در این مقاله قصد داریم درمان سریع دیابت را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم:
مبتلا شدن به بیماری دیابت با بالا رفتن میزان قندخون و بیشترین بی نظمی متابولیسم بدن صورت می گیرد که امکان دارد این بیماری براثر ترشح انسولین از غده لوزه المعده و یا کم شدن میزان عملکرد بیولوژیکی و یا هر دوی آن ها به وجود آید.
دیابت خود بر دو نوع تقسیم می شود دیابت نوع اول که به انسولین وابسته است و دیانت نوع دوم که وابستگی به انسولین ندارد
دیابت نوع یک معمولا در نوجوانان و جوانان و گاهی نیز در افراد مسن به دلیل چاقی بروز خواهد کرد
سلول هایی که وظیفه ترشح انسولین دارند در این نوع دیابت به هیچ محرکی جواب نمی دهند و برای کاهش و کنترل میزان قند خون می بایست انسولین تزریق کنند.
ولی در بیمارانی که دیابت نوع دو مبتلا شده اند به میزان کمی انسولین در خون آن ها وجود دارد ، بیشتر افراد چاق در معرض این نوع دیابت قرار دارند درمان این نوع دیابت با داروهای ضد قند خوراکی بوده و در برخی موارد نیز نیاز به تزریق انسولین دارند.
اگر ساکن شرق تهران هستید صفحه دکتر دیابت خوب در شرق تهران را مطالعه کنید.
در این مقاله به سوالات ذیل پاسخ خواهیم داد :
- بیماری دیابت چه زمانی اتفاقی می افتد و درمان آن را چگونه باید شروع کرد؟
- آیا درمان قطعی برای دیابت وجود دارد؟
- آیا یک درمان طبیعی برای دیابت وجود دارد؟
- درمان سریع دیابت توسط چه پزشکانی صورت می گیرد؟
- چه رژِیم غذایی داشته باشیم که علاوه بر کاهش وزن در درمان سریع دیابت نیز موثر باشد؟
- برای کنترل و درمان سریع دیابت چه داروهایی باید مصرف کرد ؟
- آیا پیوند لوزالمعده می تواند روشی برای درمان سریع دیابت باشد؟
- آیا پیوند جزایرلانگرهانس می تواند روشی برای درمان سریع دیابت باشد؟
بیماری دیابت چه زمانی اتفاقی می افتد و درمان آن را چگونه باید شروع کرد؟
بهتر است قبل از این که به بررسی راه های درمان دیابت بپردازیم ابتدا بدانیم که دیابت چگونه بیماری است و چه زمانی اتفاق می افتد و همانطور که همگی ما می دانیم پیشگیری بهتر از درمان است و ما نیز ابتدا به بررسی راه های پیشگیری از دیابت می پردازیم و سپس در ادامه راه های درمان آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم:
بیماری دیابت زمانی رخ می دهد که بدن انسان به میزان کمتر از نیازی که دارد انسولین تولید کند و یا این که ممکن است بدن انسولین را تولید کند ولی به صورت مفید از آن استفاده نکند
لذا هنگامی که بدن قادر به تولید انسولین نبوده و یا نتواند آن را مورد استفاده قرار دهید پس نمی تواند انرژی مورد نیاز را از مواد غذایی تامین کند ، همانگونه که در بخش ابتدایی مقاله نیز ذکر کردیم دیابت خود شامل دو نوع است:
دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 . که البته این دو مورد مهمترین نوع دیابت ها هستند و نوع دیگری از دیابت نیز وجود دارد به نام دیابت بارداری که این دیابت که در زنان باردار اتفاق می افتد بسیار به ندرت ممکن است بعد از بارداری نیز شخص همچنان به آن مبتلا باشد.
چگونه از دیابت پیشگیری کنیم ؟
یکی از مهم ترین علل مبتلا شدن به بیماری دیابت عدم تحرک و چاقی می باشد که این مورد امروزه به معضل بزرگی تبدیل شده است لذا افراد با اضافه وزن بالا که در معرض ابتلا به دیابت هستند می بایست با تغییر روش در سبک زندگی خود از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنند ، برنامه غذایی سالم و ورزش و فعالیت های بدنی منظم می تواند در این امر بسیار کارساز باشد.
یکی از علت های اضافه وزن و چاقی نخوردن صبحانه است که این خود یکی از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت می باشد ، جالب است بدانید بیش از نیمی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از آن اطلاعی ندارند.
راه حل های پیشگیری از مبتلا شدن به دیابت:
- غذاها و خوراکی های حاوی فیبر بخورید.
- ورزش کنید و تحرک بدنی تان را بالا ببرید.
- اگر چاق هستید و اضافه وزن دارید حتماً وزنتان را کم کنید.
- غلات مصرف کنید.
- رژیم ها و سبک های عجیب و غریب غذایی را کنار بگذارید و غذاها و رژیم های سالم را انتخاب کنید.
از اصول اولیه برای پیشگیری از دیابت افزایش فعالیت بدنی و ورزش کردن ، کم کردن اضافه وزن و اصلاح رژیم غذایی می باشد.
بیماری دیابت نوع 1 که معمولا در نوجوانان و جوانان رخ می دهد و ریشه ژنتیکی دارد و بیماری دیابت نوع 2 که معمولا درافرادی که بالای 35 سال دارند اتفاق می افتد و از علل اصلی آن چاقی و اضافه وزن می باشد ، و دیابت نوع بارداری که برخی از زنان بارداری ممکن است به این نوع دیابت مبتلا شوند ، در ادامه علائم هر کدام از این نوع دیابت ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد :
دیابت نوع 1 :
در این دیابت پانکراس هیچ گونه انسولینی ترشح نکرده و یا اگر این عمل را نیز انجام دهد مقدار آن بسیار کم می باشد ، در این نوع دیابت گلوکز به جای این که به انرژی تبدیل شود به خون بازگشت خورده و در بدن اختلال ایجاد خواهد کرد ، این نوع دیابت با تزریق انسولین قابل کنترل است.
علائم دیابت نوع 1 :
علائم دیانت نوع 1 عبارتند از :
- احساس تشنگی شدید
- احساس خشکی شدید در دهان و ادرار پی در پی
- کاهش وزن غیرعادی، خستگی و بی حالی
- افزایش اشتها و گرسنگی بیش از حد
- اختلال در دید (تار شدن دید)
- بروز مشکلات پوستی مانند خشکی پوست، عفونت های قارچی و باکتریایی (البته این مورد در خانم ها شایع تر است )
پیشگیری از دیابت نوع 1 :
متاسفانه دیابت نوع 1 قابل پیشگیری نمی باشد ، افرادی که به این نوع دیابت مبتلا شده اند می بایست با کنترل منظم میزان قند خون و نیز شیوه صحیح زندگی مانند تغذیه- ورزش و… از عوارض دیابت پیشگیری کنند .
این افراد می بایست از طریق کنترل منظم میزان قند خون و اندازه گیری همو گلوبین A1C خون (نوعی آزمایش که میزان قند خون را در طی ماه های اخیر مورد ارزیابی قرار می دهد) میزان قند خون را در حد نرمالی نگه دارند.
دیابت نوع 2 :
این دیابت برخلاف دیایت نوع 1 اغیروابسته به انسولین می باشد ، این نوع دیابت بسیار شایع تر بوده و حدود 90 درصد از افراد جامعه به آن مبتلا هستند در این نوع دیابت پانکراس انسولین را ترشح می کند ولی بدن توانایی استفاده از آن و یا تبدیل آن به انرژی مورد نیاز را ندارد و یا این که میزان ترشح آن برای بدن کافی نمی باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان سریع دیابت نوع 2 دیدن کنید.
دلایل ابتلا به دیابت نوع دو عبارتند از :
- اضافه وزن
- سن بیشتر از 42 سال
- مبتلا شدن به دیابت بارداری
- وراثت
- کم بودن تحرک
- چربی خون
- پرذفشاری خون
- نژاد
اصول غذایی دیابت نوع 2 :
- حتما باید سه وعده غذایی خود را داشته باشید
- استفاده از سبزیجات و میوه و غلات سبوس دار
- به حداقل رساندن استفاده از چربی های اشباع شده
- مصرف گوشت و مرغ. سعی کنید قسمت های کم چرب گوشت گاو را انتخاب نمایید
- می توایند جو را جایگزین برنج نمایید
- مصرف ماهی 1 یا دو بار در هفته
- روزانه دو عدد گردو مصرف نمایید
- مصرف نان سبوس دار
- کاهش تنوع شیرینی جات. اما توجه داشته باشید که به طور کامل آن را حذف نکنید ولی سعی کنید محدود نمایید
- مصرف لبنیات و ماست کم چرب
- سعی کنید فعالیت فیزیکی و ورزش را نیز در برنامه روزانه خود قرار دهید
علائم دیابت نوع 2 :
از علامت های دیابت نوع 2 می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
- پرخوری
- پرنوشی
- خشکی دهان
- تشنگی بیش از حد
- تکرر ادرار
- خشک شدن پوست
- کاهش وزن
- خارش پوست
- خوابآلودگی
- تاری دید
- دیر خوب شدن زخم ها
اگر تنها یکی از علائم فوق را داشتید نمی توان گفت که شما به بیماری دیابت مبتلا شده اید ولی اگر چند مورد از این علائم را داشتید می تواند هشداری باشد برای مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع 2.
دیابت بارداری :
این نوع از دیابت در دوران حاملگی برای زنان رخ داده و به این معنا می باشد که میزان قندخونشان بیش از حد معمول می باشد ، همانطور که می دانید انرژی بدن انسان از قند تامین می شود ولیکن میزان قند بالا نیز مضر بوده و موجب مبتلا شدن به بیماری دیابت می شود و این میزان قند خون برای سلامتی جنین خطرناک می باشد.
میزان خطر ابتلا به دیابت در بارداری :
خطر ابتلا به دیابت در زنان بارداری در صورتی که دارای یکی از علامت های ذیل باشند وجود دارد :
- اضافه وزن بیش از حد
- فشار خون
- پایین بودن سطح کلسترول خوب یا hdl
- سطح بالای تری گلیسیرید
- سابقه ی زایمان نوزاد خیلی چاق
- سابقه خانوادگی دیابت
در صورت وجود یکی از موارد بالا پزشک از شما آزمایش دیابت بارداری خواهد گرفت و در این آزمایش در صورتی که به دیابت مبتلا باشید مشخص خواهد شد.
علامت های دیابت بارداری :
علامت ها و نشانه های دیابت بارداری عبارتند از :
- قند در ادرار
- تکرر ادرار
- خستگی
- تشنگی غیر معمول
- تاری دید
- عفونتهای مکرر دستگاه تناسلی
راه های پیشگیری از دیابت باراری :
زنان بارداری در دوران بارداری خود می بایست به نوع تغذیه خود توجه لازم را داشته باشند و حتما بایستی برنامه غذایی آنان به گونه ای باشد که سطح قند خونشان در حد نرمال باشد
بهتر است در این دوران شیرینی جات را به صورت کمتر مصرف کنند و در طی روز سه وعده غذایی و سه میان وعده داشته باشند ، بهتر است از غلات نان ها- سبزیجات و میوه ها که دارای فیبر غذایی هستند را بیشتر مصرف کنند.
سعی کنید در دوران بارداری حتما ورزش های سبک انجام دهید ورزش هایی مانند پیاده روی و شنا در پایین نگه داشتن میزان قند خون بسیار موثر می باشد.
مصرف پروتیین در این دوران بسیار مهم است ، مصرف پروتئین در کنار کربوهیدرات ها به متعادل نگه داشتن میزان قند خون بسیار تاثیرگذار است غذاهای حاوی پروتئین مانند : مرغ- ماهی- بوقلمون- لوبیا- آجیل – تخم مرغ و حبوبات
بهتر است در دوران بارداری از چربی های غیر اشباع استفاده کنید مانند : روغن زیتون- کره بادام زمینی- ماهی سالمون- ماهی- تن دانه های چیا و آجیل
از خوردن غذاها و نوشیدنی بسیار شیرین دوری کنید.
مصرف غذاهایی که نشاسته زیادی دارند مانند سیبزمینی- نان سفید -برنجسفید- پاستای سفید را کم کنید.
درمان دیابت :
تا اینجا دانسیتم که بیماری دیابت همان بیماری قندی است که در حقیقت نوعی اختلال متابولیکی محسوب می شود افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند دچار مشکلاتی در سوخت و ساز قند خونشان می شوند
که این مشکلات مانع از انجام صحیح بسیاری از فعالیت های بدن می شود ، حال در صورت مبتلا شدن به این بیماری در گام اول می بایست به پزشک متخصص غدد مراجعه کرد و از این طریق مراحل درمان را پیگیری نمود
حتما این را مدنظر داشته باشید که درمان دیابت در مراحل اولیه شروع بیماری بسیار کارسازتر خواهد بود و همچنین موجب می شود از عوارض احتمالی آن نیز مصون بمانید ، شیوع بیماری دیابت در صورتی که درمان آن به موقع صورت نگیرد و پیگیری نشود موجب پیدایش آسیب های جدی برای سلامت بدن خواهد شد.
آیا درمان قطعی برای دیابت وجود دارد؟
تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است و پزشکان عقیده دارند برای درمان دیابت می بایست بیمار سعی در کنترل قند خون خود داشته باشد در حقیقت تغییرات در روش و سبک زندگی می تواند تا حدودی موجب درمان دیابت به خصوص دیابت نوع 2 شود
حال این سوال پیش می آید که برای کنترل قند خون می بایست چه کارهایی را انجام داد؟ که پاسخ این سوال شامل موارد ذیل می باشد:
-
قند خون خود را مرتب اندازه گیری کنید
بیمار می بایست روزانه حداقل یک بار میزان قند خون خود را اندازه گیری نماید و این اندازه ها را نیز یادداشت کند ، و همچنین بیمار می بایست سه حالت نرمال- بالا و کما را مدنظر اندازه گیری خود قرار دهد
بیمار می تواند این اندازه گیری ها را به تیم مراقبت های پزشکی بهداشتی در این زمینه اطلاع دهد و این تیم یک برنامه درمانی را مطابق آن به بیمار ارائه می دهند که این امر در درمان دیابت بسیار تاثیرگذار است.
-
به بخش های غذایی توجه داشته باشید
می بایست از غذاهای سالم استفاده کنید بیماران دیابتی با مراجعاتی که به پزشک دارند به خوبی می دانند که چه مواد غذایی برای آنان منع می باشد و می بایست حتما پیروی از آن را مدنظر برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند، این بیماران می توانند نیمی از بشقاب خود را با پروتیین های کم چربی و دانه ها و نیم دیگر را با میوه سبزیجات پر کنند.
-
فیبر زیاد مصرف کنید
مصرف فیبر میزان قند خون را بالا نمی برد زیرا بدن آن ها را هضم نمی کند لذا استفاده از فیبر روش مناسبی برای وعده های غذایی است ، بهتر است سعی شود روزانه مصرف 50 گرم فیبر را در برنامه غذایی خود قرار دهید ، میوه ها و سبزیجات با پوست- دانه ها و حبوبات منابع خوبی از فیبر هستند.
-
هوشمندانه کربوهیدرات مصرف کنید
از آنجایی که کربوهیدرات بعد از این که خورده می شود به گلوکز تبدیل می شود لذا بسیار حائز اهمیت است که آن ها را به درستی مصرف کنید ، هرگاه کربوهیدرات را مصرف می کنید سعی کنید مواد غذایی مناسب را در کنار آن برای مصرف انتخاب کنید .
-
خودتان را خنک نگه دارید
بیماران دیابتی گرمای بیشتری را در مقایسه با سایر افراد احساس می کنند ، بدن گرم نیز با قند خون مقابله نخواهد کرد، لذا براین اساس بیماران دیابتی بهتر است همیشه لباس های خنک بپوشند تا در صورتی که دما بالا برود خنک باشند.
-
منظم ورزش کنید
برای این که عملکرد انسولین در بدن شما بهتر باشد بهتر است حتما فعالیت فیزیکی مانند ورزش داشته باشید ، برای پایین آوردن میزان قندخون فعالیت فیزیکی بسیار تاثیر گذار است ، لذا بهتر است نوع فعالیت ورزشی را برای خود انتخاب کنید مانند پیاده روی- شنا- یوگا- رقص-، فعالیت هایی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید و آن را قسمتی از برنامه روزانه خود قرار دهید.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
-
مراقب وزن خود باشید
اضافه وزن موجب می شود که به بدن شما فشار وارد شود و از طرفی میزان قند خون را نیز افزایش می دهد ، برای داشتن وزن ایده ال و مناسب می توانید از تغییرات کوچک در برنامه روزانه خود شروع کنید
به عنوان مثال بهتر است هر روز میزان مصرف تنقلات و وعده های غذایی خود را بنویسید تا از این طریق بتوانید تصویری از آنچه را که می خورید در دست داشته باشید . سعی کنید روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی و یا فعالیت فیزیکی داشته باشید .
-
از داروهایتان غافل نشوید
بسیاری از افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند به راحتی می توانند دیابت خود را بدون مصرف دارو نیز کنترل کنند ، تنها پزشک می تواند تعیین کند که آیا بیمار به انسولین و یا داروهای دیگر نیاز دارد یا خیر.
لذا اگر پزشک برای شما دارو تجویز کرد می بایست حتما آن ها را مصرف نمایید زیرا مصرف داور تاثیر به سزایی بر روی میزان قند خون شما دارد و حتی به شما کمک نیز خواهد کرد که بتوانید وضعیت وخیم خود را کنترل نمایید.
-
استرس را از خود دور کنید
استرس موجب می شود که میزان هورمون کورتیزول در بدن نیز افزایش پیدا کند ، و بیمار دیابتی که سعی در کنترل قند خون خود دارد با داشتن استرس نمی تواند نتیجه خوبی را به دست آورد
زیرا مقدار بیش از اندازه هورمون کورتیزول با کنترل قند خون تداخل ایجاد می کند ، لذا بهتر است بیماران دیابتی سعی کنند که استرس را از زندگی خود دور کنند ، واگر دور کردن استرس برایتان سخت است می توانید با سرگرم کردن خود به انجام کاری آن را از خود دور کنید
به عنوان مثال مدیتیشن انجام دهید، غذا بخورید ، خوب بخوابید ، و این را فراموش نکیند که سلامت روحی و روانی موجب افزایش سلامت جسمی نیز می شود.
-
چربی های خود را فیلتر کنید
بدن نیازمند انرژی می باشد ولی در صورتی که بدن شما دارای چربی باشد به خصوص چربی های اشباع شده می تواند از کنترل قند خون شما ممانعت نماید ، از چربی سالم استفاده کنید مانند امگا3. می توانید به جای مصرف گوشت قرمز از ماهی استفاده کنید ، به غذاهای سرخ شده و سس ها نه بگویید و لبنیات کم چرب مصرف نمایید.
-
آب فراوان بنوشید
دیابت باعث خشکی بدن می شود زمانی که این اتفاق روی می دهد که خون سعی دارد که قند را پایین نگه دارد که این امر موجب می شود که بیمار بیشتر دفع ادرار داشته باشد
لذا بر این اساس آب بیشتری نیز باید مصرف کند ، بهتر است بدون این که حتی احساس تشنگی داشته باشید آب مصرف کنید ، مصرف روزانه 8 فنجان آب برای شما لازم است البته مصرف کافئین نیز می تواند در این امر کمکتان کند.
در صورت عدم کنترل قند خون علائم ذیل بروز خواهد کرد :
- از دست دادن هوشیاری به صورت کامل و یا ناقص
- داشتن حس سوزن سوزن در در پاها و یا بی حسی در آن
- هنگامی که سلولهای نمی توانند برای فراهم کردن انرژی قند را بسوزانند برای به دست آوزردن چربی شروع به سوخت چربی ها می کنند که این فرایند موجب به جود آمدن کتون در خون می شود. (کتون نوعی اسید است که قادرند بدن را مسموم نمایند)
آیا یک درمان طبیعی برای دیابت وجود دارد؟
نمی توان به این سوال قطعا پاسخ خیر یا بله داد، زیرا درمان دیابت به صورت طبیعی مانند تنفس عمیق شکم- آرامش عضلانی- تصاویر هدایت شده و بیوفیدبک کمک فراروانی به کاهش استرس دارند
داشتن استرس های عاطفی تاثیر فراوانی در میزان قند خون دارند ، لذا براین اساس می بایست بیماران دیابتی یاد بگیرند چگونه دیابت خود را مدیریت و کنترل کنند .
بسیاری از افراد که به دیابت مبتلا شده اند فکر می کنند که با مصرف مکمل می توانند که دیابت را کنترل و یا درمان نمایند ، ولی باید گفت که مصرف مکمل ها تاثیری در درمان دیابت ندارد و حتی برخی مکمل ها نیز ممکن است به صورت خطرناکی با داروهای دیابتی تداخل داشته باشند لذا قبل از مصرف هر نوع مکملی می بایست حتما در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
لذا یک راه حل برای کنترل دیابت این است بیمار در شیوه زندگی خود تغییراتی را اعمال کند تا از این طریق بتواند روند بهبودی را در پیش بگیرد برای مدیریت بهتر دیابت :
- میزان گلوکز خون خود را به طور مرتب بررسی کنید. به طور منظم داروهای دیابت را مصرف کنید.
- مصرف مواد غذایی خود را با استفاده از دارو، ورزش، مدیریت استرس و عادت های خوب خواب متعادل کنید.
- وعده هاى غذایی خود را مطابق برنامه غذایى دیابت برنامه ریزی کنید و تنقلات سالم بخورید .
- به طور منظم تمرین کنید. ورزش به شما کمک می کند تا کالری بسوزانید و سطح قند خون خود را طبیعى کنید.
- حتما هر چند وقت یک بار به پزشک خود مراجعه کنید .
درمان سریع دیابت توسط چه پزشکانی صورت می گیرد؟
برای درمان بیماری دیابت راه های گوناگونی وجود دارد ولی قبل از اینکه بخواهیم این بیماری را کنترل و یا درمان کنیم می بایست به پزشک مراجعه کنیم ، دانستن این که چه پزشک و متخصصی برای درمان این بیماری مناسب است می تواند روند درمان و بهبودی را با سرعت بیشتری پیش ببرد
و استرس و اضطرابی را که این بیماران دارند کم تر نماید . اگر شما نیز از بیماری دیابت رنج می برید ابتدا قبل از هرکار می بایست به پزشک مراجعه کنید پس در این بخش با ما همراه باشید :
-
آیا پزشک عمومی می تواند بک متخصص دیابت باشد؟
یک پزشک عمومی برای کمک به بیماران دیابتی آموزش های لازم را می بیند و می تواند به اندازه توانایی بیمار به او در مدیریت بیماری کمک کند ، یک پزشک عمومی خانوادگی ممکن است اولین کسی باشد که بالا بودن میزان قند خون را تشخیص دهد
ولی در حالت کلی نتیجه مبتلا بودن به دیابت در غربالگیری های دوره ای که توسط مراکز سلامت و پزشکان عمومی انجام می شود مشخص خواهد شد.
پزشک عمومی به صورت دوره های هر 2 ماه و یا 3 ماه از بیمارن آزمایش می گیرد و اگر چنانچه در تشخیص و یا درمان موفق نباشد بیمار را به پزشک متخصص غدد ارجاع خواهد داد.
متخصص دیابت پزشکی است که در مورد بیماری دیابت و روش های مدیریت – پیشگیری و کنترل آن دانش لازم را دارد. و با انجام مطالعات و آزمایشات لازم در این خصوص به این بیماران کمک فراوانی خواهد کرد. پزشکانی که در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم می توانند به عنوان متخصص به بیماران دیابتی کمک و خدمات خود را به آنان ارائه دهند:
-
اندوکرینولوژیست: متخصص غدد درون ریز
مهم ترین و حرفه ای ترین پزشکان در درمان بیماری دیابت متخصصین غدد درون ریز هستند، در حقیقت واژه متخصص دیابت که به کار می رود منظور متخصصین غدد می باشد.
این متخصصین با دانش و آگاهی که در این زمینه دارند بر روی غدد درون ریز و ترشح هورمون های تمرکز ویژه ای دارند.
یکی از هورمون هایی که در زمینه غدد درون ریز بسیار مورد توجه می باشد انسولین است پانکراس مسئول تولید هورمون انسولین می باشد ، اگر غده پانکراس نتواند به درستی به تولید انسولین بپردازد دیابت به وجود می آید .
افراد که به دیابت نوع 1 مبتلا شده اند می توانند برای کنترل بیماری خود از روش خود مراقبتی استفاده کنند ، ولیکن افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند برای این که بتوانند بیماری خود را کنترل کنند می بایست حتما به متخصص دیابت مراجعه نمایند و مطابق توصیه های پزشک عمل کنند.
-
نفرولوژیست: متخصص کلیه و مجاری ادراری
بیماران دیابتی در معرض خطر مبتلا شدن به بیماری های کلیوی نیز می باشند بر همین اساس پزشک ممکن است به صورت منظم برای این که بتواند بر عملکرد کلیه ها نظارت داشته باشد از بیمار بخواهد که به متخصص ارولوژی مراجعه کند.
متخصص کلیه و مجاری ادراری با آزمایش و ارزیابی دقیق بیمار می تواند میزان تاثیرگذاری دیابت بر روی کلیه را تشخیص دهد و به بیمار در کمک دیابت یاری کند لذا بر این اساس می توان متخصص کلیه را نیز یک متخصص دیابت به شمار آورد.
-
مربی فعالیتهای بدنی (Physical trainer)
همانطور که پیش تر نیز گفتیم برای مدیریت و کنترل دیابت می بایست حتما فعالیت فیزیکی داشته باشید ، مطابق دستورالعمل های کنونی می بایست افراد بزرگسال حداقل 150 دقیقه در هفته را به تمرین هوازی بپردازند و یا این که 75 دقیقه ورزش هوازی را با شدت بیشتر انجام دهند ، تاثیر ورزش های منظم شامل موارد ذیل می شود :
- به حفظ سطح قند خون کمک کند
- به کنترل وزن کمک کند
- سیستم گردش خون را قوی نگه دارد
لذا بیماران دیابتی و یا افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند می توانند با یک مربی فیزیکی کار کنند تا مطابق یک برنامه تمرینی شخصی که برای آن ها مناسب است عمل کنند . شاید این مربی مدرک پزشکی نداشته باشد ولیکن آموزش های لازم برای مدیریت برخی شرایط دیابت را می گذراند پس این شخص نیز به نوعی متخصص دیابت محسوب خواهد شد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
-
متخصص پا و زانو (Podiatrists)
بیماران دیابتی می بایست به صورت منظم به پزشک متخصص پا و زانو نیز مراجعه کنند زیرا یکی از عوارض این بیماری آسیب های عصبی و مشکلات گردش خون می باشد و اگر به آن رسیدگی نشود می تواند خطر ابتلا به زخم های جزئی و عفونت در پا را نیز بالا ببرد ، و چنانچه به دنبال درمان آن نباشید گسترش می یابد .
و یا حتی در برخی موارد نیز ممکن است به قطع اندام نیز بیانجامد ، شایع ترین دلیل قطع و آمپوته کردن پا بیماری دیابت می باشد که به آن پای دیابتی نیز می گویند.
یک متخصص پودیاتریست قادر است علائم اولیه دیابت در اندام های تحتانی را تشخیص داده و به در این زمینه به بیمار کمک نماید تا علایم را درمان کند لذا با توجه به مطالب ذکر شده در مورد این تخصص که قدرت مدیریت در علائم بیماری دیابت را دارد پس می توان به این پزشک نیز لقب متخصص دیابت را اختصاص داد.
-
چشم پزشک (Ophthalmologists)
دیابت می تواند به صورت مستقیم بر روی چشم تاثیر داشته باشد ، بیماران دیابتی می بایست به صورت منظم برای کنترل علائمی که به درگیر شدن چشم با دیابت ارتباط دارد به چشم پزشک مراجعه کنند
بیماری های چشمی که بیماران دیابتی در معرض ابتلا به آن هستند آب مروارید یا کاتاراکت – گلوکوم و یا رتینوپاتی (آسیب شبکیه چشم) می باشد.
چشم پزشک قادر است اختلالاتی را که بر اثر دیابت به وجود می آید را مدیریت و کنترل نماید و آموزش های لازم در این زمینه را به بیمار خواهد داد تا بتواند مدیریت بیماری را در دست بگیرد
حتی این امکان نیز وجود دارد که بیمار دیابتی قبل از این که عوارض ناشی از بیماری خود را بر روی چشم مشاهده کند جهت پیشگیری به چشم پزشک مراجعه نماید لذا براین اساس می توان چشم پزشک را نیز یک متخصص دیابت به شمار آورد.
چگونه دیابت روی چشم اثر می گذارد؟
بیماری دیابت به صورت های مختلفی ممکن است بر روی چشم تاثیر بگذارد از جمله :
- ایجاد اختلال در بینایى
- کاتاراکت (آب مروارید) در سنین پایین
- آب سیاه (گلوکوم)
- تاثیر روى عصب بینایی
- فلج موقت عضلات خارج چشمى و دوبینى
که در این میان مهم ترین عوارض بیماری دیابت بر روی پرده چشم و یا شبکیه می باشد.
دیابت چگونه بر روی پرده چشم (شبکیه ) تاثیر می گذارد؟
بیماری دیابت می تواند برروی عروق چشم تاثیر گذاشته و باعث خونریزی در پرده چشم شود و همچنین موجب نشت مواد داخل رگ به روی شبکیه (ایجاد ورم پرده چشم) و در نهایت موجب می شود بر روی پرده چشم عروق جدیدی به وجود بیاید که این عروق سبب خونریزی در داخل حفره چشم خواهند شد.
چه عواملی سبب تشدید ضایعات دیابت در چشم می شوند؟
هر اندازه که زمان بیشتری از بیماری دیابت در افرادی که به آن مبتلا هستند گذشته باشد امکان بروز ضایعات در چشم آن ها بیشتر می باشد معمولا 80 درصد افرادی که بیش از 15 سال است به این بیماری مبتلا شده اند به مراتب بیشتر از سایر افراد مبتلا به دیابت در معرض درگیری شبکیه قرار دارند.
سایر عوامل خطرزا برای بروز ضایعات چشمی عبارتند از : فشار خون بالا- کم خونی – بیماری های کلیوی- حاملگی و افزایش چربی های خون
چگونه می توان از بروز ضایعات چشمی در جریان دیابت جلوگیری کرد ؟
متاسفانه درمان قطعی برای پیشگیری از این ضایعات وجود ندارد ولی با کنترل دقیق قند خون می توان زمان به وجود آمدن این ضایعات را به تعویق انداخت.
علاوه بر کنترل دقیق قند خون عوامل دیگری نیز می توانند در به تعویق انداختن بروز عوارض چشمی تاثیر گذار باشند که عبارتند از : انجام ورزش منظم- کنترل فشار خون- حفظ وزن مناسب بدن و پرهیز از استعمال دخانیات
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
چگونه می توان به بروز ضایعات چشمی در اثر دیابت پی برد؟
نکته مهمی که در این جا وجود دارد این است که در مراحل اولیه درگیری چشم بر اثر دیابت هیچگونه علامتی وجود ندارد و کاهش دید زمانی رخ می دهد که بروز ضایعات چشمی در مراحل پیشرفته آن قرار دارد.
لذا بر همین اساس بهتر است بیماران دیابتی به صورت منظم به چشم پزشک مراجعه نمایند زیرا اگر این ضایعات به موقع تشخیص داده شوند تا حد زیادی می توان از پیشرفت آن ممانعت کرد و بینایی بیمار را حفظ نمود.
معاینات چشمی در چه فواصلی باید انجام شود؟
در دیابت نوع دو که معمولا در سنین بالای 35 سال رخ می دهد می بایست در همان ابتدای تشخیص بیمار به چشم پزشکی مراجعه نماید
و اگر بیمار به دیابت نوع 1 مبتلا است از 10 سال بعد از تشخیص بیماری می بایست به چشم پزشکی مراجعه نماید در هر دونوع دیابت اگر بیمار هیچگونه علائمی در گرفتاری شبکیه نداشته باشد
معاینات را بایستی هر سال انجام داده و در صورتی که ضایعاتی در سطح شبکیه توسط چشم پزشک تشخیص داده شود بنا به توصیه پزشک هر 4 ماه یک بار می بایست معاینات را تکرار نماید.
-
دندانپزشک (Dentists)
افراد دیابتی در معرض ابتلا به بیماری لثه قرار دارند ، اگر چنانچه دیابت بر لثه بیمار تاثیر گذاشته و موجب بروز عفونت شود این عفونت فورا رشد کرده و مشکلات دیگری را برای بیمار ایجاد خواهد کرد
ترمیم زخم در افرادی که به دیابت مبتلا شده اند به آرامی صورت می گیرد ، دندانپزشک نیز به نوبه خود می تواند یک متخصص دیابت نیز باشد زیرا با ارائه راهنمایی های لازم در خصوص سلامت دندان و لثه کمک زیادی به بیماران دیابتی خواهد کرد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
چه وقت می بایست توسط یکی از متخصصین دیابت ویزیت شد؟
بیماران دیابتی نیاز نیست که همیشه به متخصصین دیابت مراجعه کنند ،این بیماران می توانند با کنترل صحیح از پیشرفت بیماری جلوگیری نمایند و از راه دور نیز با پزشک خود در ارتباط باشند
ولی اگر چنانچه عارضه ای اتفاق افتد که بدون کمک پزشک متخصص نتوان آن را رفع کرد و حتی پزشک های عمومی هم نتوانند در این زمینه به بیمار کمک کنند می بایست در چنین شرایطی به پزشک مراجعه کند.
در موارد ذیل یک بیمار دیابتی می بایست حتما به پزشک مراجعه کند :
- زمانی که گزینههای درمان منظم، دیگر موثر نیستند.
- هنگامی که علائم جدید ظاهر میشود.
- علائم تکرار یا بدتر میشوند.
- وقتی که بیماران برای درمانهای پیچیده روزانه مانند پمپهای انسولین یا چند تزریق نیاز به کمک دارند.
- زمانی که با اطلاعات اشتباه و راههای درمانی اشتباه سردرگم می شوند.
- وقتی نمیدانند سطح انسولین شان چقدر است و باید چه دوزی تزریق کنند.
- اگر درباره گزینههای درمانی جدید که ممکن است کمک کنند، چیزی به گوششان بخورد.
- اگر آنها مایل به شرکت در پژوهشهای تجربی یا مطالعات موردی باشند.
پزشکان عمومی تا حد زیادی برای مدیریت بیماران دیابتی تلاش خود را می کنند ولیکن حوزه مسئولیت آنان وسیع نیست. در حالت کلی می توان گفت که متخصص درجه اول بیماری دیابت همان متخصص غدد می باشد ولیکن با توجه به کمک هایی که سایر متخصصین به بیماران دیابتی می کنند لذا می توان این متخصصین که در قسمت بالا ذکر شد را نیز متخصص دیابت به شمار آورد.
چه رژِیم غذایی داشته باشیم که علاوه بر کاهش وزن در درمان سریع دیابت نیز موثر باشد؟
همانطور که می دانید افرادی که دارای اضافه وزن بوده و چاق می باشند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند و بیشتر افرادی هم که به دیابت مبتلا شده اند از چاقی و اضافه وزن رنج می برند
لذا این افراد هر چه میزان کربوهیدرات و چربی را در برنامه غذایی روزانه خود کاهش دهند توانسته اند میزان قند خون خود را نیز کنترل کنند که قطعا در پی آن نیز دیابت کنترل خواهد شد و یا اینکه عوارض ناشی از این بیماری به حداقل خود خواهد رسید
رژیم غذایی مناسب از این نظر حائز اهمیت است که غذا خود به نوعی تامین کننده انرژی بدن است لذا برای درک این موضوع و دانستن اینکه غذای روزانه چگونه می تواند تامین کننده انرژی باشد می بایست به عملکرد طبیعی اجزای بدن توجه کرد:
زمانی که فرد غذا می خورد در بدن تبدیل به گلوکز می شود.گلوکز نوعی قند است که منبع اصلی انرژی بدن محسوب می شود ( مانند بنزین برای ماشین ).
گلوکز (قند ) جذب شده وارد جریان خون می شود و مقدار قندخون شروع به افزایش می کند .
زمانی که گلوکز خون افزایش می یابد، بدن سیگنالی ( پیام عصبی ) را به پانکراس ارسال می کند و پانکراس (لوزالمعده ) را به پانکراس ارسال می کند و پانکراس (لوزاالمعده ) هورمونی به نام انسولین آزاد می کند .
انسولین به گلوکز (قند ) اجازه می دهد که وارد سلول های بدن شود. انسولین به مکانی در دیواره سلولی به نام (گیرنده انسولین ) متصل می شود .
در واقع مانند کلیه عمل می کند راه ورودی به سلول را باز می کند در نتیجه قند می تواند از جریان خون وارد سلول شود و برای تامین انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
مقداری گلوکز (قند ) برای استفاده های بعدی در کبد و بافت عضلات ذخیره می گردد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
تنظیم گلوکز ( قند ) خون
میزان گلوکز خون می تواند در طی روز کاهش و یا افزایش یابد و یا این که بعد از مصرف غذا نیز بالا می رود سپس مواقعی که بدن گلوکزی را که از غذا به دست آمده را مصرف می کند دوباره سطح آن کاهش می یابد و کبد و پانکراس تنظیم کننده این تغییرات می باشند :
زمانی که گلوکز خون شروع به افزایش می کند: پانکراس این افزایش گلوکز خون را حس می کند و با تولید و آزاد سازی انسولین به جریان خون ، برای کمک به حرکت گلوکز به درون سلول – جایی که به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می گیرد – پاسخ می دهد .
زمانی که گلوکز خون شما کاهش می یابد – کبد این کاهش را حس می کند و با آزاد سازی گلوکز به جریان خون پاسخ می دهد.
زمانی که گلوکز خون شما کاهش می یابد : کبد این کاهش را حس می کند و با آزاد سازی گلوکز به جریان خون پاسخ می دهد .
انجمن دیابت در آمریکا نوعی رژیم غذایی را برای افراد دیابتی در نظر گرفته است که عمل نمودن به آن علاوه بر کاهش وزن می تواند روشی سریع برای کنترل دیابت نیز باشد که این رژیم شامل موارد ذیل می باشد:
چربی و کربوهیدرات مصرفی روزانه را تا حد امکان کاهش دهیم
از سبزیجات بیشتر ی در رژیم غذایی روزانه استفاده کنیم البته این سبزیجات باید تا حد امکان نشاسته ی کمی داشته باشند . برخی سبزیجات همچون سیب زمینی ، ذرت ، گوجه فرنگی و … نشاسته ی فراوانی دارند .
در صورت استفاده از غلات از غلات کامل استفاده کنید همچون نان گندم کامل
برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن حداقل دو بار در هفته از گوشت ماهی استفاده کنید . در صورت استفاده از مرغ پوست آن را حتما بکنید . بیشتر از پروتئین های گیاهی همچوم حبوبات و سویا استفاده کنید . از گوشت قرمز کمتر استفاده کنید و در صورت استفاده به هیچ عنوان چربی آن را مصرف نکنید .
در صورت استفاده از چربی از روغن های سالم همچون روغن هسته انگور ، روغن زیتون ، روغن آووکادو استفاده کنید . از لبنیات پر چرب استفاده نکنید .
برای استفاده از انواع میوه ها سعی کنید میوه ی تازه مصرف کنید و نه انواع کنسرو شده ی آن .
به هیچ وجه غذاها و خوراکی های شور مانند پفک ، ماهی نمک سود شده و … استفاده نکنید
با این که ممکن است عوامل بسیار زیادی در ابتلا شدن به بیماری دیابت نقش داشته باشند ولی چاقی در این میان از سایر موارد نقش پر رنگ تری دارد . که اضافه وزن نیز یک دلیل آن می تواند زندیگ ماشینی امروزی باشد
لذا مهم ترین کاری که برای افرادی که در خطر ابتلا به دیابت هستند می توان انجام داد که لاقل مبتلا شدن انان را به تعویق انداخت جلوگیری از افزایش وزن و در صورت داشتن اضافع وزن سعی در کاهش آن است.
و این امر تنها در صورتی امکان پذیر است که این افراد سبک زندگی خود را تغییر دهند ، این افراد می بایست توجه ویژه یای به برنامه غذایی خود داشته و فعالیت های فیزیکی مانند ورزش را در برنامه روزمره خود قرار دهند.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
رعایت نکات ورزشی و دیابت:
بیماران دیابتی که با ورزش در پی کاهش وزن برای کنترل بیماری خود هستند می بایست حتما موارد ذیل را رعایت نمایند:
- واحد خوراکی با اثر سریعی مثل آب نبات را به همراه داشته باشند.
- به همراه داشتن همیشگی کارت بیماری لازم است زیرا می توان در هنگام پیدایش علایم نامتعادل بدنی حین ورزش دیگران را از وجود بیماری دیابت آگاه کرد.
- حجم و میزان قند خون را در حین ورزش و پس از آن کنترل و ارزیابی کنند.
- تعریق زیاد و از دست دادن آب بدن به مقدار قابل توجه توصیه نمی شود.
- استفاده از جوراب و کفش مناسب را فراموش نکنند .
- کسانی که تحت درمان دیابت می باشند ، در هنگام انجام حرکات ورزشی طبق اثر و میزان فعالیت بدن ، ماده قندی اضافه صرف نمایند.
- چنانچه ورزش های سنگینی همچون کوهنوردی و ورزش های طولانی مدت بیش از 1 ساعت را انجام می دهند مصرف انسولین را 30 الی 40 درصد کاهش دهند.
برای کنترل و درمان سریع دیابت چه داروهایی باید مصرف کرد ؟
در طی دهه گذشته لیست داروهای مصرفی بیماران دیابتی نوع 2 که به آن ها کمک می کرد تا بتوانند میزان قند خونشان را کنترل کنند افزایش پیداکرده است اما مصرف این داروها نیز دارای عوارضی بوده و از طرف دیگر مصرف قرص های دیابتی به صورت روزانه آن هم در چند وعده کمی خسته کننده می باشد بر همین اساس دانشمندان در این زمینه درصدد تولید داروهایی با عوارض کمتر و تک دوز هستند.
بیماری دیابت دو مشکل اساسی دارد یا این که بدن به اندازه لازم انسولین را نمی سازد و دوم این که بدن انسولین را تولید می کند ولی در برابر آن مقاومت نشان می دهد.
داروهای کاهش دهنده قند خون که از طریق تحریک نمودن تولید انسولین به کنترل نمودن دیابت کمک می کند تا حدی می تواند تاثیرگذار باشد ولی به عقیده پزشکان هنگامی که داروی خاصی برای یک بیمار مناسب است رفته رفته بدن بیمار به میزان بالاتری به آن دارو نیازمند می شود زیرا بر اثر مصرف دارو پانکراس بیمار فعالیت خود را از دست می دهد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
روش های درمانی :
با توجه به پیشرفت هایی که در علم پزشکی و درمان وجود داشته تعداد داروهای کنترل کننده دیابت نوع 2 نیز افزایش یافته است این داروها عبارتند از :
داروهای جدید کمپلکس مانند Byetta ، بیمار به صورت تزریق این دارو را مورد استفاده قرار می دهد ولی این دارو انسولین نیست.
اثر این دارو به این طریق است که به چند روش با بالا رفتن میزان قند خون مقابله خواهد کرد و از طرف دیگر موجب کاهش اشتها نیز خواهد شد. پزشکان این دارو را یک پیشرفت واقعی برای کنترل دیابت نوع 2 می دانند.
Victoza
Victoza ، این دارو نیز به صورت تزریقی مورداستفاده قرار می گیرد (اما انسولین نیست) اثر گذاری این دارو به صورتی است که موجب بهبودی در میزان قندخون در افراد بالغ می شود، این دارو در تولید انسولین مورد نیاز بدن به پانکراس کمک می کند.
Januvia و Onglyza
Januvia و Onglyza، این دارو ها از طریق هورمون های دستگاه گوارش و آنزیم های طبیعی بدن و در نهایت از طریق انسولین بدن میزان قند خون را کنترل می کنند داروی Tradjenta نیز جز این گروه از داروها می باشد.
قرص های ترکیبی نیز که ترکیب شدن دو دارو مختلف تولید می شود و مورد تایید FDA نیز می باشند ؛ بیمارانی که از این قرص برای درمان استفاده کرده اند دیگر مجبور نیستند تعداد زیادی قرص را در وعده های دیگر استفاده کنند ، قرص های طولانی به نام متفورمین که بیمار در یک و یا دو وعده در روز از آن استفاده می کند و هیچ گونه عوارض جانبی برای روده ها نیز ندارد.
Symlin
Symlin ، این دارو نیز به کاهش قند خون بعد از وعده های غذایی کمک خواهد کرد.
متفورمین :
متفورمین یک داروی خوراکی است که کنترل کننده دیابت می باشد که این دارو را می توان به مدت طولانی استفاده کرد متفورمین وظیفه خود را از طریق ممانعت از آزاد شدن منابع قندی از کبد انجام خواهد داد.
متفورمین در کنترل قند خون تاثیر بسزایی دارد و موجب اضافه وزن نخواهد شد و از نظر قیمت نیز ارزان می باشد ، بر همین اساس معمولا اولین دارویی که برای بیماران دیابتی تجویز می شود متفورمین است
تاثیرات جانبی این دارو بر گوارش به گونه ای است که ممکن بیماران دچار نفخ و اسهال شوند لذا از این نظر ممکن است برای برخی از بیماران قابل تحمل نباشد. ولی نوع دیگر آن که طولانی رهش می باشد این مشکل و عارضه را ندارد .
داروهای جدید ترکیبی :
داروهای ترکیبی جدید از ترکیب نمودن متفورمین با داروهای دیگر دیابت تولید شده است ، داروهای گروه سولفونیل اوره موجب تحریک پانکراس می شوند تا انسولین بیشتری را تولید کند
تیازولیدین دیون ها TZDS) نظیر:رزیگلیتازون، (Actos , Avandia سلول های ماهیچه ای و چربی را تحریک می کنند تا در برابرانسولین حساس شوند البته Avandia برای بیمارانی تجویز می شود که قند خونشان از طریق هیچ داروی دیگری قابل کنترل نباشد و یا اینکه نتوانند هیچ داروی دیگری مصرف کنند .
بیمارانی که از این دارو برای کنترل دیابت استفاده می کنند باید این را نیز مدنظر داشته باشند که ممکن است مصرف Avandia باعث ایجاد بیماری های قلبی عروقی شود.
داروهای گروه Meglitinide مانند ریپاگلیناید یا نیوبت و Prandin به بدن بیماران دیابتی کمک می کند میزان انسولین بیشتری در زمان کوتاهی فورا بعد از غذا تولید کند . و مزیت دیگر این دارو این است که قند خون ذخیره شده در کبد را به خون آزاد می کنند.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
لیست داروهای ترکیبی تایید شده توسط FDA شامل موارد ذیل می باشد :
- Glucovance (متفورمین همراه با گلی بورید که یک سولفونیل اوره است)
- Metaglip(متفورمین همراه با Glipizide که یک سولفونیل اوره است)
- Avandamet(متفورمین همراه با رزیگلیتازون که یک تیازولیدین دیون است )
- Actoplus Met(متفورمین همراه با Actos که یک تیازولیدین دیون است)
- Avandaryl (Glimepiride که یک سولفونیل اوره است همراه با رزیگلیتازون که یک تیازولیدین دیون است)
- Prandimet (متفورمین همراه با Repaglinide که یک Meglitinide است).
- Kombiglyze (متفورمین همراه با Saxagliptin که یک DPP-4 اینهیبیتور است).
- Duetact( Glimepiride که یک سولفونیل اوره است همراه با Pioglitazone که یک تیازولیدین دیون است).
به عقیده پزشکان هر کدام از این داروهای ترکیبی خود به تنهایی در کنترل دیابت موثر می باشند و استفاده از آن ها در کنار هم نیز نتیجه مضاعفی دارد
این داروها هم برای افرادی که به تازگی به دیابت مبتلا شده اند و هم افرادی که سال ها است بیماری دیابت دارند تاثیر گذار است
علاوه بر این که این داروهای ترکیبی از نظر مصرف راحت می باشند از نظر هزینه نیز بسیار به صرفه می باشند زیرا بیمار دو دارو را تنها با خرید یک قرص مصرف خواهد کرد .
ولی ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که داروهای ترکیبی برای بیمارانی که دیابت پیشرفته دارند مناسب نمی باشد زیرا قند خون این افراد به سختی قابل کنترل است لذا بر این اساس این افراد نمی توانند عوارض و مضرات این دارو ها را نیز تحمل کنند.
تاثیرات جانبی داروها همیشه نمی تواند منفی باشد ، برخی داروهای کنترل دیابت دارای اثرات جانبی می باشند که شامل موراد ذیل است :
- متفورمین و پرکوز (Precose ) این دو دارو خطر ابتلا به دیابت نوع دو را در افراد در معرض خطر کاهش می دهند، بخصوص اگر مصرف این دو دارو با ورزش و رژیم غذایی همراه باشد.
- Actos این دارو خطر حمله قلبی و سکته مغزی و مرگ زود هنگام را در بین افراد مبتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
به گفته دکتر Davis :
در حال حاضر دانشمندان کنترل دیابت را چیزی فراتر از کنترل قندخون می دانند. به منظور کنترل موثر بیمار دیابتی باید به کنترل فشارخون، چربی های خون، قندخون و حتی التهاب توجه کرد.
البته شایان ذکر است مصرف دارو برای کنترل دیابت در کنار شیوه زندگی سالم و ورزش و تغذیه مناسب تاثیرگذارتر می باشد.
آیا پیوند لوزالمعده می تواند روشی برای درمان سریع دیابت باشد؟
از طریق پیوند یک لوزالمعده سالم به یک بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 می توان به طور قطعی دیابت شخص بیمار را از بین برد و درمان کرد ، در این عمل ابتدا می بایست با استفاده از داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی بدن بیمار ضعیف کرد تا از این طریق سلول های بدن عضو پیوندی را رد نکند
لذا ممکن است مصرف این داروها دارای عوارضی مانند عفونت شدید باشد ، البته شایان ذکر است که این پیوند را نمی توان برای تمامی افرادی که به دیابت نوع 1 مبتلا شده انجام داد و تشخیص آن توسط متخصص دیابت انجام می شود
عمل جراحی پیوند لوزالمعده عمل سنگینی بوده پس بر این اساس این نوع جراحی فقط در افرادی انجام می شود که به علت نارسایی کلیه که بر اثر دیابت به آن مبتلا شده اند نیاز به جراحی پیوند کلیه داشته باشند. در حقیقت در طی یک عمل دو عضو برای بیمار پیوند داده می شود.
شما در حال مطالعه مقاله درمان سریع دیابت هستید
آیا پیوند جزایر لانگرهانس می تواند روشی برای درمان سریع دیابت باشد؟
یکی دیگر از روش های درمان دیابت استفاده از سلول های بتا و یا سلول های انسولین ساز است، در این نوع عمل سلول های بنیادی یک شخص بالغ را به یک بیمار دیابتی پیوند می زنند ، این روش نوعی درمان قطعی برای دیابت نوع 1 می باشد
در انجام این عمل با استفاده از شیوه های بسیار دقیق و حساسی سلول های بتا را از لوزالمعده جدا می کنند و در مرحله بعد با استفاده از بی حسی موضعی آن ها را از طریق سیاهرگ کبدی به داخل کبد بیمار دیابتی تزریق می کنند.
در هنگام عمل جراح از طریق دستگاه های رادیو گرافی و اولتراسوند ابتدا محل و مسیر تزریق را مشخص خواهد نمود ، از آن جا که ممکن است سیستم ایمنی بدن بیمار این سلول ها را به عنوان بیگانه تشخیص دهد ممکن است سعی در از بین بردن ان ها داشته باشد
لذا بیمار می بایست برای اینکه سیستم ایمنی این پیوند را رد نکند از داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی استفاده کند بدین طریق می توان راهی را برای درمان باز نمود.
داروهای رد پیوند نیز ممکن است دارای عوارض باشند که از ان جمله می توان به عوارض کلیوی اشاره کرد و این در صورتی است سلامت کلیه در افراد دیابتی از اهمیت بالایی برخوردار است .
سلول های بنیادی را می توان از از جنین انسانی نیز تهیه کرد از نظر تئوری سلول های بنیادی جنین را می توان در خارج از بدن نیز کشت داد
و سپس از طریق روش های مختلف مانند فاکتورهای رشد، به سلول های انسولین ساز مبدل کرد و هنگامی که به میزان کافی از این سلول ها در دسترس باشد می توان از آن برای درمان افراد دیابتی که به این سلول ها نیاز دارند استفاده نمود.
البته ذکر این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که سلول های بنیادی را در صورتی می توان برای دیابت مورد استفاده قرار داد که توانایی تولید انسولین را داشته باشند
میزان تولید و ترشح انسولین را برمبنای قندخون محیط کاهش و یا افزایش می دهند فرایندی که برای موفق بودن این عمل پیوندی بسیار ضروری می باشد.
پیوند سلول های توده ای :
با پیوند سلول های توده ای در افراد دیابتی می توان کیفیت زندگی را به آنان بخشید در واقع این پیوند یک تکنولوژی در حال تحول است .
برای انجام این فرایند ابتدا سلول های توده ای سطح قند خون را اندازه می گیرند و از این طریق انسولین را ایجاد خواهند کرد این سلول ها از یک اهدا کننده به دست می آید.
بعد از این که سلول ها به صورت موفقیت آمیز اهدا شد تولید و انتشار انسولین در سطح قند خون را آغاز می کنند ، این روش در برابر عوارض بلند مدت دیابت مانند بیماری های قلبی – سکته مغزی – بیماری کلیوی و عصب و آسیب چشم به عنوان محافظ خوبی می باشد .
یک پاسخ
میشه در مورد علائم دقیق دیابت منو بیشتر راهنمایی کنید؟