درمان دیابت با بامیه

درمان دیابت با بامیه

درمان دیابت با بامیه
درمان دیابت با بامیه

در این مقاله، قصد داریم تا موضوع درمان دیابت با بامیه را بررسی نماییم. ما را همراهی نمایید.

شاید شما نیز بارها و بارها با عنوان مقاله رو به رو شده باشید، به خصوص اگر خود به بیماری دیابت مبتلا هستید یا در اطراف شما یک بیمار دیابتی وجود دارد. قطعا در مورد روش های درمان آن به دفعات جست و جو کرده و با انواع داروهای گیاهی، شیمیایی و خوراکی هایی که باعث کاهش قند خون می شوند، مواجه شده اید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان دیابت با بامیه می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

مقدمه

درمان دیابت با بامیه
درمان دیابت با بامیه

اما مسئله ای که در این میان وجود دارد، میزان نتیجه بخشی از داروهای مختلف است. طبیعتا هیچکدام از روش هایی که برای درمان دیابت یا بیماری های اینچنینی پیشنهاد می شوند، بدون مراجعه به پزشک نتیجه بخش نخواهند بود.

به عبارت دیگر حتی برای درمان های خانگی نیز بهتر است ابتدا به پزشک مراجعه کرده و وضعیت بیماری را بررسی کرد.

درمان دیابت با بامیه
درمان دیابت با بامیه

سپس اقدامات درمانی لازم را آغاز نمود. چون ممکن است روش انتخابی نتیجه عکس داشته باشد. اما درمان دیابت با بامیه جزو درمان های نسبتا بی خطر است.

اگر ساکن کانادا هستید، درمان دیابت نوع یک در کانادا را مطالعه کنید.

اینفوگرافیک درمان دیابت با بامیه

اینفوگرافیک درمان دیابت با بامیه
اینفوگرافیک درمان دیابت با بامیه

در ادامه با پاسخ به پرسش های زیر در مورد چگونگی درمان دیابت با بامیه و نحوه مصرف این ماده به این منظور صحبت خواهیم کرد.

درمان دیابت با بامیه

درمان دیابت با بامیه
درمان دیابت با بامیه

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید:

  1. درمان دیابت جدید
  2. داروی تقویتی برای افراد دیابتی
  3. درمان سریع دیابت
  4. جراحی افراد دیابتی
  5. درمان پیش دیابت

فهرست مطالب:

  1. بیماری دیابت چیست و چه تغییری در بدن ایجاد می کند؟
  2. انواع بیماری دیابت که افراد به آن مبتلا می شوند، به چه صورت است؟
  3. علل ابتلا به هر کدام از انواع دیابت چیست؟
  4. در صورت ابتلا به دیابت، احتمال بروز چه بیماری هایی بیشتر می شود؟
  5. تشدید علائم و نشانه های دیابت در چه شرایطی اتفاق می افتد؟
  6. برای درمان دیابت چه روش هایی وجود دارد؟
  7. بهترین راه درمانی بیماری دیابت کدام است؟
  8. اصول کلی تغذیه دیابتی ها باید به چه صورت باشد؟
  9. تغذیه در کنترل دیابت نوع یک چه تاثیری دارد و اثر بامیه بر این نوع دیابت چیست؟
  10. کالری مجاز روزانه مواد مختلف در صورت درمان دیابت با بامیه به چه صورت است؟
  11. بایدها و نبایدهای کلی تغذیه یک بیمار دیابتی در تمام روش های درمانی چیست؟
  12. کدام یک از مواد غذایی، کاهنده قند خون می باشند؟
  13. آیا درمان دیابت با بامیه امکانپذیر می باشد؟
  14. خواص بامیه در درمان دیابت چیست؟
  15. گیاه بامیه در دیگر بیماری ها به چه صورت عمل می کند؟
  16. برای درمان دیابت با بامیه، این گیاه را طبق چه قاعده ای باید استفاده کرد؟
  17. در چه صورت ممکن است مصرف بامیه ایجاد عارضه کند؟
  18. در مصرف بامیه برای درمان دیابت، به چه نکاتی باید توجه شود؟
  19. برای درمان دیابت با بامیه، در کدام وعده غذایی باید این ماده را مصرف کرد؟
  20. چقدر زمان می برد تا بامیه موجب کنترل قند خون شود؟
  21. نشانه های درمان دیابت با بامیه چیست؟
  22. آیا در زمان درمان دیابت با بامیه، نیاز به مصرف داروی به خصوصی نیز هست؟

 

بیماری دیابت چیست و چه تغییری در بدن ایجاد می کند؟

هنگامی که یک ناهنجاری در بخشی از بدن یا یکی از اندام ها اتفاق می افتد، معمولا تنش یا مشکلی در شرایط جسمی فرد ایجاد می شود. این ناهنجاری روال عادی زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و حتی گاهی موجب از کار افتادگی فرد می شود. به این گونه ناهنجاری ها در علم پزشکی بیماری گفته می شود. دیابت نیز نوعی از بیماری هاست که در اثر ناهنجاری در عملکرد غده پانکراس ایجاد می شود.

دیابت چیست؟

اولین گام حل یک مشکل، آشنایی با آن مشکل است. دیابت یکی از بیماری های رایج امروزی است که اکثر افراد به نوع خفیف یا مزمن آن مبتلا می شوند. دیابت یک بیماری داخلی است که در آن ترشح هورمون های بدن تحت تاثیر عوامل خاص، کم و زیاد می شوند و این کم و زیاد شدن به کاهش یا افزایش قند خون منتهی می شود.

در این بیماری دو اتفاق برای فرد رخ خواهد داد. یا انسولین در بدن تولید نمی شود که در نتیجه این مشکل برای جبران کمبود انسولین نیاز به تزریق آن پیدا می کند و یا انسولین در بدن وجود داشته اما سلول ها نمی توانند از آن استفاده کنند که در این حالت قند خون به دلیل وجود انسولین افزایش پیدا کرده و فرد ناچار است تا از غذاها و داروهای کاهنده قند خون استفاده کند.

اندام درگیر در بیماری دیابت

در بیماری دیابت، پانکراس یا لوزالمعده درگیر و دچار مشکل می شود. غده پانکراس با 4 نوع سلول وظایف خود را انجام می دهد. این سلول ها به ترتیب بتا، آلفا، دلتا و پلی پپتید نام دارند، سلول هایی که به بیماری دیابت مرتبط می باشند، سلول های بتا و سلول های آلفا هستند. سلول های بتا که تقریبا بیشترین بخش جزایر لانگرهانس در پانکراس را تشکیل می دهند، وظیفه ترشح انسولین در بدن را به عهده دارند.

این سلول ها حدود 70 درصد بخش لانگرهانس را تشکیل می دهند. سلول های آلفا که دومین گروه سلول های درگیر در بیماری دیابت می باشند، حدودا 20 درصد جزایر لانگرهانس را تشکیل می دهند و ترشح کننده گلوکاگون می باشند. اندازه این سلول ها بزرگتر از سلول های آلفاست.

انسولین قند خون را کاهش داده و باعث قند یا گلوکز توسط سلول ها می شود. اما گلوکاگون برعکس عمل کرده و در صورت کمبود قند خون موجب افزایش آن با استفاده از گلوکز ذخیره در بدن می شود. این دو هورمون، به خصوص انسولین که به مقدار بیشتری در بدن تولید می شود، نقش اصلی را در ابتلا به دیابت ایفا می کنند.

درمان دیابت، به عنوان یکی از بیماری های رایج امروزی کار ساده ای نیست. برای کنترل و درمان این بیماری الزامی است که روند درمان را زیر نظر یک پزشک متخصص انجام داد. از پزشکان خوب در این حوزه می توان دکتر سلیمی را نام برد.

اندام درگیر در بیماری دیابت
اندام درگیر در بیماری دیابت

انواع بیماری دیابت که افراد به آن مبتلا می شوند به چه صورت است؟

ابتلای بیماری دیابت موجب مشکلاتی می شود که یا فرد را ناچار به تزریق انسولین کرده یا با وجود تولید به اندازه انسولین، باید از راهکارهای دیگر قند خون بدن را کاهش دهد. این شرایط انواع بیماری دیابت را تشکیل می دهد. همچنین براساس علت ابتلا نیز دیابت را به انواع مختلفی تقسیم بندی می کنند. شناخت انواع دیابت به منظور شناسایی بهترین راه درمان الزامی است.

دیابت نوع یک

هر کدام از انواع دیابت سن ابتلای به خصوصی دارند. نوع اول دیابت، دیابتی است که فرد در آن ملزم به استفاده از انسولین است. در اولین نوع دیابت، بدن با کمبود انسولین مواجه می شود.

کمبود انسولین در اثر عدم توانایی بدن برای تولید انسولین به وجود می آید. در اغلب مبتلایان به این نوع دیابت، بیماری تا سن سی سالگی بروز می کند. سلول های بتای پانکراس در این نوع توانایی تولید انسولین را ندارند و سلول های آلفا به درستی کار می کنند.

عملکرد با اختلال سلول بتا موجب می شود که با وجود دریافت گلوکز غذا توسط سلول های آلفا و گلوکاگون ها، انسولین در بدن تولید نشده در نتیجه قند خون در بدن آزاد شده و از بدن دفع می شود. همان طور که گفته شد، این بیماری معمولا قبل از سی سالگی بروز می کند. به همین دلیل اغلب آن را بیماری مادرزادی می دانند.

دیابت نوع دو

بعد از سی سالگی، افرادی که مستعد ابتلای به دیابت باشند، به نوع دوم این بیماری مبتلا می شوند. دیابت نوع دو را دیابت بزرگسالی نیز می نامند. سن قطعی ابتلا به این بیماری مشخص نیست.

برخی بیماران در دهه سی زندگی به این بیماری مبتلا می شوند و در برخی بیماران، دیابت ممکن است در میانسالی یا پیری بروز کند. در دیابت نوع دو سلول انسولین در بدن به روال عادی انجام می شود.

به عبارت دیگر سلول های پانکراس به درستی انسولین تولید می کنند اما سلول های بدن، گیرنده دریافت قند خون خود را از دست می دهند. به علت وجود انسولین، قند خون در بدن باقی می ماند. تجمع گلوکز در قند خون و افزایش آن موجب بالا رفتن قند خون می شود.

دیابت در اثر عوامل خاص

بروز عادی نوع اول و دوم دیابت ممکن است دلایلی مانند ژنتیک، تغذیه و … داشته باشد. اما دیابت در شرایط دیگری نیز امکان بروز دارد.

به عنوان مثال در اثر ابتلا به برخی بیماری ها عملکرد اندام های بدن دچار مشکل می شود یا در زمان بارداری زنان که اختلالاتی در ترشح هورمون ها ایجاد می شود، قند خون بدن افزایش پیدا کرده و در نتیجه آن فرد به دیابت مبتلا می شود.

برای درمان این بیماری اولین اقدام، انتخاب پزشک مناسب است. دکتر سلیمی را می توان به عنوان یکی از بهترین پزشکان در این حوزه معرفی کرد.

دیابت در اثر عوامل خاص
دیابت در اثر عوامل خاص

علل ابتلا به هر کدام از انواع دیابت چیست؟

دیابت نوع یک و دو هر کدام علت ابتلای مجزایی دارند. در درمان بیماری و شدت درگیری بیمار، علت ابتلا تاثیرگذار است. جالب است بدانید که هر چیزی می تواند عامل ابتلای به این بیماری باشد. به عبارتی هر موردی که اختلالات در عملکرد اندام ها را منجر شود، به دیابت منتهی می شود. برخی از عوامل ابتلا که در این بخش از مقاله درمان دیابت با بامیه به آن ها می پردازیم، به شرح زیر می باشند.

ژنتیک

یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در ابتلا به بیماری دیابت ژنتیک است. افرادی که یکی از والدین آن ها به بیماری دیابت مبتلاست، احتمال بیشری در ابتلای به این بیماری دارند. این عامل در دیابت نوع یک که بیماری در سنین پایین تر آغاز شده و فرد حتی از کودکی نیز می تواند با مشکلات آن مواجه باشد، احتمال بیشتر و در دیابت نوع دو که زمان بروز دیرتر است، احتمال کمتری دارد.

تغذیه

دیگر  عامل تاثیرگذار در ابتلای به دیابت تغذیه است. برخی از مواد غذایی گلوکز خون را افزایش می دهند. در این شرایط حتی در صورت کمترین میزان اختلال در عملکرد پانکراس نیز قند خون افزایش پیدا می کند. از جمله غذاهایی که می توانند در افزایش قند خون موثر باشند، می توان به غذاهای تشکیل شده با آرد سفید، نشاسته، قند مصنوعی و طبیعی اشاره کرد.

استرس و مشکلات روحی

جالب است بدانید که علاوه بر تغذیه، مشکلات روحی نیز می توانند موجب اختلالات هورمونی شوند. به عنوان مثال استرس یکی از عوامل مهمی است که احتمال دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. تحقیقاتی که در زمینه این بیماری انجام شده، نشاندهنده این است که چیزی حدود 45 درصد افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا می شوند، به مشکلات روحی مانند استرس، افسردگی و … دچار می باشند.

اختلالات خواب

بهترین حالت بدن برای ترشح عادی و طبیعی هورمون ها زمان خواب به خصوص خواب شبانه است. افرادی که خواب نامنظم داشته یا ساعت خوابی آن ها به گونه ای است که بیشتر شب را بیدار می مانند، بیشتر از سایرین به اختلال در ترشح هورمون ها دچار می شوند و این اختلال بیش از هر چیز بیماری دیابت را محتمل تر می کند.

به خصوص در زنان باردار، خواب منظم از اهمیت بیشتری برخوردار است و در صورتی که این گروه خواب منظمی نداشته باشند، زودتر به دیابت مبتلا می شوند.

گروه خونی

آخرین عامل افزایش احتمال ابتلا به دیابت گروه خونی است. تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که افراد دارای گروه خونی o کمترین احتمال ابتلا به دیابت را دارند و افرادی که به گروه خونی AB مبتلا هستند، بیشترین احتمال ابتلا در گروه های خونی مختلف با توجه به سوخت و ساز قند خون در آن گروه خونی مشخص می شود.

مراجعه به یک پزشک با تجربه در این زمینه مانند دکتر سلیمی، می تواند در شناخت عوامل ابتلا و مقابله با آن ها کمک کننده باشد.

گروه خونی
گروه خونی

در صورت ابتلا به دیابت، احتمال بروز چه بیماری هایی بیشتر می شود؟

برخی از بیماری ها تنها یک اندام را درگیر کرده و عارضه هایی که در فرد بروز می کند، به علت درگیری همان اندام است. اما در صورت ابتلا به برخی از بیماری ها، اندام های دیگر بدن نیز درگیر می شوند و مشکلاتی که بیمار به آن ها مبتلا می شود، جدی تر خواهد بود. دیابت از این دست بیماری هاست.

در ابتلای دیابت، تنها قند در خون افزایش پیدا می کند اما با ادامه پیدا کردن آن دیگر اندام ها نیز دچار مشکلاتی می شوند. البته برخی از افراد با استفاده از درمان های خانگی مانند درمان دیابت با بامیه و … از جدی شدن مشکلات جلوگیری می کنند.

مشکلات کلیه

یکی از مشکلات رایج در بیشتر بیماران دیابتی، مشکلات کلیه است. دیابت ضایعات خون را فیلتر می کند و موادی که از بدن دفع خواهند شد، در مسیر خود باید از کلیه ها عبور کنند. در زمانی که فرد به دیابت مبتلا می شود، کلیه ها کم کم دچار اختلال عملکردی می شوند.

این اختلال ابتلا به نارسایی کلیه و سپس به آسیب های جبران ناپذیر منجر می شود. جدی ترین آسیبی که در اثر دیابت به کلیه ها وارد می شود، از کار افتادن آن ها و نیاز فرد به پیوند کلیه است.

مشکلات بینایی

از دیگر مشکلات بیماران دیابتی می توان به مشکلات بینایی اشاره کرد. رتینوپاتی دیابتی، ماکولاپاتی و … از جمله اختلالاتی هستند که در بینایی فرد و در اثر دیابت بروز می کنند.

به عنوان مثال، رتینوپاتی دیابتی مشکلی است که در عروق خونی به وجود می آید و موجب انسداد رگ ها در شبکیه چشم و کاهش تدریجی بیماری می شود.

خونریزی شبکیه شایع ترین مشکلی است که در اثر رتینوپاتی دیابتی بروز می کند و در نهایت به نابینایی فرد منجر می شود. ماکولاپاتی دیگر مشکلی است که در اثر دیابت، احتمال بروز آن بالاتر می رود. این مشکل دید فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و عوارض آن، ابتلا در دید محیطی تاثیر می گذارد.

مشکلات عصبی

اعصاب بدن در اثر دیابت به شدت ضعیف می شوند. در اثر این مشکلات فرد کم کم حواس خود را از دست می دهد. به عنوان مثال به مرور زمان دیگر احساس گرما، سرما و درد نخواهد کرد که این مسئله باعث می شود تا بیمار مستعد ابتلا به انواع آسیب ها مانند زخم، شکستگی و … شود. در جدی ترین حالت، مشکلات عصبی به عفونت هایی منتهی می شوند که در محل زخم بیمار ایجاد می شود.

مشکلات پای دیابتی

آخرین مشکل شایع و رایج در بیماران دیابتی مشکلاتی است که در اثر ضعف اعصاب در پای این افراد به وجود می آید و شایع ترین آن زخم پای دیابتی است. زخم پای دیابتی ممکن است شدت پیدا کرده تا جایی که پزشک برای درمان راهی به جز قطع پا نداشته باشد.

جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از دیابت یا کنترل آن ها بدون مراجعه به یک پزشک متخصص امکانپذیر نیست. از بهترین پزشکان در این زمینه می توان دکتر سلیمی را نام برد.

مشکلات پای دیابتی
مشکلات پای دیابتی

تشدید علائم و نشانه های دیابت در چه شرایطی اتفاق می افتد؟

حتی در صورتی که برای کنترل این بیماری از روش هایی مانند درمان دیابت با بامیه و دیگر مواد خوراکی کاهنده قند خون نیز استفاده شود، در صورتی که عوامل تشدید دهنده این بیماری در بیمار وجود داشته باشند، باز هم احتمال افزایش ناگهانی قند خون در صورت کوچکترین ناپرهیزی وجود دارد. از مهم ترین عواملی که موجب افزایش میزان قند خون می شوند، می توان موارد زیر را نام برد.

چاقی

چاقی احتمال بروز بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد. چاقی معمولا موجب اختلال عملکرد بدن و اندام ها در ترشح هورمون های مختلف می شود.

بسیاری از سرطان ها به علت چاقی افراد زودتر بروز می کنند. چاقی در بیماری دیابت نیز تاثیر زیادی دارد. زمانی که سلول های چربی از حد نرمال بیشتر شوند، در خون جریان پیدا کرده و با جریان خون به قسمت های مختلف بدن منتقل می شوند.

به عنوان مثال در اطراف قلب یک لایه چربی ایجاد کرده و پمپاژ آن را تحت تاثیر قرار می دهند یا در اطراف و داخل پانکراس تجمع کرده و موجب اختلال ترشح هورمون ها می شوند که در این شرایط، فرد سریع تر به دیابت مبتلا شده و در صورتی که دیابت از پیش وجود داشته باشد نیز در بیشتر مواقع در گرید بالا قرار خواهد داشت.

مصرف داروهای خاص

داروهایی که می توانند میزان ترشح هورمون ها را افزایش یا کاهش دهند نیز در افزایش ابتلا به دیابت نقش دارند. به عنوان مثال افرادی که داروهای ضد بارداری یا داروهای حاوی کورتون یا استروژن مصرف می کنند، معمولا دچار اختلالات هورمونی زیادی می شوند. این اختلالات ممکن است عملکرد پانکراس را تضعیف کرده و در نهایت به بیماری دیابت منجر شود.

فعالیت های جسمی سنگین

از دیگر مسائل تشدید کننده بیماری دیابت می توان به برخی از فعالیت ها اشاره کرد. در این مورد می توان فعالیت های سنگین کاری یا ورزشی را مثال زد.

افرادی که به ورزش های سنگین مشغول می باشند، برای تامین انرژی به منظور انجام فعالیت ها باید از غذاهای حاوی نشاسته و کربوهیدرات بالا استفاده کنند که این غذاها معمولا قند خون را افزایش می دهند. البته می توان با استفاده از اقداماتی مانند درمان دیابت با بامیه در این موارد شدت قند خون را کنترل کرد.

در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا هستید، برای کنترل آن باید تحت نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرید. از بهترین پزشکان در این زمینه می توان دکتر سلیمی را نام برد.

فعالیت های جسمی سنگین
فعالیت های جسمی سنگین

برای درمان دیابت، چه روش هایی وجود دارد؟

در صورتی که به بیماری دیابت مبتلا باشید یا یکی از اعضای نزدیک خانواده شما درگیر این بیماری باشد، احتمالا پیشنهادات زیادی از اطرافیان در مورد درمان های مختلف این بیماری دریافت کرده اید.

برخی افراد بنا به تجربه گذشتگان یا مصرف شخصی، داروهای گیاهی را برای درمان دیابت پیشنهاد می کنند. اما برخی افراد مراجعه به پزشک را لازمه درمان این مشکل می دانند. احتمالا درمان دیابت با بامیه نیز یکی از این پیشنهادات بوده باشد. در این بخش در مورد رایج ترین روش های درمان این بیماری صحبت خواهیم کرد.

درمان دارویی

در صورتی که فرد با احتمال ابتلا به دیابت یا اطمینان از این موضوع به پزشک مراجعه کند، ابتدا سطح قند خون بررسی می شود. در برخی سطوح این بیماری نیاز به درمان دارویی ندارند اما در صورتی که به مدت طولانی سطح قند خون از حد نرمال بالاتر باشد، درمان دارویی مورد نیاز است.

داروهای مختلفی برای درمان این مشکل وجود دارد که از جمله آن ها می توان به متفورمین که رایج ترین داروی مصرفی بیماران دیابتی است، اشاره کرد.

سیتاگلیپتین، روزیگلیتازون، گلیبورید و … از دیگر داروهایی هستند که برای مبتلایان این بیماری تجویز می شود. البته مسئله ای که در مصرف دارو وجود دارد، مشکل عادت کردن بدن به مواد شیمیایی است که پزشک را ناچار می کند تا در گذر زمان، دز مصرفی داروها را افزایش دهد.

رژیم غذایی

برخی پزشکان نیز به جای تجویز دارو، رژیم درمانی را برای بیمار دیابتی پیشنهاد می کنند. این کار معمولا به افرادی توصیه می شود که سطح قند خون آن ها نوسان دارد.

در رژیم یک بیمار دیابتی، مصرف غذاهایی که موجب افزایش گلوکز می شوند، کنترل می شود. به عنوان مثال بیمار به جای نان، برنج و سیب زمینی بیشتر از سبزیجات برگ سبز استفاده خواهد کرد یا لبنیات کم چرب با لبنیات پرچرب جایگزین می شود. همچنین مصرف قند و شکر به شدت محدود می شود.

درمان با مواد خوراکی

در نهایت در صورتی که سطح قند خون چندان بالا نباشد، بیمار می تواند از درمان های خانگی که معمولا مصرف مواد خوراکی کاهنده قند خون هستند، استفاده کند. انواع این مواد را می توان از تجربیات گذشتگان متوجه شد اما یکی از رایج ترین آن ها گیاه بامیه است. درمان دیابت با بامیه بسیار رایج است. مواد خوراکی اینچنینی خاصیت کاهش گلوکز خون را دارند و موجب کنترل دیابت می شوند.

هر روشی که برای درمان دیابت مورد استفاده قرار گیرد، باید با نظر پزشک باشد تا از تبدیل آن به عارضه جلوگیری شود. دکتر سلیمی را می توان یکی از بهترین پزشکان برای معاینه، تشخیص و کنترل دیابت دانست.

درمان با مواد خوراکی
درمان با مواد خوراکی

بهترین راه درمانی بیماری دیابت کدام است؟

اکثر افرادی که به بیماری دیابت مبتلا می باشند، درمان دارویی را برای کنترل بیماری خود ترجیح می دهند. هر چند این درمان تاثیر زیادی در کنترل بیماری دارد، اما دو نکته مهم در مورد استفاده از دارو وجود دارد.

اول این که مصرف طولانی مدت دارو معمولا مصونیت دارویی ایجاد کرده و با گذشت زمان، بدن نسبت به داروی مصرفی مقاومت پیدا می کند. نکته دوم عدم درمان قطعی بیماری با داروست و در صورت قطع مصرف دارو، احتمال افزایش مجدد قند وجود خواهد داشت.

مشکلات استفاده از دیگر روش های درمان دیابت

همان طور که در ابتدای این بخش و بخش قبلی گفته شد، در صورت استفاده از داروها بعد از مدتی بدن به داروی مصرفی عادت می کند و پزشک برای نتیجه گیری از آن ناچار به افزایش دوز دارو می شود. این در صورتی است که دارو برای دیگر اندام های بدن مانند معده مشکل خاصی ایجاد نکند. رژیم غذایی نیز مشکلات خاص خود را دارد.

به عنوان مثال در شرایط خاص مانند مسافرت یا مهمانی امکان رعایت رژیم غذایی کم می شود. همچنین جدا بودن رژیم بیمار از رژیم غذایی خانواده کنترل تغذیه را سخت تر می کند و باعث ناپرهیزی در مصرف غذا می شود که عامل مهمی در افزایش ناگهانی قند خون است.

استفاده از مواد خوراکی کاهنده قند

ساده ترین و بهترین راه برای درمان و کنترل دیابت، استفاده از خوراکی هایی با خاصیت کاهش قند خون است. البته این به معنی بی نتیجه بودن یا بی اثر بودن دیگر روش ها نیست، بلکه در شرایطی که فرد به خصوص در سنین پایین تر به دیابت مبتلا شود، بهتر از سایر روش هاست و مشکلات دیگر روش ها را نخواهد داشت. در میان این مواد، موادی مانند بامیه که ساده تر در دسترس قرار گرفته و در تمام فصول می توان آن ها را پیدا کرد، برای درمان دیابت موثرتر می باشند.

انتخاب روش درمانی با مراجعه به یک پزشک خوب، مانند دکتر سلیمی که تجربه زیادی در کنترل بیماری دیابت دارند، ساده تر می شود.

استفاده از مواد خوراکی کاهنده قند
استفاده از مواد خوراکی کاهنده قند

اصول کلی تغذیه دیابتی ها باید به چه صورت باشد؟

درمان دیابت با بامیه یکی از راه های خوب برای کنترل بیماری دیابت و جلوگیری از افزایش قند خون است. اما این درمان در افرادی که دیابت آن ها در گریدهای بالا قرار دارد، به تنهایی کافی نیست. افراد با شرایط اینچنینی در کنار استفاده از این گونه خوراکی ها باید در تغذیه خود نیز تغییراتی ایجاد کنند.

خبر خوب این که نیازی به تغییر کلی رژیم غذایی نیست و می توان تنها با شناسایی مواد غذایی مناسب برای بیماری دیابت و کاهش حجم آن ها، درمان دیابت با بامیه را سرعت بخشید.

کاهش مصرف قند

بیماری شیرین یا بیماری دیابت، همان طور که از نامش پیداست، بیش از هر چیز تحت تاثیر مصرف شیرینی جات است. بنابراین به منظور کنترل آن باید مصرف این مواد را به حداقل رساند. حال ممکن است این سوال ایجاد شود که کدام مواد غذایی جزو این گروه قرار می گیرند. قندها انواع مختلفی دارند.

برخی از قندها به صورت طبیعی تولید می شوند و در نهایت برای مصرف انسان ها به شکل تصفیه شده در می آیند که از جمله آن ها می توان قند و شکر مصرفی روزانه را مثال زد.

برخی از قندها نیز در مواد غذایی مختلف به شکل های گوناگون یافت می شوند. به عنوان مثال قند موجود در میوه که فروکتوز نام دارد یا قند موجود در شیر که لاکتوز نامیده می شود، همچنین موادی مانند عسل و … نیز دارای قند می باشند.

در زمان ابتلا به دیابت بیمار موظف است که مصرف این مواد را به حداقل برساند. در صورتی که از درمان هایی مانند درمان دیابت با بامیه استفاده شود، حذف این مواد نیاز نیست و تنها با کاهش مصرف می توان دیابت را کنترل کرد.

کاهش مصرف نشاسته

از دیگر مواد غذایی که در صورت بالا بودن قند خون باید مصرف آن را کاهش داد، می توان نشاسته و تمام مواد حاوی آن را نام برد. برنج، ماکارونی، نان و … از منابع غنی این ماده هستند.

نشاسته در بدن تولید گلوکز کرده و به افزایش سطح قند خون منجر می شود. البته با توجه به این که بخش زیادی از رژیم روزانه ما از این مواد تشکیل می شود، حذف نشاسته به طور کامل ممکن نیست. اما می توان با کنترل مقدار مصرف آن به درمان سریع تر دیابت کمک کرد.

افزایش مصرف گوشت و سبزیجات

بعد از کاهش مصرف مواد گفته شده، بدن معمولا با افت انرژی مواجه می شود. این افت انرژی موجب کاهش وزن، کاهش عملکرد و راندمان بدنی فرد و احساس ضعف می شود که باید با جایگزین کردن سایر مواد آن را جبران کرد. سبزیجات برگ سبز و گوشت به خصوص گوشت سفید، منابع خوب پروتئین و انرژی هستند که تا حد زیادی انرژی بیمار دیابتی را بدون افزایش قند خون تامین می کنند.

اصول گفته شده در تغذیه بیماران دیابتی مفید می باشند. اما بسته به شرایط بیمار ممکن است نیاز به افزایش مصرف یا به طور کل قطع مصرف هر کدام از مواد غذایی گفته شده باشد که تشخیص این امر با پزشک است. برای اطلاع دقیق از اصول تغذیه بیماران دیابتی، مراجعه به پزشکان خوب، مانند دکتر سلیمی الزامی می باشد.

افزایش مصرف گوشت و سبزیجات
افزایش مصرف گوشت و سبزیجات

تغذیه در کنترل دیابت نوع یک، چه تاثیری دارد و اثر بامیه بر این نوع دیابت چیست؟

درمان دیابت با بامیه، از جمله درمان های خوراکی بیماری دیابت در نوع دو می باشد. به عبارتی بیشتر بیمارانی که این درمان را برای کنترل بیماری خود مورد استفاده قرار می دهند، به نوع دوم بیماری دیابت مبتلا می باشند.

اما در نوع یک نیز تغذیه بی تاثیر نیست. با توجه به این که ممکن است بیماران مبتلا به این نوع از دیابت به اشتباه اقدام به مصرف مواد کاهنده قند خون کنند، در این بخش اندکی در مورد تغذیه در دیابت نوع یک و تاثیر مصرف بامیه در آن صحبت خواهیم کرد.

اثر تغذیه به خصوص بامیه در دیابت نوع یک

همانند دیابت نوع دو، دیابت نوع یک نیز می تواند باعث بروز مشکلات مختلف کلیوی، زخم و ضعف های عصبی، مشکلات بینایی و … در بیمار شود که چون این نوع دیابت از سنین پایین آغاز می شود، در صورت عدم کنترل، این مشکلات در ابتدا کوچک، به معضلات جدی در بزرگسالی منتهی می شوند.

به دلیل شرایط دیابت نوع یک، رژیم غذایی تاثیر چندانی در کنترل آن ندارد. اما مصرف غذاهای اشتباه می توانند موجب بروز مشکلاتی برای بیمار شوند.

به عنوان مثال در دیابت نوع یک نه تنها مصرف کربوهیدرات ممنوع نیست، بلکه بیمار برای جلوگیری از مشکلات ناشی از افت قند خون باید در وعده های غذایی، کربوهیدرات هایی را قرار دهد که زودتر جذب بدن شده و هضم آن ها ساده تر است.

همچنین مصرف مواد غذایی که موجب کاهش قند خون می شوند، برای این بیماران خطرناک است. از جمله این مواد غذایی می توان به بامیه اشاره کرد.

یکی از خواص بامیه، کاهش قند و گلوکز است و در صورت مصرف زیاد آن توسط بیمار مبتلا به دیابت نوع یک، مشکلاتی مانند بیهوشی، ضعف شدید، سرگیجه و … برای بیمار رخ خواهد داد.

با توجه به سن بروز دیابت نوع یک، بهتر است به محض مشاهده اولین نشانه های این بیماری، فورا به پزشک مراجعه کرد. البته تجربه پزشک برای تشخصیص به موقع از اهمیت زیادی برخوردار است. به عنوان یک پزشک با تجربه در این حوزه، دکتر سلیمی را می توان به عنوان یکی از بهترین پزشکان نام برد.

اثر تغذیه به خصوص بامیه در دیابت نوع یک
اثر تغذیه به خصوص بامیه در دیابت نوع یک

کالری مجاز روزانه مواد مختلف در صورت درمان دیابت با بامیه به چه صورت است؟

پزشک بعد از تشخیص بیماری دیابت در بدن فرد، راهکارهایی را برای کاهش و کنترل قند خون توصیه می کند. یکی از اصلی ترین راهکارها کنترل تغذیه است.

تغذیه سالم در بیمار مبتلا به دیابت نوع دو نه تنها قند خون را کاهش می دهد، بلکه احتمال ابتلا به بیماری هایی که دیابت زمینه ساز آن هاست را نیز تا حد زیادی کم می کند. از این رو بیشتر پزشکان حتی در پایین ترین سطح دیابت نوع دو برخی موارد تغذیه ای را به بیمار توصیه می کنند.

تغذیه روزانه بیمار دیابتی

چه بیماران دیابتی که برای کنترل قند خون از دارو استفاده می کنند و چه بیمارانی که درمان دیابت با بامیه را برای کنترل قند خون انتخاب کرده اند، باید درمان ها را در کنار یک رژیم سالم غذایی ادامه دهند.

واحد شمارش مواد غذایی مصرفی روزانه کالری است. به عبارتی هر ماده ای که در طول شبانه روز مصرف می شود، دارای کالری مشخصی است که انرژی ماده را مشخص می کند. این کالری در برخی غذاها بیشتر و در برخی کمتر است.

در نهایت هر فرد در طول یک شبانه روز مجاز به مصرف مقدار معینی کالری است و در صورتی که مصرف غذا از این مقدار تجاوز کند، فرد به مشکلاتی مانند چاقی، افزایش قند خون و … دچار می شود. مقدار کالری مصرفی با توجه به وزن و قد هر فرد متفاوت است.

کالری مجاز مواد مختلف برای بیماران دیابتی

یک بیمار دیابتی که درمان دیابت با بامیه را برای کنترل بیماری خود انجام می دهد، در طول شبانه روز باید حدود 20 درصد از کالری روزانه خود را از پروتئین ها دریافت کند. مصرف بیشتر به کلیه ها آسیب می رساند.

چربی ها نیز بسته به وزن و شرایط قلبی عروقی باید 10 تا 30 درصد کل کالری روزانه را تشکیل دهند. یک بیمار دیابتی همچنین مجاز است تا در طول یک شبانه روز از 50 درصد کربوهیدرات، کمتر از 10 درصد شکر، 20 گرم فیبر روزانه، کمتر از 1 گرم نمک و کلسترول در طول روز استفاده کند.

پزشکانی مانند دکتر سلیمی که در زمینه کار با بیماران دیابتی تجربه بالایی دارند، در جلسات مشاوره، تمام این نکات را با ذکر جزئیات بیشتر به بیماران گوشزد می کنند.

کالری مجاز مواد مختلف برای بیماران دیابتی
کالری مجاز مواد مختلف برای بیماران دیابتی

بایدها و نبایدهای کلی تغذیه یک بیمار دیابتی در تمام روش های درمانی چیست؟

درمان دیابت با بامیه چندان غیرممکن نیست اما در صورتی که فرد تنها به مصرف بامیه متکی نبوده و موارد دیگری را نیز برای کنترل دیابت به کار گیرد، از مهم ترین مسائل نیز تغذیه است.

در بخش های قبلی در مورد اهمیت تغذیه، مقدار مجاز مصرف غذاها، غذاهای سالم برای بیماران دیابتی و … صحبت شد. اما هنوز هم باید و نبایدهای مختلفی در مورد تغذیه این بیماران وجود دارد که با توضیحات این بخش به آن ها پایان خواهیم داد تا به طور تخصصی تر به مبحث درمان دیابت با بامیه بپردازیم.

باید و نبایدهای غذایی دیابتی ها

اولین نکته مهم برای درمان سریع تر دیابت، تغذیه درست، کامل و به موقع است، به خصوص زمانی که برای درمان این بیماری از روش های خانگی استفاده می شود. نظم داشتن در مصرف داروهای خانگی و غذا از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. همچنین نباید هیچکدام از وعده های غذایی را به طور خودسرانه حذف کرد.

معمولا وضعیت روحی فرد در مقدار مصرف غذا و نوع جذب آن تاثیرگذار است. بنابراین بهتر است در زمان تنش عصبی از مصرف هر گونه ماده غذایی خودداری کرد. در صورتی که بیمار دیابتی مبتلا به نوع یک از مواد غذایی کاهنده قند خون مانند بامیه استفاده کند، ممکن است عارضه هایی مانند عرق سرد، لرزش، ضعف شدید، تاری دید، سرگیجه و … بروز کنند.

در این صورت مصرف یک غذای سبک و زودهضم مثل آب میوه مفید می باشد. چه در بیماران مبتلا به نوع یک و چه در بیماران مبتلا به نوع دو وجود موادی مانند کشمش، میوه خشک، خرما و … در منزل که قند سالم دارند، الزامی می باشد.

باید و نبایدهای غذایی دیابتی ها
باید و نبایدهای غذایی دیابتی ها

کدام یک از مواد غذایی، کاهنده قند خون می باشند؟

دیابت یک بیماری خاموش است، به این معنی که مشخص نیست چه زمانی بروز می کند یا با علائم شدید همراه می شود. به همین دلیل افراد مستعد به ابتلا یا افرادی که این بیماری را داشته اما به شکل های مختلف آن را کنترل می کنند، بهتر است با روش های کنترل طبیعی آن آشنایی داشته باشند.

هر چند مصرف قرص و دارو سریع تر به کاهش قند خون کمک می کند، اما هیچ دارویی بدون عارضه نیست. ممکن است بیمار در شرایطی باشد که دسترسی به پزشک و دارو برای او میسر نباشد که در این شرایط بهترین راه مصرف مواد غذایی کاهنده قند خون می باشد. این مواد به طور طبیعی موجب کاهش قند خون بدن می شوند.

سرکه سیب

یکی از راه های کاهش قند خون به طور طبیعی و با استفاده از مواد غذایی در دسترس، مصرف سرکه سیب است. مصرف این ماده به خصوص در حالت ناشتا قند خون را به شدت کاهش می دهد. بسیاری از افراد بعد از مصرف غذا نیز با خوردن مقداری سرکه سیب، گلوکز دریافتی از مواد غذایی را کاهش می دهند. برای ساده تر کردن مصرف این ماده می توان از ترکیب سرکه با آب یا سالاد سالم استفاده کرد.

سبزیجات برگ سبز

از دیگر مواد طبیعی و سالم که قند خون را کاهش می دهند، سبزیجاتی مانند کاهو، کلم، اسفناج و سبزی خوردن را می توان نام برد. این مواد غذایی حاوی منیزیم و ویتامین هایی نظیر آ و سی می باشند که در کاهش قند خون نقش دارند. البته این مواد در صورت مصرف منظم نتیجه بخش خواهند بود.

چیا

دیگر ماده غذایی مفید برای کنترل قند خون را می توان به چیا اشاره کرد. چیا دانه هایی قهوه ای رنگ با پروتئین بالاست که با برخورداری از فیبر، امگا 3، کلسیم و … حجم معده را پر کرده و از مصرف غذاهای ناسالم نیز جلوگیری می کند.

سیر

سیر نیز از جمله موادی است که به خصوص در حالت ناشتا تاثیر زیادی در کاهش فوری قند خون دارد. همچنین بیماران دیابتی در صورتی که در غذای مصرفی خود از سیر استفاده کنند، گلوکز و قند کمتری از مواد غذایی جذب می کنند.

بامیه

در نهایت آخرین ماده ای که به عنوان یک کاهنده قند خون موثر عمل می کند، می توان بامیه را نام برد. بامیه موجب کاهش جذب گلوکز از مواد غذایی شده و از این طریق به کنترل قند خون کمک می کند. درمان دیابت با بامیه امروزه یکی از روش های رایج کنترل این بیماری می باشد.

هر چند مواد گفته شده تاثیر زیادی در کنترل دیابت دارند، اما باز هم ممکن است در افرادی ایجاد حساسیت یا عارضه کنند. به همین دلیل بهتر است پیش از مصرف آن ها به عنوان داروی درمان دیابت با یک پزشک خوب، مانند دکتر سلیمی مشورت کرد.

بامیه
بامیه

آیا درمان دیابت با بامیه امکانپذیر می باشد؟

درمان دیابت با بامیه، تاثیر بامیه بر کاهش قند خون، معجزه کنترل دیابت با مصرف بامیه و …، این موارد تیترهایی هستند که در صورت جست و جو در مورد درمان های خانگی دیابت ممکن است با آن ها مواجه شوید، اما تا چه حد به صحت این گفته ها اطمینان دارید و آیا بامیه واقعا در درمان دیابت تاثیرگذار است یا نه؛ موضوعی است که در این بخش به بررسی آن می پردازیم.

گیاه شناسی بامیه

بامیه یک گیاه گرمسیر و سرماگریز است که تنها در مناطقی با آب و هوای گرم رشد می کنند. این گیاه با سابقه ای بلند که گاها تا 2 متر نیز می رسد، دارای برگ هایی قلبی شکل و گل هایی با گلبرگ زرد و قرمز است.

میوه سبز رنگ این گیاه که حالتی هرمی و کشیده دارد، دارای دانه هایی است که به طور کامل قابل مصرف می باشند. این گیاه یکی از غذاهای اصلی در کشورهای اروپای شرقی است و به دلیل خواص زیاد و مزه خوب در برخی کشورهای سردسیر که توانایی کاشت آن محدود به زمان های به خصوصی است، آن را به حالت خشک نگهداری می کنند.

مصرف بامیه به شکل های مختلفی امکانپذیر است. رایج ترین شکل مصرف آن در کشور ما خورشتی است. اما برای کنترل دیابت باید این گیاه به شکل دیگری مورد استفاده قرار گیرد.

بامیه و تاثیر در دیابت

یکی از دلایل محبوبیت و علاقه مندی مردم تمام دنیا به گیاه بامیه خواص بالای آن است. یکی از تاثیرات مهم بامیه، کنترل دیابت و قند خون می باشد. این گیاه دارای اسید چرب اشباع نشده است. به همین دلیل به سلامتی بدن آسیبی وارد نمی کند. همچنین عاری از تمام موادی است که برای بیماران دیابتی مضر می باشند مانند نشاسته، چربی، گلوکز و …

بامیه و تاثیر در دیابت
بامیه و تاثیر در دیابت

خواص بامیه در درمان دیابت چیست؟

همان طور که گفته شد، بامیه دارای خواص متعددی است، اما مهم ترین خاصیت آن که موضوع صحبت این مقاله نیز می باشد، تاثیر بامیه در کنترل دیابت است. این گیاه می تواند میزان جذب گلوکز از مواد غذایی را کنترل کند و از این طریق موجب کنترل قند خون و در صورت مصرف منظم، موجب کاهش و ثبات آن در میزان نرمال باشد.

نقش بامیه در کنترل دیابت

به منظور فهمیدن نقش بامیه در کنترل بیماری دیابت، آزمایشات مختلفی از تاثیر این گیاه بر بیماران دیابتی و حیواناتی که به دیابت مبتلا بوده اند، انجام شده است.

در نهایت تحقیقاتی که روی خرگوش های دیابتی صورت گرفت، نشاندهنده این موضوع بود که در صورت مصرف منظم گیاه بامیه به طور روزانه، قند خون در عرض 10 روز کاهش پیدا می کند. این میزان بسیار چشمگیر بود و حتی نسبت به بسیاری از داروهای دیابتی اثری سریع تر داشت. اما نکته مهمی که در این میان وجود داشته و دارد، مدت زمان اثر بخشی است.

به عبارتی اگر یک روز بیمار نتواند به هر دلیل از بامیه استفاده کند، چه تغییری در سطح قند خون ایجاد خواهد شد. این سوال دغدغه بیماران در مورد اثر این گیاه بوده است. خبر خوب این که نتایج حاصل از مصرف این گیاه اغلب طولانی مدت است و در صورتی که فرد بعد از کنترل قند از رژیمی سالم پیروی کند، دائمی نیز خواهد بود.

برای اطمینان از صحت این موضوع و کنترل سریع تر بیماری دیابت مراجعه به پزشک الزامی است. با توجه به این که انتخاب پزشک خوب در میان پزشکان مختلف در این شاخه کار ساده ای نیست، ما به شما دکتر سلیمی را که از تجربه ای بالا در این زمینه برخوردار هستند، معرفی می کنیم.

نقش بامیه در کنترل دیابت
نقش بامیه در کنترل دیابت

گیاه بامیه در دیگر بیماری ها به چه صورت عمل می کند؟

جالب است بدانید که درمان دیابت با بامیه تنها خاصیت و استفاده از این گیاه نیست. در این بخش از مقاله برای آشنایی بهتر و اطمینان بیشتر به این گیاه پر خاصیت، در مورد برخی دیگر از کاربردهای مصرف گیاه بامیه صحبت خواهیم کرد.

کاهش مشکلات گوارشی

بامیه با برخورداری از مقدار مناسبی موکلاژ، نقش زیادی در بهبود وضعیت سیستم گوارشی بدن دارد. به عبارت دیگر با مصرف این ماده غذایی به طور منظم مشکلاتی مانند یبوست درمان می شوند. همچنین افرادی که سیستم گوارشی حساسی داشته و با مصرف هر ماده غذایی به مشکلاتی مانند اسهال مبتلا می شوند نیز با مصرف بامیه درمان خواهند شد.

پیشگیری از سرطان

یکی از سرطان های رایج که افراد زیادی به آن مبتلا می باشند، سرطان راست روده می باشد. در درمان این سرطان، تغذیه نقش مهمی ایفا می کند و گیاه بامیه به دلیل خواص بالا، تاثیر زیادی در کنترل این بیماری دارد. افرادی که بامیه را به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی خود جای داده اند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.

سیستم ایمنی و بهبود آن

از کاربردهای مصرف بامیه می توان به بهبود وضعیت سیستم بدنی اشاره کرد. بامیه منبع غنی ویتامین سی است که کمک می کند بدن حالت ضدعفونی داشته و از مشکلاتی مانند سرماخوردگی و عوارض آن مصون بماند.

کاربردهای گفته شده تنها برخی از موارد استفاده گیاه بامیه به غیر از درمان دیابت با بامیه می باشند. وجود این گیاه مفید در برنامه غذایی هفتگی کمک زیادی به درمان مشکلات می‌کند. همچنین افرادی که به مشکلات خاص مانند دیابت مبتلا باشند، باید مصرف این گیاه را به طور منظم انجام دهند.

با مراجعه به دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین پزشکان در زمینه تشخیص و کنترل دیابت، علاوه بر بررسی وضعیت بیماری می توانید از ساده ترین راه های درمان نیز اطلاع پیدا کنید.

سیستم ایمنی و بهبود آن
سیستم ایمنی و بهبود آن

برای درمان دیابت با بامیه، این گیاه را طبق چه قاعده ای باید استفاده کرد؟

همان طور که گفته شد، گیاه بامیه را می‌توان به شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال در کشورهای اروپای شرقی بامیه را همانند بسیاری از سبزیجات آب پز یا بخار پز می کنند و سپس از آن در کنار مواد غذایی مختلف مانند گوشت یا برنج استفاده می کنند.

همچنین در کشورهایی مانند ترکیه، علاوه بر مصرف این چنینی، بامیه را خشک کرده و بعد از این کار آن را به حالت پودری در آورده و یا در غذاهای مختلف طبخ می کنند.

در کشور ما نیز خورش بامیه یکی از غذاهای معروف و نسبتاً قدیمی است که طرفداران زیادی نیز دارد. اما تمام روش های گفته شده برای افرادی است که قصد مصرف بامیه به حالت عادی دارند و از این گیاه به شکل دارویی استفاده نمی کنند.

همانند مصرف داروهای شیمیایی، در صورتی که یک گیاه به عنوان ماده دارویی مورد استفاده قرار گیرد، نظم در استفاده آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

به منظور درمان دیابت با بامیه، انتخاب بامیه های ریزتر و تازه در آن از اهمیت زیادی برخوردار است.  بامیه های انتخابی باید به طور کاملاً تمیز شسته شوند و سپس در یک لیوان آب قرار گیرند.

این آب باید یک شب تا صبح باقی بماند و سپس صبح روز بعد به شکل ناشتا مورد استفاده قرار گیرد. حداقل زمان مصرف این دارو دو تا سه ماه است. اما از همان هفته های اول، اثر بامیه بر میزان قند خون مشخص می شود.

برای درمان دیابت با بامیه، این گیاه را طبق چه قاعده ای باید استفاده کرد؟
برای درمان دیابت با بامیه، این گیاه را طبق چه قاعده ای باید استفاده کرد؟

در چه صورت ممکن است مصرف بامیه ایجاد عارضه کند؟

همان طور که گفته شد، درمان دیابت با بامیه تا حد زیادی امکانپذیر است و این کار چندان دور از انتظار نیست. اما نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، احتمال ایجاد عارضه در اثر مصرف دیابت برای برخی گروه های خاص است.

مبتلایان به سنگ کلیه

گیاه بامیه سرشار از پتاسیم است و در افرادی که به سنگ کلیه یا هر کدام از بیماری های کلیوی مبتلا هستند، ممکن است ایجاد عارضه کند. در بخش های اول مقاله گفته شد که کلیه ها در مسیر دفع مواد غذایی قرار دارند.

به همین دلیل در صورت ضعیف شدن آن ها به هر دلیل باید از مصرف غذاهایی که ایجاد مشکل و عارضه می‌کند، خودداری کرد که بامیه یکی از آن هاست.

البته چون این گیاه برای بیماران دیابتی توصیه می شود و اختلالات کلیه یکی از مشکلات شایع بیماران دیابتی است، می توان با مشورت با پزشکان حاذق در این زمینه مانند دکتر سلیمی، مصرف یا عدم مصرف این ماده غذایی را به طور دقیق مشخص کرد.

مبتلایان به نقرس

افراد مبتلا به بیماری نقرس نیز بهتر است از مصرف بامیه خودداری کنند. این گروه به دلیل وجود اگزالات در بامیه نباید این گیاه را مصرف کنند. در غیر این صورت احتمال افزایش میزان اسید اوریک و تشدید عوارض قرص مانند درد پا افزایش پیدا می کند.

مبتلایان به کم کاری تیروئید

در صورتی که مبتلا به کم کاری تیروئید می باشید نیز نمی توانید از درمان دیابت با بامیه استفاده کنید. چون این گیاه ممکن است با داروهای تیروئید تداخل داشته و عملکرد این غده را تحت تأثیر قرار دهد.

مبتلایان به کم کاری تیروئید
مبتلایان به کم کاری تیروئید

در مصرف بامیه برای درمان دیابت، به چه نکاتی باید توجه شود؟

در صورتی که تمایل به درمان دیابت با بامیه دارید و قصد مصرف این گیاه به منظور کنترل دیابت یا بهره گیری از دیگر خواص آن را دارید، نیاز است که به نکات مختلفی توجه کنید تا اولاً بهترین نتیجه را از مصرف این گیاه پرخاصیت داشته باشید و ثانیاً از عوارض آن جلوگیری کنید.

احتیاط در دوران بارداری و شیردهی

در صورتی که به دیابت بارداری مبتلا شده و قصد دارید که این دیابت را با مصرف بامیه کنترل کنید، نیاز است که به این مسئله توجه کنید که بامیه دارای ماده‌ای به نام فولات می باشد. فولات در حالت کلی بدون عارضه است و فواید زیادی مانند جلوگیری از زایمان زودرس دارد. اما ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند. به همین دلیل بهتر است مصرف آن زیر نظر پزشک انجام شود.

مصرف منظم

چه برای درمان دیابت با بامیه و چه برای کنترل سایر مشکلات و بیماری ها، بامیه را باید به طور تازه مصرف کرد. به عبارتی از مصرف بامیه های خشک شده یا مانده خودداری کرد تا اثر آن به بهترین شکل گذاشته شود.

استفاده از بامیه های کوچکتر

هر چقدر بامیه از سایز کوچک تری برخوردار باشد، خواص آن بیشتر است. به همین دلیل در صورت مصرف این گیاه به عنوان دارو بهتر است از بامیه هایی استفاده کرد که حداکثر ۸ سانت طول دارند.

پیشنهاد می کنیم از پست علائم ابتلا به دیابت دیدن کنید.

پخت در ظرف مناسب

برای پخت یا خیساندن بامیه به منظور درمان دیابت، بهتر است از ظروف چینی یا شیشه ای استفاده کرد. اجناس مانند ظروف فلزی باعث تیره شدن بامیه می‌شوند و به همین نسبت ممکن است در خواص آن نیز اثر داشته باشند.

پیش از شروع به درمان دیابت با بامیه بهتر است به دکتر سلیمی مراجعه کنید. دکتر سلیمی از بهترین پزشکان در زمینه درمان دیابت می باشند که در صورت امکان درمان دیابت با گیاهانی مانند بامیه نوع مصرف آن را برای شما مشخص می کنند. همچنین در صورت نیاز به درمان جدی تر، این کار زیر نظر پزشک زودتر انجام می شود و از مشکلات بعدی دیابت جلوگیری خواهد شد.

پخت در ظرف مناسب
پخت در ظرف مناسب

برای درمان دیابت با بامیه، در کدام وعده غذایی باید این ماده را مصرف کرد؟

از بعد از بیداری تا زمان خواب، مصرف غذاهای مختلف توسط فرد آغاز می شود. هر کدام از این غذاها با توجه به زمان و نوع مصرف به گونه ای در حفظ سلامت انسان تاثیر می گذارد. اما برای اثر گذاری مواد غذایی در درمان، معمولاً استفاده در زمان مناسب و نظم در این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.

در مورد درمان دیابت با بامیه، بهترین زمان مصرف عصاره این گیاه صبح ناشتا و پیش از مصرف صبحانه است. اما در صورتی که به هر دلیل امکان مصرف این گیاه در صبح زود وجود نداشته باشد، بهترین زمان برای افزایش اثر گذاری بعد از ناهار به شرط مصرف غذای سبک در وعده شام می باشد.

البته باز هم بسته به نظر پزشک و وضعیت بیمار ممکن است در برخی افراد زمان مناسب مصرف متفاوت باشد. به همین دلیل توصیه می شود که حتی پیش از درمان دیابت با بامیه نیز به یک پزشک متخصص و با تجربه در زمینه درمان این بیماری مراجعه کرد و در صورت تایید و صلاحدید پزشک در زمان توصیه شده اقدام به مصرف بامیه کرد. دکتر سلیمی از پزشکان با تجربه در این زمینه می باشند.

برای درمان دیابت با بامیه، در کدام وعده غذایی باید این ماده را مصرف کرد؟
برای درمان دیابت با بامیه، در کدام وعده غذایی باید این ماده را مصرف کرد؟

چقدر زمان می برد تا بامیه موجب کنترل قند خون شود؟

یکی از سوالات مهم بیمارانی که به منظور کنترل دیابت از درمان دیابت با بامیه استفاده می کنند، طول دوره درمان و مدت زمان بهبودی بعد از مصرف بامیه است. برای پاسخ به این سوال باید گفت که نه تنها در مورد گیاهان دارویی و مواد خوراکی، بلکه در داروهای شیمیایی نیز نمی توان زمان مشخصی را برای درمان مشخص کرد.

به عبارت دیگر طول درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به شدت بیماری پیش از آغاز درمان، وضعیت بدنی بیمار و مقاومت به داروهای مختلف، وضعیت سلامت دیگر اندام های بدن، نوع رژیم غذایی، داروهای مصرفی همزمان و … اشاره کرد.

همچنین نظم در استفاده نیز در مدت زمان نتیجه گیری اثرگذار می باشد. با این حال بیشتر افرادی که از این روش برای درمان دیابت استفاده می کنند، ظرف سه ماه با کاهش قند خون مواجه می شوند و با ادامه دادن مصرف، دیابت قند خون ثابت می شود.

چقدر زمان می برد تا بامیه موجب کنترل قند خون شود؟
چقدر زمان می برد تا بامیه موجب کنترل قند خون شود؟

نشانه های درمان دیابت با بامیه چیست؟

بهتر است یک هفته بعد از شروع مصرف بامیه برای درمان دیابت، قند خون را به طور ناشتا چک کرد. این کار باید هر هفته یک بار انجام شود تا از روند کاهش قند خون مطلع شد. اما در صورتی که فرد به دستگاه تست قند خون دسترسی نداشته باشد، می تواند از دیگر علائم متوجه تاثیر درمان دیابت با بامیه و کاهش قند خون شود.

به عنوان مثال در صورت اثرگذاری این گیاه مشکلاتی مانند ضعف، خستگی، تکرر ادرار، تشنگی بیش از حد، نوسانات وزنی و … برطرف می شوند. البته می توان با مراجعه به یک پزشک حاذق مانند دکتر سلیمی و کنترل بیماری زیر نظر وی از روند کاهش قند خون اطمینان بیشتری نیز کسب کرد.

نشانه های درمان دیابت با بامیه چیست؟
نشانه های درمان دیابت با بامیه چیست؟

آیا در زمان درمان دیابت با بامیه، نیاز به مصرف داروی به خصوصی نیز هست؟

در صورتی که درمان دیابت با بامیه زیر نظر پزشک انجام شود، قند خون به طور منظم بررسی شده و نوسانات آن نیز مشخص می شوند. در بیمارانی که نوسان قند خون شدت زیادی دارد، معمولا نیاز است که در کنار مصرف بامیه برای درمان از رژیم غذایی یا داروهایی با دوز پایین نیز استفاده کرد.

آیا در زمان درمان دیابت با بامیه، نیاز به مصرف داروی به خصوصی نیز هست؟
آیا در زمان درمان دیابت با بامیه، نیاز به مصرف داروی به خصوصی نیز هست؟

اما در صورتی که روند کاهش قند خون مناسب و ثابت باشد، دیگر نیازی به مصرف دارو نیست. البته این موضوع تنها توسط پزشک مشخص می شود و بدون مراجعه به پزشک و مشورت با وی نباید به طور خودسرانه اقدام به مصرف دارو یا قطع مصرف دارو کرد. چون احتمال اختلال دارو با بامیه یا بروز مشکلات جدی تر در اثر قطع مصرف دارو وجود خواهد داشت.

با توجه به نکات گفته شده، درمان دیابت با بامیه دور از ذهن نیست. به شرطی که پیش از شروع به مصرف، فرد، وضعیت بیماری خود را زیر نظر پزشک بررسی کرده باشد.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

6 پاسخ

  1. بامطالعه مقاله امیدوارشدم که بتوانم دیابت خودم راکنترل ویادرمان کنم.
    علاقه مندم تحت نظرجناب دکترسلیمی باشم

  2. من واقعا با بامیه خورد شده در یک لیوان آب و مصرف روزانه دو لیوان معجزه اش را دیدم حالا قند ۳۵۰ من شده ۱۵۰ یا ۱۰۳ و یا ۷۹

  3. باسلام ۳۰ساله دیابت نوع دو دارم
    که بیست سال اول با دارو قندم کنترل میشد ولی دیگه دارو اثر نکرد قندخونم تا ۵۰۰ بالا رفت و دکتر به خواسته خودم انسولین برایم تجویز کرد ولی انسولین خیلی اذیتم میکند واقعا دیگه خسته شدم از امپول زدن حال
    سوال من از جناب اقای دکترسلیمی این است که ایامیشه انسولین را کناربگذارم واز راه دیگری قندخونم را کنترل بکنم در ضمن بنده اقا هستم ۴۹سالمه

  4. سلام خسته نباشید قند خون ۲۷۹ هست دیروز یه بار ۸صبح و یه بار ۸شب آب بامیه مصرف کردم آب بامیه را در محیط آشپزخانه گذاشتم آخه میگند توی یخچال نزارید تیروئیدم کم کاره دارو مصرف میکنم آیا میتونم دارو رو بعداز صبحانه بخورم و اینکه اگه با این وضع بار دار باشم آیا تا قبل از ۴۰روزگی میتوانم دوبار در روز از آب بامیه استفاده کنم؟ممنون میشم راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با آقای دکتر سلیمی