امروز با موضوع دیابت فلوکستین در خدمت شما هستیم.
دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها می باشد که انواع مختلفی داشته و عوامل بسیار متفاوتی در آن دخیل هستند. در برخی از انواع دیابت پس از مدتیبدن بیار نسبت به دارو های تجویز شده مقاومت پیدا می کند.
پس از انجام تحقیقات مختلف بر روی نمونه ی های متفاوت مشخص شد که برخی از داروها مانند فلوکستین در درمان بیماری دیابت بسیار تأثیر گذار خواهد بود.
مقدمه
دکترسلیمی یکی از بهترین پزشکان کشور برای درمان بیماری دیابت می باشد که با تشخیص نوع بیماری و تجویز دارو های مناسب از جمله فلوکستین به بهبود بیماران دیابت کمک می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با بیماری دیابت و مخصوصا دیابت فلوکستین آشنا کنیم.
دیابت فلوکستین چیست؟
فلوکستین در واقع دارویی است برای درمان افسردگی. داروی فلوکستین با کاهش وزن و همچنین کاهش میزان استرس سبب کاهش قندخون افراد دیابتی می شود.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
دیابت چیست؟
دیابت نوع 1 چیست؟
دیابت نوع 2 چیست؟
دیابت نوع 2 چه علائمی دارد؟
چه مواردی باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 می شود؟
فلوکستین چیست؟
مصرف داروی فلوکستین به چه صورت است؟
ارتباط فلوکستین با بیماری دیابت چیست؟
آیا تأثیر فلوکستین بر بهبود بیماری دیابت اثبات شده است؟
در مصرف فلوکستین باید به چه نکاتی توجه کرد؟
داروی فلوکستین در چه مواردی منع مصرف دارد؟
دیابت چیست؟
دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر جهان می باشد که روند رو به رشدی را در کشور ما نیز پشت سر می گذارد. در واقع بیماری دیابت یک بیماری مزمن بوده که در آن بدن بیمار توانایی استفاده یا ذخیره ی گلوکز را ندارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت جدید را مطالعه کنید.
همانطور که می دانیم گلوکز، قند خون می باشد که در بیماری دیابت در خون بیمار تجمع یافته و به این ترتیب قند خون بیمار بالا می رود. انواع بسیار متفاوتی از بیماری دیابت وجود دارد اما معمولا این بیماری را به دو دسته ی دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 تقسیم می کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان قطعی قند خون بالا را مطالعه کنید.
دیابت نوع 1 چیست؟
دیابت نوع 1 در واقع یک بیماری وراثتی به شمار می آید و بیشتر در بین کودکان و نوجوانان شایع است. در بیماری دیابت نوع 1 تولید هورمون انسولین در بدن متوقف می شود.
همانطور که می دانیم هورمون انسولین در بدن انسان تولید شده و باعث کاهش گلوکز قند خون شده و باعث ذخیره گلوکز در کبد به صورت گلیکوژن می شود.
در نتیجه در صورتی که هورمون انسولین در بدن فرد تولید نشود یا مقدار آن از حد طبیعی کم تر باشد، گلوکز در خون افراد تجمع یافته و قند خون فرد بالا می رود. بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 معمولا در صورت تزریق روزانه ی انسولین دچار مشکل نمی شوند.
بیماری دیابت نوع 1 معمولا با علائم مختلفی از جمله احساس تشنگی، خشکی دهان، افزایش تعداد دفات ادرار در طول روز، کملود انرژی و در مواردی خواب آلودگی و … همراه است.
در این بیماران اگر قند خون از حد معمول خود بالاتر رود و انسولین تزریق نکنند، باعث علائمی مانند بی حسی پا، تاری دید و در نهایت بی هوش شدن می شود.
در بیشتر افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 1 باید به صورت روزانه انسولین تزریق کنند اما در برخی از افراد نیز ممکن است با دستور پزشک در طول روز چند بار انسولین را تزریق کنند.
دیابت نوع 2 چیست؟
دیابت نوع 2 معمولا با نام هایی مانند دیابت بزرگسالان و دیابت غیر وابسته به انسولین نیز شناخته می شود و بیشتر در افراد بالای 45 سال خود را نشان می دهد.
اما به این معنی نیست که جوانان و نوجوانان به این بیماری مبتلا نمی شوند بلکه این بیماری می تواند در تمامی سنین اتفاق بیافتد. از جمله عواملی که در ابتلا به بیماری دیابت تأثیر گذار هستند می توان به چاقی، بی تحرکی، استعداد ژنتیکی و … اشاره کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی تقویتی برای افراد دیابتی را مطالعه کنید.
بیشتر افرادی که بیماری دیابت مبتلا هستند به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. در دیابت نوع 2 برخلاف دیابت نوع 1 در بدن هورمون انسولین تولید می شود اما بدن آن ها توانایی استفاده از انسولین را ندارد و به این ترتیب قند خون این دسته از افراد نیز بالا رفته و بدن توانایی کاهش آن را ندارد.
نکته ی قابل توجه این است که افزایش قند خون ، باعث افزایش ترشح انسولین شده و به این ترتیب مقدار زیادی انسولین در خون تجمع می یابد.
پیشنهاد می کنیم از پست دیابتیها صبحانه چه بخورند دیدن کنید.
دیابت نوع 2 چه علائمی دارد؟
بیماری های دیابت به علتافزایش قند خون معمولا علائم شبیه به همی را دارند. علائمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم علائم شایعی از بیماری دیابت نوع 2 می باشد و داشتن هر کدام از آن ها به تنهایی نمی تواند تأیید کننده ی حتمی ابتلا به بیماری دیابت باشد بلکه وجود چند عدد از این علائم می تواند احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را در فرد افزایش دهد.
افرادی که به وجود بیماری دیابت نوع 2 در خود مشکوک هستند می توانند با مراجعه به دکتر سلیمی و انجام آزمایش های لازم، از وجود این بیماری اطمینان حاصل کرده و با انجام دستورات دکتر سلیمی نسبت به بهبود بیماری خود اقدام کنند.
دیابت فلوکستین یکی از روش های درمانی جدید بوده که در صورت تشخیص دکتر سلیمی از داروی فلوکستین برای بهبود بیماران دیابتی استفاده می کند. در ادامه علائم دیابت نوع 2 را برای شما تشریح می کنیم.
احساس تشنگی بیش از حد
یکی از اولین و رایج ترین علائم در بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 افزایش میزان تشنگی می باشد. این افراد ممکن است که در طول روز دفعات بسیار زیادی احساس تشنگی بکنند و مجبور شوند به همین دلیل میزان زیادی آب یا سایر نوشیدنی ها را مصرف کنند. معمولا افزایش احساس تشنگی در این افراد با افزایش خشکی دهان و افزایش تعداد دفات ادرار نیز همراه است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله جراحی افراد دیابتی را مطالعه کنید.
عفونت
در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، بیماری آن ها قبل از ایجاد آسیب ها و خسارات در سلامتی افراد قابل تشخیص نمی باشد. در افرادی که بیماری دیابت نوع 2 خود را در اوایل ابتلا به این بیماری تشخیص نداده اند، ممکن است برخی از عفونت های بدن ایجاد شود.
به طور مثال در این افراد ممکن است عفونت های دستگاه ادراری ایجاد شده و یا در صورت ایجاد خراش و زخم بر روی پوست آن ها، مدت زیادی طول بکشد تا زخم آن ها ترمیم یابد. همچنین این افراد ممکن است با خارش مکرر پوست به ویژه در ناحیه ی کشاله ی ران خود مواجه شوند.
سردرد
یکی دیگر از علائمی که بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 از آن رنج می برند سردرد می باشد. در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به دلیل افزایش قند خون علائمی مانند سردرد و تاری دید ایجاد می شود. همچنین این افراد ممکن است نسبت به قبل از ابتلا احساس خستگی بیشتری بکنند.
چه مواردی باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 می شود؟
برای ابتلای یک فرد به بیماری دیابت معمولا مجموعه ای از عوامل محیطی و ژنتیکی دست به دست هم دهند و باعث ایجاد این بیماری در فرد می شوند.
وجود عوامل ژنتیکی و استعداد های خانوادگی در اختیار خود فرد نبوده و فرد دخالتی در آن ها ندارد، اما بسیاری از عوامل محیطی وابسته سبک زندگی فرد وجود دارند که زمینه ساز ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع 2 می شوند.
به طور مثال می توان افزایش وزن و عدم تحرک را یکی از عوامل بسیار مهم و زمینه ساز در ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 دانست. زیرا معمولا افزایش وزن با افزایش مصرف مواد غذایی مانند انواع قند ها و عدم تحرک کافی برای سوزاندن کالری های مصرف شده همراه می باشد.
با افزایش وزن قند خون هم بالا می رود
به این ترتیب در افرایش وزن معمولا میزان قند خون افراد بالا رفته و بدن ممکن است نتواند به راحتی قند خون را پایین بیاورد. از جمله سایر عوامل زمینه ساز دیابت نوع 2 می توان به سیگار کشیدن، افزایش مصرف کسترول، برنامه غذایی سرشار از گوشت قرمز و شیرینی جات و … اشاره کرد.
مواردی که در بالا اشاره کردیم برخی از علائم رایج در بیماران دیابت نوع 2 می باشند. همانطور که اشاره کردیم بیماری دیابت ممکن است تا قبل از ایجاد خسارت های جدی در بدن فرد علائم خاصی را از خود بروز ندهد. همچنین وجود هر کدام از علائمی که اشاره کردیم به معنای تأیید ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 نمی باشد.
به این ترتیب افرادی که قصد دارند از ابتلای خود به این بیماری مطمئن شوند بهتر است که به دکتر سلیمی مراجعه کرده و در صورت وجود بیماری برای درمان خود اقدام کنند. در ادامه ی مطلب قصد داریم به بحث در باره ی دیابت فلوکستین بپردازیم.
فلوکستین چیست؟
فلوکستین در واقع یک داروی ضد افسردگی بوده که معمولا برای درمان افسردگی، اختلالات وسواسی، اختلال هراس، پرخوری های عصبی و … تجویز می شود. تأثیرات این دارو بسیار گسترده تر بوده و اثرات مطلوب آن را می توان در بخش های مختلف بدن توضیح داد.
فلوکستین امروزه به یکی از پر کاربرد ترین دارو ها تبدیل شده است و اثراتی مانند کاهش اشتها برای کاهش وزن و همچنین افزایش سطح انرژی بدن برای عدم خواب آلودگی و … می توان برای آن برشمرد. همچنین این دارو در افزایش خلق و روحیه ی بیماران مبتلا به افسردگی و … به کار می رود.
فلوکستین با افزایش سطح خلق و خو و همچنین افزایش سطح انرژی به افراد کمک می کند تا علاقه مندی بیشتری به زندگی روزمره از خود نشان دهند و سطح افسردگی آن ها تا حدود زیادی بهبود پیدا کنند. داروی فلوکستین می تواند باعث کاهش استرس، ترس، اظطراب، افکار نامطلوب و میزان پنیک اتک در افراد گردد.
برخی از افراد ممکن است دچار بیماری های وسواسی مانند شستن دست ها و … و یا پر خوری های عصبی باشند که این دارو می تواند به این دسته از افراد جهت بهبودی کمک کند.
مصرف داروی فلوکستین به چه صورت است؟
برای مصرف داروی فلوکستین حتما به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از شروع مصرف به پزشک متخصص مراجعه کرده و با تشخیص او مصرف این دارو را شروع کنید. در این مطلب قصد داریم به دیابت فلوکستین بپردازیم. دکتر سلیمی یک از بهترین پزشکان کشور برای درمان بیماری دیابت می باشد که در برخی از موارد لازم با تجویز فلوکستین به افراد جهت بهبودی از بیماری دیابت کمک می کند.
داروی فلوکستین معمولا بر اساس دستور پزشک به صورت روزانه تجویز شده و ممکن است طبق دستور پزشک در روز فرد دو مرتبه این دارو را مصرف کند. در برخی از افراد که فلوکستین را به منظور جلوگیری از مشکلات پیش از قاعدگی مصرف می کنند، ممکن است پزشک این دارو را برای مصرف روزانه یا فقط برای دو هفته قبل از شروع قاعدگی تجویز کند.
میزان و دوز مصرفی داروی فلوکستین به عوامل مختلفی از جمله سن، جنسیت، وضعیت بیماری، وضعیت جسمانی و … بستگی داشته و پزشک با بررسی تمامی موارد دوز مناسب را برای شما تجویز می کند.
ممکن است که پزشک متخصص تشخیص دهد که در ابتدا دوز کمی از این دارو را مصرف کرده و در صورت پاسخگویی بدن دوز دارو را بیشتر کنید. در ادامه ی مطلب به بررسی بیشتر دیابت فلوکستین می پردازیم.
ارتباط فلوکستین با بیماری دیابت چیست؟
همانطور که اشاره کردیم دیابت یکی از بیماری های شایع در سراسر جهان بوده که در حدود 140 میلیون نفر به آن مبتلا هستند و از این مقدار در حدود 1.5 میلیون نفر از مبتلایان به کشور ما تعلق دارند.
همانطور که پیش تر گفتیم این بیماری به دلیل کاهش میزان هورمون انسولین در بدن و ایجاد مقاومت به آن ایجاد شده و شایع ترین نوع این بیماری ها دیابت نوع 2 می باشد که این دسته از بیماران برای کنترل قند خون خود به دارو های کاهنده ی قند خون نیاز دارند.
دارو های بسیار مختلفی برای کاهش قند خون این دسته از افراد وجود داشته که هر کدام از آن ها خاصیت ها و ویژگی های خاص خود را دارند.
اما نکته ی قابل توجه این است که بسیاری از این بیماران پس از گذشت مدتی از مصرف این دارو ها نسبت به این دارو ها مقاوم شده و با مصرف حداکثر میزان این دارو ها نیز قند خون آن ها کاهش نمی یابد. فلوکستین دارویی می باشد که به تازگی در روند کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نیز مورد استفاده قرار می گیرد. فلوکستین معمولا با کاهش وزن بدن و همچنین کاهش میزان استرس ها باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت می شود.
آیا تأثیر فلوکستین بر بهبود بیماری دیابت اثبات شده است؟
بسیاری از پزشکان متخصص بر روی تأثیر فلوکستین بر بهبود بیماری دیابت تحقیقات و آزمایش های زیادی را انجام داده اند که در ادامه به یکی از این آزمایشات می پردازیم.
در این آزمایش پزشکان متخصص تعداد زیادی از افراد چاق مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 را زیر نظر گرفته و آزمایشات لازم را بر روی آن ها انجام دادند. این دسته از افراد از دارو های خوراکی ضد دیابت استفاده می کردند و به اضافه وزن نیز مبتلا بودند.
پزشکان متخصص با معاینه ی این افراد و گرفتن اطلاعات لازم در باره ی سابقه ی بیماری های دیگر، داروی فلوکستین را در دوز های مشخص برای آن ها تجویز کردند.
پزشکان دوره ی مصرف داروی فلوکستین را برای این دسته از افراد دو ماه در نظر گرفتند
پزشکان دوره ی مصرف داروی فلوکستین را برای این دسته از افراد دو ماه در نظر گرفتند و پس از انجام آزمایشات نهایی بر روی این افراد پس از اتمام دوره متوجه کاهش سطح قند خون افراد گردیدند. همچنین نتیجه ی دیگری که به دست آمد این بود که هر چه سن افراد مبتلا به دیابت بیشتر بود، داروی فلوکستین به میزان بیشتری قند خون افراد را کاهش داده بود.
به این ترتیب پس از انجام آزمایشات فراوانی بر روی جوامع آماری متفاوت این نتیجه به دست آمد که داروی فلوکستین بر کاهش قند خون در بیماران دیابتی بسیار موثر بوده و افراد به تشخیص پزشک متخصص خود می توانند از این دارو برای کنترل قند خون خود استفاده کنند.
دکتر سلیمی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت بوده که با تشخیص دقیق نوع دیابت افراد و بر اساس وضعیت بدنی و وضعیت بیماری بهترین روش های درمانی را برای افراد در نظر می گیرد.
همچنین دکتر سلیمی یکی از پزشکانی می باشد که از داروی فلوکستین در موارد لازم برای بهبود بیماری دیابت استفاده می کند. در ادامه ی مطلب به بررسی بیشتر دیابت فلوکستین و نکات لازم در باره ی این دارو می پردازیم.
در مصرف فلوکستین باید به چه نکاتی توجه کرد؟
توجه داشته باشید که داروی فلوکستین را باید فقط طبق دستور پزشک متخصص خود مصرف نمایید. این دارو ممکن است به دلایل بسیار متنوعی برای افراد تجویز شده و هدف های درمانی زیادی داشته باشد. اما افراد باید دقت داشته باشند که از مصرف مقادیر بیشتر و دوره ی طولانی تر از این دارو بدون دستوری پزشک، خودداری کنند.
این دارو در برخی از افراد ممکن است باعث ایجاد تحریکات معده ای شده، که در این صورت بهتر است افراد فلوکستین را همراه با غذا مصرف نمایند.
افرادی که به منظور بهبود افسردگی از این دارو استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که اثرات و علائم بهبودی این دارو ممکن است در حدود 4 هفته یا بیشتر نیز به طول بیانجامد. به این ترتیب باید به تشخیص پزشک این دارو را در دوره ی خاص مصرف کرده و حتی ممکن است نیاز باشد افراد مبتلا به افسردگی از این دارو در دوره ی 6 ماهه نیز استفاده کنند.
در افرادی که به منظور جلوگیری از پر خوری های عصبی از این دارو استفاده می کنند، ممکن است اثرات این دارو پس از 1 هفته نمایان شده و ممکن است نیاز باشد تا مصرف این دارو بیش از یک ماه نیز به طول بیانجامد.
در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو، باید نوبت بعدی را مصرف کنند
یکی از نکاتی که افراد باید در مصرف این دارو توجه کنند این است که در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو، باید نوبت بعدی را مصرف نموده و برنامه ی عادی خود را ادامه داده و از دو برابر کردن دوز دارو خودداری کنند.
در طول دوره ی مصرف دارو افراد باید توجه داشته باشند که هر گونه تغییر در مقدار مصرف دارو ممکن است در بررسی درمان بیماری توسط پزشک تأثیر گذار بوده و قبل از ایجاد هر گونه تغییر بهتر است پزشک خود را مطلع سازند.
در صورت مشاهده ی عوارضی مانند ایجاد کهیر و … در پوست خود بهتر است سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.
از قطع کردن ناگهانی مصرف داروی فلوکستین خودداری کنید. قطع ناگهانی این دارو ممکن است که برخی از عوارض را برای افراد به همراه داشته باشد به همین دلیل بهتر است که برای قطع مصرف این دارو نیز با پزشک خود مشورت کرده و بر طبق دستور او برای قطع مصرف این دارو عمل کنید.
از مصرف نوشیدنی های الکلی همراه با مصرف فلوکستین خودداری کنید.
فلوکستین ممکن است موجب تاری دید، نا هوشیاری و گیجی شود و به همین دلیل افراد باید برای فعالیت هایی مانند رانندگی بسیار احتیاط کرده و یا از انجام آن خودداری کنند.
داروی فلوکستین به صورت شربط تا حدودی حاوی الکل بوده و افراد مبتلا به دیابت و یا بیماری های کبدی باید برای دوز مصرف حتما به دستور پزشک خود توجه کنند.
داروی فلوکستین در چه مواردی منع مصرف دارد؟
- افرادی که قبلا سابقه ی مصرف این دارو را داشته و بدن آن ها نسبت به این دارو حساسیت نشان داده است فقط باید با پزشک مشورت کرده و طبق دستور او دارو را مصرف کرده یا داروی دیگری را جایگزین کند.
- مصرف همزمان در بیماران تحت درمان با یک داروی مهار کننده منو آمین اکسیداز و یا در طی ۱۴ روز از قطع مصرف یک داروی منو آمین اکسیداز، از قطع مصرف فلوکستین و شروع درمان با یک داروی منوآمین اکسیداز باید حداقل ۵ هفته فاصله در نظر گرفته شود.
- باید از مصرف این دارو همزمان با داروی ایوریدازین خودداری کرده و حداقل 5 هفته پس از قطع مصرف فلوکستین این دارو را مصرف کرد.
- توجه داشته باشید که از مصرف فلوکستین همزامان با داروی پیموزاید خودداری کنید.
داروی فلوکستین چه تأثیری بر قند خون ناشتای افراد می گذارد؟
بر اساس یکی از تحقیقات انجام شده بر روی تأثیر فلوکستین بر روی قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که بر روی تعداد زیادی از افراد مبتلا به بیماری دیابت انجام شد.
این آزمایش 8 هفته ای بر روی بیماران مشخص کرد که در بیماران افسرده و دارای دیابت نوع 2، داروی فلوکستین تأثیر مستقیمی بر کاهش قند خون ناشتای این افراد داشته است. در این مطلب به بحث درباره ی دیابت فلوکستین پرداختیم.
دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت بوده که با استفاده از روش های مختلف به بهبود وضعیت بیماران دیابتی کمک می کند.
در ادامه ی مطلب به بحث بیشتر درباره ی بیماری دیابت، روش های درمان، دیابت فلوکستین و … می پردازیم.
بیماری دیابت چگونه تشخیص داده می شود؟
همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم نمی توان علائم قطعی را برای بیماری دیابت در نظر گرفت و گفت افرادی که این علائم را دارند به طور قطع به بیماری دیابت مبتلا هستند.
همچنین نکته ی قابل توجه این است که در بسیاری از موارد بیماری دیابت ممکن است که علائم خاصی نداشته باشد و بسیاری از مبتلایان از بیماری خود بی خبر باشند.
همانطور که گفتیم برخی از علائم بیماری دیابت شامل تشنگی شدید، کاهش وزن در برخی از موارد، تاری دید، عفونت لثه ها، بی حسی پا، افزایش گرسنگی، افزایش تعداد دفعات ادرار و … می باشند.
اما برای تشخیص قطعی بیماری دیابت افراد باید طبق دستور پزشک در دوره ی خاصی با استفاده از آزمایش خون و یا دستگاه های سنجش قند خون، میزان قند خون ناشتای خود را اندازه گیری کرده و نتایج را به پزشک متخصص ارائه دهند.
میزان نرمال قند خون برای افراد با شرایط و وضعیت های مختلف، میزان متفاوتی می باشد و نمی توان گفت که میزان قند خون تمامی افراد باید در محدوده ی معینی باشد. به این ترتیب حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و پزشک بر اساس نتیجه ی آزمایشات شما قند خون را بررسی کند.
در صورتی که بیماری دیابت درمان نشود چه عواقبی به دنبال دارد؟
همانطور که می دانیم در بیماران مبتلا به دیابت میزان قند خون از حالت عادی خود خارج شده و بسته به شدت بیماری قند خون از کنترل بدن خارج می شود.
این میزان قند بالای خون مشکلات عدیده ای را برای روند کلی سلامتی بدن به وجود می آورد که در صورت عدم کنترل این بیماری ممکن است به ایجاد بیماری های جدی در افراد شود. در ادامه ی مطلب به برخی از عوارض عدم درمان بیماری دیابت اشاره می کنیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان پیش دیابت را مطالعه کنید.
فشار خون و کلسترول بالا
بدن افراد مبتلا به بیماری نوع 2 توانایی استفاده ی بهینه از هورمون انسولین تولید شده توسط خود را ندارد. به این ترتیب سطح چربی های مضر در خون افزایش می یابد.
همانطور که می دانیم میزان قند خون بالا در بدن باعث ترشح هورمون انسولین به خون می شود. به دلیل اینکه بدن توانایی استفاده از هورمون انسولین تولیدی توسط خود را ندارد، میزان انسولین موجود در خون افزایش یافته و این عامل باعث مسدود شدن مسیر رگ های خونی و یا تنگ تر شدن آن ها می گردد.
همانطور که می دانیم تنگ شدن رگ های خون خود باعث افزایش فشار خون در افراد می شود. به این ترتیب در بسیاری از افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 بیماری فشار خون بالا را نیز مشاهده می کنیم.
نکته ی قابل توجه در این زمینه این است که فشار خون بالا خود باعث ایجاد بسیاری دیگر از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و عروقی، سکته مغزی و … می شود.
مشکلات سلامت مغز
در افراد مبتلا به دیابت با افزایش سن تا حدودی خون رسانی به مغز غیر طبیعی شده و این روند با افزایش سن بیشتر نیز می شود. این روند غیر طبیعی خون رسانی به مغز باعث ایجاد آسیب های بسیار جدی در مغز افراد می شود.
به طور مثال بیماری دیابت می تواند باعث کاهش قدرت ذهنی افراد شده و برنامه ریزی ها و اولویت بندی ها را در مغز مختل کند. در صورت کنترل بیماری دیابت می توان از این عارضه های نا خواسته جلوگیری کرد.
یکی از مهم ترین توصیه های پزشکان متخصص برای جلوگیری از ابتلای بیماران دیابتی به سایر بیماری ها، تغییر سبک زندگی و انجام فعالیت های ورزشی و … می باشد. افرادی که از لحاظ فیزیکی وضعیت خود را بهبود بخشند تا حدود زیادی نیز به کنترل بیماری خود کمک می کنند.
عفونت لثه ای و سایر بیماری های مربوط به لثه
یکی از تأثیرات بسیار مهم و حائز اهمیت در بیماران دیابتی، تغییر کلاژن در تمامی بافت های بدن می باشد. همانطور که می دانیم کلاژن در بافت هایی مانند غضروف، عضلات، استخوان ها، تاندون ها، پوست و … وجود دارد و قند خون بالا موجب تغییر این ماده در بافت های مختلف بدن می شود.
این تغییر کلاژن در بافت های بدن عواقبی مانند عفونت لثه ها، خرابی دهان و دندان و آسیب به بافت استخوانی و … را دارد. به همین دلیل است که بوی بد دهان و عفونت لثه ها به عنوان یکی از علائم بیماری دیابت شناخته می شود.
نکته ی قابل توجه در این زمینه این است که دیابت باعث ایجاد بیماری های عفونت لثه شده و این بیماری ها نیز خود باعث تشدید بیماری دیابت و افزایش قند خون می شوند. به این ترتیب کنترل قند خون بیماران بسیار دشوار تر خواهد شد.
ایجاد مشکلات در روابط جنسی
یکی دیگر از عواقب بیماری دیابت به خصوص در مردان چاق، ایجاد اختلالات نعوض می باشد. همچنین این اختلال نعوض می تواند در اثر برخی از بیماری های روانی و یا کاهش سطح تستوسترون در بدن نیز باشد.
نکته ی قابل توجه این است که بیماران دیابتی دچار تغییراتی در رگ های خونی خود می شوند و به این ترتیب تا حدودی خون رسانی به آلت تناسلی این افراد نیز دچار مشکل می شود.
همچنین این بخش فقط برای مردان نبوده بلکه خانم های میان سال و کهن سال مبتلا به دیابت نیز دچار مشکلاتی در برقراری رابطه ی جنسی می شوند.
از دست دادن شنوایی
همه ی افراد با افزایش سن ممکن است که سطوح مختلفی از کاهش قدرت شنوایی خود را تجربه کنند. اما در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند در مقایسه با افرادی که از این بیماری رنج نمی برند، احتمال کاهش شنوایی بسیار بیشتر بوده و تقریبا دو برابر می باشد.
در بیماری دیابت به ویژه دیابت نوع 2 رگ های خونی داخل گوش دچار مشکل شده و به همین دلیل در حس شنوایی افراد تا حدود زیادی اختلال ایجاد می شود.
مشکلات بینایی
مقادیر بالای گلوکز موجود در خون باعث می شود که رگ های بسیار نازک در چشم انسان دچار آسیب شود. به همین دلیل در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، میزان گلوکز خون بالا بوده و معمولا به بخش های حساس به نور در پشت چشم افراد آسیب هایی وارد می شود.
نکته ی قابل توجه این است که در اوایل ابتلای به این بیماری آسیب چندانی به چشم افراد وارد نشده و به مرور و با شدت گرفتن بیماری دید افراد تار تر می شود. به همین دلیل بهتر است که افراد مستعد همواره قند خون خود را چک کنند و در صورت ابتلا به بیماری دیابت قند خون خود را کنترل کنند تا دچار آسیب های بینایی نشوند.
اختلال کلیوی
همانطور که می دانیم کلیه های هر فرد وظیفه ی تصفیه ی خون و پاکسازی آن را دارند و به این ترتیب خون افراد از طریق رگ هایی به کلیه ی فرد وارد شده و با عبور از رگ های کوچک تر و فیلتر هایی مواد زائد خون جدا می شود.
به این ترتیب افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و به دلیل میزان گلوکز بالا در خون و همچنین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 با تجمع انسولین در خون رگ های فرد تنگ شده و به همین دلیل در کلیه های فرد باعث ایجاد اختلال می شود.
در کلیه ی افراد ساختار هایی لوله مانند به نام نفرون وجود داشته که وظیفه ی تصفیه ی خون را بر عهده دارند، در بیماری دیابت این نفرون ها ضخیم می شود.
در این هنگام مقداری پروتئین اضافی وارد ادرار افراد شده و در دراز مدت باعث ایجاد آسیب های کلیوی شده و در صورت کنترل نکردن بیماری دیابت، بیماران ممکن است کلیه های خود را از دست بدهند.
برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باید به چه نکاتی توجه کرد؟
ممکن است برخی از افراد با تست قند خون خود متوجه بالا بودن مقدار قند خون خود شوند اما با تشخیص پزشک به دیابت مبتلا نباشند این دوره پیش دیابت نام دارد و افراد در صورت عدم کنترل قند خون خود و ادامه ی بالا زندگی با روش قبلی به بیماری دیابت مبتلا می شوند.
بنابراین افرادی که متوجه میزان بالای قند خون خود می شوند بهتر است که برخی از نکات را رعایت کنند تا به بیماری دیابت مبتلا نشوند. در این مطلب به بحث در باره ی دیابت فلوکستین پرداختیم و اشاره کردیم که دکتر سلیمی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت می باشد.
اما بهتر است که قبل از ابتلا به بیماری دیابت از آن پیشگیری کرد. در ادامه ی مطلب برخی از نکات مهم در پیشگیری از دیابت را به شما معرفی می کنیم.
حذف کربوهیدرات و مواد قندی از رژیم غذایی
مصرف شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده باعث افزایش قند خون شده و در دراز مدت خطر ابتلا به بیماری دیابت را بیشتر می کند. غذا هایی که مصرف می کنیم و حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده هستند در بدن به سرعت به مولکول های کوچک گلوکز تبدیل شده و وارد خون می شوند.
به این ترتیب افزایش قند خون در بدن باعث تحریک غده ی پانکراس شده و باعث تولید و ترشح هورمون انسولین می شود. همانطور که پیش تر اشاره کردیم در دیابت نوع 2 بدن در برابر انسولین تولید شده از خود مقاومت نشان داده و قند خون افراد پایین نمی آید و به این ترتیب در درازمدت افراد با مصرف زیاد کربوهیدرات به بیماری دیابت مبتلا می شوند.
نوشیدن آب به مقدار کافی
آب یکی از بهترین نوشیدنی هایی است که هر فرد می تواند در طول روز مصرف کرده و مصرف آن برای درست کار کردن بدن بسیار لازم و ضروری می باشد. برخی از افراد ممکن است که در هنگام احساس تشنگی به سراغ نوشیدنی های حاوی قند بالا مانند نوشابه و آبمیوه های غیر طبیعی بروند.
امروزه تعداد زیادی از پزشکان توصیه می کنند که افراد در طول روز 8 لیوان آب بنوشند تا تمامی نیاز های بدن برآورده شود و بدن به طور طبیعی و بهترین شکل خود کار کند. با جایگزین کردن آب به جای سایر نوشیدنی ها تا حدود زیادی می توانید از بالا رفتن قند خون خود توسط این نوشیدنی ها جلوگیری کنید.
کاهش وزن و انجام ورزش
به طور معمول بیشتر افرادی که به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند در درازمدت به بیماری دیابت نیز دچار می شوند. به این ترتیب بهتر است که قبل از ابتلای به بیماری دیابت وزن خود را کاهش داده و به وزن نرمال خود برسید.
نکته ی قابل توجه این است که بیشتر افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند وزن آن ها در ناحیه ی کمر و شکم تجمع یافته و به صورت چربی ذخیره می شود.
بر اساس تحقیقات انجام شده افرادی که سطح فعالیت کم تری دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند. نکته ی قابل توجه این است که انجام ورزش و تقویت عضلات باعث افزایش توانایی بدن در استفاده از انسولین و جذب گلوکز خون می شود.
معمولا بیشتر افراد مبتلا به دیابت را افرادی تشکیل می دهند که به دلیل شغل خود در طول روز تحرک کم تری دارند و این بی تحرکی خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت می باشد.
تغذیه ی سالم
اولین و آسان ترین روش برای پیشگیری از ابتلا به دیابت، تغذیه ی سالم و رعایت رژیم غذایی مناسب می باشد. افرادی که قصد پیشگیری قطعی از ابتلا به بیماری دیابت را دارند باید تا حدود زیادی از خوردن مواد غذایی شیرین و دارای شکر خودداری کنند.
همانطور که اشاره کردیم کربوهیدرات های تصفیه شده ی موجود در برخی از مواد غذایی از عامل های اصلی افزایش قند خون و ابتلا به بیماری دیابت می باشد. یکی دیگر از نکات بسیار مهم دوری از مصرف فست فود می باشد.
فست فود ها معمولا غذا های چرب با کالری زیادی می باشند که مصرف درازمدت آن ها ممکن است باعث ایجاد دردسر هایی برای شما شود.
افرادی که قصد پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت را دارند باید در سبد غذایی خود میزان کربوهیدرات بسیار پایین به همراه مصرف فیبر و ویتامین های مختلف را قرار دهند. نکته ی قابل توجه این است که مصرف میوه ها تأثیر چندانی بر افزایش قند خون افراد ندارند اما باید از مصرف زیاد میوه های شیرین نیز خودداری کرد.
خودداری از انجام برخی از عادت های غلط
داشتن خواب کافی می تواند کمک زیادی را برای پیشگیری از ابتلا به دیابت باشد. میزان خواب کم در طول شبانه روز می تواند باعث ضعف سیستم بدن انسان شود و به این ترتیب در برابر برخی از بیماری ها مقاومت کمی از خود نشان می دهند.
اما داشتن خواب کافی باعث افزایش انرژی و افزایش قوای بدن شده و بر اساس تحقیقات انجام شده میزان خواب کم تر از 5 ساعت خواب در شبانه روز خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا حدود زیادی افزایش می دهد.
همچنین یکی دیگر از عادت های غلط که خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می دهد مصرف سیگار و دخانیات می باشد. مصرف سیگار باعث افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، اختلال دستگاه گوارش و … می شود.
قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت شود
نکته ی قابل توجه این است که علاوه بر کشیدن سیگار، قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت شود. بنابراین اگر سیگار و یا سایر دخانیات را مصرف می کنید بهتر است که مصرف آن ها را کاهش داده و یا در صورت امکان آن را ترک کنید.
تا اینجای مطلب با بیماری دیابت آشنا شدیم و تأثیر داروی فلوکستین بر کاهش قند خون و کنترل بیماری دیابت را بررسی کردیم و همچنین به بحث درباره ی دیابت فلوکستین پرداختیم. همچنین در باره ی روش های پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت صحبت کردیم. همانطور که می دانیم پیشگیری همواره بهتر از درمان است
اما در صورتی که با انجام تست قند خون متوجه میزان بالای قند خون خود شده اید، می توانید به دکتر سلیمی مراجعه کرده و از پیشرفت بیماری خود جلوگیری کنید.
دکتر سلیمی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت بوده که با استفاده از روش های نوین باعث بهبود وضعیت بیماران دیابتی می شود. در ادامه ی مطلب به برخی از روش های درمان بیماری دیابت اشاره می کنیم.
روش های درمان دیابت
برای اینکه دیابت خود را درمان کنید بهتر است که به پزشک متخصص مراجعه کرده و با تشخیص او روش های درمانی مناسب را انتخاب کنید. اما در این مطلب برخی از نکات درمانی دیابت را به شما معرفی می کنیم که پزشک ممکن است که با استفاده از یکی از این روش ها و یا مجموعه ای از روش های زیر به بهبود و درمان بیماری شما کمک کند.
دیابت نوع 1
در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم که نام دیگر دیابت نوع 1 دیابت وابسته به انسولین بوده و این بیماری ارثی بیشتر در کودکان و نوجوانان بروز می کند. دیابت نوع 1 معمولا با تزریق روزانه ی انسولین درمان شده و علائم خاصی از خود نشان نمی دهد.
اما علاوه بر تزریق انسولین روزانه پزشک متخصص ممکن است برخی از ورزش های مناسب و همچنین برخی از رژیم های غذایی را برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تجویز کند. رژیم های غذایی و ورزش ها به افراد کمک می کنند تا مقدار کم تری از گلوکز وارد خون افراد شده و همچنین با انجام ورزش های مناسب سطح مقاومت بدن افراد بالا رود.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 گونه ی پیچیده تری نسبت به دیابت نوع 1 می باشد که درمان آن معمولا به مصرف برخی از دارو ها نیاز دارد. هدف از استفاده ی این دارو ها می تواند کاهش قند خون و یا ورود انسولین به بدن باشند. همچنین در بسیاری از موارد به تشخیص پزشک برای درمان بیماری دیابت نوع 2 ورزش های مخصوص و رژیم های غذایی مناسب تجویز می شود.
برای درمان دیابت نوع 2 چه دارو هایی استفاده می شود؟
برای درمان دیابت نوع 2 از دارو های مختلفی استفاده می شود که هر کدام از آن ها ممکن است که از طریق روش های مختلفی به درمان این بیماری بپردازند. همانطور که در ابتدای مطلب خواندیم برای درمان دیابت از داروی فلوکستین نیز استفاده شده که باعث کاهش قند خون می شود.
برخی از دارو هایی که برای درمان دیابت نوع 2 تجویز می شود معمولا برای خانم های باردار و در دوران شیردهی توصیه نمی شوند. این خانم ها باید سعی کنند که با استفاده از رژیم های غذایی مناسب و همچنین انجام ورزش و در برخی از موارد شدید با تزریق انسولین بیماری خود را کنترل کنند.
دارو های درمانی دیابت نوع 2 معمولا با اهداف زیر تولید می شوند.
- کاهش میزان گلوکز آزاد شده از کبد
- کاهش میزان جذب کربوهیدرات ها از روده
- افزایش تولید انسولین در لوزالمعده
- افزایش پاسخ دهی سلول های مختلف به انسولین ترشح شده
البته دارو هایی که استفاده می شود معمولا می تواند مزایای بیشتری را نیز برای افراد فراهم آورد. به طور مثال داروی فلوکستین علاوه بر خاصیت هایی مانند ضد افسرگی و … به کاهش قند خون نیز کمک می کند.
همچنین برخی دیگر از دارو ها ممکن است که علاوه بر کاهش قند خون به کنترل کلسترول خون افراد نیز کمک کند. به این ترتیب استفاده خود سرانه از دارو های کنترل دیابت کار بسیار اشتباهی بوده و باید تشخیص و تجویز این دارو ها حتما توسط پزشک متخصص انجام شود.
افراد مبتلا به دیابت باید چه رژیم غذایی را رعایت کنند؟
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید حتما رژیم های غذایی خاصی را رعایت کنند. زیرا این افراد به طور طبیعی دارای میزان گلوکز خون بالایی هستند و در صورت مصرف مواد غذایی که باعث افزایش قند خون می شود، ممکن است مشکلات عدیده ای برای این افراد ایجاد شود.
کنترل سطح گلوکز خون معمولا با رعایت یک رژیم غذایی سالم بر آورده می شود. رژیم غذایی سالم علاوه بر کنترل قند خون افراد به دستیابی و حفظ وزن مناسب افراد نیز کمک کرده و همچنین از ابتلا به بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
نکته ی قابل توجه در باره ی رژیم غذایی مناسب افراد دیابتی این است که یک رژیم غذایی از پیش تعیین شده و ثابت جود نداشته و این رژیم غذایی باید بر اساس تشخیص پزشک به طور خاص برای هر فرد تجویز شود.
رژیم های غذایی بسیار متنوعی وجود دارد
رژیم های غذایی بسیار متنوعی وجود داشته که هر کدام از آن ها بر حسب نیاز های فرد و همچنین وضعیت جسمانی و سلامتی وی تعیین می گردد. در رژیم غذایی مناسب دیابت باید برنامه ی غذایی به شیوه ای تعیین گردد که میزان انسولین دریافتی از طریق دارو ها و گلوکز دریافتی از طریق مواد غذایی به تعادل برسد.
معمولا اصول یک رژیم غذایی سالم برای افراد دیابتی یک روش ثابت بوده و به طور مثال در این رژیم های غذایی افراد باید سعی کنند پایین ترین حد مصرف کربوهیدرات را از طریق مواد قندی و شیرینی جات داشته باشند و به جای آن ها از مواد غذایی مانند غلات، میوه جات، لبنیات کم چرب، لوبیا، گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی و …. استفاده کنند.
یکی دیگر از توصیه ها در رژیم غذایی دیابت این است که به جای مصرف یک یا دو وعده ی غذایی سنگین افراد از چندین وعده ی سبک در طول روز استفاده کنند. در واقع افراد دیابتی نیازی به حذف وعده های غذایی نداشته و فقط باید توجه داشته باشند که چه مقدار از مواد غذایی مانند کربوهیدرات ها و … را به بدن خود وارد می کنند.
برخی از دارو های دیابت
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم دارو های بسیار متفاوتی برای درمان دیابت وجود دارند و اینکه پزشک متخصص کدام یک از انواع این دارو ها را برای شما تجویز کند به وضعیت شما و وضعیت پیشرفت بیماری بستگی دارد. در ادامه ی مطلب برخی از دارو های رایج در بیماری دیابت را به شما معرفی می کنیم.
فلوکستین
فلوکستین در واقع یک داروی ضد افسردگی است که پزشکان آن را بیشتر به منظور درمان بیماری های روانی مانند افسردگی، اختلالات وسواسی، اختلال هراس، پرخوری های عصبی و … تجویز می کنند. اما نکته ی قابل توجه در باره ی این دارو این است که اثرات داروی فلوکستین بسیار گسترده تر از این موارد بوده و این دارو را می توان در درمان و بهبود برخی از بیماری های دیگر نیز به کار برد.
فلوکستین امروزه به یکی از پر کاربرد ترین دارو ها تبدیل شده است و اثراتی مانند کاهش اشتها برای کاهش وزن و همچنین افزایش سطح انرژی بدن برای عدم خواب آلودگی و … می توان برای آن برشمرد. همچنین این دارو در افزایش خلق و روحیه ی بیماران مبتلا به افسردگی و … به کار می رود.
بر اساس تحقیقات بسیار گسترده ای که بر روی اثرات این دارو بر بیماران مختلف انجام شده است این دارو برای بیماران دیابتی نیز مفید بوده و باعث کاهش قند خون این افراد نیز می شود.
امروزه برخی از پزشکان متخصص با تجویز داروی فلوکستین به کنترل قند خون بیماران دیابتی کمک می کنند. دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت بوده که در برخی از موارد لازم از این دارو برای کنترل قند خون بیماران دیابتی استفاده می کند.
متوفورمین
متوفورمین به عنوان یک داروی بیگونید شناخته شده که باعث افزایش حساسیت سلول های بدن نسبت به هورمون انسولین می شود. همچنین این دارو میزان گلوکز آزاد شده توسط کبد را کاهش می دهد. به این ترتیب اهمیت این دارو را در بیماری دیابت نوع 2 در می یابیم.
زیرا همانطور که گفتیم در بیماری دیابت نوع 2 انسولین در بدن افراد تولید می شود اما سلول های بدن نسبت به انسولین از خود مقاومت نشان داده و به عبارت دیگر انسولین تولید شده کارایی کاهش قند خون را نخواهد داشت.
با استفاده از داروی متوفورمین حساسیت سلول های بدن نسبت به انسولین افزایش یافته و به این ترتیب انسولین در بدن کارایی عادی خود را انجام می دهد.
معمولا اولین دارویی که برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی تجویز می شود داروی متوفورمین می باشد. متوفورمین در سال 1994 توسط سازمان غذا و داروی کشور تأیید شد و پس از آن استفاده ی گسترده از آن آغاز شد.
یکی دیگر از ویژگی های متوفورمین این است که این دارو باعث کاهش اشتهای افراد شده که برای افرادی که داری اضافه وزن هستند نیز بسیار حائز اهمیت است. نکته ی قابل توجه این است که معمولا پزشک متخصص متوفورمین را به همراه دارو های دیگری برای کنترل قند خون فرد تجویز می کند.
سولفونیل اوره
دارو هایی که در بدن باعث افزایش تولید انسولین می شوند سولفونیل اوره نام داشته که از جمله این دارو ها می توان به کلرپروپامید، تولبوتامید گلیبورید، گلیپیزید و گلیمپیرید اشاره کرد.
البته باید توجه داشت که در گذشته بیشتر از دارو هایی مانند کلرپروپامید و تولبوتامید استفاده می شد که اثبات شد این دو نوع از سولفونیل اوره ممکن است موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی شوند و به این ترتیب امروزه از این دارو ها استفاده نمی شود.
مگلیتینید ها
این دسته از دارو ها نیز همانند سولفونیل اوره باعث تحریک تولید هورمون انسولین در بدن می شوند. اما این دسته از دارو ها مدت اثر طولانی تری داشته و مدت طولانی تری در بدن باقی می مانند. از اثرات جانبی این دسته از دارو ها می توان به افزایش وزن و هیپوگلیسمی شوند.
بازدارنده های آلفا گلوکزیداز
این دسته از دارو ها باعث کاهش جذب کربوهیدرات از روده می شوند. به این ترتیب در اثر این دارو ها مقدار کم تری گلوکر از طریق مواد غذایی مصرفی به بدن افراد وارد می شود.
در روده ی کوچک انسان آنزیم هایی وجود دارند که قبل از جذب کربوهیدرات در روده آن ها را به گلوکز تبدیل می کنند. از جمله ی این آنزیم ها می توان به آلفا گلوکزیداز اشاره کرد. مصرف دارو های بازدارنده ی آلفا گلوکزیداز مانع تجزیه ی کربوهیدرات ها شده و جذب گلوکز را به تأخیر می اندازند.
تیازولیدین دیون
داروهای تیازولیدین دیون باعث کاهش گلوکز خون از طریق افزایش حساسیت سلول های مختلف بدن به انسولین می شوند. به عبارت دیگر این دارو ها باعث افزایش پاسخ دهی سلول ها به انسولین می شوند. از جمله انواع معروف تیازولیدین دیون ها می توان به پیوگلیتازون (آکتوز) و روزیگلیتازون (آواندیا) اشاره کرد.
البته نکته ی قابل توجه این است که این داروها دارای چندین اثر جانبی نظیر ریسک سکته قلبی و شکستگی استخوان هستند. افزایش وزن، یکی دیگر از اثرات جانبی احتمالی است. این داروها معمولا به عنوان درمان اولیه مورد استفاده قرار نمیگیرند، اما ممکن است برای برخی افراد کمک کننده باشند.
جمع بندی
در این مطلب به طور گسترده ای به بررسی بیماری دیابت پرداختیم و این بیماری را به طور کامل به شما معرفی کردیم. همانطور که اشاره کردیم گلوکز، قند خون بوده که در بیماری دیابت در خون بیمار تجمع یافته و به این ترتیب میزان قند خون بیمار بالا می رود.
انواع بسیار متفاوتی از بیماری دیابت وجود دارد اما معمولا این بیماری را به دو دسته ی دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 تقسیم می کنند. در ادامه ی مطلب دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 را به طور مفصل تشریح کرده ایم و علائم هرکدام را نام برده ایم.
اما بحث اصلی این مطلب دیابت فلوکستین بوده که همانطور که اشاره کردیم فلوکستین یکی از دارو هایی می باشد که به طور معمول برای درمان افسردگی و … استفاده می شود اما در سال های اخیر و پس از تحقیقات مختلفی اثبات شده است که این دارو در کنترل قند خون افراد دیابتی نیز بسیار تأثیر گذار خواهد بود.
بدن بیماران پس از گذشت مدتی از این بیماری نسبت به داروهای تجویز شده مقاوم می شود
نکته ی قابل توجه در بیماری دیابت به ویژه دیابت نوع 2 این است که بدن بیماران پس از گذشت مدتی از این بیماری نسبت به داروهای تجویز شده مقاوم شده و با مصرف دوز های بالایی از این دارو ها نیز قند خون آن ها کاهش نمی یابد. در این هنگام دارو هایی مانند فلوکستین بسیار کمک کننده خواهند بود تا افراد بتواند با مصرف آن ها قند خون خود را کنترل کند.
همچنین به روش های پیشگیری از دیابت و روش های درمان این بیماری اشاره کردیم. اما همانطور که می دانیم همواره پیشگیری بهتر از درمان بوده و ریسک بسیار پایین تری را نسبت به درمان دارد.
بیماری دیابت به دلیل اینکه علائم خاصی ندارد ممکن است مدت زیادی در بدن افراد وجود داشته باشد و خود فرد از وجود آن بی خبر باشد. بنابراین توصیه ی ما به شما این است که همواره میزان قند خون خود را چک کنید و در صورت مشاهده ی مقادیر بالا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
دکتر سلیمی جزو بهترین پزشکان متخصص کشور بوده که هر ساله تعداد بسیار زیادی از بیماران دیابتی را با استفاده از روش های نوین درمان می کند.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0