در این نوشتار علمی پزشکی قصد داریم موضوع عوارض قرص امپاگلیفلوزین را به شکلی مفصل و کامل مورد بررسی قرار دهیم و مهم ترین موردهایی که در ارتباط با عوارض قرص امپاگلیفلوزین می باشند، را برای شما عزیزان توضیح دهیم. از همه ی شما سروران گرامی دعوت می شود تا انتهای این مقاله ی کاربردی با ما همراه باشید.
مقدمه
بسیاری از انسان ها در طول زندگی خود با برخی از بیماری های کوچک و بزرگ دست و پنجه نرم می کنند. این افراد برای رفع مشکل و درمان بیماری خود به پزشک های عمومی و یا افراد متخصص مراجعه می نمایند.
عوارض قرص امپاگلیفلوزین چیست؟
هیپوگلیسمی (افت قند خون): که دارای علائمی مانند سردرد، تحریکپذیری، گیجی، سرگیجه، خواب آلودگی، گرسنگی، لرزش یا احساس ترس، تعریق، ضعف و ضربان قلب بالا میباشد.
اینفوگرافیک عوارض قرص امپاگلیفلوزین
ویدئو قرص امپاگلیفلوزین
بعضی از آن ها به دنبال درمان کامل و رهایی از ناراحتی به وجود آمده می باشند. هر چند تعدادی نیز بر حسب نوع بیماری که دارند، درمان موقتی را نیز مورد قبول داشته و در آن حد دوره های درمان خود را مورد پیگیری قرار می دهند.
از مهم ترین و شناخته شده ترین عارضه ها و بیماری ها
از مهم ترین و شناخته شده ترین عارضه ها و بیماری های که در حاضر در سطح جهان وجود دارند، می توانیم بیماری هایی هم چون عارضه های قلبی و عروقی، نارسایی های کلیوی، مشکلات کبدی، انواع دیابت و دیگر مورد را نام ببریم.
در هر صورت پزشک عمومی و یا فرد متخصص برای درمان هر فرد مراجعه کننده شیوه ها و دستورالعمل های متنوعی را به کار می برد. آن ها به دنبال این هستند که در نهایت فرد بیمار را به طور کامل درمان نمایند و یا این که حداکثر توان خود را برای درمان و یا بهبودی نسبی ایشان به کار ببرند.
به طور معمول و در ابتدای دوره های درمانی، پزشک ها تعدادی دستور العمل غذایی، ورزشی و موارد بهداشتی را توأم با برخی از داروها مورد تجویز قرار می دهند. یکی از بیماری هایی که در بالا به آن اشاره داشتیم بیماری مرض قندیا همان انواع مختلف بیماری دیابت می باشد.
مهم ترین و اساسی ترین موضوعات مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین به شرح ذیل می باشند:
آیا در زمینه ی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد برای مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مکانیسم اثر بخشی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی فارماکوکینتیک امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین تداخلات دارویی امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
مشخصه های کلی تداخلات
تداخلات رده پرهیز x
آیا در زمینه ی تاثیر متقابل قرص امپاگلیفلوزین و دیگر داروها در کاهش و یا افزایش اثر بخشی هر کدام اطلاعاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی داروهای هم اثر و هم گروه با قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی آن دسته از بیمارانی که کاندیدای مناسبی برای مصرف قرص امپاگلیفلوزین می باشند، اطلاعاتی دارید؟
عدم تاثیر متفورمین و دیگر شیوه های مرسوم درمانی در بیمارهای قلبی عروقی
آیا در زمینه ی موارد منع مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی دوز مصرفی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین عوارض ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین شکل های دارویی مربوط به قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید در هنگام مصرف قرص امپاگلیفلوزین کدام پارامترها باید مورد مانیتورینگ و بررسی دقیقی قرار گیرند؟
اطلاعاتی در زمینه ی چگونگی نگه داری قرص امپاگلیفلوزین:
آیا می دانید مهم ترین اقدام هایی که بهتر است در دوره ی مصرف قرص امپاگلیفلوزین داشته باشید کدام موارد می باشند؟
این بیماری نیز دارای های شیوه های درمانی مختلف و از جمله داروهایی برای تسکین و درمان می باشد
این بیماری نیز دارای های شیوه های درمانی مختلف و از جمله داروهایی برای تسکین و درمان می باشد. یکی از این داروها، امپاگلیفلوزین می باشد.
طبیعا برخی از داروها دارای اثرات و یا عوارضی جانبی بر روی ساختمان بدن افراد می باشند. داروی امپاگلیفلوزین نیز دارای تاثیرات زیادی در درمان برخی از انواع دیابت می باشد و در کنار آن برای برخی از افراد که دارای شرایط و وضعیت خاصی می باشند، عوارضی را نیز به دنبال ارد.
ما نیز در مقاله ی علمی پزشکی خود به دنبال بررسی دقیق عوارض قرص امپاگلیفلوزین هستیم. لطفا با ما همراه باشید.
در ادامه و برای این که موضوع عوارض قرص امپاگلیفلوزین را به خوبی مورد تفهیم و تشریح قرار دهیم، لازم است، اصلی ترین مواردی که در ارتباط با قرص امپاگلیفلوزین می باشند، را به صورت تیتروار و در قالب چند سوال مطرح نموده و در هر یک از بخش های این مقاله ی کاربردی آن ها را مورد توضیح قرار دهیم.
از همه ی شما عزیزان دعوت می نماییم در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مراحل اولیه زخم پای دیابتی را مطالعه کنید.
آیا در زمینه ی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در بخش آغازین از نوشتار علمی پزشکی عوارض قرص امپاگلیفلوزین قصد داریم توضیحات مختصری را در مورد این قرص خدمت شما عزیزان ارائه نماییم. خواهشمند است، در این بخش ما را همراهی نمایید.
در حقیقت این دارو حزء تازه ترین و جدیدترین قرص هایی می باشد که برای درمان و یا کنترل حداکثری انواع مختلفی از بیماری دیابت مورد کاربرد قرار می گیرد. کار اصلی این دارو، مهار انتخابی آنزیم سدیم-گلوکز ترانسپورت می باشد که با این عملکرد می تواند سبب کم شدن میزان قند خون فرد بیمار شود.
البته این دارو بیشتر در کنترل دیابت نوع دوم مورد کاربرد قرار می گیرد. هم چنین علاوه بر استفاده از داروی امپاگلیفلوزین در درمان و کنترل قند خون و بیماری دیابت نوع دوم، برخی از پزشک های متخصص آن را برای کنترل عارضه های قلبی و عروقی نیز مورد تجویز قرار می دهند.
به طور کلی این دار یعنی امپاگلیفلوزین دارای عارضه های جانبی کمی می باشد و به همین خاطر است که روز به روز بر میزان تجویز و استفاده از آن در برنامه های درمانی مختلف افزوده می شود.
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد برای مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در بخش قبلی از مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین توضیحات مختصری را در مورد این قرص حضور شما عزیزان ارائه دادیم. در ادامه بنا داریم مهم ترین موارد مصرف و دیگر شرایط این قرص را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. لطفا در این بخش نیز ما را همراهی نمایید.
همان طور که در تیتر بالا نیز اشاره داشتیم اصلی ترین مورد مصرف قرص امپاگلیفلوزین در بیماری های قند خون و به ویژه نوع دوم از بیماری دیابت می باشد.
در حقیقت این دارو دارای نقش کنترل کننده ای بر روی میزان قند خون افراد دیابتی می باشد. ممکن است، برخی پزشک ها و افراد متخصص این دارو را به تنهایی مورد تجویز قرار دهند و البته این امکان نیز وجود دارد که از قرص امپاگلیفلوزین در کنار دیگر داروهای درمانی و کنترل کننده استفاده شود.
مهم ترین موارد کاربرد این دارو در بیماری دیابت نوع 2 می باشد. هر چند موارد کمی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین در بیماری های قلبی و عروقی نیز وجود دارد و قرص امپاگلیفلوزین می تواند در کم شدن ریسک و میزان خطر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.
در ادامه نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین توجه شما عزیزان را به دیگر موضوعات مهمی که در ارتباط با مصرف قرص امپاگلیفلوزین می باشند، جلب می نماییم:
آیا در زمینه ی مکانیسم اثر بخشی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در این قسمت شرایط اثر گذاری قرص امپاگلیفلوزین را مورد بررسی قرار می دهیم.
شرایط اثربخشی قرص امپاگلیفلوزین به این صورت می باشد که اولین تاثیر گذاری مهار کننده انتخابی SGLT2 بر روی لوله های پروگزیمال می باشد. لوله های پروگزیمال مربوط به کلیه ی فرد می باشند.
این موضوع سبب کم شدن میزان باز جذب گلوکز در بدن فرد می شود. در نتیجه مقدار قند ادرار کم تر می شود.
هم چنین قرص امپاگلیفلوزین با مهار SGLT2 در توبول پروکسیمال های مربوط به کلیه ها (موقعیت برای اصلی بازجذب گلوکزهای فیلتر شده) و کمک نمودن آستانه ی گلوکز کلیه سبب بالا رفتن میزان دفع گلوکز در کلیه ها می شود، این موضوع در نهایت سبب می شود که غلظت گلوکز پلاسما کم تر شود.
لیناگلیپتین آنزیم DPP-IV را مهار می نماید
لیناگلیپتین آنزیم DPP-IV را مهار می نماید و سبب می گردد، سطح اینکرتین فعال برای مدت زمانی نسبتا زیاد بالا بماند. هورمون های اینکرتین نیز هموستاز گلوکز را با بالا رفتن سنتز، آزاد نمودن مقداری انسولین از سلول های بتای پانکراس و هم چنین کم نمودن ترشح گلوکاگون از سلول های آلفای پانکراس، مورد تنظیم و تعدیل قرار می دهند.
کم شدن ترشح گلوکاگون نیز سبب کاهش ساخت و تولید مقدار گلوکز در کبد فرد بیمار می شود.
البته باید به این مورد نیز توجه داشته باشید که با عنایت به این موضوع که مقدار بار گلوکز تحت فیلتر در توبول های کلیوی در محدوده ی مشخصی قرار دارد، لذا میزان تاثیر این گروه از داروها در کم نمودن میزان گلوکز پلاسمایی و در پی آن کم نمودن هموگلوبین A1C محدود می باشد.
هم چنین تاثییر لازم برای کم شدن میزان قند خون توسط این گروه از داروها ارتباط و وابستیگ خاصی به انسولین ندارد. این داروها به طور معمول به شکل مونوتراپی و در نبود سایر داروهای مربوط به درمان دیابت نوع دوم مورد کاربرد قرار می گیرند و در این شرایط گزارش از ایجاد حالت هایپوگلایسمی در مصرف این داروها ارائه نشده است.
به جز موضوع کم شدن میزان قند خون پلاسمایی فرد، داروهای مهارکنندهی SGLT2 مانند قرص امپاگلیفلوزین، می توانند فشارخون و اشتهای شخص تحت درمان را نیز مورد کاهش قرار دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله معنی creatinine در آزمایش خون را مطالعه کنید.
آیا در زمینه ی فارماکوکینتیک امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در این قسمت از مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین توضیحاتی را در مورد فارماکوکینتیک امپاگلیفلوزین ارائه خواهیم داد. لطفا با ما همراه باشید.
نهایت جذبی که بعد از مصرف فارماکوکینتیک امپاگلیفلوزین رخ می دهد، پس از گذشت 5/1 ساعت از مصرف این دارو می باشد. میزان پروتئین باندینیگ این دارو معادل 86 درصد می باشد. نوع متابولیسم این دارو در گروه متابولیسم های کبدی قرار دارد. نیمه ی عمر در حدود 4 الی 12 ساعت بعد از مصرف آن می باشد.
آیا در زمینه ی مهم ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در این قسمت از مقاله ی خود با عنوان عوارض قرص امپاگلیفلوزین به بیان توضیحاتی در مورد موضوع اصلی مقاله یعنی همان عوارض قرص امپاگلیفلوزین می پردازیم. از شما عزیزان خواننده درخواست می شود، در این قسمت نیز ما را همراهی نمایید.
مهم ترین عارضه های جانبی ناشی از به کار بردن قرص امپاگلیفلوزین در برنامه های درمانی به شرح ذیل می باشند:
عوارض شایع کم تر از 10 درصد
عوارض ادراری تناسلی: عفونت مجاری تنفسی
عوارض نسبتا شایع بعد از مصرف قرص امپاگلیفلوزین بین 1 الی 10 درصد.
عوارض مربوط به غدد درون ریز و متابولیسم: اختلال چربی خون، عطش
عوارض مربوط به دستگاه گوارشی: حالت تهوع
دیگر عوارض ادراری تناسلی: افزایش برون ده ادراری
عوارض حوزه ی هماتولوژی و انکولوژی: افزایش هماتوکریت
عوارض عفونی قرص امپاگلیفلوزین: عفونت قارچی ادراری تناسلی
سایر عوارض قرص امپاگلیفلوزین ( با درصد نامعلوم)
دیگر عوارض مربوط به غدد درون ریز و متابولیسم: افزایش کلسترول LDL
این ها اصلی ترین عارضه ی جانبی در مصرف قرص امپاگلیفلوزین می باشند، که البته لزومی ندارد که این عوارض در همه ی افراد رؤیت شوند، بلکه برخی از افراد و بر حسب شرایط بدنی ممکن است، با تعدادی از این عارضه روبرو شوند.
آیا در زمینه ی مهم ترین تداخلات دارویی امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
همان طور که مشاهده فرمودید در بخش قبلی از نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین لیستی از اصلی ترین عارضه های مربوط به مصرف قرص امپاگلیفلوزین را خدمت شما عزیزان بیان کردیم. در این بخش از مقاله ی علمی پزشکی خود تصمیم داریم اصلی ترین تداخل های دارویی قرص امپاگلیفلوزین را توضیح دهیم.
از همه ی شما مخاطبین گرامی درخواست می شود، در این قسمت نیز ما را همراهی نمایید.
این تداخل های دارویی در دو بخش کلی قابل توضیح می باشند. این دو بخش به شرح ذیل هستند:
مشخصه های کلی تداخلات
تداخلات رده پرهیز x
که در ادامه تداخل های هر گروه را تشریح می نماییم:
مشخصه های کلی تداخلات
عامل ضد دیابت
– کم شدن پرفیوژن یا عملکرد کلیوی
– تشدید اثرات کاهنده فشارخون
تداخلات رده پرهیز x
از این لحاظ تداخل قابلتوجهی مشخص نشده است.
آیا در زمینه ی تاثیر متقابل قرص امپاگلیفلوزین و دیگر داروها در کاهش و یا افزایش اثر بخشی هر کدام اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید در قسمت قبلی از نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین برخی از تداخل های دارویی مربوط به قرص امپاگلیفلوزین را خدمت شما عزیزان ارائه دادیم. در این قسمت می خواهیم موارد مربوط به تاثیرات متقابل قرص امپاگلیفلوزین را با دیگر داروها که سبب کم شدن و یا زیاد شدن اثر بخشی هر یک از آن می شود، را بررسی نماییم. لطفا در این بخش نیز ما را همراهی نمایید.
پیشنهاد می کنیم از پست قرص دیابت گلوریپا دیدن کنید.
کاهش اثرات داروها به واسطه مصرف قرص امپاگلیفلوزین:
تداخل قابلتوجهی در این خصوص گزارش نشده است.
کاهش اثرات قرص امپاگلیفلوزین به مصرف دیگر داروها:
در این قسمت می توانیم موارد دارویی ذیل را نام ببریم:
داروهای افزاینده قند خون،
کینولون ها، ریتودرین
دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی
بالا فرتن میزان اثرات داروها به واسطه ی مصرف قرص امپاگلیفلوزین:
مواردی مانند:
داروهای کاهنده قند خون
انسولینها، دیورتیک های لوپ
و سولفونیل اورهها
بالا رفتن میزان اثرات قرص امپاگلیفلوزین به واسطه ی به کار بردن برخی داروها:
در این زمینه می توانیم موارد دارویی ذیل را اشاره نماییم:
آلفا لیپولئیک اسید، آندروژن ها
داروهای ضدویروس با اثر مستقیم (HCV)
گوانتیدین، قارچ میتک
مهارکنندههای مونو آمین اکسیداز
نیتیزینون، پگویزومانت، پروتیونامید
کینولون ها، سالیسیلات ها
مهارکنندههای انتخابی باز جذب سروتونین
تریفلونومید و تولواپتان
هم چنین برای موارد مصرف و به کارگیری قرص امپاگلیفلوزین تداخل های غذایی خاصی ذکر نشده است.
بر اساس موارد بالا بهتر است، برای به کار بردن هم زمان قرص امپاگلیفلوزین و یا دیگر داروهایی که عنوان آن ها را در بخش های بالا ذکر کرده ایم، با پزشک معالج و افراد متخصص در این حوزه مشورت نمایید.
آیا در زمینه ی داروهای هم اثر و هم گروه با قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که دقت فرمودید در قسمت قبلی از مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین به بیان تاثیرات ناشی از مصرف هم زمان قرص امپاگلیفلوزین و برخی داروهای دیگر پرداختیم و به این موضوع اشاره داشتیم که این قرص و یا برخی داروهای ویژه می توانند اثرات متقابلی را بر روی هم داشته باشند و میزان اثرات یک دیگر را افزایش یا کاهش دهند.
در ادامه ی نوشتار علمی پزشکی خود تصمیم داریم مواد دارویی که به عنوان داروهای هم گروه و یا هم اثر با قرص امپاگلیفلوزین شناخته می شوند، را برای شما عزیزان معرفی نماییم.
خواهشمند است، در این قسمت نیز ما را همراهی بفرمایید.
داروهای هم گروه با قرص امپاگلیفلوزین در قالب لیست ذیل خدمت شما ارائه شده است:
متفورمین توأم با پیوگلیتازون
سیتاگلیپتین توأم با متفورمین
متفورمین توأم با گلی بن کلامید
داپاگلی فلوزین توأم با ساکساگلیپتین
امپاگلیفلوزین توأم با متفورمین
امپاگلیفلوزین توأم با لیناگلیپتین
در این خصوص بهتر است، با یک متخصص مشورت نمایید و بر اساس نظرات تخصصی و علمی ایشان موارد ذکر شده را مورد مصرف قرار دهید.
آیا در زمینه ی آن دسته از بیمارانی که کاندیدای مناسبی برای مصرف قرص امپاگلیفلوزین می باشند، اطلاعاتی دارید؟
در قسمت پیشین از نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین برخی از داروهایی که هم گروه قرص امپاگلیفلوزین می باشند، را خدمت شما همراهان عزیز معرفی نمودیم. در این قسمت نیز قصد داریم مناسب ترین کاندیدای مصرف این دارو را برای شما عزیزان توضیح دهیم.
لطفا در این بخش نیز با ما همراه باشید.
همان طور که در بخش های مختلفی از این مقاله اشاره شد، از قرص امپاگلیفلوزین در درمان و کنترل بیماری دیابت نوع 2 استفاده می شود، البته همه ی ما می دانیم که قبل از مصرف قرص امپاگلیفلوزین و قبل از این که پزشک معالج این دارو را تجویز نماید، شیوه های تغذیه، کم نمودن وزن و به کار گیری اشکال مختلفی از داروی متفورمین به عنوان نخستین روش های درمانی شناخته می شوند.
اما در هر صورت شرایط در برخی از افراد به گونه ای پیش می رود که ایشان نیز بر اساس دستور صادر شده از یک پزشک متخصص نیازمند مصرف قرص امپاگلیفلوزین می شوند.
بیماری دیابت و به ویژه نوع دوم آن یک عارضه ی پیش رونده به حساب می آید
علت اصلی این موضوع نیز این است که بیماری دیابت و به ویژه نوع دوم آن یک عارضه ی پیش رونده به حساب می آید و معمولا شرایط در بدن فرد به گونه ای تغییر می نماید که برای کنترل قند پلاسمای خون فرد، پزشک های متخصص قرص امپاگلیفلوزین را تجویز می نمایند.
در بحث این که چه افرادی کاندیدهای مناسب تری برای تجویز قرص امپاگلیفلوزین می باشند، باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که چند عامل می توانند بر تجویز این دارو در درمان دیابت نوع دوم اثر داشته باشند.
این عوامل به این شرح می باشند:
اثر بخشی داروهایی مانند قرص امپاگلیفلوزین
اثر بخشی داروهایی مانند قرص امپاگلیفلوزین که در گروه مهار کننده های SGLT2 می باشند، محدود است.
در مورد این که مصرف طولانی مدت این دارو دارای چه اثرات و یا ضررهای می باشد، اطلاعات کافی و یا شواهد دقیقی در دست نیست.
موضوع هزینه ی داروی امپاگلیفلوزین را نیز باید مد نظر داشت.
در نهایت و بر اساس پارامترهایی که در بالا به ان اشاره نموده ایم، این افراد و این گروه از بیماران می توانند گزینه های مناسب تری برای مصرف قرص امپاگلیفلوزین باشند:
آن دسته از بیمارانی که دارای سابقه ی بیماریهای قلبی-عروقی(CVD) می باشند و میزان قند خون هدف درمان ایشان با مصرف متفورمین، اجرای رژیم های غذایی و کم نمودنم وزن حاصل نشده است. بر اساس شواهد موجود، قرص امپاگلیفلوزین و موارد مشابه آن می توانند آمار و تعداد مرگ و میر را در بیماران دیابتی که توأما با نارسایی های قلبی و عروقی نیز درگیر می باشند، کاهش دهند.
عدم تاثیر متفورمین و دیگر شیوه های مرسوم درمانی در بیمارهای قلبی عروقی
گروه دوم آن دسته از بیمارهایی می باشند که دارای نارسایی قلبی می باشند و قند خون مورد هدف درمان در بدن ایشان با کمک متفورمین، رعایت برنامه های تغذیه و یا لاغر نمودن به سطح نرمال نمی رسد.
به این مورد توجه داشته باشید که این گروه از افراد دارای شرایط نسبتا مشابهی با گروه اول که دارای سابقه ی بمیاری های قلبی می باشند، هستند، اما تفاوت هایی نیز بین ایشان وجود دارد.
گروه سوم مربوط به افرادی می باشد که نفروپاتی دیابتی دارند و شواهدی وجود دارد که نشان می دهند، مصرف قرص امپاگلیفلوزین در تنظیم شرایط بدنی ایشان و جلوگیری از پیشرفت نفروپاتی دیابتی ایشان موثر می باشد.
گروه چهارم مربوط به اشخاصی می باشد که قرص امپاگلیفلوزین در ترکیب با مواردی مانند متفورمین و سولفونیل اوره ها در درمان آن ها تاثیر داشته و این ترکیب سبب می شود، ایشان تمایلی به دریافت انسولین نداشته باشند. هم چنین برای ایشان مصرف مواردی مانند آگونیستهای GLP-1 و DPP-1 I با ممنوعیت هایی همراه می باشد.
آیا در زمینه ی موارد منع مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید در قسمت پیشین از نوشتار علمی پزشکی عوارض قرص امپاگلیفلوزین آن دسته از افراد و بیمارهایی که کاندیدای مناسبی برای مصرف این قرص می باشند، را خدمت شما عزیزان بیان نمودیم. در ادامه قصد داریم موارد کمنع مصرف قرص امپاگلیفلوزین را برای شما همراهان گرامی توضیح دهیم.
لطفا در این بخش نیز ما را همراهی نمایید.
مهم ترین موارد منع مصرف قرص امپاگلیفلوزین شامل گزینه های ذیل می باشند:
-برای درمان دیابت نوع1
درمان بیمار دیابتی نوع 2 با GFRکمتر از ml/min45
آن دسته از بیماران دیابتی نوع2 که مستعد کتواسیدوزیس می باشند.
هم چنین بیمارانی که دارای نارسایی های کلیوی می باشند، باید در مصرف قرص امپاگلیفلوزین احتیاط کامل را به عمل آورند. علت این موضوع نیز در این است که با بالا رفتن دفع ادراری گلوکز که تاثیر مصرف این دارو می باشد، شرایط برای این که بیمار وارد ریسک دهیدریشن شود، فراهم می شود.
هم چنین در آن دسته از بیماران مبتلا به استئوپورز و آن هایی که با ریسک شکستگی استخوان مواجه می باشند، نیز باید قرص امپاگلیفلوزین با احتیاط فراوانی مورد مصرف قرار گیرد. چون این داروها می توانند توده های استخوانی را در بدن افراد کاهش دهند.
آیا در زمینه ی دوز مصرفی قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که مشاهده کردید در بخش قبلی از متن عوارض قرص امپاگلیفلوزین موارد منع مصرف قرص امپاگلیفلوزین و هم چنین مواردی که این قرص را با احتیاط مصرف نمود را مورد توضیح قرار دادیم. در ادامه و بخش دیگری از این مقاله ی علمی بنا داریم میزان دوز مصرف قرص امپاگلیفلوزین را مورد بررسی قرار دهیم. خواهشمند است، در این بخش نیز ما همراهی نمایید.
شرایط دوز مصرفی قرص امپاگلیفلوزین به صورت ذیل می باشد:
مصرف این دارو به این صورت می باشد که روزانه یک مرتبه و البته صبح ها همراه یا بدون غذا باشد. موضوع همراه یا بدون غذا توسط پزشک متخصص تجویز می شود.
دوز شروع مصرف قرص امپاگلیفلوزین 10 میلی گرم به صورت روزانه می باشد که این مقدار می تواند تا 25 میلی گرم در هر روز و البته درصورتی که نیاز باشد، افزایش یابد.
هم چنین شرایط مصرف و مقدار دوز قرص امپاگلیفلوزین در نارسایی های مربوط به کلیه و کبد افراد به صورت ذیل می باشد:
در eGFR ≥45 mL/minute/1. 73 m2 نیاز به تنظیم و متعادل نمودن دوز ندارد.
در <45 mL/minute/1. 73 m2eGFR نباید دارو مورد استفاده قرار گیرد.
در نارسایی کبدی نیز نیازی نیست، دوز مصرفی با کاهش روبرو شود.
آیا در زمینه ی مهم ترین عوارض ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
همان طور که دقت کردید در تیتر بالا از مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین مقدار دوز مصرفی این دارو را برای شرایط مختلف مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه و قسمت دیگری از نوشتار علمی پزشکی خود قرار است، مهم ترین عوارض ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین را برای شما مخاطبین گرامی تشریح نماییم.
خواهشمند است، در این بخش نیز ما را همراهی نمایید.
مهم ترین عارضه های ناشی از مصرف قرص امپاگلیفلوزین به شرح ذیل می باشند:
بالا رفتن میزان ریسک ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه ادراری-تناسلی
احتمال زخداد واژنیت کاندیدایی
احتمال ایجاد عفونتهای دستگاه ادراری(UTI) که خود شامل پیلونفریت و عفونت در ناحیه پرینه می باشد.
موردهایی از کنسر مثانه در مریض هایی که مصرف کننده این دارورا مورد گزارش قرار داده اند.
احتمال ایجاد دیورزاسموتیک
احتمال ایجاد حالت دهیدریشن و هایپوتنشن به ویژه در بیماران سالمند و تحت درمان با ACEIها و دیورتیکها
احتمال ایجاد نارسایی های حاد کلیوی
ریسک استئوپورز و شکستگی در ناحیه ی استخوان ها:
علاوه بر کم شدن میزان توده ی استخوان که علت آن نیز عارضه هایپوتنشن می باشد، فرد بیمار در ریسک افتادن و احتمال شکستگی در ناحیه ی استخوان ها قرار دارد.
ریسک رخداد کتواسیدوز دیابتی
احتمال و ریسک رخداد آمپوتاسیون
بعضی گزارشات نشان دهنده ی بالا رفتن آمپوتاسیون اندام تحتانی در بیمارهایی که قرص امپاگلیفلوزین را مورد مصرف قرار داده اند، می باشد، اما هنوز این ریسک مورد تایید واقع نشده است.
باید به کار گیری این دارو یعنی قرص امپاگلیفلوزین در بیماران ذیل با ممانعت روبرو شود:
نوروپاتی، دفورمیتی پا
بیماری های عروق محیطی
سابقه قبلی زخم و عفونت در پا
هم چنین بیماران مصرف کننده قرص امپاگلیفلوزین و دیگر داروهای مشابه آن به شکل مرتب و در دوره هایی منظم از نظر وجود زخم در پا مورد بررسی قرار بگیرند.
بهتر است، دیگر عوارض احتمالی مصرف قرص امپاگلیفلوزین را از یک پزشک متخصص جویا شوید و بر اساس نظرات و دستورهایی که ایشان برای شما تجویز می نماید عمل کنید.
آیا در زمینه ی مهم ترین شکل های دارویی مربوط به قرص امپاگلیفلوزین اطلاعاتی دارید؟
در این بخش از مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین مهم ترین شکل های دارویی قرص امپاگلیفلوزین را خدمت شما عزیزان بیان می نماییم. لطفا با ما همراه باشید.
مهم ترین اشکال قرص امپاگلیفلوزین به شرح ذیل می باشند:
قرص های 10 میلی گرم و 25 میلی گرم که دارای نام تجاری GLORIPA می باشند.
جاردیپا
امپاگلیفلوزین در ترکیب با لیناگلیپتین و دیگر موارد
این ها مهم ترین اشکال قرص امپاگلیفلوزین هستند که در بازارهای دارویی وجود دارند و هر یک پزشک های متخصص برحسب شرایطی که وجود دارد، شکل هایی از این قرص را به بیماران خود تجویز می نمایند.
آیا می دانید در هنگام مصرف قرص امپاگلیفلوزین کدام پارامترها باید مورد مانیتورینگ و بررسی دقیقی قرار گیرند؟
همنا گونه که دقت فرمودید در قسمت قبلی از نوشتار علمی پزشکی عوارض قرص امپاگلیفلوزین مهم ترین شکل های این دارو که در بازارهای دارویی موجود می باشند، را برای شما عزیزان بیان نمودیم. در ادامه و بخش دیگری از این نوشتار کاربردی بنا داریم مهم ترین فاکتورهایی که در حین مصرف قرص امپاگلیفلوزین باید مورد مانیتورینگ یا بررسی قرار گیرند، را مورد توضیح قرار دهیم.
از همه ی شما سروران گرامی دعوت می نماییم تا پایان این بهش نیز با ما همراه باشید.
مهم ترین پارامترهایی که در دوره های مربوط به مصرف قرص امپاگلیفلوزین باید مورد مانیتورینگ واقع شوند، به شرح ذیل می باشند:
گلوکز خون، همگلوبین A1C
عملکرد کلیه
وضعیت حجم فاکتورهایی (مانند فشار خون، هماتوکریت، الکترولیت)؛ LDL-C
عفونت های قارچی ژنیتال و عفونت مجاری ادراری
فشار خون
علائم و نشانه های مربوط به پانکراتیت
علائم و نشانه های مربوط به اسیدوز متابولیک
علامت ها و نشانه های مربوط به نارسایی قلبی
بهتر است، در این زمینه به افراد متخصص و پزشک های متخصصی که تجربه و سابقه ی بسیار مناسبی دارند، مراجعه نمایید.
اطلاعاتی در زمینه ی چگونگی نگه داری قرص امپاگلیفلوزین:
بهتر است قرص امپاگلیفلوزین را در دمای معمولی اتاق که عمدتا و در حالت نرمال چیزی بین 20 الی 25 درجه سلسیوس می باشد مورد نگه داری قرار دهید.
قرص امپاگلیفلوزین باید دور از دسترس کودکان قرار داده شود.
به همه ی شما عزیزان و خواننده های محترم توصیه می شود که به هیچ عنوان برای افرادی که دارای شرایط احیانا مشابه با شما می باشند قرص امپاگلیفلوزین را مورد پیشنهاد قرار ندهید. این ها موضوعاتی تخصصی می باشند و بهتر است دستور مربوط به مصرف و به کار گیری این قرص ها از سوی افراد متخصص مورد تجویز قرار بگیرد.
حتی اگر این افراد دارای شرایط، نشانه ها و علامت هایی شبیه شما می باشند به هیچ عنوان قرص امپاگلیفلوزین را به آن ها تجویز نکنید. این کار می تواند صدمه هایی را برای ایشان در بر داشته باشد.
لطفا در بخش های باقی مانده از نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین با ما همراه باشید.
آیا می دانید مهم ترین اقدام هایی که بهتر است در دوره ی مصرف قرص امپاگلیفلوزین داشته باشید کدام موارد می باشند؟
در بخش دیگری از نوشتار عوارض قرص امپاگلیفلوزین قصد داریم به شما عزیزان بگوییم که در دوره ی مصرف قرص امپاگلیفلوزین بهتر است به چه مواردی دقت داشته باشیم و آن ها را مورد اجرا و رعایت قرار دهیم. از همه ی شما دعوت می نماییم در ادامه ی این مقاله ی کاربردی با ما همراه باشید.
در این دوره بهتر است در مورد شرایط ذیل با پزشک معالج خود مشورت نمایید و هر آن چه ایشان دستور می دهد را با دقت رعایت و اجرا نمایید:
به صورت دوره ای مقدار قند خون را تحت بررسی و کنترل داشته باشید.
در زمانی که به مصرف قرص امپاگلیفلوزین می پردازید رژیم هایی که پزشک متخصص به شما داده است را به خوبی مورد رعایت قرار دهید و از انجام حرکت های ورزشی که به شما توصیه شده است غافل نشوید.
در انتهای مطالعه این مقاله، شما را به خواندن مقالات زیر پیشنهاد می کنیم:
- فلوشیپ لاپاراسکوپی چیست
- محاسبه شاخص توده بدنی
- آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود
در مورد گزینه های ذیل به پزشک خود مراجعه و با ایشان مشورت نمایید:
پیشگیری، شناسایی و اداره نمودن هر چه بهتر میزان قند خون
بالا رفتن میزان ناگهانی قند خون که با عنوان هیپر گلاسمی مورد شناخت قرار می گیرد.
دیگر عوارض مربوط به بیماری دیابت
در صورتی که در آزمایش مربوط به ادرار شما قند مشاهده شود، بهتر است در اسرع وقت با پزشک معالج خویش مشورت نمایید.
در این جا به انتهای مجموعه توضیحات خود در زمینه ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین رسیدیم. امید داریم مواردی که در قسمت های گوناگون مقاله ی عوارض قرص امپاگلیفلوزین بیان شد برای همه ی شما عزیزان مفید و مثمر ثمر بوده باشند و به خوبی با عوارض قرص امپاگلیفلوزین آشنا شده باشید.
توصیه ی همیشگی ما به شما عزیزان خواننده این می باشد که در خصوص مصرف قرص امپاگلیفلوزین با احتیاط زیادی عمل نمایید و حتما قبل از به کار گیری این دارو برای درمان و کنترل دیابت نوع دوم خود با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و بر اساس آن چه ایشان دستور می دهد و برای شما تجویز می نماید عمل نمایید.
هم چنین به عوارض قرص امپاگلیفلوزین با دقت توجه نمایید و با در نظر داشتن همه ی این موضوعات، مصرف قرص امپاگلیفلوزین را آغاز کنید.