پلیسه معده چیست

پلیسه معده چیست

پلیسه معده چیست
پلیسه معده چیست

در این مقاله، می خواهیم بررسی کنیم که پلیسه معده چیست و مطالب مربوط به آن را ارزیابی کنیم. لطفا با ما بمانید.

می دانیم که در روزگار ما چاقی و اضافه وزن، مشکلی رایج بین انسان ها است و اغلب افراد از این مشکل رنج می برند. این بیماری شایع نه تنها ظاهر افراد را به هم می ریزد، بلکه در مواردی به بیماری های دیگر و خطرناک تر نیز منهتی می گردد.

یکی از روش های مقابله با این بیماری، جراحی لاغری است.

مقدمه

پلیسه معده چیست
پلیسه معده چیست

این راه درمان چاقی انواع مختلفی دارد که ما در این مقاله می خواهیم یکی از بهترین و محبوب ترین انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم و به این سوال پاسخ دهیم که پلیسه معده چیست ؟

اینفوگرافیک پلیسه معده

اینفوگرافیک پلیسه معده
اینفوگرافیک پلیسه معده

پلیسه معده چیست؟

پلیسه معده آخرین و کم تهاجم ترین روش جراحی لاغری است که می تواند اندازه معده را تقریباً 70 درصد کاهش دهد.

این روش شامل قرار دادن اجسام خارجی نیست (مانند بالون گذاری). علاوه بر این، برخلاف آستین معده، به دلیل برداشته نشدن بخشی از معده، قابل برگشت است. همچنین، برخلاف بای پس معده، روده کوچک تغییر نمی کند.

پلیسه معده یک جراحی محدود کننده لاغری است. در واقع، این نوع جراحی میزان غذایی را که معده معمولاً می تواند نگه دارد، محدود می کند. پس از عمل، بیمار به سرعت احساس سیری می کند و نمی تواند مانند گذشته غذا بخورد.

فهرست مطالب:

  1. چاقی به چه حالتی اطلاق می شود؟
  2. چه عواملی می توانند منجر به چاقی شوند؟
  3. مضرات چاقی را بیان نمایید.
  4. رابطه مغز و چاقی چیست؟
  5. جراحی چاقی چیست؟
  6. جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است؟
  7. آمادگی برای جراحی چاقی
  8. یک دید کلی از جراحی چاقی
  9. انواع جراحی های چاقی را نام ببرید.
  10. پلیسه معده چیست ؟
  11. چه افرادی برای پلیسه معده مناسب هستند؟
  12. روند جراحی پلیسه معده چیست ؟
  13. لاپاراسکوپی به چه معناست؟
  14. میزان تاثیر پلیسه معده در کاهش وزن
  15. شرایط امکان عمل مجدد پلیسه معده چیست ؟
  16. بهترین دکتر پلیسه معده کیست؟
  17. مدرک تحصیلی بهترین دکتر پلیسه معده چیست ؟
  18. قبل از عمل جراحی پلیسه معده
  19. رژیم غذایی بعد از پلیسه معده چیست ؟
  20. عوامل موثر بر هزینه عمل پلیسه معده چیست ؟
  21. کلام آخر

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید:

  1. جراحی معده برای لاغری
  2. بهترین دکتر جراحی لاغری در خرم آباد
  3. بهترین جراح اسلیو معده در اهواز
  4. جراحی لاغری در رشت
  5. بهترین جراح معده در تهران

چاقی به چه حالتی اطلاق می شود؟

قبل از این که به این موضوع بپردازیم که پلیسه معده چیست ابتدا تعریف چاقی را بررسی می کنیم. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) چاقی یک تجمع غیرطبیعی چربی اضافی در بدن است که علاوه بر این که فرد نامتعادل به نظر می رسد، عوارض جانبی زیادی را به همراه دارد و خطرات مهلکی را برای فرد ممکن است به دنبال داشته باشد.

چاقی به چه حالتی اطلاق می شود؟
چاقی به چه حالتی اطلاق می شود؟

چاقی نوعی بیماری است که با وجود اعتقاد رایج که ناشی از کم تحرکی و تنبلی است، با عوامل مختلف هورمونی و وراثتی همراه است و به دلایل مختلف، افراد چاق دچار اختلال در مکانیسم سیری خود می شوند و باعث مصرف بیش از حد مواد غذایی و تجمع چربی می شوند.

مطالعات نشان داده است که در هنگام گرسنگی، مناطقی از مغز فعال می شوند و باید فعالیت این مراکز بعد از غذا کاهش یابد و احساس سیری ایجاد شود. در افراد چاق، به دلایل نامعلوم، این فعالیت حتی بعد از غذا خوردن کاهش نمی یابد و ادامه می یابد.

بیمار دائماً به غذا نیاز پیدا می کند

بنابراین بیمار دائماً به غذا نیاز پیدا می کند و رضایت نمی یابد و در طول روز دچار درگیری ذهنی با غذا و امتناع از خوردن غذا می شود که باعث عصبی شدن می شود و در بسیاری موارد عصبی تر غذا می خورد و دور باطل چاقی زیاد می شود و بیمار افسرده می شود.

چاقی یک بیماری مزمن و دومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان است که در اثر ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود. اگرچه افراد عادی به دلیل عدم تمایل به کنترل غذا و نوشیدنی و کمبود فعالیت، فکر می کنند که آن ها چاق هستند، اما این برای همه افراد درست نیست و همان طور که قبلاً گفته شد، زمینه های ارثی و هورمونی نیز علت بسیاری از آن ها است.

این می تواند در زندگی روزمره، به ویژه در موارد شدید، مشکلاتی ایجاد کند. چاقی اساس ژنتیکی قوی دارد و فرزندان والدین چاق 80-90٪ چاق هستند. امروزه ثابت شده است، اگرچه فرزندان والدین چاق 90٪ بیشتر دچار چاقی همراه با دیابت و سایر عوارض چاقی می شوند،

اما اگر والدین پس از درمان نهایی چاقی، با روش های مختلف درمانی بچه دار شوند، ژن چاقی غیرفعال شده و نمی تواند به کودک منتقل شود. بنابراین، با درمان نهایی چاقی، فرد نه تنها از شر عوارض ناشی از آن خلاص می شود، بلکه فرزندان خود را از چاقی و دیابت که بیشترین خطر سلامتی را در این قرن دارد، نجات می دهد.

بیمار دائماً به غذا نیاز پیدا می کند
بیمار دائماً به غذا نیاز پیدا می کند

چه عواملی می توانند منجر به چاقی شوند؟

منشأ ارثی و ژنتیکی؛ به طوری که فرزندان والدین چاق در آینده تا 80٪ چاق می شوند و سپس مبتلا به دیابت نوع 2 می شوند.

متابولیسم ما توسط چندین هورمون از نزدیک کنترل می شود. یکی هورمون گرلین است که از قسمت فوقانی معده (فوندوس) ترشح می شود و باعث ولع مصرف غیرقابل کنترل و گرسنگی سیری ناپذیر می شود. در افراد عادی، ترشح این هورمون پس از پر کردن معده توسط مغز مهار می شود و فرد احساس سیری می کند.

این مکانیسم به دلایل ارثی و ژنتیکی در افراد چاق مختل می شود و با وجود پر بودن معده، فرد احساس سیری نمی کند و این هورمون قدرتمند همچنان بیش از حد ترشح می شود.

بنابراین فرد به طور منظم بیش از حد لازم غذا می خورد. این مشکل باعث بزرگ شدن و گشاد شدن بیشتر معده و افزایش حجم آن می شود و در نتیجه، ترشح هورمون ها افزایش می یابد که به نوبه خود باعث چاقی بیشتر و ایجاد چرخه معیوب در فرد می شود.

تحقیقات مختلف نشان می هد که بیشتر افرادی که به چاقی مبتلا هستند و از فست فود استفاده می کنند، این افراد در صورت دچار شدن به اختلالات عصبی، سریعتر و بیشتر از حد معمول غذا می خورند. تغییر عادت های غذایی یکی از درمان های اصلی چاقی است.

سایر عوامل موثر در بروز چاقی سبک زندگی است

سایر عوامل موثر در بروز چاقی سبک زندگی است. امروزه با افزایش مکانیزاسیون و سبک های زندگی بی تحرک، شیوع چاقی و دیابت نوع 2، سالانه تقریباً سه برابر می شود.

بنابراین پیش بینی می شود که در آینده بیش از 70 درصد ایرانی ها چاق شوند و بیش از 52 درصد ایرانیان به دیابت مبتلا می شوند و ما واقعاً با طوفان چاقی و دیابت روبرو خواهیم شد.

امروزه که غذاهای پرکالری و کم فیبر مانند فست فود غالب است و از کودها، سموم شیمیایی و هورمونی استفاده می شود و مصرف زیاد نشاسته های پرکالری مانند برنج رایج شده است، می توان از آن ها نیز به عنوان یکی از دلایل چاقی یاد کرد.

بیماری های خاصی مانند کم کاری تیروئید و داروهای خاص مانند کورتیکواستروئیدها نیز باعث چاقی، به ویژه در مناطق مرکزی بدن می شود.

سایر عوامل موثر در بروز چاقی سبک زندگی است
سایر عوامل موثر در بروز چاقی سبک زندگی است

مضرات چاقی

قبل از این که به سوال پلیسه معده چیست ؟ پاسخ دهیم و از عمل های لاغری بگوییم، لازم است به پاسخ این سوال برسیم که اصولا چاقی و اضافه وزن چه مشکلاتی می تواند در پی داشته باشد؟

مضرات چاقی
مضرات چاقی

فشار خون بالا

هرچه وزن بیشتری داشته باشید، چربی بیشتری نیز خواهید داشت. این بافت برای زنده ماندن به اکسیژن و سایر مواد مغذی نیاز دارد که باید از جریان خون تأمین شود.

هرچه اکسیژن و مواد مغذی بیشتری نیاز داشته باشید، حجم خون و فشار بیشتری روی سیستم گردش خون وجود دارد و جریان خون در سیستم گردش خون بیشتر است و در نتیجه فشار بیشتری به دیواره رگ ها وارد می کنید.

علاوه بر این چاقی، سطح خون هورمون انسولین را افزایش می دهد که علاوه بر کنترل قند خون، آب و نمک عروق را نیز در خود نگه می دارد که به نوبه خود حجم خون را افزایش می دهد. چاقی همچنین ضربان قلب را افزایش می دهد و توانایی عروق در حرکت خون را کاهش می دهد که باعث فشار خون بالا می شود.

پیشنهاد می کنیم از پست جراحی چاقی لاپاراسکوپی دیدن کنید.

دیابت

چاقی دلیل اصلی دیابت نوع 2 است. زیرا افزایش چربی باعث افزایش مقاومت بدن در برابر هورمون انسولین می شود. در نتیجه، این هورمون نمی تواند وظیفه خود را در کنترل سطح قند خون به میزان مناسب در مقادیر طبیعی قبلی انجام دهد و سطح قند خون افزایش می یابد که یکی از عوامل خطر مهم برای سلامت انسان است.

اختلالات چربی خون

رژیم های غذایی غنی از چربی اشباع مانند گوشت قرمز یا غذاهای سرخ شده؛ نه تنها می توانند باعث چاقی شوند، بلکه باعث افزایش کلسترول بد (کلسترول LDL) می شوند. چاقی همچنین باعث کاهش کلسترول خوب خون (کلسترول HDL) و افزایش سطح تری گلیسیرید خون می شود.

تری گلیسیرید حاوی بیشترین میزان چربی در غذای شما و همچنین بیشترین درصد چربی در بدن شما است و در نهایت کاهش چربی خون باعث تصلب شرایین می شود. زیرا چربی اضافی در دیواره رگ های شما جمع می شود. به خودی خود تصلب شرایین خطر بیماری کرونر قلب و سکته را افزایش می دهد.

اختلالات چربی خون
اختلالات چربی خون

بیماری عروق کرونر

نوعی بیماری قلبی عروقی است که در اثر رسوبات چربی در دیواره عروق کرونر (شریان های خونرسانی به قلب) ایجاد می شود. با گذشت زمان، رسوب این چربی ها باعث تنگ شدن دیواره داخلی عروق می شود و خون کمتری به بافت قلب می رسد. کاهش جریان خون در قلب باعث ایجاد آنژین سینه (درد قفسه سینه) می شود. انسداد کامل رگ های خونی در قلب می تواند باعث حمله قلبی شود.

سکته

چاقی باعث تصلب شرایین و رسوب چربی در دیواره رگ ها می شود که می تواند عروق مغز را نیز تحت تأثیر قرار داده و باعث تنگی عروق مغز شود. حال اگر در این شریان های باریک، لخته خون ایجاد شود، می تواند به طور ناگهانی جریان خون را در ناحیه خاصی از مغز شما مسدود کرده و منجر به سکته شود.

سایش مفاصل

در افراد چاق، افزایش فشار وارد شده به مفاصل (به خصوص مفاصل زانوها، باسن و مهره های کمر پایین) باعث شکستن غضروف مفصلی می شود که باعث درد و سفتی مفاصل می شود.

قطع تنفس در خواب

توقف تنفس در هنگام خواب به خصوص در افراد چاق که بیش از حد غذا می خورند، معمول است. در هنگام خواب شبانه، این افراد به دلیل انسداد مجاری تنفسی در ریه ها، مدت کوتاهی تنفس را متوقف می کنند و اغلب شب ها از خواب بیدار می شوند.

در نتیجه، آن ها شب ها خواب با کیفیتی ندارند و در طول روز به دلیل اختلالات خواب، گیج می شوند و مرتب چرت می زنند. مطالعات نشان داده است که بیشتر افراد مبتلا به آپنه خواب دارای اضافه وزن، گردن بزرگ و مجاری تنفسی باریک هستند.

سرطان

انواع سرطان با اضافه وزن همراه است، از جمله سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم و سرطان کیسه صفرا. مردان چاق نیز در معرض خطر نسبتاً بالایی از سرطان روده بزرگ، رکتوم و پروستات هستند.

بیماری کبد چرب

به دلیل چاقی، چربی بیشتری وارد ساختار کبد می شود که در نتیجه چربی در کبد تجمع می یابد که می تواند باعث التهاب و حتی آسیب به بافت کبدی شود و در نهایت منجر به نارسایی کبد (سیروز) شود.

بیماری کیسه صفرا

به دلیل تجمع چربی اضافی بدن در افراد چاق، بدن آن ها حاوی کلسترول بیشتری است که می تواند در کیسه صفرا ذخیره شود و باعث تشکیل سنگ صفرا شود. کاهش سریع وزن (بیش از 1.5 کیلوگرم در هفته) نیز باعث ایجاد سنگ صفرا می شود.

در ادامه مبحث پلیسه معده چیست رابطه مغز و چاقی را بررسی می کنیم.

با ما بمانید.

بیماری کیسه صفرا
بیماری کیسه صفرا

رابطه مغز و چاقی

مکانیسم هایی در مغز وجود دارند که رفتارهای غذایی انسان را کنترل می کنند. یک مسیر شناخته شده که با عملکرد عصب شروع می شود و در نهایت منجر به افزایش وزن می شود، نوسانات خلقی و درجاتی از افسردگی است. افسردگی خفیف در جوامع نسبتاً شایع است.

این افراد با شکایت از بی حوصلگی مزمن و خستگی، کارهای روزمره خود را انجام می دهند و گاهی اوقات غذا خوردن راهی برای خلاص شدن از احساس ناخوشایند کمبود لذت است.

در عین حال، این بدان معنا نیست که همه افراد مبتلا به افسردگی لزوماً چاق هستند. عوامل بسیاری علاوه بر مشکلات روحی و مغزی، بر متابولیسم بدن و تجمع کالری تأثیر می گذارد.

جنبه های دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد چگونه غذا می تواند پاسخ سازشی بدن به افسردگی باشد

جنبه های دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد چگونه غذا می تواند پاسخ سازشی بدن به افسردگی باشد. فعل و انفعال دستگاه گوارش و مغز در این دو اندام به ظاهر غیرمرتبط، بسیار مهم است. به طوری که دستگاه گوارش اکنون مغز دوم بدن نامیده می شود.

در دستگاه گوارش؛ باکتری هایی وجود دارند که در هنگام بلع، باعث شکسته شدن غذا و تولید برخی مواد مغذی می شوند. تحقیقات نشان می دهد که انواع خاصی از این باکتری ها می توانند فرد را خوشحال کنند.

جنبه دیگر این مسئله مثلث تعاملات چند بعدی بین خلق و خو، خواب و رفتار غذا خوردن است. آن چه در مغز ما اتفاق می افتد، شب و روز با یکدیگر تعامل دارند. در طول شب، بسیاری از هورمون ها به تعادل می رسند و ترشح آن ها به دنبال ساعت بیولوژیکی بدن است.

اختلالات خواب، تعادل هورمون هایی مانند گرلین را که با تغذیه همراه است

اختلالات خواب، تعادل هورمون هایی مانند گرلین را که با تغذیه همراه است، مختل کرده و منجر به پرخوری می شود. از طرف دیگر، افراد مبتلا به اختلالات خواب، تحمل انسولین کمتری نیز دارند که به نوبه خود اثرات مضر پرخوری را به دلیل بی خوابی افزایش می دهد.

اختلالات خواب، تعادل هورمون هایی مانند گرلین را که با تغذیه همراه است
اختلالات خواب، تعادل هورمون هایی مانند گرلین را که با تغذیه همراه است

بعد چهارم، تعاملات ورزش و فعالیت فیزیکی با این مثلث است. بی‌خوابی و افسردگی با بی‌میلی به انجام کار و فعالیت همراه است. در مقابل اگر بتوان فعالیت بدنی بیمار را بیشتر کرد، خواب نیز خود به ‌خود بهبود خواهد یافت. تحقیقات نشان داده است که ورزش‌هایی خاص همچون راه رفتن سریع، خلق را بالا می‌برند. پس می‌توان چنین برداشت کرد که ورزش و فعالیت بدنی، خواب و خلق را بهتر می‌کند و می‌تواند اثر هم‌افزایی در تعادل وزن داشته باشد.

مغز انسان، در ابتدای تکامل خود، مانند یک دفترچه خالی است که پر از ورودی های جدید است

مغز انسان، در ابتدای تکامل خود، مانند یک دفترچه خالی است که پر از ورودی های جدید است. با وجود برخی از مدارهای داخلی که در طول زندگی وجود دارد، این ارگان اسرارآمیز انعطاف پذیری نامحدودی دارد و به طور شگفت انگیزی، برخی از داده ها می توانند پاک شوند و برخی دیگر جایگزین شوند.

اما با گذشت زمان، پاک کردن برخی از روش ها و منابع تکراری بسیار دشوار می شود. در نتیجه، تغییر باورها و عادات افراد با گذشت زمان دشوارتر می شود، اما در عین حال، با استفاده از روش های خاص، این طرح ها می توانند نسبتاً در هر سنی بازسازی شوند.

یکی از اساسی ترین راه های تغییر رفتار، مداخلات شناختی است. آگاهی و سازش افراد با واقعیت بدن، آگاهی نحوه و دلیل واکنش بدن در برابر رفتارهای مختلف و انگیزه نقش مهمی در رفتار ما دارد. همچنین مردم بعضی اوقات فقط به خاطر زیبایی بدن، رژیم های سخت را دنبال می کنند.

دانش ما از مغز و روش های اصلاح رفتار طی دهه های گذشته به طور چشمگیری تغییر کرده است و امید است تا در آینده ای نزدیک، با استفاده از علوم اعصاب و فناوری مدرن، بتوان تغییرات سازنده ای در رفتارهای مخرب افراد جامعه ایجاد کرد.

مغز انسان، در ابتدای تکامل خود، مانند یک دفترچه خالی است که پر از ورودی های جدید است
مغز انسان، در ابتدای تکامل خود، مانند یک دفترچه خالی است که پر از ورودی های جدید است

جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی که تحت عنوان جراحی چاقی نیز شناخته می شود، روشی جراحی است که به عنوان آخرین چاره برای بیماران چاق به منظور کمک به کاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد. چندین سال است که این نوع جراحی، موفقیت بزرگی را برای بیماران چاق به دست آورده است که امیدوارند سرانجام راه حلی برای مشکلات وزنی خود پیدا کنند.

جراحی های چاقی که معمولاً جراحی لاغری نیز نامیده می شوند، شامل تغییر سیستم گوارش برای کاهش وزن است. جراحی چاقی زمانی انجام می شود که رژیم و ورزش بی اثر باشد یا به دلیل اضافه وزن، دچار مشکلات جدی در سلامتی شوید. برخی از روش ها میزان مصرف شما را محدود می کنند. اقدامات دیگر با کاهش توانایی جذب مواد مغذی در بدن انجام می شود. بعضی از روش ها هر دو را شامل می شود.

جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی چیست؟

اگرچه جراحی چاقی مزایای بسیاری دارد، اما انواع جراحی چاقی خطرات و عوارض جانبی جدی دارد. علاوه بر این، برای اطمینان از موفقیت طولانی مدت جراحی چاقی، باید تغییرات سالم و دائمی در رژیم غذایی و ورزش منظم ایجاد کنید.

مزایای جراحی چاقی

جراحی چاقی می تواند به شما در کاهش وزن اضافی کمک کند و خطر مشکلات سلامتی بالقوه مرتبط با وزن را کاهش دهد، از جمله:

  • بیماری قلب و سکته
  • فشار خون بالا
  • کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) یا استئوپاتیت غیر الکلی (NASH)
  • آپنه خواب
  • دیابت نوع 2
مزایای جراحی چاقی
مزایای جراحی چاقی

جراحی چاقی برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی، در صورت بروز شرایط زیر، جراحی چاقی ممکن است گزینه ای مناسب برای شما باشد:

  • شاخص توده بدن (BMI) شما 40 یا بالاتر است (به شدت چاق است).
  • شاخص توده بدنی (BMI) شما 35 تا 39.9 (چاقی) است و مشکلات جدی مرتبط با وزن مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا یا آپنه خواب شدید دارید.
  • در برخی موارد، اگر BMI شما 30 تا 34 است و مشکلات جدی در رابطه با وزن دارید، ممکن است نیاز به جراحی کاهش وزن داشته باشید.

جراحی چاقی برای همه افراد دارای اضافه وزن زیاد مناسب نیست. برای واجد شرایط بودن جراحی چاقی، ممکن است لازم باشد تا برخی از دستورالعمل های پزشکی را دنبال کنید. شما ممکن است یک فرآیند غربالگری گسترده داشته باشید تا مشخص شود که آیا واجد شرایط هستید یا خیر. همچنین باید سبک زندگی خود را برای همیشه تغییر دهید.

ممکن است از شما خواسته شود تا در یک برنامه بلند مدت شرکت کنید که شامل نظارت بر تغذیه، سبک زندگی و درمان و وضعیت پزشکی شما است.

آمادگی برای جراحی چاقی

اگر واجد شرایط جراحی چاقی هستید، تیم پزشکی راهنمایی در مورد نحوه آماده سازی برای نوع خاصی از جراحی را به شما ارائه می دهند. ممکن است لازم باشد قبل از جراحی، آزمایشات و بررسی های مختلف آزمایشگاهی را انجام دهید.

ممکن است رژیم و داروی خود را محدود کنید. ممکن است از شما خواسته شود تا یک برنامه فعالیت بدنی را شروع کنید و سیگار را ترک کنید. همچنین ممکن است لازم باشد از قبل برای بهبودی پس از جراحی آماده شوید.

یک دید کلی از جراحی چاقی

شما در طی روند عمل با استفاده از بیهوشی عمومی، بیهوش خواهید بود. نحوه عمل شما به شرایط شخصی، نوع جراحی چاقی و رفتار بیمارستان یا پزشک بستگی دارد. برخی از عمل های چاقی از طریق برش های سنتی بزرگ یا باز در شکم انجام می شود.

امروزه بیشتر انواع جراحی چاقی از طریق لاپاراسکوپی انجام می شود. لاپاراسکوپ ابزاری کوچک لوله ای با دوربین است. لاپاراسکوپ از طریق یک برش کوچک در شکم وارد می شود.

دوربین کوچک در نوک لاپاراسکوپ به جراح اجازه می دهد تا داخل شکم شما را ببیند و بدون برش های بزرگ سنتی، عمل جراحی انجام دهد. جراحی لاپاراسکوپی می تواند بهبودی شما را سریعتر و کوتاهتر کند، اما برای همه مناسب نیست. ما راجع به لاپاراسکوپی در ادامه مقاله ” پلیسه معده چیست ؟” توضیحات تکمیلی را ارائه خواهیم داد.

این عمل معمولاً چند ساعت طول می کشد. پس از عمل، شما به اتاق بهبودی بازگردانده می شوید، جایی که کادر پزشکی شما را از نظر هرگونه عارضه کنترل می کنند. بسته به روش کار، ممکن است لازم باشد یک تا چند روز در بیمارستان بمانید.

در مقاله پلیسه معده چیست موضوع اصلی و هدف ما بررسی این سبک از جراحی لاغری است، اما پیش از پرداختن به آن بیایید ببینیم که انواع دیگر جراحی های چاقی کدامند.

یک دید کلی از جراحی چاقی
یک دید کلی از جراحی چاقی

انواع جراحی های چاقی

بالون ‌گذاری

در سال های اخیر گذاشتن بالون  در معده به روشی محبوب برای کاهش وزن تبدیل شده است. زیرا این یک عمل جراحی نیست، نیازی به بیهوشی ندارد و از طریق آندوسکوپی انجام می شود که تا نیم ساعت طول می کشد. تا چند سال پیش، بیماران تقریباً دارای اضافه وزن، به بالون گذاری توصیه می شدند. اما با آشکار شدن عوارض جانبی، آن ها به تدریج متقاضیان خود را از دست دادند.

بالون انواع مختلفی دارد ؛ بعضی از آن ها آب و برخی هوا دارند. اثرات کاهش وزن و عارضه این بالون ها در همه بیماران تقریباً یکسان است. حجم هوا یا مایع در بالون 500 تا 800 میلی لیتر است.

این حجم زیاد باعث می شود که معده بیمار جایی برای ورود غذای زیاد نداشته باشد. بنابراین هدف این است که بیمار غذا نخورد و لاغر شود. تمام بالون ها باید پس از 6 ماه برداشته شوند، در غیر این صورت ترشحات موجود در معده باعث از بین رفتن دیواره بالون شده و باعث سوراخ شدن و ایجاد عوارض می شود. بالون های پر از هوا نیز وجود دارد.

اما با گذشت زمان می توان هوای آن ها را تنظیم کرد. قرار دادن این نوع بالون ها یک کار مشترک بین جراح و متخصص آندوسکوپی است. جراح حفره ای به نام پورت را به زیر پوست وارد می کند. آندوسکوپیست یک بالون را به معده وارد می کند و هراز گاهی مقدار هوای بالون را از طریق پورت زیر پوست تنظیم می کند.

بالون ها می توانند تا یک سال در معده بمانند

این بالون ها می توانند تا یک سال در معده بمانند. همچنین می توان از بالون های جدیدتری استفاده کرد که مانند قرص ها توسط بیمار بلعیده می شوند. بالون به لوله ای از دهان بیمار متصل می شود.

هنگامی که رادیوگرافی موقعیت صحیحی را نشان می دهد، داخل بالون با یک لوله پر می شود و سپس لوله برداشته می شود. این نوع بالون به مدت 3 ماه مورد استفاده قرار می گیرد. برای از بین بردن انواع بالن ها به آندوسکوپی نیاز است.

دو گروه اصلی بیمار وجود دارد که می توانند از جایگذاری بالون بهره مند شوند. گروهی که به دلیل اضافه وزن، جراحی برای آن ها خطرناک است. به این افراد توصیه می شود که قبل از جراحی بالون، وزن کم کنند. گروه دیگر متشکل از بیماران مبتلا به عوارض چاقی مانند دیابت، مشکلات قلبی عروقی و ریوی است.

ما برای تسکین موقتی وضعیت بیمار از بالون استفاده می کنیم. نتایج بالون متفاوت است و کاهش وزن بیمار را نمی توان پیش بینی کرد. یک نفر پس از جراحی می تواند 20 کیلوگرم وزن کم کند، در حالی که دیگری فقط 2 کیلوگرم. پس از آزاد شدن بالون، فضای زیادی در معده ایجاد می شود. این فضا باعث می شود تا بیمار دوباره پرخوری کند و حتی فربه تر از قبل شود.

برخی از بیماران همچنین حالت تهوع، استفراغ و درد را تجربه می کنند که طی یک هفته فروکش می کنند. اگر بیمار چنین شرایطی را تحمل نكند، بالون خارج می شود. بعضی اوقات عفونت بالون اتفاق می افتد که متأسفانه قابل درمان نیست و بالون باید برداشته شود. اگر بالون پاره شود و از معده وارد روده شود، احتمال انسداد روده و حتی مرگ وجود دارد.

باندینگ یا حلقه معده

این حلقه حجم قسمت بالای معده را کاهش می دهد و معده را با مقدار کمی غذا پر می کند. اگر به خوردن غذا ادامه دهید، بیمار استفراغ می کند. بیماران ممکن است هرگز احساس سیری نکنند و این یکی از معایب روش اتصال حلقه است.

این روش بر سیستم هضم تأثیری ندارد. حلقه معده دارای محفظه ای است که در زیر پوست قرار می گیرد و هر زمان باند یا حلقه ای منبسط شود، می توان از طریق آن واد محفظه باریک شد، اما حلقه جسم خارجی است و احتمال عفونت و زخم شدن دیواره معده وجود دارد. حرکت حلقه نیز می تواند باعث ناراحتی معده و یک مشکل جدی شود. در صورت بروز هرگونه عارضه، باید بلافاصله حلقه برداشته شود.

طول عمر این روش 2 سال است و این 2 سال فرصتی برای بیمار است تا سبک زندگی خود را تغییر دهد. این روش نیز موقتی است و متأسفانه بسیاری از بیماران پس از برداشتن پانسمان به وزن اصلی خود برمی گردند.

طی سال گذشته، استفاده از حلقه معده در ایالات متحده و اروپا 18 درصد کاهش یافته است. این روش به بیمارانی که علاقه به شیرینی دارند، توصیه نمی شود.

تجربه نشان داده است که حلقه گذاری میل به خوردن شیرینی جات را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد زیرا خوردن غذای جامد برای بیماران دشوار است، اما آن ها بستنی و شکلات را خیلی راحت هضم می کنند.

آستین معده (اسلیو)

در طی این عمل، بخشی از معده برداشته می شود و معده به یک لوله باریک تبدیل می شود و بیمار نمی تواند زیاد غذا بخورد. برخلاف پیوند، بیمار احساس سیری می کند. (قسمت پر کننده معده از بدن خارج می شود.) تاکنون هیچ عارضه جدی طولانی مدت برای این عمل شناسایی نشده است و دستگاه گوارش تغییری نمی کند و بیماران می توانند آندوسکوپی کنند.

جذب نیز مختل نمی شود، بنابراین تا پایان عمر نیازی به استفاده از داروهای اضافی نیست. با جراحی معده با روش اسلیو معده یا آستین؛ مقدار یکی از هورمون های افزایش دهنده اشتها کاهش می یابد. در بیشتر موارد، جراحی آستین معده میل به خوردن شیرینی را تغییر نمی دهد.

آستین معده (اسلیو)
آستین معده (اسلیو)

بای‌پس معده

با استفاده از این روش، حجم معده کاهش می یابد و بخشی از روده که حدود 2 متر است، از سیستم جذب خارج می شود. یعنی جهت آن بدون خارج شدن روده از بدن تغییر می یابد.

سرعت کاهش وزن با این روش بیشتر از روش های دیگر است و اگر بیمار تغییری در سبک زندگی خود مشاهده نکند، این مدت طولانی تری ادامه خواهد داشت. بای پس معده جذب غذا را مختل می کند و بیمار باید تا پایان عمر داروهای اضافی مصرف کند.

مشکل دیگر این است که بخشی از معده و روده کوچک بریده می شود/ بنابراین در موارد اضطراری دیگر نمی توان این مناطق را با آندوسکوپی مشاهده کرد. جراحی بای پس معده در بیمارانی که سابقه خانوادگی سرطان معده دارند، توصیه نمی شود.

جراحی مینی بای پس نوعی اصلاح شده از جراحی بای پس است که برخی از عوارض مانند فتق داخلی را که می تواند با جراحی کلاسیک بای پس ایجاد شود، ایجاد نمی کند. اما از نظر اختلال در جذب و از بین رفتن آندوسکوپی، باقیمانده معده و روده کوچک مشابه است.

دئودنال سوئیچ

در اثر جراحی با این روش، جذب روده به شدت مختل شده و حتی بسیار بسیار کم می شود. سوء تغذیه به دلیل دئودنال سوئیچ می تواند باعث نارسایی کبد شود. این روش معمولاً استفاده نمی شود و فقط در موارد خاص استفاده می شود.

حال که اکثر روش های متنوع جراحی چاقی را ذکر کردیم، به این موضوع می رسیم که پلیسه معده چیست ؟ حال با اطلاعات زمینه ای در رابطه با چاقی و جراحی های رفع آن می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که  پلیسه معده چیست ؟”

دئودنال سوئیچ
دئودنال سوئیچ

چه افرادی برای پلیسه معده مناسب هستند؟

اصولاً افرادی که شرایط خاصی دارند، می توانند تحت عمل جراحی پلیسه معده قرار بگیرند. برای این گروه از افراد، یکی از مهمترین شرایطی که می توانیم بیان کنیم این است که درصد شاخص توده بدن بالاتر از 40 باشد. یا شاخص توده بدنی بیمار بین 30 تا 9/39 بوده، اما وی همچنین از یکی از بیماری های مربوط به چاقی رنج ببرد.

این بیماری ها که در قسمت های قبلی نیز ذکر شد، شامل فشار خون بالا، دیابت نوع 2، کلسترول بالا و آپنه خواب است. اگر شخصی به هر یک از این مشکلات مبتلا باشد، می تواند معده خود را با جراحی پلیسه معده، تغییر دهد. البته بهتر است قبل از اینک ه بخواهید این عمل را انجام دهید، در این زمینه با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

پزشک وضعیت شما را بررسی کرده و به شما می گوید که آیا برای این عمل مناسب هستید یا خیر. با این حال، اگر برای جراحی پلیسه معده مناسب نیستید، برای سالم ماندن باید از سایر روش های درمانی استفاده کنید.

روند جراحی پلیسه معده

جراحی روی معده به روش پلیسه معده با لاپاراسکوپی انجام می شود. در طی این جراحی، 5 تا 6 برش کوچک در شکم ایجاد می شود و جراحی با استفاده از دوربین (لاپاراسکوپ) و ابزار جراحی وارد شده از طریق این برش ها انجام می شود.

جراحی لاپاراسکوپی شامل جمع شدن یک یا چند قسمت از معده و در نهایت بخیه زدن آن است. در حین عمل، تقریباً 70 درصد از حجم معده کاهش می یابد که باعث کاهش اشتها می شود.

در این عمل هیچ بخشی از معده یا روده بریده یا برداشته نمی شود. این جراحی کاملاً برگشت پذیر است و با انواع دیگر جراحی های کاهش وزن می توان آن را جایگزین کرد. پلیسه معده یک عمل کم تهاجمی است که 1 تا 2 ساعت طول می کشد. بیشتر بیماران 1-2 روز پس از جراحی کاهش وزن در بیمارستان بستری می شوند.

برای درک بهتر عمل لازم است تا درباره لاپاراسکوپی بیشتر بدانیم. از این رو بخش بعدی از مقاله پلیسه معده چیست به این موضوع اشاره دارد. همراه ما باشید.

روند جراحی پلیسه معده
روند جراحی پلیسه معده

لاپاراسکوپی به چه معناست؟

از بیهوشی عمومی معمولاً در این نوع جراحی استفاده می شود. در حین بیهوشی خواب خواهید بود و احساس درد نخواهید کرد. تمام مایعات مورد نیاز بدن مانند ماده بی حس کننده از طریق سرمی که در ابتدا به شما متصل شده است، وارد بدن شما می شود.

همچنین، در مواردی که بیهوشی بیمار امکان پذیر نیست، گاهی از بی حسی موضعی استفاده می شود. برای این منظور، قسمتی که عمل بر روی آن انجام می شود، بی حس می شود و می توانید روند عمل را در حالت بیدار و بدون احساس درد مشاهده کنید.

در جراحی لاپاراسکوپی، یک جراح متخصص برش هایی به طول 3 تا 3.5 سانتیمتر از قسمت تحتانی شکم ایجاد می کند و سپس یک لوله نازک به نام کانول به شکم وارد می شود. شکم را با دی اکسید کربن باد می کنند. این به جراح کمک می کند تا اندام های داخلی حفره شکم را بهتر و شفاف تر ببیند.

وقتی در اثر اقدامات فوق شکم متورم شد، جراح، لاپاراسکوپ را از برش ها وارد می کند. با استفاده از دستگاه لاپاراسکوپی که به حفره شکم فرو رفته، فرایند تصویربرداری آغاز می شود و تصاویر در زمان واقعی و مستقیماً به جراح بر روی مانیتور یا صفحه از پیش نصب شده نمایش داده می شوند.

بسته به نوع جراحی و صلاحدید جراح، ممکن است برش ها متفاوت باشد

بسته به نوع جراحی و صلاحدید جراح، ممکن است برش ها متفاوت باشد و اینگونه نیست که در همه عمل ها یکسان باشد. اما در حالت عادی، 2 تا 5 برش ایجاد می شود تا دستگاه های دیگری که با کمک آن ها عمل انجام می شود، وارد حفره شکم شوند.

پس از عمل، ابزارهای جراحی و همچنین دی اکسید کربن از بدن بیمار خارج می شود، به طوری که در پایان برش ها و شکاف ها با بخیه بسته شده و سپس پانسمان می شوند.

لازم به ذکر است که در گذشته استفاده از لاپاراسکوپی برای انجام چنین عمل هایی چندان معمول نبود. اما امروزه برخی از جراحی های کاهش وزن برای افراد چاق مانند پلیسه معده به روش لاپاراسکوپی انجام می شود.

درد خفیف بعد از عمل، بهبود سریعتر بیمار و دید بهتر پزشک در حین جراحی از مزایای این نوع جراحی است.

همانند بیشتر روش های لاپاراسکوپی، پلیسه معده برای انتقال ابزارها به بدن بیمار به 5 تا 6 برش در شکم نیاز دارد. سپس عمل از داخل بر روی قسمت مورد نظر یعنی همان معده در عمل پلیسه انجام می شود. استفاده از اشعه لیزر در این عمل امکانپذیر نیست و جراحی لیزر اصطلاح عامیانه ای است که برخی برای لاپاراسکوپی استفاده می کنند.

بسته به نوع جراحی و صلاحدید جراح، ممکن است برش ها متفاوت باشد
بسته به نوع جراحی و صلاحدید جراح، ممکن است برش ها متفاوت باشد

میزان تاثیر پلیسه معده در کاهش وزن

به این دلیل که بعد از این عمل، حجم معده در تمام طول آن به طور مساوی کاهش می یابد؛ فرد به همان اندازه در مصرف مایعات و جامدات محدود می شود. علاوه بر احساس سیری و عدم تمایل به غذا خوردن که عمدتا پس از پر شدن کل فضای معده ایجاد می شود، این عمل با شکم جمع شده نیز همراه است.

این به طور چشمگیری در انسان ها اتفاق می افتد. در عمل، میل بیمار به غذا به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و میزان کاهش وزن، به ویژه در شش ماه اول پس از جراحی، بسیار سریع خواهد بود.

با گذشت زمان و با از بین بردن التهاب و ورم معده در محل جراحی و همچنین چین و چروک شدن شکم به دلیل عدم استفاده از آن، حجم معده کمی بیشتر است و به 100 میلی متر مکعب می رسد. در مرحله بعدی که حدود یک سال پس از عمل اتفاق می افتد، بیمار خیلی کند وزن خود را از دست می دهد.

طبق آماری که پژوهشگران ارائه داده اند، در حدود سه سال 80 بیمار لاغر شدند و همه بیماران در شش ماه اول بعد از جراحی، اوج کاهش وزن را داشتند. یعنی کاهش 53٪ اضافه وزن. کاهش وزن در این بیماران پس از جراحی با اشباع بسیار آهسته تا دو سال طول می کشد و بعد از دو سال این رقم به 60 درصد می رسد.

پس از آن، تقریباً هیچ کاهش وزنی رخ نمی دهد و فرد در وزن دلخواه خود باقی می ماند. نکته مهم در این تکنیک، پاسخ سریعتر به کاهش وزن و میزان بالاتر کاهش وزن است. اگرچه میزان کاهش وزن در پلیسه معده به طور کلی تفاوت چندانی با روش های دیگر ندارد.

میزان تاثیر پلیسه معده در کاهش وزن
میزان تاثیر پلیسه معده در کاهش وزن

شرایط امکان عمل مجدد پلیسه معده چیست ؟

با توجه به این که در این عمل از جسم خارجی استفاده نشده و آناستوموز یا برشی در معده ایجاد نشده است، این روش خطر جراحی را به حداقل می رساند.

البته در بخیه معده، از نظر تئوری می توان فشار غیرطبیعی را در فضای داخلی معده انتظار داشت. علت اصلی این امر، مقدار زیاد غیرطبیعی غذا یا استفراغ فشار قوی در طی یک هفته پس از جراحی است. در این صورت محتوای معده وارد فضای شکم می شود و حتی ممکن است باعث پارگی معده در یکی از نقاط بخیه زده شده شود.

از آنجا که این احتمال ممکن است در هفته اول پس از جراحی رخ دهد، مراقبت از بیمار و انجام کلیه اقدامات پیشگیرانه از جمله اجتناب از خوردن قطعات بزرگ مواد غذایی و مواد جامد و استفاده از داروهای ضد استفراغ بسیار مهم است.

از 80 بیمار مورد مطالعه در این روش، در 2 مورد این اتفاق افتاد که یک مورد بلافاصله با معاینه رادیولوژیک ماده حاجب تشخیص داده شد و دوباره با لاپاراسکوپی بهبود یافت.

در بیمار دوم، این کار از طریق روش باز انجام شد. تشخیص به موقع ضایعات و ترمیم آسیب با بخیه مجدد می تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری کند و در عین حال خطر را برای بیماران به حداقل برساند.

یکی از مزایای این روش این است که در طولانی مدت، خطر حوادث مربوط به جراحی وجود ندارد. بنابراین، در طولانی مدت، بیماران وقتی کاملاً بهبود یافتند، در زندگی احساس وابستگی و خطر نمی کنند.

محققان همچنین متوجه شده اند که بیماران در معرض خطر نیستند، به خصوص خطر بروز موارد اضطراری که در حین انجام عمل مشاهده نمی شود. در واقع می توان گفت که در پلیسه معده، بیمار آرامش بیشتری خواهد داشت.

بهترین دکتر پلیسه معده کیست؟

در این قسمت از مقاله پلیسه معده چیست به لزوم انتخاب یک پزشک خوب و سپردن پروسه پلیسه معده به او سخن می گوییم.

بهترین دکتر پلیسه معده کیست؟
بهترین دکتر پلیسه معده کیست؟

دکتر پلیسه معده یک جراح معده باتجربه است. جراح کسی است که پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی، دوره تخصصی جراحی را نیز به پایان رسانده است. وی سپس دروس جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی لاغری را مطالعه کرده است. بنابراین، اگر به دنبال بهترین پزشک عمل پلیسه معده هستید، مطمئن شوید که این عمل باید توسط جراحی با دانش  پیشرفته لاپاراسکوپی انجام شود.

انتخاب نا درست جراح می تواند باعث پشیمانی در آینده شود.

در دوره ما، همه عملیات پزشکی تخصصی شده اند. این نکته، اجازه می دهد تا پزشک خود را در یک رشته خاص محدود کند و توجه خود را به این کار معطوف سازد.

از راه های زیر می توان بهترین دکتر را برای پلیسه معده انتخاب نمود:

تحقیق در مورد عملکرد گذشته پزشکان و نتایج عمل های قبلی:

مشاهده نمونه کارهای جراح می تواند به شما در ارزیابی کار او کمک کند. شما می توانید بیماران وی را مشاهده کرده و نتایج بعد از عمل را با وضعیت قبل از عمل بیماران مقایسه کنید.

این مقایسه به شما کمک می کند که مهارت جراح را بسنجید. با استفاده از این روش می توانید حتی شرایط عمل و شکل بدن خود را بعد از عمل، تصور کنید و بفهمید که چه چیزی انتظارتان را می کشد.

نحوه انجام این عمل را بیاموزید:

قبل از عمل، باید پیش زمینه کل فرایند را بدانید. به طور خاص، شما باید بدانید که برای اقدام خود باید چه گام هایی را بردارید.

لازم است اطلاعاتی در مورد جراحی های چاقی و به ویژه پلیسه معده داشته باشید و دقیقاً بدانید که چگونه آن ها را انجام می دهند.

با کسانی که قبلاً این کار را انجام داده اند، مشورت کنید:

می توانید سوال های مهم خود را از کسانی که این جراحی را انجام داده ان،د بپرسید و نگرانی های خود را با آن ها در میان بگذارید. می توانید از رضایت یا عدم رضایت آن ها برای تصمیم گیری صحیح استفاده کنید. بنابراین، با این افراد صحبت کنید و نظرات آن ها را در مورد این مسئله مهم در نظر بگیرید تا تصمیمی بگیرید که برای شما مناسب باشد.

پزشک خود را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

این به معنای مرور رسانه های اجتماعی پزشکی است که می خواهید روی آن ها کار کنید.

به این ترتیب می توانید نظراتی را که کاربران برای جراح گذاشته اند، به راحتی مشاهده کنید و اگر با جو مثبتی روبرو شدید، از تصمیم خود اطمینان حاصل کنید.

بنابراین، حتما آدرس یک وب سایت یا صفحه در یک شبکه اجتماعی را از پزشک خود بخواهید.

پزشک خود را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
پزشک خود را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

مدرک تحصیلی بهترین دکتر پلیسه معده چیست ؟

پزشکی علمی است که هر روز تغییر می کند. یک پزشک خوب نه تنها باید در رشته خود مدرک حرفه ای کسب کند، بلکه باید دائماً اطلاعات خود را به روز کند.

گفتیم که باید به کسانی که مراتب تحصیلی جراحی لاپاراسکوپی پیشرفته و کاهش وزن را گذرانده اند، اعتماد کنیم تا نتیجه مطلوب را بگیریم. این بدان معنی است که شما باید از داشتن گواهی لاپاراسکوپی توسط جراح چاقی اطمینان حاصل کنید.

فقط با این مدارک، جراحان می توانند جراحی چاقی مانند پلیسه معده و … را انجام دهند.

اگر جراح اخیراً در زمینه جراحی لاپاراسکوپی تجربه کسب کرده باشد، اما هنوز آموزش حرفه ای لازم را در این زمینه به پایان نرسانده باشد، در نسخه و مهر او “جراح عمومی و متخصص لاپاراسکوپی” درج می شود.

با این حال، اگر جراح روی مهر و نسخه خود “فلوشیپ تحصیلی متخصص لاپاراسکوپی” بنویسد، به این معنی است که جراح از دانش، تحصیلات و مدارک لازم برای انجام جراحی کاهش وزن و پلیسه معده برخوردار است.

شکی نیست که رشته جراحی عمومی یکی از با ارزش ترین رشته های جراحی است، اما عمل های امروزی مانند جراحی پلیسه معده باید توسط متخصصان انجام شود.

یکی از بهترین و ایمن ترین اقدامات

درست است که پلیسه معده یکی از بهترین و ایمن ترین روش های کاهش وزن است و از نظر جراحی چاقی که منجر به کاهش وزن برگشت ناپذیر می شود، امروزه یکی از بهترین و ایمن ترین اقدامات در جهان است، اما در هر صورت نمی توان احتمال بروز مشکلات حین یا بعد از عمل را نادیده گرفت.

با این حال، اگر آن را به متخصصان و جراحان خوب بدهید، درصد عوارض یا مشکلات قبل، حین یا بعد از جراحی می تواند به صفر برسد.

در غیر این صورت، ممکن است خطاها و مشکلاتی رخ دهد.

اگر جراح متخصص در زمینه جراحی چاقی آموزش لازم را داشته باشد و دانش بالایی در زمینه لاپاراسکوپی داشته باشد، در مورد مشکلات احتمالی ریز و درشت و چگونگی حل آن ها کاملاً آگاه خواهد بود. او نمی ترسد و بدون این که خونسردی خود را از دست بدهد، به بهترین شکل به کار خود ادامه می دهد. این توانایی فقط در حین آموزش و تمام مراحل آن قابل دستیابی است.

یکی از بهترین و ایمن ترین اقدامات
یکی از بهترین و ایمن ترین اقدامات

همچنین از ویژگی های دکتر خوب پلیسه معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک پزشک و جراح خوب پس از سال ها تحقیق، بررسی و علم اندوزی، مشکلات زیادی را تجربه کرده است.
  • یک جراح خوب، مانند سایر پزشکان، ابتدا باید یاد بگیرد که به روح و جسم انسان احترام بگذارد.
  • تعهد همیشه برای جراح خوب، مهم است.
  • از دانش و شواهد مربوطه لازم برای جراحی چاقی برخوردار باشد.
  • هرگز از منظر منبع درآمد به بیمار نگاه نکند، بلکه او را در درجه اول به عنوان یک انسان درک کند.
  • همیشه در قبال بیمار مسئولیت پذیر باشد.
  • دکتر می بایست هر زمان پس از عمل در حالت آماده باش باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، بیمار با او تماس بگیرد.
  • تا زمان بهبودی کامل در کنار بیمار باشد.
  • از بیمار حمایت کند و روند صحیح را تا انتها دنبال کند.
  • رژیم غذایی بیمار را تنظیم کند تا بتواند به راحتی و به درستی با رژیم جدید سازگار شود.
  • در جراحی چاقی و لاپاراسکوپی تخصص داشته باشد.
  • مشتریان و بیماران زیادی به او رجوع کنند.
  • جراحی های زیادی در پلیسه معده و سایر اقدامات کاهش وزن داشته باشد.
  • رابطه خوبی با بیمار برقرار کند.
  • با بیمارستان های تخصصی همکاری کند.
  • از بهترین مواد و تجهیزات مورد نیاز استفاده کند.
  • کلیه مراحل و دستورالعمل ها را قبل، حین و بعد از عمل برای بیمار توضیح دهد.
  • در مورد بهترین و مناسب ترین قیمت عملیاتی و هزینه پاسخگوباشد و راهنمایی کند.
  • میزان موفقیتش بالا باشد.
  • بیماران از او بسیار راضی باشند.
  • دسترسی به وی آسان باشد.

دانسته های لازم برای تشخیص بهترین دکتر چاقی در این بخش از مقاله پلیسه معده چیست را مرور کردیم.  انتخاب آگاهانه و از روی علم، حتما از مشکلات زیادی جلوگیری خواهد کرد.

قبل از عمل جراحی پلیسه معده

قبل از جراحی پلیسه معده، بیمار با پزشک مشورت می کند. عمل به طور کامل برای او توضیح داده شده و بیمار از تمام خطرات و احتمالات این عمل آگاه می شود. جراح همچنین بیمار را در جریان آمادگی برای عمل قرار می دهد.

سایر گزینه های درمانی برای چاقی نیز مانند بالون معده و بای پس معده ( همان طور که در ابتدای مقاله پلیسه معده چیست توضیح دادیم)  برای بیمار توضیح داده می شود. با بررسی نتایج آزمایش بیمار، جراح تشخیص می دهد که فرد برای عمل در شرایط خوبی قرار دارد یا خیر.

قبل از عمل جراحی پلیسه معده
قبل از عمل جراحی پلیسه معده

سایر پیشنهادات قبل از این پلیسه معده:

  • در صورت حساسیت به هر دارویی به پزشک خود اطلاع دهید.
  • آزمایشات لازم را انجام دهید.
  • 12 ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید.
  • 6 ساعت قبل از عمل چیزی ننوشید.
  • قبل از جراحی بدون مشورت با پزشک خود از هیچ دارویی مانند آسپرین، مکمل های گیاهی یا داروهای ضد التهاب استفاده نکنید.
  • حداقل یک یا دو هفته قبل از جراحی سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید.
  • سوابق پزشکی خود را به پزشک خود بدهید و اگر بیماری خاصی مانند دیابت دارید، به او بگویید.
  • اطمینان حاصل کنید که از شرایط و خطر جراحی کاملاً آگاهی دارید و اگر چیزی را نمی فهمید، سوالات لازم را از پزشک خود بپرسید.

مراقبت های لازم

مانند سایر روش های درمان چاقی، بیمار باید بعد از جراحی برای مراقبت های معده، رژیم ویژه ای را دنبال کند. این رژیم با مصرف مایعات در 2 هفته اول شروع می شود و غذاهای جامد را می توان در هفته های بعدی خورد. سایر کارهایی که باید بعد از پلیسه معده انجام شود:

  • رژیم توصیه شده توسط پزشک خود را دنبال کنید.
  • بعد از یک ماه می توانید تمرینات ساده ای مانند پیاده روی را شروع کنید. سپس باید ورزش را جزئی جدایی ناپذیر از زندگی خود کنید.
  • به آرامی غذا بخورید و غذای خود را بجوید تا به شما در هضم راحت غذا کمک کند.
  • برای جلوگیری از حالت تهوع، همراه وعده های غذایی آب ننوشید، زیرا به محض این که شکم شما تا شد، فضای کافی برای مصرف همزمان مایعات و غذاهای جامد نخواهید داشت.
  • غذاهای غنی از پروتئین بخورید. شیر، گوشت قرمز و تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
  • اگر درد دارید، از مسکن هایی که پزشک برای شما تجویز کرده، استفاده کنید.
  • بعد از جراحی به مدت دو هفته سیگار نکشید.
  • در مورد مصرف قرص های ویتامین با پزشک خود صحبت کنید.
مراقبت های لازم
مراقبت های لازم

رژیم غذایی بعد از پلیسه معده

اگرچه مانند سایر روش های کاهش حجم معده؛ رژیم غذایی بعد از عمل با مایعات خام بسیار کمی مانند شربت، شیر و آب میوه شروع می شود، اما تفاوت اصلی با روش های دیگر این است که غذاها برای جذب شدن نیاز به حرکات دودی شدید معده دارند. در این روش، به دلیل دوختن معده و درد هنگام تحریک حرکات معده با این محصولات؛ استفاده از آن حتی برای مدت زمان کم آسان نیست.

در عمل، رژیم غذایی فرد در چهار مرحله تغییر می کند.

مرحله اول حدود 2 هفته طول می کشد. با حداکثر مصرف 50 سانتیمتر مکعب در هر وعده، حداقل فاصله بین وعده های غذایی باید 15 دقیقه باشد. شخص مجاز است شیر، شربت و آب میوه طبیعی بخورد.

مرحله دوم که 2 هفته به طول می انجامد، دو تفاوت عمده با دوره قبل دارد: حذف استفاده از هر نوع مواد قندی و امکان استفاده از مواد پخته.

بنابراین، در مرحله دوم شربت را کم کرده و یک سوپ رژیمی بدون دانه جایگزین کنید. لوبیا و نشاسته سرشار از پروتئین و ویتامین هستند. در این مرحله، آب میوه به یک پوره میوه تبدیل می شود، به طوری که بیمار به غذای نسبتاً سخت تر عادت می کند.

مرحله سوم

در مرحله سوم، مرحله طبیعی قبل از رژیم غذایی است و 2 هفته طول می کشد، تنها تفاوت قابل توجه غلظت مواد است. به طوری که بیماران می توانند از ماست به جای شیر استفاده کنند یا میوه را به طور طبیعی و به جای آب سوپ، کل محتوای سوپ، از جمله گوشت را مصرف نمایند. همچنین هویج، قارچ و غیره برای آن ها مناسب خواهد بود.

رژیم نهایی که در اصل یک رژیم غذایی حجیم است و طیف وسیعی از غذاها را تعریف می کند، طولانی مدت است و شامل صبحانه، ناهار و شام است.

این یک مورد مشترک برای خانواده های ایرانی است و تنوع غذایی در اینجا بیشتر است. مهمترین نکته در رژیم های غذایی سخت پس از عمل حذف، 100٪ چربی ها و کربوهیدرات ها و در مقابل، مصرف قابل توجه ویتامین ها و پروتئین ها می باشد.

از ماه دوم پس از جراحی؛ معمولاً به صورت پیاده روی سریع یا آهسته دویدن، ورزش کنید. ورزش به مدت حداقل یک ساعت در روز توصیه می شود. پس از 6 ماه جراحی، اگرچه فرد همچنان به رژیم نیاز دارد، اما این مهمترین نکته است که تعادل بین مصرف و سوزاندن کالری روزانه حفظ شود.

بنابراین، اگرچه انسان در مصرف هرگونه غذا آزاد خواهد بود، اما باید کالری ایجاد شده با مصرف معادل تحرک را جبران کرد که معمولاً با سرعت کم انجام می شود.

مرحله سوم
مرحله سوم

عوامل موثر بر هزینه پلیسه معده

در این قسمت از مبحث پلیسه معده چیست می خواهیم به هزینه های این عمل بپردازیم.

پذیرش و تأمین هزینه عمل یکی از شرایط عمل توسط بیمار است.

بنابراین بیمار باید از عوامل موثر بر هزینه عمل آگاه باشد.

عوامل زیادی می توانند هزینه این عمل را کم یا زیاد کنند.

عواملی که می توانند هزینه جراحی را افزایش دهند

نوع بیمارستان:

یکی از عواملی که می تواند هزینه این جراحی را تحت تأثیر قرار دهد، نوع بیمارستان است.

هزینه جراحی در کلینیک های خصوصی قطعاً بیشتر است.

نوع بیمارستان بستگی به هزینه نهایی جراحی پلیسه معده دارد.

البته به این بستگی دارد که جراح کاهش وزن شما با بیمه کار می کند یا خیر و همچنین بیمه دارید یا نه.

هیچ جراحی لاغری وجود ندارد که با بیمه قرارداد داشته باشد.

زیرا جراحی لاغری، از جمله جراحی پلیسه معده، به هیچ وجه یک عمل اورژانسی نیست.

اما اگر BMI شما بالای 40 باشد و جراح شما موافقت کند که شما را در یک بیمارستان دولتی جراحی کند، قطعاً هزینه جراحی بای پس معده برای شما بسیار کمتر از بیمارستان خصوصی خواهد بود.

نیاز به بستری اضافی:

به طور معمول، بیمار حداکثر یک تا دو روز پس از پلیسه معده در بیمارستان بستری می شود. بسته به شرایط بالینی بیمار یا پیچیدگی عمل، بیمار ممکن است نیاز به بستری اضافی داشته باشد. نیاز به بستری اضافی می تواند هزینه کلی را افزایش دهد.

بنابراین، با افزایش بستری شدن در بیمارستان، هزینه جراحی بیشتر خواهد شد. ممکن است به هر دلیلی، ویزیت در بخش مراقبت های ویژه بیشتر شود و هزینه های بستری در بیمارستان افزایش یابد.

هزینه تجهیزات برای جراحی پلیسه معده:

در این عمل مانند جراحی آستین معده، نیازی به استفاده از منگنه نیست. با این حال، جراحی لاپاراسکوپی نیاز به تجهیزاتی دارد که هنوز در داخل کشور ساخته نشده است. در نتیجه، تغییرات ارزی می تواند بر هزینه تجهیزات و عملیات تأثیر بگذارد.

کرونا (کووید 19) و هزینه جراحی پلیسه معده:

متأسفانه ما اکنون درگیر بیماری همه گیر ویروس کرونا هستیم.

برخی از بیماران ممکن است تصمیم بگیرند که در این شرایط عمل نکنند. اما برخی ممکن است تمایل به اقدام داشته باشند.

بیماری کووید 19 می تواند هزینه جراحی معده را تحت تأثیر قرار دهد. زیرا در این شرایط جراحی های کاهش وزن در بیمارستان های دولتی مجاز نیستند. در نتیجه، بیمار فقط باید در بیمارستان های خصوصی جراحی شود.

بنابراین، بیماری که می خواهد در این شرایط عمل کند، باید مایل باشد تا هزینه بیمارستان خصوصی را پرداخت کند. همین وضعیت پزشکی می تواند هزینه جراحی را افزایش دهد.

کرونا (کووید 19) و هزینه جراحی پلیسه معده:
کرونا (کووید 19) و هزینه جراحی پلیسه معده:

کاهش هزینه عمل لاغری

بیمه تکمیلی:

انواع مختلفی از بیمه وجود دارد که هرکدام قوانین خاص خود را دارند. اگر جراح کاهش وزن شما با بیمه کار می کند و بیمه دیگری نیز دارید، ممکن است هزینه جراحی و بستری شدن در بیمارستان برای شما بسیار ناچیز باشد. این بدان معناست که شما فقط در صورت معافیت از بیمه باید مبلغی راجع به کسر هزینه پرداخت کنید.

وزن زیاد:

اگر BMI شما بالای 40 باشد، بیمه پایه شما ممکن است تمام هزینه های جراحی پلیسه معده را پوشش دهد. بنابراین، قبل از هر عمل لاغری، جراح ابتدا BMI شما را محاسبه می کند.

هزینه جراحی پلیسه معده در بیمارستان های مختلف

هزینه عمل هر بیمارستان با بیمارستان دیگر متفاوت است. البته بیمار در انتخاب کلینیک اغلب آزاد نیست. از آنجا که اول بیمار باید جراح کاهش وزن خود را انتخاب کند، بنابراین مشخص می شود که جراح کاهش وزن شما در کدام بیمارستان ها کار می کند. گاهی اوقات، یک جراح می تواند بیمارستان خاصی را برای بیمار براساس شرایط بهداشتی از بین بیمارستان های مختلف انتخاب کند.

هزینه جراحی در بیمارستان عمومی:

اگر BMI بیمار بیش از 40 باشد، هزینه این جراحی معمولاً بسیار کم است. ولی اگر بیمه هزینه عمل شمارا تقبل نکند، ممکن است هزینه جراحی شما، بیشتر شود. پس شرایط هزینه عمل بسیار متفاوت است.

هزینه عمل در بیمارستان خصوصی :

در بیمارستان خصوصی اگر بیمه تکمیلی داشته باشید و جراح بیمه را بپذیرد، گاهی هزینه عمل حتی از بیمارستان دولتی نیز کمتر می شود.

اما در صورتی که بیمه تکمیلی نداشته باشید، هزینه عمل بیشتر خواهد شد.

تمام مبالغ دریافتی متعلق به جراح نیست، بلکه هزینه های هتلینگ بیمارستان، پرستاری، وسایل و دارو ها، متخصص بیهوشی و دستیاران را نیز شامل می شود.

کلام آخر

به پایان مقاله پلیسه معده چیست ؟ رسیدیم.

در این مقاله راجع به چاقی، علل آن، مضرات آن، جراحی های چاقی و به ویژه پلیسه معده سخن گفتیم.

طبق آورده های این مقاله اکنون می دانید که پلیسه معده یکی از بهترین و محبوب ترین راه های کاهش وزن از طریق جراحی است. امکان برگشت پذیر بودن این نوع عمل آن را به پر کاربرد ترین زمینه خود تبدیل کرده است.

شما می توانید با کسب آگاهی از منابعی مثل این مقاله، از نحوه تاثیر و انجام پلیسه معده، با خیالی آسوده به آن اقدام کنید و وضعیت جسمانی و سلامت روحی و جسمی خود را بهبود ببخشید.

از اینکه تا انتهای پست پلیسه معده چیست با ما همراه بودید متشکریم.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید