قرص شیرین کننده kruger

قرص شیرین کننده kruger

قرص شیرین کننده kruger
قرص شیرین کننده kruger

با ما همراه شوید تابیشتر قرص شیرین کننده kruger آشنا شوید.

یکی از مشکلاتی که امروزه افراد با آن درگیر هستند چیزی نیست به غیر از چاقی و عارضه های مربوط به آن. این چاقی عمدتا ناشی از تغییراتی است که در سبک زندگی انسان ها به وجود آمده است.

مقدمه

قرص شیرین کننده kruger
قرص شیرین کننده kruger

این تغییرات در جنبه های مختلفی بوده و یکی از آنها کم تحرکی است. علاوه بر کم تحرکی و نداشتن فعالیت های بدنی رژیم غذایی نامناسب هم یکی از مهمترین تغییرات در این لایف استایل به شمار می آید.

استفاده از غذاهای خیلی شیرین و یا خیلی چرب همه و همه در چاقی موثر بوده و در نهایت هم می توانند سبب بروز بیماری های زمینه ای نظیر دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و … در افراد شوند.

اینفوگرافیک قرص شیرین کننده kruger

اینفوگرافیک قرص شیرین کننده kruger
اینفوگرافیک قرص شیرین کننده kruger

در این مطلب قصد داریم علاوه بر بررسی کلی و همه جانبه  این ماده های شیرین کننده که می توانند رژیمی هم باشند به قرص شیرین کننده kruger که یکی از بهترین برندها در این زمینه است بپردازیم و در مورد آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

قرص شیرین کننده kruger

قرص شیرین کننده kruger بدون هیچ کالریست.

قرص شیرین کننده kruger برای بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که از رژیم غذایی سالم استفاده می کنند تجویز می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله قرص شیرین کننده sussli و قرص لاغری سی ال ای را مطالعه کنید.

در ادامه به مطالب زیر خواهیم پرداخت:

قرص شیرین کننده kruger که یک برند لمانی است چیست و آیا این ماده دارای کالری بالایی است؟

از قرص شیرین کننده ی آلمانی برند کروگر به چه منظور استفاده می کنند و چه افرادی کاندیدای مناسبی برای استفاده از آن هستند؟

قرص شیرین کننده ی آلمانی kruger از چه ماده های شیرین کننده ای در ساختار خود بهره می برد و چگونه می توان آن را مورد مصرف قرار داد؟

قرص شیرین کننده kruger از نظر ترکیبات تشکیل دهنده و ساختار نحوه ی ارائه ی آن به مصرف کننده به چه صورت است؟

مشخصه های اصلی برای قرص شیرین کننده ی آلمانی کروگر از نظر ساختار و گروه های غذایی تشکیل دهنده ی آن به چه صورت است؟

مشخصاتی که بر روی لیبل یا برچسب معرفی قرص شیرین کننده kruger درج شده اند به چه شکل هستند؟

شیرین کننده ها را می توان در چند دسته ی مختلف تقسیم بندی کرد؟

شیرین کننده هایی که از نوع شیرین کننده های جانشینی هستند به چه صورت عمل می کنند و چه تاثیری بر روی سطح قند خون افراد دارند؟

شیرین کننده هایی که از نوع شیرین کننده های مصنوعی هستند به چه شکل عمل می کنند و چه تاثیری بر روی سطح قند خون افراد دارند؟

انواع موادی که به عنوان شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرند و از تاییدیه ی سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) بهره مند هستند کدام ها می باشند؟

شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ساخارین چه ویژگی هایی از نظر طعم و شیرینی دارد؟

تاریخچه ی پیدایش شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ماده در کجاها مورد استفاده قرار میگیرد؟

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چه میزان است؟

شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چیست و با چه نام های تجاری عرضه می شود؟

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام در چه سالی تاییدیه سازمان غذا  و داروی آمریکا را دریافت نمود و از آن در چه مواد غذایی استفاده می شود؟

شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام از نظر میزان کالری و نیز طعم و مزه ی آن به چه صورت عرضه می شود؟

مشخصه های شیرین کننده ی آسپارتام چیست و آیا بر اساس این تحقیقات این ماده ی

شیرین کننده ی مصنوعی برای افراد ایمن است یا خیر؟

موارد منع مصرف ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام در افراد کدام است؟

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چه میزان است؟

شیرین کننده ی آسه سولفام پتاسیم (Acesulfame potassium) که از انواع شیرین کننده های مصنوعی است چیست و با چه نام های تجاری شناخته می شود؟

شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم در چه مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و آیا تاییدیه های لازم برای استفاده به عنوان شیرین کننده ی مصنوعی را دارا است یا خیر؟

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم چه میزان است؟

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز (Sucralose) چیست و با چه نام تجاری شناخته می شود؟

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز در دسته ی کدام شیرین کننده ها قرار می گیرد و می توان آن را در چه مواد غذایی مورد استفاده قرار داد؟

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز چه مشخصه هایی داشته و آیا توانسته است تاییدیه های لازم را از FDA دریافت کند؟

میزان مصرف روزانه  قابل قبول از ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز  چقدر است؟

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام با چه نام تجاری به بازار عرضه شده است و آیا تاییدیه های لازم از FDA را دارا است یا خیر؟

میزان مصرف استاندارد به صورت روزانه  (ADI)برای شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام چقدر است؟

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی ادونتام (Advantame) چیست و آیا تاییدیه های لازم از سازمان غذا و داروی آمریکا را دارا است؟

میزان دوز مجاز برای استفاده به صورت روزانه از ماده ی شیرین کننده ی ادونتام یا همان ADI چند میلی گرم به ازای هر یک کیلو گرم از وزن بدن است؟

شیرین کننده هایی که به صورت طبیعی از مواد گرفته می شود کدام هستند؟

ماده ی شیرین کننده ی طبیعی گلیکوزیدهای استویول (Steviol glycosides) چه نوع ماده ای بوده و سرمنشا آن چه گیاهی است؟

شیرین کننده ی استویا یا همان گلیکوزیدهای استویول از نظر میزان شیرینی به چه صورت بوده و از نظر تاییدیه های سازمان غذا و داروی آمریکا در چه وضعیتی قرار دارد؟

حداکثر مقداری که به صورت روزانه مجاز به استفاده از ماده ی شیرین کننده ی گلیکوزیدهای استویول هستیم چقدر است؟

ماده ی شیرین کننده ای که از عصاره ی میوه ای به نام  Hang Guo Luo Han Guo گرفته می شود چه مشخصه هایی داشته و آیا این ماده تاییدیه های لازم را از FDA دارد یا خیر؟

کم شدن اثرات این لایف استایل غلط خصوصا در مورد رژیم غذایی 

برای این که کمی از اثرات این لایف استایل غلط خصوصا در مورد رژیم غذایی کاسته شود تولید کننده هایی که در زمینه ی مواد غذایی مشغول به فعالیت هستند در فکر تولید مواد غذایی با چربی کمتر، قند و نمک پایین تر و در عین حال میزان فیبر بیشتر هستند.

