کالری موز

کالری موز

کالری موز
کالری موز

در این مقاله، به بررسی کالری موز می پردازیم. ما را همراهی نمایید.

موز در تغذیه شما بسیار موثر است و تغذیه سالم، عامل سلامتی و وزن متعادل است. شما برای داشتن یک زندگی باکیفیت، باید یک جسم سالم داشته باشید تا بتوانید فعالیت‌هایتان را به بترین نحو انجام دهید.

مقدمه

کالری موز
کالری موز

چیزی که در سلامت جسم و رفتار آن موثر است، تغذیه و داشتن وزن مناسب است. در این مقاله به بررسی کالری موز و تاثیر آن بر سلامت و راهکار مناسب برای رفع مشکل چاقی، می‌پردازیم.

برای کسب اطلاعت بیشتر در خصوص رفع مشکل چاقی، با آقای دکتر مهدی سلیمی در ارتباط باشید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری معرفی می شوند.

پیشنهاد می کنیم از پست رژیم شیر و موز و کالری شیر موز دیدن کنید.

کالری موز چقدر است؟

هر عدد موز بزرگ حدود 120 کالری دارد و هر عدد موز کوچک حدود 90 کالری دارد.
فهرست مطالب:

ارزش غذایی و خواص موز

مواد تشکیل‌دهنده موز

کربوهیدرات در موز

فیبر در موز

ویتامین‌ها در موز

منیزیم در موز

سایر ترکیبات گیاهی در موز

مواد قندی در موز

شاخص گلیسمی یا شاخص قندی در موز

فواید موز در یک نگاه

آیا موز سبز برای افراد مفید است؟

کالری چیست؟

کالری موز

کالری موز چگونه تشکیل می‌شود؟

آیا کالری موز سالم است؟

اگر بیش از اندازه کالری مصرف کنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

آیا موز باعث چاقی می‌شود؟

آیا موز باعث لاغری می‌شود؟

موز چگونه باعث لاغری می‌شود؟

چند راهکار استفاده از موز برای کاهش وزن

موز را چه زمانی بخوریم؟

موز چگونه به خواب خوب کمک می کند؟

چه تعداد موز برای کاهش وزن مناسب است؟

موز برای ورزشکاران

نکات لازم در مصرف موز

کالری موز در موارد مختلف

رژیم غذایی

BMI چیست؟

تفسیر شاخص توده بدنی

چاقی چیست؟

انواع چاقی با توجه به شاخص BMI

چه عواملی باعث اضافه وزن می‌شود؟

علائم و نشانه‌های چاقی در یک نگاه

عواقب و خطرات چاقی چیست؟

جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

چرا جراحی چاقی؟

انواع جراحی چاقی

جراحی اسلیو معده

جراحی بای پس معده

جراحی بای پس یا سوئیچ اثنی عشری

جراحی حلقه‌گذاری

پزشک مناسب برای جراحی چاقی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

سخن پایانی

 

ارزش غذایی و خواص موز

موز یکی از مهم‌ترین محصولات غذایی روی کره زمین است. موز از گیاهانی در آسیای جنوب شرقی به دست می‌آید. این گیاهان در مناطق گرمسیری رشد می‌کنند.

ارزش غذایی و خواص موز
ارزش غذایی و خواص موز

به طور کلی ویتامین B6، ویتامین C و انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی در موز وجود دارد. این میوه معمولا در حالتی که رسیده باشد، به رنگ زرد درمی‌آید اما در رنگ‌های سبز و گاهی قرمز نیز مشاهده می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده موز

معمولا انواع زیادی از موزها در بازار موجود است که خانواده آن‌ها در میوه‌های استوایی متفاوت است. بعضی از موزها کوچک هستند و بعضی‌ها بزرگ. با توجه به این مسئله، پاسخ واحد و دقیقی از میزان کالری موز وجود ندارد و تقریبا با در نظر گرفتن یک موز متوسط (100 گرم) مواد تشکیل دهنده موز شامل خواص زیر می‌باشد:

  • کالری: 89
  • آب: 75%
  • پروتئین: 1.3 گرم
  • کربوهیدرات: 27 گرم
  • شکر: 12.2 گرم
  • فیبر: 2.6 گرم
  • چربی: 0.3 گرم
  • منیزیم: 35 میلی گرم
  • پتاسیم: 422 میلی گرم
  • ویتامین A : 2%
  • ویتامین C : 15%
مواد تشکیل‌دهنده موز
مواد تشکیل‌دهنده موز

کربوهیدرات در موز

یکی از منابع غنی در موز، کربوهیدرات است که در موز نارس به صورت نشاسته و در موز رسیده به شکل مواد قندی وجود دارد. کربوهیدرات در طول رشد موز و زرد شدن آن به شدت تغییر می‌کند. نشاسته در موز سبز شامل 80 درصد و در موز زرد که کامل رسیده باشد، به کمتر از یک درصد می‌رسد.

فیبر در موز

موز منبع خوبی برای فیبر است. فیبر موجود در موز از نوع پکتین است که مقداری از آن محلول در آب است و فرآیند دفع در روده را بهبود می‌بخشد. وقتی موز رسیده می‌شود، میزان پکتین محلول در آب افزایش می‌یابد و باعث نرم شدن موز در اثر گذر زمان می‌شود. پکتین نیز همانند نشاسته مقاوم، قند خون را بعد از غذا متعادل می‌کند.

ویتامین‌ها در موز

موز منبع خوبی از ویتامین B6 و ویتامین C است. ویتامین B6 در موز فراوان است و می‌تواند 32 درصد از ارزش مورد نیاز روزانه این ویتامین را تامیین کند. در موز همانند بسیاری از میوه‌ها، ویتامین C نیز وجود دارد که کلاژن ساز است و ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند.

ویتامین‌ها در موز
ویتامین‌ها در موز

پتاسیم در موز

پتاسیم در موز یک ماده معدنی است که بار الکتریکی را در بدن انتقال می‌دهد و نقش انتقال سیگنال‌های عصبی را بر عهده دارد.

پتاسیم همچنین در بافت‌های بدن آب کافی را نگه می‌دارد که از تشکیل سنگ کلیه و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن، پتاسیم در محکم شدن استخوان تاثیر دارد و از پوکی آن جلوگیری می‌کند.

پتاسیم در موز
پتاسیم در موز

منیزیم در موز

موز منبع خوبی از منیزیم است و 8 درصد منیزیم دارد. منیزیم یک ماده غذایی مهم است که بدن را در برابر بیماری‌های مزمن از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مقاوم می‌کند.

همچنین منیزیم در سلامت استخوان‌ها و بافت عضلات نیز موثر است. جلوگیری از حمله قلبی، تنظیم ضربان قلب، رفع خستگی فیزیکی، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و بهبود خواب، از دیگر کاربردهای منیزیم در بدن است.

منیزیم در موز
منیزیم در موز

سایر ترکیبات گیاهی در موز

همه میوه‌ها و سبزیجات دارای ترکیبات مختلف گیاهی هستند که موز نیز همانند آن‌ها ترکیبات گیاهی دارد که باعث فرآیند سلامتی در بدن می‌شود. این ترکیبات شامل موارد زیر می شوند:

کاتچین:

به طور معمول فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی زیادی در موز وجود دارد که مهم‌ترین آن ها کاتچین است. کاتچین باعث کاهش خطر بیماری قلبی می‌شود.

همچنین کاتچین با نابود کردن سلول‌های سرطانی، مانع از ابتلا به بیماری‌های مزمن و سرطان می‌شود. این آنتی‌اکسیدان از هر رادیکال آزاد دیگری مثل نور خورشید یا اشعه رادیواکتیو نیز محافظت می‌کند.

دوپامین:

دوپامین یک انتقال‌دهنده عصبی مهم در مغز است اما دوپامین موجود در موز، بر خلق و خوی افراد تاثیری ندارد و حس خاصی برای افراد ایجاد نمی‌کند. دوپامین موجود در موز نمی‌تواند از سد مغزی عبور کند و تنها به عنوان یک ترکیب گیاهی در راستای سلامت جسم عمل می‌کند و باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش می‌شود.

دوپامین:
دوپامین:

مواد قندی در موز

قند در موز به صورت ساکارز، فروکتوز و گلوکز وجود دارد. در موز رسیده که رنگ زرد آن در آستانه تیره شدن است، میزان قند به بیش از 16 درصد وزن موز می‌رسد.

در موز نارس به جای مواد قندی، نشاسته وجود دارد که به آن نشاسته مقاوم می گویند؛ یعنی هنگام عبور از روده جذب نمی‌شود و از آن عبور می‌کند. در روده بزرگ این نشاسته توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شود تا بوتیرات (یک اسید چرب با زنجیره کوتاه) ایجاد شود که اثرات مفیدی بر سلامت روده دارد.

مواد قندی در موز
مواد قندی در موز

شاخص گلیسمی یا شاخص قندی در موز

شاخص گلیسمی چیست؟ بعد از خوردن هر مواد غذایی، مقداری از کربوهیدرات موجود در آن وارد جریان خون می‌شود و قند خون را افزایش می‌دهد که خطرات زیادی را به دنبال دارد.

شاخص گلیسمی یا قند،ی میزان سرعت ورود کربوهیدرات به جریان خون است. اگر امتیاز یک مواد غذایی در شاخص قندی کمتر از 55 باشد، GI آن در رده پایین در نظر گرفته می‌شود.

امتیاز 56 تا 69 نشاندهنده شاخص متوسط و 70 به بالا شاخص زیاد را نشان می‌دهد. این مواد غذایی به سرعت در بدن هضم و جذب می‌شوند و منجر به نوسانات قابل توجهی در سطح قند خون می‌شوند.

مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا باعث افزایش قند خون می‌شود و خطرات زیر را به دنبال دارد:
  • افزایش وزن و خطر چاقی
  • دیابت نوع 2
  • بیماری قلبی و سکته قلبی
  • اختلالات بینایی
  • مشکلات گوارشی

با توجه به میزان رسیده بودن موز، شاخص گلیسمیGI  در موز نسبتا پایین است و در محدوده 42 درجه تا 58 درجه قرار دارد. میزان گلیسمی در موز رسیده بیشتر از موزهای نارس است.

موز با توجه به فیبر بالا و نشاسته موجود، شاخص قندی پایینی دارد و قند خون را افزایش نمی‌دهد. اگر مقدار نشاسته کمتر باشد، شاخص گلیسمی نیز کمتر است؛ بنابراین موز سبز شاخص قندی کمتری دارد.

فواید موز در یک نگاه

  1. از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
  2. باعث تقویت سیستم عصبی می‌شود.
  3. به تولید گلبول های سفید کمک می‌کند.
  4. برای کلیه مفید است.
  5. موز سبز حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهد.
  6. باعث کاهش ابتلا به بیماری قلبی یا دژنراتیو می‌شود.
  7. باعث انرژی و خلق و خوی خوب در شما می‌شود.
  8. فرآیند هضم در دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.
  9. می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

اطلاعات تکمیلی درزمینه لاغری را از دکتر سلیمی کسب نمایید.

آیا موز سبز برای افراد مفید است؟

موز سبز بر خلاف نارس بودن می‌تواند خواص زیادی داشته باشد. اگر چه طعم آن کمی قابض است اما مطالعات نشان می‌دهد که فواید سلامتی آن بیشتر است. همان طور که گفتیم، قند در موز سبز به ‌صورت نشاسته مقاوم وجود دارد.

نشاسته مقاوم می‌تواند به علائم و بیماری‌های گوارشی کمک کند. همچنین این ماده مثل فیبر، قند خون را متعادل نگه می‌دارد و در کاهش وزن بیشتر از موز رسیده تاثیرگذار است.

یکی از مهم‌ترین فواید موز سبز، کاهش حساسیت نسبت به انسولین است. حساسیت به انسولین، یکی از خطرات اصلی برای ابتلا به دیابت نوع 2 است و 15 تا 35 گرم نشاسته مقاوم می‌تواند حساسیت به انسولین را در چهار هفته به اندازه 50 درصد کاهش دهد.

آیا موز سبز برای افراد مفید است؟
آیا موز سبز برای افراد مفید است؟

کالری چیست؟

کالری، نشاندهنده انرژی است که در هر مواد غذایی وجود دارد. تمام سلول‌های بدن ما برای انجام وظایف خود، به سوخت و ساز کالری نیاز دارند. وقتی ما غذا می‌خوریم، کالری‌ها تجزیه می‌شوند تا در نهایت به صورت انرژی آزاد شوند.

انرژی ‌های تولید شده توسط کالری‌ها یا بلافاصله توسط بدن استفاده می‌شوند و یا برای استفاده بعدی ذخیره می‌شوند. میزان کالری مصرفی یک فرد در روز به عوامل مختلفی چون جنسیت، قد، وزن، سطح فعالیت و سن افراد بستگی دارد.

کالری موز

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که افراد در خصوص موز دارند، این است که کالری موز چقدر است؟ موز با توجه به اندازه‌های گوناگون، بین 89 تا 123 کالری دارد و ممکن است کالری در موزهای هم وزن نیز متفاوت باشد، اما این تفاوت بسیار ناچیز است و می‌توان از آن صرف ‌نظر کرد.

موز همان طور که در ابتدای مقاله خواندیم، شامل پتاسیم مورد نیاز بدن، ویتامین C، فیبر، ویتامین B6 و سایر مواد مغذی است. همین باعث می‌شود که موز بخش عمده نیازهای غذایی روزانه ما را برطرف کند.

شما حتی اگر روزی دو عدد موز بخورید، کالری موز برابر 178 می‌شود و بخش عمده مواد مغذی مورد نیاز شما تامین شده است. این میزان کالری برابر 3 بیسکویت خامه‌ای است اما هرگز در بدن شما چربی ایجاد نمی‌کند و فرآیند جذب و هضم آن بسیار سالم است.

کالری موز
کالری موز

کالری موز چگونه تشکیل می‌شود؟

همه میوه‌ها دارای مقدار قابل توجهی کالری هستند. موز نیز همانند دیگر میوه‌ها کالری دارد و کالری آن 89 است.

این عدد به این معنا نیست که شما باید از مصرف موز به علت وجود کالری اجتناب کنید؛ بلکه اگر این غذا در حد اعتدال مصرف شود، باعث اضافه وزن نمی‌شود و کالری موز در راستای سلامت بدن شما استفاده می‌شود.

موز به عنوان یک میان ‌وعده پیشنهاد می‌شود و می‌تواند احساس ضعف و سرگیجه را در شما از بین ببرد. موز شامل مقدار زیادی کربوهیدرات، مواد قندی و مقدار کمی پروتیئن است که کالری موز را تشکیل می‌دهند.

آیا کالری موز سالم است؟

به طور معمول افراد بر این باروند که کالری یک نقطه ضعف به حساب می‌آید و باید شدیدا کنترل شود. شما باید بدانید که کالری لزوما یک نقطه منفی در مواد غذایی نیست. شما در طول روز فعالیت‌های بسیاری دارید.

حتی در زمانی که خواب هستید، بدن شما در حال فعالیت است و به انرژی لازم دارد. کالری‌ها همان انرژی هستند که بدن شما در طول روز مصرف می‌کنند. کالری موز نیز انرژی شما را تامین می‌کند. موز سبز نسبت به موز رسیده با توجه به کمتر بودن مواد قندی، برای رژیم سالم غذایی مناسب‌تر است.

آیا کالری موز سالم است؟
آیا کالری موز سالم است؟

کالری موز می‌تواند آن قدر در سوخت و ساز بدن شما موثر باشد که می‌توانید به جای نوشیدنی‌های انرژی‌زا به سراغ یک موز بروید. در طی مطالعه بر دو گروه از ورزشکاران مسابقه دو استقامت، نتایج جالبی به دست آمد.

یک گروه ورزشکارانی بودند که در طول مسابقه، از نوشیدنی انرژی‌زا استفاده کردند و گروه دیگر از آب و موز. عملکرد و فیزیولوژی بدن هر دو گروه یکسان بود اما ترشح دوپامین و سرتونین در گروه دوم بیشتر بود که منجر به بهبود عملکرد آن‌ها شده بود.

اگر بیش از اندازه کالری مصرف کنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

میزان مصرف کالری در هر انسان بالغ حدود 2000 کالری در روز است. اگر بیش از این اندازه بدن کالری دریافت کند، اثرات منفی به دنبال خواهد داشت. کالری‌هایی که در طول روز مصرف نمی‎شوند، به عنوان ذخیره در بدن نگهداری می‌شوند.

ذخیره کالری در بدن باعث افزایش بافت چربی و در نهایت افزایش وزن می‌شود. به همین دلیل، افراد کالری ‌مواد غذایی دریافتی خود را اندازه‌گیری می‌کنند تا از رسوب چربی اضافه جلوگیری کنند.

اگر بیش از اندازه کالری مصرف کنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟
اگر بیش از اندازه کالری مصرف کنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

از آنجایی که کالری تقریبا در هر غذایی یافت می‌شود، باید نسبت به میزان کالری‌های مختلف آگاه باشید. برای مثال غذای فست فودی کالری زیادی دارد و برای یک رژیم غذایی سالم، بسیار مضر است.

کالری موز نیز به نسبت زیاد است اما با استفاده متعادل، نه تنها باعث اضافه وزن نمی‌شود، بلکه گرسنگی شما را در راستای رژیم کاهش وزن کنترل می‌کند. اطلاعات بهینه در این زمینه را از دکتر سلیمی بخواهید.

اگر درباره رژیم شوک نمی دانید، رژیم شوک برای خارج شدن از استپ وزن را مطالعه کنید.

آیا موز باعث چاقی می‌شود؟ 

معمولا افراد تصور می‌کنند موز یک میوه چاق کننده و پر کالری است اما با توجه به کالری موز و عدم وجود چربی، موز یک میوه سالم است و کالری آن در راستای مثبت در بدن شما سوخت می‌شود.

با توجه به این مسئله گاهی افراد در خوردن موز زیاده‌روی می‌کنند. همان طور که خواندیم، در موز مواد قندی وجود دارد و این مقدار برای وزن شما و سلامت بدن مضر است.

شما باید در مصرف میوه حتی اگر از مواد چاق کننده تهی باشد، تعادل را رعایت کنید. موز به صورت کلی از مصرف شیرینی بسیار مفیدتر است اما بیش از حد اعتدال به علت وجود فرکتوز و کالری بالا در سلامت شما مشکل ایجاد می‌کند.

