رژیم غذایی اورمیک

رژیم غذایی اورمیک

رژیم غذایی اورمیک
رژیم غذایی اورمیک

در این مقاله به بررسی رژیم غذایی اورمیک می پردازیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی چاقی با ما در تماس باشید.

09120174510

 

بهتر است، قبل از مطالعه این مقاله، صفحات معنی creatinine در آزمایش خون، معنی blood urea در آزمایش خون و لاغری در دو روز را مطالعه کنید.

مقالات متعددی در مورد سلامتی و اهمیت آن وجود دارد که نشان می دهد، حفظ و نگهداری آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

مقدمه

رژیم غذایی اورمیک
رژیم غذایی اورمیک

بسیاری از عارضه ها و بیماری ها البته در حد خفیف با رژیم های غذایی قابل حل هستند و نیازی به درمان های پیشرفته نخواهد بود. به همین دلیل اهمیت رژیم غذایی دو چندان خواهد بود و لازم است تا اطلاعات کافی در این خصوص به دست آورد.

به چنین رژیم های غذایی که می توان در زمینه درمان یا عارضه از آن بهره برد، رژیم های غذایی درمانی گفته می شود و اهمیت آن بسیار بالا بوده و مصرف مواد غذایی در آن به شدت و ضعف بیماری بستگی خواهد داشت.

اینفوگرافیک رژیم غذایی اورمیک

اینفوگرافیک رژیم غذایی اورمیک
اینفوگرافیک رژیم غذایی اورمیک

رژیم اورمیک

رژیم اورمیک رژیم غذایی خاصی است که برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه توصیه می شود.

کلیه ها مسئول تصفیه مواد زائد و مایعات اضافی از خون هستند و زمانی که به درستی کار نمی کنند،

این مواد می توانند در بدن تجمع پیدا کنند.

این می تواند منجر به وضعیتی به نام اورمی شود که می تواند باعث طیف وسیعی از علائم از جمله ضعف، خستگی و تورم شود.

رژیم غذایی اورمیک برای کمک به مدیریت علائم اورمی و کاهش بار کلیه ها طراحی شده است.

معمولاً شامل محدود کردن دریافت برخی مواد مغذی مانند پروتئین، سدیم، پتاسیم و فسفر و افزایش دریافت سایر مواد مغذی مانند مایعات و ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص است.

رژیم اورمیک ممکن است شامل استفاده از مکمل های غذایی برای کمک به تامین نیازهای غذایی بدن باشد.

توجه به این نکته مهم است که رژیم اورمیک باید متناسب با نیازهای خاص فرد باشد و باید تحت راهنمایی یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا یک متخصص تغذیه ثبت شده دنبال شود.

این رژیم، برای همه مناسب نیست و نباید بدون نظارت پزشکی دنبال شود.

رژیم غذایی در بیماران کلیوی

رژیم غذایی مناسب کلیه یک رژیم غذایی ویژه است که برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه توصیه می شود.

کلیه ها مسئول تصفیه مواد زائد و مایعات اضافی از خون هستند و زمانی که به درستی کار نمی کنند، این مواد می توانند در بدن تجمع پیدا کنند.

یک رژیم غذایی مناسب کلیه برای کمک به مدیریت علائم بیماری کلیوی و کاهش بار کلیه ها طراحی شده است.

یک رژیم غذایی مناسب کلیه معمولاً شامل محدود کردن دریافت برخی مواد مغذی مانند پروتئین، سدیم، پتاسیم و فسفر و افزایش دریافت سایر مواد مغذی مانند مایعات و ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص است.

همچنین ممکن است شامل استفاده از مکمل های غذایی برای کمک به تامین نیازهای غذایی بدن باشد.

توجه به این نکته مهم است که یک رژیم غذایی مناسب کلیه باید متناسب با نیازهای خاص فرد باشد و باید تحت راهنمایی یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا یک متخصص تغذیه ثبت شده دنبال شود.

برای همه مناسب نیست و نباید بدون نظارت پزشکی دنبال شود.

تفاوت رژیم دیالیزی و رژیم اورمیک

دیالیز و رژیم اورمیک دو رویکرد متفاوت برای مدیریت بیماری کلیوی هستند.

دیالیز یک درمان پزشکی است که برای حذف مواد زائد و مایعات اضافی از خون زمانی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند استفاده می شود.

دو نوع اصلی دیالیز وجود دارد:

همودیالیز و دیالیز صفاقی.

همودیالیز شامل استفاده از دستگاهی برای فیلتر کردن خون است، در حالی که دیالیز صفاقی شامل استفاده از پوشش داخلی شکم (به نام صفاق) برای فیلتر کردن خون است.

دیالیز معمولا برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله نهایی که قادر به مدیریت علائم خود با درمان های دیگر مانند داروها و تغییر سبک زندگی نیستند، توصیه می شود.

رژیم اورمیک رژیم غذایی خاصی است که برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا نارسایی کلیه توصیه می شود.

این برای کمک به مدیریت علائم اورمی (بیماری ناشی از تجمع مواد زائد و مایعات در بدن) و کاهش بار کلیه ها طراحی شده است.

رژیم اورمیک معمولاً شامل محدود کردن دریافت برخی مواد مغذی مانند پروتئین، سدیم، پتاسیم و فسفر و افزایش دریافت سایر مواد مغذی مانند مایعات و ویتامین‌ها و مواد معدنی خاص است.

همچنین ممکن است شامل استفاده از مکمل های غذایی برای کمک به تامین نیازهای غذایی بدن باشد.

به طور خلاصه، دیالیز یک درمان پزشکی است که برای حذف مواد زائد و مایعات از خون استفاده می شود، در حالی که رژیم اورمیک رژیم غذایی خاصی است که برای مدیریت علائم بیماری کلیوی و کاهش بار کلیه ها استفاده می شود.

آنها اغلب با هم به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی جامع برای افراد مبتلا به بیماری کلیوی استفاده می شوند.

کی از عارضه ها و بیماری هایی که ممکن است بسیاری از افراد به آن دچار شوند، بیماری های مرتبط با نارسایی کلیوی می باشد

یکی از عارضه ها و بیماری هایی که ممکن است بسیاری از افراد به آن دچار شوند، بیماری های مرتبط با نارسایی کلیوی می باشد که انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها می تواند سلامتی بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد.

بیماری ها و عارضه های مختلفی نیز می تواند سلامتی انسان را تحت تاثیر قرار دهد و لازم است هر فردی برای حفظ و نگهداری این نعمت بزررگ الهی، تلاش نماید.

سلامتی انسان در گرو بسیاری از فاکتورها و شرایط مختلفی است که مهمترین بخش آن مربوط به مصرف مواد غذایی سالم و مغذی می باشد. یعنی سلامتی انسان در گرو مصرف مواد غذایی بوده و می تواند در این زمینه تاثیرات زیادی داشته باشد.

رژیم درمانی بر اساس شرایط بیمار در بیماری نارسایی کلیوی از اهمیت زیادی برخوردار است

رژیم درمانی بر اساس شرایط بیمار در بیماری نارسایی کلیوی از اهمیت زیادی برخوردار است. بسیاری از افراد در هنگام درمان نارسایی های کلیوی باید از رژیم های غذایی کنترل شده استفاده کنند که به اصطلاح به آن رژیم غذایی اورمیک گفته می شود.

ما در این مقاله قصد داریم تا به صورت مفصل به بررسی دقیق بیماری نارسایی کلیوی بپردازیم و سپس به بررسی رژیم غذایی اورمیک و مواد غذایی مورد نیاز در این عارضه خواهیم پرداخت.

همچنین یکی از تاثیرات مهم بر بیماری های کلیوی، چاقی و اضافه وزن است که در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت و همچنین از تاثیرات روش های درمانی چاقی از جمله جراحی چاقی در بیماری های کلیوی، نکات مهمی را اشاره خواهیم کرد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم غذایی اورمیک، جراحی چاقی و انجام آن با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصص حوزه جراحی چاقی تماس حاصل فرمایید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی به شمار می آید.

ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

رژیم غذایی اورمیک چیست؟

نارسایی کلیه چیست؟

نارسایی حاد کلیه چیست؟

نارسایی مزمن کلیه چیست؟

علائم ابتلا به نارسایی کلیه چیست؟

علت نارسایی کلیه چیست؟

عوارض نارسایی کلیوی چیست؟

رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی چیست؟

تفاوت رژیم غذایی اورمیک با رژیم غذایی دیالیزی چیست؟

موارد غذایی و محدودیت های موجود در رژیم غذایی اورمیک را بیان نمایید.

ارتباط چاقی با نارسایی کلیه چیست؟

تاثیر رژیم غذایی اورمیک در بیماری چاقی و نارسایی کلیه چیست؟

شاخص توده بدنی چیست؟

جراحی چاقی چیست؟

هدف از جراحی چاقی چیست؟

انواع جراحی های چاقی کدامند؟

تاثیر جراحی چاقی در درمان نارسایی کلیه چیست؟

نتیجه گیری

 

رژیم غذایی اورمیک چیست؟

در ابتدای مقاله، تعریفی مختصر از رژیم غذایی اورمیک خواهیم گفت و سپس به بررسی عارضه های نارسایی کلیوی و خطرات آن می پردازیم.

رژیم غذایی اورمیک، در واقع یک نوع رژیم درمانی بیمارستانی می باشد که طراحی آن توسط پزشکان متخصص انجام می شود و مخصوص افرادی می باشد که دچار انواع نارسایی های کلیوی شده اند.

این رژیم مخصوص افرادی است که هنوز به مرحله دیالیز نرسیده اند و می توانند با استفاده از رژیم های غذایی، اقدام به درمان مشکل خود نمایند. این نوع استراتژی درمانی از کاربرد زیادی برخوردار است و در این نوع از رژیم غذایی سعی زیادی بر محدود کردن پروتئین و انرژی شده است تا بتوان به تنظیم عملکرد کلیه کمک کرد.

رژیم غذایی اورمیک چیست؟
رژیم غذایی اورمیک چیست؟

در ابتدای امر به بررسی بیماری نارسایی کلیوی خواهیم پرداخت و سپس به بررسی تاثیرات رژیم غذایی اورمیک و مواد غذایی مورد استفاده در این رژیم غذایی خواهیم پرداخت.

پیشنهاد می کنیم از پست egfr در آزمایش خون چیست و urea در آزمایش خون چیست دیدن کنید.

نارسایی کلیه چیست؟

کلیه انسان نقش مهمی در سیستم عمومی بدن دارد و وظیفه مهمی در قبال تعادل و پایداری بدن خواهد داشت. کلیه باعث خواهد شد که سموم بدن و مواد اضافی موجود در بدن توسط ادرار خارج شود تا بدن بتواند در عملکرد عادی خود قرار داشته باشد.

کلیه ها نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز خون دارند و یکی از عوامل اصلی کنترل فشار خون محسوب می شود.

نارسایی کلیه نوعی عارضه می باشد که می تواند عملکرد کلیه را در بخش های مختلف ذکر شده دچار اختلال نماید و باعث خواهد شد که کلیه عملکرد همیشگی خود را نداشته باشد.

نارسایی کلیوی می تواند  به حدی خطرناک شود که بیشتر از 90 درصد کارایی کلیه را از بین ببرد و در صورت عدم رسیدگی به این موضوع، می تواند منجر به مرگ انسان شود.

نارسایی کلیه چیست؟
نارسایی کلیه چیست؟

نارسایی حاد کلیه چیست؟

آسیب به کلیه اگر در مرحله حادی باشد، به آن نارسایی حاد کلیه گفته می شود که معنی و مفهوم آن این است که عملکرد اصلی کلیه ها به صورت موقتی از بین خواهد رفت و ممکن است لازم باشد برای دوره ای، اقدام به دیالیز فرد شود. به طور کلی نارسایی حاد کلیه می تواند قابل درمان باشد و در صورت اقدام به موقع می توان اقدام به درمان صددرصدی آن نمود و عملا جای نگرانی نخواهد داشت.

برای کنترل عارضه نارسایی حاد کلیه باید همیشه بر عملکرد کلیه نظارت داشت و به طور کلی باید در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد نمود تا بتوان به صورت عادی و بدون مشکل به زندگی روزمره پرداخت.

یکی از بهترین روش های درمان نارسایی حاد کلیه، استفاده از رژیم های غذایی می باشد که این رژیم ها بر اساس شدت بیماری و نوع عارضه توسط پزشک طراحی خواهد شد و عموما به چنین رژیم های غذایی، رژیم غذای اورمیک گفته می شود.

نارسایی حاد کلیه چیست؟
نارسایی حاد کلیه چیست؟

نارسایی مزمن کلیه چیست؟

نارسایی مزمن کلیه در مرحله پیشرفته تری از بیماری و عارضه های کلیوی قرار دارد و به گونه ای می باشد که آسیب های ایجاد شده در ناحیه کلیه، قابلیت ترمیم و بازگشت به حالت اولیه را ندارند.

تشخیص نارسایی مزمن کلیه زمانبر بوده و نیازمند علائم مختلفی می باشد که در بازه یک ماهه تا سه ماهه مشخص خواهد شد. دلایل مختلفی نیز می تواند در به وجود آوردن نارسایی مزمن کلیه موثر باشد که از مهمترین آن می توان به عوامل وراثت و ژنتیک، تضعیف سیستم ایمنی بدن، دیابت، چاقی و اضافه وزن شدید و … اشاره کرد.

در نارسایی مزمن کلیه، ممکن است فرد نیازمند جراحی پیوند کلیه باشد یا در مرحله خفیف تر آن نیازمند دیالیز طولانی مدت باشد. عملکرد کلیه در نارسایی مزمن کلیه نمی تواند به حالت اولیه بازگردد و لازم است تا به صورت مداوم تحت کنترل پزشک قرار بگیرد و عموما استفاده از رژیم هایی غذایی از جمله رژیم غذایی اورمیک ممکن است تاثیرات چندانی نداشته باشد.

نارسایی مزمن کلیه چیست؟
نارسایی مزمن کلیه چیست؟

اکثر افرادی که به چاقی و اضافه وزن شدید مبتلا هستند، عموما با نارسایی مزمن کلیه دست و پنجه نرم می کنند و بهتر است برای درمان این عارضه در ابتدا اقدام به کاهش وزن و سپس به صورت همزمان اقدام به درمان بیماری کلیوی خود نمایند که جراحی چاقی از جمله بهترین روش های کاهش وزن در افراد بسیار چاق و دارای شاخص توده بدنی بالا می باشد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی، می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.

علائم ابتلا به نارسایی کلیه

نارسایی کلیه می تواند علائم مختلفی داشته باشد و می توان بر اساس آن متوجه شد که کلیه فرد به عارضه ای مبتلا شده است. البته لازم به گفتن است که برخی از افراد ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشند ولی به نارسایی کلیه مبتلا شده باشند.

علائم ابتلا به نارسایی کلیه
علائم ابتلا به نارسایی کلیه

حال با برخی از علائم مربوط به ابتلا به نارسایی کلیه آشنا خواهیم شد:

  • کاهش ادرار و خروج مواد سمی از بدن و انباشته شدن مایعات فراوان در نواحی مختلف بدن مانند مچ پاها و دست ها که با ورم و التهاب همراه است.
  • به وجود آمدن ناراحتی های تنفسی و مشکل در نفس کشیدن
  • داشتن خستگی و بی حالی مداوم و بدون دلیل
  • حالت تهوع و سرگیجه های موقتی و گاهی دائم و شدید
  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه
  • در برخی از موارد ممکن است موجب تشنج بیمار و حتی بیهوشی کامل فرد شود.

در صورت وجود چنین علائمی، لازم است از همان ابتدا با دکتر سلیمی مشورت های لازم را انجام دهید. اقدامات اولیه در زمینه پیشگیری و درمان نارسایی حاد کلیه می تواند نقشی موثر در درمان به موقع و ترمیم بافت های آسیب دیده کلیوی شود. همچنین استفاده از رژیم های غذایی مربوط به آن یعنی رژیم غذایی اورمیک از اهمیت فراوانی برخوردار است.

علت نارسایی کلیه چیست؟

دلایل مختلفی می تواند در ایجاد نارسایی کلیه تاثیر داشته باشد و عملکرد کلیه را تحت تاثیر خود قرار دهد. گاهی اوقات ممکن است بر اثر یک ضربه فیزیکی به کلیه، مشکلاتی برای آن به وجود بیاید.

علت نارسایی کلیه چیست؟
علت نارسایی کلیه چیست؟

در برخی موارد نیز دلایل دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی شدید می تواند دلایل بسیار مهم به وجود آمدن نارسایی های کلیوی باشد. نکته بسیار مهم در مورد کلیه ها این است که ایجاد مشکلات کلیوی و نارسایی کلیه به صورت اتفاقی و در یک زمان مشخص اتفاق نخواهد افتاد، بلکه به صورت تدریجی و بر اثر عوامل مختلفی به وجود خواهد آمد.

از جمله علت های ایجاد نارسایی کلیه عبارتند از:

  • ایجاد بیماری های قلبی و عدم رساندن خون به قسمت های مختلف بدن از جمله کلیه می تواند باعث کاهش جریان خون در کلیه شود. همچنین وجود عفونت های مختلف در بدن از دیگر علل شایع بروز نارسایی کلیه می باشد.
  • مشکلات مربوط به دفع ادرار بر اثر ناراحتی های مختلف در ناحیه مثانه و پروستات. سرطان های مختلفی مانند سرطان روده، سنگ کلیه و … می تواند در به وجود آمدن نارسایی کلیه موثر باشد.
  • استشمام گازهای سنگین ناشی از ذوب فلزات و مسمومیت
  • استفاده از مشروبات الکلی و مصرف مواد مخدر
  • اختلالات شدید در سیستم ایمنی بدن و بیماری هایی مانند لوپوس که می تواند باعث تضعیف شدید قوای ایمنی بدن شود.
  • ابتلا به انواع سرطان ها از جمله سرطان خون
  • مصرف برخی از داروها از جمله داروهای مربوط به شیمی درمانی
  • قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر مانند اشعه های رادیولوژی و …
  • مصرف بیش از اندازه انواع آنتی بیوتیک
  • داشتن بیماری دیابت
  • اضافه وزن و چاقی شدید

عوارض نارسایی کلیوی

نارسایی کلیوی می تواند عوارض مختلفی برای بدن داشته باشد و عملکرد عمومی بدن را تحت تاثیر قرار دهد تا فرد نتواند به صورت عادی به زندگی خود بپردازد. در مراحل اولیه نارسایی کلیه، تمامی بخش های کلیه درگیر بیماری نشده است و عملا می تواند در عملکرد سیستم بدن نقش هایی داشته باشد.

اما در صورت عدم رسیدگی به موقع می تواند باعث شود که نارسایی در تمام بخش های کلیه فراگیر شود و همین موضوع می تواند مشکلات متعددی را به وجود آورد.

