دیابت مقاوم به انسولین

دیابت مقاوم به انسولین

دیابت مقاوم به انسولین
دیابت مقاوم به انسولین

در این مقاله قصد داریم موضوع دیابت مقاوم به انسولین را مورد بررسی قرار دهیم و مطالب مهمی را در این رابطه بیان کنیم. بیماری دیابت یکی از خطرناک ترین بیماری ها به حساب می آید که متاسفانه روز به روز به تعداد مبتلایان به آن اضافه می شود.

دیابت مقاوم به انسولین
دیابت مقاوم به انسولین

در رابطه با دیابت باید به این موضوع اشاره کنیم که انواع مختلفی دارد و دلایل زیادی هم در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین دخیل هستند، در این مقاله این موارد را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

آیا با عملکرد هورمون انسولین در بدن آشنایی دارید؟

آیا می دانید مقاومت به انسولین به چه معنی است؟

آیا با انواع بیماری های دیابت آشنایی دارید؟

آیا با عوامل به وجود آمدن مقاومت به انسولین آشنایی دارید؟

آیا با چگونگی به وجود آمدن دیابت مقاوم به انسولین آشنایی دارید؟

ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه عوارضی را به دنبال دارد؟

آیا می دانید مقاومت به انسولین باعث بروز چه بیماری هایی می شود؟

چگونه می توان از ابتلا به دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شد؟

دیابت مقاوم به انسولین چه تفاوتی با حساسیت به انسولین دارد؟

آیا دیابت مقاوم به انسولین با دیابت نوع دو ارتباط دارد؟

آیا با ارتباط بین دیابت مقاوم به انسولین و بیماری سندروم متابولیک آشنایی دارید؟

برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد؟

برای کاهش میزان مقاومت به انسولین چه راه هایی پیشنهاد می شود؟

پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین با چه راه هایی ممکن است؟

آیا چاقی و اضافه وزن در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارد؟

سبک زندگی سالم چه تاثیری بر روی درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد؟

 

آیا با عملکرد هورمون انسولین در بدن آشنایی دارید؟

در مطالب ابتدايى مقاله به اين موضوع اشاره كرديم كه در اين مقاله قصد داريم در رابطه با بيمارى ديابت مقاوم به انسولين بحث كنيم. براى شروع و براى اينكه به خوبى مطالبى كه در ادامه بيان مى كنيم را درك كنيد، لازم دانستيم كه مطالبى هم در رابطه با هورمون انسولين و عملكرد آن در بدن بيان كنيم.

هنگامى كه در رابطه با هورمون انسولين صحبت مى كنيم، ناخودآگاه به ياد بيمارى ديابت يا قند خون بالا مى افتيم و اين موضوع هم با عملكرد انسولين در بدن رابطه دارد.

در ابتدا بايد به اين نكته اشاره كنيم كه سلول هاى بدن ما فقط قادر به استفاده از قند گلوكز براى متابوليسم هستند. يعنى به طور ساده، قند گلوكز مانند سوخت براى سلول هاى بدن عمل مى كند. اين موضوع را به طور كامل به ياد داشته باشيد، زيرا در ادامه و براى توضيح مطالب ديگر به آن نياز داريم.

آیا با عملکرد هورمون انسولین در بدن آشنایی دارید؟
آیا با عملکرد هورمون انسولین در بدن آشنایی دارید؟

حال به اين موضوع توجه داشته باشيد كه در هر سلولى محلى مانند درب ورودى وجود دارد، كه ورود و خروج مواد را مديريت مى كند.

نكته اى كه بايد به آن توجه داسته باشيد اين است، كه در اين متن براى ساده كردن مفاهيم درون سلولى آن ها را به موارد تقريبا مشابه شبيه سازى كنيم، اما در اصل در سلول درى وجود ندارد كه اين وظيفه را داشته باشد.

لازم به ذکر است

در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه ورود و خروج هر ماده اى از سلول مديريت مى شود. مواد براى آن كه به سلول وارد شوند، نياز به كليدى خاص دارند، كه قفل روى در سلول را باز كند. انسولين در بدن عملكردى شبيه به همين كليد دارد و به نوعى مجوز لازم براى ورود قند گلوكز (سوخت سلول) به درون سلول است.

به اين موضوع مهم توجه داشته باشيد كه عملكرد انسولين در بدن بسيار پيچيده تر از متنى است که در بالا بيان كرديم و ما براى درك بهتر آن را ساده كرده ايم.

لازم به ذکر است
لازم به ذکر است

حال اين سوال مهم و اساسى پيش مى آيد كه عملكرد نادرست هورمون انسولين چه علتى دارد و چرا اين امر اتفاق مى افتد. لازم به ذكر است، كه عملكرد نادرست انسولين مى تواند به دليل نبودن آن در بدن (عدم توليد) يا كم بودن آن (توليد كم تر از نياز) باشد.

در اين قسمت توضيحى در رابطه با عدم وجود انسولين يا مقاومت بدن نسبت به آن بيان نخواهيم كرد و در ادامه اين موضوع را به طور كامل شرح مى دهيم. به شما پيشنهاد مى كنيم كه اگر خواهان اطلاعات بيشترى در رابطه با ديابت مقاوم به انسولين هستيد، ادامه مطالب را از دست ندهيد.

آیا می دانید مقاومت به انسولین به چه معنی است؟

در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه هورمون انسولين در بدن چه عملكردى دارد و گفتيم كه عملكرد نادرست اين هورمون علت هاى مختلفى دارد.

در اين قسمت قصد داريم به شرح اين موضوع بپردازيم كه مقاومت به انسولين به چه معنى است، البته در رابطه با علت هاى به وجود آمدن اين مشكل در ادامه مطالبى را بيان مى كنيم و در اين قسمت توضيحى در اين رابطه بيان نخواهيم كرد.

آیا می دانید مقاومت به انسولین به چه معنی است؟
آیا می دانید مقاومت به انسولین به چه معنی است؟

يكى از مهم ترين عواملى كه باعث مى شود، هورمون انسولين در بدن عملكرد صحيح و مناسبى نداشته باشد، اين است، كه سلول هاى بدن نسبت به انسولين مقاوم باشند.

در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه هورمون انسولين مانند يك كليد عمل مى كند، در بيمارى ديابت مقاوم به انسولين، اين كليد عملكرد درستى ندارد، يعنى سلول به جاى آن كه در مديريت ورودى سلول از انسولين استفاده كند، انسولين را ماده اى مضر و غير ضرورى مى داند و آن را دفع مى كند.

علت اصلى

در رابطه با علت اصلى به وجود آمدن اين مقاومت هنوز مطلب خاصى در دسترس نيست، اما دانشمندان در حال مطالعه بر روى اين موضوع هستند تا به طور كامل به آن پي ببرند.

نكته ديگرى كه در رابطه با بيمارى مقاومت به انسولين بايد به آن توجه داشته باشيد اين است، كه در صورت تزريق انسولين اين مشكل بر طرف نخواهد شد و همچنان ادامه خواهد داشت، علت اين موضوع هم كاملا واضح و مشخص است.

اگر علت عملكرد اشتباه و نادرست انسولين در بدن نبودن يا كم بودن اين هورمون باشد، با تزريق انسولين اين موضوع به طور كامل حل مى شود.

اين در حالى است، كه در ديابت مقاوم به انسولين، هورمون انسولين به مقدار مورد نياز وجود دارد، اما سلول آن را نمى شناسد، پس كاملا طبيعى است، كه تزريق انسولين در درمان ديابت مقاوم به انسولين هيچ نقشى ندارد.

بيمارى ديابت معمولا با عدم وجود انسولين يا كم بودن مقدار آن شناخته مى شود و ديابت مقاوم به انسولين به طور كامل شناخته شده نيست

اما اين موضوع به معنى عدم درمان براى بيمارى ديابت مقاوم به انسولين نيست. راه هاى مختلفى براي درمان ديابت مقاوم به انسولين وجود دارد، كه در ادامه به طور كامل اين موضوع را شرح خواهيم داد

اما قبل از بيان راه هاى درمان بايد مطالب ديگرى هم در رابطه با ديابت مقاوم به انسولين بيان كنيم تا به طور كامل با اين موضوع آشنا شويد.

آیا با انواع بیماری های دیابت آشنایی دارید؟

در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه بيمارى ديابت انواع مختلفى دارد و ديابت مقاوم به انسولين فقط يكى از انواع مختلف اين بيمارى است. در اين قسمت قصد داريم انواع بيمارى ديابت را توضيح دهيم و به طور خلاصه توضيحى در رابطه با نشانه هاى اين بيمارى ارائه دهيم. به دليل اهميت بسيار بالاى بيمارى ديابت در اين قسمت به شرح اين موضوع مى پردازيم.

آیا با انواع بیماری های دیابت آشنایی دارید؟
آیا با انواع بیماری های دیابت آشنایی دارید؟

اولين نوع ديابت، ديابت نوع يك است. افرادى كه به بيمارى ديابت نوع يك مبتلا مى شوند، معمولا كودكان و جوانان هستند، كه معمولا سنى كم تر از سى سال دارند. اين بيمارى معمولا به طور ارثى است، البته تنها علت ابتلا به بيمارى ديابت نوع يك، ارثى نيست. ابتلا به بيمارى نوع يك نشانه هاى مختلفى دارد، كه در ادامه آن را بررسى خواهيم كرد.

تكرر ادرار، تشنگى فراوان و كاهش وزن از نشانه ها و علائم ابتلا به بيمارى ديابت نوع يك است. توجه داشته باشيد كه ديابت نوع يك به طور كامل درمان نمى شود،

اما با تزريق منظم انسولين و رعايت نكات تغذيه اى مى توانيد به آسانى اين بيمارى را كنترل كنيد، به طورى كه در زندگى روزمره دچار مشكل نشويد.

نوع ديگر بيمارى ديابت، به ديابت نوع دو شناخته مى شود. بيمارى ديابت نوع دو علت هاى مختلفى دارد و افراد مبتلا به اين بيمارى گسترده تر هستند و به همين دليل ابتلا به بيمارى ديابت نوع دو شايع تر است.

به اين موضوع مهم توجه داشته باشيد كه

ديابت مقاوم به انسولين هم در گروه ديابت نوع دو جاى مى گيرد. در اين بيماران هورمون انسولين به مقدار كافى توليد و ترشح مى شود، اما همانطور كه گفتيم اين هورمون عملكرد درستى ندارد كه علت اين موضوع هم شناخته نشده است.

به اين نكته توجه كنيد كه احتمال ابتلا به ديابت نوع دو براى هر كسى وجود دارد، اما افرادى كه اضافه وزن دارند و افرادى با سن بالاتر از سى سال در گروه پر خطر براى ابتلا به اين بيمارى به حساب مى آيند.

از مهم ترين نشانه ها و علائم ابتلا به ديابت نوع دو مى توان به طولانى بودن زمان بهبود زخم اشاره كرد، بى حسى و تكرر ادرار هم از ديگر نشانه هاى اين بيمارى است.

به اين موضوع مهم توجه داشته باشيد كه
به اين موضوع مهم توجه داشته باشيد كه

نوع سوم ديابت، ديابت حاملگى مى باشد. همانطور كه از نام ديابت باردارى مشخص است، اين بيمارى در ماه هاى آخر باردارى اتفاق مى افتد.

در رابطه با ديابت حاملگى باید به اين نكته توجه داشته باشيد كه با به دنيا آمدن بچه از بين مى رود، اما مادر بايد كنترل و توجه خود را افزايش دهد، زيرا احتمال مبتلا به شدن بيمارى ديابت به خصوص در حاملگى بعدى وجود دارد.

نوع ديگر بيمارى ديابت، ديابتى است، كه بر اثر بيمارى هاى ديگرى به وجود مى آيد. بيمارى هاى كبدى، مشكلات لوزالمعده و بيمارى هاى قلبى احتمال مبتلا شدن به بيمارى ديابت را افزايش مى دهند. لازم به ذكر است، كه بيمارى ديابتى كه بر اثر بيمارى هاى ديگر به وجود مى آيد، معمولا در گروه ديابت نوع دو جاى دارد.

آیا با عوامل به وجود آمدن مقاومت به انسولین آشنایی دارید؟

در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که مطالب مهمی را در رابطه با عملکرد هورمون انسولین و همچنین مقاومت به انسولین بیان کنیم تا به طور کامل با این موضوع آشنا شوید.

در این قسمت به منظور پاسخ دهی با سوال های مرتبط با دیابت مقاوم به انسولین، قصد داریم علت های به وجود آمدن این بیماری را شرح دهیم و پیشنهاد می کنیم که ادامه مطالب را از دست ندهید.

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد دیابت مقاوم به انسولین، چاقی و اضافه وزن است. چاقی و اضافه وزن علت های مختلفی دارد و مبتلا شدن به دیابت مقاوم به انسولین بر اثر چاقی موضوع مفصلی است که اهمیت بسیاری هم دارد

آیا با عوامل به وجود آمدن مقاومت به انسولین آشنایی دارید؟
آیا با عوامل به وجود آمدن مقاومت به انسولین آشنایی دارید؟

به همین دلیل تصمیم داریم که در قسمتی دیگر به این موضوع بپردازیم و آن را به طور کامل شرح دهیم، پس در این قسمت اشاره ای به آن نخواهیم کرد.

یکی دیگر از عواملی که تاثیر به سزایی در مبتلا شدن به بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد، ورزش نکردن است. ورزش و تحرک نقش بسیار مهمی در زندگی سالم و سلامت شخص دارد و از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند

دقت کنید که احتمال ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین در کسانی که ورزش نمی کنند و تحرک کمی دارند، بیشتر از افراد معمولی است.

تصور اشتباه

هنگامی که در رابطه با کلسترول صحبت می کنیم، بسیاری تصور می کنند که این ماده برای سلامت مضر است، در صورتی که چنین نیست.

کلسترول ها تقریبا به دو دسته تقسیم می شوند، تری گلیسیرید و HDL که در رابطه با این دو مورد باید بدانید که تری گلیسیرید به کلسترول بد و مضر شناخته می شود و HDL هم کلسترول خوب است که وجود آن برای بدن ضروری می باشد.

در رابطه با کلسترول ها و بیماری دیابت مقاوم به انسولین باید به این موضوع دقت کنید که کم بودن اندازه کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد ( تری گلیسیرید) به یک اندازه در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارند، پس به میزان هر دو در بدن خود توجه ای ویژه داشته باشید.

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که بیماری دیابت مقاوم به انسولین در گروه دیابت نوع دو جای می گیرید و همانطور که گفتیم، بیماری های بسیاری (در مطالب بالا به طور کامل این موضوع را شرح داده ایم) احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را زیاد می کنند و در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارند.

آیا با چگونگی به وجود آمدن دیابت مقاوم به انسولین آشنایی دارید؟

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که بیماری دیابت مقاوم به انسولین به چی معنی است و در چه زمانی می گوییم که بدن نسبت به هورمون انسولین مقاوم شده است. همانطور که در مطالب بالا هم به این موضوع اشاره کردیم، علت اصلی مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین هنوز به طور کامل شناسایی نشده است.

در این قسمت قصد داریم به این موضوع مهم بپردازیم که مقاومت به انسولین در سلول های بدن، چگونه باعث به وجود آمدن بیماری دیابت مقاوم به انسولین می شود، به این نکته دقت کنید که بیماری دیابت مقاوم به انسولین نوعی دیابت است که به علت مقاومت سلول های بدن به انسولین، به این نام خوانده می شود.

در مطالب بالا گفتیم که در هنگام مقاومت سلول ها به هورمون انسولین، هیچ قندی (گلوکز) به سلول وارد نمی شود، چون کلیدی (هورمون انسولین) برای ورود آن ها وجود ندارد. حال این سوال پیش می آید که در این صورت سلول های بدن و اعضای داخلی مرتبط چه عکس العملی نشان می دهند.

آیا با چگونگی به وجود آمدن دیابت مقاوم به انسولین آشنایی دارید؟
آیا با چگونگی به وجود آمدن دیابت مقاوم به انسولین آشنایی دارید؟

هورمون انسولین برای ورود قند گلوکز به داخل سلول ها ضروری است

همانطور که در قسمت عملکرد هورمون انسولین به این موضوع اشاره کردیم، هورمون انسولین برای ورود قند گلوکز به داخل سلول ها ضروری است و در صورت نبودن آن هیچ سوختی (قند گلوکز) به درون سلول وارد نمی شود.

یعنی هنگامی که بدن با مقاومت هورمون انسولین رو به رو است، قندها به درون سلول نمی روند و همین موضوع سبب می شود که میزان قند خون بدن به طرز باور نکردنی افزایش پیدا کند.

در این هنگام لوزالمعده به عنوان تولید کننده انسولین، اقدام به تولید و ترشح هورمون انسولین بیشتری می کند، زیرا به طور طبیعی عملکرد و میزان ترشح هورمون انسولین با میزان قند خون رابطه دارد

یعنی در هر زمانی که میزان قند خون افزایش پیدا کند، میزان ترشح هورمون انسولین هم افزایش پیدا می کند، البته در زمان های عادی این رویکرد نتیجه مثبتی دارد، ولی در هنگام مقاومت به انسولین این رویکرد تاثیری منفی خواهد داشت.

ترشح انسولین باعث بیشتر شدن مقاومت سلول ها

در هنگام مقاومت سلول ها به انسولین با زیاد شدن میزان هورمون انسولین خون شاهد این هستیم که نه تنها میزان قند موجود در خون کاهش پیدا نمی کند، بلکه ترشح انسولین باعث بیشتر شدن مقاومت سلول ها به این هورمون می شود، یعنی اوضاع وخیم تر از قبل خواهد شد.

در این هنگام شاهد این موضوع هم هستیم که هورمون انسولین باعث آسیب به سلول های لوزالمعده می شود، یعنی ترشح هورمون انسولین اضافی تا هنگامی ادامه دارد که سلول های لوزالمعده آسیب ببینند و دیگر قادر به تولید و ترشح این هورمون نباشند.

ترشح انسولین باعث بیشتر شدن مقاومت سلول ها
ترشح انسولین باعث بیشتر شدن مقاومت سلول ها

نکته مهمی که باید به آن دقت کنید، این است که روند گفته شده در بالا به شکلی سریع و در زمان کوتاهی انجام نمی شود، اگر چه زمان دقیقی برای انجام آن هم نمی توان بیان کرد. لازم به ذکر است که تشخیص بیماری دیابت مقاوم به انسولین هر چه زودتر باشد، برای درمان آن به زمان کمتری نیاز است و احتمال جلوگیری از آسیب به لوزالمعده هم وجود دارد.

ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه عوارضی را به دنبال دارد؟

در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که اطلاعات مهمی را در رابطه با بیماری دیابت مقاوم به انسولین بیان کنیم، در این قسمت قصد داریم به شرحی در رابطه با عوارض بیماری دیابت مقاوم به انسولین بپردازیم و این موضوع را هم به طور کامل شرح دهیم. به شما پیشنهاد می کنیم که ادامه مطالب را از دست ندهید.

عوارض بیماری دیابت مقاوم به انسولین بسیار است، اما در این بخش قصد داریم مهم ترین و تاثیرگذارترین این عوارض را نام ببریم تا به طور کامل با این موضوع آشنا شوید.

ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه عوارضی را به دنبال دارد؟
ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه عوارضی را به دنبال دارد؟

یکی از مهم ترین عوارض بیماری دیابت مقاوم به انسولین از دست دادن قدرت بینایی است، البته لازم به ذکر است که از دست دادن قدرت بینایی به یک باره اتفاق نمی افتد و مدت زمان زیادی برای این کار لازم است

پس اگر بیماری دیابت مقاوم به انسولین به طور صحیح تشخیص داده شود و اقدامات لازم برای کنترل آن انجام شود، قدرت بینایی بیمار از دست داده نخواهد شد.

از دیگر عوارض ناشی از بیماری دیابت مقاوم به انسولین می توان به این مورد اشاره کرد که احتمال از دست دادن پا در مبتلایان به این بیماری وجود دارد.

لازم به ذکر است

در مطالب بالا به این نکته اشاره کردیم که در صورت مقاومت سلول به انسولین چرا مقدار قند موجود در خون زیاد می شود، لازم به ذکر است که با افزایش قند خون شاهد این هستیم که گردش خون در بدن به طور صحیح و کاملی انجام نمی شود

و همین موضوع سبب از دست دادن یک یا دو پا در شخص مبتلا خواهد شد، البته توضیح در این رابطه کمی پیچیده و مفصل است و برای آن که از بحث اصلی دور نشویم، به بیان همین موارد بسنده می کنیم.

توجه داشته باشید که بیماری دیابت مقاوم به انسولین احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد که در مطالب بعدی به طور کامل این موضوع را توضیح خواهیم داد.

لازم به ذکر است که بیماری دیابت مقاوم به انسولین احتمال سکته مغزی را هم در شخص افزایش می دهد و همانطور که می دانید، سکته مغزی بسیار خطرناک است و نباید از این موضوع مهم غافل شد.

از دیگر عوارض ناشی از بیماری دیابت مقاوم به انسولین می توان به این موضوع اشاره کرد که در بارداری و بچه دار شدن تاثیر دارد.

با خواندن این جمله این تصور پیش می آید که بیماری دیابت مقاوم به انسولین خانم ها بر روی این موضوع تاثیر می گذارد، اما توجه داشته باشید که بیماری دیابت در آقایان هم بر روی بچه دار شدن آن ها تاثیر می گذارد و حتی احتمال مبتلا شدن جنین به دیابت نوع یک هم وجود دارد.

آیا می دانید مقاومت به انسولین باعث بروز چه بیماری هایی می شود؟

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین باعث می شود که احتمال مبتلا شدن به بیماری های دیگری هم در شخص بیمار بیشتر شود.

همانطور که گفتیم، این موضوع اهمیت فراوانی دارد و باید به طور کامل آن را بررسی کنیم، پس در این قسمت به توضیح این موضوع می پردازیم و مطالب مهمی را در این رابطه بیان خواهیم کرد.

یکی از مهم ترین بیماری هایی که بر اثر بیماری دیابت مقاوم به انسولین به وجود می آید، افزایش فشار خون است. بالا بودن میزان فشار خون به تنهایی باعث بروز عوارض و بیماری های متعددی می شود و خطرهای بسیاری را به دنبال خواهد داشت، احتمال سکته مغزی یکی از مهم ترین عوارض فشار خون بالا است.

آیا می دانید مقاومت به انسولین باعث بروز چه بیماری هایی می شود؟
آیا می دانید مقاومت به انسولین باعث بروز چه بیماری هایی می شود؟

یکی دیگر از بیماری هایی که بر اثر بیماری دیابت مقاوم به انسولین به وجود می آید، آسیب به لوزالمعده و کبد است. در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که مقاومت به هورمون انسولین چگونه موجب آسیب به سلول های لوزالمعده می شود. توجه داشته باشید که کبد در شرایطی که احتمال آسیب وجود دارد، به عنوان فیلتری بدن را از مواد مضر در امان نگه می دارد.

بیماری های کلیوی

از دیگر بیماری های خطرناکی که بیماری دیابت مقاوم به انسولین احتمال ابتلا به آن ها را افزایش می دهد، باید به بیماری های کلیوی اشاره کنیم.

به این موضوع توجه داشته باشید که کلیه یکی از حساس ترین عضو های بدن به حساب می آید و نقش مهمی در سلامت شخص ایفا می کند، کاملا طبیعی است که افزایش قند خون بدن باعث آسیب به کلیه هم می شود.

بیماری سندروم پلی کیستیک تخمدان و همچنین بیماری آرتریت روماتوئید از دیگر بیماری هایی هستند که بر اثر بیماری دیابت مقاوم به انسولین به وجود می آیند و البته علت های دیگری هم برای مبتلا شدن به این دو بیماری وجود دارد، اما بیماری دیابت مقاوم به انسولین احتمال آن را افزایش می دهد.

بیماری های قلبی و عروقی دیگری هم بر اثر بیماری دیابت مقاوم به انسولین به وجود می آیند و اگر بخواهیم در رابطه با هر یک توضیحاتی را ارائه دهیم، از موضوع اصلی این مقاله دور می شویم.

به عنوان مثال بیماری دیابت مقاوم به انسولین باعث ایجاد لخته های خون در بدن می شود که خطرهای فراوانی را به دنبال دارد. در انتها باز هم به این موضوع بسیار مهم اشاره می کنیم که در صورت تشخیص به موقع بیماری دیابت مقاوم به انسولین، به آسانی از مشکلات بسیاری جلوگیری خواهید کرد.

چگونه می توان از ابتلا به دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شد؟

در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که علت های مختلفی را برای ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین بیان کنیم و در قسمت انواع بیماری های دیابت هم توضیح مختصری در رابطه با علائم و نشانه های دیابت بیان کردیم. در این بخش قصد داریم مطالبی را بیان کنیم که با توجه به آن می توانید در مدت زمان کوتاهی به بیماری دیابت مقاوم به انسولین پی ببرید و برای درمان آن اقدام کنید.

چگونه می توان از ابتلا به دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شد؟
چگونه می توان از ابتلا به دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شد؟

در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنیم که تنها راه هایی که به طور کامل و با اطمینان می توانید از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شوید، انجام آزمایش است که البته برای این کار هم دو آزمایش وجود دارد که در ادامه به طور کامل آن را شرح خواهیم داد، اما قبل از این نشانه ها و علائم ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین را بیان خواهیم کرد تا با این موضوع هم آشنا شوید.

تکرر ادرار و تشنگی فراوان از مهم ترین علائم ابتلا به بیماری دیابت به حساب می آیند، البته به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم، نشانه ی بیماری های دیگری هم هستند و با وجود این دو نشانه نمی توانید از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین مطمئن شوید و نشانه های دیگری هم لازم است.

اشتهای فراوانی برای غذا خوردن

مبتلایان به بیماری دیابت معمولا اشتهای فراوانی برای غذا خوردن دارند و در بیشتر ساعات روز احساس گرسنگی می کنند، این در حالی است که روند کاهش وزن دارند و تقریبا هر روز مقداری وزن از دست می دهند و لاغر می شوند. خستگی مفرط هم از دیگر نشانه های بیماری دیابت مقاوم به انسولین به حساب می آید.

از دیگر نشانه های بیماری دیابت مقاوم به انسولین می توان به این مورد اشاره کرد که بیماران معمولا در قدرت بینایی خود دچار اختلال می شوند.

معمولا مبتلایان به بیماری دیابت مقاوم به انسولین زود عصبی می شوند، کنترل خود را از دست می دهند و بی حوصله هستند.

اشتهای فراوانی برای غذا خوردن
اشتهای فراوانی برای غذا خوردن

از دیگر علائم ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین می توان به این مورد اشاره کرد که زخم های این بیماران در زمان طولانی بهبود پیدا می کند.

همانطور که در قسمت ابتدایی به این موضوع اشاره کنیم، با توجه به این علائم و نشانه ها نمی توان به مبتلا شدن به بیماری دیابت مقاوم به انسولین پی برد

اگر چندین مورد از این نشانه ها را دارید، در اسرع وقت به پزشک مراجه کنید و آزمایش های لازم را انجام دهید، در ادامه مطالبی در رابطه با آزمایش های تشخیص بیماری دیابت مقاوم به انسولین بیان خواهیم کرد.

یکی از مهم ترین تست ها، اندازه گیری میزان انسولین موجود در خون است که باید به صورت ناشتا انجام شود. همانطور که در مطالب بالا هم به این موضوع اشاره کردیم

میزان هورمون انسولین موجود در خون افراد مبتلا به مقاومت انسولین، بیشتر از میزان عادی است و این موضوع با تستی ساده قابل تشخیص می باشد.

اگر مقدار انسولین موجود در خون بیش از ۶۰ پیکومول در لیتر باشد، فرد به بیماری دیابت مقاوم به انسولین مبتلا شده است.

تست تحمل گلوکز هم آزمایش دیگری است که برای اطمینان از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین باید آن را انجام داد. توجه داشته باشید که تست تحمل گلوکز بعد از غذا خوردن انجام می شود.

در قسمت های قبل به این موضوع اشاره کردیم که اگر هورمون انسولین عملکرد درستی داشته باشد، قند گلوکز به صورت سوخت دورن سلولی مصرف می شود، بنابراین دو ساعت بعد از مصرف هر هفتاد و پنج گرم گلوکز، باید مقدار گلوکز خون بین صد و چهل تا دویست باشد.

دیابت مقاوم به انسولین چه تفاوتی با حساسیت به انسولین دارد؟

هنگامی که در رابطه با بیماری دیابت مقاوم به انسولین صحبت می کنیم، این سوال مهم و کاربردی پیش می آید که بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه تفاوتی با حساسیت به انسولین دارد؟ در این قسمت قصد داریم تفاوت بین این دو بیماری را به طور کاملا خلاصه بیان کنیم تا با آن آشنا شوید.

در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که شرح تفاوت بین بیماری دیابت مقاوم به انسولین و حساسیت به انسولین، بسیار مفصل و پیچیده است و به دانش و اطلاعات پزشکی نیاز دارد، اما ما به طور بسیار ساده با شبیه سازی ها و البته به طور خلاصه این تفاوت را شرح می دهیم تا درک آن برای کسانی هم که اطلاعات کافی در زمینه پزشکی ندارد، ساده و آسان باشد.

دیابت مقاوم به انسولین چه تفاوتی با حساسیت به انسولین دارد؟
دیابت مقاوم به انسولین چه تفاوتی با حساسیت به انسولین دارد؟

بیماری دیابت مقاوم به انسولین و حساسیت به انسولین، دقیقا نقطه مقابل یکدیگر هستند. به طور ساده باید بگوییم که هر چه حساسیت به انسولین در بدن بیشتر باشد، مقاومت به انسولین کاهش پیدا می کند و هر چه مقاومت به انسولین بیشتر باشد، حساسیت به انسولین کمتر خواهد بود.

توجه داشته باشید

برای درک ساده تر این موضوع همان مثال کلید و مدیریت ورود و خروج سلول را در نظر بگیرید. در بیماری دیابت مقاوم به انسولین گفتیم که سلول ها به علت نامعلومی نسبت به انسولین مقاوم هستند، یعنی آن را به عنوان یک کلید نمی شناسند، این در حالی است که در حساسیت به انسولین، اوضاع کاملا متفاوت می باشد.

نکته ای که باید به آن توجه کافی داشته باشید، این است که حساسیت به انسولین هم اگر از میزان طبیعی خود بیشتر باشد، مانند مقاومت به انسولین خطرناک خواهد بود و باعث بروز عوارض و بیماری هایی می شود که البته توضیح در رابطه با این موضوع خارج از بحث این مقاله می شود، اما لازم به ذکر است که بیماری دیابت مقاوم به انسولین خطر بیشتری خواهد داشت.

در این قسمت لازم می دانیم به این موضوع مهم اشاره کنیم که بدن انسان به صورتی عمل می کند که هر چیزی باید به همان میزان مورد نیاز تولید و استفاده شود و اگر این میزان تولید شدن هورمونی یا هر ماده دیگری در بدن کمتر یا بیشتر از مقدار مورد نیاز باشد، باعث بروز بیماری، آسیب یا مشکلی خاص می شود، پس به این موضوع نگاه ویژه ای داشته باشید.

آیا دیابت مقاوم به انسولین با دیابت نوع دو ارتباط دارد؟

يكى از مهم ترين مطالبى كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است، كه چه ارتباطى بين ديابت نوع دو و ديابت مقاوم به انسولين وجود دارد، در اين بخش قصد داريم به شرح اين موضوع بپردازيم و مطالب مهمى را بيان كنيم و به شما هم پيشنهاد مى دهيم كه تا انتهاى اين مطلب با ما همراه باشيد.

در مطالب بالا سعى بر اين داشتيم که اطلاعات كاملى در رابطه با بيمارى ديابت مقاوم به انسولين و همچنين بيمارى ديابت نوع دو بيان كنيم.

نكته مهمى كه در رابطه با اين دو بيمارى بايد به آن توجه داشته باشيد اين است، كه بيمارى ديابت مقاوم به انسولين، زير مجموعه بيمارى ديابت نوع دو به حساب مى آيد.

آیا دیابت مقاوم به انسولین با دیابت نوع دو ارتباط دارد؟
آیا دیابت مقاوم به انسولین با دیابت نوع دو ارتباط دارد؟

به اين نكته توجه داشته باشيد كه مقاومت به انسولين به تنهايى بيمارى به حساب نمى آيد، بلكه عارضه اى است، كه باعث مى شود، عملكرد صحيح و رويكرد مناسب سلول براى استفاده از هورمون انسولين با اختلال رو به رو شود.

مقاومت به انسولين سبب به وجود آمدن بيمارى ديابت نوع دو مى شود و به دليل آن كه اين بيمارى بر اثر مقاومت انسولين به وجود آمده است، به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين شناخته مى شود.

آیا با ارتباط بین دیابت مقاوم به انسولین و بیماری سندروم متابولیک آشنایی دارید؟

در این قسمت قصد داریم به شرح این موضوع مهم بپردازیم که مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین چه ارتباطی با سندروم متابولیک دارد

اما قبل از بیان این موضوع لازم می دانیم که اطلاعات مختصری در رابطه با سندروم متابولیک بیان کنیم تا مخاطب با آن آشنایی نسبی داشته باشد و همین موضوع سبب درک بهتر مطالب خواهد شد، پس پیشنهاد می کنیم که ادامه مطالب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.

متابولیک واژه ای است که به متابولیسم بدن اشاره می کند و واژه سندروم هم معمولا برای وجود اختلال یا عارضه ای در بدن استفاده می شود

پس با توجه به این توضیحات می توان نتیجه گرفت که سندروم متابولیک به معنی عارضه ای است که متابولیسم (سوخت و ساز) بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، حال به بیان این موضوع می پردازیم که بین مقاومت به انسولین و سندروم متابولیک چه رابطه ای وجود دارد.

به این موضوع توجه داشته باشید که مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین سبب می شود که متابولیسم بدن به هم بریزد

البته تنها عامل ابتلا به این سندروم مقاوم بودن به انسولین نیست و عوامل دیگری هم مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، کلسترول بد (تری گلیسیرید) بالا و البته کم بودن میزان کلسترول خوب بدن هم سبب ابتلا به سندروم متابولیک می شوند.

سندروم متابولیک

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که سندروم متابولیک باعث به وجود آمدن مقاومت سلول نسبت به هورمون انسولین می شود

این در حالی است که این رابطه به طور دو طرفه صادق می باشد، یعنی مقاومت سلول ها به انسولین هم سبب به وجود آمدن سندروم متابولیک می شود.

به این موضوع توجه داشته باشید که سندروم متابولیک گاهی با نام سندروم مقاومت به انسولین شناخته می شود و این نام گذاری مشابه هم به خوبی نمایان گر این موضوع مهم است که سندروم متابولیک و بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند و چه عوامل مشترکی سبب به وجود آمدن هر دو این مشکلات می شود.

البته به شما پیشنهاد می کنیم که برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر، سبک زندگی خود را اصلاح کنید و به سوی سلامتی گام بردارید، اصلاح و تغییر سبک زندگی موضوع مهمی است که اهمیت بالایی در درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد، به همین سبب در ادامه به طور مفصل آن را شرح خواهیم داد و در این قسمت در رابطه با این موضوع مطلبی را نمی گوییم

برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد؟

در این قسمت قصد داریم به شرح این موضوع بپردازیم که برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد.

به این موضوع توجه داشته باشید که روش های مختلفی برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین وجود دارد که متناسب با شرایط شخص و همچنین میزان پیشروی بیماری برای هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد. در این قسمت درمان های کلی را بیان می کنیم و از شرح جزئیات خودداری می کنیم تا مطلب برای افراد بیشتری مناسب و کاربردی باشد.

برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد؟
برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد؟

یکی از مناسب ترین روش ها برای درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین رعایت رژیم غذایی متناسب و کنترل شده است. در رابطه با رژیم غذایی باید به این موضوع اشاره کنیم که حتما از پزشک متخصص رژیم های اصولی و متناسب با شرایط خود را دریافت کنید

و به این نکته دقت کنید که مربی های ورزشی و دیگر افراد صلاحیت کافی برای ارائه برنامه غذایی و رژیم غذایی ندارند. لازم به ذکر است که رژیم غذایی و برنامه غذایی با یکدیگر تفاوت های مهم و اساسی دارند که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.

مصرف کم کربوهیدرات

یکی از بهترین رژیم های غذایی که برای مبتلایان به بیماری دیابت مقاوم به انسولین پیشنهاد می شود، رژیمی است که مصرف کربوهیدارت در آن به حداقل رسیده باشد.

به این نکته دقت کنید که کربوهیدارت در بسیاری از مواد خوراکی وجود دارد و در بدن به قند گلوکز تبدیل می شود، برای کاهش میزان قند خون بدن، لازم است که مصرف کربوهیدرات هم به حداقل برسد.

به این موضوع مهم توجه داشته باشید که شخص مبتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین باید تحت نظر پزشک متخصص باشد و بر طبق تجویز پزشک دارو مصرف کند.

مصرف کم کربوهیدرات
مصرف کم کربوهیدرات

داروها تاثیر بسیار مثبتی بر روی کنترل و درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارند، اما دقت کنید که نباید دارو را بدون تجویز پزشک مصرف کنید، زیرا گاهی عوارضی جبران ناپذیری برای شخص خواهد داشت.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است؛ هنگامی که در رابطه با درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین صحبت می شود، بسیاری از افراد این تصور را دارند که با تزریق انسولین این بیماری درمان می شود

به این موضوع توجه داشته باشید که تزریق هورمون انسولین هم باید بر طبق تجویز پزشک و در ساعت های مشخص شده انجام شود تا بهترین نتیجه ممکن را برای شخص به دنبال داشته باشد.

برای کاهش میزان مقاومت به انسولین چه راه هایی پیشنهاد می شود؟

برای کاهش میزان مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین راه های گوناگونی وجود دارد که در ادامه این موارد را شرح خواهیم داد، اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است؛ همانطور که دلیل و علت قطعی ابتلا به مقاومت سلول ها به هورمون انسولین مشخص نیست، راه و روش دقیقی هم برای کاهش این مقاومت وجود ندارد.

برای کاهش میزان مقاومت به انسولین چه راه هایی پیشنهاد می شود؟
برای کاهش میزان مقاومت به انسولین چه راه هایی پیشنهاد می شود؟

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که هر یک از راه ها و روش هایی که در ادامه بیان می کنیم، برای شرایط خاصی جواب می دهند.

پیشنهاد می کنیم که شما هر یک از روش هایی که در ادامه ذکر می کنیم، را امتحان کنید و روشی را انتخاب کنید که بر روی بدن شما بیشتری تاثیر مثبت را دارد، در ادامه این روش ها را به طور کامل شرح خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

خواب مناسب و کافی:

شاید برای شما جالب باشد که بدانید دانشمندان به تازگی به این موضوع پی برده اند که کم خوابی یا بد خوابیدن بر روی مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین تاثیر می گذارد. پس برای آن که میزان این مقاومت را کاهش دهید، به اندازه کافی و به طور صحیح بخوابید، در ادامه توضیحات کاملی در رابطه با خواب مناسب بیان خواهیم کرد.

اهدای خون:

یکی از روش های مناسب برای کاهش میزان مقاومت سلول های بدن به انسولین و حتی در مواردی برای درمان این بیماری اهدای خون است.

به این موضوع توجه داشته باشید که بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده، میزان بالای آهن در خون باعث می شود که مقاومت سلول ها به هورمون انسولین هم افزایش پیدا کند، پس اهدای خون می تواند روشی مناسب و حساب شده باشد.

روزه منظم:

هنگامی که اسم روزه می آید، مسلمانان به یاد ماه مبارک رمضان و روزه های آن می افتند، اما در این قسمت منظور از روزه رعایت رژیم غذایی خاصی است.

به عنوان مثال شما روزه می گیرید که یک روز در میان برنج نخورید، یا شب ها به هیچ عنوان برنج یا نان مصرف نکنید. به شما پیشنهاد می دهیم که برای این روزه ها با پزشک معالج خود مشورت کنید تا بهترین نتیجه ممکن برای شما حاصل شود.

کاهش اضطراب:

در سال های اخیر تحقیقات بسیاری انجام شده است تا تاثیر درمان های روحی و روانی بر بیماری های جسمی را بررسی کنند. نتیجه نهایی این تحقیقات به این صورت است که کاهش استرس و اضطراب تاثیر بسیار زیادی بر روی کاهش مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین دارد.

به شما پیشنهاد می کنیم که اگر به بیماری بیماری دیابت مقاوم به انسولین مبتلا هستید، مدیتیشن را در برنامه های هفتگی خود قرار دهید و از مزیت های آن غافل نشوید.

لازم به ذکر است که تغذیه مناسب هم تاثیر به سزایی بر کاهش میزان مقاومت سلول های بدن نسبت به انسولین دارد و نباید از این موضوع مهم غافل شد، در ادامه مطالب کامل تری در رابطه با تغذیه بیان خواهیم کرد.

پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین با چه راه هایی ممکن است؟

تا به حال بارها این جمله را شنیده ایم که پیشگیری بهتر از درمان است، در رابطه با بیماری دیابت مقاوم به انسولین باید به شما یقیین دهیم که پیشگیری موثرتر و ساده تر از درمان و کنترل این بیماری است

پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین با چه راه هایی ممکن است؟
پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین با چه راه هایی ممکن است؟

به همین دلیل و به علت اهمیت بالای پیشگیری، در این قسمت قصد داریم در رابطه با پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین نکات مهمی را بیان کنیم و پیشنهاد می دهیم که ادامه مطالب را از دست ندهید.

کاهش چربی های شکمی:

به این موضوع مهم توجه داشته باشید که چاقی و اضافه وزن بر روی احتمال ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین تاثیر می گذارد، البته در رابطه با این تاثیر در ادامه مطالب کاملی را بیان خواهیم کرد. در این قسمت به شما توصیه می دهیم که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین، چربی های قسمت شکم خود را از بین ببرید.

ورزش کردن:

در ادامه به تاثیر ورزش بر روی زندگی سالم به طور کامل می پردازیم و این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم، اما لازم به ذکر است که یکی از بهترین، موثر ترین و کم هزینه ترین روش های برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین ورزش کردن است، پس به آن بیشتر اهمیت بدهید.

عدم استعمال دخانیات:

همانطور که در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم، هنوز علت قطعی و مشخصی برای مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین مشخص نیست

اما با توجه به تحقیقات انجام شده، مصرف دخانیات و تنباکو بر روی ایجاد این مقاومت تاثیر می گذارد، پس کاملا واضح و طبیعی است که عدم استفاده از دخانیات باعث پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین می شود.

تغذیه مناسب:

تغذیه مناسب و سالم تاثیر به سزایی بر پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد. در این قسمت لازم می دانید که توضیحی بسیار کوتاه در رابطه با تفاوت برنامه غذایی و همچنین رژیم غذایی بیان کنیم.

رژیم غذایی یعنی مصرف یک سری از غذاها ممنوع باشد، یا محدودیت های شدید داشته باشد، اما برنامه غذایی یعنی هر ماده غذایی بر طبق ارزش آن و در زمان مناسب مصرف شود.

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نیازی به تحمل رژیم های سخت و طاقت فرسا نیست و کافی است، شما برنامه ای سالم داشته باشید،

در این برنامه غذایی مصرف قندهای مصنوعی را به شدت کاهش دهید و قند های طبیعی مانند خرما و عسل را جایگزین کنید، مکمل های غذایی و انواع ویتامین ها را در برنامه خود قرار دهید، مصرف سبزیجات را فراموش نکنید و در نهایت مصرف غذاهای آمده را به شدت کم کنید تا زندگی سالم تری و شادتری را تجربه کنید.

آیا چاقی و اضافه وزن در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارد؟

در مطالب بالا به شرح اين موضوع پرداختيم كه چه عواملى سبب ابتلا به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين مى شوند. همانطور كه در مطالب بالا هم گفتیم، چاقى و اضافه وزن يكى از مهم ترين عوامل در ابتلا به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين است، كه بايد به آن توجهى ويژه داشت،

به همين دليل در اين قسمت قصد داريم رابطه بين چاقى و ابتلا به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين را به طور كامل بررسى كنيم و پيشنهاد مى كنيم كه ادامه مطالب را از دست ندهيد.

به اين موضوع توجه داشته باشيد كه با مقاومت سلول به هورمون انسولين شاهد اين هستيم كه مقدار قند موجود در خون افزايش پيدا مى كند و همانطور كه در مطالب بالا هم توضيح داديم،

آیا چاقی و اضافه وزن در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارد؟
آیا چاقی و اضافه وزن در ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین نقش دارد؟

در اين حالت شخص بايد رژيم غذايى خاصى را رعايت كند كه به طور نسبى ميزان قند خون را كنترل كند، البته اين در حالى است، كه شخص از ابتلا به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين آگاهى داشته باشد.

در بسيارى از مواقع شخص از بيمارى ديابت مقاوم به انسولين خود هيچ اطلاعى ندارد و مانند قبل مواد غذايي را استفاده مى كند. در اين حالت مقاومت به انسولين باعث مى شود، كه ميزان قند خون بدن افزايش پيدا كند و تغذيه نامناسب هم به اين كار كمك مى كند.

وزن بيشتر و میزان قند وارد شده به بدن بیشتر

كاملا واضح و مشخص است، كه هر چه شخص وزن بيشترى داشته باشد، ميزان قندى كه وارد بدن مى شود، هم زیاد می شود و در نتيجه شخص در زمان كمترى به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين مبتلا مى شود.

در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه هر چه وزن شخص بيشتر باشد، در صورتى كه دچار مقاومت به انسولين شود، در زمان كمترى به بيمارى ديابت مقاوم به انسولين مبتلا مى شود

اما اين سوال پيش مى آيد كه بر اساس چه منطقى اين اتفاق مى افتد و چگونه مى توان اين موضوع را ثابت كرد، براى آگاهى بيشتر در اين رابطه با ما همراه باشيد.

وزن بيشتر و میزان قند وارد شده به بدن بیشتر
وزن بيشتر و میزان قند وارد شده به بدن بیشتر

يكى از مهم ترين عوامل ايجاد چاقى و اضافه وزن، پر خورى و تغذيه اشتباه مى باشد. تغذيه اشتباه و پر خورى دو عاملى هستند، كه باعث مى شوند، حجم قند بيشترى به بدن وارد شود، البته لازم به ذكر است، كه منظور از قند خون، قند و شيرينى هاى معمولى نيست، هر چيزى كه ما در طول روز مى خوريم در بدن به قند گلوكز تبديل مى شود، زيرا سلول هاى بدن فقط از اين قند مى توانند استفاده كنند.

سبک زندگی سالم چه تاثیری بر روی درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد؟

در مطالب بالا روش هاى پيشگيرى، درمان و كاهش اثر بيمارى ديابت مقاوم به انسولين را به طور كامل توضيح داديم. در اين قسمت قصد داريم به شرح اين موضوع بپردازيم كه تغيير يا به طور درست اصلاح سبك زندگى چه تاثيرى بر روى درمان بيمارى ديابت مقاوم به انسولين دارد و اين امر چگونه اتفاق مى افتد.

سبک زندگی سالم چه تاثیری بر روی درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد؟
سبک زندگی سالم چه تاثیری بر روی درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد؟

در ابتدا بايد به اين موضوع اشاره كنيم كه سبك زندگى جنبه هاى مختلفى دارد، تغذيه، ورزش كردن و خواب كافى و مناسب از مهم ترين و اساسى ترين جنبه هاى سبك زندگى به حساب مى آيند كه در ادامه توضيحات كاملى در رابطه با هر يك بيان خواهيم كرد. براى شروع موضوع تغذيه مناسب را بررسى خواهيم كرد.

تغذيه مناسب به اين معنى است، كه مواد غذايى مصرف شده بر اساس مقدار ارزش و سطح انرژى آن ها و در زمان هاى خاصى مصرف شوند.

آیا تا به حال نام هرم غذايى را شنيده ايد؟ براى آن كه با ميزان ارزش غذايى هر ماده غذايى به خوبى آشنا شويد، به هرم غذايى مراجعه كنيد تا اطلاعات كاملى در اين رابطه به دست آوريد.

مثال

به عنوان مثال مصرف چربى ها و غذاهاى سرخ كردنى نسبت به مصرف سبزيجات و ميوه ها، ارزش كمترى دارند و بايد مصرف آن را محدود كنيد.

نكته ديگرى كه در رابطه با تغذيه مناسب بايد به آن توجه كنيد، زمان خوردن هر ماده غذايى است. به عنوان مثال اگر شما در طول روز شيرينى مصرف كنيد، بدن شما در طول روز براى سوختن آن زمان دارد، اين در حالى است، كه اگر شيرينى در شب مصرف شود

به دليل آن كه متابوليسم بدن كاهش پيدا مى كند، این قند سوخته نمى شود و در بدن تجمع پيدا مى كند. در مطالب بالا به اين موضوع اشاره كرديم كه براى درمان، پيشگيرى و كنترل بيمارى ديابت مقاوم به انسولين تغذيه بايد چگونه باشد.

ورزش كردن

ورزش كردن نقش مهمى در يك زندگي سالم ايفا مى كند و اگر قصد داريد كه سبك زندگى خود را اصلاح كنيد، بايد حداقل 5 ساعت در هفته را به ورزش كردن اختصاص دهيد تا مزيت هاى آن شامل شما شود.

لازم به ذكر است، كه براى شروع مى توانيد از ساعت هاى كمترى شروع كنيد و به مرور زمان ساعت ورزش كردن خود را افزايش دهيد.

ورزش كردن
ورزش كردن

خوابيدن كافى و مناسب هم از ديگر دلایل اثرگذار در سبك زندگى سالم است. به اين موضوع توجه كنيد كه بدن به روزانه هشت ساعت خواب نياز دارد تا بتواند به ادامه فعاليت بپردازد، اگر اين ميزان خواب كم يا زياد شود، تاثيرات منفى بر روى سلامت بدن خواهد داشت.

در سال هاى قبل به اين موضوع تاكيد مى شد كه خواب شبانه براى سلامتى مناسب است، اما در طى تحقيقات اخير دانشمندان به اين نتيجه رسيده اند كه ساعت خواب مناسب براى هر كسى متناسب با شرايطش با ديگرى متفاوت است.

عادت هاى اشتباه

در انتهاى اين قسمت بايد به اين موضوع مهم اشاره كنيم كه اصلاح هر يك از عادت هاى اشتباه، به منزله يك گام مثبت در درمان بيمارى ديابت مقاوم به انسولين به حساب مى آيد، پس اگر براي سلامتى خود ارزش قائل هستيد، از همين امروز براي اصلاح عادت هاى مضر اقدام كنيد و گامى به سمت سلامتى برداريد.

در نهایت با توجه به مطالب گفته شده، می توان به این نتیجه رسید که دیابت مقاوم به انسولین چگونه و بر اثر چه عواملی به وجود می آید.

در این مقاله سعی بر این داشتیم که اطلاعات کاملی در رابطه با بیماری دیابت مقاوم به انسولین بیان کنیم و به همین منظور در ابتدا توضیحی در رابطه با عملکرد هورمون انسولین در بدن ارائه دادیم تا مخاطب به خوبی با این موضوع آشنا شود.

در ادامه به شرح این موضوع پرداختیم که مقاومت سلول های بدن به هورمون انسولین به چی معنی است و این امر چگونه اتفاق می افتد. برای توضیح در این رابطه و به صورتی که مخاطب با هر سطح دانش و اطلاعاتی به خوبی مطالب را متوجه شود، از مثال هایی استفاده کردیم تا درک آن ساده تر باشد.

علت های مختلف

همانطور که در مطالب بالا هم به این موضوع اشاره کردیم، علت های مختلفی باعث می شوند که احتمال ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین زیاد شود

اگر چه علت اصلی مقاومت سلول های بدن هم چنان ناشناخته است، اما تحقیقات بر روی این موضوع همچنان ادامه دارد و دانشمندان به نتیجه های مهمی دست پیدا کرده اند.

توجه داشته باشید که بیماری دیابت انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها نشانه های خاصی دارند و افراد خاصی را هم تهدید می کنند.

علت های مختلف
علت های مختلف

در این مقاله سعی بر این داشتیم که به طور خلاصه انواع بیماری های دیابت، علت های ابتلا به هر یک و نشانه های هر کدام را توضیح دهیم تا مخاطب با این موضوع هم آشنایی نسبی داشته باشد.

در این مقاله به توضیح این موضوع پرداختیم که بیماری دیابت مقاوم به انسولین زیر مجموعه دیابت نوع 2 به حساب می آید، البته این موضوع و ارتباط این 2 را به طور کامل توضیح دادیم. همانطور که در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم،

بیماری دیابت مقاوم به انسولین عوارض بسیاری دارد و باعث به وجود آمدن بیماری های خطرناکی می شود، در مطالب بالا سعی بر این داشتیم که اطلاعات مفیدی در این رابطه بیان کنیم تا برای مخاطب کاربردی باشد.

همانطور که در این مقاله به این موضوع اشاره کردیم، بیماری دیابت مقاوم به انسولین باعث ایجاد سندروم متابولیک می شود که این سندروم خطرهای فراوانی را برای شخص به همراه دارد.

نکته

در این مقاله به این موضوع اشاره کردیم که چاقی و اضافه وزن چه تاثیری بر روی احتمال ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد و این موضوع را هم به طور کامل بررسی کردیم.

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که برای درمان و کنترل بیماری دیابت مقاوم به انسولین چه راه هایی وجود دارد و شخص با استفاده از چه روش هایی می تواند میزان مقاومت سلول های بدن خود به انسولین را کاهش دهد، توجه داشته باشید که این موضوع تاثیر به سزایی در درمان بیماری دیابت مقاوم به انسولین دارد و باید به آن توجه ای ویژه داشت.

روش های مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت مقاوم به انسولین وجود دارند که در این مقاله به بیان آن ها پرداختیم و توضیحات کاملی را در رابطه با هر روش شرح دادیم.

به این موضوع توجه داشته باشید که تغییر سبک زندگی یکی از اساسی ترین روشها است که بر روی پیشگیری از بیماری دیابت مقاوم به انسولین، درمان این بیماری و همچنین کنترل آن نقش مهمی دارد.

در این مقاله سعی بر این داشتیم که مطالب کاربردی در رابطه با اصلاح سبک زندگی بیان کنیم تا زندگی با چاشنی سلامتی و تندرستی را تجربه کنید.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید