درمان دیابت نوع یک در کانادا

درمان دیابت نوع یک در کانادا

درمان دیابت نوع یک در کانادا
درمان دیابت نوع یک در کانادا

در این مقاله، موضوع درمان دیابت نوع یک در کانادا را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم. لطفا ما را همراهی نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سریعترین راه درمان دیابت و جراحی افراد دیابتی می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

با توجه به این که کانادا کشوری پیشرفته است، درمان دیابت نوع یک در کانادا توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب کرده است.

دیابت یک بیماری همه گیر است و روز به روز آمار ابتلا به آن در حال افزایش می باشد. از این رو بیماران همواره به دنبال بهترین راه درمان و جلوگیری از بروز عوارض این بیماری هستند.

مقدمه

درمان دیابت نوع یک در کانادا
درمان دیابت نوع یک در کانادا

از این رو درمان دیابت نوع یک در کانادا اهمیت زیادی پیدا کرده است. دکتر سلیمی بهترین متخصص درمان دیابت در مورد این موضوع اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار داده است که در این مقاله این اطلاعات مفید را بیان خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

اکیدا توصیه می کنیم، مقاله درمان دیابت بی مزه چیست را مطالعه کنید

اینفوگرافیک درمان دیابت نوع یک در کانادا

اینفوگرافیک درمان دیابت نوع یک در کانادا
اینفوگرافیک درمان دیابت نوع یک در کانادا

درمان دیابت نوع یک در کانادا چگونه است؟

درمان دیابت نوع یک در کانادا چگونه است؟
درمان دیابت نوع یک در کانادا چگونه است؟

عناوین مقاله:

آشنایی با دیابت

دیابت چیست؟

انواع دیابت

پانکراس (لوزالمعده) چیست؟

اهمیت گلوکز در بدن

عوارض دیابت نوع 1 چیست؟

تشخیص دیابت نوع 1

نتایج حاصل از آزمایش قند خون

کتواسیدوز دیابتی چیست؟

علت ایجاد کتواسیدوز دیابتی چیست؟

عوارض کتواسیدوز دیابتی چیست؟

درمان دیابت نوع یک

انواع انسولین تزریقی

انواع روش تزریق انسولین در بدن

درمان دیابت نوع 1 با دارو

روش های کمک کننده کنترل دیابت نوع 1

عادات غذایی مضر برای دیابتی ها

سخن پایانی

 

آشنایی با دیابت

آشنا شدن با مبانی اولیه و تخصصی دیابت باعث می شود تا کنترل بیشتری روی بیماری و عوارض آن داشته باشید. در صورتی که به تازگی دیابت شما تشخیص داده شده است، توصیه می کنیم به کمک دکتر سلیمی، ابتدا علت آن را جویا شوید. در این صورت ممکن است بتوانید جلوی پیشرفت بیماری را بگیرید.

به طور مثال در اغلب موارد ابتلا به دیابت، چاقی عامل موثری بر بروز این بیماری می باشد. پس بیماران با درمان چاقی می توانند جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند و به درمان قطعی برسند.

علاوه بر این شما با کسب اطلاعاتی در خصوص تشخیص و درمان دیابت نوع 1، تمرکز بیشتری روی درمان خواهید داشت. در صورتی که دیابت نوع 1 به موقع تشخیص و درمان نگردد، عوارض بسیار جدی را برای بدن به وجود می آورد.

دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر عدم کنترل قند خون در بدن به وجود می آید. قند یا گلوکز در بدن توسط انسولین تجزیه می شود و به انرژی تبدیل می گردد.

انسولین هورمونی است که به صورت طبیعی توسط لوزالمعده یا پانکراس برای تجزیه گلوکز تولید می گردد. تجزیه گلوکز برای تامین انرژی بدن ضروری است.

در صورتی که در تولید یا عملکرد انسولین اختلال ایجاد گردد، تجزیه گلوکز به درستی انجام نمی گیرد. در این صورت گلوکز بدون تبدیل شدن به انرژی در خون آزاد می شود و هایپرگلیسمی (افزایش قند خون) اتفاق می افتد. عدم تجزیه گلوکز در خون دیابت نامیده می شود. در اثر این بیماری، اعضا و بافت های مختلف بدن دچار آسیب می شوند.

معمولا دیابت بر اثر یکی از 3 علت زیر رخ می دهد:

  • پانکراس اصولا انسولین تولید نمی کند.
  • پانکراس انسولین تولید می کند اما مقدار آن کافی نیست.
  • پانکراس انسلوین کافی تولید می کند اما سلول های بدن نسبت به آن مقاومت نشان می دهند.
معمولا دیابت بر اثر یکی از 3 علت زیر رخ می دهد:
معمولا دیابت بر اثر یکی از 3 علت زیر رخ می دهد:

انواع دیابت

بر اساس 3 عامل ذکر شده، دیابت به چند نوع تقسیم بندی می شود. متخصصان دیابت را به 4 نوع تقسیم بندی کرده اند که دوره بیماری، تشخیص، درمان و پیشگیری در هر یک از این دیابت ها با انواع دیگر متفاوت می باشد.

  • دیابت نوع 1
  • دیابت نوع 2
  • دیابت بارداری
  • پیش دیابت

پیشنهاد می کنیم از پست درمان قطعی دیابت در ترکیه دیدن کنید.

دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 نمونه نادری از انواع دیابت ها می باشد. یعنی حدود 10 درصد از انواع دیابت به دیابت نوع 1 اختصاص دارد. در شرایطی که تولید انسولین توسط پانکراس به صورت کلی متوقف شده باشد، فرد به دیابت نوع 1 مبتلا شده است.

در این بیماری، پانکراس بنا به دلایل مختلفی آسیب دیده است و دیگر توان تولید انسولین ندارد. دیابت نوع 1 را افراد در هر سنی ممکن است تجربه کنند و معمولا وراثت بروز آن می باشد.

به همین دلیل بیشتر افراد جوان و کودکان به این دیابت مبتلا می شوند. اما مواردی مانند سرطان پانکراس و حمله سیستم ایمنی بدن نیز می تواند علت از کار افتادن پانکراس باشد.

با توقف تولید انسولین، فرایند جذب گلوکز و تبدیل آن به انرژی از بین خواهد رفت و دیابت نوع 1 بروز پیدا خواهد کرد. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید به صورت مادام العمر انسولین تزریق کنند.

اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، روش هایی برای درمان قطعی دیابت نوع 1 به وجود آمده است که در بخش های بعدی به آن اشاره خواهیم داشت. به همین دلیل درمان دیابت نوع 1 در کانادا اهمیت پیدا می کند. برای کسب اطلاعات تکمیلی، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

دیابت نوع 2

شایع ترین نوع دیابت، دیابت نوع 2 می باشد. یعنی حدود 90 درصد از جامعه دیابتی ها به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. در این نوع دیابت انسولین توسط پانکراس تولید می شود.

اما میزان آن برای تجزیه گلوکز کافی نیست و یا به میزان کافی تولید می شود اما مقاومت سلول های بدن نسبت به این هورمون افزایش می یابد. در این صورت گلوکز به صورت کامل جذب خون نمی شود و عوارض مختلفی را به وجود می آورد.

با توجه به این که علائم این دیابت خفیف می باشد، بسیاری از بیماران نسبت به بیماری خود اطلاعی ندارند. علت ایجاد این دیابت می تواند وراثت باشد

اما بخش اعظم ابتلا به دیابت نوع 2، سبک زندگی اشتباه است. به طور مثال چاقی و مصرف غذاهای ناسالم، احتمال بروز دیابت نوع 2 را بسیار افزایش می دهد.

دیابت بارداری

حدود 2 الی 10 درصد از زنان باردار، دیابت بارداری را تجربه می کنند. به همین دلیل می توان گفت که دیابت بارداری نوعی دیابت نادر است.

با این حال پزشک زنان برای تمام زنان باردار آزمایش تست تحمل گلوکز درخواست می دهد. در صورتی که دیابت بارداری تشخیص و کنترل نگردد، عوارض جدی بسیاری جان مادر و جنین را تهدید خواهد کرد.

به همین دلیل است که انجام آزمایش تست گلوکز از اهمیت بالایی برخوردار است. تمام زنان باردار باید این آزمایش را بین هفته های 24 تا 28 بارداری انجام دهند.

نکته بسیار مهم اینجاست که بسیاری از زنان باردار تصور می کنند که چون قبلا سابقه افزایش قند خون نداشته اند، به دیابت بارداری نیز مبتلا نمی شوند.

اما باید گفت که دیابت بارداری به سابقه قند خون ارتباطی ندارد. در واقع دیابت بارداری در دوره بارداری بروز پیدا می کند و با اتمام بارداری نیز از بین می رود.

ادامه دار بودن دیابت بعد از دوره بارداری بسیار نادر است. در صورتی که به دیابت بارداری مبتلا هستید، بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و با پزشک خود و یا دکتر سلیمی برای جلوگیری از بروز عوارض جدی مشورت داشته باشید.

دیابت بارداری
دیابت بارداری

پیش دیابت

زمانی که بیماری قند خون غیر طبیعی دارید اما میزان قند خون به اندازه قند دیابت نیست، به اصطلاح دچار پیش دیابت شده اید. منشا دیابت نوع 1 و 2 پیش دیابت می باشد.

در صورتی که پیش دیابت تشخیص و کنترل نشود، می تواند به دیابت تبدیل شود. از این رو افراد مبتلا به پیش دیابت باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و زندگی سالمی را در پیش گیرند تا جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود.

پانکراس (لوزالمعده) چیست؟

اجازه دهید قبل از بررسی درمان دیابت نوع یک در کانادا، پانکراس یا لوزالمعده را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که این عضو در بدن چگونه گلوکز را تجزیه می کند.

پانکراس از غدد مهم در بدن می باشد که مسئول تولید آنزیم ها و هورمون ها است. همه ما پانکراس را در عکس های آناتومی بدن دیده ایم. پانکراس به شکل یک غده پهن و درازی است که نقش پررنگی در هضم غذا ایفا می کند.

محل قرارگیری این غده در پشت معده می باشد. در فرایند هضم غذا، پانکراس شیره پانکراتیک به نام آنزیم را تولید می کند. تولید این آنزیم ها برای شکستن قند، چربی و نشاسته است.

پانکراس علاوه بر آنزیم، هورمون هایی را نیز تولید می کند که به هضم غذا کمک می کنند. تولید این هورمون ها با هدف تنظیم قند خون، تنظیم اشتها و تحریک اسیدهای معده انجام می گیرد.

علاوه بر این، پیغام های خالی بودن معده به مغز را ارسال می کنند. آنزیم ها در درون سیستم هضم آزاد می شوند. اما هورمون ها درون خون آزاد شده و پیام ها را به سایر بخش های سیستم هضم بدن جابجا می کنند. در ادامه انواع آنزیم ها و هورمون هایی که توسط پانکراس تولید می شوند را بررسی خواهیم کرد.

پانکراس (لوزالمعده) چیست؟
پانکراس (لوزالمعده) چیست؟

آنزیم های ترشح شده از پانکراس

لیپاژ:

لیپاژ مسئول تجزیه چربی می باشد. در صورتی که لیپاژ توسط پانکراس تولید نگردد، جذب چربی و ویتامین های مختلف در خون دچار اختلال می گردد. در این صورت عوارض مختلفی به وجود می آید.

پروتئاز:

پروتئاز با هدف تجزیه پروتئین های موجود در مواد غذایی تولید می گردد. علاوه بر این عملکرد باکتری ها و قارچ های مضر را در روده از بین می برد. عدم وجود این آنزیم سبب عدم جذب پروتئین و بروز واکنش های آلرژیک خواهد شد.

آمیلاز:

آمیلاز با هدف تجزیه نشاسته به قند و تبدیل آن به انرژی ترشح می گردد. در صورتی که این آنزیم در بدن وجود نداشته باشد، به دلیل کربوهیدرات های هضم شده، فرد به اسهال دچار می شود.

هورمون های ترشح شده از پانکراس

انسولین:

انسولین توسط سلول های بتا در پانکراس تولید می شود. سلول های بتا حدود 75 درصد از سلول های پانکراس را تشکیل می دهند. انسولین با هدف تجزیه گلوکز و تبدیل آن به انرژی ترشح می گردد. عدم تولید این هورمون سبب ایجاد بیماری دیابت می گردد.

گلوکاگون:

هورمون گلوکاگون توسط سلول های آلفا تولید می گردد. این سلول ها حدود 20 درصد از سلول های پانکراس را تشکیل داده اند. گلوکاگون مسئول آزاد سازی قند خون در کبد می باشد. در شرایطی که بدن دچار کمبود قند بشود، این هورمون پیام هایی را برای کبد ارسال می کند تا قند ذخیره شده را برای تامین انرژی آزاد سازد.

اختلالات پانکراس

در صورت بروز اختلال در پانکراس، مشکلاتی نظیر دیابت، پانکراتیت و سرطان پانکراس بروز پیدا خواهند کرد.

دیابت:

در صورتی که عملکرد سلول های بتا دچار اختلال شوند، تولید انسولین با مشکل مواجه خواهد شد. در این صورت فرد به دیابت مبتلا می شود. خود دیابت نیز سبب بروز عوارض مختلفی در بدن خواهد شد.

پانکراتیت:

زمانی که پانکراس ملتهب گردد، بیماری پانکراتیت رخ داده است. در اثر این التهاب، بیمار درد شدید شکم احساس می کند. التهاب پانکراس به آنزیم های هضم کننده غذا حمله کرده و آن ها را از بین می برد. علت بروز پانکراتیت سنگ صفرا می باشد. زیرا سنگ صفرا مجاری صفراوی مشترک را مسدود خواهد کرد.

مصرف زیاد الکل نیز در ایجاد پانکراتیت موثر می باشد. در صورت بروز پانکراتیت، هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد زیرا آنزیم های هضم کننده نابود شده اند.

سرطان پانکراس:

سرطان پانکراس یکی دیگر از بیماری های شایع پانکراس می باشد که هضم و جذب مواد غذایی و مواد قندی را دچار اختلال می کند. در اثر این عارضه بیمار علائمی مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، مدفوع چرب و عدم هضم غذا را تجربه می کند.

سرطان پانکراس:
سرطان پانکراس:

علائم اختلالات پانکراس چیست؟

افرادی که علائم زیر را تجربه می کنند، باید فورا به دکتر سلیمی مراجعه نمایند تا وضعیت پانکراس بررسی گردد. از جمله علائم اختلالات پانکراس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد شکم در قسمت بالای شکم
  • درد پشت
  • کاهش اشتها
  • سوء هاضمه
  • نفخ
  • حالت تهوع و استفراغ
  • زرد شدن پوست و چشم ها
  • داشتن مدفوع چرب و بد بو
  • هایپرگلیسمی

در صورتی که به چنین علائمی توجه نشود، بیماری پانکراس تشدید می یابد که در این صورت عوارض ناشی از آن جبران ناپذیر خواهد شد. دیابت نوع 1 از شایع ترین اختلالات پانکراس می باشد.

از این رو درمان این بیماری بسیار اهمیت پیدا می کند. به همین دلیل است که بیماران تمایل دارند تا در مورد درمان دیابت نوع یک در کانادا اطلاعاتی کسب کنند.

اهمیت گلوکز در بدن

قبل از بررسی درمان دیابت نوع یک در کانادا، بهتر است در مورد اهمیت گلوکز در بدن صحبت کنیم. وجود گلوکز در بدن برای تامین انرژی مغز، تامین انرژی عضلات و دیگر بافت ها بسیار ضروری است. در ادامه، نقش گلوکز در هر یک از بافت ها را بررسی خواهیم کرد.

تامین انرژی مغز:

مغز برای زنده ماندن و انجام عملکردهای دقیق خود نیاز ضروری به گلوکز دارد. مغز به صورت مکرر نیاز به گلوکز دارد. با توجه به این که مغز توان ذخیره گلوکز را ندارد، نیاز به عرضه ثابت قند دارد. بدن مکانیزم های منظمی برای جلوگیری از کاهش قند خون دارد. با این حال عواملی سبب افت قند خون در بدن می شوند.

تامین انرژی عضلانی:

عضلات اسکلتی برای انجام فعالیت های روزانه به گلوکز احتیاج دارند. یعنی این گلوکز است که انرژی آن ها را برای حرکت کردن تامین می کند. عضلات بر خلاف مغز، توانایی ذخیره گلوکز را به صورت گلیکوژن دارند. در نتیجه در صورت کاهش قند می توانند از ذخیره گلیکوژن خود برای تامین انرژی استفاده کنند.

اندازه و وزن عضلات اسکلتی بنا به سن، جنسیت و سطح آمادگی جسمانی در افراد مختلف متفاوت می باشد. از این رو میزان گلوکز مصرفی در افراد متفاوت می باشد.

تامین سوخت دیگر بافت ها:

بسیاری از بافت ها و اندام های دیگر بدن همانند عضلات و مغز برای ادامه حیات و تامین انرژی به گلوکز احتیاج دارند. به طور مثال اندام هایی مانند گلبول های قرمز، گلبول های سفید، قرنیه، لنز و شبکیه چشم از گلوکز برای تامین انرژی استفاده می کنند.

اما برخی اندام ها برای تامین انرژی خود از دیگر مولکول ها استفاده می کنند. به طور مثال روده کوچک با این که مسئول هضم و جذب گلوکز می باشد، انرژی خود را از مولکول گلوکامین تامین می کند که در این صورت قند بیشتری برای دیگر اندام ها باقی می ماند.

نقش سازمانی گلوکز:

گلوکز در بدن تنها نقش تامین انرژی را ندارد، بلکه بدن از گلوکز در کنار سایر مواد، اقدام به تولید مولکول های ساختاری مهمی می کند.

به طور مثال کلاژن گلیکوپروتئین از پروتئین و گلوکز تشکیل شده است. کلاژن یک مولکول ساختاری مهم است که در پوست، ماهیچه ها، استخوان ها و دیگر اندام ها یافت می شود. برخی از گلیکوپروتئین ها نیز در توسعه و حفظ اعصاب بدن نقش اساسی دارند.

نقش سازمانی گلوکز:
نقش سازمانی گلوکز:

علائم دیابت نوع 1 چیست؟

حال که با نقش گلوکز در بدن و اختلالات پانکراس آشنا شدید، بهتر است علائم دیابت نوع 1 را نیز شناسایی کنید تا در صورت بروز هر یک از این علائم، فورا به دکتر سلیمی مراجعه نمایید. مراجعه زود هنگام به دکتر سلیمی می تواند از پیشرفت بیماری و اثرات مخرب آن جلوگیری نماید.

  • مشکل در دید
  • تکرر ادرار
  • احساس گرسنگی شدید و دائمی
  • احساس خستگی و ضعف
  • احساس تشنگی بیش از حد
  • کاهش وزن ناگهانی
  • تغییرات در خلق و خو

دلایل ایجاد دیابت نوع 1 چیست؟

علت دقیق دیابت نوع 1 مشخص نیست اما متخصصان احتمال می دهند که آسیب دیدگی پانکراس بر اثر سیستم ایمنی بدن باشد. یعنی سیستم ایمنی به اشتباه سلول های تولید کننده هورمون انسولین را مورد هدف قرار می دهد و از بین می برد.

دلایل ایجاد دیابت نوع 1 چیست؟
دلایل ایجاد دیابت نوع 1 چیست؟

یکی دیگر از احتمالات بروز دیابت نوع 1، ورود برخی ویروس ها به بدن می باشد. با این حال موارد زیر نیز در بروز دیابت نوع 1 دخیل هستند:

  • ژنتیک
  • منطقه آب و هوایی
  • سابقه خانوادگی
  • سن

عوارض دیابت نوع 1 چیست؟

با توجه به عوارض جدی این بیماری، درمان دیابت نوع یک در کانادا اهمیت زیادی پیدا می کند. وجود قند اضافی در بدن آسیب های جدی به بافت های مختلف بدن می زند.

قند اضافی کم نیز به خودی خود آثار منفی روی بافت ها می گذارد. به همین دلیل ضروری است که قند همیشه در یک محدوده نرمالی باشد. شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید راه حل های تنظیم قند خون را شناسایی نمایید.

افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند، لازم است بدانند که در صورت عدم کنترل قند خون، به عارضه های زیر دچار خواهند شد:

فشار خون بالا

فشار خون یکی از مشکلات شایع بیماری دیابت می باشد. در اثر وجود قند زیاد در جریان خون، احتمال انسداد رگ ها افزایش می یابد. در این صورت فشار خون افزایش می یابد تا روند جریان خون را عادی کند. افراد مبتلا به دیابت باید عوامل موثر بر افزایش فشار خون نظیر استرس و مصرف نمک را کنار بگذارند.

بیماری قلبی و عروقی

وجود قند زیاد در مسیر رگ ها سبب آسیب دیدگی عروق و بروز بیماری های قلبی می گردد. دیابت سبب می شود تا میزان کلسترول بد و تری گلیسرید در بدن افزایش یابد که در نتیجه منجر به انسداد عروق می گردد.

در اثر انسداد عروق، نارسایی خون به قلب اتفاق می افتد. در این صورت زمینه برای بروز بیماری ها و حملات قلبی فراهم خواهد شد.

به همین دلیل است که گفته می شود افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت های ویژه ای نسبت به قلب خود داشته باشند. برای پیشگیری از تشدید بیماری های قلبی، این افراد باید مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارند و سعی کنند وزن خود را در محدوده نرمالی نگه دارند.

بیماری قلبی و عروقی
بیماری قلبی و عروقی

سکته مغزی

در اثر انسداد عروق که مشکل شایع بیماری دیابت است، احتمال سکته مغزی نیز افزایش خواهد یافت. دیابت می تواند لخته های خونی در رگ های مغز ایجاد کند. با توجه به مشکلات قلبی و مغزی که دیابت ایجاد می کند، درمان دیابت نوع یک در کانادا اهمیت پیدا می کند.

مشکلات بینایی

قند موجود در رگ های خونی سبب آسیب دیدن رگ های کوچک خونی در چشم ها می گردد. در این صورت احتمال بروز گلوکوم، آب مروارید و رتینوپاتی دیابتی وجود دارد.

در اثر گلوکوم، فشار مایعات چشم افزایش می یابد. آب مروارید نیز سبب کدر شدن عدسی چشم می گردد. در این شرایط بیمار دچار تاری دید می شود و ممکن است به تدریج بیمار، بینایی خود را از دست بدهد.

برای پیشگیری از بروز چنین عارضه ای، بیمار باید میزان قند خون را به صورت مرتب چک کند و در فواصل زمانی منظمی به چشم پزشک مراجعه کند تا جلوی آسیب دیدگی ها گرفته شود.

زخم پای دیابتی

زخم پا و قطع پا در اثر بیماری دیابت، یکی از عوارض جدی و خطرناک این بیماری می باشد. زمانی که مقدار زیادی قند در رگ ها وجود دارد، عملکرد سیستم گردش خون دچار اختلال می شود. به همین دلیل جریان خون در پاها کاهش می یابد.

در صورتی که در پاها زخم کوچکی ایجاد شود، به دلیل کاهش خونرسانی به پاها، روند التیام زخم ها با دور بسیار کند انجام می گیرد. در این شرایط زخم عفونت کرده و در صورت عدم پیشگیری، عفونت ها به مغز استخوان می رسند.