زمانی که مایعات در بدن حبس شود و عملا در دفع آن دچار مشکل شود، باید به این مشکل رسیدگی جدی شود و ممکن است نارسایی مزمن کلیوی در بدن بیمار رخ دهد. پیشرفت نارسایی کلیه و تجمع مواد سمی در بدن می تواند باعث ایجاد ورم در نواحی مختلف بدن، خستگی و بی حالی، تهوع و حتی بیهوشی ناگهانی فرد شود.

عوارض نارسایی کلیوی
عوارض نارسایی کلیوی

بنابراین باید اقدامات لازم در راستای درمان این موضوع انجام داد که در مراحل ابتدایی بیماری نارسایی کلیه می توان از رژیم غذایی اورمیک بهره برد که یک رژیم غذایی کنترل شده و محدود در برخی موارد است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

عوارض نارسایی کلیوی در صورت عدم رسیدگی به موقع می تواند عارضه های زیادی را نصیب بیمار نماید

عوارض نارسایی کلیوی در صورت عدم رسیدگی به موقع می تواند عارضه های زیادی را نصیب بیمار نماید. آسیب دیدگی های شدید در کلیه، بی حالی های شدید از جمله عوارض دیگر آن محسوب می شود که فرد را محبور خواهد  کرد که از دیالیز و یا حتی پیوند کلیه استفاده کند تا بتواند به درمان خود بپردازد.

کودکان مبتلا به بیماری کلیوی اغلب رشد طبیعی ندارند و مبتلایان به بیماری کلیوی در هر سنی که باشند، ممکن است دچار کاهش توده عضلانی، کاهش بافت چربی، پاییین آمدن پروتئین خون و تجمع مواد زائد شوند که می تواند در اثر عوامل زیر باشد:

کاهش توده های عضلانی در کودکان مبتلا به نارسایی کلیوی، عدم رشد در سنین بلوغ و … از جمله عوارض ناشی از نارسایی کلیوی در کودکان می باشد. در صورت عدم رسیدگی به موقع به این بیماری، دیگر نمی توان از رژیم های غذایی برای کنترل بهره برد، بلکه باید از دیالیز و حتی پیوند کلیه برای درمان خود استفاده کرد.

به صورت خلاصه به برخی از عوارض بیماری نارسایی کلیوی خواهیم پرداخت:

عدم مصرف درست و اصولی از مواد غذایی در صورت شدیدتر شدن بیماری، التهاب در ناحیه گوارش و درد شدید در ناحیه معده

عدم توانایی در دفع مواد سمی بدن از طریق ادرار

عدم جذب اصولی و درست مواد غذایی در بدن توسط کلیه ها

داشتن اسهال، استفراغ، تهوع شدید، خونریزی در ادرار از دیگر عوارض رایج نارسایی کلیه می باشد.

عدم کنترل بدن در ترشح هورمون های مختلف موجود در بدن

به صورت خلاصه به برخی از عوارض بیماری نارسایی کلیوی خواهیم پرداخت:
به صورت خلاصه به برخی از عوارض بیماری نارسایی کلیوی خواهیم پرداخت:

عدم کنترل بیماری کلیه با رژیم غذایی اورمیک

عدم کنترل بیماری کلیه با رژیم غذایی اورمیک و استفاده از روش های جراحی

کاهش رشد کودکان و عدم رشد عضلات در آنان

چنین مواردی می تواند مشکلات جدی برای بدن فرد ایجاد نماید. بسیاری از افرادی که به چاقی شدید دچار هستند و از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند، بیشتر در معرض نارسایی کلیوی قرار دارند.

زیرا چربی های انباشته در بدن در بافت های مختلف بدن و رگ های بدن از جمله کلیه ها تجمع می یابد و باعث عدم کارکرد درست آنان خواهد شد.

از نظر دکتر سلیمی، بهترین روش برای چنین افرادی در ابتدا انجام جراحی چاقی برای کاهش وزن بوده و سپس می توانند اقدامات لازم در زمینه درمان بیماری و عارضه های کلیوی را انجام دهند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی از جمله معتبرترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می باشد که می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

عدم کنترل بیماری کلیه با رژیم غذایی اورمیک
عدم کنترل بیماری کلیه با رژیم غذایی اورمیک

رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی

همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد، رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مدیریت تغذیه برای چنین افرادی می تواند در زمینه درمان آنان بسیار موثر باشد.

رژیم غذایی اورمیک به افراد مبتلا به نارسایی کلیوی می تواند کمک فراوانی در راستای کنترل و درمان بیماری خود نماید. این رژیم غذایی مخصوص افرادی می باشد که در مرحله قبل از دیالیز قرار دارند و می توانند بر اساس مدیریت مصرف مواد غذایی خود در زمینه رفع عارضه به وجود آمده، اقدامات موثری انجام دهند.

رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی
رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی

یکی از مهمترین فاکتورها در کنترل انواع نارسایی کلیوی به خصوص نارسایی حاد، کنترل فشار خون این افراد می باشد و مصرف مواد غذایی درست و اصولی می تواند به کنترل فشار خون این افراد کمک فراوانی کند.

افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند و در معرض نارسایی کلیوی قرار دارند، می توانند با کنترل قند خون و فشار خون خود به وسیله مصرف مواد غذایی، از پیشرفته شدن نارسایی کلیوی خود جلوگیری نمایند و از وخامت اوضاع کم خواهد کرد.

تعادل در مصرف مواد غذایی

تعادل در مصرف مواد غذایی و محدود نمودن برخی از فاکتورهای مواد معدنی از جمله وظایف رژیم غذایی اورمیک برای افراد دارای نارسایی کلیه می باشد. رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی به گونه ای خواهد بود که از تشکیل برخی از مواد معدنی در بدن جلوگیری شود.

در رژیم غذایی اورمیک توجه ویژه ای به میزان مصرف مواد غذایی افراد خواهد شد و مواد معدنی مانند کالری، پروتئین، کربوهیدرات و چربی باید به صورت کنترل شده و با دقت بسیار بالایی مصرف شود تا بتوان برای کنترل بیماری اقداماتی مفید  انجام داد.

برای این که بیماران کلیوی مقدار مناسب و لازمی را از مواد معدنی دریافت کنند، باید اندازه خوراکی و نوشیدنی ها به دقت مورد بررسی قرار گیرد و میزان مصرف دقیق آن به طور کامل مشخص شود. دانستن اطلاعات کافی در مورد مواد معدنی موجود در هر ماده غذایی می تواند کمک زیادی در تهیه رژیم غذایی اورمیک نماید.

ما در ادامه مقاله به بررسی فاکتورهای رژیم غذایی اورمیک خواهیم پرداخت و مشخص خواهیم کرد که چه اندازه از هر ماده معدنی لازم است که یک فرد مبتلا به بیماری کلیه مصرف نماید تا بتواند به کنترل بیماری خود بپردازد:

کالری

از مهمترین فاکتورهای مورد بررسی در رژیم غذایی، میزان کالری دریافتی از مواد غذایی می باشد. کالری، سوخت مورد نیاز بدن برای تامین انرژی مورد نیاز فعالیت های روزانه را تامین می کند که از طریق مواد غذایی تامین می گردد. افرادی که به نارسایی کلیه مبتلا هستند، باید به مسئله کالری توجه زیادی داشته باشند.

کالری
کالری

در رژیم غذایی اورمیک و افرادی که در مرحله قبل از دیالیز قرار دارند و عملا نارسایی حاد دارند، در برخی از مواقع لازم است میزان کالری دریافتی از مواد غذایی افزایش پیدا کند.

زیرا بدن فرد برای عملکرد بهتر، نیاز به انرژی دارد و از طرفی نارسایی کلیه با عدم کارکرد درست این عضو حیاتی بدن همراه است، لازم است که انرژی و کالری بیشتری نیز از مواد غذایی دریافت شود تا کلیه بتواند عملکرد بهتری را از خود نشان دهد.

پروتئین

عضو جدا نشدنی هر ماده غذایی پروتئین است. بسیاری از مواد غذایی، پروتئین سرشاری دارند. پروتئین یکی از مهم ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد که می تواند در سالم نگه داشتن، ترمیم بافت های آسیب دیده بدن، بهبود وضعیت عضلانی و … تاثیرات زیادی داشته باشد. عدم مصرف مواد پروتئینی می تواند باعث مشکلات زیادی از جمله مشکلات پوستی، تحلیل عضلانی و … شود.

میزان مصرف پروتئین در هر فردی بستگی به شرایط فرد دارد. در بیماران کلیوی و مبتلا به نارسایی کلیوی که از رژیم غذایی اورمیک بهره می برند، طوری برنامه ریزی و طراحی شده است که میزان مصرف پروتئین کمتر از حالت عادی باشد.

زیرا در برخی از مواقع ممکن است پروتئین زیاد باعث عدم کارکرد درست کلیه در افراد مبتلا به نارسایی کلیه شود و عملکرد کلیه را سخت تر و دشوارتر خواهد کرد.

مواد غذایی کم پروتئین

به همین دلیل پزشکان متخصص برای چنین افرادی توصیه می کنند از مواد غذایی کم پروتئین استفاده کنند. از جمله مواد غذایی دارای پروتئین کم که می تواند برای بیماران کلیوی مفید باشد و مصرف درست و به اندازه آن هیچ ضرری برای آنان نخواهد داشت، می توان به نان، برخی از میوه ها، سبزیجات، برنج و … اشاره کرد.

در کنار آن مصرف برخی از مواد غذایی دارای پروتئین زیاد برای آن محدودتر خواهد شد که از جمله آن می توان به گوشت قرمز، مرغ، ماهی و … اشاره کرد. چنین موضوعی می تواند برای افرادی که دارای اضافه وزن شدید هستند، در تناقض باشد.

زیرا افراد مبتلا به چاقی شدید که در معرض بیماری نارسایی کلیوی هم قرار دارند، باید از پروتئین بیشتری برای کاهش وزن خود استفاده کنند که این موضوع با رژیم غذای اورمیک مربوط به بیماران کلیوی در تناقض است.

به همین دلیل است که برای چنین افرادی در ابتدا توصیه به جراحی چاقی توسط دکتر سلیمی می شود تا در ابتدا به کاهش وزن برسند و در نهایت با استفاده از رژیم غذایی کم پروتئین، اقدام به درمان نارسایی کلیوی خود نمایند.

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

کربوهیدرات

یکی دیگر از منابع سرشار که می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین نماید، کربوهیدرات ها می باشند. کربوهیدرات می تواند از مواد غذایی مختلفی مانند سبزجیات و میوه های مختلف تامین شود.

افرادی که مبتلا به بیماری کلیوی می باشند، لازم است در رژیم  غذایی اورمیک، در برخی مواقع از کربوهیدرات های سالم استفاده کنند تا بتوانند انرژی مورد نیاز بدن خود را برای عملکرد درست کلیه ها تامین کنند.

چنین افرادی باید از منابع غذایی سالم تری برای کربوهیدرات استفاده کنند و از غذاهایی مانند نوشابه، شیرین کننده های مصنوعی و … که از کربوهیدرات ناسالم بهره می برند، استفاده ننمایند.

پزشکان متخصص تغذیه لازم است در چنین مواردی توصیه های لازم را انجام دهند تا بتوانند در عین درمان مشکلات کلیوی، از بروز بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا که از کربوهیدرات های مضر به وجود می آید، جلوگیری نمایند.

چربی

یکی از نکات قابل توجه در رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی، این است که باید برای توانبخشی به کلیه های خود، از مقدار بیشتری از چربی استفاده کنند تا بتوانند انرژی مورد نیاز بدن خود را از این طریق تامین کنند.

بیشترین مشکلات مربوط به افراد دارای نارسایی کلیوی، مربوط به عدم انرژی کافی و بی حالی است و به همین دلیل است که در رژیم غذایی اورمیک، توجه ویژه ای به دریافت انرژی خواهد شد. نکته بسیار مهم و قابل توجه در مصرف چربی ها، این است که نباید اقدام به افراط در مصرف چربی ها نمود.

زیرا در صورت عدم مدیریت در مصرف چربی ها، ممکن است بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی و عروقی و افزایش وزن در افراد رخ دهد. در رژیم غذایی اورمیک، توجه ویژه ای به چربی های سالم و غیر اشباع شده است و از موادی باید بهره برد که عاری از هر گونه چربی های مضر و اشباع شده باشد.

از جمله مواد غذایی سالم که دارای چربی های غیر مضر می باشد، می توان به روغن زیتون، روغن نارگیل و … اشاره کرد که می تواند برای بدن بسیار مفید باشد و در عملکرد کلیه ها تاثیرات مثبتی بر جای می گذارد.

چربی های سالم می تواند منجر به کاهش کلسترول شود و در رژیم غذایی اورمیک توجه ویژه ای به مصرف چربی های غیر مضر شده است که علاوه بر تامین انرژی برای درمان نارسایی کلیه می تواند سبب کاهش کلسترول، کاهش بروز بیماری های قلبی و … شود.

با این تفاسیر مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ و … که هم از چربی های مضر تشکیل شده و هم حاوی مقدار زیادی از پروتئین می باشد، برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی ممنوع خواهد بود.

پتاسیم در رژیم غذایی بیماران کلیوی

پتاسیم یکی از عناصر حیاتی بدن محسوب می شود که فواید زیادی برای عملکرد بدن در سیستم عضلانی و ماهیچه های بدن دارد. از طرفی زیاده روی در مصرف پتاسیم می تواند باعث بروز مشکلات متعددی از جمله نارسایی کلیوی شود.

به همین دلیل رژیم غذایی اورمیک برای بیماران کلیوی، از مواد غذایی بهره می برد که از پتاسیم محدودتری برخوردار است. بنابراین یکی از تمرکزهای رژیم غذایی اورمیک، محدود نمودن مصرف پتاسیم می باشد تا خللی در عملکرد کلیه ها ایجاد نشود.

از طرفی عدم مصرف پتاسیم باعث عارضه هایی مانند تپش قلب، گرفتگی عضلات و … خواهد شد و به همین دلیل در رژیم غذایی اورمیک، پتاسیم از سبد غذایی فرد حذف نخواهد شد، بلکه در مصرف آن محدودیت هایی ایجاد می شود.

بنابراین باید از مواد غذایی استفاده کرد که پتاسیم محدودتری دارد که از آن جمله می توان به برخی از میوه ها از جمله سیب، انگور، توت فرنگی و … اشاره کرد که مصرف آنان برای افراد دارای نارسایی کلیوی توصیه می شود و مقدار مصرف آن توسط پزشک متخصص مشخص خواهد شد.

فسفر دررژیم غذایی بیماران کلیوی

یکی دیگر از محدودیت های اعمال شده در رژیم غذایی اورمیک برای افراد مبتلا به نارسایی کلیوی، محدودیت در مصرف مواد غذایی حاوی فسفر است. فسفر زیاد می تواند در عملکرد کلیه ها اختلال ایجاد کند.

البته وجود فسفر در بدن ضروری بوده و باعث استحکام بیشتر استخوان های بدن خواهد شد، اما مصرف بیش از حد آن می تواند نتیجه عکس داشته باشد و التهابات زیادی را در نواحی مختلف بدن از جمله کلیه به وجود آورد.

بنابراین پزشکان متخصص در رژیم غذایی اورمیک، برای افراد مبتلا به نارسایی کلیه، اقدام به تجویز مواد غذایی حاوی فسفر کمتر می نمایند.

اما از سبد غذایی آنان حذف نمی شود. زیرا یک عنصر مهم در بدن محسوب شده و صرفا باید از مواد غذایی حاوی فسفر کمتر استفاده شود که از جمله آنان می توان به نان فرانسوی اشاره کرد.

مایعات در رژیم غذایی بیماران کلیوی

از مهمترین و حیاتی ترین عناصر بدن که از اهمیت زیادی برخوردار است، مایعات و آب می باشد. بدن برای حیات و زنده ماندن نیاز به آب دارد. در برخی از موارد مانند افرادی که به بیماری های کلیوی از جمله نارسایی کلیوی مبتلا هستند، توصیه می شود که در مصرف مایعات دقت داشته باشند. زیرا افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می برند، با مشکل دفع مایعات و سموم بدن روبرو هستند.

بنابراین پزشکان در رژیم غذایی اورمیک اقدام به محدود نمودن مصرف مایعات و آب خواهند کرد. زیرا تجمع مایعات در بدن باعث بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری تنفسی، بیماری قلبی و عروقی و … خواهد شد.

نمی توان از اهمیت آب در بدن گذشت

اما نمی توان از اهمیت آب در بدن گذشت، به همین دلیل صرفا به محدودیت مصرف مایعات پرداخته می شود نه حذف آن. افرادی که قصد دارند نارسایی کلیه خود را درمان کنند و به مرحله دیالیز نرسند، باید در رژیم غذایی اورمیک خود با مشورت پزشک، اقدام به محدودیت در مصرف مایعات و آب نمایند و برای جبران این قضیه باید از مواد غذایی دارای مایعات کمتر استفاده کنند. توصیه های پزشک جدی گرفته شود تا مشکلات دیگری در این خصوص ایجاد نشود.

از طرفی افرادی که به چاقی شدید مبتلا هستند، ممکن است نیاز به مصرف مایعات بیشتر داشته باشند تا بتوانند کاهش وزن را تجربه کنند. اما عملکرد کلیه ها به دلیل نارسایی نمی تواند خواسته آنان را براورده کند.

به همین دلیل به چنین افرادی توصیه می شود که در صورت داشتن شاخص توده بدنی بالا، از جراحی چاقی استفاده کنند و سپس اقدام به استفاده از رژیم غذایی اورمیک و مصرف محدود مایعات نمایند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

ویتامین ها در رژیم غذایی بیماران کلیوی

به طور کلی، رژیم غذایی اورمیک برای بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی، از پیچیدگی خاصی برخوردار است. زیرا در عین محدود نمودن برخی از مواد معدنی، باید به گونه ای برنامه غذایی تدوین شود که بدن فرد دچار کمبود مواد معدنی نشود.

به همین دلیل در برخی از موارد ممکن است از مواد معدنی جایگزین استفاده شود. محدودیت در مصرف برخی از ویتامین ها، از مهمترین وظایف رژیم غذایی اورمیک می باشد. به عنوان مثال، مصرف ویتامین D در حد زیاد می تواند باعث بروز مشکلاتی در ناحیه کلیه شود و افرادی که به نارسایی کلیوی دچار هستند، دچار مشکل دفع سموم بدن خواهند شد.

به همین دلیل در برخی از ویتامین ها، محدودیت های مصرفی اعمال می شود و به جای آن اقدام به تجویز و مصرف برخی از مواد معدنی مانند آهن خواهد شد. البته نکته قابل ذکر این است که بدون تجویز پزشک نباید مصرف خودسرانه ای انجام داد. زیرا رژیم غذایی مرتبط با درمان بیماری نارسایی کلیوی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و صرفا باید طبق اصول و برنامه تدوین شده پیش رفت.

ویتامین ها در رژیم غذایی بیماران کلیوی
ویتامین ها در رژیم غذایی بیماران کلیوی

تفاوت رژیم غذایی اورمیک با رژیم غذایی دیالیزی

یکی از اشتباهات فراوان و تکرار شده در بین عموم مردم و حتی برخی از پزشکان این است که رژیم غذایی اورمیک که مرتبط با افراد دارای نارسایی کلیوی هستند، با رژیم غذایی دیالیزی مرتبط با افراد دیالیزی اشتباه گرفته می شود.

این امر می تواند تبعات جبران ناپذیری برای افراد دارای نارسایی کلیوی داشته باشد. زیرا این دو رژیم غذایی دارای تفاوت های ساختاری و اساسی هستند. اما مهمترین تفاوت رژیم غذایی اورمیک با رژیم غذایی دیالیزی چیست؟

زمانی که یک فرد به بیماری نارسایی کلیوی دچار است و با آن دست و پنجه نرم می کند و هنوز به مرحله دیالیز نرسیده است، می تواند با استفاده از رژیم غذایی اورمیک اقدام به کنترل و درمان عارضه خود نماید که مهمترین عامل کنترل چنین بیماری، محدودیت در مصرف پروتئین و مصرف مواد غذایی حاوی کالری فراوان البته از نوع سالم می باشد.

بدن بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی برای ترمیم بافت های کلیوی و عملکرد درست آن نیازمند انرژی بیشتر می باشد

زیرا بدن بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی برای ترمیم بافت های کلیوی و عملکرد درست آن نیازمند انرژی بیشتر می باشد و محدودیت در پروتئین باعث عدم انباشتگی آن در کلیه و دیگر بافت های بدن خواهد شد و همین امر عاملی موثر در درمان چنین افرادی می باشد.

اما افرادی که در مرحله پیشرفته تر و سخت بیماری کلیوی قرار دارند، یعنی عملا دیالیز تنها راه درمان آنان می باشد، رژیم غذایی چنین افرادی باید سرشار از مواد غذایی پروتئینی باشد.

زیرا افراد دیالیزی در مرحله ای از بیماری قرار دارند که باید نیازهای بیشتری را تامین نمایند و عملا چنین افرادی در مرحله کاتابولیک قرار دارند. بدن چنین افرادی نیاز بیشتری به مواد غذایی دارد و لازم است برای جبران کمبود مواد غذایی و همچنین حل مشکلات عفونتی ناشی از بیماری کلیه، اقدام به مصرف بیشتر پروتئین نمایند.

بنابراین رژیم غذایی اورمیک و رژیم غذایی دیالیزی به صورت کامل در تضاد یکدیگر قرار دارند و افرادی که در مرحله نارسایی کلیوی قرار دارند، باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق دستور پزشک اقدام به مصرف مواد غذایی محدودتری نمایند.

بدن بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی برای ترمیم بافت های کلیوی و عملکرد درست آن نیازمند انرژی بیشتر می باشد
بدن بیمار مبتلا به نارسایی کلیوی برای ترمیم بافت های کلیوی و عملکرد درست آن نیازمند انرژی بیشتر می باشد

مواد غذایی و محدودیت های موجود در رژیم غذایی اورمیک

همان طور که در این مقاله گفته شد، رژیم غذایی اورمیک همراه با برخی محدودیت های غذایی و محدودیت در مصرف برخی از مواد معدنی برای حل عارضه نارسایی کلیوی می باشد. موارد زیر برخی از ممنوعیت های غذایی در رژیم غذای اورمیک برای بیماران کلیوی می باشد که البته تشخیص نهایی و نظر نهایی در مورد مصرف و عدم مصرف آن بر عهده پزشک متخصص خواهد بود.

غذاهایی مانند انواع حبوبات، شیر، ماست، بستنی، برخی از آجیل ها مانند بادام و پسته، نوشابه های گازدار برای فرد ممنوع می باشد.

از طرفی مصرف برخی از مواد غذایی حاوی پروتئین فراوان مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ و … ممنوع می باشد و به جای آن می توان از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کرد.

یکی از بدترین مواد غذایی که برای کلیه نوعی سم محسوب می شود، غذاهای پرنمک است و لازم است از مصرف آن خودداری کرد که از جمله آن می توان به انواع غذاهای کنسروی، سوسیس و کالباس، انواع سس گوجه فرهنگی و … اشاره کرد. همچنین مصرف تنقلات حاوی نمک و چربی های مضر مانند چیپس و پفک ممنوع می باشد.

میزان ممنوعیت و عدم مصرف هر ماده غذایی بستگی به شرایط بیمار و وخامت اوضاع فرد دارد

میزان ممنوعیت و عدم مصرف هر ماده غذایی بستگی به شرایط بیمار و وخامت اوضاع فرد دارد. در برخی از موارد ممکن است در رژیم غذایی اورمیک، ممنوعیت غذایی کمتری اعمال شود و در برخی از مواقع ممکن است بیشتر باشد.

مصرف برخی از مواد غذایی می تواند در رژیم غذایی اورمیک برای بدن و عملکرد کلیه ها مفید باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مصرف سیب، لیمو، آناناس، توت، انگو، انجیر و … که شدت و ضعف مصرف آن بستگی به تشخیص پزشک متخصص دارد.

استفاده از برخی سبزیجات

استفاده از برخی سبزیجات مانند خیار پوست کنده، لوبیا سبز، کلم خام، پیاز، تربچه، کلم بروکلی، بادنجان، هویج و … می تواند با احتیاط مصرف شود و محدودیتی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

در موارد بالا صرفا به صورت کلی به محدودیت ها و موارد غذایی رژیم غذایی اورمیک اشاره شد. زیرا رژیم غذایی اورمیک برای هر فردی با فرد دیگر متفاوت بوده و شرایط بیمار و اوضاع او تعیین کننده میزان محدودیت های مصرفی در فرد خواهد بود که در نهایت لازم است تا با مشورت پزشک متخصص، اقدام به مصرف مواد غذایی برای افراد دارای نارسایی کلیوی نمود.

حال در ادامه مقاله و با کمک دکتر سلیمی، به بررسی یکی از عارضه ها و مشکلات شایع در بین بسیاری از افراد خواهیم پرداخت که نقش مستقیمی در ایجاد مشکلات کلیوی و نارسایی های کلیه دارد که آن هم چاقی و اضافه وزن می باشد.

استفاده از برخی سبزیجات
استفاده از برخی سبزیجات

ارتباط چاقی با نارسایی کلیه

چاقی و اضافه وزن یکی از شایع ترین عارضه ها و بیماری های موجود در بین افراد می باشد و جزو یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا شناخته می شود.

چاقی و اضافه وزن شدید علاوه بر ایجاد مشکلات زیاد، می تواند باعث بروز بیماری های گوناگون در نواحی مختلف بدن شود که از جمله آن می توان به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون، سرطان، سکته های قلبی و مغزی و … اشاره کرد.

یکی از امراض و عوارضی که بعد از ابتلا به چاقی ممکن است به سراغ فرد بیاید، اختلال در عملکرد کلیه های بدن می باشد و نارسایی کلیوی را به همراه خواهد داشت.

ارتباط چاقی با نارسایی کلیه
ارتباط چاقی با نارسایی کلیه

چربی های اضافی و انباشته در بدن به خصوص در نواحی شکم می تواند باعث افزایش فشار خون در مویرگ های کلیه شود و این فشار می تواند بر عملکرد کلیه تاثیرات منفی بر جای بگذارد. همین امر باعث خواهد شد که مایعات بیشتری در بدن حبس شود و باعث اختلالات شدید در عملکرد بدن خواهد شد.

عدم تخلیه سموم بدن و مایعات اضافی در بدن باعث خواهد شد که این مواد سمی در بدن فرد تجمع پیدا کند

عدم تخلیه سموم بدن و مایعات اضافی در بدن باعث خواهد شد که این مواد سمی در بدن فرد تجمع پیدا کند و همین امر در کنار افزایش وزن و چاقی شدید می تواند باعث مرگ فرد شود. در برخی از موارد خفیف مانند افرادی که چاقی کمتری دارند، می توانند با استفاده از رژیم هایی غذایی از جمله رژیم غذایی اورمیک، اقدام به درمان عارضه کلیوی خود نمایند.

البته رژیم غذایی اورمیک برای کاهش وزن نمی تواند گزینه مناسبی باشد، زیرا محدودیت های پروتئینی و افزایش میزان کالری مصرفی در آن وجود دارد.

بنابراین می توان گفت که برای درمان عارضه چاقی و سپس عارضه کلیوی، در ابتدا می توان با استفاده از روش هایی مانند جراحی چاقی اقدام به کاهش وزن نمود و سپس با استفاده از رژیم های غذایی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان معتبرترین متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

با این تفاسیر می توان گفت که چاقی می تواند یکی از عوامل ایجاد کننده عارضه کلیوی و انواع نارسایی کلیه شود. کم تحرکی، سبک زندگی نادرست، مصرف غذاهای پرچرب، استرس و اضطراب و عوامل غیر قابل مهار مانند ژنتیک و وراثت می تواند از دلایل به وجود آورنده چاقی و اضافه وزن در افراد مختلف شود.

یکی از عوارض چاقی بر عملکرد کلیه ها علاوه بر نارسایی کلیوی، ایجاد سنگ کلیه در افراد است که می تواند باعث بروز مشکلاتی شدیدتر برای فرد شود و سنگ کلیه می تواند باعث ایجاد دردهای طاقت فرسا برای فرد شود.

تاثیر رژیم غذایی اورمیک در بیماری چاقی و نارسایی کلیه

همان طور که در مقاله مشاهده کردید، رژیم غذایی اورمیک بر محدود کردن مواد معدنی تمرکز ویژه ای دارد و برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی شده اند، طراحی شده است.

این رژیم غذایی با محدود نمودن پروتئین و افزایش میزان کالری و چربی های سالم همراه است. زیرا این امر باعث عملکرد بهتر کلیه ها در بدن خواهد شد و از بروز مشکلات جدی تر مانند دیالیز و … جلوگیری خواهد نمود.

اما برای حل معضل چاقی و بیماری چاقی، لازم است عکس این عمل رخ دهد یعنی افزایش میزان مصرف پروتئین و کاهش کالری و چربی ها باعث افزایش چربی سوزی و کاهش وزن خواهد شد و به همین دلیل می توان گفت که رژیم غذایی اورمیک در تناقض با کاهش وزن و چاقی می باشد. البته تجویز و توصیه های پزشک در خصوص رژیم غذایی مناسب برای چاقی و همچنین درمان عارضه های کلیوی، می تواند کارساز و موثر باشد.

تاثیر رژیم غذایی اورمیک در بیماری چاقی و نارسایی کلیه
تاثیر رژیم غذایی اورمیک در بیماری چاقی و نارسایی کلیه

به همین دلیل اکثر افرادی که به چاقی به خصوص چاقی شدید دچار هستند و از شاخص توده بدنی بالایی برخوردارند، باید با استفاده از روش هایی مانند جراحی چاقی اقدام به کاهش وزن و لاغری نمایند و سپس با استفاده از رژیم های غذایی اورمیک اقدام به درمان نارسایی کلیه خود نمایند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

حال در ادامه مقاله به بررسی موضوعی خواهیم پرداخت که مرتبط با بیماری چاقی بوده و می تواند در عارضه های مختلفی مانند عارضه های کلیوی دخیل باشد.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی یکی از عارضه ها و بیماری های شایع در بین عموم مردم پرداختیم که نارسایی کلیوی نام دارد. نارسایی کلیوی می تواند تاثیر بسیار بدی در عملکرد کلیه ها برای دفع سموم بدن و مایعات اضافی بدن داشته باشد و باعث احتباس مایعات در بدن شود.

افرادی که به این عارضه دچار هستند و هنوز به مرحله دیالیز نرسیده اند، بهترین روش درمانی برای آنان، رژیم غذایی اورمیک می باشد که خاصیت درمانی برای افراد دچار نارسایی کلیه دارد.

ما در این مقاله به بررسی دقیق رژیم غذایی اورمیک پرداختیم. همچنین از تاثیرات مهم چاقی بر بیماری های کلیوی نکات مهمی اشاره کردیم و به بررسی یکی از بهترین روش های درمانی چاقی یعنی جراحی چاقی پرداختیم.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراحی چاقی و انجام آن و همچنین تاثیرات آن در بیماری نارسایی کلیوی، با یکی از بهترین متخصصین این حوزه یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید