با موضوع رژیم لاغری 20 کیلویی در خدمت شما هستیم.
امروزه درمان بیماری چاقی، به یکی از چالش برانگیزترین مباحث روز، مبدل شده است. در این میان، اولین گزینه ای که برای درمان این مشکل به ذهن هر فردی می رسد، پیروی از رژیم های لاغری، می باشد.
از همین رو، این مقاله را به موضوع رژیم لاغری 20 کیلویی اختصاص داده ایم. چنان چه شما از مبتلایان به بیماری چاقی می باشید و به دنبال راهی برای رهایی از این مشکل می باشید، از شما دعوت می کنیم تا پایان مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی با ما همراه شوید.
لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست لاغری 50 کیلویی دیدن کنید.
جدول رژیم لاغری 20 کیلویی
صبحانه |
میان وعده |
ناهار |
شام |
* نوشیدن دو لیوان آبمیوه طبیعی؛
*دو تکه نان تست به همراه یک برش کوچک پنیر کم چرب؛ *دو تکه نان تست + مقدار کم پنیر و دو عدد گردو؛ *یک تکه نان تست + یک برش کوچک پنیر + یک عدد خیار و گوجه فرنگی؛ *یک الی دو قاشق ارده کنجد یا کره بادام زمینی؛ *کورن فلکس و یا غلات سبوس دار و میوه های خشک؛ *جوی دو سر به همراه با 1/2 فنجان شیر یک قاشق چایخوری عسل و مقداری میوه دلخواه مانند توت فرنگی، انگور سیاه و گیلاس؛ *تخم مرغ نیمرو یا آب پز شده؛ *املت با 2 تخم مرغ، چند پیاز خرد شده، گوجه فرنگی و فلفل چیلی؛ *اسموتی سیب با بادام:عدد 2 سیب پوست کنده با یک فنجان شیر مخلوط و یک قاشق چایخوری عسل برای شیرینی و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین رو با 10 تا عدد بادام شیرین در مخلوط کن ریخته و میکس کنین؛ *یک فنجان سوپ سبزیجات و یک تکه نان قهوه ای حاوی کمتر از 200 کالری باشد؛ *دو تکه شکلات تلخ + یک عدد موز؛ *دو عدد خرما، یک عدد میوه. |
*چای سبز با بیسکویت: یک فنجان چای سبز با دو عدد بیسکویت دارای 50 کالری است. چای سبز ضمن داشتن طعم دلپذیر، باعث افزایش چربی سوزی و سرعت متابولیسم خواهد شد؛
*کراکرها و بیسکویت های کم کالری و سبوس دار؛ *میوه ها: استفاده از انواع میوه ها، یک میان وعده ایده آل از ویتامین ها، و مواد معدنی هست که باعث افزایش سلامت بدن میشه. 1 موز(90 کالری)، 1 سیب (80 کالری ) پاپایه (55 کالری ) هندوانه (46 کالری ) پرتقال (45 کالری) فنجان انگور (55 کالری) داره؛ *قهوه و یا شکلات داغ: یک فنجان قهوه یا شکلات داغ اشتها رو تا 30 درصد کاهش میده و باعث افزایش چربی سوزی میشه؛ *آجیل ها: مصرف آجیل منبع عالی انرژی و مواد مغذی هست آجیل مانند بادام، پسته و گردو بهترین انتخاب برای کاهش وزن هست. 12 بادام (85 کالری)یا 7 نیمه گردوی (95 کالری)یا 20 پسته (80 کالری)برای کنترل گرسنگی شب مناسب هست |
*سوپ سبزیجات: یک کاسه بزرگ سوپ سبزیجات تقریبا 140 کالری داره؛
*ماهی سالمون با 10 قاشق برنج : یک فیله ماهی سالمون حدود 124 کالری داره؛ *ساندویچ تخم مرغ: دو برش نان تست همراه با پیاز، گوجه فرنگی و کاهو تازه خرد شده؛ *برنج قهوه ای: دو کفگیر برنج قهوه ای، فواید سلامتی زیادی دارد و غنی از فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند که به کاهش وزن کمک می کنه. شما میتونید از 1 فنجان برنج قهوه ای و یک کاسه کوچک سالاد سبز برای ناهار لذت ببرید؛ *قارچ کباب شده؛ *کباب گوشت (کوبیده نه)؛ *کباب ماهی؛ *کباب میگو؛ *تن ماهی؛ *یک تکه سینه مرغ کبابی یا سرخ شده در روغن کنجد کم؛ *سالاد سبزیجات + دو عدد دلمه؛ *سالاد + یک تکه سینه مرغ یا ماهی + یک کفگیر برنج؛ *سالاد + دو عدد کتلت یا کوکو + یک تکه نان تست؛ *یک کفگیر برنج + یک تکه مرغ یا ماهی یا یک و نیم کفگیر عدس؛ *سالاد + یک کف دست نان + یک تکه مرغ یا ماهی؛ *یک کاسه سوپ عدس + دو عدد نان تست. |
*یک کاسه سوپ مرغ و سبزیجات + دو عدد نان تست؛
*سالاد الویه دو قاشق + یک کف دست نان؛ *5 عدد گردو + 30 گرم پنیر + یک کف دست نان؛ *سالاد سبزیجات + یک تکه مرغ یا ماهی + یک کف دست نان؛ *یک کاسه سالاد سیب زمینی؛ *3 عدد کوکو یا کتلت همراه با گوجه و خیار؛ *سبزیجات آبپز مانند کلم بروکلی، هویج، کرفس ؛ *سالاد ذرت و سیب زمینی آبپز شده؛ *یک کاسه ماست همراه با دو عدد نان تست. |
در این مقاله، به بحث و بررسی موضوعات ذیل پرداخته ایم:
- پیش زمینه ای بر رژیم لاغری 20 کیلویی
- برنامه رژیم لاغری 20 کیلویی
- چگونگی کاهش وزن با رژیم لاغری 20 کیلویی
- مواد غذایی مؤثر در رژیم لاغری 20 کیلویی
- افزایش درصد موفقیت در رژیم لاغری 20 کیلویی
- رژیم لاغری 20 کیلویی چه خطراتی دارد؟
- نکات مهم پیش از پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی
- نکات مهم در هنگام پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی
- نکاتی مفید در ارتباط با رژیم لاغری 20 کیلویی
- نمونه ای دیگر از برنامه رژیم لاغری 20 کیلویی
- تاثیر رژیم لاغری 20 کیلویی برای بی ام ای بالا
- بی ام آی چیست؟
- رابطه بی ام ای و درجات مختلف چاقی
- روش های مختلف جراحی چاقی برای بی ام ای بالا
- مضررات بی ام ای بالا
- فواید جراحی چاقی
- سخن پایانی
پیش زمینه ای بر رژیم لاغری 20 کیلویی
بدون تردید، تاثیرگذارترین عامل بر افزایش وزن، سبک نادرست زندگی و خورد و خوراک می باشد. بهره گیری از یک رژیم نادرست غذایی و زندگی به سبکی غلط و کم تحرکی، می تواند در دریافت حد بالایی از کالری، در طول شبانه روز، بسیار مؤثر باشد.
برای دستیابی به هدف کاهش وزن و حفظ وزنی متعادل، می بایست میزان کالری دریافتی در طول روز از یک هماهنگی منطقی با میزان تحرک فرد، برخوردار باشد. وجود تعادل میان این دو فاکتور، می تواند نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است که هدف از بیان تحرک بدنی، انجام فعالیت های بدنی درون منزل و یا یک پیاده روی کوتاه مدت و نامنظم نمی باشد. یک فعالیت بدنی تاثیرگذار بر کاهش وزن، در حقیقت یک مجموعه کامل از تمرینات ورزشی منظم و هدفمند می باشد که تمرکز اصلی آن، بالا بردن میزان سوخت و ساز بدن باشد.
انجام این گونه از فعالیت های علمی، سبب بالا بردن توان فیزیکی، میزان سلامتی و تناسب اندام خواهد شد. به هدف کاهش وزن، می بایست فی مابین کالری دریافتی و فعالیت های بدنی، تعادل منطقی برقرار شود. در ادامه مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی به بررسی چگونگی کاهش وزن به اندازه 20 کیلو، خواهیم پرداخت.
برنامه رژیم لاغری 20 کیلویی
برای رژیم لاغری 20 کیلویی، برنامه های مختلف غذایی در نظر گرفته شده است که در زیر، به یکی از نمونه های آن، اشاره می کنیم. لازم به ذکر است که، پیروی از این رژیم لاغری، به همگان توصیه نمی شود.
از همین رو، بهتر است پیش از شروع به پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی، حتماً با پزشک متخصص تغذیه مشورت نمایید. رژیم های لاغری، با توجه به شرایط جسمی و روحی افراد و نیز فاکتورهای جنسیت، سن، نوع بدن و نیز انواع بیماری هایی که فرد به آن مبتلا می باشد، متفاوت است.
لذا، مراجعه به پزشک و مشورت با او، پیش از رژیم لاغری، بسیار الزامی است. در برنامه ای که در ذیل آمده است، یک روز کامل از وعده صبحانه تا شام، ذکر شده است.
هر فرد با توجه به علایق خود و با توجه به میزان کالری موجود در هر یک از مواد غذایی ذکر شده در این برنامه غذایی، می تواند غذاهای مورد علاقه خود را، البته با میزان کالری مشابه، در رژیم لاغری 20 کیلویی قرار دهد.
یک نمونه از برنامه رژیم لاغری 20 کیلویی به صورت زیر می تواند باشد:
وعده صبحانه
- مصرف 400 گرم سبزیجات و یا نوشیدن دو لیوان آب میوه طبیعی
- مصرف غلات صبحانه یا همان کورن فلکس و یا غلات سبوس دار و انواع میوه های خشک
میان وعده صبحانه و ناهار
- مصرف یک عدد موز کامل
- مصرف بیسکویت غلات
- نوشیدن چای سبز یا یک فنجان شیر کم چرب و بدون شکر
وعده ناهار
- مصرف مقدار کمی برنج همراه با سبزیجات
- مصرف سیب زمینی و تخم مرغ پخته، نان سبوس دار، سالاد سبز همراه با لوبیا
میان وعده ناهار و شام
- عدسی به همراه کمی نان و پنیر و ذرت بخار پز
وعده شام
- سالاد سبزیجات به همراه چاشنی ماست
همان طور که به آن اشاره شد، برنامه فوق الذکر، تنها نمونه از یک رژیم لاغری 20 کیلویی می باشد که می تواند در طول یک ماه، وزن قابل توجهی را کاهش دهد. اما بسیار لازم و ضروری است که حتماً پیش از شروع چنین رژیم های سخت گیرانه ای، حتماً با پزشک متخصص در این مورد مشورت شود.
در ادامه مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی به چگونگی کاهش وزن با این رژیم لاغری، خواهیم پرداخت. اگر تا به این جای مقاله، برای شما مفید بوده است، با ما تا پایان این مقاله، همراه بمانید.
چگونگی کاهش وزن با رژیم لاغری 20 کیلویی
اولین گام در رژیم لاغری 20 کیلویی، یادداشت برداری از لیست تمامی غذاهای ناسالمی می باشد که مصرف آن ها می تواند در افزایش وزن، مؤثر عمل نماید. پس از تهیه یک لیست کامل از این غذاها و حذف آن ها از زنجیره غذایی، می توان شروع به مصرف غذاهای مفیدتر و سالم تر، نمود.
از جمله غذاهایی که می بایست از چرخه غذایی خارج شوند، انواع فست فودها و نوشیدنی های گازدار می باشند. هنگامی که به هدف کاهش وزن اقدام به کاهش وزن گرفته می شود، می بایست غلات، سبزیجات و میوه ها بسیار مورد توجه قرار گیرند.
هنگامی که تصمیم به پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی گرفته می شود، مصرف شیرینی جات، انواع شکلات و شیرینی و نیز کیک و بیسکوییت می بایست به صورت کامل، قطع گردد.
به صورت کلی، پیروی از یک رژیم لاغری که بتواند 20 کیلو از وزن فرد را در طول مدت زمانی کوتاه، کاهش دهد، نیاز به یک اراده بسیار محکم و قوی دارد.
در زمینه لاغری 20 کیلو از وزن با یک رژیم لاغری، باید به خاطر داشت که تنها نوشتن یک لیست از غذاهای ناسالم و یا سالم، کافی نمی باشد. مهم ترین قدم، عمل کردن دقیق به تمامی موارد ذکر شده در رژیم لاغری 20 کیلویی می باشد.
پایبندی به رژیم لاغری
از همین رو، فرد باید در برابر تمامی اتفاقاتی که در طول مدت رژیم لاغری می افتد، نظیر عروسی ها و یا مهمانی های خانوادگی و دوستانه و یا هر دلیل دیگری، سعی در پایبندی به رژیم لاغری کند و هیچ دلیل و بهانه ای برای عدم رعایت رژیم لاغری در طول مدت پیروی از این سبک خوراک، نتراشد.
البته لازم به ذکر است که، رژیم لاغری 20 کیلویی، بیشتر مناسب برای افرادی می باشد که در مرحله اضافه وزن و یا در مراحل اولیه بیماری چاقی قرار دارند. برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، به هیچ عنوان نمی تواند مؤثر عمل نماید.
دکتر سلیمی، جراح با تجربه چاقی، افرادی را که شاخص توده بدنی ایشان بالاتر از حد استاندارد می باشد را، کاندیدای مناسبی برای انجام عمل جراحی چاقی بیان می کنند.
در ارتباط با شاخص توده بدنی، در بخش های بعدی مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی بیشتر اشاره خواهیم کرد. در ادامه این مقاله، به بررسی مواد غذایی لازم و مؤثر در کاهش وزن برای رژیم لاغری 20 کیلویی، خواهیم پرداخت.
مواد غذایی مؤثر در رژیم لاغری 20 کیلویی
در رژیم لاغری 20 کیلویی، وجود برخی از مواد غذایی، بسیار مهم می باشد. از جمله موارد لازم در یک رژیم لاغری 20 کیلویی، تخم کتان و چای سبز است. در تخم کتان میزان قابل توجهی فیبر و در عین حال کربوهیدرات پایینی وجود دارد.
تخم کتان هم چنین دارای ماده ای با نام موسیلاژ می باشد که در حقیقت از انواع فیبر ژله و محلول می باشد که علاوه بر تاثیرات مفیدی که بر دستگاه گوارشی دارد، می تواند حجم وسیعی از روده را پوشش داده و از خارج شدن سریع مواد غذایی از معده جلوگیری نماید.
این خاصیت تخم کتان، سبب می شود که فرد برای مدتی طولانی احساس سیری کند و از پرخوری جلوگیری می کند. همچنین خواص فوق العاده چای سبز و تاثیر آن بر کاهش وزن، بر همگان آشکار است.
در چای سبز، ترکیباتی وجود دارند که باعث چربی سوزی می شوند و برای افرادی که ورزش می کنند تا بتوانند وزن خود را کاهش دهند، بسیار مفید و مؤثر عمل می کند.
عناصر اصلی موجود در رژیم لاغری 20 کیلویی
ویژگی های خاص دو ماده تخم کتان و چای سبز، این دو ماده غذایی را جزو عناصر اصلی موجود در رژیم لاغری 20 کیلویی، قرار داده است.
در این رژیم لاغری، تعداد و نوع وعده های غذایی باید همانند تمامی رژیم های لاغری دیگر با دقت و به صورت کامل رعایت شوند.
در عین حال، حفظ تعادل در برنامه غذایی نیز بسیار اهمیت دارد. یک رژیم لاغری متناسب و صحیح، نوعی از برنامه غذایی است که در آن، بدن بتواند تمامی مواد معدنی و ویتامین های لازم برای خود را کسب نماید و با حفظ چربی ها و مواد زائد بدن، بتواند بدن انسان را به یک تعادل منطقی برساند.
لذا، هر رژیم لاغری، ابتدا می بایست منجر به سلامت جسمی و روحی گردد و به هیچ عنوان سلامت بدن را در معرض خطر، قرار ندهد. البته لازم به ذکر است که، یک رژیم لاغری، زمانی موفق می باشد که فرد به درجات بالای چاقی نرسیده باشد.
در بسیاری از موارد، افراد دارای بی ام ای بالا، اقدام به پیروی از رژیم های لاغری به جهت کاهش وزن خود می کنند.
اما لازم به ذکر است که برای افرادی که به بیماری چاقی مبتلا هستند و هم چنین از بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو و یا فشار خون و کلسترول بالا، رنج می برند، رژیم لاغری نمی تواند تاثیر چندانی داشته باشد.
تنها راه درمان مشکل چاقی و چاقی مفرط، جراحی چاقی می باشد
در این شرایط، تنها راه درمان مشکل چاقی و چاقی مفرط، جراحی چاقی می باشد که در بخش های بعدی مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
اصولاً در پیروی از یک رژیم غذایی، می بایست در مرحله نخست، واکنش هایی که بدن نسبت به آن رژیم خاص، از خود نشان می دهد را، به دقت مورد بررسی قرار دارد.
اگر رژیم لاغری، صحیح باشد، به هیچ عنوان فرد در طی رژیم، احساس ضعف و ناتوانی نخواهد داشت و انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه خود را نیز، خواهد داشت.
لازم به ذکر است که، گرسنگی، به هیچ عنوان باعث تناسب اندام نمی شود. با گرسنگی تنها بدن لاغر، نحیف و بیمار می گردد. لذا، این نکته را حتماً می بایست در نظر داشت.
اثرات ناگوار و منفی
از سوی دیگر، رژیم های لاغری سریع، نظیر رژیم لاغری بیست کیلویی، که سبب کاهش وزن سریع در مدتی کوتاه می شوند، در دراز مدت می توانند اثرات ناگوار و منفی بر بدن داشته باشند.
از همین رو، توصیه اکید می شود، پیش از شروع هر رژیم لاغری، ابتدا به پزشک متخصص در امر تغذیه مراجعه نموده و از شرایط جسمی و روحی خود و میزان آمادگی خود از پیروی از رژیم لاغری مورد نظر، اطمینان حاصل نمایید.
هم چنین پزشک تغذیه می تواند با بررسی میزان شاخص توده بدنی فرد، تعیین نماید که آیا رژیم لاغری می تواند راه درمانی صحیحی برای کاهش وزن به شمار رود یا خیر! هم چنین، وی بهترین گزینه درمانی را با توجه به شرایط فرد، به بیمار، پیشنهاد خواهد نمود.
افزایش درصد موفقیت در رژیم لاغری 20 کیلویی
برای گرفتن نتیجه بهتر از این رژیم لاغری، می بایست در ابتدا در نوع مواد اولیه، دقت بسیار شود. به عنوان نمونه، اگر شیر را به عنوان یکی از عناصر رژیم لاغری خود در نظر گرفته اید، حتماً از تازگی آن و نیز کم چرب بودن آن، اطمینان حاصل کنید.
استفاده از مواد ارگانیک در این رژیم لاغری، بسیار توصیه می شود. بهتر است برای پخت غذا از روغن های مفیدی نظیر روغن زیتون و یا روغن سویا استفاده شود.
این نوع از روغن ها، در کاهش وزن، بسیار مؤثر عمل می کنند. یکی از نکاتی که کمتر به آن توجه می شود، صرف غذا، همراه با تماشای تلویزیون می باشد.
هنگامی که فرد همراه با تماشای تلویزیون غذا می خورد، میزان بیشتری غذا می خورد و این امر باعث چاقی بیشتر می شود. از همین رو، بهتر است برای کارآمدتر شدن رژیم لاغری، در هنگام صرف غذا، از تماشای تلویزیون خودداری شود.
رژیم لاغری 20 کیلویی چه خطراتی دارد؟
هر رژیم لاغری، اگر غیر اصولی و خارج از استاندارد گرفته شود، باعث ایجاد آسیب به بدن می شود. تمامی افرادی که از یک رژیم لاغری پیروی می کنند، معمولاً نتایج یکسانی را تجربه نمی کنند.
از همین رو، نمی توان میزان کاهش وزن را در میان افراد متقاوت، مورد مقایسه قرار داد. مهم ترین کار در ابتدای رژیم لاغری 20 کیلویی، داشتن یک برنامه غذایی صحیح و اصولی می باشد. باید در نظر داشت که افزایش وزن، یک روزه حاصل نشده است.
لذا برای کاهش وزن می بایست صبر و حوصله بالایی به خرج داد. بدون تردید، هر نوع رژیم غذایی، خصوصاً رژیم هایی که به هدف کاهش وزن با سرعت بالا می باشند، تاثیرات منفی بر روی بدن خواهند داشت. از همین رو، بسیار لازم و ضروری است که در صورت مشاهده هر نوع نشانه ای ناخوشایند، حتماً با متخصص تغذیه در آن مورد، مشورت شود.
رژیم لاغری 20 کیلویی نیز، از جمله رژیم های لاغری سریع می باشد
رژیم لاغری 20 کیلویی نیز، از جمله رژیم های لاغری سریع می باشد که از این قاعده مستثنی نمی باشد. از نظر اصولی، کاهش وزن بیش از 4 کیلو در طول ماه، به هیچ عنوان توصیه نمی شود. از همین رو، برای یک کاهش وزن 20 کیلویی، 5 ماه زمان لازم است.
اما رژیم لاغری 20 کیلویی، تنها در یک ماه سبب کاهش وزن می گردد که از جمله کاهش وزن با سرعت بالا به شمار می رود و بدون تردید، مضرراتی را نیز در دراز مدت برای بدن به همراه خواهد داشت. لازم به ذکر است که اگر رژیم لاغری اصولی و استاندارد نباشد، با عوارضی نظیر ریزش مو، چین و چروک بر روی پوست و بسیاری از مشکلات دیگر، مواجه خواهید شد.
پیروی از یک رژیم لاغری سریع، زمانی صحیح می باشد که اصولی بوده و پزشکان تغذیه آن را تایید نموده باشند. اما با این حال، باز هم عوارض جانبی را با خود به همراه خواهد داشت. یک رژیم لاغری، تمرکز اصلی خود را بر روی حذف ذخایر چربی می گذارد.
چنان چه رژیم لاغری نتواند این کار را به درستی انجام دهد، فشار شدیدی بر کبد و کلیه وارد می شود که در دراز مدت، مشکلات بسیاری را برای فرد ایجاد خواهد کرد.
اگر رژیم لاغری صحیح نباشد، فرد در تمام طول روز احساس ضعف و بی حالی می کند
هم چنین، اگر رژیم لاغری صحیح نباشد، فرد در تمام طول روز احساس ضعف و بی حالی می کند که این مساله نشان دهنده این است که رژیم لاغری مورد نظر، هماهنگی لازم را با بدن فرد، نداشته است و نتوانسته نیازهای بدن وی را به درستی تامین نماید. اصولاً در رژیم های لاغری که به صورت اصولی می باشند، برنامه ریزی های به صورتی است که فشار شدیدی بر بدن فرد وارد نشود.
اما لازم به ذکر است که احساس ضعف، یکی از بزرگترین مضررات رژیم لاغری 20 کیلویی به شمار می رود.
هم چنین، این رژیم لاغری، ضرراتی جبران ناپذیر را به معده وارد می کند. در رژیم های لاغری کوتاه مدت، اصولاً به بدن شوک وارد می شود. این امر برای افرادی که مشکلات معده دارند، بسیار خطرناک می باشد و باعث ایجاد زخم معده می شود.
هم چنین، در این رژیم لاغری، بدن می بایست در برابر گرسنگی مقاومت بالایی از خود نشان دهد که این امر بتواند سبب کاهش وزن شود. این امر سبب می گردد که شرایط عادی و نرمال بدن و میل به غذا خوردن در وی، از حالت متعادل خود، خارج گردد.
رژیم لاغری استاندارد، نباید احساس گرسنگی شدیدی در فرد به وجود آورد
رژیم لاغری استاندارد، نباید احساس گرسنگی شدیدی در فرد به وجود آورد. هدف اصلی یک رژیم لاغری، مصرف مواد غذایی می باشد که بتوانند بیشترین احساس سیری را به وجود آورده و حس گرسنگی دیرتر ظاهر شود تا به این ترتیب بتوان از پرخوری کردن که عامل اصلی افزایش وزن می باشد، جلوگری به عمل آورد.
در رژیم های لاغری، عموماً غذاهایی که اثر چاق کنندگی دارند، به تدریج از چرخه غذایی می بایست حذف شوند. اما در رژیم لاغری 20 کیلویی، این کار با سرعت بالایی انجام می شود و از همین رو، می تواند ضررات جبران ناپذیری را بر بدن، داشته باشد.
در ادامه مبحث رژیم لاغری 20 کیلویی به ذکر برخی نکات ضروری در ارتباط با این رژیم لاغری سرعتی، خواهیم پرداخت.
نکات مهم پیش از پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی
انتخاب یک رژیم لاغری مناسب، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. باید در نظر داشت که سبک زندگی افراد مختلف، متفاوت می باشد. هم چنین، شرایط جسمی و روحی نیز در تمامی افراد، یکسان نیست. از همین رو، نمی توان توقع داشت که این رژیم لاغری، تاثیری یکسان در همگان داشته باشد.
در این راستا، لازم است که برخی از نکات مهمی که می بایست پیش از شروع رژیم لاغری 20 کیلویی، به آن توجه شود، اشاره کنیم:
- پیش از شروع رژیم لاغری، حتماً میزان کالری هر نوع ماده غذایی را به دقت محاسبه نمایید.
- پیش از شروع این رژیم، حتماً بی ام ای یا همان شاخص توده بدنی خود را محاسبه کنید. محدوده نرمال برای شاخص توده بدنی 18.5 الی 24.9 می باشد. اگر محاسبات نشان دهنده بی ام ای بالاتر از 30 بود، حتماً پیش از شروع رژیم لاغری 20 کیلویی، با پزشک متخصص مشورت نمایید.
- وزن خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید. اضافه وزن، کمبود وزن و حتی نحوه استخوان بندی، می بایست در نظر گرفته شود.
- میزان کالری را که با توجه به وزن خود تمایل دارید در طول یک هفته کاهش یابد، می بایست به دقت محاسبه شود.
- محاسبه دقیق میزان کالری مصرف شده در نتیجه انجام فعالیت های جسمانی
نکات مهم در هنگام پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی
تمامی افرادی که برای کاهش وزن خود، از رژیم لاغری 20 کیلویی استفاده می کنند. می بایست نکات زیر را در نظر بگیرند:
- کاهش دادن میزان مصرف برنج و استفاده از جایگزینی برای آن، نظیر برنج قهوه ای
- محدود کردن مصرف چای، قهوه شیرین و نوشیدنی های الکلی
- نوشیدن آب در هنگام ناشتا. در این زمینه، نوشیدن آب گرم به همراه آب لیمو و عسل بسیار توصیه می شود
- استفاده از پروتئین های کم چرب نظیر گوشت مرغ و ماهی
- مصرف روغن زیتون در رژیم لاغری
- پرهیز از مصرف نوشیدنی ها و آب میوه های صنعتی به دلیل وجود نگه دارنده ها و قند فراوان موجود در آن ها
- استفاده از غلات سبوس دار به جای کربوهیدرات های ساده
- مصرف سبزیجات و میوه ها در تمامی وعده های غذایی و در تمامی طول روز
- نوشیدن آب، نیم ساعت پیش از هر وعده غذایی
- مصرف یک صبحانه پر از پروتئین
- جویدن غذاها به آرامی و با آرامش.. غذا را تند نخورید
- انجام حرکات ورزشی منظم و مرتب نظیر حرکات ورزش ایروبیک
با پیروی از نکات فوق، می توانید تاثیر گذاری رژیم لاغری 20 کیلویی را، بیشتر و بهتر نمایید.
نکاتی مفید در ارتباط با رژیم لاغری 20 کیلویی
توصیه می شود که در پیروی از رژیم لاغری 20 کیلویی به موارد زیر هم، توجه شود تا بتوان تاثیرپذیری رژیم لاغری را افزایش داد:
- استفاده از گوشت مرغ و ماهی در وعده ناهار بسیار توصیه می شود. هم چنین، سالاد سبزیجات می بایست در کنار هر وعده غذایی، گنجانده شود
- استفاده از روغن زیتون در کنار غذا و در پخت غذاها بسیار مفید می باشد
- نوشیدن آب، نیم ساعت پیش از وعده غذایی بسیار مهم است
- استفاده از یک کف دست نان، در هر وعده غذایی بسیار توصیه می شود
- شام باید بسیار زود مصرف شود. هم چنین در وعده شام، وجود سبزیجات و گوشت سفید و شیر و انواع مغزها، توصیه می شود.
توجه به این نکات، می تواند در اثرپذیری این رژیم، بسیار مؤثر باشد. اما در ادامه، به یک نمونه دیگر از رژیم لاغری 20 کیلویی، می پردازیم پس از شما دعوت می کنیم تا با ما هم چنان همراه باشید.
نمونه ای دیگر از برنامه رژیم لاغری 20 کیلویی
در ابتدای مقاله، به یکی از انواع رژیم های لاغری 20 کیلویی، اشاره شد. در این بخش، به یکی دیگر از انواع آن، پرداخته ایم. هر فرد با توجه به علایق غذایی خود، می تواند یکی از این رژیم ها را، انتخاب نماید.
لازم به ذکر است که از آن جا که در رژیم های لاغری، میزان کالری مصرفی اهمیت بسیار زیادی دارد، اگر تصمیم به تغییر مواد غذایی آمده در هر یک از این رژیم های لاغری را دارید، حتماً به میزان کالری موجود در آن ها توجه نمایید.
وعده صبحانه
- یک قاشق مربا خوری عسل به همراه یک فنجان چای شیرین و پنیر و یک کف دست نان
میان وعده
- یک فنجان چای به همراه دو عدد خرما و یک عدد میوه فصل
- وعده ناهار در روزهای مختلف هفته
- شنبه : دو عدد دلمه به همراه سالاد سبزیجات بدون سس
- یکشنبه: یک تکه سینه مرغ و یا ماهی به همراه یک کفگیر برنج به همراه سالاد
- دو شنبه: دو عدد کتلت یا کوکو به همراه یک کف دست نان به همراه سالاد
- سه شنبه: گوشت به همراه یک کفگیر برنج به همراه سالاد سبزیجات بدون سس
- چهارشنبه : یک سیخ گوشت یا سه عدد تخم مرغ به همراه سالاد
- پنجشنبه : یک تکه مرغ و یا ماهی به همراه یک کف دست نان یا یک و نیم کفگیر عدس به همراه سالاد
- جمعه : یک تکه مرغ و یا ماهی به همراه یک کف دست نان به همراه سالاد سبزیجات
وعده شام
- شنبه : سالاد الویه دو قاشق به همراه یک کف دست نان
- یک شنبه : 30 گرم پنیر به همراه 5 عدد گردو به همراه یک کف دست نان
- دو شنبه : یک تکه مرغ یا ماهی به همراه یک کف دست نان و سالاد سبزیجات
- سه شنبه : سه سیخ جگر به همراه یک نان ساندویچی و سالاد سبزیجات
- چهارشنبه : لوبیا چیتی یا سوپ جو به همراه سالاد
- پنجشنبه : یک لیوان شیر به همراه سه عدد خرما یا عدسی به همراه یک کف دست نان
- جمعه: 3 عدد سیب زمینی متوسط به همراه سالاد
برای اثرپذیری بهتر این رژیم لاغری، می توان از مواد مغذی و تاثیرگذار بر لاغری نظیر سیر نیز در حالت ناشتا استفاده نمود
برای اثرپذیری بهتر این رژیم لاغری، می توان از مواد مغذی و تاثیرگذار بر لاغری نظیر سیر نیز در حالت ناشتا استفاده نمود البته، لازم به ذکر است که اگر چه این رژیم لاغری سریع می تواند در طول یک ماه، 20 کیلو از وزن بدن را کاهش دهد، اما نباید از آسیب هایی که به بدن می رساند، غافل شد.
شاید در این رژیم لاغری از مواد مغذی نظیر سیر و لیمو و شیر وخرما استفاده شده باشد، اما این مواد به تنهایی نمی توانند تمامی نیازهای بدن را از نظر مواد معدنی و ویتامین ها تامین نمایند. این رژیم با تحلیل عضلات و کاهش میزان آب بدن، وزن را کاهش می دهد که این امر از نظر علمی، به هیچ عنوان، پذیرفته شده نمی باشد.
از همین رو، توصیه می شود، اگر به اضافه وزن دچار هستید و به دنبال راهی برای کاهش وزن خود می باشید، پیش از پیروی از هر نوع رژیم لاغری، ابتدا با یک متخصص تغذیه مجرب مشورت نمایید. پیروی از رژیم های لاغری سریع، عواقب ناگواری را برای بدن به همراه دارد که نباید به هیچ عنوان این عواقب را نادیده گرفت.
اثرپذیری یک رژیم لاغری، بستگی مستقیمی به معیاری با عنوان شاخص توده بدنی یا همان بی ام ای دارد. در ادامه مبحث رژیم لاغری 20 کیلویی بیشتر به بررسی شاخص توده بدنی و تاثیرات آن درجات چاقی، خواهیم پرداخت.
تاثیر رژیم لاغری 20 کیلویی برای بی ام ای بالا
افرادی که شاخص توده بدنی ایشان، بسیار بالا می باشد، گزینه مناسبی برای کاهش وزن با استفاده از رژیم لاغری 20 کیلویی نمی باشند. این افراد، عموماً نه تنها به بیماری چاقی مبتلا می باشند، بلکه، به بسیاری از انواع بیماری های مرتبط با چاقی نیز، مبتلا هستند.
از جمله این بیماری ها می توان به دیابت نوع دو، فشار خون بالا، کلسترول بالا، مشکلات تنفسی نظیر آپنه خواب و بسیاری دیگر از بیماری های جانبی چاقی، اشاره کرد. این افراد برای تغییر در شرایط جسمانی و روحی خود، می بایست در ابتدا، ذهن خود را برای یک تغییر اساسی در زندگی، آماده نمایند.
تغییر در سبک زندگی این افراد، می تواند روندی مثبت در کاهش وزن ایشان داشته باشد. از سوی دیگر، به دلیل تداخل برخی از مواد موجود در رژیم لاغری 20 کیلویی با بیماری هایی که فرد مبتلا به چاقی به آن مبتلا می باشد، می تواند ضررات جدی به فرد وارد نماید.
این خطرات می تواند حتی با ریسک مرگ برای این افراد، همراه باشد. از این رو، نمی توان رژیم لاغری را گزینه ای مناسب برای کاهش وزن در این افراد به شمار آورد. از سوی دیگر، کاهش وزن سریع، صرفاً به معنای چربی سوزی نمی باشد. در بسیاری از موارد این آب بدن و عضلات می باشند که به تدریج تحلیل رفته و وزن را کاهش می دهند.
رژیم لاغری برای افرادی با بی ام آی بالا، تاثیر مثبتی در پی نخواهد داشت
در حقیقت، رژیم لاغری برای افرادی با بی ام آی بالا، تاثیر مثبتی در پی نخواهد داشت. دکتر سلیمی، جراح متخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی با سال ها سابقه درخشان در امر درمان مشکلات چاقی و اضافه وزن، تنها گزینه درمانی افرادی که بی ام ای بالا دارند را، جراحی چاقی بیان می نمایند.
بی ام ای بالا، مضررات بسیاری را برای فرد به همراه دارد. از همین رو، در دنباله مقاله ” رژیم لاغری 20 کیلویی ” بیشتر به بررسی بی ام ای و تاثیرات آن بر وزن، خواهیم پرداخت.
بی ام آی چیست؟
بی ام ای یا BMI مخفف کلمه انگلیسی Body Mass Index معیاری برای تشخیص میزان توده بدنی می باشد. دو فاکتور اساسی برای محاسبه بی ام ای، قد و وزن می باشند. با اطلاع از شاخص توده بدنی، فرد می تواند آگاهی بیشتری در مورد شرایط جسمانی خود، کسب نماید.
این شاخص می تواند میزان اضافه وزن، کمبود وزن و یا بودن در وزن نرمال را مشخص نماید. بی ام ای، نشان می دهد که چه تناسبی میان قد و وزن برقرار است. درجات مختلف چاقی، با محاسبه بی ام ای، مشخص می گردد.
به سبب اهمیت درجات مختلف چاقی و تاثیر آن بر شرایط جسمی و روحی، در ادامه مقاله ” رژیم لاغری 20 کیلویی ” به بررسی مقادیر مختلف بی ام ای و تاثیر این مقادیر بر درجات چاقی، خواهیم پرداخت.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله محاسبه bmi بر اساس سن را مطالعه کنید.
رابطه بی ام ای و درجات مختلف چاقی
محاسبه میزان بی ام ای، کاری بسیار ساده است. برای بدست آوردن مقدار بی ام ای، کافی است که میزان وزن فرد را بر حسب کیلوگرم بر قد فرد بر حسب متر، تقسیم کنیم. عددی که از این رابطه به دست می آید، نشان دهنده شاخص توده بدنی می باشد. مقادیر مختلف شاخص توده بدنی را می توان به شش دسته مختلف تقسیم کرد که در زیر به این موارد، خواهیم پرداخت:
بی ام آی کمتر از 18.5
به گفته دکتر سلیمی، متخصص در زمینه جراحی های چاقی با تجربه ای طولانی در زمینه درمان بیماری چاقی، تمامی افرادی که بی ام ای در ایشان زیر عدد 18.5 می باشد، به مشکل کمبود وزن دچار می باشند. این افراد در شرایط حاد، حتی با خطر مرگ و سوء تغذیه شدید رو به رو می باشند. توصیه دکتر سلیمی به این افراد، مراجعه سریع به پزشک متخصص تغذیه می باشد.
ایشان می بایست حتماً با یک رژیم صحیح غذایی و ورزش منظم، وزن خود را به حد نرمال آن، بازگردانند. کمبود وزن می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که از آن جمله می توان به سوء مصرف مواد مخدر و یا نوشیدنی های الکلی و نیز کهولت سن و یا عوامل ژنتیکی، اشاره کرد.
در برخی از موارد نیز، بیماری هایی نظیر تیروئید پرکار می تواند عامل کمبود وزن باشد. حتی برخی از مسائل عاطفی نیز می توانند دلیلی بر کمبود وزن شوند. کمبود وزن در شرایط حاد آن و بی ام ای زیر 16.5 منجر به بروز بیماری آنورکسیا یا همان بی اشتهایی عصبی می شود که حتی ریسک مرگ را برای فرد به همراه خواهد داشت.
بی ام ای پایین به اندازه بی ام ای بالا می تواند بسیار خطرناک باشد
لذا، بی ام ای پایین به اندازه بی ام ای بالا می تواند بسیار خطرناک باشد که از همین رو، دکتر سلیمی، مراجعه به پزشک و تشخیص عامل کمبود وزن را در سریع ترین زمان ممکن، تاکید می نمایند.
در صورت عدم رسیدگی سریع به این بیماری، فرد به انواع مشکلات ایمنی، بیماری های مزمن، کمبود ویتامین های A و C ، پوکی استخوان و انواع مشکلات بینایی، ناباروری، شدید شدن عارضه در بیماران دیابتی و نیز انواع بیماری های قلبی و عروقی و بسیاری از موارد دیگر، گرفتار خواهد شد.
دکتر سلیمی، اقدام سریع را برای این افراد، یعنی مراجعه به پزشک متخصص، تشخیص عامل کمبود وزن، بهره گیری از رژیم غذایی سالم و ورزش، تنها گزینه درمانی بیان می کنند. در ادامه مبحث رژیم لاغری 20 کیلویی به بررسی سایر درجات بی ام ای خواهیم پرداخت. با ما هم چنان تا پایان این مقاله، همراه باشید.
بی ام ای بین 18.5 الی 24.9
دکتر سلیمی، این محدوده وزنی را ایده آل بیان می کنند. تمامی افرادی که در این محدوده بی ام ای قرار دارند، افرادی در شرایط نرمال می باشند. اما این افراد باید در نظر داشته باشند که با افزایش سن، احتمال افزایش وزن نیز، وجود خواهد داشت.
لذا، دکتر سلیمی به این افراد توصیه می کند که همواره از یک رژیم غذایی سالم پیروی نمایند و ورزش را به صورت منظم در برنامه روزانه خود، بگنجانند تا بتوانند این وزن نرمال خود را برای همیشه حفظ نمایند.
البته لازم به ذکر است که، بی ام ای در حد نرمال، نمی تواند نشان دهنده قدرت بدنی فرد و میزان چربی و یا عضلات باشد. از همین رو، برای تشخیص دقیق شرایط جسمانی،این افراد می توانند برای بررسی های دقیق تر به نزد پزشک متخصص تغذیه بروند.
بی ام ای بین 25 الی 29.9
بر اساس تحقیقات انجام شده، تمامی افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند، افراد دارای اضافه وزن به شمار می روند. البته لازم به ذکر است که اضافه وزن در وضعیت عادی، در نظر گرفته می شود. برای افرادی که ورزشکار می باشند و دارای توده عظیم عضلانی می باشند، این میزان از شاخص توده بدنی، نمی تواند دلیلی بر اضافه وزن باشد.
هم چنین، این میزان برای افراد باردار و یا افرادی با شرایط خاص، دلیل بر اضافه وزن نیست. اما در حالت عادی، این میزان از شاخص توده بدنی، نشان دهنده اضافه وزن می باشد. دکتر سلیمی به تمامی افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند، توصیه می کنند که برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، حتماً به پزشک متخصص تغذیه مراجعه نمایند.
زیرا که این محدوده وزنی، در صورتی که کنترل نشود، می تواند افزایش یافته و فرد از مرز چاقی عبور نماید. پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد، بهترین نوع رژیم لاغری را برای فرد تجویز می نماید. به دلیل نزدیکی مرز اضافه وزن و چاقی، این افراد می بایست شرایط خود را کنترل نمایند تا با افزایش سن، به بیماری چاقی، مبتلا نشوند.
بی ام ای بین 30 الی 34.9
دکتر سلیمی، این محدوده از چاقی را چاقی درجه یک می دانند. چاقی درجه یک، اولین درجه چاقی به شمار می رود. افرادی که در این محدوده چاقی قرار دارند به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته، افرادی هستند که به بیماری چاقی دچار هستند، اما به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا نمی باشند.
از جمله بیماری هایی که ارتباط نزدیکی به چاقی دارند، می توان به دیابت نوع دو، مشکل فشار خون و کلسترول بالا و نیز انواع مشکلات تنفسی نظیر آپنه خواب، اشاره کرد. دکتر سلیمی، بهترین گزینه درمانی برای این افراد را پیروی از یک رژیم لاغری مناسب و استاندارد به همراه حرکات ورزشی منظم، ذکر می کنند.
اما در برخی از موارد، افراد با وجود پیروی از رژیم های لاغری و ورزش، نمی توانند وزن خود را کاهش دهند. هم چنین، بسیاری از افرادی که به بیماری چاقی درجه یک مبتلا می باشند، از بیماری های مرتبط با چاقی نیز، رنج می برند.
دکتر سلیمی، بهترین گزینه درمانی برای افرادی که بی ام ای بالا دارند و با رژیم لاغری، نمی توانند وزن خود را کم کنند، جراحی لاغری بیان می کنند. جراحی لاغری، می توانند در کاهش وزن بسیار سریع عمل کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن، فرد را به تناسب اندام برساند.
فواید رژیم لاغری برای افراد مبتلا به بیماری چاقی که بی ام ای بالا دارند، بی شمار می باشد
فواید رژیم لاغری برای افراد مبتلا به بیماری چاقی که بی ام ای بالا دارند، بی شمار می باشد. اما یکی از محبوب ترین فواید انجام جراحی لاغری، دائمی بودن و برگشت ناپذیر بودن وزن کاهش یافته می باشد. بدین معنا که، وزنی که پس از انجام جراحی لاغری کاهش می یابد، دیگر مجدداً، اضافه نخواهد شد.
برای این محدوده چاقی، نمی توان از رژیم های لاغری، نظیر رژیم لاغری 20 کیلویی، استفاده کرد. زیرا که نه تنها هیچ تاثیری بر کاهش وزن و رسیدن به سلامتی نخواهند داشت، بلکه به دلیل این که، افرادی دارای بی ام ای بالا، عموماً به بیماری های بسیاری مبتلا می باشند، این نوع از رژیم لاغری می تواند اثرات منفی جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد.
لذا، رژیم لاغری 20 کیلویی راه درمانی مناسبی برای بی ام ای بالا نمی باشد و تنها گزینه درمانی افراد با درجات بی ام ای بالا، انجام جراحی چاقی می باشد.
بی ام ای بین 35 الی 39.9
تمامی افرادی که شاخص توده بدنی ایشان در این محدوده می باشد، چاق درجه 2 به شمار می روند. چاقی درجه دو، یک درجه خطرناک از چاقی می باشد که می بایست سریع تر آن را درمان نمود. درجات بالای چاقی، نشان دهنده بی ام ای بالا می باشد.
بی ام ای بالا، در حقیقت یک مسئله پیچیده سلامتی به شمار می رود. این درجات چاقی، می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در برخی از موارد، دلیل بی ام ای بالا، عوامل ژنتیکی می باشد. هم چنین، درجات بالای بی ام ای، می تواند به دلیل سبک نادرست زندگی نیز باشد.
از جمله این موارد، می توان به عدم تحرک، سبک نادرست خوراک، مصرف نوشیدنی های الکلی و یا دخانیات و یا حتی حالات افسردگی و مشکلات روحی، اشاره کرد. اما افزایش وزن تا حد چاقی درجه دو، به هر دلیل که رخ داده باشد، می بایست سریع تر درمان گردد.
دکتر سلیمی، تنها و بهترین راه درمان بی ام ای بالا را، جراحی چاقی عنوان می کنند. زیرا که افرادی که در این محدوده از شاخص توده بدنی قرار دارند، در معرض ابتلا به انواع بیماری های مرتبط با چاقی قرار دارند. منشاء بسیاری از بیماری های روحی و جسمی، بیماری چاقی می باشد.
افسردگی روحی و عدم اعتماد به نفس، از شایع ترین عوارض روحی بیماری چاقی به شمار می روند.
هم چنین، افرادی که در درجه دو چاقی قرار دارند، عموماً به بیماری هایی نظیر دیابت نوع دو، انواع بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و کلسترول بالا و بسیاری دیگر از بیماری ها، مبتلا می باشد. جراحی چاقی، سبب می گردد که این افراد به سرعت بتوانند وزن خود را کاهش داده و برای همیشه تعادل وزنی خود را حفظ نمایند.
بی ام ای بالاتر از 40
دکتر سلیمی، این درجه از چاقی را چاقی درجه 3 یا چاقی مرگبار ذکر می کنند. این درجه از چاقی، خطرناک ترین درجه چاقی است که فرد را در معرض ریسک مرگ قرار می دهد. تنها راه درمان این درجه از بی ام ای، جراحی چاقی می باشد.
لازم به ذکر است که با توجه به شرایط فرد، جراح متخصص چاقی، بهترین شیوه جراحی چاقی را تجویز می نماید تا سریع تر بتواند وزن فرد را کاهش داده و فرد به درجه سلامتی برسد. دکتر سلیمی، به افرادی که درجه چاقی ایشان درجه 3 می باشد، توصیه اکید می کنند که هر چه سریع تر اقدام به جراحی چاقی نمایند. زیرا که این درجه از چاقی، ریسک خطرناکی بر علیه زندگی این افراد، به شمار می رود.
همان طور که به آن اشاره شد، تنها و بهترین راه درمان بی ام ای بالا، جراحی چاقی می باشد. جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می گیرد که در بخش بعدی از مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی به برخی از این روش ها، اشاره کرده ایم.
روش های مختلف جراحی چاقی برای بی ام ای بالا
همان طور که به آن اشاره شد، جراحی چاقی، تنها راه رهایی از بی ام ای بالا به شمار می رود. جراحی چاقی، با توجه به صلاحدید پزشک جراح، می تواند به روش های متفاوتی انجام گیرد. پزشک جراح، با توجه به شرایط جسمی و روحی فرد، بهترین شیوه جراحی چاقی را برای وی، تجویز می نماید.
عموماً جراحی چاقی، برای افرادی که با پیروی از رژیم های لاغری و ورزش نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و یا به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا می باشند، تجویز می شود. لازم به ذکر است که بیشتر جراحی های چاقی، امروزه به روش لاپاراسکوپی انجام می شوند.
دکتر سلیمی، فوق تخصص جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، این گزینه درمانی را برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، توصیه می کنند. دکتر سلیمی، جراحی لاپاراسکوپی را نوعی از جراحی چاقی بیان می کنند که در آن، هیچ برشی بر روی شکم زده نمی شود و عمل جراحی تنها از طریق چندین سوراخ کوچک که بر روی شکم بیمار ایجاد می گردد، انجام می شود.
جراحی به روش لاپاراسکوپی مزیت های بی شماری را برای بیمار نسبت به جراحی باز به همراه دارد
جراحی به روش لاپاراسکوپی مزیت های بی شماری را برای بیمار نسبت به جراحی باز به همراه دارد. یکی از مهم ترین مزایای انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، دوره نقاهت کوتاه مدت و بهبودی سریع بعد از عمل جراحی چاقی می باشد.
فرد پس از انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی، در مدت کوتاهی بهبود یافته و زودتر می تواند به روند عادی زندگی خود بازگردد. چنان چه سؤالی در ارتباط با چگونگی انجام جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی داشته باشید، می توانید سؤال خود را با دکتر سلیمی، فوق تخصص جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی در میان بگذارید.
دکتر سلیمی، تجربه ای دراز مدت در انجام جراحی چاقی داشته و با تمامی چالش های این روش درمانی بی ام ای بالا، آشنایی کامل دارند. از همین رو، بهترین گزینه برای اخذ مشاوره و انجام جراحی چاقی، در سرتاسر کشور به شمار می روند.
همان طور که به آن اشاره شد، جراحی چاقی می تواند به روش های مختلفی انجام گیرد. برای کاهش بی ام ای بالا، پزشک می تواند یکی از روش های جراحی زیر را تجویز نماید:
جراحی چاقی به روش اسلیو معده
یکی از محبوب ترین روش های درمان بی ام ای بالا، جراحی چاقی به روش اسلیو معده می باشد. دکتر سلیمی که متخصص در انجام جراحی اسلیو معده به روش لاپاراسکوپی می باشند، این روش را یکی از بهترین راه های کاهش وزن با سرعت بالا، عنوان می نمایند.
در این روش، معده به دو بخش فوقانی و تحتانی تقسیم می شود و بخش وسیعی از معده که تقریباً 75 تا 80 درصد از معده را تشکیل می دهد از معده اصلی جدا شده و از بدن خارج می شود.
بخش باقی مانده معده در بدن که تقریباً 20 تا 25 درصد از حجم معده اصلی می باشد، همانند یک آستین لباس می شود که به همین دلیل به آن عمل اسلیو معده گفته می شود. این روش درمانی با کاهش میزان حجم غذای مصرفی، سبب کاهش وزن می گردد.
جراحی چاقی به روش بای پس معده
دیگر روش محبوب جراحی که در ادامه مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی تصمیم به معرفی آن داریم، عمل بای پس معده می باشد. در این روش جراحی، با ایجاد تغییراتی بر روی معده و روده، از میزان حجم غذای مصرفی و نیز میزان جذب غذا، کم می شود که این امر، باعث کاهش وزن با سرعت بالا، می گردد.
در این روش، معده همانند روش اسلیو به دو بخش تقسیم می شود و بخشی از معده از آن جدا می گردد. اما در این روش، بخش جدا شده از معده، از بدن خارج نمی شود.
سپس معده کوچک شده به بخشی از روده متصل می گردد. در این روش، بخشی از روده کوچک از گردونه جذب غذا، خارج می گردد. کاهش وزن به روش بای پس معده، با سرعت بیشتری انجام می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر دو روش را با هم از مقاله فرق اسلیو معده با بای پس قیاس کنید.
جراحی چاقی به روش مینی بای پس معده
از دیگر روش های جراحی چاقی که دکتر سلیمی به آن اشاره می کنند، روش مینی بای پس معده می باشد. روش مینی بای پس معده، یک روش بسیار سریع برای کاهش وزن می باشد که عموماً برای افرادی که در درجات بسیار بالای چاقی قرار دارند، تجویز می شود تا بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن، وزن ایشان را به حد نرمال برساند.
لازم به ذکر است که روش های جراحی چاقی دیگری نیز، نظیر روش حلقه گذاری و یا بالن معده نیز وجود دارند که از جمله روش های بازگشت پذیر به شمار می روند. برای اطلاع از هر یک از روش های مختلف جراحی چاقی، می توانید با دکتر سلیمی، جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی چاقی، مشورت نمایید.
مضررات بی ام ای بالا
همان طور که به آن اشاره شد، بی ام ای بالا، مضررات بسیاری برای فرد به همراه دارد. از همین رو، می بایست در درمان هر چه سریع تر آن، کوشید.
از جمله مضررات بی ام ای بالا، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ابتلا به دیابت نوع دو
فشار خون بالا
کلسترول بالا
ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی
افزایش احتمال بروز سکته قلبی و مغزی
ابتلا به بیماری کیسه صفرا
آرتروز
ابتلا به انواع اختلالات تنفسی نظیر آپنه خواب
اختلالات خواب
افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان، نظیر سرطان سینه، رحم و …
افزایش احتمال ابتلا به انواع بیماری های روحی، نظیر افسردگی روحی و کاهش اعتماد به نفس
و …
لازم به ذکر است که در شرایط حاد ابتلا به بیماری چاقی، خطر مرگ فرد را تهدید می کند. از همین رو، دکتر سلیمی، به تمامی افرادی که بی ام ای بالا دارند، توصیه می کنند که هر چه سریع تر، با انجام جراحی چاقی، وزن خود را به حد نرمال برسانند تا بتوانند از ابتلا به انواع بیماری های زمینه ای مرتبط با چاقی، رهایی یابند.
فواید جراحی چاقی
جراحی چاقی، برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، بهترین راه درمان به شمار می رود. این جراحی می تواند علاوه بر کاهش وزن، فواید بیشماری را برای فرد به همراه داشته باشد که در ادامه مبحث رژیم لاغری 20 کیلویی به بررسی این مزایا، پرداخته ایم:
کاهش وزن با سرعت بالا
ارتقای کیفیت سطح زندگی
درمان انواع بیماری های مرتبط با چاقی نظیر دیابت نوع دو و فشار خون و کلسترول بالا
کاهش احتمال بروز سکته قلبی و مغزی به جهت بی ام ای بالا
درمان و یا بهبود مشکل آرتروز به دلیل فشار کمتر وزن بر روی مفاصل و استخوان ها
افزایش طول عمر
بالا بردن میزان سلامت جسمی و روحی
ذخیره مالی به دلیل عدم نیاز به هزینه کردن برای درمان بیماری های مرتبط با چاقی و نیز خورد و خوراک
برگشت ناپذیر بودن وزن کاهش یافته
افزایش میزان اعتماد به نفس برای حضور در مجامع عمومی
و …
تمامی این موارد، تنها بخشی از مزایای جراحی چاقی برای افراد مبتلا به بی ام ای بالا می باشد. لذا، توصیه اکید ما به تمامی افرادی که میزان بی ام ای یا شاخص توده بدنی ایشان بالا می باشد، انجام جراحی چاقی تحت نظر پزشک و جراح متخصص چاقی، جناب آقای دکتر سلیمی، می باشد.
لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست درمان دیابت بارداری با انسولین دیدن کنید.
سخن پایانی
رژیم لاغری 20 کیلویی ، از انواع رژیم های لاغری سریع به شمار می رود که می تواند در طول یک ماه، در حدود 20 کیلو از وزن فرد را کاهش دهد. اما این رژیم لاغری، همانند بسیاری از انواع رژیم های لاغری سرعتی و کوتاه مدت، مضرراتی را نیز به همراه دارد که در طولانی مدت، گریبان فرد را خواهد گرفت.
از طرفی، حجم بیشتری از وزن از دست رفته از چربی ها نمی باشد و این آب بدن و عضلات هستند که با تحلیل خود در طی رژیم لاغری، سبب کاهش وزن می شوند. لذا، این نوع از رژیم های لاغری، به هیچ عنوان توصیه نمی شوند. از سوی دیگر، رژیم های لاغری و ورزش، برای هر درجه از چاقی نمی توانند مؤثر باشند.
برای افرادی که به درجات بالای چاقی مبتلا می باشند و میزان بی ام ای ایشان، در حد بسیار بالایی می باشد، پیروی از رژیم لاغری نه تنها نمی تواند تاثیر شایانی بر کاهش وزن و حفظ سلامتی داشته باشد، بلکه احتمال دارد مضررات بسیاری را نیز برای این افراد به همراه داشته باشد.
انجام جراحی چاقی بهترین گزینه
در مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی بهترین گزینه درمانی برای افرادی که بی ام ای بالا دارند، انجام جراحی چاقی بیان کردیم. جراحی چاقی می تواند در کوتاه مدت وزن این افراد را کاهش داده و سلامت جسمانی و روحی را به ایشان بازگرداند.
علاوه بر این، جراحی چاقی، فواید بی شمار دیگری را نیز برای افراد با بی ام ای بالا در بر دارد که در این مقاله، به برخی از این موارد اشاره کرده ایم.
در مقاله رژیم لاغری 20 کیلویی به بحث و بررسی چگونگی این رژیم لاغری و راه های مؤثر درمان چاقی، پرداخته شد. امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای تمامی علاقمندان به تناسب اندام و سلامتی، مفید واقع شده باشد.
در پایان توصیه می کنیم، قرص لاغری سی ال ای را نیز مطالعه نمایید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0