با موضوع لاغری با حذف ناهار در خدمت شما هستیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جراحی چاقی با ما در تماس باشید.
همه ما انسان های مایل هستیم که از وزن مناسب برخوردار باشیم. وزن مناسب و ایده آل، باعث ایجاد تناسب اندام در افراد می شود و می تواند در افزایش روحیه کمک زیادی کند.
با این حال هر فردی می تواند به دلایل مختلفی دچار عارضه ای شایع و فراگیر به نام چاقی شود.
چاقی نوعی بیماری محسوب شده که جز شایع ترین و فراگیرترین عارضه در دنیا محسوب می شود. با افزایش وزن، تناسب اندام فرد بهم خواهد خورد و می تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود.
مقدمه
بیماری چاقی علاوه بر افزایش وزن باعث بروز بیماری های مختلفی اعم از بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت، سرطان، کبد چرب و … خواهد شد. منشأ تمام این بیماری ها به چاقی باز می گردد.
این مورد جز کلیدی ترین موضوعاتی است که هر فردی را می تواند درگیر خود نماید. خوشبختانه، بیماری چاقی درمان دارد و روش های درمانی متعددی وجود دارد که بر اساس آن می تواند باعث شود فرد به کاهش وزن دلخواه خود دست پیدا کند.
یکی از محبوب ترین روش ها برای کاهش وزن
یکی از محبوب ترین روش ها برای کاهش وزن، روش رژیم های غذایی می باشد که می توان از آن بهره برد.
افرادی که از اضافه وزن متوسطی برخوردار هستند می توانند با روش رژیم غذایی و البته به همراه ورزش به کاهش وزن برسند. ما در این مقاله نیز به بررسی بیماری چاقی و عوامل ایجاد آن می پردازیم و سپس به مبحث کاهش وزن و لاغری خواهیم پرداخت که موضوع اصلی ما لاغری با حذف ناهار است.
نکته ای قابل ذکر این است که افراد دارای شاخص توده بدنی بالا یا همان افراد دارای چاقی شدید، باید از روش های مطمئن تر و بهتری برای کاهش وزن خود استفاده کنند. زیرا روش رژیم غذایی جوابگو چنین افرادی نخواهد بود و ممکن است فرایندی زمانبر باشد یا بصورت کلی نتیجه دلخواه را به ارمغان نیاورد.
پیشنهاد می کنیم از پست رژیم لاغری شکم دیدن کنید.
اینفوگرافیک لاغری با حذف ناهار
از بهترین روش های درمانی برای کاهش وزن در چنین افرادی، جراحی چاقی است که در ادامه مقاله به بررسی جراحی چاقی هم خواهیم پرداخت.
همچنین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چاقی و جراحی چاقی با یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
لاغری با حذف ناهار امکان پذیر است؟
خیر؛ حذف وعده ناهار برای لاغری یک باور اشتباه است.
زیرا وعده ناهار برای تأمین انرژی روزانه افراد لازم و حیاتی است.
بجای حذف وعده ناهار برای لاغر شدن، بهتر است برنامه غذایی تحت نظر پزشک داشته باشید.
ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
چاقی چیست؟
شاخص توده بدنی چیست؟
علت چاقی چیست؟
لاغری با حذف ناهار چیست؟
اگر ناهار نخوریم لاغر میشویم؟
تنظیم وعده ناهار در جهت لاغری چگونه است؟
وعده های مناسب برای کاهش میزان حجم ناهار چییست؟
جراحی چاقی چیست؟
چاقی چیست؟
همانطور که در مقدمه مقاله گفته شد، چاقی یکی از بیماری های شایع و رایج در بین مردم جهان محسوب می شود. این عارضه می تواند سلامتی انسان را تحت شعاع خود قرار دهد و باعث بروز مشکلاتی شود.
چاقی نوعی بیماری تلقی می شود که طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، چاقی جز مهمترین عوامل مرگ و میر در دنیا محسوب می شود. تعاریف زیادی از بیماری چاقی وجود دارد که هر کدام از آنها می تواند معنی و مفهوم خاصی را به مخاطب خود برساند.
اما طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی که یک تعریف واحد از چاقی ارائه داده است، بیماری چاقی به تجمع غیر طبیعی چربی ها در بدن گفته می شود که این چربی ها می تواند تمامی نقاط بدن انباشته شود و به اندام ها و بافت های بدن نفوذ پیدا کند و باعث بروز اضافه وزن چه بصورت خفیف و چه به صورت شدید شود.
در طی سالیان اخیر به دلایل مختلفی، بیماری چاقی بسیار شایع تر شده است. سبک زندگی نادرست، مسائل ژنتیکی، عدم تحرک، مصرف مشروبات الکلی، مصرف غذاهای ناسالم و پرچرب و …، از جمله دلایل مهم در ایجاد چاقی می باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست غذاهای رژیمی برای کاهش وزن دیدن کنید.
بیماری چاقی می تواند همراه با انواع بیماری های مختلف باشد
بیماری چاقی می تواند همراه با انواع بیماری های مختلف باشد و باعث بروز عارضه های مختلفی نظیر: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، انواع سرطان، فشار خون، سکته مغزی، کبد چرب و … شود. بنابراین مسئله چاقی و اضافه وزن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و لازم است برای درمان آن چاره ای اندیشیده شود.
حال که با تعریف چاقی آشنا شدیم، باید بدانیم که مهمترین اصل در تشخیص چاقی، استفاده از شاخص ها و معیارهای خاصی می باشد. این شاخص ها نشان خواهد داد که یک فرد در چه مرحله وزنی قرار دارد و میزان عارضه چاقی را مشخص خواهد کرد. شاخص توده بدنی مهمترین شاخص در اندازه گیری چاقی فرد می باشد که در ادامه مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.
روش های مختلفی برای درمان بیماری چاقی وجود دارد که بعد از مشخص شدن نوع چاقی ما با استفاده از شاخص توده بدنی، می توان بهترین تصمیم را با مشورت پزشک گرفت و از روش درمانی مناسبی استفاده کرد.
همانطور که گفته شد، لاغری با رژیم غذایی از جمله لاغری با حذف ناهار یکی از روش های مؤثر در کاهش وزن می باشد که البته افراد دارای شاخص توده بدنی بالا باید از روش های بهتری مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا به نتیجه دلخواه برسند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
شاخص توده بدنی چیست؟
همانطور که در مبحث قبلی به آن اشاره شد، چاقی و بیماری چاقی می تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود. بنابراین اهمیت درمان بیماری چاقی بسیار بالا بوده و در جهت رفع این عارضه، باید اقدامات مؤثری انجام داد.
برای انتخاب بهترین روش درمانی برای کاهش وزن، باید در ابتدا از میزان چاقی خود باخبر شد که این کار توسط شاخصی به نام شاخص توده بدنی صورت می گیرد.
شاخص توده بدنی که به اختصار به آن BMI گفته می شود. نوعی شاخص و معیاری می باشد که نشان دهنده وضعیت بدنی فرد است و به میزان انباشتگی چربی های موجود در بدن فرد خواهد پرداخت.
شاخص توده بدنی در واقع نوعی معیار کلی بوده که با استفاده از آن می توان متوجه شد در چه مرحله وزنی قرار داریم و چه روش درمانی مؤثری برای حال عارضه چاقی وجود دارد.
شاخص توده بدنی از یک معیار ثابت به دست می آید و همچنین دارای بازه عددی مشخص شده می باشد که هر فردی می تواند در ابتدا اقدام به محاسبه BMI خود کند و سپس با معیارها و بازه های ثابت مقایسه کند و متوجه شود که در چه مرحله ای از چاقی قرار دارد.
فرمول محاسبه شاخص توده بدنی، نسبت وزن به قد می باشد و این عدد می تواند نشان دهنده وضعیت چاقی فرد باشد. هرچه عدد بدست آمده از این شاخص بیشتر باشد، یعنی فرد در چاقی شدیدتری قرار دارد و لازم است اقدامات درمانی لازم را انجام دهد. ما در ادامه به بررسی شاخص توده بدنی و بازه های عددی آن خواهیم پرداخت:
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی زیر 18.5 باشد
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی زیر 18.5 باشد، این موضوع نشان دهنده این است که فرد از لاغری شدید رنج میبرد. لاغری شدید می تواند باعث مشکلاتی شود و بهتر است چنین افرادی اقدامات لازم برای افزایش وزن خود را انجام دهند.
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی 18.5 تا 24.9 باشد، این موضوع نشان دهنده این مسئله است که فرد در محدوده وزنی بسیار مناسب و ایده آلی قرار دارد و لازم است برای تثبیت وزن خود و عدم تغییر در وضعیت خود، اقدامات لازم اعم از رژیم غذایی مناسب، ورزش و … را انجام دهد.
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی 25 تا 29.9 باشد، این موضوع می تواند هشداری برای فرد باشد. یعنی فرد در معرض اضافه وزن قرار دارد و لازم است با استفاده از روش هایی مانند رژیم غذایی از جمله لاغری با حذف ناهار، اقدامات لازم برای کنترل و کاهش وزن خود انجام دهد.
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد
حال اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد، این موضوع نشان خواهد داد که فرد در معرض خطر است و در معرض چاقی شدیدی قرار دارد و لازم است اقدامات لازم برای درمان چاقی خود از جمله جراحی چاقی را انجام دهد.
در چنین وضعیتی می توان از رژیم های غذایی هم بهره برد، اما در صورت عدم نتیجه، بهتر است از جراحی چاقی برای کاهش وزن خود استفاده کرد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
اما خطرناک ترین نوع شاخص توده بدنی، برای افرادی خواهد بود که از عدد 35 به بالا هستند. چنین افرادی مبتلا به چاقی بسیار شدیدی می باشند و عملا تنها راه برای درمان چنین افرادی، استفاده از جراحی چاقی می باشد تا بتواند به کاهش وزن دلخواه خود برسد و همچنین از بروز بیماری های مختلف مرتبط با چاقی جلوگیری نماید.
همانطور که ملاحظه کردید، شاخص توده بدنی معیار و سنجش درست از وضعیت وزنی را مشخص خواهد کرد که می تواند در زمینه درمان بیماری چاقی کمک زیادی نماید.
حال که با شاخص توده بدنی آشنا شدیم و متوجه شدیم هر فرد که در کدام نوع بازه عددی قرار گیرد باید از چه روش های درمانی استفاده کند، در ادامه مقاله به بررسی علل چاقی خواهیم پرداخت و در نهایت به موضوع اصلی مقاله یعنی لاغری با حذف ناهار می پردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
علت چاقی چیست؟
چاقی و بیماری چاقی می تواند از عوامل مختلفی بوجود بیاید که برخی از این عوامل، غیر قابل کنترل و برخی قابل کنترل می باشد. ما در ادامه به برخی از عوامل ایجاد چاقی خواهیم پرداخت و موارد مهمی را در این خصوص ارائه خواهیم کرد:
سن
یکی از عوامل تأثیرگذار در چاقی و اضافه وزن، سن افراد می باشد. زمانی که سن افراد افزایش می یابد، میزان فعالیت و تحرک کاهش خواهد یافت و همچنین تحلیل عضلات از دیگر مشکلات افزایش سن خواهد بود
و همین عوامل می تواند در روند سوخت و ساز بدن، مشکلاتی بوجود بیاورد و باعث کاهش سرعت متابولیسم بدن شود. بنابراین، اهمیت مصرف مواد غذایی دو چندان خواهد شد و لازم است از مواد غذایی پر کالری دوری کرد.
افزایش وزن در سنین میانسالی بسیار شایع بوده و بسیاری از افراد به دلایل مختلفی به عارضه چاقی دچار می شوند. این مسئله بیشتر در بین زنان وجود دارد که دلایلی مانند یائسگی نیز می تواند مزید بر علت شده و باعث افزایش وزن آنها شود.
ژن ها و وراثت
از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در چاقی و اضافه وزن، می توان به مبحث ژنتیک اشاره کرد. ژن و وراثت تأثیر بسیار زیادی در مسئله اضافه وزن دارد و جز عوامل غیر قابل کنترل محسوب می شود.
افرادی که در اعضای خود خود چاقی و اضافه وزن را مشاهده کرده اند، باید به این موضوع توجه داشته باشند که بیشتر در معرض اضافه وزن قرار دارند. بنابراین ژن می تواند باعث افزایش توده های چربی در بدن شود.
در چنین مواردی لازم است برای پیشگیری از چاقی، اقدام به مصرف مواد غذایی سالم تر و کم چرب نمود تا از انباشته شدن کالری ها به شکل چربی جلوگیری کرد.
بیشترین تأثیر افراد از خانواده خود در خصوص چاقی، مربوط به والدین می باشد. زمانی که والدین فرد از اضافه وزن رنج می برند، فرزند آنان هم ممکن است به این عارضه دچار شود.
همچنین عادت های نادرست غذایی در خانواده مانند مصرف غذاهای پرکالری می تواند بر شدت چاقی و اضافه وزن بیافزاید که بهتر است در این خصوص چاره ای اندیشیده شود. بهترین روش برای چنین افرادی استفاده از رژیم های غذایی از جمله لاغری با حذف ناهار می باشد.
کم خوابی
خواب در تعادل وزنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. جالب است بدانید که خواب شبانه باعث افزایش سوخت کالری می شود. زیرا در هنگام خواب هم بدن در حال مصرف کالری است و عدم تعادل در خواب می تواند این امر را مختل سازد.
از طرفی افرادی که دچار مشکل کم خوابی هستند، اضطراب و استرس زیادی به سراغ آنان خواهد آمد و همین موضوع می تواند باعث افزایش میل به غذا شود و پرخوری رخ دهد. همین موضوع می تواند باعث افزایش وزن در بدن شود و مشکلات زیادی را به وجود بیاورد.
تخمدان پلی کیستیک
این معضل در بین زنان اتفاق می افتد. یکی از مشکلات و عارضه های رایج در بین زنان، سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد که می تواند باعث عدم تعادل در ترشح هورمون های مختلف بدن شود و همین موضوع بر سرعت متابولیسم بدن، تأثیرات منفی ای بر جای خواهد گذاشت.
این کیست ها می تواند در دوران قاعدگی، اختلالاتی ایجاد کند که یکی از عوارض اختلال در قاعدگی، انباشته شدن چربی در بدن و چاقی خواهد بود.
زنانی که به این سندروم دچار می شوند، لازم است در حین فرایند درمان خود از روش هایی نظیر رژیم غذایی استفاده کنند و در صورت بروز چاقی شدید از جراحی چاقی بهره ببرند که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را انجام دهد.
شیوه زندگی
امروزه به دلیل سبک زندگی نادرست و نامناسب، بیماری چاقی بسیار شایع شده است و جز عوامل مهم و تأثیرگذار در اضافه وزن و چاقی می باشد. زمانی که فرد نتواند طبق روال استاندارد خود زندگی کند، تمامی مسائل مربوط به جسم و روح، دستخوش تغییراتی می شود.
عدم تحرک و ورزش، مصرف غذاهای ناسالم، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و …، از جمله عوامل ایجاد کنند شیوه زندگی نامناسب می باشد که از مهمترین عوارض آن، چاقی و اضافه وزن می باشد.
چنین افرادی باید در ابتدا تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند و سپس با تغییرات اصلاحی در مصرف غذای خود از جمله لاغری با حذف ناهار، اقدام به کاهش وزن خود نمایند.
ترک سیگار
ترک سیگار بسیار خوشایند است. زیرا باعث افزایش سلامتی افراد خواهد شد و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری خواهد کرد. افرادی که اقدام به ترک سیگار می کنند، ممکن است با مشکل افزایش وزن روبرو شوند.
زیرا نیکوتین موجود در سیگار می تواند تأثیرات زیادی بر ذهن و جسم بگذارد و ترک آن باعث افزایش میل به غذا در افراد خواهد. این افزایش وزن می تواند تاحدی جلوتر برود که باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی شدید شود.
اشتهای زیاد فرد به مصرف غذا از جمله موارد مربوط به ترک سیگار است. چنین افرادی باید بیشتر مراقبت مصرف مواد غذایی خود باشند تا دچار اضافه وزن نشوند.
کم کاری تیرویید
یکی از مهمترین هورمون های بدن که نقش مهمی در تعادل و تنظیم سیستم عمومی بدن دارد، هورمون تیروئید است. این هورمون نقش حیاتی در بدن ایفا می کند و عدم تعادل در ترشح آن می تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.
بسیاری از افراد با مشکل کم کاری تیروئید روبرو هستند که مهمترین عارضه آن، افزایش وزن و چاقی خواهد بود. کاهش میزان ترشح هورمون تیروئید می تواند باعث کاهش سرعت متابولیسم بدن شود و سوخت و ساز بدن را کاهش دهد.
همین موضوع در فرایند جذب و دفع مواد غذایی تأثیرگذار است که از مهمترین عارضه های آن، چاقی و اضافه وزن می باشد. چنین افرادی حتی ممکن است دچار چاقی شدید شوند و روش هایی مانند رژیم غذایی برای آنان کارساز نخواهد بود.
افرادی که با مشکل کم کاری تیروئید روبرو هستند و از چاقی شدیدی هم رنج می برند، بهتر است از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا بتوانند به کاهش وزن ایده آل خود برسند و هم بتوانند در تعادل ترشح هورمون تیروئید خود، کمک زیادی کنند.
بنابراین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی، تماس حاصل فرمایید.
داروهای کورتونی
بسیاری از افراد ممکن است به دلایل متعددی به بیماری هایی مبتلا شده باشند که مجبور باشند داروهای ضد التهابی و داروهای کورتونی مصرف کنند. این داروها می تواند تأثیر زیادی در افزایش وزن و چاقی داشته باشد. داروهای کورتونی باعث احتباس مایعات در بدن می شود و باعث ایجاد ضعف در بدن خواهد شد.
این موضوع می تواند در روند اشتهای فرد تأثیرات زیادی بگذارد و باعث افزایش میل به غذا شود و فرد رو به پرخوری بیاورد. چنین امری می تواند در کنار احتباس مایعات در بدن، باعث افزایش وزن فرد شود.
مدت زمان مصرف این داروها، تأثیر زیادی در روند افزایش وزن خواهد داشت. عموما چنین افرادی، لازم است از رژیم های غذایی خاصی استفاده کنند که متخصصین تغذیه می توانند در این خصوص نظر نهایی دهند.
مصرف داروهای اعصاب
از عوارض بسیار مهم و کلیدی مصرف داروهای اعصاب و داروهای ضد افسردگی، چاقی و اضافه وزن می باشد. زیرا این داروها می تواند منجر به افزایش اشتها شود که این مورد امری ناخواسته بوده و عملا جز تأثیرات دارویی داروهای افسردگی می باشد.
مصرف این داروها می تواند باعث شود که فرد میل بیشتری به غذا داشته باشد و عملا پرخوری کند.
از طرفی بیماری های روحی مانند افسردگی و اضطراب شدید می تواند خود به خود باعث افزایش وزن شود و فرد را وادار سازد که غذای بیشتر مصرف کند. مصرف غذای بیشتر با افزایش کالری همراه بوده که می تواند باعث تبدیل آن به چربی های اشباع شود و در بدن انباشته شود.
استرس
همانطور که در مورد قبلی گفته شد، استرس و اضطراب از عوارض زیادی برخوردار است که یکی از آنها، تغییر در اشتهای افراد می باشد که می تواند باعث افزایش اشتها درفرد شود.
چنین افرادی برای جبران خلأ روحی خود و مشکلات افسردگی خود، رو به پرخوری می آورند و همین موضوع می تواند باعث افزایش وزن و چاقی در این افراد شود. ارائه رژیم غذایی مناسب می تواند راهگشای این موضوع باشد که لاغری با حذف ناهار از جمله آنها خواهد بود.
بارداری
یکی از عوارض دوران بارداری، چاقی و اضافه وزن است. این عارضه بصورت غیر ارادی بوده و امری طبیعی به حساب می آید. بسیاری از بانوان بعد از دوران زایمان، ممکن است همچنان با مشکل چاقی روبر باشند و نتوانند به وزن سابق خود بازگردند.
چنین افرادی باید از روش هایی مانند رژیم غذایی استفاده کنند. البته این نکته را باید گفت، بانوانی که اقدام به تغذیه فرزند خود توسط شیر مادر می کنند، باید از رژیم های غذایی مخصوص به خود استفاده کنند که پزشک متخصص آنها می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص ارائه دهد.
موارد بالا، بخشی از دلایل مهم ایجاد اضافه وزن و چاقی می باشد. روش های مختلف درمانی برای کاهش وزن و لاغری می باشد که می توان از آن بهره برد. برای افرادی که از چاقی شدید برخوردار هستند، بهتر است از روش جراحی چاقی استفاده کنند که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
حال در ادامه مقاله به بررسی موضوع اصلی مقاله یعنی لاغری با حذف ناهار خواهیم پرداخت.
لاغری با حذف ناهار
افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند، در تلاش هستند که بتوانند به کاهش وزن و لاغری دست پیدا کنند. چاقی و اضافه وزن علاوه بر اثرات منفی در جسم، تأثیرات منفی در حالت روحی افراد خواهد داشت و عدم تناسب اندام می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر افسردگی و … شوند.
بدون شک رسیدن به کاهش وزن در افراد چاق، حالتی ایده آل محسوب می شود و لازم است تصمیمی در این خصوص اتخاذ کرد. یکی از روش های محبوب در کاهش وزن، مبحث رژیم غذایی می باشد.
رژیم غذایی می تواند همراه محدود کردن مصرف مواد غذایی و وعده های غذایی باشد و مبحث مربوط به لاغری با حذف ناهار، جز مسائلی می باشد که باید به آن توجه ویژه ای داشت.
زمانی که به سراغ محدودیت در مصرف مواد غذایی می رویم، باید این مسئله را بدانیم که آیا محدود نمودن یک برنامه غذایی و محدودیت کالری، برای بدن مضر خواهد بود یا خیر. زیرا سلامتی انسان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و انتخاب بهترین روش درمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
توصیه می شود که حتما با پزشکان متخصص در این حوزه مشورت نمایید
توصیه می شود که حتما با پزشکان متخصص در این حوزه مشورت نمایید تا بتوانید بهترین راهنمایی را در نظر بگیرید. از آنجایی که شرایط جسمی هر فردی، منحصر به خود فرد می باشد، تشخیص پزشک و توصیه های پزشک می تواند راهگشای مسئله چاقی و اضافه وزن باشد.
بنابراین حذف یک وعده غذایی مانند ناهار، آن هم بصورت خودسرانه می تواند تبعات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
یکی از تصورات و افکاری که می تواند نادرست باشد، این است که حذف وعده غذایی می تواند در زمینه لاغری و کاهش اندام تأثیر داشته باشد و می تواند منجر به کاهش وزن افراد شود.
اما این تصور نادرست است. زیرا وعده های غذایی مخصوصا وعده ناهار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و حذف آن می تواند تبعات زیادی را به همراه داشته باشد. مغز انسان برای انجام فعالیت های روزانه خود نیازمند دریافت انرژی از کل بدن است و این انرژی از طریق مواد غذایی تامین خواهد شد.
حال اگر فردی اقدام به حذف وعده ناهار خود نماید، بدون شک با مشکل کمبود انرژی همراه خواهد شد و می تواند باعث تضعیف سیستم مغزی و تضعیف قوای بدن شود. زیرا سوخت مورد نیاز بدن برای امور روزانه از طریق مصرف مواد غذایی بدست خواهد آمد.
بنابراین لازم نیست که برای کاهش وزن اقدام به حذف وعده ناهار کرد. به جای آن لازم است با توصیه های پزشک خود، اقدام به تصحیح موارد غذایی مصرفی در وعده ناهار نمایید.
وعده ناهار به عنوان وعده اصلی محسوب می شود
وعده ناهار به عنوان وعده اصلی محسوب می شود و تغییر الگوی مصرف در این وعده می تواند باعث شود که علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز بدن برای فعالیت های روزانه، نقش بسیار زیادی در کاهش وزن داشته باشد.
از لحاظ علمی باید گفت که حذف وعده نهار می تواند باعث ترشح هورمون کورتیزول در بدن شود. افزایش این هورمون می تواند باعث ایجاد خستگی و سستی در بدن شود و حتی باعث ایجاد استرس خواهد شد و همین موضوع می تواند نتیجه عکس داشته باشد و فرد را مایل به پرخوری نماید.
افزایش هورمون کورتیزول
از طرفی افزایش هورمون کورتیزول باعث خواهد شد که سرعت سوخت و ساز بدن کاهش پیدا کند و همین امر می تواند باعث تجمع مواد مضر در بدن شود و در فرایند دفع مواد غذایی مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین مسئله لاغری با حذف ناهار، توصیه نخواهد شد و صرفا باید به تنظیم وعده های مصرفی اقدام کرد.
بنابراین نه تنها لازم نیست اقدام به حذف ناهار کنیم، بلکه باید با اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی در وعده ناهار، از میان وعده های مقوی و کم کالری استفاده نماییم تا بتوانیم به کاهش وزن اصولی دست پیدا کنیم.
این مسئله می تواند برای افرادی که از چاقی نسبتا زیادی برخوردار هستند، مفید واقع شود. اما افرادی که از چاقی شدید رنج می برند، لازم است از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا بتوانند به سبک زندگی اصولی بازگردند و از طرفی بتوانند به کاهش وزن ایده آل خود دست پیدا کنند.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
اگر ناهار نخوریم لاغر میشویم؟
یکی از مسائلی که بسیاری از افراد به غلط به آن باور دارند، این است که تصور می کنند، افزایش وزن با پرخوری به وجود آمده است و مسئله زیاد خوردن باعث شده است که فرد به چاقی مبتلا شود. در صورتی که این عامل، تنها بخشی از موردی می باشد که می تواند منجر به چاقی شود.
مصرف نامنظم وعده های غذایی، مصرف غذاهای پر کالری و پرچرب، عدم تحرک و باقی عوامل، می تواند دست به دست هم دهد تا فرد به چاقی مبتلا شود. بنابراین این تصور نادرست که باید اقدام به حذف وعده غذایی نمود و در واقع لاغری با حذف ناهار انجام شود. حذف وعده ناهار می تواند صدمات زیادی را وارد کند که در مورد قبلی مقاله به آن اشاره شد.
به جای مسئله حذف ناهار، باید تلاش کرد که بصورت اصولی وزن را کاهش داد. پیروی از سبک زندگی درست اعم از تغذیه سالم، ورزش، انتخاب غذای مناسب، سر وقت خوردن وعده ها، از جمله مواردی می باشد که می تواند به کاهش وزن کمک کند.
داشتن میان وعده های مختلف می تواند کمک زیادی به اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی نماید
داشتن میان وعده های مختلف می تواند کمک زیادی به اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی نماید. در واقع نه تنها نباید اقدام به حذف ناهار و وعده های اصلی کرد، بلکه باید از میان وعده های منظم و سرشار از مواد مغذی استفاده کرد.
این میان وعده با دستور پزشک تغذیه و با توجه به شرایط جسمی فرد تنظیم می شود و فرد موظف خواهد بود که تمام موارد را انجام دهد تا بتواند به نتیجه دلخواه دست پیدا کند.
اولین قدم برای برخورداری از سبک تغذیه سالم، استفاده از وعده صبحانه است که باید بصورت کامل و طبق برنامه مصرف شود تا بتوان به لاغری دست پیدا کرد و به مراتب، وعده های ناهار و شام هم باید طبق برنامه مصرف شود و در بین آن میان وعده های متنوعی تنظیم گردد تا فرد از مزیت های آن بهره ببرد.
تنظیم وعده ناهار در جهت لاغری
تنظیم کردن وعده ناهار، یک روش اصولی و درست در جهت رسیدن به کاهش وزن می باشد که باید به آن جامعه عمل پوشاند. رژیم غذایی کاهش وزن باید از نوع کم چرب و کم کالری باشد و در عین حال سرشار از مواد معدنی، پروتئین ها و ویتامین های مختلفی باشد که بتواند مواد مورد نیاز بدن را تامین کند و از طرفی به فرآیند چربی سوزی و کاهش وزن، کمک زیادی نماید.
از آنجایی که وعده ناهار، جز وعده های مهم محسوب می شود، لازم است چنین موارد مهمی را با دستور پزشک لحاظ کرد. عدم مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، از جمله نکات مهم در مصرف ناهار می باشد.
بنابراین، بهترین توصیه برای رژیمهای غذایی کاهش وزن این است که وعدههای غذایی صبحانه و شام را به صورت کامل مصرف نموده و وعده غذایی ناهار را با غذاهای کم چرب جایگزین کرد.
طبق بررسی های انجام شده توسط پزشکان مختلف، افرادی که اقدام به مصرف بیش از حد وعده ناهار می کنند و یا دیرتر از وقت اصولی اقدام به مصرف وعده ناهار می کنند، بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.
مصرف دیرتر از موعد وعده ناهار
زیرا مصرف دیرتر از موعد وعده ناهار، باعث خواهد شد که فرد احساس سیری طولانی مدت داشته باشد و همین موضوع باعث خواهد شد که وعده شام به تأثیر افتد. از طرفی بدن ما نیازمند مصرف میان وعده های مختلف می باشد تا بتواند مواد معدنی مورد نیاز خود را تأمین کند.
مصرف ناهار در زمان نادرست می تواند باعث شود که میان وعده ها از بین برود و باعث کاهش متابولیسم بدن و در نتیجه اضافه وزن شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که مصرف ناهار در اندازه درست و مناسب و طبق اصول تجویز شده و همچنین، خوردن سروقت آن می تواند تأثیر زیادی در کاهش وزن و همچنین سلامت بدن داشته باشد.
پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه اکید دارند که مصرف سر وقت وعده غذایی باعث افزایش عملکرد سوخت و ساز بدن خواهد شد و می تواند در زمینه سلامتی بدن کمک زیادی کند و فرایند چربی سوزی را تسریع ببخشد.
اولین قدم برای تنظیم ناهار
اولین قدم برای تنظیم ناهار، این است که غذاهای پر کالری و پر چرب از وعده غذایی ناهار حذف شود. به عنوان مثال، مصرف برنج باید به حداقل برسد زیرا حاوی کالری فراوان و کربوهیدرات سرشار می باشد. همچنین مصرف نوشیدنی هایی نظیر نوشابه و مواد قندی مختلف در وعده نهار اکیدا ممنوع می باشد.
در خصوص وعده شام که مرتبط با وعده نهار می باشد، لازم است که این وعده غذایی به مانند وعده ناهار بصورت کامل مصرف کرد و همچنین سر وقت خوردن شام می تواند تأثیر زیادی در روند کاهش وزن افراد داشته باشد و هرچه مصرف شام به اوخر شب موکول شود می تواند باعث بروز مشکلاتی در هنگام خواب شود.
فاصله میان وعده شام تا خواب باید حدود 4 ساعت باشد تا سیستم گوارش بتواند فرایند هضم را به درستی انجام دهد و از انباشته شدن مواد غذایی در بدن جلوگیری کند.
از طرفی میان وعده های مختلف در صبح و بعد از ظهر می تواند تأثیر زیادی در روند کاهش وزن داشته باشد. این وعده ها، مابین صبحانه و نهار و وعده بعدی ما بین ناهار و شام می باشد که پزشک متخصص در زمان های مشخصی به فرد تجویز خواهد کرد که چه مواد غذایی را مصرف کند.
بنابراین متوجه شدیم که لاغری با حذف ناهار، در واقع اصلاح الگوی مصرف این وعده مهم غذایی می باشد که می تواند بصورت زنجیره وار و پیوسته با با دیگر وعده های غذایی مرتبط باشد و در روند کاهش وزن تأثیرات زیادی بگذارد.
وعده های مناسب برای کاهش میزان حجم ناهار
همانطور که گفته شد، وعده ناهار، جز اصلی ترین برنامه غذایی هر فردی می باشد و برای رسیدن به کاهش وزن و لاغری، نباید از این وعده چشم پوشی کرد، زیرا لاغری با حذف ناهار می تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی بدن شود. در واقع اصلاح الگوی مصرف در وعده ناهار، شرط اصلی رسیدن به وزن دلخواه می باشد که ما در موارد زیر، توصیه هایی جهت مصرف ناهار خواهیم کرد:
مصرف برنج:
یکی از مهمترین موارد در خصوص مصرف وعده ناهار، مصرف حداقل برنج می باشد. زیرا برنج سرشار از کالری می باشد و دارای کربوهیدرات بالایی است که می تواند باعث افزایش وزن شود.
از طرفی برای مصرف برنج لازم است بصورت آب نکشیده مصرف شود تا ویتامین ها موجود در آن از بین نرود و بتوان از مواد معدنی موجود در برنج استفاده کرد. تنها مورد این است که مصرف آن به حداقل برسد.
مصرف نان:
استفاده از نان های سبوس دار می تواند گزینه بسیار مناسبی برای وعده ناهار باشد. از مصرف نان های بدون سبوس که حاوی جوش شیرین زیادی است باید خودداری کرد. یکی از بهترین نان های سبوس دار، نان سنگگ می باشد که می تواند به میزان درست آن مصرف کرد و پزشک متخصص در خصوص نوع مصرف و مقدار آن توصیه های لازم را خواهد کرد.
استفاده از نوشیدنی:
در زمان مصرف ناهار، لازم است نوشیدنی های قندی مانند نوشابه خودداری کرد. زیرا قند موجود در آن بسیار بالا بوده و از طرفی کالری فراوان دارد که می تواند باعث افزایش وزن شود. مصرف آب و دروغ می تواند گزینه مناسبی در وعده ناهار باشد.
استفاده از ترشیجات:
استفاده از ترشیجات در وعده ناهار باید حداقل باشد. زیرا ترشیجات حاوی نمک بوده که می تواند برای بدن مضر باشد. بجای مصرف ترشیجات و مواد شور، بهتر است از انواع سبزیجات استفاده کرد تا بتوان مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین کرد.
در موارد بالا متوجه شدیم که وعده ناهار از چه اهمیت زیادی برخوردار است و مصرف آن در رژیم غذایی کاهش وزن، ضروری می باشد. بنابراین لاغری با حذف ناهار، در واقع اصلاح در مصرف وعده غذایی ناهار و دیگر وعده ها خواهد بود.
اما افرادی که از چاقی شدید رنج می برند و دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند، بهتر است از روش هایی مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا بتوانند به کاهش وزن دلخواه خود دست پیدا کنند. ما در ادامه مقاله به بررسی جراحی چاقی خواهیم پرداخت.
همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جراحی چاقی، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
جراحی چاقی چیست؟
یکی از بهترین روش های درمانی بیماری چاقی، مخصوصا برای افرادی که از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند، جراحی چاقی است. جراحی چاقی می تواند باعث کاهش وزن و لاغری در افرادی شود که از چاقی شدید رنج می برند و عملا روش هایی نظیر رژیم غذایی و …، جوابگو آنان نبوده است.
جراحی چاقی با هدف ایجاد تغییرات اساسی در ساختار سیستم گوارش انسان بوجود امده است که می تواند این تغییرات باعث کاهش وزن و لاغری در افراد شود. جراحی چاقی از نوع کم عارضه و کم تهاجم می باشد که به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود و مزیت آن، ایجاد جای زخم و جراحت کمتر می باشد.
جراحی چاقی می تواند علاوه بر لاغری به درمان بیماری های مرتبط با چاقی نظیر بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون، کبد چرب و … شود. جراحی چاقی از انواع مختلفی تشکیل شده است و هرکدام از آنها می تواند برای ایجاد تغییر در ساختار سیستم گوارش، بکار برود.
جراحی چاقی و انواع آن می تواند بر اساس شرایط جسمی بیمار و تشخیص پزشک، استفاده شود
جراحی چاقی و انواع آن می تواند بر اساس شرایط جسمی بیمار و تشخیص پزشک، استفاده شود و به فرد کمک فراوانی کند تا بتواند به لاغری و تناسب اندام دست پیدا کند.
همانطور که گفته شد، جراحی چاقی با هدف کاهش وزن سریع و اصولی بوجود آمده است و مهمترین هدف آن هم همین است. از طرفی تناسب اندام به جراحی چاقی امکان پذیر است و افرادی که اقدام به جراحی چاقی می کنند، می توانند بعد از انجام جراحی از رژیم های غذایی متنوعی استفاده کنند
تا علاوه بر کاهش وزن، به بهبود وضعیت خود در دوران نقاهت بعد جراحی کمک زیادی کنند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
حال در ادامه مقاله لاغری با حذف ناهار به بررسی انواع جراحی چاقی خواهیم پرداخت:
عمل اسلیو معده
جراحی اسلیو معده به عنوان یکی از بهترین روش های جراحی چاقی مورد استفاده عموم افراد و پزشکان قرار می گیرد. بسیاری از پزشکان متخصص در این زمینه از جراحی اسلیو معده استفاده می کنند. جراحی اسلیو معده به وسیله دستگاه لاپاراسکوپی انجام خواهد شد.
در این جراحی در ابتدا، حفره های کوچک بر روی شکم بیمار ایجاد خواهد شد و سپس لوله های لاپاراسکوپی وارد بدن بیمار می شود و انجام جراحی اسلیو صورت می گیرد.
در این جراحی، معده بیمار به بخش های مختلفی تقسیم خواهد شد. سپس بخش بسیار بزرگی از معده از بدن بیمار خارج شده و نهایتا، بخش کوچکی از معده در بدن باقی می ماند. قسمت باقی مانده معده به شکل لوله ای شکل می باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست رژیم غذایی هفته سوم بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.
این جراحی باعث کاهش حجم معده برای مصرف مواد غذایی خواهد شد
این جراحی باعث کاهش حجم معده برای مصرف مواد غذایی خواهد شد و فرد زمانی که اقدام به مصرف مواد غذایی می کند، با مقدار کمی از غذا، احساس سیری پیدا خواهد کرد و همین موضوع می تواند به مرور زمان باعث شود که فرد به کاهش وزن برسد.
زیرا بدن برای تأمین انرژی خود نیازمند کالری است و محدودیت در دریافت کالری بعد از جراحی اسلیو، باعث خواهد شد که بدن از چربی های انباشته شده در بدن استفاده کند تا بتواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند.
همین موضوع باعث کاهش وزن در طی مدت زمانی کوتاه خواهد شد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام جراحی اسلیو معده انجام دهد.
اطلاعات تکمیلی بیشتری را در مقاله روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده بخوانید.
عمل بای پس معده
یکی دیگر از روش های جراحی چاقی که به مانند جراحی اسلیو معده، مورد توجه پزشکان و عموم مردم قرار می گیرد، جراحی بای پس معده است. این جراحی باعث کوتاه تر شدن مسیر ورود و خروج مواد غذایی از بدن خواهد شد.
زیرا در این روش جراحی در ابتدا معده بیمار به دو بخش بزرگ و کوچک تقسیم می شود و بخش بزرگ آن از بدن خارج شده و بخش کوچکی از آن باقی می ماند. سپس در ادامه جراحی، فعل و انفعالاتی در بخش روده کوچک ایجاد می شود که این تغییرات باعث می شود که مواد غذایی سریعا از بدن بیمار خارج شود.
در نهایت بخش تغییر یافته روده کوچک به بخش باقی مانده معده متصل می شود و جراحی به اتمام خواهد رسید. این جراحی علاوه بر کاهش حجم معده برای مصرف کمتر مواد غذایی، باعث کوتاه تر شدن مسیر ورود و خروج مواد غذایی خواهد شد
و همین موضوع باعث جذب کمتر مواد غذایی در بدن می شود و فرآیند چربی سوزی و کاهش وزن در افراد رخ می دهد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
شما در حال مطالعه مقاله لاغری با حذف ناهار می باشید.
بای پس با سوئیچ اثنی عشری
از دیگر روش های جراحی چاقی که البته از پیچیدگی بیشتری برخوردار است، جراحی بای پس با سوییچ اثنی عشری می باشد. این جراحی متشکل از جراحی اسلیو معده و بای پس معده است و همچنین باعث حذف کیسه صفرا از بدن بیمار خواهد شد.
در ابتدای جراحی، معده بیمار به بخش های کوچکی تقسیم و بخش اعظمی از معده برداشته می شود. سپس تغییراتی در سیستم روده کوچک ایجاد شده و در نهایت امر، کیسه صفرا بیمار بطور کامل از بدن برداشته خواهد شد.
حذف کیسه صفرا باعث کاهش ترشح هورمون گرسنگی می شود که این هورمون نقش مهمی در کنترل اشتها خواهد داشت. از طرفی کاهش حجم معده و کوتاه تر شدن مسیر ورود و خروج مواد غذایی از بدن، باعث خواهد شد که فرد بتواند طی مدت زمانی کوتاه به کاهش وزن و لاغری دست پیدا کند.
لطفا از پست تغذیه در مینی بای پس دیدن کنید.
حلقه دور معده
روش دیگری در جراحی چاقی وجود که زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد. زیرا این جراحی با عوارضی همراه است. حلقه گذاری معده از روش های جراحی چاقی بوده که در قسمت ابتدایی معده، حلقه ای قرار داده خواهد شد که این حلقه باعث کاهش حجم معده می شود
و باعث مصرف کمتر مواد غذایی خواهد شد و باعث می شود که فرد به کاهش وزن برسد. این جراحی ممکن است باعث ایجاد التهاب در مری و ریه شود و به همین دلیل از آن استفاده آنچنانی نخواهد شد.
در موارد بالا با انواع جراحی چاقی آشنا شدیم. این روش درمانی از نوع کم تهاجم و کم عارضه می باشد که می تواند به عنوان بهترین روش درمانی برای افرادی باشد که از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند و لازم است برای لاغری خود از جراحی چاقی استفاده کنند.
بعد از جراحی چاقی لازم است بدن برای تأمین مواد معدنی مورد نیاز خود از رژیم های غذایی مخصوصی استفاده کند تا بتواند علاوه بر جبران مواد معدنی و ویتامین های از دست رفته، باعث طی کردن هرچه سریعتر دوران نقاهت بعد از جراحی شود.
جناب آقای دکتر مهمی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص جراحی چاقی و انجام آن، در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی یکی از بیماری ها و عارضه های شایع یعنی بیماری چاقی پرداختیم. چاقی می تواند باعث اضافه وزن و عدم تناسب اندام شود و از طرفی باعث ایجاد بیماری های مختلف شود. در این مقاله به بررسی دلایل ایجاد چاقی پرداختیم.
یکی از روش های بسیار مؤثر در کاهش وزن و لاغری، استفاده از رژیم غذایی می باشد که در این مقاله به مبحث لاغری با حذف ناهار پرداختیم و متوجه شدیم که حذف ناهار، باعث ایجاد مشکلات می شود و منظور از لاغری با حذف ناهار، اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی می باشد که در این مقاله به آن اشاره شد.
همچنین برای افرادی که از چاقی شدید برخوردار هستند و دارای شاخص توده بدنی بالایی می باشند، جراحی چاقی توصیه می شود که در انتهای مقاله به بررسی این روش درمانی پرداختیم.
با این حال شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انجام جراحی چاقی و دریافت راهنمایی های لازم با یکی از بهترین متخصصصین حوزه جراحی چاقی، یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی در تماس باشید.
در پایان توصیه می کنیم، مقالات نمونه رژیم غذایی برای دیابتی ها و دیابتیها صبحانه چه بخورند را مطالعه کنید.