طناب زدن برای لاغری

طناب زدن برای لاغری

طناب زدن برای لاغری
طناب زدن برای لاغری

در این مقاله، موضوع طناب زدن برای لاغری را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

امروزه، مشکل چاقی، به یکی از بزرگترین معضلات بشری در سرتاسر جهان مبدل شده است. از این رو، بسیاری از افرادی که به مشکل اضافه وزن دچار می باشند، به دنبال راهی برای کاهش وزن خود، در کوتاه ترین زمان ممکن می باشند.

در کنار رژیم های لاغری متنوعی که برای کاهش وزن پیشنهاد می شود، ورزش کردن، عامل جدایی ناپذیر در کاهش وزن به شمار می رود. در این میان، طناب زدن یکی از محبوب ترین ورزش ها به شمار می رود.

طناب زدن برای لاغری
طناب زدن برای لاغری

لذا، در این مقاله سعی داریم به بررسی موضوع طناب زدن برای لاغری بپردازیم. در نگارش این مقاله، از راهنمایی های دکتر سلیمی، متخصص در درمان بیماری چاقی، بسیار کمک گرفته ایم.

دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری به شمار می آید. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به این موضوع می باشید، از شما دعوت می کنیم تا پایان این مقاله، با ما همراه شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست محاسبه bmi بر اساس سن دیدن کنید.

در مقاله طناب زدن برای لاغری به بررسی موارد زیر پرداخته ایم:

پیش گفتاری بر طناب زدن

طناب زدن برای لاغری شکم و پهلوها

نحوه درست طناب زدن برای لاغری

مزایای طناب زدن برای لاغری

مزایای طناب زدن برای بدن

مضرات طناب زدن برای بدن

کاندیدای نامناسب طناب زدن برای لاغری

مضرات طناب زدن برای افرادی با بی ام آی بالا

بی ام آی بالا به چه معناست؟

مضرات بی ام آی بالا

درمان بی ام آی بالا با جراحی چاقی

فواید جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

سخن پایانی

 

پیش گفتاری بر طناب زدن

طناب زدن به عنوان یک ورزش محبوب و عاملی برای کاهش وزن، همواره مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد. این ورزش شاد و مفرح، از جمله ورزش های کاملاً اقتصادی به شمار می رود که لازم نیست هزینه های گزافی را برای آن پرداخت نمود.

از طرف دیگر، برای طناب زدن هیچ محدوده سنی در نظر گرفته نشده است و هر فرد، با هر سن و سالی و هر نوع شرایط فیزیکی، با توجه به توانایی های جسمی خود، می تواند این ورزش را انجام دهد.

پیش گفتاری بر طناب زدن
پیش گفتاری بر طناب زدن

برای طناب زدن، نیازی به حضور در مکان خاصی نیست

همچنین برای طناب زدن، نیازی به حضور در مکان خاصی نیست. این ورزش را می توان در منزل و انواع اماکن عمومی نظیر پارک ها انجام داد. لازم به ذکر است که طناب زدن، از انواع فعالیت های هوازی به شمار می رود.

این ورزش مفید برای لاغری، می تواند باعث تقویت گردش خون و بالا بردن متابولیسم بدن شود. در طناب زدن، بیشتر عضلات بدن به خصوص عضلات بزرگ بدن، به چالش کشیده می شوند و تمامی ماهیچه های بدن تقویت می شوند.

برای طناب زدن، نیازی به حضور در مکان خاصی نیست
برای طناب زدن، نیازی به حضور در مکان خاصی نیست

بدون تردید، طناب زدن یکی از مفیدترین انواع ورزش ها می باشد. لذا، در این مقاله، به بررسی مزایای طناب زدن برای بدن، به خصوص برای لاغری خواهیم پرداخت. شایان ذکر است که طناب زدن برای وزن های بسیار بالا، می تواند سبب ایجاد فشار بالایی بر مفاصل و استخوان های فرد شود که این یک عارضه ناخوشایند به شمار می رود.

اما برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند و هنوز به محدوده چاقی نرسیده اند، می تواند بسیار مفید باشد. لذا طناب زدن، با توجه به وزن فرد، می تواند تاثیرات مثبت و یا منفی بر فرد داشته باشد. در ادامه مقاله طناب زدن برای لاغری بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

طناب زدن برای لاغری شکم و پهلوها

بدون تردید، طناب زدن به عنوان یک ورزش پر تحرک و شاد، فواید بسیار زیادی برای لاغری شکم و پهلو داشته و باعث تقویت عضلات شکمی می شود. با طناب زدن، متابولیسم بدن، یا به عبارتی همان سوخت و ساز بدن، تا حد قابل توجهی افزایش می یابد.

طناب زدن برای لاغری شکم و پهلوها
طناب زدن برای لاغری شکم و پهلوها

تمامی عضلات در این ورزش به چالش کشیده می شوند و تمرینات این ورزش، باعث کشیده شدن عضلات می گردند. عضلات در هنگام انجام تمرینات مربوط به طناب زدن کشیده می شوند و بر سوزاندن چربی های ناحیه شکمی و پهلو و کمر نیز، تاثیر مستقیم می گذارند.

تمامی عضلات نواحی شکم و پهلو، با طناب زدن تقویت می شوند و چربی های این نواحی، تحت تاثیر قرار می گیرند. طناب زدن، باعث افزایش کالری سوزی بدن می شود. چنان چه در هر دقیقه، بین 120 الی 140 بار طناب زده شود، در مدت زمان یک ساعت، فرد موفق به سوزاندن 720 کالری خواهد شد.

در مقایسه با ورزش هایی نظیر والیبال، بسکتبال و یا تنیس، میزان کالری که با طناب زدن سوزانده می شود، تقریباً دو برابر می باشد

در مقایسه با ورزش هایی نظیر والیبال، بسکتبال و یا تنیس، میزان کالری که با طناب زدن سوزانده می شود، تقریباً دو برابر می باشد. چنان چه روزانه فرد بتواند به میزان 1500 کالری را با طناب زدن بسوزاند، در مدت کوتاهی، موفق به سوزاندن میزان قابل توجهی از چربی های ناحیه شکمی و پهلو خواهد شد.

در عین حال، لازم به ذکر است که حتی اگر طناب زدن را تنها به هدف تفریح و یا تقویت عضلات انجام دهید و به هدف کاهش وزن این کار انجام نشود، باز هم می توان از فواید آن بهره برد. این ورزش هیچ گونه خطری برای فرد به همراه نخواهد داشت.

چنان چه به صورت مداوم و روزانه، طناب زدن به صورت منظم دنبال شود، در مدتی نه چندان طولانی، عمل کالری سوزی و لاغری حاصل خواهد شد.

افرادی که دچار اضافه وزن می باشند، می توانند با طناب زدن، به تناسب اندام و وزن ایده ال خود برسند. البته، لازم به ذکر است که این لاغری در شرایطی ایجاد می شود که، فرد زمان و تعداد طناب زدن خود را کنترل کرده و از طناب زدن، زود خسته نشود.  اطلاعات بیشتر در این زمینه را از دکتر سلیمی کسب نمایید.

نحوه درست طناب زدن برای لاغری

چنان چه فرد به هدف کاهش وزن و لاغری اقدام به طناب زدن نماید، می بایست این کار را به صورت صحیح و درست آن انجام دهد. طناب زدن در حقیقت یک ورزش ساده و بسیار مفید می باشد که می تواند عمل کالری سوزی را به صورت بسیار صحیح انجام دهد.

لازم به ذکر است که اگر این ورزش برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام و لاغری انجام می شود، می بایست در اندازه طناب دقت شود. اندازه طناب می بایست با قد فرد، متناسب باشد.

نحوه درست طناب زدن برای لاغری
نحوه درست طناب زدن برای لاغری

برای انجام یک طناب زدن صحیح و کاملاً استاندارد، می بایست که حتماً در ابتدا، پاها را روی طناب قرار داده و دستگیره های طناب را با توجه به قد خود، به دقت تنظیم نمود. علاوه بر این، برای طناب زدن لازم است که حتماً از کفش های مناسب برای دویدن استفاده شود.

نکته بسیار مهمی که در مورد اندازه طناب می بایست در نظر داشت، این است که اندازه طناب باید تا حدی باشد که گودی زیر بغل را بتواند لمس نماید. برای طناب زدن، محیطی به ابعاد 150 الی 200 سانتیمتر کفایت می کند.

سطحی که روی آن نیز طناب زده می شود، بسیار مهم می باشد

لازم به ذکر است که سطحی که روی آن نیز طناب زده می شود، بسیار مهم می باشد. توصیه اکید می شود که از زدن طناب روی فرش و یا سرامیک خودداری شود. دلیل این امر این است که فرش و یا سرامیک، باعث کاهش اثرات طناب زدن می شوند.

علاوه بر این، طناب زدن روی سطحی نامناسب، احتمال پیچ خوردن پا را در هنگام طناب زدن بیشتر می کند. پس از اطمینان از کلیه موارد فوق الذکر، می توان ایستاد و دستگیره های طناب را در دست گرفت.

سطحی که روی آن نیز طناب زده می شود، بسیار مهم می باشد
سطحی که روی آن نیز طناب زده می شود، بسیار مهم می باشد

سپس لازم است که ساعدها و دست ها را در فاصله 30 سانتیمتری بدن گرفت و آن ها را در زاویه 45 درجه از بخش بالاتنه قرار داد. پس از آن، می بایست روی طناب ایستاد. به صورتی که طناب را در زیر پاشنه پای خود احساس کرد.

دقت شود که برای شروع حرکت طناب، لازم است که از مچ های دست، استفاده شود. لازم به ذکر است که نباید برای به حرکت در آوردن طناب، از حرکت دادن دست ها استفاده نمود. هنگامی که طناب از سمت جلو در حال گردش می باشد، کافی است که در زمان رسیدن طناب به پاها، از روی آن پرید.

دقت شود که پریدن از روی طناب باید به گونه ای باشد که در هنگام فرود، روی نوک انگشتان پا تکیه شود. این کار سبب می شود که پرش و جهش با سرعت بیشتر و همچنین به صورت بسیار مناسب تری انجام گیرد.

نباید به هیچ عنوان، زانوها در هنگام طناب زدن خم شوند

نکته دیگری که می بایست در هنگام طناب زدن برای لاغری به یاد داشت، این است که نباید به هیچ عنوان، زانوها در هنگام طناب زدن خم شوند. زیرا که این عمل باعث ایجاد مشکل در گردش طناب می گردد.

نباید به هیچ عنوان، زانوها در هنگام طناب زدن خم شوند
نباید به هیچ عنوان، زانوها در هنگام طناب زدن خم شوند

در تمام مدت طناب زدن، مناسب است که حرکت، در قسمت قوس و قوزک پاها حفظ گردد. حفظ آرامش در هنگام طناب زدن بسیار مهم است. علاوه بر این مورد، نباید در هنگام طناب زدن، جهش و پرش های بسیار بلند انجام داد.

دست ها و نیز شانه ها، نباید به هیچ عنوان بچرخند. برای طناب زدن، لازم است که این کار با یک آهنگ ملایم و پیوسته انجام گیرد. برای انجام طناب زدن به صورت اصولی و استاندارد، تمرین بسیار لازم است.

طناب زدن، ورزشی بی خطر و مفید می باشد که در آن ریسک مصدوم شدن، بسیار کم است. همچنین، طناب زدن به فضای چندان وسیعی نیاز ندارد و در یک فضای ثابت و کوچک نیز می توان آن را انجام داد.

همچنین در هنگام طناب زدن، تنها کافی است که چند سانتیمتر از سطح زمین بلند شود و به دلیل آن که، فرود روی نوک انگشتان پا می باشد، کمترین میزان فشار بر بدن وارد می شود.

طناب زدن، از انواع ورزش های هوازی می باشد

طناب زدن، از انواع ورزش های هوازی می باشد که بر خلاف بسیاری از ورزش های هوازی دیگر، خطرات بسیار کمتری را برای ورزشکار به همراه خواهد داشت. چنان چه طناب زدن برای لاغری انجام می شود، باید به خاطر سپرد که برای کاهش وزن، نباید عجله کرد.

زیرا که عموماً راه هایی که به لاغری سریع منتج می شوند، عموماً ضرراتی را برای بدن به همراه خواهند داشت. چنان چه طناب زدن برای لاغری انجام می شود، می بایست ابتدا یک برنامه مشخص تنظیم شود.

طناب زدن، از انواع ورزش های هوازی می باشد
طناب زدن، از انواع ورزش های هوازی می باشد

بهتر است که در برنامه های تمرینی، در هر ست تنها 30 ثانیه طناب زده شود و به تدریج این زمان را افزایش داد. به صورتی که در پایان هفته، این زمان را تا 5 دقیقه طناب زدن مداوم رساند. چنان چه با این متد، طناب زدن انجام شود، می تواند با گذشت زمانی اندک، کالری سوزی قابل توجهی را در بدن ایجاد نمود.

در این زمان، بدن به تدریج به مرحله چربی سوزی وارد شده و از میزان چربی های انباشته شده در بدن، به مرور زمان کاسته می شود. این در حالی است که نه تنها کاهش وزن ایجاد می گردد، بلکه هیچ ضرری نیز برای بدن به همراه نخواهد داشت.

برای طناب زدن، وزن فرد، نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید

اما لازم به ذکر است که برای طناب زدن، وزن فرد، نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید. بسیاری از افرادی که وزن ایشان در محدوده چاقی و یا چاقی مفرط قرار گرفته است، عمل طناب زدن برایشان بسیار دشوار می باشد و با هر جهش، فشار بسیار شدیدی بر عضلات و اندام های فرد وارد می شود که می تواند مشکلاتی را برای فرد، به وجود آورد.

برای طناب زدن، وزن فرد، نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید
برای طناب زدن، وزن فرد، نقش بسیار مهمی را ایفا می نماید

برای افرادی که وزن ایشان بسیار بالا می باشد و چربی انباشته در بدن ایشان نمایانگر میزان بالای بی ام آی می باشد، دیگر نمی توان با طناب زدن، وزن را کاهش داد. این افراد می بایست در ابتدا وزن خود را کاهش دهند و این کار، تنها به کمک عمل جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی امکانپذیر می باشد.

عمل جراحی چاقی، بهترین و مناسب ترین گزینه برای کاهش وزن افرادی می باشد که بی ام آی ایشان بسیار بالا می باشد و با رژیم های لاغری متعدد و ورزش، نمی توانند وزن خود را به خوبی کاهش دهند. پس از عمل جراحی چاقی، این افراد می توانند در مدتی کوتاه، شاهد کاهش وزنی چشمگیر و دائمی باشند و به تناسب اندام و وزن دلخواه خود، دست یابند.

مزایای طناب زدن برای لاغری

طناب زدن همانند بسیاری دیگر از انواع ورزش های هوازی، کالری سوزی بسیار بالایی دارد. با انجام این ورزش هوازی مفید، نه تنها عمل کالری سوزی انجام می گیرد، بلکه تمامی عضلات بدن از جمله عضلات پایین تنه و بالا تنه، تقویت می شوند.

دلیل اصلی لاغری با طناب زدن، این است که بدن انسان برای این که بتواند به میزان یک لیتر اکسیژن را جذب نماید، می بایست به صورت تقریبی 5 کالری انرژی بسوزاند.

مزایای طناب زدن برای لاغری
مزایای طناب زدن برای لاغری

از همین رو، چنان چه ورزشی که انجام می شود، عضلات بیشتری را درگیر نماید، در نتیجه آن، میزان بیشتری کالری نیاز است که این امر، باعث می شود بدن برای ایجاد اکسیژن مورد نیاز خود، مقدار بیشتری کالری را بسوزاند. با هر بار پرش از روی طناب، ضربان قلب به شدت افزایش می یابد که این خود نشانگر شروع کالری سوزی می باشد.

مزایای طناب زدن برای بدن

همان طور که به آن اشاره شد، به دلیل کالری سوزی بالایی که طناب زدن با خود به همراه دارد، تاثیر شایانی بر کاهش وزن و لاغری،به دنبال خواهد داشت.

اما این پایان کار نیست. طناب زدن یک ورزش بی نظیر برای تقویت کل عضلات بدن می باشد. در ادامه مبحث طناب زدن برای لاغری به فواید طناب زدن برای کل بدن خواهیم پرداخت:

مزایای طناب زدن برای بدن
مزایای طناب زدن برای بدن

مناسب برای لاغری، افزایش انعطاف پذیری بدن و کاهش آسیب دیدگی

طناب زدن با افزایش متابولیسم بدن، عمل کالری سوزی را در بدن افزایش می دهد. علاوه بر این، طناب زدن باعث افزایش انعطاف پذیری کل بدن می گردد.

به عنوان نمونه، خاصیت ارتجاعی عضلات پاها، با طناب زدن بیشتر می گردد. این امر سبب می شود که احتمال آسیب دیدگی پاها در برابر حرکات و آسیب های ناگهانی، تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

مناسب برای لاغری، افزایش انعطاف پذیری بدن و کاهش آسیب دیدگی
مناسب برای لاغری، افزایش انعطاف پذیری بدن و کاهش آسیب دیدگی

مناسب برای تقویت عضلات پاها

طناب زدن به صورت منظم و با یک برنامه مشخص، نه تنها باعث کاهش وزن و لاغری می شود، بلکه  می تواند باعث تقویت عضلات ساق پا شود.

همچنین،خاصیت ارتجاعی تاندون ها و رباط های پا، با طناب زدن افزایش می یابد. چنان چه در هنگام طناب زدن روی پاشنه پا فرود آیید، با توجه به آن که کشش بیشتری بر عضلات پا وارد می شود، این عضلات بیشتر تقویت می شوند.

بالا بردن هماهنگی و تعادل تمامی اعضای بدن

هنگامی که فرد طناب می زند، تمامی اندام ها و عضلات را درگیر می کند. بر همین مبنا، می توان یکی دیگر از مزایای طناب زدن را، افزایش و تقویت هماهنگی و میزان تعادل کل بدن به شمار آورد. طناب زدن، با یک ریتم مشخص و منظم انجام می گیرد که این امر باعث افزایش هماهنگی بین کلیه عضلات بدن، از جمله پاها، چشم ها و دستان می گردد.

بالا بردن هماهنگی و تعادل تمامی اعضای بدن
بالا بردن هماهنگی و تعادل تمامی اعضای بدن

مناسب برای شناخت بهتر و بیشتر بدن

یکی از فواید طناب زدن که کمتر به آن توجه می شود، خاصیت بهبود شناخت فرد نسبت به بدن خود می باشد. طناب زدن، این امکان را فراهم می آورد که فرد بهتر و بیشتر با بدن خود و الگوی حرکتی بدن خود آشنا شود.

با بهبود شناخت بدن، ارتباط منطقی تری میان سیستم عصبی با مغز، مچ دستان و پاها ایجاد می گردد. این امر یکی از مهم ترین خواص طناب زدن، به خصوص در سنین بالا می باشد. ارتباط مؤثر و موفق در میان اعضای مختلف بدن، هنگامی که فرد به میانسالی و یا کهنسالی می رسد، اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند.

بهبود شدت تمرینات ورزشی دایره وار

در هنگام طناب زدن، یک حرکت دایره وار، به صورت مداوم تکرار می شود. با طناب زدن، می توان شدت تمرینات دایره ای را تا حد قابل توجهی افزایش داد. کلیه تمرینات قدرتی که در آن ها از حرکات دایره وار استفاده می شود، با طناب زدن، بسیار راحت تر توسط فرد انجام می گیرند.

طناب زدن همچنین باعث بالا  بردن تعداد و شدت ضربان قلب می گردد که این امر، تاثیر شایانی بر بالا بردن سلامت و استقامت قلب و عروق بدن خواهد داشت و آمادگی انجام حرکات ورزشی دشوارتر را برای فرد، بسیار آسان تر می نماید.

بهبود شدت تمرینات ورزشی دایره وار
بهبود شدت تمرینات ورزشی دایره وار

لازم به ذکر است که اگر طناب زدن برای لاغری انجام می شود، می توان با افزودن تمرینات ایستگاهی، اثر چربی سوزی آن را تا حد قابل توجهی افزایش داد. به عنوان نمونه، چنان چه به مدت دو الی سه دقیقه، درجا زدن را به پایان تمرینات طناب زدن، اضافه نمایید، اثر چربی سوزی و کاهش وزن، بسیار بیشتر می شود.

طناب زدن بدون محدودیت مکانی

یکی از فواید بزرگ طناب زدن برای لاغری، این است که نیازی به فضای گسترده ای برای طناب زدن وجود ندارد. طناب یک وسیله ورزشی کوچک و کم جا می باشد و برای انجام این ورزش، نیازی به رفتن به باشگاه و یا محیط خاصی نیست.

می توان در یک پارک و یا هر محوطه دیگری، این ورزش را انجام داد. می توان به راحتی طناب را به هر جا برد و در هر مکان که خواست، با آن ورزش کرد. حتی می توان همراه با حرکات ورزشی دیگر، طناب زدن را نیز انجام داد.

طناب زدن، تمامی عضلات بدن را به چالش می کشد و چنان چه با تمرینات ورزشی دیگر ترکیب شود، می تواند تاثیرات فوق العاده ای بر لاغری، کاهش وزن و تقویت عضلات کل بدن، به همراه داشته باشد.

طناب زدن بدون محدودیت مکانی
طناب زدن بدون محدودیت مکانی

طناب زدن و کالری سوزی بسیار بالا

طناب زدن، یک ورزش بسیار مناسب برای کاهش وزن و لاغری می باشد. می توان با طناب زدن، میزان قابل توجهی کالری مصرف نمود که این امر، سرعت چربی سوزی را بسیار افزایش می دهد. میزان کالری که در هنگام طناب زدن مصرف شده و می سوزد، برای افرادی که طناب زدن برای لاغری را انجام می دهند، بسیار مهم می باشد.

طناب زدن و کالری سوزی بسیار بالا
طناب زدن و کالری سوزی بسیار بالا

با هر دقیقه تمرین، نه تنها عضلات پا، باسن و شانه ها تقویت می شوند، بلکه میزان بسیار زیادی کالری سوزانده می شود. لازم به ذکر است که میزان کالری که در طناب زدن سوزانده می شود، ارتباط مستقیمی با مدت زمان تمرین و وزن فرد دارد.

می توان میزان کالری سوزی را در طناب زدن، به اندازه 15 تا 20 کالری در دقیقه رساند.

اما عوامل مختلفی در میزان کالری سوزی در هنگام طناب زدن تاثیرگذار می باشند که در ادامه، به برخی از این موارد، اشاره ای کوتاه کرده ایم:
  • وزن فرد
  • سرعت تمرینات
  • تعداد پرش های انجام شده در دقیقه
  • مدت زمان انجام تمرینات

برای مثال، اگر فردی با وزن 68 کیلوگرم، در هر ثانیه یک پرش از روی طناب داشته باشد، یعنی در هر دقیقه 60 بار از روی طناب بپرد و طناب زدن خود را به مدت 10 دقیقه و به صورت مداوم انجام دهد، می تواند بیشتر از 100 کالری در هر دقیقه بسوزاند.

این در حالی است که اگر فردی با وزن 91 کیلوگرم، بتواند در هر ثانیه، دو پرش از روی طناب را انجام دهد، یعنی در هر دقیقه، 120 پرش را انجام دهد، پس از گذشت تنها 15 دقیقه، می تواند در حدود 300 کالری را در هر دقیقه بسوزاند.

از همین رو، لازم به ذکر است که میزان کالری سوزی که از طناب زدن حاصل می شود، با توجه به وزن و سرعت عملکرد وی و نیز شدت تمرینات، متفاوت خواهد بود.

به صورت خلاصه، می توان مزایای طناب زدن برای لاغری را به صورت زیر، دسته بندی کرد:

  • باعث افزایش هماهنگی و تعادل بدن می گردد.
  • باعث کاهش احتمال آسیب دیدگی پاها می شود.
  • انعطاف پذیری بدن و خاصیت ارتجاعی عضلات پاها را تا حد قابل توجهی بالا می برد.
  • سبب شناخت بهتر عملکرد اندام های مختلف بدن می گردد.
  • به کمک طناب زدن، می توان میزان بسیار قابل توجهی کالری را سوزاند.
  • طناب یک وسیله سبک و قابل حمل است و می توان آن را به راحتی با خود به همه جا برد.
  • در بهبود شدت تمرینات دایره ای، بسیار مفید می باشد.
  • افزایش میزان چابکی بدن
  • سبب تقویت عضلات کل بدن می شود.
  • سبب تقویت عملکرد سیستم قلبی و عروقی می گردد.

به صورت کلی، شاید بتوان خریدن یک طناب ورزشی را، یکی از بهترین انواع کمک رسانی به تقویت عضلات کل بدن در نظر گرفت. طناب زدن باعث بهبود عملکرد و سلامتی کل اعضای بدن می گردد.

با کمی اضافه کردن تنوع در هنگام طناب زدن، می توان آن را به یک ورزش کاملاً شاد و مفرح مبدل نمود که نه تنها عاملی تاثیر گذار بر کاهش وزن می باشد، بلکه باعث بهبود عملکرد عمومی تمامی اعضای بدن نیز می گردد.

نکته دیگری که می بایست به آن اشاره کرد، این است که طناب زدن برای لاغری زمانی می تواند بیشترین میزان تاثیر را داشته باشد که همراه با یک برنامه غذایی مناسب و کم کالری باشد. در غیر این صورت، نمی تواند تاثیر شایانی در کاهش وزن، به همراه داشته باشد.

مضرات طناب زدن برای بدن

طناب زدن برای لاغری، فواید بسیاری را با خود، برای فرد به همراه دارد. اما در این میان، نباید از مضرات طناب زدن برای بدن نیز غافل شد. طناب زدن، برای افرادی مناسب می باشد که دارای اندامی ورزیده و قوی می باشند.

از همین رو، این ورزش اگر چه بسیار مفید می باشد، اما برای کسانی که ورزشکار نمی باشند و به حد کافی قوی نیستند، به هیچ عنوان نمی تواند یک ورزش مناسب برای کاهش وزن و لاغری به شمار رود.

دلیل این ادعا این است که طناب زدن، برای افرادی که دارای اضافه وزن زیاد هستند، باعث ایجاد فشار شدید روی کمر، زانوها و مچ پا می شود. این امر، احتمال بروز آسیب های جدی را به این نواحی، در این افراد افزایش خواهد داد.

مضرات طناب زدن برای بدن
مضرات طناب زدن برای بدن

از طرفی، افرادی که به بیماری چاقی مفرط و بی ام آی بالا دچار می باشند، به دلیل این که وزن بسیار زیادی دارند، تحمل این وزن برای ناحیه پایینی بدن، کاری بسیار دشوار می باشد. این فشار سنگین، احتمال تشدید آرتروز و فشار بر مفاصل را، تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد.

در این میان، دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی با تجربه ای طولانی در انجام انواع جراحی های چاقی، تنها و بهترین گزینه درمان بیماری چاقی مفرط و بی ام آی بالا را، انجام جراحی چاقی بیان می نمایند.

دکتر سلیمی، در این رابطه اضافه می کنند که با توجه به تنوع جراحی های چاقی، می بایست عملی که متناسب با شرایط جسمی و روحی بیمار می باشد، با صلاحدید جراح متخصص انجام گیرد.

جراحی لاغری، یک روش بدون بازگشت و دائمی می باشد

جراحی لاغری، یک روش بدون بازگشت و دائمی می باشد که می تواند وزن فرد را در زمانی مشخص، به حد نرمال برساند و این وزن ایده آل را به صورت همیشگی، در همان محدوده وزنی نگه دارد.

دکتر سلیمی، جراحی چاقی را به روش لاپاراسکوپی انجام می دهند که این امر، سبب می گردد بیمار در مدت کوتاهی، بهبودی خود را به دست آورده و بتواند به روند عادی زندگی خود بازگردد. در عین حال، کاهش وزن نیز به صورت تدریجی در فرد ایجاد خواهد شد.

جراحی لاغری، یک روش بدون بازگشت و دائمی می باشد
جراحی لاغری، یک روش بدون بازگشت و دائمی می باشد

البته در مورد مضرات طناب زدن، شایعاتی نیز وجود دارد. از آن جمله می توان به طناب زدن به عنوان عاملی که در افتادگی رحم دخالت دارد، اشاره کرد.

لازم به ذکر است که طناب زدن به صورت عادی و معمولی، در کلیه بانوانی که هیچ نوع سابقه مشکلات داخلی ندارند، به هیچ عنوان باعث چنین عارضه ای نخواهد شد. بر این اساس، 20 دقیقه طناب زدن در روز، نه تنها هیچ ضرری برای بانوان نخواهد داشت، بلکه باعث تقویت عضلات کل بدن ایشان نیز خواهد شد.

کاندیدای نامناسب طناب زدن برای لاغری

در این میان، ذکر این نکته بسیار مهم است که بانوانی که سابقه افتادگی و یا شل شدگی رحم را دارند و یا به هر گونه مشکلات بیماری داخلی دچار می باشند، به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک خود، از طناب زدن برای کاهش وزن و لاغری استفاده نمایند.

علاوه بر این، طناب زدن برای کلیه بانوانی که به تازگی زایمان کرده اند، بهتر است که این روش لاغری را امتحان نکنند. در دیگر افرادی که نباید طناب بزنند، کسانی می باشند که مشکل نرمی استخوان دارند.

کاندیدای نامناسب طناب زدن برای لاغری
کاندیدای نامناسب طناب زدن برای لاغری

همچنین کسانی که دچار مشکل فتق، دیسک کمر، انواع مشکلات زانو و نیز پوکی استخوان می باشند، نباید به هیچ عنوان برای کاهش وزن، روش طناب زدن را انتخاب نمایند.

علاوه بر این، طناب زدن برای افرادی که به چاقی و یا چاقی مفرط مبتلا می باشند، روش نامناسبی به شمار می رود که در ادامه مقاله ” طناب زدن برای لاغری ” بیشتر به این موضوع پرداخته ایم.

مضرات طناب زدن برای افرادی با بی ام آی بالا

طناب زدن برای لاغری برای افرادی با بی ام آی بالا، آسیب های جدی به دنبال خواهد داشت. تمامی افرادی که وزن ایشان بسیار بالا می باشد، به خصوص افرادی که مبتلا به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط می باشند، به هیچ عنوان کاندیدای مناسبی برای طناب زدن برای لاغری نمی باشند.

مضرات طناب زدن برای افرادی با بی ام آی بالا
مضرات طناب زدن برای افرادی با بی ام آی بالا

این افراد، با انجام حرکت پرش از روی طناب، آسیب های جدی را به کمر و زانوی خود وارد می کنند.

همان طور که در بخش پیشین نیز به آن اشاره شد، چنان چه بدن فرد به اندازه کافی قدرت نداشته و علاوه بر این، وزن بالایی نیز دارد، به هیچ عنوان نباید به هدف کاهش وزن و لاغری، از روش طناب زدن استفاده نماید. همان طور که به آن اشاره شد، تنها و بهترین راه کاهش وزن برای افرادی که بی ام آی بالا دارند، جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی می باشد.

به دلیل اهمیت بسیار زیاد معیار شاخص توده بدنی، در ادامه مبحث طناب زدن برای لاغری به بحث و بررسی بیشتر در زمینه بی ام آی خواهیم پرداخت. چنان چه تا این بخش از مقاله برای شما مفید بوده است، از شما دعوت می کنیم تا پایان این مقاله، با ما همراه شوید.

بی ام آی بالا به چه معناست؟

دکتر سلیمی، بی ام آی را به عنوان یک معیار تعیین کننده میزان چاقی و یا لاغری افراد، معرفی می نمایند. شاخص توده بدنی یا همان بی ام آی،که از تقسیم وزن فرد بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد وی بر حسب متر حاصل می گردد، یک شاخص بین المللی می باشد که نشاندهنده میزان چربی انباشته شده در بدن می باشد.

بی ام آی بالا به چه معناست؟
بی ام آی بالا به چه معناست؟

لازم به ذکر است که این شاخص، برای افرادی که سن بالا دارند و یا کودکان و نیز بانوان باردار و یا ورزشکاران، معیاری دقیق به شمار نمی رود. اما برای عموم افراد، بی ام آی را می توان یک معیار تعیین کننده میزان سلامت جسمانی به شمار آورد.

بی ام آی را به صورت کلی، در شش دسته طبقه بندی می کنند. در ادامه مبحث “طناب زدن برای لاغری ” به ذکر این گروه ها و نیز روش های مناسب درمانی برای هر یک از این گروه های وزنی خواهیم پرداخت:

بی ام آی پایین تر از 18.5

کسانی که بی ام آی ایشان کمتر از 18.5 می باشد، به مشکل کمبود وزن مبتلا می باشند. دکتر سلیمی، بهترین روش درمان کمبود وزن را، مراجعه به پزشک متخصص تغذیه و بهره مندی از یک رژیم افزایش وزن مناسب بیان می نمایند.

همچنین ایشان بسیار توصیه می کنند که همراه با رژیم افزایش وزن، ورزش نیز برای رساندن این افراد به وزن نرمال، امری بسیار مفید می باشد. چنان چه این افراد نتوانند وزن خود را به حد نرمال و ایده آل برسانند، احتمال ریسک ابتلا به پوکی استخوان و سوء تغذیه را افزایش خواهند داد.

بی ام آی پایین تر از 18.5
بی ام آی پایین تر از 18.5

بی ام آی بین 18.5 و 24.9

این یعنی وزن ایده آل! تمامی افرادی که در این محدوده وزنی قرار دارند، افرادی در شرایط کاملاً نرمال می باشند. دکتر سلیمی به این افراد توصیه می نمایند که با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، سعی در حفظ این تناسب اندام داشته باشند.

لازم به ذکر است که احتمال افزایش وزن با افزایش سن، بسیار زیاد می باشد. لذا لازم است افرادی که در این محدوده بی ام آی قرار دارند، همواره سعی در حفظ این شرایط داشته باشند.

بی ام آی بین 18.5 و 24.9
بی ام آی بین 18.5 و 24.9

بی ام آی بین 25 و 29.9

تمامی این افراد، دارای اضافه وزن می باشند. این اشخاص، هنوز از مرز چاقی عبور نکرده اند. اما چنان چه سعی در کاهش وزن خود نداشته باشند و همواره بر وزن ایشان اضافه شود، در مدت کوتاهی، به بیماری چاقی مبتلا خواهند شد.

دکتر سلیمی، به این افراد توصیه اکید می نمایند که با مراجعه به پزشک متخصص تغذیه، با دریافت یک رژیم لاغری استاندارد و مناسب با شرایط جسمی و روحی خود، وزن خود را تا حد نرمال کاهش دهند. همچنین همراه با رژیم لاغری، ورزش را نیز در فعالیت های روزانه خود اضافه کنند تا نتیجه بهتری را دریافت کنند.

بی ام آی بین 25 و 29.9
بی ام آی بین 25 و 29.9

بی ام آی بین 30 و 34.9

از این مرحله به بعد، فرد چاق به شمار می رود. این درجه از چاقی، چاقی درجه یک می باشد. کسانی که در این محدوده از بی ام آی هستند، در شرایطی که به بیماری های جانبی چاقی نظیر دیابت نوع دو و یا انواع بیماری های قلبی و عروقی و یا فشار خون و کلسترول بالا و بیماری های تنفسی نظیر آپنه خواب مبتلا نباشند، می توانند با رژیم لاغری، خود را به حد نرمال برسانند.

بی ام آی بین 30 و 34.9
بی ام آی بین 30 و 34.9

اما اگر فرد با پیروی از رژیم های لاغری متفاوت و یا ورزش، نتوانسته است وزن خود را کاهش دهد و یا به بیماری های مرتبط با چاقی مبتلا می باشد، برای درمان مشکل چاقی خود، لازم است که اقدام به انجام عمل جراحی چاقی بنماید.

همچنین افرادی که شرایط روحی و جسمی مناسبی برای پیروی از یک رژیم لاغری را نداشته باشند نیز کاندیداهای مناسبی برای لاغری با جراحی چاقی می باشند.

توصیه می کنیم از صفحه درمان پیش دیابت دیدن کنید.

بی ام آی بین 35 و 39.9

تمامی کسانی که در این محدوده بی ام آی قرار دارند، افرادی با درجه چاقی 2 محسوب می شوند. این افراد دارای بی ام آی بالا بوده و عموماً به انواع بیماری های مرتبط با بی ام آی بالا مبتلا می باشند.

بی ام آی بین 35 و 39.9
بی ام آی بین 35 و 39.9

پیروی از رژیم لاغری و ورزش، دیگر نمی تواند راه مناسبی برای کاهش وزن ایشان باشد. تنها و تنها روش درمان بی ام آی بالا در این حد، انجام جراحی چاقی می باشد. چنان چه این افراد، اقدام به درمان بیماری چاقی خود ننمایند، به مرحله چاقی مرگبار وارد می شوند و به انواع بیماری های حاد مرتبط با چاقی مبتلا خواهند شد.

لذا دکتر سلیمی به این افراد، توصیه می کنند که هر چه سریع تر، به جراح متخصص جراحی چاقی مراجعه نموده و از طریق مناسب ترین روش، اقدام به درمان خود بنمایند.

بی ام آی بالاتر از 40

این درجه از چاقی را، چاقی درجه 3 یا چاقی مرگبار می نامند. افرادی که در این محدوده از بی ام آی قرار دارند، مبتلا به چاقی مفرط می باشند. این اشخاص، عموماً به بیماری های حاد مرتبط با چاقی مبتلا می باشند و به انواع بیماری های شدید قلبی و عروقی و دیابت نوع دو، مبتلا هستند.

بی ام آی بالاتر از 40
بی ام آی بالاتر از 40

این افراد می بایست با انجام جراحی چاقی، به سرعت درمان شوند. عدم درمان به موقع، بدون تردید ریسک مرگ را به دلیل اضافه وزن، به همراه خواهد داشت.

دکتر مهدی سلیمی، تنها راه درمان این مشکل را، انجام جراحی چاقی بیان می کنند. لازم به ذکر است که جناب دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین بین المللی در زمینه انواع جراحی های لاغری شناخته می شوند.

مضرات بی ام آی بالا

بدون تردید، عامل اصلی اضافه وزن، عدم هماهنگی میان میزان کالری مصرفی و کالری سوزانده شده توسط بدن می باشد. این عدم تعادل، به تدریج سبب افزایش وزن می گردد.

کلیه افرادی که بی ام آی ایشان بالا می باشد، به انواع بیماری های مرتبط با چاقی، از نوع شدید و حاد آن مبتلا می باشند. سلامتی این افراد، در هر لحظه در معرض خطر است.

کسانی که بی ام آی بالا دارند، عموماً به انواع بیماری ها دچار می باشند و برای گریز از ابتلا به این بیماری ها و یا درمان آن ها، می بایست اقدام به انجام عمل جراحی چاقی بنمایند.

مضرات بی ام آی بالا
مضرات بی ام آی بالا

از جمله بیماری هایی که ارتباطی مستقیم با بی ام آی بالا دارند، می توان به موارد ذیل، اشاره کرد:

  • بیماری دیابت نوع دو
  • انواع بیماری های قلبی-عروقی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بد بالا
  • بیماری های کبدی
  • بیماری های مفصلی نظیر آرتروز
  • افزایش احتمال سکته قلبی
  • افزایش احتمال سکته مغزی
  • بیماری سنگ صفرا
  • افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان، روده بزرگ و کلیه

و بسیاری دیگر از عوارض، که هر یک می توانند فرد را در شرایط ناهماهنگ و ناخوشایندی قرار داده و سلامتی فرد را در معرض تهدیدات جدی قرار دهد.

درمان بی ام آی بالا با جراحی چاقی

تمامی افرادی که پس از محاسبه میزان بی ام آی، در دسته افراد چاق قرار می گیرند، در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری های مرتبط با افزایش وزن قرار دارند. بسیاری از افرادی که بی ام ای بالا دارند، به کمک رژیم های لاغری و ورزش، نمی توانند وزن خود را به حد نرمال برسانند.

حتی در بسیاری از موارد، ورزش هایی نظیر طناب زدن برای لاغری، نه تنها نمی توانند تاثیرات مثبتی در کاهش وزن در این افراد داشته باشند، بلکه سبب ایجاد آسیب های جدی به ایشان نیز خواهند شد.

پیشنهاد می کنیم از پست ورزش بعد از عمل لاپاراسکوپی و لاغر کننده ترین ورزش دیدن کنید.

درمان بی ام آی بالا با جراحی چاقی
درمان بی ام آی بالا با جراحی چاقی

از این رو، دکتر سلیمی به تمامی افرادی که بی ام آی ایشان بالا می باشد و نمی توانند به هیچ روش دیگری، وزن خود را کاهش داده و به تناسب اندام دست یابند، انجام جراحی چاقی را توصیه می نمایند. جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می شود.

انتخاب روش جراحی چاقی مناسب، ارتباط نزدیکی با شرایط جسمی و روحی بیمار و نیز صلاحدید جراح متخصص خواهد داشت

انتخاب روش جراحی چاقی مناسب، ارتباط نزدیکی با شرایط جسمی و روحی بیمار و نیز صلاحدید جراح متخصص خواهد داشت. دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی، با توجه به تفاوت شرایط جسمی و روحی افراد مختلف با یکدیگر، پس از بررسی تمامی شرایط، بهترین شیوه جراحی را توصیه و انتخاب می نمایند.

در میان تمامی روش های جراحی چاقی، دو روش جراحی چاقی اسلیو معده و جراحی چاقی بای پس معده، جذابیت بیشتری را پیدا کرده اند. دکتر سلیمی، انواع جراحی چاقی را به روش لاپاراسکوپی انجام می دهند.

دلیل این امر، تاثیرپذیری بیشتر و بهبودی سریع تر بیمار پس از انجام عمل جراحی چاقی می باشد. همچنین پس از انجام جراحی چاقی، چنان چه بیمار به تمامی نکات گفته شده توسط جراح عمل نماید، می تواند کاهش وزنی چشمگیر را پس از انجام جراحی چاقی، در خود ببیند.

لازم به ذکر است که جراحی چاقی، با کاهش میزان غذای مصرفی و نیز کاهش جذب مواد غذایی، سبب لاغری سریع در افرادی می شود که بی ام آی بالایی دارند.

لطفا از پست رژیم لاغری 20 کیلویی دیدن کنید.

فواید جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

دکتر سلیمی، تنها گزینه درمانی برای افرادی که بی ام آی بالا دارند را جراحی چاقی بیان می نمایند. جراحی چاقی، فواید بی شماری را برای این افراد به همراه دارد که از آن جمله می توان به کاهش وزن دائمی و برگشت ناپذیری اشاره کرد.

فواید جراحی چاقی برای بی ام آی بالا
فواید جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

افزون بر موارد یادشده، بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی، پس از عمل جراحی چاقی، درمان و یا بهبود می یابند. انواع دردهای مفصلی نظیر آرتروز و یا بیماری های تنفسی مرتبط با اضافه وزن نظیر آپنه خواب، پس از این جراحی به صورت کامل،درمان می شوند.

پس از انجام جراحی چاقی، در ماه نخست، کاهش وزن شدیدی در فرد مشاهده می شود. پس از آن، کاهش وزن به صورت تدریجی و آرام آرام و در عین حال بدون بازگشت، رخ خواهد داد.

به صورتی که در مدت یک الی دو سال، بسته به شرایط بیمار، فرد به میزان 50 الی 70 درصد از وزن اضافه خود را از دست خواهد داد.

به صورت خلاصه، می توان مزایای جراحی چاقی را برای افراد مبتلا به بی ام آی بالا، به صورت زیر بیان کرد:
  • کاهش وزن سریع
  • بهبود و درمان بیماری های مرتبط با بی ام آی بالا
  • بهبود روند زندگی
  • بهبود مشکلات روحی و روانی نظیر افسردگی و عدم اعتماد به نفس
  • صرفه جویی در هزینه ها

دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی، با سال ها تجربه در درمان بیماری چاقی و با داشتن کارنامه رضایت صد در صدی بیماران خود، همواره تنها و بهترین راه برای نجات فرد از بی ام آی بالا را، فقط و فقط، انجام جراحی چاقی عنوان می نمایند.

ایشان همواره آماده ارائه هر گونه مشاوره در زمینه کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، به مراجعین عزیز می باشند.

به صورت خلاصه، می توان مزایای جراحی چاقی را برای افراد مبتلا به بی ام آی بالا، به صورت زیر بیان کرد:
به صورت خلاصه، می توان مزایای جراحی چاقی را برای افراد مبتلا به بی ام آی بالا، به صورت زیر بیان کرد:

سخن پایانی

طناب زدن برای لاغری، یک راه بسیار مناسب برای کاهش وزن، در افرادی می باشد که در مراحل اولیه اضافه وزن بوده و هنوز به درجات بالای چاقی نرسیده اند. طناب زدن، مزایا و معایبی را به همراه دارد که در این مقاله، سعی کردیم به بررسی این موارد بپردازیم.

سخن پایانی
سخن پایانی

چنان چه شاخص توده بدنی فرد، در حد چاقی و یا چاقی مفرط باشد، دیگر نمی توان با رژیم لاغری و یا ورزش هایی نظیر طناب زدن، وزن را کاهش داد.

در این شرایط، تنها و بهترین گزینه درمانی، انجام جراحی چاقی می باشد. جراحی چاقی، به روش های مختلفی انجام می گیرد که بسته به شرایط بیمار و تشخیص پزشک، بهترین شیوه درمانی انتخاب می گردد.

در این مقاله، موضوع طناب زدن برای لاغری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در نگارش این مقاله، از راهنمایی های دکتر سلیمی، بهترین متخصص جراحی چاقی، بسیار بهره گرفته ایم. امید است که اطلاعات بیان شده در این مقاله، برای تمامی علاقه مندان به تناسب اندام و کاهش وزن، مفید واقع شده باشد.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید