bolus دیابت

bolus دیابت

bolus دیابت
bolus دیابت

امروز با موضوع bolus دیابت در خدمت شما هستیم.

در دنیای امروزی یکی از خطرناک ترین بیماری هایی که انسان ها با آن درگیر هستند بیماری دیابت است که در اغلب مواقع در صورت کنترل نکردن شرایط بیماری باعث مرگ نیز می شود.

مقدمه

bolus دیابت
bolus دیابت

همچنین میزان مرگ و میر سالیانه بر اثر این بیماری رو به افزایش است. طبق تحقیقات دانشمندان دز این زمینه بیماری دیابت تا سال 2030 به یک معضل آسیب شناسی تبدیل خواهد شد که در اکثر مواقع موجب مرگ افراد می شود.

بیشتر افراد فکر می‌کنند که دیابت یک بیماری ساده است و آن را جدی نمی گیرند

بیشتر افراد فکر می‌کنند که دیابت یک بیماری ساده است و آن را جدی نمی گیرند در حالی که باید به طور جدی در سبک زندگی و رژیم غذایی روزانه خود تغییرات انجام دهند و داروهایشان را به طور روزانه و مرتب مصرف کنند.

فقط در این صورت می‌توانند سالیان طولانی بدون دیدن مشکل و یا عوارض خاصی از ناحیه این بیماری زندگی خود ادامه دهند. بیماری دیابت عوارض زیادی را برای بیمار ایجاد می کند به خاطر همین باید روی کنترل و روند درمان این بیماری برای جلوگیری از پیشرفت آن تمرکز زیادی را بگذارید و نباید از کنار آن سرسری و بی خیال رد شوید چرا که بیماری دیابت کنترل نشده خطرات حیاتی و ریسک بزرگی برای زندگی شما را دارد.

در این مقاله قصد داریم در مورد دیابت Bolus و طریقه محاسبه انسولین پایه آنچه در این مورد لازم و ضروری است را برایتان توضیح دهیم با ما همراه باشید و اطلاعاتی این را با دقت بخوانید تا در مورد دیابت Bolus آشنایی بیشتری داشته باشید.

bolus دیابت چیست؟

bolus دیابت یا دیابت بلوس به انسولین پایه و طولانی مدت گفته می شود که هدف این دارو جبران کردن میزان انسولین کم در بیماران مبتلا به دیابت است.

در ادامه به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:

دیابت چیست؟

چرا از انسولین برای بیماران دیابت استفاده می شود

دیابت Bolus طولانی مدت چیست؟

درباره انواع مختلف انسولین پایه

چگونه یک محاسبه انجام دهیم

بررسی وضعیت

نکاتی در مورد تزریق انسولین توسط خود بیماران

چگونه تزریق کنیم

توضیح در مورد انسولین گسترده بازال و دیابت Bolus

خواص آماده سازی دیابت Bolus

انسولین درمانی برای دیابت Bolus

نحوه برنامه ریزی انسولین درمانی برای دیابت Bolus نوع 1 یا نوع 2

تفاوت بین دیابت بازال و دیابت Bolus

انسولین بازال چیست؟

دیابت Bolus چیست؟

شباهت ها و تفاوت های انسولین بازال و دیابت Bolus چیست؟

تفاوت بین انسولین بازال و بولوس

خلاصه مطلب انسولین بازال در مقابل انسولین بولوس

روش تزریق در بازال و دیابت Bolus چگونه است؟

انسولین بولوس یا دیابت Bolus چیست؟

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۱

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۲

آزمایش قند خون در یک رژیم بازال بلوس

مزایای یک رژیم پایه دیابت Bolus

معایب یک رژیم پایه بازال

معرفی پزشک متخصص برای درمان بیماری دیابت

نقش انسولین پایه و دیابت Bolus چیست؟

تعریف کلی دیابت Bolus

انواع Insulin’s Basal و دیابت Bolus

تزریق انسولین Basal و دیابت Bolus با پمپ انسولین

انواع پمپ انسولین

نکات مهم در ارتباط با استفاده از پمپ های انسولین

نتیجه گیری

دیابت چیست؟

دیابت یک آسیب شناسی است که جزو بیماری‌های هورمونی محسوب می شود که این موضوع به خاطر زیاد شدن مقدار قند موجود در خون اتفاق می‌افتد. این مسئله باعث ایجاد نواقصی بر روی لوزالمعده میشود.

این انسولین به طور کم و یا به طور کامل توقف می یابد. هدف اصلی این کنترل کردن میزان قند خون بدن است. اگر خود بدن قادر نباشد به تنهایی با گلوکز بیش از حد خون مقابله کند، برای اینکه میزان عملکرد و کارکرد حیاتی بدن پایین نیاید از پروتئین ها و چربی ها استفاده می کند که همین نیز باعث ایجاد اختلالات و مشکلات چشمگیری در بدن می شود.

پیشنهاد می کنیم از پست سریعترین راه درمان دیابت دیدن کنید.

دیابت چیست؟
دیابت چیست؟

یکی از بهترین و ماهر ترین پزشکان در ایران که می توانید از او برای درمان و کنترل بیماری دیابت کمک بگیرید جناب آقای دکتر مهدی سلیمی هستند. آقای دکتر مهدی سلیمی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی و متابولیک هستند. همچنین ایشان عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO نیز می باشند.

آقای دکتر مهدی سلیمی با داشتن سال ها تجربه کاری و تحصیلات آکادمیک دانش و علم کافی را برای درمان بیماری هایی نظیر چاقی و بیماری دیابت که منشأ چاقی و یا ژنتیکی دارد را دارند.

دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکان برای درمان دیابت در سطح کشور هستند که می توانید برای درمان دیابت و کنترل و جلوگیری از پیشگیری آن از آقای دکتر مهدی سلیمی کمک بگیرید.

دیابت چیست؟
دیابت چیست؟

چرا از انسولین برای بیماران دیابت استفاده می شود

همانطور که گفتیم به خاطر یک نوع آسیب شناسی در بدن است  که لوزالمعده یا همان پانکراس تولید هورمون انسولین را به طور کاملی قطع می کند و یا در صورت تولید کردن این هورمون آن قدر مقدار این هورمون تولیدی کم است که عملاً برای بدن کاربرد و فایده ای ندارد و برای احتیاجات بدن کافی نیست‌. به خاطر همین اگر هورمونی که در بدن شما تولید می شود کافی نباشد مجبور می شوید این هورمون را از خارج از بدن دریافت کنید.

در این مواقع انسولین های پایه در راستای ادامه دادن فعالیت طبیعی بدن به انسانها کمک می کنند. به خاطر همین هر فردی که به بیماری دیابت مبتلا است باید از دوز های انسولین بسته به نیاز بدن شخص، شرایط فیزیکی، روند پیشرفت بیماری دیابت و تشخیص پزشک استفاده کند.

چرا از انسولین برای بیماران دیابت استفاده می شود
چرا از انسولین برای بیماران دیابت استفاده می شود

حساب کردن انسولین پایه یک مسئله مهم برای فرد می باشد. چرا که کیفیت زندگی فرد، سلامت بدن او میزان امید به زندگی فرد به این مسئله وابسته است. درک کردن این مسئله که چگونه باید مقدار سطح این هورمون را به خوبی محاسبه کرد تا بتوان این بیماری را به صورت کنترل شده درآورد بسیار دارای اهمیت است.

لطفا از پست اسلیو معده بهتره یا بای پس دیدن کنید.

دیابت Bolus طولانی مدت چیست؟

از دیابت بلوس به انسولین پایه و یا پس زمینه و طولانی مدت نیز نام برده می شود. این نوع دارو بسته به خصوصیات فردی بدن در هرکس می‌تواند به متوسط و یا طولانی مدت اثر داشته باشد.

از هدف اصلی آن می توان به جبران کردن میزان انسولین کم در بیماران مبتلا به دیابت است. از آنجایی‌که پانکراس یا همان لوزالمعده در افراد مبتلا به بیماری دیابت به خوبی کار نمی کند نبود و یا کمبود انسولین در بدن بیمار باید از طریق راه های خارجی دریافت شود به خاطر همین این نوع از داروها برای بهبود و کنترل بیماری دیابت اختراع شدند.

در بازار داروهای مدرن ، نسبت به زمان گذشته داروهای زیاد و متفاوتی وجود دارد که ایمنی آنها برای بدن بسیار بیشتر است. و بر روی سلامتی کلیه بیمار به صورت مثبت و خوبی تاثیر می گذارند و در همان حال عوارض جانبی کمتری را نسبت به داروهای گذشته دارند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در ده سال گذشته ترکیبات انسولین های پایه از اجزای درونی با منشأ حیوانات ساخته می شود؛ اما در زمان حال ترکیبات با اصول های پایه بر اساس منشأ حیوانی و یا مصنوعی ساخته می شود.

دیابت Bolus طولانی مدت چیست؟
دیابت Bolus طولانی مدت چیست؟

درباره انواع مختلف انسولین پایه

امروزه تعداد زیادی از انسولین های پایه در انواع مختلف وجود دارد. انتخاب کردن از بین آنها بستگی به سطح پایه انسولین بدن هر فرد دارد.

برای مثال نوع خاصی از داروها هنگامی که در معرض فشار متوسط قرار می‌گیرندبه طور تقریبی در زمانی حدود ۱۲ الی ۱۶ ساعت در بدن تاثیر می گذارند از این طرف داروهایی که در معرض فشار طولانی مدتی قرار میگیرند وجود دارد که یک دوز از این نوع داروها برای زمان ۲۴ ساعت کافی است بخاطر همین یک بار در روز از این داروها استفاده کرد.

همچنین دانشمندان نوعی از تزریق پایدار را اختراع کردند که مقدار اثر پذیری آن تا حدود ۴۸ ساعت بعد از تزریق ادامه دارد. اگرچه داروهای مناسب وانتخاب میزان و نوع تزریق برای شما باید توسط پزشک معالجتان تجویز شود.

بیشتر انسولین های پایه تاثیر مشابه وثابتی را بر روی بدن دارند که این مسئله در مورد داروهای کوتاه‌مدت بیشتر صدق می کند. به طور قطع نمی توان گفت که چنین تزریقاتی را باید حتما قبل از غذا انجام دهید تا بتوان میزان قند خون خود را به طور مستقیم به وسیله غذا تحت کنترل در بیاورید.

داروهایی که اثرپذیری طولانی مدتی دارند اغلب دارای ترکیبات و منشأ مصنوعی که معمولاً همراه با یک ماده اضافی که پروتئین نام دارد ساخته می شوند.

درباره انواع مختلف انسولین پایه
درباره انواع مختلف انسولین پایه

چگونه یک محاسبه انجام دهیم

خاصیت انسولین پایه برای جبران کمبود سطح قند خون ناشتا و همچنین تاثیر گذاشتن مستقیمی بر قند خون فرد در هنگام خوابیدن است. به خاطر همین انسولین پایه و محاسبه آن برای داشتن یک زندگی نرمال و سالم تر ضروری است. به خاطر همین در نظر داشته باشید که محاسبات را به درستی و به خوبی انجام می دهید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت جدید را مطالعه کنید.

چگونه یک محاسبه انجام دهیم
چگونه یک محاسبه انجام دهیم

برای اینکه محاسبات را شروع کنید باید مطابق فرمول های پایین محاسبه اصول پایه مناسب و بهینه برای بدن خود را انجام دهید این فرمول ها از این قرار هستند:

  • در مرحله اول و برای شروع ابتدا باید میزان توده بدن خود طبق فرمول بی ام آی را پیدا کنید.
  •  بعد از مرحله اول اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستید عدد بی ام آی به دست آمده را ضرب در عدد ۰.۳ بکنید و اما اگر مبتلا به دیابت نوع اول هستید عدد بی ام آی به دست آمده را ضرب در عدد ۰.۵ بکنید.
  • در حالتی که دیابت نوع اول شما بیشتر از ده سال است که تشخیص داده شده است باید عدد بی ام آی را که به دست آورده اید را ضرب در عدد ۰.۷ بکنید
  • سی درصد از نتیجه را بیابید و آنچه را که اتفاق افتاده است را به دو روش کاربردی تقسیم کنید. بعد از پیدا کردن نتیجه می توانید از آن برای برنامه تزریق انسولین در صبح ها و عصر ها استفاده کنید.

در نهایت داروهای مختلفی وجود دارند که می توانید به صورت یک بار در روز و یا هر دو روز یک بار از آن ها استفاده کنید اما در این باره باید با پزشک خود مشورت کنید و دقیقاً بدانید که آیا بدن شما می تواند کاندیدای مناسبی برای مصرف داروهایی با اثر پذیری طولانی مدتی باشد و یا خیر.

پیشنهاد می کنیم از پست علائم ابتلا به دیابت دیدن کنید.

بررسی وضعیت

اگر میران ترشح انسولین پایه در بدن تان با اختلال روبرو شده باشد به این معنی است که با احتمال زیادی در محاسبه میزان انسولین پایه اشتباهات و خطاهایی را انجام داده اید هرگونه اشتباه جزئی در محاسبه انسولین پایه می تواند تاثیر زیادی بر نتیجه نهایی داشته باشد. به خاطر همین تعیین مقدار دوز انسولین پایه مناسب برای شما دارای اهمیت بالایی است.

برای اینکه در این مورد به نتیجه دقیق و درستی برسید بهتر است یک چکاب کلی در این مورد تحت نظر پزشک معالج تان داشته باشید. همچنین می توانید برای اینکه مطمئن شوید که آیا مقدار دوز صحیحی از انسولین پایه را انتخاب کرده اید به این طریق عمل کنید پروسه ای سه روزه که می تواند مشخص کند که محاسبات شما برای مقدار دوز انسولین پایه درست انجام شده است یا نه.

برای این کار در روز اول وعده صبحانه را نخورید، در روز دوم وعده ناهار خود را حذف کنید و در نهایت در روز سوم از خوردن وعده شام پرهیز کنید

اگر در این سه روز هیچ گونه مشکل، جهش و یا تغییر چشم گیر خاصی را در بدن و در مورد وضعیت بیماری خودتان مشاهده نکردید می توانید مطمئن شوید که دوز انتخابی انسولین پایه مناسب برای بدن تان به صورت درست محاسبه و انتخاب شده است.

بررسی وضعیت
بررسی وضعیت

نکاتی در مورد تزریق انسولین توسط خود بیماران

افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند باید یاد بگیرند چگونه خودشان تزریق های انسولین خود را انجام دهند و این کار برای آن ها بسیار ضروری و لازم است. چرا که این بیماری در تمام عمر فرد با او باقی می ماند و بیماری مادام العمر محسوب می شود و برای کنترل کردن و پیشگیری از پیشرفت بیماری به مراقبت ها و نکات خاص روازنه ای احتیاج دارد.

همچنین در نظر داشته باشید که داروهایی که ترکیبات انسولین را دارند مخصوص تزریق به صورت زیر جلدی هستند. به همین خاطر تزریق انسولین به هیچ وجه به عضله ها و یا رگ های بدن انجام نمی شود.

اولین مرحله ای که برای تزریق باید انجام دهید این است که مناسب ترین جای بدن برای تزریق را مشخص کنید. بهترین مکان های مناسب بدن برای تزریق می توانند از بین شکم، شانه ها و باسن انتخاب شوند.

قبل از تزریق وضعیت کلی پوست ناحیه ای که می خواهید تزریق را انجام دهید مشخص کنید

قبل از تزریق وضعیت کلی پوست ناحیه ای که می خواهید تزریق را انجام دهید مشخص کنید و هرگز سوزن را به داخل خال، رگ و یا نقص و زخم های پوستی خود وارد نکنید. برای تزریق در قسمت شکم لازم است حداقل پنج سانتی متر از ناف و یا خال بدن تان فاصله بگیرید و بعد تزریق انسولین را انجام دهید.

معمولا پزشکان توصیه می کنند برای این که هر بار موقع تزریق درد کمتری را احساس کنید، هنگام تزریق دوباره دارو را به مکان های جدیدی از دفعه قبلی تزریق کنید. در هر حال بهتر است بدانید در حالت کلی بیشترین تاثیر دارو بر بدن از طریق ورود دارو به بدن به وسیله معده است در این موقع مواد داخلی ترکیبات دارو به آسانی و به طور سریع در کل بدن پخش بشوند.

یکی از بهترین پزشکان برای درمان دیابت آقای دکتر مهدی سلیمی هستند که می توانند در راه درمان، کنترل و پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت به شما کمک کنند.

قبل از تزریق وضعیت کلی پوست ناحیه ای که می خواهید تزریق را انجام دهید مشخص کنید
قبل از تزریق وضعیت کلی پوست ناحیه ای که می خواهید تزریق را انجام دهید مشخص کنید

چگونه تزریق کنیم

بعد از اینکه تصمیم گرفتید که می خواهید تزریق انسولین را در کدام ناحیه از بدن تان انجام دهید. باید دقت داشته باشید که تزریق را به خوبی و به طور صحیح انجام دهید. قبل از اینکه سوزن را به پوست خود فرو کنید ناحیه مورد نظر را به خوبی ضدعفونی و تمیز کنید بعد از آن پوست خود را مانند عکس فشار دهید و سریعا سوزن را وارد پوست کنید

اما اجازه دهید دارو به آرامی وارد بدن تان شود و با سرعت دارو را به بدن تان تزریق نکنید. برای انکه مطمئن شوید زمان تزریق مناسبی را انجام داده اید میتوانید برای این کار تا ده به طور معمولی بشمارید.

اگر بعد از قرار دادن سوزن خون در ناحیه مورد تزریق را مشاهده کردید

اگر بعد از قرار دادن سوزن خون در ناحیه مورد تزریق را مشاهده کردید به این معنی است که به رگ های خونی وارد شده اید در این صورت سوزن را خارج کنید و در قسمت دیگری از پوست دوباره این کار را انجام دهید. مراحل تجویز انسولین باید بدون درد باشد اما اگر احساس درد کردید سعی کنید سوزن را کمی عمیق تر از قبل به پوست بدن تان فشار دهید.

لازم به ذکر است به جز برخی بیماران دیابتی که بیماری آن ها خفیف است در بقیه موارد استفاده کردن از تزریق انسولین بخش جدایی ناپذیر زندگی افراد مبتلا به دیابت است چرا که این بیماری به طور کامل درمان نمی شود اما برای زندگی با کیفیت و سالم تر می توانید کاری کنید این بیماری کاملا تحت کنترل و عاری از هرگونه پیشرفت شود و مشکلی را برای تان ایجاد نکند.

لازم است که برای داشتن سلامتی بیشتر از همان سنین جوانی خود تلاش کنید

لازم است که برای داشتن سلامتی بیشتر از همان سنین جوانی خود تلاش کنید، غذاهای مفید و سالم بخورید، ورزش و فعالیت فیزیکی منظمی را داشته باشید و همچنین خیلی در این مورد زیاده روی نکنید و یادتان نرود که علاوه بر ورزش کردن بدن تان برای سالم ماندن به استراحت کافی نیز نیاز دارد.

باید مراقب سلامتی و عادت های غذایی خود باشید تا بتوانید به بهترین صورت بیماری دیابت را تحت کنترل خود دربیاورید به طوری که عوارض جزئی نیز برای تان نداشته باشد.

لطفا از پست عمل مینی بای پس معده دیدن کنید.

لازم است که برای داشتن سلامتی بیشتر از همان سنین جوانی خود تلاش کنید
لازم است که برای داشتن سلامتی بیشتر از همان سنین جوانی خود تلاش کنید

توضیح در مورد انسولین گسترده بازال و دیابت Bolus

گلوکز یکی از منابع اصلی برای تامین انرژی برای تمامی بدن است. گلوکز ناکافی باعث ایجاد اختلالات و مشکلاتی مثل ضعف شدید، ایجاد اختلال در عملکرد مغز و زیاد شدن میزان سطح استون در خون می شود که درنهایت باعث مشکل کتواسیدوز در بدن می شود.

کربوهیدرات های اصلی که فرد از طریق خوردن آن ها می تواند کربوهیدرات را به بدن خود جذب کند کربوهیدارت هایی هستند که بدن از طریق دریافت مواد غذایی مثل انواع میوه، سبزیجات، غلات و سبوس، انواع نان، ماکارونی و شیرینی ها به دست می آورد. اگرچه کربوهیدارت ها سریعا جذب می شوند و به همین خاطر در بین وعده های غذایی مقدار سطح گلوکز خون در فرد دوباره شروع به کم شدن می کند.

برای اینگونه میزان قند خون در بدن فرد مناسب باشد و فرد دچار مشکلات افت فشار خون نشود کبد با تولید کردن ماده خاصی به اسم گلیکوژن که به محض ورود به خون به گلوکز خالص تبدیل می شود به حفظ قند خون بدن کمک می کند. همچنین لوزالمعده نیز برای اینکه جذب طبیعی این ماده به طور مداومی انجام شود مقدار کمی انسولین تولید می کند تا به حفظ کردن انرژی بدن در حالت متعادلی کمک کند.

انسولین پایه

به این نوع از انسولین، انسولین پایه یا همان دیابت Bolus نیز می گویند؛ که لوزالمعده این انسولین را در اندازه بیست و چهار الی بیست و هشت واحد در روز ترشح می کند یعنی تقریبا حدود یک واحد در هر ساعت انسولین ترشح می کند اما لازم به ذکر است که بگوییم این روند فقط در افراد سالم و غیردیابتی رخ می دهد.

در صورتی که در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند انسولین پایه یا اصلا ترشح نمی شود و یا آن قدر کم ترشح می شود که به خاطر زیاد شدن مقاومت به انسولین در بافت های داخلی بدن این مقدار کم از انسولین جذب بدن نمی شود.

به خاطر همین مسئله افرادی که بیماری دیابت مبتلا هستند برای اینکه به روند جذب کردن گلیکوژن و پیشگیری از زیاد شدن قند خون بدن خود کمک کنند احتیاج به تزریق انسولین پایه در هر روز هستند. اصلی ترین مسئله درباره انسولین پایه، انتخاب کردن دوز مناسب و درست انسولین پایه برای هماهنگ شدن آن با دیگر انسولین های کوتاه مدت و طولانی مدت است.

پیشنهاد می کنیم برای درمان بیماری دیابت خود نزد آقای دکتر مهدی سلیمی مراجعه کنید. آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از باتجربه ترین و حاذق ترین پزشکان برای درمان بیماری دیابت هستند که می توانید از ایشان برای حل این مشکل و بیماری خود کمک بگیرید.

انسولین پایه
انسولین پایه

خواص آماده سازی دیابت Bolus

انسولین بولوس یا همان انسولین پایه که بیشتر با این نام معروف است، جزو انسولین های پس زمینه و داروهایی با خاصیت اقدام متوسط الی طولانی هستند. انسولین های پایه فقط برای تزریق به صورت زیرجلدی مناسب هستند و اگر از روش تزریق وریدی از آن ها استفاده کنید نتایجی که از این روش میگیرید شما را ناامید می کند و عملا این روش کاربردی و اجرایی نیست.

از لحاظ ظاهری برعکس انسولین های کوتاه مدت، انسولین های پایه به صورت شفاف نیستند و مثل یک مایع ابری شکل به نظر می آیند.

این مسئله به این خاطر است که انسولین های پایه دارای ناخالصی هایی مثل روی یا پروتئین هستند که هدف اصلی وجود آن ها در انسولین های پایه به این دلیل است که در جذب شدن سریع انسولین تداخل ایجاد کنند و به این وسیله باعث شوند تاثیر انسولین در بدن به صورت زمان طولانی تری نسبت به انسولین های کوتاه مدت باقی بماند.

هنگام نگه داری این انسولین های پایه به خاطر ناخالصی های موجود در آن می توانند در ته رسوب کنند. به خاطر همین حتما قبل از تزریق کردن اجزای داخلی آن را به طور مساوی با همدیگر مخلوط کنید.

برای این که این کار را انجام دهید بطری انسولین را روی کف دست خود بچرخانید

برای این که این کار را انجام دهید بطری انسولین را روی کف دست خود بچرخانید و یا چند بار آن را به بالا و یا پایین بکشید. قابل ذکر است که تکاندن دارو و لرزش دادن به آن به هیچ وجه توصیه نمی شود و این کار ممنوع است و نباید آن را انجام دهید.

از داروهای مدرن و پیشرفته در رده انسولین های پایه می توان به لانتوس و لومیر اشاره کرد. این دو دارو برخلاف داروهای رایج انسولین پایه به شکل شفاف هستند.

علت این تفاوت این است که این داروها ناخالصی ندارند و برای حل مشکل جذب شدن سریع انسولین های ساده، در این داروها به جای استفاده از عناصر ناخالصی برای طولانی مدت کردن جذب آنها از روش تغییر دادن ساختار مولکولی در آن ها استفاده شده است که باعث می شود همان نتیجه را داشته باشد و انسولین سریعا جذب بدن نشود و اثر بلند مدتی را داشته باشد.

آماده سازی انسولین پایه و مدت زمان عملکرد آنها:

نام دارو نوع انسولین مدت زمان عملکرد روی بدن
Protafan NM ایزوفان 18-10 ساعت
بی انسانی ایزوفان 18-10 ساعت
هومولین NPH ایزوفان 20-18 ساعت
Biosulin N ایزوفان 24-18 ساعت
جنسولین ن ایزوفان 24-18 ساعت
لومیر تعقیب 22-24 ساعت
لانتوس گلارگین 29-24 ساعت
ترسیبا دگلودک 42-40 ساعت

تعداد تزریق انسولین پایه در طول روز بستگی به نوع دارویی است که توسط بیماران استفاده می شود. به خاطر همین اگر بیمار از داروی لومیر استفاده می کند باید حداقل دو بار در روز تزریق انسولین را انجام دهد به این صورت که یکبار شب یک بار نیز بین وعده های غذایی تزریق انسولین انجام دهد تا به حفظ کردن سطح انسولین پایه در بدن کمک کند.

آن دسته از انسولین هایی که تاثیر بلند مدتی را روی بدن دارند را می‌توانیم به صورت کمتر استفاده کنیم و تعداد تزریق آن را به یک تزریق در روز کاهش دهیم. به همین علت لانتوس داروهای طولانی مدت برای تنظیم کردن انسولین در میان افراد مبتلا به دیابت است. به طور تخمینی تقریباً بیش از نیمی از مبتلایان به دیابت از داروی لانتوس استفاده می کنند.

آماده سازی انسولین پایه و مدت زمان عملکرد آنها:
آماده سازی انسولین پایه و مدت زمان عملکرد آنها:

انسولین درمانی برای دیابت Bolus

رژیم‌های انسولین درمانی برای درمان دیابت بولوس بسیار رایج است. رژیم های انسولین درمانی یکی از بهترین امیدهای درمانی برای مبتلایان به دیابت نوع اول و دوم است. برای شروع انسولین درمانی لازم است پاسخ سوالات پایین را حتما بدانیم این سوالات از این قرار هستند:

  • فرد نیاز به تزریق انسولین دارد یا نه؟ و اگر جواب بله است فرد به چه نوع انسولینی نیاز دارد آیا فرد نیاز به انسولین سریع و کوتاه مدت دارد و یا به انسولین های پایه و طولانی مدت احتیاج دارد.
  • چه زمانی از روز تزریق انسولین به فرد انجام می شود و یا باید در چه زمانی این تزریق را انجام دهد
  • دوز متوسط و تعیین شده تزریق انسولین برای فرد چه مقدار است.

رژیم انسولین درمانی باید تحت نظر متخصص های غدد، دیابت و چاقی متابولیک و تغذیه انجام شود

رژیم انسولین درمانی باید تحت نظر متخصص های غدد، دیابت و چاقی متابولیک و تغذیه انجام شود. شما نباید سر خود و طبق نتایج های آزمایشگاه قند خون خود دوز انسولین خود و یا رژیم غذایی روزانه خود را بدون مشورت با پزشک معالجتان تغییر دهید.

اگر پزشک شما بدون توجه به نتایج آزمایش قند خون شما به طور روزانه یک الی دو تزریق انسولین پایه را به صورت ثابت برایتان تجویز می کند اکیدا توصیه می کنیم نزد پزشک متخصص دیگری بروید

چرا که در غیر این صورت مجبور می‌شوید به خاطر مشکلات کلیوی بعدی به متخصص های نارسایی کلیوی مراجعه کنید و یا در بدترین حالت به خاطر این مشکل دیابت تان اندام های بدن تان را از دست بدهید و دچار قطع عضو ناشی از بیماری دیابت بشوید.

در مرحله اول پزشک برای شما تصمیم می گیرد که آیا انسولین های پایه طولانی مدت برای حفظ کردن قند خون ناشتا طبیعی ضروری است و یا خیر.

در مرحله بعدی پزشک تعیین می‌کند که آیا قبل از غذا تزریق انسولین برای بیمار لازم است و یا اینکه بیمار در حالت کلی به تزریق انسولین طولانی و یا انسولین های کوتاه مدت و سریع نیاز دارد و یا نه. برای گرفتن این تصمیمات پزشک باید به سوابق آزمایش های قند خون در طی یک هفته گذشته و همچنین شرایط فیزیکی و وضعیت کلی فرد نگاه کند.

از این شرایط می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:

  • زمان خوردن غذا
  •  تعداد و نوع غذاهای خورده شده
  • داشتن اطلاعات در مورد پرخوری و یا کم‌ خوری احتمالی در فرد
  • فعالیت فیزیکی ورزشی و تعداد دفعات آن در هفته
  • زمان و تعداد مصرف قرص های دیابت
  • وجود هرگونه عفونت و یا بیماری های دیگر در فرد

فهمیدن میزان قند خون قبل از خواب و میزان قند خون ناشتا یا همان قند خون با معده خالی هنگام صبح بسیار دارای اهمیت است. همچنین دانستن این نکته که آیا میزان قند خون بدن شما در هنگام شب افزایش و یا کاهش می یابد از جمله موارد کلیدی و اصلی است که دوز انسولین طولانی مدت هنگام شب و تعیین ضروری بودن آن را تعیین می کند و از روی این سوالات می توان به پاسخ این سوال مهم رسید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله جراحی افراد دیابتی را مطالعه کنید.

از این شرایط می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:
از این شرایط می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:

نحوه برنامه ریزی انسولین درمانی برای دیابت Bolus نوع 1 یا نوع 2

به طور تئوری فرض می کنیم که شما مبتلا به بیماری دیابت هستید و شما هم اکنون به صورت پشت سرهم نتایج کامل آزمایش قند خون خود را در طی یک هفته گذشته در دست دارید.

برای آن دسته از افرادی که مبتلا به دیابت هستند توصیه می کنیم برای کم کردن وزن خود و رهاشدن از چربی های اضافه و چاقی از رژیم های غذایی که در آن ها از مواد غذایی کربوهیدرات دار کم تر استفاده می شود و جزو رژیم های غذایی کم کربوهیدرات دار محسوب می شوند استفاده کنند.

اگر شما از رژیم های غذایی متعادل و کم کربوهیدارت دار استفاده می کنید می توانید به راحتی و با روش های ساده تر از محاسباتی که قبلا برایتان توضیح دادیم دوز انسولین خود را محاسبه کنید. در حالت کلی اگر رژیم غذایی شما دارای مقدار زیادی از کربوهیدرات است نمی توانید جلوی روند افزایش قند خون بدن تان را بگیرید و بیماری دیابت خود را کنترل کنید.

نحوه برنامه ریزی رژیم انسولین درمانی در مرحله های پایین برای تان مشخص شده است. این مراحل از این قرار هستند:

در ابتدا در نظر داشته باشید اگر احتیاج به تزریق انسولین طولانی مدت در شب دارید از آن به طور مرتب و در دوز مناسب بستگی به شرایط و بدن تان استفاده کنید.

اگر بعد از مرحله بعدی معلوم شد که به تزریق انسولین طولانی مدت در شب احتیاج دارید باید مقدار دوز اولیه آن را محاسبه کنید و در روزهای بعدی نیز آن را تنظیم کنید البته این مورد را می توانید با کمک پزشک معالج تان نیز انجام دهید.

یکی دیگر از تصمیماتی که باید بگیرید این است که آیا در صبح ها نیز به تزریق انسولین طولانی مدت احتیاج دارید یا خیر. این تصمیم یکی از سخت ترین موارد در رژیم انسولین طولانی مدت است.

در مرحله قبل مشخص شد که در صبح ها نیز نیاز به تزریق طولانی مدت انسولین دارید باید مقدار اولیه آن را محاسبه کنید و برای چند هفته بعد تنظیم کنید.

مشخص کنید که آیا به انسولین کوتاه مدت و سریع احتیاج دارید یا نه

در مرحله بعدی باید مشخص کنید که آیا به انسولین کوتاه مدت و سریع قبل از وعده های صبحانه، ناهار و شام احتیاج دارید یا نه. اگر احتیاج دارید باید تعیین کنید که آیا بهتر است قبل از وعده های غذایی تزریق انسولین را انجام دهید و یا بعد از وعده های غذایی روزانه آن را انجام دهید.

بعد از آن دوزهای اولیه انسولین کوتاه مدت یا همان Ultra short را برای تزریق های قبل و یا بعد از وعده های غذایی محاسبه کنید.

دوزهای انسولین کوتاه مدت یا ultra short را قبل و یا بعد از وعده های غذایی برای روزهای بعدی نیز تنظیم کنید.

برای اینکه کاملا مطمئن شوید یک آزمایش برای دانستن این که دقیقا چه مقدار زمان قبل و یا بعد از غذا بهتر است تزریق انسولین خود را انجام دهید بدهید.

حتما یاد بگیرید در مواقعی که قند خون بدن تان بالا است به چه میزان از انسولین کوتاه مدت یا Ultra short احتیاج دارید

حتما یاد بگیرید در مواقعی که قند خون بدن تان بالا است به چه میزان از انسولین کوتاه مدت یا Ultra short احتیاج دارید و نحوه محاسبه دقیق و مناسب میزان انسولین را در این مواقع بلد باشید.

یکی از نکات دیگری که باید برایتان بگوییم این است که حتما برای تمامی مواردی که شمردیم به پزشک متخصص باتجربه و ماهر در این زمینه مراجعه کنید تا مطمئن شوید برنامه ریزی رژیم انسولین درمانی خود را به طور درست و صحیح انجام می دهید.

همیشه یادتان باشد به جز موارد دیگر ضروری یکی از مهم ترین فاکتورهای موفقیت درمان بیماری شما تحت نظر بودن شما نزد پزشکان ماهر و باتجربه است.

پیشنهاد ما به شما جناب آقای دکتر مهدی سلیمی هستند که یکی از بهترین پزشکان متخصص برای درمان بیماری دیابت هستند. ایشان با داشتن سال ها تجربه کاری موفق و بالا در زمینه بیماری های دیابت و چاقی می توانند به شما در رسیدن به هدف تان کمک کنند.

حتما یاد بگیرید در مواقعی که قند خون بدن تان بالا است به چه میزان از انسولین کوتاه مدت یا Ultra short احتیاج دارید
حتما یاد بگیرید در مواقعی که قند خون بدن تان بالا است به چه میزان از انسولین کوتاه مدت یا Ultra short احتیاج دارید

تفاوت بین دیابت بازال و دیابت Bolus

یکی از تفاوت اصلی بین انسولین پایه و بولوس این است که انسولین پایه قند خون بدن را در طول روز و شب کنترل می کند در صورتی که انسولین بولوس قند خون بدن را در بین وعده های غذایی و بعد از آن کنترل می کند این انسولین مخصوصا وقتی به کار می آید که میزان سطح قند خون بدن در فرد به یکباره و ناگهانی به بالاتر از مقدار معمول و همیشگی می رسد.

انسولین یکی از هورمون هایی است که توسط پانکراس تولید می شود وسطح قند خون کلی بدن را تنظیم می کند؛ اما زمانی که در ترشح و تولید این انسولین هرگونه اختلالی اتفاق بیفتد موجب زیاد شدن قند خون بدن می شود و باعث ایجاد مشکل قند خون بالا در بدن یا همان بیماری دیابت می شود.

این بیماری باعث ایجاد مشکلات دیگر سلامتی در بدن نیز می شود و در صورت کنترل نکردن روند بیماری و پیشگیری از پیشرفت بیماری برای فرد ریسک جانی دارد و ممکن است بیمار در اثر دچار نقص عضو شود و یا جان خود را از دست بدهد به خاطر همین مسئله باید این بیماری را جدی بگیرید و برنامه های کنترل و درمانی این بیماری را تحت نظر پزشک متخصص شروع کنید و برای تنظیم میزان قند خون یا گلوکز خون بدن بسته به نیازتان از انسولین استفاده کنید.

در مواردی بعضی مواقع بیمار با وجود بیماری دیابت نیازی به تزریق انسولین ندارد و این مورد بیشتر در دیابت نوع دوم یا همان دیابت جوانان مشاهده می شود.

انسولین پایه و انسولین بولوس دو نوع مختلف از انسولین هستند

انسولین پایه و انسولین بولوس دو نوع مختلف از انسولین هستند که میزان قند خون بدن را کنترل می کنند. انسولین پایه مسئول کنترل قند پایه خون در طول روز است و میزان قند خون بدن را در روز کاهش می دهد و تحت عنوان انسولین پایه طولانی مدت با عملکرد و اثر بخشی طولانی مدت شناخته می شود.

در صورتی که انسولین بولوس که در بین وعده های غذایی تزریق می شود باعث کاهش میزان قند خون بعد از وعده های غذایی می شود و به عنوان انسولین کوتاه مدت و سریع شناخته می شود.

ترکیبی از این دو انسولین و تحت درمان روش بازال بولوس باعث می شود میزان انسولین طبیعی بدن در افراد مبتلا به دیابت حفظ شود و زندگی سالم تر و با کیفیت تری را از لحاظ سلامتی داشته باشند.

اگر شما نیز مشکلات سلامتی مثل دیابت را دارید پیشنهاد می کنیم برای درمان، کنترل و پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت تان و داشتن بهترین برنامه درمانی و کنترلی دیابت نزد آقای دکتر مهدی سلیمی که یکی از بهترین متخصصان در زمینه بیماری هایی مثل دیابت و چاقی و غیره هستند مراجعه کنید.

آقای دکتر مهدی سلیمی با علم و دانش و تجربه بالا و موفق در زمینه درمان دیابت می توانند به شما در راه درمان دیابت کمک کنند و بهترین نتیجه را از برنامه های درمانی تحت نظر ایشان بگیرید.

انسولین پایه و انسولین بولوس دو نوع مختلف از انسولین هستند
انسولین پایه و انسولین بولوس دو نوع مختلف از انسولین هستند

انسولین بازال چیست؟

انسولین پایه نوعی از انسولین است که میزان قند خون بدن را در طول روز و شب کنترل و تنظیم می کند. انسولین پایه عملکردی طولانی مدت دارد.

به خاطر همین انسولین پایه در طول روز و یا شب استفاده می شود. در صورتی که رژیم غذایی خود را رعایت کنید و مواد غذایی که برای بیماری دیابت ضرر دارد را مصرف نکنید یا لااقل کمتر مصرف کنید تاثیر انسولین پایه بیشتر می شود و انسولین پایه می تواند میزان قند خون بدن را به صورت نرمال حفظ کند.

انسولین پایه در حدود یک الی دو بار در روز بسته به احتیاج فرد و تجویز پزشک تزریق می شود و می تواند نیاز بدن به انسولین را تامین کند. معمولا انسولین پایه در هنگام عصر و یا در شب هنگام خواب استفاده می شود.

انسولین پایه برای بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند بسیار دارای اهمیت است. به طور طبیعی هنگامی که بین وعده های غذایی می خوابید و یا غذای تان را سریع میل کنید کبدتان به طور مدوام و پشت سرهم گلوکز را به جریان خون ترشح می کند

افراد سالم نیازی به تنظیم و کنترل میزان قند خون بدن خود ندارند و این روند به طور طبیعی توسط بدن آن ها انجام می شود اما افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند باید برای کنترل کردن میزان قند خون بدن شان از انسولین های پایه کمک بگیرند. از مهم ترین انسولین های پایه می توان به گلارژین، دتمیر و دبلوئک اشاره کرد.

انسولین بازال چیست؟
انسولین بازال چیست؟

دیابت Bolus چیست؟

دیابت Bolus یا همان انسولین بولوس عملکردی کوتاه مدت دارد که سریعا و در زمان کوتاه قند خون بدن را کنترل می کند مخصوصا زمانی که بعد از خوردن وعده های غذایی میزان سطح قند خون در بدن فرد افزایش می یابد این انسولین بولوس بسیار کاربردی و مفید است. پس انسولین بولوس بعد از وعده های غذایی میزان قند خون بدن فرد را تنظیم و کنترل می کند.

به خاطر همین به انسولین بولوس انسولین با غذا نیز می گویند. انسولین بولوس بعد از استفاده کردن تا حدود 15 دقیقه الی 1 ساعت در اوج عملکرد و تاثیر خود قرار دارد.

همچنین علاوه بر این انسولین بولوس تا به مدت 2 الی 4 ساعت نیز بر روی بدن تاثیر می گذارد. به افرادی که مبتلا به دیابت هستند توصیه می کنیم برای کنترل کردن دیابت خود به طور هم زمان از انسولین پایه و انسولین بولوس استفاده کنند. از جمله انسولین های بولوس می توان به Lispro و Glulisine اشاره کرد.

دیابت Bolus چیست؟
دیابت Bolus چیست؟

شباهت ها و تفاوت های انسولین بازال و دیابت Bolus چیست؟

چه شباهتی بین انسولین بازال و بولوس وجود دارد؟

انسولین بازال و انسولین بولوس یا همان دیابت Bolus دو نوع مختلف از انسولین هستند که وظیفه هر دو کنترل کردن میزان سطح قند خون بدن فرد است. روش درمانی رایج بازال بولوس درمانی از استفاده کردن ترکیبی انسولین پایه و انسولین بولوس تشکیل می شود که هر دو در کنار هم بهترین نتیجه را برای کنترل میزان قند خون بدن و در نهایت کنترل بیماری دیابت افراد را دارند.

چه شباهتی بین انسولین بازال و بولوس وجود دارد؟
چه شباهتی بین انسولین بازال و بولوس وجود دارد؟

تفاوت بین انسولین بازال و بولوس

انسولین پایه یا همان انسولین بازال میزان قند خون بدن فرد در طول روز و شب کنترل می کند اما از این طرف انسولین بولوس میزان قند خون بدن فرد را بعد از خوردن وعده های غذایی کنترل می کند. پس با این اوصاف تفاوت کلیدی و اصلی بین انسولین پایه بازال و انسولین سریع بولوس در این نکته ای است که برای تان گفتیم.

همچنین قابل ذکر است انسولین پایه بازال عملکرد آرام، جذب آرام و در نتیجه ماندگاری طولانی تری دا دارد و برعکس این مورد انسولین بولوس عمبکرد سریع، جذب سریع و ماندگاری کوتاه مدتی را دارد و به نوعی می توان به آن انسولین کوتاه مدت و یا انسولین سریع و انسولین کم مصرف نیز گفت.

یکی از مهم ترین تفاوت ها بین این دو انسولین

همچنین یکی از مهم ترین تفاوت ها بین این دو انسولین این است که انسولین پایه تقریبا به طور میانگین حدود 24 ساعت پایدار و موثر است و در بعضی از انسولین های پایه همان طور که در جدولی که برای تان مدت زمان تاثیر هر دارو را نوشتیم حتی بیشتر از 24 ساعت نیز دوام دارند و می توان در برخی از نوع داروهای بازال پایداری به مدت 42 ساعت را نیز مشاهده کرد؛

اما از این طرف انسولین بولوس فقط برای مدت زمان 2 الی 4 ساعت موثر است و اثر آن کوتاه مدت است و سریعا از بین می رود. البته هر کدام از این انسولین ها کاربرد و فایده خود را دارند و به همراه همدیگر مکمل خوبی برای کنترل کردن بیماری دیابت هستند و نبود هرکدام ممکن است باعث شود در روند کنترل و پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت اختلال ایجاد کند.

اگرچه تعیین این که به این انسولین ها احتیاج دارید و یا به صورت ترکیبی و به هردوی آن ها احتیاج دارید و یا فقط به یکی از آن ها احتیاج دارید را پزشک تان تعیین می کند و می توانید در مورد این مسئله با پزشکتان مشورت کنید. همچنین از یکی از بهترین پزشکان در زمینه درمان بیماری دیابت می توان به آقای دکتر مهدی سلیمی اشاره کرد.

یکی از مهم ترین تفاوت ها بین این دو انسولین
یکی از مهم ترین تفاوت ها بین این دو انسولین

خلاصه مطلب انسولین بازال در مقابل انسولین بولوس

به طور خلاصه تا الان فهمیدیم که انسولین پایه یا همان انسولین بازال و انسولین بولوس دو نوع مختلف از انسولین هستند که هر دو کاربردها و عملکردهای متفاوتی را دارند به این صورت که انسولین بازال یا پایه یک انسولین طولانی مدت است که سطح قند خون بدن فرد را در زمان هایی که فرد غذا نمی خورد مخصوصا هنگام شب و خوابیدن را در سطح طبیعی و نرمال نگه می دارد و میزان قند خون بدن را در طول روز و شب کنترل و تنظیم می کند.

از این طرف در مقابل انسولین بولوس یک نوع انسولین با عملکرد کوتاه مدت و سریع است که قند خون بدن فرد را بعد از غذا خوردن کنترل می کند مخصوصا افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بعد از غذا خوردن میزان قند خون آن ها به طور چشمگیری زیاد می شود به خاطر همین انسولین بولوس در این حالت کاربرد دارد و از زیاد شدن بیش از حد قند خون بدن فرد بعد از غذا خوردن جلوگیری می کند

به طور خلاصه تفاوت بین انسولین پایه و بولوس را می توان اینگونه گفت که انسولین بازال برای کنترل کردن میزان قند خون بدن فرد طی شبانه روز است و دارای دوام و اثرگذاری طولانی مدتی است و دیر جذب بدن می شود

اما انسولین بولوس برای کنترل کردن میزان قند خون بدن فرد بعد از غذا خوردن است و دوام و اثرگذاری کوتاه مدتی را دارد و سریع جذب بدن می شود.

خلاصه مطلب انسولین بازال در مقابل انسولین بولوس
خلاصه مطلب انسولین بازال در مقابل انسولین بولوس

روش تزریق در بازال و دیابت Bolus چگونه است؟

روش تزریق انسولین های بازال و بولوس به این صورت است که در طی روز چندین نوبت می توان آن ها را تزریق کرد. یک برنامه درمانی بازال بولوس شامل تزریق در هر وعده غذایی است که هدف این برنامه این است که به طور تقریبی تولید انسولین طبیعی را در بدن افراد مبتلا به دیابت را از روی نحوه تولید انسولین بدن افراد غیردیابتی شبیه سازی و تقلید کند. این برنامه درمانی احتمال دارد برای هر دو نوع دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم مفید باشد.

روش تزریق در بازال و دیابت Bolus چگونه است؟
روش تزریق در بازال و دیابت Bolus چگونه است؟

​​​​​​​​رژیم انسولین بازال بلوس چیست؟

​​​روش رایج برای رژیم بازال بولوس به این گونه است که از انسولین بازال پایه یا همان انسولین طولانی مدت برای کنترل کردن و ثابت نگه داشتن میزان قند خون در دوره هایی از روز که فرد در آن ها غذا نمی خورد استفاده می شود و در کنار این مورد از انسولین کوتاه مدت بولوس برای پیشگیری از زیاد شدن میزان قند خون بدن بعد از وعده های غذایی روزانه استفاده می شود.

این روش به صورت ترکیبی از انسولین های بلند مدت و کوتاه مدت قند خون و بیماری دیابت فرد را در حالت کلی کنترل می کند و کمک می کند تا فرد بهتر این بیماری را تحت کنترل داشته باشد و از پیشرفت این بیماری نیز جلوگیری کند و در نتیجه باعث زیاد شدن کیفیت زندگی فرد و بالا رفتن انرژی و راندمان کاری در فرد نیز می شود.

​​​​​​​​رژیم انسولین بازال بلوس چیست؟
​​​​​​​​رژیم انسولین بازال بلوس چیست؟

انسولین پایه یا بازال چیست؟

​​​​​​​​نقش انسولین پایه که با اسم انسولین زمینه ای نیز معروف است حفظ کردن میزان قند خون بدن در بازه ثابت و نرمال در طی شبانه روز و دوره های ناشتایی یا همان زمان هایی که فرد در آن زمان ها غذا نمی خورد است.

زمان هایی که غذا نمی خوریم و به صورت ناشتا هستیم بدن ما به طور مداوم و ثابت گلوکز را به خون برای تامین کردن انرژی مورد نیاز سلول های بدن ترشح می کند.

به خاطر همین انسولین پایه برای تنظیم کردن میزان قند خون بدن و تامین کردن انرژی سلول های بدن و اجازه جذب گلوکز توسط آن ها ضروری و حیاتی است.

انسولین پایه معمولا به تعداد یک الی دو بار در روز بسته به احتیاج و شرایط تزریق می شود. انسولین پایه در دوره های طولانی مدت تاثیر می گذارد در نهایت انسولین پایه به صورت متوسط الی طولانی مدت عملکرد دارد و دوام وتاثیر بالایی بعد از تزریق دارد و دیر جذب بدن می شود.

انسولین پایه یا بازال چیست؟
انسولین پایه یا بازال چیست؟

انسولین بولوس یا دیابت Bolus چیست؟

​​​​​​​​انسولین بولوس دوز انسولینی است که به طور خاص در هنگام خوردن غذا استفاده می شود تا بتواند میزان سطح قندخون بدن فرد را بعد از خوردن غذا تنظیم کند و از افزایش به یکباره آن جلوگیری کند. انسولین بولوس سریعا جذب می شود و تاثیر خود را روی بدن می گذارد. به خاطر همین به این انسولین، انسولین کوتاه مدت یا انسولین سریع نیز می گویند.

معمولا انسولین بولوس قبل از خوردن غذا استفاده می شود اما این احتمال نیز وجود دارد که در بعضی افراد برای جلوگیری از رخ دادن هیپوگلیسمی در آن ها، تزریق انسولین بولوس حین غذا خوردن و یا بعد از غذا خوردن به آن ها توصیه شود.

فراموش نکنید که برنامه تزریق انسولین پایه یا بولوس را تحت نظر پزشک خود انجام دهید و به هیچ وجه بدون مشورت با پزشکتان کاری را سرخود انجام ندهید.

انسولین بولوس یا دیابت Bolus چیست؟
انسولین بولوس یا دیابت Bolus چیست؟

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۱

​​​​​​​​رژیم های غذایی بازال بولوس بین افرادی که دیابت نوع اول را دارند از محبوبیت بالایی برخوردار است. مخصوصا برای آن دسته از افرادی که به خاطر شاغل بودن احتمالا احتیاح داشته باشند که وقتی دوز انسولین خود را استفاده می کنند

اما از طرفی دیگر در رژیم غذایی روزانه خود مقدار کمی از غذاهای حاوی کربوهیدارت را نیز مصرف می کنند، لازم است برنامه ای انعطاف پذیر و مناسب برای این شرایط داشته باشند که روش ترکیبی درمانی رژیم بازال بولوس یکی از بهترین گزینه ها برای اهداف این افراد است.

افرادی که دیابت آن ها از نوع دیابت نوع اول است معمولا در هنگام غذا خوردن انسولین کوتاه مدت و سریع بولوس را تزریق می کنند و حدود یک الی دو بار در روز بسته به شرایط و نیاز بدن فرد و تجویز پزشک از انسولین پایه و طولانی مدت بازال استفاده می کنند.

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۱
رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۱

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۲

​​​​​​​​افرادی که دیابت آن ها از نوع دیابت دوم یا همان معروف به دیابت جوانان است ممکن است بعد از خوردن غذا افزایش مقدار زیادی از قند خون برای آن ها اتفاق بیفتد و احتیاج داشته باشند که یک رژیم انسولین مناسب و منعطف برای وفق دادن با سبک زندگی روتین و روزانه خود داشته باشند.

این نوع از افراد بهتر است برای این معضلات خود از یک رژیم بازال بولوس استفاده کنند. افرادی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند بسته به احتیاج و نیاز بدن فرد و شرایط بیماری خود از ترکیبی از انسولین های کوتاه مدت و یا با اثر متوسط را دریافت کنند و یا احتمال دارد از انسولین های سریع و طولانی مدت نیز استفاده کنند.

رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۲
رژیم بازال و دیابت Bolus در دیابت نوع ۲

آزمایش قند خون در یک رژیم بازال بلوس

​​​​​​​​آن گروه از افرادی که مبتلا به دیابت هستند و در عین حال از رژیم های درمانی بازال بولوس کمک می گیرند حتما باید به صورت مرتب و مدوام میزان قند خون بدن خود را در طی روز آزمایش کنند تا معلوم شود آیا دوزهای تجویزی درست و مناسب است یا خیر.

معمولا مشکلات رایج رژیم های بازال بولوس مشکل افت قند خون یا همان هیپوگلیسمی است به خاطر همین پیشنهاد می کنیم همیشه لوزام لازم برای تست کردن قند خون مثل کیت های قند خون خود را همراه خود داشته باشید و در حالتی که مشاهده کردید که قند خون بدن تان پایین آمده است از منابع کربوهیدرات دار برای تنظیم کردن میزان قند خون بدن خود استفاده کنید.

کربوهیدارت ها در مقادیر کم برای بدن ضرری ندارند فقط باید احتیاط کنید در استفاده کردن از کربوهیدرات ها افراط نکنید چرا که علاوه بر افراد مبتلا به دیابت حتی برای افراد سالم و غیر دیابتی نیز افراط و یا تفریط در هر چیزی مضرر و زیان بار است.

دکتر مهدی سلیمی

اگر شما نیز از بیماری دیابت رنج می برید و مایل هستید هرچه زودتر این بیماری را تحت کنترل خود دربیاورید و آن را درمان کنید پیشنهاد ما به شما آقای دکتر مهدی سلیمی است که یکی از بهترین پزشکان متخصص در زمینه درمان دیابت و چاقی در کشورمان است.

دکتر مهدی سلیمی
دکتر مهدی سلیمی

ایشان به خاطر داشتن تجربه کاری بالا و موفقیت آمیز در این زمینه و داشتن اطلاعات بالا و علم و دانش در این زمینه به راحتی می توانند در درمان دیابت به شما کمک کنند. توصیه می کنیم برای درمان بیماری دیابت و یا مشورت گرفتن از ایشان و یا مطرح کردن سؤالاتتان به وب‌سایت شخصی و یا پیج اینستاگرام آقای دکتر مهدی سلیمی مراجعه کنید.

مزایای یک رژیم پایه بلوس

​​​​​​​​یکی از بزرگ ترین مزایای رژیم های بازال بولوس در این است که به افراد مبتلا به دیابت این اجازه را می دهد تا با چگونگی نحوه ترشح انسولین توسط بدن خود آشنا و هماهنگ شوید. مزیت دیگر رژیم بازال بولوس این است که این رژیم درمانی انسولین برای دیابت دارای انعطاف پذیری خوبی است و می تواند هنگام غذا خوردن آن منعطف بودن لازم از خود را نشان دهد.

برای مثال اگر افراد دیابتی دوزهای انسولین خود را به درستی محاسبه و تنظیم کنند و می توانید مطمئن باشید حتی در صورت مصرف کربوهیدارت در وعده های غذایی رژیم بازال بولوس انعطاف پذیر ی لازمه را ثابت می کند و می توانید خیال تان از این بابت راحت باشد و نگرانی بابت مصرف این ماده غذایی به مقدار کم در رژیم غذایی روزانه خود نباشید چرا که تحت درمان رژیم بازال بولوس می توانید این مشکل را به حالت بی خطر و ایمن تبدیل کنید.

مزایای یک رژیم پایه – بلوس
مزایای یک رژیم پایه – بلوس

معایب یک رژیم بازال بلوس

​​​​​​​​یکی از معایب این روش در این است که هر روز مقدار انسولین زیادتری تزریق می شود. برای مثال برای کودکان و نوجوانانی که تحت رژیم بازال بولوس قرار دارند باید در مدرسه و قبل یا هنگام یا بعد از غذا خوردن تزریق خود را انجام دهند و حتما باید بتوانند بدون مشکل و اضطراب این کار را انجام دهند و راحت باشند.

البته با گذشت رمان و رفته رفته کودکان و نوجوانان نیز برای داشتن سلامتی بیشتر و کنترل بیماری خود به این روند عادت می کنند و نباید مشکلی برایشان داشته باشد.

معایب یک رژیم بازال – بلوس
معایب یک رژیم بازال – بلوس

معرفی پزشک متخصص برای درمان بیماری دیابت

اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید حتما نزد پزشکان متخصص و باتجربه و ماهر در این زمینه مراجعه کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید و از روند درمان و کنترل بیماری خود راضی باشید. حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید تا مطمئن شوید داروهای مناسب بدن خود را دریافت می کنید

و اگر داروهای دیگری را نیز مصرف می کنید به اطلاع پزشک خود برسانید. سعی کنید برای اینکه بیماری دیابت خود را تحت کنترل دربیاورید و بتوانید عوارض این بیماری را به حداقل و یا نزدیک به صفر برسانید به توصیه های پزشک خود گوش دهید و داروهای تجویزی و نکاتی که پزشکتان به شما می گوید را به دقت انجام دهید

رعایت نکردن یا فراموش کردن دارو یا دوز انسولین تزریقی

چرا که رعایت نکردن یا فراموش کردن دارو یا دوز انسولین تزریقی آسیب های زیادی را به برنامه درمانی شما خواهد زد. توصیه می کنیم برای درمان دیابت خود از آقای دکتر مهدی سلیمی کمک و مشورت بگیرید.

آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از پزشکان متخصص ماهر و با تجربه در زمینه درمان بیماری های مختلفی مثل چاقی و بیماری های مشابه آن که در چاقی ریشه دارند هستند.

از این بیماری ها می توان به بیماری دیابت اشاره کرد. آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین و ماهر ترین پزشکان متخصص برای درمان دیابت در ایران است.

رعایت نکردن یا فراموش کردن دارو یا دوز انسولین تزریقی
رعایت نکردن یا فراموش کردن دارو یا دوز انسولین تزریقی

نقش انسولین پایه و دیابت Bolus چیست؟

برای اینکه نقش انسولین بازال و بولوس را به خوبی بفهمید در مرحله اول باید بدانید که بدن به صورت نرمال و طبیعی از گلوکز و انسولین برای تامین کردن انرژی سلول های خود استفاده می کند.

هنگامی که غذا می خوریم، غذا هضم می شود و به شکل گلوکز در می آید. به خاطر همین بدن بعد از هضم و تبدیل غذا به گلوکز می تواند برای تامین انرژی بدن استفاده کند. تمامی سلول ها و ارگان های بدن مان از جمله مغزمان برای کارکرد نرمال و سالم به گلوکز احتیاج ضروری و حیاتی دارند. در این میان انسولین هورمون لازم برای انتقال دادن گلوکز به سلول های تمامی قسمت های بدن و مغزمان است تا بتوانند از گلوکز برای تامین انرژی و کارکرد نرمال خود استفاده کنند.

برخی از این گلوکز ها در کبدمان تحت عنوان سوخت ذخیره شده ذخیره می شوند که به آن ها گلیکوژن نیز می گویند. هنگامی که گلوکز به واسطه غذا خوردن تامین نمی شود به خاطر همین گلوکز از طریق غذا خوردن مصرف می شود و به صورت تدریجی به وسیله کبد ترشح می شود.

بدن مان به یک منبع ثابت تولید کننده گلوکز احتیاج دارد

بدن مان به یک منبع ثابت تولید کننده گلوکز احتیاج دارد این به این معنی است که برای سالم ماندن بدن و تامین انرژی تمامی سلول های بدن یک منبع برای تولید و ترشح گلوکز برای ایجاد تعادل در بدن لازم است.

همچنین قابل ذکر است که بیشتر مقدار گلوکز تولیدی بعد از غذا خوردن تولید می شود و کبد بعد از غذا انسولین بیشتری را ترشح را می کند.

به همین خاطر در زمان هایی مقدار گلوکز بدن کم تر تولید و ترشح می شود مانند زمان هایی که غذا نمی خوریم و بین وعده های غذایی است و یا در شب که استراحت می کنیم و می خوابیم و بدن نیاز به انسولین کم تری را دارد؛ اما در هر حال لااقل مقدار کمی از انسولین در بدن همیشه یافت می شود.

تعریف کلی دیابت Bolus

انسولین پایه یک نوع انسولین پس زمینه است که به طور طبیعی و نرمال صرف نظر از غذا خوردن یا نخوردن غذا به صورت بیست و چهار ساعته توسط پانکراس یا همان لوزالمعده تولید می شود.

انسولین بولوس مثل همان انسولینی است که پانکراس در روندی طبیعی در پاسخ به گلوکز که از راه غذا خوردن مصرف می شود تولید می کند. مقدار تولید انسولین بولوس بسته به مقدار غذایی است که در هر وعده غذایی مصرف می کنید.

انواع Insulin’s Basal و دیابت Bolus

از انسولین های پایه طولانی مدت می توان به NPH و Levemir و Lantus اشاره کرد. این سه انسولین در حدود یک الی دو ساعت بعد از تزریق اثر خود را شروع می کنند و به آرامی در بدن رها و جذب می شوند به طوری که فرآیند جذب آن ها حداقل 24 ساعت ممکن است طول بکشد و بعضی از انسولین های طولانی مدت دیگر تا 42 ساعت نیز اثرگذاری و دوام دارند.

از طرفی دیگر انسولین های بولوس که جزو انسولین های سریع هستند. از انسولین های بولوس سریع می توان به Novo log, Apidra, Humalog, Regular اشاره کرد که به طور معمول در حدود پانزده دقیقه بعد از تزریق شروع به کار می کنند. انسولین های بولوس در حالت پیش فرض برای استفاده قبل از غذا طراحی شده اند. این انسولین ها حداقل 2 ساعت و حداکثر 7 ساعت بعد جذب بدن می شوند و اثر گذاری و دوام کوتاهی دارند.

افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند لازم است هر روز چندین مرتبه انسولین بولوس را در قبل از وعده های غذایی روزانه خود انجام دهند و از یک دوز پایه بازال برای ثابت نگه داشتن مقدار قند خون بدن شان کمک بگیرند.

انواع Insulin’s Basal و دیابت Bolus
انواع Insulin’s Basal و دیابت Bolus

تزریق انسولین Basal و دیابت Bolus با پمپ انسولین

آن دسته از افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و برای تزریق انسولین خود از پمپ های انسولین استفاده می کنند معمولا دوز دائمی و ثابتی از انسولین سریع را دریافت می کنند که تحت عنوان انسولین زمینه ای پایه ای به کار می رود.

پمپ های انسولین به طور تقریبی اندازه یک تلفن هوشمند و یا کارت اعتباری هستند که در خارج از بدن قرار گرفته می شوند و انسولین از طریق مخزنی که وجود دارد و از طریق یک لوله باریک که مجهز به یک سوزن نازک است و به روی شکم و لایه چربی زیرپوست متصل است تزریق می شود.

انسولینی که در پمپ های انسولین استفاده می شود جزو انسولین های سریع و کوتاه مدت است؛ و می توانند روند طبیعی کار پانکراس افراد غیردیابتی را شبیه سازی کنند.

تزریق های مداوم در طی شبانه روز در دوزهای کم

به این صورت که تزریق های مداوم در طی شبانه روز در دوزهای کم به عنوان انسولین پایه یا همان انسولین بازال و تزریق هایی با دوزهای بالا در قبل، بعد یا حین خوردن وعده های غذایی روزانه به خاطر کنترل کردن افزایش قند خون ناشی از غذا خوردن مخصوصا ماده های غذایی کربوهیدرات دار به عنوان انسولین بولوس محسوب می شود که این امکان را به فرد می دهد تا از تزریق پشت سر هم انسولین راحت شود.

در پمپ های انسولین مقدار انسولین پایه توسط پزشک معالج فرد تعیین می شود. همچنین پمپ های انسولین این ویژگی را دارند که چندین برنامه مختلف تزریق انسولین پایه به آن ها داده شود.

به خاطر همین در زمان های مختلف در شبانه روز که مقدار حساسیت بدن به انسولین، مقدار خوردن غذا و میزان فعالیت فیزیکی بدن فرد متفاوت از هم است می توان با به کار گیری این خاصیت پمپ انسولین مقدارهای مختلفی از انسولین را بسته به شرایط تزریق کرد.

مقدار انسولینی که تزریق می شود بستگی به مقدار کربوهیدارت های مصرفی روزانه در فرد و با مشورت پزشک معالج فرد و توسط فرد تنظیم می شود. بیشتر پمپ های انسولین مجهز به برنامه محاسباتی انسولین غذایی هستند که در روند تعیین کردن مقدار دوز انسولین مورد نیاز روزانه برای وعده های غذایی به شما کمک می کند.

تزریق های مداوم در طی شبانه روز در دوزهای کم
تزریق های مداوم در طی شبانه روز در دوزهای کم

انواع پمپ انسولین

انواع متفاوتی از پمپ های انسولین موجود است که می توانید با مشورت پزشک تان و گروه مراقبتی دیابت بهترین پمپ انسولین برای خودتان را انتخاب کنید. در کل دو نوع مختلف از پمپ انسولین وجود دارد که از این قرار هستند:

  • پمپ‌های معمولی انسولین (Traditional Insulin pumps)
  • پمپ‌های پچ انسولین (Insulin patch pumps)
انواع پمپ انسولین
انواع پمپ انسولین

نکات مهم در ارتباط با استفاده از پمپ های انسولین

پمپ های انسولین برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند و از روش انسولین درمانی برای درمان بیماری خود استفاده می کنند. در هر سنی که باشند باید بعد از بررسی شرایط کلی آن ها و میزان قند خون بدن آن ها و مشورت پزشک استفاده شود و به هیچ وجه بدون انجام دادن شرایطی که ذکر کردیم اقدام به استفاده از پمپ های انسولین نکنید.

افرادی که از پمپ های انسولین استفاده می کنند بهتر است قبل از استفاده در دوره های آموزشی مخصوص در این باره شرکت کنند تا بتوانند به خوبی با نحوه کارکرد این دستگاه آشنا شوند و اطلاعات لازم را در مورد روش کار پمپ را بفهمند و چگونگی شمردن کربوهیدرات ها را یاد بگیرند.

اندازه گیری مدوام قند خون در طی شبانه روز

افراد باید بدانند که استفاده کردن از پمپ های انسولین باز هم نیاز به اندازه گیری مدوام قند خون در طی شبانه روز را دارد و ترجیحا باید حداقل 4 و حداکثر 8 بار در روز میزان قند خون بدن خود را تست کنند.

افراد دیابتی که از پمپ های انسولین استفاده می کنند باید هر سه الی چهار روز یک بار ست تزریق را به منظور جلوگیری از عفونت های احتمالی عوض کنند.

مثل مورد قبلی که ست تزریق نیاز به تعویض طی سه الی چهار روز دارد، ناحیه قرارگیری انفوزیون نیز باید به صورت مدوام عوض شود؛ یعنی ناحیه ای از بدن تان که دستگاه را به آن قسمت وصل کرده اید را به صورت ثابت نگه ندارید و باید آن را به صورت متناوب عوض کنید.

اندازه گیری مدوام قند خون در طی شبانه روز
اندازه گیری مدوام قند خون در طی شبانه روز

نتیجه گیری

بعد از مطالعه این مقاله یاد گرفتیم که اولا دیابت چیست، انواع مختلف انسولین را شناختیم و نحوه محاسبه دوز مناسب برای تزریق، نحوه تزریق انسولین و نکات آن، رژیم درمانی بولوس بازال، معایب رژیم بولوس بازال، مزایای رژیم بولوس بازال و اینکه چگونه رژیم های انسولین درمانی برنامه ریزی می شوند و این برنامه ها چه فوایدی بر روند درمان دیابت دارند را توضیح دادیم.

در این مقاله تعریف انسولین بولوس و بازال و تفاوت انسولین بولوس و بازال، شباهت های هر دو با هم و ویژگی های انسولین بولوس و بازال، نقش انسولین پایه و بولوس، انواع مختلف انسولین بولوس و بازال و مدت زمان اثر گذاری هرکدام را فهمیدیم.

بیماری دیابت یک بیماری جدی و خطرناک است

در نهایت با مطالعه تمامی موارد در مقاله به این نتیجه می رسیم که بیماری دیابت یک بیماری جدی و خطرناک است البته در صورتی که کنترل نشود

اما اگر شما این بیماری را سرسری نگیرید و اقدامات لازم برای روند کنترل، درمان و پیشگیری از پیشرفت بیشتر این بیماری را بگیرید می توانید سالیان طولانی را بدون مشکل به زندگی خود ادامه دهید و عوارض این بیماری را در زندگی تان مشاهده نکنید.

برای اینکه بتوانید به این هدف برسید لازم است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید به همین خاطر مراجعه به پزشک متخصص و ماهر شما را در رسیدن به هدف تان کمک می کند.

پیشنهاد ما به شما این است که از آقای دکتر مهدی سلیمی در این زمینه کمک بگیرید. آقای دکتر مهدی سلیمی یکی از بهترین پزشکان در زمینه درمان دیابت است که با داشتن تجربه کاری بالا و موفق همچنین علم و دانش کافی به راحتی می توانند به کنترل و درمان بیماری دیابت شما کمک کنند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله به سوالات خود در مورد دیابت Bolus رسیده باشید و توانسته ایم در این زمینه اطلاعاتی را برای تان فراهم کنیم.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید