در این مقاله، سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که کالری پیاز چقدر است؟ ما را همراهی نمایید.
برای اغلب انسان ها، پیاز به عنوان یک ماده ی پرمصرف به شمار می رود، به طوری که کمتر کسی پیدا می شود که این نوع سبزی را مصرف نکند.
در واقع باید گفت که پیاز را می توان در همه انواع غذاهای مختلف به کار برد. بنابراین در این نوشتار علمی کاربردی، تصمیم داریم میزان کالری پیاز، ارزش غذایی و فواید آن را بیان کنیم.
پیاز
یکی از مناسب ترین انواع سبزی ها که هم به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرد و هم می توان آن را در پخت و پز مصرف کرد و از فواید آن برخوردار شد، پیاز می باشد.
هر چند استفاده از پیاز برای همه افراد سودمند می باشد اما پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که مردان می بایست بیشتر از این ماده استفاده کنند و روی فواید بسیار فراوان پیاز برای مردان سفارش می کنند.
در این زمینه، می توانید از تجربیات جناب دکتر مهدی سلیمی بهره مند شوید. دکتر سلیمی، علاوه بر تخصص گوارش، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری نیز محسوب می شوند.
توصیه می کنیم از صفحه کوچک کردن معده دیدن کنید.
انواع مختلف پیاز، چه میزان کالری دارند؟
میزان کالری پیاز حدود ۴۰ کالری در هر صد گرم می باشد. ولی این میزان کالری در پیازهایی که سرخ شده است، متفاوت می باشد. ویتامین سی، تیامین، ویتامین کا، نیاسین، پتاسیم و فسفر، تعدادی از ویتامین ها و املاح معدنی می باشند که در پیاز یافت می شوند.
حتما صفحه لاغری شکم با پیاز را ببینید.
مسلماً تمام افراد با خاصیت های پیاز به منظور سلامتی بدن آشنا می باشند.
از مزیت های آنتی بیوتیکی آن تا تقویت دستگاه ایمنی بدن و غیره، حتی موقعی که پیاز باعث می شود اشک از چشم های شما جاری شود، در حال شست و شو و ضد عفونی کردن چشم های شماست.
ولی لازم است بدانید ارزش تغذیه ای و کالری این سبزی ارزشمند چقدر می باشد؟ آیا همیشه می بایست پیاز را به صورت خام مصرف کرد؟ آیا سرخ کردن پیاز باعث کاهش خواص آن می شود؟
در این قسمت از مقاله می خواهیم به این پرسش ها پاسخ دهیم.
ارزش غذایی و کالری پیاز خام
در هر 100 گرم پیاز خام حدود ۴۰ کالری وجود دارد.
در ادامه، ارزش غذایی این سبزی با ارزش را به صورت کامل ذکر می کنیم.
کالری ۴۰ کیلو کالری
کربوهیدرات 9.34 گرم
پروتئین 1.10 گرم
چربی 0.10 گرم
آب 89.11 گرم
فیبر 1.70 گرم
قند 4.24 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
کلسیم ۲۳ میلی گرم
آهن ۰.۲۱ میلی گرم
منیزیوم ۱۰ میلی گرم
فسفر ۲۹ میلی گرم
پتاسیم ۴ میلی گرم
سدیم ۴ میلی گرم
زینک ۰.۱۷ میلی گرم
مس ۰.۰۳۹ میلی گرم
منگنز ۰.۱۲ میلی گرم
سلنیوم ۰.۵ میلی گرم
ویتامین C ۷.۴ میلی گرم
تیامین ۰.۴۶ میلی گرم
ریبوفلاوین ۰.۰۲۷ میلی گرم
نیاسین ۰.۱۱۶ میلی گرم
اسید پانتوتنیک ۰.۱۲۳ میلی گرم
ویتامین B۶ ۰.۱۲ میلی گرم
فولات ۱۹ میلی گرم
ویتامین B۱۲ –
ویتامین A –
بتاکاروتن ۱ میلی گرم
صفحه لاغری در دو روز را مشاهده کنید.
