آیا می دانید egfr در آزمایش خون چیست و در مورد آن اطلاعات دارید؟
یک راهکار مؤثر در هنگام انجام آزمایش خون که با نام آزمایش کراتینین نیز شناخته می شود، صورت میگیرد که با نام egfr ذکر می شود. از طریق این روش و آزمایشات انجام شده بر روی آن، اندازهگیری های دقیقی بر روی عملکرد و فعالیت های کلیه افراد صورت می گیرد.
مقدمه
بهتر است بدانید که ماده زائدی که از طریق تجزیه شدن بافت های عضلانی به صورت طبیعی حاصل می گردد، کراتینین نام دارد. با توجه به این موضوع بدن قادر است کراتینین را تولید کند و سپس این ماده تولید شده به کلیه ها فرستاده می شود و فیلترهای لازم از درون آن صورت می گیرد. هنگامی که مواد مورد نیاز آن به بافت های بدن میرسد، غیر قابل استفاده هستند و به واسطه ادرار از بدن دفع می شود.
حال نکته حائز اهمیت در راستای این موضوع این است که هنگامیکه کلیهها در تلاشند تا بتوانند کراتین را از بدن خارج کند و فعالیتهای منحصر به فردی بر روی آن صورت بدهند که با عنوان پاکسازی کراتینین شناخته می شود.
مهمترین فعالیت پاکسازی کراتینین از کلیه ها
مهمترین فعالیت پاکسازی کراتینین از کلیه ها به این منظور انجام میگیرد که سرعت خون از طریق کلیه ها قابل تخمین می باشد. از طریق فیلتراسیون با نام egfr این عملکرد صورت می گیرد.
حال نکته حائز اهمیت این است که، هنگامیکه آزمایش خون انجام می گیرد گزینه egfr در آزمایش خون چیست برای اینکه بتوانیم به این پاسخ برسید و اطلاعات بهینه و مؤثری را برای شما داشته باشید، می توانید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با استفاده از مطالب آموزنده و مفیدی که برای شما داریم، سطح آگاهی شما در رابطه با این امر را بالاتر ببریم.
در راستای این موضوع برای اینکه بتوانید درمان دیابت را به بهترین نحو ممکن صورت بدهید از تخصص های دکتر سلیمی غافل نشوید. به دلیل اینکه دکتر سلیمی در حیطه شغلی خود و تخصص خود چیرهدست و با مهارت می باشد و برای درمان دیابت شما راهکارهای مناسبی را ارائه می دهد.
egfr در آزمایش خون چیست؟
میزان تخمین شده تصفیه گلومرولی GFR است.
میزان GFR بالاتر از ۶۰ نشان دهنده خطر و بیماریهای کلیوی میباشد.
در ادامه این موضوع در تلاشیم برای سوالات زیر پاسخ مناسبی داشته باشیم:
- نکات مهم egfr در آزمایش خون چیست
- شرایط لازم برای قبل از انجام آزمایش egfr چیست؟
- نتیجه egfr در آزمایش خون چیست
- هدف اصلی egfr در آزمایش خون چیست
- آیا آزمایش egfr نتیجه درستی دارد؟
- عوامل مؤثر در egfr در آزمایش خون چیست
- تفسیر نتیجه egfr در آزمایش خون چیست
- تشخیص بیماری مزمن کلیه از طریق آزمایش egfr به چه صورت است؟
- نحوه انجام egfr در آزمایش خون چیست
- انجام egfr در آزمایش خون به چه دلیل است؟
- نتیجه egfr در آزمایش خون به چه معنا می باشد؟
- بررسی موارد مؤثر egfr در آزمایش خون چیست
- ترشحات طبیعی کراتینین برای بانوان سالم به چه صورت است؟
- اگر egfr غیرطبیعی باشد، چه عملکردی صورت میگیرد؟
- بررسی سطح کراتین خون در آزمایش egfr چگونه است؟
- علائم بیماری مزمن کلیه چیست؟
- آزمایشات برای ارزیابی عملکرد کلیه چیست؟
- بهترین پزشک برای درمان دیابت چه شخصی است؟
- جمعبندی مطالب
نکات مهم egfr در آزمایش خون چیست
حتماً می دانید که در طول روز چندین بار متعدد خون می تواند به کلیه ها برسد. وظیفه اصلی کلیه ها در این راستا این است که هنگامیکه خون به آن ها رسید از طریق فیلتر های کوچکی که با نام نفرون هل شناخته می شوند، مایع خون را جدا کنند و مایعات خون به جذب دیگر نواحی بدن برسد.
همین امر باعث می شود که با توجه به اینکه مایعات ضایع زائد جداسازی میشوند و جذب بدن نمیگردد، به واسطه ادرار از بدن دفع می شوند. حال آزمایش خون egfr به همین سبب است که بتواند تشخیص درستی از میزان جریان خون از کلیه ها نشان بدهد و آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار بدهد.
برای درک بهتر این موضوع لازم است بگوییم بخش های اساسی در بخش فیلترینگ کلیه ها وجود دارد که با نام گلومرول شناخته می شود. آنها دسته های ریز رگ های خونی در بخش نفرون ها می باشند. لازم به ذکر است بدانید که اندازهگیری egfr از طریق پزشک صورت نمیگیرد و این امر سبب می شود که کلیرانس کراتینین ظهور پیدا کند و سپس با انجام آزمایشات متعدد پزشک شما به egfr دسترسی پیدا کند.
عملکرد پاکسازی کراتینین
با توجه به اینکه کراتینین ماده زائدی به شمار میآید، تولید آن به صورت طبیعی برای تجزیه عضله ها صورت می گیرد. مهمترین نکته این است که کراتینین از طریق کلیه ها می تواند به خون و به داخل ادرار فیلتر شود و مواد موجود در آن دوباره جذب بدن می شوند.
نکته پر اهمیتی که عنوان می شود این است که بخشی از خون که کلیه ها در هر زمان ممکن آن ها را جدا از هرگونه کراتینین می کنند، به عنوان عملکرد پاکسازی کراتینین شناخته می شود، میزان تولید کلیرانس کراتینین برای زنان در طول روز حدوداً ۹۵ میلی لیتر در دقیقه می باشد و این امر برای مردان به ۱۲۰ میلی لیتر می رسد.
معنی این موضوع این است که کلیه های افراد مؤنث و مذکر در هر دقیقه قابلیت اینکه بتواند ۹۵ تا ۱۲۰ میلی لیتر خون را از کراتینین پاک کند، دارد.
حال در راستای پرداختن به موضوع egfr در آزمایش خون چیست لازم است بگوییم با توجه به سن، جنس و دیگر موارد میزانی که برای تخمین در نظر گرفته می شود، تفاوت هایی دارد. کلیرانس کراتینین میتواند میزان فیلتر کردن گلومرول را تخمین بزند.
برای اینکه پزشکان بتوانند ارزیابی های موجود بر روی کلیه های بدن افراد را انجام بدهند، تست کراتینین اهمیت بسیاری دارد و در رابطه با این موضوع می تواند کمک کند. میزان تصفیه خون در کلیه ها از طریق پاکسازی کراتینین و توانایی آن ها نشان داده می شود.
وجود علائم بیماری کلیوی
هنگامی وجود کراتینین در کلیه ها کاهش مییابد که کلیه ها نتوانند عملکرد مناسب خود را انجام بدهند. حال با توجه به این موضوع اگر تشخیص دهید که دچار بیماری کلیوی شدهاید، لازم است که درمان برای شما صورت بگیرد.
آزمایشات تجویز شده از طریق تخصص های دکتر سلیمی عملکرد بسیاری در راستای میزان کراتینین دارد و میتواند درمان دیابت را برای شما به بهترین نحو ممکن صورت بدهد.
حال لازم به ذکر است بدانید مواردی که در ادامه برای شما ذکر میکنیم به عنوان علائم هشداردهنده بیماری کلیوی شناخته میشود. این دسته از موارد عبارتاند از:
- از دست دادن اشتها
- داشتن خستگی و ضعف
- مشکلات خواب
- متورم شدن پا و مچ پا
- حالت تهوع
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
شرایط لازم برای قبل از انجام آزمایش egfr چیست؟
با توجه به اینکه پزشک مدنظر برای شما انجام آزمایشات کراتینین یا همان آزمایش egfr را تعیین میکند، موظف است شرایط موجود برای قبل از انجام این آزمایش را برای شما توضیح بدهد.
لازم به ذکر است بدانید اگر در مدت زمان ۲۴ ساعت قبل از انجام آزمایش egfr از گوشت پخته استفاده کنید، این امر می تواند بر روی سطح کراتینین شما تاثیرگذار باشد و برای مدت اندکی به دروغین میزان کراتینین را افزایش بدهد.
به طور کلی برای اینکه بتوان برای آزمایش کراتینین آماده شد ۲ روش اصلی و عمده وجود دارند که پزشکان با توجه به شرایط موجود تعیین می کنند که کدام یک از این روشها برای اندازهگیری میزان کراتینین و عملکرد کلیه ها صورت بگیرد.
آزمایشات ادرار
از مهمترین آزمایشی که می تواند برای تعیین کراتینین و egfr در آزمایش خون صورت بگیرد، از طریق آزمایشات ادرار می باشد. هنگامیکه نمونهگیری های لازم انجام شد، میتوان میزان کراتینین را در خون متوجه شد و در مدت زمان ۲۴ ساعت این عملکرد مشخص میشود.
برای اینکه این آزمایش به بهترین نحوه ممکن صورت بگیرد و نمونهبرداری از شما درست باشد، لازم است نمونه ادرار شما در مدت زمان یک روز در یک ظرف پلاستیکی باشد. سپس آزمایشگاه آن را برای بررسی و ارزیابی تفکیک میکنند.
ممکن است استفاده از آزمایش ادرار برای برخی از افراد ناخوشایند باشد. اما برای اینکه بتوان عملکرد طبیعی کلیهها را متوجه شد، انجام این آزمایش بسیار مؤثر و مفید می باشد. هنگامیکه آزمایش خون صورت می گیرد تخمین زدن سطح کراتینین در خون از طریق egfr نیز صورت می گیرد.
موارد متعددی می تواند در راستای تعیین کردن میزان سطح کراتینین در بدن نقش داشته باشد
موارد متعددی می تواند در راستای تعیین کردن میزان سطح کراتینین در بدن نقش داشته باشد. سنف جنسیت و در برخی مواقع وزن و قومیت مؤثر واقع می شود. نکته حائز اهمیت این است که اگر سطح کراتینین خون بیشتر از حد معمول باشد، این امر می تواند در راستای تخمین زدن کراتینین و egfr نقش مهمی دارند.
با توجه به دلایل علمی صورت گرفته هنگامیکه آزمایش egfr صورت میگیرد میتواند بیشتر از آزمایش جمع آوری ادرار برای سطح کراتین مؤثر واقع شود.
اما با توجه به اینکه امکان دارد در برخی از افراد که دچار تودههای عضلانی بزرگی هستند، استفاده از آزمایش ادرار مهم شمرده شود و این امر باعث می شود که پزشکان هر ۲ راهکار را برای تشخیص سطح بیماری فرد تعیین کنند.
حال اگر شما از دسته افرادی هستید که نیاز دارید از یک پزشک برای درمان دیابت استفاده کنید و آزمایشات egfr را تحت نظارت او انجام بدهید، ما به شما دکتر سلیمی را پیشنهاد میکنیم تا از تخصص های او بهترین استفاده را ببرید و درمان دیابت برای شما صورت بگیرد.
پیشنهاد می کنیم از پست معنی creatinine در آزمایش خون دیدن کنید.
نتیجه آزمایش کراتینین
اگر نتیجه آزمایش کراتینین ترشحات egfr نشان بدهد، یعنی مشکلات کلیوی برای بیمار وجود دارد. اگر عملکرد و فعالیت های کلیه ها کمتر از حد معمول باشد، می تواند به عنوان حاد یعنی ناگهانی و غیر قابل برگشت باشد یا به صورت مزمن یعنی طولانیمدت دائمی در نظر گرفته شود.
با توجه به این موضوع با گذشت زمان هنگامیکه کراتینین و اندازهگیری های مکرر آن از طریق صلاحدید پزشک صورت میگیرد، میتوان تشخیص بیماری کلیوی حاد یا مزمن را داد. لازم به ذکر است بدانید با افزایش سن به مرور زمان عملکردهای ترشح شدن کراتینین کمتر از حد معمول می شود.
ذخیرهسازی بسیار کلیهها
نکته حائز اهمیت این است که فعالیت اصلی کلیه ها این است که ظرفیت ذخیرهسازی بسیار زیادی دارند. این در برخی مواقع اتفاق افتاده که بدون داشتن هیچگونه مشکل اساسی برخی از افراد ۳۰ تا ۴۰ درصد از فعالیت های کلیوی خود را از دست دادهاند.
با توجه به این موضوع درمان دیابت از طریق egfr با توجه به صلاحدید پزشک مدنظر شما اتفاق میافتد و این امر می تواند میزان شدت بیماری کلیه یعنی به صورت مزمن و یا حاد را تشخیص بدهد.
دکتر سلیمی برای اینکه بتواند درمان دیابت شما را در بهترین حالت ممکن صورت بدهد، از شدت بیماری مزمن کلیوی اطلاعاتی برای شما دارد. این اطلاعات عبارتاند از:
- مرحله 1 GFR 90 یا بالاتر عملکرد طبیعی کلیه
- مرحله 2: GFR 60-89 کاهش خفیف در عملکرد کلیه
- مرحله 3 GFR 45 – 59 کاهش خفیف تا متوسط عملکرد کلیه
- مرحله 4GFR 30 – 44 کاهش متوسط تا شدید عملکرد کلیه
- مرحله 5GFR 15-29 کاهش شدید عملکرد کلیه
- مرحله 6 GFR کمتر از 15 نارسایی کلیه، معمولاً نیاز به دیالیز دارد
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
نتیجه egfr در آزمایش خون چیست
اغلب افرادی که افزایش سن را تجربه میکنند و سن آنها بالای ۶۰ سال می باشند، ظاهر طبیعی برای سطح خون کراتینین آنها وجود دارد. اما در برخی مواقع مشاهده شده که egfr و کراتینین پایین در خون آن ها وجود دارد. با توجه به جمعآوری ادرار به صورت شیوه 24 ساعته استفاده از فرمول ها صورت میگیرد.
egfr تشخیص فعالیت کلیه ها را برعهده می گیرد. توجه داشته باشید در هنگام نتیجه آزمایش egfr فقط نمیتوان به بیماری کلیوی پی برد و در برخی مواقع ممکن است نتیجه آزمایش خون بنا بر موارد زیر باشد.
- ورزش سخت
- بارداری
- عوارض جانبی داروها
- انرژی رژیم غذایی پر از گوشت قرمز
میزان پاکسازی اندک کراتینین
مهمترین مواردی که می توانند به عنوان دلایل کلی برای بیماری مزمن کلیوی شناخته شوند، فشارخون و دیابت می باشند. حال اگر شما از دیابت رنج می برید، مهمترین نکته برای اینکه بتوانید بهبود و سلامت خود را به دست بیاورید، این است که از داروهای مناسب، ورزش های مناسب و رژیم غذائی برای سبک زندگی خود استفاده کنید.
اگر این دسته از موارد در زندگی شما حاصل تغییراتی نگردد، برای اینکه بتوانید علت بیماری کلیوی را بهتر بشناسید، آزمایشات بیشتری لازم است انجام بدهید. دکتر سلیمی برای اینکه بتواند به بررسی عملکرد کلیه ها با توجه به گذشت زمان پی ببرد، استفاده از ارزیابی های آزمایش کلیه egfr و کراتین می تواند به او کمک کند.
ممکن است برای اینکه درمان دیابت در جهت آزمایش egfr صورت بگیرد، دکتر سلیمی صلاح بداند که تغییراتی در داروهای شما به وجود بیاورد. این دسته از تغییرات می تواند فعالیت های موجود کلیه را منظم کند.
در نظر داشته باشید اگر از داروهای بدون نسخه علیالخصوص داروهایی که برای کم کردن دردهای اندک و سردرد استفاده می شوند، استفاده کنید و همینطور استفاده از مکمل ها و گیاهان دیگر می تواند عملکرد کلیه را تحت تاثیر قرار بدهد.
به همین جهت اگر مبتلا به دیابت هستید، قبل از اینکه با دکتر سلیمی در راستای استفاده از هر گونه داروها مشورت نکرده اید، از آنها استفاده نکنید. نکته حائز اهمیت این است که تا زمانی که میزان کراتینین و ترشح egfr در بدن کاهش نیابد، افراد نیازی به استفاده از دیالیز ندارند.
افزایش سن
به دلیل اینکه افزایش سن می تواند به صورت طبیعی بر روی عملکرد کلیهها و کاهش آن نقش مهمی داشتهاند، برای اینکه بتوانید سلامت بدن خود را حفظ کنید، لازم است فوراً اقدامات لازم را از طریق تخصص دکتر سلیمی انجام دهید. با توجه به اینکه دکتر سلیمی درمان مؤثری برای دیابت دارد، با استفاده از تخصص خود میتواند در این راستا مؤثر و مفید واقع شود و بهبودی شما نیز اتفاق خواهد افتاد.
میزان کراتینین از طریق آزمایش خون مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد و سپس با توجه به فرمول های مدنظر که برای به دست آمدن عدد موجود صورت میگیرد، میتوان میزان فعالیت های یک کلی را تخمین و حدس زد. مهمترین نکتهای که در راستای فرمول اندازهگیری کراتینین تاثیر گذار هست، مواردی مثل نژاد، وزن، سن، جنس، می باشد و از این طریق می توان تعداد egfr خون را بررسی کرد.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
هدف اصلی egfr در آزمایش خون چیست
برای اینکه بتوان تشخیص داد هدف egfr در آزمایش خون چیست لازم است بگوییم درصورتیکه پزشک مدنظر شما به اینکه شما به بیماری مزمن کلیوی مبتلا شده باشید، شک داشته باشد اقدام به تجویز آزمایش egfr می کند.
با توجه به این موضوع اگر شما نیز علائم موجود برای بیماری کلیوی را دارید، لازم است به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا از این طریق آزمایشات egfr برای شما صورت بگیرد.
ممکن است در رابطه با علائم موجود برای بیماری کلیوی اطلاعاتی نداشته باشید،
این دسته از نشانهها و علائم می توانند همانند موارد زیر باشند:
- وجود ادرار کفی یا خونی
- به وجود آمدن مشکلات برای خواب
- خشک شدن پوست و خارش مداوم
- گرفتگی عضلات
- داشتن فشارخون بالا
- کم شدن اشتها
- استفراغ و تهوع
- کمانرژی بودن و خستگی
- بیشتر شدن دفعات ادرار
- تورم مچ پا و پا
- مشکلات غلظت
این دسته از مواردی که ذکر کردیم در راستای به وجود آمدن مشکلات کلیوی صورت میگیرند. حال اگر شما از مشکلات کلیوی رنج میبرید و همین طور لازم است درمان دیابت برای شما صورت بگیرد، استفاده از تخصص های یک پزشک در این زمینه می تواند بهبودی شما را تضمین کند. دکتر سلیمی به دلیل اینکه در این حیطه تخصص بسیاری دارد، می تواند درمان دیابت را از طریق راهکارهای مؤثر برای شما انجام بدهد.
نداشتن هیچ گونه علائم egfr در آزمایش خون
برای درک بهتر این موضوع لازم است بگوییم هیچ گونه علامتی در مراحل اولیه بیماری کلیوی در egfr آزمایش خون وجود نخواهد داشت. همین امر سبب می شود که اگر شما دچار بیماری های زمینهای همانند فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت دچار باشید.
تمامی اینها میتواند بر روی عملکرد کلیهها اثربخش واقع شود و آنها را تحت تأثیر خود قرار بدهد. استفاده از آزمایشات در فاصله های منظم با توجه به صلاحدید پزشک می تواند صورت بگیرد.
این امر به گونهای است که تشخیص می دهد که اگر شما به بیماری کلیوی دچار شدید، فوراً اقدامات لازم را برای درمان آن صورت بدهید. با توجه به اینکه اگر در خانواده خود سابقه بیماری کلیوی دارید، انجام این چکاپ ها توسط دکتر سلیمی بسیار مهم و حیاتی شناخته می شوند.
لازم به ذکر است بدانید اگر در گذشته با مشکلات کلیوی دست و پنجه نرم میکردید، پزشک نیز موظف است آزمایشات منظم دوره egfr را برای اینکه بررسی های موجود به جهت پیشرفت بیماری کلیوی شما داشته باشد، را تجویز کند.
مهمترین وظیفه اصلی کلیه ها پاکسازی خون است
با توجه به اینکه مهمترین وظیفه اصلی کلیه ها پاکسازی خون در نظر گرفته می شود، فیلترهای کوچکی که در کلیهها وجود دارند، مهمترین کار آنها را انجام می دهند.
همین موضوع سبب می شود که میزان egfr در آزمایش خون تعیین کننده میزان گلومرولها در دقیقه باشد و با توجه به میزان سطح کراتینین در خون فعالیت دارند. مهمترین عملکردی که کراتینین صورت می دهد این است که کمک بسیاری برای فیلتر کردن کلیه ها به دنبال دارد.
شاید با توجه به عنوان کردن این مطالب اگر میزان کراتینین در خون شما سطح بالایی داشته باشد این امر نشان می دهد که عملکرد کلیه های شما علیالخصوص در بخش گلومرول به خوبی صورت نگرفته است و پاکسازی خون و فیلتراسیون با مشکلاتی مواجه است.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
آیا آزمایش egfr نتیجه درستی دارد؟
لازم به ذکر است بدانید انجام آزمایش egfr نمیتواند صددرصد نتیجه تحقیقی را تخمین بزند. اما میزان فیلتراسیون را به درستی تعیین می کند. با توجه به اینکه فرمول تعیین شده برای محاسبه egfr وجود دارد، این فرمول برای افرادی که به سن ۱۸ سال نرسیده اند، فاقد اعتبار می باشد.
برای اینکه بتوان بیماری کلیه و آن را تشخیص داد، به غیر از این آزمایش، آزمایش ادرار برای آلبوممین انجام میگیرد. با توجه به آزمایش بررسیها و نظارت کاملی بر روی بیماری کلیه صورت میگیرد و به صورت همزمان برای آلبومین آزمایش ادرار نیز انجام می شود.
ممکن است اطلاعاتی در رابطه با آلبومین نداشته باشید، برای درک بهتر موضوع لازم است عنوان کنیم پروتئینی در بدن و خون وجود دارد که هنگامیکه عملکرد کلیهها به درستی صورت بگیرد، نمی تواند به ادرار وارد شود.
با توجه به این موضوع هنگامی که آزمایشات موجود وجود آلبومین را در ادرار شما مشخص کند، این امر می تواند یک نکته حائز اهمیت برای مبتلا شدن به بیماری کلیوی باشد. بهتر است بدانید آلبومینی در ادرار وجود دارد، با نام آلبومینیورو شناخته می شود.
آزمایشات مربوط به عملکرد کلیه
توجه داشته باشید هیچ مانعی برای استفاده از آزمایش egfr برای خون وجود ندارد. دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت در ابتدا علامات موجود شما را میسنجد و همین طور در رابطه با سوابق خانوادگی شما در رابطه با بیماری کلیوی اطلاعاتی کسب می کند. سپس از این طریق می تواند درمان مؤثری برای دیابت به شما ارائه بدهد.
لازم به ذکر است که پزشک از تمام داروهای مصرفی شما اطلاع داشته باشد. به دلیل اینکه برخی از داروهای خاص ممکن است در راستای نتیجه آزمایش egfr تداخلاتی به وجود بیاورند و از این طریق میزان کراتین شما را بیشتر کنند. این دسته از داروها شامل سیس پلاتین و جنتامایسین میشوند.
مواردی همچون بارداری و سابقه پزشکی خانواده برای پزشک معالج شما مهم می باشد و لازم است در رابطه با اینکه در خانواده خود سابقه بیماری دیابت و فشار خون بالا داشته اید، اطلاعاتی در اختیار او قرار بدهید. به دلیل اینکه تمامی این عوامل می تواند بر روی نتیجه آزمایش egfr تاثیر بسیاری داشته باشد.
زمان مناسب برای انجام آزمایش egfr
لازم به ذکر است بدانید انجام آزمایش egfr نمی تواند وقت شمار بسیار بگیرد و فقط چندین دقیقه به طول میانجامد. اغلب انجام این آزمایش در بیمارستان ها صورت گرفته می شود. برای انجام این آزمایش نیاز به محدودیت خاصی نیست و میتوانید هرگونه لباسی بپوشید.
البته لازم به ذکر است به دلیل اینکه از بازوی وریدی شما تست گیری انجام میشود، اینکه لباس شما دسترسی آسانی به بازو داشته باشد، مفید واقع می شود.
مصرف غذا و نوشیدنی قبل از آزمایش egfr
نکته حائز اهمیت دیگر در راستای غذاها و نوشیدنی های موجود قبل از انجام این آزمایش می باشد. ممکن است صلاحدید پزشک در این باشد که در روز آزمایش مواد خوراکی مصرف نکنید و یا برخی از مواد خوراکی در بدن شما و وجود نداشته باشد.
همین طور امکان دارد در مدتزمان تعیین شده مشخص کند که مصرف داروها را قطع کنید. برای انجام این تست سوزن به پوست بازو وارد می گردد و میزان تعیین شده ای خون از شما گرفته می شود.
همانند دیگر آزمایشات موجود این آزمایش هیچگونه دردی به همراه ندارد و فقط یک سوزن در بازی شما احساس خواهد شد و نهایتاً یک دقیقه به طول میانجامد. بعد از انجام این آزمایش فوراً می توانید استراحت کنید و به فعالیت های روزانه خود بپردازید. سپس بعد از آماده شدن نتیجه آزمایش می توانید برای دریافت آن اقدام کنید.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
عوامل مؤثر در egfr در آزمایش خون چیست
با توجه به اینکه انجام این آزمایش برای سلامت کلیه ها مهم شمرده میشود و دکتر سلیمی پیشنهاد میکند برای اینکه بتوانید سلامت بدن خود را تضمین کنید، حتماً از این آزمایش استفاده کنید، برخی از عوامل و پارامتر های مؤثر می توانند در انجام این آزمایش خون اثربخش باشند.
ممکن است بعد از این آزمایش این موارد را تجربه کنید اما جای هیچگونه نگرانی نیست. به دلیل اینکه بعد از گذشت مدت اندکی این شرایط برطرف میگردد. این دسته از عوامل عبارتاند از:
این عوامل عبارت اند از:
- کبودی و تورم
- کمی سوزش یا ضربان
- احساس سرگیجه
با توجه مطالب ذکر شده، ممکن است برخی از عوامل جدی و نادر تست آزمایش خون برای برخی از افراد رخ بدهد. این دسته از عوامل خیلی کم اتفاق میافتند. اما لازم است از آن ها اطلاعات داشته باشید که شامل موارد زیر میشوند:
- خونریزی بیش از اندازه
- عفونت
- منطقهای متورم شده از خون
با توجه به موارد ذکر شده اگر این دسته از عوامل و پارامتر ها را تجربه کردید، لازم است که به نزد دکتر بروید.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
تفسیر نتیجه egfr در آزمایش خون چیست
لازم به ذکر است بدانید نتیجه آزمایش egfr اعداد منحصر به فردی هستند که با توجه به شرایط خاصی این اعداد شکل گرفته اند. در ادامه در تلاشیم بیشتر به مفهوم اعداد ذکر شده در نتیجه egfr در آزمایش خون بپردازیم.
GFR 90 و بالاتر: عملکرد کلیوی شما تا حدودی طبیعی و نرمال در نظر گرفته شده است.
: GFR 60–89 عملکرد کلیه کاهش اندکی دارد.. هنگامی که این عدد دیده شد بدان معنی نیست که شخص دچار بیماری کلیوی می باشد. اما اگر علائم زمینه ای مشاهده شد لازم است آن را جدی گرفت.
GFR 45-59: این عد نشاند دهنده کاهش عملکرد کلیه ها می باشد و ممکن است بیماری کلیوی را به دنبال داشته باشد.
: GFR 30-44 این عدد یعنی عملکرد کلیه ها به شدت کاهش یافته است.
GFR 15-29: این عدد یعنی معضلات کاهش عملکرد کلیه ها در شخص وجود دارد.
GFR 15 یا کمتر: خطرناک است و نارسایی کلیه را به دنبال دارد و فرد باید دیالیز شود.
نتیجه آزمایش دقیق
با توجه به تفسیر آزمایش egfr نتیجه آزمایش به صورت دقیقتر بر اساس تجربیات و تخصص های پزشک مدنظر شما صورت می گیرد. همین طور با توجه به علائم فردی دیگری که در بدن شما دیده می شود، دکتر سلیمی که بهترین عملکرد را برای درمان دیابت دارد و می تواند تفسیر جواب آزمایش را برای شما انجام بدهد. لازم به ذکر است بدانید بر روی نتیجه آزمایش egfr عوامل زیادی مؤثر واقع میشوند.
تشخیص درست از بیماری های مزمن کلیوی
برای اینکه بتوانید تشخیص درستی از بیماری های مزمن کلیوی داشته باشید، لازم است مواردی که پزشک قبل از انجام آزمایش برای شما در نظر میگیرد را به بهترین نحو ممکن رعایت کنید تا نتیجه آزمایش شما به درستی صورت بگیرد. در این راستا دکتر سلیمی با استفاده از تخصص خود درمان مناسبی برای دیابت را به دنبال خواهد داشت.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
تشخیص بیماری مزمن کلیه از طریق آزمایش egfr به چه صورت است؟
با توجه به اینکه آزمایش egfr برای سلامت کلیه ها از طریق پزشک مدنظر شما تجویز می شود و می تواند اطلاعات دقیقی برای بیماری های کلیوی داشته باشد، این عملکرد می تواند بررسی سلامت شما را تضمین کند.
اگر از طریق استفاده آزمایش egfr متوجه شوید به بیماری کلیوی دچار شده اید، ممکن است پزشک برای اینکه اطمینان بیشتری در این راستا داشته باشد، آزمایش های دیگری در کنار آزمایش egfr برای شما در نظر بگیرد. که این دسته از آزمایشات عبارتاند از:
بیوپسی کلیه
استفاده از این آزمایش برای کلیه بیمار مهم می باشد. از طریق معاینات میکروسکوپی این آزمایش صورت می گیرد و از این طریق می تواند عملکرد دقیق یک بیمار که از بیماری کلیوی رنج میبرد را داشته باشد.
همین طور با استفاده از بیوپسی کلیه می تواند میزان پیشرفت بیماری را متوجه شد و سپس پزشک مدنظر درمان مناسب با توجه به پیشرفت بیماری برای شما صورت می دهد.
سونوگرافی یا سیتیاسکن
یک آزمایش دیگر که در کنار آزمایش egfr میتواند از سلامت کلیه های شما اطلاعاتی داشته باشد، استفاده از آزمایشات تصویربرداری می باشد. هنگامی که پزشک تجویز کند تا تصویر واضح از کلیه ها داشته باشید، این عوامل می تواند در راستای سلامت کلیه ها اثربخش باشد.
برای اینکه بتوانید بهترین عملکرد را از نتیجه سلامت کلیه های خود داشته باشید، دکتر سلیمی برای درمان دیابت و همینطور استفاده از این آزمایشات میتواند راهنمای مفیدی برای شما باشد.
غذای سالم، ترک سیگار، ورزش
از موارد مهم دیگری که می تواند جلوگیری مناسبی برای عدم بیماری کلیهها باشد، استفاده از سبک غذایی مناسب می باشد. در این راستا داشتن تحرکات بدنی و ورزش نشاط مناسب بدن مفید و مؤثر واقع می شود.
اشخاصی که از سیگار استفاده میکنند، اگر اقدامات لازم را برای ترک سیگار انجام بدهند، این عملکرد می تواند سلامت کلیه ها را در نظر بگیرد. در این حالت لازم است برنامهای در نظر گرفته شود تا میزان egfr بدن شما مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.
با توجه به اینکه از طریق بررسی egfr در آزمایش خون میتوان عملکرد کلیهها را سنجید، میزان تخلیه خون در هر دقیقه از طریق گلومرول ها نیز حدس زده می شود. همان طور که ذکر کردیم فیلترهای ریزی که در کلیه ها حاضر هستند و وظیفه فیلتر کردن مواد زائد خون را دارند گلومورها شناخته میشوند.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
نحوه انجام egfr در آزمایش خون چیست
ممکن است برخی از افراد اطلاعاتی در راستای انجام آزمایش خون egfr داشته باشند، بعد از اینکه نمونهگیری های موجود از بدن بیمار انجام شد، لازم است به آزمایشگاه ارسال گردد. سپس اقدامات لازم بر روی آن ها صورت بگیرد و میزان سطح کراتینین در نمونه خون مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.
با توجه به اینکه کراتینین یک ماده زائد شیمیایی از کراتین می باشد، به سبب تامین انرژی در عضلات تولید می شود و این امر می تواند شرایطی را فراهم آورد که سطح کراتینین با استفاده از چندین فاکتور دیگر توسط متخصصین آزمایشگاه تخمین زده شود.
فرمول های متعددی برای سطح کراتینین و به دست آمدن آن مؤثر واقع می شوند که در سنین مختلف اعم از بزرگسالان و کودکان متفاوت است، این فرمول بر اساس موارد زیر می تواند اثربخش باشد.
- قومیت
- جنسیت
- سن
اندازهگیری کراتینین خون
همان طور که ذکر کردیم جمعآوری 24 ساعته ادرار به عنوان تست پاکسازی کراتینین صورت میگیرد و این امر می تواند شرایط موجود کلیه ها را عنوان کند.
ممکن است در برخی مواقع داروهایی که بر روی نتیجه آزمایش اثربخش واقع می شوند را قطع کنید. از دسته داروهایی که در این راستا مهم شمرده می شوند، میتوان به داروهای آنتیبیوتیک و اسید معده اشاره کرد.
نکته حائز اهمیت این است که قبل از اینکه با پزشک خود مشورت کنید، مصرف هیچ گونه دارو قطع نکنید و در رابطه با این موضوع اطلاعات مفصلی در اختیار پزشک خود قرار بدهید.
شرایط خونگیری برای برخی از افراد متفاوت می باشد
با توجه به اینکه شرایط خونگیری برای برخی از افراد متفاوت می باشد، احساس درد متوسط در تمامی افراد اتفاق خواهد افتاد. در برخی مواقع افراد احساس خارش یا گزگز داشتهاند که به مرور زمان میزان کمی ضربان صورت گرفته و فوراً برطرف شده است.
با توجه به عنوان کردن این دسته از موارد دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت شناخته شده است و می تواند شرایطی را فراهم کند که بیماران با عملکردهای مخصوص آن به بهترین نحو ممکن بیماری دیابت خود را مدیریت کند. پیشنهاد ما این است که از تخصصهای دکتر سلیمی غافل نشوید.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
انجام egfr در آزمایش خون به چه دلیل است؟
با توجه به اینکه اندازهگیری میزان فیلتر شدن خون در کلیه ها از طریق آزمایش egfr صورت میگیرد، اگر در راستای انجام آن علائمی وجود داشته باشد که عملکرد کلیه ها را با مشکلاتی مواجه کرده است، درمان دیابت لازم است برای بیمار صورت بگیرد که دکتر سلیمی در راستای انجام این امور تبحر و تخصص کافی را دارد.
مهمترین نکته این است که برای اینکه بتوانید میزان پیشرفت بیماری کلیوی خود را بسنجید، استفاده از آزمایش egfr مهم شمرده می شود و اغلب برای افرادی است که به بیم
با توجه به این موضوع اغلب برای افرادی که بیماری کلیوی هستند، آزمایش egfr پیشنهاد میشود.
اگر دارای موارد زیر هستید نیز شما مستعد استفاده از آزمایش egfr هستید.
- سابقه خانوادگی بیماری کلیوی
- عفونتهای دستگاه ادراری
- بیماریهای قلبی
- فشارخون بالا
- انسداد ادرار
بنا بر صلاحدید پزشکان بنیاد ملی کلیه هنگامی که نتیجه حاصل شده از این آزمایش ما بین ۹۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر است، در محدوده طبیعی وجود دارد. حال افراد مسن میزان نرمال آن ها باید کمتر باشد. به دلیل اینکه با افزایش سن کاهش مییابد.
مقادیر متوسطی که برای این آزمایش در نظر گرفته می شود، مابین آزمایشگاه مختلف یکسان نیست
مقادیر متوسطی که برای این آزمایش در نظر گرفته می شود، مابین آزمایشگاه مختلف یکسان نیست. به دلیل اینکه اندازهگیری های این دسته از آزمایشات با روش های متعددی انجام میگیرد.
در راستای این موضوع لازم است، حتماً از پزشک معالج خود مشورت بگیرید و معانی نتیجه آزمایش را از او بخواهید. به دلیل اینکه میزان egfr هر فرد با دیگری متفاوت است و هر شخصی شرایط منحصر به فردی را تجربه می کند. لازم است نتیجه آزمایش با توجه به شرایط جسمانی شخص صورت بگیرد و حساس بودن افراد برای خونگیری مهم شمرده می شود.
ممکن است برخی از افراد نسبت به خونگیری حساس باشند
با توجه به برخی مسائل ممکن است برخی از افراد نسبت به خونگیری حساس باشند و برخی از این عوامل سبب میشود که خونگیری آن ها با موفقیت انجام نشود. این دسته از عوامل عبارتاند از:
- خونریزی بیش از اندازه
- غش یا احساس سبکی
- عفونت
- وجود چندین سوراخ برای پیدا کردن محل رگ
- هماتوم
با توجه به عنوان کرده این دسته از موارد ممکن است افراد هیچگونه نشانه و علائمی برای بیماری کلیوی نداشته باشند، اما از طریق صلاحدید پزشک مدنظر لازم است این آزمایش را انجام بدهند.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
نتیجه egfr در آزمایش خون به چه معنا می باشد؟
نکته حائز اهمیت دیگر در راستای پرداختن به موضوع این که egfr در آزمایش خون چیست این است که بدانیم نتیجه این آزمایش با توجه به مواردی همچون سن، جنس، سابقه سلامتی و دیگر موارد تفاوت هایی خواهد داشت.
ممکن است نتیجه حاصل شده به معنای مشکلات کلیوی نباشد، برای اینکه بتوانید اطمینان حاصل کنید که معنی درستی از نتیجه آزمایش egfr دارید،بهتر است از تخصصهای دکتر سلیمی که برای درمان دیابت استفاده بهینهای داشته باشید.
لازم به ذکر است بدانید اغلب افراد سالم دارای egfr طبیعی هستند و این عدد همیشه برای آن ها ۹۰ به بالا میباشد. اما ممکن است محدودههای معمولی تری برای نتیجه آن صورت بگیرد که عبارتاند از:
- egfr بالاتر از 60 طبیعی تلقی می شود.
- egfr زیر 60 ممکن است به معنی ابتلا به بیماری کلیوی باشد.
- egfr 15 یا کمتر به این معنی است که کلیه های شما از کار می افتند.
درمان و مراقبت
با توجه به این که نتیجه حاصل شده از آزمایش egfr نشان می دهد که افراد به بیماری کلیوی دچار شدهاند، لازم است که برای مراقبت و درمان های لازم صورت بگیرد. نتیجه حاصل شده از آزمایش egfr امکان دارد برخی از عملکردهای بدن را تحت تأثیر خود قرار بدهد. این دسته از تغییرات شامل موارد زیر می شود.
- در عملکرد کلیه ها تغییرات حاصل می شود
- سوءتغذیه شدید کمبود وزن و یا بیماری های عضلانی صورت می گیرد
- به شدت اضافه وزن وجود دارد
- ورزش بدنسازی را انجام می دهند
- دچار یک اختلال عصبی هستند
- از داروهایی همانند داروهای کلیوی داروهای شیمیدرمانی استفاده میکنند
- از گوشت قرمز مصرف بسیاری دارند
- رژیم گیاهخواری و یا کم گوشت دارد
- باردار میباشند
- از مکملهای کراتین استفاده میکنند
شرایط در نظر گرفته شده می تواند عملکرد کلیه ها را تحت تاثیر قرار بدهد
شرایط در نظر گرفته شده می تواند عملکرد کلیه ها را تحت تاثیر قرار بدهد. با توجه مطالب ذکرشده آمادگی خاصی برای انجام آزمایش egfr بی نیاز نیست و استفاده از رژیم غذایی و مصرف هرگونه دارو در طول آزمایش باید تحت نظر پزشک متخصص شما صورت بگیرد. ( لطفا از پست رژیم غذایی اورمیک دیدن کنید. )
لازم است در این رابطه اطمینان حاصل کنید که مراقبت های بهداشتی و استفاده از گیاهان داروها ویتامین ها و مکمل ها به خوبی برای شما انجام شده باشد.
اما لازم به ذکر است بدانید برای اینکه بتوانید در پی آزمایش egfr درمان دیابت را به همراه داشته باشید، دکتر سلیمی در این حیطه فعالیت های بسیاری دارد و با تخصص های خود می تواند به بهترین نحو ممکن درمان دیابت را برای افرادی که با مشکلات کلیوی دست و پنجه نرم میکنند به دنبال داشته باشد.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید.
بررسی موارد مؤثر egfr در آزمایش خون چیست
در راستای پرداختن به موضوع egfr در آزمایش خون چیست لازم است در رابطه با عوامل مؤثر و مواردی که در آن اثربخش است، اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم در ادامه با ما همراه باشید.
اصطلاح پاکسازی
به کار بردن و استفاده از اصطلاح پاکسازی نادرست می باشد. به طور کلی برای اینکه محاسبه حجم خالص خون پاک شده به واسطه یک ماده خاص در واحد زمان صورت بگیرد، از لوله های کلیوی و ترشح لوله استفاده میشود و فیلتراسیون و ترکیب آن ها می تواند اثربخش باشد.
حال توجه کنید هنگامیکه فیلتراسیون کلیوی پاکسازی یک قسمت از ماده خون را به دنبال نداشته باشد، واحدهای همانند گلومرولی که به عنوان واحدهای واقعی حجم شناخته میشوند، معرف حضور همگان هستند.
تصور داشته باشید اگر اندازه گیری این دسته از مادهها آزادانه فیلتر شود و هیچ عملکردی نداشته باشد، یعنی جذب نشود و به واسطه لولههای کلیه ترشح شود عملکرد پاکسازی برای اندازهگیری درست egfr صورت می گیرد.
معادله پاکسازی عبارت است از:
پاکسازی = حجم ادرار به موقع (میلی لیتر در دقیقه) × (غلظت ادرار / غلظت پلاسما)
هر ۲ نمونه ادراری که برای این آزمایش صورت میگیرد، لازم است با یک زمانبندی دقیق صورت بگیرند و نمونه خون ها جمع آوری شوند. حجم غلیظ فیلتراسیون گلومرولی اصلی می تواند به عنوان حجم ادرار نشان داده شود.
توجه داشته باشید غلظتی که در ادرار شخص وجود دارد، به عنوان غلظت پلاسمایی شناخته می شود و موادی همانند کراتین که غلظتی ۱۰۰ برابر دارند، از فیلترا سیون گلومرولی به همان اندازه صورت میگیرد.
با توجه به اینکه کراتینین در بخش کلیه ترشح میگرد، می توان میزان کراتینین را خیلی بیشتر از حد egfr حدس زد. به دلیل اینکه کراتینین این مزایا را دارد که اگر در حالت طبیعی در خون وجود داشته باشد، میزان غلظت خون به صورت معمولی در ادرار باقی خواهد ماند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله معنی blood sugar در آزمایش خون را مطالعه کنید.
روش های اندازهگیری egfr واسطه پلاسما
نکته حائز اهمیت دیگر این است که egfr در آزمایش خون صورت میگیرد و از طریق عملکردهای غیرمستقیم حذف یک ماده در خون را برعهده دارد.
هنگامی که تزریق داخل وریدی ماده صورت میگیرد، نمونههای خون در فاصله های زمانی تعیین شده جمعآوری می شوند و مورد محاسبه قرار می گیرند. نکته حائز اهمیت این است که مزیت آن ها این است که هیچگونه ادراری جمع نمیشود.
پاکسازی یوتالامات
یکی دیگر از نکته های مؤثر در راستای انجام آزمایش خون تزریق زیرجلدی یوتالامات می باشد. مهمترین عملکردی که این تزریق در نظر دارد این است که می تواند تعادل بدن را به مدت ۴۵ دقیقه نگه دارد.
سپس جمعآوری نمونه خون ۷ میلی لیتری که بیمار از مثانه خود تخلیه میکند، صورت میگیرد و بعد از گذشت مدت زمان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه لازم است، مجدداً نمونه خون دیگر و نمونه ادرار صورت بگیرد و سپس از طریق پاکسازی یوتالامات این نمونهها مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند.
رتبهبندی بیماری کلیه
با توجه به مطالب ذکر شده برای اینکه بتوان بیمارهای کلیوی را رتبهبندی کرده و شدت حاد بودن بیماری آن ها را سنجید شرایطی در نظر گرفته می شود.
مرحله اول بین ۹۰ تا ۱۳۰
اگر شخص دچار آسیب های شدید کلیوی باشد، این عدد برای آن صورت میگیرد. اما همچنان کلیههای آن در حالت طبیعی فعالیت دارند.
مرحله ۲ بین ۶۰ تا ۹۰
در هنگامیکه این عدد نشان داده میشود، کلیهها آسیب دیده است. اما عملکرد آنها بسیار خفیف و کمتر می باشد.
مرحله ۳ بین ۳۰ تا ۶۰
هنگامی این رقم صورت میگیرد که کلیه های شخص عملکرد متوسطی دارد و بیمار دچار بیماری کلیه میباشد.
مرحله ۴ ۱۵ بین تا ۳۰
این عدد برای بیمارانی است که دچار بیماری شدید کلیه هستند.
مرحله ۵ زیر ۱۵
در این مرحله نارسایی کلیه برای افراد اتفاق افتاده است و برای اینکه بتواند ادامه حیات داشته باشند، لازم است دیالیز یا پیوند کنند.
با توجه به رتبهبندی های بیماری کلیه لازم به ذکر است بدانید اگر پیشرفت بیماری تا مرحله ۴ صورت بگیرد، به دیالیز نیز برای فرد امری مهم و حیاتی می باشد. اما ممکن است هیچ گونه علائمی با خود نداشته باشد.
همین امر باعث می شود که آزمایش egfr بسیار مهم مهم شمرده شود و دکتر سلیمی تقاضا دارد که چکاب سالانه و دورهای این آزمایش را داشته باشید تا بتوانید مراحل پیشرفت بیماری خود را متوجه شوید و فوراً درمان آن را آغاز کنید.
با توجه به تخصص های دکتر سلیمی می توانید درمان مؤثری برای دیابت داشته باشید. اگر بتوانید زودتر بیماری خود را کشف کنید از طریق عملکردهای مهمی همانند تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی می توانید بهبودی را تجربه کنید و مانع از دیالیز شدن شوید.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
ترشحات طبیعی کراتینین برای بانوان سالم به چه صورت است؟
با توجه به اینکه موضوع اصلی این مقاله در رابطه با egfr در آزمایش خون چیست می باشد کراتین نیز مهم شمرده میشود. همین امر باعث می شود که میزان ترشحات طبیعی کراتینین برای بانوان را نیز برای شما عنوان کنیم.
اگر میزان این ترشحات بین ۱۲۸ تا ۸۸ میلیلیتر در دقیقه باشد و مابین ۹۷ تا ۱۳۷ لیتر در دقیقه صورت بگیرد، به عنوان سطح طبیعی شناخته می شود. البته لازم به ذکر است بدانید که ممکن است برخی از آزمایشگاه ها عملکردهای متفاوتی را برای انجام تست کراتینین صورت بدهند و نتیجههای سطح طبیعی آنها با یکدیگر تفاوتهایی داشته باشد.
سطح نیتروژن اوره خون
یکی دیگر از شاخص های عملکرد کلیهها که در egfr آزمایش خون مهم می باشد، سطح نیتروژن اوره خون است. با توجه به اینکه اوره یک گزینه متابولیکی می باشد و اگر تجمع داشته باشد، میتواند در عملکرد کلیه ها اختلالاتی به وجود بیاورد، مهمترین عملکرد این است که نسبت اوره خون به کراتین در حد طبیعی قرار بگیرد.
برای اینکه بتوانید دقیق اطلاعات بهینهتری داشته باشید عملکردهای اصلی و احتمالی کراتینین و نیتروژن اوره خون در حالتی می تواند افزایش بیابد که بدن دچار کمآبی باشد. همین نکته حائز اهمیت دیگر این است که در برخی نوزادان دیده شده میزان کراتینین افزایش یافته است و این امر با باکتری همراه بوده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت در 30 روز را مطالعه کنید.
اگر میزان سطح کراتینین در آقایان بالغ بیشتر شود، می تواند خطراتی همانند سرطان پوست و پروستات به دنبال داشته باشد. میزان سطح کراتین در نوزادان ۲ و یا بیشتر و در بزرگسالان ۵ و یا بیشتر می باشد و اگر اختلالاتی در این امر وجود داشته باشد، میتواند نشان دهد که عملکرد کلیه ها بهدرستی صورت نمیگیرد.
علائم مرتبط با سطح کراتینین بالا
برای اینکه سطح کراتینین بالاتر از حد معمول نشان داده شود، علائم و نشانههایی مهم می باشد و این عملکرد میتواند اختلالات کلیه را به همراه داشته باشد.
نارسایی کلیه و علائم اختلال عملکرد آن تفاوتهای بسیاری با یکدیگر خواهند داشت. ارتباط مؤثری که این دسته از علائم با سطح کراتینین دارند، می تواند نقش آن ها را در فعالیتهای کلی صورت بدهد.
به طور کلی عموماً هیچ گونه علائمی برای بیماریهای شدید کلیوی وجود ندارد و اغلب ممکن است افزایش کراتینین برای آن ها صورت بگیرد.
با توجه به مشکلات به وجود آمده ممکن است علائم متعددی سبب ایجاد نارسایی کلیه شوند. این دسته از علائم عبارتاند از:
- خستگی
- احساس کمبود آب
- تورم
- تنگی نفس
- گیجی
با توجه به عنوان کردن این دسته از موارد علائم دیگری همانند حالت تهوع، استفراغ، نوروپاتی، خشکی پوست، وجود دارند که می توانند به صورت غیراختصاصی در این عملکرد نقش مؤثری داشته باشد. همین طور انسداد مجاری ادراری سبب افزایش یافتن سطح کراتینین خون میشود و می تواند عفونت کلیهها را نیز عنوان کند.
با توجه به عنوان کردن این دسته از موارد هنگامیکه اختلالات کلیه صورت میگیرد، میتواند از علائم وجود دیابت باشد. اگر قصد درمان دیابت تحت نظارت یک پزشک با تخصص و چیرهدست را دارید، ما به شما دکتر سلیمی را در این رابطه معرفی میکنیم. به دلیل اینکه عملکردهای دکتر سلیمی برای درمان دیابت بسیار بالا بوده است و توانسته از این طریق بهبودی افراد را بدنبال داشته باشد.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
اگر egfr غیرطبیعی باشد، چه عملکردی صورت میگیرد؟
با توجه مطالب ذکر شده اگر بعد از تمامی این مراحل انجام آزمایش egfr برای شما صورت گرفت و نتیجه آن غیرطبیعی بود، برای اینکه بتوانید سلامتی خود را در دست بگیرید، لازم است برنامه منظمی را دنبال کنید و از این طریق عملکرد کلیه های خود را تحت نظارت بگیرید.
این اتفاق از طریق پزشک معالج شما صورت میگیرد. توجه داشته باشید اگر میزان egfr در نظر گرفته شده در آزمایش شما طبیعی می باشد، لازم است توجه بسیاری به کلیهها داشته باشید و مواردی که برای جلوگیری از ایجاد egfr بالا صورت میگیرد را رعایت کنید. حال در ادامه به برخی از این موارد خواهیم پرداخت و اطلاعات در این زمینه برای شما خواهیم داشت.
غربالگری به صورت منظم از نظر دیابت و فشارخون
یکی از مهمترین نکاتی که می تواند تشخیص عملکرد نامنظم کلیه ها را برعهده داشته باشد، غربالگری منظم دیابت فشارخون بالا می باشد. برای این امر لازم است همکاریهای لازم با پزشک مدنظر خود داشته باشید تا بتوانید کنترل بیماری خود را در دست بگیرید.
استفاده نکردن از پروتئین بسیار
دستورالعملهای غذایی در این راستا بسیار مهم شمرده می شوند و برای اینکه بتوانی عوامل خطر را کنترل کنید، استفاده از دستورالعمل های رژیم غذایی همانند رعایت کردن میزان استفاده از گوشت، ماهی یا مرغ عنوان میشود و میتواند در سالم نگه داشتن بدن شما مؤثر واقع شود.
استفاده کمتر از داروهای ضد درد
برای اینکه بتوانید دردهای خود را کاهش دهید، استفاده از موارد دیگری به جز داروهای ضد درد پیشنهاد می شود. مواردی همچون نفس کشیدن عمیق استفاده از آب و استفاده از پدهای گرمکننده یا یخ می تواند برای کاهش دردها مؤثر واقع شود.
هیدراته ماندن بدن
اینکه بدن به اندازه کافی آب داشته باشد مهم شمرده می شود. همین سبب می شود که پیشنهاد پزشکان بر این باشد تا روزانه ۲ تا ۸ لیوان آب بنوشید. علیالخصوص هنگامی که در گذشته عملکرد کلیهها کاهش داده شده است.
استفاده نکردن از سیگار
ممکن است شما نیز عادت به استفاده از سیگار داشته باشید و نتوانید این عادت را ترک کنید. بر اینکه سلامتی خود را بازیابید پزشک پیشنهاد میکند که سیگار خود را ترک کند و در این راستا به شما کمک می کند
با توجه به مطالب ذکرشده دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر برای درمان دیابت شناخته شده است و می تواند با توجه به راهکارهای مؤثر درمان بیماران و فرار کرد.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
بررسی سطح کراتین خون در آزمایش egfr چگونه است؟
مهمترین وظیفه کلیه ها این است که بتوانند کراتین خود را در یک حد نرمال نگه دارند. این عملکرد تعیین میکند هنگامی که فعالیت کراتینین در بهترین نحو ممکن باشد، می تواند سالم بودن کلیه ها را نشان بدهد.
این نکته نیز مهم می باشد که اگر سطح کراتین نشان داده بالاتر باشد می تواند یک عامل مؤثر برای بیماری کلیوی باشد. تصور کنید اگر در هر شرایطی سلامت کلیهها در خطر باشد و دچار نقص شده باشند، سبب بالا بردن سطح کراتین در خون میشود.
این امر به این دلیل صورت میگیرد که پاکسازی ضعیف کراتینین انجام میشود و می تواند نشاندهنده عملکرد ضعیف کلیه ها باشد. هنگامیکه سطح غیرطبیعی از کراتین وجود داشته باشد، میتواند به عنوان یک علائم هشداردهنده بهجهت نارسایی کلیه باشد و با توجه به استانداردهای موردنظر و آزمایشات خون علیالخصوص آزمایش egfr میتوان بررسیهای موجود را برای میزان کراتین خون به صورت داد.
میزان پاک شدن کراتینین به واسطه کلیه ها
نکته حائز اهمیت دیگر در این راستا این است که محاسبات لازم برای مقدار پاک شدن کراتینین از بدن به واسطه کلیهها صورت میگیرد و از این طریق می توان عملکرد دقیق کلیه ها را حدس زد.
با توجه به اینکه کراتین در بدن صورت میگیرد و عملکرد فیلتراسیون را برعهده دارد، می توان میزان پاک شدن کراتین از بدن را تعیین کرد. استفاده از فرمول های مناسبی برای سنجیدن سطح کراتین خون مهم شمرده می شود. عواملی همچون وزن و سن بیمار و دیگر موارد در راستای سطح کراتینین خون مؤثر واقع می شود.
علائم بیماری مزمن کلیه چیست؟
در راستای اینکه در رابطه با موضوع egfr در آزمایش خون چیست صحبت کردیم عواملی که میتواند هشداردهنده برای بیماری مزمن کلیه باشد، نیز مهم شمرده میشود. این دسته از عوامل عبارتاند از:
سطح کراتینین بالا
لازم به ذکر است بدانید مشکل فشار خون مشکل کلیه و دیگر موارد همین طور مانند دیابت یکی از مشکلات خاموش بدن می باشند و ممکن است هیچگونه نشانهای را با خود به دنبال نداشته باشند و فرد در شرایطی هیچ آگاهی در رابطه با بیماری موجود خود نداشته باشد و احساس سلامت کافی می کند. در صورتی که از طریق آزمایشات انجام شده egfr می توان میزان اندازهگیری فیلتراسیون مواد زائد در کلیهها را سنجید.
هنگامیکه ا egfr تخمین میزان کراتینین در کلیه ها و خون را انجام میدهد، نتیجه حاصل میگردد که این امر میتواند در راستای علائم هشداردهنده بیماری مزمن کلیه مؤثر و مفید واقع شود.
با توجه به اینکه به واسطه تجزیه طبیعی سلول های عضلانی کراتین که یک ماده زائد است ایجاد می شود، لازم است بعد از رسیدن به کلیه ها مواد لازم آن از طریق ادرار دفع شود. اما اگر شرایط کلیهها به گونهای باشد که عملکرد مناسبی برای دفع کراتینین نداشته باشد، این یک عامل مؤثر برای بیماری مزمن کلیه شناخته می شود.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
آزمایشات برای ارزیابی عملکرد کلیه چیست؟
آزمایشات متعددی برای عملکرد کلیه ها صورت می گیرد. علیالخصوص هنگامی که تحت نظارت یک پزشک باشید و دستورات لازم او را برای انجام آزمایشات و ارزیابی های لازم عملکرد کلی انجام بدهید، می توانید به بیماریهای مدنظر کلیه خود پی ببرید و درمان را فوراً برای آن آغاز کنید.
با توجه به تشخیص دکتر سلیمی که به عنوان بهترین دکتر برای دیابت شناخته شده است لازم است از طریق آزمایشات متعدد مواردی همچون موارد زیر را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
- کراتینین سرم
- میزان فدراسیون گلومرولی
- اندازه گیری الکترولیت
- الکتروفورز ادرار
تست کراتینین سرم
با توجه به اینکه کراتینین یک مواد زائد از طریق تجزیه طبیعی عضلات می باشد، مشکل داشتن در کلیه نمیتواند کراتین موجود دفع کنند. در نهایت سطح کراتینین سرم در خون بسیار زیاد می باشد.
حال اگر آزمایشات لازم نشان بدهد که سطح کراتینین سرم بیشتر از حد معمول می باشد، این میتواند عملکرد اشتباه کلیه ها را به دنبال داشته باشد.
همین امر باعث می شود که فاصله های منظم استفاده از تست کراتینین سرم مهم شمرده شود و پزشک مدنظر با توجه به تخصص های کافی خود پیشنهاد می کند حتماً از تست کراتینین برای اطمینان حاصل کردن از عملکرد کلیهها استفاده کنید.
تست پاکسازی کراتینین
استفاده از آزمایش خون و جمعآوری 24ساعته ادرار برای آزمایش پاکسازی کراتینین یا egfr مهم و ضروری شمرده می شود و از این طریق می توان در هر دقیقه میزان کراتینین در خون رو سنجید. با توجه به اینکه سطح بالای کراتینین در خون می تواند سبب آسیب رساندن به کلیهها شود ،در برخی مواقع نیز ممکن است میزان ترشح کراتینین کمتر باشد.
استفاده از این تست نیز می تواند به عنوان علائم و نشانههای وجود مشکلات کلیوی شناخته شود و توصیههای دکتر سلیمی در این موارد به عنوان بهترین نکته برای درمان دیابت این است که حتماً این تست ها را جدی بگیرید.
اندازهگیری نیتروژن اوره خون
یک نکته حائز اهمیت دیگر که به عنوان ماده زائد در بدن شناخته می شود، نیتروژن اوره خون می باشد که قابلیت تجمع در خون را دارد. تصور داشته باشید تجزیه پروتئین ها از این طریق صورت می گیرد و هنگامیکه این اتفاق میافتد، سبب افزایش میزان نیتروژن اوره خون میگردد. اگر آزمایشات مربوط نشان بدهد که اوره خون بسیار بالا میباشد و این امر آسیب های کلیه و کبد را نشان می دهد.
شما در حال مطاله مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید
بهترین پزشک برای درمان دیابت چه شخصی است؟
با توجه به اینکه مهمترین نکته در راستای این مقاله به رابطه و اطلاعات آزمایش egfr بود، بهتر است بگوییم اغلب اشخاصی که نیازمند استفاده از آزمایش egfr هستند، به بیماری دیابت دچار هستند. حال ممکن است برای این امر دچار دنبال درمان ها و راهکارهای متعددی بگردند.
برای اینکه بتوان درمان برای این افراد صورت بگیرد، استفاده از تخصصهای دکتر سلیمی کارساز و مهم شمرده میشود. به دلیل اینکه دکتر سلیمی در این حیطه تبحر و تخصص بسیاری دارد و میتواند شرایطی را به وجود بیاورد که درمان افراد دیابتی به بهترین نحو ممکن صورت بگیرد و بتواند از زندگی خود لذت کافی را ببرند. به همین سبب است که پیشنهادمان بر این است تا بتوانید از تخصصهای دکتر سلیمی در این راستا استفاده کنید.
جمعبندی مطالب
نکته حائز اهمیت این است که اگر قصد استفاده از آزمایش egfr را دارید لازم است این امر حتماً تحت نظارت یک پزشک اتفاق بیفتد و قبل از اینکه این آزمایش انجام شود، تمامی موارد موجود همانند سوابق خانوادگی بیماری کلیوی و دیگر موارد را به پزشک خود بگویید.
نکته حائز اهمیت نداشتن هیچگونه پرهیز قبل از انجام آزمایش خون می باشد. امیدواریم که استفاده از این مطالب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشید از این مطالب اطلاعات کافی را کسب کنید. از اینکه تا انتهای مقاله egfr در آزمایش خون چیست ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.
پیشنهاد می کنیم از پست آزمایشات قبل از عمل اسلیو دیدن کنید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0
5 پاسخ
بسیار عالیو مفید
مقاله مفیدی بود
ممنونم که این اطلاعات مفید رو در اختیار ما قرار میدید
بسیار عالی و جامع بود
پرفکت…