در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چاقی مفرط به چه معناست . لطفا تا انتها، ما را همراهی نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چاقی می توانید با ما در تماس باشید
اضافه وزن و چاقی به عنوان تجمع غیرطبیعی یا بیش از حد چربی که خطری برای سلامتی ایجاد می کند، تعریف می شود.
شاخص توده بدنی (BMI) بالای 25 اضافه وزن و بالای 30 چاق محسوب می شود.
اینفوگرافیک معنی چاقی مفرط
چاقی مفرط یعنی فرد، میزان زیادی چربی انباشته شده در بدن خود دارد که این موضوع بسیار نگران کننده است. هر چه که میزان چاقی مفرط در بدن افراد بیشتر باشد، خطر مبتلا شدن به بیماریهای مربوط به اضافه وزن در بدن این افراد بیشتر خواهد شد و میتواند سلامتی آنها را به خطر بیندازد.
چاقی مفرط به چه معناست؟
یک نوع بیماری همهگیر که در تمامی کشورهای جهان به خصوص ایالات متحده باعث شکلگیری عوارض بسیاری در بدن افراد میشود، چاقیها هستند. وجود چاقیهای مفرط در بدن افراد باعث شکلگیری بیماریهای بسیار متعددی میشود. برای همین خواهیم گفت که چاقی مفرط به چه معناست .
در واقع معیار مشخص شده ای برای تعیین چاقیها از طریق تخصص پزشکان وجود دارد که با نام شاخص توده بدنی شناخته میشود. وجود چاقیها در بدن افراد به دلیل چربیهای انباشته شده در نواحی شکم و دیگر نواحی بدن میباشد. به مرور زمان عدم تحرک افراد در مسائل دیگری همچون عدم تغذیه درست تاثیر بسیاری روی شکلگیری چاقی مفرط خواهد داشت.
شرایط بدن به گونهای است که برای انجام فعالیتهای روزمره نیاز به دریافت کالریهای متعدد دارد. این طبیعی است که بدن از طریق غذاهای متنوعی که در طول روز استفاده میشود، سوخت دریافت خواهد کرد. حال اگر شخصی میزان کالری اضافهتری در طول روزمره به بدن خود برساند، وجود این کالریهای اضافه میتواند به صورت چربی در بدن شکل بگیرد.
در بسیاری از مواقع حتی چاقی معمولی نیز باعث بیماریهای متعدد میشود
در بسیاری از مواقع حتی چاقی معمولی نیز باعث بیماریهای متعدد میشود. حال اگر فردی درگیر چاقی مفرط میباشد، باید بتواند با کم کردن وزن خود وجود بیماریهای ناشی از چاقی را در بدن خود به حداقل برساند.
مهمترین چیزی که میتواند در این شرایط به او کمک کند، فعالیتهای جسمانی و تغییر رفتار روزمره میباشد. در کنار آن اگر فرد تلاش کند که رژیم غذایی خود را صحیح کند، بسیار موثر است و کمک بسیاری به برطرف نمودن چاقی خواهد کرد.
حال برای این که بهتر بدانید تا چاقی مفرط به چه معناست ، اطلاعات گستردهای در این مطلب برای شما فراهم کردهایم. در این مطلب میتوانید به راهکار درمان چاقی مفرط یعنی استفاده از جراحی چاقی نیز پی ببرید و در رابطه با آن اطلاعاتی کسب کنید.
اگر درگیر چاقیهای مفرط هستید، برای برطرف نمودن آن دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی میتواند به شما کمک کند. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
عناوینی که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت، عبارتند از:
چاقی مفرط به چه معناست ؟
همه چیز در رابطه با چاقی مفرط
چگونه میتوان چاقی مفرط را تشخیص داد؟
شاخص توده بدنی چاقی مفرط
دستهبندی شاخص توده بدنی
پیشگیری از چاقی مفرط
زمینهساز چاقی مفرط چه عواملی میباشد؟
عوامل ژنتیک
سبک زندگی
پرخوری
نقش کربوهیدراتها
فشارهای روحی
کیفیت خواب
بارداری بانوان
عدم تحرک
یائسگی بانوان
استفاده از داروها
عوارض چاقی مفرط در چه مواردی دیده میشود؟
دیابت نوع ۲
افزایش کلسترول و فشارخون بالا
سکته و بیماریهای قلبی
رفلاکس معده
وجود انواع سرطانها
بیماری کیسه صفرا
مشکلات مربوط به مفصلها
آپنه خواب
سندروم متابولیک
عوارض روانی چاقی مفرط
درمان چاقی مفرط چگونه اتفاق خواهد افتاد؟
جراحی چاقی
انواع عملهای جراحی چاقی
مزایای استفاده از جراحی چاقی
کدامیک از جراحیها برای درمان چاقی مفرط کارساز میباشد؟
جراحی اسلیو معده
عمل جراحی بای پس معده
عمل ساسی بای پس معده
عمل جراحی حلقه معده یا باندینگ
عمل جراحی بالون معده
توصیههای دکتر سلیمی بهعنوان بهترین جراح چاقی
سخن آخر
چه چیزی بیش از حد چاق در نظر گرفته می شود؟
کلاس 1: BMI از 30 تا کمتر از 35.
کلاس 2: BMI از 35 تا <40.
کلاس 3: BMI از 40 یا بالاتر.
چاقی کلاس 3 گاهی اوقات به عنوان چاقی “شدید” طبقه بندی می شود.
چه چیزی باعث چاقی مفرط می شود؟
به طور کلی چاقی ناشی از خوردن زیاد و کم حرکت است.
اگر مقادیر زیادی انرژی به خصوص چربی و قند مصرف کنید، اما انرژی را از طریق ورزش و فعالیت بدنی بسوزانید، بیشتر انرژی مازاد به عنوان چربی در بدن ذخیره می شود.
3 علت اصلی چاقی چیست؟
چاقی کودکان و بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
عوامل زیادی می توانند در افزایش وزن نقش داشته باشند، از جمله الگوهای غذا خوردن، سطح فعالیت بدنی و روال خواب.
عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، ژنتیک و مصرف برخی داروها نیز نقش دارند.
3 علامت چاقی چیست؟
مشکلات روزمره مرتبط با چاقی عبارتند از:
تنگی نفس افزایش تعریق خرناس.
مشکل در انجام فعالیت بدنی اغلب احساس خستگی زیادی می کند درد مفاصل و کمر.
اعتماد به نفس و عزت نفس پایین.
احساس انزوا.
چه وزنی چاق خطرناک است؟
افراد معمولاً در صورتی که وزن آنها بیش از 80 تا 100 پوند بیشتر از وزن ایده آل بدنشان باشد، به طور مرضی چاق در نظر گرفته می شوند.
BMI بالاتر از 40 نشان می دهد که یک فرد به طور مرضی چاق است و بنابراین کاندید جراحی چاقی است.
آیا چاقی معلولیت است؟
به گفته دادگاه تجدیدنظر ناحیه هفتم ایالات متحده، بدون شواهدی مبنی بر یک اختلال یا شرایط فیزیولوژیکی زمینهای، چاقی شدید طبق قانون آمریکاییهای دارای معلولیت (ADA) یک اختلال محسوب نمیشود.
بهترین درمان برای چاقی چیست؟
بهترین راه برای درمان چاقی، داشتن یک رژیم غذایی سالم و کم کالری و ورزش منظم است.
برای انجام این کار باید: طبق توصیه پزشک عمومی یا متخصص سلامت مدیریت کاهش وزن (مانند متخصص تغذیه) از یک رژیم متعادل و کالری کنترل شده استفاده کنید و به یک گروه کاهش وزن محلی بپیوندید.
آیا میدانید که چاقی مفرط به چه معناست ؟
یک نوع ناهنجاری پیچیده که میتواند زندگی افراد را دچار اختلالات بسیار کند، چاقی شناخته میشود. در شرایط چاقی، چربی بدن بسیار افزایش پیدا میکند.
یکی از مهمترین روش های درمان چاقی بیش از حد استفاده از روش های اسلیو معده و یا بای پس معده است.
شما می توانید از اینجا، از هزینه جراحی چاقی مطلع شوید.
مهمترین مسئله این است که وجود چاقیها در شرایط افراطی، فقط روی ظاهر و زیبایی اندام افراد تاثیرگذار نیست، بلکه میتواند خطرهای بسیار زیادی همچون بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون را به دنبال داشته باشد.
برخی از افراد این کالریهای اضافه را براثر تحرک و فعالیتهای جسمانی میسوزانند
برخی از افراد این کالریهای اضافه را براثر تحرک و فعالیتهای جسمانی میسوزانند. اما اگر هیچگونه اقدامی برای رفع شدن این نوع کالریهای اضافه صورت نگیرد، فرد درگیر اضافه وزن میشود و مرحله به مرحله با عدم مدیریت، این بیماری پیشرفتهتر خواهد شد و به مرحله چاقی مفرط میرسد.
با گذشت زمان، چاقیهای مفرط نیز به دلیل عدم کنترل افراد روی میزان کالریهای دریافتی شکل خواهد گرفت. اما مهمترین مسئلهای که باعث میشود بدانیم تا چاقی مفرط به چه معناست ، استفاده از شاخص توده بدنی میباشد که براساس نسبت وزن به قد میتواند میزان چاقیهای افراد را به خوبی تشخیص بدهد.
در شرایطی میتوان قطع به یقین گفت که فرد درگیر چاقی مفرط میباشد که شاخص توده بدنی عددی بالاتر از ۳۵ یا نزدیک به ۴۰ را برای اشخاص نشان بدهد. اختلالات بسیاری در عملکردهای عادی بدن براثر شکلگیری چاقی مفرط پدیدار خواهد شد.
همه چیز در رابطه با چاقی مفرط
هنگامی میتوان نام چاقی مفرط را روی عدم تناسب اندام افراد گذاشت که میزان زیادی از چربیها در بدن فرد ذخیره شده است و شرایط بدنی شخص به گونهای است که میزان چاقی او روز به روز در حال رشد و افزایش میباشد.
در واقع وجود این چاقی، تمامی عملکردها و فعالیتهای بدنی فرد همانند راه رفتن و دیگر موارد را مختل میکند و فرد مشکلات بسیاری را در این شرایط سپری خواهد کرد.
همانطور که در مطالب بالا گفتیم، مقیاسی برای تشخیص چاقی مفرط وجود دارد که کمک میکند از طریق آن بتوانید بدانید که محدوده ایدهآل وزن شما چه میزان میباشد. اگر در شرایطی که عدد شاخص توده بدنی شما فراتر از حد ممکن باشد، با نام چاقی مفرط، چاقی مرضی، چاقی بیمارگونه یا (Morbid Obesity) شناخته میشود.
هنگامی که فرد، درگیر چاقی مفرط باشد و شاخص توده بدنی نشان بدهد که فرد نیاز به کاهش وزن دارد، باید به متخصص و پزشک تغذیه مراجعه داشته باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست چاقی عصبی چیست دیدن کنید.
اندازهگیریهای دقیق روی میزان ذخایر چربی بدن فرد
در این شرایط پزشک کمک میکند تا اندازهگیریهای دقیقی روی میزان ذخایر چربی بدن فرد شکل بگیرد و به صورت دقیق، شرح حال چربیهای موجود در بدن افراد را گزارش خواهد داد. مهمترین راهکار برای به تعادل رسیدن وزن افراد، شناخت درست بیامآی یا شاخص توده بدنی میباشد.
مسئله مهمی که در این راستا وجود دارد، این است که فرد باید بعد از این که از طریق راهکارهای مختلف به وزن ایدهآل رسید، تلاش کند تا در این وزن ثابت بماند و دیگر به حالت اولیه باز نگردد. راهکارهای مختلف بسیاری برای درمان چاقیهای مفرط وجود دارد، اما مهمترین آنها استفاده از جراحیهای چاقی بدون بازگشت میباشند.
اینگونه جراحی در کمترین زمان ممکن باعث کاهش وزن افراد خواهند شد. اگر نیاز به استفاده از این نوع جراحی دارید، دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی میتواند با در اختیار داشتن اطلاعات مفید، به شما کمک کند.
چگونه میتوان چاقی مفرط را تشخیص داد؟
برای این که درک کنید چاقی مفرط به چه معناست ، باید به تشخیص قطعی آن برسید. مهمترین چیزی که میتواند به صورت قطعی تعیین کند که فرد درگیر چاقی مفرط میباشد، معیاری با نام شاخص توده بدنی یا بیامآی میباشد.
عملکرد این شاخص توسط سازمان جهانی تایید شده است و از طریق دو گزینه قد و وزن میتواند عملکرد بدن افراد را بسنجد و عدد شکل گرفته از طریق قد و وزن افراد باعث میشود که شاخص توده بدنی به صورت کامل اندازهگیری شود.
سازمان جهانی چاقی با توجه به اینکه آمار چاقیها و اضافه وزن رو به افزایش میرود، از این شاخص برای تعیین اضافه وزن و چاقیها استفاده میکنند.
حال برای تشخیص چاقی مفرط نیز این شرایط کارساز میباشد. هنگامی که فرد شناخت خوبی از طریق استفاده از شاخص توده بدنی برای چاقی مفرط داشته باشد، در کنترل و پیشگیری آن تلاش بسیار میکند.
البته موارد بسیار زیادی همچون سن، جنسیت، تودههای عضلانی، قومیت و موارد دیگر میتواند روی عدد شکل گرفته شاخص توده بدنی اثربخش باشد. وجود شاخص توده بدنی کمک میکند تا میزان چربیهای بدن را بهتر بشناسید.
یک مسئله دیگر که باید در رابطه با شناخت بیشتر شاخص توده بدنی بدانید
یک مسئله دیگر که باید در رابطه با شناخت بیشتر شاخص توده بدنی بدانید، این است که این شاخص نمیتواند به صورت هوشمندانه تشخیص بدهد که میزان اضافه وزن افراد در مورد عضلات چگونه است. میزان اضافه وزن افراد بر اساس عضلات یا چربیها میباشد و در واقع شناختی از تفاوت عضله یا تودههای استخوان و چربیها ندارد.
در کل میتوان گفت که اطلاعات جامع و کلی را در رابطه با چاقی در اختیار افراد قرار میدهد، اما نمیتواند جزء به جزء بیان کند که چربیهای موجود در کدام یک از نواحی بدن انباشته شده است.
محدودیتهای بسیاری برای شاخص توده بدنی وجود دارد، اما همچنان براساس تشخیص مراکز پیشگیری و کنترل از بیماریهای خاص به عنوان بهترین راهکار برای شناخت چاقی مفرط شناخته میشود و حرف اول را میزند.
شاخص توده بدنی چاقی مفرط
براساس این دسته از مسائل، متوجه شدیم که چاقی مفرط به چه معناست و چگونه تشخیص داده میشود. اما هنگامی که عدد شاخص توده بدنی برای بزرگسالان بالاتر از ۳۰ در نظر گرفته شود، میتوان قطع به یقین گفت که شخص درگیر چاقی مفرط شده است.
دستهبندی خاصی برای انواع شاخص توده بدنی وجود دارد که میتواند طبقهبندی هایی همچون وزن نرمال، اضافهوزن، چاقی، و چاقی مفرط را تعیین کند. به غیر از آن، موارد دیگری روی تشخیص چاقی مفرط اثربخش هستند و نمیتوان فقط تمرکز را بر استفاده از شاخص توده بدنی گذاشت.
حال اگر در شرایطی تشخیص داده شود که شاخص توده بدنی فرد بالاتر از حد مجاز است و فرد درگیر چاقی مفرط میباشد، وجود راهکارهای مختلف برای درمان این چاقیها به کمک افراد خواهد آمد.
جراحیهای چاقی میتواند چربیهای اضافه بر اثر اضافه وزن را از بدن حذف کند. البته برای بهره بردن از این علم، نیاز به تخصصهای یک پزشک با مهارت دارید. دکتر سلیمی به عنوان بهترین جراح چاقی قادر به درمان چاقی مفرط میباشد.
دستهبندی شاخص توده بدنی
برای این که شناخت بیشتری در رابطه با شاخص توده بدنی داشته باشید، دستهبندی آن را به صورت جزء به جزء در موارد زیر برای شما خواهیم داشت تا بتوانید تشخیص دهید که چاقی مفرط به چه معناست .
- اگر شاخص توده بدنی عددی بین ۱۹ تا ۲۴٫۹ را نشان بدهد، یعنی فرد وزن ایدهآل دارد.
- اگر شاخص توده بدنی عددی بین 25 تا ۲۹ را نشان بدهد، یعنی شخص درگیر اضافه وزن است.
- در حالی که شاخص توده بدنی عددی بین ۳۰ تا ۳۰٫۹ را نشان بدهد، میتوان دریافت که فرد دچار چاقی شده است.
- شاخص توده بدنی 35 تا ۳۹٫۹ وجود چاقیهای مفرط را ثابت میکند.
در شرایطی که فرد درگیر چاقی مفرط شده باشد، با تشخیص پزشک متخصص میتواند میزان چربیهای بدن خود را اندازهگیری کند. در این راستا پزشک متخصص معاینات مختلفی روی بدن افراد انجام خواهد داد تا بتواند درصد چاقی را به خوبی تشخیص بدهد. اما مهمترین مسئله این است که بتوانید از وجود چاقی مفرط جلوگیری کنید.
پیشگیری از چاقی مفرط
حال که به درک درستی در رابطه با چاقی مفرط رسیدیم و دریافتیم که چاقی مفرط به چه معناست ، میتوانیم با انتخاب شیوه درست زندگی از چاقی مفرط پیشگیری کنیم.
اگر شرایط زندگی خود را بهبود ببخشیم و فعالیتهایی همچون پیادهروی، شنا، دوچرخهسواری و دیگر موارد را اولویت اول زندگی خود قرار بدهیم، چاقیهای مفرط در زندگی ما شکل نخواهند گرفت.
در واقع تناسب اندام نیاز به تحرک بدنی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طول روز دارد. در کنار آن، سبک زندگی مفید با استفاده از غذاهای مغذی همچون سبزیجات، حبوبات و پروتئینها کمک میکند تا چربی بدن افراد افزایش پیدا نکند.
این که بتوانید حد تعادل را بین غذاهای مصرفی و انرژی مصرفی خود برقرار کنید، عامل مؤثری برای تعادل وزن و عدم شکلگیری چاقی مفرط میباشد.
اما اگر در شرایطی به این بیماری دچار شدید، نیاز به نگرانی نیست. زیرا امروزه راهکارهای بسیار نوین و بسیار تخصصی وجود دارد که به افراد کمک میکند تا به اهداف خود یعنی کاهش وزن دست پیدا کنند.
البته در این شرایط فقط باید به تخصصهای پزشکی که بتواند بهترین شرایط جراحی چاقی را برای شما فراهم کند اعتماد کنید. دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک در این زمینه شناخته شده است.
زمینهساز چاقی مفرط چه عواملی میباشد؟
برای آن که بهتر بدانیم تا چاقی مفرط به چه معناست ، نیاز داریم که دلایل زمینه ساز این نوع چاقی را نیز بهتر بشناسیم. زیرا برخی از افراد، علت شکل گرفتن چاقی مفرط را نمیدانند. مهمترین چیزی که سبب میشود تا چاقی مفرط در بدن افراد شکل بگیرد، افزایش یافتن میزان دریافت کالریها به نسبت فعالیتهای روزمره است.
برای مثال اگر شخصی فعالیتهای جسمانی متعددی ندارد، اما میزان مواد غذایی که در طول روز مصرف میکند، بسیار بیشتر از فعالیتهای او میباشد، به مرور زمان چربیهای اضافه و کالریهای اضافه به عنوان چربی در بدن فرد ذخیره میشود و میتواند افزایش وزن ناگهانی را به دنبال داشته باشد.
اما به غیر از این مسئله، دلایل متعدد دیگری باعث میشوند تا چاقی مفرط در بدن افراد شکل بگیرد. این شرایط در بدن افراد کمک میکند، احتمال بروز چاقی مفرط در بدن آنها بیشتر از حد ممکن شود.
برای این منظور بهتر است شناخت کلی در رابطه با آنها داشته باشید. در ادامه برخی از این عوامل تاثیرگذار را برای شما شرح خواهیم داد تا با شناخت آنها بتوانید شرایط بهتری را برای درمان چاقی مفرط سپری کنید.
عوامل ژنتیک
برای این که تشخیص دهید که عوامل تاثیرگذار روی چاقی مفرط به چه معناست ، باید بدانید که ژنتیک افراد تاثیر بسیاری بر چاقیها خواهد داشت. اغلب مشاهده میکنیم افرادی که وزن بسیاری دارند، در اقوام درجه ۱ خود نیز اضافه وزن بسیاری را مشاهده میکنند.
در واقع میتوان قطع به یقین گفت که شانس مبتلا شدن افراد به چاقی مفرط در صورتی که یکی از بستگان نزدیک آنها به عنوان منشأ ژنتیک دارای چاقی مفرط میباشد، بسیار زیاد است و وجود این ژن کمک میکند تا فرد در برههای از زندگی خود دچار چاقی مفرط گردد.
مسئله دیگری در رابطه با عوامل ژنتیکی و تاثیرگذاری آن روی چاقی مفرط وجود دارد که باعث میشود تا ذخیره چربیها در بخش خاصی از بدن قرار بگیرد.
وجود هورمونهای مختلف
در واقع وجود هورمونهای مختلف بدن باعث میشود که چربی سوزی این افراد در مناطق وراثتی اتفاق نیفتد. یکی از مهمترین عوامل ژنتیکی، مربوط به جهشهای ژن لپتین میباشد که ارتباط زیادی با چاقی مفرط دارد. این هورمون به واسطه جفت مادر و توسط سلولهای چربی تولید خواهد شد.
وظیفه اصلی آن این است که سیگنالهای متعددی را به مغز برساند و باعث شود که میزان غذای مصرفی افراد کمتر شود. حال در شرایطی که ژن لپتین در بدن برخی از افراد به درستی تولید نشود، باعث میشود که کنترلی روی دریافت غذاهای فرد صورت نگیرد و پرخوریهای مکرر عامل مؤثری برای شکلگیری چاقیها میباشد.
اما نیاز به نگرانی نیست. زیرا با راهکار جراحی چاقی توسط تخصصهای دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک در این زمینه، میتوانید به اهداف خود برای کاهش وزن برسید.
سبک زندگی
باید بدانید که وجود چاقیها نمیتواند یک شبه در بدن شکل بگیرد و در مدت زمان طولانی به صورت پیوسته به وجود آمده است. مسئله مهم دیگری که به عنوان عوامل زمینه ساز در چاقیها میباشد، سبک زندگی افراد است. برخی از افراد در طول روزمره کالریهای بیش از حد ممکن مصرف میکنند.
این شرایط سبب میشود که بین دریافت و سوزاندن کالری، تعادل کافی وجود نداشته باشد و در طولانی مدت سبب چاقیهای بیش از اندازه که به آن چاقیهای مفرط میگوییم، خواهد شد.
طبق نظریه پزشکان متخصص، میزان تغذیه متوسط برای مردان در طول روز 2500 کالری و برای بانوان 2000 کالری برآورد میشود.
پس در شرایطی که افراد بیشتر از این حد کالری را به بدن خود برسانند، به مرور زمان وجود این کالریها در بدن به عنوان چربی ذخیره خواهد شد و میتواند تمامی مناطق بدن به خصوص نواحی شکم را دچار چاقی کند. مهمترین نکته این است که فرد از سبک زندگی درستی پیروی کند و بین دریافت و سوزاندن کالریها، تعادل لازم را برقرار کند.
این شرایط با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب شکل خواهد گرفت. پس اگر میزان کالری بالایی در طول روز مصرف میکنید و غذاهای مصرفی شما ناسالم است و در مقابل آن فعالیت بدنی شما بسیار محدود است، این مسئله زمینهساز وجود چاقی مفرط در بدن شما خواهد شد.
پرخوری
پرخوری یکی از رفتارهای نادرستی است که باعث شکلگیری چاقی مفرط خواهد شد. هنگامی که افراد از رژیمهای غذائی حاوی قند و چربی بسیار استفاده میکنند، این مسئله به مرور زمان باعث افزایش وزن خواهد شد.
استفاده از فست فود و غذاهای سرخ شده در کنار شیرینیها، شیوه غذایی نادرستی میباشد که عامل مؤثری برای شکلگیری چاقی افراطی است. این دسته از مواد میتوانند انرژی بدن را بسیار زیاد کنند و خیلی راحت باعث افزایش وزن و چاقی مفرط خواهند شد.
نقش کربوهیدراتها
استفاده از کربوهیدراتها به چاقی مفرط کمک بسیاری خواهد کرد. زیرا باعث میشود تا میزان گلوکز خون بیشتر از حد ممکن شود و اگر انسولین در بدن به خوبی ترشح شده باشد، روی رشد بافت چربی نیز اثربخش میباشد و کمک میکند تا کربوهیدراتهای موجود در بدن باعث افزایش وزن شود.
پزشکان تغذیه، استفاده از کربوهیدراتهای سادهای همچون دسرهای حاوی نوشیدنی نرم، نیشکر و دیگر موارد را ممنوع اعلام میکنند. زیرا به مرور زمان باعث چاقی افراطی خواهد شد.
فشارهای روحی
دیده شده اغلب افرادی که دچار بیماریهای روانشناختی شدهاند، بیشتر در معرض خطر چاقیهای مفرط میباشند. این موضوع کاملاً به اثبات رسیده که وجود موارد مختلف روانشناختی همچون استرسهای بیش از اندازه، افسردگیهای شدید و دیگر موارد میتواند تاثیر مهمی روی خورد و خوراک افراد بگذارد. بدن برخی از افراد در این مواقع نیاز بیشتری به استفاده از غذاهای مکرر و غذاهای بسیار دارد.
این شرایط باعث میشود تا افراد برای این که افسردگی و عوامل روانشناختی خود را تسکین بدهند، پرخوریهای بسیاری داشته باشند و به مرور زمان وجود این پرخوریها باعث افزایش وزن و در آخر چاقی مفرط خواهد شد.
در واقع باید بدانید، هورمونی در بدن وجود دارد که کورتیزول شناخته میشود و در شرایطی که فشارهای روحی افراد به سطح بینهایت میرسد، این هورمون در بدن بیشتر ترشح پیدا میکند و عامل مؤثری برای ذخیرهی چربیها میباشد.
کیفیت خواب
برای این که بهتر بدانید که چاقی مفرط به چه معناست ، نیاز دارید تا عوامل زمینهساز آن را نیز بشناسید. یک پارامتر مهم دیگر که به عنوان مسئله خطرساز برای چاقی مفرط میباشد، عدم خواب کافی است. همه ما میدانیم که هر فرد برای استراحت در طول شبانه روز، نیاز به ۸ ساعت خواب مفید دارد.
حال اگر شرایط مختلفی سبب میشود که میزان خواب افراد کمتر و یا بیشتر از حد ممکن شود، این شرایط باعث به وجود آمدن چاقی مفرط در بدن افراد میگردد.
بهبود کیفیت خواب کمک میکند تا تناسب اندام در بدن افراد شکل بگیرد. اما در مقابل آن عدم بهبود کیفیت خواب باعث میشود تا تغییرات هورمونی در بدن افراد شکل بگیرد که میزان گرسنگی آنها را بیشتر خواهد کرد. در این مواقع افراد نیاز بیشتری به استفاده از غذاها احساس خواهند کرد.
مصرف بیش از اندازه غذاها در صورت عدم خواب کافی، باعث میشود که چاقی مفرط در بدن افراد شکل بگیرد. پس بهبود کیفیت خواب میتواند عامل مؤثری برای پیشگیری از چاقیهای مفرط باشد.
بارداری بانوان
کاملاً مشخص است که بانوان در طی دوره بارداری خود میزان زیادی افزایش وزن خواهند داشت. اما برخی از افراد بعد از زایمان هیچ توجهی به کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام ندارند.
عدم توجه افراد به استفاده از کالریهای مناسب و تعادل وزن بعد از دوره بارداری، باعث میشود تا به مرور زمان چاقیهای مفرط در بدن این افراد شکل بگیرد. در واقع بارداری به عنوان زمینهساز اصلی برای چاقی مفرط در بانوان شناخته میشود.
اما در صورتی که بر اثر این عوامل زمینه ساز دچار چاقی مفرط شدید، نیاز به نگرانی نمیباشد. زیرا امروزه راهکارهای بسیار متعددی برای برطرف نمودن این چاقیها وجود دارد.
یکی از این راهکارها استفاده از جراحی چاقی بدون هیچگونه عارضه ای میباشد. برای برطرف نمودن چاقیهای مفرط، دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی میتواند با مهارت و تخصص خود، سلامت افراد و کاهش وزن آنها را تضمین کند.
عدم تحرک
جامعهی امروز ما به دلیل پیشرفت تکنولوژی، فعالیت های افراد را بسیار محدودتر کرده است. زیرا ماشینی شدن زندگی کمک میکند تا افراد دیگر برای یک خرید ساده پیادهروی نکنند.
اگر فرد فعالیت آن چنانی در طول روزمره نداشته باشد و شرایط کاری او بدون فعالیت است، قطعا با دریافت میزان کالری بالاتر در طول روز، امکان شکلگیری چاقیهای مفرط در بدن او بیداد میکند. پس مسئله تحرک و ورزش بسیار مهم میباشد و به عنوان دلیل اصلی چاقیهای مفرط نیز ذکر میشود.
کاملاً طبیعی است، افرادی که به جای فعالیت، اغلب استراحت میکنند، کالری کمتری را میسوزانند و این باعث میشود تا کالری بیشتری به عنوان چربیهای ذخیرهشده در بدن آنها شکل بگیرد و باعث شکلگیری چاقیهای مفرط شود. عدم تحرک و فعالیتهای مختلف قطعا باعث به وجود آمدن چاقیهای مفرط خواهد شد.
افزایش تودههای عضلانی بدن براساس فعالیتهای فیزیکی اتفاق میافتد
افزایش تودههای عضلانی بدن براساس فعالیتهای فیزیکی اتفاق میافتد و این مسئله باعث کاهش چربیهای بدن خواهد شد. مقابل این مسئله فعالیت فیزیکی ناکافی میباشد که باعث شکلگیری چربیهای متعدد و کاهش یافتن تودههای عضلانی در بدن افراد خواهد شد.
به عنوان نمونه تماشا کردن تلویزیون میتواند یک پارامتر اصلی و مهم برای شکلگیری چاقی مفرط باشد. زیرا افراد در هنگام استراحت هستند و میزان زیادی از مواد غذایی را در کنار تماشای تلویزیون مصرف میکنند.
توصیه ما برای بزرگسالان این است که ورزشهای هوازی یا فعالیتهای ورزشی مختلف دیگر را در طول هفته حدوداً ۲ تا ۳ ساعت انجام بدهند. مهمترین فعالیتهای ورزشی شامل پیادهروی، دویدن و دوچرخهسواری خواهد شد.
یائسگی بانوان
برای این که بهتر بدانید تا چاقی مفرط به چه معناست ، باید از عوامل زمینه ساز دیگر آن برای شما بگوییم. یائسگی نیز یکی دیگر از عوامل زمینهساز برای چاقی مفرط در بانوان شناخته شده است.
دلیل اصلی بیان این مطلب این است که بعد از دوران یائسگی، ترشح هورمون استروژن در بدن بانوان به کمترین حد خود میرسد. مهمترین مسئلهای که در صورت وجود هورمون استروژن وجود دارد، این است که میتواند در تعادل وزن کمک بسیاری کند.
حال با یائسگی و به حداقل رسیدن ترشح این هورمون، زمینه چاقی مفرط در بدن بانوان افزایش پیدا خواهد کرد. پس باید بتوانید بعد از دوره یائسگی، سبک زندگی خود را به گونهای برنامهریزی کنید که از وجود چاقی مفرط و عوارض موجود آن در امان باشید.
استفاده از داروها
شرایط استفاده از برخی داروها به گونه ایست که تاثیر بسیاری روی اضافه وزن و چاقی خواهد گذاشت. این موضوع بر چاقی مفرط تاثیرگذار میباشد.
مهمترین داروهایی که نقش بسیاری روی چاقی دارند، داروهای ضد افسردگی هستند. پس هیچگاه بدون تجویز پزشک از داروهای مختلف استفاده نداشته باشید.
زیرا امکان دارد برای درمان شما عوارض دیگری در بدن شکل بدهد که برطرف نمودن آن سخت و دشوار میباشد. اما در شرایطی که استفاده از این داروها باعث چاقی شما گردد، میتوانید از راهکار جراحی چاقی توسط تخصص دکتر سلیمی به عنوان بهترین جراح در این زمینه به تناسب اندام برسید.
پیشنهاد می کنیم از پست های زیر دیدن کنید:
عوارض چاقی مفرط در چه مواردی دیده میشود؟
با درک این مطلب که چاقی مفرط به چه معناست ، میتوانید حدس بزنید که این نوع چاقی بسیار نگران کننده میباشد و عامل مؤثری برای شکلگیری بیماریها و عوارض متعدد در بدن است.
اضافه وزن و چاقی مفرط میتواند سلامت افراد را به خطر بیندازد. حال برای این که بدانید به چه دلیل دکتر سلیمی بهعنوان بهترین متخصص حراحی لاغری پیشنهاد میکند که برای برطرف نمودن چاقی مفرط خود از انواع جراحی بهرهمند گردید، عوارض چاقی مفرط را در ادامه این مطلب برای شما گرد هم آوردهایم تا با درک این مطلب بتوانید از راهکار جراحی چاقی بهترین بهره را ببرید.
دیابت نوع ۲
یک عارضه نگرانکننده که براثر وجود چاقی مفرط در بدن افراد شکل میگیرد، افزایش میزان قند خون میباشد که با گذشت زمان و عدم درمان چاقی مفرط، امکان مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را دو چندان خواهد کرد.
مسئله مهمی که باعث میشود تا افراد چاق دچار دیابت نوع ۲ شوند، کاهش پیدا کردن میزان ترشح انسولین میباشد. هورمون انسولین با وظیفه تنظیم کردن میزان قند خون توسط لوزالمعده تولید خواهد شد.
پس در شرایطی که تولید انسولین در بدن به خوبی انجام نگیرد، این مسئله باعث بروز دیابت نوع ۲ خواهد شد. خطرات بسیار چشمگیری در کنار به وجود آمدن چاقی مفرط و دیابت نوع ۲ مشاهده میگردد که باعث میشود تا فرد هر چه زودتر راهکارهای درمانی را برای کاهش وزن پیگیری کند.
تحقیقات بسیاری که در رابطه با دیابت و چاقی مفرط ذکر میشود، این است که اغلب اشخاصی که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از ۲۷ باشد، درگیر دیابت نوع ۲ خواهند شد.
پیشنهاد می کنیم از پست های زیر جهت کسب اطلاعات بیشتر دیدن کنید:
رابطه مستقیمی بین چاقی مفرط و دیابت نوع دوم وجود دارد
این مسئله میتواند کاملاً ثابت کند که رابطه مستقیمی بین چاقی مفرط و دیابت نوع دوم وجود دارد و اغلب افراد را درگیر خواهد کرد. راهکارهای اصولی همانند تحرک کافی و استفاده از رژیمهای متعادل برای کنترل بیماری دیابت افراد وجود دارد. اما امکان دارد که هیچ کدام از این راهحلها روش مناسبی برای کنترل قند خون افراد درگیر چاقی مفرط نباشد.
این افراد نیاز دارند تا جراحی چاقی را تجربه کنند. زیرا جراحی چاقی میتواند میزان معده افراد را محدود کند و این مسئله در درمان دیابت نوع ۲ نقش بسیاری خواهد داشت. برای بهرهمند شدن از این شرایط، تخصصهای دکتر سلیمی میتواند به شما کمک کند.
افزایش کلسترول و فشارخون بالا
عملکرد بدن به گونه ایست که وجود چاقی مفرط میتواند باعث بالا رفتن فشارخون و کلسترول بالا شود. اصطلاحاً به این موارد اختلالات چربی گفته میشود که با افزایش میزان تری گلیسرید در خون ها قابل مشاهده است و به مرور زمان وجود این اختلالات در بدن و شکلگیری چاقی مفرط، بیماریهای قلبی نیز بیشتر خواهند شد.
این موضوع امکان دارد تداخلات بسیاری در زندگی افراد به وجود بیاورد. مشکل چاقی افراطی به گونه ایست که تمامی اعضای بدن را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد و فرد، معضلات و نگرانیهای بسیاری را در زندگی تجربه خواهد کرد.
اما دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی پیشنهاد میکند که یک بار برای همیشه از جراحی چاقی استفاده داشته باشید تا بدون بازگشت، از مزاحمت چاقیها و اضافه وزن ها خلاص شوید.
وجود این چاقیها عوارض گستردهای را در بدن شما شکل خواهد داد که به مرور زمان هزینههای بیشتری را برای درمان این نوع بیماریها خواهید پرداخت.
سکته و بیماریهای قلبی
مسئله مهم دیگری که در کنار چاقی مفرط شکل خواهد گرفت، بیماریهای قلبی و امکان سکته میباشد. به دلیل این که چاقی مفرط، تاثیر بسیاری بر افزایش میزان کلسترول و فشارخون افراد میگذارد.
تمامی این مسائل میتواند ریسک ابتلا به بیماری قلبی در بدن افراد چاق را بسیار بیشتر کند. اگر فرد، شناخت خوبی از عوارض موجود چاقی مفرط نداشته باشد و تصمیم درستی برای کاهش وزن نگیرد، امکان دارد که این بیماریها در بدن او گسترش پیدا کند و بسیار خطرآفرین باشند.
اگر فرد بتواند کاهش وزن را تجربه کند، امکان مبتلا شدن به این نوع عوارض بسیار کمتر خواهد شد. پس بهتر است از راهکارهای اصولی همچون جراحی چاقی، تصمیم درستی برای کاهش وزن بگیرید تا این نوع عوارض، گریبانگیر شما نشود.
رفلاکس معده
اغلب افرادی که درگیر چاقی مفرط میباشند، با این مشکل مواجه شدهاند و معده آنها دچار رفلاکس شده است. معنی اصلی این عملکرد این است که اسید معده به سمت مری و گلو باز میگردد و مشکلات متعددی را برای بدن افراد به وجود میآورد.
تحقیقات گستردهای که در این زمینه شکل گرفته است، نشان میدهد که رابطه مستقیمی بین مشکل رفلاکس معده و چاقیهای مفرط وجود دارد و اغلب افرادی که اقدام به کاهش وزن کردهاند، این مشکل در بدن آنها برطرف شده است. پس با شناخت اینکه عوارض چاقی مفرط به چه معناست ، میتوانید فورا اقدامات درمانی را فراهم سازید.
وجود انواع سرطانها
مسئله مهمی که امروزه نگرانیهای بسیاری در زندگی افراد به وجود میآورد و در جامعه بسیار شایع شده است، بروز انواع بیماریهای سرطانی میباشد.
طبق تحقیقات، پزشکان دریافتند که یکی از دلایل اصلی شکلگیری بیماریهای سرطانی، چاقی افراطی میباشد. به دلیل این که براثر چاقیهای افراطی، فرآیند عملکردهای طبیعی اندام افراد به درستی انجام نمیگیرد و امکان دارد که باعث آسیب رساندن به بدن شود.
بنابراین برای این که از انواع سرطانها در امان باشید، باید بتوانید وزن خود را در حد تعادل نگه دارید. اغلب افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیشتر از ۴۰ میباشد و درگیر چاقی افراطی هستند، خطر مرگ براثر سرطان آنها را تهدید خواهد کرد.
این افراد بیشتر مستعد مبتلا شدن به سرطانهای مختلفی همچون سرطان کبد، سرطان لوزالمعده، سرطان مری، سرطان روده بزرگ، سرطان کیسه صفرا و سرطان کلیوی میباشند.
البته مردانی که دچار چاقی مفرط هستند نیز مواردی همچون سرطان پروستات و معده را تجربه میکنند. اما برای بانوان، اغلب بیماریهایی همچون سرطان پستان، سرطان دهانه رحم و سرطان تخمدان به واسطه چاقیهای مفرط مشاهده شده است.
پس در تعادل نگه داشتن وزن شما مسئله مهمی است که باید با استفاده از جراحی لاغری توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک در راستای آن تلاش کنید.
بیماری کیسه صفرا
مشکل بیماری کیسه صفرا یکی دیگر از مواردی است که در کنار چاقی افراطی اتفاق خواهد افتاد. چاقی افراطی در یک دوره کوتاه و افزایش وزن ناگهانی میتواند خطر شکلگیری بیماری کیسه صفرا در بدن افراد را بسیار بیشتر کند.
بیماری کیسه صفرا در واقع نقش بسیاری روی میزان چربیهای موجود بدن دارد و در شرایطی که دچار بیماری شوید، به حدی چربیهای بدن را تحت تاثیر خود قرار میدهد که عاقبت نگران کنندهای خواهد داشت.
هر فرد که دارای چاقیهای افراطی میباشد، نیاز دارد تا در طول هر هفته بتواند حدوداً ۵۰۰ گرم کاهش وزن داشته باشد تا از این بیماری در امان باشد.
پس توصیه دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی لاغری این است که حتما از جراحی چاقی برای برطرف نمودن عوارض و بیماریهای چاقی مفرط بهره ببرید.
مشکلات مربوط به مفصلها
همه ما میدانیم که اضافه وزن و چاقی مفرط میتواند نقش بسیاری روی مفصلهای بدن داشته باشد. زیرا بدن موظف است که وزن بیشتری را متحمل شود.
این شرایط بر مفصلهای پشت زانو و رانها نیز تاثیرگذار میباشد و این مفاصل فشار بسیار زیادی را تحمل میکنند. در این مواقع مفاصلی که قصد دارند از بدن محافظت کنند، با توجه به افزایش وزن و چاقی افراطی از بین میروند.
در واقع اگر فرد بتواند کاهش وزن هر چند کم داشته باشد، فشاری که روی این مفصلها وجود دارد، برطرف خواهد شد و این مسئله عاملی است که بتوان از عوارض چاقی مفرط جلوگیری کرد.
حال که شناختیم چاقی مفرط به چه معناست و چه عوارضی در پی آن میباشد، مهمترین مسئله راهکارهای درمانی میباشند. نظر اغلب پزشکان برای درمان چاقی مفرط فقط و فقط استفاده از جراحی چاقی میباشد.
زیرا نتیجه حاصل شده از این نوع جراحی بدون هیچگونه عوارضی میباشد و میتواند افراد را به اهداف کاهش وزن برساند. مسئله مهم این است که این راهحل بدون بازگشت میباشد و افراد میتوانند با خیالی آسوده، ادامه زندگی خود را با وزنی متعادل سپری کنند. در این زمینه دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک متخصص جراحی چاقی میتواند به شما کمک کند.
آپنه خواب
تنگی نفس در خواب با نام آپنه خواب شناخته میشود که افراد چاق با این مسئله دست و پنجه نرم میکنند. پزشکان به این مبحث پی بردهاند که رابطه مستقیمی بین آپنه خواب و چاقی مفرط وجود دارد.
در واقع نوعی اختلال میباشد که میتواند راه تنفسی افراد در هنگام خواب را ببندد و باعث میشود که فرد در هنگام خواب، خر و پف کند. مسئله نگرانکنندهای که باعث میشود تا به این نوع عوارض اهمیت بدهید، این است که به مرور زمان، وجود آپنه خواب باعث سکته قلبی و مغزی در خواب میگردد. برای این که بتوانید از وجود این بیماری در امان باشید، کاهش وزن به شما کمک خواهد کرد.
البته کاهش وزنی که با استفاده از راهکارهای اصولی اتفاق افتاده باشد و عوارضی در پی نداشته باشد، مفید شمرده میشود. به دلیل این که مبتلا به چاقی مفرط هستید، هر گونه راهکاری برای شما کارساز نمیباشد و فقط میتوانید با استفاده از جراحی چاقی به کاهش وزن برسید و تناسب اندام داشته باشید.
سندروم متابولیک
دستهبندی خاصی برای شکل گرفتن بیماریهایی همچون تری گلیسیرید، افزایش غیر طبیعی کلسترول، افزایش قند خون، افزایش فشارخون و چربی بسیار در نواحی شکم شناخته میشود.
این نوع دستهبندی با نام سندروم متابولیک میباشند که در واقع تمامی آنها بر اثر چاقی مفرط در بدن افراد شکل میگیرد و هنگامی که وزن افراد از حد تعادل بالاتر میرود، امکان مبتلا شدن به این بیماریها در بدن فرد بسیار بالا میباشد و سلامت افراد را با خطرات بسیاری مواجه خواهد کرد. در پی وجود این بیماریها، امکان سکته قلبی و مغزی بسیار مشاهده میگردد.
عوارض روانی چاقی مفرط
در کنار تمامی دستهبندیهایی که برای عوارض چاقی مفرط گفتیم، مسأله روح و روان افراد، مسئلهای مهم و جدی میباشد. زیرا وجود چاقی مفرط عامل مؤثری برای شکلگیری بیماریهای روانی همچون افسردگی میباشد.
اغلب افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، به دلیل عدم رضایت از تناسب اندام خود در جامعه حضور پیدا نمیکنند و این باعث میشود که فردی گوشهگیر و منزوی باشند.
ارتباط این دسته از افراد با جامعه خود قطع میشوند و نمیتوانند مفید واقع شوند. عدم اعتماد به نفس در زندگی این افراد باعث میشود تا مدام از خود احساس رضایتبخشی نداشته باشند و اطرافیان با سرزنشهای بسیار، وضعیت آنها را دو چندان خواهند کرد.
برخی از اطرافیان تصور میکنند که این افراد به دلیل تنبلی و کم اراده بودن قادر به کاهش وزن نیستند
برخی از اطرافیان تصور میکنند که این افراد به دلیل تنبلی و کم اراده بودن قادر به کاهش وزن نیستند و همین مسئله باعث میشود تا افراد چاق از جامعه دوری کنند و دیگر ارتباطی با عموم مردم نداشته باشند.
پس وجود چاقی مفرط به غیر از بیماریهای مختلف میتواند بر روح و روان تاثیر داشته باشد. این مسئله باعث میشود تا افراد به فکر استفاده از راهکاری اصولی بیفتند تا بتوانند به تناسب اندام ایدهآل خود دست پیدا کنند. این که بتوانید با سرعت بالایی کاهش وزن را تجربه کنید، مسئله مهمی میباشد.
هنگامی که آگاهی و شناخت کافی در رابطه با این که عوارض چاقی مفرط به چه معناست ، پیدا میکنید، نیاز است که مشاورههایی از پزشکان متخصص بگیرید. اغلب این افراد استفاده از جراحی چاقی را به شما پیشنهاد میدهند.
زیرا هیچگونه عملکرد دیگری نمیتواند تأثیری که جراحی چاقی همچون اسلیو معده و عمل بای پس معده روی بدن شما و کاهش وزن به ارمغان می آورد، بتواند راضی کننده باشد. در واقع هر کدام از راهکارهای دیگر باعث به وجود آمدن عوارض نگرانکننده و خطرناک در بدن شما خواهد شد.
اما استفاده از جراحی چاقی بدون هیچگونه عوارضی توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک به شما کمک خواهد کرد تا از چاقیهای افراطی نجات پیدا کنید و به هدف خود یعنی کاهش وزن برسید.
شما در حال مطالعه مقاله چاقی مفرط به چه معناست می باشید.
درمان چاقی مفرط چگونه اتفاق خواهد افتاد؟
هنگامی که دریافتیم که چاقی مفرط به چه معناست ، نیاز است تا راهکارهای درمانی برای آن را انجام دهیم تا بتوانیم از عوارض موجود آن در امان باشیم. اما مسئله مهم این است که چه درمانی برای چاقی مفرط میتواند نتیجه بهتری داشته باشد؟ برای این شرایط نیاز است که از پزشک متخصص کمک بگیرید.
زیرا شخصی که دارای چاقی مفرط میباشد، وزن بسیار بالایی دارد و به تنهایی قادر به کاهش وزن نمیباشد. اغلب پزشکان شما را به متخصصین مربوطه ارجاع میدهند تا بتوانید براساس تخصصهای آنها راهکاری مفید را برای کاهش وزن انتخاب کنید.
مهمترین مسئلهای که پزشک برای شما در نظر میگیرد، استفاده از برخی داروها یا تغییر دادن شیوه زندگی شما میباشد. البته هیچ کدام از این موارد دارای تأییدیه نمیباشند و نمیتوانند تضمین کنند که شما میتوانید کاهش وزن را تجربه کنید.
زیرا عوارض بسیار چشمگیری در پی استفاده از داروها به بدن بیمار منتقل میشود. افرادی که دارای چاقی مفرط میباشند، نیاز دارند تا از درمانی استفاده کنند که قابل بازگشت نباشد و بتواند تا انتهای عمر خود از چاقیها و عوارض موجود آن در امان باشند.
جراحی چاقی
برای کاهش وزن افراد درگیر چاقی مفرط توسط پزشکان، جراحی چاقی پیشنهاد میشود که عموماً با نام جراحی باریاتریک شناخته میشود.
این جراحی به بیمار تعهد میدهد که سبک زندگی خود را تغییر دهد و بتواند از تناسب اندام خود لذت ببرد. شرایط انجام جراحیهای چاقی به گونه ایست که با محدود کردن معده افراد، کل کالریهای دریافتی از طریق مواد غذایی روزانه افراد را کنترل می کند.
این مسئله باعث میشود تا مواد غذایی و کالریهایی که فرد در طول روز استفاده میکند، جذب کمتری به بدن داشته باشند. در واقع مکانیسم اثربخشی که روی کاهش وزن در این شرایط تاثیرگذار میباشد، جلوگیری از جذب مواد غذایی است.
استفاده از جراحی چاقی امری کاملاً ثابت شده برای افراد میباشد. زیرا اشخاصی که تحت نظارت دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک در زمینه جراحی چاقی این فرایند را به اتمام رساندهاند، طی مدت زمان مناسبی توانستند به کاهش وزن برسند و تمامی عوارض موجود چاقی مفرط در بدن آنها برطرف شده است.
انواع عملهای جراحی چاقی
مهمترین روشهایی که دکتر سلیمی به افرادی که درگیر چاقی مفرط میباشند پیشنهاد میدهد، موارد زیر هستند.
- عمل اسلیو معده
- جراحی بای پس معده
- بای پس روده
- ساسی بای پس معده
- پلیسه معده
- باندینگ
مزایای استفاده از جراحی چاقی
مهمترین نکته ای که باعث میشود افراد با استفاده از جراحی چاقی، چاقی های مفرط خود را از بین ببرند، مزایا و ویژگیهای آن میباشد. زیرا بعد از این نوع عمل، فرد میتواند با سرعت بالایی کاهش وزن را تجربه کند.
به غیر از آن تمام محتویات معده سالم میباشند و هیچ بخشی از معده حذف نخواهد شد. با استفاده از جراحی چاقی، بیمار درگیر مسئله سوء جذب مواد غذایی نخواهد شد.
در کنار آن مدت زمان در نظرگرفته شده برای عمل و دوره نقاهت آن بسیار اندک است و بیمار میتواند با طی این دوره، سلامت خود را تضمین کند. در واقع استفاده از جراحیهای چاقی یک راهکار مقرون به صرفهای میباشد که کمک میکند با یک بار پرداخت هزینه، توسط پزشک متخصص بتوانید به تناسب اندام برسید.
میزان خونی که بعد از این جراحی از بدن بیمار خارج خواهد شد، بسیار اندک میباشد
میزان خونی که بعد از این جراحی از بدن بیمار خارج خواهد شد، بسیار اندک میباشد. زیرا شیوههای نوینی همچون لاپاراسکوپی برای انجام این نوع جراحی وجود دارد که به پزشک کمک میکند تا فرآیند عمل را بسیار راحتتر انجام بدهد.
هیچگونه عوارض چندانی برای این نوع جراحی در نظر گرفته نمیشود و به عنوان راهکاری ایمن و مطمئن میباشد. البته در صورتی این شرایط اتفاق خواهد افتاد که انواع جراحی چاقی را تحت نظر پزشک حاذق و با مهارت در این زمینه انجام داده باشید.
مساله مهم این است که استفاده از جراحی چاقی باعث میشود که چاقیهای مفرط افراد و همینطور بیماریهای زمینهای آن همچون دیابت نوع دوم برطرف گردد. به نسبت دیگر راهکارها برای کاهش وزن، جراحی چاقی عمر بیشتری دارند و کمک میکنند تا بیمار، اعتماد از دست رفته خود را به دلیل عدم تناسب به دست بیاورد.
اما مسئله مهم این است که چه پزشکی را برای انجام این نوع جراحیها انتخاب کنید. دکتر سلیمی سابقه درخشانی در زمینه انجام جراحیهای چاقی دارد و توانسته رضایت بیماران خود را جلب کند. به همین دلیل نام او به عنوان بهترین پزشک متخصص جراحی چاقی همیشه به میان خواهد آمد.
کدامیک از جراحیها برای درمان چاقی مفرط کارساز میباشد؟
حال که شناختیم چاقی مفرط به چه معناست ، قطع به یقین میتوان گفت که برای چاقی مفرط، استفاده از جراحی چاقی میتواند مثمر ثمر واقع شود.
انواع متفاوتی از جراحیها وجود دارد که بنا بر شرایط شما با تشخیص پزشک میتوانید از آنها بهرهمند گردید. این نوع جراحی ها با هدف کاهش وزن و درمان چاقی مفرط به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید شاخص توده بدنی خود را در حد متناسب نگه دارید.
حال برای این که بدانید تا کدام یک از جراحیهای چاقی میتواند توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی به سرانجام برسد و نتیجهای در رابطه با کاهش وزن در بر داشته باشد، اطلاعات بسیاری در ادامه این مبحث ذکر میکنیم که شناخت شما را در رابطه با این نوع جراحی افزایش میدهد.
مهمترین جراحیهای مورد استفاده توسط پزشکان برای کاهش وزن چاقی مفرط، عمل اسلیو معده و جراحی بای پس معده میباشد.
این جراحیها به عنوان جراحی متابولیک شناخته میشوند و در کنار این که میتوانند برای چاقی مفرط بسیار مفید و حیاتی باشند، در درمان بیماریهای دیگری همچون بیماری دیابت نوع ۲ نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. حال به توضیح این ۲ جراحی مهم خواهیم پرداخت.
جراحی اسلیو معده
یکی از راهحلهای رایج برای برطرف نمودن چاقی مفرط، استفاده از جراحی اسلیو معده میباشد. فرآیند استفاده از این نوع جراحی بدین صورت است که میتواند برای کاهش دادن شاخص توده بدنی، مفید واقع شود. متخصص بنابر شرایط بیمار تشخیص میدهد که استفاده از عمل اسلیو معده میتواند برای او کاربرد بالایی داشته باشد.
انجام این نوع جراحی به صورت لاپاراسکوپی میباشد و در این شرایط پزشک حدوداً ۸۰ درصد از معده افراد را از بدن خارج میکند، سپس معده را به واسطه منگنه به یکدیگر میدوزد.
در واقع هدف اصلی استفاده از این جراحی، کاهش پیدا کردن حجم معده میباشد. به غیر از این که میزان زیادی از حجم معده در این نوع جراحی برداشته میشود، بخش عمدهای که مسئولیت ترشح هورمون گرلین را بر عهده دارد نیز در این نوع جراحی حذف خواهد شد.
شناخت بیشتر هورمون گرلین
برای شناخت بیشتر هورمون گرلین لازم است بگوییم که این هورمون وظیفه دستور گرسنگی به مغز را دارد و در هنگامیکه ترشح میزان زیادی از این هورمون در معده بیمار صورت بگیرد، احساس گرسنگی بیشتری به سراغ او خواهد آمد.
اما با استفاده از عمل جراحی اسلیو معده و با حذف میزان زیادی از ترشح هورمون گرلین، باعث میشود که افراد در طول روز کمتر احساس گرسنگی داشته باشند.
پس این جراحی که به واسطه لاپاراسکوپی انجام میگیرد و با کمترین دوره نقاهت و بدون عوارض، میتواند کمک کند تا میزان دریافت کالری های روزمره خود را به حداقل برسانید.
با توجه به این که حجم معده افراد کوچک شده است، فرد به اندازه مشخص شده ای قادر به استفاده از غذاها میباشد
با توجه به این که حجم معده افراد کوچک شده است، فرد به اندازه مشخص شده ای قادر به استفاده از غذاها میباشد و این مسئله میتواند در طولانی مدت روی کاهش وزن فرد بیمار تاثیرگذار باشد. اغلب، اشخاصی میتوانند از این نوع عمل جراحی استفاده کنند که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از عدد ۳۵ باشد.
اغلب این افراد دچار چاقی مفرط هستند و برای برطرف نمودن بیماریها و عوارضی که به واسطه چاقی مفرط در بدن آنها شکل گرفته است، موظف هستند که حتما این جراحی را انجام بدهند.
جراحی اسلیو معده میتواند مزایای بسیاری را در بر داشته باشد و باعث برطرف نمودن بیماریهای زمینهای چاقی شود و همینطور اعتماد به نفس از دست رفته افراد را به آنها باز میگرداند.
البته در نظر داشته باشید که این نوع جراحی فقط باید توسط متخصصین انجام بگیرد. دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی میتواند برای انجام عمل اسلیو معده، سلامتی شما را تضمین کند.
عمل جراحی بای پس معده
یکی دیگر از عملهای مهمی که با هدف درمان چاقی مفرط انجام میگیرد، عمل جراحی بای پس معده میباشد. هنگامی که متوجه میشویم که چاقی مفرط به چه معناست ، به دنبال راهکارهای درمان آن میگردیم.
اما بنا بر شرایط جسمانی شما، متخصصین استفاده از جراحی بای پس معده را پیشنهاد خواهند داد. شرایط انجام این جراحی بدین صورت است که کمک میکند تا جذب مواد مغذی مورد نیاز بدن کمتر از حد ممکن شود.
پس بخشی از مواد غذایی که به بدن میرسد، با این نوع عمل جراحی از معده از مسیر اصلی معده عبور میکنند و جذب بدن نخواهند شد. همین شرایط باعث میشود تا حجم معده افراد کمتر از حد ممکن شود.
عمل بای پس معده نیز همانند عمل جراحی اسلیو معده به واسطه لاپاراسکوپی انجام میگیرد
عمل بای پس معده نیز همانند عمل جراحی اسلیو معده به واسطه لاپاراسکوپی انجام میگیرد و این به عنوان یکی از مهمترین مزیتهای این عمل شمرده میشود. اغلب، افرادی مستعد استفاده از این عمل هستند که شاخص توده بدنی آنها بالاتر از عدد ۳۵ میباشد. در کل، این افراد دچار چاقی مفرط هستند.
مهمترین مسئله این است که استفاده از عمل جراحی بای پس معده بدون بازگشت میباشد و افراد با یکبار جراحی میتوانند به کاهش وزن برسند. سرعت عمل کاهش وزن در این نوع جراحی بسیار مناسب و ایدهآل است و به دلیل این که میزان معده کاهش یافته است، فرد برای کاهش وزن، سختی و دشواری نمیکشد.
اما نکته مهم برای این که بتوانید نتیجه درستی از این نوع جراحی بگیرید، این است که از تخصص های پزشک حاذق استفاده داشته باشید.
دکتر سلیمی به عنوان بهترین متخصص جراحی و چاقی فعالیت دارد و بنابر شرایط شما توصیه میکند که کدام یک از جراحی چاقی میتواند شرایط بهتری را برای کاهش وزن شما به وجود بیاورد. پس میتوانید با اعتماد به تخصص دکتر سلیمی، از استفاده این نوع جراحیها بهترین بهره را ببرید.
عمل ساسی بای پس معده
یک راهکار جدید و نوین که با شناخت چاقی مفرط میتوان از طریق آن درمان این معضل را به سرانجام رساند، استفاده از عمل جراحی ساسی بای پس معده میباشد. دلیل اصلی انجام این عمل، کاهش یافتن میزان شاخص توده بدنی و درمان چاقی مفرط میباشد.
نحوه عملکرد این نوع عمل ترکیبی از جراحی اسلیو معده و عمل بای پس معده میباشد. دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای انجام این نوع عمل در ابتدا اسلیو معده را انجام میدهد، سپس بنابر شرایط بیمار، نیاز به استفاده از عمل بای پس معده میباشد.
فرآیند انجام این عمل به گونهای است که دو مسیر برای لوله گوارش افراد وجود دارد
فرآیند انجام این عمل به گونهای است که دو مسیر برای لوله گوارش افراد وجود دارد. یکی از مسیرها قادر است که میزان غذای کمتری را در خود جای دهد که به عنوان مسیر اصلی میباشد
و اما جذب غذاها نیز از این مسیر میباشد. اما بخش دیگری از معده دارای مسیری است که میزان بیشتری از غذاها از آن عبور خواهند کرد و به بخش انتهای معده وارد میگردد.
به همین دلیل کالری موجود این نوع غذاها جذب بدن نخواهد شد و این عملکرد منحصر به فرد باعث میشود تا افراد بدون سختی کشیدن بتوانند در درمان چاقی مفرط موفق باشند.
دکتر سلیمی قادر است که این عمل را با تضمین سلامتی افراد سپری کند، زیرا ایشان بهترین متخصص در زمینه جراحی چاقی شناخته شده است.
عمل جراحی حلقه معده یا باندینگ
با شناخت این که چاقی مفرط به چه معناست ، استفاده از راهکار دیگری باعث میشود که میزان شاخص توده بدنی افراد کاهش پیدا کند. این روش، حلقه معده یا باندینگ نام دارد. همان طور که از نام آن مشخص است، در درون معده حلقه یا باندی قرار گرفته میشود.
این حلقه بخش فوقانی معده را تحت تاثیر قرار میدهد و آن را به دو نیمه کوچک و بزرگ تقسیم میکند. این شرایط سبب میشود تا افراد میزان گرسنگی کمتری را در طول روز احساس کنند و حجم غذای کمتری در معده افراد جای خواهد گرفت. ویژگیهای بسیاری برای این نوع جراحی به منظور درمان چاقی مفرط وجود دارد.
یکی از مهمترین ویژگیهای آن این است که براساس شرایط بیمار، حلقه یا باندینگ موجود روی معده قابلیت تنظیم دارد و در شرایطی که بیمار از این عمل منصرف شده باشد، میتواند حلقه یا باندی که در معده قرار دارد را بردارد.
این عمل روشی قابل بازگشت میباشد و تمامی عملهای جراحی برای درمان چاقی مفرط با کمترین عوارض موجود شکل میگیرند، البته در صورتی که این عمل را به فردی متخصص بسپارید.
عمل جراحی بالون معده
یک راهکار دیگر برای پایین آوردن میزان شاخص توده بدنی افراد استفاده میشود و این راهکار استفاده از بالن معده است. شرایط انجام این جراحی به گونه ایست که یک بالون از جنس سیلیکون در وارد معدهی بیمار میشد و کمک میکرد تا حجم معده بیمار، میزان کمتری از غذاها را دریافت کند. بعد از مدتی که بیمار به این شرایط عادت کرد، بالون از معده خارج میشد.
با توجه به این که امروز استفاده از راهکارهایی همچون عمل اسلیو معده و عمل بای پس معده متقاضیان بیشتری دارد و میتواند بهتر در رابطه با درمان چاقی مفرط کمک کند، استفاده از بالن معده منسوخ شده است و از راهکارهای جایگزین نوین آن استفاده خواهند کرد.
در هر صورت برای این که بتوانید در زمینه درمان چاقی مفرط موفق باشید، استفاده از جراحی چاقی به واسطه بهترین متخصص و جراح میتواند تمامی عوارض موجود این بیماری را برطرف کند.
به خاطر داشته باشید که عنوان بهترین متخصص جراحی چاقی به جناب دکتر مهدی سلیمی اختصاص داده شده است و میتوانید براساس مهارتهای ایشان، سلامتی خود را تضمین کنید.
توصیههای دکتر سلیمی بهعنوان بهترین جراح چاقی
چاقی مفرط به عنوان یک بیماری شناخته میشود که هر چه سریعتر باید برای بقای عمر خود از درمانهای آن بهره ببرید.
- هیچگاه چاقی مفرط را با وزن بالا و چاقی ساده یکی ندانید.
- وجود چاقی مفرط باعث شرایط نابسامان سوخت و ساز و هورمونهای بدن میشود که باید فورا درمان شود.
- جراحی چاقی برای افراد با شاخص توده بدنی ۴۰، امری ضروری میباشد.
- برای جراحی زیبایی بعد از جراحی چاقی، باید حداقل یک سال صبر کنید.
- داشتن رژیم غذایی مناسب بعد از عمل جراحی چاقی به شما برای درمان چاقی مفرط کمک میکند.
سخن آخر
در این مطلب در تلاش بودیم تا اطلاعاتی در رابطه با این که چاقی مفرط به چه معناست ، برای شما گرد هم آوریم. اغلب افراد نمیتوانند تفاوت بین اضافه وزن، چاقی و چاقی مفرط را تشخیص بدهند. طی این مبحث، متوجه شدیم که چاقیها میتوانند چه عوارض متعددی را در بدن به وجود بیاورند. هر فردی که درگیر اضافه وزن و چاقی مفرط میباشد، باید تلاش کند تا از طریق راهکارهای اصولی و منطقی به کاهش وزن دست پیدا کند.
پیشنهاد ما بر این است که از جراحیهای چاقی توسط مهارتهای دکتر سلیمی غافل نشوید. زیرا افرادی که درگیر چاقی مفرط هستند، بر اثر راهکارهای طبیعی همچون ورزش و رژیمهای غذایی قادر به کاهش وزن نیستند و فقط نیاز به استفاده از جراحیها دارند تا بتوانند به تناسب اندام برسند.
امیدواریم که این مسئله، درک درستی در رابطه با این که چاقی مفرط به چه معناست ، برای شما ایجاد کرده باشد تا با راهکارهای درست جراحی چاقی توسط تخصصهای دکتر سلیمی بتوانید به آرزوی دیرینه خود یعنی تناسب اندام برسید.