ارزش غذایی و کالری پیاز سرخ شده
در 100 گرم پیاز سرخ کرده، حدود ۱۴۱ کیلو کالری انرژی قرار گرفته است.
کالری 141
کربوهیدرات 21.13 گرم
پروتئین 2.49 گرم
چربی 5.23 گرم
آب 69.64 گرم
فیبر 3.85 گرم
شکر 9.59 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
ارزش غذایی و کالری پیاز آبپز شده
در 100 گرم پیاز آبپز شده، حدود ۴۲ کیلو کالری انرژی قرار گرفته است.
کالری 42
کربوهیدرات 9.56 گرم
پروتئین 1.36 گرم
چربی 0.19 گرم
آب 87.86 گرم
فیبر 1.40 گرم
شکر 4.73 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
ارزش غذایی و کالری پیاز تفت داده شده
در 100 گرم پیاز تفت داده شده حدود ۱۳۲ کیلو کالری انرژی قرار گرفته است.
کالری 132
کربوهیدرات 7.86 گرم
پروتئین 0.95 گرم
چربی 10.80 گرم
آب 80.01 گرم
فیبر 1.70 گرم
قند 0.00 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
فواید مصرف پیاز برای بدن شامل چه مواردی می شود؟
پیاز یکی از سبزی هایی می باشد که مملو از ویتامین و املاح معدنی از قبیل کلسیم، سلنیوم و منیزیوم است. همچنین پیاز خاصیت های بی شماری برای بدن دارد. در ادامه مبحث، تعدادی از عمده ترین خاصیت های پیاز را بیان می نماییم.
افزایش عملکرد دستگاه قلبی عروقی
یکی از انواع سبزی پیاز، پیاز قرمز می باشد که به علت وجود ماده ای به نام فلاونوئید در آن، کمک بسیار زیادی به سلامت سیستم قلبی و عروقی بدن می نماید.
همین طور پیاز حاوی مواد مفیدی می باشد که می تواند سبب پیشگیری از ابتلا به امراض قلبی شوند.
مطابق با تازه ترین پژوهشی که در کشور آرژانتین صورت گرفته است، استفاده از موادی که حاوی ترکیبات ارگانوفسفر می باشند، ممکن است ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به صفر برسانند که این مواد در پیاز وجود دارند.
علاوه بر این موارد، پیاز حاوی ترکیباتی می باشد که سبب می شوند خون افراد بسیار رقیق شود که این موضوع نیز از بروز حمله های قلبی ممانعت می نماید.
ماده ی مفید دیگری که در پیاز وجود دارد، کورستین است
ماده ی مفید دیگری که در پیاز وجود دارد، کورستین است که آن هم از قدرت مبارزه با امراض قلبی و عروقی برخوردار می باشد.
این مواد، ضد التهاب و ضدعفونی کننده می باشند که موجب قوی شدن عضله قلب و افزایش سلامتی آن می شود. همین طور پیاز از دسته سبزیجاتی می باشد که قسمتی از برنامه غذایی فرانسوی ها است.
در واقع پیاز بخش عمده ای از خوراکی های مردم فرانسه را تشکیل می دهد. پژوهشگران و متخصصان علوم تغذیه معتقد هستند که این برنامه غذایی سرشار از پیاز در میان مردم فرانسه، عاملی برای کم شدن ابتلا به امراض قلبی در میان ایشان می باشد.
به دلیل این که مردم فرانسه از پیاز فراوان در طبخ غذاهای خود استفاده می نمایند، در عین حال که خوراکی های با کالری بالا مصرف می کنند، کمتر دچار مشکلات قلبی و عروقی می شوند.
پیاز دارای ترکیباتی می باشد که می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد
علاوه بر خاصیت ذکر شده، پیاز دارای ترکیباتی می باشد که می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد و این ویژگی در واقع بیشترین تأثیر را در سلامت سیستم قلبی عروقی خواهد داشت.
تمام این یافته ها در گزارشی پزشکی در دانشگاه کمبریج اعلام شده است که موادی به نام فلاونوئیدها در پیاز وجود دارند که میزان کلسترول را به خصوص در بدن افراد با اضافه وزن بالا کاهش می دهد.
همچنین این سبزی باعث ممانعت از ایجاد حالت چسبندگی در پلاکت های خونی می شود. همان طور که می دانید، چنانچه پلاکت ها به یکدیگر بچسبند، پس از ایجاد لخته خون، منجر به بروز سکته قلبی می شوند.
برای کسب آگاهی بیشتر، با دکتر سلیمی تماس بگیرید.
لطفا از پست کالری گیلاس دیدن کنید.
کاهش میزان قند خون
جدیدترین مطالعات علمی اثبات کرده اند که عصاره ای که از پیاز به دست می آید، می تواند سبب پایین آمدن میزان قند خون افراد شود. در این ماده، ترکیبات گوگردی مخصوص و عنصر کورستین وجود دارند که باعث ایجاد تعادل در سطح قند خون می شوند.
البته می بایست به این موضوع دقت داشته باشید که پیاز همزمان با استفاده از داروهای درمان دیابت، تأثیرات خود را در کم شدن سطح قند خون نشان می دهد.
تأمین سلامت استخوان ها
براساس پژوهش های علمی، پیاز می تواند از عارضه پوکی استخوان حاصل از بالا رفتن سن پیشگیری کند.
محققان پژوهشکده سوئیس به این نتیجه دست یافته اند که یک ماده ی مؤثر در ترکیبات پیاز سفید وجود دارد که ممکن است ریسک ابتلا به بیماری های مرتبط با استخوان ها به خصوص بیماری پوکی استخوان را کمتر نماید.
نتایج این مطالعه در موش ها بسیار مثبت و مؤثر بوده است و محققان بر این عقیده می باشند که ممکن است در رابطه با انسان ها نیز همین نتایج را به بار آورد.
تحقیقات متعددی روی خواص مصرف پیاز انجام شده است که یک نمونه دیگر از آن ها نشان می دهد که بانوانی که به صورت منظم پیاز مصرف می کنند، حدود پنج درصد کمتر از بانوانی که از این سبزی مصرف نمی کنند، مبتلا به عوارض مفصلی و توده های استخوانی می شوند.
تراکم استخوان های زنان
همچنین استفاده از پیاز تأثیرات چشمگیری بر سطح تراکم استخوان های زنان در سنین بیشتر از ۵۰ سال خواهد گذاشت.
در سال های اخیر؛ بنیاد جهانی بیماری آرتروز، پژوهش های زیادی را صورت داده است که اساس آن تأثیرات پیاز روی بیماری آرتریت است.
در واقع محققان به این نتایج دست یافته اند که ماده کورستین که به میزان زیادی در پیاز یافت می شود، می توانند عملکرد موادی از قبیل هیستامین ها، پروستاگلاندین ها و لکوتریژن ها را مختل کند زیرا همه این ترکیبات نامبرده باعث بروز التهاب در بدن می شوند.
به مفهوم واضح تر، مهار نمودن این مواد سبب بهبود آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت می شود. همچنین مزیت های فراوان مصرف پیاز خام یا پخته شده در زمینه کمک به بهبود دردهای استخوانی به اثبات رسیده است.
پیشگیری از التهاب و دیگر آلرژی ها
در قسمت قبلی مقاله پیش رو با موضوع کالری پیاز، با ترکیباتی از قبیل فلاونوئیدها و کورستین آشنا شدیم و خواص بی نظیر آن ها را در پیشگیری از بروز التهابات مختلف در بدن شرح دادیم.
همچنین پیاز از طریق ممانعت از آزادسازی ماده هیستامین، انواع حساسیت ها را بهبود می بخند. چنانچه در غذاهای خود از پیاز استفاده کنید، باعث باز شدن سینوس ها شده و برای افرادی که مرتب دچار گرفتگی بینی می شوند، بسیار مفید هستند.
چنانچه شب ها و قبل از خواب یک عدد پیاز خام مصرف نمایید، باعث کم شدن مشکلات بینی و گرفتگی در آن می شود. از آنجایی که پیاز دارای ترکیبات گوگردی می باشد، در بهبود مشکلات مخاطی، تاثیرات فراوانی دارد.
ضد باکتری
مطابق با جدیدترین پژوهش ها و تحقیقات فراوان صورت گرفته در مورد پیاز، پژوهشگران به نتایج بسیار مهمی دست یافته اند.
بر اساس این یافته ها، عصاره این سبزی در مقابل باکتری های استرپتوکوکوس سوبرینوس و استرپتوکوک موتانس که از عوامل پوسیدگی دندان ها و دیگر حساسیت ها به شمار می روند، به بهترین شیوه عمل می نمایند.
همچنین پیاز از تأثیرات آنتی بیوتیکی برخوردار می باشد که می تواند سبب درمان سریعتر انواع جراحت ها شوند.
بهداشت دهان و دندان ها
افرادی که به بیماری ها و عوارض تنفسی از قبیل رینیت آلرژیک و آسم مبتلا می باشند، بهتر است به منظور بهبود بیماری های خود، از انواع سبزی های مختلف و میوه های مخصوص استفاده کنند که یک مورد از این سبزیجات، پیاز می باشد.
همچنین فواید ضد التهاب پیاز هم ممکن است منجر به درمان بیماری های دستگاه تنفسی شوند. چنانچه درگیر مشکلات تنفسی هستید، مناسب ترین راه، افزودن پیاز به برنامه غذایی خود می باشد.
البته در کنار آن می بایست داروهای تجویز شده توسط پزشک را نیز مصرف کنید. نتیجه این روش، بهبود سریعتر بیماری می باشد.
پیشگیری و بهبود زخم معده
چنانچه در اغلب مواقع احساس سوزش و درد در قسمت معده دارید، به شما توصیه می کنیم از پیاز بیشتری در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. این نوع سبزی از ایجاد زخم معده جلوگیری کرده و باعث بهبود آن می شود.
همچنین پیاز باعث تنظیم اسید معده شده و از سوء هاضمه جلوگیری می نماید. چنانچه ورم معده یا زخم معده دارید، بدون شک پیاز خام بهترین درمان برای شما می باشد.
بهبود جوش و شفاف شدن پوست
جوش ها و آکنه هایی که در روی پوست افراد ایجاد می شوند، برای اکثر افراد ناخوشایند و آزاردهنده می باشند. زیاد شدن چربی روی پوست و وجود میکروب های مختلف در این قسمت، باعث افزایش این جوش ها می شوند. برای از بین بردن آکنه ها می توانید از پیاز استفاده کنید.
مصرف پیاز به صورت خام و مالیدن آب آن روی پوست، به میزان زیادی در بهبود جوش ها مفید می باشد.
این ماده غذایی، سلول های مرده لایه بیرونی پوست را حذف می کند و میکروب کشی بسیار قوی به شمار می رود. بنابراین تأثیرات زیادی در درمان جوش های ایجاد شده در زیر پوست نیز دارد.
جوان ماندن پوست
چین و چروک های سطح پوست از اصلی ترین مواردی هستند که باعث می شوند افراد بیشتر از سن خود به نظر برسند.
به منظور حفظ زیبایی خود در تمام سنین، قطعاً می بایست استفاده از پیاز را در رژیم غذایی خود بگنجانند. این سبزی پر خاصیت دارای ترکیبات ضد پیری بوده و از ایجاد چین و چروک های پوست جلوگیری می نماید.
افزایش انعقاد خون
از آنجایی که پیاز دارای مقادیر بسیار زیادی از ویتامین K می باشد، باعث انعقاد سریعتر خون می شود.
چنانچه قسمتی از بدن یا پوستتان زخم می شود و یا به صورت مداوم دچار خون دماغ می شوید، بهترین انتخاب برای شما مصرف پیاز است.
افزایش حافظه
یکی از مسائلی که بیشتر افراد از آن شکایت دارند، ضعیف بودن حافظه می باشد. به منظور پیشگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر در سنین بالاتر و فراموشی، مصرف پیاز بهترین گزینه می باشد. زیرا پیاز دارای فسفر فراوانی بوده و باعث تقویت حافظه می شود.
مشاوره های دکتر سلیمی در این خصوص، بسیار کمک کننده می باشد.
مصرف پیاز خام بهتر است یا پیاز سرخ شده؟
به دلیل این که پیاز خام دارای طعم و بوی بسیار تندی می باشد، اغلب افراد از مصرف آن به شکل خام خودداری می کنند. هر چند پیاز سرخ شده درصدی از خاصیت های پیاز را در خود نگه می دارد، ولی این ماده خوراکی مملو از چربی می باشد.
در نتیجه استفاده پی در پی از پیاز به صورت سرخ شده ممکن است باعث انسداد رگ ها و افزایش ریسک حمله های مغزی و قلبی شود.
مناسب ترین BMI یا شاخص توده بدنی به منظور انجام عمل جراحی لاغری چیست؟
بهترین معیار برای کنترل وزن و لاغری در افراد مختلف، تعیین شاخص توده بدنی می باشد. به طوری که از زمان های گذشته تا کنون، پزشکان متخصص در زمینه کاهش وزن، این مورد را به منظور تشخیص مناسب ترین گزینه برای جراحی لاغری به کار می برند.
آن ها پس از تعیین BMI فرد و مشخص کردن محدوده آن، تعیین می نمایند که چه بیمارانی می توانند جراحی لاغری انجام دهند یا این عمل برای چه کسانی بی فایده می باشد.
دکتر سلیمی با توجه به BMI و شرایط بدنی شما، مناسب ترین شیوه جراحی لاغری را توصیه می نمایند.
شاخص توده بدنی یا BMI چیست؟
شاخص توده بدنی در واقع محاسبه حجم توده چربی انباشته شده در بدن و میزان بافت ها مطابق با سه موضوع اساسی وزن، قد و زن یا مرد بودن فرد می باشد. اولین و اصلی ترین معیار متخصصان لاغری به منظور انتخاب افراد برای انجام جراحی کاهش وزن، محاسبه شاخص توده بدنی است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله محاسبه شاخص توده بدنی را مطالعه کنید.
چگونه می توان از طریق شاخص توده بدنی، سطح چاقی افراد را کلاس بندی کنیم؟
پس از محاسبه سطح شاخص توده بدنی، به هر میزان که عدد به دست آمده کمتر و یا بالاتر از سطح مشخص شده طبیعی باشد، نشاندهنده این موضوع می باشد که بدن فرد دارای سیستم ضعیفی است
و به گونه ای هشدار و اعلام خطری است که به فرد می دهد که بدن در شرایط دور شدن از وضعیت سلامت می باشد یا کارکرد سیستم های بدن ممکن است در حالت پر خطر قرار بگیرند.
پزشکان از طریق محاسبه شاخص توده بدنی یا bmi می توانند بیماران را در کلاس بندی های گوناگون چاق و لاغر و طبیعی و سالم قرار دهند. در عین حال می توانند سطح اضافه وزن یا کلاس آن را هم تعیین کنند.
به عنوان نمونه، شاخص های توده بدنی ذکر شده در ادامه مقاله، می توانند در چهار طبقه یا کلاس چاقی گوناگون دسته بندی شوند:
۳۰ الی ۳۴.۹ – چاقی با سطح خطر پایین و درجه یک
۳۵ تا ۳۹.۹ – چاقی با سطح خطر متوسط و درجه دو
بیش از ۴۰– چاقی با سطح خطر بالا و درجه سه
افرادی که دارای BMI بیشتر از ۴۰ می باشند، بالاترین ریسک ابتلا به عوارض قلبی عروقی و مرگ و میر را خواهند داشت و در کلاس چاقی شدید و پرریسک و یا چاقی درجه حاد دسته بندی می شوند.
ممکن است پزشک متخصص بعضی از افراد را در گروه بیماران با شاخص توده بدنی ۳۰ دسته بندی نماید و برای این افراد پرسشی در خصوص این دسته بندی ها ایجاد شود.
توصیه می کنیم در کنار مطالعه این مقاله، مقاله محاسبه bmi دقیق را مطالعه کنید.
آیا افراد با BMI ۳۰ و کمتر از آن، می توانند انتخاب مناسبی برای انجام عمل جراحی کاهش وزن باشند؟
برای پاسخ به این سؤال بهتر است بگوییم که با توجه به پیشرفت و ارتقای تکنیک های نوین جراحی و توسعه در تجهیزات علمی و پزشکی، ریسک حاصل از عمل جراحی لاغری را کمتر می نماید و این اقدام را به صورت کلی مطمئن تر و امن تر می کند.
با تمام تفاسیر موجود، نمی توان با هر نوع وضعیتی افرادی را به عنوان کاندیدای انجام جراحی لاغری انتخاب کرد. چرا که افرادی با برخورداری از شاخص توده بدنی بسیار کم، در حین جراحی لاغری و پس از آن، بیشتر در معرض خطر قرار خواهند گرفت.
در این قسمت از مقاله کالری پیاز، می خواهیم مشخص نماییم که انجام جراحی لاغری در افرادی که دارای شاخص توده بدنی ذکر شده می باشند، بسیار ایمن و کم ریسک است.
البته در مورد شاخص پایین تر از عدد ۳۰، تقریباً می توان گفت که به ندرت جراح متخصص انجام این نوع عمل لاغری را می پذیرد.
افرادی که دارای شاخص توده بدنی ۴۰ هستند:
افرادی که BMI ۴۰ و بیشتر را دارند یا شاخص توده بدنی آن ها بالاتر از ۳۵ می باشد، همچنین به یکی از بیماری های فشار خون بالا، دیابت نوع دو، امراض قلبی و عروقی، آپنه خواب، کبد چرب، مشکلات سیستم گوارشی و غیره مبتلا می باشند.
افرادی که دارای شاخص توده بدنی ۳۰ تا ۳۵ هستند:
کسانی که در این محدوده از شاخص قرار می گیرند هم کاندید مناسبی به منظور انجام عمل جراحی لاغری می باشند، البته در این مورد، حساسیت ها و مراقبت های خاصی نیز وجود دارند.
پیشنهاد می کنیم از پست کالری قورمه سبزی دیدن کنید.
جمع بندی
چنانچه تصمیم دارید سیستم ایمنی خود را سالم و قوی نگه دارید، همچنین گرفتار بیماری های گوناگون نشوید، یکی از مفیدترین و بهترین خوراکی ها، پیاز می باشد.
پیاز خام جزء خوراکی هایی می باشد که از میزان کالری بسیار کمی برخوردار است. بنابراین از بهترین مواد مناسب برای افراد دارای اضافه وزن و چاق می باشد.
اگر پیاز در روغن یا کره سرخ شده و مورد استفاده قرار بگیرد، کالری آن به میزان زیادی افزایش می یابد
البته اگر پیاز در روغن یا کره سرخ شده و مورد استفاده قرار بگیرد، کالری آن به میزان زیادی افزایش می یابد و باید به چربی آن دقت کنید.
علاوه بر این، پیاز باعث از بین رفتن جوش های روی بدن و صورت می شود و پوست را درخشان و شاداب می کند. این سبزی باعث بهبود التهاب های بدن شده و به خصوص تأثیرات بی شماری در درمان بیماری روماتیسم و نقرس دارد.
در این مقاله، افزون بر موضوعاتی که خدمت شما خوانندگان محترم ارائه نمودیم، با کمک راهنمایی های دکتر سلیمی، به دسته بندی شاخص های توده بدنی پرداختیم و گفتیم که مناسب ترین روش برای لاغری و کاهش وزن در بیماران با شاخص توده بدنی بالا، انجام عمل جراحی می باشد.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0