در این مقاله، به بررسی کالری یک عدد پرتقال می پردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
در اغلب برنامه های رژیم لاغری افراد، مصرف یک عدد پرتقال در طی روز به عنوان میان وعده توصیه می شود. اکثر کارشناسان تغذیه به رژیم گیرندگان، برنامه های غذایی کاهش وزن متفاوتی را برحسب کالری مورد نیاز بدن در هر وعده ارائه می دهند.
آن ها سعی می کنند با گنجاندن بهترین و سالم ترین گروه های غذایی و در عین حال شرایط فرد بیمار، کلیه جوانب تغذیه ای را در نظر گرفته و در این راستا موثرترین اهداف کاهش وزن را به افراد معرفی کنند.
یکی از مفیدترین میوه ها
در این بین، پرتقال جزء یکی از مفیدترین میوه ها است که اشخاص بسیاری از آن همچون یک ماده غذایی عالی به منظور از دست دادن بافت های چربی از آن استفاده می کنند.
همچنین پرتقال بخشی از مواد مغذی را شامل می شود و این موضوع سبب گردیده که بیشتر افراد در برنامه رژیم لاغری خود، آن را مصرف کنند. پیشنهاد می کنیم از پست کالری چیست دیدن کنید.
اگر مایلید در مورد میزان کالری یک عدد پرتقال اطلاعات لازم را به دست آورید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. همچنین در راستای کاهش وزن و روش های متناسب با خود، می توانید با دکتر مهدی سلیمی در ارتباط باشید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری شناخته می شوند.
کالری یک عدد پرتقال چقدر است؟
مقدار | یک عدد پرتقال کوچک | یک عدد پرتقال متوسط | یک عدد پرتقال بزرگ | ۱۰۰ گرم |
کالری | ۴۵ | ۶۲ | ۸۶ | ۴۷ |
عناوین مقاله:
پرتقال و حقایق تغذیه ای مربوط به آن
کالری یک عدد پرتقال چقدر است؟
کالری آب پرتقال
آیا مصرف پرتقال، در کاهش وزن موثر است؟
چگالی انرژی پرتقال
خواص موجود در پرتقال را نام ببرید.
آیا زمان خوردن میوه ها در لاغری موثر است؟
میزان مصرف میوه در برنامه غذایی
انواع کاربردهای BMI
طبقه بندی BMI
پیامدهای اضافه وزن بالا
شیوه های پیشگیری از اضافه وزن
چاقی و پیامدهای جانبی حاصل از آن را ذکر کنید.
جراحی گاستریک بای پس چیست؟
افراد کاندیدای عمل جراحی Gastric Bypass
مراقبت های پس از جراحی Gastric Bypass
نتیجه گیری
پرتقال و حقایق تغذیه ای مربوط به آن
پیش از توضیح درباره کالری یک عدد پرتقال، بهتر است در مورد ارزش غذایی آن توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم. این میوه اعجاب انگیز، اغلب کالری موجود در خود را از طریق محتوای قند (glucose ) و کربوهیدرات (Carbohydrate ) خاص به دست می آورد.
دیگر ترکیبات آن مانند چربی ها و پروتئین ها قابل چشم پوشی است زیرا این میوه فاقد چربی های اشباع و یا Cholesterol است.
این میوه که در گروه مرکبات قرار دارد، سرشار از Vitamin C است و پژوهشگران معتقدند که صد گرم از پرتقال، حاوی 45mg ویتامین (ث) است که این مقدار به شکل قابل توجهی هفتاد و پنج درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند.
پرتقال جزء آن گروه از میوه هایی است که دارای Antioxidants طبیعی است
همچنین پرتقال جزء آن گروه از میوه هایی است که دارای Antioxidants طبیعی است که با فراهم کردن ایمنی بدن در مقابله با عفونت ها و مشکلات موجود در بدن موثر است.
در ضمن، این میوه حاوی ویتامین های گروه (B6)، (A) و (E ) به مقدار میانگین است. گفتنی است که روی، آهن، منیزیم، تیامین، مس، ریبوفلاوین، فسفر و نیاسین، از دیگر ترکیبات موجود در پرتقال است.
در رابطه با کالری یک عدد پرتقال باید متذکر شد که با اینکه کالری موجود در این میوه پایین است، اما از خوشمزه ترین میوه های فصل پاییز به شمار می آید.
افرادی که به دنبال برنامه های رژیم لاغری هستند، می توانند با اطمینان کامل و کنترل بسیار روی وزن، از این میوه مفید استفاده کنند. با توجه به فواید درمانی بسیار پرتقال، می توانید با خوردن آن از داشتن بدنی سالم بهره مند شوید.
کالری یک عدد پرتقال
این میوه خوشمزه حاوی آب فراوان است و به شکل قابل توجهی مقدار کالری را تقلیل می دهد. تقریباً میانگین کالری یک پرتقال صد و بیست و هشت گرمی، معادل 60 kcal است.
اما یک فنجان از این آب میوه طبیعی، از کالری بیشتری در حدود (112 kcal ) برخوردار است که شخص رژیم گیرنده در برنامه رژیم کاهش وزن خود بایستی به کالری مصرفی موجود در این نوشیدنی دقت بسیار داشته باشد.
بخش قابل مصرف این میوه تقریباً حاوی هشتاد و پنج درصد آب است که این موضوع در رژیم لاغری به منظور دی هیدراته نگه داشتن بدن امری بسیار مهم تلقی می شود.
با توجه به انواع متعدد پرتقال، مقدار کالری یک عدد پرتقال متفاوت است
گفتنی است که با توجه به انواع متعدد پرتقال، مقدار کالری یک عدد پرتقال متفاوت است. برای توضیحات دقیق تر در خصوص مقدار مواد مغذی موجود در یک پرتقال 128 گرمی، باید متذکر شد که حاوی:
1) چربی اشباع شده (0g) 2) چربی ترانس (0g) 3) کلسترول (0mg) 4) فیبر خوراکی (3g) 5) سدیم (0mg) 6) قند (12g) 7) پروتئین (1g) 8) Vitamin A (6%) 9) Vitamin C (120%) 10) کلسیم (6%) 11) آهن (0%) می باشد.
کالری یک عدد پرتقال کلمانتین صد گرمی در حدود 47 kcal است. همچنین کالری یک عدد پرتقال ساتسوما که معمولاً از پرتقال طبیعی کوچک تر است و دارای دانه و هسته کمتری است، در یک اندازه صد گرمی 53 kcal است. علاوه بر این، کالری یک عدد پرتقال ماندارین صد گرمی که ارزش کالریایی پایینی دارد، فقط 53 kcal است.
کالری آب پرتقال
در ادامه مبحث کالری یک عدد پرتقال، لازم است به کالری موجود در این نوشیدنی مفید و سرشار از ویتامین نیز اشاره کنیم. چنانچه به نوشیدن این آب میوه علاقه دارید، به غیر از عصاره موجود در آن باید بدانید که کالری این نوشیدنی از مقدار آن به مراتب بیشتر است.
لازم به توضیح است که روش تهیه، میزان آن و مواد افزودنی، از جمله مواردی هستند که در مقدار کالری موجود در این نوشیدنی موثر هستند. مقدار مواد مغذی موجود در یک فنجان از آب پرتقال به این گونه است که:
1) کالری یک فنجان آب پرتقال (112 kcal) 2) چربی اشباع شده (0.06 g ) 3) چربی اشباع نشده (چند پیوند دوگانه یا پلی) (0.99 g) 4)چربی اشباع نشده مونو (0.089 g) 5) پتاسیم 496 mg 6) فیبر خوراکی (0.5 g 7) قند (20.83 g 8) پروتئین (1.74g 9) سدیم (2mg 10) کلسترول (0mg)
به طور کلی توضیحات دقیق تر در مورد میانگین کالری موجود در این آبمیوه در قسمت پشتی پاکت آن ذکر شده است.
پرتقال و لاغری
اغلب افرادی که با افزایش شاخص توده بدنی بالا همراه هستند، سعی می کنند تا بخش اعظمی از برنامه رژیم کاهش وزن خود را بر پایه مصرف میوه های کم کالری همچون پرتقال قرار دهند. لذا، به کالری یک عدد پرتقال در برنامه غذایی و برحسب کالری مورد نیاز روزانه توجه بسیار دارند.
با توضیحات ارائه شده در بخش قبلی، خوردن این میوه می تواند برای تامین ویتامین های ضروری بدن بسیار مناسب باشد؛ به این علت که پرتقال دارای مقدار چشمگیری از فولات و Vitamin C است.
در ضمن، مصرف پرتقال در برنامه رژیم لاغری به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه فیبر، بدون چربی، چگالی انرژی و مقدار پایینی از کالری بسیار موثر و مفید است. طبق نظر دکتر مهدی سلیمی، مصرف سبزیجات و میوه های کم کالری در برنامه رژیم لاغری گزینه مناسبی است.
به گونه ای که اشخاصی که بخش اعظمی از برنامه غذایی خود را به مصرف سبزیجات و میوه ها اختصاص می دهند، لاغری قابل توجهی را در مقایسه با دیگر اشخاص تجربه خواهند کرد.
رابطه مستقیمی بین مصرف فیبر بسیار و لاغری وجود دارد
رابطه مستقیمی بین مصرف فیبر بسیار و لاغری وجود دارد و عدم مصرف و یا خوردن اندکی فیبر در برنامه غذایی، سبب افزایش شاخص توده بدنی و تجمع بافت های چربی در بدن می شود.
در مجموع برای کنترل وزن، می توانید گروه های غذایی حاوی فیبر را در برنامه غذایی خود استفاده کنید زیرا زمان بیشتری برای جویدن خوراکی های حاوی فیبر نیاز است و همچنین بخش اعظمی از معده را اشغال می کنند. چون مواد فوق آب اندکی را جذب خود می کنند.
همان طور که همه شما می دانید، مصرف فیبر به حس سیری طولانی مدت در شما کمک می کند. به این ترتیب یک پرتقال متوسط حاوی دوازده درصد و یا 3.1g ، فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.
چگالی انرژی پرتقال
گروه های غذایی حاوی Vitamin C همچون پرتقال، به لاغری و از دست دادن وزن کمک بسیار می کنند. طبق بررسی های انجام شده، مصرف مقادیر بسیاری از این ویتامین در تقلیل بی ام آی ((bmi موثر بوده است.
اگر مایلید در طی فعالیت های ورزشی، بخش اعظمی از بافت های چربی موجود در نواحی مختلف بدن را از دست دهید، می توانید ویتامین C بسیاری در برنامه غذایی خود استفاده کنید. زیرا خوردن این میوه با داشتن کالری پایین، به روند لاغری کمک زیادی می کند.
بنابراین بدون هیچ محدودیتی می توانید از پرتقال به دلیل چگالی پایین در طی روز به عنوان یک میان وعده سالم و مفید استفاده کنید. متخصصین تغذیه معتقدند که خوردن این میوه سبب تقلیل حس گرسنگی در میان وعده های اصلی غذایی می شود.
این میوه پاییزی به دلیل این که فاقد کلسترول است، با حذف بافت های چربی موجود در نواحی مختلف بدن، در از دست دادن وزن موثر است. در خصوص کاهش وزن و موارد مربوط به آن، به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.
خواص پرتقال
همان طور که متذکر شدیم، افراد مبتلا به اضافه وزن بالا که به کالری یک عدد پرتقال توجه بسیار دارند، می توانند برای لاغری، پرتقال میل کنند.
تحقیقات گسترده ای روی این میوه بی نظیر و خوشمزه پاییزی انجام شده است که نشان می دهد:
- مصرف این میوه از روند سرطان لوزالمعده (Pancreatic Cancer ) پیشگیری می کند.
- اسانس این میوه شگفت انگیز به عنوان یک ضد عفونی میکروبی قوی مورد استفاده قرار می گیرد.
- ورقه های نازک میان بخش های درونی آن و پوست سفید پرتقال، برای تقلیل کلسترول خون، یکی از بهترین داروها معرفی می شود.
- یکی دیگر از مهمترین خواص درمانی پرتقال، به ضد گاز و مقوی معده بودن اختصاص دارد.
- این میوه خوشمزه؛ ضد استفراغ، ملین سینه، ادرار آور و در عین حال ضد سم قوی است.
- برای تقلیل درد و شست و شوی ورم ها می توانید از جوشانده برگ های این میوه استفاده کنید.
- مصرف این میوه آرام بخش و همچنین ضد اسپاسم است.
رشد سریع تر دندان های کودکان یک ساله
علاوه بر لاغری، باید گفت که برای رشد سریع تر دندان های کودکان یک ساله می توانید از آب این میوه استفاده کنید.
با توضیحات ارائه شده در رابطه با کالری یک عدد پرتقال، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا کاهش وزن با مصرف میوه امکانپذیر است؟
علاوه بر رعایت یک برنامه رژیم غذایی کم کالری باید گفت که مصرف میوه ها به خصوص پرتقال که دارای کالری پایین و فیبر است، به روند کاهش وزن کمک زیادی می کند.
نکته حائز اهمیتی که در این مورد بایستی متذکر شویم، این است که شما در کنار مصرف میوه و یا برخی از مواد غذایی خاص، بایستی در طول روز از تمرینات ورزشی منظم و مستمر استفاده کنید.
مصرف مواد غذایی کم کالری به همراه بیشترین مواد مغذی، در روند لاغری موثر است
طبیعتا مصرف مواد غذایی کم کالری به همراه بیشترین مواد مغذی، در روند لاغری موثر است ولی این افت منجر به بخش خاصی از بدن نخواهد شد.
به طور مثال خوردن پرتقال خیلی سریع در حذف بافت های شکمی موثر نخواهد بود، بلکه این امر با رعایت برخی از دستورالعمل های پزشکی، مستلزم زمان خاصی است.
درباره چاقی هم می بایست متذکر شد که تجمع بافت های چربی در بدن، به مسائل مرتبط به وراثت و فرم بدنی شخص بستگی دارد.
بعضی از افراد با چربی های شکمی و یا بافت های چربی بخش پایین تنه همراه هستند. در حال حاضر اغلب مقالات، تاکید بسیاری به رژیم میوه به خصوص میوه های کم کالری در برنامه غذایی مبتلایان به اضافه وزن بالا دارند.
پیشنهاد می کنیم از پست میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک دیدن کنید.
بهترین اقدام برای تقلیل چربی های شکمی
دقت داشته باشید بهترین اقدام برای تقلیل چربی های شکمی، رعایت یک برنامه رژیم غذایی کم کالری در کنار انجام تمرینات فیزیکی منظم است.
به منظور دستیابی به بهترین نتایج در لاغری، ضمن مشورت با دکتر سلیمی، خوردن میوه ها می تواند کمک بسیاری به شما کند. زیرا افزون بر کالری پایین، در تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن موثر است.
با در نظر گرفتن کالری یک عدد پرتقال که بسیار کم و بدون چربی است و منبع مناسبی از آنتی اکسیدان ها محسوب می شود، باید گفت که پرتقال یکی از بهترین میوه هایی است که در برنامه رژیم لاغری مبتلایان به اضافه وزن بالا گنجانده می شود.
مزایای مصرف میوه، پیش و پس از وعده های غذایی
از بارزترین مزیت های مصرف میوه پیش از وعده اصلی غذایی، کاهش وزن است. اکثر میوه ها حاوی فیبر هستند که در حس سیری موثر هستند. به عبارتی پس از مصرف، شما غذای کمتری را میل خواهید کرد که این امر به روند لاغری کمک شایانی می کند.
در مجموع، میوه ها همچون مواد غذایی با کمترین درصد انرژی محسوب می شوند که در مقایسه با وزنی که دارند، از کالری پایینی برخوردارند. به این ترتیب مصرف میوه با دریافت کمترین کالری، مانع از گرسنگی بسیار در طول روز می شود.
برحسب بررسی های صورت گرفته، رژیم های کاهش وزنی که مصرف میوه بخش اصلی آن را تشکیل می دهد، به دلیل کاهش قند خون، وزن بیشتری را از دست می دهند که این مورد مهمترین مسئله در برنامه های رژیم لاغری است.
گلابی و سیب
گفتنی است که به غیر از پرتقال، مصرف میوه هایی از جمله گلابی و یا سیب برای روند لاغری پیش از صرف وعده اصلی، انتخاب مناسبی است.
سند علمی که بیانگر مصرف میوه پیش و یا حتی پس از وعده اصلی غذایی سبب بروز پیامدهای منفی در فرد شود، وجود ندارد. در اصل مصرف میوه همراه با وعده اصلی و یا پس از آن می تواند در کنترل حس سیری موثر باشد.
لازم به توضیح است که مصرف میوه پس از وعده اصلی، میل به خوردن مواد غذایی شیرین را تا حد بسیار کاهش می دهد. این امر مانع از دریافت کالری مازاد از طریق مصرف شیرینی جات در برنامه غذایی می شود.
علاوه بر این، جایگزین کردن میوه ها به برنامه غذایی سبب افزایش مواد معدنی، فیبر و ویتامین های مورد نیاز بدن می شود. در این راستا می توانید با دکتر سلیمی مشورت نمایید.
تاثیر زمان مصرف میوه
با توجه به خواص بسیار موجود در میوه ها و تاثیر قابل توجه آن بر کاهش وزن، باید متذکر شد که برای اثربخشی بیشتر، بهتر است در زمان خاصی استفاده شود.
بعضی از کارشناسان تغذیه معتقدند که مصرف میوه در ساعات مشخص در گوارش مواد غذایی که مصرف می کنید، تاثیر می گذارد. البته مدارکی دال بر اثرات منفی مصرف میوه روی سیستم گوارش وجود دارد.
همان طور که در بخش قبلی بیان کردیم، مصرف میوه پیش و یا پس از وعده اصلی غذایی، مزیت های متعددی به همراه دارد که بر همین اساس، توصیه اغلب متخصصین به ویژه دکتر سلیمی، مصرف بسیار سبزیجات و میوه ها در برنامه غذایی است.
توصیه می شود یک دوم از ظرف خود را سبزیجات قرار دهید تا در هر وعده، میزان غذایی مصرفی شما کاهش یابد.
میزان مصرف میوه در برنامه غذایی
افرادی که به دنبال برنامه های رژیم غذایی و یا تناسب اندام هستند، به مهمترین مسئله یعنی مقدار مصرف میوه ها در طی روز اهمیت بسیار می دهند. به همین منظور، سعی داریم در این بخش از نوشتار کالری یک عدد پرتقال، به مقدار مصرف آن و دیگر میوه ها بپردازیم.
چند سالی است که متخصصین برای حفظ سلامتی بدن، تاکید بسیار به مصرف (7،5 یا 10) وعده سبزیجات و میوه در برنامه رژیم غذایی روزانه دارند.
اما بررسی هایی که اخیراً انجام شده است، به مصرف 3 الی 4 وعده حبوبات، سبزیجات و یا میوه ها به شکل ترکیبی در طی روز اشاره دارد که به شخص کمک می کند تا ریسک مرگ و میرها و اختلالات مرتبط به اضافه وزن بالا را تا حد بسیار کاهش دهد و خوردن بیش از آن هم فواید اضافی را به دنبال نخواهد داشت.
بانوان رده سنی بیش از سی سال، بایستی به مقدار (1.5) فنجان در طی روز میوه مصرف کنند و آقایان هم با توجه به مقدار کالری مورد نیاز روزانه، به دو فنجان میوه نیاز دارند.
برخی از افراد به خوردن میوه علاقه ای ندارند و در نتیجه مواد مغذی مورد نیاز بدن را از طریق این گروه از مواد غذایی دریافت نخواهند کرد.
کاهش ریسک مبتلا به بیماری ها
مصرف میوه به میزان کافی در برنامه غذایی، ریسک مشکلات قلبی عروقی، انواع سرطان های مربوط به اضافه وزن بالا و سکته مغزی را تا حد بسیار کاهش می دهد و دلیل اصلی تشویق اغلب نهادهای سلامت هم به این موضوع اختصاص دارد.
شما می توانید در طی روز بین (375-400(g میوه به صورت میان وعده و یا قبل و یا بعد از وعده اصلی غذایی میل کنید.
به طور مثال یک سیب، صد و هشتاد گرم است و یا کالری یک عدد پرتقال متوسط در حدود 62 kcal است. با توجه به جنسیت و یا سن اشخاص، حد مجاز مصرف میوه ها 1 الی 2 فنجان و سبزیجات تا 2 فنجان در طی روز است.
با توضیحات ارائه شده در خصوص کالری یک عدد پرتقال و فواید و خواص درمانی آن و ذکر زمان مناسب مصرف میوه ها، باید متذکر شد که شما با رعایت یک برنامه رژیم غذایی استاندارد و یا تمرینات فیزیکی مستمر، قادر به از دست دادن وزن قابل توجهی نخواهید بود.
لذا مناسب ترین و موثرترین اقدام برای رفع مشکلات مرتبط به اضافه وزن بالا، انجام جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی است که پیش از توضیح در خصوص Bariatric Surgery لازم است به چاقی و مهمترین عوامل موثر در ابتلا به آن بپردازیم.
Obesity چاقی
اضافه وزن و یا بالا بودن شاخص توده بدنی به مفهوم انباشته شدن بافت های چربی بسیار و غیر طبیعی در نواحی مختلف بدن است که شاید پیامدهای منفی را به دنبال داشته باشد.
بی ام آی نشانه یک علامت ساده از وزن شخص بر حسب kg بر مجذور قد بر حسب متر است که معمولاً برای طبقه بندی اضافه وزن در افراد بالغ کاربرد دارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعاریف متعددی برای ابتلا به عارضه چاقی بیان کرده است که بیانگر این است که:
داشتن وزن اضافی
داشتن وزن اضافی به مفهوم بی ام آی بزرگتر و یا برابر بیست و پنج کیلوگرم است. شاخص توده بدنی، مناسب ترین ابزار برای سنجش میزان چربی های انباشته در بخش های مختلف بدن است و برای تمامی افراد بالغ و جنسیت های مختلف برابر است.
لازم به ذکر است که برای محاسبه چاقی کودکان بایستی به سن آن ها توجه بسیار داشته باشید.
طبق بررسی های انجام شده در سال دو هزار و شانزده میلادی، سی و نه درصد افراد بالغ در رده سنی هجده سال و بیش از آن چهل درصد بانوان و سی و نه درصد آقایان به عارضه اضافه وزن بالا مبتلا هستند.
در گذشته، مشکل فوق اغلب در کشورهای پیشرفته مشاهده می شد اما هم اکنون در کشورهای متوسط و یا با کمترین درآمد به خصوص در مناطق شهری دیده می شود.
گفتنی است که گسترش اضافه وزن در کودکان و یا حتی نوجوانان رده های سنی پنج تا نوزده سال، از سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج میلادی، از چهار درصد به بالغ بر هجده درصد در سال دو هزار و شانزده میلادی رسیده است که روند صعودی در پی داشته است.
فرآیند فوق در دختران تا هجده درصد و در پسران نوزده درصد روند افزایش وزن را به همراه داشته است
فرآیند فوق در دختران تا هجده درصد و در پسران نوزده درصد روند افزایش وزن را به همراه داشته است. گزارشات به دست آمده حاکی از آن است که بالا بودن شاخص توده بدنی در کل دنیا در مقایسه با تعداد فوتی ها بر اثر فقدان وزن، به مراتب بیشتر است.
تعداد مبتلایان به اضافه وزن بالا در دنیا بسیار بالا است و همین موضوع سبب گردیده که اغلب اشخاص در دنیا در پی برنامه های غذایی کاهش وزن مناسبی همچون رژیم میوه و یا غذاهای کم کالری باشند تا وزن قابل توجهی را از دست دهند. در غیر این صورت بایستی با مشورت با دکتر سلیمی، برای مناسبترین روش جراحی لاغری اقدام نمایند.
انواع کاربردهای BMI
ممکن است بافت های چربی بسیاری در بدن سبب ابتلا به دیابت نوع دو، سکته مغزی و یا اختلالات قلبی عروقی در افراد مبتلا به اضافه وزن بالا شود که اخیراً تمامی مشکلات نامبرده در سال های اخیر به متداول ترین مشکلات تبدیل شده است که هزینه های سنگینی را در پی دارد.
از سوی دیگر، شاید با سوء تغذیه و یا بافت های چربی اندک و دیگر مشکلات تغذیه ای اشخاص جامعه، آنمی (کم خونی شدید) و یا پوکی استخوان در ارتباط باشد.
اگر چه با هدف مربوط و یا ارزشمند بودن بیشتر ارزیابی های انجام شده از طریق متد فوق، نیاز است تا دسته بندی و در عین حال اطلاعات دقیق تر را برای ارزیابی شاخص توده بدنی در نظر گرفت.
بی ام آی برای شناسایی پروسه اشخاص مبتلا به اضافه وزن و یا بی تحرک مناسب تر است
به طور کلی، بی ام آی برای شناسایی پروسه اشخاص مبتلا به اضافه وزن و یا بی تحرک مناسب تر است، به این دلیل که ریسک کمتری به همراه دارد.
بر همین اساس، WHO از ابتدای سال هزار و نهصد و هشتاد میلادی، شاخص توده بدنی را همچون استانداردی برای درج آمار اضافه وزن به کار برده است.
ارتباط کلی میان وزن و قد وجود دارد که در این ارزیابی در نظر گرفته می شود، به خصوص به منظور گردآوری اطلاعات، سرشماری درباره اضافه وزن و یا وضعیت سلامتی مفید است که با کمک آن می توان راهکارهای مرتبط با حفظ سلامتی بدن را ارائه کرد.
میزان مواد غذایی ضروری بدن را بر حسب کالری مورد نیاز روزانه (RAD ) برای جنسیت های مختلف در نظر می گیرند
با ارزیابی های انجام شده در رابطه با شاخص توده بدنی در گروه های متعدد جامعه، کارشناسان تغذیه، میزان مواد غذایی ضروری بدن را بر حسب کالری مورد نیاز روزانه (RAD ) برای جنسیت های مختلف در نظر می گیرند.
گفتنی است که با توجه به این که اغلب افراد بالغ به دلیل گستردگی شهرنشینی و در عین حال بی تحرکی کودکان و برنامه ریزی های مربوط به مصرف مواد غذایی، مستلزم رعایت یک رژیم غذایی استاندارد و کم کالری برای تمامی سنین مخصوص بزرگسالان می باشند.
لازم به توضیح است که کشورهای متعدد به منظور پیشگیری از توضیحات نادرست شخصی، از عملکرد شاخص توده بدنی در استفاده از این روش، محدودیت هایی را در نظر گرفته اند.
طبقه بندی BMI
کارشناسان WHO معتقدند چنانچه بی ام آی شخصی (-18.5 (kg باشد، ممکن است به سوء تغذیه و یا کم وزنی دچار شوند و پیامدهای منفی پایداری بر سلامت ذهنی و یا حتی جسمی وی بر جای ماند.
به این ترتیب، در صورتی که bmi شخصی بیش از بیست و پنج کیلوگرم باشد، شخص چاق است و دچار وزن اضافی است که در این راستا مهمترین اقدام، رعایت یک برنامه غذایی متعادل در کنار انجام فعالیت های ورزشی است.
برای توضیحات دقیق تر درباره طبقه بندی بی ام آی باید گفت که:
1) شاخص توده بدنی (-18.5 kg) Underweight (کم وزنی) 2) bmi (18.5-24.9kg) Normal Weight 3) bmi (25-29.9 kg) Overweight 4) bmi (30-34.9kg) Obesity Class 1 5) bmi (35-39.9 kg) Obesity Class 2 6) شاخص توده بدنی بیش از (40 kg) Morbid Obesity
در انتها بایستی متذکر شد که حد صحیح به منظور شاخص توده بدنی سالم بین 18.5 تا 24.9 kg است. اگر چه داشتن وزن اضافی تنها فاکتور اساسی سلامت عمومی بدن شناخته نمی شود،
اما همان طور که اشاره شده است، پارامترهایی همچون مصرف تنباکو، سطح فعالیت، مصرف مشروبات الکلی، ژنتیک، وضعیت سلامت جسمی و روانی و مصرف سیگار، در بعضی اختلالات پزشکی موثر است.
حال ممکن است این سوال مطرح شود که چطور BMI دقیقی داشته باشیم؟
اگر چه بعضی از پژوهشگران با دلیل متذکر شده اند که بی ام آی بایستی با اندازه گیری دور کمر شخص انجام شود، ولی رویداد فوق دور از انتظار است.
زیرا سنجش توده بدنی راحت تر است و در عین حال سوابق طولانی تری دارد و در عین حال احتیاط ریسک اختلالات خاص، انتخاب مناسبی است.
اما اغلب کارشناسان تغذیه از آن به عنوان بهترین شاخص استفاده می کنند. با توجه به کلیه محدودیت هایی که برای استفاده از بی ام آی در اشخاص متعدد متذکر شدیم، لازم است برای دستیابی به عملکرد دقیق تر از لحاظ تشریح صحت پزشکی، به سنجش دور کمر و مشاوره با حاذق ترین متخصصین، ارزیابی ها و اقدامات لازم را در راستای حفظ سلامت انجام دهید.
در حقیقت توجه به شاخص بی ام آی همراه با اندازه دور کمر و سپس گردآوری عملکرد، نتیجه بهتر و دقیق تری به دنبال خواهد داشت. در افراد بالغ، سنجش مقدار دور کمر و شاخص توده بدنی اقدامی برای پیشگیری از خطرات حاصل از اضافه وزن است.
البته در رابطه با کودکان، اطلاعات دقیقی برای اندازه دور کمر به دست نیامده است.
لذا، بهترین و موثرترین نوع استفاده از شاخصه فوق این است که از گزارشات به دست آمده برای کودکان، نتایج جامع تری را بدست آورد. مشاوره با دکتر سلیمی در این زمینه، بسیار کمک کننده است.
پیامدهای اضافه وزن بالا
با توضیحات بیان شده درباره شاخص توده بدنی و طبقه بندی آن و همچنین کالری یک عدد پرتقال و رعایت یک برنامه رژیم غذایی استاندارد، باید گفت که اشخاص دارای اضافه وزن بالا به احتمال بسیار با بعضی از اختلالات سلامتی گرفتار هستند که در این بخش و با کمک دکتر سلیمی، توضیحات دقیق تری را در اختیار شما قرار خواهیم داد:
سکته مغزی و مشکلات قلبی
اضافه وزن بالا و یا به عبارتی بالا بودن شاخص توده بدنی، ابتلا به کلسترول و فشار خون را تا حد بسیار افزایش می دهد و در نهایت ریسک ابتلا به سکته مغزی و یا مشکلات قلبی را در فرد تشدید می کند.
دیابت نوع دو
اضافه وزن بالا بر روند بهره مندی بدن از هورمون انسولین به منظور کنترل بیشتر روی گلوکز خون اثر می گذارد و در نتیجه درصد مقاومت به هورمون فوق و گرفتار شدن به عارضه فوق را در فرد تا حد بسیاری افزایش می دهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله نمونه رژیم غذایی برای دیابتی ها را مطالعه کنید.
اختلالات جنسی
یکی از مهمترین پیامدهای ابتلا به اضافه وزن بالا، بی نظمی دوران پریودی در بانوان، ناباروری و حتی مشکل نعوظ در مردان را به دنبال دارد.
اختلالات گوارشی
تجمع بافت های چربی در نواحی مختلف بدن ممکن است با پیامدهایی همچون اختلالات کبدی، مشکل کیسه صفرا و یا ریفلاکس (سوزش سر دل) همراه باشد.
انواع خاصی از سرطان ها
اضافه وزن بالا مشکلاتی مانند:
سرطان تخمدان 2) سرطان رحم 3) سرطان پانکراس 4) سرویکس یا سرطان دهانه رحم 5) سرطان پروستات 6) سرطان کیسه صفرا 7) سرطان روده بزرگ 8) آندومتریوز 9) سرطان مری 10) کلیه 11) سرطان کبد و مری را تا حد زیاد افزایش می دهد.
استئوآرتریت
بالا بودن شاخص توده بدنی، فشار قابل توجهی را روی مفاصل ایجاد می کند. همچنین التهابات موجود در بدن را تا حد بسیار افزایش می دهد. به این ترتیب عامل فوق که یکی از مهمترین پیامدهای ابتلا به چاقی است، سبب بروز التهاب مفاصل و یا استخوان ها می شود.
در انتها خاطر نشان می شویم چنانچه به ویروس کرونا دچار شوید، اضافه وزن نشانه های عارضه فوق را تشدید می کند. در برخی از موارد که ابتلا به این بیماری شدت می یابد، احتمال بستری بیمار در بخش مراقبت های ویژه بسیار است. به این ترتیب اضافه وزن و یا بالا بودن شاخص توده بدنی تا حد چشمگیری سبب تقلیل کیفیت زندگی می شود.
شاید همچون قبل قادر به انجام امور شخصی خود و یا حضور در برخی از برنامه ها نباشید. یا حتی از حضور در مکان های عمومی خودداری کنید. البته موارد دیگری نظیر انزوای اجتماعی، ناتوانی، حس خجالت، افسردگی و نتایج شغلی، محدودتر از بارزترین پیامدهای بالا بودن شاخص توده بدنی در افراد است.
شیوه های پیشگیری از اضافه وزن
در صورتی که در معرض اضافه وزن قرار دارید و یا هم اکنون به چاقی گرفتار هستید و یا دارای وزن مطلوبی هستید، می توانید گام هایی برای جلوگیری از اضافه وزن و از همه مهمتر پیامدهای مربوط به آن بردارید.
دقت داشته باشید که مهمترین الزامات برای پیشگیری از عارضه فوق و در عین حال لاغری، یکسان است.
به عبارتی رعایت طولانی مدت از گروه های غذایی که میل می کنید و یا می نوشید، داشتن تغذیه سالم و انجام مستمر تمرینات فیزیکی می تواند در این راستا به مدیریت وزن کمک بسیار کند.
فعالیت های فیزیکی منظم
به منظور پیشگیری از عارضه چاقی، باید در طول هفته بین صد و پنجاه تا سیصد دقیقه تمرینات فیزیکی با شدت متوسط همچون شنا و یا پیاده روی سریع را انجام دهید.
مصرف سالم ترین گروه های غذایی
بهتر است تمرکز خود را بیشتر روی مواد مغذی با بیشترین تراکم و یا غذاهایی که دارای کالری کمتری هستند، نظیر غلات کامل، سبزیجات و یا میوه ها قرار دهید. پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و یا شیرینی جات و حتی چربی های اشباع شده، از مهمترین پرهیزهای غذایی در داشتن تناسب اندام هستند.
سعی کنید در طی روز، مصرف میان وعده ها را کاهش داده و تنها سه وعده اصلی غذایی که در آن سالم ترین گروه های غذایی گنجانده شده است را استفاده کنید.
خوردن مواد غذایی پرکالری و بسیار چرب را در برنامه رژیم غذایی محدود کنید. در این مدت، شما تنها مجاز به مصرف مواد غذایی هستید که به کنترل وزن و سلامتی شما کمک زیادی می کند.
شناسایی تله ها و دوری از آن ها
مواردی که سبب پرخوری بیش از حد در طی روز می شود را شناسایی و کنترل کنید. در این راستا، دکتر سلیمی توصیه می کند که زمان های گرسنگی و مقدار آن ها را با ذکر احساسی که نسبت به مصرف مواد غذایی دارید، با خوراکی ها که در چنین شرایطی میل می کنید را با میزان گرسنگی خود یادداشت برداری کنید.
بنابراین بعد از مدتی، مناسب ترین راهبردها را در راستای رعایت یک الگوی مناسب پیدا خواهید کرد تا با حفظ رفتارهای غذایی، کنترل بیشتری بر وزن خود داشته باشید.
نظارت منظم روی وزن
اشخاصی که در طول هفته تنها 1 بار خود را وزن می کنند، در مدیریت شاخص توده بدنی موفق تر خواهند بود.
پایش و یا به عبارتی کنترل وزن، بیانگر تاثیرگذار بودن رعایت شما از یک برنامه رژیم غذایی استاندارد است و می توان گفت که از پیامدهای بزرگتر که بالا بودن وزن به همراه دارد، پیشگیری می کند.
در مجموع رعایت یک برنامه غذایی مناسب کمک می کند تا شما در طی هفته و یا مسافرت های شغلی و یا تفریحی که انجام می دهید، در پایش وزن خود ثابت قدم باشید.
لازم به توضیح است که چنانچه با رعایت تمامی موارد ذکر شده باز هم به بیماری فوق مبتلا هستید، پیشنهاد می کنیم تا در نخستین فرصت برای موثرترین اقدامات لازم در این راستا، به دکتر سلیمی به عنوان مجرب ترین متخصص گوارش مراجعه کنید.
هر چند اثر بخش ترین و نخستین اقدام از سوی پزشک معالج، ایجاد تغییرات لازم در شیوه زندگی است اما باید متذکر شد که مصرف بعضی داروها و یا انجام جراحی باریاتریک تحت نظر حاذق ترین و کارآمدترین جراحان همچون آقای دکتر مهدی سلیمی فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته، می تواند به روند کاهش وزن شما با حفظ سلامتی کمک شایانی کند.
جراحی چاقی Gastric Bypass
با تشخیص دلایل اضافه وزن بالا و موثر نبودن مهمترین الزامات نامبرده برای لاغری و تقلیل وزن، می توان از فواید جراحی لاغری بهره مند شد.
یکی از بهترین جراحی های لاغری که در واقع اندازه معده را محدود نموده و میزان مواد غذایی مصرفی را کاهش داده و از همه مهمتر تغییراتی را در شیوه گوارش مواد غذایی ایجاد می کند، جراحی بای پس معده است.
در Gastric Bypass که نوعی جراحی کاهش وزن محسوب می شود، دکتر سلیمی برای تسریع در روند لاغری، بخش محدودی از قسمت فوقانی معده را حذف نموده و از مابقی آن تفکیک می کند.
سپس بخش نخست دوازدهه هم در این متد جراحی حذف شده و به طور مستقیم روده باریک به معده جراحی شده متصل می شود.
بعد از گاستریک بای پس، مواد غذایی مجاز نخست وارد معده کوچک شده و سپس به طور مستقیم وارد دوازدهه می شوند
بنابراین بعد از گاستریک بای پس، مواد غذایی مجاز نخست وارد معده کوچک شده و سپس به طور مستقیم وارد دوازدهه می شوند. به عبارتی در این تکنیک جراحی، غذایی که می بلعید، بخش کلی از معده و نخستین بخش از دوازدهه را دور می زند.
در مجموع جراحی فوق که از دو بخش تشکیل شده است، تنها ظرفیت نگهداری سی گرم از مواد غذایی سالم و مفید را دارد. زیرا معده توپی شکل شما به اندازه یک گردو تغییر شکل داده است.
با محدود شدن طول روده، تقلیل مقدار خوراکی هایی که وارد معده می شوند و حتی تغییر در شیوه جذب مواد غذایی شما با خوردن غذای کمتر، سریعتر با حس سیری مضاعف همراه خواهید شد و در نتیجه شاهد از دست دادن وزن می شوید.
اگر بخواهیم توضیح دقیق تری از این تکنیک جراحی کاهش وزن بیان کنیم باید بگوییم که:
تقریباً سی درصد از وزن اضافی خود را با بهره مندی از این متد جراحی چاقی از دست خواهید داد و با داشتن انرژی بیشتر، راحت تر می توانید راه بروید و امور شخصی خود را انجام دهید. البته شما با اختلالات سلامتی کمتری روبرو خواهید شد.
افراد کاندیدای عمل جراحی Gastric Bypass
از حائز اهمیت ترین مسائلی که افراد مبتلا به اضافه وزن بالا با رعایت رژیم های غذایی استاندارد و توجه به کالری یک عدد پرتقال نتوانسته اند وزن قابل توجهی را از دست دهند و یا کاهش وزن آن ها پایدار و ثابت نبوده است، انجام جراحی چاقی و واجد شرایط بودن برای بهره مندی از مزایای درمانی آن است.
در مجموع، جراحی فوق و دیگر عمل های لاغری مناسب افرادی است که به چاقی مفرط مبتلا هستند و یا به عبارتی بی ام آی آن ها بیش از چهل کیلوگرم است.
البته مبتلایان به عارضه چاقی که bmi آن ها در حدود 35-39.9 kg است و با اغلب اختلالات مربوط به سلامتی درگیر هستند، می توانند تحت این متد جراحی قرار گیرند.
البته در مواردی که طبق محاسبات انجام شده، شاخص توده بدنی شما در حدود سی الی سی و چهار کیلوگرم است و به یکی از بیماری های جدی مربوط به چاقی مبتلا هستید، کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل لاغری هستید.
gastric bypass برای کلیه اشخاصی که به چاقی مفرط و تجمع بافت های چربی انباشته در بدن همراه هستند، گزینه درمانی مناسبی نخواهد بود
طبق نظر دکتر مهدی سلیمی متخصص جراحی عمومی، gastric bypass برای کلیه اشخاصی که به چاقی مفرط و تجمع بافت های چربی انباشته در بدن همراه هستند، گزینه درمانی مناسبی نخواهد بود. به منظور این که واجد شرایط این متد کاهش وزن باشید، شاید به پیروی از بعضی نکات پزشکی نیاز باشد.
در این راستا، دکتر سلیمی به عنوان فوق تخصص گوارش، راهنمایی های لازم را به شما ارائه می دهند. به همین منظور آزمایشات متعددی برای شما تجویز می شود که در صورت داشتن صلاحیت لازم، الزامات و مراقبت های پیش از جراحی توصیه خواهد شد.
با هدف داشتن زندگی سالم تر، بهتر است تغییرات کلی را در شیوه زندگی خود ایجاد کنید و با حضور در جلسات قبل از عمل در شیوه رفتار، کنترل بر تغذیه و در عین حال وضعیت پزشکی خود، مدیریت بیشتری داشته باشید.
پیشنهاد می کنیم از پست نمونه برنامه غذایی بعد از اسلیو معده و جراحی معده برای لاغری دیدن کنید.
مراقبت های پس از Gastric Bypass
بیمار پس از جراحی فوق مجاز به مصرف مایعات به میزان کم است ولی بایستی به دلیل تغییرات ایجاد شده روی معده، از خوردن خوراکی های جامد خودداری کند تا روده و معده روند بازیابی و بهبودی را بدون هر گونه مشکل پشت سر بگذارند.
بعد از آن بایستی از یک برنامه غذایی سالم و مفید خاصی پیروی کنید که معمولاً از مصرف مایعات به مواد غذایی پوره شده تغییر می یابد. سپس غذاهای نرم و در انتها با بهبودی کامل خوراکی های سفت تر را هم در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنید.
به این علت که دستگاه گوارش شما بعد از گذشت این بازه زمانی، گوارش مواد غذایی فوق را به راحتی انجام می دهد. برای برخورداری از یک برنامه رژیم غذایی سالم و در عین حال مقوی، می توانید از کارشناسان تغذیه که در این حوزه از تخصص و مهارت کافی برخوردارند، کمک بگیرید.
احتمال این که با محدودیت های قابل توجهی در رابطه با نوع و مقدار خوراکی های مجاز پس از جراحی همراه شوید، بسیار است
احتمال این که با محدودیت های قابل توجهی در رابطه با نوع و مقدار خوراکی های مجاز پس از جراحی همراه شوید، بسیار است. در ضمن در چندین ماه نخست بعد از بای پس، بایستی برای کنترل و چکاپ های ماهانه، به طور منظم با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
البته شاید آزمایشات متعددی به منظور روند بهبودی و شرایط جدید معده برای بیمار توسط پزشک معالج تجویز شود.
ناگفته نماند که در طی سه الی شش ماه نخست بعد از عمل کاهش وزن فوق به دلیل تقلیل وزن سریع، بدن شما با تغییراتی همچون خشکی پوست، بدن درد، تغییرات روحی، حس سرما و خستگی و ریزش و یا نازک شدن موها مواجه شوید که امری کاملاً طبیعی است.
سوالی که ذهن تمامی بیمارانی که تحت این متد جراحی کاهش وزن قرار می گیرند را درگیر می کند، این است که پس از گاستریک بای پس، بایستی از چه گروه های غذایی استفاده کنیم؟
به منظور دستیابی به بهترین نتایج بعد از جراحی چاقی فوق، بایستی انجام تمرینات فیزیکی را اولویت نخست خود قرار دهید
به منظور دستیابی به بهترین نتایج بعد از جراحی چاقی فوق، بایستی انجام تمرینات فیزیکی را اولویت نخست خود قرار دهید. نیاز است تا از یک برنامه غذایی استاندارد پیروی کنید.
محدود کردن وعده های اصلی، مورد مهم دیگری است که این گروه از افراد بایستی توجه بسیار به آن داشته باشند.
پروتئین و فیبر کافی در برنامه غذایی خود استفاده کنید. دکتر مهدی سلیمی برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن و دریافت مواد معدنی و یا ویتامین ها به بیماران فوق؛ کلسیم، آهن به همراه multivitamin و vitamin B12 را تجویز می کنند.
همچنین وی برای هفته های نخست بعد از جراحی، دستورات پزشکی لازم را در اختیارتان قرار می دهند. بیمار برای رسیدن به بهترین نتایج در کاهش وزن و تسریع در روند دوران بازیابی، موظف به رعایت کلیه الزامات پزشکی است.
نتیجه گیری
در این نوشتار، با ذکر توضیحات لازم درباره کالری یک عدد پرتقال، به فواید و خواص درمانی آن در خصوص از دست دادن وزن اشاره کردیم. همچنین متذکر شدیم که مصرف آن قبل و یا بعد از وعده اصلی غذایی، در لاغری موثر است.
مهمترین موضوع در کاهش وزن و استفاده از میان وعده های سالم همچون میوه ها، زمان مصرف آن ها است که سعی کردیم در این مقاله به آن بپردازیم. در انتها به یکی از متدهای جراحی چاقی که می تواند روشی ماندگار و ثابت باشد، پرداختیم و در این رابطه توضیحات لازم را در اختیار شما قرار دادیم.
امتیاز: 4 / 5. رای: 1