همراه ورزش، می تواند کاهش وزن را به همراه داشته باشد.
از دیگر موارد تاثیرگذار بر افزایش وزن، داشتن خواب نامناسب می باشد
از دیگر موارد تاثیرگذار بر افزایش وزن، داشتن خواب نامناسب می باشد. بیشتر افرادی که خواب کافی و مناسب ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری چاقی قرار دارند و تمایل زیادتری به پرخوری از خود نشان می دهند.
همچنین، استرس و یا اضطراب نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر افزایش وزن می باشند. استرس، سبب بروز عدم تعادل در میان هورمون های بدن می شود و فرد را مجبور به پرخوری عصبی می کند.
از همین رو، توصیه اکید می شود با انجام روش هایی که سبب آرام سازی بدن می شوند، سعی در حفظ آرامش خود داشته باشید تا به چاقی گرفتار نشوید.
تمامی روش های فوق الذکر، روش هایی هستند که می توانند وزن فرد را کاهش دهند. اما، این روش های معایبی نیز به همراه دارند.
بیشتر رژیم های لاغری، بسیار سخت گیرانه می باشند
بیشتر رژیم های لاغری، بسیار سخت گیرانه می باشند. این امر سبب می گردد که در مدتی کوتاه، فرد از ادامه دادن رژیم لاغری منصرف شود و آن را رها کند.
با ترک یک رژیم لاغری، وزنی که به وسیله آن رژیم کاسته شده بود، پس از مدتی کوتاه، مجدداً باز می گردد و در بسیاری از موارد، افزایش وزنی بیش از پیش به فرد، تحمیل می شود. از سوی دیگر، پیروی از رژیم های لاغری مختلف نیز، تاثیر منفی بر بدن خواهد داشت.
به صورتی که دیگر بدن هیچ عکس العملی در برابر رژیم از خود نشان نمی دهد و هیچ کاهش وزنی در فرد، به وجود نخواهد آمد.
حرکات ورزشی سخت گیرانه و دشوار
از سوی دیگر، حرکات ورزشی سخت گیرانه و دشواری که برای کاهش وزن توصیه می شوند، برای بسیاری از افراد، به دلیل وجود دردهای عضلانی و مفصلی، بسیار دشوار می باشد و فرد به ناچار، مجبور به ترک ورزش می شود.
این امر نیز، سبب افزایش دو چندان، می شود.
دکتر سلیمی، به افرادی که با رژیم های لاغری و ورزش دیگر شاهد هیچ کاهش وزنی در بدن خود، نمی باشند، توصیه می کنند که حتماً به جراح متخصص چاقی مراجعه کرده و در زمینه انجام جراحی چاقی بر اساس شرایط جسمی و روحی خود، مشورت نمایند.
در این راستا، دکتر سلیمی، بهترین راه برای درمان بی ام ای بالا را، جراحی چاقی بیان می کنند. به سبب اهمیت جراحی چاقی برای این افراد، در ادامه مقاله ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی بیشتر آن، خواهیم پرداخت. با ما هم چنان تا پایان این مقاله، همراه باشید.
جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی یا Bariatric یک روش مناسب برای کاهش وزن مؤثر در افراد مبتلا به بیماری چاقی می باشد. جراحی چاقی، به روش های مختلفی انجام می گیرد و از تکنیک ها و فرآیندهای متفاوتی در طول عمل جراحی چاقی، بهره گرفته می شود.
اما به صورت کلی، در عمل جراحی چاقی، تکنیک هایی برای کاهش حجم معده و نیز کاهش جذب مواد غذایی و یا ترکیبی از هر دوی این موارد، به کار گرفته می شود.
کوچک تر شدن حجم معده و یا حذف بخشی از سیستم گوارشی
با کوچک تر شدن حجم معده و یا حذف بخشی از سیستم گوارشی که عمل جذب در آن انجام می گیرد، فرد میزان غذای کمتری را مصرف نموده و در عین حال، میزان بسیار کمی از این غذا، جذب بدن می شود.
این عمل سبب می شود که وزن فرد، در مدتی کوتاه، کاهش چشم گیری داشته باشد. به سبب فواید بی شماری که عمل جراحی چاقی در حفظ سلامتی فرد دارد، این عمل جراحی، امروزه در میان بسیاری از افرادی که به بیماری چاقی دچار می باشند، محبوبیت ویژه ای پیدا کرده است و تمایل بسیار زیادی به انجام این عمل جراحی، از خود نشان می دهند.
در ادامه مقاله من رژیم شیر گرفتم به بررسی برخی از فواید جراحی چاقی برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، اشاره خواهیم کرد.
فواید جراحی چاقی
جراحی چاقی، روشی مناسب برای کاهش وزن در افرادی می باشد که شاخص توده بدنی ایشان، بسیار بالا است.
جراحی چاقی، مزایای بی شماری را برای این افراد به همراه دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر، اشاره کرد:
کاهش وزن با سرعت بسیار بالا
پس از انجام جراحی چاقی، معجزه لاغری رخ نمی دهد. بلکه در یک روند متعادل و مؤثر فرد وزن خود را به صورت دائمی، از دست می دهد و وزن کاهش یافته، بازگشت نخواهد داشت. این درست بر خلاف رژیم لاغری و ورزش می باشد که با رها کردن آن ها، مجدداً چاقی باز می گردد.
عمل جراحی چاقی، یک روند همیشگی را به همراه دارد که این پروسه، همواره در حال کم کردن تدریجی وزن فرد می باشد.
با کم شدن حجم غذای مصرفی و کاهش جذب غذای مصرفی، کاهش وزن، آغاز می گردد و این روند، به صورت دائمی ادامه پیدا می کند و وزن فرد را در مدتی کوتاه، به حد نرمال، می رساند و فرد برای همیشه می تواند این تعادل را، حفظ نماید.
درمان بیماری های مرتبط با چاقی
بیماری چاقی، نه تنها خود یک بیماری خطرناک به شمار می رود، بلکه خود سبب بروز انواع بیماری ها، نظیر دیابت نوع دو و کلسترول و فشار خون بالا می شود.
با درمان و رفع مشکل چاقی، بیماری های مرتبط با آن نیز، به تدریج بهبود می یابند و در بسیاری از موارد، به صورت کامل، رفع می شوند.
افزایش کیفیت زندگی
چاقی، عاملی بازدارنده در حضور فرد در اجتماع می باشد. فرد چاق، نمی تواند همانند سایر افراد فعالیت داشته باشد و همواره از اجتماع طرد می شود. از سوی دیگر، با کم شدن وزن و رسیدن به تناسب اندام، فرد دیگری با مشکل اجتماع گریزی مواجه نمی شود و این امر سبب افزایش اعتماد به نفس وی می شود.
هم چنین، فردی با بی ام آی مناسب، می تواند از رژیم های غذایی مناسب تری بهره بگیرد که سلامت جسمانی و روحی وی را تضمین نماید. پرخوری و ریزه خواری از زندگی وی حذف می شود و جای خود را به صحیح خوردن می دهد.
هم چنین، مشاهده این کیفیت بالای زندگی، دیگران را نیز تشویق می نماید که به سبک زندگی فرد روی آورند و او را در این روند، تحسین نمایند.
هم چنین، با تغییر در سبک زندگی، فرد احساس بهتری نسبت به خود و زندگی خود پیدا خواهد نمود که این بخش احساسی امر، سبب بالا رفتن عزت نفس در فرد شده و در درمان بسیاری از بیماری های روحی و روانی مؤثر عمل می کند.
صرفه جویی مالی
بیشتر افرادی که بی ام ای بالا دارند، به بیماری های جانبی آن نیز، مبتلا می باشند. برای بهبود و یا کاهش اثر این بیماری ها، نیاز به صرف هزینه های مالی بسیاری می باشد.
با انجام جراحی چاقی، تنها یک بار این هزینه اعمال می گردد و با بهبود تمامی بیماری های مرتبط با چاقی، دیگر نیازی به صرف هزینه های گزاف درمان این بیماری ها، وجود نخواهد اشت.
جراحی چاقی، فواید بسیاری را برای افرادی که BMI بالا دارند، خواهد داشت. عمل جراحی چاقی، در مدتی کوتاه می تواند وزن این افراد را کاهش داده و پس از کاهش وزن، دیگر وزن فرد اضافه نخواهد شد. این بدان معناست که فرد برای همیشه تناسب اندام خود را حفظ خواهد کرد.
جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می گیرد
جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می گیرد که برای انتخاب بهترین روش ممکن، فرد می بایست ابتدا با جراح متخصص چاقی، مشورت نماید. جراح متخصص، با بررسی شرایط جسمی و روحی فرد، بهترین روش جراحی چاقی را به فرد، پیشنهاد خواهد کرد.
با توجه به این امر که رژیم های لاغری، نظیر رژیم شیر، نمی تواند باعث کاهش وزن مؤثر در افراد با بی ام ای بالا شود، لذا، بهترین روش برای درمان بیماری چاقی، تنها و تنها، انجام جراحی چاقی می باشد.
در ادامه مبحث ” من رژیم شیر گرفتم ” به بررسی روش های مختلف جراحی چاقی خواهیم پرداخت. با ما هم چنان همراه باشید.
انواع عمل های جراحی چاقی
جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می شود که پزشک بنا به صلاحدید خود، بهترین روش را برای بیمار، پیشنهاد می کند. امروزه، جراحی های چاقی، به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرند.
دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی های چاقی، در ارتباط با این روش، آن را یکی از جدیدترین متد روز دنیا معرفی می نمایند.
در روش لاپاراسکوپی، هیچ برشی بر روی شکم بیمار زده نمی شود و عمل جراحی تنها از طریق چند سوراخ کوچک، بر روی شکم انجام می شود. دوره نقاهت پس از عمل جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، بسیار کوتاه مدت می باشد و فرد در زمانی کوتاه، می تواند به روال عادی زندگی خود، بازگردد.
در ادامه به ذکر برخی از روش های جراحی چاقی، اشاره خواهیم کرد:
جراحی چاقی به روش بای پس معده
این عمل جراحی، یکی از محبوب ترین روش های جراحی چاقی به شمار می رود. در این روش معده به دو بخش فوقانی و تحتانی تقسیم می شود و بخش فوقانی به اواسط معده متصل می شود.
بدین ترتیب، فرد با کوچک شدن معده غذای کمتری مصرف می کند و با کوچکتر شدن طول روده، جذب کمتری انجام می گیرد. در این عمل جراحی، بخش وسیعی از معده و روده از گردونه هضم غذا، خارج می شود.
جراحی چاقی به روش اسلیو معده
در عمل اسلیو معده که به آن گاسترکتومی نیز گفته می شود، بخش وسیعی از معده از آن جدا شده و از بدن خارج می شود. بخش باقی مانده شباهت بسیار زیادی به آستین لباس دارد که از آن جهت به این روش جراحی چاقی، اسلیو معده گفته می شود.
با کوچک تر شدن حجم معده، فرد غذای کمتری را مصرف می کند و به تدریج وزن وی کاهش می یابد تا این که در مدت یک الی دو سال، فرد تقریباً 75 درصد از وزن اضافه خود را از دست خواهد داد. از فواید این عمل جراحی، بازگشت ناپذیر بودن آن می باشد و تناسب اندام، برای همیشه باقی خواهد ماند.
جراحی چاقی از نوع بالن معده
در این روش جراحی، یک بالن کوچک درون معده قرار می گیرد که حجم وسیعی از معده را گرفته و اجازه ورود غذای اضافی را به معده نمی دهد.
لذا با کم شدن حجم غذای مصرفی، فرد به تدریج لاغر می شود. این نوع از عمل به گونه ای است که هر زمان بیمار دیگر تمایلی به وجود بالن در معده خود نداشته باشد، می تواند به راحتی آن را از معده خارج نمود.
شما در حال خواندن پست من رژیم شیر گرفتم هستید.
جراحی چاقی از نوع حلقه گذاری معده
در این روش، حلقه ای قابل تنظیم در قسمت بالایی معده قرار می گیرد و تمامی حجم معده، تبدیل می شود به یک بالن کوچک که در بالای معده قرار می گیرد.
با پر شدن آن، دیگر فرد احساس سیری کرده و دست از غذا خوردن می کشد. این روش جراحی نیز، همانند روش بالن، بازگشت پذیر است. بدان معنا که هر زمان فرد تمایلی به وجود حلقه بر روی معده نداشته باشد، می تواند آن را از بدن خود خارج نماید.
از دیگر روش های عمل جراحی چاقی، می توان به روش های زیر، اشاره کرد:
- عمل ساسی بای پس
- عمل ترو اسکالپ آی دی
- عمل اسکالپچر
- عمل لیپوساکشن
- عمل تامی تاک
و …
سخن پایانی
داشتن اندامی متناسب و وزنی ایده آل، از جمله اهداف بسیاری از افرادی می باشد که، اقدام به پیروی از رژیم های لاغری مختلف می گیرند.
یکی از رژیم هایی که چند سالی است که محبوبیت بسیاری را یافته است، رژیم شیر می باشد.
لذا در مقاله من رژیم شیر گرفتم به بررسی جوانب مختلف و محاسن و معایب این رژیم لاغری، پرداختیم.
نه تنها رژیم لاغری شیر، بلکه بسیاری از انواع رژیم های لاغری، در شرایطی که بی ام ای فرد مبتلا به چاقی، بالا باشد، نمی تواند تاثیر چندانی در کاهش وزن فرد داشته باشد
اما نه تنها رژیم لاغری شیر، بلکه بسیاری از انواع رژیم های لاغری، در شرایطی که بی ام ای فرد مبتلا به چاقی، بالا باشد، نمی تواند تاثیر چندانی در کاهش وزن فرد داشته باشد و در مواردی که فرد به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا باشد، می تواند مضررات جبران ناپذیری را نیز، برای فرد به همراه داشته باشد.
در همین راستا، در این مقاله، به جراحی چاقی، به عنوان بهترین روش درمان بیماری چاقی و بی ام آی بالا، اشاره کردیم. در این راستا، از راهنمایی های دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی های چاقی، بسیار بهره گرفته ایم.
در مقاله من رژیم شیر گرفتم سعی کردیم تا به بحث و بررسی موضوع من رژیم شیر گرفتم بپردازیم.
امید است که اطلاعات آمده در مقاله من رژیم شیر گرفتم ، برای تمامی علاقمندان به داشتن اندامی متناسب، مفید واقع شده باشد.
از اینکه تا انتهای مقاله من رژیم شیر گرفتم با ما همراه بودید متشکریم.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0