بیماری دیابت یعنی سطح قند خون از حد استاندارد خود بالاتر رفته و سبب بروز مشکل هایی برای فرد شود. افراد دیابتی می بایست مصرف قند و مواد شیرین را کاهش دهند و یا به طور کلی قطع کنند. به همین منظور این افراد می توانند از شیرین کننده های رژیمی که به صورت قرص و یا ساشه های شکر و … هستند استفاده کنند.

کم شدن اثرات این لایف استایل غلط خصوصا در مورد رژیم غذایی 
کم شدن اثرات این لایف استایل غلط خصوصا در مورد رژیم غذایی

این شیرین کننده های رژیمی می توانند برندها و انواع مختلفی باشند.

قرص شیرین کننده kruger که یک برند آلمانی است چیست و آیا این ماده دارای کالری بالایی است؟

اجازه بدهید پیش از این که به مبحث شیرین کننده ها و انواع آنها وارد شویم در گام نخست در مورد موضوع بحثمان یعنی قرص شیرین کننده kruger  به صحبت بپردازیم. آیا شما هم به دنبال یک  ماده برای شیرین کردن نوشیدنی ها، دسرها و حت غذاهای خود هستید که فاقد هرگونه ضرر باشد؟

آیا شما هم رد دسته ی افرادی هستید که در یم رژیم لاغری قرار دارند و می بایست مصرف قند و شکر را محدود کرده و به صفر برسانند؟ آیا شما هم دیابت دارید و به دنبال یک گزینه ی مناسب برای جایگزینی با قند هستید؟

اگر پاسخ شما به یک یا چند تا از این پرسش های بالا مثبت بوده خبر خوشی برایتان داریم. قرص شیرین کننده kruger می تواند همه ی آنچه را که شما لازم دارید به شما ارائه داده و چه در رژیم و چه برای کنترل دیابت به شما کمک شایانی کند.

این شیرین کننده همانطور که از نام آن برمی آید به صورت قرص به بازار ارائه می شود. برند این قرص شیرین کننده ی رژیمی آلمانی بوده و از نظر سطح کیفی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد.

این ماده همانند شکر و قندهای معمول شیرین بوده ولی نکته ای که در مورد آن مهم است این است که این ماده ی شیرین هیچ گونه کالری نداشته و سبب اضافه شدن هیچ کالری اضافه ای با وجود خوردن یک ماده ی شیرین نمی شود.

قرص شیرین کننده kruger که یک برند آلمانی است چیست و آیا این ماده دارای کالری بالایی است؟
قرص شیرین کننده kruger که یک برند آلمانی است چیست و آیا این ماده دارای کالری بالایی است؟

از قرص شیرین کننده ی آلمانی برند کروگر به چه منظور استفاده می کنند و چه افرادی کاندیدای مناسبی برای استفاده از آن هستند؟

یکی از پرسش های مطرح در زمینه ی این قرص های شیرین کننده ی  رژیمی این است که آنها برای چه افرادی مناسب هستند و اصلا چه کاربردی دارند؟

عمدتا این قرص های شیرین کننده برای افرادی که به دنبال استفاده از یک رژیم غذایی سالم و با کالری پایین هستند مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که با استفاده از این ماده در رسپی هایی که حاوی قند و یا شکر هستند خیلی راحت کالری این مواد حذف شده و در عین حال هم شما ماده ی غذایی شیرین مورد نظر خود را در اختیار خواهید داشت.

علاوه بر این افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و استفاده نکردن از مواد غذایی شیرین برای آنها تجویز شده است هم می توانند از این قرص شیرین کننده kruger استفاده کنند. چرا که این ماده ی شیرین کننده باعث بالا رفتن قند خون هم نخواهد شد.

از قرص شیرین کننده ی آلمانی برند کروگر به چه منظور استفاده می کنند و چه افرادی کاندیدای مناسبی برای استفاده از آن هستند؟
از قرص شیرین کننده ی آلمانی برند کروگر به چه منظور استفاده می کنند و چه افرادی کاندیدای مناسبی برای استفاده از آن هستند؟

قرص شیرین کننده ی آلمانی kruger از چه ماده های شیرین کننده ای در ساختار خود بهره می برد و چگونه می توان آن را مورد مصرف قرار داد؟

این ماده ی شیرین کننده ی با کیفیت خیلی راحت می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از مصرف آن همانند قند به همراه چایی بگیرید تا حل کردن آن در مایعات بدون هیچ مشکلی قابل انجام بوده و شما می توانید از آن بهره مند شوید.

قرص شیرین کننده kruger را می توانید با سرعت بالا و بدون هیچ دردسری در نوشیدنی های مختلف به صورت حل شده مورد مصرف قرار دهید. این ماده ی شیرین کننده هم می تواند در نوشیدنی هایی که گرم هستند مورد استفاده قرار بگیرد و هم در نوشیدنی هایی که به شکل سرد وجود دارند.

پس از این نظر هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد.ماده های موثره ی تشکیل دهنده ی این قرص یعنی قرص شیرین کننده ی کروگر را می توان دو مورد مهم به شمار آورد: نخست سیکلامات سدیم و دیگری سدیم ساخارین. میزان کالری که از این قرص شیرین کننده دریافت می کنید بسیار ناچیز و برابر با  تنها دو صدم کالری به ازای هر یک عدد قرص است.

هر دوی این ماده ها از دسته ی شیرین کننده هایی هستند که فاقد کالری بوده و سبب افزایش پیدا کردن میزان قند خون در افراد نخواهند شد.

لذا اگر شما به بیماری دیابت مبتلا هستید حتما می توانید این نوع قرص های شیرین کننده ی مفید و کاربردی را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید و در عین حالی که نه کالری اضافه دریافت می کنید و نه سطح قند خون خود را افزایش میدهید می توانید لذت چشیدن یک شیرینی دلچسب را هم برای خود داشته باشید.

آشنایی اجمالی با قرص شیرین کننده kruger از نظر ترکیبات تشکیل دهنده و ساختار نحوه ی ارائه ی آن به مصرف کننده

قرص شیرین کننده ی آلمانی برند کروگر همانطور که در قسمت قبلی هم گفتیم در ترکیبات خود از دو ماده ی شیرین کننده به نام های سایکلامیت سدیم و نیز سدیم ساکارین یا ساخارین بهره می برد. علاوه بر این، این قرص شیرین کننده ی رژیمی به منظور تنظیم کردن میزان اسیدیته ی موجود در ساختار خود از لاکتوز و نیز سدیم بی کربنات بهره می برد.

آشنایی اجمالی با قرص شیرین کننده kruger از نظر ترکیبات تشکیل دهنده و ساختار نحوه ی ارائه ی آن به مصرف کننده
آشنایی اجمالی با قرص شیرین کننده kruger از نظر ترکیبات تشکیل دهنده و ساختار نحوه ی ارائه ی آن به مصرف کننده

در هر بسته ی این محصول هزار و دویست عدد قرص موجود بوده که همانطور که گفته شد کالری آنها برابر با دو صدم به ازای هر یک عدد قرص است که میزانی فوق العاده ناچیز به شمار می آید.

لذا هم افرادی که رژیم دارند و هم افرادی که دیابتی هستند و منع مصرف قند و شکر به هر صورتی دارند می توانند از این محصول فوق العاده و با سطح کیفی بالا بهره مند شوند بدون این که برای سطح قند خون آنها مشکلی پیش بیاید و از محدوده ی استاندارد بالاتر برود و یا میزان کالری های دریافتی آنها افزایش داشته باشد.

مشخصه های اصلی برای قرص شیرین کننده ی آلمانی کروگر از نظر ساختار و گروه های غذایی تشکیل دهنده ی آن به چه صورت است؟

همانطور که میدانید مواد غذایی دارای برچسب های تغذیه ای هستند که میزان هر یک از گروه های مواد مغذی تشکیل دهنده ی آنها در یک جدول تحت عنوان حقایق تغذیه ای و یا ارزش غذایی آن ماده آورده شده است.

در این جدول برای هر ماده ی غذایی میزان چربی، پروتئین، نمک، کربوهیدرات، و میزان انرژی حاصله از این ماده ی غذایی آورده می شود.

بر اساس جدول حقایق تغذیه ای که برای قرص شیرین کننده kruger بر روی آن درج شده است می توانیم اطلاعات زیر را بدست آوریم:

  1. میزان چربی موجود برای قرص شیرین کننده ی آلمانی کروگر برابر با صفر گرم است و این قرص شیرین کننده هیچ چربی ای در ساختار خود ندارد.
  2. میزان نمک موجود در ساختار این قرص شیرین کننده ی رژیمی چیزی برابر با دو صدم گرم است
  3. مقدار کربوهیدراتی که در ساختار این قرص شیرین کننده ی آلمانی وجود دارد برابر با یک ممیز چهار دهم گرم است
  4. میزان پروتئینی که برای این ماده ی شیرین کننده ی رژیمی تشخیص داده شده است بیشتر از یک دهم گرم است
  5. میزان انرژی حاصله از این ماده را می توان برابر با سی و یک کیلو کالری به حساب آورد.

مشخصاتی که بر روی لیبل یا برچسب معرفی قرص شیرین کننده kruger درج شده اند به چه شکل هستند؟

یکی از مهمترین کارهایی که برای خرید یک محصول می بایست انجام دهیم مطالعه ی کامل برچسب های روی آن است. این امر به خصوص در مورد مواد غذایی رژیمی یا مواد غذایی که برای دسته ای خاص از افراد مثلا بیماران دیابتی، بیماران تیروئیدی و … تهیه و خریداری می شوند صادق بوده و می بایست برای آنها دقت بیشتری به خرج دهیم.

پس اجازه دهید که با یکدیگر در مورد برچسب روی قرص شیرین کننده از برند آلمانی Kruger صحبت کرده و آن را مورد بررسی قرار دهیم:

شیرینی که برای هر یک عدد از قرص های شیرین کننده ی کروگر برآورد کرده اند چیزی برابر با چهار ممیز چهار دهم گرم شکر معمول می باشد.

از این محصول و فراورده ی رژیمی می توان به عنوان یک جایگزین مناسب برای قند و شکر نام برد که میزان کالری آن بسیار بسیار پایین تر از قند و شکر های رایج مصرفی مان است.

این ماده ی شیرین کنند مبتنی بر سدیم سیکلامات و نیز سدیم ساخارین است.

کالری اندازه گیری شده هر یک قرص از آن برابر با دو صدم کالری است.

در بسته بندی این ماده تعداد هزار و دویست قرص موجود است

از این ماده ی شیرین کننده ی رژیمی و کم کالری می توان برای شیرین کردن نوشیدنی ها حال می خواهد نوشیدنی های گرم باشد یا سرد استفاده نموده  و آن را جایگزینی بسیار مناسب برای قند و شکر به شمار آورد.

این محصول با توجه به اینکه سطح قند خون را افزایش نمی دهد می تواند به وسیله ی افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند هم بدون هیچ مشکلی مورد استفاده قرار بگیرد. البته که بهترین کار مشورت با پزشک معالج در این زمینه است.

پس اجازه دهید که با یکدیگر در مورد برچسب روی قرص شیرین کننده از برند آلمانی Kruger صحبت کرده و آن را مورد بررسی قرار دهیم:
پس اجازه دهید که با یکدیگر در مورد برچسب روی قرص شیرین کننده از برند آلمانی Kruger صحبت کرده و آن را مورد بررسی قرار دهیم:

شیرین کننده ها را می توان در چند دسته ی مختلف تقسیم بندی کرد؟

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده بودید که در صورتی که طی یک روز فقط و فقط از 5 حبه قند استفاده کنید مقدار شکر مصرفی تان فقط و فقط از دریافت این قندها در یک سال به نزدیک به 10 کیلوگرم می رسد؟

شکر و قند را می توان از جمله عامل های بسیار مهم و تاثیرگذار در مشکل ها و آسیب های سلامتی مثل چاقی و اضافه وزن، بیماری دیابت و حتی مشکل در دهان و دندان و عفونت و پوسیدگی در این ناحیه به شمار آورد.

اما با این حال فکر کردن به یک زندگی که بخواهد بدون شکر و شیرینی جات سپری شود چشم انداز خیلی غم انگیزی است. اما نگران نباشید. شرکت های تولید کننده ی مواد غذایی برای این منظور هم چاره اندیشیده اند و شما می توانید خیلی راحت به جای استفاده از قند و شکر از شیرین کننده های جایگزین استفاده کنید.

به طور کلی موادی را که نقش شیرین کننده دارند می توان در دو دسته ی کلی تقسیم بندی کرد: نخست شیرین کننده هایی که تحت عنوان شیرین کننده های جانشینی شناخته می شوند و دیگری شیرین کننده هایی که مصنوعی هستند. در ادامه ی این مطلب از معرفی قرص شیرین کننده kruger با ما همراه باشید تا در مورد این دو نوع از شیرین کننده ها اطلاعاتی به دست آوریم.

شیرین کننده ها را می توان در چند دسته ی مختلف تقسیم بندی کرد؟
شیرین کننده ها را می توان در چند دسته ی مختلف تقسیم بندی کرد؟

شیرین کننده هایی که از نوع شیرین کننده های جانشینی هستند به چه صورت عمل می کنند و چه تاثیری بر روی سطح قند خون افراد دارند؟

همانطور که در قسمت قبلی هم گفتیم شیرین کننده هایی که می توانند به جای قند و شکر مورد استفاده قرار بگیرند در دو گروه متفاوت دسته بندی می شوند. یکی از این انواع شیرین کننده ها را شیرین کننده های جانشینی می توان به شمار آورد.

از جمله ی این شیرین کننده های جانشینی می توان از موارد زیر نام برد:

  1. سوربیتول
  2. فروکتوز
  3. ایزومالت
  4. و سایر مواردی از این دست

اما آیا این شیرین کننده های جانشین به هیچ عنوان تاثیری بر روی سطح قند خون افراد نداشته و آن را بالا نمی برند؟یا این که آنها هم سبب بالارفتن این قند خون می شوند؟

در پاسخ باید گفت شیرین کننده های جانشینی بر روی قند خون تاثیر دارند و آن را تغییر داده و بالا می برند اما این تاثیر و افزایش سطح قند خون به حد و اندازه ی  قندهای ساده و یا سایر مواد گلوکز در این رده نیست.

از جمله ی این شیرین کننده های جانشینی می توان از موارد زیر نام برد:
از جمله ی این شیرین کننده های جانشینی می توان از موارد زیر نام برد:

شیرین کننده هایی که از نوع شیرین کننده های مصنوعی هستند به چه شکل عمل می کنند و چه تاثیری بر روی سطح قند خون افراد دارند؟

دسته ی دیگری از شیرین کننده ها که به جای قند و شکرهای ساده و گلوکز مورد استفاده قرار می گیرند موادی هستند که تحت عنوان شیرین کننده های مصنوعی شناخته می شوند.

از جمله ی موادی که در دسته ی این شیرین کننده های مصنوعی قرار می گیرند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. آسپارتام
  2. نوترا سوئیت آسه سولفام
  3. سیکلامات
  4. ساخارین
  5. و سایر مواردی از این دست

این دسته از مواد شیرین کننده به هیچ عنوان سبب بالا رفتن سطح قند خون در بدن نمی شوند و از این جهت می توانند در مواد غذایی به عنوان شیرین کننده های رژیمی مورد استفاده قرار بگیرند.

عمدتا در بسیاری از مواد خوراکی از شیرین کننده هایی که در دسته ی شیرین کننده های مصنوعی قرار می گیرند بهره گرفته می شود. اما در مواد غذایی که منحصرا برای افراد دیابتی تهیه و تولید می شوند از شیرین کننده هایی بهره گرفته می شود که از انواع شیرین کننده های جانشینی هستند ولی باز هم همین شیرین کننده ها می توانند مشکلات مربوط به خود را به وجود بیاورند.

از جمله ی موادی که در دسته ی این شیرین کننده های مصنوعی قرار می گیرند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
از جمله ی موادی که در دسته ی این شیرین کننده های مصنوعی قرار می گیرند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

انواع موادی که به عنوان شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرند و از تاییدیه ی سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) بهره مند هستند کدام ها می باشند؟

در این قسمت و پیش از این که بخواهیم به قرص شیرین کننده kruger بپردازیم لازم است تا با تعدادی از شیرین کننده های مصنوعی که دارای تاییدیه ی اف دی ای (FDA) یا همان سازمان غذا و داروی آمریکا هستند آشنا شویم و در مورد آنها اطلاعات جامع و کاملی کسب کنیم.

در این قسمت ابتدا به صورت تیتروار به این موارد می پردازیم و سپس در قسمت های بعد هر یک را تک به تک مورد بررسی قرار داده و در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. انواع مختلف این شیرین کننده ای مصنوعی تاییدیه دار عبارت هستند از:

  1. ساخارین (Saccharin)
  2. آسپارتام (Aspartame)
  3. آسه سولفام پتاسیم (Acesulfame potassium)
  4. سوکرالوز (Sucralose)
  5. نئوتام (Neotame)
  6. ادونتام (Advantame)

شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ساخارین چه ویژگی هایی از نظر طعم و شیرینی دارد؟

شیرین کننده های مصنوعی انواع مختلفی دارند. یکی از مرسوم ترین و رایج ترین این شیرین کننده ها را می توان ماده ای به نام ساخارین به شمار آورد. این ماده نام های تجاری مختلفی دارد که عبارت هستند از:

  1. Necta Sweet®
  2. Sweet & Low®
  3. Sweet Twin®
  4. Sweet’N Low®

این ماده ی شیرین کننده در بر دارنده ی هیچ گونه کالری ای نبوده و از نظر شیرینی بسیار قوی است به طوری که طعم شیرین آن چیزی بین 200 تا 700 بار بیشتر از ساکارز که همان قند و شکر معمولی است می باشد. از نظر طعمی هم که این شیرین کننده ی مصنوعی دارد عموما طعم آن را شبیه به طعم فلز و به نوعی نامطبوع و تلخ معرفی می کنند.

شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ساخارین چه ویژگی هایی از نظر طعم و شیرینی دارد؟
شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ساخارین چه ویژگی هایی از نظر طعم و شیرینی دارد؟

تاریخچه ی پیدایش شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چیست و این ماده در کجاها مورد استفاده قرار میگیرد؟

سال هزار و هشتصد و هفتاد و نه بود که این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی یعنی ساخارین کشف و برای بهره برداری ارائه شد. این ماده ی مصنوعی را امروزه در مواد خوراکی مختلفی می توان مشاهده کرد که از جمله ی آنها می توان به آبمیوه ها،  کلیه ی غذاهایی که به صورت فرآوری شده وجود دارند، نوشیدنی های مختلف و سایر مواردی از این دست اشاره کرد.

حتی از این ماده می توان به شکلی کاملا مستقیم در پختن و درست کردن غذاها و نوشیدنی ها و … در نقش یک گزینه ی جانشین برای قند و شکر موجود در رسپی بهره گرفت و میزان کالری غذا را کمتر کرد.

با توجه به تحقیقاتی که روی این ماده و تاثیرات آن بر روی موش ها صورت گرفت تشخیص داده شد که می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کند. لذا این امر ضروری بود که بر روی خوراکی هایی که از این ماده در ساختار خود بهره می گرفتند برچسب هایی به منظور هشدار نصب گردد.

اما پس از گسترده تر کردن این تحقیقات و انجام آن بر روی کیس های انسانی مشخص شد که بهره گیری از این ماده برای انسان ها مشکلی ایجاد نمی کند و ایمن است. لذا نام این ماده از شمار ماده های به وجود آورنده ی سرطان حذف شده و حتی برچسب های روی این محصولات که به منظور هشدار  نصب میشد از میان برداشته شدند.

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی ساخارین چه میزان است؟

یکی از مهمترین مواردی که در استفاده از این مواد شیرین کننده ی مصنوعی مانند قرص شیرین کننده kruger مطرح می شود این است که محدوده ی مجاز برای مقدار مصرف این ماده ها در یک روز (یا همان ADI)  چقدر است. این میزان برای ساخارین برابر با پانزده میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم از وزن بدن فرد مصرف کننده در یک روز (15 mg/ kg bw/ d)  است.

شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چیست و با چه نام های تجاری عرضه می شود؟

در ادامه ی این قسمت از مطلب قرص شیرین کننده kruger و معرفی شیرین کننده های مصنوعی نوبت به آسپارتام می رسد. این شیرین کننده ی مصنوعی با نام های تجاری نظیر موارد زیر معرفی و شناخته می شود:

  1. Nutrasweet®
  2. Equal®
  3. Sugar Twin®
شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چیست و با چه نام های تجاری عرضه می شود؟
شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چیست و با چه نام های تجاری عرضه می شود؟

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام در چه سالی تاییدیه سازمان غذا  و داروی آمریکا را دریافت نمود و از آن در چه مواد غذایی استفاده می شود؟

این ماده ی مصنوعی در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک از سوی FDA یا سازمان غذا و داروی آمریکا به تایید رسید و به آن اجازه داده شده تا در برخی موارد مخصوص تحت عنوان یک ماده ی با نقش شیرین کنندگی در مواد غذایی مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد.

برخی از این مواد غذایی که این شیرین کننده ی مصنوعی می تواند در آنها استفاده شود به شرح زیر هستند:

  1. شیرین کننده ای برای استفاده سر میزان غذا و صبحانه به عنوان جانشین و جایگزین قند و شکر
  2. استفاده در برخی از نوشیدنی ها نظیر قهوه و یا چای های فوری (لطفا از پست آیا قهوه چاق کننده است دیدن کنید.)
  3. استفاده در آدامس به عنوان یک شیرین کننده ی مصنوعی
  4. استفاده از آسپارتام در ژلاتین
  5. استفاده در مواد غذایی موسوم به غلات صبحانه مانند سیریال ها، کورن فلکس و …
  6. محصولاتی که در دسته محصولات لبنی قرار می گیرند
  7. استفاده در پودینگ ها
  8. استفاده به عنوان شیرین کننده در چاشنی ها

حتی در سال هزار و نهصد و هشتاد و سه اف دی ای این ماده را به عنوان ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی مورد استفاده در نوشیدنی های گازدار هم به تایید رساند و البته در سال هزار  و نهصد و نود و شش بالاخره سازمان غذا و داروی آمریکا این ماده را تحت عنوان یک شیرین کننده از نوع عمومی مورد تایید قرار داده و به ثبت رساند و اجازه ی استفاده از آن در مواد غذایی مختلف صادر شد.

برخی از این مواد غذایی که این شیرین کننده ی مصنوعی می تواند در آنها استفاده شود به شرح زیر هستند:
برخی از این مواد غذایی که این شیرین کننده ی مصنوعی می تواند در آنها استفاده شود به شرح زیر هستند:

شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام از نظر میزان کالری و نیز طعم و مزه ی آن به چه صورت عرضه می شود؟

یکی از پرسش هایی که در مورد شیرین کننده های مصنوعی نظیر قرص شیرین کننده kruger و شیرین کننده هایی که حاوی آسپارتام، ساخارین و سایر شیرین کننده هایی از این دست مطرح می شود این است که آیا آنها کالری ندارند و کاملا بدون کالری و رژیمی هستند یا نه ممکن است دارای کالری هایی باشند؟

آسپارتام یکی از شیرین کننده ای مصنوعی ست که دارای مقداری کالری است.هرچند که کالری آن در مقایسه با قند و شکر معمولی بسیار کمتر است و با توجه به میزان مصرف روزانه ای که برای آن تعیین می شود بسیار ناچیز به شمار می آید. میزان کالری آن 4 گرم بوده و همانطور که میبینید بسیار پایین است.

با توجه به این که این نوع شیرین کننده ی مصنوعی دارای همین میزان کم از کالری ها است آن را در دسته ی شیرین کننده های مغذی قرار می دهند. آسپارتام از نظر شیرینی مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی از قند بسیار شیرین تر بوده و این نسبت شیرینی چیزی برابر با 200 برابر است که آسپارتام شیرین تر از قندهای معمولی است.

مشخصه های شیرین کننده ی آسپارتام چیست و آیا بر اساس این تحقیقات این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی برای افراد ایمن است یا خیر؟

شیرین کننده ها می توانند مشخصه های مختلفی داشته باشند. برای مثال آسپارتام که یک شیرین کننده ی مصنوعی است در شرایطی که تحت حرارت و دمای بالا قرار بگیرد دیگر ثبات ساختاری خود را از دست می دهد. لذا اگر این ماده را گرم کنیم و یا آن را وارد غذاها گرم کنیم دیگر تاثیر خود را از دست می دهند.

به همین علت هم هست که این شیرین کننده ی مصنوعی را در فرآورده هایی که به صورت پخته شده هستند مورد استفاده قرار نمی دهند. علاوه بر این، آسپارتام اگر در مایعات وجود داشته باشد و به صورت طولانی مدت نگهداری شود احتمال تجزیه شدن آن هست.

ماده ی شیرین کننده ی آسپارتام

ماده ی شیرین کننده ی آسپارتام از جمله موادی است که برای اطمینان از موثر بودن آن و عدم به وجود آوردن مشکل برای افراد تحقیقات بسیار زیادی روی آن انجام گرفته است.برای این ماده چیزی بالغ بر 100 مطالعه ی تحقیقاتی صورت گرفته است تا اثبات شود که این ماده کاملا ایمن است و مشکلی برای بدن به وجود نمی آورد.

بعد از این که این ماده تحت آزمایش های گوناگونی از جنبه های مختلف قرار گرفت اثبات شد که بر روی حیوانات آزمایشگاهی هیچ عارضه ی خطرناکی از این ماده به وجود نمی آید و هیچ نمونه ی سرطانی و یا عارضه های جانبی از مصرف این ماده در این حیوانات مشاهده نشده است.

براساس تحقیقاتی که در سال دو هزار و شش بر روی یک جامعه ی آماری نیم میلیون نفری از انسان ها انجام شد مشخص شد که این افراد که نسبت به مصرف نوشیدنی های در برگیرنده ی آسپارتام اقدام کرده بودند و استفاده ی آنها بیش از اندازه ی معمول بود دچار هیچ مشکلی نشده بودند و نه لنفوم آنها با افزایش مواجه شده و نه لوسمی و یا سرطان مغز در این افراد مشاهده شده است.

ماده ی شیرین کننده ی آسپارتام
ماده ی شیرین کننده ی آسپارتام

موارد منع مصرف ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام در افراد کدام است؟

برای هر ماده ای از دارو گرفته تا غذا قطعا در میان افراد گزینه هایی هم پیدا میشوند که به آن حساسیت نشان دهند. این امر برای آسپارتام هم مستثنی نبوده و بر اساس تحقیقات عده ای از افراد که به بیماری تحت عنوان فنیل کتونوری (PKU) که یک بیماری وراثتی و ژنتیکی بسیار نادر است مبتلا هستند به این شیرین کننده ی مصنوعی واکنش نشان می دهند و دچار مشکل می شوند.

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسپارتام چه میزان است؟

برای این که با مصرف این ماده دچار مشکل ناشی از اوردوز نشوید و در بدنتان مشکلاتی به وجود نیاید می بایست حتما به ADI آن یا بیشینه ی مصرف قابل قبول به صورت روزانه دقت کافی داشته و آن را رعایت کنیم. این مقدار برای آسپارتام 50 میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم از وزن بدن فرد در هر یک روز (50 mg/ kg bw/ d) است.

شیرین کننده ی آسه سولفام پتاسیم (Acesulfame potassium) که از انواع شیرین کننده های مصنوعی است چیست و با چه نام های تجاری شناخته می شود؟

یکی دیگر از شیرین کننده های مصنوعی را می توان آسه سولفام پتاسیم (Acesulfame potassium) به شمار آورد.

اگر این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی در مواد غذایی موجود باشد آن ماده دارای یکی از برچسب های زیر است:

  1. acesulfame K
  2. acesulfame potassium
  3. Ace-K

البته که از نظر تجاری آسه سولفام پتاسیم را به نام های Sunett® و Sweet One® هم میشناسند و تحت این عنوان ها هم این ماده به فروش می رسد. معمولا این نوع از شیرین کننده های مصنوعی را به صورت ترکیبی با سایر شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده قرار می دهند.

همچنین این ماده ی مصنوعی  از نظر شیرینی چیزی بیش از 200 بار از شکر و قند معمولی شیرین تر است. نحوه ی تولید آسه سولفام پتاسیم کاملا شیمیایی بوده و به همین علت هم این ماده هنگامی که آب بدن انسان وارد می شود به هیچ عنوان متابولیزه نخواهد شد.

در نتیجه هیچ کالری اضافه ای به بدن وارد نمی کند و فاقد هرگونه کالری است. حتی این ماده با وجود داشت پتاسیم در ساختار خود هیچ تاثیری بر سطح پتاسیم بدن نمی گذارد و آن را دچار مشکل نخواهد کرد.

اگر این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی در مواد غذایی موجود باشد آن ماده دارای یکی از برچسب های زیر است:
اگر این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی در مواد غذایی موجود باشد آن ماده دارای یکی از برچسب های زیر است:

شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم در چه مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و آیا تاییدیه های لازم برای استفاده به عنوان شیرین کننده ی مصنوعی را دارا است یا خیر؟

در ادامه ی این بخش از مطلب قرص شیرین کننده kruger نوبت به مواد غذایی می رسد که در ساختار خود از شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم بهره می برند. این ماده ی مصنوعی در مواد غذایی به شرح زیر می تواند مورد استفاده قرار بگیرد:

  1. نوشیدنی ها
  2. دسرهایی که به صورت یخ زده سرو می شوند
  3. محصولات پختنی
  4. انواع نوشیدنی ها

تاییدیه های لازم برای این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی در سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت به دست آمد و سپس بر اثر اعلام مراجع معتبر این نوع از شیرین کننده های مصنوعی در سال دو هزار و سه توانست تاییدیه ی مصرف در صورت وجود شرایط خاص به عنوان یکی از مواد در نقش شیرین کنندگی آن هم تحت عنوان شیرین کننده های عمومی را دریافت کند.

بر این اساس این ماده تنها برای گوشت و مرغ مورد استفاده نبوده و نمی بایست از آن برای این موارد بهره گرفت. این ماده ی مصنوعی وقتی هم که در معرض حرارت و گرما قرار بگیرد ثبات ساختاری خود را حفظ می کند یعنی در دماهای خیلی بالا در زمان پخته شدن مواد غذایی هم این خاصیت شیرین کنندگی را از دست نمی دهد.

لذا آن را همواره به عنوان یک جایگزین مناسب برای شکر در مواد غذایی و نیز محصول هایی که می بایست پخته شوند به شمار می آورند.

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم چه میزان است؟

یکی از موضوع هایی که همیشه در زمینه ی مواد غذایی خصوصا مواد مصنوعی مصرفی وجود داشته آستانه ی مجاز مصرف آنها است. برای این مواد مفهومی بیان می شود که تحت عنوان ADI آن را می شناسند و به میزان مصرفی گفته می شود که برای یک روز قابل قبول بوده و برای بدن فرد مشکلی بوجود نمی آورد.

واحدی که این مفهوم با آن ارائه می شود برحسب میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن فرد در یک روز بوده و به شکل mg/ kg bw/ d نشان داده می شود. ADI آسه سولفام آمونیوم برابر با 15 میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم از وزن بدن به صورت روزانه (15 mg/ kg be/ d) است.

مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم چه میزان است؟
مقدار مصرف روزانه ی مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی آسه سولفام پتاسیم چه میزان است؟

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز (Sucralose) چیست و با چه نام تجاری شناخته می شود؟

یکی دیگر از شیرین کننده های مصنوعی را می توان شیرین کننده ی سوکرالوز به شمار آورد.این شیرین کننده ی مصنوعی با نام تجاری Splenda®  به بازار عرضه شده و به فروش می رسد.

اگر بخواهیم شیرینی این ماده  مصنوع را با قند و شکر معمول مورد مقایسه قرار دهیم به این نتیجه میرسیم که این ماده ی مصنوع چیزی برابر 600 بار شیرین تر از این مواد است.

ماده ی اصلی تشکیل دهنده ی سوکرالوز همان ساکارز است که در  قند و شکر معمولی هم یافت می شود ولی نکته ی جالب در مورد آن این است که بدن به هیچ عنوان آن را در شمار قندها به شمار نمی آورد و در نتیجه هم هیچ عملیات متابولیکیی برو روی آن انجام نمی گیرد. به همین علت هم هست که سوکرالوز میزان کالری برابر صفر دارد.

قسمت اعظم این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی به وسیله ی مدفوع کردن و از این شیوه از بدن خارج می شود. این در حالی است که چیزی در حدود یازده الی بیست و هفت درصد آن به صورت کامل در بدن جذب خواهد شد.

این یازده الی بیست و هفت درصد از سوکرالوز جذب شده به وسیله ی سیستم گوارشی بدن و به وسیله ی جریان خون وارد کلیه ها شده و از آنجا بخ وسیله ی ادرار از بدن خارج خواهد شد. این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی یعنی سوکرالوز به هیچ عنوان سمی نیست.

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز در دسته ی کدام شیرین کننده ها قرار می گیرد و می توان آن را در چه مواد غذایی مورد استفاده قرار داد؟

نخست این که بر اساس تاییدیه ی اف دی ای یا همان سازمان غذا و دارو آمریکا شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز تحت عنوان یک شیرین کننده ی مصنوعی عمومی به شمار می آید.

این موضوع در سال هزار و نهصد و نود و نه به تایید رسید و اف دی ای برای آن شرایط خاصی را ذکر نمود و اجرایی شدن این کار را تنها تحت شرایطی خاص عملی دانست.

همچنین یک سال قبل و در سال هزار و نهصد و نود و هشت میلادی سوکرالوز به وسیله ی اف دی ای برای بکارگیری در 15 دسته از مواد غذایی مناسب تشخیص داده شد. به همین منظور و بر اساس این تاییدیه ها سوکرالوز می تواند تحت عنوان یک شیرین کننده ی مصنوعی عمومی در جذاهایی نظیر آنچه در زیر گفته می شود مورد استفاده قرار بگیرد:

  1. برخی محصولات پختنی
  2. ژلاتین
  3. نوشیدنی ها
  4. دسرهایی که به صورت منجمد عرضه می شوند و از مواد لبنی درست می شوند.
  5. آدامس

شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز چه مشخصه هایی داشته و آیا توانسته است تاییدیه های لازم را از FDA دریافت کند؟

در این قسمت از مطلب قرص شیرین کننده kruger قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که ویژگی های شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز چیست؟ یکی از مهمترین مشخصه های آن را می توان تحمل آن در برابر گرما و داشتن ثبات ساختاری تحت این شرایط به شمار آورد. یعنی سوکرالوز حتی در دماهای بالا برای پخت و پز هم می تواند میزان شیرینی خود و خاصیت شیرین کنندگی اش را حفظ نماید.

به همین دلیل هم هست که خیلی راحت می توانیم از این ماده در مواد غذایی که می بایست به صورت پخته شده مصرف شوند در نقش جایگزین شکر استفاده کنیم و هیچ مشکلی هم پیش نیاید.

بر روی این شیرین کننده ی مصنوعی عمومی تاکنون بالغ بر صد و ده مطالعه و تحقیق در زمینه ی ایمنی انجام گرفته است و هیچ گزارش تایید شده ای از سوی اف دی ای مبنی بر خطرناک بودن و آسیب رسان بودن این ماده وجود ندارد.

میزان مصرف روزانه  قابل قبول از ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی سوکرالوز  چقدر است؟

مفهومی برای هر ماده ی غذایی وجود دارد و آن هم دوز مجاز روزانه ی آن است. بر این اساس اگر ماده ی مورد نظر را بیش از دوز روزانه ی استاندارد ان مورد استفاده قرار دهیم می تواند برای بدن ما مشکلاتی به وجود آورد. برای ماده ی شیرین کننده ی سوکرالوز هم دوز مجاز مصرف روزانه 5 میلی گرم (5mg/ kg bw/ d)به صورت روزانه برای هر یک کیلوگرم از وزن بدن فرد است.

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام با چه نام تجاری به بازار عرضه شده است و آیا تاییدیه های لازم از FDA را دارا است یا خیر؟

یکی دیگر از موادی که به عنوان شیرین کننده ی مصنوعی می تواند در مواد غذایی به منظور شیرین سازی مورد استفاده قرار بگیرد ماده ی نئوتام است که با نام تجاری Newtame® به بازار عرضه شده و به مشتریان ارائه می شود.

از این ماده ی مصنوعی هم می تواند به عنوان شیرین کننده و هم می توان به عنوان طعم دهنده برای مواد غذایی استفاده نمود که تنها مرغ و گوشت از این قاعده مستثنی بوده و نمی توان برای آنها از این شیرین کننده استفاده کرد.

نئوتام چیزی در حدود هفت هزار تا سیزده هزار بار برابر از قند  و شکر معمولی دارای شیرینی است و از آن طرف هم با حرارت مشکلی نداشته و در برابر آن ساختار پایداری از خود به نمایش می گذارد.

در سال دو هزار و دو بود که این ماده از سوی FDA تاییدیه ی لازم برای استفاده به عنوان یک شیرین کننده ی مصنوعی را دریافت نمود و به آن اجازه داده شد برای رنج گسترده ای از مواد غذایی به استثنای گوشت و مرغ مورد استفاده قرار بگیرد.

برای مشخص شدن ایمنی غذایی این ماده چیزی در حدود صد و سیزده مطالعه و تحقیق هم به صورت انسانی و هم به صورت حیوانی انجام گرفته است و تاثیرات آن بر روی سامانه ی ایمنی بدن، سامانه ی تولید مثل و سامانه ی عصبی مورد بررسی قرار گرفته است.

میزان مصرف استاندارد به صورت روزانه  (ADI)برای شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام چقدر است؟

شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام هم مانند سایر مواد مصنوعی که وارد بدن میشوند میزان مجاز استفاده به صورت روزانه (ADI) دارند که بر حسب میلی گرم بر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت روزانه بیان می شود. برای این ماده این میزان ADI برابر با سه دهم میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت روزانه (0.3 mg/ kg bw/ d) است.

میزان مصرف استاندارد به صورت روزانه  (ADI)برای شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام چقدر است؟
میزان مصرف استاندارد به صورت روزانه  (ADI)برای شیرین کننده ی مصنوعی نئوتام چقدر است؟

ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی ادونتام (Advantame) چیست و آیا تاییدیه های لازم از سازمان غذا و داروی آمریکا را دارا است؟

یکی دیگر از شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده در غذاها و مواد غذایی را می توان ماده ی ادونتام به شمار آورد. این ماده از نظر شیریین تقریبا بیست هزار برابر شیرین تر از قند و شکر رایج است.

در سال دو هزار و چهارده بوده که ادونتام تاییدیه های لازم از اف دی ای را به منظور مورد استفاده قرار گرفتن به عنوان یک شیرین کننده ی مصنوعی و نیز یک طعم دهنده در غذاها دریافت نمود و تنها برای گوشت و مرغ نمی توان از این ماده به عنوان طعم دهنده استفاده کرد.

علاوه بر این یکی از مشخصه های این ماده ی شیرین کننده ی مصنوعی را می توان حفظ ثبات و ساختار خود در درجه ی حرارت بالا به شمار آورد. به همین علت هم این ماده می تواند در محصولاتی که به صورت پختنی هستند جایگزین قند و شکر مورد استفاده شود.

مطالعه ها و تحقیقاتی بر روی این ماده از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا انجام شد

در مطالعه ها و تحقیقاتی که بر روی این ماده از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا انجام شد و تعداد آنها به سی و هفت هم می رسید و به صورت رندوم هم بر روی انسان ها و هم بر روی حیوانات انجام شد این ماده هیچ اثرات مخربی از خود نشان نداده است.

این مطالعه ها عمدتا به منظور مشاهده ی اثرهای سمی این ماده که می تواند بر روی سامانه  ایمنی بدن فرد مصرف کننده، سامانه ی عصبی این فرد و سامانه ی تولید مثل تاثیرگذار باشد انجام شده اند.

همچنین سایر تحقیقاتی که در این زمینه مورد انجام واقع شده است عبارت هستند از: انجام تحقیقات در زمینه ی فارماکوکینتیک و تحقیقات سرطانی و سایر مطالعات غربالگری و … . در ادامه ی این مطلب از قرص شیرین کننده kruger به این می پردازیم که ADI مجاز برای شیرین کننده ی مصنوعی ادونتام چقدر است.

مطالعه ها و تحقیقاتی بر روی این ماده از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا انجام شد
مطالعه ها و تحقیقاتی بر روی این ماده از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا انجام شد

میزان دوز مجاز برای استفاده به صورت روزانه از ماده ی شیرین کننده ی ادونتام یا همان ADI چند میلی گرم به ازای هر یک کیلو گرم از وزن بدن است؟

مانند هر ماده ی مصنوعی و شیرین کننده ی دیگری ادونتام هم دارای یک میزان استفاده ی مجاز به صورت روزانه است که اگر این دوز مجاز رعایت نشود می تواند برای فرد مصرف کننده مشکل هایی ایجاد کند. میزان مصرف مجاز برای این ماده سی و دو ممیز هشت دهم میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم از وزن بدن در هر روز (32.8 mg/ kg bw/ d) است.

شیرین کننده هایی که به صورت طبیعی از مواد گرفته می شود کدام هستند؟

علاوه بر ماده هایی که به عنوان شیرین کننده های مصنوعی مورد استفاده قرار  می گیرند دسته ای از شیرین کننده ها هم هستند که تحت عنوان شیرین کننده های طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

این شیرین کننده ها هم مانند شیرین کننده های مصنوعی سبب شیرین کردن ماده های غذایی مختلف می شوند و برخلاف آنها از موادی کاملا طبیعی استخراج می شوند.

همچنین این ماده های شیرین کننده مثل شیرین کننده های مصنوعی دارای حد استاندارد مصرف به صورت روزانه یا همان ADI هستند که بر حسب میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن برای یک روز عنوان می شوند. دو نمونه از این ماده های شیرین کننده ی طبیعی عبارت هستند از:

  1. گلیکوزیدهای استویول (Steviol glycosides)
  2. عصاره میوه Hang Guo Luo Han Guo

در ادامه ی این مطلب از قرص شیرین کننده kruger به این دو ماده ی شیرین کننده هم خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

ماده ی شیرین کننده ی طبیعی گلیکوزیدهای استویول (Steviol glycosides) چه نوع ماده ای بوده و سرمنشا آن چه گیاهی است؟

اگر کمی فکر کنید نام این ماده ممکن است چیزی را به خاطر شما بیاورد: درست است ساشه های شیرین کننده ی استویا که در رژیم های ورزشی و لاغری مورد استفاده قرار می گیرد و تحت عنوان شیرین کننده ی رژیمی قابل صرف در برنامه ی غذایی است. ماده ی گلیکوزید استویول را می توان  یکی از بخش های طبیعی از برگ یک گیاه بومی برای سمت و سوی آمریکای جنوبی به شمار آورد که به نام برتونی

Bertoni: Stevia rebaudiana شناخته می شود. در کلام این گیاه را به نام استویا می شناسند و نام شیرین کننده ی رژیمی استویا هم به همین منظور قرار گرفته است. این ماده به شکلی کاملا قوی مورد تصفیه و پالایش قرار میگیرد.

برخی از افراد این ماده ی شیرین کننده را با توجه به این که سر منشا گیاهی دارد در دسته ی شیرین کننده های طبیعی قرار می دهند و ما هم با توجه به نظر این گروه این ماده را در دسته ی شیرین کننده ی طبیعی دسته بندی می کنیم.

ماده ی شیرین کننده ی طبیعی گلیکوزیدهای استویول (Steviol glycosides) چه نوع ماده ای بوده و سرمنشا آن چه گیاهی است؟
ماده ی شیرین کننده ی طبیعی گلیکوزیدهای استویول (Steviol glycosides) چه نوع ماده ای بوده و سرمنشا آن چه گیاهی است؟

شیرین کننده ی استویا یا همان گلیکوزیدهای استویول از نظر میزان شیرینی به چه صورت بوده و از نظر تاییدیه های سازمان غذا و داروی آمریکا در چه وضعیتی قرار دارد؟

به طور کلی این نوع از شیرین کننده ها را از جمله ی شیرین کننده های غیر مغذی به شمار می آورند و از نظر میزان شیرینی آنها چیزی بیشتر از دویست الی چهارصد بار از قند و شکر معمول شیرین هستند.

از جمله تاییدیه هایی که ماده ی گلیکوزیدهای استویول از سازمان غذا و داروی آمریکا دریافت کرده است می توان تاییدیه ی استفاده از آن با درصد خالص بودن بالا (دست کم نود و پنج درصد) از مشتقات این ماده نظیر Rebaudioside A (Reb A)، Stevioside، Rebaudioside D و همچنین استفاده از آنها به صورت ترکیب و یا مخلوط است.

ناگفته نماند در این زمینه بهره گیری از استویا به صورت عصاره گرفته شده و نیز در شکل خام به هیچ عنوان دارای تاییدیه های لازم نبوده و کشور آمریکا واردات این دسته از مواد را برای بهره گیری از آنها به عنوان یک ماده ی شیرین کننده مجاز نمی شمارد.

حداکثر مقداری که به صورت روزانه مجاز به استفاده از ماده ی شیرین کننده ی گلیکوزیدهای استویول هستیم چقدر است؟

در این قسمت از مطلب قرص شیرین کننده kruger  قصد داریم تا به ADI این ماده ی شیرین کننده یا همان میزان مجاز مصرف آن به صورت روزانه به صحبت بپردازیم.

حتما برای شما هم این پرسش مطرح شده است که حداکثر مقداری که می توانیم به صورت روزانه از این ماده ی شیرین کننده یعنی گلیکوزیدهای استویول یا همان شیرین کننده ی استویا استفاده کنیم چه میزان است؟

بر اساس تحقیقات انجام گرفته میزان مجاز از این ماده برای استفاده ی افراد که آنها را دچار مشکل نکند برابر با چهار میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن فرد مصرف کننده در یک روز (ADI: 4 mg/ kg bw/ d) است.

حداکثر مقداری که به صورت روزانه مجاز به استفاده از ماده ی شیرین کننده ی گلیکوزیدهای استویول هستیم چقدر است؟
حداکثر مقداری که به صورت روزانه مجاز به استفاده از ماده ی شیرین کننده ی گلیکوزیدهای استویول هستیم چقدر است؟

پیشنهاد می کنیم از پست قرص امگا ۳ برای دیابتی ها  و سویق عدس دیدن کنید.

ماده ی شیرین کننده ای که از عصاره ی میوه ای به نام  Hang Guo Luo Han Guo گرفته می شود چه مشخصه هایی داشته و آیا این ماده تاییدیه های لازم را از FDA دارد یا خیر؟

یکی دیگر از مواد شیرین کننده ای که جدیدا مطرح شده و می تواند به عنوان شیرین کننده مورد استفاده قرار بگیرد عصاره ی میوه ای به نام  Hang Guo Luo Han Guo است. این ماده دارای عصاره ی میوه ای است که علاوه بر نام Hang Guo Luo Han Guo به نام  Siraitia Siraitia grosvenorii Swingle (SGFE) شناخته می شود.

خواستگاه این میوه که با نام میوه ی راهب هم از آن یاد می شود کشور چین و در قسمت جنوبی این کشور بوده است.  این میوه در بر گیرنده ی موگروزیدهایی (mogrosides) است که می توانند در نقش ماده های شیرین کننده ظاهر شوند و با توجه به اینکه آنها از نوع غیر تغذیه ای هستند می توانند سبب به وجود آمدن یک مزه ی شیرین در غذاها و ماده های غذایی که از آنها استفاده می شوند شوند.

این ماده ی شیرین کننده با توجه به میزان عصاره ای که دارد می تواند می تواند در محدوده ی صد تا دویست و پنجاه برابر شیرینی بیشتری در مقایسه با قند و شکر معمول داشته باشد.

نکته ای که در مورد این شیرین کننده وجود دارد این است که سازمان غذا و داروی آمریکا هنوز هیچ تاییدیه ای مبنی بر بی خطر و ایمن بودن این ماده ارائه نکرده است و این پروسه همچنان جاری و در وضعیت بررسی به سر می برد.

نتیجه گیری

عمدتا افرادی که در رژیم های لاغری هستند برای استفاده از مواد شیرین در رژیم خود به دنبال جایگزین مناسبی می گردند که اصلا کالری نداشته یا دارای کالری فوق العاده پایینی باشد.

در کنار این افراد اشخاصی هم که به بیماری دیابت مبتلا هستند دوست دارند تا به منظور ثابت نگه داشتن سطح قند خون خود از ماده های شیرین کننده ای استفاده کنند که سبب تغییر در سطح قند خون نشود و آنها را با مشکل مواجه نکند.

چاره ی کار هر دوی این گروه از افراد استفاده از مواد شیرین کننده ای مانند قرص شیرین کننده ی رژیمی از برند آلمانی Kruger است. در این مطلب علاوه بر معرفی کمال این قرص شیرین کننده به بررسی انواع مختلف شیرین کننده ها پرداختیم و آنها را به شکلی دقیق مورد بررسی قرار داده ایم که امیدواریم مورد استفاده ی شما قرار بگیرند.

در پایان توصیه می کنیم، لاغر کننده ترین ورزش را نیز مطالعه نمایید.

نتیجه گیری
نتیجه گیری

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید