در این مقاله با بررسی موضوع غربالگری دیابت بارداری با شما دوستان عزیز همراه هستیم.
مقدمه
غربالگری دیابت بارداری با اهداف مشخصی صورت می گیرد و از این طریق به خانم ها کمک می شود که در این دوران حساس، با مشکلاتی مواجه نشده و سلامتی خانم ها و جنین آنها تضمین شود.
در ادامه مقاله به سوالاتی که در زمینه غربالگری دیابت بارداری برای شما دوستان عزیز پیش بیاید و ذهنتان را درگیر کند پاسخ می دهیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید باشد و جواب سوالات خود را بیابید.
غربالگری دیابت بارداری چیست؟
غربالگری دیابت بارداری که به آن آزمایش چالش گلوکز یا gct نیز می گویند برای بررسی دیابت بارداری در هفته های 24 و 28 تجویز می شود. اگر سطح قندخون یک خانم باردار در دوران بارداری اش افزایش یابد غربالگری دیابت بارداری برای وی تجویز می شود.
ابتدای این آزمایش فرد محتوی ۵۰ گرم گلوکز حلشده در ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیلیتر آب را می خورد و سپس از وی آزمایش خون گرفته می شود. درمان دیابت در بارداری بعد از نتیجه مثبت غربالگری فقط با رعایت یک برنامۀ غذایی مناسب است.
سطح قند خون یک خانم باردار بدون داشتن سابقهٔ دیابت، در دوران بارداریاش افزایش مییابد
فهرست:
آیا در مورد دیابت بارداری اطلاعات لازم دارید؟
آیا در مورد میزان شیوع دیابت حاملگی اطلاع دارید؟
دلایل اصلی ایجاد دیابت بارداری به چه مواردی مربوط می شود؟
تشخیص دادن دیابت دوران بارداری از چه زمانی اماکن پذیر می شود؟
آیا دیابت بارداری در خانم ها با علامت هایی همراه است؟ علامت های اصلی دیابت بارداری کدام موارد می باشند؟
چه مواردی خطر ابتلا به دیابت دوران بارداری را افزایش می دهد؟ چه خانم هایی ممکن است، به دیابت دوران بارداری مبتلا شوند؟
آیا دیابت دوران بارداری برای خانم ها عوارضی به همراه دارد؟ این نوع دیابت در جنین مشکلاتی ایجاد می کند؟
آیا دیابت نوع بارداری در خانم ها قابل درمان است؟ بهترین روش های کنترل دیابت دوران بارداری کدام موارد می باشند؟
دریافت نتایج قند خون از چه طریقی اماکن پذیر می شود؟ شکل استاندارد میزان قند خون در افراد به چه صورتی است؟
رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری به چه صورت می باشد؟
آیا دیابت دوران بارداری پس از زایمان در خانم ها همچنان ادامه دارد؟ این نوع دیابت در چه زمانی کاهش می یابد؟
تزریق انسولین در خانم های باردار مبتلا به دیابت خطراتی به همراه دارد و مواد دارویی مهم برای کنترل دیابت دوران بارداری کدام موارد می باشند؟
آیا ورزش می تواند به کاهش دیابت بارداری در خانم ها منجر شود؟
غربالگری دیابت دوران بارداری به چه صورتی اماکن پذیر می شود؟ انجام آزمایش غربالگری به چه صورتی شکل می گیرد؟
موارد مهم برای جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری کدام موارد می باشند؟ آیا پیشگیری از دیابت بارداری ممکن می شود؟
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
آیا در مورد دیابت بارداری اطلاعات لازم دارید؟
یکی از انواع دیابت که متأسفانه افراد زیادی را درگیر می کند مربوط به دیابت نوع بارداری است و در مواقعی که خانم ها در دوران بارداری قرار دارند، ممکن است، میزان قند خون در آن ها افزایش یابد و تشخیص این مسأله برای آنها از طریق پزشکان صورت می گیرد.
در تمامی افراد در حالات عادی معمولا انسولین و تولید این ماده مهم برای بدن را لوزالمعده بر عهده می گیرد و در مواقعی که در افراد این میزان از انسولین ایجاد نشود، میزان قند خون و سطح آن بیشتر می گردد.
خانم هایی که در معرض دیابت بارداری قرار دارند، با کارهای خاصی که توسط متخصص به آنها پیشنهاد می شود، به راحتی می توانند قند خون را کنترل کرده و نوزاد سالمی را به دنیا بیاورند.
با توجه به این که آزمایش های مختلفی برای در نظر گرفتن میزان قند خون و بیماری دیابت وجود دارد، پزشکان و متخصصان این حرفه تلاش می کنند که از مواردی که به افزایش قند خون منجر می شود، اطلاع یابند و به افراد در این زمینه کمک کرده تا آگاهی آنها نیز بیشتر گردد.
آگاهی افراد از انواع دیابت
آگاهی افراد از انواع دیابت به ویژه دیابت بارداری به خانم ها کمک می کند که راحت تر بتوانند این نوع بیماری را کنترل کنند و از ابتلا به آن دور باشند.
خانم هایی که به دیابت دوران بارداری مبتلا می شوند، این امکان وجود دارد که خانم ها و جنین آنها در معرض خطرات قرار بگیرند و مشکلاتی برای این افراد ایجاد گردد، به همین دلیل آگاهی از نوع دیابت به خانم ها کمک می کند که راحت تر بتوانند کنترل بیماری خود را در نظر بگیرند و از این طریق متخصصان حرفه پزشکی پیشگیری از بیماری را در افراد تضمین می کنند.
نکته ای که در اینجا حائز اهمیت می باشد این است که یکی از عوامل موثر بر دیابت به ویژه در بانوان باردار، چاقی و اضافه وزن می باشد.
آیا در مورد میزان شیوع دیابت حاملگی اطلاع دارید؟
دیابت دوران بارداری در خانم های حامله افزایش زیادی یافته و تقریبا دو درصد از این خانم ها را درگیر می کند. تحقیقات صورت گرفته حتی آماری بیشتر از این میزان را نشان می دهد و این به معنی جدی بودن دیابت دوران بارداری است که مشکلات زیادی را برای افراد در این دوران حساس به وجود می آورد.
دلایل اصلی ایجاد دیابت بارداری به چه مواردی مربوط می شود؟
برای ایجاد دیابت دوران بارداری دلیل خاصی وجود دارد و معمولا هورمون هایی که از قسمت جفت شکم خانم ها ترشح می شود، این بیماری را در خانم ها شکل می دهند،
متأسفانه هورمون های این قسمت از بدن در دوران بارداری تأثیرات زیادی را بر تمامی جسم افراد می گذارند که یکی از اثرات مضر و مهم جفت، مربوط به ضد انسولین بودن آن می باشد که جفت برای کاهش جذب این نوع هورمون ضروری در بدن اقدام می کند و خانم های زیادی را در دوران بارداری درگیر دیابت می کند.
دیابت نوع بارداری از جمله مشکلات و خطراتی است که در خانم های باردار ایجاد می شود و به دلیل وجود جفت در بدن این مشکل شکل می گیرد، اما در خیلی موارد بعد از بارداری و خارج شدن جفت از بدن دیابت دوران بارداری کاهش می یابد و خانم ها با کنترل مواردی می توانند وضعیت سلامتی خود را تضمین کنند.
هورمون های ناحیه جفت
به عبارت دیگر هورمون های ناحیه جفت تأثیری که بر بدن خانم های باردار می گذارند، ضد انسولینی بودن آن می باشد. در وضعیتی که زنان باردار نیستند، سلول های بخش لوزالمعده می تواند انسولین را ترشح کند و در بدن به میزان مناسب انسولین وجود دارد و بدن با کمبود این ماده موثر مواجه نمی گردد، اما در دوران بارداری به دلیل وجود قسمت جفت در بدن، این بخش نمی تواند ترشح انسولین را به میزان کافی در نظر بگیرد و مشکلاتی را به همراه دارد.
اگر قند در دوران بارداری به شکل غیر طبیعی بیشتر شود، مسلما عوارض خاصی برای مادر به همراه دارد، اگر این مشکل قابل کنترل نباشد برای جنین نیز عوارضی به همراه دارد و در دوران بارداری لازم است، پیشگیری های مناسب را انجام داد تا افراد در معرض دیابت بارداری قرار نگیرند یا در صورت مبتلا به دیابت در این دوران افراد بتوانند کنترل لازم را در نظر گرفته تا در معرض خطرات بیشتری نباشند.
هیپوگلیسیمی
افراد در مواقعی که باردار باشند و به دیابت مبتلا شوند، امکان این که افراد به هیپوگلیسیمی مبتلا شده یا این افراد در معرض هایپرگلیسیمی باشند، به میزان زیادی افزایش یابد.
در افرادی که گلوکز خون به حد زیادی نباشد، این حالت که به آن هیپوگلیسیمی می گویند ایجاد می شود، اگر گلوکز در خون پایین باشد، مسلما بدن نمی تواند انرژی را تهیه کند و در این مواقع خانم ها درگیر مشکلاتی چون تاری دید می شوند، یا در این افراد خستگی هایی به شکل غیر عادی به وجود می آید.
در برخی مواقع شرایط جسم این بیماران در شرایط سختی قرار دارند، یا بیماران به دلیل وضعیت روحی در معرض مشکلات قرار می گیرند.
هیپوگلیسیمی و کمبود این میزان از قند خون در افراد با استفاده از مواد غذایی حاوی قند اماکن پذیر می باشد.
در برخی موارد بدن نمی تواند به شکل مناسبی انسولین را تأمین کند و از هورمون انسولین در بدن به شکل مناسبی نمی تواند به کار برد و در این مواقع هایپرگلیسیمی شکل می گیرد. در مواقعی که افراد تشنگی شدید دارند، یا به شدت با کاهش وزن مواجه می شوند، باید به درمان هایپرگلیسیمی خود فکر کنند.
باز در اینجا تاکید می کنیم که چاقی می تواند به عنوان یکی از دلایل مهم و موثر بر دیابت بارداری محسوب شود.
تا اینجا با مبحث دلایل اصلی ایجاد دیابت بارداری به چه مواردی مربوط می شود آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
تشخیص دادن دیابت دوران بارداری از چه زمانی اماکن پذیر می شود؟
افرادی که مبتلا به دیابت دوران بارداری هستند، تشخیص دادن این نوع بیماری در آنها تنها در این دوران اماکن پذیر است و در صورتی که خانم ها قبل از باردار شدن بخواهند این نوع دیابت را تشخیص دهند، معمولا این کار ممکن نمی شود.
موارد زیادی وجود دارند که می تواند ایجاد کننده دیابت دوران بارداری حتی قبل از این زمان باشد، اما عوامل زمینه ساز شکل دهنده دیابت است و این افراد را بیشتر درگیر می کند.
ناحیه جفت می تواند در جذب انسولین اختلال ایجاد کند و خانم ها را با مشکلات زیادی مواجه کند.
دیابت بارداری دارای علامت خاصی نمی باشد و خیلی از خانم های حامله از این نوع بیماری خود اطلاع ندارند و ممکن است تا ماه های آخر بارداری از این نوع بیماری خود اطلاع نداشته باشند.
تشخیص دیابت نوع بارداری
تشخیص دیابت نوع بارداری باعث می شود که خانم ها اقدامات مهم را برای کنترل این بیماری به همراه مشاور و پزشک خود انجام دهند و از ایجاد مشکلات بیشتر در آنها جلوگیری کرد.
برای تشخیص دادن این نوع دیابت در خانم های باردار، معمولا از آزمایش قند خون استفاده می کنند و با این آزمایش مهم می توان از میزان قند موجود در خون خانم ها اطلاع یافت و در صورت وجود دیابت نوع بارداری اقدامات مهم را برای کنترل این بیماری در نظر می گیرند.
معمولا در هفته های آخر بارداری اندازه گیری قند خون در تمامی خانم ها صورت می گیرد، در هفته 24 این آزمایش توسط آزمایشگاه ها برای مادران باردار انجام می پذیرد و در یک یا دو مرحله این کار در نظر گرفته می شود.
لطفا برای یادگیری خواندن آزمایش دیابت در بارداری، مقاله خواندن جواب آزمایش قند بارداری را مطالعه کنید
تعیین انجام دادن این نوع آزمایش و مشخص کردن یک مرحله ای یا دو مرحله ای آن با توجه به وضعیت بیمار بررسی می شود و در خیلی موارد ممکن است، با مراجعه به آزمایشگاه و در نظر گرفتن این نوع آزمایش برای یک مرحله، نیازی به تعیین مجدد آن نباشد.
انجام یک مرحله ای آزمایش
با انجام یک مرحله ای آزمایش می توان در خانم هایی که در معرض دیابت بارداری نمی باشند، از وجود میزان قند خون اطلاع یافت و این افراد نیازی به آزمایش مرحله دوم ندارند، اما در دیگر بیمارانی که با توجه به نتیجه آزمایش میزان قند موجود در خون آنها زیاد باشد، لازم است که بعد از دریافت نتیجه اول، مجددا آزمایش در چارچوب دیگری صورت گیرد و افراد بهتر بتوانند بیماری خود را تشخیص و برای درمان در زمان مشخص اقدام کنند.
در هفته 28 نیز آزمایش قند خون صورت می گیرد و محلول های قندی به خانم ها داده می شود که در غلظت های مختلفی آماده شده اند، که البته میزان غلظت این ماده ها را با توجه به تعیین میزان قند خون در نظر می گیرند تا نتیجه آزمایش دقیق تر باشد.
تا اینجا با مبحث تشخیص دادن دیابت دوران بارداری از چه زمانی اماکن پذیر می شود آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
تا اینجا با مبحث تشخیص دادن دیابت دوران بارداری از چه زمانی اماکن پذیر می شود آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
اندازه محلول ها با توجه به وضعیت سلامتی بیمار تعیین می گردد
اندازه محلول ها با توجه به وضعیت سلامتی بیمار تعیین می گردد، محلول ها در اندازه 50 گرم و همچنین 75 گرم می باشد، همچنین محلول 100 گرمی با توجه به درخواست پزشک برای بیمار در نظر گرفته می شود و از این طریق دیابت بارداری قابل تشخیص می گردد.
هنوز دلیل اصلی این که خانم های باردار چرا دیابت خاصی را همانند دیابت دوران بارداری تجربه می کنند، مشخص نشده است.
همه سلول های بدن انسان ها برای این که بتوانند عملکرد خود را ادامه دهند، به مواد خاصی چون گلوکز یا قند مناسب برای بدن نیاز دارند. در ارتباط با مواد غذایی خاصی که مصرف می شود، بعد از این که بدن هضم این نوع مواد را انجام می دهد، گلوکز مورد نیاز بدن را از این نوع غذاها دریافت کرده و در خون این گلوکز را می فرستد.
با دریافت قند مناسب برای بدن پانکراس تلاش می کند که انسولین را به میزان خاصی برای بدن ترشح کرده و از این طریق سلول های بدن به راحتی قادر هستند تا انرژی لازم را کسب کنند.
مجددا توجه نمایید که از عوامل مهم و تاثیر گذار بر دیابت می توان اضافه وزن و چاقی را نام برد.
آیا دیابت بارداری در خانم ها با علامت هایی همراه است؟ علامت های اصلی دیابت بارداری کدام موارد می باشند؟
متأسفانه دیابت دوران بارداری دارای علائم خاصی نیست و در خیلی از خانم ها بدون علامت و نشانه ویژه ای این نوع بیماری ایجاد می شود و ممکن است، مادر در ارتباط با بیماری خود در طول دوران بارداری اطلاعاتی نداشته باشد و در جریان مشکلات مربوط به دیابت بارداری قرار نگیرد.
حالت هایی چون تشنگی زیاد در خیلی از خانم هایی که باردار می باشند، معمولا تجربه می شود که در خیلی موارد خانم هایی که دیابت دوران بارداری ندارند، نیز این نشانه را احساس می کنند و تشنگی زیاد دلیل قانع کننده ای برای وجود دیابت نوع بارداری نمی باشد.
در خانم های بارداری که این علامت همچنان ادامه می یابد و تا هفته های 24 و بالاتر بارداری احساس تشنگی شدید وجود دارد، می توان از آزمایش قند خون استفاده کرد تا در صورت ایجاد بیماری دیابت به شیوه ای آسان تر بتوان اقدامات لازم را برای کنترل و درمان آن در نظر گرفت تا افراد در شرایط سختی قرار نگیرند.
احساس گرسنگی بیش از حد
در برخی از خانم های حامله احساس گرسنگی بیش از حدی وجود دارد که به دلیل بارداری است و علت آن دیابت نمی باشد. خانم های باردار حس گرسنگی زیادی را تجربه می کنند و در خیلی از مواقع احساس ضعف شدیدی به آنها دست می یابد که نیاز به استفاده از غذا دارند تا راحت تر بتوانند این حس خود را کاهش دهند.
خانم های زیادی هستند که در طول دوران بارداری و به ویژه ماه های آخر تکرر ادرار دارند و برای برطرف کردن این نیاز خود مرتبا به دست شویی می روند و تایم های زیادی را به این کار اختصاص می دهند که در خیلی موارد با مشکلاتی مواجه می شوند، این افراد نیز در خیلی از موارد دیابت بارداری ندارند، بلکه یکی از نشانه های اصلی بارداری در آنها مربوط به تکرر ادرار است.
همان طور که می دانیم بیماری دیابت با نشانه های زیادی همراه است که یکی از این موارد مربوط به تکرر ادرار در این افراد می باشد و افرادی که در تایم های زیادی با تکرر ادرار مواجه می شوند، برای بررسی بیماری خود باید به متخصص مراجعه کنند،
اگر این مشکل به دلیل بیماری دیابت باشد، نیاز به درمان بیماری احساس می شود، اما در مواردی که این حالت به خاطر بارداری و.. ایجاد شود، بعد از زایمان این مشکل برطرف خواهد شد.
تجربه علائم خاص در دوران بارداری
در مواقعی که خانم ها علائم خاصی را در دوران بارداری تجربه می کنند، بهتر است، در اولین فرصت به متخصص مراجعه کرده تا در صورت ایجاد مشکلات و بیماری هایی چون دیابت راحت تر بتوان درمان را انجام داد.
در مواردی که خانم ها در معرض دیابت باشند و در بارداری های قبلی مشخص شود که خانم مورد نظر به بیماری دیابت نوع بارداری مبتلا است، یا در صورتی که این افراد با توجه به آزمایش قند خون بتوانند از میزان قند خون خود اطلاع یابند، بهتر می توانند در زمان مشخص تحت نظر دکتر قرار بگیرند تا درمان را ادامه داده و مشکلات ایجاد شده برای آنها کمتر می شود.
در این جا شایان ذکر است که چاقی می تواند به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر دیابت قلمداد شود.
تا اینجا با مبحث آیا دیابت بارداری در خانم ها با علامت هایی همراه است علامت های اصلی دیابت بارداری کدام موارد می باشند آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
چه مواردی خطر ابتلا به دیابت دوران بارداری را افزایش می دهد؟ چه خانم هایی ممکن است، به دیابت دوران بارداری مبتلا شوند؟
موارد زیادی وجود دارند که به عنوان عوامل خطر ساز برای دیابت بارداری مورد بررسی قرار می گیرند و این افراد را در معرض خطرات زیادی می گذارد. خانم هایی که سن آنها بیشتر از سی و پنج سال می باشد و بعد از این مدت باردار می شوند، بیشتر از دیگر خانم ها در معرض دیابت بارداری هستند.
بهتر این است، خانم هایی که متأهل هستند، در سنین جوانی باردار شوند تا با ایجاد شرایط بارداری مناسب و آمادگی بدن خود، بارداری راحت تری را سپری کنند و جنین در معرض خطری قرار نگیرد.
پزشکان به خانم ها پیشنهاد می کنند که قبل از سی و پنج سال و حدود چهل سالگی باردار شوند تا از این طریق جنین در معرض بیماری هایی چون دیابت یا اختلالات جسمی و… قرار نگیرد و سلامتی آنها تضمین شود.
چاقی نیز تأثیر زیادی بر بیماری های دیگر دارد و بر دیابت دوران بارداری این مشکل نیز تأثیر زیادی می گذارد و خانم هایی که دارای اضافه وزن هستند، ممکن است، بیشتر از خانم های دیگر به دیابت دوران بارداری مبتلا شوند و از این طریق خود یا جنین را در شرایط سختی قرار دهند،
همچنین این افراد در طول بارداری خود نیاز دارند، به کنترل بیماری بپردازند و با مراجعه به متخصصان این حرفه برای درمان بیماری خود اقدام کنند.
نداشتن کمبود ویتامین
خانم هایی که وزن مناسب دارند و از لحاظ کمبود ویتامین و… مشکلی نداشته باشند، بارداری راحت تری را سپری می کنند و فرزند سالمی به دنیا می آورند.
اگر در خانواده زنان به ویژه نزدیکان خانم ها، آمار مبتلایان به دیابت نوع دوم زیاد باشد، ممکن است، خانم های باردار در طول حاملگی خود در معرض دیابت قرار بگیرند و این نوع دیابت در آنها بیشتر رخ دهد.
در صورتی که دیابت نوع دوم در خانم ها و قبل از بارداری کنترل نشود، این افراد ممکن است، در معرض خطرات زیادی باشند و در دوران بارداری نیز درگیر دیابت دوران بارداری شوند.
خانم هایی که در حاملگی های قبلی خود به ویژه حاملگی اول، دیابت دوران بارداری داشته باشند و مبتلا به این بیماری شوند، در خیلی از مواقع ممکن است که در بارداری های دوم و سوم نیز در معرض بیماری دیابت قرار بگیرند و نیاز به درمان و پیگیری های لازم در آنها احساس گردد.
زیاد بودن قند خون در خانم ها
اگر قند خون در خانم ها زیاد باشد و این میزان از قند در آنها کنترل نشود، ممکن است، خانم ها در معرض دیابت قرار بگیرند، به عبارت دیگر خانم هایی که قبل از باردار شدن میزان قند خون آنها زیاد باشد و این میزان تقریبا در حدود 100 میلی گرم و بالاتر از آن تعیین شود، احتمال این که در خانم ها دیابت وجود داشته باشد، افزایش می یابد و در صورت باردار شدن در دوران حاملگی خود به دیابت مبتلا می گردند.
خانم هایی که نوزادی با وزن بیشتر از چهار کیلوگرم به دنیا بیاورند ممکن است، در معرض دیابت دوران بارداری قرار بگیرند و این افراد بیشتر به دیابت نوع بارداری مبتلا می شوند که در خیلی از مواقع مشکلاتی برای جنین و مادر ایجاد می گردد و نوزادانی که وزن زیادی داشته باشند، از همان ابتدا درگیر بیماری های زیادی می شوند و کنترل وزن مادر در دوران بارداری به وزن مناسب جنین کمک می کند.
اگر نوزادی در حین به دنیا آمدن چهار کیلوگرم وزن یا بیشتر داشته باشد، ممکن است، نوزاد و مادر در شرایط سختی باشند و مشکلاتی برای آنها به وجود آید.
در کل وزن جنین باید در حد مناسبی باشد و وزن کمتر از دو کیلوگرم یا بیشتر از چهار کیلوگرم نوزادان را در معرض خطرات زیادی قرار می دهد و ممکن است، زمینه ساز بیماری های بیشتری در نوزاد باشد.
خانم هایی که نوزاد مرده به دنیا می آورند و این مشکل در اولین بارداری آنها بیشتر رخ می دهد، احتمال این که در معرض دیابت باشند و در زایمان های بعدی خود به دیابت نوع بارداری مبتلا شوند، بیشتر شده و این مشکل در آنها افزایش می یابد و این مسأله به عنوان یک عامل خطر ساز در خانم ها برای ابتلا به دیابت دوران بارداری شناخته می شود.
خانم هایی که سندرم های مختلفی چون تخمدان پلی کیستیک را تجربه می کنند، اگر بعد از تحت نظر متخصص بودن بتوانند باردار شوند، مشکلاتی چون دیابت در آنها بیشتر ایجاد می گردد.
افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند، بیشتر در معرض دیابت می باشند.
تا اینجا با مبحث چه مواردی خطر ابتلا به دیابت دوران بارداری را افزایش می دهد چه خانم هایی ممکن است، به دیابت دوران بارداری مبتلا شوند آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
آیا دیابت دوران بارداری برای خانم ها عوارضی به همراه دارد؟ این نوع دیابت در جنین مشکلاتی ایجاد می کند؟
دیابت دوران بارداری عوارض مختلفی به همراه داشته و در مادران باردار مشکلاتی به همراه دارد، اما این نوع بیماری در جنین نیز عوارضی را به وجود می آورد و برای مادر و جنین خطرناک است.
در مادرانی که در معرض دیابت دوران بارداری قرار دارند، امکان این که در این مدت دچار مسمومیت حاملگی شوند، بیشتر می شود و این مشکل در آنها به شدت افزایش می یابد.
در خانم هایی که در دوران بارداری دیابت می گیرند، ممکن است، مشکلاتی در زمان زایمان به وجود آید یا جنینی با قند خون به شدت پایین به دنیا بیاید، ایجاد مشکلات تنفسی در این افراد نیز از مشکلات دیگری است که بعد از دیابت دوران بارداری در جنین شکل می گیرد.
در خانم هایی که دیابت نوع بارداری را تجربه می کنند، فشار خون این خانم ها در طول بارداری مرتبا بیشتر می شود و در معرض فشار خون بالا قرار می گیرند که نیاز به کنترل فشار خون دارند، زیرا بیماری فشار خون زمینه ساز بیماری های دیگری چون سکته می باشد و خانم ها را در شرایط سختی قرار می دهد.
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله دیابت حاملگی و عوارض آن را مطالعه کنید.
ماکروزومی
ماکروزومی از مهم ترین مواردی است که در جنین به علت افزایش قند خون مادر ایجاد می شود و در این موارد جفت، انسولین زیادی را دریافت می کند و در این زمینه جنین در معرض خطرات زیادی قرار می گیرد.
ایجاد زردی در نوزادان از مهم ترین مواردی است که در دیابت دوران بارداری ایجاد می گردد و این مشکل برای آنها تغییرات اساسی در رنگ پوست و در ناحیه چشم به وجود می آورد.
دیابت دوران بارداری می تواند خانم ها را در معرض مشکلاتی چون پاره شدن کیسه آب در طول زمان حاملگی به ویژه در ماه های آخر قرار دهد و به صورت نا بهنگام این مشکل برای آنها ایجاد شود.
پاره شدن کیسه آب در دوران بارداری مشکلاتی را برای خانم ها ایجاد می کند و در مواردی اگر این مشکل بررسی نشود، جنین را در معرض خطراتی همانند مرگ و… قرار می دهد، به همین دلیل توجه به دیابت نوع بارداری و جلوگیری از پاره شدن کیسه آب در خانم ها از موارد مهمی است که در این زمان باید چک شود.
زایمان زودرس
زایمان زودرس نیز از عوارض و مشکلات دیابت دوران بارداری می باشد که خانم ها را درگیر می کند و نیاز به درمان این بیماری به شدت احساس می شود. در خانم هایی که مبتلا به دیابت نوع بارداری هستند، زایمان در آخرین ماه صورت نمی گیرد و در خیلی از مواقع ممکن است که زنان با درد شدیدی مواجه شده و نیاز به زایمان داشته باشند.
زایمان زودرس نوزادانی با وزن کم به دنیا می آورد که باید تحت کنترل قرار بگیرند تا به وزن مناسب برسند و وضعیت این نوزادان در شرایط خاصی باشد.
در ماه های آخر بارداری خانم هایی که مبتلا به دیابت نوع بارداری هستند، با عفونت های ادراری مواجه می شوند و این عفونت شرایط سختی را برای آنها به وجود می آورد و در طول بارداری باید درمان این مشکل را انجام دهند.
تاثیر دیابت بر جنین
متأسفانه دیابت دوران بارداری نه تنها بر مادر، بلکه بر جنین نیز تأثیرات زیادی می گذارد و نوزاد با مشکلات دیابت دوران بارداری مواجه می شود.
بزرگ شدن قلب از جمله عوارضی است که دیابت دوران بارداری در جنین ایجاد می کند.
مایع دور جنین در خیلی از مواقع به دلیل دیابت دوران بارداری شکل می گیرد.
مسائلی مربوط به کبد جنین نیز به علت دیابت دوران بارداری به وجود می آید.
در خیلی از مواقع اگر خانم ها در معرض دیابت دوران بارداری باشند، ممکن است، نیاز به داشتن جراحی سزارین در آنها افزایش یابد.
در خیلی از مواقع خانم هایی که دیابت دارند و باردار می شوند، امکان این که جنین رشد زیادی کند، در آنها افزایش می یابد و این نوزادان با اضافه وزن مواجه می شوند و در جنین ماکروزومی شکل می گیرد که با خطرات و مشکلات زیادی همراه است.
تا اینجا با مبحث آیا دیابت دوران بارداری برای خانم ها عوارضی به همراه دارد این نوع دیابت در جنین مشکلاتی ایجاد می کند آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
قرار گرفتن جنین در معرض دیابت
جنینی که در معرض دیابت قرار بگیرد، به دلیل اضافه وزن به آسانی به دنیا نمی آید و شرایط سختی در حین زایمان برای جنین و مادر ایجاد می شود. اضافه وزن جنین برای مادر و نوزاد وضعیت مشکلی را به وجود می آورد و استرس زیادی را به مادر منتقل می کند، همچنین نوزاد در حین زایمان در معرض خطرات قرار می گیرد و به بیمای های زیادی مبتلا می شود که کمبود اکسیژن از مهم ترین این عوارض است.
میزان کلسیم بدن نوزادی که مادر مبتلا به دیابت در دوران بارداری دارد، به شدت افت می کند و این مسأله به دلیل ابتلای مادر به دیابت در طول حاملگی ایجاد می شود.
افت شدید قند خون در نوزادان نیز از جمله عوارض دیابت در جنینی می باشد که به دلیل ابتلای مادر به دیابت در طول دوران بارداری به وجود می آید.
قابل ذکر است که از اساسی ترین دلایل موثر بر دیابت و به ویژه دیابت دوره ی باردای می توان به چاقی و اضافه ورن اشاره داشت.
لطفا مقاله بارداری با وزن 120 کیلو را مطالعه نمایید.
آیا دیابت نوع بارداری در خانم ها قابل درمان است؟ بهترین روش های کنترل دیابت دوران بارداری کدام موارد می باشند؟
همان طور که اشاره شد دیابت دوران بارداری مشکلات زیادی را برای جنین و مادر به همراه دارد و به شدت بر رشد و نمو جنین می تواند تأثیر داشته باشد، به همین دلیل کنترل این مشکلات اهمیت دارد.
منظور از کنترل کردن دیابت در دوران بارداری به کار بردن تمامی اقدامات لازمی است که می توان برای حفظ قند خون در یک میزان مشخص برای خانم ها انجام داد تا قند خون افزایش نیابد و در مواردی که اماکن پذیر می باشد، بتوان در حد طبیعی قند خون را کاهش داد.
برای این کار خانم ها نیاز دارند که برنامه غذایی منظمی داشته باشند و از طریق کارشناسان تغذیه بتوانند، برنامه منظمی را برای خود در طول بارداری در نظر بگیرند تا مشکلات مربوط به دیابت در آنها کاهش یابد و در وضعیت مناسبی نوزاد خود را به دنیا آورند.
برای خانم هایی که طبق تشخیص پزشک می توانند ورزش انجام دهند و در این مورد محدودیتی ندارند، باید ورزش های خاص را انتخاب کنند.
در نظر گرفتن ورزش های خاص در خانم ها اهمیت دارد و بهتر است که در دوران بارداری ورزش های سبک و مناسب را انجام دهند تا بهتر بتوانند بیماری خود را کنترل کنند و از این طریق به درمان دست یابند.
روش دیگر برای درمان دیابت دوران بارداری مربوط به پایش مرتب خانم ها برای انجام دادن قند خون می باشد که این افراد با استفاده از گلوکومتر در منزل خود می توانند، این میزان از قند خون را کنترل کرده و از افزایش آن جلوگیری کنند.
اندازه گیری مرتب قند خون برای خانم ها
در نظر گرفتن مرتب قند خون برای خانم ها باعث می شود که این میزان از قند خون را در جدول ثبت کنند و برای خود پایشی در هنگام مراجعه به متخصص می توانند از این برنامه استفاده کرده تا در هنگام ارائه به پزشک بتوانند این جداول را نشان دهند و متخصص میزان قند خون را در ساعت های مختلف برای آنها مورد بررسی قرار دهد..
اگر این نوع درمان برای بیمار به نتیجه نرسد لازم است که از دارو های تزریقی همانند انسولین در تایم های خاصی استفاده کند و این افراد در برخی موارد لازم است، دارو های خوراکی خاصی را به کار برند که در موارد ویژه ای متخصص برای بیمار تجویز خواهد کرد و این نوع داروها در هفته های انتهایی بارداری بیشتر به کار برده می شود.
توجه داشته باشید چاقی از موثرترین عوامل در ایجاد و شکل گیری دیابت و به خصوص دیابت زمان بارداری می باشد.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله عوارض انسولین در بارداری را مطالعه کنید.
تا اینجا با مبحث آیا دیابت نوع بارداری در خانم ها قابل درمان است بهترین روش های کنترل دیابت دوران بارداری کدام موارد می باشند آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
دریافت نتایج قند خون از چه طریقی اماکن پذیر می شود؟ شکل استاندارد میزان قند خون در افراد به چه صورتی است؟
معمولا متخصصان برای انجام دادن و بررسی میزان قند خون، استانداردهای خاصی را در نظر می گیرند و میزان خاصی را برای بالا یا پایین بودن این سطح به کار می برند.
میزان استاندارد برای آزمایش تحمل گلوکز در بیماران باید در حد مشخصی باشد، اگر قند خون بیمار در حالت ناشتا از 95 میلی گرم کمتر باشد، به این معنی است که در حالت ناشتا قرار دارد و مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند.
در آزمایش یک ساعته میزان قند خون باید از 180 میلی گرم کمتر بوده و در هر دسی لیتر این میزان تعیین می شود.
در آزمایشی که به عنوان تست دو ساعته برای افراد در نظر گرفته می شود، لازم است که در هر دسی لیتر میزان قند کمتر از حدود 155 میلی گرم باشد.
در آزمایش های سه ساعته برای تشخیص قطعی گلوکز میزان گلوکز باید از 140 میلی گرم کمتر باشد.
در روش یک مرحله ای که به آن آزمایش برای تحمل گلوکز می گویند، میزان گلوکز موجود در بدن باید در حد خاصی باشد و استاندارد لازم برای این مورد تعیین می شود.
در حالتی که بیماران در حالت ناشتا آزمایش را انجام دهند، میزان قند خون باید از 92 میلی گرم کمتر باشد.
در افرادی که آزمایش یک ساعته صورت می گیرد، میزان این قند خون باید از 180 میلی گرم کمتر بوده تا مشخص شود که افراد دیابت ندارند.
در آزمایش دو ساعته لازم است که از 153 میلی گرم میزان قند کمتر باشد.
رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری به چه صورت می باشد؟
در مواردی که خانم ها باردار می شوند، نیاز دارند، از مواد غذایی خاصی استفاده کنند و در زمان های مشخصی ویتامین هایی را به کار برند تا جنین و مادر در معرض کمبود ویتامین و مواد غذایی مفید برای بدن خود نباشند و این دوران به راحتی در آنها سپری شود.
در مواقعی که خانم ها به دیابت دوران بارداری مبتلا هستند، لازم است که موارد بیشتری را در دستور غذایی خود رعایت کنند تا مشکلات این بیماری در آنها کاهش یابد و بهتر بتوانند کنترل بیماری را انجام دهند.
خانم هایی که دیابت دوران بارداری دارند، در برنامه غذایی آنها باید فیبر وجود داشته باشد و غذا های فیبردار را در زمان های مشخص به کار برند، استفاده از فیبر به افراد کمک می کند که وضعیت سلامتی آنها بهبود یابد و راحت تر بتوانند دیابت را کنترل کنند.
خانم هایی که دیابت دارند و باردار می شوند، لازم است، در مدت زمان بارداری خود، تمامی گروه هایی که مواد غذایی مختلفی را شامل می شوند، به کار برند و این نوع مواد را مصرف کنند و در برنامه خود، این نوع غذاها را در نظر بگیرند.
چاقی از اصلی ترین دلایل تاثیر گذار در ایجاد دیابت
به این موضوع نیز دقت نمایید که چاقی از اصلی ترین دلایل تاثیر گذار در ایجاد دیابت می باشد.
غذا هایی که خانم ها به کار می برند باید در طول روز بیشتر شود و تعداد دفعات آن افزایش یابد، بهتر این است که غذاها با حجم کمتر در طول روز به کار رود
اما به دفعات بیشتری این نوع غذا های مفید استفاده شود، مثلا در نظر گرفتن سه وعده اصلی غذا در خانم های باردار اهمیت دارد، اما این افراد باید میان وعده هایی را نیز انتخاب کنند تا کمتر در معرض گرسنگی باشند.
متخصصان به بیماران مبتلا به دیابت پیشنهاد می کنند که مصرف غذا را در هر وعده ای کاهش دهند، اما وعده های بیشتری را برای غذای خود در نظر بگیرند و از این طریق ویتامین و انرژی مورد نیاز برای بدن خود را تأمین کنند، اما دچار اضافه وزن نشوند.
در خانم هایی که دیابت دوران بارداری دارند، لازم است، غذا های ی که حاوی قند می باشد، برای این بیماران به میزان زیادی کاهش یابد و مصرف کردن شیرینی جات در این افراد باید به حداقل برسد که میزان مصرف این نوع مواد را کارشناس تغذیه با توجه به نتیجه آزمایش بیمار و افزایش قند خون می تواند مشخص کند و این میزان را به بیماران اطلاع دهد تا با برنامه منظم مواد غذایی استفاده شود و با این اقدام مناسب کنترل کردن دیابت اماکن پذیر گردد.
مصرف شیرینی و قند باید کاهش یابد
مصرف شیرینی و قند باید در این بیماران کاهش یابد، استفاده از شکر و عسل نیز در خانم ها باید تا حد زیادی کمتر شود و این نوع مواد غذایی به میزان کمتری استفاده گردد.
غذا های فیبر دار همانند میوه باید در برنامه روزانه خانم هایی که مبتلا به دیابت دوران بارداری هستند، به میزان زیادی استفاده شود. این نوع مواد غذایی خطراتی به همراه ندارد و کنترل بیماری از طریق مواد غذایی مناسب راحت تر صورت می گیرد.
سبزی نیز از مواد فیبرداری است که خانم های باردار در طول روز باید به کار برند، همچنین حبوبات نیز از مواد غذایی خاصی است که خانم ها در طول دوران بارداری باید به میزان زیادی استفاده کنند و مصرف این نوع مواد را فراموش نکنند.
غلات سبوس دار نیز از مواد غذایی مفیدی می باشد که بهتر است، در برنامه غذایی خانم های باردار قرار بگیرد تا در میان وعده ها و همچنین وعده های اصلی بتوانند، این نوع مواد را به کار برند و از مصرف شیرینی و… بپرهیزند.
تا اینجا با مبحث رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری به چه صورت می باشد؟ آشنا شدید پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه باشید.
غذا هایی چون برنج نباید در دوران بارداری زیاد مصرف شود
غذا هایی چون برنج نباید در طول دوران بارداری برای خانم هایی که مبتلا به دیابت هستند، به میزان زیادی استفاده شود و این افراد نیاز دارند که موادی چون سیب زمینی را به کار نبرند، مواد غذایی همانند ماکارونی تنها باید به مقداری استفاده شود که کارشناس تغذیه در نظر می گیرد و مصرف این نوع مواد باید در حد خاصی به کار رود.
لازم به ذکر است
لازم به ذکر است که مصرف هیچ نوع مواد غذایی حتی قند و برنج در بیماران مبتلا به دیابت قطع نمی شود و بدن افراد نیاز به استفاده از این گونه مواد مغذی دارد، زیرا تمامی مواد غذایی انرژی مناسبی برای بدن ایجاد می کند و در موارد مختلفی باید به کار روند، اما در خانم هایی که مبتلا به دیابت بارداری هستند، مصرف این نوع مواد غذایی باید به اندازه کافی باشد و موادی که برای سلامتی آنها ضرر دارد، را کمتر به کار برند.
مواد غذایی چون شیر و تمامی لبنیات باید به میزان زیادی در طول دوران بارداری به کار رود و این مواد از جمله مواد مهمی می باشد که در زمان حاملگی بیشتر از قبل از بارداری باید استفاده شود.
در خانم های باردار معمولا افزایش وزن رخ می دهد و افرادی که با کاهش وزن مواجه می شوند، این مسأله برای آنها خطراتی به همراه دارد و باید از طریق متخصص این مشکل بررسی گردد، در ماه های آخر اضافه وزن در خانم ها تا حد مناسبی می تواند افزایش یابد و افرادی که با وزن ثابت در دوران بارداری مواجه می شوند، لازم است، تحت درمان قرار بگیرند.
رژیم غذایی باید نیازهای کامل مادر و جنین را به طور کامل تأمین کند.
به موضوع چاقی نیز باید توجه لازم را داشته باشید، چرا که اضافه وزن از مهم ترین دلایل تاثیر گذار بر به وجود آمدن دیابت می باشد.
آیا دیابت دوران بارداری پس از زایمان در خانم ها همچنان ادامه دارد؟ این نوع دیابت در چه زمانی کاهش می یابد؟
دیابت دوران بارداری در خیلی از مواقع بعد از اتمام دوران حاملگی در خانم ها کاهش می یابد و این مشکل به طور کامل در آنها از بین می رود، اما اگر خانم ها به این نوع دیابت مبتلا باشند و بعد از زایمان خود در معرض خطرات زیادی چون کم تحرکی قرار بگیرند و وزن آنها به شدت افزایش یابد، در معرض دیابت نوع دوم می باشند و در زندگی خود با این بیماری مواجه می گردند.
دیابت نوع دوم در خانم هایی که دیابت بارداری دارند و کنترل این بیماری را در زمان حاملگی خود انجام نمی دهند، افزایش می یابد و این افراد با مشکلات زیادتری مواجه می گردند، اما اگر دیابت در این دوران کنترل شود، شرایط بهتری برای افراد به وجود می آید و بهبودی آنها راحت تر صورت می گیرد.
شیر دادن به نوزاد و داشتن تحرک مناسب می تواند، در خانم ها با کاهش شرایط دیابت دوران بارداری مواجه شود و خانم هایی که به نوزاد خود شیر می دهند، بعد از بارداری خود در معرض دیابت نوع دوم قرار نمی گیرند.
خانم هایی که در طول دوران بارداری خود مبتلا به دیابت هستند، اگر بتوانند رژیم غذایی خاصی را بعد از زایمان ادامه دهند، خطرات دیابت در آنها کمتر می شود و این افراد با آگاهی از سلامتی خود زندگی خود را سپری می کنند.
دغدغه داشتن بیماری و ایجاد شرایط خاص برای کنترل این نوع بیماری
دغدغه داشتن بیماری و ایجاد شرایط خاص برای کنترل این نوع بیماری از اهمیت زیادی برخوردار است و افرادی که با در نظر گرفتن موارد مهم بتوانند بیماری خود را کنترل و درمان کنند، بهتر می توانند به نتیجه برسند.
خانم هایی که به دیابت دوران بارداری مبتلا می شوند، لازم است که بعد از زایمان خود قند خونشان به صورت مرتب بررسی شود و برای نوزاد در ماه اول و ماه های سوم مجددا آزمایش قند خون انجام گیرد و ضرورت دارد، بعد از این ماه ها به شکل سالیانه قند خون نوزاد و مادر چک شود.
همان طور که اشاره شد خانم هایی که به دیابت دوران بارداری مبتلا می شوند، بعد از بارداری خود احتمال این که مجددا به دیابت در دیگر بارداری های خود مبتلا شوند، افزایش می یابد و این افراد را در معرض خطرات و بیماری های دیگری چون دیابت نوع دوم قرار می دهد.
آیا تزریق انسولین در خانم های باردار مبتلا به دیابت خطراتی به همراه دارد و مواد دارویی مهم برای کنترل دیابت دوران بارداری کدام موارد می باشند؟
خانم هایی که در طول دوران بارداری خود با دیابت مواجه می شوند، برای درمان و کنترل این مشکل باید اقدامات لازم را انجام دهند، اما در برخی موارد اقداماتی که خانم ها برای کنترل دیابت در نظر می گیرند، هیچ فایده ای ندارد و بدون استفاده از مواد دارویی این بیماری درمان نمی شود.
در خانم های زیادی دیابت دوران بارداری مشکلاتی را ایجاد می کند و دیابت در آنها بدون استفاده از دارو و تزریق موادی چون انسولین اماکن پذیر نمی باشد، استفاده از دارو باید با توجه به نیاز بیمار باشد و انسولین را در برخی از مواقع خاص به کار می برند.
اگر وضعیت بیمار درشرایطی باشد که نیاز به استفاده از انسولین احساس شود، دقت به پیشنهادات پزشک در این زمینه اهمیت دارد و نحوه تزریق انسولین را متخصص به بیمار آموزش می دهد و به وسیله سرنگ این کار را در محیط مورد نظر انجام دهد.
استفاده از انسولین نباید با رها کردن رژیم همراه باشد
ذکر این نکته الزامی است که استفاده از انسولین نباید با رها کردن رژیم همراه باشد و در کنار تزریق انسولین نیاز به در نظر گرفتن رژیم غذایی مناسبی است که کنترل دیابت در این شرایط بیشتر ادامه می یابد.
خانم ها باید آگاه باشند که انسولین برای آنها هیچ ضرری ندارد و جنین در معرض خطرات قرار نمی گیرند و این میزان از انسولین به وسیله رگ های خونی به هیچ جنینی منتقل نمی شود و استفاده از میزان خاصی تزریق انسولین در خانم ها می تواند کنترل قند خون را در پی داشته باشد و عوارض دیابت در آنها کاهش می یابد.
در زمینه دارو و استفاده از دارو هایی که برای کنترل قند خون در نظر گرفته می شود، لازم است، به این مسأله دقت شود که این مواد دارویی از جفت رد نگردد و جنین درگیر مشکلاتی نشود، زیرا استفاده از مواد خاص دارویی تنها با دارو های مناسبی اماکن پذیر است که بتواند قند را کمتر کند.
تزریق انسولین در دوران بارداری
در دوران حاملگی می توان از تزریق انسولین برای خانم های مبتلا به دیابت استفاده کرده و به شکل مرتبی این نوع دارو در بیماران استفاده شود تا میزان دوز انسولین در زمان های مشخص برای بیماران در نظر گرفته شود و در تایم های خاصی به بیماران اطلاع دهند.
ذکر این نکته الزامی است که هر چه جنین بزرگ تر شود، ممکن است، استفاده از انسولین و تزریق این ماده در خانم ها بیشتر شود و سن حاملگی از موارد مهم در این زمینه می باشد.
در خیلی از مواقع با به دنیا آمدن فرزند دیگر نیازی به تزریق انسولین ندارند و این افراد راحت تر می توانند موارد مهم را رعایت کنند.
موضوع مهمی که در این قسمت باید به آن توجه داشته باشید این است که چاق بودن و داشتن اضافه وزن یکی از مهم ترین دلایل ایجاد دیابت می باشد.
آیا ورزش می تواند به کاهش دیابت بارداری در خانم ها منجر شود؟
موارد خاصی چون ورزش می تواند دیابت دوران بارداری را در خانم ها کنترل کند.
ورزشی که در حد مناسبی باشد و به صورت مرتب انجام شود، به راحتی می تواند به عنوان یک فعالیت موثر در کنترل دیابت دوران بارداری شناخته شود و در خیلی موارد این بیماری قابل کنترل می گردد.
در خانم های باردار انجام دادن ورزش های خاص مشکلی ندارد و منعی برای در نظر گرفتن فعالیت های بدنی ندارند.
ورزش هایی که هوازی هستند، برای خانم های باردار موثرتر می باشد و راحت ترین ورزش برای این افراد مربوط به پیاده روی است.
در هر روزی افراد نیاز دارند که ورزش را انجام دهند و فعالیت های خود را به صورت مستمر ادامه داده و از این طریق دیابت را کنترل کنند.
بهتر این است که مدت پیاده روی در طول روز حدود نیم ساعت باشد و در صبح این کار انجام شود و خانم ها حدود پانزده دقیقه از این تایم را در صبح در نظر بگیرند و در عصر بتوانند زمان دیگری را برای ورزش اختصاص دهند و تحرک کافی در طول روز داشته باشند.
شدت ورزشی که خانم ها انجام می دهند، مناسب تر از پیاده روی معمولی است، پیاده روی در فضای آرام می تواند انجام شود و از محیط های شلوغ که نیاز به ایستادن و ادامه دادن مسیر می باشد، خودداری کنند.
غربالگری دیابت دوران بارداری به چه صورتی اماکن پذیر می شود؟ انجام آزمایش غربالگری به چه صورتی شکل می گیرد؟
خانم هایی که امکان ابتلای آنها به دیابت نوع بارداری وجود دارد، در همان ماه های اول بارداری لازم است، برای تشخیص دادن دیابت اقداماتی انجام دهند و غربالگری در آنها صورت گیرد.
غربالگری دیابت بارداری معمولا برای بررسی میزان گلوکز موجود در خون مادر انجام می شود، در خانم هایی که در معرض دیابت بارداری نمی باشند، در هفته های وسط همانند 24 غربالگری انجام می پذیرد.
تشخیص دادن غربالگری از روش های مختلفی انجام می شود، بهتر این است که برای این نوع آزمایش نوشیدنی های خیلی شیرینی استفاده شود و از این طریق قند خون خانم ها بعد از مدت زمان خاصی چون یک ساعت قابل اندازه گیری است.
در مواردی که آزمایش نتیجه مناسبی داشته باشد، ولی متخصص بداند که قند خون در حد بالایی است و میزان آن باید چک شود، خانم ها لازم دارند که مجددا آزمایش را تکرار کنند تا از این طریق نتیجه آزمایش بررسی گردد.
در مواردی که در این آزمایش سطح گلوکز از 130 یا میزان 140 بیشتر باشد، لازم است که پزشک آزمایش های خاصی را برای بیمار در نظر بگیرد تا از میزان قند خون به صورت دقیق اطلاع یابد.
شما در حال مطالعه پست غربالگری دیابت بارداری هستید.
انجام دادن آزمایش گلوکز
برای انجام دادن آزمایش گلوکز لازم است، افراد در حالت ناشتا باشند و در چند ساعت اخیر غذایی مصرف نکنند، در مرحله اول که خانم ها به آزمایشگاه می روند، معمولا سطح قند خون این افراد در حالت ناشتا مورد بررسی قرار می گیرد، بعد از این مرحله استفاده از نوشیدنی های شیرین به بیمار پیشنهاد می شود و سپس مجددا قند خون چک می گردد.
در مواقعی که با توجه به نتیجه مشخص گردد که نتیجه آزمایش بالاتر از میزان استاندارد تعیین شده برای تمامی افراد می باشد، افراد مبتلا به دیابت بارداری هستند و درمان این بیماری باید در اولویت قرار بگیرد.
به خانم هایی که آزمایش غربالگری دیابت دوران بارداری را انجام می دهند، 75 گرم از گلوکز قند خون داده می شود تا این افراد استفاده کرده و به این وسیله مصرف گلوکز در خانم ها بررسی گردد.
در مواردی که قند خون در خانم ها در حالت ناشتا به میزان 92 باشد و بعد از مصرف گلوکز در دو ساعت بعد میزان گلوکز بالاتر از حدود 153 باشد، متأسفانه این خانم ها به دیابت دوران بارداری مبتلا شده اند.
خانم ها می توانند آزمایش خون را در صبح و اولین تایمی که مواد غذایی خاصی را مصرف نمی کنند، به کار برند.
نیاز به انجام دادن آزمایشات مختلف برای بررسی گلوکز اهمیت دارد تا نتیجه آزمایش دقیق تر شود.
در حالت مناسبی بنشینید و آزمایش را انجام دهید
بیماران لازم است، در حالت مناسبی بنشینند و آزمایش را انجام دهند و از هر گونه فعالیت شدید قبل از انجام آزمایش خودداری کنند.
نوشیدنی هایی همانند چای در افراد بهتر است که کاهش یابد و این نوع مواد را در روز قبل از انجام آزمایش نیز به کار نبرند.
خوردن مواد غذایی در این مدت باید کاهش یابد و این افراد مصرف مواد غذایی را در حین انجام آزمایش غربالگری به کار نبرند.
اگر بیمار در حالت تهوع می باشد و احساس تهوع شدید به او دست می دهد، می تواند در حالت خوابیده باشد و آزمایش را انجام دهد.
در مواردی که بیمار در حین انجام آزمایش غربالگری استفراغ کند، معمولا متخصصان مشخص می کنند که بیمار دوباره آزمایش را انجام داده و نباید از دریافت این نتیجه مطمئن شوند.
در مواردی که با گرفتن مقدار قند خون مشخص شود که قند در هر دسی لیتر 140 میلی گرم یا کمتر از این میزان باشد، نیازی به گرفتن آزمایش نیست و این افراد می توانند به نتیجه آزمایش و این که دیابت ندارند، دست یابند، ولی در مواقعی که میزان گلوکز خون بیشتر از این حد باشد، نیاز به گرفتن مرحله دوم آزمایش در بیماران است و آزمایش تحمل گلوگز در این افراد باید صورت گیرد.
امیدواریم تا اینجا از خواندن مقاله غربالگری دیابت بارداری اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.
در تایم شب شام را به میزان مناسبی استفاده کنند
از بیمارانی که قصد انجام دادن آزمایش دیابت را دارند، معمولا درخواست می شود که این افراد در تایم شب شام را به میزان مناسبی استفاده کنند و پس از این مدت دیگر نباید هیچ گونه مواد خوراکی را به کار برند و از نوشیدن تا حد زیادی باید خودداری شود.
استفاده از تمامی مواد غذایی ممنوع می باشد، اما استفاده از آب در افراد منعی ندارد.
قبل از شروع هر کاری بهتر است که آزمایش دیابت بارداری در آزمایشگاه صورت گیرد تا در حالت ناشتا برای خانم ها این نوع آزمایش انجام پذیرد.
در تایم خاصی افراد نیاز دارند که در آزمایشگاه بوده تا مراحل بعدی آزمایش غربالگری خود را انجام دهند و مناسب تر این است که در این مدت خود را با چیزی سرگرم کنند تا بهتر بتوانند وقت خود را بگذرانند.
با توجه به آزمایش گرفته شده و تعیین وضعیت بیماران نیاز به آزمایشات مختلفی چون تحمل گلوکز و آزمایش چالش گلوکز می باشد که این مورد را متخصص در نظر می گیرد.
خیلی از خانم ها بعد از استفاده از محلول های گلوکز شاید حس تهوع داشته باشند و استفراغ کنند، در خیلی از مواقع خانم ها به دلیل این که چیزی نخورده اند و معده در حالت خالی قرار دارد، این حس بیشتر تجربه می شود و اگر استفراغ کنند، لازم می باشد که برای انجام آزمایش در روز دیگری مراجعه کنند.
موارد مهم برای جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری کدام موارد می باشند؟ آیا پیشگیری از دیابت بارداری ممکن می شود؟
افرادی که باردار هستند، یا این که قصد بچه دار شدن دارند، لازم است که از روش های مختلف برای درمان دیابت اطلاع یابند تا از این طریق بتوانند بهتر مشکلات را حل کنند و سلامت مادر و جنین حفظ گردد.
استفاده از مواد غذایی مهم که فیبر زیادی دارند، از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه شود، همچنین غذا های ی باید به کار رود که دارای چربی به میزان خیلی کمی باشد.
خوردن میوه و سبزیجات قبل از بارداری می تواند، ابتلای فرد به دیابت نوع بارداری را در زمان حاملگی به شدت کاهش دهد.
استفاده از غلات و تنوع غذایی مناسب به خانم ها کمک می کند که مواد ضروری برای بدن را تأمین کنند، اما حجم مصرفی مواد غذایی در حد کمی باشد.
خانم هایی که قصد بارداری دارند و قبل از این اقدام بتواند ورزش منظم داشته باشند، راحت تر دیابت را کنترل می کنند و سلامتی خود را تضمین خواهند کرد.
مخاطب گرامی شما در حال مشاهده پست غربالگری دیابت بارداری هستید.
پیشنهاد می کنیم برای شناخت بیشتر از برنامه غذایی در بارداری، مقاله در دیابت بارداری چه بخوریم چه نخوریم را مطالعه کنید.
کم کردن وزن قبل از بارداری حائز اهمیت است
کم کردن وزن قبل از بارداری حائز اهمیت است و متخصصان معمولا به خانم ها این پیشنهاد را می کنند که وزن را پیش از بارداری خود به میزان زیادی کاهش دهند تا با استفاده از عادات غذایی خاص سلامتی آنها تضمین می شود.
پس یکی از موضوعات مهم و قابل توجه، دقت به چاقی و اضافه وزن می باشد که به عنوان مهم ترین عامل تاثیر گذار در ایجاد دیابت شناخته می شود.
مشورت با متخصص در این زمینه اهمیت دارد، زیرا بهتر می تواند توصیه های لازم را برای تضمین سلامت مادر در نظر بگیرد و کنترل سطح گلوکز را در این افراد مد نظر قرار می دهد.
خانم هایی که بتوانند وزن خود را کاهش دهند، مسلما بهتر می توانند از دیابت دوران بارداری دور باشند.
سیگار از مهم ترین مواردی است که قبل از بارداری اگر کاهش یابد، این افراد بهتر قادرند که از دیابت دوران بارداری پرهیز کنند.
شما در حال خواندن پست غربالگری دیابت بارداری هستید.
تحرک کافی
تحرک کافی نیز از دیگر مواردی است که به عنوان یک روش موثر در کاهش دادن دیابت دوران بارداری در نظر گرفته می شود.
مصرف نکردن نمک از موارد مهمی است که خانم ها باید مد نظر قرار دهند و در روز نمک کمی را به کار برند.
غذا های آماده در خانم ها باید به میزان زیادی کاهش یابد و این نوع غذاها در این افراد استفاده نشود، زیرا بیشتر غذا های کنسروی شکر دارند، یا دارای نمک و چربی زیادی می باشند و بهتر است، این غذاها قبل از بارداری کمتر مصرف گردد.
مصرف کردن مرکبات از موارد مهمی است که در خانم ها می تواند مد نظر قرار بگیرد.
غذا های سرخ شده نباید در افراد استفاده شود و بهتر این است که مصرف مواد غذایی خاص به شکل آب پز به کار رود یا به وسیله بخارپز این نوع غذاها مصرف گردد.
استفاده از روغن گیاهی برای خانم ها قبل از بارداری باعث می شود که از دیابت دور باشند.
گوشت های کم چرب
گوشت های کم چرب نیز از مواد غذایی مناسبی است که در خانم ها مشکلی برای مصرف آن وجود ندارد و این نوع مواد می تواند به میزان خاصی در خانم ها استفاده گردد.
مرغ و ماهی نیز از مواد غذایی است که خانم ها قبل از بارداری و در دوران حاملگی خود می توانند این مواد را مصرف کنند.
تخم مرغ در طول هفته اگر چندین بار استفاده شود، مشکلی ندارد و مصرف این ماده در زمان های خاص می تواند به کار رود، البته مصرف تخم مرغ در تمامی وعده ها توصیه نمی شود.
بهتر این است، به منظور پیشگیری از دیابت دوران بارداری افراد بتوانند غذا های خود را به شکلی منظم و در زمان های مشخصی به کار برند و صرف غذا تنها در ساعات خاصی انجام پذیرد.
در تمامی وعده های اصلی بهتر است که غذاها در ساعات مشخص به کار رود و میان وعده ها نیز به میزان کم و با حجم مناسبی تعیین شود.
نان هایی که دارای سبوس هستند، در خانم ها استفاده از آنها مشکلی ندارد و این افراد قادرند این نوع مواد را قبل از بارداری خود به کار برند یا در طول بارداری مصرف به میزان مناسب از این نوع مواد محدودیتی ندارد.
از اینکه تا انتهی پست غربالگری دیابت بارداری با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن پست غربالگری دیابت بارداری نهایت بهره را برده باشید.