آیا موز باعث لاغری می‌شود؟

شاخص قندی موز با توجه به میزان کربوهیدرات موجود، پایین است و مانع افزایش قند خون می‌شود. کالری موز نیز زیاد نیست و به ‌جای آن فیبر زیادی دارد. موز با توجه به این موارد می‌تواند به ‌عنوان قسمت مهمی از یک رژیم غذایی لاغری مصرف شود و هیچ مشکلی ندارد.

معمولا افرادی هستند که در مقاطع مختلف روز میل زیادی به خوردن شیرینی دارند. غذاهایی که شاخص گلیسمی کمی دارند، باعث می‌شوند شما احساس سیری کنید و سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد. این در طول زمان منجر به لاغری در افراد می‌شود.

آیا موز باعث لاغری می‌شود؟
آیا موز باعث لاغری می‌شود؟

موز چگونه باعث لاغری می‌شود؟

کالری موز از کربوهیدرات‌های موجود در آن تامین می‌شود و مقدار ناچیزی از چربی را ایجاد می‌کند. در واقع چربی موجود در کالری موز، کمتر از 8 درصد کل محتوای کالری را تشکیل می‌دهد.

این چربی‌های موجود نیز در بدن انرژی تولید می‌کنند و مواد مغذی محلول در چربی را بهتر جذب می‌کنند. همچنین در تولید هورمون و سلامت مغز نقش دارند. دو موردی که در عملکرد لاغری توسط موز موثر است عبارتند از:

فیبر:

معمولا هضم غذایی که فیبر زیادی دارد، بیشتر طول می‌کشد، بنابراین به شما کمک می‌کند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید. این بدان معناست که کمتر احساس گرسنگی می‌کنید و کمتر غذا می‌خورید.

همه این‌ها برای کاهش وزن مفید است. با توجه به این که پروتئین در موز کم است، می‌توانید به عنوان صبحانه موز را در کنار یک منبع پروتئین مثل تخم مرغ یا ماست پروتئینی میل کنید تا به عنوان وعده روزانه، میزان پروتئین دریافتی را نیز تقویت کنید.

شیرینی طعم موز:

طعم شیرین موز می‌تواند به طور کامل هوس شکر و شیرینی را در شما برطرف کند. شما می‌توانید با خوردن یک عدد موز، تا چندین ساعت از کنار شکلات‌ها عبور کنید و چیزی شما را وسوسه نکند. خوردن موز یک طعم خوب در دهان به جا می‌گذارد و مانع از خوردن تغذیه‌های ناسالم می‌شود.

شیرینی طعم موز:
شیرینی طعم موز:

چند راهکار استفاده از موز برای کاهش وزن

خوردن موز با جو

موز با جو یک صبحانه عالی برای شروع روز است. این صبحانه قند خون را به آهستگی آزاد می‌کند و باعث انرژی شما می‌شود. همچنین شما تا مدت زیادی احساس سیری می‌کنید.

موز را می‌توانید با انواع جو که برای ورزشکاران نیز پیشنهاد می‌شود، استفاده کنید. در استفاده از موز، به شکر یا شیرین کننده دیگری نیاز نیست و موز تا حد کافی شیرین است.

شما می‌توانید با له کردن آن، سطح شیرینی را در کل مواد پخش کنید. برای طعم بیشتر می‌توانید از دانه چیا یا دارچین استفاده کنید.

اسموتی موز

شما می‌توانید از ترکیب موز با مایعات مختلف مثل شیر کم چرب، یک اسموتی خوشمزه درست کنید. حتی اگر برای استفاده از شیر محدودیت دارید، می‌توانید موز و جو و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت فیبر بیشتر و سیر شدن، از مغزهای بادام یا پسته در اسموتی استفاده کنید.

بستنی موز منجمد

این یک دسر سرد بدون شکر است که حتما باید آن را امتحان کنید. برای این دسر، شما می‌توانید قطعات کوچک موز را یک شب در فریزر نگهداری کنید. بعد از یک شب، تکه‌های موز را در غذاساز بریزید و آهسته هم بزنید. تا حدی که به یک مواد یک‌دست کشدار شبیه به بستنی تبدیل شود. بعد از این مرحله می‌توانید روی آن جو بریزید و میل کنید.

بستنی موز منجمد
بستنی موز منجمد

موز را چه زمانی بخوریم؟

موز را در هر ساعت از روز می‌توان مصرف کرد. اگر شما ورزش می‌کنید یا فعالیت روزمره‌تان پر تحرک است، بهتر است موز را قبل از فعالیت بخورید تا انرژی لازم را به شما بدهد.

موز همچنین به دلیل وجود پتاسیم، مانع از گرفتگی عضلات حین تمرین می‌شود. بر اساس تحقیقات، موز می‌تواند به خواب بهتر کمک کند. این بسیار مهم است زیرا خواب در کاهش وزن بسیار نقش مهمی دارد.

ارتباط مستقیمی همیشه بین خواب و افزایش وزن وجود دارد. بنابراین برای کاهش وزن، داشتن عادت خواب مناسب نیز ضروری است. با توجه به این مورد می‌توانید موز را قبل از خواب استفاده کنید.

منیزیم و پتاسیم موجود در موز باعث می‎‌شوند که شما خواب راحتی داشته باشید.

موز چگونه به خواب خوب کمک می کند؟

خوردن موز به افزایش سطح ملاتونین کمک می‌کند. ملاتونین هورمونی است که توسط بدن تولید می‌شود و نقش مهمی در خوابیدن دارد. سطح ملاتونین در قسمت‌های اولیه روز کم است و با نزدیک شدن به زمان خواب، به تدریج افزایش می‌یابد.

با افزایش سطح ملاتونین، به بدن سیگنال می‌رسد که وقت خواب رسیده است. آن وقت شما احساس خواب آلودگی می‌کنید. محققان دریافته‌اند که سطح ملاتونین بعد از خوردن موز، آناناس و پرتقال، به بالاترین حد خود می‌رسد.

چه تعداد موز برای کاهش وزن مناسب است؟

ما به شما برای کاهش وزن، روزانه یک عدد موز را پیشنهاد می‌کنیم. به طور کلی مصرف 2 عدد میوه متوسط در روز به افراد توصیه می‌شود. شما می‌توانید موز را به عنوان یکی از آن میوه‌ها مصرف کنید.

معمولا بهتر است میوه دیگر، چیزی غیر از موز باشد زیرا باعث تنوع طعمی می‌شود و بدن شما مواد مغذی متفاوتی از میوه‌های دیگر دریافت می‌کند.

موز برای ورزشکاران

حتما با ورزشکاران بسیاری مواجه شدید که هنگام تمرین، از موز استفاده می‌کنند. اگر شما نیز برای سلامت بدن و کاهش وزن ورزش می‌کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم از موز به عنوان میان وعده استفاده کنید.

معمولا در طی تمرینات و فعالیت بدنی، افراد احساس گرفتگی عضلات می‌کنند. گرفتگی عضلات دلایل مختلفی در بدن دارد که یکی از آن‌ها کمبود آب و منیزیم است. تعریق شدید، فعالیت بدنی، استرس مداوم، رژیم غذایی نامتعادل و کمبود مصرف مایعات، می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود.

موز برای ورزشکاران
موز برای ورزشکاران

یکی از مواد معدنی که گرفتگی عضلات را رفع می‌کند، منیزیم است. میوه موز دارای حدود 35 میلی گرم منیزیم در هر 100 گرم است که با مصرف روزانه به افزایش منیزیم بدن کمک می‌کند. به افرادی که فعالیت بدنی دارند، توصیه می‌شود در کنار موز برای تقویت منیزیم از آجیل، بلغور جو و سبزیجات سبز نیز استفاده کنند.

نکات لازم در مصرف موز

  • در مصرف موز زیاده‌روی نکنید. زیرا فروکتوز موجود در موز در مصرف زیاد، مضر است. توصیه ما به شما این است که در رژیم غذایی کاهش وزن، هیچ ماده غذایی را به تنهایی استفاده نکنید.
  • مصرف موز را برای کودکان در حد تعادل در نظر بگیرید، زیرا مواد چسبنده و محتوای قندی موجود در موز برای دندان‌ها مناسب نیست.
  • معمولا با توجه به شاخص گلیسمی، مصرف موز در افراد دیابتی مانعی ندارد اما باید از خوردن مقدار زیاد آن اجتناب کرد. همچنین بیماران دیابتی باید هنگام استفاده از مواد غذایی که شامل کربوهیدرات هستند، سطح قند خون خود را کنترل کنند.
  • از خوردن موز خشک شده یا چیپس موز خودداری کنید، زیرا آب موز در این ماده غذایی خارج شده و میزان فروکتوز و مواد قندی آن غلیظ‌تر شده است.
  • اگر در فرآیند گوارشی خود مشکل هضم داری،د بهتر است به جای استفاده از موز سبز، از موز رسیده‌تری استفاده کنید، زیرا موز نارس به خاطر سلولز، در فرآیند گوارش، به طور کامل هضم نمی‌شود.
نکات لازم در مصرف موز
نکات لازم در مصرف موز

کالری موز در موارد مختلف

  • 100 گرم موز خشک (چیپس موز): 290 کالری
  • یک برش کیک موز: 60 کالری
  • هر اسکوپ بستنی موزی: 145 کالری
  • شیر موز: 150 کالری
کالری موز در موارد مختلف
کالری موز در موارد مختلف

رژیم غذایی

کلمه رژیم غذایی، با احساسات امید، وحشت و دوست نداشتن همراه است زیرا رژیم غذایی به طور کلی محدود کننده مصرف آزاد مواد غذایی است. صرفا این محدودیت در راستای سلامت بدن انجام می‌شود.

برای مثال غذاهایی که در رژیم غذایی مجاز هستند، باید مواد مغذی سالم مورد نیاز بدن را تامین کنند. توجه کنید که یک رژیم غذایی باید در طول مدت زمان طولانی استفاده شود، به همین علت باید یک حس خوب برای شما داشته باشد و شما را عذاب ندهد.

گاهی افراد با انجام فعالیت بدنی و رعایت یک رژیم غذایی مناسب، باز هم طبق شاخص BMI دچار اضافه وزن هستند. در این صورت به شما پیشنهاد می‌شود که برای کاهش شاخص توده بدنی، از جراحی چاقی استفاده کنید. شما می‌توانید راهنمایی لازم را در این زمینه از جناب آقای دکتر سلیمی دریافت کنید.

BMI چیست؟

BMI یا شاخص توده بدنی، مخفف عبارت Body Mass Index است. مفهوم BMI به توزیع چربی و کاهش وزن ظاهر در بدن اشاره دارد. برای به دست آوردن عدد BMI یک فرمول وجود دارد که با استفاده از آن فرمول، شما می‌توانید شاخص توده بدنی خود را به دست آورید.

محدوده BMI به شما نشان می‌دهد که بدن شما در چه وضعیتی از سلامت وزنی قرار دارد. فرمول BMI یک فرمول ساده است که به عدد وزن شما به کیلوگرم (برای مثال 60) و به قد شما به واحد متر (مثل 1.74 یعنی 170 سانتیمتر) نیاز دارد.

این فرمول بیشتر شبیه به یک دستورالعمل است زیرا جنسیت و سن در محاسبات و ارزیابی پایه نادیده گرفته می‌شود.

فرمول BMI = وزن بر حسب کیلوگرم/ مجذور قد بر حسب متر

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله محاسبه bmi دقیق را مطالعه کنید.

تفسیر شاخص توده بدنی

همان طور که گفتیم، BMI یک محدوده مشخص دارد که میزان سلامت وزنی بدن شما را مشخص می‌کند. برای تحلیل این محدوده، شما ابتدا باید عدد BMI را با توجه به وزن و قد خود محاسبه کنید.

بعد از به دست آوردن این عدد، بررسی کنید که عدد BMI شما در کدام محدوده قرار دارد. بررسی محدوده‌های BMI به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود.

محدوده کمبود وزن:

اگر عدد BMI شما کمتر از عدد 18.5 باشد، شما در ناحیه لاغری قرار دارید و باید برای رسیدن به محدوده سالم، کمی وزن اضافه کنید.

محدوده سالم و طبیعی:

اگر عدد BMI شما بین 18.5 تا 24.9  باشد، وزن شما در ناحیه طبیعی و سالم قرار دارد و تناسبات سلامت بین قد و بدن شما برقرار است.

محدوده آغاز اضافه وزن:

اگر عدد BMI شما بین 25 تا 29.9 باشد، وزن شما در ناحیه‌ای قرار می‌گیرد که نشان می‌دهد شما اضافه وزن را آغاز کرده‌اید. بودن در این محدوده به معنای چاقی یا داشتن وزن سالم نیست و بین این دو قرار می‌گیرد.

محدوده چاقی:

اگر عدد BMI شما بیشتر از عدد 30 باشد، شما وارد محدوده چاقی شده‌اید که با توجه به بیشتر شدن عدد، به انواع مختلف چاقی تقسیم می‌شود که در ادامه برای شما توضیح می‌دهیم. بودن در این محدوده چاقی برای سلامتی مضر است و به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای درمان چاقی، به دکتر سلیمی مراجعه کنید.

نکته: در محاسبه شاخص BMI در مواردی که در محدوده چاقی هستند، متاسفانه نقاط تجمع چربی در بدن مشخص نمی‌شود و فرد برای شناسایی این نقاط، به بررسی دقیق پزشک نیاز دارد. برای حل این مورد به شما پیشنهاد می‌کنیم به آقای دکتر سلیمی مراجعه کنید تا علت درست چاقی را بررسی کنند.

چاقی چیست؟

چاقی تجمع بیش از حد چربی در بدن است. با این اوصاف همه افرادی که اضافه وزن دارند، به طور هم‌زمان چاق نیستند.

به گفته مرکز بهداشت جهانی؛ عامل کلیدی در تعیین چاقی، شاخص توده بدنی BMI است که در بالا توضیح دادیم. بر اساس گزارش‌ها، حدود 50 درصد از زنان و مردان در ایران دارای شاخص توده بدنی بالای 25 هستند و وزن آن‌ها در محدوده‌های چاقی قرار دارد.

معمولا علائم چاقی با بررسی ظاهری مشخص می‌شود و یک بار روانی و جسمی بر افراد چاق وارد می‌کند. همچنین چاقی در هر نوعی باعث عوارض و خطرات متعددی برای افراد می‌شود.

شما اگر یک یا چند علامت چاقی را در خود مشاهده کردید، در اسرع وقت به یک پزشک مراجعه کنید تا از خطرات احتمالی برای سلامتی خود جلوگیری کنید.

به یاد داشته باشید هر چه زودتر برای کاهش وزن به دکتر سلیمی مراجعه کنید، زودتر نیز نتیجه می‌گیرید. یک پزشک مناسب، بهترین نتایج را برای شما رقم می‌زند به همین علت به شما، مراجعه به دکتر سلیمی را پیشنهاد می‌کنیم.

انواع چاقی با توجه به شاخص BMI

اضافه وزن شدید طبق سازمان جهانی، به سه دسته تقسیم می‌شود. هر قدر مقدار BMI بیشتر شود، درجه خطر سلامتی نیز افزایش می‌یابد.

چاقی درجه1:

این نوع چاقی زمانی وجود دارد که شاخص توده بدنی بین 30 تا 34.9 قرار داشته باشد. در این محدوده، خطر ابتلا به بیماری‌های ثانویه وجود دارد.

چاقی درجه 2:

شاخص توده بدنی BMI در این نوع چاقی بین 35 تا 39.5 قرار دارد و یک خطر بالا برای بیماری‌های ثانویه محسوب می‌شود.

چاقی درجه 3:

شاخص BMI در این نوع چاقی 40 یا بیشتر است که عوارض بسیار شدید در موارد مختلف برای افراد دارد و هر چه زودتر باید توسط دکتر سلیمی درمان شود.

چه عواملی باعث اضافه وزن می‌شود؟

برای بسیاری از افراد، چاقی نتیجه عدم تعادل در سطوح انرژی است. اگر میزان کالری مصرفی بیش از حد نیاز بدن برای فعالیت روزمره باشد، کالری به صورت چربی ذخیره می‌شود.

برای مثال اگر یک فرد بالغريال 50 کیلوکالری بیشتر از حد نیاز خود در یک روز مصرف کند، در هر یک سال حدود 2 کیلوگرم اضافه وزن خواهد داشت. همچنین بعضی از موارد چاقی به ژن افراد و ویژگی‌های موروثی نیز بستگی دارد. علت‌های دیگر که باعث اضافه وزن می‌شود، شامل موارد زیر است.

کمبود خواب:

اگر به اندازه کافی نخوابید، تمایل بیشتری به خوردن دارید.

هورمون‌ها:

آن‌ها چربی‌سوزی را در بدن کنترل می‌کنند و مسئول احساس گرسنگی و متابولیسم در بدن ما هستند.

عادات غذایی:

این مورد به این معنا است که ما به طور مرتب کالری بیشتر از مقدار مورد نیاز مصرف کنیم و دیگر به ریتم ثابت غذا خوردن پایبند نباشیم.

استرس:

وقتی افراد تحت استرس قرار می‌گیرند، بدن تمایل به آزاد سازی ذخایر انرژی دارد. اگر به این دلیل تمام روز می‌نشینیم زیرا درگیر افسردگی و استرس هستیم، انرژی مصرف نمی‌شود و به شکل چربی در بدن ذخیره می‌شود.

بیماری‌ها:

بعضی از بیماری‌ها بر بدن فرآیندی اعمال می‌کند که باعث اضافه وزن می‌شود، برای مثال، کم کاری تیروئید یکی از بیماری‌هایی است که منجر به چاقی می‌شود.

مصرف دارو:

گاهی داروهایی که در زمینه روان‌ درمانی یا برای بیماری‌های جسمی در طولانی مدت استفاده می‌شوند، متابولیسم را کاهش می‌دهند و اشتها را تحریک می‌کنند.

عدم فعالیت بدنی:

در حال حاضر یکی از دلایل مهم اضافه وزن، ورزش نکردن و عدم فعالیت‌هایی است که باعث سوخت و ساز کالری‌ها می‌شود.

ترک نیکوتین:

نیکوتین باعث مهار شدن اشتها می‌شود و ترک سیگار می‌تواند وزن افراد را افزایش دهد.

احساسات:

اضافه وزن می‌تواند دلایل روانی داشته باشد، به عنوان مثال عصبانیت، تنهایی و سایر احساسات، بر عادات غذایی منفی تاثیر می‌گذارد.

احساسات:
احساسات:

علائم و نشانه‌های چاقی در یک نگاه

  • تجمع غیر طبیعی چربی
  • افزایش دور شکم
  • ظرفیت فیزیکی محدود
  • افزایش سایش مفصل
  • افزایش تعرق
  • سوزش نقاط بالایی شکم
  • خر و پف و خرناس کشیدن
  • وریدهای واریسی و ترومبوز
  • سنگ کیسه صفرا
  • نقرس
  • کبد چرب
  • مشکلات روحی و روانی

عواقب و خطرات چاقی چیست؟

چاقی تنها یک مشکل در زیبایی ظاهری نیست، بلکه در عوارض چاقی و اضافه وزن نیز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های ثانویه را افزایش دهد. این امر به ویژه در صورتی صادق است که چاقی از نوع 2 و نوع 3 باشد و برای طولانی مدت، فرد را درگیر کرده باشد. بیماری و عوارض خطرناک چاقی برای سلامت افراد شامل موارد زیر می شود:

بیماری‌های قلبی و عروقی:

بیماری‌های قلبی و عروقی شایع، عامل اکثر مرگ و میرها در جهان هستند. اضافه وزن، عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی در مواردی احتمال سکته قلبی را افزایش می‌دهد. روند پیشرفت این بیماری‌ها می‌تواند با درمان چاقی و استفاده از داروی مناسب بسیار کند شود.

دیابت:

این بیماری که به نام بیماری قند نیز شناخته می‌شود، یک بیماری متابولیک مزمن است. دیابت در دو نوع 1 و 2 شایع است. خطر ابتلا به دیابت نوع 1 به سختی تحت تاثیر سبک زندگی قرار می‌گیرد اما رژیم غذایی ناسالم، چاقی و ورزش نکردن، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد.

سبک ناسالم زندگی می‌تواند از طریق مکانیسم‌های مختلف باعث توزیع بیش از حد قند در خون شود. دیابت نوع 2 یکی از شایع‌ترین نوع دیابت است.

اختلالات متابولیسم چربی:

این بیماری با افزایش چربی خون و رسوب چربی‌های متصل به پروتئین‌ها در دیواره رگ‌های خونی همراه است. بیماری‌های عوارضی مانند عروق قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری انسداد شریان محیطی سلامت افراد را تهدید می کنند.

ساییدگی مفاصل:

این بیماری به نام پزشکی استئوآرتریت شناخته می‌شود و یک بیماری شایع در زمینه مفاصل است. افزایش وزن بدن باعث وارد شدن فشار اضافی به غضروف در مفاصل خاص می‌شود که می‌تواند منجر به افزایش سایش و پارگی شود.

خر و پف:

خر و پف عوامل مختلفی دارد اما چاقی می‌تواند باعث بروز و تشدید خر و پف شود. معمولا افرادی که خر و پف می‌کنند، در معرض بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

نقرس:

نقرس یک بیماری متابولیک است که در آن اسید اوریک بیش از حد در خون انباشته می‌شود و باعث رسوب اسید اوریک در مفاصل می‌شود. همچنین نقرس می‌تواند عملکرد کلیه را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا اولین علائم حمله نقرس، درد شدید مفصلی است که از انگشتان پا شروع می‌شود.

سرطان:

در پزشکی، سرطان به تکثیر کنترل نشده سلول‌ها اطلاق می‌شود. رشد بافت بدخیم چاقی، خطر ابتلا به سرطان‌ها مانند سرطان مری، پانکراس، کبد یا روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

کبد چرب:

زمانی که ذخایر چربی در سلول‌های کبد افزایش یافته باشد، کبد چرب می‌شود. این عوارض می‌تواند عواقب دیگری چون التهاب کبد، سیروز و سرطان کبد را به دنبال داشته باشد.

سنگ کیسه صفرا:

سنگ‌های صفراوی رسوبات کوچکی در کیسه صفرا هستند که از صفرای جامد تشکیل شده است. سنگ کیسه صفرا معمولا متداول است اما حدودا یک چهارم از این عارضه علائم خاصی نشان می‌دهد. چاقی خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را افزایش می‌دهد.

جراحی چاقی چیست؟

همان طور که در بالا بررسی کردیم، چاقی یک عارضه واقعا جدی است که برای افراد، مشکلات زیادی به همراه دارد و سلامتی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. جراحی چاقی یک روش آسان  است که نتیجه چشمگیری بر کاهش وزن و بهبود ظاهر افراد می‌گذارد.

پزشکانی همچون دکتر سلیمی که قابل اعتماد هستند، برای افرادی که BMI کمتر از 35 دارند، در مرحله اول رژیم غذایی و ورزش را تجویز می‌کنند.

بعد از این مرحله، دکتر سلیمی با توجه به ویژگی‌های جسمی و سابقه بیماری افراد، بهترین و مناسب‌ترین نوع جراحی چاقی را به مراجعه کنندگان پیشنهاد می‌دهند. در جراحی چاقی، بر دستگاه گوارش و عملکرد آن تغییراتی اعمال می‌شود که به کاهش وزن کمک می‌کند.

جراحی چاقی به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

معمولا چاقی از دو جنبه بر افراد تاثیر منفی می‌گذارد. اولین جنبه به زیبایی شناسی ظاهری افراد اشاره دارد که در بیشتر موارد، اعتماد به نفس آن‌ها را از بین می‌برد و باعث طرد شدن افراد چاق از جامعه می‌شود.

جنبه دوم به عوارضی اشاره دارد که سلامت افراد را در خطر می‌اندازد. همان طور که در بالا عوارض چاقی را بررسی کردیم، هر کدام از آن بیماری‌ها می‌تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای افراد با چاقی نوع 2 و نوع 3 ایجاد کند.

جراحی چاقی برای افراد با ویژگی‌های زیر مناسب است:

  • کسانی که از لحاظ روانی از ظاهر خود رنج می‌برند و از جامعه طرد شده‌اند.
  • افرادی که BMI آن‌ها بیشتر از 35 است.
  • یک بیماری زمینه‌ای خطرناک مرتبط با چاقی دارند.
  • تلاش‌های آن‌ها در طولانی مدت برای کاهش وزن هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

چرا جراحی چاقی؟

معمولا بعضی از افراد از چاقی افراطی رنج می‌برند و برای رهایی از آن، همه راه‌ حل‌های موجود را امتحان می‌کنند، اما به نتیجه مطلوب نمی‌رسند. جراحی چاقی می‌تواند در زمانی کوتاه باعث کاهش وزن افراد شود که عوارض احتمالی کمی به دنبال دارد.

عمل جراحی چاقی علاوه بر بهبود ظاهر و سلامت وزنی افراد، همزمان روند بسیاری از بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی و عروقی را نیز کاهش می‌دهد.

انواع جراحی چاقی

جراحی چاقی به چند روش مختلف با توجه به ویژگی‌های فردی افراد انجام می‌شود. دستگاهی که جراحی چاقی با آن انجام می‌شود، لاپاراسکوپی نام دارد که یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های پزشکی را در جراحی کاهش وزن به کار می‌گیرد.

جراحی چاقی با این دستگاه، عوارض بسیار کمی دارد و دوران بهبودی بعد از عمل به زمان کمی احتیاج دارد.

یکی از عوامل مهم در استفاده از این دستگاه، تجربه و مهارت کافی پزشک جراح  می‌باشد که عوارض احتمالی را تا درصد ناچیزی کاهش می‌دهد. جراحی چاقی توسط دکتر سلیمی با سابقه کاری درخشان، باعث می‌شود که شما زودتر به نتیجه دلخواهتان بعد از جراحی چاقی برسید.

جراحی اسلیو معده

این عمل یکی از پرطرفدارترین جراحی های چاقی است که بر افراد بسیار چاق نیز موثر واقع می‌شود. در این عمل جراحی، قسمت‌هایی از معده که دارای هورمون‌های گرسنگی هستند، توسط لوله‌های دستگاه لاپاراسکوپی از بدن خارج می‌شود و به اصطلاح، معده کوچک می‌شود.

بعد از این عمل جراحی، شما تا حدود زیادی دیگر احساس گرسنگی نمی‌کنید و با استفاده از میزان متعادل از مواد غذایی سیر می‌شوید و معده کوچک شما پر می‌شود.

جراحی بای پس معده

این جراحی نسبت به مورد قبل، زمان بیشتری لازم دارد. زیرا فرآیند نسبت به عمل اسلیو معده بیشتر است. در این جراحی، علاوه بر برش معده، روی روده کوچک نیز جراحی انجام می‌شود.

در این عمل، قسمتی از معده که حجم بزرگ‌تری دارد، از بدن خارج می‌شود و مسیر روده کوچک که به معده می‌رسد نیز کوتاه‌تر می‌شود. کوچک شدن معده و کوتاه شدن روده کوچک باعث می‌شود ورود مواد غذایی کنترل شود و جذب کالری و دیگر مواد معدنی محدود شود.

جراحی بای پس یا سوئیچ اثنی عشری

این نوع جراحی، ترکیب دو مورد قبل است. یعنی بعد از برداشتن قسمت بزرگ معده، روده کوچک نیز کوتاه‌تر می‌شود و میزان غذای کمتری را از درون خود به سمت معده عبور می‌دهد. این عمل یک عمل پیچیده است که باعث کاهش وزن زیاد در افراد حتی با چاقی نوع 3 می‌شود.

یکی از مواردی که در این جراحی اعمال می‌شود، برداشتن کیسه صفرا و خارج کردن آن از بدن است. این کار هورمون گرسنگی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و افراد بعد از این عمل، احساس گرسنگی کمتری خواهند کرد.

جراحی حلقه‌گذاری

این روش نسبت به روش‌های ذکر شده کمتر توصیه می‌شود زیرا برای سلامتی، عوارض احتمالی بیشتری به دنبال دارد. با  این وجود در این روش، با استفاده از یک حلقه در قسمت کوچک معده، فضایی را که غذا وارد آن می‌شود، کوچک می‌کنند. با کوچک‌تر شدن فضای معده، افراد زودتر احساس سیری می‌کنند و دیگر میلی به خوردن غذا ندارند.

پزشک مناسب برای جراحی چاقی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

معمولا در هر عمل جراحی که روی بدن انجام می‌شود، انتخاب پزشک مهم‌ترین مرحله است. یک پزشک باید مهارت‌های کافی در زمینه جراحی چاقی داشته باشد و بتواند از جدیدترین روش‌های روز دنیا استفاده کند.

دکتر سلیمی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص جراحی لاپاروسکوپی هستند که تجربه‌های بسیاری در این زمینه دارند. یک پزشک مناسب باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • مدرک پزشکی معتبر داشته باشد.
  • قبل از جراحی، در یک جلسه مشاوره، تمام توضیحات لازم را به بیمار ارائه کند و بهترین روش را به او پیشنهاد کند تا نتیجه مطلوب را دریافت کند.
  • قابل اعتماد باشد و جراحی‌های رضایت بخش در کارنامه کاری خود داشته باشد.

شما می‌توانید با جست و جو و تحقیق، متوجه مهارت و سابقه پزشکی دکتر سلیمی شوید و با خیال راحت ایشان را برای جراحی چاقی انتخاب کنید.

سخن پایانی

در این مقاله، به معرفی موز و فواید این میوه برای بدن پرداختیم. شما می‌توانید با استفاده متعادل از موز، روند کاهش وزن را برای چاقی شروع کنید. اگر رژیم غذایی و تغذیه مناسب بر کاهش وزن شما تاثیری نداشت و شاخص توده بدنی شما، محدوده اضافه وزن را نشان داد، نگران نباشید.

امروزه روش‌های جدیدی برای جراحی چاقی استفاده می‌شود که وزن شما را در زمانی کوتاه به مقدار مناسب انجام می‌دهند. حتما قبل از جراحی، به مطب دکتر سلیمی مراجعه کنید و با مشاوره با دکتر سلیمی، قبل از عمل نسبت به تصمیم خود اطمینان پیدا کنید.

در پایان توصیه می کنیم، آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود را مطالعه نمایید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید