چنانچه به دنبال کسب اطلاعات در خصوص کالری مرغ سوخاری هستید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
کالری مرغ سوخاری چقدر است؟
مرغ سوخاری دو تکه (80 گرم پروتئین + 8.8 گرم کربوهیدرات + 42 گرم چربی) | 754 کالری |
مرغ سوخاری دو تکه (120 گرم پروتئین + 13.2 گرم کربوهیدرات + 63 گرم چربی) | 1131 کالری |
مرغ سوخاری در فر (32 گرم پروتئین + 20 گرم کربوهیدرات + 4 گرم چربی) | 199 کالری |
شنیسل مرغ سوخاری (27 گرم پروتئین + 10 گرم کربوهیدرات + 14 گرم چربی) | 280 کالری |
بال مرغ سوخاری (35 گرم پروتئین + 9 گرم کربوهیدرات + 30 گرم چربی) | 396 کالری |
در این مقاله، قصد داریم تا در مورد کالری مرغ سوخاری و اهمیت آن در وعده های غذایی صحبت کنیم و بدانیم که کالری اساساً چیست و چه آثار و عملکردی را برای بدن در پی دارد.
همچنین باید در مورد کالری مرغ سوخاری و میزان کالری در قسمت های مختلف مرغ سوخاری صحبت کنیم و بدانیم که چگونه می توان میزان کالری مرغ سوخاری را کاهش داد و عوامل افزایش دهنده و کاهش دهنده میزان کالری مرغ سوخاری کدامند و همچنین چه تاثیری بر سلامتی و تناسب اندام ما دارند؟
حتما در کنار این مقاله، صفحات کالری سینه مرغ، رژیم تخم مرغ و پروتئین مرغ را مشاهده کنید.
در انتهای مقاله کالری مرغ سوخاری، به اهمیت و ماهیت bmi بر تناسب اندام و سلامتی می پردازیم و پس از بررسی ماهیت bmi به راه های کاهش دهنده بی ام آی و همچنین نحوه تشخیص میزان بی ام آی در بدن خواهیم پرداخت.
در این راستا، از تجربیات دکتر مهدی سلیمی به عنوان معتبرترین متخصص گوارش و انواع جراحی های چاقی، مانند اسلیو معده و بای پس معده بهره مند خواهیم شد.
پس با ما همراه باشید تا در این مقاله جامع، به موضوعات و پرسش های مهمی که در ادامه مطرح می کنیم، پاسخ داده و اهمیت آن ها را در سلامتی و تناسب اندام درک کنیم.
همچنین راه حلی مناسب و منطقی برای رفع و جلوگیری از بی ام آی بالا و کاهش کالری ارائه دهیم. پس با ما در ادامه مقاله کالری مرغ سوخاری، همراه باشید.
در بتدا بهتر است شما را با کالری چیست آشنا کنیم.
عناوین مقاله:
کالری چیست؟
چرا کالری موجود در غذا اهمیت دارد؟
تاریخچه اندازه گیری کالری
مرغ سوخاری چیست و عوامل تشکیل دهنده آن کدامند؟
کالری مرغ سوخاری چقدر است؟
مضرات بالا بودن کالری مرغ سوخاری
چگونه می توان مرغ سوخاری کم کالری مصرف کرد؟
کدام بخش های مرغ سوخاری، کالری بالاتری دارد؟
تاثیر کالری مرغ سوخاری در تناسب اندام را بیان نمایید.
آیا میزان نیاز کالری در بدن آقایان با بانوان متفاوت است؟
بی ام آی (bmi) چیست؟
مضرات بی ام آی بالا در تناسب اندام چیست؟
روش اندازه گیری بی ام آی و تحلیل نتایج چگونه است؟
راه حل پایین آوردن بی ام آی بالا از منظر پزشکی چیست؟
انواع جراحی های لاغری برای افراد دچار چاقی مفرط
جمع بندی
کالری چیست؟
قبل از بررسی کالری مرغ سوخاری، بایستی معنی کالری را بدانیم. همه ما بارها شنیده ایم که می گویند مثلاً کدام مواد غذایی، کالری بالایی دارد و یا مواد غذایی دیگری کالری پایینی دارد و طبیعتا برای مصرف روزانه و سلامتی و همچنین تناسب اندام ما بسیار مفید و موثر خواهد بود.
همگان می دانیم که میزان کالری، رابطهی مستقیم با تناسب اندام و سلامتی اندام های مختلف بدن ما دارد و بسیار از اهمیت بالایی برخوردار است که بدانیم مواد غذایی مختلفی که در طی روز مصرف می کنیم، چه میزان کالری دارند
و همچنین نحوه سرو غذا، از سرخ کردنی تا کباب و آب پز، چه تاثیری در میزان کالری آن مواد غذایی و در نتیجه چه تاثیری در تناسب اندام و سلامتی ما خواهد داشت. نقش مرغ سوخاری و کالری مرغ سوخاری در این بین چیست؟
پس ابتدا باید بدانیم که اصولاً کالری چیست و چه نقشی را در بدن ایفا می کند.
اصولاً کالری، یک نوع مقیاس اندازه گیری و یا واحد اندازه گیری انرژی است
باید بدانیم که اصولاً کالری، یک نوع مقیاس اندازه گیری و یا واحد اندازه گیری انرژی است که می تواند میزان و یا سطح انرژی که آن مواد غذایی برای بدن به ارمغان میآورد را مشخص کرده و به ما نشان دهد.
پس طبق همین تحقیق و تعریف، مشخص می شود از نظر علمی، زمانی که ما از کالری در مواد غذایی صحبت می کنیم، در واقع به انرژی که این مواد غذایی برای بدن ما به وجود می آورد و یا انرژی دریافتی بدن از این میزان و نوع مواد غذایی، اشاره می کنیم.
پس طبق همین تعریف، مشخص می شود مواد غذایی که امروزه آن ها را به اسم انرژی زا میشناسیم، میزان دریافتی انرژی بدن از مصرف این مواد را بالا برده و در واقع کالری بسیار بالایی دارند.
همچنین گاهاً کالری مواد غذایی به ما نشان میدهد که برای مصرف نمودن این میزان انرژی دریافتی بدن، چه میزان باید فعالیت بدنی داشته باشیم یا به اصطلاح سوخت و ساز خود را بالا ببریم تا این انرژی مصرف شده و در نتیجه به تناسب اندام و سلامتی ما آسیب نرساند.
اما اگر بخواهیم از نظر علمی و یا از نظر فیزیک در مورد کالری صحبت کنیم، باید بدانیم که کالری از نظر فیزیک به مقدار انرژی گفته میشود که بتوانیم با آن یک لیتر آب را فقط به اندازه ی دمای یک درجه سانتیگراد افزایش دهیم. به این میزان از انرژی، یک کالری گفته می شود.
فرض کنید ظرفی که می تواند یک لیتر آب را در خود حمل کند در اختیار دارید و دمای آن به طور مثال حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است
مثلاً فرض کنید ظرفی که می تواند یک لیتر آب را در خود حمل کند در اختیار دارید و دمای آن به طور مثال حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. اگر شما بخواهید این دمای آب را که ۲۰ درجه سانتیگراد است به ۲۱ درجه سانتیگراد برسانید، طبیعتاً باید از طریق گرما، به آن انرژی وارد کنید تا دمای آب بالاتر برود.
دقیقاً به میزان انرژی که برای افزایش یک درجه سانتیگراد باید به آب این ظرف وارد کنیم، از نظر فیزیک برابر با یک کالری می باشد و از این تعریف، بهتر می توان مقدار نیاز فعالیت جسمانی برای سوزاندن و یا مصرف انرژی ناشی از مواد غذایی را درک کنیم.
پس به طور کلی می توان نتیجه گرفت که طبیعتاً ما هر مواد غذایی را که مصرف می کنیم، دارای انرژی مخصوص به خود می باشد که البته نوع پخت غذا نیز میتواند در میزان این انرژی دریافتی اهمیت داشته باشد که ناشی از پیوندهای شیمیایی این غذا و انرژی ذخیره شده در ذرات این غذا می باشد
و سلول های بدن ما بعد از آن که این مواد غذایی را پالایش نمود و حذف و یا به اصطلاح عملیات گوارشی روی آن انجام می دهند، این پیوندهای شیمیایی که دارای انرژی هستند را شکسته و انرژی که از شکسته شدن این پیوندهای شیمیایی آزاد میشوند، در قالب کالری هایی که از آن مواد غذایی به ما میرسد، تعریف و شناخته خواهند شد.
چرا کالری موجود در غذا اهمیت دارد؟
طبق تعریفی که در مورد کالری داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که بدن ما برای انجام دادن فعالیت های مختلف به انرژی نیاز دارد تا بتواند آن فعالیتها را به واسطه سوخت و سازی که دارد، به انجام برساند و طبیعتاً این سوخت و ساز، انرژی زیادی را مصرف می کنند که انسان ها باید با استفاده از مواد غذایی مختلفی که در طی روز مصرف می کنند، این مقدار انرژی را به دست بیاورند.
به صورت کل، کالری معنای بد و منفی نداشته و صرفاً به میزان انرژی موجود در غذا اختصاص داده می شود و باید توجه کنیم که بدن ما انسان ها برای این که بتواند زنده و شاداب بماند، به کالری نیاز دارد و اگر این کالری و یا انرژی به بدن و سلول های بدن ما نرسد، مطمئناً عواقب بدی همانند مرگ سلولی را به همراه دارد و از این طریق میتوان نتیجه گرفت که اگر کالری نباشد، اندام های مهم و مختلف بدن مانند قلب، کلیه، ریه، مغز و غیره از کار می افتند و در نتیجه باعث مرگ انسان می شوند.
پس به طور طبیعی اگر بتوانیم در طی روز میزان مناسبی از کالری و یا انرژی را که در مواد غذایی مختلف و گوناگون ذخیره شده است، به بدن خود برسانیم، طبیعتا زندگی سالمتر و شادابتری را تجربه می کنیم.
میزان کالری به نسبت فعالیت هایی که ما در طی روز انجام می دهیم، می تواند متفاوت باشد
همچنین این نکته را نیز باید دقت داشته باشیم که میزان کالری به نسبت فعالیت هایی که ما در طی روز انجام می دهیم، می تواند متفاوت باشد. یعنی فردی که ورزشکار است و طبیعتاً فعالیت جسمانی و سوخت و ساز بالایی دارد، با فردی که فعالیت جسمانی پایینی دارد، یکسان نیستند و در نتیجه میزان کالری مورد نیاز آن ها با هم متفاوت است.
یا افرادی که دارای بیماری زمینهای خاصی می باشند، باید میزان کالری دریافتی بدن خویش را به نسبت نوع بیماری خود تنظیم نموده و در این مورد با پزشکان مجرب و متخصصی همچون دکتر سلیمی مشورت نمایند. مثلاً میزان کالری در افراد دیابتی، با توجه به نوع دیابت آن ها می تواند متفاوت باشد.
همچنین در ورزشکاران و یا مادران باردار نیز این مورد می تواند با در نظر گرفتن شرایط آن ها در هر دوره زمانی متفاوت باشد و داشتن این اطلاعات می تواند ما را برای داشتن زندگی شاداب تر و سالم تر و همچنین تناسب اندامی دلخواه، یاری نماید.
پس طبق آن چیزی که تا این قسمت از مقاله مطرح نمودیم، باید بدانیم که بالا بودن بیش از حد مقدار کالری در بدن و یا پایین بودن این میزان، میتواند نتایج و آثار مخربی را برای تناسب اندام و سلامتی بدن در پی داشته باشد و مستقیماً روی کارایی اندام های مختلف و ظاهر ما اثر منفی بگذارد.
هر آن چیزی که به صورت مناسب و میانه مصرف شود و با توجه به شرایط بدن ما باشد، میتواند برای ما سودمند ظاهر گردد
به طور طبیعی هر آن چیزی که به صورت مناسب و میانه مصرف شود و با توجه به شرایط بدن ما باشد، میتواند برای ما سودمند ظاهر گردد و اگر به صورت افراطی و یا تفریطی آن را مصرف کنیم، قطعاً برای بدن ما مشکلات جدی خواهد داشت.
مثلاً اگر در طی روز، کالری بالایی مصرف کنیم اما سوخت و ساز و فعالیت جسمانی متناسبی به نسبت کالری که مصرف کرده ایم، نداشته باشیم، قطعا دچار چاقی شده و این انرژی، ناشی از مواد غذایی در بدن ما ذخیره شده و خارج نمی گردد و در طی مدتی، به تدریج باعث چاقی، اضافه وزن و بیماری های جسمانی مختلفی همانند فشار خون و بیماری های قلب و عروق و … برای ما خواهد شد که نتیجتا مطلوب ما نخواهد بود.
حال متوجه شدیم که چرا کالری در وعده های غذایی ما از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه نوشتار کالری مرغ سوخاری، با ما همراه باشید تا در مورد تاریخچه اندازه گیری کالری نیز مطالبی را بیان نماییم.
تاریخچه اندازه گیری کالری
شاید بتوان تاریخچه اندازه گیری کالری را به طور مستقیم به علم فیزیک گره زد و دانست که جیمز ژول، اولین فردی بوده که کشف نمود که می توان هر شکلی از انرژی را به مقدار معین و برابری از گرما تبدیل نمود.
در واقع جیمز ژول را می توان اولین انسانی دانست که در حوزه ماهیت انرژی و یا کالری و تبدیل انرژی به یکدیگر، فعالیت نمود. در واقع ژول طی تحقیقات خود متوجه شده بود که می توان انواع انرژی را به یکدیگر تبدیل کرد و یا میتوان گفت که انرژی قابلیت تبدیل شدن به میزان برابری از گرما را دارد.
جیمز ژول در سال ۱۸۴۰، سه نتایج تحقیقات خود را منتشر کرد و در تحقیقات خود برای انرژی گرمایی، ضابطه و قانونی خاص ارائه داده و آن را هم نام خود یعنی ژول نامیده و می دانیم که واژه ژول در علم زیست شناسی و در نظر زیست شناسان، به نام عامیانه تر دیگری به نام کالری شناخته می شود که در واقع یک کالری برابر با ۱۸.۴ ژول می باشد.
توصیه می کنیم، جدول کامل کالری مواد غذایی را مطالعه کنید و با آنها آشنا شوید.
مرغ سوخاری چیست و عوامل تشکیل دهنده آن کدامند؟
در واقع مرغ سوخاری به نوعی خوراکی بسیار محبوب جامعه و دنیای امروز ما تلقی می شود. مرغ سوخاری به تکه های مرغی گفته می شود که با آرد سوخاری ترکیب شده و سپس در روغن سرخ کردنی با دمای بسیار زیاد سرخ می شود و آماده سرو خواهد شد. مرغ سوخاری، خوراکی بسیار لذیذ و خوشمزه ای می باشد که می توان این نوع از غذا را از غذاهای محبوب از نظر جوانان در دنیای امروز دانست.
اما باید بدانیم که هر غذای لذیذی، صرفاً سلامت و مطمئن و مفید نخواهد بود و می تواند مصرف بی رویه و افراطی آن برای ما مشکلات فراوانی را از نظر تناسب اندام و سلامتی به وجود آورد.
مرغ سوخاری به انواع مختلف از تکه های مرغ سوخاری مانند سوخاری بال مرغ، سوخاری کتف مرغ، سوخاری ران، سوخاری سینه و غیره تقسیم می شود و با آن تعریفی که در مورد انرژی موجود در ذرات مواد غذایی و پیوند شیمیایی ناشی از آن که با شکسته شدن این پیوندهای شیمیایی در روند گوارشی بدن ما، انرژی حاصل می شود، میتوان به این نتیجه رسید که قسمت های مختلف مرغ که میتوان آن را سوخاری کرد، میتواند دارای میزان کالری مختلف باشد که در ادامه در مورد آن مطالب بسیار بیشتری را توضیح خواهیم داد.
اجزای تشکیل دهنده مرغ سوخاری در فست فودها از سه عامل مهم روغن، اندام های مختلف مرغ و آرد سوخاری تشکیل می شود
به طور کل میتوان گفت که اجزای تشکیل دهنده مرغ سوخاری در فست فودها از سه عامل مهم روغن، اندام های مختلف مرغ و آرد سوخاری تشکیل می شود که هر کدام میتواند کالری متفاوتی داشته و وقتی در یک محصول جمع آوری می شود که نتیجتاً و طبیعتاً میزان کالری هر کدام از این مواد غذایی در هم تاثیر داشته و فرایندی طی خواهد شد
که به صورت کلی با جمع زدن میزان کالری هر کدام از این ماده های غذایی، میزان کالری و یا انرژی موجود در آن محصول نهایی مشخص خواهد شد و معمولاً این میزان از کالری در هر محصول میتواند با توجه به نوع پخت و پز آن و میزان کالری مواد غذایی که در تولید و پخت آن غذا استفاده میشود، متفاوت باشد
و معمولاً در بسته بندی های مواد غذایی پخته و نیمه پخته و یا نپخته میتوان میزان کالری موجود در آن محصول را به تفکیک مشاهده نمود و سپس بر طبق رژیم غذایی و میزان مصرف کالری که برای خود در نظر می گیریم و یا توسط پزشکان متخصصی همچون دکتر سلیمی برای ما تجویز شده، آن محصول مورد نیاز را انتخاب و مصرف کرد.
کالری مرغ سوخاری چقدر است؟
همان طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، مرغ سوخاری و یا کنتاکی مرغ، یکی از غذاهای بسیار محبوب فست فودی میباشد که میتواند کالری بالایی را نیز برای ما به ارمغان بیاورد.
مثلاً این غذای محبوب، به میزان اندازه ای که می توان از آن مصرف کرد، کالری متفاوتی دارد و یا بخشهای مختلف آن میتواند کالری مختلفی را برای ما به همراه داشته باشد که ما در این بخش، آن را بر حسب میزان مصرف مرغ سوخاری، بخشهای مختلف مرغ سوخاری دو تکه و یا مرغ سوخاری سه تکه، مرغ سوخاری شنسیل شده، بال سوخاری، کتف سوراخی و یا مرغ سوخاری در فر پخته شده و غیره تقسیم می کنیم.
به صورت کلی باید بدانیم که اگر بخواهیم برای کالری موجود در مرغ سوخاری بازه ای عددی در نظر بگیریم، باید بدانیم که بازه ای از حدود ۱۹۰ کالری تا ۱۳۰۰کالری (برای میزان مصرف های متفاوت که در ادامه بیان خواهیم کرد) باید در نظر بگیریم. البته میتوان گفت که این کالری از بخشهای مختلفی همانند پروتئین، کربوهیدرات و چربی نیز تشکیل شده است.
میزان کالری در مرغ سوخاری دو تکه و سه تکه:
اگر بخواهیم مقدار کالری موجود در مرغ سوخاری دو تکه را بدانیم، به این نتیجه خواهیم رسید که میزان کالری موجود در این ابعاد، برابر با ۷۵۴ تا ۱۱۳۱ کالری خواهد بود که متشکل از حدود ۸۰ گرم تا ۱۲۰ گرم پروتئین و ۸ تا ۱۳ گرم کربوهیدرات و ۱۴ تا ۶۳ گرم چربی خواهد بود.
البته با توجه به اندامی که سوخاری می شود و مواد اولیه موجود این عدد تفاوت خواهد داشت، یعنی ما برای مصرف این میزان انرژی دریافتی ناشی از خوردن دو تکه مرغ سوخاری، باید ۷۵۴ تا ۱۱۳۱ کالری و یا انرژی مصرف کرده و بسوزانیم و با فعالیت های جسمانی مختلفی این عمل را انجام دهیم و اگر چنین کنیم، این میزان انرژی در بدن ما به تدریج ذخیره شده و مشکلزا خواهد شد.
میزان کالری در بال مرغ سوخاری به صورت سه تکه متوسط:
اگر بخواهیم میزان عددی کالری موجود در بال مرغ سوخاری سه تکه متوسط را حساب کنیم، به عددی حدود ۳۹۶ کالری خواهیم رسید که متشکل از ۳۵ گرم پروتئین و ۹ گرم کربوهیدرات و همچنین ۳۰ گرم چربی خواهد بود و همه این موارد در مجموع کالری مصرفی ما از این سه تکه بال سوخاری موثر واقع خواهد بود.
پس وقتی سه تکه بال سوخاری با ابعاد متوسط مصرف می کنیم، باید ۳۹۶ کالری دریافتی را در طی روز مصرف کرده و از ذخیره بی مورد و بی دلیل آن در بدن جلوگیری نماییم.
زیرا که این انرژی و یا کالری ناشی از مواد غذایی در قالبهای مختلف کربوهیدرات، پروتئین و چربی ذخیره شده و می تواند برای ما مشکل آفرین باشد و به سلامتی و تناسب اندام ما لطمه ای جدی وارد کند.
میزان کالری شنیسل مرغ سوخاری ( فیله استریپس):
همچنین باید بدانیم که میزان کالری در انواع مختلف مرغ همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم، متفاوت می باشد.
مثلاً در شنیسل مرغ سوخاری که به صورت فیله استریپس شده است، به ازای ۱۱۰ گرم از این مدل شیسیل مرغ سوخاری باید انتظار دریافت ۲۸۰ کالری را داشته باشیم که می تواند خود متشکل از ۲۷ گرم پروتئین و ۱۴ گرم چربی و همچنین ۱۰ گرم کربوهیدرات باشد.
پس به ازای مصرف تنها ۱۱۰ گرم از شنیسل مرغ سوخاری، باید در طی روز برابر با ۲۸۰ کالری، فعالیت های جسمانی مختلف انرژی مصرف کنیم تا این میزان کالری در بدن مصرف شده و از این طریق، هم فعالیت جسمانی و شادابی مناسبی را تجربه کنیم و هم از ذخیره بی رویه این انرژی و مواد غذایی در بدن خود که می تواند مشکلات مختلفی را ایجاد کند، جلوگیری کنیم.
میزان کالری مرغ سوخاری که در فر آماده شده است:
قبلاً به این مورد نیز اشاره کردیم که نوع پخت و طبخ غذا میتواند در میزان کالری آن دخیل باشد و مجموعه کالری آن غذا را کاهش و یا افزایش دهد. زیرا در مدل های مختلف پخت و پز، از مواد غذایی مختلفی در ایجاد محصول نهایی استفاده می شود که می تواند کالری آن غذا را در مجموع افزایش و یا کاهش دهد.
البته این نکته مهم است که مثلاً میزان کالری مرغ سوخاری در دو بال با ابعاد یکسان، تقریباً مشابه هم می باشد. بسیار مهم است که ما به این مرغ و یا بال های مرغ، ما چه موادی را اضافه می کنیم و یا در چه محیطی آن را سرخ می کنیم.
آیا محیطی پر از روغن می باشد و یا با روغن کم و در داخل فر، این عمل طبخ انجام می شود؟ می بینیم که همه این موارد میتواند در کالری نهایی آن محصول مرغ سوخاری دخیل بوده باشد.
میزان کالری مرغ سوخاری در فر
در نتیجه میتوان گفت که میزان کالری مرغ سوخاری در فر با توجه به آن که شاید روغن کمتری را ما در داخل فر مصرف می کنیم، برابر با حدود ۱۹۹ کالری به ازای هر ۱۱۳ گرم از این نوع مرغ سوخاری می باشد که خود متشکل از ۳۲ گرم پروتئین و ۲۰ گرم کربوهیدرات و تنها ۴ گرم چربی و یا روغن می باشد که در مجموع توانسته است میزان کالری در این نوع از پخت و پز را در مرغ سوخاری کاهش دهد.
همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، در اندام های مختلف مرغ همانند ران و یا سینه و غیره نیز که میتوان آن را به شیوه های مختلف سوخاری کرد، انرژی های مختلفی نهفته است که این میزان به ازای چرب بودن و یا نبودن آن اندام، میزان پروتئین و کربوهیدرات های نهفته شده در آن اندام مرغ سوخاری شده و موارد دیگر می تواند مختلف باشد و باید به تمامی این موارد توجه لازم را داشته باشیم.
مضرات بالا بودن کالری مرغ سوخاری
در پاسخ به این مورد باید گفت که اصولاً مقدار کالری موجود در مواد غذایی که ما مصرف می کنیم، باعث تخریب سلامتی و یا از دست دادن تناسب اندام ما نخواهد شد و آن چیزی که در این بحث مهم و حیاتی است، آن است که بتوانیم بین فعالیت جسمانی خود و میزان کالری که مصرف می کنیم، یک تناسب و برابری را ایجاد کنیم که در این صورت می توان گفت که هر میزان کالری که ما در روز مصرف کنیم، آنچنان نمی تواند به ما صدمه بزند.
اگر در برابر آن بتوانیم فعالیت جسمانی متناسب را داشته باشیم و به اصطلاح آن کالری را بسوزانیم، می توانیم از ذخیره این انرژی در بدن خود به صورت افراطی جلوگیری نماییم.
مثلاً ورزشکار بدنسازی را در نظر بگیرید که برای تناسب اندام خود و افزایش حجم ماهیچه ها، مجبور است تا میزان مواد غذایی خویش را در طی روز افزایش داده و وعده های غذایی خود را نیز به طور طبیعی بالاتر ببرد.
اگر این ورزشکار نتواند میزان کالری و یا مقدار انرژی که در روز از مواد غذایی وارد بدن خود آزاد می کند، سوخت و ساز و فعالیت جسمانی داشته باشد، قطعاً به نتیجه ی دلخواه نخواهد رسید و به جای آن دچار چاقی و عدم تناسب اندام و مشکلات قلبی و عروقی و دیگر موارد بیماری های جسمانی خواهد شد.
میزان مصرف کالری در این انسان غیر ورزشکار، باید کاهش چشمگیری داشته باشد.
اما اگر یک انسان عادی که ورزشکار هم نیست را در نظر بگیریم، باید به این نکته بسیار توجه کنیم که میزان مصرف کالری در این انسان غیر ورزشکار، باید کاهش چشمگیری داشته باشد.
زیرا با توجه به عصر امروز که بسیار فعالیت های بدنی ما کاهش پیدا کرده است، توجه نکردن به این اصول میتواند آسیبهای مخربی برای تناسب اندام و سلامتی ما در پی داشته باشد.
حال این نکته مهم است که مرغ سوخاری، نتیجه فرایند موادی است که کالری بالایی داشته و اگر آن را به صورت بی رویه مصرف کنیم، طبیعتاً کالری بسیار بالایی وارد بدن خود کرده و یا باید فعالیت جسمانی متناسب و برابر با آن را داشته باشیم تا آن را به اصطلاح بسوزانیم و مصرف کنیم و یا باید میزان مصرف چنین مواد غذایی را در بدن خود کاهش داده و در نتیجه حتی اگر سوخت و ساز و فعالیت جسمانی کمی در طی روز داشتیم، کالری بالایی در بدن خود ذخیره نداشته باشیم که بتواند برای ما آسیب زا باشد.
در نتیجه با توجه به سبک زندگی امروزی، پیشنهاد می شود که در مصرف این مواد غذایی چرب و پر پروتئین همانند مرغ سوخاری بسیار محتاط بوده و از مصرف بی رویه آن پرهیز جدی نماییم و یا اگر آن را به صورت پیوسته و بیرویه مصرف می کنیم، بتوانیم برنامه های متناسب برای سوزاندن این میزان از کالری و یا انرژی دریافتی را برای خود اجرا کنیم تا سلامت اندام های ما به خطر نیفتد. در این راستا می توانید از مشاوره های دکتر سلیمی بهره ببرید.
چگونه می توان مرغ سوخاری کم کالری مصرف کرد؟
اگر شما هم از آن دسته افراد طرفدار بی حد و وصف مرغ سوخاری باشید، می توان راهکارهایی را به شما ارائه داد تا به وسیله آن حداقل میزان کالری دریافتی از مرغ سوخاری خود را کاهش داده و از این طریق اگر فعالیت جسمانی متناسبی ندارید، به ود سلامتی خود کمکی شایان نمایید.
همان طور که قبلاً اشاره کردیم، روش پخت مرغ سوخاری مثلاً آن که آن را در فر و با روغن کم سرخ کنیم و یا آن را در ماهیتابه با روغن فراوان، میتواند در مجموع کالری تاثیر گذار باشد و یا مواد اولیهای که ما به مرغ سوخاری خود اضافه میکنیم، حتماً می تواند در مجموعه کالری که ما از این غذا دریافت می کنیم، تاثیر شایانی داشته باشد.
لذا تاکید می شود که از اندام هایی که چربی کمتری دارند استفاده شود و در پخت و پز، از ریختن روغن فراوان پرهیز کنید و حتما سعی داشته باشید که میزان مصرف خود را در طی ماه و هفته کاهش داده و میزان فعالیت جسمانی خود را کنترل نموده و مراقب باشید. در ضمن درست کردن خانگی این خوراکی ها، بیشتر توصیه خواهد شد.
کدام بخش های مرغ سوخاری، کالری بالاتری دارد؟
همگان می دانیم که کالری، رابطه مستقیمی با پروتئین، چربی و کربوهیدرات موجود در مواد غذایی دارد و این مورد در موضوع کالری مرغ سوخاری نیز قابل توجه است.
زیرا طبیعتاً در اندام های مختلف مرغ، با آن بخش هایی که چربی بیشتری دارد و به اصطلاح چرب تر است، قطعاً کالری بیشتری نهفته شده و با مصرف آن قسمت ها و یا سوخاری کردن آن قسمت ها، کالری بیشتری در بدن ذخیره خواهد شد.
مثلاً کالری سینه مرغ با توجه به آن که سینه دارای پروتئین بالا و چربی پایین می باشد، می تواند یک انتخاب عالی برای طرفداران مرغ سوخاری که به دنبال کاهش وزن و یا دریافت کالری کمتر هستند، باشد.
اما همین میزان کالری در ران مرغ به شدت افزایش پیدا کرده و این غذای پرطرفدار، دارای چربی بیشتری می باشد و در نتیجه کالری آن بیشتر خواهد بود. یعنی اگر کالری ۱۰۰ گرم سینه مرغ را حدود 165 کالری در نظر بگیریم، این میزان کالری در ران مرغ با توجه به میزان چربی بیشتر و موارد دیگر برابر با ۲۰۹ کالری می باشد و همچنین این میزان کالری در بال مرغ حدود ۲۰۳ کالری می باشد.
البته باید توجه داشت که این اعداد، میزان کالری خالص در این اندام هاست و با توجه به مواد اولیه برای تهیه مرغ سوخاری همانند روغن و موارد دیگر، میزان کالری در مجموع در هر کدام از این موارد افزایش پیدا کرده و به ترتیب می توان سینه مرغ را دارای کمترین میزان کالری در مجموعه مرغ سوخاری و ران مرغ و بال مرغ را از بخش های دارای کالری بالاتر در مرغ سوخاری دانست.
تاثیر کالری بالای مرغ سوخاری در تناسب اندام؟
تا این بخش از مقاله، دانستیم که دریافت کالری بالا از موادی مانند مرغ سوخاری و در ازای آن ورزش نکردن و نداشتن فعالیت جسمانی متناسب با میزان کالری که مصرف می کنیم، میتواند باعث از بین رفتن سلامتی و عدم تناسب اندام ما شود.
یعنی به صورت مستقیم، کالری بالا با تناسب اندام و یا اضافه وزن و چاقی مرتبط است. زیرا هنگامی که این مقدار از کالری یا انرژی که متشکل از کربوهیدرات ها، چربی و پروتئین می باشد، در بدن ما ذخیره شده و سوزانده نشود، باعث افزایش حجم بافتها و همچنین باعث چاقی بی رویه و از دست دادن تناسب اندام و در نتیجه باعث از بین رفتن سلامتی در بدن ما خواهد شد که امری طبیعی و معمول است.
آیا میزان نیاز کالری در بدن آقایان، با بانوان متفاوت است؟
باید بدانیم که میزان نیاز کالری در بدن افراد مختلف متفاوت می باشد که بخشی از مهمترین عوامل آن همانند فعالیت جسمانی می باشد که قبلا نیز اشاره نمودیم.
اما موارد دیگر مانند بالغ و یا نابالغ بودن در انسان ها و یا مرد بودن و یا زن بودن نیز می تواند در میزان کالری مورد نیاز بدن تاثیر مهمی داشته باشد و همچنین یکی از عوامل بسیار مهم تر در این زمینه، سن انسان می باشد که با توجه به سن انسان و جنسیت وی، می توان مشخص کرد که او چه میزان کالری می تواند در روز مصرف کند. البته فعالیت جسمانی او را نیز باید در نظر گرفت.
مثلاً در افراد بالغ مانند آقایان که در سنین مختلفی همانند ۳۱ سال تا ۵۰ سال قرار دارند، مقدار کالری مورد نیاز برای یک چنین افرادی به طور متوسط و عادی حدود ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری می باشد و این رقم برای خانم ها در همین سنین، حدوداً ۲۲۰۰ کالری در روز می باشد.
پس طبق همین آمار که توسط متخصصین حوزه همانند دکتر سلیمی ارائه شده است، می توان گفت در حالت عادی میزان مورد نیاز کالری در بدن آقایان بیش از این میزان در بدن بانوان می باشد.
اعداد برای مثلاً افرادی که ورزش می کنند یا بیماری خاصی دارند و موارد این چنینی که قبلاً نیز مطرح نمودیم، متفاوت است
همچنین اعداد برای مثلاً افرادی که ورزش می کنند یا بیماری خاصی دارند و موارد این چنینی که قبلاً نیز مطرح نمودیم، متفاوت است و میتواند بیشتر و یا کمتر باشد و در صورت کلی، هر چقدر که ما فعالیت جسمانی بیشتری داشته باشیم، کالری مورد نیاز بدن خود و یا انرژی مورد نیاز بدنمان بیشتر خواهد بود و این امری طبیعی است.
البته یکی از مهمترین مواردی که می تواند ما را در تنظیم تناسب اندام یاری کند و به ما بفهماند که در حال حاضر مثلاً دچار اضافه وزن هستیم و یا دچار کمبود وزن هستیم و باید کالری بالاتری مصرف کنیم و آن میزان کالری را در بدن خود ذخیره کنیم تا به یک تناسب اندام برسیم، بحث مهم bmi می باشد که یکی از روش های ساده برای سنجش تناسب اندام و سلامتی ما با در نظر گرفتن شرایط جسمانی مخصوص ما میباشد.
ما در ادامه مبحث، قصد داریم در مورد ماهیت bmi و همچنین عوارض بی ام بالا، راه های سنجش bmi و همچنین راهکارهای پزشکی برای کاهش bmi و تناسب اندام صحبت کنیم. در این راستا نیز از تجربیات ارزشمند دکتر مهدی سلیمی بهره خواهیم گرفت. پس با ما همراه باشید.
بی ام آی چیست؟
Bmi یا همان شاخص توده بدنی، اصطلاحی در علم پزشکی است که معیار و واحدی برای اندازه گیری و همچنین سنجش چربی بدن بر اساس و نسبت قد و وزن فرد می باشد.
یعنی با این محاسبه می توان گفت که فردی که دارای قد مشخصی می باشد، می تواند تا یک میزان متناسب با قد خود دارای وزن شود و اگر چربی بدن که همان وزن او حساب می شود، بالاتر از معیار مشخص به نسبت قد او باشد، آن فرد دچار اضافه وزن است و اگر این وزن کمتر از حد نصاب باشد، آن فرد مورد نظر دچار کمبود وزن میباشد و در هر دو حالت، تناسب اندام ایده آل را ندارد.
توجه کنید که بی ام آی و یا همان شاخص توده بدنی فرد بر اساس یک فرمول ریاضی مشخص می شود که به ما می گوید که در هر متر مربع از بدن آن فرد مشخص، چه میزان وزن وجود دارد که باید توجه نمود منظور از وزن در این شاخص، چربی است و وزن ماهیچه ها در این شاخص توده بدنی و محاسبات، اندازه گیری نخواهد شد
و در نظر گرفته نمیشود که توسط متخصصین تغذیه برای هر فرد به صورت جداگانه، بررسی و تحلیل خواهد شد و به نسبت نتایج به دست آمده از bmi یا شاخص توده بدنی، پزشک متخصص برای مشخص می کند که او نیاز به رژیم غذایی و مصرف بیشتر کالری و یا حتی عمل جراحی لاغری و کاهش وزن دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله غذاهای رژیمی برای کاهش وزن را مطالعه کنید.
مضرات بی ام آی بالا در تناسب اندام چیست؟
قطعا طبق آنچه که در ادامه بیان می کنیم، اگر شاخص توده بدنی فردی بالاتر از حد نرمالش باشد، آن فرد دچار اضافه وزن و چاقی و یا حتی چاقی مفرط بوده و افرادی که دچار چنین عارضه ای شوند، قطعا دچار بیماری های مختلفی از جمله فشار خون، دیابت، بیماری های قلب و عروق، سکته های مغزی و قلبی و حتی سرطان و … خواهند شد که میت واند زندگی را با خطر جدی مواجه کند.
روش اندازه گیری بی ام آی و تحلیل نتایج چگونه است؟
باید بدانیم که فرمول کلی محاسبه bmi بسیار ساده می باشد و می توان بی ام آی را حاصل وزن فرد بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد همان فرد بر حسب متر دانست. در نتیجه عدد به دست آمده، همان شاخص توده بدنی آن فرد است.
در این مرحله، پزشکان متخصص همانند دکتر سلیمی پس از به دست آوردن شاخص توده بدنی و یا همان بی ام آی، مشخص میکنند که بر اساس اصول پزشکی، آن عدد به دست آمده در محدوده اعداد کمبود وزن و یا اضافه وزن و در نهایت چاقی قرار می گیرد و یا در حالت ایده آل و متناسب خود قرار دارد.
پس همان طورکه قبلا اشاره کردیم، bmi به نوعی نشاندهنده و معیار سنجش چربی بدن ما می باشد و افراد با دانستن این شاخص توده بدنی از چربی، می توانند برای خود برنامه ای جامع و ذهنیتی متناسب داشته باشند و نسبت برگرداندن تناسب اندام و یا حفظ آن اقدام نمایند.
کمبود وزن در شاخص توده بدنی:
به طور کلی اگر نتیجه حاصل از محاسبه bmi در بدن ما زیر ۱۸.۵ باشد، آن فرد دچار کمبود وزن است و با روش های متخصصین مجرب این حوزه همانند دکتر سلیمی، شخص تحت درمان قرار خواهد گرفت تا به شاخص توده بدنی و یا همان بی ام آی متناسب و متعادل خود برسد و از این طریق سلامتی خود را بازیابد.
حالت مناسب و متعادل در شاخص توده بدنی:
باید توجه داشته باشیم که اگر نتیجه حاصل از محاسبه شاخص توده بدنی ما توسط پزشکان متخصص و مجربی همچون دکترسلیمی بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۵ باشد، ما دارای شاخص توده بدنی مناسب و در وضعیت سالم و وزن ایده آلی به سر می بریم و باید تلاش کنیم که این وزن را در خود حفظ نموده و شاخص توده بدنی خود را در همین حالت نگه داریم.
اضافه وزن در شاخص توده بدنی:
اما اگر حاصل محاسبه شاخص توده بدنی ما بین اعداد ۲۵ تا ۲۹.۵ باشد، متاسفانه شخص دچار اضافه وزن خواهد بود و باید تحت نظر پزشکان متخصصی همچون دکتر سلیمی، برای کاهش وزن خود اقدام کند.
چاقی در شاخص توده بدنی:
همچنین اگر پزشکان متخصص، شاخص توده بدنی ما را محاسبه نموده و به عددی بالاتر از ۳۰ تا ۳۴.۹ دست یابند، یعنی ما دچار چاقی هستیم و باید به منظور رفع این مشکل، زیر نظر متخصصان این حوزه همچون دکترسلیمی اقدام نماییم.
چاقی مفرط در شاخص توده بدنی:
اما اگر شاخص توده بدنی ما و نتیجه حاصل از محاسبه آن بالای ۳۵ باشد، شخص دچار چاقی مفرط شده و از این بیماری که می تواند بیماری های مختلف جسمانی را در پی داشته باشد، رنج می برد و باید هر چه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام های لازم را تحت نظر پزشکان متخصص انجام دهد و از جراحی های مختلف لاغری استفاده نماید که مناسب ترین روش با توجه به شرایط را، متخصصان مجربی همچون دکتر سلیمی به آن ها ارائه می دهند.
هر چند باید بدانیم که این روش به صورت کلی قابل اتکا نبوده و پزشکان متخصص با دقت و جزئیات بالاتری باید این شاخص را در هر فرد به صورت مخصوص مشخص نمایند و همچنین این نکته نیز مهم است که در سنین مختلف، حالت استاندارد این شاخص توده بدنی فرق می کند و باید بدان نیز توجه نمود.
راه حل پایین آوردن بی ام آی بالا از منظر پزشکی چیست؟
پس از آن که با اهمیت شاخص توده بدنی و یا همان بی ام آی آشنا شدیم و دانستیم که این معیار سنجش وزن بدن بر اساس قد او چقدر می تواند در سلامتی و تناسب اندام ما مهم باشد، حال باید به این سوال اساسی پاسخ بدهیم که چگونه می توان اساساً بی ام آی را کاهش داد تا به حالت نرمال رسید؟ باید بدانیم در مواردی که بدن ما با بی ام آی بالایی مواجه است و اصطلاحاً ما دچار اضافه وزن و چاقی هستیم، باید راهکارهای مختلفی را برای جلوگیری از ادامه این روند و اصلاح آن در پی داشته باشیم.
یکی از بهترین نکات، آن است که همواره بدن خود را تحت نظر متخصصان این امر همچون دکتر سلیمی قرار داده و با چکاپ دائمی، از وضعیت توده چربی بدن خود آگاه شویم؛ زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
اما اگر شاخص توده بدنی ما بالاتر از حد نرمال بود، می توانیم از طریق روشهای زیر برای کاهش آن اقدام نماییم. قطعاً بهترین روش را پزشک معالج شما که در این زمینه تخصص و تجربه بالایی دارد، می تواند با توجه به وضعیت و عدد bmi شما، به شما ارائه دهد. روش های کلی که با آن می توانیم بی ام آی خود را کاهش دهیم، از قرار زیر است:
اول: داشتن رژیم غذایی اصولی و کاربردی
باید به این نکته توجه کنیم که یکی از مهم ترین راه ها برای کاهش دادن شاخص توده بدنی و ایجاد حالت نرمال و متعادل، گرفتن رژیمی با برنامه اصولی و تحت نظر پزشکان متخصص است که علاوه بر کاهش وزن، به بهبود بیماری و حفظ سلامتی بدن نیز کمک کند. لذا شما می توانید با مراجعه به متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی، از بهترین روندهای درمانی استفاده کرده و به سرعت به نتیجه دلخواه و مطلوب خود برسید.
دوم: فعالیت بدنی منظم و مناسب
همان طور که در بخش های قبلی نیز اشاره کردیم، یکی از مهم ترین عواملی که می تواند همواره شاخص توده بدنی ما را در حالت متعادل قرار دهد، میزان کالری ما و میزان سوخت و ساز ماست که برای تنظیم آن باید از یک برنامه فعالیت منظم بدنی برای استفاده بیشتر از کالری های ذخیره شده پیروی کنیم و این ورزش های مختلف، زیر نظر متخصصان این حوزه از جمله فعالیت های هوازی می تواند بسیار راهگشا باشد همانند کوهنوردی، دویدن، دوچرخه سواری، پیاده روی سریع و …
سوم: اصلاح کردن سبک زندگی خویش
قطعاً یکی از مهمترین عواملی که شاخص توده بدنی ما را بالا می برد، عدم زندگی درست و سالم می باشد و ما می توانیم با اصلاح سبک زندگی خود، به سبکی سلامت که حاوی پرهیز از نوشیدنی های الکل دار و مخرب، غذاهای سرخ شده، عادت خوردن آب بین غذا، نخوردن سالاد، مصرف نوشابه و انرژی زا و … می شود، به سلامتی خود بسیار کمک کنیم و اگر تا به حال انجام نداده ایم، از این به بعد روش خود را اصلاح نماییم و توصیه میشود در این راه، از نظر متخصصین مجرب و کارکشته ای همچون دکترسلیمی استفاده کنید تا بهترین روند درمانی را در سریعترین حالت ممکن طی نمایید.
چهارم: جلوگیری از استرس و ایجاد آرامش در خود
همگان می دانیم که افزایش استرس در موارد بسیاری، باعث چاقی و اضافه وزن می شود و اگر بتوانیم آرامش روحی برای خود ایجاد کنیم، قطعا نتیجه مطلوب تری خواهیم گرفت.
پنجم: انجام عمل های جراحی لاغری برای کاهش دادن سریع شاخص توده چربی بدن
همگان می دانیم که یکی از روش های بسیار سریع که توسط متخصصین امر سلامت و کاهش وزن به خصوص برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، به انجام می رسد، روش جراحی های لاغری است که به واسطه آن، فرد می تواند در مدت کوتاهی وزن زیادی را از دست داده و در نتیجه به کاهش شاخص توده بدنی خود از این راه کمک کند که اگر توسط پزشکان متخصص مجرب در این زمینه به انجام برسد، می تواند آثار مفیدی را نیز در بر داشته باشد.
در این زمینه شما میتوانید با مراجعه به متخصصین مجربی همچون دکترسلیمی، به بهترین روش درمانی خود پی ببرید. لازم به ذکر است که دکترسلیمی، از معتبرترین متخصصین انواع جراحی لاغری به شمار می آید. در ادامه، به صورت مختصر به انواع جراحی های لاغری می پردازیم و شما می توانید با مراجعه به متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی، از روش های جراحی متناسب با وضعیت خود مطلع شوید.
انواع جراحی های لاغری برای افراد دچار چاقی مفرط
در بسیاری از موارد به خصوص وقتی شاخص توده بدنی فردی بالاتر از حد میزان و یا در حدود عدد ۳۵ و بالاتر می باشد و فرد دچار چاقی و یا چاقی مفرط است، آن فرد نیاز به روش هایی سریع تر و کاربردی تر برای رهایی از این حجم بالای چربی بدن و در نتیجه لاغری سریع دارد که یکی از روش های موثر در این زمینه، انجام جراحی های لاغری آن هم تحت نظر متخصصین مجرب و با در نظر گرفتن دقیق شرایط بدنی فرد می باشد تا از عوارض بعدی جلوگیری نماید.
این جراحی های لاغری به انواع مختلفی تقسیم می شوند که ما به چند مورد از مشهورترین این جراحی ها اشاره خواهیم نمود و شما میتوانید با مراجعه به متخصصین مجرب این زمینه همچون دکتر سلیمی، از بهترین روش جراحی لاغری با در نظر گرفتن شرایط خود آگاه شده و زیر نظر متخصصین مجرب این زمینه برای کاهش وزن و کاهش توده بدنی خود اقدام لازم را انجام دهید.
قطعاً روش های جراحی لاغری و هر روش دیگری، بسیار موضوع مهم و حیاتی می باشد که باید زیر نظر متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی و با در نظر گرفتن شرایط بیمار به انجام برسد تا بهترین نتیجه را برای فرد به ارمغان بیاورد و به سلامتی فرد کمک بسیار شایانی نماید.
از جمله مهم ترین جراحی های لاغری، به شرح زیر است:
- جراحی بای پس معده
- جراحی اسلیو معده ( لطفا از پست قلیون کشیدن بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.)
- جراحی لاپاراسکوپی باندینگ شکمی قابل تنظیم
- جراحی بای پس روده
- جراحی پلیکاسیون معده
- و روش های دیگری که با مراجعه به متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی می توانید از آن مطلع شوید.
جمع بندی
در این مقاله جامع، با اهمیت کالری در بدن انسان آشنا شدیم و دانستیم که کالری موجود در مرغ سوخاری به چه اندازه ای می باشد و این میزان کالری در چه صورتی برایمان آسیب زا و در چه زمانی سودمند خواهد بود
و پس از بررسی این مقوله، به رابطه کالری با شاخص توده بدنی پرداختیم و دانستیم که بالا بودن آن، عوارض خطرناکی دارد و همچنین درادامه به روش های مختلفی که برای متعادل سازی و کاهش توده بدنی وجود دارد، اشاره کردیم و دانستیم که یکی از روش های سریع آن، انجام جراحی های دقیق لاغری، البته تحت نظر متخصصین مجرب این امرهمچون دکتر سلیمی و با در نظر گرفتن شرایط جسمانی خود می باشد.
در پایان توصیه می کنیم، کالری تخم مرغ نیز مطالعه نمایید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0