در نتیجه پزشک برای پیشگیری از عفونت ها مجبور به قطع عضو خواهد بود. افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت های ویژه ای نسبت به پاهای خود داشته باشند تا جلوی بروز این عارضه گرفته شود.

زخم پای دیابتی
زخم پای دیابتی

نوروپاتی

وجود قند اضافی در جریان خون سبب آسیب دیدگی اعصاب می گردد. چنین عارضه ای را نوروپاتی دیابتی می نامند. این نوع عارضه بیشتر در بیماران دیابت نوع 2 مشاهده می شود. نوروپاتی دیابتی سبب ایجاد مشکلاتی برای بیمار می گردد و بیشتر دست ها و پاها را تحت تاثیر قرار می دهد.

در اثر بروز این عارضه، بیمار علائم زیر را تجربه می کند:
  • بی حسی دست ها و پاها
  • سوزش دست ها و پاها
  • گزگز کردن دست ها و پاها
  • احساس درد در اندام های مختلف
  • تیرکشیدگی اندام ها
  • مشکلات بینایی
  • ضعف و خستگی
  • از دست دادن تعادل
  • بی اختیاری ادرار
  • اسهال
  • ایجاد حساسیت به لمس
  • اختلال در نعوظ مردان
  • خشکی واژن

آسیب کلیه

کلیه ها در بدن مواد زائد را تصفیه می کنند. قند اضافی موجود در خون سبب ایجاد اختلال در چنین فرایندی می شود. در این صورت کلیه ها دچار آسیب جدی خواهند شد. با آسیب دیدگی کلیه، دفع پروتئین خواهیم داشت.

برای جلوگیری از آسیب دیدگی بیشتر کلیه ها، بیماران باید حداقل سالی یک بار آزمایش ادرار بدهند تا سلامت کلیه ها بررسی گردد. کنترل قند خون از بروز چنین عارضه ای می تواند جلوگیری کند.

آسیب کلیه
آسیب کلیه

افسردگی

دیابت یکی از بیماری هایی است که مشکلات و عوارض زیادی را برای بیمار به وجود می آورد. بیمار باید به صورت دائم قند خون خود را کنترل کند و داروهای مختلفی را مصرف نماید. علاوه بر این لازم است تا در فواصل زمانی منظمی برای بررسی سلامت اندام های مختلف بدن به پزشک مراجعه نماید.

علاوه بر این، بیماران استرس زیادی را برای افزایش قند خون تحمل می کنند. چنین عواملی سبب می شود تا بیمار از زندگی خسته شود و امید خود را برای بهبودی از دست بدهد.

توصیه می شود بیماران برای انجام مشاوره به نزد روانشناس مراجعه کنند. بسیاری از افراد برای رهایی از افسردگی و دیگر عوارض دیابت به دنبال راه درمان دیابت نوع یک در کانادا هستند.

گاستروپارزی

قند اضافی موجود در خون باعث آسیب دیدگی عصب واگ، عصبی در دستگاه گوارش می شود. در نتیجه این فرایند، حرکت غذا و هضم آن دچار اختلال می شود.

در این صورت محتویات معده با تاخیر تخلیه می شود. به این بیماری و علائم حاصل از آن گاستروپارزی گفته می شود. در اثر تاخیر در تخلیه معده، بیمار علائم زیر را تجربه خواهد کرد:

  • اسپاسم معده
  • نفخ
  • کاهش اشتها
  • کاهش وزن ناگهانی
  • رفلاکس معده
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد و سوزش معده
گاستروپارزی
گاستروپارزی

آلزایمر

در اثر آسیب دیدگی رگ های مغزی به دلیل وجود قند خون اضافی در رگ ها، بیمار ممکن است دچار فراموشی شود. این عارضه نادر است اما بیماران برای تشخیص و پیشگیری از تشدید آن باید به دکتر سلیمی مراجعه کنند.

پوسیدگی دندان

وجود قند اضافه در رگ های تغذیه کننده دندان و لثه، سبب آسیب به این دو بافت می شود. در این شرایط دندان ها دچار پوسیدگی می شوند و احتمال بروز عفونت در لثه ها افزایش خواهد یافت.

پزشکان توصیه می کنند که افراد مبتلا به دیابت از خمیر دندان فلوراید دار استفاده کنند تا دندان ها کمتر دچار آسیب دیدگی شود. علاوه بر این لازم است که هر 6 ماه یک بار توسط دندانپزشک معاینه شوند.

آپنه خواب

آپنه خواب نیز یکی دیگر از عوارض دیابت به خصوص در افراد دچار چاقی می باشد. در این عارضه، عضلات گردن به صورت متناوب به استراحت می پردازد. در این صورت بیمار با گرفتگی تنفس از خواب بیدار می شود. علاوه بر این، بیمار در طی خواب خر و پف می کند. بیماران دیابتی با کاهش وزن می توانند آپنه خواب را درمان کنند.

عفونت های پوستی

بسیاری از بیماران دیابتی بیماری های پوستی نظیر عفونت قارچی، عفونت باکتریایی، عفونت مجاری ادرار و خارش شدید پوست را تجربه می کنند.

اما عفونت های قارچی در این بیماران شایع تر می باشد. اختلال در سیستم ایمنی بدن، مصرف داروهای تنظیم کننده قند خون و انباشته شدن پوست بر اثر چاقی، دلایلی بر ایجاد عفونت های قارچی و تشدید آن ها خواهند بود.

افراد مبتلا به عارضه های پوستی باید فورا به پزشک مراجعه کنند. با توجه به کاهش روند درمان زخم های پوستی، درمان باید هر چه سریع تر آغاز گردد تا از پیشرفت بیماری جلوگیری گردد.

عفونت های پوستی
عفونت های پوستی

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت نوع یک در کانادا هستید.

مشکل در روابط جنسی

افراد مبتلا به دیابت ممکن است در روابط جنسی خود نیز دچار مشکلاتی شوند. به خصوص اگر دیابت همراه با چاقی و اضافه وزن باشد، اختلال در نعوظ عارضه ای شایع خواهد بود.

در اثر وجود قند اضافی در بدن، تستوسترون کاهش خواهد یافت. علاوه بر این بیمار، مشکلات روانی را نیز تحمل می کند که در روابط جنسی او اختلال ایجاد می شود.

خون رسانی به آلت تناسلی بر اثر آسیب دیدگی رگ ها و اعصاب به درستی انجام نمی گیرد. زنان نیز در معرض مشکلات جنسی قرار دارند و به دلیل آسیب دیدگی عصب ها، در ارگاسم به مشکل برخواهند خورد.

تشخیص دیابت نوع 1

در ادامه مقاله درمان دیابت نوع یک در کانادا، به بررسی روش های تشخیص دیابت می پردازیم. دکتر سلیمی بعد از بررسی علائم در صورتی که به وجود قند اضافی در بدن مشکوک شود، با استفاده از آزمایش های زیر اقدام به تشخیص بیماری می کند.

آزمایش هموگلوبین A1C

به وسیله این آزمایش، میزان قند خون طی 2 الی 3 ماه گذشته بررسی می شود. در این آزمایش، میزان قند خون متصل به پروتئین حامل اکسیژن در گلبول های قرمز (هموگلوبین) اندازه گیری می گردد. در صورتی که این آزمایش در دسترس نباشد یا بیمار باردار باشد، از دیگر آزمایش ها استفاده می گردد.

آزمایش قند خون تصادفی

در این آزمایش، خون به صورت تصادفی در زمان های مختلف گرفته می شود و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد.

آزمایش قند خون ناشتا

این آزمایش علاوه بر اندازه گیری قند خون، به بررسی آنتی بادی و وجود کتون ها نیز می پردازد.

تست تحمل گلوکز

در این آزمایش، قند خون قبل و بعد از نوشیدن مایع حاوی گلوکز اندازه گیری می شود. برای انجام آزمایش تست تحمل گلوکز، لازم است که بیمار ناشتا باشد. میزان قند طی چند مرحله اندازه گیری می شود.

تست تحمل گلوکز
تست تحمل گلوکز

نتایج حاصل از آزمایش قند خون

تفسیر آزمایش قند خون به صورت زیر می باشد:

آزمایش گلوکز ناشتا:

کمتر از 100 mg/dl = نرمال

بین 100  تا 125 = پیش دیابت

بیشتر از 126 mg/dl = دیابت

آزمایش گلوکز تصادفی:

کمتر از 140 mg/dl = نرمال

بین 140 تا 199 = پیش دیابت

بیشتر از 200 mg/dl = دیابت

تست AC1:

کمتر از 5.7 درصد = نرمال

بین 5.7 تا 6.4 درصد = پیش دیابت

بیشتر از 6.5 درصد = دیابت

تست تحمل گلوکز خوراکی:

کمتر از 140 mg/dl = نرمال

بین 140 تا 199 = پیش دیابت

بیشتر از 200 mg/dl = دیابت

کتواسیدوز دیابتی چیست؟

بسیاری از افرادی که قصد درمان دیابت نوع یک در کانادا را دارند، در مورد عرضه کتواسیدوز دیابتی از دکتر سلیمی سوال می کنند. در این بخش به توضیح این عارضه دیابتی خواهیم پرداخت.

زمانی که پانکراس به درستی نمی تواند انسولین ترشح کند، بدن شروع به تجزیه چربی می کند. با تجزیه چربی ها، اسیدهایی در جریان خون بروز پیدا می کنند.

این اسیدها کتون نام دارند که در صورت عدم کنترل و درمان، منجر به کتواسیدوز دیابتی می گردد. این عارضه در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 بیشتر از دیابت نوع 2 دیده می شود.

زیرا سطح انسولین در دیابت نوع 1 بسیار کاهش می یابد که در نتیجه سبب تجزیه بیشتر چربی و آزاد سازی اسید در خون می گردد. کتواسیدوز دیابتی می تواند اولین علامت دیابت نوع 1 باشد.

در صورتی که به دیابت نوع 1 مبتلا هستید، بهتر است با علائم و عوارض کتواسیدوز آشنا شوید تا در صورت مواجهه با آن، به پزشک مراجعه کنید و مراقبت های فوری پزشکی را انجام دهید.

درمان دیابت نوع یک در کانادا برای جلوگیری از عوارض این بیماری بسیار موثر می باشد. اما شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید با عوارض و علائم ناشی از این بیماری نیز آشنایی کامل داشته باشید.

کتواسیدوز دیابتی چیست؟
کتواسیدوز دیابتی چیست؟

علت ایجاد کتواسیدوز دیابتی چیست؟

در اثر کمبود انسولین در بدن، عارضه های زیر به وجود می آیند که زمینه ساز ایجاد کتواسیدوز دیابت خواهند بود:

  • تجزیه خیلی سریع چربی
  • ایجاد مقدار زیادی قند توسط کبد
  • عدم جذب گلوکز برای تامین انرژی

کتون ها زمانی به وجود می آیند که بدن چربی ها را تجزیه کرده است. زمانی که کتون ها بین وعده های غذایی خیلی سریع تولید می شوند، در ادرار و خون تجمع پیدا خواهند کرد و با اسیدیته خون خیلی سریع سمی می شوند. چنین فرایندی را کتواسیدوز دیابت می نامند.

کتواسیدوز دیابتی بر اثر عوامل زیر به وجود می آید:

  • وجود برخی بیماری ها مانند افزایش هورمون آدرنالین، افزایش کورتیزول، پنومونی و عفونت ادراری
  • انسولین درمانی و عدم دریافت میزان دوز مورد نیاز
  • آسیب های جسمی و عاطفی
  • سکته قلبی و مغزی
  • مصرف دخانیات و الکل
  • مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ادرار آور

عوامل خطر کتواسیدوز دیابتی

این بیماری در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و عدم مصرف منظم دوز انسولین به وجود می آید. برخی از عوامل زیر خطر ابتلا به این عارضه را افزایش خواهند داد:

  • مصرف سیگار
  • استرس زیاد
  • تب بالا
  • دیابت زیر 19 سال
  • مصرف زیاد الکل

علائم کتواسیدوز دیابتی چیست؟

زمانی کتواسیدوز در بدن اتفاق می افتد که علائم آن به سرعت و گاهی طی 24 ساعت ظهور پیدا خواهند کرد. گاهی این علائم می توانند نشان از بیماری دیابت بدهند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تکرر ادرار
  • حالت تهوع و استفراغ
  • ایجاد بوی میوه در دهان
  • احساس تشنگی زیاد
  • ضعف و خستگی
  • سرگیجه
  • درد شکم

کتواسیدوز دیابتی از طریق آزمایش خون و ادرار قابل تشخیص است. وجود قند زیاد در آزمایش خون و بالا بودن سطح کتون در ادرار نشان از کتواسیدوز می دهد.

بیماران مبتلا به دیابت باید قند خون و کتون خود را به صورت مکرر بررسی کنند تا علائم بروز کتواسیدوز دیابتی به سرعت شناسایی شود. با توجه به علائم و عوارض کتواسیدوز، درمان دیابت نوع یک در کانادا اهمیت زیادی پیدا می کند.

علائم کتواسیدوز دیابتی چیست؟
علائم کتواسیدوز دیابتی چیست؟

عوارض کتواسیدوز دیابتی چیست؟

عدم درمان کتواسیدوز می تواند عوارض زیر را پی داشته باشد:

هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی به معنای قند خون پایین است. کتواسیدوز سبب هیپوگلیسمی و عوارض و علائم حاکی از آن خواهد شد.

کاهش پتاسیم

برای درمان کتواسیدوز لازم است که بیمار مایعات و انسولین استفاده کند که در نهایت سبب افت پتاسیم در بدن او خواهد شد. با کاهش پتاسیم، سلامت قلب، ماهیچه ها و اعصاب تهدید خواهند شد.

التهاب مغزی

تنظیم سریع قند خون می تواند روی سلامت مغز تاثیر بگذارد و سبب التهاب مغز بشود. این عارضه بیشتر در کودکان دیابتی مشاهده می شود. کتواسیدوز دیابتی در نهایت می تواند سطح هوشیاری را از بین ببرد.

کتواسیدوز به حدی خطرناک است که ممکن است فرد دچار مرگ بشود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد به فکر درمان دیابت نوع یک در کانادا هستند.

درمان دیابت نوع یک

شاید از خودتان سوال کنید که درمان دیابت نوع یک در کانادا چرا از اهمیت زیادی برخوردار است؟ ابتلا به دیابت نوع 1 پایان زندگی نیست.

بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 عمر طولانی و زندگی با کیفیتی داشته اند و در کنار درمان درست توانسته اند سال ها در کنار عزیزان خود زندگی کنند.

کلید اصلی درمان دیابت نوع 1 نگه داشتن قند خون در محدوده ای نرمال است. دیابت نوع 1 تا چندی پیش درمان قطعی نداشت اما امروزه به واسطه سلول های بنیادی، این امر امکانپذیر شده است.

درمان دیابت نوع یک در کانادا و دیگر کشورهای جهان به این صورت است که پزشک برای جذب گلوکز، انسولین تجویز می کند تا بیمار به صورت روزانه آن را تزریق نماید. در کنار تزریق انسولین، بیمار باید داروهایی را نیز مصرف کند که در ادامه به بیان کامل آن ها خواهیم پرداخت.

زمانی که پزشک درمان با تزریق انسولین را آغاز می کند، باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

زمان شروع اثر: مدت زمانی که انسولین وارد جریان خون شده و شروع به تجزیه گلوکز می کند.

زمان اوج اثر: زمانی که انسولین بیشترین اثرگذاری را روی تنظیم گلوکز می کند.

مدت زمان اثر: مدت زمانی که اثرات انسولین بعد از تزریق باقی می ماند.

زمانی که پزشک درمان با تزریق انسولین را آغاز می کند، باید به موارد زیر دقت داشته باشید:
زمانی که پزشک درمان با تزریق انسولین را آغاز می کند، باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

انواع انسولین تزریقی

انسولین ها با توجه به مکانیسم اثری که دارن،د به سه نوع زیر تقسیم بندی می شوند:

انسولین سریع الاثر:

زمان اثر این نوع انسولین 15 دقیقه بعد از تزریق است. 1 ساعت بعد به اوج اثرگذاری خود می رسد. بین 2 الی 4 ساعت نیز مدت زمان اثر آن می باشد.

انسولین رگولار یا کوتاه اثر:

اثر گذاری این انسولین 30 دقیقه بعد از تزریق اتفاق می افتد. بین 2 الی 3 ساعت بعد به اوج اثرگذاری خود می رسد. مدت زمان اثر این انسولین بین 3 تا 6 ساعت است.

انسولین با اثر متوسط:

این انسولین بعد از 2 الی 4 ساعت بعد از تزریق وارد خون می شود. زمان اوج اثر آن بین 4 تا 12 ساعت و مدت ماندگاری آن بین 12 تا 18 ساعت می باشد.

انسولین با اثر طولانی:

زمان اثر گذاری این انسولین طولانی تر از دیگر انسولین ها است و تاثیر آن به مدت 24 ساعت خواهد بود.

انواع روش تزریق انسولین در بدن

همان طور که می دانید، پزشکان برای درمان دیابت نوع یک در کانادا و دیگر کشورهای جهان از تزریق انسولین استفاده می کنند. دکتر سلیمی، تزریق انسولین را با دو دوز انسولین آغاز می کند و به مرور تعداد دفعات تزریق در طی روز را افزایش می دهد.

انسولین در ظرف مخصوصی به نام ویال نگهداری می شود. بیمار باید مایع انسولین را از طریق سوزن سرنگ از ویال خارج کرده و به رگ های خونی تزریق کند.

تزریق انسولین با چند روش انجام می گیرد. در گذشته بیشتر از سرنگ استفاده می شد اما امروزه قلم انسولین کار را برای بیماران راحت تر کرده است. با این حال هنوز سرنگ مورد استفاده مبتدیان قرار می گیرد. در زیر به معرفی انواع روش های تزریق انسولین و مزایا و معایب هر یک خواهیم پرداخت.

سرنگ انسولین

تزریق انسولین از طریق سرنگ معمولی راحت ترین راه تزریق انسولین می باشد. به همین دلیل بیماران مبتدی ترجیح می دهند که از این روش استفاده کنند. هزینه این نوع تزریق نسبت به سایر روش ها به صرفه تر است. با این حال به نسبت روش های دیگر، معایب بیشتری دارد.

سرنگ انسولین
سرنگ انسولین

پمپ انسولین

این نوع انسولین دارای یک کاتتر و یک سوزن می باشد که سوزن آن در فواصل زمانی منظمی باید تعویض گردد. این نوع تزریق برای افراد مبتدی نیز که با تزریق آشنایی ندارند، مناسب است.

پمپ انسولین دکمه مخصوصی دارد که بیمار با فشار دادن دوز تنظیم شده، انسولین را به خود تزریق می کند. از مزایای این روش می توان به تنظیم دقیق دوز تزریقی اشاره کرد.

قلم انسولین

دستگاه قلم نوری تقریبا مشابه سرنگ عمل می کند. با این تفاوت که پزشک یا بیمار میزان دوز تزریقی را به طور دقیق می توانند مشخص کنند. دوز تزریقی انسولین در کارتریج های مخصوصی جایگذاری می شوند. بیمار در هر بار تزریق فقط باید کارتریج ها را تعویض کند.

قلم انسولین
قلم انسولین

درمان دیابت نوع 1 با دارو

همان طور که بیان شد، برای درمان دیابت نوع یک در کانادا و دیگر کشورها در کنار تزریق انسولین، دارو نیز تجویز می شود. مصرف دارو در واقع مکملی برای تزریق انسولین است.

مصرف دارو زمانی آغاز می شود که بیمار نتواند با برنامه رژیمی خاصی قند خون خود را کنترل کند. دکتر سلیمی داروها را برای افزایش عملکرد انسولین تزریق شده و از بین بردن مقاومت سلول های بدن نسبت به انسولین تجویز می کند. ضروری است که بیمار در کنار تزریق انسولین، به مصرف این داروها نیز اهمیت ویژه ای بدهد.

از جمله داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت نوع 1 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سولفونیل اوره ها (مانند گلی بن کلامید)

این کلاس داروها می توانند بر فرایند تولید انسولین در پانکراس اثر بگذارند. علاوه بر این به جذب قند در خون کمک شایانی می کنند. مصرف این نوع داروها معمولا عوارضی را به وجود نمی آورد

اما در افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی، باید با احتیاط مصرف گردد. اثرات داروی سولفونیل اوره در اثر چاقی از بین می رود. به همین دلیل است که پزشکان توصیه می کنند برای درمان دیابت و موثر واقع شدن داروها، باید وزن خود را کاهش دهید. در خصوص کاهش وزن برای درمان دیابت، می توانید مشاوره های تخصصی از دکتر سلیمی دریافت کنید.

لطفا از پست میزان قند خون در دیابت نوع 2 دیدن کنید.

بی گوانیدین ها

کلاس بی گوانیدین ها مانند متفورمین حساسیت سلول های بدن نسبت به انسولین را کاهش می دهد. در این صورت مقاومت بدن نسبت به انسولین از بین خواهد رفت. مصرف این دارو می تواند سبب کاهش وزن در بیماران گردد. از این رو این دارو برای افرادی با وزن زیاد مشکلی ندارد. اما در افراد با وزن کم سبب لاغری بیش از حد می شود.

 

درمان جراحی دیابت نوع 1

درمان دیابت نوع یک در کانادا ممکن است از طریق انجام جراحی یعنی پیوند پانکراس و جزایر پانکراس صورت بگیرد. این نوع روش درمان معایبی دارد.

از جمله این که بیمار باید به صورت مرتب داروهای مهارکننده سیستم ایمنی برای جلوگیری از دفع پیوند و جلوگیری از خرابی سلول های جزایر پانکراس مصرف کند که این امر سبب تداخل در عملکرد سایر اندام ها خواهد شد. به همین دلیل تنها افراد زیر کاندید مناسب برای پیوند پانکراس می باشند:

  • بیماری که نیاز به پیوند کلیه داشته باشد، می تواند پیوند پانکراس انجام دهد.
  • بیماری که به صورت مکرر به کتواسیدوز مبتلا می شود.
  • بیماری که به صورت مکرر هیپوگلیسمی را تجربه می کند.

همچنین می توانید با مطالعه مقالات زیر اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید:

درمان قطعی دیابت با سلول های بنیادی

با استفاده از رعایت رژیم غذایی، تزریق منظم انسولین و مصرف داروهای تجویز شده تا حدود زیادی می توان قند خون در بدن را کنترل نمود و از بروز عوارض ناشی از آن جلوگیری کرد.

به همین دلیل ممکن است اصولا نیازی به درمان دیابت نوع یک در کانادا نباشد. در ایران نیز متخصصان ماهر و با تجربه ای مانند دکتر سلیمی به راحتی می توانند دیابت نوع یک را کنترل کنند. با این حال برخی از بیماران تمایل به انجام درمان در کانادا دارند.

امروزه راه حل ساده تری برای درمان دیابت ابداع شده است. ممکن است با استفاده از سلول های بنیادی و بتای خود بیمار، بتوان درمان قطعی دیابت نوع 1 را انجام داد. هورمون های تولید شده از این سلول ها می توانند به فرایند بهبودی دیابت نوع 1  و درمان قطعی آن کمک کنند.

محققان و دانشمندان توانسته اند سلول های بنیادی را از سلول های پوستی بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 استخراج کنند و آن ها را به سلول های ips تبدیل کنند.

این نوع سلول ها، سلول های خامی هستند که محققان می توانند آن ها را به هر شکلی در بدن تبدیل کنند. یعنی متخصصان می توانند این سلول ها را به هورمون های انسولین تبدیل کنند و از این طریق فرایند جذب گلوکز در بدن را به انجام برسانند.

درمان دیابت نوع 1 از طریق سلول های بنیادی روی موش های مبتلا به دیابت انجام شده است

درمان دیابت نوع 1 از طریق سلول های بنیادی روی موش های مبتلا به دیابت انجام شده است. جالب است بدانید که دیابت این موش ها از طریق سلول های بنیادی به درمان قطعی رسیده است.

این تحقیقات فعلا روی بدن موش ها آزمایش شده است و هنوز به مرحله انسانی نرسیده است. اما اگر این روش برای انسان ها نیز موثر واقع شود، می توان گفت که به درمان قطعی دیابت دست خواهیم یافت. شما تا زمان تکمیل تحقیقات و عملی کردن آن باید همچنان به تزریق انسولین و مصرف داروهای خود توجه ویژه ای داشته باشید.

درمان دیابت نوع 1 از طریق سلول های بنیادی روی موش های مبتلا به دیابت انجام شده است
درمان دیابت نوع 1 از طریق سلول های بنیادی روی موش های مبتلا به دیابت انجام شده است

روش های کمک کننده کنترل دیابت نوع 1

در ادامه مقاله درمان دیابت نوع یک در کانادا، باید گفت که شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید روش های کنترل قند خون را به خاطر بسپارید تا در صورت بروز هاپیرگلیسمی بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید.

دیابت نوع 1 در صورتی که درمان و کنترل نگردد، عوارض بسیار جدی و در نهایت مرگ را در بر خواهد داشت. منظور از کنترل دیابت نوع 1 این است که میزان قند خون را در محدوده نرمالی نگه دارید.

علاوه بر این در کنار تزریق انسولین و مصرف دارو باید به رژیم غذایی و فعالیت های ورزشی خود اهمیت زیادی بدهید. افراد مبتلا به دیابت، ضروری است که چند مرتبه در روز قند خون خود را با استفاده از دستگاه خانگی بررسی کنند. بیماران باید بین غذا، ورزش و داروهای مصرفی خود تعادلی را برقرار کنند.

توجه به قند خون

همان طور که بیان شد، علاوه بر این که قند خون بالا سبب بروز عوارضی می گردد، قند خون پایین نیز علائم و عوارض خاص خود را بر جای می گذارد. بسیار مهم است که شما اطلاعات کاملی در خصوص اقدامات لازم برای افت قند خود داشته باشید.

در بررسی های روزانه سطح قند خون، ممکن است با افت قند خون مواجه شوید. گاهی نیز در اثر افزایش زیاد قند خون ممکن است دچار کتواسیدوز شوید که لازم است سریعا و به صورت اورژانسی به دکتر سلیمی مراجه کنید.

توجه به قند خون
توجه به قند خون

کنترل وزن

مسئله بسیار مهم در بیماری دیابت نوع 1، وزن می باشد. افزایش وزن و چاقی تاثیر زیادی در ایجاد، پیشرفت و بروز عوارض دیابت نوع 1 دارد. افراد با کم کردن وزن خود می توانند جلوی پیشرفت دیابت را بگیرند و به روند درمان کمک شایانی بکنند. علاوه بر این، سلامت قلب و عروق نیز تضمین می گردد.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ضروری است که در مدت کوتاهی وزن زیادی را از دست بدهند تا از عوارض این بیماری جان سالم به در ببرند.

دکتر سلیمی راهکارهای خوبی برای کاهش وزن سریع در اختیار بیماران قرار می دهد. به همین دلیل است که بسیاری از بیماران برای درمان دیابت نوع یک به دکتر سلیمی مراجعه می کنند.

تاثیر فعالیت های بدنی بر دیابت نوع 1

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید از یک برنامه غذایی خاص پیروی کنند. دکتر سلیمی در کنار تجویز برنامه رژیم غذایی، فعالیت بدنی و ورزش های منظمی را مناسب و سازگار با بدن بیماران نیز تجویز می کند.

میزان و نوع فعالیت های ورزشی در نظر گرفته شده بسته به عواملی چون وضعیت بیمار، میزان پیشرفت بیماری، تناسب اندام، سن، فرایند درمان و داروهای مصرفی بیمار دارد.

ورزش در کنترل و عدم پیشرفت بیماری دیابت نوع 1 بسیار تاثیر گذار است. به همین دلیل پزشکان و متخصصان، تاکید فراوان بر فعالیت های ورزشی بیماران دیابتی دارند.

ورزش برای افراد مبتلا به دیابت باید با احتیاط انجام شود. زیرا ممکن است دچار هیپوگلیسمی شوند. بیماران نباید به مدت دو روز متوالی ورزش کنند. میزان ورزش در هفته باید 150 دقیقه باشد.

ورزش های هوازی گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت می باشد. اما نکته بسیار مهم در مورد دیابت و ورزش این است که باید کنترل قند خون در نظر گرفته شود.

زیرا میزان گلوکز با انجام ورزش، تغییرات زیادی می کند. در حین ورزش، بدن شروع به استفاده از انسولین کرده و گلوکز را با سرعت بیشتری جذب بدن می کند.

تاثیر فعالیت های بدنی بر دیابت نوع 1
تاثیر فعالیت های بدنی بر دیابت نوع 1

پیشنهادهای ورزشی برای دیابتی ها

شما حتی با انجام درمان دیابت نوع یک در کانادا، باید فعالیت های ورزشی را در کنار درمان در نظر بگیرید. ورزش کردن علاوه بر حفظ سلامت بدن، به کاهش وزن در افراد چاق بسیار کمک می کند که همین امر سبب بهبود دیابت می شود.

در این بخش به معرفی برخی ورزش هایی می پردازیم که به دیابتی ها کمک می کند تا کنترل بهتری روی بیماری خود داشته باشند.

افراد مبتلا به دیابت باید از انجام ورزش های سنگین و ورزش هایی که سبب ایجاد خستگی و بی حالی می شوند، پرهیز نمایند. از جمله ورزش های مفید برای افراد مبتلا به دیابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش های تیمی نظیر والیبال، بدمینتون، تنیس، بسکتبال
  • شنا
  • پیاده روی
  • دوچرخه سواری

عادات غذایی مضر برای دیابتی ها

همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، افراد مبتلا به دیابت در کنار روش های درمانی نظیر تزریق انسولین و مصرف دارو باید به تغذیه خود نیز اهمیت ویژه ای بدهند.

در واقع از طریق تغذیه است که میزان قند خون افزایش یا کاهش می یابد. تغییر و اصلاح سبک زندگی تاثیر زیادی در کنترل دیابت دارد. برخی عادات غذایی روی دیابت اثر منفی دارد. به همین دلیل لازم است که عادات زیر را کنار بگذارید:

حذف صبحانه

به صورت کلی حذف وعده های غذایی در افراد مبتلا به دیابت جایز نیست. اما باید گفت که وعده صبحانه از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که اگر این وعده حذف شود، بیمار دچار افت شدید قند خون می شود.

با توجه به این که بیمار انسولین تزریق می کند و داروهای کنترل کننده قند خون را مصرف می کند، با حذف وعده صبحانه، هیپوگلیسمی اتفاق می افتد.

بیماران باید حداقل یک میان وعده کوچک را در وعده صبحانه مصرف نمایند. در صورتی که اشتهای کمی برای خوردن صبحانه دارید، حتما یک چیز سبک مانند تخم مرغ آب پز، ماست و … میل نمایید.

حذف صبحانه
حذف صبحانه

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت نوع یک در کانادا هستید.

زیاده روی در مصرف چربی های اشباع

طبق گزارشات منتشر شده از محققان و متخصصان، در صورتی که افراد مبتلا به دیابت در مصرف چربی های اشباع زیاده روی کنند، مقاومت بدن نسبت به انسولین افزایش می یابد.

به همین دلیل ضروری است تا از مصرف غذاهای حاوی چربی های اشباع پرهیز کنید. غذاهای آماده و فست فودی سرشار از چربی های اشباع می باشند.

غذاهای دارای چربی غیر اشباع را جایگزین چنین غذاهایی کنید. غذاهای با چربی غیر اشباع سبب نابودی مقاومت بدن نیز می شوند. چربی های غیر اشباع، چربی کبد را نیز از بین می برند.

روغن زیتون، روغن مغزیجات و دانه ها سرشار از چربی های غیراشباع می باشند. با توجه کردن به چربی های مصرفی، میزان کلسترول بد و تری گلیسرید را نیز کاهش خواهید داد.

مصرف زیاد گوشت قرمز

مصرف زیاد گوشت قرمز به صورت کلی برای بدن مضر است. مصرف زیاد گوشت قرمز روی دیابت نیز تاثیر منفی دارد. یعنی سبب عدم تعادل در میزان گلوکز می شود.

مصرف زیاد این نوع ماده غذایی در ایجاد دیابت نوع 2 موثر است. علاوه بر این، سلامت قلب و عروق را نیز تهدید می کند. بنابراین مصرف زیاد گوشت قرمز و فراورده های آن را کنار بگذارید.

مصرف زیاد گوشت قرمز
مصرف زیاد گوشت قرمز

عدم تعادل در وعده های غذایی

برخی افراد در وعده های غذایی خود تعادلی در نظر نمی گیرند. به طور مثال بعضی روزها به صورت مکرر به مصرف زیاد کربوهیدرات می پردازند.

یا رژیم غذایی سبزیجات را پیش می گیرند و چربی بسیار کمی مصرف می کنند. ضروری است که افراد مبتلا به دیابت تمام گروه های غذایی را به صورت متعادل مصرف کنند.

در غیر این صورت دچار هیپوگلیسمی یا هایپرگلیسمی خواهند شد. یک وعده متعادل باید فرد را سیر کند و در عین حال مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین نماید. برای متعادل سازی وعده های غذایی به دکتر سلیمی مراجعه کنید.

دکتر سلیمی برنامه غذایی مخصوصی برای بیماران دیابتی طراحی می کند تا علاوه بر دریافت تمام گروه های غذایی، مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین گردد.

فاصله زیاد میان وعده های غذایی

افراد دیابتی باید در زمان معین، اقدام به خوردن وعده غذایی خود نمایند. با توجه به این که این افراد انسولین تزریق می کنند و دارو مصرف می نمایند، در صورت تاخیر در خوردن وعده اصلی، ممکن است دچار افت قند خون و عوارض ناشی از آن بشوند. فاصله انداختن زیاد بین وعده های غذایی برای دیابتی ها ضررهای زیادی دارد.

در صورتی که این امر به صورت مکرر تکرار شود و افت قند خون در نظر گرفته نشود، بیمار علائمی مانند سرگیجه، بی حالی و حتی بیهوشی را تجربه خواهد کرد.

در نهایت احتمال ایجاد تشنج، کما و مرگ افزایش خواهد یافت. افراد مبتلا به دیابت به دلیل مصرف دارو باید همیشه یک خوراکی شیرین همراه خود داشته باشند تا در صورت احساس علائم افت قند خون، آن را مصرف کنند.

فاصله زیاد میان وعده های غذایی
فاصله زیاد میان وعده های غذایی

مصرف غلات سفید

افراد مبتلا به دیابت باید به شاخص گلیسمی غذاهایی که مصرف می کنند، دقت زیادی داشته باشند. به طور مثال غلات سفید و فراورده های آن سبب افزایش مقاومت بدن نسبت به انسولین می شوند.

بهتر است مصرف محصولات حاصل از آرد سفید و قندهای اضافی را کاهش دهید. سعی کنید میان وعده های سالم و فیبردار را جایگزین چنین غذاهایی کنید تا علاوه بر کنترل دیابت، سلامت بدن حفظ شود.

عدم توجه به قند خون بعد از ورزش

همان طور که در قسمت قبلی بیان کردیم، ورزش میزان گلوکز در بدن را بسیار کاهش می دهد. برخی افراد مبتلا به دیابت بعد از ورزش، قند خون خود را بررسی نمی کنند و توجهی به مصرف میان وعده برای جبران گلوکز ندارند.

در این شرایط احتمال افت قند خون و عوارض ناشی از آن افزایش می یابد. شما لازم نیست که حتما بعد از ورزش میان وعده میل نمایید، بلکه ضروری است که ابتدا قند خون خود را چک کنید.

برخی از پزشکان به دیابتی ها توصیه می کنند یک قرص گلوکز همراه خود به تمرینات ورزشی ببرند تا در صورت کاهش افت قند خون، آن را مصرف نمایند.

نوشیدنی های حاوی گلوکز نیز برای جلوگیری از این عارضه مفید می باشند. در صورتی که بعد از ورزش حالتان بد می شود، لازم است با دکتر سلیمی جلسه مشاوره داشته باشید.

عدم توجه به قند خون بعد از ورزش
عدم توجه به قند خون بعد از ورزش

پرخوری

پرخوری و اضافه وزن در افراد مبتلا به دیابت، مقاومت بدن نسبت به انسولین را افزایش می دهد. به همین دلیل ضروری است که دیابتی ها مدیریت ویژه ای روی وزن خود داشته باشند.

در صورت داشتن اضافه وزن ممکن است لازم باشد تا میزان دوز مصرفی نیز افزایش یابد. در صورتی که دیابتی ها به دریافت کالری خود توجهی نداشته باشند و در وعده ها، کربوهیدارت زیادی را مصرف کنند، قند خون در زمان کوتاهی بسیار افزایش می یابد.

برای مشاهده تاثیر پرخوری بر دیابت، قند خون خود را 2 ساعت قبل و 2 ساعت بعد از پرخوری بررسی نمایید تا مضر بودن پرخوری بر دیابت را درک کنید.

برای کسب اطلاعات در این زمینه، به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.

خواب بلافاصله بعد از صرف شام

افراد مبتلا به دیابت باید فاصله زیادی بین شام و خواب خود در نظر بگیرند. عدم توجه به این موضوع سبب می شود تا میزان قند خون در صبح روز بعد بسیار افزایش یابد. زیرا بدن گلوکز را نمی تواند به صورت انرژی آزاد کند.

دیابتی ها باید وعده شام خود را سبک میل کنند. باید از غذاهایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات با پروتئین بدون چربی تغذیه نمایند. در صورتی که در انتهای شب احساس سیری می کنید، بهتر است میان وعده هایی مانند میوه و انواع دمنوش میل کنید و مصرف کربوهیدرات را کنار بگذارید. اما اگر احساس گرسنگی می کنید، به هیچ وجه وعده شام را حذف نکنید.

سخن پایانی

در این مقاله اطلاعات کاملی در خصوص دیابت نوع 1 در اختیار شما قرار دادیم و به روش های درمان و کنترل این بیماری اشاره داشتیم. در صورتی که دیابت نوع 1 به خوبی کنترل گردد، هیچ خطری برای جان انسان ندارد.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

یک پاسخ

  1. سلام خدمت شما امید است صحت مند باشید از معلومات شما متشکرم خداوند شمارا حفظ داشته باشد.
    من ۳۰ سال عمر دارم مدت ۹ سال می شود دیابت دارم و تلاش هم نمودم کنترل نمایم اما طوریکه متخصصین تاکید کردند کنترل ننمودم.
    در صورت که ورزش پیاده روی کوه گردی زیاد شود خطر افت قند موجود است؟
    در صورت که مجبور باشیم راه زیاد را باید پیاده طی نماییم ما چه آمادگی داشته باشیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید