عوارض مزمن دیابت ملیتوس

عوارض مزمن دیابت ملیتوس

عوارض مزمن دیابت ملیتوس
عوارض مزمن دیابت ملیتوس

قصد داریم تا در این مطلب، شما را از عوارض مزمن دیابت ملیتوس آگاه سازیم و برای این امر، نیاز است تا در ابتدا بررسی‌های لازم را بر روی دیابت ملیتوس انجام دهیم و از نشانه‌ها و ویژگی‌های آن‌ها بگوییم. ما را همراهی نمایید.

در حالت کلی، اغلب افراد با واژه دیابت آشنا هستند و در رابطه با علائم و نشانه‌های آن اطلاعاتی دارند. اما کمتر کسی دیده می‌شود که دانش و آگاهی کافی در رابطه با دیابت ملیتوس داشته باشد و ممکن است نام آن برای برخی از افراد ناشناس باشد و باعث تعجب آن‌ها گردد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات جراحی افراد دیابتی و درمان دیابت جدید را مطالعه کنید.

مقدمه

عوارض مزمن دیابت ملیتوس
عوارض مزمن دیابت ملیتوس

در کل، یک عنوان رسمی برای دیابت‌هایی همانند دیابت نوع اول، دیابت نوع دوم و دیابت حاملگی با نام دیابت ملیتوس شناخته می‌شود و افراد مادام‌العمر با آن دست ‌و پنجه نرم می‌کنند.

اینفوگرافیک عوارض مزمن دیابت ملیتوس

اینفوگرافیک عوارض مزمن دیابت ملیتوس
اینفوگرافیک عوارض مزمن دیابت ملیتوس

زیرا می‌تواند میزان توانایی‌های افراد در طول روزمره را کاهش دهد. حال وجود دیابت ملیتوس، عوارض مزمن بسیاری دارد. در ادامه این مبحث در ابتدا به این ‌موضوع خواهیم پرداخت که دیابت ملیتوس چیست، سپس از عوارض مزمن دیابت ملیتوس اطلاعاتی برای شما خواهیم داشت تا میزان آگاهی شما در این زمینه افزایش یابد.

عوارض مزمن دیابت ملیتوس چیست؟

عوارض مزمن دیابت ملیتوس چیست؟
عوارض مزمن دیابت ملیتوس چیست؟

فهرست عناوین این مطلب عبارت است از:

معنای کلی دیابت ملیتوس چیست؟

چند نوع دیابت ملیتوس وجود دارد؟

دیابت نوع اول

دیابت نوع دوم

دیابت بارداری

انواع دیگر دیابت ملیتوس

نشانه‌ها و علائم دیابت ملیتوس در چه مواردی خلاصه می‌شوند؟

درمان دیابت ملیتوس نوع ۲ چگونه می‌تواند با ورزش و رژیم غذایی به افراد کمک کند؟

کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت ملیتوس چگونه رخ می‌دهد؟

نحوه تشخیص دیابت ملیتوس چگونه می‌باشد؟

به چه صورت می‌توان سطح گلوکز خون، کلسترول و فشارخون را چک کرد؟

عوارض بلند مدت دیابت ملیتوس چه مواردی می‌باشد؟

در صورت وجود دیابت ملیتوس، چه هنگام نیاز به مراجعه به پزشک می‌باشد؟

عوامل ژنتیک چگونه می‌تواند در بروز دیابت ملیتوس نقش داشته باشند؟

چه اشخاصی در معرض مبتلا شدن به دیابت ملیتوس هستند؟

عوارض مزمن دیابت ملیتوس در چه مواردی مشاهده می شود؟

مبتلا شدن به بیماری فشار خون بالا و کلسترول

وجود مشکلات متعدد برای سلامتی مغز

شکل‌گیری آپنه خواب و گرفتگی تنفس

وجود بیماری‌های لثه

وجود مشکلات در شکل‌گیری روابط جنسی

از بین رفتن کلیه‌ها

از بین رفتن قدرت شنوایی

به وجود آمدن ضعف در بینایی

شکل‌گیری عارضه نوروپاتی

وجود عفونت‌های پوستی

عارضه بیماری‌های قلبی عروقی

به وجود آمدن زخم پا در افراد مبتلا به دیابت ملیتوس

خطر قطع عضو

با چه راهکاری می‌توان از مبتلا شدن به دیابت ملیتوس جلوگیری کرد؟

شکل‌گیری عارضه شایع پای دیابتی به چه صورت می‌باشد؟

وجود دیابت ملیتوس چگونه باعث به کما رفتن می‌شود؟

چه عارضه‌های پوستی در پس وجود بیماری دیابت ملیتوس نوع ۱ وجود دارد؟

کنترل واکنش‌های مربوط به انسولین و درمان آن چگونه صورت می‌گیرد؟

اگر هیچ‌گونه درمانی برای دیابت ملیتوس نوع اول صورت نگیرد، چه اتفاقاتی در پیش خواهد بود؟

چرا نیاز است که افراد مبتلا به دیابت برای استفاده از غذاهای شیرین مراعات کنند؟

راه‌های پیشگیری از قطع عضو بر اثر دیابت ملیتوس به چه صورت است؟

انجام چه نکات ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت ملیتوس ضروری است؟

آیا تزریق انسولین سبب چاقی برای اشخاص مبتلا به دیابت ملیتوس می‌گردد؟

جمع ‌بندی مطالب

معنای کلی دیابت ملیتوس چیست؟

قبل ‌از این‌که بتوانیم از عوارض مزمن دیابت ملیتوس بگوییم، نیاز است به معنی آن بپردازیم. این نوع از دیابت ملیتوس یکی از انواع بیماری‌های متعدد می‌باشد که در دسته ‌بندی دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت حاملگی خلاصه می‌شود.

اغلب پزشکان وجود دیابت ملیتوس در بدن را یک بیماری مادام‌العمر می‌دانند. زیرا تاثیر بسیاری بر روی انرژی‌های دریافتی مواد غذایی و بدن می‌گذارد و در طول مدت‌ زمان، توانایی‌های افراد را برای انجام فعالیت‌های روزانه از بین خواهد برد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت ملیتوس چیست را مطالعه کنید.

معنای کلی دیابت ملیتوس چیست؟
معنای کلی دیابت ملیتوس چیست؟

حتما از این ‌موضوع اطلاع دارید که بدن تمامی افراد این قابلیت را دارد که شکر و کربوهیدرات‌هایی که در طول روز به بدن می‌رسد را تبدیل به گلوکز کند. گلوکز، از مواد ضروری می‌باشد که برای بدن بسیار لازم است.

زیرا سوخت مورد نظر سلول‌ها از طریق دریافت گلوکز صورت می‌گیرد و به ‌عنوان ماده‌ای تأمین‌ کننده برای سوخت سلول‌ها شناخته می‌شود. اما مهم‌ترین نکته این است که، برای این ‌که سوخت رسانی لازم به سلول‌های بدن انجام بگیرد، هورمونی به نام انسولین نقش بسیاری ایفا می‌کند.

وظیفه اصلی این هورمون این است که فعالیت‌های گلوکز های دریافتی در طول شبانه‌ روز را به انرژی مد نظر تبدیل کند

وظیفه اصلی این هورمون این است که فعالیت‌های گلوکز های دریافتی در طول شبانه‌ روز را به انرژی مد نظر تبدیل کند. حال هنگامی‌ که افراد دچار دیابت ملیتوس می‌شوند، شرایط هورمون انسولین و ترشح آن در بدن آن‌ها دچار مشکلاتی می‌گردد و بدن این افراد، شرایط تولید انسولین به‌ صورت کافی در طول روزمره را ندارد.

در نهایت کاهش ترشح هورمون انسولین صورت می‌گیرد. بر همین اساس، گلوکز های موجودی که افراد در طول روزمره از طریق مواد غذایی دریافت می‌کنند، تبدیل به انرژی نمی‌شود و به خون انتقال داده نمی‌شود و این ‌موضوع، مشکلات متعددی را برای سیستم بدن بروز می‌دهد.

نام دیگری که برای دیابت ملیتوس گذاشته‌اند، دیابت شیرین می‌باشد و ممکن است برخی آن را با این نام بشناسند. اگر شخصی درگیر این بیماری شود، کاهش انسولین در بدن او خطرناک می‌باشد و نیاز است تا تحت نظر پزشک حاذقی، درمان برای او صورت بگیرد.

می‌توان وجود دیابت ملیتوس را در ۲ نوع ۱ و ۲ مشاهده کرد. مهم‌ترین عملکرد دیابت ملیتوس از نوع اول این می‌باشد که به‌ صورت کاملاً غیر منتظره می‌تواند شرایط بدنی افراد را تغییر دهد و به ‌گونه‌ای است که بدن افراد دیگر قادر به ساخت انسولین نمی‌باشد و تمامی فعالیت‌های فرد از این طریق مختل خواهد شد.

انرژی مورد نیاز بدن در هنگام مواجه شدن با دیابت ملیتوس نوع ۱ به دلیل کاهش یافتن میزان انسولین تامین نمی‌گردد و همین موضوع باعث می‌شود تا چربی‌هایی که در بدن افراد وجود دارد، آزاد سازی شوند و تمامی مواد شیمیایی که در خون مضر می‌باشند، جریان بیابند. این دسته از مواد شیمیایی مضر، کتون شناخته می‌شود.

چند نوع دیابت ملیتوس وجود دارد؟

قبل ‌از این‌که در رابطه با عوارض مزمن دیابت ملیتوس صحبت کنیم، باید بگوییم که چند نوع دیابت ملیتوس وجود دارد. این دیابت به ۳ دسته تقسیم می‌شود که نام‌های آن‌ها دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری می‌باشد.

چند نوع دیابت ملیتوس وجود دارد؟
چند نوع دیابت ملیتوس وجود دارد؟

دیابت نوع اول

دلیل اصلی شکل‌گیری این دیابت در بدن افراد، آسیب‌های سلول‌های انسولین در لوزالمعده می‌باشد. وجود انسولین کم در دیابت نوع اول، باعث عملکرد ناقص بدن می‌گردد و یا در برخی مواقع، هیچ‌ گونه انسولینی در بدن افراد وجود ندارد. این دسته از افراد که دچار دیابت نوع ۱ شده‌اند، نیاز به تزریق انسولین دارند و اغلب این اتفاق برای افراد زیر ۳۰ سال اتفاق می‌افتد. اما ممکن است  افراد در هر سنی با این مشکل مواجه شوند.

نشانه های دیابت ملیتوس نوع ۱

برای شناخت بیشتر به دیابت ملیتوس در نوع ۱، لازم است از علائم آن اطلاعاتی داشته باشید. این نوع دیابت نیز همانند دیگر بیماری‌ها دارای برخی از نشانه‌ها می‌باشد که وجود این نشانه‌ها و علائم می‌تواند فرد مبتلا را از این بیماری آگاه سازد.

در حالت کلی، دسته‌بندی نشانه‌های دیابت ملیتوس در نوع ۱ شامل تهوع، استفراغ و دی هیدراسیون می‌باشد. در این موارد، فرد نیاز است تا فورا برای درمان به پزشک مراجعه کند.

زیرا در صورت عدم توجه و عدم درمان، این ‌موضوع باعث کاهش شدید پتاسیم در بدن می‌گردد و امکان این‌که افراد را به کام مرگ بکشاند، بسیار زیاد است. بنابراین برای حفظ سلامتی نیاز است تا حتما به پزشک دراین‌باره مراجعه کنید تا فورا درمان‌های مناسب از طریق تشخیص پزشک صورت بگیرد.

پیشنهاد می کنیم از پست داروهای پیشگیری از دیابت دیدن کنید.

دیابت نوع دوم

وجود دیابت نوع ۲ اغلب در افراد بالای ۴۰ سال مشاهده ‌شده است و اغلب افراد آن را با نام دیابت بزرگسالان می‌شناسند. شرایط شکل‌ گیری این نوع دیابت بدین‌گونه است که لوزالمعده می‌تواند انسولین تولید کند. اما اندازه آن برای عملکردهای بدن کافی و مناسب نمی‌باشد. کنترل کردن این نوع از دیابت از طریق مدیریت وزن و رژیم‌های غذائی امکانپذیر می‌باشد.

نشانه های دیابت ملیتوس نوع ۲

به نسبت دیگر دیابت ها، دیابت ملیتوس نوع دوم دارای علائم خفیف‌تری در بدن افراد می‌باشد. اما در صورت مواجه شدن با این نشانه‌ها و بی‌توجهی به آن‌ها، به ‌مرور زمان و با شرایط زندگی طبیعی افراد می‌تواند دردسرساز باشد.

افزایش سن در کنار دیابت ملیتوس نوع ۲ باعث مختل شدن زندگی افراد می‌شود. البته باید این نکته را نیز دانست که به ‌عنوان مهم‌ترین عامل مؤثر برای شکل‌گیری دیابت ملیتوس نوع ۲، اضافه ‌وزن بسیار نقش دارد که در اغلب مواقع در افراد متعدد دیده می‌شود. وجود این بیماری پنهان می‌باشد و ممکن است تا فرد در سالیان متوالی نشانه‌های دیابت ملیتوس نوع ۲ را احساس نکند.

اما اگر بخواهیم یک جمع ‌بندی از علائم و نشانه‌های این نوع از دیابت بگوییم، باید به مواردی همچون غش، بی‌قراری و ضعف اشاره کنیم. به ‌غیر از این موارد، برخی از افراد دچار تشنگی های بیش ‌از اندازه، گرسنگی‌ها و خستگی‌های ممتد می‌شوند و البته زخم‌های متعددی که بر روی بدن این افراد ظاهر می‌شود نیز به ‌عنوان یکی از نشانه های وجود بیماری دیابت ملیتوس نوع دوم شناخته می شوند.

نشانه های دیابت ملیتوس نوع ۲
نشانه های دیابت ملیتوس نوع ۲

دیابت بارداری

هنگامی دیابت بارداری در بدن بانوان رخ می‌دهد که در هنگام بارداری، میزان قند خون فرد بیشتر از حد مجاز باشد. با پیشرفت کردن ماه‌های بارداری، به دلیل این ‌که کودک نیاز دارد تا رشد پیدا کند، احتیاج آن برای گلوکز بیشتر می‌شود.

همین‌طور در دوران بارداری، تغییرات هورمونی صورت می‌گیرد که روند آن بسیار اثربخش بر روی عملکرد انسولین می‌باشد و سبب بالا رفتن قند خون می‌گردد. وجود دیابت بارداری می‌تواند خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ در آینده را بیشتر کند. بنابراین نیاز است که اوامر احتیاط دراین‌باره رعایت شود.

همان‌طور که ذکر کردیم، به ‌غیر از دیابت نوع اول و دوم، نوع دیگری از این دیابت وجود دارد که به عنوان دیابت بارداری شناخته می‌شود و همان‌طور که از نام آن مشخص است، بانوان باردار را درگیر خواهد کرد. ممکن است هر بانوی بارداری قبل از وضع حمل، با این بحران دیابت مواجه شده باشد.

دلیل اصلی آن مصرف بالای گلوکز خون می‌باشد و حدوداً ۴ درصد از بانوان باردار تحت تاثیر این نوع بیماری قرار گرفته‌اند و مشکلات متعددی در این دوران برای آن‌ها رخ داده‌ است.

انواع دیگر دیابت ملیتوس

دیابت ملیتوس مدل‌های مختلف دیگری نیز دارد. اما به دلیل این ‌که در بین مردم به ‌صورت کمتر شایع شده‌اند و بسیار معروف نمی‌باشند، زیاد شنیده نشده اند.

از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دیابت ثانویه، دیابت خود ایمنی پنهان بزرگسالان و سندروم وولفرم اشاره کرد. به ‌طور معمول، اغلب بیماری‌های دیگری باعث شکل‌گیری دیابت ملیتوس ثانویه در بدن افراد می‌شود و مهم‌ترین این  بیماری ها پانکراس می‌باشد که عامل مهمی برای شکل‌ گیری بیماری دیابت ملیتوس ثانویه می‌باشد.

این نکته نیز لازم است به گوش افرادی که دچار دیابت خود ایمنی پنهان بزرگسال می‌باشند، برسد که این نوع بیماری از حالت اول دیابت می‌باشد و به نوعی دیابت ملیتوس  نوع 1 شناخته‌ شده است و اغلب در افراد بزرگسال دیده می‌شود و مشکلات متعددی را گریبانگیر آن‌ها می‌کند.

یکی دیگر از انواع دیابت نیز سندرم ملیتوس است که به ‌صورت ژنتیکی در بدن افراد پدید می‌آید و باعث اختلال سیستم بدنی فرد می‌شود و علائمی همانند ضعف بینایی و ضعف شنوایی را دارد.

انواع دیگر دیابت ملیتوس
انواع دیگر دیابت ملیتوس

نشانه‌ها و علائم دیابت ملیتوس در چه مواردی خلاصه می‌شوند؟

نشانه‌های متعدد مواجه شدن با دیابت ملیتوس به شرح زیر می‌باشد:

  • تاری در دید
  • تشنگی بیش ‌از حد
  • افزایش میزان گرسنگی
  • خشک شدن دهان
  • تکرر ادرار
  • کاهش وزن به‌ صورت ناگهانی
  • احساس ضعف و خستگی
  • تهوع یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها
  • زخم و بریدگی با بهبودی اندک
  • خارش پوست
  • خشکی پوست
  • عفونت‌های بسیار به ‌خصوص عفونت‌های دستگاه ادراری
نشانه‌ها و علائم دیابت ملیتوس در چه مواردی خلاصه می‌شوند؟
نشانه‌ها و علائم دیابت ملیتوس در چه مواردی خلاصه می‌شوند؟

درمان دیابت ملیتوس نوع ۲ چگونه می‌تواند با ورزش و رژیم غذایی به افراد کمک کند؟

عوارض مزمن دیابت ملیتوس بسیار زیاد می‌باشد. همین امر باعث می‌شود که افراد، راهکارهای درمانی بسیاری را برای درمان این نوع از بیماری به خصوص از نوع دوم انجام بدهند. بر اساس مطالب فوق، ذکر کردیم که یکی از دلایل مهمی که می‌تواند افراد را دچار دیابت ملیتوس نوع ۲ کند، افزایش وزن و چاقی می‌باشد.

حال اگر فرد در شرایط زندگی خود تغییراتی به وجود بیاورد و سبک زندگی خود را با استفاده از رژیم‌های غذایی متعدد تغییر بدهد، باعث متعادل‌ سازی در برنامه‌های غذایی روزانه خود می‌شود و این می‌تواند در کنترل و درمان دیابت نوع ۲ اثربخش باشد.

تمرکز اصلی تغییر سبک زندگی و استفاده از رژیم غذایی مناسب بر روی افزایش دادن میزان فیبر بدن موثر می‌باشد و این‌ موضوع می‌تواند بهبود بدن را برای افراد مواجه شده با دیابت ملیتوس برقرار کند.

مهم‌ترین مواردی که نیاز است تا در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت ملیتوس نوع دوم انجام بگیرد

مهم‌ترین مواردی که نیاز است تا در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت ملیتوس نوع دوم انجام بگیرد، استفاده از غذاهای کم‌چرب، سبزیجات، غلات سبوس‌دار و میوه‌ها می‌باشد. به دلیل این‌که این دسته از مواد غذایی میزان زیادی کربوهیدرات تصفیه‌ شده دارند، برای بدن افراد دیابتی مؤثر واقع می‌شوند.

به ‌غیر از این موارد، افرادی که دچار این بیماری هستند، نیاز است تا عملکردهای اندازه‌گیری قند خون خود را به‌ صورت روزانه مهم بشمارند. زیرا یکی از نکات مهم در کنترل آن این است که بتوانید تشخیص دهید که در هر ساعت از طول روز چه میزان قند اضافی را دریافت کردید تا با مدیریت کردن آن، سلامتی شما حفظ گردد.

در برخی مواقع مشاهده می‌شود، افرادی که دچار دیابت ملیتوس نوع ۲ می‌باشند

در برخی مواقع مشاهده می‌شود، افرادی که دچار دیابت ملیتوس نوع ۲ می‌باشند، با این‌که از رژیم‌های غذایی متعدد استفاده می‌کنند و سبک زندگی خود را تغییر داده‌اند، باز هم برای بهبودی نیاز به دریافت انسولین دارند. این دسته از افراد نیاز دارند تا در طول روز به ‌صورت منظم و بنا بر تشخیص پزشک از انسولین استفاده کنند.

استفاده خودسرانه از انسولین در این مواقع به‌ هیچ‌عنوان پیشنهاد نمی‌شود و نیاز است که حتما تحت درمان پزشک مخصوصی شرایط دریافت انسولین برای شما ذکر شود.

البته به‌ جز این دسته از موارد، داروهای مختلفی وجود دارند که می‌توانند سطح کیفی قند مد نظر دریافتی در طول روز برای افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس نوع دوم می‌باشند را فراهم کند. یکی از این داروها داروی متفرمین می‌باشد که اثربخشی آن همانند انسولین می‌باشد و کمک‌های بسیار شایانی در رابطه با بهبودی افراد بیمار می‌کند. بنابراین یک داروی مؤثر و مفید شناخته ‌شده است.

در برخی مواقع مشاهده می‌شود، افرادی که دچار دیابت ملیتوس نوع ۲ می‌باشند
در برخی مواقع مشاهده می‌شود، افرادی که دچار دیابت ملیتوس نوع ۲ می‌باشند

کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت ملیتوس چگونه رخ می‌دهد؟

در بسیاری از شرایط، هنگامی‌که بدن انسان به سلول‌های انسولین حساسیت نشان می‌دهد، به ‌اصطلاح به آن مقاومت بدن نسبت به انسولین گفته می‌شود. در اغلب مواقع این شرایط برای افرادی صورت می‌گیرد که دچار دیابت ملیتوس نوع 2 شده‌اند و درگیری با این ‌موضوع برای آن‌ها مقاومت بدن به نسبت انسولین را صورت داده ‌است.

تا به این‌جای این مطلب متوجه شدیم که شرایط سوخترسانی به سلول‌های بدن از طریق گلوکز یا قند موجود در خون صورت می‌گیرد. حال اشخاصی که دچار دیابت ملیتوس می‌باشد، نمی‌توانند درصد مشخص‌ شده از انسولین و گلوکز مورد نیاز بدن را به تمامی سلول‌ها برسانند و همین نکته می‌تواند موضوع کاهش حساسیت انسولین در بدن را صورت بدهد.

استفاده از تزریق انسولین برای اشخاصی که به دیابت ملیتوس نوع ۲ مبتلا شده‌اند، باعث جریان یافتن قند خون و گلوکز کافی در خون ها می‌شود.

سلول‌هایی که قادر به رساندن گلوکز به دیگر موارد را نیستند، باعث افزایش قند خون در بدن بیماران می‌شود که این عملکرد با نام کاهش حساسیت این سلول‌ها به انسولین نام‌گذاری شده است. این مشکل نیاز به درمان فوری دارد و نباید اصولاً وجود آن را نادیده گرفت.

با ذکر کردن این‌ موضوع دریافتیم که کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین در بدن چگونه صورت می‌گیرد. حال برای این‌ که بیشتر، از عوارض مزمن دیابت ملیتوس سخن بگوییم، در ادامه این مبحث با ما باشید.

کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت ملیتوس چگونه رخ می‌دهد؟
کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت ملیتوس چگونه رخ می‌دهد؟

نحوه تشخیص دیابت ملیتوس چگونه می‌باشد؟

در مراحل اول برای این ‌که بتوان بیماری دیابت ملیتوس را تشخیص داد، نیاز است که یک تست ساده به نام دیپ استیک انجام بگیرد تا از طریق شرایط، قند خون و گلوکز موجود که در خون افراد دیده می‌شود، تعیین شود. انجام این تست به‌ صورت ادرار می‌باشد که شرایط آن می‌تواند برای تشخیص دیابت و نوع آن نیز صورت بگیرد.

در کل، تمامی پزشکان یکی از معمول‌ترین راهکارهایی را که می‌تواند تشخیص میزان قند خون را در اندازه‌گیری نشان بدهد، نمونه‌گیری می‌دانند. البته در برخی از مواقع ممکن است افراد نیاز به انجام دوباره‌ی خون دهی داشته باشند تا شدت دیابت و نوع دیابت به صورت دقیق‌تری بررسی و ارزیابی گردد.

برای انجام این آزمایش‌ها و تشخیص آن، فرد باید به ‌صورت ناشتا در اول صبح آزمایش قند خون بدهد. حال اگر کسی علائم قند خون داشته باشد، نیاز به انجام یک آزمایش می‌باشد. اما اگر فرد هیچ‌گونه علائمی نداشته باشد، برای تایید کردن آزمایش اول نیاز است که آزمایش دوم نیز بررسی شود.

البته برای تشخیص دیابت ملیتوس در دوران بارداری، مادران باردار آزمایش تحمل گلوکز را انجام می‌دهند و برای این آزمایش نیاز است تا ۲ ساعت قبل و ۲ ساعت بعد از آن نوشیدنی مخصوصی میل شود تا تحمل گلوکز برای آن‌ها به‌ درستی انجام بگیرد. از طریق این راهکارها می توان تشخیص درستی از وجود دیابت ملیتوس داد تا در صورت وجود آن، درمان فورا برای افراد صورت بگیرد.

نحوه تشخیص دیابت ملیتوس چگونه می‌باشد؟
نحوه تشخیص دیابت ملیتوس چگونه می‌باشد؟

به چه صورت می‌توان سطح گلوکز خون، کلسترول و فشار خون را چک کرد؟

در پی بیماری مزمن دیابت ملیتوس، این ‌که بتوان سطوح مختلف به سطوح گلوکز خون، فشار خون و کلسترول را چک کرد، نقش بسیار مهمی را ایفا خواهد کرد. زیرا دلیل اصلی آن این است تا بتوان میزان گلوکز سطح خون را ثابت نگه داشت و همین‌طور باعث سرعت بخشیدن بهبودی افراد بیمار در تمامی مراحل ‌شود و روند درستی را پیش رو خواهد داشت.

به ‌همین دلیل اهمیت بسیار بالایی برای ثبات فشار خون، کلسترول خون و دیگر موارد در وجود این بیماری دیده می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا کمک‌های بسیاری در راستای کنترل میزان گلوکز خون، کلسترول خون باشد و سبب کاهش قند خون نیز می‌گردد.

به چه صورت می‌توان سطح گلوکز خون، کلسترول و فشار خون را چک کرد؟
به چه صورت می‌توان سطح گلوکز خون، کلسترول و فشار خون را چک کرد؟

عوارض بلند مدت دیابت ملیتوس چه مواردی می‌باشد؟

با توجه به این‌که مبحث اصلی این مقاله در رابطه با عوارض مزمن دیابت ملیتوس می‌باشد، باید ابتدا آشنایی مختصری در رابطه با انواع عوارض بلند مدت داشته ‌باشید، سپس به ‌صورت جزء به ‌جزء به هر کدام از این عوارض خواهیم پرداخت.

حال اگر شرایط کنترل برای گلوکز و قند خون انجام نگیرد، در مدت ‌زمان طولانی تأثیرات بسیار بدی بر روی بدن افراد خواهد گذاشت و ممکن است دیگر توانایی لازم برای برطرف نمودن و بهبودی این دسته از عوارض وجود نداشته باشد.

اگر میزان قند خون در بدن کنترل نشود و در مرحله ضعیف باشد، نمی‌تواند آثار نامناسبی در بدن به ‌جای بگذارد. اما اگر این بیماری کنترل نشود، به ‌عنوان منشأ فراوانی از عوارض شناخته می‌شود.

حال از مهم‌ترین عوارض بلند مدت دیابت ملیتوس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به وجود آمدن مشکلات چشمی که می‌تواند آثار منفی بر روی بینایی افراد بگذارد.
  • شکل‌گیری آسیب‌های کلیوی که به‌ مرور زمان سبب نارسایی کلیه می‌شود.
  • مشکلات متعدد در پا و ضعف داشتن در گردش خون شکل می گیرد.
  • باعث آسیب ‌رساندن به سلول‌های عصبی بدن فرد می‌شود.
  • سخت‌تر شدن شریان بدن باعث بروز سکته‌های مغزی و سکته‌های قلبی می‌گردد.
  • فعالیت‌های مختلف بدن بر اثر ناتوانی با اختلالاتی همراه می‌شود.

حال که از این عوارض اطلاع کاملی پیدا کردید، در ادامه این مبحث با ما همراه باشید تا بیشتر در رابطه با عوارض مزمن دیابت ملیتوس و به وجود آمدن بگوییم. با شناخت و درک درست بیماری در صورت مشاهده نشانه‌های آن، فورا راهکارهای درمانی آن را انجام دهید تا درگیر این دسته از عوارض نشوید، زیرا می‌تواند خطرات جبران‌ ناپذیری را برای سلامتی شما به دنبال داشته باشد.

حال از مهم‌ترین عوارض بلند مدت دیابت ملیتوس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
حال از مهم‌ترین عوارض بلند مدت دیابت ملیتوس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در صورت وجود دیابت ملیتوس، چه هنگام نیاز به مراجعه به پزشک می‌باشد؟

اگر تصور می‌کنید که علائم متعدد دیابت ملیتوس را می‌شناسید و با آن‌ها مواجه شده‌اید، لازم است که فورا به پزشک مراجعه کنید تا راهکارهای درمانی بنا بر تخصص پزشک و علائم مد نظر شما صورت بگیرد و باعث شود که بدن درگیر عوارض مزمن دیابت ملیتوس نشود. زیرا این دسته از عوارض بسیار خطرناک می‌باشند.

اما اگر در گذشته بیماری در بدن شما مشخص شده ‌است، نیاز است تا بر اساس دستورات پزشک، داروها را استفاده کنید و در تغییر سبک زندگی خود تلاش کنید تا در کنترل کردن قند خون بدن نقش بسیاری ایفا کنید.

عوامل ژنتیک چگونه می‌تواند در بروز دیابت ملیتوس نقش داشته باشند؟

یک عامل مؤثر دیگری که می‌تواند باعث شکل‌گیری دیابت ملیتوس در بدن شود، ژنتیک می‌باشد. با این که ویژگی‌های اصلی این بیماری وراثتی نمی‌باشد، اما در برخی مواقع دیده‌ شده که افراد به‌ صورت ژنتیکی به آن مبتلا شده‌اند و آگاهی کافی دراین ‌باره ندارند.

شرایط مؤثر دیگری در راستای ژنتیک افراد وجود دارد که می‌تواند بیماران را به این دیابت مبتلا کنند. البته لازم به ذکر است که علاوه ‌بر این عوامل، شرایط محیطی نیز نقش بسیاری در بروز این بیماری دارند.

عوامل ژنتیک چگونه می‌تواند در بروز دیابت ملیتوس نقش داشته باشند؟
عوامل ژنتیک چگونه می‌تواند در بروز دیابت ملیتوس نقش داشته باشند؟

چه اشخاصی در معرض مبتلا شدن به دیابت ملیتوس هستند؟

در حالت کلی اشخاصی که ه بالاتر از ۴۰ سال سن دارند، به نسبت دیگر افراد جامعه بیشتر درگیر دیابت ملیتوس خواهند شد. همین امر باعث می‌شود تا افراد انجام آزمایشات را جدی بشمارند و هر ۳ سال یک ‌بار برای این‌که از وجود این بیماری در بدن پیشگیری کنند، نیاز به انجام آزمایشات سالانه داشنه باشند.

در حالت کلی افرادی که دارای شاخصه‌های زیر می‌باشند، بیشتر می‌توانند به دیابت ملیتوس مبتلا شوند.

  • سابقه مبتلا شدن به دیابت پنهان
  • سابقه مبتلا شدن دیابت ملیتوس در بستگان درجه ۱
  • بالا بودن میزان فشارخون
  • دیدن اختلالات چربی خون در بدن
  • سابقه مبتلا شدن به دیابت بارداری
  • سابقه تولد نوزادهایی که دارای ناهنجاری مادرزادی هستند.
  • سابقه مبتلا شدن به کیست‌های متعدد در تخمدان
  • سابقه داشتن بیماری‌های قلبی و عروقی
در حالت کلی افرادی که دارای شاخصه‌های زیر می‌باشند، بیشتر می‌توانند به دیابت ملیتوس مبتلا شوند.
در حالت کلی افرادی که دارای شاخصه‌های زیر می‌باشند، بیشتر می‌توانند به دیابت ملیتوس مبتلا شوند.

عوارض مزمن دیابت ملیتوس در چه مواردی مشاهده می شود؟

این امری بدیهی است که وجود دیابت ملیتوس مشکلات متعددی را برای افرادی که از این بیماری رنج می‌برند، به وجود بیاورد و همین باعث شکل ‌گیری عوارض مزمن دیابت ملیتوس می‌گردد. اگر بخواهیم از مهم‌ترین این عوارض بگوییم، لازم است به عدم توانایی بدن و مشکلات کلیوی اشاره کنیم.

البته به‌ غیر از این موارد، عوارض متعدد دیگری رخ خواهد داد و فرد مبتلا به این بیماری، دچار بیماری‌هایی در رابطه با بینایی و اعصاب نیز می‌گردد. مهم‌ترین عارضه شکل‌گیری از طریق دیابت ملیتوس، زخم‌های متعددی است که بر روی سطح بدن افراد در طولانی ‌مدت مشاهده می‌شود.

حال در ادامه این مبحث به‌ صورت جامع و کامل از عوارض مزمن دیابت ملیتوس برای شما خواهیم گفت تا با درک درست آن در هنگام مواجه شدن با این بیماری، فورا اقدامات درمانی را فراهم کنید تا عوارض متعدد برای شما رخ ندهد.

مبتلا شدن به بیماری فشار خون بالا و کلسترول

یک عارضه مهم که در پس وجود بیماری دیابت ملیتوس صورت می‌گیرد و به ‌عنوان عوارض مزمن آن شناخته می‌شود، این است که سطح کلسترول و فشار خون افراد در کنار این بیماری افزایش می‌یابد.

همان‌طور که گفتیم، شرایط تولید انسولین در بدن اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس نوع دوم شده‌اند، به ‌درستی صورت نمی‌گیرد و همین موضوع توانسته در طولانی ‌مدت، مشکلات متعددی را در زمینه کلسترول خون صورت بدهد و سبب کاهش یافتن میزان کلسترول خون می‌گردد. به ‌مرور زمان، کاهش کلسترول سبب افزایش یافتن چربی‌های مضر در خون می‌شود.

به دلیل این‌ که افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس نوع دوم می‌باشند، مقاومت بدن آن‌ها برای تولید کردن انسولین بسیار زیاد می‌شود. این نکته بر روی تنگ و باریک کردن شریان‌های مختلف اثربخش است و می‌تواند این افراد را با مشکلی همانند فشار خون بالا مواجه کند و این به ‌عنوان معضلی بزرگ شناخته می‌شود.

فشار خون

بر این اساس، متوجه شدیم اغلب اشخاصی که دچار بیماری دیابت ملیتوس هستند، در کنار آن از وجود معضل فشار خون نیز رنج می‌برد. حال اگر فردی در کنار دیابت ملیتوس دچار فشار خون بالا نیز باشد، خطرات بسیاری سلامتی او را تهدید خواهند کرد. این خطرات شامل سکته مغزی و بیماری قلبی می‌گردد و امکان این‌ که حافظه افراد با مشکلاتی مواجه شود، بسیار زیاد است.

همین موضوع باعث می‌شود که فرد برای درمان و پیشگیری از وجود عوارض مزمن دیابت ملیتوس، فوراً از تخصص‌های پزشکان در این زمینه کمک بگیرند تا با راهکارهای درمانی مناسب سبب کنترل قند خون شود.

فشار خون
فشار خون

وجود مشکلات متعدد برای سلامتی مغز

یکی دیگر از عوارض مزمن دیابت ملیتوس، خونرسانی به مغز ذکر شده است. براثر وجود بیماری دیابت ملیتوس و افزایش سن، شرایط حادتری برای افراد صورت می‌گیرد و این به ‌مرور زمان می‌تواند عملکرد مغز را با مشکلاتی مواجه کند و سبب آسیب ‌رساندن به آن شود.

وجود این شرایط، قدرت ذهن را کند می‌کند و این باعث می‌شود تا عملکرد مغز در آینده بسیار کمتر از حد نرمال خود شود. به ‌همین سبب در کنار بیماری دیابت فرد با این مشکل دست‌ و پنجه نرم خواهد کرد.

همان‌طور که می‌دانید، رژیم‌های مناسب و تغییر دادن سبک زندگی می‌تواند راهکاری مناسب برای درمان دیابت باشد. حال اگر شخص در طول زندگی خود به میزان کافی فعالیت داشته باشد، این ‌موضوع سلامت مغز را نیز تضمین می‌کند. در کنار وجود بیماری برای مغز، چالش‌های بسیاری برای بدن رخ خواهد داد و این‌ موضوع در کنار بیماری دیابت می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

برای این نکته پیشنهاد می‌کنیم که در طول روز به مطالعه بیشتری بپردازید تا عملکردهای مغز را بیشتر به کار گیرید. این راهکار سبب جلوگیری از تخریب سلول‌های مغزی در کنار بیماری دیابت ملیتوس  می گردد.

وجود مشکلات متعدد برای سلامتی مغز
وجود مشکلات متعدد برای سلامتی مغز

شکل‌گیری آپنه خواب و گرفتگی تنفس

یک عارضه‌ی مزمن دیگر در پس وجود بیماری دیابت ملیتوس، آپنه خواب ذکر شده ‌است. شرایط شکل‌گیری آپنه خواب به ‌گونه‌ای است که فرد بیمار در هنگام استراحت کردن مشکلاتی دارد.

زیرا عضلات گردن او مسیر هوایی و تنفس او را مسدود خواهند کرد و همین امر باعث می‌شود که نفس‌ کشیدن آن به‌ سختی انجام بگیرد و باعث خر و پف کردن و آپنه‌ خواب می‌شود.

به ‌همین دلیل اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس هستند، این عوارض را تجربه کرده‌اند. زیرا در دیابت نوع دوم، افزایش وزن بسیاری برای این دسته از افراد وجود دارد و گرفتگی تنفس نیز از عارضه های مهم آن است. البته علائم بسیاری باعث می‌شوند تا تشخیص این عوارض مزمن انجام بگیرد و مهم‌ترین آن‌ها خر و پف کردن با صدای بلند ذکر شده‌است.

به ‌غیر از آن، وجود دیابت ملیتوس بر روی بیماری‌های لثه نیز تاثیرگذار است و این دو نکته در کنار یکدیگر باعث شکل‌گیری مشکلات مختلفی در راستای بیماری دیابت ملیتوس می‌باشند. بر اساس آمار، دریافتیم که حدوداً ۳۰ درصد از افرادی که دچار دیابت ملیتوس هستند، به تنگی نفس نیز مبتلا شده‌اند.

شکل‌گیری آپنه خواب و گرفتگی تنفس
شکل‌گیری آپنه خواب و گرفتگی تنفس

وجود بیماری‌های لثه

دیده ‌شده که اغلب افراد مبتلا به دیابت ملیتوس دچار بیماری لثه شده‌اند و این به ‌عنوان عوارض مزمن دیابت ملیتوس شناخته‌ شده است. دلیل اصلی بیماری‌های لثه در این بیماری این است که افزایش خون در بدن این دسته از افراد صورت می‌گیرد و تغییرات بسیاری در کلاژن سازی مشاهده می‌شود.

حال به دلیل این‌که تمامی غضروف‌ها و استخوان‌های ترکیبی در لثه با استفاده از کلاژن شناخته می‌شوند، بر روی اندام‌ها و بافت‌های این ناحیه تأثیر می‌گذارند و این ‌موضوع باعث می‌شود که در بیماری دیابت ملیتوس، کلاژن در بدن تحلیل پیدا کند و بخش‌هایی همانند لثه‌ها و استخوان‌ها با عفونت مواجه شوند.

سپس سبب خرابی دندان‌ها برای افراد می‌شود. برای جلوگیری از این نکته، استفاده مکرر از نخ دندان، مسواک و دهانشویه به این عوامل کمک می‌کنند تا لثه‌ها ضدعفونی شوند و از بیماری‌های متعدد لثه در پی دیابت ملیتوس جلوگیری شود.

وجود مشکلات در شکل‌گیری روابط جنسی

اگر هیچ درمانی برای دیابت ملیتوس صورت نگیرد، باعث شکل‌گیری مشکلات مختلفی در روابط جنسی افراد می‌گردد و این ‌موضوع به‌ عنوان یک معضل در زندگی روزمره افراد شناخته می‌شوند.

شرایط برقراری روابط جنسی برای آقایانی که به بیماری ملیتوس مبتلا شده‌اند، وجود ندارد. زیرا عدم فعالیت‌های روزمره باعث افزایش وزن او شده ‌است و در برقراری روابط جنسی نمی‌توانند راضی ‌کننده باشند. به ‌غیر از آن، برخی از این افراد در هنگام برقراری روابط با مشکل نعوظ مواجه می‌شوند و دلیل اصلی آن وجود بیماری ملیتوس می‌باشد.

زیرا باعث کاهش یافتن تستسترون در بدن مردان می‌گردد. همین‌طور بر اثر نوع خونرسانی به آلت تناسلی، اختلالات متعددی شکل می‌گیرد و این ‌موضوع می‌تواند باعث مشکلات مختلفی در روابط جنسی باشد.

مشاهده ‌شده که بانوان و آقایانی که دچار دیابت ملیتوس هستند، در برقراری روابط جنسی نمی‌توانند تجربه خوبی از این روابط داشته باشند و کیفیت رابطه آن‌ها بسیار پایین است.

وجود مشکلات در شکل‌گیری روابط جنسی
وجود مشکلات در شکل‌گیری روابط جنسی

از بین رفتن کلیه‌ها

از عوارض مزمن دیابت ملیتوس، از بین رفتن کلیه‌ها نیز دیده می‌شود. زیرا وجود این بیماری سبب افزایش یافتن میزان گلوکز در خون می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود که گلوکز موجود در خون در دراز مدت سبب ضخامت نفرون ها گردد.

حال بنا بر این ‌که ساختار بسیار کوچکی بر این نفرون ها شکل ‌گرفته شده ‌است، وجود این گلوکز بسیار، عملکرد آن‌ها را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد و این باعث می‌شود تا فعالیت‌های اصلی و کلی به ‌درستی صورت نگیرد و با اختلال انجام شود.

وظیفه اصلی نفرون ها این است که خون را در بدن افراد تصفیه کنند. حال توجه داشته باشید که اگر بیماری دیابت ملیتوس در بدن وخیم شود، باعث ضخامت یافتن نفرون ها می‌گردد و این می‌تواند تمامی پروتئین‌های موجود در بدن افراد را از طریق ادرار دفع کند و دیگر هیچ‌گونه پروتئینی جذب بدن افراد نمی‌شود.

این موضوع می‌تواند یک عامل خطرناک برای شکل‌ گیری بیماری دیابت ملیتوس شناخته شود. به همین دلیل از عوارض مزمن آن می‌باشد.

از بین رفتن کلیه‌ها
از بین رفتن کلیه‌ها

از بین رفتن قدرت شنوایی

یکی دیگر از نقاط ضعفی که به ‌عنوان عوارض مزمن دیابت ملیتوس شناخته می‌شود، این است که سطح شنوایی افراد کاهش می‌یابد و این نکته می‌تواند شنوایی افراد را تحت تاثیر خود قرار بدهد.

هنگامی‌که افراد با سن بالا دچار بیماری دیابت ملیتوس شوند، کاهش میزان شنوایی را تجربه خواهند کرد. بر اساس تحقیقات بسیار، پزشکان دریافتند اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس شده‌اند، درصد شنوایی آن‌ها به نسبت دیگر افراد بسیار کمتر شده است.

حال برای این ‌که از این امر جلوگیری کنند، نیاز است تا راهکارهای درمانی برای دیابت ملیتوس را به‌ درستی انجام بدهند. بر اساس آمار توانستیم دریابیم که حدوداً ۳۰ درصد از تمامی افرادی که مبتلا به دیابت ملیتوس شده‌اند، کاهش شنوایی را نیز تجربه کرده‌اند.

مهم‌ترین فعالیتی که در پس این مشکل در بدن رخ می‌دهد، این است که به دلیل وجود رگ‌های خونی که در داخل گوش می‌باشد، بیماری دیابت درصد شکل‌گیری مشکلات شنوایی را چند برابر می‌کند و عملکرد آن‌ها مختل می‌گردد.

همین موضوع باعث این عارضه می‌شود و اگر شرایط درمانی برای بیماری دیابت ملیتوس صورت نگیرد، به‌ غیر از وجود مشکل برای شنوایی افراد، مشکلات متعدد دیگری برای چشم‌ها و کلیه‌ها رخ خواهند داد و به‌ جز آن زخم‌های بسیاری بر روی نواحی بدن افراد دیده می‌شود که از عوارض اصلی این بیماری شناخته می‌شود.

از بین رفتن قدرت شنوایی
از بین رفتن قدرت شنوایی

به وجود آمدن ضعف در بینایی

دیده ‌شده اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت ملیتوس می‌شوند، از عارضه ضعف بینایی در امان نبوده‌اند. این عارضه به ‌عنوان مهم‌ترین عوارض مزمن دیابت ملیتوس شناخته می‌شود و تمامی افراد جامعه وجود این بیماری را با این عارضه می‌شناسند.

مهم‌ترین دلیلی که باعث آسیب ‌رساندن به بینایی افراد می‌شود، این است که این بیماری بخش‌های حساس نور که در پشت پلک واقع شده‌اند را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و باعث به وجود آمدن مشکلات در این ناحیه می‌گردد.

حساسیت بسیار بالایی برای عصب‌هایی که در ناحیه بینایی و پشت پلک وجود دارند، دیده می‌شود و اغلب افرادی که بیماری دیابت ملیتوس را تجربه کرده‌اند، از این عارضه در امان نبوده‌اند.

پزشکان و متخصصان آمار متعددی از شکل ‌گیری ضعف و مشکلات بینایی برای افراد درگیر بیماری دیابت ملیتوس مشاهده کرده‌اند و توانسته‌اند آمار ۴ میلیون نفر از تمام افرادی که درگیر این عارضه شده‌اند را به ثبت برسانند. مهم‌ترین دلیلی که باعث این معضل می‌گردد، افزایش یافتن گلوکز بالا در بدن می‌باشد.

نازک شدن عروق چشم

این مشکل باعث می‌شود تا به‌ مرور زمان در طولانی ‌مدت تمامی عروق چشم نازک‌تر از حد معمول شوند و نازک شدن این نواحی باعث آسیب‌های بسیار جدی می‌گردد.

نشانه‌ها و علائم بسیار زیادی برای مشکلات بینایی و ضعفی که در این افراد صورت می‌گیرد، پدید نمی‌آید و ممکن است که فرد، در ابتدای امر متوجه ضعف بینایی نشود.

اما هنگامی‌ که دیابت ملیتوس درمان نشد، پیشرفت بسیاری از این بیماری در بدن افراد مشاهده می‌گردد که این می‌تواند باعث تاریک‌تر شدن تصاویر در دیدگاه افراد شود و درگیر مشکل ضعف بینایی می‌شوند.

روز به‌ روز تعداد افرادی که درگیر این مشکل شده‌اند، افزایش می‌یابد و همین نکته باعث می‌شود که افراد درمان دیابت ملیتوس را نکته‌ای بسیار مهم بشمارند و ساده از کنار آن گذر نکنند.

نازک شدن عروق چشم
نازک شدن عروق چشم

شکل‌گیری عارضه نوروپاتی

اغلب افراد دیابتی، مشکل نوروپاتی را تجربه کرده‌اند. زیرا در بدن بسیاری از افراد شکل می‌گیرد و در حالت کلی، نشانه و دلیل خاصی برای وجود این بیماری ذکر نشده ‌است.

اما امکان دارد که افراد درگیر این بیماری، احساس مورمور شدن، گرفتگی جزئی در بخش‌های دست‌ و پا، بی‌حسی و یا دیگر موارد را در طول روزمره احساس کنند.

البته تفاوت بسیاری بین نوروپاتی و زخم‌های پای دیابتی‌ها وجود دارد و دو عارضه جدایی از یکدیگر شناخته می‌شوند. زیرا زخم پای دیابتی بر اثر عوامل متعدد دیگری شکل می‌گیرد و درجه ‌بندی آن متفاوت است.

دلیل اصلی شکل‌گیری نوروپاتی در بدن افراد دیابتی مشکلات گوارشی و ضعف در نواحی مختلف بدن می‌باشد. زیرا بیماری ملیتوس تاثیر مستقیمی با دستگاه گوارش و عصب‌هایی که وظایف متعددی بر عهده دارند، می‌گذارد و می‌تواند عملکرد آن‌ها را با اختلال مواجه کند.

شکل‌گیری عارضه نوروپاتی
شکل‌گیری عارضه نوروپاتی

وجود عفونت‌های پوستی

در به وجود آمدن بیماری دیابت ملیتوس، مشکلات پوستی بسیاری برای افراد صورت می‌گیرد که از مهم‌ترین آن‌ها عفونت می‌باشد. همین‌طور می‌تواند باعث عفونت‌های باکتریایی و عفونت‌های قارچی شود که ممکن است از مجاری ادراری دفع شوند. دیده‌ شده اغلب افراد درگیر این بیماری، دچار عفونت پوستی شده‌اند. پس یکی از عوارض مزمن دیابت ملیتوس وجود عفونت‌های بسیار می‌باشد.

البته باید بگوییم که این دسته از عفونت‌ها می‌توانند ارتباط مؤثری با چاقی داشته باشند. زیرا چاقی و افزایش وزن، شرایط لازم را برای شکل‌ گیری عفونت‌های پوستی مهیا می‌کند و می‌تواند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها باشند. همین موضوع باعث می‌شود تا اغلب افراد درگیر این بیماری، مشکلات عفونت‌های پوستی را احساس کنند.

حال برای این ‌که بتوان درمان مؤثری برای این مشکلات پوستی صورت داد، نیاز است تا از طریق ادرار، دفع گلوکز صورت بگیرد تا تمامی قارچ‌ها و باکتری‌هایی که از این طریق در بدن به وجود آمده‌اند، از طریق ادرار دفع شود.

عارضه بیماری‌های قلبی عروقی

عوارض مزمن دیابت ملیتوس می‌توانند در اغلب بیماری‌های مختلفی همانند بیماری های قلبی و عروقی پدید آید که اگر کنترل‌ و مدیریت لازم بر روی آن وجود نداشته باشد، پیامدهای خطرناکی را به ‌همراه خواهد داشت.

اغلب افرادی که با سیستم گردش خون و بدن سر و کار دارند، آسیب و اثرات دیابت ملیتوس را بر روی قلب و سیستم گردش خون احساس می‌کنند و این به ‌عنوان مهم‌ترین عارضه و شایع‌ترین آن‌ها ذکر می‌شود.

در کنار آن می‌توان به حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته‌های قلبی اشاره کرد که این دسته از عوامل بسیار خطرناک هستند و سلامت افراد را به خطر می‌اندازند.

عارضه بیماری‌های قلبی عروقی
عارضه بیماری‌های قلبی عروقی

به وجود آمدن زخم پا در افراد مبتلا به دیابت ملیتوس

برای این‌که بتوان عوارض مزمن دیابت ملیتوس را تشخیص داد، باید بگوییم هر آسیبی که ارتباط مستقیمی با این بیماری داشته باشد و در درازمدت در بدن افراد شکل بگیرد، به ‌عنوان عوارض آن نامیده می‌شود. درجه‌ بندی‌های بسیاری برای شکل‌گیری زخم پای دیابتی وجود دارد. به دلیل این ‌که اغلب افراد مبتلا به بیماری دیابت ملیتوس، دچار زخم‌های متعدد می‌شوند.

حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که درگیر این بیماری هستند، دچار مشکل زخم پای دیابتی شده اند که نیاز به برطرف کردن آن از طریق راهکارهای مختلف دارند. نگرانی‌های بسیاری در وجود زخم پای دیابتی‌ها شکل می‌گیرد و اگر در مراحل ابتدایی درک درستی از آن داشته باشید، می‌توانید درمان را برای آن فراهم کنید.

اما اگر اطلاعاتی از این عارضه مزمن نداشته باشید، در مرحله‌های حادتر ممکن است با خطر قطع عضو رو به رو شوید. ناهنجاری‌های بسیاری بر روی پای افراد دیابتی صورت می‌گیرد و ممکن است در هنگام ضربه خوردن و آسیب‌های بسیار اندک، صدمه‌های بسیار زیادی ببینند. زیرا به دلیل بیماری دیابت، قدرت اصلی آن‌ها تحت تاثیر قرار گرفته ‌است و شدت آسیب‌ پذیر بودن آن‌ها به نسبت افراد عادی بسیار زیاد می‌باشد.

وجود بیماری ملیتوس می‌تواند سبب از بین رفتن رطوبت پوست گردد

وجود بیماری ملیتوس می‌تواند سبب از بین رفتن رطوبت پوست گردد و خشکی‌های بسیاری را به ‌همراه داشته باشد. این‌ موضوع باعث می‌شود که میکروب‌های بیشتری در زخم‌ها به وجود آیند.

بنابراین مهم‌ترین راهکار جلوگیری از این عارضه این است که فرد دیابتی همواره مناطق پوستی خود را مرطوب نگه دارد و با رساندن آب کافی به این ناحیه‌ها، تعادل پوست را حفظ کند.

شرایط اصلی افراد دیابتی این است که خونرسانی و تغذیه پا برای آن‌ها دچار اختلال می‌شود و این ممکن است درمان زخم پای دیابتی را که به ‌عنوان عارضه مهمی شناخته می‌شود، سخت‌تر کند.

همین موضوع باعث می‌شود که فشار بسیاری برای پای افراد دیابتی در کفش و بر اثر فرو کردن جسم تیز، ضربه زدن و یا دیگر موارد اتفاق بیفتد.

عموماً کف پا و پاشنه پا در این موارد بیشتر در معرض فشار هستند و در معرض شکل‌گیری زخم‌های دیابتی می‌باشند. حال اگر فوراً شناسایی زخم صورت بگیرد و فرد درک درستی از آن داشته باشد، فورا درمان‌های لازم را انجام می دهد.

وجود بیماری ملیتوس می‌تواند سبب از بین رفتن رطوبت پوست گردد
وجود بیماری ملیتوس می‌تواند سبب از بین رفتن رطوبت پوست گردد

خطر قطع عضو

این موضوع در بسیاری از مواقع دیده ‌شده که وجود بیماری دیابت ملیتوس، قطع عضو بدن افراد را به ‌همراه داشته ‌است و این نکته به ‌عنوان یک عارضه مزمن دیابت ملیتوس شناخته می‌شود.

اگر در شرایطی امکانات لازم برای رسیدگی به زخم پای افراد دیابتی وجود نداشته باشد و این زخم عمق بسیاری بگیرد، نیاز به قطع کردن عضو می‌باشد.

همین‌طور اگر فرد نتواند تشخیص درستی از وجود زخم پای دیابتی داشته باشد و مراحل آن به‌ سرعت سپری شود، این زخم حادتر می‌گردد و باعث می‌شود که از یک‌ زخم کوچک عفونت‌های بسیاری گسترش پیدا کند و سبب قطع عضو گردد.

اغلب افرادی که این ‌موضوع را تجربه کرده‌اند، درگیر یک عفونت جزئی بوده‌اند که به دلیل عدم پیگیری آن‌ها این عفونت تا عمق استخوان پیشروی کرده ‌است و در نهایت هیچ عملکرد دیگری به‌ جز این‌که این عضو قطع گردد، برای فرد باقی نمی‌ماند.

حدوداً ۶۰ درصد از تمامی قطع عضوهایی که در کل جهان انجام‌ شده است، رابطه مستقیمی با بیماری دیابت ملیتوس دارد

اما بر طبق آمار گرفته‌ شده، دریافتیم که حدوداً ۶۰ درصد از تمامی قطع عضوهایی که در کل جهان انجام‌ شده است، رابطه مستقیمی با بیماری دیابت ملیتوس دارد و این بیماری توانسته کل آمار قطع عضو را به خود اختصاص دهد.

حال به‌ غیر از این‌ که تمامی این عوارض می‌توانند نقش بسیاری بر روی این بیماری داشته باشند، اگر فرد بتواند تشخیص درستی از این عارضه‌ها داشته باشد، نکات لازم را برای پیشگیری از بیماری دیابت ملیتوس انجام می‌دهد.

همین‌ طور در تلاش است تا با راهکارهای درست و اصولی از طریق تخصص پزشکان، فورا درمان دیابت ملیتوس را فراهم کند. اگر فرد آگاهی لازم را در رابطه با این زخم‌ها در روند بیماری به دیابت ملیتوس داشته باشد، فورا با تشخیص این زخم‌ها درمان را انجام می‌دهد.

احساس سوزن سوزن شدن در پاها که به‌ عنوان نوروپاتی شناخته می‌شود

همین‌طور احساس سوزن سوزن شدن در پاها که به‌ عنوان نوروپاتی شناخته می‌شود، اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، فرد می‌تواند از قطع عضو جلوگیری کند.

زیرا نوروپاتی هنگامی‌که شکل می‌گیرد، باعث می‌شود تا فرد هیچ‌گونه احساسی از وجود زخم‌ها نداشته باشد و تاول‌هایی که بر روی پوست شکل می‌گیرد را تشخیص ندهد و آن‌ها را احساس نکند. همین امر باعث پیشروی زخم می‌باشد و عفونت‌های بسیاری از این طریق در بدن بیمار صورت می‌گیرد.

به ‌غیر از آن فرد نمی‌تواند به ‌درستی راه برود و عملکردهای چرخش، حرکت و راه رفتن را با اختلالاتی مواجه می‌کند. به دلیل این‌که عروق بسیاری در بدن این بیماران آسیب ‌دیده است و تغییراتی در عروق خونی و شریان‌ها انجام‌ شده است، سبب رسوب چربی‌ها در دیواره‌های عروق می‌شود و با هم باعث مسدود شدن عروق نیز می‌گردد و در آخر جریان خون نمی‌تواند به تمامی اندام‌های مختلف بدن برسد و کاهش جریان خون سبب عفونت می‌گردد.

عفونت‌های بسیاری که در بدن افراد رخ می‌دهد، در آخر می‌تواند سبب قطع عضو گردد که این‌ موضوع بسیار نگران‌ کننده و ناراحت‌ کننده می‌باشد.

احساس سوزن سوزن شدن در پاها که به‌ عنوان نوروپاتی شناخته می‌شود
احساس سوزن سوزن شدن در پاها که به‌ عنوان نوروپاتی شناخته می‌شود

با چه راهکاری می‌توان از مبتلا شدن به دیابت ملیتوس جلوگیری کرد؟

می‌دانید که امروزه تکنولوژی و علم پزشکی پیشرفت بسیار زیادی داشته ‌است. اما با تمامی این پیشرفت‌ها و تحقیقات مؤثر پزشکان و محققان، هیچ‌ گونه درمان قطعی برای دیابت ملیتوس ذکر نشده‌ است.

مهم‌ترین راهکار این است که افراد مبتلا به این مشکل داروهای خاصی بنابر تشخیص پزشکان استفاده کنند تا این‌ موضوع از شکل‌گیری عوارض مزمن دیابت ملیتوس جلوگیری کند و درصدد کنترل آن تلاش کند.

مهم‌ترین راهکاری که در این زمینه پزشکان به آن اصرار دارند تا بتوانند درمان و کنترل بیماری دیابت ملیتوس را انجام بدهند، اصلاح کردن سبک زندگی افراد می‌باشد. در این حالت، فرد مبتلا نیاز دارد تا طبق برنامه‌ی روزانه‌ای از تغذیه سالم، فعالیت‌های بدنی مناسب استفاده کند و استفاده از دخانیات را به فراموشی بسپارد تا در کنترل کردن این بیماری نقش مهمی ایفا کند و از آسیب‌های جدی دیگر در امان باشد.

علاوه ‌بر این که این دسته از موارد همانند رژیم‌های غذایی سالم و تغییر دادن سبک زندگی نقش بسیاری را در روند طبیعی زندگی ایفا می‌کند، در کنار آن استفاده از داروها نقش اساسی را برای کنترل و درمان دیابت ملیتوس دارند و نیاز است که توجه بسیاری به آن‌ها داشت.

در حیطه استفاده از داروهای مختلف برای کنترل دیابت ملیتوس نیاز است تا حتما با پزشک مربوطه مشورت داشته باشید و بنا بر صلاحدید او و تشخیصی که بر اساس مدل بیماری شما انجام می‌شود، از این داروها استفاده داشته باشید.

با چه راهکاری می‌توان از مبتلا شدن به دیابت ملیتوس جلوگیری کرد؟
با چه راهکاری می‌توان از مبتلا شدن به دیابت ملیتوس جلوگیری کرد؟

شکل‌گیری عارضه شایع پای دیابتی به چه صورت می‌باشد؟

همان‌طور که گفتیم، عوارض مزمن دیابت ملیتوس بسیار زیاد می‌باشد. اما اغلب افراد ممکن است فقط شناختی در رابطه با عارضه شایع پای دیابتی داشته باشند. این شرایط هنگامی صورت می‌گیرد که مدیریت و کنترل درستی برای این بیماری انجام ‌نشده باشد و فرد به ‌مرور زمان علائم و عوارض مختلفی را مشاهده می‌کند.

وجود عوارض مزمن دیابت ملیتوس می‌تواند شرایط زندگی طبیعی افراد را بسیار سخت‌تر از شرایط عادی کند و همان‌طور که در مطالب فوق ذکر کردیم، یکی از عارضه‌های شایع در هنگام عدم مدیریت درست بر روی میزان قند خون عارضه پای دیابتی می‌باشد که باعث زخم‌های متعدد می‌گردد.

این زخم‌ها عفونت‌های بسیاری را به وجود می‌آورند که این می‌تواند سلامتی افراد را به خطر بیندازد و اگر مراقبت‌های لازم در زمینه این بیماری به ‌درستی صورت نگیرد، می‌تواند به عارضه سخت‌تری مبتلا شود. فلج شدن افراد مبتلا به دیابت معضلی همیشگی می‌باشد.

زیرا در صورت افزایش یافتن عفونت‌های موجود، به ‌مرور زمان فرد مجبور به قطع عضو می‌گردد. دلایل متعددی برای زخم پاهای دیابتی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها در مواردی همچون کاهش خونرسانی به پاها، کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها، بی‌حسی و دیگر موارد می‌باشد.

وجود دیابت ملیتوس چگونه باعث به کما رفتن می‌شود؟

یک عارضه مهم دیگر که در راستای عوارض مزمن دیابت شناخته می‌شود، به کما رفتن افراد می‌باشد. اگر میزان گلوکز خون بیش ‌از اندازه افزایش و یا کاهش بیابد، سبب عدم هوشیاری افراد می‌شود که در حالت طبیعی، پزشکان آن را با نام کمای دیابتی می‌شناسند.افراد باید تلاش کنند تا از وجود این عارضه به ‌شدت خطرناک جلوگیری کنند.

هنگامی‌که میزان کتون ها در جریان خون افراد افزایش ‌یافته باشد نیز می‌توانند سبب کاهش گلوکز خون گردند که این‌ موضوع نقش بسیاری بر روی کمای دیابتی می‌گذارد. این معضل به ‌عنوان علل اصلی شرایط کمای دیابتی می‌باشد. عمدتاً افرادی که دچار دیابت ملیتوس نوع دوم می‌باشند، بیشتر درگیر کمای دیابتی خواهند شد.

وجود دیابت ملیتوس چگونه باعث به کما رفتن می‌شود؟
وجود دیابت ملیتوس چگونه باعث به کما رفتن می‌شود؟

چه عارضه‌های پوستی در راستای وجود بیماری دیابت ملیتوس نوع ۱ وجود دارد؟

در بحث پرداختن به انواع عوارض مزمن دیابت ملیتوس، لازم است بگوییم که بسیاری از مشکلات پوستی برای افراد با دیابت نوع ۱ صورت می‌گیرد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر می‌شوند.

  • عفونت‌های باکتریایی
  • خارش پوست
  • عفونت‌های قارچی
  • خشکی پوست
  • گردش خون ضعیف

در حالت کلی اغلب دخترانی که عوارض مزمن دیابت نوع اول را تجربه می‌کنند، ممکن است دچار عفونت‌های تناسلی نیز گردند. به همین دلیل لازم است که اقدامات لازم در مورد این عفونت‌ها صورت بگیرد تا باعث شکل‌گیری بیماری‌های دیگر نشود و مشکلات متعدد را به وجود نیاورد.

چه عارضه‌های پوستی در راستای وجود بیماری دیابت ملیتوس نوع ۱ وجود دارد؟
چه عارضه‌های پوستی در راستای وجود بیماری دیابت ملیتوس نوع ۱ وجود دارد؟

کنترل واکنش‌های مربوط به انسولین و درمان آن چگونه صورت می‌گیرد؟

برای این ‌که تمام واکنش‌های مربوط به بعد از هر تزریق  انسولین کنترل شود، نیاز است تا نکات متعددی در این‌ باره رعایت گردد تا فرد دچار عوارض مزمن دیابت ملیتوس نشود و پیشگیری مناسبی از آسیب‌های احتمالی در این زمینه داشته باشد. حال نکات زیر در رابطه با این‌ موضوع می‌تواند به افراد کمک کند.

  • فرد مبتلا به دیابت ملیتوس نیاز است که همیشه ۱۲ گرم کربوهیدرات همراه خود داشته باشد تا فورا این کربوهیدرات جذب بدن شود.
  • نوشابه‌های غیر رژیمی در کنار آب ‌میوه و آب در طول روز به این بیمار کمک خواهند کرد.
  • این بیمار موظف است تا یک فنجان شیر در طول روز مصرف کند.
  • استفاده از ۲ قاشق غذاخوری کشمش برای او مفید می‌باشد.
  • ۳ عدد قرص گلوکز یا ۵ عدد نبات نیز واکنش‌های مربوط به انسولین را برطرف می‌کند.

اگر هیچ‌گونه درمانی برای دیابت ملیتوس نوع اول صورت نگیرد، چه اتفاقاتی در پیش خواهد بود؟

اگر شخصی دچار دیابت ملیتوس نوع اول باشد، به دلیل این‌که عوارض مزمن دیابت ملیتوس بسیار زیاد می‌باشد، لازم است تا اقدامات لازم را برای کنترل کردن آن انجام بدهند.

در غیر این صورت مشکلات جدی می‌تواند برای فرد شکل بگیرد. مهم‌ترین مشکلات مختلف را در این مبحث ذکر کردیم. اما در پس آن مواردی همچون گردش خون ضعیف، آسیب‌های عصبی، آسیب‌های کلیوی و یا رتینوپاتی نیز پیامد منفی را برای بدن بیمار به ‌همراه دارند. شاید واژه رینوپاتی برای شما اندکی ناشناس باشد.

اختلالی در بدن در زمینه وجود دیابت ملیتوس  نوع 1 صورت می‌گیرد که حدوداً ۸۰ درصد از افرادی که با بیماری دیابت دست ‌و پنجه نرم می‌کنند، به این معضل مبتلا می‌شوند.

برای این‌که بتوان از این معضل جلوگیری کرد، نیاز است تا به ‌صورت مداوم سطح کلسترول، تری گلیسرید،  قند خون و دیگر موارد، ارزیابی و بررسی شوند تا فرد شناخت درستی از میزان آن داشته باشد و از افزایش آن جلوگیری کند. این ‌موضوع باعث می‌شود تا آسیب‌های احتمالی و اساسی این بیماری شامل حال افراد نشود.

اگر هیچ‌گونه درمانی برای دیابت ملیتوس نوع اول صورت نگیرد، چه اتفاقاتی در پیش خواهد بود؟
اگر هیچ‌گونه درمانی برای دیابت ملیتوس نوع اول صورت نگیرد، چه اتفاقاتی در پیش خواهد بود؟

چرا نیاز است که افراد مبتلا به دیابت برای استفاده از غذاهای شیرین مراعات کنند؟

حال که با عوارض مزمن دیابت ملیتوس آشنا شدید، پیشنهاد اغلب پزشکان بر این است که افراد مبتلا به این نوع از دیابت چه از نوع اول چه از نوع دوم در هنگام استفاده از غذاهای شیرین، جانب احتیاط را رعایت کنند.

اما در هنگامی‌که استفاده از این مواد غذایی صورت گرفت، می‌توان میزان انسولین دریافتی برای بدن را فراهم کرد تا شرایط بدن مساعد باشد.

زیرا وجود غذاهای شیرین می‌تواند باعث افزایش قند خون برای افراد گردد و اگر سبک زندگی افراد برای استفاده از مواد شیرین در هنگام این بیماری رعایت نشود، عوارض متعدد بسیاری به دنبال این بیماری برای آن‌ها شکل خواهد گرفت که سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد.

راه‌های پیشگیری از قطع عضو بر اثر دیابت ملیتوس به چه صورت است؟

همان‌طور که ذکر کردیم، یکی از عوارض مزمن دیابت ملیتوس قطع عضو می‌باشد. برای این‌که بتوان از این شرایط جلوگیری کرد، راهکارهای مختلفی پیشنهاد می‌شود که در موارد زیر آن‌ها را ذکر خواهیم کرد:

  • آموزش دادن مشکلات پای دیابتی‌ها برای شناخت به‌ موقع آن‌ها از این بیماری مؤثر است.
  • اگر شرایط لازم مراقبت‌های اورژانسی در دسترس باشد، می‌تواند از این معضل جلوگیری کند.
  • تشخیص زودرس و درمان‌های مناسب و کافی می‌تواند از قطع عضو جلوگیری کند.
  • انجام مراقبت‌های ویژه از زخم‌های به‌وجودآمده، راهکار مؤثری می‌باشد.
راه‌های پیشگیری از قطع عضو بر اثر دیابت ملیتوس به چه صورت است؟
راه‌های پیشگیری از قطع عضو بر اثر دیابت ملیتوس به چه صورت است؟

 انجام چه نکات ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت ملیتوس ضروری است؟

لازم است که هر فرد مبتلا به دیابت، قبل ‌از این‌که فعالیت‌های ورزشی را آغاز کند، برای آگاهی بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کند و بنا بر نظریه او و شرایط خود حرکات ورزشی انجام بدهد.

دلیل پافشاری برای مشورت کردن با پزشک برای انجام فعالیت‌های ورزشی این است که اگر فرد دچار مشکلات زمینه‌ای چشم و یا قلب باشد، بر طبق دستورات پزشک می‌تواند سبب عدم آسیب به این نواحی گردد.

همان‌طور که گفتیم، راهکارهای ورزشی تأثیرات بسیار مفیدی بر روی کنترل قند خون می‌گذارند، اما قبل ‌از این‌که ورزش درمانی را آغاز کنید، نیاز است تا میزان قند خون را اندازه‌گیری کنید تا برنامه‌های درمانی شما بر اساس میزان تولید گلوکز صورت بگیرد.

در حالت کلی، افرادی که با استفاده از رژیم‌های غذایی می‌توانند مدیریت دیابت را در دست بگیرند، نیاز به استفاده از ورزش در برنامه روزانه خود ندارند. اما در غیر این صورت ممکن است پزشک این ۲ راهکار را در کنار یکدیگر برای درمان افراد دیابتی تاکید کند.

آیا تزریق انسولین سبب چاقی برای اشخاص مبتلا به دیابت ملیتوس می‌گردد؟

اگر طریقه مصرف انسولین بنا بر صلاحدید پزشک انجام بگیرد و تخصص پزشک در این زمینه بالا باشد تا بتواند دوز مناسب تزریق را برای بیمار تعیین کند، استفاده از این راهکار برای برطرف نمودن عوارض مزمن دیابت ملیتوس نمی‌تواند سبب چاقی افراد گردد.

اما در برخی مواقع افراد تصور می‌کنند که اگر از انسولین استفاده بسیار داشته باشد، این دارو می‌تواند کنترل قند خون را برای آن‌ها انجام دهد که این باوری اشتباه است و می‌تواند باعث چاقی شود.

همین‌طور اگر افراد بعد از دریافت انسولین به ‌درستی از رژیم‌های غذایی مربوط استفاده نکنند و غذای کافی به بدن آن‌ها نرسد، ممکن است بعد از تزریق انسولین، میزان قند خون آن‌ها بسیار افت کند و سبب افزایش اشتهای آن‌ها شود. همین افزایش اشتها می‌تواند چاقی و اضافه ‌وزن را به دنبال داشته باشد.

آیا تزریق انسولین سبب چاقی برای اشخاص مبتلا به دیابت ملیتوس می‌گردد؟
آیا تزریق انسولین سبب چاقی برای اشخاص مبتلا به دیابت ملیتوس می‌گردد؟

جمع ‌بندی مطالب

در این مطلب دریافتیم که دیابت ملیتوس بیماری بسیار سخت و حادی می‌باشد و برای کنترل آن نیازمند رعایت بسیاری از نکات مفید می‌باشید. همان‌طور که گفتیم، برای این‌که دیابت نوع اول کنترل شود، استفاده از رژیم‌های غذایی مناسب در برنامه غذایی افراد حرف اول را می‌زند.

همین‌طور افراد نباید از وجود ورزش ‌درمانی غفلت کنند. در این مطلب دریافتیم که داروهای خوراکی در کنار رژیم‌های غذایی و ورزش می‌توانند از پیشروی دیابت ملیتوس جلوگیری کنند.

اما اگر فرد از رژیم‌های غذایی و داروهای مربوطه استفاده نکند و یا از طریق این موارد قادر به کنترل قند خون نباشد، نیاز به دریافت انسولین دارد. تزریق انسولین می‌تواند کمک سریع‌تری برای سلامتی سلول‌های لازم داشته باشد و کمک می‌کند تا لوزالمعده، میزان انسولین بیشتری تولید ‌کنند.

اما در اغلب مواقع، عوارض مزمن دیابت ملیتوس در صورت عدم درمان پدید می‌آیند و بیماری‌های مختلفی همانند تمامی مواردی که در این مبحث برای شما ذکر کردیم، گریبانگیر افراد می‌شود.

با توجه به این‌ که عوارض مزمن دیابت ملیتوس بسیار زیاد و حاد می‌باشد، لازم است تا در هنگام ورود این نوع دیابت، فورا شرایط درمانی را از طریق راهکارهای مختلف فراهم کنید.

لطفا بعد از خواندن این مقاله از پست های زیر دیدن کنید:

  1. لاپاراسکوپی معده چیست
  2. آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید