عوارض انسولین در بارداری

عوارض انسولین در بارداری

عوارض انسولین در بارداری
عوارض انسولین در بارداری

با ما همراه باشید تا بیشتر با عوارض انسولین در بارداری آشنا شوید.

بارداری یا حاملگی زمانی اتفاق می افتد که یک بانو در رحم خود جنینی را پرورش داد ، دوره ای نه ماهه دارد که به زایمان منتهی میشود.معمولا به دو شکل طبیعی و پرخطر است.

عوارض انسولین در بارداری
عوارض انسولین در بارداری

در بارداری طبیعی یک مادر باردار تمام طول حاملگی اش را با حداقل مشکلات طی میکند اما در حاملگی پرخطر مادر باردار شرایط مشکل تری را باید سپری کند .

حاملگی پرخطر از جمله نارسایی دهانه رحم ، فشار خون ، دیابت بارداری ، سوء تغذیه ی مادر ، حاملگی زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سال ، ناسازگاری RH و  غیره است.

مهمترین نکته در اینگونه بارداری های پرخطر ، داشتن آگاهی از نوع خطر و مراقبت بیشتر و کنترل مداوم مادر باردار توسط یک پزشک متخصص  است . در این مطلب اختصاصا  راجع به یکی از این مشکلات یعنی دیابت بارداری و عوارض و درمان آن صحبت خواهیم کرد.

عوارض اصلی دیابت بارداری چیست ؟

دیابت بارداری عوارض زیادی دارد هم برای مادر هم برای جنین .از جمله آسیب های دیابت به مادر:

۱ – پره اکلامپسی: یکی از دلایلی که سبب افزایش فشار خون یا پره اکلامپسی می شود دچار شدن به دیابت بارداری است ، این بیماری به نوبه ی خود بسته به شدت و زمان ابتلا آسیب جدی به مادر و در نتیجه جنین می زند .

۲ – آسیب های گاها جدی  به مجرای زایمان مادر به دلیل رشد زیاد جنین یا ماکروزومی

۳ – عفونت های شدید باکتریایی

۴ – افزایش شدید وزن در دوران بارداری و پس از آن

۵ – زایمان زودرس

۶ – درصد بالاتری احتمال دارد به دیابت نوع دو مبتلا گردند.

سوالات متداولی که قبل و بعد بارداری راجع به دیابت بارداری با آن مواجه میشویم :

۱ – دیابت چیست ؟

۲ – دیابت بارداری چیست ؟

۳ – علت ابتلا به دیابت بارداری چیست ؟

۴ – علائم شخصی تشخیص دیابت بارداری کدام است ؟

۵ – چگونه جنین در معرض خطر دیابت بارداری قرار میگیرد ؟

۶ – از طریق چه ازمایشی می توان پی به دیابت بارداری برد؟

۷ – چند دسته دیابت بارداری داریم و راه درمان هر یک کدام است ؟

۸ – انسولین چیست ؟

۹ – در دوران بارداری چه زمان به تزریق انسولین نیاز داریم ؟

۱۰ – آیا مصرف انسولین برای مادر و جنین بی خطر است ؟

۱۱ – در بارداری میتوان انسولین را به شکم تزریق کرد ؟

۱۲ – آیا در دوران بارداری عوارض جانبی استفاده از انسولین وجود دارد ؟

۱۳ – چگونه می توان مناسب ترین انسولین را انتخاب کرد ؟

۱۴ – راه های مصرف انسولین چیست و چه مزایا و معایبی دارند؟

۱۵ – انواع انسولین در بارداری و مدت زمان نگهداری آن کدام است ؟

۱۶ – نحوه تزریق انسولین چگونه است ؟

۱۷ – آیا میتوان از دیابت بارداری پیشگیری کرد؟

۱۸ – آیا دیابت بارداری درمان دارد ؟

۱۹ –  چه میزان اضافه وزن برای مادر باردار مجاز است  ؟

۲۰ – آیا مصرف میان وعده ها در بارداری بر سطح قند خون تاًثیر گذار است ؟

۲۱ – آیا سن مادر باردار تاثیری در ابتلا به دیابت دارد؟

۲۲ – آیا فشار خون در ابتلا به دیابت بارداری موثر است ؟

۲۳ – عوارض اصلی دیابت بارداری چیست ؟

۲۴ – آیا استفاده از دارو جهت کنترل دیابت بارداری مقدور است ؟

۲۵ – برای کاهش استرس دیابت بارداری چه کار میتوان کرد؟

۲۶ – آیا مصرف صبحانه در دیابت بارداری مفید است ؟

۲۷ – چه نوع کربوهیدرات هایی برای دیابت بارداری مفید هستند؟

۲۸ – در دوران دیابت بارداری می توان چه میوه هایی مصرف کرد؟

۲۹ – تاثیر مصرف سبزیجات در دیابت بارداری چگونه است؟

۳۰ – آیا فست فود ها برای دیابت مضر هستند ؟

۳۱ – آیا ادویه برای افراد دیابتی مفید است ؟

۳۲ – آیا طب سنتی راهی برای درمان دیابت بارداری دارد؟

۳۳ – آیا طب سوزنی در درمان دیابت بارداری راهکاری دارد؟

۳۴ – زایمان در زنان دیابتی چگونه است ؟

۳۵ – برای جلوگیری از کاهش قند خون در دوران شیردهی چه باید کرد ؟

۳۶ – چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم ؟

 

دیابت چیست ؟

هر آن چیزی که ما میل میکنیم و فرایند هضم را طی میکند تبدیل به قند یا همان گلوکز میشود .در بدن پانکراس هورمونی بنام انسولین تولید میکند که باعث جذب این گلوکز توسط سلول ها و تبدیل آن به انرژی میشود.

بدون وجود انسولین، سلول ‌ها قادر به استفاده از گلوکز خون نیستند و وقتی بدن نتواند انسولین کافی تولید کند گلوکز در خون جمع میشود و اصطلاحا سطح قند خون افزایش می یابد و فرد را دچار دیابت میکند. دیابت دو نوع است :

دیابت چیست ؟
دیابت چیست ؟

نوع یک که در آن یا بدن انسولین تولید می کند یا کم تولید می کند که راه کنترلش تزریق کردن انسولین است .

نوع دو که در آن سلولها به انسولین پاسخ نمی دهند و از آنجایی که علائم خاصی ندارد تشخیص شخصیت آن مشکل است و فقط از طریق چکاب میتوان به وجودش پی برد . اکثر مواقعی زمانی فرد به این نوع دیابت پی میبرد که مدتی از آن گذشته است .نوع دیگری از دیابت وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت .

دیابت بارداری چیست ؟

یکی دیگر از انواع دیابت زمانی رخ میدهد که شخص باردار میشود .با رشد جنین ،مادر به تولید انسولین بیشتری نیاز دارد و اگر بدن نتواند این میزان انسولین را تولید کند فرد دچار دیابت بارداری میشود که اغلب در انتهای بارداری بروز میکند اما اگر پزشک زودتر تشخیص دهد که مادر باردار دچار دیابت بارداری شده باید فورا مراقبت و درمان آغاز شود .

دیابت بارداری چیست ؟
دیابت بارداری چیست ؟

یکی از دلایلی که ممکن است در ابتدای بارداری دچار دیابت بارداری شویم وجود دیابت نهفته و آشکار قبل از بارداری است یعنی مادر قبل از اینکه اقدام به بارداری کند دچار هر کدام از دیابت های نوع یک یا دو بوده است که این موضوع پس از بارداری تاثیر میگذارد و فرد  زود هنگام دچار دیابت بارداری میشود .

اگر دیابت بارداری به موقع تشخیص داده شود و سریع تحت درمان قرار گیرد سلامتی جنین به خطر نمی افتد و می توان مانند بارداری طبیعی طول حاملگی را طی کرد اما اگر در شناسایی و درمان خللی وارد شود یا سهل انگاری رخ دهد عواقب چه بسا جبران ناپذیری گریبان کودک دلبندتان را بگیرد.

بهترین اقدام قبل یا پس از اطلاع از بارداری انتخاب یک پزشک متخصص و حاذق است

‌ پس بهترین اقدام قبل یا پس از اطلاع از بارداری انتخاب یک پزشک متخصص و حاذق است که بتوان تحت نظر وی بارداری خوب و بی خطری را تجربه کرد. پزشک با انجام آزمایشات مناسب در ابتدای بارداری میزان قند خون مادر باردار را اندازه گیری میکند تا از میزان ریسک ابتلا به خطر دیابت بارداری اطلاع حاصل کند و در نهایت جهت کنترل آن اقدام میکند.

در اینجا لازم است پزشک متخصصی که تجارب فراوانی در درمان دیابت بارداری را دارند خدمتتان معرفی کنیم .دکتر سلیمی یکی از بهترین گزینه هایی است که میتوان در طول بارداری از همراهی اش خیال آسوده داشت و این دوران را با آگاهی گذراند و فرزندی با سلامت به دنیا بیاورید.

شما در حال خواندن پست عوارض انسولین در بارداری هستید.

علت ابتلا به دیابت بارداری چیست ؟

وقتی مادری باردار میشود  و جنین روز به روز رشد میکند و بزرگ تر میشود ، جفت که پیوند دهنده ی جنین و خون مادر است برای جلوگیری از سقط جنین  با ترشح هورمون های مختلف ، باعث کاهش عملکرد انسولین در بدن مادر شده و  به اصطلاح بدن مادر  دچار مقاومت در برابر انسولین میشود

و این امر سطح قند خون مادر را افزایش می دهد ، اگر غده پانکراس نتواند میزان تولید انسولین را بالا ببرد و قند خون را کنترل کند فرد دچار دیابت بارداری می گردد. بررسی برخی عوامل تاثیر گذار در شناسایی و کنترل این بیماری ضروری و مهم است

هر کدام از موارد زیر را بررسی کنید و در صورت صدق کردن هر کدام با شرح احوالتان حتما با پزشکان راجع به احتمال ابتلا به دیابت بارداری مشورت کنید .

علت ابتلا به دیابت بارداری چیست ؟
علت ابتلا به دیابت بارداری چیست ؟

پیشنهاد می کنیم از پست دیابتیها صبحانه چه بخورند دیدن کنید.

بررسی میزان چاقی قبل از بارداری امری لازم است

۱ – بررسی میزان چاقی قبل از بارداری امری لازم است .زنگ خطر وقتی است که افراد دارای چربی دور شکم بیشتری هستند و سایز دور شکمشان از ۹۰ سانتیمتر  بیشتر است

۲ – بانوانی که بعد از سن ۳۵ سالگی تصمیم به بارداری می گیرند

۳ – خانمهایی که در زایمان قبلی خود فرزند بیش از چهار کیلوگرم به دنیا آورده اند.

۴ – افرادی که در سابقه ی خانوادگی یا سابقه حاملگی های قبلی خود دیابت بارداری داشتند

۵ – مادرانی که دو یا چند قلو باردارند

۶ – مادرانی که سابقه سقط یا تولد نوزاد نارس داشته اند

۷ – افرادی که دچار سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند

۴ – علائم شخصی تشخیص دیابت بارداری کدام است ؟

تاری دید :

اگر پس از صرف غذا میزان قند خونتان به حدی بالا برود که دید تار شود و این حالت یک تا چند روز  ادامه دار  باشد.این مورد ممکن است تکرار شود .

خستگی :

طبیعی ترین اتفاق در بدن یک مادر باردار داشتن احساس خستگی و کم حوصلگی است اما این میزان خستگی  نباید از حد طبیعی خارج شود.

بالا رفتن عطش و تشنگی زیاد :

بدن مادر باردار نسبت به قبل از حاملگی تشنه تر می شود اما اگر  ناشی از عواملی مثل تعرق یا مصرف مواد غذایی شور نباشد باید جدی گرفته شود

دفع ادرار بیشتر :

مادری که جنینی در خود می پروراند شاید به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار بر روی مثانه یا افزایش جریان خون به دفع ادرار بیشتری نیاز داشته باشد اما مراقب افزایش غیر معمول ان باشید

حالت تهوع

حالت تهوع در سه ماهه اول بارداری و همزمان با تغییرات هورمونی ، امری عادی است و تقریبا بیشتر بانوان باردار آن را تجربه می کنند  اما اگر بیش از سه ماهه اول  ادامه یابد نیاز به بررسی دارد

کم شدن وزن :

اگر با وجود اشتهای زیاد دچار کاهش وزن شدید حتما این مساله رو جدی بگیرید چون به هیچ عنوانی کاهش وزن در بارداری قابل قبول نیست و این زنگ خطری برای وجود دیابت در زنان باردار است.

عفونت

تغذیه قارچ و باکتری گلوکز است که اگر قند خون افزایش یابد غذای این موجودات میکروسکوپی زیاد شده و در نتیجه خودشان نیز بیشتر می شوند و سیستم ایمنی بدن که در اثر قند بالای خون دچار اختلال شده و توانایی دفع قارچ ها و باکتری ها را ندارد نمی تواند از عفونت حاصله جلوگیری کند.در صورت داشتن هر کدام از موارد بالا مطمئن ترین راه مشورت با پزشک و انجام آزمایشات برای قند خون است.

چگونه جنین در معرض خطر دیابت بارداری قرار میگیرد ؟

اگر مادر قبل بارداری دچار دیابت شده باشد و درمان یا کنترل نشود  باعث می شود جنین در معرض خطراتی مثل اختلالات مادرزادی قلب و اختلالات  سیستم عصبی قرار داشته باشد .

اگر مادر در طول بارداری دچار افزایش قند خون شود و بدن انسولین کافی نسازد تا این گلوکز را از سلول جدا و و طی تولید انرژی دفع کند این قند اضافی از طریق جفت به جنین می رسد

لطفا از پست عمل بای پس معده چيست دیدن کنید.

چگونه جنین در معرض خطر دیابت بارداری قرار میگیرد ؟
چگونه جنین در معرض خطر دیابت بارداری قرار میگیرد ؟

و باعث رشد بیش از حد جنین شده و در اثر چاقی جنین ممکن است در حین زایمان دچار شکستگی شانه ها و استخوان ترقوه شود و یا همچنین باعث افزایش افت قند خون نوزاد ، افزایش اختلالات تنفسی ، افزایش زردی خون پس از تولد و غیره شود .

این گونه نوزادان معمولا با وزن بیش از چهار کیلو گرم متولد می شوند و علاوه بر ایجاد یک زایمان سخت ، احتمال زیادی دارد که به یک یا بیشتر عوارض گفته شده در بالا مبتلا شود که این خود موضوع مهم و نگران کننده ای برای مادر و پزشک  می باشد و نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد .

توصیه میکنم مادر عزیز که مطمئنا خواهان یک حاملگی و زایمان راحت و بی استرس هستی و میخواهی نوزادی سالم و طبیعی در اغوش بگیری لطفا دیابت بارداری را جدی بگیر و از آن بدون آگاهی عبور نکن .تا حد امکان قبل بارداری تمام مسائلی که درصد دیابت بارداری را زیاد میکند را رفع کنید از جمله اضافه وزن

پیشنهاد می کنیم از پست دیابت حاملگی و عوارض آن دیدن کنید.

از طریق چه ازمایشی می توان پی به دیابت بارداری برد؟

اگر شخص باردار تشخیص داده شود که قبل بارداری دیابت نداشته و طی دوران بارداری مشخصات ابتلا را نداشته باشد در هفته ی ۲۴ تا ۲۸ بارداری پزشک دستور آزمایش تحمل گلوکز می دهد .برای این آزمایش نیاز است تقریبا ۳ الی ۴ ساعت وقت داشته باشید پس روزی را انتخاب کنید که از نظر شرایط جسمی و روحی آمادگی لازم را داشته باشید.

از طریق چه ازمایشی می توان پی به دیابت بارداری برد؟
از طریق چه ازمایشی می توان پی به دیابت بارداری برد؟

آزمایش تحمل گلوکز :

برای انجام این آزمایش ابتدا مادر باردار باید ناشتا به آزمایشگاه مراجعه کند و مقداری خون از وی جهت بررسی قند ناشتا گرفته می شود .سطح قند خون ناشتا  باید کمتر از ۹۵ یا ۱۰۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد.

در مرحله بعد مقداری پودر شیرین یا شربت حاوی گلوکز دریافت میکنید که باید همراه مقداری آب مصرف کنید و بعد در  یک ساعت و دو ساعت بعد نوشیدن محلول مجدد آزمایش خون گرفته میشود .سطح قند خون در یک ساعت اول باید کمتر از ۱۸۰ یا ۱۹۰  و در دو ساعت بعد کمتر از ۱۵۵ یا ۱۶۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد .

در نهایت در ساعت سوم اخرین ازمایش خون گرفته می شود که نتیجه ی آن باید از ۱۴۰ یا ۱۴۵ میلی گرم در دسی لیتر فراتر نرود .

در این حالت وضعیت مادر نرمال تشخیص داده میشود و خبر خوب این است که قند خون مناسبی دارید و نگران دیابت بارداری نباشید  اما اگر نتیجه ی هر کدام از آزمایشات  بیشتر از رقم ذکر شده باشد نیاز به بررسی دارد چون به احتمال زیاد فرد باردار مبتلا به دیابت بارداری است .

مادر عزیز نگران نباشید پزشکان در تمام مدت شما را راهنمایی خواهد کرد تا این مشکل برطرف یا کنترل شود تا شما و جنین نازنینتان به سلامتی ادامه بارداری را طی کنید و به مرحله زایمان برسید.

چند دسته دیابت بارداری داریم و راه درمان هر یک کدام است ؟

در حال حاضر دو دسته دیابت بارداری وجود دارد که نوع اول آن به وسیله ی ورزش و رژیم غذایی قابل درمان و کنترل است.

چند دسته دیابت بارداری داریم و راه درمان هر یک کدام است ؟
چند دسته دیابت بارداری داریم و راه درمان هر یک کدام است ؟

تاثیر رژیم غذایی :

خانم های بارداری که دچار دیابت بارداری شده اند باید در نظر داشته باشند که بدون سهل انگاری باید شدیدا این افزایش قند را کنترل کنند .اولین قدم توجه به میزان و زمان تغذیه است. توجه کنید چه میزان چربی ، کربوهیدرات و پروتئین دریافت میکنید.

در مصرف چربی ها بهتر است از روغن هایی مثل روغن زیتون و کنجد  به جای روغن های معمولی استفاده کرد.در مصرف کربوهیدرات ها دقت کنید و از نوع سالم آن بهره ببرد مثل برنج قهوه ای ، حبوبات ، غلات کامل و غیره .پروتئین لازم را بجای گوشت های پرچرب از گوشت های کم چرب و مرغ و ماهی بگیرید. به هیچ عنوان فست فود ها را در رژیم غذایی تان قرار ندهید.

تاثیر رژیم غذایی :
تاثیر رژیم غذایی :

تاثیر ورزش :

ورزش در کنترل قند خون و دیابت نقش مهمی دارد اما باید اصولی باشه. به هیچ عنوان از فعالیت هایی که ضربه به شکم وارد میکند، یا خواهان معلق شدن هستند و یا حرکات ناگهانی بپرهیزید.

اگر قند خونتان از حد نصاب پایین تر یا خیلی بالاتر بود ورزش را به زمان بهتر موکول کنید .بهترین ورزش در دوران بارداری پیاده روی و شناست.بسته به شرایطتان پیاده روی میتواند تند یا آهسته باشد.راجع به این موضوع می توان با پزشکان مشورت کنید.

در نوع دوم حتما باید از انسولین استفاده شود ،تنها ۱ تا ۲ دهم مادران دیابتی باردار به تزریق انسولین نیاز پیدا می کنند.در این نوع از دیابت بارداری معمولا پزشک از مادر باردار می خواهد قبل و بعد از غذا با دستگاه مخصوص سطح قند خونش را اندازه بگیرد و به وی اعلام کند. مدت و میزان تزریق انسولین توسط پزشک ارزیابی می شود و اگر لازم بداند تا هنگام تولد فرزندتان این دریافت خارجی انسولین ادامه دارد

انسولین چیست ؟

انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح می شود ، اثرش در سوخت و ساز بدن است و میزان قند خون را کنترل میکند و روزانه ۲۵ واحد آن برای بدن ضروری است .

یک خانم باردار که دچار دیابت است زمانی باید انسولین تزریق کند که قند خون بالاتر از ۱۱۰ داشته باشد. تزریق انسولین برای جنین ضرری ندارد و برای مادر فقط زمانی مضر است که به دلیل حل نشدن کامل انسولین در آب ، فقط آب انسولین تزریق شود و از آن جایی که انسولین تزریق شده تاثیری ندارد مادر را دچار افت شدید قند خون می کند .

انسولین چیست ؟
انسولین چیست ؟

در مورد محل تزریق انسولین چون یک تزریق زیر پوستی است می توان در هر نقطه ای از بدن تزریق کرد اما برای مادران دیابتی بهتر است در ناحیه شکم وارد شود . میزان و زمان تزریق انسولین باید طبق برنامه ای که پزشک متناسب با شرایط فرد باردار مبتلا به دیابت تهیه می کند انجام شود.

لازم به ذکر است اگر مادر باردار دیابتی در تزریقات انسولین سهل انگاری کند علاوه بر صدمات جبران ناپذیر به جنین ممکن است باعث به اغما رفتن خودش نیز بشود پس تاکید می شود حتما طی برنامه ی تهیه شده توسط پزشک متخصص به دوز ، زمان و نحوه ی تزریق انسولین دقت کنید تا دچار عوارض بعدی آن نشوید.

در دوران بارداری چه زمان به تزریق انسولین نیاز داریم ؟

مادرانی که دچار دیابت بارداری می شوند بدن به طور طبیعی انسولین کافی تولید نمی کند. این در حالی است که  بدن برای رشد نوزاد و حفظ سلامتی مادر به انسولین احتیاج دارد پس برای کنترل سطح قند خونش نیاز است که انسولین مصرف کند .

آیا مصرف انسولین برای مادر و جنین بی خطر است ؟

از آنجایی که مصرف داروهای کنترل قند خون در بارداری مجاز نیست به این دلیل که این دارو ها از جفت عبور میکنند و باعث ترشح انسولین  بیشتر  توسط نوزاد و در نتیجه افت خون وی یا هیپوگلیسمی می شود،

بعلاوه داروهای خوراکی قدرت کمی در بالا بردن انسولین مادر باردار دارند لذا  در مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص گشته که انسولین بهترین درمان برای انواع دیابت است که با رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی درمان نشده از جمله دیابت یک و دو و دیابت حاملگی . تشخیص نیاز مادر به انسولین فقط در حیطه ی فعالیت پزشک است و نباید خودسرانه مصرف کرد.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت بارداری با انسولین دیدن کنید.

آیا مصرف انسولین برای مادر و جنین بی خطر است ؟
آیا مصرف انسولین برای مادر و جنین بی خطر است ؟

حال سوال پیش می آید که آیا بر جنین تاثیر منفی میگذارد ؟

قند خون مادر از جفت عبور میکند و اگر زیاد باشد باعث آسیب به جنین و تکامل رشد وی می شود ولی از آن جایی که انسولین از جفت عبور نمی کند هیچ گونه ضرری را متوجه جنین نمی کند و بهترین روش و بی خطر ترین گزینه برای ایجاد سلامت بارداری و رشد جنین است. لازم به ذکر است  که حتی باعث سقط نیز نمی شود .پس از این بابت مشکلی جنینتان را تهدید نمی کند.

در بارداری میتوان انسولین را به شکم تزریق کرد ؟

تزریق انسولین در نقاطی از بدن قابل انجام است که بتوان بین ۵ تا ۶ سانت پوست آن را با انگشتان گرفته و بالا آورد .قبل بارداری شکم مخصوصا قسمت رحم راحت ترین مکان است اما در بارداری ضمن مشورت با پزشک معالج و متخصص می توان به موارد زیر توجه کرد .

سه ماهه اول : تزریق در ناحیه ی شکم مشکلی ندارد

سه ماهه دوم :می توان به قسمت های جانبی شکم تزریق کرد اما در قسمت بالایی که جنین قرار دارد تزریق جایز نیست

سه ماهه سوم : بهتر است در این مدت تزریق به ران ، بازو یا باسن صورت گیرد.

محل تزریق در بازو بدین گونه است که روی قسمت پرگوشت در فاصله ی بین یک کف دست از شانه پایین تر و یک کف دست بالاتر از آرنج مناسب است.

محل تزریق در پا نیز باید قسمت روی پا در حد فاصل یک کف دست پایین تر از کشاله ی ران و یک کف دست بالاتر از زانو باشد.

آیا در دوران بارداری عوارض جانبی استفاده از انسولین وجود دارد ؟

مصرف انسولین برای مادری که دچار دیابت بارداری شده و جنینی که در شکم دارد مهم  و حیاتی است در عین حال ممکن است عوارض جانبی نیز داشته باشد که در صورت مشاهده هر کدام از علائم حتما باید با پزشک متخصص مشورت کرد مثل

تورم و خارش محل تزریق ، بالا رفتن وزن ، تنگی نفس و خس خس سینه ، سرگیجه ، تعریق  ، ضعف ، گرفتگی عضلات ، تورم و یبوست .

پیشنهاد می کنیم از پست تاثیر دیابت پدر بر جنین دیدن کنید.

چگونه می توان مناسب ترین انسولین را انتخاب کرد ؟

یک بیمار دیابتی یا مادری که دچار دیابت حاملگی شده است باید تحت نظارت پزشک و با توجه به سبک و شرایط بدنی نوع مناسب انسولین را مشخص کند و این به شرایطی مثل تعداد دفعات تزریق ، سن ، مدت حاملگی ، میزان تحرک روزانه و غذای مصرفی و چگونگی پاسخگویی بدن به انسولین بستگی دارد .

راه های مصرف انسولین چیست و چه مزایا و معایبی دارند؟

برای مصرف انسولین سه راه وجود دارد ، انسولین قلمی ، پمپ و تزریق انسولین .

قلم انسولین:

برای انتقال انسولین خارجی جهت کنترل سطح قند خون میتوان از قلم انسولین استفاده کرد که از یک کارتریج و درجه ی تنظیم دوز دارو تشکیل شده و جهت استفاده از آن باید سوزن های یکبار مصرف تهیه کرد.

به دو دسته ی اصلی یک بار مصرف و چند بار مصرف تقسیم می شود.

قلم های یکبار مصرف بصورت پر شده از انسولین تهیه می شود و پس از اتمام محلول آن باید دور انداخته شود اما در قلم های چند بار مصرف چون از کارتریج استفاده می شود پس از اتمام می توان کارتریج جدید را جایگزین کرد.

مزایای قلم انسولین :

به راحتی میتوان نگهداری و جا به جا کرد .نسبت به سرنگ دقت بالاتری نسبت به میزان دوز انسولین دارد . تزریق آسان تری دارد و برای سالمندان که دچار لرزش دست هستند مناسب تر است و نسبت به تزریق با سرنگ درد کمتری دارد

معایب قلم انسولین :

در گذشته در استفاده از قلم انسولین امکان مخلوط کردن انسولین کوتاه اثر و بلند اثر وجود نداشت و این جزو معایب این محصول بود اما پیشرفت در امر داروسازی این معضل را نیز حل نموده است.

پمپ انسولین :

دستگاه کوچکی است که به صورت مداوم به بدن و معمولا به شکم متصل می شود تا بشود پمپ آن را به کمربند اتصال داد ، معمولا با نیم تا یک واحد انسولین پر می شود و به وسیله ی سوزن آن که در زیر پوست وارد شده با میزان تنظیم شده تزریق می گردد . در حالت عادی هر ۳ روز انسولین دستگاه پر و وسایل جانبی آن ماهیانه عوض میشود.

تزریق انسولین با این دستگاه به صورت زیر پوستی مداوم است و بر حسب میزان قند و مواد نشاسته ای مصرفی می توان دوز دستگاه را کم و زیاد کرد.

مزایای پمپ انسولین :

دقت بالایی دارد و فرد دیابتی مخصوصا مادران حساس دیابتی و کودکان را از تزریق های مکرر نجات میده و به راحتی مقدار انسولین قابل  تنظیم است .

معایب پمپ انسولین :

قیمت این دستگاه و لوازم جانبی آن پر هزینه است و از آن جایی که استفاده از آن نیاز به آموزش و سواد دارد افراد بدون سواد گاها از عهده ی تنظیمات آن بر نمی آیند و چون انسولین از طریق شلنگ وارد بدن میشود باید نسبت به مسدودی شلنگ نیز همیشه نظارت داشت.

تزریق انسولین :

تزریق انسولین با سرنگ و نیدل صورت گرفته و با توجه به نوع انسولین تکنیک های خاصی  دارد که بیمار دیابتی باید از آن ها مطلع باشد مثلا تزریق فقط باید زیر پوستی باشد و تزریق عضلانی نشود چون جذب انسولین تزریق شده در عضله متفاوت است

و ممکن است باعث هیپوگلیسمی شدید شود یا با مراقبت های بهداشتی نسبت به تمیزی محل تزریق و ضد عفونی بودن سوزن از بروز عفونت جلوگیری کنید. مهم است که بهترین جای تزریق در بدن مشخص شود تا بالاترین تاثیر را داشته باشد حال ممکن است شکم ، ران ، بالای بازو یا غیره باشد .

توجه کنید بهتر از محل تزریق هر بار ۲ سانت تغییر کند و تا یک ماه به محل قبلی تزریقی انجام ندهید .رعایت تکنیک های تزریق باعث موثر بودن درمان و بهبود عوارض بالینی می گردد.

انواع انسولین در بارداری و مدت زمان نگهداری آن کدام است ؟

انسولین سریع الاثر از جمله آسپارت و لیزپرو  که شفاب و بدون رنگ است و حدودا ۱۵ دقیقه بعد عمل میکند و بین ۱ تا ۲ ساعت اوج می گیرد و ۳ تا ۴ ساعت توسط بدن حفظ میشود.

انسولین با اثر متوسط از جمله NPH که رنگ شیری دارد و ۲ تا ۴ ساعت بعد مصرف عمل میکند ، بین ۴ تا ۱۰ ساعت به اوج میرسد و برای ۱۰ تا ۱۶ ساعت توسط بدن حفظ می شود .انسولین باز شده جهت مصرف را میتوان تا ۲۸ روز در دمای اتاق نگه داشت اما انسولین باز نشده در درون یخچال نگه دارید .

نحوه تزریق انسولین چگونه است ؟

محل تزریق را با پنبه الکلی یا آب و صابون تمیز کنید. سرنگ را صاف و سر و ته نگه دارید و سوزن را با زاویه ۹۰ درجه وارد محل تزریق کنید. مطمئن شوید سوزن کاملا در بدن تان فرو رفته باشد. پیستون سرنگ را با سرعتی ثابت تا انتها فشار دهید تا تمام محتویاتش خالی شود. حالا سوزن را از بدن تان خارج کنید.

آیا میتوان از دیابت بارداری پیشگیری کرد؟

اگر هنوز اقدام به بارداری نکرده اید و دچار اضافه وزن هستید لطفا قبل از هر گونه اقدامی طبق نظر یک پزشک تغذیه نسبت به کاهش وزنتان اقدام کنید چون تاثیرگذارترین نکته در ابتلا به دیابت در بارداری مساله اضافه وزن مادر است.

پزشک تغذیه می تواند زمان و میزان مصرفی مواد غذایی مناسبی که قند خون را کاهش می دهد را برایتان تعیین کند .شکر و قند این دشمنان سفید را از برنامه تان حذف کنید چه در زمان بارداری و چه در زمان های دیگر. یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید انجام دهید تقسیم وعده های غذایی است مثلا به جای مصرف ۳ وعده  در روز همان میزان را به ۵ وعده تقسیم کنید .

برای اینکه پیشرفت کاهش وزنتان چشم گیر باشد نقش ورزش حتی یک پیاده روی سبک اما مداوم را جدی بگیرید و از ورزش در کنار اصول تغذیه که پزشک در اختیارتان قرار می دهد سلامت بارداریتان را تضمین کنید.

اگر باردار شدید به محض اطلاع از پزشکان بخواهید یک آزمایش تعیین سطح قند خون برایتان تجویز کند تا مشخص شود قند خونتان عادی است یا خیر.اگه مبتلا بودید که تحت نظر پزشک توان کنترلش کنید وگرنه باز هم با انتخاب یک فعالیت بدنی مناسب ، یک رژیم غذایی استاندارد تحت مراقبت پزشک تا پایان بارداری تون از سلامت قند خونتان لذت ببرید و در آینده از دوران بارداریتون به عنوان خاطرات خوبتان یادآوری کنید.

آیا دیابت بارداری درمان دارد ؟

از آن جایی که دیابت در بارداری خطرات جدی و جبران ناپذیری دارد بهتر است که تحت نظر پزشک و به سرعت کنترل شود . از جمله اقدامات جهت کنترل ، داشتن یک رژیم تغذیه ی اصولی و فعالیت بدنی کنترل شده و گاها تزریق انسولین است .

اگر در یکی از بارداری هایتان  دچار دیابت  بارداری شوید که در اکثر موارد پس از زایمان بهبود می یابد، در بارداری بعدیتان نیز ممکن است دوباره دیابت به سراغتان بیاید.

پس اگر میزان قند خونتان را کنترل نکنید چه بسا در آینده دچار دیابت نوع یک و دو نیز بشوید. بهترین راه ، استفاده از توصیه های اصولی یک پزشک متخصص و با تجربه است تا بتوان سریعتر در هر نقطه ای از زندگی که متوجه دیابت شدید ، چه در بارداری و غیر آن بتوانید کنترلش کنید.

سعی کنید تحت نظر پزشک خودتان یا پزشک تغذیه ای که توسط پزشکان  معرفی می شود خوراکتان را اصولی کنترل کنید و ورزش را در برنامه روزانه ی تان قرار دهید و سعی کنید روزانه حداقل حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه  فعالیت مناسب با شرایط آن انجام دهید.

بهتر است دستگاه کنترل قند خون داشته باشید تا بتوانید سطح قندتان را قبل و پس از غذا اندازه بگیرید و یادداشت کنید و به پزشکان ارائه دهید. در نهایت اگر ورزش و رژیم بی تاثیر باشند گام بعدی تزریق انسولین است.

آیا دیابت بارداری درمان دارد ؟
آیا دیابت بارداری درمان دارد ؟

چه میزان اضافه وزن برای مادر باردار مجاز است  ؟

اضافه وزن شما با توجه به میزان وزنتان قبل بارداری و تعداد جنین های در حال رشد در رحمتان بستگی دارد . در ماه های اول غالبا اضافه وزن خاصی ندارید و این افزایش در سه ماهه ی دوم و سوم مشهود تر است .

طی بارداری اگر تغذیه اصولی و صحیح داشته باشه اضافه وزن متعادل تری را تجربه میکنید . شما تنها به ۳۰۰ الی ۴۰۰ کالری بیشتر از دوران قبل بارداری تون احتیاج دارید پس به جای پرخوری مواد غذایی مقوی تری را مصرف کنید .

در مورد میزان وزنی که باید اضافه کنید از پزشک متخصص خود کمک بگیرید

آیا مصرف میان وعده ها در بارداری بر سطح قند خون تاًثیر گذار است ؟

استفاده از میان وعده های سالم مانند آجیل کم نمک ، ماست ، میوه هایی با شیرینی پایین و سبزیجات گزینه های مناسبی برای مادران دیابتی است اما باز هم باید تحت نظر پزشک باشد چون کالری هر ماده غذایی و تاًثیراتش بر قند خون از آگاهی خیلی از ما مادران دور است و بهتر است مقدار و زمان میان وعده  ها را متخصص مشخص کند.

هرگز در میان وعده هایتان از چیپس و سیب زمینی سرخ شده ، غذاهای پر کالری ، نوشابه و آبمیوه های صنعتی و انرژی زاها ، کیک و شیرینی استفاده نکنید .چون علاوه بر افزایش وزن مازاد در بارداری و خطر دیابت ، امراض و خطرات دیگری چون فشار خون و غیره را نیز ایجاد کرده و سلامت خود و جنینتان را تحت الشعاع قرار خواهید داد.

پس میان وعده های مناسب باعث کنترل قند خون مادر باردار شده و وی را از پرخوری در وعده های اصلی باز می دارد.

آیا مصرف میان وعده ها در بارداری بر سطح قند خون تاًثیر گذار است ؟
آیا مصرف میان وعده ها در بارداری بر سطح قند خون تاًثیر گذار است ؟

آیا سن مادر باردار تاثیری در ابتلا به دیابت دارد؟

سن مادر در زمانی که تصمیم می گیرد جنینی را در وجودش پرورش دهد خیلی مهم است و در بارداری اش تاثیر فراوانی دارد .مناسب ترین سن برای یک بارداری موفق به شرط رعایت اصول تعریف شده ، بیست تا سی سال است.

بارداری در سنین کمتر یا بیشتر علاوه بر مشکلات خاص خود ، فرد را در معرض ابتلا به دیابت بارداری قرار میدهد و ریسک دیابت حاملگی در افراد بالای ۳۰ سال معمولا بیشتر است.

پس اگر تصمیم گرفتید در سن بالای ۳۰ سال مادر شوید لطفا قبل از اقدام حتما تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرید تا خود و جنین تان دچار آسیب های احتمالی نشوید

آیا فشار خون در ابتلا به دیابت بارداری موثر است ؟

فشار خون بالا و دیابت  علت های اصلی و مشترکی دارند و در برخی از عوامل خطر نیز با هم مشترک هستند. آن‌ها همچنین در بدتر شدن علائم یکدیگر نقش دارند.

تأثیر ترکیبی دیابت و فشار خون بالا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری کلیوی و سایر مشکلات در سلامتی فرد را افزایش دهد پس یک فشار خون کنترل نشده در بارداری اسیب های بسیار شدیدی به مادر و جنین وارد می کند به علاوه تاثیر زیادی در ابتلای مادر به دیابت بارداری نیز دارد.

اگر قبل بارداری دچار بیماری فشار خون هستید لطفا اول بیماریتان را کنترل کنید بعد وارد چرخه ی بارداری شوید تا از سختی های این دوران بی بهره شوید وگرنه علاوه بر تحمل آسیب ها و رنج های ناشی از فشار خون مجبورید با دیابت بارداری نیز دست و پنجه نرم کنید . لطفا دستورالعمل های پزشکان را قبل یا بعد بارداری تون جهت کنترل فشار خونتان جدی بگیرید.

 

از جمله آسیب های دیابت بارداری به روی نوزاد :

۱ – به دلیل بزرگ جثه بودن جنین ، هنگام تولد در کانال زایمان فشار بیش از حدی متحمل می شود که همین موضوع باعث بروز عوارض بعدی می شود

۲ – در مادران دیابتی ممکن است نوزاد دچار افت قند شدید شود

۳ – جنین متولد شده گاها در ماه های ابتدایی پس از تولد دچار مشکلات تنفسی می شود

۴ – نوزادانی که مادرانشان دچار دیابت بارداری شده اند پس از تولد اکثرا دچار زردی می شوند و همین امر علاوه بر سختی و نگرانی مادران نیازمند صرف وقت و هزینه جهت کاهش زردی نوزاد است.

با این همه عوارض گفته شده بهتر است قبل یا بعد بارداری مراقب خودمان باشیم تا در معرض امراضی چون دیابت قرار نگیریم و این امر به وسیله ی مشورت با یک متخصص به راحتی امکان پذیر است

آیا استفاده از دارو جهت کنترل دیابت بارداری مقدور است ؟

استفاده ی بسیاری از داروها از جمله کاهنده های قند خود در دوران حاملگی مجاز نیست و ممکن است با انتقال از طریق جفت به جنین باعث آسیب به جنین شود و ایجاد مشکل کند . اولین اقدامات جهت کنترل قند خون پرهیزات غذایی است که توسط متخصص به شما اطلاع رسانی میشود

اگر در ماه های اول بارداری باشید در اکثر مواقع همان رژیم درمانی در مرحله اول باعث کنترل قند خون می شود .در صورت عدم کاهش یا بالا بودن ماه های بارداری انسولین و تزریق آن بهترین روش است .

آیا استفاده از دارو جهت کنترل دیابت بارداری مقدور است ؟
آیا استفاده از دارو جهت کنترل دیابت بارداری مقدور است ؟

برای کاهش استرس دیابت بارداری چه کار میتوان کرد؟

مادرانی که متوجه می شوند دچار دیابت شده اند اغلب به خاطر تفکراتی که از عوارض آن دارند دچار استرس می شوند که این نیز به نوبه ی خود برای مادر و جنین مناسب نیست پس اول از همه آرامش داشته باشید و بجای نگرانی سعی کنید راه های رفع آن را پیدا کنید .

از جمله بهترین کارها تهیه یک دفترچه ی یادداشت است که در طی روز نوع غذا ، میزان مصرف و ساعتی که آن را میل می کنید را در آن بنویسد .

همچنین میزان و نوع فعالیت ورزشی را هم می توانید یادداشت کنید.اگر قرار است مکررا آزمایش یا تست خون انجام دهید تاریخ های دقیق آن را نیز بنویسید و با در اختیار قرار دادن این اطلاعات به صورت نوشتاری و دقیق  به پزشک ، می توان هر چه اصولی تر قند خون را کنترل کرد و با دیدن روند مثبت درمان به آرامش رسید و طول بارداری شیرینی را سپری کرد

آیا مصرف صبحانه در دیابت بارداری مفید است ؟

مصرف صبحانه توسط مادر بارداری که دیابت بارداری دارد از جمله واجبات است. صبحانه باید علاوه بر اینکه در زمان معینی مصرف می شود ، دارای قند مصنوعی و چرب نباشد . زیرا در ابتدای روز سبب بالا رفتن قند خون مادر می شود . پس بهتر است برای صبحانه گزینه های مناسب را انتخاب و میل کرد .

به صورت مثال ، استفاده از نان های سبوس دار و نان جو به جای نان سفید ، تخم مرغ ابپز به جای نیمرو ، ماست کم چرب به جای لبنیات پر چرب ، سبزیجات تازه به جای شیرینی جات و مربا ها ،میوه و آب میوه های طبیعی به جای آب میوه های بازاری و صنعتی و غیره

آیا مصرف صبحانه در دیابت بارداری مفید است ؟
آیا مصرف صبحانه در دیابت بارداری مفید است ؟

تا اینجا با مبحث آیا مصرف صبحانه در دیابت بارداری مفید است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

چه نوع کربوهیدرات هایی برای دیابت بارداری مفید هستند؟

کربوهیدرات ها به دو قسمت تقسیم میشود

الف : پیچیده – کربوهیدرات های پر فیبر و غلات کامل جزو کربوهیدرات های پیچیده است که مناسب افراد دیابتی است و خوردن آنها جایز است .از جمله نان های کامل ،غلات سبوس دار ، غلات کامل مانند جو یا لوبیا ، برنج قهوه ای ،ماکارونی سبوس دار ،  سبزیجات نشاسته ای مانند ذرت و نخود فرنگی

ب : ساده – کربوهیدرات های ساده از آنجایی که سرعت زیادی در بالا بردن قند خون دارند ترجیحا نباید در مادران دیابتی مورد مصرف قرار بگیرد.از جمله سیب زمینی ، برنج سفید ، شیرینی ها و غیره

واحد سنجش کربوهیدرات گرم است و به همین جهت شمارش کربوهیدرات مواد غذایی کاری آسان است و میتوان مناسب ترین گزینه هارو انتخاب و بدون استرس میل کرد .بهرحال از مصرف حجم زیاد کربوهیدرات در یک وعده غذایی اجتناب کنید و سعی کنید در چند وعده طی روز آن را میل کنید

تا اینجا با مبحث چه نوع کربوهیدرات هایی برای دیابت بارداری مفید هستند آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

در دوران دیابت بارداری می توان چه میوه هایی مصرف کرد؟

در افراد دیابتی یک میوه مصرفی در هر وعده باید کمتر از یازده گرم قند داشته باشد و باز هم این میزان برای شخصی تا شخص دیگر متفاوت است که پزشک آن را تعیین میکند.

در دوران دیابت بارداری می توان چه میوه هایی مصرف کرد؟
در دوران دیابت بارداری می توان چه میوه هایی مصرف کرد؟

برخی میوه ها قند بالایی دارند مثل انگور و هندوانه و گیلاس اما داشتن علاقه به آنها ممکن است وسوسه کننده باشد به همین جهت برای دریافت کمتر قند اینگونه میوه ها میتوان مقدار کمی از آنها را میل کرد

اما عده ی دیگری از میوه ها قندشان کم است و استرس کمتری در مصرف دارند مثل توت فرنگی ، گریپ فروت ، آووکادو ، تمشک ،سیب ، زغال اخته و غیره

قبل از مصرف هر کدام از میوه ها در رژیم زمان دیابت تان حتما پزشکان را در جریان قرار دهید.

تا اینجا با مبحث در دوران دیابت بارداری می توان چه میوه هایی مصرف کرد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

تاثیر مصرف سبزیجات در دیابت بارداری چگونه است؟

طبق هرم سازمان غذا در برنامه غذایی روزانه ی هر فرد باید ۳ تا ۵ واحد سبزیجات گنجانده شود که شامل ۱ لیوان سبزیجات خام و نیم لیوان سبزیجات پخته است.

از ان جایی که سبزیجات حاوی فیبر و پروتئین فراوانند  بسیار برای افراد دیابتی مناسب است. نیترات دو نوع است : یک نوع طبیعی و در برخی گیاهان موجود است و برخی مصنوعی است و توسط انسان بعنوان نگهدارنده مواد استفاده میشود. گیاهانی که نیترات طبیعی دارند در کنترل دیابت نقش مهمی دارند.مصرف سبزیجات قسمت مهمی  از یک رژیم غذایی سالم و پر خاصیت  برای مادران مبتلا به دیابت است .

تا اینجا با مبحث تاثیر مصرف سبزیجات در دیابت بارداری چگونه است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

آیا فست فود ها برای دیابت مضر هستند ؟

فست فود ها و مواد غذایی که حاوی نگهدارنده هستند بعلت چربی و افزودنی های ناسالم بشدت بر روی ابتلا و پیشرفت دیابت تاثیر میگذارد.

فست فود ها به علت نمک بیشتر و افزودنی ها غالبا طعم خوبی دارند و همین امر باعث شده خیلی از افراد آن را انتخاب کنند .اما همین نمک بیشتر موجب بالا بردن فشار خون و در نهایت دیابت میشود.

در ضمن استفاده از غذا های آماده باعث میشود تحرکی که صرف پخت غذا میشد دیگه نباشد.فست فود با دیابت رابطه مستقیم دارد به همین جهت دیابتی های عزیز مخصوصا مادران باردار هرچه فست فود کمتری مصرف کنید سلامت خودتان را تضمین میکنید .

تا اینجا با مبحث آیا فست فود ها برای دیابت مضر هستند آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

آیا ادویه برای افراد دیابتی مفید است ؟

ادویه ها جزو دسته ی آنتی اکسیدان ها تلقی میشود و باعث تنظیم قند خون و بهبود حساسیت به انسولین میشود . برخی ادویه ها از آنجایی که باعث کاهش قند خون میشود در تغذیه افراد دیابتی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد مثل دارچین و میخک ، رزماری ، زردچوبه ،

آیا ادویه برای افراد دیابتی مفید است ؟
آیا ادویه برای افراد دیابتی مفید است ؟

دارچین : مصرف دارچین سبب کاهش قند خون ناشتا و پیشگیری از آسیب های سلولی آهسته میشود .

میخک : میخک غنی از آنتی ‌اکسیدان و سرشار از منیزیم ، امگا ۳، ویتامین‌ های C و K، فیبر و کلسیم است. همچنین  یک ضدعفونی‌کننده طبیعی، ضدالتهاب و مسکن نیز هست. مصرف میخک برای افراد مبتلا به دیابت و کنترل قند خون مفید است.

رزماری : قوی ترین اکسیدان است که علاوه بر تاثیر مثبت بر دیابت ، ضد استرس و سرطان است.

زردچوبه :زردچوبه عملکرد انسولین را بهبود میبخشد  می ‌شود ودر سوخت‌ و ساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی نقش اساسی دارد

تا اینجا با مبحث آیا ادویه برای افراد دیابتی مفید است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

آیا طب سنتی راهی برای درمان دیابت بارداری دارد؟

هدف طب سنتی تهیه دارو از گیاهان  و در کنارش از مواد حیوانی و معدنی است.۴ طبع دارد ، گرم ، خنک ، تند و سرد . کارکرد اصلی گیاهان دارویی برای هر مرضی جداست از جمله امراضی که طب گیاهی برای آن دارو دارد دیابت بارداری است که به تثبیت سطح قند خون ، کارکرد کلیه ها و بهبود عملکرد بدن کمک میکند.

تجویز هر گرنه داروی گیاهی نیازمند متخصص استپس لطفا از هرگونه تجویز یا استفاده ی خودسرانه ی دارو حتی گیاهی خودداری کنید مخصوصا شما بانوی باردار که در نقطه ی حساس زندگی ات قدم گذاشتی در هرگونه مصرف دارو با پزشک مشورت کن .

تا اینجا با مبحث آیا طب سنتی راهی برای درمان دیابت بارداری دارد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

درمان گیاهی دیابت بارداری در طب سنتی دو مرحله دارد :

در مرحله اول باید مواد قندی مصنوعی و مضر را حذف کرد و در مرحله ی بعدی  داشتن انگیزه و انرژی جهت تاثیرگذاری بیشتر بر روند درمان است..

قابل توجه مادرانی که قبل بارداری به فکر درمان اضافه وزن خود هستن ، طب گیاهی تاثیر بیشتری در کاهش وزن و جلوگیری از دیابت بارداری قبل از اقدام به بارداری دارد چون پس از ایجاد حاملگی دیگر کاهش وزن جایز نیست.

در نهایت در درمان مشکلات متابولیسمی که برایتان رخ می دهد ضمن مشورت با پزشکان از متخصص داروهای گیاهی مخصوص گیاهان ایرانی و اسلامی بی بهره نمانید .

درمان گیاهی دیابت بارداری در طب سنتی دو مرحله دارد :
درمان گیاهی دیابت بارداری در طب سنتی دو مرحله دارد :

آیا طب سوزنی در درمان دیابت بارداری راهکاری دارد؟

انجام طب سوزنی نیازمند حضور متخصص و دانای این روش را دارد. در این روش روی جریان خون مناسب کار میکنند و یکی از روش های اصلاح هورمونها ، تنظیم قند خون و سطح انسولین است و اگر اصولی انجام گردد بسیار کارآمد است

تا اینجا با مبحث آیا طب سوزنی در درمان دیابت بارداری راهکاری دارد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

زایمان در زنان دیابتی چگونه است ؟

وقتی دوران حاملگی رو به اتمام است و مادر به لحظه ی زایمان نزدیک می شود پزشک متخصص برای تشخیص نوع زایمان ابتدا جثه و سلامت جنین را مورد بررسی قرار می دهد و به صورت طبیعی یا سزارین در جهت تولد نوزاد  اقدام می کند.

مادران دیابتی زیادی زایمان طبیعی را تجربه کرده اند اما اکثر حاملگی های دیابتی به علت جثه ی بزرگ نوزاد به صورت سزارین انجام میشود.

اگر مادر باردار انسولین مصرف می کند عموما نزدیک زایمان و حتی تا چند روز پس از تولد نیاز به تزریق ندارد چون عموما  بعد تولد نوزاد اغلب مادران سطح قند خونشان نرمال میشود اما برخی دیگر به دلیل بالا رفتن قند خون نیاز به پیگیری و کنترل  دارند.

تا اینجا با مبحث زایمان در زنان دیابتی چگونه است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

پیشنهاد می کنیم از پست هزینه آزمایش دیابت بارداری دیدن کنید.

برای جلوگیری از کاهش قند خون در دوران شیردهی چه باید کرد ؟

مادرانی که دیابت بارداری را تجربه کرده اند اغلب برای شیردهی نگران می شوند. در سینه ی این مادران نسبت به مادران عادی شیر دیرتر شروع به تولید می کند ولی این شیردهی برای مادر و نوزاد بسیار مفید است .

شیر دهی سبب می شود که هورمون هایی تولید شود که سطح قند خون را نرمال می کند و سبب درمان دیابت بارداری می شود و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را در آینده کاهش می دهد .

همچنین شیردهی برای حال و آینده نوزاد هم تاثیرات مثبت دارد از جمله این که شیر مادر گلوکزی دارد که قند خون نوزاد را تنظیم می کند، با شیردهی منظم سیستم گوارش نوزاد بیلی روبین اضافی بدن را زودتر خارج می کند و درمان زردی نوزاد تسریع می شود .

برای جلوگیری از کاهش قند خون در دوران شیردهی چه باید کرد ؟
برای جلوگیری از کاهش قند خون در دوران شیردهی چه باید کرد ؟

مصرف مواد غذایی پروتئینی

مصرف مواد غذایی پروتئینی یا حاوی کربوهیدرات در زمان شیردهی یا پیش از آن نقش مهمی در کنترل سطح قند خون دارد. سعی کنید مصرف آب را بیشتر کنید و در هر زمان که متوجه افت قند شدید که معمولا با سرگیجه و ضعف مشخص است حتی زمان شیر دادن به نوزادتان اندکی مکث کنید و با مصرف یک ماده غذایی انرژی خود را باز یابید و مجدد برای شیردهی اقدام کنید.

کنترل قند خون توسط مادر و پزشک بعد زایمان لازم است چون اگر سطح قند خون همچنان بالا باشد واژن و پستان در معرض آلودگی های قارچی هستند و ممکن است شیردهی این قارچ ها را از پستان به نوزاد منتقل کند و با توجه به  سیستم ایمنی ضعیف نوزاد اثرات مخربی به جای بگذارد.

میتوان برای چک کردن سطح قند خون از دستگاه تست قند استفاده کرد. شیردهی مادران دیابتی اگر اصولی و با آگاهی انجام شود مسلما نتیجه های خوبی به همراه دارد.

تا اینجا با مبحث چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم ؟

از آن جایی که اغلب علائم دیابت در ابتدا بروز نمی کند و شخص به راحتی پی نمی برد که دچار دیابت شده است ، ساده ترین و ارزان ترین راه چک کردن سطح قند خون با دستگاه های خانگی قند است.

مخصوصا در بارداری که برخی علائم شبیه دیابت را دارا است و مادر باردار گمان می برد که علایم طبیعی حاملگی است و همین امر سبب ساده انگاری و عدم درمان و تحمل  آسیب های بعدی می شود.

دستگاه تست قند خون دارای یک لنست یا سوزن ریز است که با کمک آن نک انگشتان را که از قبل شسته و الکلی کرده  و خشک شده را سوراخ ریزی زده و اندکی فشار دهید ، از قطره خون خارج شده کیت قند خون را آغشته کنید و آن را درون دستگاه قرار دهید و مابقی محاسبات را دستگاه انجام می دهد و نتیجه را در اختیار شما قرار می دهد.

چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم ؟
چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم ؟

این نتیجه ها را پس از هر بار آزمایش یادداشت و ثبت کنید و نگه دارید و آن را به پزشک خود ارائه دهید تا با توجه به تغییراتش شما را در سبک کنترلتان راهنمایی کند

نکته : قبل از  تست استفاده از دستگاه  , بهتر است  دفترچه راهنمای کنترل قند خون و نوارهای تست را بخوانید

تا اینجا با مبحث چجوری از دستگاه تست قند استفاده کنم آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه باشید.

در سه حالت با دستگاه تست ، قند خون را بررسی می توان کرد

۱ – تست قند خون ناشتا

۲ – تست قند خون قبل از غذا

۳ – تست قند خون بعد از غذا

بهترین و دقیق ترین تست برای تشخیص دیابت بارداری گزینه ی تست قند خون بعد از غذا است چرا که متوجه می شویم چه غذاهایی قند خون ما را افزایش یا کاهش می دهد.

با توجه به نوع دیابت پزشک تصمیم می گیرد که فاصله زمانی میان تست ها چه میزان باشد بطور مثال در دیابت درجه یک ممکن است تا ۱۰ بار تست در روز لازم باشه .پزشک با بررسی نتایج و با توجه به سابقه ی دیابت تان دستورات لازم مراقبتی رو اعلام می کند.

در سه حالت با دستگاه تست ، قند خون را بررسی می توان کرد
در سه حالت با دستگاه تست ، قند خون را بررسی می توان کرد

امیدواریم تا اینجا از خواندن پست عوارض انسولین در بارداری اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.

نتیجه گیری

بارداری می تواند دوران طبیعی و خوشی داشته باشد . برخی اقدامات ناآگاهانه ممکن است این دوران را سخت بگذراند . امیدواریم مواردی که گفته شد سطح آگاهی شما را در جهت داشتن یک باروری موفق بالا برده و کامتان از تولد فرزندتان شیرین گردد.

از اینکه تا انتهای پست عوارض انسولین در بارداری با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله عوارض انسولین در بارداری بهره لازم را برده باشید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

یک پاسخ

  1. درودبرشما انشاالله همیشه ودرهمه حال سلامتی وشادابی ولطف خداوندی شامل حال خود وفرزندان وخانواده محترمتان باشد
    وضمنا مطالب شیوا وشیرین وفابل فهم برای همگان هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید