چاقی ناشی از استرس

چاقی ناشی از استرس

چاقی ناشی از استرس
چاقی ناشی از استرس

در این مقاله به بررسی موضوع چاقی ناشی از استرس می پردازیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چاقی ناشی از استرس می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

چاقی ناشی از استرس به گونه ای عمل می کند که فرد، خوراکی های بسیاری می خورد بدون آن که طعم و مزه آن را حس کند.

به طور کلی استرس نیز خود موجب تند غذا خوردن می شود و این در حالی است که فرد اصولاً مزه غذا را حس نخواهد کرد.

چاقی ناشی از استرس زمانی رخ می دهد که افراد در پاسخ به استرس، بیش از حد غذا می خورند، به خصوص غذاهای پر کالری و چربی بالا. همچنین استرس می تواند باعث اختلال در خواب شود که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

 

همچنین بین این چاقی و چاقی عصبی تفاوت هایی نیز وجود دارد.

به طور مثال فرد گاهی اوقات تازه یکی از وعده های اصلی را خورده است ولی باز هم احساس گرسنگی در خود دارد و می خواهد انواع خوراکی های شیرین و خوشمزه و یا غذاهای شور و سرخ کردنی را میل کند. این روند به گونه ای است که فرد پس از مدتی وزنش به طور عجیبی بالا می رود.

مقدمه

چاقی ناشی از استرس
چاقی ناشی از استرس

این روند را چاقی ناشی از استرس می شناسم و باید بگوییم که به طور کلی تاثیری که استرس در چاقی دارد، به هیچ عنوان نادیده گرفتنی نیست.

در این مقاله سعی داریم که موضوع چاقی ناشی از استرس را به طور کلی مورد بررسی قرار دهیم. در این راستا می توانید از تجربیات دکتر سلیمی بهره مند شوید.

اینفوگرافیک چاقی ناشی از استرس

اینفوگرافیک چاقی ناشی از استرس
اینفوگرافیک چاقی ناشی از استرس

دکتر سلیمی، بهترین و معتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی و برترین پزشک در این زمینه شناخته می شوند. در ادامه مقاله، سعی داریم که در ابتدا چاقی ناشی از استرس را مورد بررسی قرار دهیم، سپس به سوالات گوناگونی در این زمینه پاسخ دهیم. ما را دنبال نمایید.

دلایل چاقی ناشی از استرس

استرس باعث تسریع در غذا خوردن می شود با اینکه فرد اصلا طعم و مزه غذا را حس نمی کند. ممکن است فرد وعده های اصلی غذا را خورده باشد اما بدلیل استرس احساس گرسنگی دارد.

بیشتر افرادی که استرس دارند به غذاهای شور و سرخ شده و شیرینی جات میل بیشتری دارد.

که به این موضوع چاقی ناشی از استرس می گویند.

عناوین مقاله:

چاقی چیست؟

استرس به چه معناست؟

چاقی ناشی از استرس چیست؟

ارتباط استرس و چاقی از نظر بیولوژیک به چه صورت است؟

تاثیرات استرس روی چاقی به چه شکل می باشد؟

چگونه استرس و چاقی ناشی از آن را کنترل کنیم؟

جمع بندی

 

چاقی چیست؟

اضافه وزن و چاقی در دنیای امروزی یک مشکل کاملاً جدی می باشد که به طور کلی سلامت جهانی را به خطر انداخته است. در طی سال های اخیر، اضافه وزن و چاقی بیش از حد مجاز جهانی افزایش پیدا کرده است.

چاقی؛ حتی خیلی بیشتر از لاغری در میان افراد رواج پیدا کرده است و همچنین در پی آن مشکلات بسیاری را برای افراد به همراه داشته است.

یکی از علت های مرگ و میر در عصر جدید را می توان چاقی دانست. چاقی و اضافه وزن قابل پیشگیری است اما افراد در این راه سهل انگاری های بسیاری می کنند.

اضافه وزن را باید یک بیماری نسبتاً خطرناک دانست به طوری که در اثر تجمع بیش از اندازه چربی ها، بدن توانایی این را دارد که درگیر انواع بیماری های خطرناک شود. به همین دلیل است که باید برای یافتن علت چاقی و اضافه وزن و همچنین درمان آن تلاش های زیادی انجام داد.

چاقی چیست؟
چاقی چیست؟

چاقی و اضافه وزن می تواند دلایل بسیار زیاد و متفاوتی را داشته باشد. چرا که بسیاری از عوامل مانند شرایط بدنی، محیط و سبک زندگی بد توانایی این را دارند که روی عارضه چاقی افراد تا حدود بسیار زیادی تاثیر بگذارند.

یکی از روش های درمانی که برای رفع معضل چاقی به کار می برند، انجام جراحی چاقی است که در حال حاضر به شما توصیه می کنیم که چنانچه می خواهید جراحی چاقی انجام دهید، به پزشک متخصص و با تجربه ای مانند دکتر سلیمی مراجعه فرمایید.

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در مشهد دیدن کنید.

استرس به چه معناست؟

در این بخش از مقاله ابتدا به تعریف لغوی و به طور کلی معنای استرس خواهیم پرداخت، پس از آن در رابطه با چاقی ناشی از استرس سخن خواهیم گفت.

در تعریف استرس باید گفت که نوعی احساس تنش عاطفی یا جسمی به حساب می آید که افراد بسیاری را درگیر خود کرده است.

این عارضه هنگامی پدید می آید که فرد دچار اختلالات فکری و هر نوع درگیری فکری دیگر شده باشد. این شرایط نیز خود موجب بروز انواع معضلات روحی مانند ناامیدی، یأس، عصبانیت و … در اشخاص می شود.

استرس را باید به نوعی زبان یا واکنش بدن دانست که در طی این فرآیند، بدن فرد را متوجه این می کند که آیا در رابطه با این چالش یا تقاضا احساس توانمندی می کند یا به نوعی خود را ضعیف می داند.

استرس نیز همیشه منفی نیست و در برخی از لحظات حساس به شکلی مثبت محسوب می شود. در رابطه با استرس می توان گفت که حسی است که همه افراد آن را در شرایط مختلف تجربه کرده اند مانند زمانی که صبح خواب می مانیم و دیر به محل کار خود می رسیم.

استرس را باید بخشی کاملاً طبیعی از زندگی دانست که هیچ راه فراری برای روبرو نشدن با آن وجود نخواهد داشت.

به طور کلی باید گفت که استرس همیشه بد نیست و در مواقعی نیز بسیار مثبت و کارآمد است. در رابطه با چاقی ناشی از استرس باید گفت که اگر افراد دچار این معضل شده اند و طبق گفته پزشک خود نیاز به عمل جراحی دارند، بهتر است به پزشک با تجربه ای در این زمینه مانند دکتر سلیمی مراجعه فرمایند.

استرس به چه معناست؟
استرس به چه معناست؟

چاقی ناشی از استرس چیست؟

به طور کلی باید دانست که برخی از واکنش ها جنبه فیزیولوژیک با خود به همراه می آورند. برای اینک ه بتوانیم مفهوم کلی این موضوع را بیان کنیم، باید بگوییم که این موضوع بدان معناست که به عنوان مثال فرد زمانی که

دچار استرس می شود، مدام به دستشویی می رود یا بالعکس یعنی امکان این نیز هست که شخص دچار یبوست نیز شده باشد و حتی در برخی از افراد مشاهده شده است که در زمان استرس خود بیش از حد معمول می خوابند.

چاقی ناشی از استرس چیست؟
چاقی ناشی از استرس چیست؟

در رابطه با استرس و چاقی باید بگوییم که استرس یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد چاقی است. چرا که عادت به خوردن هنگامی که فرد دچار اضطراب و استرس می شود، بیشتر می شود و همچنین ولع به غذا خوردن در او نیز بسیار زیادتر می شود.

در این هنگام یعنی همان زمانی که شخص با اضطراب و ولع غذای زیاد مصرف می کند، هیچ نوع توجهی به اندازه و مقدار غذا ندارد.

باید گفت که این روند تا هنگامی ادامه پیدا می کند که فرد به ریزه خواری و مصرف انواع تنقلات روی بیاورد. طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، افراد برای رهایی از استرس و تنش، کالری بالایی را به بدن می رسانند.

با بالا رفتن وزن فرد، استرس و اضطراب نیز تا حدود بسیاری بیشتر می شود

باید دانست که این روند به مرور زمان اضافه وزن و چاقی مفرط را در پیش خواهد داشت. البته این نکته را نیز باید ذکر کرد که با بالا رفتن وزن فرد، استرس و اضطراب نیز تا حدود بسیاری بیشتر می شود چرا که فرد میانه چرخه معیوب خلاص شدن از استرس با غذا خوردن و پس از آن افزایش وزن ناشی از غذا خوردن زیاد قرار می گیرد.

این نکته نیز توسط پزشکان تایید شده است که استرس یکی از لازمه ها در طول زندگی محسوب می شود و هیچ فردی قادر به حذف کامل آن از زندگی نخواهد بود،

اما استرس در صورتی برای فرد مشکل زا می شود که بیشتر از حد معمول خود باشد و بتواند بدن را از حالت تعادل خود تا حدود بسیار زیادی خارج کند و  در این صورت است که استرس موجب این می شود که فرد به انواع عارضه ها دچار شده و همچنین بدن از حالت مطلوب خود خارج شود.

چنانچه شما نیز دچار چاقی مفرط یا همان چاقی ناشی از استرس شده اید، به شما توصیه می شود که برای درمان خود به دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکان در این زمینه مراجعه فرمایید.

ارتباط استرس و چاقی از نظر بیولوژیکی به چه صورت است؟

در این قسمت از مقاله ابتدا به ارتباط میان استرس و چاقی از نظر بیولوژیکی خواهیم پرداخت و پس از آن موارد دیگر چاقی ناشی از استرس را بیان خواهیم کرد.

هنگامی که فرد از طریق بالا رفتن استرس به پرخوری روی می آورد، برخی تغییرات در سطح هورمون های او ایجاد می شود که این تغییرات امکان دارد جزو موارد زیر باشند.

ارتباط استرس و چاقی از نظر بیولوژیکی به چه صورت است؟
ارتباط استرس و چاقی از نظر بیولوژیکی به چه صورت است؟

پیشنهاد می کنیم از پست آیا استرس باعث لاغری میشود دیدن کنید.

هورمون کورتیزول:

در ابتدا به معرفی این هورمون خواهیم پرداخت. باید دانست که این هورمون در صدد بالا رفتن استرس در بدن ترشح می شود.

کورتیزول به نوعی نقش مدیریت ذخایر چربی و متابولیسم را در بدن دارد. همچنین باید دانست که این هورمون در افزایش اشتها تاثیر بسیار زیادی را دارا است و می تواند باعث این شود که فرد هوس خوراکی های شیرین و همچنین چربی را بکند.

هورمون سروتونین:

پس از آن که استرس ایجاد می شود، در برخی از افراد روی آوردن به انواع غذاها و خوراکی ها و مصرف بیشتر از میزان لازم مشاهده می شود.

در نتیجه مواد غذایی مصرفی، کربوهیدرات های بیشتر از حد نیاز به بدن می رساند و در پی این فرایند، سروتونین بیشتری در بدن نیز ترشح خواهد شد.

البته این نکته را نیز باید ذکر کرد که مصرف کربوهیدرات بیشتر در طول مدت زمان، علاوه بر این که چاقی مفرط را به همراه دارد و بدن را دچار انواع بیماری ها می کند، به مرور زمان کمی به یک عادت در فرد تبدیل خواهد شد که کنار گذاشتن آن تا حدود بسیار زیادی سخت می باشد.

هورمون نوروپپتید :

در هورمون نوروپپتید Y ترس و اضطراب به  وجود آمده از طریق سلول های عصبی بدن آزاد شده و در بدن شروع به فعالیت می کنند.

در پی آزاد شدن این نوروپپتید، باید گفت که تجمع چربی در بدن افراد تا حدود بسیاری افزایش پیدا می کند. البته باید گفت که در افرادی که از رژیم های پر قند و یا پر چربی استفاده می کنند، باید این موضوع را بدانند که این هورمون پیچیده بیشتر از حد معمول در بدن این افراد رها خواهد شد.

عوارض چاقی ناشی از استرس چیست؟

همان طور که تاکنون همه ما از منابع مختلفی در رابطه با عارضه اضافه وزن و چاقی شنیده ایم، این معضل بزرگ تا حدود بسیار زیادی بدن را درگیر خود کرده و به انواع بیماری ها مبتلا می کند. برای کسب آگاهی بیشتر می توانید به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.

داشتن اضافه وزن تاثیر قابل توجهی بر میزان اضطراب و استرس در فرد می گذارد و پس از آن باید گفت که سلامت فرد از این معضل بسیار آسیب می بیند.

طبق مطالعه ای که توسط دانشمندان در سال ۲۰۰۸ روی مردانی که اضطراب و استرس زیاد داشتند انجام شد، مردان چاق بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به سندروم سوخت و ساز بودند.

باید گفت که داشتن این اختلال به نوعی یک هشدار جدی محسوب می شود چرا که برای احتمال ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری های قلبی و عروقی تا حد بسیار زیادی معرف به حساب می آید. در برخی از موارد نیز ممکن است اضطراب از وجود برخی از بیماری ها در فرد نشات بگیرد.

اگر می خواهید درباره دیابت بدانید، مقالات زیر را مطالعه کنید:

عوارض چاقی ناشی از استرس چیست؟
عوارض چاقی ناشی از استرس چیست؟

می توان به بیماری دیابت، انواع بیماری های قلبی، مشکلات جنسی، مشکلات تنفسی و مشکلات ریوی، درد عضلات و مفاصل و … اشاره داشت که همه این بیماری ها با اضافه وزن و چاقی مفرط در ارتباط هستند.

اگر شما نیز به دنبال درمان چاقی و اضافه وزن خود می گردید، به شما پیشنهاد می کنیم که به دکتر سلیمی یکی از بهترین متخصصان در این زمینه مراجعه فرمایید.

به چه علت افراد، دچار چاقی ناشی از استرس می شوند؟

نکته جالبی که در رابطه با استرس وجود دارد این است که اضطراب و استرس، سوخت و ساز بدن فرد را به میزان اندکی افزایش خواهند داد و مسلما این موضوع باید باعث کاهش وزن در افراد شود و نه افزایش آن را در پی داشته باشد.

استرس یا همان اضطراب به گونه ای عمل می کند که انگار بدن در حالت آماده باش و یا در حالت پرواز نگه داشته شده است تا در صورت بروز خطرات احتمالی فرار کرده و یا شروع به جنگیدن کند.

در علم پزشکی این مسئله از لحاظ تئوری استرس شما را تا حدودی افزایش داده و ذخایر انرژی بدن شما را می سوزاند

به چه علت افراد، دچار چاقی ناشی از استرس می شوند؟
به چه علت افراد، دچار چاقی ناشی از استرس می شوند؟

اما نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که همه می دانیم این طور که طبق تئوری به نظر می رسد، اضطراب و یا همان استرس به کاهش وزن کمکی نمی کند چرا که اگر این طور بود، افرادی که دچار معضل چاقی شده بودند، به سرعت اضافه وزن خود را از دست می

دادند و به وزن مناسب خود می رسیدند. بنا بر همین توضیحات داده شده، با کمک دکتر سلیمی؛ در رابطه با چاقی ناشی از استرس می توان مواردی را به شرح زیر بیان کرد.

 ترشح هورمون کورتیزول:

هورمون کورتیزول که افراد آن را با نام دیگر هورمون استرس نیز می شناسند، در زمانی که فرد به استرس و اضطراب دچار شده است، به میزان قابل توجهی در بدن ترشح می شود که این هورمون یا همان هورمون استرس موجب ذخیره شدن چربی در شکم و در پی آن افزایش وزن تا حدود بسیاری می شود.

هرچه فرد در مدت زمان بیشتری دچار استرس باشد، باید بداند که چاقی ناشی از اضطراب و استرس درون او نیز به طور چشمگیری اضافه خواهد شد و افزایش پیدا می کند.

 تغییر و تحولات گوارشی:

باید دانست که استرس و اضطراب، به شدت بر گوارش افراد تاثیر می گذارند و توانایی آن را دارند که گوارش را کند کرده و یا به طور کامل تغییر دهند.

امکان این هست که گوارش کند ناشی از استرس به خصوص در بلند مدت به افزایش وزن کمک بسیاری کند. در رابطه با بی تحرکی به طور کلی باید دانست که استرس و اضطراب باعث خستگی و کمبود انرژی در بدن افراد می شود. حرکاتی که افراد انجام می دهند، در بدن شروع به سوزاندن کالری می کند.

پس با این وجود باید دانست زمانی که فرد در حرکت نیست، بدن توانایی سوزاندن کالری چندانی را ندارد. افزایش وزن به طور کلی به دلیل نسبت کالری دریافتی و همچنین کالری مصرفی ایجاد می شود.

پس فرد باید برای تناسب اندام و کنترل وزن خود حرکات کافی را انجام دهد تا بتواند این نسبت را تا حدود بسیاری کم کند. چرا که اگر به این موضوع توجهی نداشته باشد، بدن شروع به افزایش وزن می کند.

 درمان های مربوط به استرس:

بسیاری از داروهای مربوط به کاهش اضطراب و استرس که افراد مصرف می کنند، باعث افزایش وزن در بدن می شود.

در رابطه با این موضوع اگر بخواهیم مثال بیاوریم، می توان به انواعی از  قرص ها مانند قرص زاناکس اشاره داشت که این نوع از قرص ها مستقیماً با افزایش وزن فرد ارتباط دارند

و همچنین هر افسردگی که باعث خستگی می شود، موجب این نیز می شود که فرد به بی تحرکی روی آورد و بی تحرکی نیز خود یکی از عوامل اصلی چاقی می باشد.

غذا خوردن زیاد به عنوان سلاحی برای مقابله با استرس:

این تفکر که بسیاری از مردم دارند و فکر می کنند که خوردن غذای زیاد توانایی این را دارد که با استرس و اضطراب آن ها مقابله کند، باید بگوییم که تفکری کاملا اشتباه است.

در رابطه با دلیل این موضوع باید گفت که خوردن غذا موجب آزاد شدن انتقال دهنده های عصبی می شود که این انتقال دهنده ها موجب ایجاد احساس مثبت در برخی از افراد در مواقع مختلف می شود و در نتیجه این تفکر اشتباه در میان آن ها رایج می شود که غذا خوردن را همچون سلاحی برای مقابله با اضطراب بدانند.

اما باید گفت که افراد هر چه بیشتر بخورند، چاقی ناشی از استرس آن ها نیز بیشتر خواهد شد و این موضوع اصولا راه حل درستی برای مقابله با استرس و اضطراب نمی باشد.

نکته دیگری که باید به خاطر داشته باشید این است که اضطراب و چاقی، توانایی این را دارند که به طور مستقل نیز پیشرفت کند و یا دلیل مشترکی داشته باشند.

بی تحرکی

بی تحرکی در واقع یکی از عوامل مهم افزایش چشمگیر در علائم اضطراب و اضافه وزن می باشد. علاوه بر آن موضوع دیگری که باید مطرح کرد، تغذیه ضعیف می باشد که در موارد ذکر شده در بالا هم هست، که توانایی این را دارند که به صورت همزمان به وجود آمده و فرد را درگیر خود کند.

مورد دیگری که در کنار تمام مسائل ذکر شده باید در نظر گرفته شود، مسئله اعتماد به نفس و خودباوری در افراد است.

بسیاری از افرادی که درگیر اضافه وزن و چاقی شده اند، نگرانی شان در رابطه با ظاهر و سلامتی خود، استرس را در این افراد بالا برده است. متابولیسم هم در این زمان شروع به تشکیل اختلالات استرس زایی مانند حملات پانیک می کند که این موضوع شروع به کند کردن واکنش ها در بدن نیز می شود.

تمام موارد ذکر شده رابطه میان چاقی و استرس هستند و این موضوع به نحوی به ما می فهماند که شناسایی علت و معلول چاقی ناشی از استرس، سخت و در مواردی غیر قابل تشخیص می باشد. در این رابطه به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.

در رابطه با چاقی ناشی از استرس، بانوان بیشتر در معرض خطر قرار دارند یا آقایان؟

در رابطه با این موضوع که آیا بانوان بیشتر در معرض معضل چاقی ناشی از استرس قرار دارند یا آقایان؛ باید گفت که نتایج ارائه شده از تحقیقات انجام شده در مورد استرس مزمن نشاندهنده این موضوع می باشد که تجربه استرس و اضطراب همزمان، توانایی این را دارد که با کاهش سرعت متابولیسم در بدن یا همان سوخت و ساز بدنی در بانوان همراه باشد.

به عنوان مثال در طی تحقیقاتی که توسط دانشمندان در سال ۲۰۱۵ در آمریکا صورت گرفت، نتایج نشاندهنده این بود که بانوانی که تحت فشار و استرس زندگی خود را می گذرانند، نسبت به بانوانی که به چنین وضعیتی دچار نیستند، روزانه حداقل ۱۰۰۴ کالری کمتر می سوزاند.

در رابطه با چاقی ناشی از استرس، بانوان بیشتر در معرض خطر قرار دارند یا آقایان؟
در رابطه با چاقی ناشی از استرس، بانوان بیشتر در معرض خطر قرار دارند یا آقایان؟

اما مورد دیگری که علاوه بر سوخت و ساز بدن مهم است، سطح انسولین بدن می باشد که باید دانست سطح انسولین بدن بانوان در پی این موضوع نیز افزایش چشمگیری پیدا می کند که این امر به خودی خود موجب ذخیره بیشتر چربی ها در قسمت های مختلف بدن می شود.

در رابطه با بانوانی که تحت فشار عصبی اکسیداسیون هستند، نباید گفت که چربی کمتری دارند

همچنین در رابطه با بانوانی که تحت فشار عصبی اکسیداسیون هستند، نباید گفت که چربی کمتری دارند. این بدان معنی است که مولکول های بزرگ چربی توانایی این را ندارد که به مولکول های کوچکتری تبدیل شود و به عنوان سوخت مورد استفاده قرار بگیرند و در پی این فرایند باید گفت که این مولکول های چربی در بدن تجمع پیدا کرده و باعث چاقی خواهد شد.

با این موارد ذکر شده و تفاسیر به دست آمده می توان گفت که احتمالاً بانوان در شرایط استرس زای بیشتر در معرض خطر چاقی ناشی از استرس قرار دارند.

چنانچه شما نیز دچار چاقی ناشی از استرس یا اضافه وزن مفرط شده اید، برای درمان خود به شما توصیه می کنیم که به دکتر سلیمی یکی از متخصصین با تجربه در این زمینه مراجعه کنید و هر چه سریعتر برای درمان خود و رهایی یافتن از این معضل اقدام نمایید.

چگونه چاقی ناشی از استرس را کنترل کنیم؟

با توجه به این که در رابطه با چاقی ناشی از استرس اطلاعات کافی را به دست آوردیم، در این بخش از مقاله می خواهیم در رابطه با راهکارهای مقابله با چاقی ناشی از استرس صحبت کنیم.

با توجه به این که این معضل امروزه افراد بسیاری را درگیر خود کرده است، می توان با استفاده از برخی راهکارها و عمل به توصیه های متخصصین در رابطه با این مشکل، سیکل معیوب چاقی ناشی از استرس  را در هم شکست و به وزن مطلوب خود دست یافت. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم داشت.

چگونه چاقی ناشی از استرس را کنترل کنیم؟
چگونه چاقی ناشی از استرس را کنترل کنیم؟

 واقع بینانه به معضل چاقی ناشی از استرس نگاه کنید

بهتر است برای از بین بردن اضافه وزن خود فقط تاثیر استرس بر چاقی را مقصر ندانید. شما باید سعی کنید که انتظارات و باورهای خود را نسبت به خود به شکلی واقع بینانه و در حد انتظار پیش ببرید و چنین مواردی نباید باعث جلوگیری از تلاش شما برای کاهش وزن شود و با پشتکار خود، تمام موانع را کنار بزنید تا به وزن مطلوب دست یابید.

سلول های عصبی شما که پیام ها را به مغز انتقال می دهند، وقتی کار جدیدی شروع به انجام باشد، از مسیر جدیدی پیام را به مغز ارسال می کنند که البته در صورت تکرار، آن مسیر ایجاد شده قطور خواهد شد تا حدودی که این موضوع را به یک عادت در فرد تبدیل کند.

در صورتی که مسیر عصبی به صورتی باشد که در مواقع استرس زا خوراکی و غذای بسیار میل کنید، این موضوع به عادتی تبدیل خواهد شد که پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، معضل و مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت.

پس سعی کنید که به مرور زمان عادت خود را تغییر دهید. برای این که بتوانیم در رابطه با این عادت های ایجاد شده تغییر ایجاد کنید، به زمان و صبر نیاز دارید. وقتی عادتی را کنار می گذارید، مسیر سلول های پیام رسان ضعیف تر خواهد شد ولی به هیچ وجه از بین نمی روند

باید یاد بگیرید که برای کنترل استرس از راهکارهای مناسب استفاده کنید و در پی ایجاد مسیر جدیدی باشید. می توانید از دکتر سلیمی کمک بگیرید.

عادات نادرست خود را ترک کرده و به زندگی سالم عادت کنید

تعادل را میان کالری مصرفی و همچنین کالری دریافتی برقرار کنید. چندین راه برای کاهش وزن وجود دارد. نکته اصلی که باید بدانید این است که وزن شما وابسته به تعداد کالری هایی است که در طول روز به دست می آورید

و همچنین تعداد کالری هایی که در طول روز مصرف می کنید. هدف از این موضوع این است که عدد دوم بیشتر باشد یعنی کاهش جذب کالری و افزایش سوزاندن کالری های دریافتی.

البته در حقیقت باید گفت که کاری بیش از این از افراد ساخته نیست ولی اگر همین کار را به درستی انجام دهند، توانایی این را پیدا می کنند که به نتیجه مطلوب و دلخواه دست یابند.

ترفندهایی وجود دارد که توجه به آن ها توانایی این را به فرد می دهد که متابولیسم را بهبود بخشد مانند کوچک کردن وعده های غذایی در طول روز. البته که بیش از این نمی توان انجام داد.

باید گفت که خوردن غذاهای سالم تر هم تا حدودی کمک به کاهش وزن می کند ولی در مقابل، توانایی این را دارد که نقش زیادی در سلامتی و کاهش اضطراب در افراد ایجاد کند، پس این رژیم های لحظه ای را کنار بگذارید.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و این که تمامی افراد می توانند از اینترنت بهره بگیرند، بهتر است به رژیم های لحظه ای اعتماد نکنید.

رژیم هایی که به شما می گویند تنها با یک سری از خوراکی های خاص یا بعضی رفتارهای عجیب رژیمی می تواند کاهش وزن چشمگیری را داشته باشید و یا فقط با مصرف یک ماده غذایی می توانید به وزن دلخواه خود دست یابید، در واقع باید دانست که هیچ کدام از این رژیم ها معتبر نبوده و مطمئن باشید که به سلامتی شما آسیب های فراوانی خواهند رساند.

رژیم های لحظه ای معمولاً باعث کاهش وزن سریع می شود

اما می توان گفت که رژیم های لحظه ای معمولاً باعث کاهش وزن سریع می شود که البته بازگشت وزن نیز در این نوع از رژیم ها بسیار سریع خواهد بود. در این راستا، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

در این نوع از رژیم ها کاهش وزن از گرسنگی نشأت خواهد گرفت.

وقتی که روزه آبمیوه یا رژیم مرکبات می گیرید و یا از هر کدام از آن رژیم های کوتاه مدت توصیه شده در فضای مجازی را دنبال کرده و انجام می دهید، فقط و فقط خود را گرسنه و طالب کالری می کنید، در چنین صورتی است که کاهش وزن شما شبیه به نتیجه خوردن غذای کمتر می باشد.

با وجود تمام موارد ذکر شده؛ گرسنه نگه داشتن، خود عوارض بسیار خطرناکی را به دنبال دارد. اولاً ممکن است که بدن سرعت متابولیسم را تا حدود بسیاری کم کند که مطمئن شود تا وعده غذایی بعدی کالری دارید.

در این صورت زمانی که دوباره تغذیه نرمال و عادی خودتان را از سر می گیرید، احتمال دارد افزایش وزن سریع تری نسبت به قبل از رژیم کوتاه مدت خود داشته باشید.

مورد دوم این است که زمانی که بدن شما گرسنه و نیازمند کالری و یا مواد مغذی شده است، اضطرابتان تا حدود بسیار زیادی افزایش پیدا می کند.

گرسنگی استرس زیادی را به سلامت مغز وارد می کند و در نتیجه آن به استراحت بیشتری نیاز پیدا کرده و آن را ایجاد می کند.

بنا بر همین رژیم های لحظه ای و کوتاه مدت، ممکن است تا حدودی باعث بدتر شدن اوضاع بدنی فرد شود. کاهش دریافت جذب کالری و همچنین خوردن غذاهای سالم تر، گزینه های بهتری می باشند اما گرسنه نگه داشتن خود و یا محدود کردن خود به یک نوع ماده غذایی، معمولاً پیامدهای جدی و بلند مدتی را به همراه داشته است.

ورزش را در اولویت قرار دهید

انجام ورزش نه تنها توانایی این را دارد که میزان وزن شما را در حد معقول نگه دارد، بلکه در کاهش استرس نیز به میزان بسیار زیادی موفق و موثر عمل می کند.

در حقیقت می توان گفت که ورزش کردن می تواند با هدف قرار دادن ریشه چاقی شما یا همان کاهش استرس، کمک زیادی به پیشگیری از اضافه وزن در افراد داشته باشد.

به همین علت است که دکتر سلیمی توصیه اکید می نماید تلاش کنید و ورزش کردن را در برنامه روزانه خود حتی برای مدت زمان کمی هم که شده است بگنجانید و آن را به یک نوع از فعالیت های روتین و روزانه خود تبدیل کنید.

انجام تمرینات ورزشی به افراد کمک می کند تا به طور همزمان با هر دو نوع بیماری خود یعنی همان چاقی و استرس مبارزه کنند.

به همین علت است که هم برای چاقی های سرچشمه گرفته از استرس و یا به طور کلی چاقی توصیه می شود که حتماً تمرینات ورزشی را انجام دهید و به نوعی ورزش را در امور خود در اولویت اول قرار دهید.

همچنین نکته ای که باید ذکر کرد این است که نوع ورزشی که انتخاب می کنید، اهمیت زیادی ندارد. آن چیزی که در این موضوع حائز اهمیت است، تداوم داشتن در انجام تمرینات می باشد.

ورزش را در اولویت قرار دهید
ورزش را در اولویت قرار دهید

غذاهای سالم مصرف کنید

برای اینک ه بتوانند استرس خود را تا حد بسیار زیادی کم کنید، به شما توصیه می شود که کربوهیدرات ها و چربی هایی که بیش از حد نیاز بدن است را از منوی غذایی خود تا حد امکان حذف کنید.

در واقع تحقیقاتی که توسط دانشمندان در این رابطه انجام شده است، نشاندهنده این موضوع است که مصرف غذاهای سالم و راحت هضم، توانایی این را دارد که حالت هضم دستگاه گوارش شما را تا حدود بسیار زیادی بهبود بخشد.

غذاهای سالم مصرف کنید
غذاهای سالم مصرف کنید

غذاهایی مثل ذرت بو داده یا سبزیجات از مواردی هستند که توانایی این را دارا می باشند که استرس شما را تا حدودی کاهش دهند و دستگاه گوارش را تقویت نمایند.

برای این که از مصرف غذاهای خود بتواند اطمینان کامل حاصل کنید، بهتر است یخچال خود را با چنین موادی پر کنید تا کم کم بتوانید خود و بدنتان را به این نوع از مواد خوراکی عادت دهید.

آب بیشتری مصرف کنید

بسیاری از افراد، تشنگی و گرسنگی را اشتباه می گیرند. به همین سبب گرفتن  این اشتباه ساده توانایی این را دارد که باعث مصرف کالری بیشتر و در نهایت چاقی و اضافه وزن در فرد شود.

به همین علت قبل از این که به سراغ مصرف غذا و خوراکی ها بروید، به شما توصیه می کنیم تا به مقدار کافی آب بنوشید و پس از آن اگر هنوز احساس گرسنگی داشتید، به مصرف غذا بپردازید. نکته عجیبی که هست این است که هیدراته بودن بدن توانایی این را دارد که به کاهش استرس و اضطراب افراد کمک بسیاری بکند.

آب بیشتری مصرف کنید
آب بیشتری مصرف کنید

بنا بر همین موضوع، توصیه می کنیم که اگر گرسنگی شما پس از نوشیدن آب رفع نشد، به جای مصرف غذاهای پر کالری و چرب، به سراغ مصرف میان وعده های سالم و کم کالری بروید.

از تمرینات مربوط به کاهش استرس بهره بگیرید

در طول روز سعی کنید کارهایی که به شما آرامش می دهند را پیدا کنید و سعی کنید که آن ها را انجام دهید. به عنوان مثال ممکن است شخصی پس از انجام ورزش یوگا به آرامش دست پیدا کند و یا فرد دیگری ممکن است با مطالعه کتاب به این آرامش برسد.

این که چه کاری توانایی این را دارد که شما را به آرامش برساند، به هیچ عنوان دارای اهمیت نیست اما نکته مهمی که وجود دارد، پیدا کردن این کارها و انجام آن ها است.

شخص پس از پیدا کردن این کارهایی که باعث آرامش او می شود، باید این کارها را به بخشی از برنامه روزانه خود تبدیل کند و از این طریق می تواند تا حد زیادی به کاهش استرس و اضطراب خود در طول روز کمک کند.

با کاهش استرس نیز توانایی این را پیدا می کند که سطح کورتیزول خون را پایین آورده و در نهایت وزن خود را تا حدود بسیار زیادی کنترل کند.

کم خوابیدن از دیگر عوارض استرس زا

مشکلات مربوط به خواب و به ویژه کم خوابیدن، معضلات بسیاری را به همراه دارد. تحقیقاتی که توسط دانشمندان در این رابطه انجام شده است، نشاندهنده این بوده است که کمبود خواب موجب کاهش متابولیسم و همچنین کاهش مصرف کالری می شود و رابطه مستقیمی با این دو دارد.

همچنین باید گفت که احساس خستگی زیاد توانایی این را دارد که قدرت مقاومت شما را در مقابل خوردن غذاهای ناسالم کاهش داده و از این طریق نیز موجب افزایش وزن شما و در نتیجه چاقی مفرط در شما بشود. پس توصیه می شود که به خواب کافی خود توجه بسیاری داشته باشید.

از درست غذا خوردن بهره بگیرید

به جای این که در زمانی که استرس و اضطراب شدید دارید روی به غذا خوردن بیاورید و انواع خوراکی ها و غذاهای ناسالم و چرب را امتحان کنید، بهتر است راه هایی را مانند پیاده روی، گوش دادن موسیقی های ملایم، تماشای فیلم مورد علاقه، اینترنت گردی، بازی و دیگر مواردی که شما را سرگرم می کند، انتخاب کنید.

همچنین توصیه می شود که در حین گرسنگی؛ خوردن خوراکی هایی مانند میوه، سبزیجات و میان وعده های سالم را انتخاب کنید، چرا که میان وعده های ناسالم مشکلات و معضلات بسیاری را برای شما ایجاد می کند.

حتی به شما توصیه می کنیم که در این زمان آن قدر صبر کنید که خیلی گرسنه شوید. زمانی که از گرسنه بودن خود مطمئن شدید، از خوراکی های سالم در مقدار کم استفاده کنید.

در رابطه با این نکته لازم است که به شما بگوییم که بهتر است از ریزه خواری نیز فاصله بگیرید چرا که این موضوع نیز منجربه چاقی می شود. خوراکی هایی با حجم بیشتر و کم کالری را انتخاب کنید تا بتوانید مدت زمان بیشتری را سیر بوده و همچنین مقدار کالری مناسبی را دریافت کنید.

از درست غذا خوردن بهره بگیرید
از درست غذا خوردن بهره بگیرید

جمع بندی

به طور کلی باید گفت که هیجان استرس و اضطراب تا حدودی لازمه زندگی روزمره افراد تلقی می شود. تحت تاثیر هیجان و استرس، میزان آدرنالین ترشح شده در خون افزایش می یابد که از این طریق تمام حواس پنجگانه شخص را تاثیر پذیرتر و همچنین حساس تر می کند.

گاهی از این طریق، آدمی را به پرواز وا می دارد و فرد، نیروهای خارق العاده و عجیبی را در خود احساس می کند.

در رابطه با چاقی ناشی از استرس باید گفت که با توجه به توضیحاتی که ارائه دادیم، شکی نیست که اگر افراد تصمیم جدی برای غلبه بر چاقی خود دارند، در گام اول باید توانایی این را پیدا کنند که استرس و اضطراب خود را در مواقع مختلف زندگی روزانه خود کنترل کنند تا از این طریق بتوانند به وزن دلخواه خود برسند.

در رابطه با استرس و اضطراب باید گفت که آن بخشی از استراتژی که موجب رنج در افراد می شود، رابطه بین استرس و چاقی را روشن خواهد کرد. همچنین توانایی این را دارد که به سلامت روان و جسم ما آسیب های جبران ناپذیری برساند.

چنانچه دچار چاقی مفرط یا همان چاقی ناشی از استرس شده اید، به شما توصیه می کنیم که به پزشک معتبری در زمینه درمان چاقی مانند دکتر سلیمی مراجعه فرمایید و در مدت زمان کوتاهی، به درمان این موضوع بپردازید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید