کالری کتلت

کالری کتلت

کالری کتلت
کالری کتلت

در این مقاله به بررسی کالری کتلت خواهیم پرداخت.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه جراحی چاقی، با ما در تماس باشید.

09120174510

 

هر یک عدد کتلت گوشت متوسط این مقدار کالری دارد: انرژی ( کیلوکالری): 128.

یکی از غذاهای اصلی ایرانی که تقریباً همه ما با بو و عطر خوش و دلپذیر آن خاطره ها داریم، کتلت است. شما برای سرخ کردن این غذای خوشمزه، به روغن بسیاری نیاز دارید که این مورد می تواند بر میزان کالری آن تاثیرگذار باشد و به عنوان یکی از غذاهای چاق کننده به شمار آید.

این غذای نانی پرطرفدار، به دلیل مواد تشکیل دهنده و همچنین شیوه طبخ آن، بسیار پرکالری است و این موضوع برای افرادی که به دنبال برنامه های رژیم غذایی کم کالری هستند، امری بسیار حائز اهمیت تلقی می شود.

کالری کتلت
کالری کتلت

ممکن است در شیوه تهیه کتلت، از گوشت و یا مرغ همراه با دیگر مواد غذایی استفاده شود که هر یک به نوبه خود بر کالری دریافتی تاثیر گذار است.

مصرف مواد غذایی چرب، عدم تحرک و مصرف بیش از اندازه آن سبب افزایش وزن در فرد می شود

اهمیت کالری بالا به این دلیل است که مصرف مواد غذایی چرب، عدم تحرک و مصرف بیش از اندازه آن سبب افزایش وزن در فرد می شود و در نتیجه ریسک ابتلا به اختلالات متعدد را تا حد بسیاری افزایش می دهد.

هر چند قسمتی از کالری دریافتی از طریق خوراکی مورد علاقه شما، با انجام فعالیت های فیزیکی حذف می شود، اما باید بدانید که قسمت بیشتر آن در بدن ذخیره خواهند شد.

به این ترتیب دریافت بیشترین کالری و فعالیت کم دیر یا زود منجر به افزایش وزن در فرد می شود. لذا دقت به کالری کتلت و یا دیگر محصولات غذایی که در هر وعده در طی روز مصرف می کنید، می تواند روی روند اضافه وزن موثر باشد.

در راستای اضافه وزن و مناسب ترین روش برای لاغری، می توانید از تجربیات دکتر سلیمی بهره مند شوید. دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین بین المللی در زمینه انواع جراحی های لاغری شناخته می شوند.

با ما همراه باشید تا درباره کالری کتلت و ارزش غذایی آن اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله کالری چیست را مطالعه کنید.

فهرست مطالب:

تاثیر برنامه رژیم غذایی در لاغری

کالری کتلت گوشت و مرغ چقدر است؟

اهمیت رژیم غذایی در کاهش وزن چیست؟

ارزش غذایی کتلت گوشت و مرغ را ذکر کنید.

خواص سیب زمینی و تاثیر آن بر چاقی را بیان کنید.

مناسب ترین شیوه برای کنترل لاغری چیست؟

تاثیر رژیم کاهش وزن بر لاغری را توضیح دهید.

چاقی، علل اصلی چاقی و طبقه بندی آن را توضیح دهید.

دلیل چربی های پشت کمر چیست؟

جراحی گاستریک بای پس معده چیست و چه افرادی کاندیدای این متد جراحی هستند؟

مزایای جراحی بای پس معده

دلایل انجام جراحی لاغری را بیان کنید.

پروسه لاغری پس از عمل بای پس معده چگونه است؟

نکات کلیدی در خصوص تغذیه پس از جراحی بای پس معده

نتیجه گیری

 

تاثیر برنامه رژیم غذایی در لاغری

پیش از توضیح درباره کالری کتلت، بهتر است توضیحاتی در مورد اهمیت برنامه رژیم غذایی که می تواند نقش مهمی را در تقلیل وزن به همراه داشته باشد، در اختیار شما قرار دهیم.

همان طور که همه شما می دانید، به منظور پیروی از یک برنامه رژیم غذایی استاندارد و کم کالری و رسیدن به وزن طبیعی، بایستی تا حد امکان از مصرف مواد سرخ کردنی، روغن های ناسالم، شکر، قند مصنوعی، نوشابه های گازدار، شیرینی جات، فست فودها و غیره خودداری کنید.

تاثیر برنامه رژیم غذایی در لاغری
تاثیر برنامه رژیم غذایی در لاغری

انجام تمرینات فیزیکی منظم و مستمر می تواند در این لاغری نقش قابل توجهی به همراه داشته باشد. به همین منظور توصیه می شود هر روز پس از انجام فعالیت های ورزشی از گروه های غذایی حاوی پروتئین بسیار استفاده کنید و خوردن کربوهیدرات ها را تا حد بسیار کاهش دهید.

صفحه رژیم لاغری 8 کیلو در یک ماه را مشاهده کنید.

با هدف از دست دادن بخشی از BMI اغلب اشخاص بایستی تغییراتی را در برنامه رژیم غذایی خود ایجاد کنند و از گروه های غذایی سالم نظیر:

1) سبزیجات 2) میوه ها 3) غلات سبوس دار 4) آجیل 5) گوشت بدون چربی

و همینطور روغن های مغذی که حاوی ماده مغذی انباشته هستند و برای حفظ سلامتی بدن مفید می باشند، در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنند.

به این ترتیب با توجه به این که کتلت از جمله غذاهایی است که از روغن های سرخ کردنی فراوان برای طبخ آن استفاده می شود، پس حاوی کالری بالایی است که مصرف بیش از اندازه آن در هر وعده و یا در طول هفته ممکن است در روند افزایش وزن موثر باشد.

طبق بررسی های انجام شده، برنامه غذایی که حاوی مواد مغذی با بیشترین چگالی است، می تواند مانع حس گرسنگی و در نتیجه در طولانی مدت سبب لاغری در فرد شود.

بهتر است کلیه گروه های غذایی سالم را جایگزین رژیم های کاهش وزن کنید و اولویت نخست را مصرف سالم ترین و باکیفیت ترین محصولات غذایی قرار دهید.

کالری کتلت

افرادی که برای حفظ سلامتی و تناسب اندام به کالری موجود در مواد غذایی اهمیت زیادی می دهند، ممکن است به مصرف کتلت به عنوان یک غذای ساده نگاه کنند و بدون در نظر گرفتن کالری موجود در آن، بیش از نیاز بدن آن را میل کنند. در اغلب برنامه های رژیم غذایی، این غذای خوشمزه نانی گنجانده می شود،

اما موضوعی که کارشناسان تغذیه به آن اهمیت می دهند، کالری موجود در کتلت گوشت و یا مرغ است که فرد بایستی بر حسب کالری مورد نیاز بدن در هر وعده مصرف کند.

کالری کتلت
کالری کتلت

با توجه به این که بیشتر بزرگسالان و کودکان به خوردن این غذا علاقه بسیاری دارند و از همه مهمتر شیوه های مختلفی برای طبخ آن ها استفاده می شود که معمولاً با ذائقه هر شخص متناسب است، سعی کردیم تا با کمک دکتر سلیمی، در این بخش به کالری کتلت بپردازیم.

لازم به توضیح است که با تغییراتی که می توانید روی ترکیبات موجود در کتلت ایجاد کنید، گیاهخواران (Vegetarian) هم می توانند در برنامه رژیم غذایی خود آن را مصرف کنند.

معمولاً در تهیه کتلت از گوشت قرمز و یا مرغ استفاده می شود

همان طور که گفتیم، معمولاً در تهیه کتلت از گوشت قرمز و یا مرغ استفاده می شود که در ادامه، به کالری موجود در هر یک از آن ها می پردازیم:

میزان کالری 1 عدد کتلت گوشت (متوسط) در حدود 128 Kcal است و همچنین این مقدار حاوی Carbohydrate (8g)، Protein (7.5 g) و چربی 1.8 g است.

حال اگر برنامه رژیم غذایی شما بر پایه مصرف پروتئین ها است و گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز می کنید، باید به این مورد توجه داشته باشید که میزان کالری دریافتی شما تا حدی کاهش می یابد. به این صورت که:

1 عدد کتلت مرغ (متوسط) تقریباً 117 Kcal دارد، علاوه بر این حاوی چربی 2.5 g، پروتئین 5.5g  و دوازده گرم کربوهیدرات ها می باشد.

معمولاً در تهیه کتلت از گوشت قرمز و یا مرغ استفاده می شود
معمولاً در تهیه کتلت از گوشت قرمز و یا مرغ استفاده می شود

ارزش غذایی کتلت

موضوع مهمی که برای اکثر رژیم گیرندگانی که مایلند در برنامه رژیم غذایی خود از کتلت استفاده کنند بسیار حائز اهمیت می باشد، ارزش غذایی آن است. مواد مغذی موجود در محصولات غذایی را Nutritional Value (ارزش غذایی) می گویند.

به عبارتی قسمتی از کیفیت خوراکی های مصرفی است که شامل سنجش مقدار مهمترین کربوهیدرات های مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی، چربی، آنزیم ها و پروتئین های تشکیل دهنده در برنامه رژیم غذایی است.

ارزش غذایی کتلت
ارزش غذایی کتلت

در حال حاضر هرم غذایی و برچسب های غذایی متعددی وجود دارد که اغلب کارشناسان تغذیه بر حسب آن ها کالری مورد نیاز روزانه افراد را مشخص می کند. باید متذکر شد که در سنجش زیست شناسی (biologic)، انتخاب ارزش مغذی خوراکی ها انجام پذیر است.

بنا بر شرایط متعدد سلامتی، سن، مشکلات جنسی و یا حتی فصلی، ارتباطات ویژه سبب می گردد تا اغلب متخصصین ما رعایت یک برنامه رژیم غذایی استاندارد و کم کالری را به این گروه از افراد توصیه کنند.

حال که شناخت کافی نسبت به این موضوع پیدا کردید، با ما همراه باشید تا طبق جدولی که در ادامه مبحث ارائه می کنیم، در رابطه با ارزش غذایی کتلت اطلاعاتی را به دست آورید.

جدول ارزش غذایی کتلت گوشت

Vitamins مقدار در هر 100g مواد تشکیل دهنده اصلی مقدار در هر 100g ماده معدنی مقدار در هر 100g
Vitamin A 12.97 mcg انرژی 300 Kcal کلسیم 28.07 mg
Vitamin D 0.13mcg کربوهیدرات 12.70g آهن 0.95 mg
Vitamin E 8.45mg پروتئین 9.36g منیزیم 19.36 mg
Vitamin K 2.56 mcg چربی 23.75g فسفر 101.73mg
Vitamin C 4.95 mg آب 52.24g پتاسیم 263.76mg
Thiamine(B1) 0.12mg فیبر 0.88g سدیم 350.05mg
Riboflavin (B2) 0.14mg قند 0.45g روی 1.39mg
Niacin (B3) 3.31 mg کلسترول 53.06mg مس 11.77mg
Colleen(B4) 50.92mg منگنز 0.13mg
Pantothenic acid(B5) 0.64mg سلنیم 5.99mcg
Vitamin B6 0.24 mg
Folate(B9) 10.10mcg
Vitamin B12 0.42mg

 

جدول ارزش غذایی کتلت مرغ

Vitamin مقدار در هر 100g ماده معدنی مقدار در هر 100g
Vitamin A 85.34 mcg کلسیم 88.30 mg
Vitamin D 22.0 mcg آهن 02.1 mg
Vitamin E 04.3 mg منیزیم 85.27 mg
Vitamin K 67.3 mcg فسفر 71.120 mg
Vitamin C 63.9 mcg پتاسیم 21.401 mg
V B1  (تیامین) 17.0mg سدیم 05.886 mg
V B2  (ریبوفلاوین) 13.0 mg روی 64.0 mg
V B3  (نیاسین) 22.4 mg مس 17.0 mg
V B4  (کولین) 31.58 mg منگنز 21.0 mg
V B5 پانتوتنیک اسید) 91.0 mg سلنیم 58.13 mcg
Vitamin B6 44.0 mg    
V B9  (فولات) 24.23 mcg    
   

البته این مقدار از کالری کتلت مرغ دارای مواد تشکیل دهنده

1) آب 83.88 g  2) فیبر 04.2 g 3) قند 80.1 g  4) کلسترول 27.52 mg می باشد.

دقت داشته باشید که بیشترین کالری موجود در کتلت مرغ به پروتئین اختصاص دارد. لذا این غذای خوشمزه، مهمترین بخش نیازهای بدن را از طریق Protein تامین می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با دکتر سلیمی در ارنباط باشید.

