در این مقاله سعی داریم تا به بررسی این موضوع بپردازیم که چاقی خطرناک چیست ؟ چنان چه شما نیز دارای اضافه وزن می باشید و به دنبال راهی برای رسیدن به تناسب اندام می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چاقی با ما در تماس باشید.
مقدمه
بیماری چاقی، یک عارضه مزمن و پیچیده می باشد. دلیل اصلی بروز این مشکل، ذخیره و تجمع بیش از اندازه چربی در قسمت های مختلف بدن می باشد. چاقی، می تواند با ناهماهنگ نمودن ظاهر فرد مبتلا به این بیماری، شکلی نامطلوب را ایجاد نماید.
علاوه بر مشکلاتی که چاقی، از لحاظ ظاهری می تواند برای فرد داشته باشد، این مشکل، باعث بروز بسیاری از انواع بیماری های روحی و روانی و همچنین ابتلا به انواع بیماری های جسمانی می گردد. افرادی که به مشکل چاقی گرفتار هستند، در انجام حرکت های عادی روزانه خود نیز با مشکل مواجه هستند.
فشار بالایی که وزن به بخش زانوها و مچ پا وارد می کند، از دیگر عوارض ابتلای فرد به چاقی می باشد
فشار بالایی که وزن به بخش زانوها و مچ پا وارد می کند، از دیگر عوارض ابتلای فرد به چاقی می باشد. چاقی می تواند به علل مختلف ایجاد شود، اما دلیل ابتلا به این بیماری هر چه که باشد، می بایست در پیشگری و درمان آن کوشید.
چاقی درجات گوناگونی دارد. درجات بالای چاقی، یا همان چاقی در حد خطرناک، آن نوع از درجه چاقی می باشد که می بایست در درمان و پیشگیری از آن، سرعت عمل به خرج داده شود. در این راستا می توانید از تجربیات دکتر سلیمی بهره مند شوید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های چاقی شناخته می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست کدام نوع دیابت خطرناک است دیدن کنید.
عوارض چاقی خطرناک چیست
در مقاله چاقی خطرناک چیست به بررسی موارد زیر پرداخته ایم:
چاقی چیست؟
تشخیص میزان چاقی
بیماری های مرتبط با BMI بالا
بهترین راه درمان چاقی خطرناک چیست؟
فواید جراحی چاقی
عوامل مؤثر بر ابتلا به چاقی خطرناک
چاقی خطرناک و تاثیرات آن بر شرایط زندگی
سایر دلایل تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری چاقی خطرناک
بیماری های تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری چاقی
سخن پایانی
چاقی چیست؟
در سال های اخیر، مشکل چاقی به یک مشکل و بیماری جهانی مبدل شده است. این اپیدمی گسترده، به نحوی خطرناک شایع شده است که سالانه بسیاری از افراد، به سبب ابتلا به چاقی و یا بیماری های مرتبط با چاقی، جان خود را از دست می دهند.
با توجه به آمارهای سال های اخیر، نه تنها آمار مبتلایان به چاقی در بزرگسالان در حال افزایش می باشد، بلکه این مشکل در کودکان نیز در تمامی سنین، بسیار شایع شده است. به طوری که در طی سی سال گذشته، آمار کودکان مبتلا به بیماری چاقی، از سن 5 سال تا سن 19 سال، به صورت وحشتناکی، بیش از 4 برابر افزایش داشته است.
در گذشته ای نه چندان دور، امکان درمان بیماری چاقی، به خصوص در درجات بسیار بالای آن، تنها در کشورهای مدرن امکانپذیر بود.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید. اگر شما نیز از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
اما، با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و اشاعه آن در سرتاسر جهان، امروزه در تمامی کشورهای جهان، راه های بسیار کارآمدی برای پیشگیری و نیز درمان مشکل چاق، بر سر راه افراد چاق قرار گرفته است و امید این افراد را به داشتن زندگی سالم، افزایش داده است.
امروزه، آمار مبتلایان به مشکل چاقی در کشورهایی که در حال توسعه می باشند، نظیر کشورمان ایران، روز به روز در حال افزایش می باشد
امروزه، آمار مبتلایان به مشکل چاقی در کشورهایی که در حال توسعه می باشند، نظیر کشورمان ایران، روز به روز در حال افزایش می باشد. به طوری که تقریباً 30 درصد از کل افراد چاق که در سرتاسر جهان هستند، در کشورهای توسعه یافته زندگی می کنند.
بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، چاقی و اضافه وزن، عارضه تجمع بیش از حد چربی در بافت های بدن می باشد که در نتیجه آن، سلامت فرد به خطر می افتد. در این راستا، در مجامع علمی، برای تشخص میزان و درجه چاقی یک فرد، شاخصی با عنوان شاخص توده بدنی یا BMI، معرفی شده است.
بر اساس این شاخص جهانی، چنان چه BMI در فردی بالاتر از عدد 25 باشد، فرد دارای اضافه وزن می باشد. داشتن اضافه وزن در این میزان، دلیل بر چاقی نمی باشد. اما افرادی که شاخص BMI در آن ها، عدد 30 و یا بالاتر از آن می باشند، در زمره افراد چاق قرار می گیرند.
البته با توجه به اندازه شاخص توده بدنی، درجات مختلفی برای میزان چاقی فرد، در نظر گرفته می شود. دکتر سلیمی، بهترین جراح متخصص در انجام انواع جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، به افرادی که شاخص توده بدنی ایشان تا حدی بالا می باشد که کنترل آن، با رژیم غذایی و ورزش، بهبود پذیر نمی باشد، انجام جراحی چاقی را بهترین گزینه معرفی می کنند.
جراحی چاقی
جراحی چاقی، راهی مطمئن برای کاهش وزن با سرعت بالا بوده و علاوه بر این، این جراحی، چنان چه به دست یک جراح زبردست و حاذق همچون دکتر سلیمی انجام شود، بدون هیچ گونه عارضه جانبی می باشد.
علاوه بر این، کاهش وزن حاصل شده پس از عمل جراحی چاقی توسط دکتر سلیمی، برگشت ناپذیر می باشد. به بیان دیگر، می توان جراحی چاقی را بهترین راه برای برطرف کردن مشکل چاقی مفرط دانست که تناسب اندامی دائمی را به فرد، هدیه خواهد کرد.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با چاقی خطرناک چیست می باشید. در این راستا، از رهنمود های جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی های چاقی، دکتر سلیمی، بسیار بهره جسته ایم. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب می باشید، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
تشخیص میزان چاقی
پیش از صحبت در زمینه موضوع ” چاقی خطرناک چیست “، می بایست ابتدا به موضوع درجات چاقی پرداخت. با آشنایی با میزان چاقی، می توان بهترین راه حل را برای درمان این بیماری در نظر گرفت. نکته بسیار مهم این است ک، داشتن اضافه وزن و چاق بودن، دو تعریف جداگانه دارند.
نکته بسیار حائز اهمیت این است که وزن یک فرد نمی تواند نشانگر چاق بودن فرد باشد. بدین معنا که چنان چه وزن فرد بالا باشد و همزمان با قد و سن و فاکتورهای دیگری که مرتبط با تناسب اندام می باشند، هماهنگی داشته باشد، این به معنای چاق بودن فرد نمی باشد.
برای نشان دادن این امر که شخصی دارای اضافه وزن و یا گرفتار به بیماری چاقی و یا چاقی خطرناک می باشد، فاکتورهای متعددی وجود دارد.از جمله این فاکتورها، می توان به:
- جنسیت فرد
- میزان قد
- میزان سن
- میزان توده عضله
و حتی استخوان بندی فرد و بسیاری دیگر از فاکتورها اشاره کرد. بر همین اساس، پزشکان و محققان، شاخصی را با عنوان شاخص توده بدنی معرفی نموده اند. این شاخص در عرصه بین المللی با عنوان شاخص BMI شناخته می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله محاسبه bmi دقیق و محاسبه شاخص توده بدنی را مطالعه کنید
شاخص توده بدنی، یک معیار شناخته شده و معتبر برای مشخص شدن میزان توده انباشته شده در بدن می باشد. این شاخص، از تناسب میان قد و وزن به دست می آید و نشانگر سلامت وزنی می باشد.
برای محاسبه میزان توده بدنی، می بایست وزن فرد بر حسب کیلوگرم را بر مجذور قد بر حسب متر، تقسیم نمود. عدد حاصله، نشانگر شاخص توده بدنی فرد می باشد. برای کسی که BMI=25 داشته باشد، این نشانگر این است که شاخص توده بدنی وی، 25 کیلوگرم بر متر مربع است.
لازم به ذکر است که این محاسبات، مناسب برای بزرگسالان می باشد و نشانگر شاخص توده بدنی در رده سنی کودکان نمی باشد.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با چاقی خطرناک چیست می باشید. با ما همچنان تا پایان این مقاله همراه شوید.
در ذیل به بررسی شرایط وزنی فرد، با توجه به شاخص BMI خواهیم پرداخت:
شاخص توده بدنی پایین تر از 18.5
افرادی که شاخص توده بدنی ایشان یا BMI در آن ها از 18.5 کمتر باشد، این نشانگر این حقیقت است که فرد به کمبود وزن دچار می باشد. این افراد می بایست وزن خود را افزایش دهند تا به حد نرمال برسند.
در این زمینه، دکتر سلیمی، معتبرترین جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی و انجام کلیه انواع جراحی های چاقی، به این افراد توصیه می کند که برای افزایش وزن خود، نزد یک متخصص تغذیه بروند و از راهنمایی های وی در این راستا، بهره مند گردند.
افرادی که شاخص توده بدنی ایشان از 18.5 کمتر باشد، در خطر ابتلا به بیماری های زیر قرار دارند:
- مشکل سوء تغذیه
- بیماری کم خونی
- مشکل تضعیف سیستم ایمنی بدن که عامل اصلی ابتلا به انواع بیماری ها و عفونت ها می باشد.
- بیماری پوکی استخوان
- مشکلات مربوط به ناباروری
شاخص توده بدنی بین 18.5 الی 24.9
افرادی با شاخص توده بدنی در این محدوده، اشخاصی می باشند که دارای وزن متعادل هستند. این شاخص، نشانگر آن است که قد و وزن فرد، هر دو در شرایط هماهنگی هستند.
البته می بایست توجه داشت که در این محدوده از BMI، رعایت رژیم های غذایی مناسب و ورزش، به خصوص با افزایش سن، بسیار مهم می باشد تا فرد بتواند تناسب اندام خود را همچنان حفظ نماید.
دکتر سلیمی، در ارتباط با افرادی که دارای شاخص توده بدنی بین 18.5 تا 24.5 می باشند، توصیه می کند، چنان چه این افراد بتوانند این وزن متناسب را حفظ نمایند، بدون تردید می توانند خطر ابتلا به انواع مشکلات جدی را که سلامت جسمی و روحی فرد را به خطر می اندازند، کاهش دهند.
در این مقاله، در تلاش هستیم تا در ارتباط با موضوع “چاقی خطرناک چیست” اطلاعات مفیدی را در اختیار عزیزان علاقه مند به این موضوع قرار دهیم. چنان چه تا این قسمت از مقاله برای شما مفید واقع شده است، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
شاخص توده بدنی بین 25 الی 29.9
به گفته دکتر سلیمی، بهترین جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی، افرادی که BMI ایشان در این محدوده قرار داشته باشد، اصولاً دچار اضافه وزن می باشند. اما این اضافه وزن در حد خطرناک نمی باشد. حال آن که بهتر است فرد تلاش کند تا وزن خود را به حد نرمال، یعنی در محدوده BMI بین 18.5 الی 24.9 برساند.
دکتر سلیمی اضافه می کند که این افراد، با بهره گیری از رژیم های لاغری مناسب و استاندارد و همچنین، انجام حرکات ورزشی منظم، می توانند به وزن نرمال برسند و در صورت ادامه این روند، می توانند وزن خود را در حد تناسب اندام، حفظ نمایند.
لطفا از پست لاغری در دو روز و تاثیر چاقی بر زود انزالی دیدن کنید.
البته به سبب آن که افرادی که در این محدوده از BMI قرار دارند، فاصله چندانی با مرحله چاقی درجه یک ندارند، باید حتماً اضافه وزن خود را کنترل نمایند تا به مشکل و بیماری چاقی، مبتلا نشوند.
شاخص توده بدنی بین 30 الی 34.9 ( چاقی درجه 1 )
پزشکان این مرحله از اضافه وزن را، چاقی درجه یک می گویند. افرادی که در این رده از BMI قرار دارند، می بایست به سرعت راه چاره ای برای درمان مشکل خود، بیابند.
دکتر سلیمی، به این افراد، با توجه به شرایط جسمی و روحی ایشان، دو راه حل متفاوت را پیشنهاد می کند که در ذیل به این دو مورد اشاره کرده ایم:
گزینه اول: رژیم لاغری و ورزش منظم
دکتر سلیمی، به افرادی که در این محدوده از شاخص توده بدنی قرار دارند، در صورتی که به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا نباشند، توصیه می کنند که با بهره گیری از رژیم های لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی به صورت مداوم و منظم، اقدام به کم کردن وزن خود نمایند.
البته در این شرایط، باید توجه داشت که وضعیت جسمی و روحی فرد نیز می بایست در نظر گرفته شود. اما در یک شرایط روحی و جسمی نرمال، این دو روش به صورت همزمان می توانند در رساندن فرد به تناسب اندام و شاخص توده بدنی نرمال، بسیار تاثیرگذار باشند.
مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” پرداخته است. در این مقاله، از راهنمایی های دکتر سلیمی، بهترین جراح متخصص در انجام انواع جراحی های چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی، بهره گرفته ایم. چنان چه شما نیز از بیماری چاقی رنج می برید و به دنبال راهی برای درمان این بیماری آزار دهنده می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
گزینه دوم: جراحی چاقی
در مقابل، در بسیاری از موارد مشاهده می شود که افرادی که در این محدوده BMI قرار دارند، قادر به انجام حرکات ورزشی نمی باشند. به دلیل فشاری که وزن این افراد روی قسمت کمر، زانوها و نیز مچ پا وارد می کند، این افراد حتی در انجام کارهای فیزیکی روزانه خود، عموماً دچار مشکل می شوند.
علاوه بر این امر، در بیشتر افرادی که در این رده از شاخص توده بدنی قرار دارند، بیماری هایی که مرتبط با مشکل چاقی می باشند، بسیار مشاهده می شود. از جمله این بیماری ها که ارتباط نزدیکی با مشکل چاقی دارند، می توان به دیابت نوع 2 و انواع بیماری های قلبی عروقی، اشاره کرد.
بسیاری از بیماری های روحی، نظیر افسردگی و عدم اعتماد به نفس نیز از عوارض مشکل چاقی می باشد
همچنین بسیاری از بیماری های روحی، نظیر افسردگی و عدم اعتماد به نفس نیز از عوارض مشکل چاقی می باشد. با توجه به این مسئله که رژیم های لاغری، روند ملایمی را در کاهش وزن دارند و زمان طولانی طول می کشد تا فرد به تعادل وزن دست یابد، از این رو، نمی توان از این روش برای رسیدن به سلامت جسمی و روحی این افراد استفاده کرد.
دکتر سلیمی، با توجه به شرایط روحی و جسمی این افراد، بهترین گزینه را که انجام عمل جراحی چاقی می باشد، توصیه می نماید.
جراحی چاقی، بهترین و سریع ترین روش برای رسیدن به تناسب اندام و سلامت جسمانی فرد می باشد.
با توجه به این امر که این روش درمانی هیچ گونه عارضه ای را برای فرد به همراه نخواهد داشت و نیز کاهش وزن را به صورت دائمی حفظ می نماید، گزینه ای مناسب برای افراد چاقی می باشد که در درجه اول چاقی قرار دارند و مبتلا به بیماری های جانبی چاقی نیز می باشند.
در این مقاله، موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” مورد بررسی قرار گرفته است. با ما همچنان تا پایان این مقاله، همراه شوید.
شاخص توده بدنی بین 35 الی 39.9 ( چاقی درجه 2 )
به افرادی که در این محدوده از شاخص توده بدنی قرار دارند، چاق درجه 2 گفته می شود. این افراد نمی توانند با بهره گیری از رژیم های لاغری و انجام حرکات ورزشی، به سلامتی جسمانی دست یابند.
این دو روش سنتی، روند آرامی در کاهش وزن دارند و نیز به سبب آن که بیشتر این رژیم ها، بسیار سختگیرانه می باشند، فرد پس از مدتی پیروی از این روش ها، از ادامه آن، خسته می شوند و آن را رها می کنند.
یکی از مشکلات رژیم های لاغری و حرکات ورزشی، این است که پس از رها کردن رژیم لاغری، وزن از دست رفته فرد، نه تنها بازمی گردد، بلکه در بیشتر مواقع، اضافه وزنی را نیز بیش از پیش به همراه خواهد آورد.
اما به صورت کلی، رژیم لاغری و ورزش، راه مناسبی برای درمان مشکل چاقی درجه 2، نمی باشد. با توجه به این امر که بیشتر این افراد، از بیماری های مرتبط با چاقی رنج می برند و توانایی انجام حرکات جسمانی را نیز ندارند، تنها راه درمان برای این افراد، انجام جراحی چاقی می باشد.
پس از انجام جراحی چاقی، اضافه وزن فرد به سرعت شروع به کاهش می کند
پس از انجام جراحی چاقی، اضافه وزن فرد به سرعت شروع به کاهش می کند و پس از یک دوره زمانی مشخص، در حدود 70 درصد از اضافه وزن فرد، از بین می رود. لازم به ذکر است که کاهش وزن حاصل شده از عمل جراحی چاقی، دائمی می باشد.
علاوه بر این، در بیشتر موارد دیده شده است که پس از انجام این عمل جراحی، افراد چاق نه تنها به تناسب اندام و سلامت جسمانی دست می یابند، بلکه بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی نیز نظیر دیابت نوع 2، به صورت کلی درمان می شود.
همچنین بسیاری از مشکلات روحی ناشی از چاقی نیز نظیر کم شدن اعتماد به نفس، افسردگی و گوشه گیری نیز که از عوارض روحی مشکل چاقی می باشد، پس از انجام عمل جراحی چاقی، به تدریج بهبود می یابند و فرد می تواند به انجام فعالیت های اجتماعی خود، نظیر یک فرد عادی، ادامه دهد.
موضوع مورد بحث در این مقاله، ” چاقی خطرناک چیست ” می باشد. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به تناسب اندام می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
شاخص توده بدنی بالاتر از 40 ( چاقی درجه 3/ چاقی خطرناک )
افرادی که BMI در ایشان بالاتر از 40 باشد، این بدان معناست که این افراد، در معرض خطر بزرگی قرار دارند. این افراد در وضعیت بسیار خطرناک قرار دارند و گذر هر لحظه، برای ایشان حکم مرگ و زندگی را دارد.
بیمارانی که شاخص توده بدنی ایشان، این حد از BMI را نشان می دهند، می بایست در سریع ترین وقت ممکن، اقدام به درمان بیماری چاقی خود بنمایند. رژیم لاغری و یا ورزش، به هیچ عنوان نمی تواند برای ایشان مؤثر واقع گردد.
چون به صورت کلی، این افراد دچار بیماری های خطرناک مرتبط با چاقی می باشند و به سبب وزن زیاد خود، توان حرکت ندارند. تنها راه درمان این بیماری، هنگامی که به این حد خطرناک خود رسیده باشد، انجام عمل جراحی چاقی می باشد و دیگر هیچ!
لذا توصیه اکید دکتر سلیمی به افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند، مراجعه به جراح متخصص جراحی چاقی می باشد.
بیماری های مرتبط با BMI بالا
با بالا رفتن شاخص توده بدنی یا همان BMI، فرد به بسیاری از انواع بیماری ها دچار می شود. در زیر به برخی از این بیماری ها اشاره کرده ایم:
- دیابت نوع 2
- انواع بیماری های قلبی-عروقی
- بیماری فشار خون بالا
- بیماری کیسه صفرا
- مشکل آرتروز
- بیماری آپنه خواب و انواع مشکلات تنفسی
- ابتلا به انواع سرطان که از آن جمله می توان به سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان آندومتر و نیز سرطان کیسه صفرا اشاره کرد.
- انواع بیماری های روحی روانی، مانند افسردگی و عدم اعتماد به نفس
- افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی
- انواع بیماری های کبدی که از همه مهم تر مشکل کبد چرب می باشد.
- مشکل کلسترول بالا
- بروز مشکلات ناباروری
توجه دقیق و اطلاع از میزان BMI
با توجه به این امر که داشتن وزن بالا و BMI بالا می تواند عامل اصلی بروز بیماری های مذکور باشد، لذا توجه دقیق و اطلاع از میزان BMI در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها، می تواند بسیار مفید واقع گردد.
با توجه به این امر که این بیماری ها در شرایط حاد می توند جان فرد را در خطر قرار دهد، لذا توصیه می شود در شرایطی که شاخص توده بدنی در محدوده چاقی می باشد، سریعاً برای رفع این مشکل، اقدام نمود.
بهترین گزینه برای رهایی از چربی های اضافه بدن و رسیدن به تناسب اندام، انجام جراحی لاغری می باشد.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید. چنان چه شما نیز از بیماری چاقی رنج می برید و به دنبال راهی برای رهایی از این مشکل می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.
بهترین راه درمان چاقی خطرناک چیست؟
همان طور که به آن اشاره شد، چاقی درجات مختلفی دارد. برای درمان مشکل اضافه وزن، هنگامی که به مرحله چاقی نرسیده باشد، پیروی از یک رژیم لاغری استاندارد و نیز انجام حرکات ورزشی منظم به صورت همزمان، می تواند راهی مؤثر در کاهش وزن باشد.
این در حالی است که هنگامی که اضافه وزن فرد، به حد بالا و غیر قابل کنترلی رسیده باشد، دیگر روش های سنتی نظیر رژیم لاغری و ورزش، نمی توانند مفید واقع گردند.
بر اساس توصیه دکتر سلیمی، معتبرترین جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی و انجام جراحی های لاغری، بهترین راه برای درمان مشکل چاقی، هنگامی که به محدوده چاقی خطرناک رسیده باشد، انجام جراحی چاقی می باشد.
فواید جراحی چاقی
جراحی چاقی دارای فواید بسیاری برای فرد مبتلا به بیماری چاقی خطرناک و مفرط می باشد که در زیر به این موارد اشاره کرده ایم:
افزایش طول عمر
افرادی که مبتلا به بیماری چاقی مفرط می باشند، عموماً به سبب ابتلا به انواع بیماری های مرتبط با چاقی مفرط، طول عمر کوتاه تری خواهند داشت. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که به بیماری چاقی مبتلا می باشند، عمری معادل 12 سال کوتاه تر به نسبت افرادی که دارای تناسب اندام می باشند، دارند.
همچنین با انجام جراحی چاقی، به خصوص هنگامی که فرد از بیماری چاقی مفرط رنج می برد و به بیماری های جانبی مرتبط با چاقی مبتلا می باشد، نه تنها در سریع ترین زمان ممکن به تناسب اندام دست می یابد، بلکه بسیاری از بیماری هایی که به دلیل چاقی پدیدار گشته بودند، نظیر دیابت نوع دو و بیماری های قلبی-عروقی، بهبود یافته و یا به صورت کامل، از بین می روند.
علاوه بر این، احتمال بروز سکته قلبی و مغزی نیز پس از انجام جراحی چاقی، کاهش می یابد. تمامی این موارد، سبب افزایش طول عمر طبیعی در این افراد می شوند.
در این مقاله، سعی داریم تا در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” اطلاعات مفیدی را در اختیار علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
کاهش وزن دائمی
روش های لاغری شناخته شده ای همچون رژیم های لاغری و حرکات ورزشی منظم، می توانند در دراز مدت باعث کاهش وزن شوند. البته تنها در شرایطی که فرد هنوز به مرحله چاقی خطرناک نرسیده باشد. این دو روش، مناسب افرادی هستند که BMI ایشان به مرحله چاقی خطرناک نرسیده باشد.
اما، به سبب آن که رژیم های سختگیرانه لاغری غیر قابل ادامه دادن برای طولانی مدت می باشند، بیشتر افراد در میانه راه، از پیروی از آن ها دست می کشند.
اما گرفتن رژیم های لاغری پی در پی و رها کردن آن ها، نه تنها هیچ سودی برای سلامت بدن و کاهش وزن نخواهد داشت، بلکه باعث بالاتر رفتن وزن نیز می شوند. با رها کردن یک رژیم غذایی لاغری، نه تنها وزن کاهش یافته و مجدداً افزایش پیدا می کند، بلکه حتی به وزن قبلی فرد نیز حتی وزنی مازاد هم اضافه خواهد شد.
جراحی چاقی روشی برای کاهش وزن به صورت دائم می باشد
اما در مقابل، جراحی چاقی روشی برای کاهش وزن به صورت دائم می باشد. افرادی که کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی لاغری می باشند، پس از انجام این عمل جراحی، کاهش وزنی سریع را تجربه خواهند کرد.
این افراد در مدت زمانی مشخص، به تناسب اندام دست می یابند. تناسب اندام حاصله، برای همیشگی برای فرد باقی خواهد ماند. این بدان معناست که وزن کاهش یافته توسط جراحی لاغری، به هیچ عنوان مجدداً اضافه نخواهد شد.
کاهش وزن حاصله از انجام جراحی چاقی، به صورت ماندگار باقی خواهد ماند. افرادی که به مرحله چاقی خطرناک و مفرط رسیده اند، پس از انجام عمل جراحی چاقی، در مدت زمانی در حدود یک الی دو سال، تقریباً 70 تا 80 درصد از وزن اضافه خود را از دست می دهند.
این در حالی است که این وزن، به هیچ عنوان مجدداً بازنخواهد گشت و روند کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، به تدریج و دائمی انجام خواهد شد. در همین راستا، توصیه اکید دکتر سلیمی، به عزیزان مبتلا به بیماری چاقی مفرط و چاقی در درجات خطرناک آن، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.
شما در حال مطالعه مقاله ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید. با ما همچنان تا پایان این مبحث، همراه بمانید.
درمان بیماری های مرتبط با چاقی خطرناک
بیماری چاقی، خود عاملی بر ابتلا به بسیاری از انواع بیماری ها می باشد. به خصوص در شرایط حاد چاقی، شدت این بیماری ها نیز در حد بسیار زیادی، افزایش خواهد یافت.
جراحی چاقی به خصوص توسط دکتر سلیمی؛ راهی مطمئن و بدون هیچ گونه عارضه جانبی می باشد که نه تنها برای فرد هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد، بلکه باعث از بین بردن بیماری های مرتبط با مشکل چاقی نیز می شود.
از جمله بیماری هایی که پس از انجام جراحی چاقی بهبود می یابند و یا به صورت کامل درمان می شوند، می توان به دیابت نوع 2، فشار خون بالا، انواع بیماری های قلبی-عروقی، مشکل کلسترول بالا و … اشاره کرد.
چاقی مفرط و خطرناک، نه تنها خود یک بیماری خطرناک و کشنده به شمار می رود، بلکه خود باعث بروز بسیاری از انواع بیماری ها می باشد.
لذا توصیه اکید دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و انجام انواع جراحی های چاقی به افرادی که شاخص توده بدنی ایشان از 30 بالاتر بوده و به بیماری های زمینه ای چاقی دچار می باشند، انجام عمل جراحی چاقی می باشد. لازم به ذکر است که این توصیه برای افرادی که شاخص توده بدنی ایشان بالای 35 می باشد، به الزام مبدل می گردد.
درمان مشکل ریفلاکس معده
ریفلاکس معده، پدیده ای است که در آن، اسید معده به درون مری و حلق، باز می گردد. این امر سبب سوزش و آسیب دیدن مری می شود. دلیل اصلی این امر، فشار چربی های اضافی در اطراف شکم می باشد که به معده فرد فشار وارد می آورند.
این امر سبب ایجاد ریفلاکس معده می گردد. با کم شدن وزن و از بین رفتن چربی ها در ناحیه شکم و پهلوها، عارضه ریفلاکس معده نیز بهبود یافته و به تدریج، به صورت کامل درمان می شود.
در وزن های بالا که چربی های دور شکمی و سایر نقاط بدن، آن چنان در کل بدن انباشته شده اند که فشار به معده به حد بسیار بالایی می باشد، این مشکل بیشتر پدیدار می گردد. برای افرادی که شاخص توده بدنی ایشان نشانگر چاق مفرط می باشد، تنها راه برای درمان این مشکل، انجام جراحی چاقی می باشد.
پس از انجام جراحی چاقی، حجم چربی های انباشته در ناحیه شکمی به سرعت بالایی کاهش می یابد. این امر در سرعت بخشیدن به بهبود مشکل ریفلاکس معده، بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
در این مقاله، در تلاشیم تا اطلاعات مفیدی را در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” در اختیار علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم. از تمامی علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب و سلامت جسمی و روحی، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله، با ما همراه شوند.
بالا بردن قدرت باروری
یکی از عوارض چاقی، کاهش قدرت باروری می باشد. در بانوان، با کاهش وزن، شخص سیکل منظمی را در دوره قاعدگی تجربه خواهد کرد.
همچنین، میزان هورمون آندروژن کاهش می یابد. با کم شدن وزن، همچنین علائم مربوطه به سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز کاهش یافته و این امر باعث افزایش باروری در بانوان می گردد.
لطفا از پست بهترین قرص برای سندروم روده تحریک پذیر دیدن کنید.
بالا بردن متابولیسم بدن
با کم شدن میزان چربی انباشته شده در بدن، فرد توانایی بیشتری برای تحرک و انجام حرکات فیزیکی پیدا خواهد کرد. هنگامی که فرد به چاقی مفرط دچار می باشد، قادر به انجام هیچ گونه فعالیت فیزیکی نیست.
اما پس از انجام جراحی چاقی، تنها در مدت زمان کوتاهی، فرد می تواند شروع به انجام فعالیت های ورزشی بنماید. این امر سبب می شود که متابولیسم بدن بالا رفته و عمل چربی سوزی شدت بیشتر پیدا کند.
پس از انجام عمل جراحی چاقی، هورمون انسولین و هورمون کورتیزول که مربوط به استرس می باشد، کمتر ترشح می کنند و این امر، خود در افزایش چربی سوزی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
بالا بردن کیفیت زندگی
بدون تردید، پس از انجام جراحی چاقی، بسیاری از شرایط زندگی و سبک جدید زندگی فرد، باعث بالا بردن کیفیت زندگی فرد، خواهد شد. فرد می تواند در اجتماع با اعتماد به نفس بالایی وارد شده و این امر برای وی می تواند فرصت های شغلی بهتری را به همراه بیاورد.
همچنین به سبب آن که مشکل آپنه خواب، پس از عمل جراحی چاقی، برطرف می گردد، فرد می تواند خواب کافی و منظم داشته باشد و در نتیجه در طول روز دچار روان پریشی و از دست دادن کنترل اعصاب، نشود.
چاقی خود عاملی بر تنگی نفس و آسم می باشد
چاقی خود عاملی بر تنگی نفس و آسم می باشد که با درمان چاقی مفرط، این مشکل نیز حل می شود. یکی از مواردی که می تواند تاثیر بسیار مثبتی بر روحیه فرد داشته باشد، انتخاب لباس مورد نظر خود می باشد، بدون داشتن نگرانی از این موضوع که لباس مورد نظر، برای وی تنگ باشد!
بعد از عمل جراحی چاقی، انتخاب فرد شامل تنوع و حق انتخاب های بیشتری می شود. حضور در جوامع ورزشی نیز از دیگر محاسن کاهش وزن پس از انجام جراحی چاقی می باشد. فرد می تواند در فعالیت های فیزیکی متفاوت شرکت کرده و در مجامع ورزشی مختلف با سایرین هم گام شود.
در این مقاله، سعی کرده ایم در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” اطلاعات مفیدی را در اختیار علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم. از تمامی علاقه مندان به این موضوع، دعوت می کنیم، تا پایان این مقاله، با ما همراه شوند.
عوامل مؤثر بر ابتلا به چاقی خطرناک
ابتلا به بیماری چاقی می تواند به دلایل مختلفی باشد که در زیر به برخی از علل عمومی آن اشاره خواهیم کرد:
عوامل وراثتی و عادات غذایی خانوادگی
در اثر عوامل ارثی، برخی از ژن ها از والدین به کودک منتقل می شوند. این ژن ها می توانند در میزان چربی و نیز توزیع نحوه چربی در بدن تاثیرگذار باشند.
همچنین این عوامل وراثتی، می توانند در کارایی بدن برای تبدیل مواد غذایی به انرژی و نیز میزان چربی سوزی بدن و همچنین اشتهای فرد، بسیار مؤثر باشند. البته، علاوه بر این امر، بسته به این امر که فرد در چه خانواده ای زندگی می کند و چه عادات غذایی در آن خانواده رواج دارد نیز بسیار مؤثر می باشد.
سبک زندگی
از جمله موارد تاثیر گذار بر چاقی می تواند سبک زندگی فرد باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- استفاده از رژیم غذایی ناسالم
- مصرف کالری های مایع
- نداشتن هیچ گونه فعالیت در طول روز
ابتلا به بیماری های خاص و مصرف داروهای خاص
بیماری های خاصی که سبب می شود فرد نتواند از رژیم های خاصی بهره مند شوند و مجبور به پیروی از رژیم های مربوط به آن بیماری می باشد نیز می تواند از علل چاقی به شمار رود.
علاوه بر این، بسیاری از انواع بیماری های حرکتی، نظیر آرتروز به دلیل آن که از فرد سلب فعالیت می نمایند نیز در چاقی فرد تاثیرگذارند. علاوه بر این، بسیاری از افرادی که به برخی از بیماری های روحی و روانی مبتلا می باشند، داروهایی مصرف می کنند که عموماً در افزایش وزن، تاثیر می گذارند.
به عنوان نمونه می توان به داروهای مرتبط با ضد افسردگی و ضد تشنج و نیز ضد روان پریشی اشاره کرد. علاوه بر این، داروهای مربوط به دیابت نیز باعث چاقی می شوند. این در حالی است که چاقی خود می تواند عامل اصلی بیماری دیابت نوع 2 به شمار رود.
مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، به بررسی موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” پرداخته است. در این راستا از راهنمایی های دکتر سلیمی، پزشک عمومی و جراحی متخصص در امر انجام جراحی های لاغری و نیز فوق تخصص لاپاراسکوپی، بسیار بهره جسته ایم. چنان چه تا این بخش از مقاله برای شما مفید واقع شده است، با ما تا انتهای این مبحث، همراه شوید.
عوامل محیطی، اجتماعی و اقتصادی
شاید به نظر نرسد، اما این عوامل نیز بر اضافه وزن مؤثر می باشند. زمانی که فرد در محیطی زندگی کند که امکان انجام هیچ گونه حرکات ورزشی وجود نداشته باشد و یا نیز با توجه به شرایط اقتصادی نتواند از یک رژیم غذایی سالم بهره مند شود، فرد دچار اضافه وزن می شود.
همچنین، دوستان و آشنایان نیز می توانند در این روند مؤثر باشند. هنگامی که تمامی اطرافیان فرد از رژیم های غذایی ناسالم و سبک نادرست زندگی استفاده می کنند، بی شک فرد نیز به مشکل اضافه وزن دچار خواهد شد.
دیگر عوامل مؤثر بر چاقی
از دیگر عوامل مؤثر بر ابتلا به چاقی می توان به:
- بارداری
- ترک کردن سیگار
- کمبود خواب
- زندگی در شرایط استرس زا
- باکتری های روده با نام میکروبیوم
- تلاش های ناموفق پیشین برای رسیدن به تناسب اندام و کاهش وزن
اشاره داشت.
چاقی خطرناک و تاثیرات آن بر شرایط زندگی
چاقی علاوه بر بروز انواع بیماری های فیزیکی، می تواند تاثیرات جانبی دیگری را نیز داشته باشد که باعث کاهش کیفیت زندگی فرد می گردد. افرادی که به چاقی مفرط دچار می باشند، عموماً از حضور در مجامع عمومی، سرباز می زنند.
دلیل این امر، عدم توانایی جسمانی این افراد در انجام فعالیت هایی می باشد که یک فرد سالم، با وزنی متعادل می تواند آن ها را به راحتی انجام دهد. برای این افراد، حضور در مجامع عمومی کاری بسیار دشوار می باشد.
در زیر به مواردی که می توان از آن ها، به عنوان مضرات چاقی مفرط ذکر کرد، اشاره کرده ایم:
- بروز افسردگی
- معلولیت
- بروز انواع مشکلات جنسی
- احساس شرم و گناه
- گوشه گیری و ایزوله شدن از اجتماع
- بهره وری پایین در انجام کارها
و بسیاری از موارد دیگری که تنها به دلیل ابتلای فرد به بیماری چاقی مفرط، بر وی تحمیل می گردد.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید.
چنان چه تا این قسمت از مقاله برای شما مفید بوده است، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
سایر دلایل تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری چاقی خطرناک
به صورت کلی، سبک نادرست زندگی که امروز همگان به پیروی از آن مشغول می باشند، خود عامل اصلی ابتلا به مشکل چاقی می باشد.
امروزه، با توجه به سبک زندگی نشسته ای که به سبب پیشرفت های بشری در تکنولوژی رخ داده است، افراد تحرک کمتری را در طول روز داشته و کمتر فعالیت دارند. همچنین، نحوه نادرست خوراک که سبب می شود افراد کاملاً سالم، مجبور به مصرف بیش از حد مورد نیاز بدنشان در طول روز بپردازند، از دیگر عوامل چاقی در این افراد به شمار می رود.
از جمله مواد غذایی که دارای کالری فراوان و غیر مفید برای بدن می باشند، موارد زیر می باشند:
- انواع فست فودها به سبب داشتن چربی اشباع شده و میزان بسیار زیاد نمک نهفته در آن ها، کالری بسیار زیادی را وارد بدن می کنند. بدن به این میزان کالری اضافه نیازی ندارد. برخی از این کالری ها، صرف ایجاد انرژی برای اندام های حرکتی مختلف بدن می شود.
بخش دیگری از آن نیز، دفع می گردد. اما مقدار بسیار زیادی از این کالری مصرفی، به چربی تبدیل شده و در بخش های مختلف بدن، به خصوص در نواحی شکم و اطراف پهلوها، متمرکز می گردد و به تدریج، باعث ابتلای فرد به بیماری چاقی می شود.
انواع غذاهای سرخ شده به خصوص سیب زمینی سرخ کرده. در این غذاها، میزان قابل توجهی کالری وجود دارد که بیشتر این کالری، به چربی انباشته شده مبدل می گردد.
انواع غذاهای گوشتی فرآوری شده و چرب نیز تاثیر بسیار زیادی در بروز چاقی دارند
انواع غذاهای گوشتی فرآوری شده و چرب نیز تاثیر بسیار زیادی در بروز چاقی دارند. این مواد غذایی دارای مقدار بسیار بالایی کالری می باشند که بدن توانایی جذب و هضم این میزان از کالری را نداشته و در نتیجه آن را به چربی انباشته شده در بدن، تبدیل می کند.
غذاهایی که حاوی مقدار بسیار بالایی شکر می باشند. از این جمله مواد غذایی می توان به غلات آماده صبحانه و نیز انواع کیک و کلوچه ها اشاره کرد.
همچنین، انواع محصولات آماده و پخته شده نظیر انواع کمپوت ها و مرباهای آماده نیز سرشار از شکر می باشند. شکر دارای مقدار بسیار زیادی کالری می باشد که برای بدن، بسیار مضر می باشد.
این مقاله، در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” نگاشته شده است. در این راستا، از رهنمودهای دکتر سلیمی، معتبرترین جراح متخصص در انجام جراحی های چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی، بسیار بهره گرفته ایم. اگر شما نیز به این موضوع علاقه مند می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
لبنیات پرچرب نیز دارای مقدار بسیار زیادی چربی می باشند.
مواد غذایی که دارای میزان قابل توجهی قند می باشند که به صورت پنهان در این مواد غذایی نهفته شده است
مواد غذایی که دارای میزان قابل توجهی قند می باشند که به صورت پنهان در این مواد غذایی نهفته شده است. از جمله این مواد غذایی می توان به انواع سس کچاپ و نیز بسیاری از انواع غذاهای کنسرو و بسته بندی شده اشاره کرد.
نوشیدنی ها نیز می توانند عاملی بر افزایش وزن و بروز چاقی به شمار روند. انواع نوشیدنی های گازدار و نیز آب میوه های شیرین در افزایش وزن، بسیار مؤثر می باشند. همچنین نوشیدنی های الکلی نیز در بالا بردن وزن، بسیار تاثیرگذار هستند.
انواع غذاهای فرآوری شده که کربوهیدرات بالایی در آن ها وجود دارد. از جمله این مواد غذایی، می توان به انواع نان و شیرینی اشاره کرد.
تمامی موارد ذکر شده در بالا، جزو مواد غذایی می باشند که تاثیر بسیار زیادی در افزایش وزن و ابتلا به بیماری چاقی دارند. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری چاقی و یا جلوگیری از روند افزایش چاقی، می بایست این مواد غذایی را از گردونه غذایی خود کنار بگذارید.
البته در این میان، راه هایی نیز برای تغییر در این سبک خورد و خوراک و زندگی نیز وجود دارد. بسیار شایسته است که سبک زندگی خود را به نحوی تغییر دهیم که تحرک بیشتری داشته باشیم و از مواد غذایی سالم تری بهره مند شویم. در غیر این صورت، باید تحت نظر دکتر سلیمی، به جراحی بیندیشیم.
در این زمینه، برخی از عادات نادرستی که می تواند در بروز چاقی بسیار تاثیرگذار باشند، در زیر آمده اند:
- کار کردن در یک اداره، پشت میز، بدون هیچ گونه تحرک و انجام ندادن هیچ گونه فعالیت یدی
- انجام بازی های کامپیوتری و ویدئویی در مقابل انجام فعالیت های جسمانی و بازی های فیزیکی
- طی مسیرهای کوتاه، با ماشین به جای استفاده از دوچرخه و یا انجام پیاده روی
این موارد و بسیاری از عادات نادرست دیگر، در کنار روند مصرف غذایی نامناسب، می تواند در ابتلای فرد به بیماری چاقی، بسیار تاثیرگذار باشند.
البته در بسیاری از موارد، هنگامی که میزان شاخص توده بدنی فرد، نشانگر چاقی مفرط باشد، دیگر تنها با تغییر در سبک زندگی، نمی توان به تناسب اندام و سلامتی دست یافت. در این مورد، به توصیه دکتر سلیمی، بهترین گزینه، انجام جراحی چاقی با توجه به شرایط فیزیکی و روحی بیمار می باشد.
با انجام این جراحی، سلامتی جسمی و روحی فرد، در کوتاه ترین زمان ممکن، بهبود خواهد یافت. همچنین بسیاری از بیماری های حاشیه ای و جانبی که ارتباط نزدیکی با مشکل اضافه وزن دارند نیز پس از انجام عمل جراحی چاقی، به سرعت بهبود می یابند.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید. با ما همچنان تا پایان این مقاله، همراه شوید.
بیماری های تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری چاقی
علاوه بر موارد ذکر شده، برخی از انواع بیماری ها نیز می توانند تاثیر بسیار زیادی در ابتلای فرد به بیماری چاقی داشته باشند.
مشکلات کم خوابی و بد خوابی
یکی از عوامل مؤثر بر ابتلا به چاقی و یا چاقی مفرط، کم خوابی می باشد. هر فرد، با توجه به سن و شرایط فیزیکی و روحی خود، به میزان مشخصی از خواب نیاز دارد. چنان چه این مدت، کم و یا زیاد شود، مشکلاتی را برای فرد به وجود خواهد آورد.
از جمله این موارد، بروز مشکلات فیزیکی و روحی روانی می باشد که تاثیر بسیار زیادی بر عارضه چاقی دارند. هنگامی که فرد، خواب کافی نداشته باشد، برای ایجاد نیرو در وی، بدن به صورت خودکار هورمون کورتیزول را ترشح می کند.
این هورمون باعث بالا بردن سطح واکنش پذیری و بالا بردن سیستم دفاعی بدن می گردد. اما با ترشح بیش از اندازه این هورمون، قند خون موجود در بدن افزایش می یابد.
- انواع نارسایی های قلبی-عروقی
- مشکل محبوس شدن مایعات
- بیماری کم کاری غده تیروئید
ده تیروئید، هورمونی ضروری در بدن می باشد
غده تیروئید، هورمونی ضروری در بدن می باشد. در نتیجه ترشح کم این غده در بدن، بیماری های بسیاری به سراغ فرد خواهد آمد. از جمله بیماری هایی که به سبب کم کار کردن غده تیروئید در بدن ایجاد شوند، می توان به اضافه وزن و در ادامه آن بیماری چاقی اشاره کرد.
راه های متفاوتی برای فهمیدن این که آیا فرد به مشکل غده کم کارکرد تیروئید دچار می باشد یا خیر، وجود دارد.در این میان، می توان به نشانه های زیر اشاره کرد:
- داشتن خستگی مداوم و مفرط
- داشتن دردهای دائمی عضلانی
- کارکرد ضعیف حافظه
- بالا بودن میزان کلسترول خون
- داشتن احساس افسردگی
- داشتن پوستی خشک و حساس
- مشاهده مشکل یبوست به سبب کارکرد ضعیف روده
در این مقاله، موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” مورد بررسی قرار گرفته است. از تمامی علاقه مندان به این موضوع، دعوت می کنیم تا انتهای این مبحث، با ما همراه شوند.
افرادی که به مشکل تیروئید کم کارکرد دچار می باشند
افرادی که به مشکل تیروئید کم کارکرد دچار می باشند و به همین دلیل به مشکل اضافه وزن و چاقی دچار شده اند، می توانند با درمان مشکل تیروئید خود و همچنین پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و انجام حرکات ورزشی منظم، وزن خود را کاهش دهند و بهبود یابند.
لازم به ذکر است که، چنان چه اضافه وزن حاصله از مشکل دیابت، آن چنان زیاد باشد که نتوان با پیروی از یک رژیم لاغری آن را کنترل نمود، بهترین گزینه، انجام عمل جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی می باشد. جراحی چاقی، مناسب ترین راه برای کم کردن وزن در کوتاه ترین زمان ممکن می باشد.
علاوه بر این، کاهش وزن حاصل شده از این روش درمان چاقی، به هیچ عنوان بازگشت پذیر نمی باشد. چنان چه بیمار، پس از انجام عمل جراحی خود، به توصیه های جراح و پزشک خود با دقت عمل نماید، تناسب وزن خود را به صورت دائمی می تواند حفظ نماید.
تغییراتی که در سبک زندگی پس از عمل جراحی چاقی در زندگی فرد ایجاد می شود، نوید یک زندگی سالم را برای فرد به همراه خواهد آورد.
بیماری کوشینگ
در بدن انسان، دو غده با عنوان غدد فوق کلیه وجود دارند. این دو غده، در بالای قسمت کلیه واقع شده اند.
هنگامی که فرد تحت عواملی نظیر انواع استرس های مزمن، بالا بودن فشار خون، انواع تغییرات در غده هیپوفیز و نیز حتی مصرف کورتون و عواملی نظیر آن قرار می گیرد، میزان هورمون بیشتری را بیش از اندازه نرمال ترشح می نماید.
ترشح بیش از حد این دو غده نی، از عوامل تاثیر گذار بر چاقی و اضافه وزن می باشد. از علائم ابتلا به بیماری کوشینگ، می توان به موارد زیر، اشاره کرد:
- افزایش وزن بدن به سبب تجمع چربی، تنها در قسمت های شکم و ران
- ایجاد خط هایی همانند ترک در زیر پوست که بیش از یک سانت بوده و قرمز پررنگ می باشند. این خطوط در نواحی شکم و ران و در برخی از قسمت های بازو، به وضوح دیده می شود.
- ایجاد پوست خشک و شکننده
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با ” چاقی خطرناک چیست ” می باشید. چنان چه شما از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
- ریزش شدید مو در سر و ابروها و رشد عجیب و زیاد مو در قسمت های پیشانی، پشت لب و نیز زیر چانه
- ایجاد جوش های زیاد در قسمت های صورت و بازوها
- کبود شدن سطح پوست حتی با یک ضربه کوچک
- قائدگی دردناک و با تاخیر در بانوان
- بروز سستی در عضلات و ایجاد عدم توانایی در حرکت
- ایجاد اختلال در خواب و بی خوابی های عصبی
- ایجاد آتروفی پستان در بانوان و بزرگ شدن ناحیه سینه در آقایان
- کاهش شدید میل جنسی در هر دو جنس مرد و زن
یکی از راه های درمان این مشکل، خارج نمودن این دو غده از بدن، به کمک جراحی می باشد.
انواع بیماری های روحی و روانی همچون افسردگی
افسردگی، یکی از عوامل مؤثر در افزایش وزن می باشد. جالب است بدانیم که همان طور که افسردگی باعث ایجاد چاقی می شود، چاقی نیز می تواند یکی از علل اصلی افسردگی در افراد به شمار رود. از علائم افسردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس غم و ناراحتی و پشیمانی از هر اقدامی که انجام شده است.
- از دست دادن بیان احساس شادی و هیجانات درونی
- بسیار زود رنج و حساس و دل آزرده از هر سخن و کلامی
- نداشتن میل به خوردن و یا بر عکس، خوردن بسیار
- ابتلا به مشکل بی خوابی و یا بد خوابی
- کاهش شدید به میل جنسی
و بسیاری از علائم دیگر.
این افراد برای درمان مشکل خود، بیشتر به پرخوری روی می آورند. از این رو، سبک خورد و خوراک ناپسندی را دنبال کرده و مدام مشغول به خوردن می باشند. حتی اگر سیر باشند. افراد افسرده، معمولاً هیچ گونه حرکتی ندارند و عموماً در تنهایی و انزوا به سر می برند.
با خوردن بسیار و نداشتن تحرک، عارضه چاقی پدیدار می گردد
با خوردن بسیار و نداشتن تحرک، عارضه چاقی پدیدار می گردد. هم چنین یکی از دلایل افزایش وزن در افراد دچار افسردگی، عدم ترشح هورمون گرسنگی با نام سروتونین می باشد. به همین دلیل، فرد به هیچ عنوان احساس سیری ندارد و مدام تمایل به خوردن دارد.
به سبب ارتباط نزدیک و دو طرفه مشکل چاقی و افسردگی، بهترین راه درمان برای این افراد، درمان این دو مشکل به صورت همزمان می باشد. چنان چه فرد، هنوز به درجات بالای چاقی نرسیده باشد، می تواند با بهره گیری از انواع رژیم های غذایی لاغری و انجام حرکات ورزشی منظم، اضافه وزن خود را برطرف نماید.
در این مقاله، سعی کرده ایم تا در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” اطلاعاتی را در اختیار علاقه مندان به این مبحث، قرار دهیم. با ما تا انتهای این مقاله، همراه باشید.
تغییر در سبک زندگی
همچنین با تغییر در سبک زندگی، فرد می تواند روحیه از دست رفته خود را باز پس بگیرد و به تدریج حس افسردگی در وی کاهش یابد. چنان چه اضافه وزن، به درجات بالای چاقی، یعنی به میزان بالای شاخص توده بدنی، یعنی بالاتر از 30 رسیده باشد، بهترین گزینه انجام جراحی چاقی می باشد.
از آنجا که یکی از علل افسردگی همان چاقی می باشد، می توان با برطرف نمودن مشکل چاقی مفرط با انجام عمل جراحی چاقی، این دو مشکل را به صورت همزمان، برطرف نمود.
پس از انجام جراحی چاقی و رسیدن به تناسب اندام، فرد به تدریج روحیه از دست رفته خود را باز خواهد یافت و به سلامت روحی و جسمی، دست خواهد یافت.
بیماری هایی که در بروز یبوست تاثیر دارند
یبوست در نتیجه کارکرد آهسته روده به وجود می آید. یبوست می تواند در نتیجه نوع تغذیه فرد، ایجاد گردد. البته مصرف بسیاری از انواع داروها نیز می توانند تاثیر مستقیمی بر بروز یبوست داشته باشند.
یبوست علائم مختلفی دارد که می توان از آن جمله به موارد زیر اشاره کرد:
- سفت بودن مدفوع
- دفع مدفوع همراه درد و فشار بسیار
- دفع مدفوع کمتر از 4 بار در طول یک هفته
- داشتن درد در نواحی روده و معده
افرادی که دچار یبوست می باشند، به سبب احتباس مدفوع در ناحیه شکم و نیز نفخ شکم، تصور می کنند که دارای اضافه وزن می باشند. در حقیقت، در دوره ای که فرد به مشکل یبوست دچار شده است، سوخت و ساز بدن، با سرعت آهسته تری انجام می شود.
این امر سبب می شود که سرعت کالری سوزی در بدن کاهش یافته و به صورت موقتی و تا بهبود مشکل یبوست خود، فرد به اضافه وزن دچار گردد. مصرف مایعاتی نظیر آب و میوه ها و سبزیجات و به صورت کلی مواد غذایی فیبردار، در رفع مشکل یبوست بسیار مؤثر می باشند.
البته در شرایط حاد آن، می توان از انواع ملین ها برای بهبود مشکل، استفاده کرد.
مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” نگاشته شده است. اگر شما نیز از علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب می باشید، با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید.
سندروم پلی کیستیک تخمدان
یکی دیگر از بیماری های تاثیر گذار بر اضافه وزن و چاقی، این سندروم می باشد. این بیماری، نوعی اختلالات هورمونی می باشد که تاثیر اصلی آن، در عملکرد باروری می باشد. دلیل اصلی این بیماری، معمولاً وراثتی می باشد.
در نتیجه ابتلا به این بیماری، بدن به انسولین مقاومت نشان می دهد و سوخت و ساز بدن به صورت منظم انجام نمی گیرد. در نتیجه، قند و چربی مصرف شده توسط فرد، همگی به چربی های ناحیه شکمی و پهلوها مبدل می گردند.
از علائم ابتلا به این سندروم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بروز مشکلات مختلف در دوره ماهانه
- عدم قدرت باردار شدن و حفظ جنین
- ایجاد جوش های ریز روی بدن و صورت
- چرب شدن پوست سر و صورت
- مشاهده موهای درشت در قسمت چانه، پستان و شکم و یا برعکس، کاهش موی سر و یا تاسی می باشد که دلیل اصلی آن، افزایش هورمون تستوسترون است.
- بروز چاقی و اضافه وزن
برطرف کردن این مشکل، رابطه نزدیکی با کاهش وزن دارد
برطرف کردن این مشکل، رابطه نزدیکی با کاهش وزن دارد. به عنوان نمونه، از راه های درمان این مشکل، می توان به اضافه کردن وعده های غذایی از سه وعده به پنج الی شش وعده بسیار کم در طول روز اشاره کرد.
همچنین، برای بهبود هر دو مشکل به صورت همزمان، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، نظیر انواع میوه ها و سبزیجات اشاره کرد. از سوی دیگر، مصرف غذاهای پرکالری می بایست، محدود و یا به صورت کامل، حذف شود.
همچنین به افراد سیگاری و الکلی، توصیه می شود که این عادات خود را کنار بگذارند و از مکمل های غذایی و ویتامین های لازم برای بدن مصرف نمایند. اگر تمامی موارد مذکور با انجام حرکات ورزشی همراه شوند، تاثیر بسیار بیشتری بر درمان مشکل این سندروم و مشکل چاقی خواهد داشت.
سندروم متابولیک
مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” پرداخته ایم.
با ما همچنان تا پایان این مقاله همراه باشید.
سخن پایانی
درجات چاقی، متفاوت می باشد. میزان افزایش وزن را می توان بر اساس شاخص BMI محاسبه کرد. در مواردی که فرد، دارای شاخص توده بدنی بیشتر از 30 باشد، فرد چاق محسوب می شود. با افزایش این میزان، درجات چاقی نیز بالاتر می رود.
به صورتی که هنگامی که این شاخص به عدد 40 می رسد، فرد چاق درجه 3 می باشد و اگر از 50 بیشتر شود، دیگر این میزان، چاق مرگ آور به شمار می رود. چاقی سبب بروز مشکلات بسیاری از نظر جسمی و روحی برای فرد مبتلا می شود.
برای افرادی که به بیماری چاقی مبتلا می باشند، تنها راه و بهترین گزینه برای کاهش وزن، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.
دکتر سلیمی، به افرادی که به بیماری چاقی مبتلا می باشند و نیز از بیماری های جانبی مرتبط با چاقی رنج می برند، توصیه می کند که برای درمان مشکل خود، اقدام به انجام جراحی چاقی بنمایند و برای همیشه، از چربی های اضافی بدن خود خلاص شوند.
همچنی، دکتر سلیمی، معتبرترین جراح متخصص در امر جراحی چاقی و فوق تخصص لاپاراسکوپی، تنها گزینه برای درمان افرادی که به چاقی خطرناک و مفرط دچار می باشند را، عمل جراحی چاقی، عنوان می کنند.
در این مقاله، سعی کردیم تا اطلاعاتی سازنده را در ارتباط با موضوع ” چاقی خطرناک چیست ” در اختیار علاقه مندان به داشتن تناسب اندام، قرار دهیم.
امید است که اطلاعات آمده در این مبحث، برای شما عزیزان، مفید واقع شده باشد.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0