در این مقاله به موضوع درمان زخم دیابت می پردازیم.
زخم های دیابتی یکی از عارضه های بسیار جدی است که ممکن است برای افرادی که به دیابت دچار هستند پیش بیاید در این برای درمان زخم دیابت اعمالی مختلفی انجام می شود در ابتدا پزشک سعی می کند بیماری دیابت را کنترل کند
مقدمه
و سپس به درمان زخم بپردازد در این مقاله اطلاعات درباره دیابت و غده پانکراس و همچنین هورمون ها ترشح شده از این غده انواع دیابت و عارضه هایی که ایجاد می کند و همچنین راه های درمان زخم دیابت توضیح می دهیم.
راه درمان زخم دیابت چگونه است؟
- عمل پیوند عروق
- تجویز برخی از کرم های و پمادهای درمانی
- شستشوی روزانه پا
- خشک کردن پوست قبل از استفاده از مرطوب کننده
- اجتناب از پابرهنه راه رفتن
- گرفتن با دقت ناخن های پا
- پوشیدن کفش راحت
- بازرسی پا و نگاه کردن روزانه به داخل کفش
- معاینه پا در هر بار مراجعه به پزشک فوق تخصص غدد
در این مقاله به سوال های زیر پاسخ می دهیم:
دیابت چیست؟
غده پانکراس چیست و چه عملکردی دارد؟
غده پانکراس چه هورمون هایی ترشح می کند؟
انواع بیماری دیابت چیست؟
عارضه های که دیابت ایجاد می کند چیست؟
زخم دیابت به چه دلیل هایی به وجود می آید؟
راه درمان زخم دیابت چیست؟
دیابت
اگر بخواهیم در مورد زخم های دیابت توضیح دهیم ابتدا باید در مورد این بیماری بیشتر بدانیم. بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که در لیست بیماری ها و مریضی های صعب العلاج قرار می گیرد این بیماری در واقع غیر قابل درمان است و کسانی که به این بیکاری مبتلا شده اند نمی توانند به درمان قطعی برسند بلکه فقط می توانند این بیماری را کنترل کنند.
البته امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش ها مراقبت از دیابت بسیار زیاد شده ایت و افراد مختلف حتی می توانند خطرات این بیماری را بسیار کاهش دهم همچنین به درمان زخم دیابت بپردازند.
کنترل بیماری
افرادی که به دیابت دچار می شوند باید سعی کنند تا حتما بیماری خود را به کنترل در بیاورند. زیرا در غیر این صورت ممکن است بیماری دیابت که به اصطلاح به ان مرض قند نیز می گویند سبب ایجاد عارضه های جدی شود اثراتی که بیماری دیابت ایجاد می کند می تواند بر روی بافت ها و اندام های داخلی بدن باشد و همچنین بیماری دیابت کنترل نشده می تواند بر ظاهر افراد نیز تاثیر بگذارد و سبب ایجاد زخمهای شود که به آن زخم دیابت می گویند.
اماباید حتما سعی کرد تا درمان زخم دیابت انجام شود در غیر این صورت با عمیق تر شدن و بیش تر شدن این زخم ها ممکن است خطر های بسیار جدی برای بخش ها و اندام های مختلف بدن پیش بیاید. بیماری دیابت مربوط به نارسایی غده پانکراس است.
درمان زخمهای دیابت می تواند علاوه بر رسیدگی به خود زخم های دیابت باشد و از طرفی نیز میتواند مربوط به درمان هایی باشد که بر روی پانکراس انجام می شود در ادامه درباره غده پانکراس بیشتر توضیح می دهیم
پانکراس
در متن بالا در مورد بیماری دیابت به طور کلی توضیح دادیم و همچنین گفتیم این بیماری ناشی از نارسایی غده پانکراس است و اگر بخواهیم درمان زخم دیابت داشته باشیم باید درباره پانکراس اطلاعات داشته باشیم.
غده پانکراس که به جزایر لانگرهانس معرف است بخش بسیار مهم از بدن است که جز سیستم درون ریز قرار می گیرد و می تواند هورمون ترشح کند
پانکراس در سیستم گوارش بدن نیز موثر است
همچنین پانکراس در سیستم گوارش بدن نیز موثر است و آنزیم های بسیار مهمی که برای گوارش و تجزیه و جذب مواد غذایی در روده کاربرد دارد از پانکراس ترشح می شود به همین دلیل پانکراس یک غده درون ریز و برون ریز است و دو عملی که انجام می دهد برای بدن تمام انسان ها بسیار ضروری و لازم است. آنزیم هایی که پانکراس برای گوارش ترشح می کند.
به بخش دوازده روده منتقل شود و از ان جا با سایر موادی که از صفرا آماده اند به درون روده باریک می ریزند. اما بخش دیگر پانکراس یا جزایر لانگرهانس است که میتواتد سبب بروز بیمار دیابت شوند این بخش جز دستگاه درون ریز بدن محسوب می شود و تاثیر بسیار مهمی در تنظیم قند خون به عنوان انرژی اصلی سلول ها دارد.
بخش درون ریز پانکراس از دو نوع سلول تشکیل شده است که هر کدام از آنها هورمون های مخصوص به خود را ترشح می کنند. در درمان زخم دیابت و همچنین کنترل دیابت بخش درون ریز پانکراس بسیار اهمیت دارد در ادامه درباره این موضوع بیشتر توضیح می دهیم.
بخش درون ریز پانکراس
در متن بالا در مورد غده پانکراس را توضیح دادیم و گفتیم به این غده جزیره لنگر هاوس نیز گفته می شود. همچنین درباره بخش های مختلف پانکراس به طور کلی توضیح دادیم و گفتیم این غده از دو بخش درون ریز و برون ریز تشکیل شده است.
که بخش برون ریز ان آنزیم های گوارشی را به دوازدهه روده باریک ترشح می کند و در هضم و جذب مواد غذایی تاثیر دارد در این قسمت درباره بخشی از پانکراس که موجب دیابت می شود و درست درمان زخم دیابت نی باید مورد توجه قرار گیرد توضیح می دهیم.
بخش درون ریز پانکراس هورمون هایی راست به خون ترشح می کند که عمل های عکس یک دیگر دارد اما درباره کل سبب می شوند تا قند خون بدن تنظیم شود.
این هورمون ها از پانکراس ترشح شده و گیرنده هایی در بخش های مختلف بدن دارند
این هورمون ها از پانکراس ترشح شده و گیرنده هایی در بخش های مختلف بدن دارند. و می تواند سبب شوند تا سلول های مختلف قند خون را جذب کند یا در صورت نیاز قند را به خون آزاد کنند. قند خون در واقع همان گلوکز است که تنظیم نبودن آن در بدن می تواند سبب مشکلات و بیماری های مختلفی از جمله دیابت شود.
گلوکز یک قند ساده 6 کربنی است که اهمیت بسیار زیادی برای بدن دارد و بدن انسان ها انرژی خود را از متابولیسم این گلوکز های 6 کربنی به دست می آورند. به گلوکز در اصطلاح قند خون گفته می شود به جنین سبب است که در اصطلاح غیر پزشکی به بیماری دیابت، مرض قند نیز گفته می شود.
پانکراس دارای دو نوع سلول مختلف است که که هورمون های متفاوتی را ترشح می کند بعضی از این هورمون سبب کاهش قند خون و بعضی آران ها سبب افزایش قند خون می شوند این هورمون ها پروتئینی جز دستگاه درون ریز بدن هستند در ادامه بیشتر در مورد هورمون های مختلفی که پانکراس ترشح می کند توضیح می دهیم.
هورمون های پانکراس
در متن بالا ور مورد بخش درون ریز غده پانکراس توضیح دادیم و گفتیم این بخش از پانکراس بر خلاف بخش برون ریز ان که آنزیم ترشح می کرد. در تنظیم قند خون بدن نقش بسیار مهمی دارد و می تواند قند خون را تنظیم کند
همچنین توضیح دادیم که نقص در بخش درون ریز غده پانکراس یا همان جزایر لانگرهانس می تواند سبب بروز بیماری دیابت یا مرض قند شود اما در این بخش در مورد هورمون هایی که از بخش درون ریز ترشح می شود و درستی مجموع سبب تنظیم قند خون شده بیشتر توضیح می دهیم.
در بیماری دیابت ممکن است زخم هایی ایجاد شود که برای درمان زخم دیابت باید علاوه بر مراقبت و دستورالعمل هایی که پزشک متخصص توصیه می کند به تنظیم مقدار هورمون ها در خون نیز توجه میشود.
هورمون ها مواد شیمیایی هستند
هورمون ها مواد شیمیایی هستند که به ان ها پیک شیمیایی نیز گفته می شود. بخش های مختلف بدن تحت تاثیر دو پیک مختلف هستند بعضی از این پیک ها شیمایی و بعضی از ان ها عصبی هستند.
پیک های عصبی مربوط به سیستم عصبی بدن و نورون ها هستند اما پیک های شیمیایی بدن همین هورمون ها هستند. هورمون ها انواع مختلفی دارند و از مواد اولیه متفاوت تشکیل شده اند.
اما اکثر هورمون های موجود در بدن مانند هورمون هایی که از غده بسیار مهم پانکراس ترشح می شود از جنس پروتئین هستند اما بعضی از این پیک های شیمیایی یعنی هورمون ها از جنس لیپید و استروئیدی هستند که البته تعداد آنها کم و محدود است. در ادامه درباره مکانیسم عملکردی هورمون های غده پانکراس بیشتر توضیح می دهیم.
مکانیسم عملکردی هورمون های پانکراس
در متن بالا توضیح دادیم که هورمون های پانکراس از بخش درون ریز این غده ترشح می شوند و می توانند تاثیر بسیار مهمی در تنظیم قند خون داشته باشند.
همچنین در این مورد توضیح دادیم که در درمان زخم دیابت به مقدار سطح این هورمون های غده پانکراس توجه می شود. در این قسمت درباره مکانیسم های عملکردی هورمون های پانکراس بیشتر توضیح می دهیم. هورمون ها می تواند مکانیسم های مختلفی برای عملکرد خود داشته باشند.
بیشتر هورمون ها هنگامی که از سلول ترشح می شوند ابتدا وارد مایع بین سلولی شده و از آنجا وارد خون می شوند. هورمون ها از طریق خون به بخش های مختلف بدن و بافت مورد هدف خود می روند این مسئله در مورد هورمون های پانکراس نیز کاملا صدق می کند. همان طور که در متن قبل گفته شد. هورمون ها پیک های شیمیایی هستند.
این پیک ها های طریق خون منتقل می شوند
این پیک ها های طریق خون منتقل می شوند اما درست این قسمت درباره نحوه عملکرد این هورمون های پانکراس که در درمان زخم دیابت مورد توجه قرار می گیرند بیشتر توضیح می دهیم.
هورمون های پانکراس از آنجایی که هورمون های پروتئینی هستند دارای گیرنده های غشایی هستند اما از آنجایی که جنس غشا از دی فسفو لیپید است و مواد محلول در چربی از آن به راحتی عبور می کنند هورمون های استروئیدی می توانند به راحتی از غشا عبور کنند.
و بر خلاف هورمون های غده پانکراس همان جزایر لانگرهانس دارای گیرنده درون سلولی هستند در ادامه درباره گیرنده های هورمون های پانکراس بیشترین توضیح می دهیم.
گیرنده هورمون پانکراس
در متن بالا در مورد عملکرد هورمون ها توضیح دادیم و گفتیم هورمون های که از بخش درون ریز پانکراس ترشح می شوند در درمان زخم دیابت مورد توجه قرار می گیرد در این قسمت درباره گیرنده هورمون های پانکراس که از بخش درون ریز و از سلول های مختلف ترشح می شوند بیشتر توضیح می دهیم.
هورمون های پانکراس از ان جایی که جنس پروتئین دارند برخلاف هورمون های استروئیدی دارای گیرنده غشایی هستند. گیرنده های هورمون های غده پانکراس نیز پروتئینی هستند این هورمون ها از خون وارد مایع بین سلولی شده و به گیرنده خود متصل می شوند از آنجایی که گیرنده ها شکل مخصوص که دارند و هورمون ها نیز به دلیل پروتئینی بودن دارای شکل سه بعدی مخصوص هستند هر هورمون فقط به گیرنده مخصوص خود متصل می شود.
هورمون ها و سایر پروتئین ها از آمینو اسید تشکیل شده اند
هورمون ها و سایر پروتئین ها از آمینو اسید تشکیل شده اند که دارای شکل سه بعدی و آرایش فضایی مخصوصی هستند. این هورمون های پانکراس وقتی به گیرنده خود متصل می شوند سبب شده مکانیسم درون سلول فعال شود و هدف مشخصی که می تواند کاهش قند خون یا افزایش قند خون باشد پیگیری می شود.
پس از اتصال هورمون ها به گیرنده های مخصوص پروتئینی ها در سلول شکل می گیرد و عملکرد مشخصی را در سلول های بافت مورد هدف انجام می دهد البته مکانیسم های عملکردی هورمون های پانکراس و تمامی واکنش های زیستی بسیار پیچیده هستند و اندکی تغییر در بدن می تواند این عملکرد ها و مکانیسم ها را تغییر دهد و یا از انجام آن ها جلوگیری شود.
اما همان طور که گفته شد هورمون ها پانکراس داری انواع مختلفی هستند و دارای دو نوع انسولین و گلوکاگن هستند که عملکرد های متفاوتی می توانند داشته باشند و در مجموع سبب تنظیم قند خون می شوند در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.
هورمون گلوکاگون
در متن بالا در مورد مکانیسم های عملکردی هورمون های مختلف توضیح دادیم و همچنین گفتیم این هورمون ها دارای گیرنده غشایی هستند و به دلیل شکل فضایی خاصی که دارند فقط می توانند به گیرنده مخصوص خود متصل شوند.
و پس از این که هورمون ها به گیرنده خود متصل شده اند عملکرد های مختلفی درون سلولی فعال می شود و عمل مورد نظر هورمون ایجاد می شود اگر در این عملکرد ها مشکل هایی پیش بیاید می تواند منجر به مشکل های مختلفی از جمله دیابت شود و این دیابت می تواند منجر به زخم های دیابتی شود
که باید حتما سعی کرد تا این مشکل ها را برطرف کرد و مراقبت های ویژه ایی انجام دارد درمان زخم دیابت می تواند شامل موارد مختلفی شود که در طی پروسه درمان به سطح هورمون های مختلف غده پانکراس بسیار اهمیت داده می شود.
همچنین توضیح دادیم هورمون های پانکراس دارای انواع مختلفی هستند در این قسمت درباره یکی از این هورمون ها یعنی گلوکاگون توضیح می دهیم.
هورمون گلوکاگون یک هورمون پروتئینی است
هورمون گلوکاگون یک هورمون پروتئینی است که از بخش درون ریز پانکراس به خون ترشح می شود. هورمون گلوکاگون مانند سایر هورمون هایی که از جنس پروتئین هستند دارای گیرنده های غشایی می باشند. این هورمون ها سبب ایجاد دیابت نمی شوند بلکه عملکردی مخالف با هورمونی که سبب ایجاد دیابت می شود دارد.
هورمون گلوکاگون سبب آزاد سازی قند خون میشود و در مواقعی که به دلیل تحرک بالای بدن یا مورد دیگر نیاز بدن به قند خون بسیار بالا می رود وجود این هورمون می تواند کمک کند تا بدن قند خون مورد نیاز خود را تامین کند زیرا نبود قند خون به میزان کافی در بدن می تواند سبب شود تا افراد مختلف دچار افت شدید قند خون شوند. در ادامه بیشتر در مورد این هورمون توضیح می دهیم.
هورمون گلوکاگون و دیابت
در متن بالا در مورد هورمون گلوکاگون توضیح دادیم. این هورمون از جزایر لانگرهانس ترشح می شود و می تواند سبب افزایش قند خون شود.
بر سلول های مختلف بدن از جمله سلول های کبدی و ماهیچه ایی اثر بگذارد تا این سلول ها گلوکوز های درون سلولی خود را اگزوسیتوز کرده و به بیرون سلول ترشح کنند. همان طور که گفته شد هورمون گلوکاگون در تنظیم قند خون اثر مثبت دارد و می تواند سبب شود تا قند خون افزایش پیدا کند.
شاید تصور شود که این هورمون به بیماری دیابت و درمان زخم دیابت مربوط نباشد. اما در واقع این طور نیست بلکه هورمون گلوکاگون نیز می تواند بر بیماری دیابت اثر گذار باشد. آن چه که در مورد قند خون و دیابت اهمیت دارد این است که قند خون یا میزان گلوکز 6 کربنی در خون تنظیم باشد و بدن دارای مقدار مورد نیاز قند خون باشد .
میزان بیش تر از قند خون یا کم بودن آن می تواند سبب بروز بیماری های مختلفی شود
میزان بیش تر از قند خون یا کم بودن آن می تواند سبب بروز بیماری های مختلفی شود هورمون گلوکاگون از آنجایی که در تنظیم قند خون نقش دارد می تواند به بیماری دیابت نیز مربوط باشد.
در درمان زخم دیابت و همچنین مراقبت از بیماری دیابت ممکن است مقدار قند خون از نیازی که بدن دارد کم تر شود در چنین مواقعی برای افراد دیابتی مشکل کم بود قند خون پیش می آید و ممکن است سبب بروز مشکل های شدید مانند غش کردن و یا حتی به کما رفتن شود.
اما وجود هورمون گلوکاگون تا حدی از این عوارض های کمبود قند خون جلوگیری می کند و با آزاد کردن میزان مورد نیاز گلوکز از سلول های بدن این کمبود را جبران می کند
البته تاثیر هورمون گلوکاگون تا حدی مشخصی می تواند تاثیرگذار باشد و اگر افت قند خون شدید روی بدهد باید درمان های مشخصی انجام شود تا افراد مختلف بتوانند سلامتی خود را به دست آورند در ادامه درباره هورمون انسولین بیشتر توضیح می دهیم.
هورمون انسولین
در متن بالا در مورد هورمون گلوکاگون که یکی از هورمون های ترشح شده از غده پانکراس است توضیح دادیم و همچنین گفتیم این هورمون از دسته هورمون های پروتئینی است که گیرنده غشایی دارند.
همچنین درباره عملکرد هورمون های گلوکاگون توضیح دادیم و گفتیم این هورمون های می توانند سبب آزاد سازی گلوکز از سلول های بدن شوند و در هنگامی که بدن افراد به دلیل افزایش فعالیت ها و بالا رفتن متابولیسم قند خون احتیاج دارد می تواند این قند خون اضافی بدن را تامین کند.
همچنین درباره ارتباط درمان زخم دیابت و این بیماری با هورمون گلوکاگون توضیح دادیم در این قسمت درباره یکی دیگر از هورمون هایی که از بخش درون ریز غده پانکراس ترشح میشود توضیح می دهیم. هورمون انسولین یکی از هورمون های درون ریز است که به خون ترشح می شود و می تواند تاثیر های بسیار مهمی در بدن ایجاد کند.
این هورمون عملی خلاف هورمون گلوکاگون دارد
این هورمون عملی خلاف هورمون گلوکاگون دارد و سبب می شود قند های اضافی که در خون وجود دارد وارد سلول ها شده و در سلول ها مخصوص ذخیره شود تا در هنگام نیاز بدن گلوکاگون از این ذخیره های قندی استفاده کند. هورمون انسولین می تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد و بند آن می تواند سبب ایجاد بیمار دیابت شود.
اما بیماری دیابت یا همان مرض قند که می تواند سبب بروز زخم های بشود تنها دلیل به وجود آمدن بیماری دیابت نیست بلکه بیماری دیابت دارای دو نوع مختلف است که در درمان زخم دیابت به این که منشا بیماری چیست و دیابت کدام نوع هستند باید به مقدار کافی توجه شود در ادامه درباره انواع مختلفی بیماری دیابت توضیح می دهیم.
انواع مختلف بیماری دیابت
در متن بالا در مورد یکی از هورمون های بخش درون ریز غده پانکراس توضیح دادیم. این هورمون انسولین نام داشت که یکی از هورمون های پروتئینی است و گیرنده غشایی دارد. همچنین توضیح دادیم در کنار هورمون گلوکاگون می توانند در تنظیم قند خون نقش داشته باشند.
البته عملکرد هورمون انسولین برخلاف هورمون گلوکاگون است. و سبب می شود تا قند خون در سلول های بدن ذخیره شود در این قسمت درباره انواع بیماری دیابت توضیح می دهیم.
همان طور که گفته شد بیماری دیابت یا همان مرض قند دارای انواع مختلفی هستند. که ور اصطلاح پزشکی به آن ها بیماری دیابت نوع یک و بیماری دیابت نوع دو گفته می شود. دیابت نوع یک و دیابت نوع دو دارای ویژگی های مختلفی هستند و می توانند اثرات مختلف نیز ایجاد کنند در درمان زخم دیابت باید به این مسئله بسیار توجه کرد.
پزشک های متخصص که به درمان زخم دیابت مشغول هستند. حتما این مورد را بررسی می کنند که دیابت چه نوعی دارد. دیابتی نوع دو و دیابت نوع دو در موارد مختلف با یکدیگر تفاوت دارند. دیابت ها از نظر زمان ابتلا و همچنین تاثیراتی که می گذارند می توانند ویژگی های مختلفی دارند در ادامه درباره انواع مختلفی این بیماری بیشتر توضیح می دهیم.
دیابت نوع 1
این نوع از بیماری دیابت در واقع غیر قابل درمان است و کسانی که به این بیماری مبتلا شده اند نمی توانند به شرایط قبل از بیماری برگردند.
البته این موضوع به این معنی نیست که افرادی که به بیماری دیابت نوع یک مبتلا هستند همیشه در شرایط حاد و بحرانی قرار می گیرند بلکه به این معنا است که افرادی که بیماری دیابت نوع یک دارند باید مراقبت های ویژه ایی داشته باشند و بیماری خود را کنترل کنند بیماری کنترل شده دیابت نوع یک اگر کنترل شده باشد نمی تواند سبب بروز زخم های دیابتی شود این گونه نیازی به درمان زخم دیابت وجود ندارد. دیابت نوع یک در واقع یک بیماری ارثی است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت نوع یک در کانادا را مطالعه کنید.
بیماری های ارثی مانند دیابت نوع یک از طریق کروموزم ها و نقشه های ژنی که روی ان ها ثبت است نسل به نسل ادامه پیدا می کند و می تواند از پدر یا مادر به ارث رسیده باشد.
این بیماری های ارثی مانند بیماری دیابت نوع یک معمولا زود خودشان را نمایان می کنند. افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند از کودکی این بیماری را داشته اند. معمولا اگر کسی بعد از بیست سالگی به بیماری دیابت مبتلا شود احتمال داشتن دیابت نوع یک برای شخص رد می شود.
زمینه ژنتیک دارد
اما دیابت نوع یک علاوه بر این که بیماری ارثی است و زمینه ژنتیک دارد یک نوع بیماری خود ایمنی است و در نتیجه می تواند بسیار پیش روی کند و باعث ایجاد زخم هایی در قسمت های مختلف بدن بشود که باید افراد که به این زخم ها دچار شده اند هر چه سریع از اقدام به رمان زخم دیابت کنند.
بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع از یک نوعی از بیماری است که در آن مریضی ها سیستم ایمنی افراد مختلف به بخش های مختلف بدن اسب می زنند و با حمله کردن به آنها سبب از بین رفتن عملکرد صحیح ان بخش ها می شوند. در ادامه درباره این موضوع بیشتر توضیح می دهیم.
حمله به سلول های بتا
در متن بالا در مورد دیابت نوع یک توضیح دادیم و گفتیم این بیماری ارثی است و زمینه ژنتیکی دارد. و می تواند در صورت کنترل نشدن سبب ایجاد زخم هایی در قسمت های مختلف بدن شود که باید افراد مختلف اقدام به درمان زخم دیابت بکنند در این قسمت بیشتر درباره بیماری دیابت نوع یک توضیح می دهیم. دیابت نوع یک همان طور که گفته شد یک بیماری خود ایمنی است. و سیستم ایمنی بدن افراد موجب ایجاد آن می شود.
در این حالت کسانی که به بیماری دیابت نوع یک مبتلا شده اند شاهد کاهش میزان هورمون انسولین در خون خود هستند و به همین سبب مقدار قند خون آن ها بسیار بالا رفته است
هورمون انسولین ماده ایی است که به تنظیم قند خون کمک می کند
زیرا هورمون انسولین ماده ایی است که به تنظیم قند خون کمک می کند و به عنوان یک پیک شیمیایی به سلول ها بدن پیام می دهد که قند اضافی خون و در واقع همان گلوکز های اضافی را در خود ذخیره کند. در بیماری دیابت نوع یک سلول ها سیستم ایمنی بدن افراد به جزایر لانگرهانس یا همان غده پانکراس حمله می کنند.
سلول های بتا در جزایر لانگرهاس مسئول ساختن انسولین هستند وقتی در بیماری دیابت نوع یک این سلول ها مورد حمله قرار می گیرند در نتیجه دیگر نمی توانند انسولین ترشح کنند.
در این صورت افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند کاهش بسیار شدید انسولین در خون را دارند و اینگونه قند خون آنها به میزان قابل توجه ایی افزایش پیدا میکند و این قند توسط سلول ها جذب نمی شود . در ادامه درباره علامت ها و عوارض دیابت نوع یک بیش از توضیح می دهیم.
نشانه های دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 می تواند نشانه های مختلفی داشته باشد که بیش تر این نشانه ها در افراد مبتلا به بیماری بدو پیدا می کند. یکی از مهم ترین نشانه هایی که بیماری دیابت نوع یک می تواند داشته باشد این است که سبب افزایش احساس گرسنگی می شود.
ور این بیماری به دلیل ترشح نشدن انسولین به مقدار کافی سلول های بدن قند خون را جذب نمی کنند در نتیجه نمی تواند سوخت و ساز خود روزی به طور کامل انجام دهند و سیستم عصبی بدن پیام کمبود انرژی زا از سلول ها دریافت می کند و در نتیجه احساس گرسنگی پیش می آید.
یکی دیگر از نشانه های که در بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع یک دیده می شود تکرر ادرار بسیار زیاد است. این یکی از شایع ترین نشانه های این بیماری است که اگر در افراد زیر بیست سال که در خانواده خود بیمار دیابتی از نوع یک دارند مشاهده شود حتما باید آن را جدی گرفت و به پزشک متخصص برای تشخیص های اولیه مراجعه کرد
کاهش وزن
کاهش وزن در بیمار های دیابتی رخ می دهد زیرا افرادی که له دیابت نوع یک مبتلا شده اند دارلی سلول هایی هستند که تحت تاثیر انسولین قرار نمی گیرند در نتیجه نمی توانند گلوکز جذب کنند و زمانی که این اتفاق می افتد بون برای تامین انرژی مورد نیاز خود شروع به تجزیه و شکستن چربی ها می کند و از آنجایی که ذخیره چربی ها را از دست میدهد شروع به کاهش وزن شدید می کند.
مشکلات بینایی و تاری دید نیز می تواند از نشانه های ابتلای افراد به دیابت نوع باشد زیرا یکی از عوارض مختلفی که دیابت نوع یک دارد تاثیر منفی آن بر سیستم بینایی افراد است.
همچنین زخم شدن بی دلیل پا ها و آسیب پذیری شدن نیز می تواند یکی لز نشانه ها ابتلا به دیابت نوع یک باشد. البته این نشانه یکی از نشانه های است که دیرتر از سایر موارد یعنی تکرر ادرار و احساس گرسنگی بروز پیدا می کند.
و اگر دیابت به مرحله حاد خود شده باشد زخم های دیابتی پا بروز پیدا کرده که باید اعمال لازم جهت درمان زخم دیابت پا را انجام داد درباره غیر این صورت مشکل های مختلفی برای افراد دیابتی پیش می آید در ادامه درباره دیابت و نشانه های آن بیشتر توضیح می دهیم.
دیابت نوع دو
در متن بالا در مورد دیابت نوع یک و نشانه های این بیماری توضیح دادیم و گفتیم دیابت نوع یک نوعی بیماری ارثی و خود ایمنی است که در آن سلول های بتا لانگرهانس مورد حمله قرار می گیرد و در نتیجه نمی توانند انسولین ترشح کند
همچنین در مورد نشانه های بیماری دیابت نوع یک توضیح دادیم و گفتیم اگر به نشانه های اولیه این بیماری یعنی داشتن تکرر ادرار و احساس گرسنگی زیاد و غیر طبیعی توجیه نشود بیماری دیابت وارد مرحله حاد تری شده و می تواند نشانه هایی مانند زخم دیابت پا ایجاد کند که باید با مراجعه به پزشک متخصص اقدامات مناسب برای درمان زخم دیابت انجام شود در این قسمت درباره دیابت نوع 2 که یکی از شاخه های بیماری دیابت است توضیح می دهیم.
دیابت نوع 2 بر خلاف نوع 1 که در کودکان و جوانان زیر بیست سال نمایان می شد. رد افراد میانسال و یا پیر بروز پیدا می کند. هر چند ژنتیک چندان در ابتلا به دیابت نوع 2 بی تاثیر نیست اما به صورت کلی و قاطع نمی توان گفت این بیماری مانتد نوع یک دارای عوامل ژنتیکی است.
به همین سبب بر خلاف دیابت نوع یک که غیر قابل پیشگیری است می توان با انجام اقداماتی مناسب تا حد امکان از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری کرد مهم ترین نحوه پیشگیری از دیابت نوع 2 داشتن برنامه منظم برای فعالیت بدنی و ورزش کردن است.
در دیابت نوع دو بر خلاف دیابت نوع یک که یک بیماری خود ایمنی محسوب می شد. سیستم ایمنی بدن درگیر نیست. و جزایر لانگرهاس می توانتد انسولین ترشح کنند.
گیرنده های انسولین
فقط ترشح انسولین در بدن کافی نیست همان طور که گفته شد این انسولین ها که ترشی می شوند هورمون های پروتئین هستند که داری شکل سه بعدی مخصوص می باشند و فقط می توانند به گیرنده های مخصوص به خود متصل شوند و در اثر اتصال هورمون انسولین به گیرنده های مخصوص بدن می توانست عملکرد جذب قند و گلوکز را از خون انجام دهد
اما در بیماری دیابت نوع دو این گیرنده ها دچار اشکال می شوند و با وجود انسولین سلول های بدن نمی توانند قند خون را جذب کنند و میزان قند خون به طرز قابل توجه ایی افزایش پیدا می کند
و در نهایت افراد در سنین میان سالی به بیماری دیابت مبتلا می شوند این که دقیقا چرا این چنین اتفاقی می افتد که بدن نمی تواند انسولین جذب کند تا حد زیادی شناسایی شده است در ادامه بیشترین درباره نشانه های این بیماری توضیح می دهیم.
نشانه های ابتلا به دیابت نوع 2
درست متن بالا در مورد دیابت نوع دو توضیح دادیم. و گفتیم بر خلاف دیابت نوع یک که یک بیماری خود ایمنی و ارثی بود و در سنین نوجوانی بروز پیدا می کرد این دیابت مربوط به دوره میانسالی و پیری است و می تواند در افرادی که هیچ زمینه ارثی ندارند بروز پیدا کند و عامل ایجاد آن نیز دستگاه خود ایمنی و نبود انسولین نیست بلکه افرادی که به این دیابت مبتلا می شوند
موما دارای مقدار قابل قبولی از هورمون انسولین درون خون هستند بلکه گیرنده های این هورمون در دیابت نوع دو دچار مشکل شده است در این قسمت درباره نشانه های دیابت نوع 2 که مانند دیابت نوع 1 می تواند سبب ایجاد زخم های دیابتی شود توضیح می دهیم.
البته لازم به ذکر است که این زخم ها در ابتدا عمیق نیستند و باید اقدامات مناسب برای درمان زخم دیابت انجام شود در غیر این صورت می توان نتیجه های زیان باری را برای افراد مختلف به وجود آورد.
تمام افراد بزرگسال باید درباره نشانه های دیابت نوع دو بدانند و در صورت بروز این نشانه ها برای جلوگیری از حاد تر شدن بیماری اقدام کنند.
در بیماری دیابت نوع دو به دلیل تاثیر نداشتن انسولین به مقدار کافی سلول های بدن گلوکز خون را جذب نمی کنند در نتیجه نمی تواند متابولیسم خود را به طور کامل انجام دهند و در نتیجه پیام هایی را به نورون می فرستد که کمبود انرژی در سلول ها رخ داده است و در نتیجه در مغز احساس گرسنگی پیش می آید.
تکرر ادرار
یکی دیگر از نشانه های که در بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع دو مانند نوع یک دیده می شود تکرر ادرار و افزایش حجم ادرار است. این یکی از مهم ترین نشانه های اولیه این بیماری است که اگر در افراد میان سال که چاقی مفرط و یا فشار خون دارند مشاهده شود حتما باید جدی گرفته شود و این افراد به پزشک متخصص برای تشخیص های اولیه دیابت نوع دو مراجعه کنند.
مشکلات بینایی و تر شدن دید افراد نیز می تواند از نشانه های ابتلای افراد به دیابت نوع دو باشد البته این مسئله با افزایش سن ممکن است در افراد غیر دیابتی نیز پیش بیاید اما اگر این نشانه در کنار نشانه های دیگر بروز کند می تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را داد
تاثیر منفی بر شبکیه چشم
زیرا یکی از عوارض مختلفی که دیابت نوع دو ایجاد می کند تاثیر منفی آن بر شبکیه چشم افراد است. همچنین زخم شدن بی دلیل پا ها و آسیب پذیری شدن نیز می تواند یکی از نشانه ها ابتلا به دیابت نوع دو باشد.
البته مانند بیماری دیابت نوع یک این نشانه یکی از نشانه های است که دیرتر از سایر موارد یعنی تکرر ادرار و احساس گرسنگی بروز پیدا می کند.
و اگر دیابت نوع 2 دیر تشخیص داده شود به مرحله حاد می رسد و زخم های دیابتی پا بروز پیدا کرده که باید اعمال لازم جهت درمان زخم دیابت پا را انجام داد درباره غیر این صورت مشکل های مختلفی برای افراد دیابتی پیش می آید
همچنین یکی دیگر از نشانه هایی که در افراد مبتلا به دیابت نوع دو بروز پیدا می کند است که اگر زخمی مانند بریدگی دست با چاقو پیش بیاید روند بهبود بسیار طولانی خواهد داشت. در ادامه درباره عوارضی که بیماری دیابت می توان ایجاد کند بیشتر توضیح می دهیم.
عوارض بیماری دیابت
در متن بالا در مورد مورد یکی از شاخه های بیماری دیابت یعنی دیابت نوع دو و نشانه های ابتلا به آن توضیح دادیم در این قسمت در مورد عارضه هایی که بیماری دیابت می تواند ایجاد کند توضیح می دهیم .
هر چند بیماری دیابت دو نوع مختلف دارد که در عامل پیدایش و سایر مشخصات بیماری با یکدیگر تفاوت هایی دارند اما از آنجایی که هر دو نوع بیماری دیابت در نهایت سبب بالا ماندن غیر طبیعی قند خون می شوند می توانند عارضه های مشابه ایی ایجاد کنند.
البته تفاوت هایی در عارضه های به وجود آمده می تواند وجود داشته باشد که این عارضه ها در شدتی که دارند و یا این مسئله های دیگر می توانند مشابه باشند.
عارضه هایی که در بیماری دیابت ایجاد می شود بسیار گسترده است
اصولا عارضه هایی که در بیماری دیابت ایجاد می شود بسیار گسترده است و می تواند اندام ها و ارگان های مختلف بدن را درگیر کند. البته این مسئله به این معنی نیست که تمام بدن به یک باره درگیر با بیماری دیابت می شود بلکه کم کم اثرات این بیماری و عارضه های مختلف آن نمایان می شود.
مشکل های مختلفی که برای بافت های داخلی بدن پیش می آید و عملکرد ها طبیعی و صحیح زیستی راه مختل می کند در نهایت می تواند سبب ایجاد نشانه های خارجی و عارضه های قابل حسی مانند زخم دیابت شود.
هر چند نمی توان بیماری دیابت را درمان کرد و فقط باید سعی در مراقبت و پیشگیری از حاد شدن این بیماری کرد اما می توان بعضی از عارضه های بیماری دیابت را درمان کرد. درمان زخم دیابت این روز ها توسط پزشک های متخصص اتفاق می افتد.
البته در گذشته امکان چندانی برای برای درمان زخم دیابت و یا درمان عارضه های دیگر دیابت وجود نداشت اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی سعی شده است تا درمان زخم دیابت انجام شود. این گونه تاثیر های منفی این بیماری بسیار کاهش پیدا می کند. در ادامه درباره عارضه های مختلفی که این بیماری می تواند ایجاد کند توضیح می دهیم.
رتینوپاتی دیابتی (Diabetic retinopathy):
در متن بالا از مورد عارضه های دیابت توضیح دادیم در این قسمت بیشترین درست مورد این عارضه ها توضیح می دهیم. دیابت یعنی بالا بودن قند خون در بدن که این قند خون غیر طبیعی می تواند مشکل های مختلف را ایجاد کند. یکی از عارضه های گلوکز اضافی در خون آسیب به چشم است.
وجود گلوکز بیش از حد نرمال در خون افراد دیابتی می تواند سبب ضعیف شدن و آسیب دیوارههای شبکیه چشم افراد دیابتی میشود. شبکیه یکی از بخش های چشم افراد است که نمی تواند به در فرآیند بینایی بسیار موثر باشد در افراد دیابتی ممکن است مویرگ هایی در پشت ناحیه چشم تشکیل شود
در صورتی که این رگ ها پاره شوند آسیب های جدی به بینایی افراد وارد می شود در ادامه درباره سایر عارضه های بیماری دیابت توضیح می دهیم.
نفروپاتی دیابتی (Diabetic kidney disease):
یکی دیگر از عارضه هایی که ممکن است در بیمار ها دیابتی که مدت طولانی با این بیماری درگیر بودند رخ دهد این است که آسیب های جدی به کلیه این افراد وارد می شود.
کلیهها وظیفه تصفیه مواد مختلف از جمله گلوکز را از خون دارند. وقتی در بیماری دیابت گلوکز بیش از اندازه در خون وجود دارد کلیه ها برای تصفیه چنین خون باید بیشتر از حد معمول و نرمال کار کنند این مسئله می تواتد سبب نارسایی کلیه ها بشود.
دیالیز
افراد مختلفی که سال ها به بیماری دیابت دچار هستند امکان ابتلا به مشکل ای کلیوی دارند و حتی ممکن است مورد دیالیز قرار بگیرند مشکل های مختلفی که دیابت ایجاد می کند مختلف است و می تواند سبب سکته های قلبی و یا مغزی شود
زیرا خون که در شریان ها جاری می شود نرمال نیست درست نتیجه می تواند بر سیستم گردش خون مشکل ایجاد کند و از آنجایی که سیستم گردش خون با تمامی بخش های بدن مرتبط است دیابت می تواند از تمام بافت های بدن عارضه هایی ایجاد کند.
یکی دیگر از مشکل های که دیابت می کند می کند و مربوط به رگ ها است نوروپاتی دیابتی نام دارد که این مسئله و همچنین ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و آسیب پذیری شدن بدن نسبت به انواع قارچ ها و باکتری ها می تواند سبب بروز زخم های دیابت به عنوان یکی از بارزترین عارضه های دیابتی شود.
سیستم ایمنی بدن وقتی در حالت عادی کار های خود را انجام می دهد به طور مداوم با عامل های بیماری زایی که بدن افراد مرتبط با آن ها در تماس است مبارزه می کند و از آنجایی که معمولا سیستم ایمنی پیروز می شود و ما بیمار نمی شویم متوجه عملکرد سیستم ایمنی بدن خود نیستیم در ادامه بیشتر درباره عوامل ایجاد زخم دیابت و همچنین درباره درمان آن توضیح می دهیم.
زخم دیابت
در متن بالا در مورد بعضی از عارضه هایی که می تواند دیابت ایجاد کند توضیح دادیم. همچنین گفتیم این عارضه ها می تواند بسیار گسترده باشد
زیرا قند خون بالا است و در نتیجه سیستم گردش خون و شریان ها که خون بر آنها جاری است مشکل هایی دارد و از آنجایی که این سیستم با تمامی بخش های بدن درگیر ارتباط است می توان ادعا کرد که دیابت بر تمام بخش های بدن یا بیشتر بافت ها می تواتد اثر ها منفی بگذارد. زخم دیابت یکی از عارضه ها است که ممکن است برای افراد دیابتی پیش بیاید.
البته باید توجه کرد زخم دیابت برای همه افراد دیابتی پیش نمی آید بلکه فقط تعدادی در حدود 20 درصد یا کمتر از این مقدار از افراد دیابتی به زخم دیابت مبتلا می شوند مخصوصا این زخم دیابت در افرادی که دیابت نوع یک دارند و از سنینی کودکی به بیماری دیابت یا مرض قند مبتلا شده اند بیشتر از دیابتی های نوع دو به وجود می آید.
زخم دیابت عارضه ایی بیرونی است که در افراد مستعد که مراقبت های کافی را از خود ندارند به وجود می آید و اگر اقدام های مناسب جهت درمان زخم دیابت انجام نشود ممکن است این افراد دچار وضعیت حاد و بحرانی می شوند.
البته زخم دیابت یک عارضه بیرونی است و قبل از این که این عارضه به شکل زخم هایی که دارای درجه های مختلف هستند ایجاد شود
زخم ها عامل درونی دارند
اتفاقات در درون بدن رخ می دهد که می تواند سبب بروز و ایجاد زخم های مختلف شود. زخم های دیابتی معمولا در پاها ایجاد می شود البته ممکن است در بخش های دیگر از بدن زخم دیابتی ایجاد شود اما بیشتر افرادی که به مرض قند مبتلا هستند و دچار زخم شده اند به دنبال درمان زخم دیابت هستند که روی پا و یا در قسمت پاشنه پا های آن ها ایجاد شده است.
برای درمان زخم دیابت نیاز است تا عواملی که بر اثر دیابت به وجود آمده است و می تواند سبب ایجاد زخم شود را بررسی کرد و تا حد امکان سعی در از بین بردن آن ها کرد.
این گونه می توان از به وجود آمدن زخم های بیشتر جلوگیری نمود و به درمان زخم دیابت پرداخت در ادامه بیشتر درباره عواملی که بر اثر دیابت ایجاد می شود و در نهایت سبب ایجاد زخم دیابت می شود توضیح می دهیم.
لطفا از پست های زیر دیدن کنید:
- درمان زخم دیابت با عسل
- مراحل اولیه زخم پای دیابتی
زخم دیابتی نوروپاتی
در متن بالا در مورد زخم های دیابتی توضیح دادیم و گفتیم این زخم ها اغلب در پا ها ایجاد می شود. و نشان از کنترل نشدن بیماری دیابت دارد.
همچنین توضیح دادیم زخم دیابتی یک عارضه بیرونی است که می تواند بر اثر عوامل مختلف ایجاد شده باشد و نباید برای درمان زخم دیابت به حمال ایجاد کننده آن، دیابت افراد و روند بیماری افراد اطلاعاتی داشت.
در این قسمت به یکی از عامل هایی که باعث ایجاد زخم دیابت می شود می پردازیم و درباره آن توضیح می دهیم. یکی از عارضه های دیررس بیماری دیابت مخصوصا دیابت نوع یک نوروپاتی می باشد.
نورپاتی به معنای آسیب عصب های محیطی و عضلات مربوط به آن ها است. شدت نوروپاتی با سن افراد مبتلا و همچنین طول مدت ابتلا ان ها با دیابت و روند بیماری و کنترل قند خون ارتباط دارد.
نوروپاتی به شکل های مختلفی می تواند در بیماریهای دیابتی دیده شود
نوروپاتی به شکل های مختلفی می تواند در بیماریهای دیابتی دیده شود. که از انواع می توان به نوروپاتی عصب های حسی، نوروپاتی حرکتی و اعصاب خودکار اشاره کرد. در ادامه درباره نوروپاتی و زخم دیابت و راه های درمان زخم دیابت توضیح می دهیم. نوروپاتی حسی یکی از شایع ترین شکل های نوروپاتی است که در افراد دیابتی ممکن است به وجود آید.
این نوروپاتی حسی که عامل به وجود آمدن زخم ها است. می تواند سبب بروز درد، و به اصطلاح سوزن سوزن شدن پاها شود و همچنین می تواند سبب از بین رفتن حس درد و ادراک حرارت شود.
در این صورت با از بین رفتن این حس ها احتمال ایجاد زخم در بدن افزایش می آید. درمان زخم دیابت نوروپاتی و حسی بسیار سخت است و می تواند آن را کنترل کرد در ادامه درباره سایر عامل های که باعث به وجود آمدن زخم دیابتی میشود اشاره می کنیم.
سایر نوروپاتی ها
در متن بالا توضیح دادیم یکی از عواملی که باعث ایجاد زخم دیابت می شود نوروپاتی است. همچنین درباره انواع نوروپاتی ها توضیح دادیم این نوروپاتی می تواند انواع مختلف داشته باشد
در این قسمت درباره سایر نوروپاتی های که باعث ایجاد زخم دیابت درست افرادی که له مرض قند یا همان دیابت مبتلا هستند را توضیح می دهیم. نوروپاتی حرکتی یکی دیگر از انواع نوروپاتی ها است که می تواند سبب به وجود آمدن زخم دیابت شود همان گونه که توضیح داده شد.
نوروپاتی درگیری عصب های مختلف است و از آنجایی که عصب های مختلفی داریم نوروپاتی ها را نیز می توان تقسیم بندی کرد. نوروپاتی حرکتی مربوط به از بین رفتن و آسیب دیدن عصب های حرکتی پا است.
تحلیل رفتن ماهیچه های پا
در این صورت ماهیچه های پا تحلیل می رود و زخم های دیابتی باعث به وجود آمدن زخم های دیابت بشود در این صورت درمان زخم دیابت باید با مراقبت های ویژه همراه باشد به غیر از این نوروپاتی که مربوط به عصب های حرکتی است نوروپاتی دیگری نیز وجود دارد.
نوروپاتی عصب های خودکار می تواند سبب شود تا زخم دیابتی به وجود آید. عصب های پاراسمپاتیک بخشی از غضب های خودمختاری هستند که در کتلر عصب های سمپاتیک فعالیت می کنند.
عصب های سمپاتیک و پاراسمپاتیک اثر های مخالفی دارند و در کنار یکدیگر می تواند فعالیت های بدن را تنظیم کنند. البته در تنظیم تمام فعالیت های بدن نقش دارند.
آسیب عصب های پاراسمپاتیک بر بیماری دیابت می تواند باعث شود تا تعریق پا کاهش پیدا کند. در این صورت پا مخصوصا در ناحیه پاشنه دچار ترک می شود و اینگونه زخم دیابت ایجاد می شود در ادامه درباره درمان زخم دیابت نوروپاتی بیش ار توضیح می دهیم.
درمان زخم دیابت نوروپاتی
از آنجایی که این زخم ها برای اثر آسیب دیدن نورون ها و عصب ها به وجد آمده اند. درمان زخم دیابت ممکن است بسیار مشکل باشد در واقع برای درمان زخم دیابت نوروپاتی نمی توان عصب ها دل بهبود بخشید بلکه باید از اثر هایی که می گذارند جلوگیری ورد.
اگر شما دچار دیابت شده اید و به هر دلیل مانند کنترل نکردن بیماری به زخم دیابت نوروپاتی دچار شده اید ابتدا لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا پزشک وضعیت زخم ایجاد شده را مورد بررسی قرار دهد و همچنین روند بیماری شما را بسنجد.
اگر وضعیت زخم حاد باشد
اگر وضعیت زخم حاد باشد ممکن است قطع عضو پیش بیاید در این صورت پزشک طی جراحی این کار را انجام می دهد اما معمولا افراد قبل از این که زخم دیابت آن ها بسیار حاد و شدید شود به پزشک متخصص مراجعه می کنند.
در این صورت پزشک با تشخیص علت دقیق ایجاد زخم می نواتد به درمان زخم دیابت کمک کد به عنوان مثال می تواند به کسانی که به دلیل نوروپاتی اعصاب پاراسمپاتیک دچار ترک پا شده اند کرم ها و پمادهایی برای از بین رفتن این ترک تجویز می کند. این کار برای این است که در طی روند درمان زخم دیابت از ایجاد زخم های بیشتر جلوگیری شود.
همچنین به غیر از این مورد پزشک با تجویز دارو های مخصوص و پانسمان زخم دیابت کمک می کند تا روند بهبودی زخم ها بهتر طی شود این گونه زخم ها بهبود پیدا می کنند. اما به غیر از زخم نوروپاتی زخم دیابت به دلیل دیگری نیز به وجود می آید که در ادامه درباره این زخم و همچنین درمان که باید برای آنها انجام شود توضیح می دهیم.
زخم ایسکمیک
در متن بالا دوباره درمان زخم دیابت نوروپاتی توضیح دادیم و همچنین درباره اهمیت مراجعه به پزشک برای تشخیص علت زخم توضیحاتی را ارائه کردیم. در این قسمت درباره یکی دیگر از علت های که باعث ایجاد زخم ما می شود توضیح می دهیم.
زخم ایسکمیک یکی دیگر از نمونه های زخم دیابتی است که باید حتما اقدامات مناسب برای درمان زخم دیابت ایسکمیک را انجام داد.
این زخم ها مخصوص پا ها است و بیش ترین از زخم های نوروپاتی احتمال بروز دارد. زمانی که جریان خون ضعیفی در پاها افراد دیابتی وجود داشته باشد، ممکن است زخم های ایسکمیک در بخش های مختلف پا ایجاد شوند.
واژه ایسکمیک به معنای کاهش جریان خون یک ناحیه از بدن است
واژه ایسکمیک به معنای کاهش جریان خون یک ناحیه از بدن است. جریان خون ضعیف می تواند سبب نابودی سلول ها و در نهایت آسیب رساندن به بافت شود.
این نوع زخم ها بر خلاف زخم های نوروپاتی احتمال درمان بیش تری دارند در این نوع از زخم دیابت شريان های به دلیل افزایش گرانروی خونی که میزان زیادی از گلوکز را دارد مسدود شده و نمی توانند تحویل خون به اندازه کافی را به پا ها جلوگیری می کنند در نتیحه می توان گفت که بافت های پای مواد مغذی لازم و همچنین اکسیژن کافی را دریافت نمی کنند.
کم بودن مواد مغذی و همچنین نرسیدن اکسیژن به مقدار کافی موجب می شود که سلول های مختلف بمیرند و به بافت ها ما آسیب وارد شود. این اسیب می تواند به حالت زخم هایی در قسمت های مختلف ما بروز پیدا کند همچنین می توان گفت بافت آسیب دیده که خون کافی دریافت نمی کند به آرامی بهبود می یابند.
زخم ها ماندگار
زخم های ایجاد شده دیر خوب می شوند .افراد دارای جریان خون ضعیف اغلب دارای گرانروی بالا خون به دلیل وجود مقدار بالا گلوکز هستند و جریان خون آنها کم است اما به غیر از این مورد آسیب عصبی خودمختار پاراسمپاتیک نیز می تواند سبب کاهش خون و زخم های دیابتی ایسکمیک شوند.
با آسیب این تعصب ها رگ های آن ناحیه دچار تنگی شده و به خوبی نمی توانند خون رسانی کنند اما روش های مختلفی برای درمان زخم دیابت ایسکمیک وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
درمان زخم دیابت ایسکمیک
در متن بالا در مورد یکی دیگر از دلیل هایی که باعث ایجاد زخم دیابت می شود توضیح دادیم و گفتیم بالا بودن قند خون و کنترل نشدن آن در افراد دیابتی می تواند باعث افزایش گرانروی خونی شده و جریان خون کاهش یابد و یا آسیب عصب های پاراسمپاتیک می تواند سبب شده تا خونرسانی کاهش یابد در نتیجه این کاهش جریان خون و نرسیدن اکسیژن و مواد غذایی کافی زخم های دیابتی ایسکمیک به وجود می آیند در این قسمت درباره درمان زخم های دیابت ایسکمیک توضیح می دهیم.
برای درمان زخم دیابت ایسکمیک لازم است تا افراد دیابتی به پزشک متخصص مراجعه کند و بعد از این نه پزشک علت دقیق ایجاد زخم راه تشخیص داد و روند بیماری دیابت شما را مورد بررسی قرار داد کار های درمانی لازم را انجام می دهد.
البته درمان زخم ها بسته به میزان شدتی که دارند متفاوت است زیرا زخم ها می توانند دارای شدت های مختلفی باشند در ادامه درباره درمان زخم دیابت ایسکمیک با درجه های مختلفی از حاد بودن بیش از توضیح می دهیم.
درمان زخم دیابت ايسكميك تازه ايجاد شده
در متن بالا در مورد این توضیح دادیم که افرادی که دچار زخم دیابت ایسکمیک می شوند باید به پزشک متخصص مراجعه کنند تابستان پزشک تشخیص های اولیه را بدهد و سپس اقدام به انجام اقدامات مناسب برای درمان زخم دیابت ایسکمیک بکند.
در این قسمت درباره درمان زخم دیابت ايسكميك تازه ايجاد شده توضیح می دهیم بعد از این که شما ویزیت شدید در صورتی که پزشک تشخیص دهد ایجاد زخم دیابت ایسکمیک شما به دلیل گرفتگی عروق است و به همین جهت پا ها نمی توانند خون کافی را انجام دهند معمولا پزشک ها برهی درنان زخم دیابت ایسکمیک جراحی را پیشنهاد می کنند.
در این صورت فرد بیمار باید توسط جراح عروق مورد عمل قرار بگیرد این یکی از جراحی های مدرن است که برای افراد دیابتی انجام میشود و در طی آن پيوند عروق انجام خواهد شاد تا عروق بسته شده از مسیر گردش خون ما ها خارج شوند و پا ها از طریق رگ ها جدید خون راه دریافت کنند
عمل پیوند عروق
عمل دو فایده برای درمان زخم دیابت ایسکمیک دارد. نخست باعث می شود که از ایجاد زخم های جدید جلوگیری شود و از طرفی به بهبود زخم هایی که به علت دیابت در ناحیه پا ایجاد شده است کمک می کند. علاوه بر این پزشک ها باید اعمال دیگری نیز انجام دهند تا به روند بهبود زخم ها کمک کنند. پزشک های متخصص برای درمان زخم دیابت ایسکمیک استفاده از محلول ضدعفونی را پیشنهاد می کنند.
این کار برای افرادی که به بیماری دیابت و زخم دیابتی مبتلا شده اند بسیار اهمیت دارد. در این صورت اگر از محلول ها ضدعفونی استفاده شود باکتری های که می تواند باعث حادترین شدن زخم ها بشود جلوگیری کرد.
همچنین برای درمان زخم دیابت ایسکمیک پانسمان های ضدعفونی کننده موضعي نیز توسط پزشک ها تجویز می شود که افراد مختلف باید سعی کنند از آنها استفاده کنند معمولا درمان زخم ها باید همراه مصرف دارو باشد و بیماریهای دیابتی برای درمان مشکل خود باید و درمان زخم دیابت ایسکمیک با دستور پزشک استفاده از آنتی بیوتیک داشته باشند در ادامه درباره درمان زخم دیابت ایسکمیک پیشرفته بیشتر توضیح می دهیم.
پیشنهاد می کنیم از پست داروی دیابت زیپتین دیدن کنید.
درمان زخم دیابت ايسكميك پيشرفته
درمان زخم دیابت پیشرفته شامل همه مرحله های می شود که افراد مختلف باید برای درمان زخم دیابت ایسکمیک تازه انجام دهند. با این تفاوت که اگر پزشک متخصص بخواهد جراحی عروق را انجام دهد ابتدا باید زخم ها را کنترل کند. و از محلول های ضدعفونی مخصوص استفاده کند.
و بعد که زخم ها شرایط بهتری پیدا کرده اند می توان از عمل ها حراحی استفاده کرد اما اگر زخم دیابت بسیار پیشرفته باشد ممکن است در طی پروسه درمان زخم دیابت قطع عضو نیز اتفاق بیفتد.
نتیجه گیری
برای درمان زخم دیابت باید حتما به پزشک مراجعه کرد و از پیشرفت زخم ها جلوگیری نمود تا قطع عضو برای افراد دیابتی رخ ندهد.
لطفا پس از مطالعه این مقاله از پست های زیر دیدن کنید:
- بهترین جراح معده در تهران
- بهترین جراح چاقی در اصفهان