خواص سیب زمینی و تاثیر آن روی چاقی

همان طور که می دانید، در تهیه هر دو نوع کتلت گوشت و مرغ، ماده تشکیل دهنده اصلی آن سیب زمینی است که به دلیل داشتن نشاسته موجود در آن، ممکن است روی میزان کالری کتلت تاثیرگذار باشد.

خواص سیب زمینی و تاثیر آن روی چاقی
خواص سیب زمینی و تاثیر آن روی چاقی

معمولاً سیب زمینی انواع متعددی دارد که هر یک از آن ها سرشار از نشاسته و مواد مغذی است که شما با طبخ آن و یا افزودن به سایر غذاها مانند کتلت می توانید از خواص موجود در آن بهره مند شوید. سیب زمینی از مواد مغذی نظیر:

1) Vitamin C (37%) 2) Vitamin B6 (31%)  3) پتاسیم (27%)  4) منگنز (20%) 5) سدیم 24 mg  6) فیبر 4g  7) کربوهیدرات 37g  8) پروتئین 5g

تشکیل شده است که متوسط این غده گیاه خوراکی دارای 168 kcal است. گفتنی است که با توجه به نوع سیب زمینی، مواد مغذی موجود در آن هم می تواند متفاوت باشد. مثلاً کربوهیدرات، کالری، نیاسین، فیبر و Vitamin K موجود در سیب زمینی قرمز در مقایسه با سیب زمینی هایی که دارای پوست قهوه ای هستند، به مراتب کمتر است.

خاصیت آنتی اکسیدانی قوی سیب زمینی که شامل Carotenoids، Flavonoids و اسید فولیک ها می شود را هم نباید فراموش کرد

البته خاصیت آنتی اکسیدانی قوی سیب زمینی که شامل Carotenoids، Flavonoids و اسید فولیک ها می شود را هم نباید فراموش کرد. زیرا وجود این ترکیبات از بروز انواع اختلالات مزمن همچون سرطان، دیابت و مشکلات قلبی پیشگیری می کند.

بهتر است بدانید سیب زمینی های طبخ شده و سرد، بیشترین مقدار Resistant Starch  (نشاسته مقاوم) را دارند که با افزایش جذب خوراکی ها و تقلیل مصرف آن ها، به بهبود سیستم گوارش کمک زیادی می کند.

بنابراین در ترکیبات به کار برده شده در کتلت که سیب زمینی مهمترین ماده تشکیل دهنده در آن است و دیگر ترکیبات که می تواند گوشت قرمز و یا مرغ باشد، شما رژیم گیرندگان محترم که به میزان کالری مورد نیاز روزانه بدن در هر وعده توجه بسیاری دارید، بهتر است کالری کتلت را هم در نظر بگیرید. می توانید از دکتر سلیمی نیز مشورت بگیرید.

خاصیت آنتی اکسیدانی قوی سیب زمینی که شامل Carotenoids، Flavonoids و اسید فولیک ها می شود را هم نباید فراموش کرد
خاصیت آنتی اکسیدانی قوی سیب زمینی که شامل Carotenoids، Flavonoids و اسید فولیک ها می شود را هم نباید فراموش کرد

حال سوالی که ممکن است مطرح شود، این است که آیا امکان طبخ کتلت گیاهی هم وجود دارد؟

در حال حاضر افراد بسیاری از رژیم گیاهخواری به منظور حفظ تناسب اندام و از همه مهمتر بهبود سلامتی بدن پیروی می کنند.

این گروه از رژیم گیرندگان که به مصرف کتلت علاقه بسیاری دارند و اصلی ترین مسئله آن ها توجه به مقدار کالری کتلت است، می توانند با طبخ این غذا به شیوه گیاهی میزان کالری آن را تا حد بسیار کاهش دهند و یک کتلت بدون گوشت و سالمی را به عنوان وعده اصلی غذایی مصرف کنند.

اگر چه افرادی هم که به خوردن گوشت در برنامه غذایی علاقه ای ندارند، می توانند با افزودن سویا به عنوان یک پروتئین گیاهی از مصرف این غذایی رژیمی لذت ببرند.

حال سوالی که ممکن است مطرح شود، این است که آیا امکان طبخ کتلت گیاهی هم وجود دارد؟
حال سوالی که ممکن است مطرح شود، این است که آیا امکان طبخ کتلت گیاهی هم وجود دارد؟

استفاده از ظروف پیرکس و یا تلفون که به روغن کمتری نیاز دارند

بهتر است برای کاهش کالری کتلت، از ظروف پیرکس و یا تلفون که به روغن کمتری نیاز دارند و یا حتی در فر، برای پخت این غذای خوشمزه استفاده کنید تا در کنار جایگزین کردن پروتئین حیوانی، بتوانید از فواید آن که احساس سیری طولانی مدتی را به همراه دارد، برخوردار شوید.

شاید خوردن سویا و دیگر مواد تراریخته (ترانس ژنیک) برای بعضی از گیاهخواران خوشایند نباشد، به همین منظور توصیه می شود تا کدو سبز را جایگزین سویا کنید و با افزودن چند حبه سیر، پیاز و 1 الی 2 عدد سیب زمینی متوسط، یک کتلت رژیمی بی نظیری را تهیه کنید.

به این ترتیب برای طبخ یک کتلت گیاهی رژیمی، شما می توانید با افزودن بادنجان کبابی و یا عدس که به عنوان یک غلات رژیمی معرفی می شود، یک غذای مقوی و در عین حال کم کالری را تهیه کنید و علاوه بر طعم فوق العاده آن، از خواص ترکیبات موجود در آن نیز بهره مند شوید.

در انتها متذکر می شویم به منظور دریافت کمترین کالری و حفظ تناسب اندام با توجه به این که کتلت یک غذای نانی محسوب می شود، مصرف نان بربری، لواش و یا سفید را از برنامه غذایی خود حذف نموده و انواع نان های سبوس دار را جایگزین کنید.

مناسب ترین شیوه برای کنترل کالری

با توجه به عنوان مقاله کالری کتلت و تمرکز بر کنترل کالری دریافتی در برنامه رژیم غذایی، لازم است تا در ادامه در رابطه با مهار کالری روزانه توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

زمانی که شما از رژیم غذایی به خصوصی برای کاهش وزن استفاده نمی کنید، حس گرسنگی به شما کمک می کند تا در زمان مشخصی غذا میل کنید.

مناسب ترین شیوه برای کنترل کالری
مناسب ترین شیوه برای کنترل کالری

اغلب اشخاص با عدم توانایی نشانه های گرسنگی همراه هستند و بنا بر دلایل متعدد، ممکن است در طی روز به مصرف انواع خوراکی های پرکالری و غیر سالم روی آورند و بدون در نظر گرفتن کالری هر یک از این محصولات غذایی، بیش از نیاز روزانه بدن کالری دریافت کنند.

اکثر کارشناسان مجرب تغذیه توصیه می کنند که بهتر است برای کنترل بیشتر روی کالری مصرفی، هدف کوچکی را مشخص کنید و تا هنگامی که با حس گرسنگی مواجه شده اید، غذا میل کنید و مدت گرسنگی و میزان اثر خوراکی های متعدد بر مدت احساس عدم گرسنگی پس از صرف وعده اصلی را یادداشت کنید.

لازم است نظم خاصی به الگوی غذایی خود بدهید

در واقع این امر به شما کمک می کند تا در طی روز برای کالری دریافتی، کنترل بیشتری داشته باشید. لازم است نظم خاصی به الگوی غذایی خود بدهید و تنها در مواقعی که با گرسنگی واقعی همراه هستید، از میان وعده های سالم و مقوی و یا وعده اصلی غذایی کم کالری استفاده کنید و از خوردن خوراکی همچون روال همیشگی بپرهیزید. شما با رعایت کنترل بر کالری دریافتی، می توانید روزانه 500 kcal را تقلیل دهید. اما لازم است که حتما با دکتر سلیمی مشورت نمایید.

لازم است نظم خاصی به الگوی غذایی خود بدهید
لازم است نظم خاصی به الگوی غذایی خود بدهید

طبق بررسی های انجام شده، این مقدار لاغری برای بیشتر اشخاص تضمین شده است و با این که کاملاً در دسترس می باشد، می تواند پیامدهای مثبتی را روی از دست دادن وزن به همراه داشته باشد.

کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام امری است که مستلزم کنترل و نظم پیوسته است و افراد در زمینه فوق، تفاوت هایی با یکدیگر دارند. اگر چه کنترل کالری اقدامی سخت و دشوار به شمار می آید، اما باید گفت که تقلیل وزن سریع را به دنبال دارد.

گفتنی است هنگامی که تغییر در برنامه رژیم غذایی کم کم انجام می شود، بدون شک تعیین شیوه زندگی سالم تبدیل به یک عادت می شود و در نتیجه حفظ آن به مراتب آسانتر خواهد شد.

تاثیر رژیم کاهش وزن روی لاغری سالم

در بخش های قبلی؛ به کالری کتلت که می تواند با افزودن گوشت قرمز افزایش یافته و یا با جایگزین کردن کدو سبز، سویا، عدس و یا حتی گوشت مرغ، کالری آن تا حد بسیار کاهش یابد؛

به منظور استفاده در برنامه رژیم غذایی سالم، مطالبی را متذکر شدیم. گفتیم که با هدف رسیدن به لاغری ثابت و مداوم، بایستی کل میزان کالری مصرفی روزانه خود را تا حد بسیار تقلیل دهید و یا به عبارتی کنترل بیشتری بر آن داشته باشید.

دقت کنید که مصرف غلات سبوس دار، میوه، روغن، سبزیجات، آجیل، گوشت بدون چربی که حاوی مواد مغذی فشرده هستند، در برنامه رژیم غذایی برای تقلیل وزن و لاغری موثر و مفید می باشند.

تاثیر رژیم کاهش وزن روی لاغری سالم
تاثیر رژیم کاهش وزن روی لاغری سالم

البته این گروه از مواد غذایی سالم بایستی به میزان اندک مصرف شوند به گونه ای که به دریافت کمترین کالری روزانه بدن کمک کند. ممکن است شما با در نظر گرفتن کالری کتلت بتوانید میزان کالری مصرفی روزانه خود را در راستای لاغری از دست دهید.

عدم رعایت مصرف کالری کل دریافتی که از طریق سایر گروه های غذایی دریافت می شود، می تواند مجدداً سبب افزایش وزن در افراد شود

اما باید بدانید که عدم رعایت مصرف کالری کل دریافتی که از طریق سایر گروه های غذایی دریافت می شود، می تواند مجدداً سبب افزایش وزن در افراد شود. متخصصین تغذیه تاکید بسیاری برای محدود کردن و یا عدم مصرف کربوهیدرات ها در اغلب برنامه های رژیم غذایی دارند.

به طور کلی هر اقدام موثری در رابطه با لاغری بایستی شامل الگوی غذای مصرفی باشد که نشاندهنده کاهش کالری روزانه و بر پایه بهبود کیفیت مواد غذایی است. این امر به تدریج سبب می گردد تا در طولانی مدت، شما شاهد روند تقلیل وزن شوید که مهمترین اصل در برنامه رژیم لاغری است.

چاقی و انواع آن

Obesity از متداول ترین اختلالات در بین مردم دنیا و حتی در رده های سنی مختلف است که ابتلا به آن دلایل متعددی دارد. اگر بخواهیم تعریف دقیقی از اضافه وزن و یا Obesity داشته باشیم، باید بگوییم که انباشته شدن بسیار و غیر عادی بافت های چربی در نواحی مختلف بدن که می تواند پیامدهای منفی برای حفظ سلامتی بدن به همراه داشته باشد را چاقی می گویند.

چاقی و انواع آن
چاقی و انواع آن

کارشناسان تغذیه برای اندازه گیری دقیق تناسب اندام از طریق بی ام آی (BMI) از Weight  (وزن) وheight  (قد) استفاده می کنند تا با محاسبه این شاخص ساده، طبقه بندی چاقی در افراد بالغ را دقیق تر انجام دهند.

اضافه وزن بالا

اضافه وزن بالا اختلالات جدی سلامت نظیر انواع سرطان ها، مشکلات قلبی عروقی، دیابت نوع دو، آپنه خواب و بیش از ده بیماری دیگر را برای فرد مبتلا به دنبال دارد. اساسی ترین شیوه معالجه ابتلا به عارضه چاقی، تشخیص علل آن توسط مجرب ترین کارشناسان همچون دکتر سلیمی است.

توجه داشته باشید که شاخص توده بدنی با محدودیت هایی همراه است و نمی تواند معیار دقیقی برای برآورد مقدار اضافه وزن باشد. به موجب گزارشات به دست آمده از سوی CDC (مرکز کنترل و پیشگیری بیماری) پارامترهای متعددی همچون جنسیت، سن، بافت های عضلانی و حتی نژاد می تواند به نسبت چربی موجود در بدن و شاخص توده بدنی موثر باشد.

علاوه بر این، BMI تفاوتی میان عضله، چربی های مازاد و توده های استخوانی قائل نمی شود و با اندازه گیری که روی افراد انجام می دهد، علامتی از تقسیم شدن بافت های چربی در بدن نشان نمی دهد. به طور کلی چاقی انواع متعددی دارد که عبارتند از:

Android Obesity

در چاقی اندروید، بالا تنه فرد بیشتر از بخش های دیگر بدن چاق می شود و معمولاً اندام شخص به فرم سیب تغییر شکل می دهد که این حالت بیشتر در مردان دیده می شود.

به طور معمول این نوع تجمع بافت های چربی در بدن، از طریق کار با دستگاه، برنامه رژیم غذایی سالم و کم کالری و انجام فعالیت های ورزشی منظم در یک زمان کوتاه رفع خواهد شد.

Gynoid Obesity

در چاقی فوق، از کمر به پایین بدن شخص با تجمع بافت های چربی انباشته همراه است که این حالت بیشتر در بانوان مشاهده می شود. کار با دستگاه برای حذف چربی های فوق در این افراد که فرم بدن آن ها را بیشتر به شکل گلابی تغییر داده است، می تواند اقدام موثری محسوب شود.

Visceral Obesity

این اضافه وزن در اثر تجمع بافت های چربی در پیرامون اندام های درونی و پشت عضلات شکمی ایجاد می شود که به چاقی احشایی معروف است. این نوع چربی ها فشار بسیاری را به عضلات شکمی وارد می کند و به حالت گرد و بسیار سخت، شکم را به بیرون فشار می دهد.

شما برای حذف Visceral می توانید از یک برنامه رژیم غذایی کم کالری و استاندارد به همراه انجام تمرینات فیزیکی منظم و مستمر استفاده کنید. البته کار با دستگاه های Body Sculpture هم می تواند اقدام موثری در راستای از بین بردن چربی های احشایی باشد.

علل اصلی Obesity

مصرف طولانی مدت کالری بیش از نیاز بدن، سبب اضافه وزن و یا به عبارتی افزایش شاخص توده بدنی می شود. عدم رعایت دستورالعمل های پزشکی و استفاده از مواد غذایی ناسالم و فرآوری شده، به تدریج سبب تجمع کالری های مازاد در بدن و در نهایت چاقی در فرد می شود.

علل اصلی Obesity
علل اصلی Obesity

اگر چه عدم تحرک و همچنین دریافت بیشترین کالری از مهمترین علل اضافه وزن بالا به شمار می آید، اما ممکن است دلایل متعدد دیگری در ابتلا به این عارضه دخیل باشد که در برخی مواقع، علت فوق می تواند کنترل ناپذیر باشد. به همین منظور سعی داریم تا در این بخش از مقاله کالری کتلت و با همیاری دکتر سلیمی، به اصلی ترین علل افزایش اضافه وزن بپردازیم.

ژنتیک

Genetics یا به عبارتی وراثت، بر وضعیت گوارش مواد غذایی از طریق بدن و انباشته شدن بافت های چربی و متابولیسم بدن اثر می گذارد و در نهایت تمامی این موارد در کنار هم منجر به افزایش وزن می شود.

خواب کافی

افرادی که در طی روز خواب کافی ندارند، ممکن است دیر یا زود بدن آن ها با تغییرات هورمونی مواجه شود که این عدم استراحت سبب حس گرسنگی در فرد می شود و در نتیجه تمایل شخص به خوردن مواد غذایی پرکالری و ناسالم را تا حد بسیار افزایش می دهد.

خواب کافی
خواب کافی

افزایش وزن

سرعت سوخت و ساز بدن و توده های عضلانی بدن، دو عامل مهمی هستند که روند آن با افزایش سن کندتر خواهد شد. به این ترتیب شخص به آسانی شاهد افزایش شاخص توده بدنی می شود.

Hypothyroidism (کم کاری تیروئید)

طبق تحقیقات پزشکی انجام شده، Hypothyroidism از رایج ترین علل چاقی در افراد است. در این عارضه، بعضی از هورمون ها توسط Thyroid gland ترشح و تولید نمی شوند.

بارداری

افزایش وزنی که اغلب بانوان در دوران بارداری با آن روبرو می شوند، به دلیل قرار گرفتن در شرایط خاص تقریباً کنترل ناپذیر است و عدم رعایت یک برنامه غذایی متعادل و مصرف شیرینی جات و انواع نوشیدنی های غیر طبیعی می تواند درصد ابتلا به عارضه چاقی را در این گروه از بانوان تا حد بسیار افزایش دهد.

بارداری
بارداری

Arthrosis (آرتروز)

صرفاً این بیماری منجر به اضافه وزن بالا در فرد نمی شود، اما به علت مشکل و ناراحتی در عدم حرکت مفصل ها، بدن با تقلیل فعالیت همراه می شود و در پی آن تجمع بافت های چربی را برای شخص مبتلا به عارضه فوق به دنبال دارد.

PCOS

سندرم تخمدان پلی کیستیک از جمله مشکلاتی است که مبتلایان به آن با عدم تعادل هورمون های تولید مثل مواجه می شوند و در نتیجه شاهد افزایش وزن خواهند شد.

طبقه بندی Obesity

همان طور که در بخش های قبلی گفتیم، چربی های مازاد و بالا بودن شاخص توده بدنی که به طور معمول از طریق بی ام آی محاسبه می شود، از مشهورترین علائم اضافه وزن بالا است.

اگر براساس طبقه بندی که در ادامه متذکر می شویم، چنانچه شاخص فوق بیش از سی کیلوگرم باشد، بیانگر ابتلای شخص به عارضه چاقی است. به این ترتیب چنانچه شما در یکی از طبقه بندی های زیر قرار دارید، بهتر است برای پیشگیری از اضافه وزن بالا و روند اختلالات مرتبط به چاقی، به دکتر سلیمی مراجعه کنید.

طبقه بندی Obesity
طبقه بندی Obesity

1) شاخص توده بدنی کمتر از kg18.5))، کمبود وزن 2) BMI  (kg18.5-25 )، وزن ایده آل 3) BMI ( 25-30 kg) اضافه وزن 4) BMI  30-35 kg  چاقی درجه یک 5) BMI (35-40 kg)  چاقی درجه دوم 6) شاخص توده بدنی بیش از چهل کیلوگرم چاقی شدید (چاقی درجه 3)

اگر bmi به دست آمده بیانگر اضافه وزن شما باشد، بایستی مهمترین علل چاقی توسط متخصصین این امر همچون دکتر سلیمی مورد بررسی و ارزیابی بیشتر قرار گیرد تا برای رفع آن اقدامات لازم انجام شود.

کارشناسان مجرب در این حوزه با تنظیم بهترین برنامه رژیم غذایی که حاوی انواع سبزیجات، مواد مغذی و میوه ها است، سعی می کنند تا یک رژیم کم کالری و استانداردی را برای مبتلایان به اضافه وزن بالا برحسب کالری مورد نیاز بدن ارائه دهند تا از این طریق بتوانند با حذف بخشی از تجمع بافت های چربی انباشته در بدن، به وزن ایده آل برسند.

البته ناگفته نماند که مبتلایانی که بی ام آی آن ها در طبقه بندی اضافه وزن درجه یک، دو و یا سه قرار دارند، بایستی تحت نظر آقای دکتر مهدی سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و برترین متخصص انواع جراحی معده برای لاغری، از یکی از بهترین متدهای جراحی چاقی استفاده کنند تا از این طریق بتوانند با تغییراتی که روی معده و یا روده کوچک ایجاد می شود، بخش اعظمی از اضافه وزن خود را از دست دهند.

ممکن است در کنار مطالعه این مقاله، مطالعه رژیم تخم مرغ نیز به افزایش اطلاعات شما کمک کند.

دلیل چربی های موجود در پشت کمر

یکی از دلایلی که رژیم گیرندگانی که به کالری کتلت در برنامه رژیم کاهش وزن اهمیت بسیار می دهند، وجود چربی های انباشته ای است که معمولاً در پشت کمر ایجاد شده است و اثرات منفی را بر تناسب اندام آن ها به خصوص در بانوان به همراه دارد. در حال حاضر عدم انجام تمرینات هوازی و شیوه زندگی که بدون شک افراد با عدم تحرک و یا فعالیت های بسیار اندک همراه هستند، در ابتلا به چاقی نقش مهمی دارد.

علاوه بر این، برنامه های غذایی که مملو از گلوکز و یا سدیم هستند، نه تنها نفخ معده را برای فرد به همراه دارند، بلکه سبب انباشته شدن بافت های چربی در بدن می شوند.

یکی از مواردی که ممکن است در چاقی پشت کمر موثر باشد، موقعیت نامطلوب و نابجای بدن در زمان راه رفتن و یا نشستن است. البته احتمال دارد که در بیشتر موارد، وراثت و یا ژنتیک مهمترین عوامل در ابتلای چاقی در برخی نواحی به خصوصی از بدن تاثیرگذار باشند.

در مجموع چربی های موجود در این ناحیه با ایجاد تغییرات لازم در شیوه زندگی و افزایش فعالیت های ورزشی روزانه می تواند روی کل وزن و یا شاخص توده بدنی موثر واقع شود.

با هدف معالجه و حذف این نوع از بافت های چربی، بهتر است از تمریناتی استفاده کنید که بیشترین تمرکز آن بر پشت کمر است

با هدف معالجه و حذف این نوع از بافت های چربی، بهتر است از تمریناتی استفاده کنید که بیشترین تمرکز آن بر پشت کمر است و در کنار پیروی از یک برنامه غذایی متعادل و رعایت کالری مورد نیاز بدن، اقدامات لازم را در راستای حذف چربی ها انجام دهید. پیروی از تمامی موارد نامبرده می تواند به کاهش وزن و تناسب اندام شما به منظور حفظ سلامتی بدن کمک شایانی کند.

حال با توضیحات ارائه شده در خصوص کالری کتلت و همچنین شاخص توده بدنی و مهمترین علل ابتلا به عارضه چاقی، بایستی متذکر شویم که رعایت تمامی دستورالعمل های پزشکی در راستای حفظ تناسب اندام ممکن است موقتی باشد و عدم رعایت فرد به کالری مورد نیاز روزانه بدن، منجر به بازگشت مجدد وزن شود.

به این ترتیب مناسب ترین و موثرترین اقدام برای معالجه اضافه وزن بالا انجام جراحی چاقی است که در ادامه مقاله، توضیحات لازم را بیان خواهیم کرد. در این خصوص، لازم است که از مشاوره های جناب دکتر مهدی سلیمی بهره ببرید.

جراحی چاقی بای پس معده (Gastric Bypass)

در حال حاضر اشخاص بسیاری به دلیل بالا بودن شاخص توده بدنی و رسیدن به وزن ایده آل به انجام جراحی کاهش وزن و یا bariatric روی می آورند. اما واقعیت امر این است که وراثت مهمترین عامل در افزایش وزن محسوب می شود.

چنانچه شما طبق دستورات متخصص تغذیه پیش بروید و سعی کنید بر حسب کالری مورد نیاز بدن در هر وعده غذا میل کنید، شاید باز هم به سبک دلخواه تناسب اندام خود دست نیابید. به همین منظور سعی داریم یکی از بهترین و اثربخش ترین جراحی های کاهش وزن را در این بخش به شما مبتلایان به اضافه وزن بالا معرفی کنیم.

طبق نظر دکتر مهدی سلیمی معتبرترین متخصص جراحی چاقی و متابولیک، یکی از سریع ترین متدهای کاهش وزن انجام Gastric bypass surgery است که در طی پروسه این جراحی، تغییرات لازم بر ساختار کلی سیستم گوارش شخص مبتلا به اضافه وزن بالا انجام می شود.

جراحی فوق مقدار معده توپی شکل بیمار را که عامل اصلی ابتلا به چاقی است را محدودتر می کنند و با کاهش میزان غذای مصرفی و تغییر در شیوه گوارش مواد غذایی شما در یک بازه زمانی کوتاه، شاهد تقلیل وزن قابل توجهی خواهید شد.

در این متد جراحی کاهش وزن، بخش کوچکی از قسمت فوقانی معده حذف می شود، سپس جراح متخصص با بریدن بخشی از دوازدهه، معده کوچک را به روده باریک متصل می کنند.

به این ترتیب با تغییرات ایجاد شده در جراحی فوق، غذایی که میل می کنید، نخست به کیسه کوچک و سپس به طور مستقیم به دوازدهه وارد می شود. لذا، بخش بیشتری از معده و نخستین بخش دوازدهه را طی می کند.

 gastric bypass از دو بخش تشکیل شده است:

بخش نخست:

پزشک معالج بخش فوقانی معده را حذف نموده و بخش محدودتری از معده را به منظور دریافت مواد غذایی کمتر می بندد. بخش کوچک تر، منگنه و یا بخیه می شود تا با ایجاد کیسه کوچک تر که تقریباً گنجایش نگهداری تنها 30g  از مواد غذایی را داراست، روند تقلیل وزن برای شخص مبتلا به عارضه چاقی انجام شود.

بهتر است بدانید که معده در حالت معمولی تقریباً ظرفیت نگهداری سه پیمانه از مواد غذایی مختلف را دارد که این مورد می تواند به تدریج سبب افزایش وزن در فرد شود. به همین منظور، محدودتر شدن حجم معده می تواند اثرات مثبتی را روی روند لاغری به دنبال داشته باشد.

بخش دوم:

در این قسمت، دکتر سلیمی، بخشی از دوازدهه (روده کوچک) را حذف نموده و به طور مستقیم به کیسه جدید در بخش فوقانی معده وصل می کند. این امر منجر به محدودتر شدن طول دوازدهه می شود.

با تقلیل مقدار غذاهایی که معده جراحی شده ظرفیت نگهداری آن را دارد و تغییر در شیوه جذب مواد غذایی، شما با مصرف غذای کمتر، سریع تر با حس سیری مضاعف همراه خواهید شد و در نتیجه وزن قابل توجهی را از دست خواهید داد.

افراد کاندیدای جراحی Gastric bypass

در مجموع، این تکنیک از جراحی لاغری انتخاب مناسبی برای مبتلایان به چاقی مفرط و یا افرادی است که با بی ام آی بیش از چهل کیلوگرم همراه هستند و بیمارانی که شاخص توده بدنی آن ها بین 35-39.9 kg  است و در طبقه بندی چاقی درجه دو قرار گرفته اند و بر اثر تجمع چربی های انباشته در بدن با اختلالات جدی مربوط به سلامتی همراه هستند، می توانند از فواید درمانی این عمل جراحی بهره مند شوند.

البته در بعضی موارد چنانچه طبق ارزیابی های انجام شده توسط دکتر سلیمی، شاخص توده بدنی شما بین 30-34 kg باشد اما با عارضه پرفشاری خون و یا دیابت نوع دو درگیر باشید؛ نه تنها صلاحیت انجام جراحی بای پس معده را دارید، بلکه می توانید تحت دیگر جراحی های کاهش وزن نیز قرار بگیرید.

gastric bypass طبق نظر دکتر مهدی سلیمی برای کلیه اشخاصی که با شاخص توده بدنی بالا همراه هستند، انتخاب مناسبی نخواهد بود

اما gastric bypass طبق نظر دکتر مهدی سلیمی برای کلیه اشخاصی که با شاخص توده بدنی بالا همراه هستند، انتخاب مناسبی نخواهد بود. در این راستا، به منظور این که ملاک های مورد نیاز برای برخورداری از انجام متد جراحی فوق را داشته باشید، شاید نیاز باشد تا شما از بعضی از دستورالعمل های پزشکی پیروی کنید.

دکتر سلیمی متخصص جراحی چاقی و متابولیک با توجه به تخصص و مهارت هایی که طی این سال ها در خصوص انجام جراحی های باریاتریک به دست آورده اند، بررسی های لازم را برای شما بیماران محترم انجام داده و نتیجه نهایی را برای انجام عمل لاغری بای پس معده بیان خواهند کرد.

در انتها، ایشان متذکر می شوند که بایستی بتوانید در شیوه زندگی خود تغییرات دائمی را به منظور داشتن زندگی سالم تر ایجاد کنید. شرکت در جلسه های برنامه ریزی دراز مدت که محتوای آن شرایط پزشکی، رفتار و شیوه زندگی و کنترل بر تغذیه است، امری الزامی محسوب می شود.

توصیه می کنیم در کنار مطالعه این مقاله، مقاله نمونه برنامه غذایی بعد از اسلیو معده را مطالعه کنید.

مزایای جراحی لاغری Gastric Bypass

بدون شک پس از انجام جراحی چاقی فوق، از وضعیت سلامت بیشتری بهره مند خواهید شد و در نهایت نشانه های مربوط به عارضه بالا در شما با رعایت تمامی دستورالعمل های پزشکی بعد از جراحی تا حد بسیار تقلیل می یابد.

پس از معالجه، شاید مشکلاتی همچون دیابت نوع دو، پرفشاری خون و یا حتی آپنه خواب تا حد قابل توجهی رفع شود که درمان این موارد برای مبتلایان به عارضه اضافه وزن بالا در راستای حفظ سلامتی بدن امری حائز اهمیت تلقی می شود.

مزایای جراحی لاغری Gastric Bypass
مزایای جراحی لاغری Gastric Bypass

به طور معمول انجام جراحی لاغری برای مبتلایانی که با اختلالات مزمن همچون دیابت همراه هستند، سبب تسریع در روند بهبودی می شود. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که اغلب بیماران بعد از این که جراحی چاقی فوق را با موفقیت سپری کردند، می توانند مصرف داروهای مربوط به عارضه دیابت را ترک کنند. (پیشنهاد می کنیم از پست نمونه رژیم غذایی برای دیابتی ها دیدن کنید.)

لازم به ذکر است که از دست دادن وزن و به تدریج رسیدن به وزن طبیعی، حس اعتماد به نفس را در این گروه از بیماران تا حد قابل ملاحظه ی افزایش می دهد.

گفتنی است این جراحی کاهش وزن، شیوه تصحیح شده و استانداردی است که تمامی بیماران واجد شرایط می توانند از مزایای آن بهره مند شوند زیرا در بهبود مشکلات مربوط به عارضه اضافه وزن بالا، بسیار موثر است.

مهمترین دلایل انجام جراحی چاقی بای پس معده

همان طور که در بخش های قبلی بیان کردیم، افرادی که با کنترل کالری به خصوص کالری کتلت و سایر مواد غذایی نتوانسته اند وزن قابل توجهی را از دست دهند، می توانند تحت این متد جراحی چاقی قرار گیرند. در واقع گاستریک بای پس با هدف تقلیل اضافه وزن و تقلیل ریسک اختلالات مربوط به وزن برای بیماران کاندیدای جراحی فوق انجام می شود.

مهمترین دلایل انجام جراحی چاقی بای پس معده
مهمترین دلایل انجام جراحی چاقی بای پس معده

اغلب مبتلایان به عارضه چاقی، با مشکلاتی همچون ناباروری، مشکلات قلبی عروقی، سکته مغزی، کلسترول بالا، نوع دو دیابت، مشکل رفلاکس معده، سرطان، پرفشاری خون و آپنه خواب درگیر هستند که پس از معالجه، تقریباً سی درصد از وزن اضافی خود پیش از جراحی لاغری را از دست خواهند داد.

در حقیقت این بیماران زمانی که تحت این متد جراحی قرار می گیرند، با انرژی بیشتری که به دست می آورند، نسبت به قبل بهتر و راحت تر می توانند فعالیت داشته باشند و امور شخصی و شغلی خود را انجام دهند.

یکی از مهمترین دلایل این گروه از بیماران، کاهش اختلالات سلامتی است که با انجام جراحی و ایجاد تغییرات لازم روی معده و روده کوچک، فرد می تواند در کوتاهترین زمان ممکن از نتایج آن بهره مند شود.

لطفا از پست میزان قند خون در دیابت نوع 2 دیدن کنید.

پروسه لاغری پس از Gastric Bypass

مهمترین موضوع برای رژیم گیرندگانی که سعی دارند از طریق جراحی لاغری، بخش اعظمی از اضافه وزن خود را از دست دهند، روند لاغری پس از Bariatric Surgery است. حال که شما صلاحیت انجام این عمل جراحی کاهش وزن را داشتید و با تغییرات لحاظ شده دارای معده کوچکی هستید که تنها ظرفیت حجم اندکی از مواد غذایی را دارد، باید به مواردی که در زیر متذکر می شویم، توجه داشته باشید:

  •   گنجایش غذای مصرفی شما با توجه به محدودتر شدن معده تا حد قابل توجهی تقلیل می یابد. لذا غذای کمتری میل می کنید و در نتیجه با جذب کمترین کالری، شما شاهد روند لاغری خواهید شد.
  •   در طی این پروسه جراحی، بدن جذب کمتری از خوراکی های مصرفی را به دلیل تغییرات ایجاد شده در معده انجام می دهد. همچنین روده کوچک هم تحت تاثیر میزان جذب مواد غذایی دریافتی قرار می گیرد و تمامی این موارد در کنار هم منجر به کاهش وزن در فرد می شود.
  •   میزان ترشح بعضی از هورمون های موجود در روده پس از جراحی فوق افزایش می یابد و شما تنها با خوردن چند لقمه، سریع تر احساس سیری می کنید.
پروسه لاغری پس از Gastric Bypass
پروسه لاغری پس از Gastric Bypass

نکات کلیدی در رابطه با تغذیه پس از جراحی Gastric Bypass

دکتر مهدی سلیمی درباره توصیه های برنامه رژیم غذایی بعد از جراحی به تمامی بیماران متذکر می شوند که دستورالعمل های غذایی در راستای روند بهبودی با توجه به شرایط و وضعیت فعلی شما می تواند متفاوت باشد. به طور معمول یک برنامه غذایی از روش مرحله ای خاصی به منظور آمادگی دوباره برای مصرف مواد غذایی جامد پیروی می کند. در مورد تغذیه پس از عمل کاهش وزن فوق بایستی به موارد زیر توجه بسیار داشته باشید:

  1. به منظور پیشگیری از فقدان کم آبی بدن و دی هیدراته نگه داشتن آن، بهتر است روزانه دو لیتر آب میل کنید.
  2. نوشیدن آب و یا سایر مایعات طبیعی بین وعده های اصلی غذایی، بهترین اقدام در رابطه با این رژیم غذایی است. بهتر است نیم ساعت پیش و پس از غذا از مصرف مایعات بپرهیزید.
  3. به دلیل پیشگیری از Dumping Syndrome که ممکن است در زمان مصرف مایعات و غذا به دوازدهه به میزان بسیار شما با تعریق، تهوع، اسهال، گیجی و یا استفراغ همراه شوید، توصیه می شود خیلی آرام غذا میل کنید و مایعات را جرعه جرعه بنوشید.
  4. بخش اعظمی از وعده های اصلی غذایی خود را به پروتئین ها و مواد غذایی کم چرب اختصاص دهید.
  5. علاوه بر پرهیز از مصرف مشروبات الکلی، لازم است میزان کافئین روزانه بدن را به دلیل جلوگیری از کم آبی بدن کاهش دهید.

همچنین سعی کنید پیش از بلعیدن غذا، آن ها را به طور کامل بجوید و طبق تجویز پزشک معالج، از مکمل های حاوی مواد معدنی و ویتامین ها به طور منظم استفاده کنید.

نکات کلیدی در رابطه با تغذیه پس از جراحی Gastric Bypass
نکات کلیدی در رابطه با تغذیه پس از جراحی Gastric Bypass

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم در رابطه با کالری کتلت اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. همان طور که گفتیم، کتلت گوشت به نسبت کتلت هایی که جایگزین گیاهی مانند کدو سبز، سویا و یا حتی مرغ را دارند، به مراتب از کالری بیشتری برخوردارند.

اکثر افرادی که به دنبال انواع رژیم های کاهش وزن هستند، بایستی بیش از رعایت رژیم غذایی، به کنترل کالری روزانه اهمیت بیشتری دهند. لذا در انتهای مقاله به یکی از بهترین و موثرترین متدهای جراحی چاقی تحت نظر دکتر مهدی سلیمی عضو انجمن IFSO اشاره کردیم و متذکر شدیم که برای بهره مندی از مزایای این تکنیک درمانی بیماران بایستی قبل و بعد از جراحی، برخی از دستورالعمل های پزشکی را رعایت کنند.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید