در این نوشتار تصمیم داریم به صورت مفصل و جامع موضوع درمان دیسک دیابت و یا بهتر بگوییم درمان دیسک ناشی از دیابت و رفع مشکل دیسک در افراد دیابتی را برای شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
مقدمه
دیسک های مربوط به ستون فقرات
یکی از اعضای مهم در بدن ما که نقش بسیار اساسی در ناحیه ی پشت و ستون فقرات ما ایفا می نمایند دیسک های مربوط به ستون فقرات می باشند. آن ها به راحتی می توانند فشار و همچین استرسی که بر روی مهره ها وارد می شود را جذب نمایند و حمایت مناسبی را از بخش بالایی بدن که اصطلاحا نیم تنه نامیده می شود، به عمل بیاورند.
آن ها این امکان را نیز برای حرکت دادن ستون فقرات در سمت و سوهای متنوع بدن ایجاد می نمایند. اگر برای دیسک های ستون فقرات اتفاق هایی نظیر فتق یا پاره شده شدن رخ دهد و یا این که مواد داخلی آن ها به بیرون نشت پیدا کنند دیسکی که موجب راحت شدن فعالیت های نرمال و طبیعی زندگی روزمره ی ما می شد، قادر خواهد بود عصب ها را نیز تحت فشار خود درآورد.
در نواحی نامبرده بدن دچار درد و علامت های عصبی و اسپاسم هایی خواهد شد
در این جا است که در نواحی نامبرده بدن دچار درد و علامت های عصبی و اسپاسم هایی خواهد شد. ممکن است، این علائم عصبی در بخش پاها و یا کمر نیز احساس شوند.به طور معمول علامت هایی که به فتق و بیرون زدگی دیسک مربوط می شوند، بدون هیچ گونه علت شفاف و مشخصی آغاز می شوند.
این امکان برای فرد وجود دارد که در زمان جابجایی و برداشتن اجسامی سنگین وزن، چرخاندن ناحیه ی کمر و یکی سری حرکات که سبب ورود فشار بر روی دیسک می شوند، احساس درد نماید. پاره شدن دیسک و یا فتق یکی از عارضه های معمول و شایع در دنیای پزشکی امروزه می باشد. این عارضه عمدتا در سنین ما بین سی و پنج الی پنجاه سال رخ می دهد.
در ادامه و برای بسط و تفهیم بهتر موضوع مقاله یعنی درمان دیسک کمر به طرح و پاسخ برخی سوالات و همچنین توضیح چندین تیتر در این زمینه خواهیم پرداخت:
درمان دیسک دیابت چیست؟
در ابتدا بهتر است قبل از خوردن هر دارویی و جراحی، بیمار استراحت نموده و از فعالیت های سنگین پرهیز نماید.
انجام حرکات ورزشی ساده مانند (پیاده روی آرام، شنا، دوچرخه سواری سبک ملایم) برای کاهش درد دیسک کمر می تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.
آخرین روش برای درمان دیسک دیابتی پزشکان تجویز می کنند جراحی است.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
چگونگی ایجاد فتق دیسک کمر
دیسک کمر دارای چه مرحله هایی می باشد؟
دلایل مختلف در پیدایش این مشکلات
علت های خطر ساز
علائم و نشانه های مهم در دیسک کمر
نحوه تشخیص دیسک کمر:
انجام رادیو گرافی برای تشخیص دیسک
درمان دیسک کمر
تاثیرات دیابت بر اعصاب، استخوانها و دیسک کمر چیست؟
دیسک کمر و بی حس شدن پاها:
نوروپاتی ناشی از دیابت چیست؟
چگونگی ایجاد نوروپاتی:
پس به فکر کنترل قند خون خود باشید.
عارضه ی عروق محیطی چیست؟
دیابت در سیستم عصبی و اسکلت فرد هم اختلال ایجاد میکند
یکی از راه های درمانی توانبخشی و طب فیزیکی می باشد
چندین حرکت مناسب برای توانبخشی در افراد دیابتی و کاهش آثار دیسک دیابت:
آیا می توان برای درمان دیسک دیابت از جراحی استفاده نمود؟
پیشنهاد می کنیم از پست درمان سریع دیابت نوع 2 دیدن کنید.
چگونگی ایجاد فتق دیسک کمر
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص چگونگی به وجود آمدن فتق دیسک کمر می پردازیم.
یک حلقه که دارای استحکام مناسبی است، در بخش خارجی دیسک قرار دارد که وظیفه اصلی آن، محافظت نمودن از محتویات ژله ای و مواد داخل دیسک می باشد. به این حلقه محکم آنالوس می گویند.
پیشنهاد می کنیم از مقاله درمان دیابت جدید دیدن کنید.
نام بخش درونی دیسک میان مهره ها نیز نوکلئوس پولپوزوسمی می باشد
نام بخش درونی دیسک میان مهره ها نیز نوکلئوس پولپوزوسمی می باشد. با توجه به افزایش سن و ایجاد یک فرسایش کلی در نقاط مختلف بدن، قسمتی از مایع داخلی دیسک ها که علت اصلی اعطاف و نرمی بدن هستند، از بین رفته و یا به بخش های بیرون نشتی پیدا می کنند. حاصل این اتفاق پهن تر و خشک تر شدن دیسک ها در محل خود می شود.
یعنی اتفاق که اصطلاحا تحلیل و تضعیف دیسک ها نیز نامیده می شود، خیلی زود و سریع در میان افراد شروع می شود. فشار و استرسی که در بخش های مختلفی از ستون فقرات وجود دارد، می تواند سبب متورم شدن، ایجاد حالت برآمدگی در دیسک ها و ایجاد پارگی در ناحیه خارجی آن ها شود،
البته اگر این رخ داد در بخشی از کمر پیش بیاید، برجستگی های ناشی از دیسک می توانند قادر خواهند بود ریشه های اعصاب نخاعی را در همسایگی و جوار این ناحیه تحت فشار خود قرار دهند، همچنین این امکان نیز وجود دارد که مواد ملتهب درون دیسک سبب تحریک نمودن اعصاب شوند.
در نهایت نتیجه این اتفاقات به وجود آمدن دردی تند و تیز در بخشی های از باسن و اعضای تحتانی بدن که همان پاها هستند، می شوند.
دیسک کمر دارای چه مرحله هایی می باشد؟
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص این که دیسک کمر دارای چه مرحله هایی می باشد، خواهیم پرداخت.
مرحله ابتدایی دیسک کمر، همان تضعیف یا تحلیل رفتن دیسک ها می باشد. حلقه خارجی دیسک سبب محافظت و نگه داشتن دیسک ها در جایگاه خودشان می شود.
اگر دیسک ها آسیب ببینند بخش میانی دیسک سبب پاره شدن لایه ی بیرونی دیسک می شود. که در این وضعیت این امکان وجود دارد که با پاره شدن لایه های بیرونی دیسک، فرد مور نظر احساس درد نماید.
مرحله دوم در موضوع دیسک کمر، برآمدگی و برجستگی دیسک ها می باشد
مرحله دوم در موضوع دیسک کمر، برآمدگی و برجستگی دیسک ها می باشد. محتویات که درون دیسک ها قرار دارند، حالتی ژله ای داشته که این محتویان بر لایه های بیرونی دیسک، فشاری را وارد می نمایند. این فشار سبب ایجاد برآمدگی و برجستگی در بخش بیرونی می شود.
همچنین مقداری التهاب نیز بر اثر این اتفاق رخ می دهد. در این حالت امکان دارد که عصب ها نیز تحریک شوند. هر چند ممکن است، عصب ها به شکلی مستقیم تحت استرس و فشار هم نبوده باشند.
مرحله سوم در دیسک کمر، به وجود امدن فتق می باشد. وقتی دیسک ها متورم می شوند، یک فشار بر روی اعصاب ایجاد می شود. نتیجتا علامت ها و نشانه های عارضه، در بیمار تشدید می شوند و در ادامه این امکان نیز وجود دارد که پاهای فرد مورد نظر نیز درگیر این مشکل شوند.
مرحله چهار در دیسک کمر، لغزیدن دیسک ها می باشد. در این مرحله است که مواد درونی و ژله مانند هسته ی دیسک ها، در بین چندین لایه نفوذ می نمایند و سبب به وجود آمدن فشاری مضاعف بر روی اعضاب نواحی اطراف دیسک می شوند.
دلایل مختلف در پیدایش این مشکلات
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص دلایل مختلف در پیدایش مشکلات دیسک کمر خواهیم پرداخت.
بر اثر طی شدن زمان و بر اثر ساختار طبیعی و نرمال بالا رفتن سن، از میزان مایعات بین دیسک ها کاسته می شود. این موضوع سبب شکننده تر شدن و سستی در حلقه بیرونی نگه دارنده ی دیسک ها می شود. در نتیجه این احتمال نیز وجود دارد که دیسک ها پاره شده و یا ترک بخورند.
حتی ممکن است، این رخداد در اثر حرکاتی نه چندان شدید پیش بیاید. مثلا در زمان بلند کردن کیشه ای از مواد غذایی، چرخ های ساده و معمولی در ناحیه ی کمر مثلا در حین رانندگی و یا برخی از رشته های ورزشی.
یک علت دیگر نیز برای پاره شدن دیسک ها و یا حالت فتق وجود دارد و آن هم صدمه هایی ناشی از ایجاد ضربه هایی شدید و ناگهانی و یا در حادثه های مربوط به رانندگی می باشد، البته در میان علت های ایجاد دیسک کمر و یا فتق، مورد اخیر کمتر اتفاق می افتد.
اگر کمر در اثر حوادق ذکر شده آسیب ببینند، فشار بیشتری بر روی دیسک ها وارد خواهد آمد و در نتیجه این امکان نیز وجود دارد که احتمال پاره شدن دیسک یا یا ایجاد فتق بالاتر رود.
علت های خطر ساز
علل خطر سازی که می توانند شرایط فتق یا پاره شدن دیسک را بدتر نموده و یا احتمال این رخ داد را بالاتر ببرند به شرح ذیل می باشند:
- سن و سال فرد مورد نظر
- جنسیت ایشان
- فشارهای فیزیکی و فعالیت های سنگینی که انجام می دهد.
- چاق بودن فرد به ویژه در ناحیه ی اطراف شکم
- استعمال دخانیات و مصرف سیگار
- سوابق خانوادگی فرد مورد نظر
علائم و نشانه های مهم در دیسک کمر
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص علائم و نشانه های مهم در دیسک کمر خواهیم پرداخت.
وقتی فتق بیرون زده و یا دیسک ها پاره می شوند، میزان و مقدار فشار وارد آمده بر روی اعصاب حاشیه و نزدیک دیسگ ها نیز بالاتر می رود، همچنین این امکان نیز وجود دارد که عصب ها دچار حالت التهاب شوند.
پس بیمار دچار یکی درد خاص می شود که این درد می تواند در ادامه ی اعصاب مربوطه نیز انتشار پیدا کند. فتق و یا بیرون زدگی دیسک یکی از شایع ترین و مرسوم ترین دلیل ها برای سیاتیک و دردهایی در ناحیه ی پا که در امتداد عصب سیاتیک احساس می شوند، می باشد.
علامت ها و نشانه های معمول فتق و یا بیرون زدگی دیسک در بخش کمر به شرح ذیل می باشند:
- احساس هرگونه درد در ناحیه پا
- دردهای خاص عصبی
- به وجود آمدن یک سری علائم مختلف در نقاط مختلف بدن: بسته به این که محل فتق کجا باشد و میزان شدن آن به چه صورتی باشد، این امکان وجود دارد که در مکان های متنوعی این علامت ها ظاهر شوند. مثلا: احساس درد در بخش کمر، درد در نواحی لگن و یا باسن، دردهایی در بخش جلویی و پشتی رانها، ساق پا، تمام بخش های پا، درد در ناحیه ی پنجه و نهایتا مورتون نروما که می تواند 1 سمت بدن را به شکلی کامل در بر بگیرد.
- علامت های مختلف عصبی
- افتادگی در یک یا هر دو پا
- احساس درد دربخش پایینی کمر
- هر گونه درد که بر اثر تحرک و داشتن فعالیت های مختلف رو به بدتر شدن می رود.
- هرگاه در صورت خم نمودن بدن به سوی جلو دچار درد شویم.
- عمدتا دردهای ناحیه فتق دیسک کمر، در مدت زمان کوتاهی خود را نشان می دهند و این احساس درد به سرعت اتفاق می افتد.
نحوه تشخیص دیسک کمر:
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص نحوه تشخیص دیسک کمر خواهیم پرداخت.
برنامه های مربوط به تشخیص دادن دیسک کمر بر چک نمودن اطلاعات موجود در پرونده پزشکی فرد مورد نظر و انجام یکی سری معاینات بالینی آغاز می گردد.
پزشک مربوطه معمولا به ذکر سوالات ذیل از بیمار مورد نظ می پردازد:
آیا اخیرا دچار صدمه و یا آسیب دیدگی شده اید؟
در چه ناحیه ای از بدن خود دردی را احساس می نمایید؟
آیا نقطه ای از بدن شما دارای حالت بی حسی می باشد؟
آیا این مسئلا و یا شرایط مشابه آن برای شما تکراری است، یعنی قبلا هم این حالت را تجربه نموده اید؟
آیا اخیرا وزن کم نموده اید و یا دچار یک مریضی و یا تب شده اید؟
در انتها نیز پزشک متخصص در خصوص شرایط بیرون روی بیمار شامل توانایی در دفع و ادرار سوالاتی را می پرسد. این اطلاعات در خصوص راحت بودن دفع و انجام ادرار راحت توسط بیمار، از آن جهت دارای اهمیت می باشد که پزشک باید نسبت به این قضیه اطمینان خاطر حاصل نماید که بیرون زدگی دیسک ها به عصب های کنترلگر مثانه و نیز عصب ای روده فشا نامناسبی را وارد نکرده باشد.
اگر این فشار وجود داشته باشد، فرد بیمار در شرایط فوریت های پزشکی قرار دارد و می بایست سریعا نسبت ه عمل جراحی اقدامات نمود.
انجام رادیو گرافی برای تشخیص دیسک
این مکان وجود دارد که پزشک نسبت به انجام عکس برداری از بخش های پایینی کمر دستور دهد، البته این نکته نیز جالب توجه است که عکس ای رادیولوژی ساده امکان نمایش مناسبی از فتق دیسک کمر را ندارند، اما همین تصاویر می توانند یک ایده اولیه در خصوص میزان ساییده شدن ستون فقرات، به پزشک مربوطه بدهند.
به این صورت است که پزشک از دیگر علت های احتمالی این وضوع نیز آگاهی پیدا می کند.
مرسوم تست و آزمایشی که برای تعیین و تشخیص بیرون زدگی های دیسک کمر به کار گرفته می شود، همان تصاویر ام آر آی می باشند. این متد بسیار دقیق و ظریف و از طرفی کاملا بدون در می باشد. تا آن جا که ما اطلاع داریم این روش دارای هیچ گونه عوارض جنبی نیز نمی باشد.
روش ام آر آی به صورت تقریبی می تواند کاملا جایگزین دیگر متدها از جمله اسکن cat و میلوگرافی نیز بشود. روش ام آر آی بعد از شیوه تصاویر رادیوگرافی یکی از بهترین شیوه ا برا تشخیص دادن بیرون زدگی فتق در افرادی که به این شرایط مشکوک هستند، می باشد.
ام آر آی
البته خود ام آر آی نیز در برخی شرایط همه ی ماجرا را به نمایش نمی گذارد. پس برای تشخیص مناسب تر لازم می باد که نسبت به آزمایشهای دقیق تری اقدام نمود. معمولا برای دریافت اطلاعاتی کامل تر و تشخیص های نهایی می بایست از میلوگرافی توام یا اسکن های cat استفاده نمود.
حتی در این شرایط نیز اگر موضوع دیسک در ارتباط با دردهای احساس شده توسط فرد مورد تایید قرا نگیرد، لازم است، دست به تست ها و آزمایش های بیشتری نیز زد.
مثلا می توان نسبت به تست های الکتریکی ssp ، نوارد عصب و عضله و دیگر موارد اقدام نمود. این تست ها تایید می نمایند که درد های احساس شده در ناحیه ی پا حقیقتا نشأت گرفته از آسیب دیدگی اعصاب هستند، یا خیر. پس قبل از اقدام و گرفتن هرگونه تصمیمی در خصوص عمل های جراحی، می بایست نسبت به انجام این تست ها و موارد تشخیص اقدام نمود.
درمان دیسک کمر
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص درمان دیسک کمر خواهیم پرداخت.
در شرایطی که میزان دردها در فرد مورد نظر بیشتر می شوند، بهتر این است که استراحت های فرد در مدت زمان 1 الی 2 روز محدود شوند. چون اگر میزان استراحت ها از این مقدار بیشتر شوند، در ناحیه ی مورد نظر خشکی بیشتر و در نتیجه دردهای بیشتر اساس خواهد شد.
بعد از این مرحله می توان از یک سری حرکات فعالیت های سبک و البته با تکرار بالا استفاده نمود، البته لازم و بهتر است که در میان تمرین ها مجددا استراحت داشته باشید. سعی کنید از برداشتن اجسام سنگین و یا فعالیت های شدید و سنگین خوددارای نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت قابل درمان است را مطالعه کنید.
تاثیرات دیابت بر اعصاب، استخوانها و دیسک کمر چیست؟
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص تاثیرات دیابت بر اعصاب، استخوانها و دیسک کمر خواهیم پرداخت.
برخی از بیماری هاس زمینه ای می توانند عصب ها و استخوان ها را درگیر نمایند. به طور مثال می توان این موارد را نام برد: افرادی که دچار انواع چاقی به ویژه چاقی مفرط هستند، آن دسته از افرادی که بیماری دیابت دارند و یا اشخاصی که از بیماری های روماتیسمی نظیر آرتریت روماتویید رنج می برند.
در موارد ذکر شده شرایط درمانی این افراد با وضعیت های درمانی افراد عادی اندکی متفاوت می باشد.
لطفا از پست درمان پیش دیابت دیدن کنید.
دیسک کمر و بی حس شدن پاها:
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص دیسک کمر و بی حس شدن پاها خواهیم پرداخت.
شاید برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که چرا در پاها احساس بی حسی می نماییم:
وقتی پاهای شما احساس خستگی داشته باشند، علت می تواند این باشد که شما در تایم های نسبتا طولانی در وضعیت ها و حالت های بدی قرار گرفته و یا در آن وضعیت نشسته باشید.
حتی در برخی شرایط می توان به این موضوع نیز فکر کرد که عصب های ناحیه ی مربوطه به دلیل آسیب دیدن از دیابت، تنگ شدن کانال نخاعی و پاره شدن دیسک کمر دچار قطع و یا ضعیف شدن ارتباط شده و به همین دلیل ما در پاهای خود احساس بی حسی می کنیم.
پس دیابت می تواند برا شرایط معمولی عصب ها و به ویژه در ناحیه ی ستون فقرات تاثیر بگذارد.
نوروپاتی ناشی از دیابت چیست؟
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص نوروپاتی ناشی از دیابت خواهیم پرداخت.
وقتی قند خون ما در تایم های نسبتا سولاتی دارای مقادیری بالا باشد، احتمال آسیب رسیدن به عصب های بدن نیز وجود دارد. در این شرایط است که عمده ی عصب ها در نواحی تحتانی بدن و به ویژه پاها نیز در این امر درگیر می شوند. به این نوع از بیماری نوروپاتی محیطی نیز می گویند. علت اصلی پیدایش و به وجود آمدن شرایط این بیماری، مسدود شدن شریان هایی که اعصاب را تغذیه می کنند، می باشد.
چگونگی ایجاد نوروپاتی:
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص چگونگی ایجاد نوروپاتی خواهیم پرداخت.
هر یک از عصب ها که در اعضای بدن ما قرار دارند، می توانند مانند کابل های انتقال داده و صوت در شبکه مخابراتی عمل نمایند. مثلا می توان عصب سیاتیک را نام برد.
اگر دقتی در کابل های شبکه های مخابراتی و یا سیم های تلفن داشته باشید، ملاحظه می نمایید که دارای یک پوشش و یا پوسته که سیاه رنگ است، می باشند. در درون آن پوسته ها، تعداد زیادی از رشته سیم ها واقع شده اند، همچنین هر یک از رشته سیم ها دارای غلاف مخصوص خود هستند. معمولا این غلاف ها به رنگ های سرخ، سفید و یا نارنجی هستند.
به این دلیل اتصالی بین سیم های اصلی تلفن که درون غلاف ها هستند، رخ نمی دهد. در اعصاب بدن نیز شرایط و اوضاع شبیه همین رشته سیم ها و غلاف های تلفن می باشد.
هر یک از اعصاب از یک سری رشته های عصبی دیگر که درون غلاف ها واقع شده اند، تشکیل می گردد. همین غلاف ها مشابه غلاف های اطراف رشته های مخابراتی، مانع ازدایجاد اتصال میان دو رشته ی عصبی می شوند.
در واقع در میان یک غلاف هزاران رشته ی ریز عصبی حضور دارند
در واقع در میان یک غلاف هزاران رشته ی ریز عصبی حضور دارند. این تعداد زیاد از رشته ها، اعصاب محیطی مثلا سیاتیک را ایجاد می نمایند.
شرایط ایجاد نوروپاتی به ان صورت است که رشته های بسیار کوچک و ظریف عصبی که در درون یه عصب بزرگ تر واقع شده اند، با هم اتصالی کنند.
در این شرایط ممکن است، دست ها و یا بازوها نیز حس اصلی خود را از دست داده و فرد در این نواحی احساس بی حس شدن را داشته باشد.
این شرایط خواب رفتگی و حالت سوزش که در اثر نوروپاتی می باشد، در طول شب ها شدت بیشتری نیز پیدا می کند.
نوروپاتی محیطی میتواند دارای نشانه ها و علامت های دیگر نیز می باشد. مثلا می توان موارد ذیل را نام برد:
1-احساس ضعف در عضل های بدن
2-احساس دردهایی شدید در ناحیه ی پاها
3-کم شدن میزان رفلکس و انعطاف پذیری در ناحیه ی پاها
4-ایجاد زخم ها و عفونت هایی در پاها
5-تعادل فرد دچار اختلال هایی می شود.
6-هرگاه پاها لمس شده و یا به آن ها فشاری وارد آید، فرد در پاهای خود حساس درد می نماید.
پس به فکر کنترل قند خون خود باشید.
ناگر شما نیز دارا یک سری از علامت های مربوط به نوروپاتی هستید، باید در اسرع وقت میزان قند خون خود را بررسی و کنترل نمایید. به این علت که نوروپاتی دارای خاصیت پیشرفت و پیش روندگی می باشد. نوروپاتی ا دارای انواع گوناگونی نظیر: 1-متحرک یا حرکتی 2-احساسی یا حسی 3- ترکیبی از هر دو مدل قبلی هستند.
در نوع اول از نوروپاتی، فرد در پاهای خود احساس سوزش و یا خواب رفتگی را تجربه می نماید و پس از برخورد با این شرایط به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه می نماید.
معمولا احساس اولیه در دست ها و در همان موقعیت پوشیده شدن دست کش، رخ می دهد. نوروپاتی پاها نیز در موقعیت پوشیده شدن جوراب احساس می شود.
در نوع دوم نیز فرد شرایط ضعف عضله ها و یا حالتی شبیه به فلج شدن را تجربه می نماید
در نوع دوم نیز فرد شرایط ضعف عضله ها و یا حالتی شبیه به فلج شدن را تجربه می نماید و با این وضعیت به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه می نماید.
نهایتا در نوع ترکیبی نوروپاتی، فرد ترکیبی از شرایط نامبرده ی فوق یعنی خواب رفتگی و نیز ضعف عضلانی را تواما حس می نماید. پس لازم است، افرادی که این شرایط را تجربه ی کنند به صورت روزانه دستها و به ویزه پاهای خود را بررسیو چک نمایند.
چون احتمالا بروز برخ از زخم ها در این نواحی از بدن افراد مذکور وجود دارد، همچنین زخم ها ممکن است، به مروز زمان دارای عمق بیشتری شوند و به تدریج و با بی توجهی فرد نسبت به زخم ها، روز به روز بر عمق آن ها افزوده شده و نهایتا منجر به قطه شدن عضو پا در ایشان شود.
بیمارانی که این شرایط را تجربه می کنند، فکر می کنند که پایشان در گرمای آتش قرار گرفته است. ایشان برای رفع این حالت، مدام دوست دارند که پاهای خود را درون ظرفی از آب خنک قرار دهند،
البته برخی دیگر از این بیماران احساس معکوسی داشته و تصویر می کنند که پایشان سرد شده است. یعنی حس درون یخچال را دارند. ایشان نیز مدام دنبال گرم نمودن سطح پاهای خود می باشند و حتی این کار را در فصل گرما تابستان نیز انجام می دهند.
پیشنهاد می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان زخم دیابت مطالعه کنید.
عارضه ی عروق محیطی چیست؟
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص چگونگی ایجاد عارضه ی عروق محیطی خواهیم پرداخت.
شریان هایی که در بخش های تحتانی و انتهایی بدن قرار دارند، می توانند به واسطه ی ملتهب شدن و یا کشیدن سیگار و یا به وجود آمدن پلاک هایی درون شریان ها، باریک و یا عبارتی تنگتر شوند. که این موجب می شود، میزان کافی و مناسبی از جریان خون به بخش های تحتانی بدن نرسد.
این حالت بیشتر در افراد ذیل رویت می شود:
1- آن هایی که به استعمال دخانیات و سیگار می پردازند.
2- در افراد دارای اضافه وزن و انواع چاقی
3- ان دسته از افرادی که فشار خون بالایی دارند.
4- آن دسته از اشخاصی که کلسترول خون بالایی دارند.
5- افرادی که دارای بیماری قند خون و یا دیابت هستند.
دیابت در سیستم عصبی و اسکلت فرد هم اختلال ایجاد میکند
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص چگونگی ایجاد اختلال در سیستم عصبی و اسکلت بر اثر دیابت خواهیم پرداخت.
بیماری مرض قند یا دیابت می تواند در مکانیزم اعصاب، اسکلت و. . . اختلال هایی را به وجود آورد و در پی ان فرد احساس درد به ویزه در نواحی کمر و یا گردن خود را داشته باشد. این بیماری کی از مرسوم ترین و بهتر بگوییم شایع ترین عارضه ها در قرن فعلی می باشد که قادر است، عوارضی جبران نشدنی را برای شخص بیمار به همراه داشته باشد.
اختلال های اعصاب در بیماران دیابتی بسیار شایع می باشد. مثلا از نشانه این حالت می توان موارد ذیل را نام برد:
1- حالت گزگز و مورمورشدن
2- احساس گرما و یا سرمای غیر طبیعی در بخش هایی از بدن
3- دردهای شدیدی که حالت تیر کشنده داشته باشند،
4- دردهایی شبیه به حالت برق گرفتگی
متخصصین طب فیزیکی معتقد هستند که برخی اوقات ملتهب شدن اعصاب، نشانه هایی مشابه دیسک، سیاتیک دارند و یک سری مسائل و مشکلات را در درمان اصلی بیمار به وجود می آورند. در این شرایط می توان با اقدام به گرفتن نوار عصب و عضله، شرایط و نوع درگیر شدن اعصاب و موقعیت درگیری را پیدا نمود.
همچنین مشابه این وضعیت در گیر افتادن مچ دست در افراد دیابتی شایع می باشد.
در برخی شرایط دیابت توانایی این را دارد که بر پوست، رگ ها و اعصاب موجود در بخش پاهای فرد نیز اثر بگذارد. پس لازم است که بیماران مرتبا شرایط پاهای خود را مورد چکاپ و معاینه قرار دهند. حتی نوع کفشی که این افراد برای پوشیدن انتخاب می نمایند نیز حائز اهمیت می باشد.
قطع عضو
متاسفانه برخ از زخم های ناشی از دیابت ممکن است، به قطع عضو نیز منجر بشوند. آن ها در برخی اوقات دچار شرایط مختل شدن تعادل در حرکت و راه رفتن و عدم تعادل پاها شده و امکان دارد، به راتی به زمین بخورند.
یکی از راه های درمانی توانبخشی و طب فیزیکی می باشد
در این بخش از نوشتار خود تحت عنوان درمان دیسک دیابت به بررسی و ذکر نکاتی در خصوص توانبخشی و طب فیزیکی برای درمان دیسک دیابت خواهیم پرداخت.
این دسته از بیماران می توانند علاوه بر خوردن برخی از داروهای تجویز شده توسط پزشکان متخصص این امر، برای درمان مناسب تر و پایدار خود از شرایط طب فیزیک و توان بخشی نیز بهره مند شوند. روش طب فیزیکی و توانبخشی بسیار پرفایده و سودمند می باشد.
این درمان ها مشتمل بر مواردی نظیر: انواع ورزش های درمانگر می باشند که توام با آن ها می توان از برخی شیوه ها و متدهای ویژه مانند لیزر درمانی، تحریک های برقی و الکتریکی، گرمابخشی عمیق، تحریک نمود به شیوه ی مغناطیس و یا تحریکات سلول های مغزی را انجام داد. اکثر این موارد برا کاهش دردهای ناشی از دیسک های مرتبط با دیابت و یا درمان پایدار آن ها بسیار مفید می باشند.
یکی از مهم ترین اهداف در طب فیزیکی و توانبخشی
یکی از مهم ترین اهداف در طب فیزیکی و توانبخشی بهبود دادن شرایط و وضعیت زندگی افراد می باشد و برای دست یابی به این اهداف از شیوه های گوناگونی نیز استفاده می شود.
یکی از شیوه ها در درمان و یا اقدام برا پیش گیری از به وجود آمدن این مشکلات، انجام مشاوره ها در تنظم نمودن مقدار و نحوه ی انجام فعالیت ها و حرکت های ورزشی می باشد. که می توان این شیوه را به ویژه در افراد سنگین وزن به کار برد.
گاهی اوقات ملتهب شدن اعصاب نشانه هایی مشابه دیسک و یا سیاتیک را به وجود می آورد و سبب ایجاد مشکلاتی برای فرد می شود. به این وضعیت دیسک دیابت نیز می گویند. یعنی دیسکی که ناشی از دیابت می باشد.
این امکان وجود دارد که تشخیص دادن و اقدامات درمانی برای این بیماری و عارضه، یکی از زمینه های فعالیتی برای متخصص های طب فیزیک و توانبخشی باشد. با اقدام به گرفتن نوار عصب و عضله ها می توان مدل درگیر شدن اعصاب، موقعیت درگیری و نیز مقدار و شدت آن را تعیین نمود و بر حسب شرایط موجود برنامه مشخصی را تنظیم کرد.
چندین حرکت مناسب برای توانبخشی در افراد دیابتی و کاهش آثار دیسک دیابت:
اگر شما نیز دارای این بیماری یعنی مرض قند و یا دیابت هستید، با اقدام به این فعالیت ها می توانید چربی های اضافه ی بدن خود را از بین ببرید و همچنین به بیشتر شدن توده عضلانی بدن خود کمک نمایید. برخی از این ورزش ها حتی می توانند نیازمندی شما به انسولین را کم نمایند.
1- نرمش های ساده و سبک هوازی و ایروبیک
2- اقدام پیاده روی و به ویژه پیاده روی نسبتا سریع
3- دوچرخه سواری سبک و ملایم
4- انجام رشته ورزشی مفرح شنا و البته به صورت غیر حرفه ای و سبک
لازم است، عمده این فعالیت های توانبخشی به شکل روزمره و حداقل بین 30 تا 60 دقیقه در هر روز انجام شوند تا اثربخشی مناسبی هم در کنترل شرایط دیابت در بدن فرد مورد نظر و هم در کاهش اثرات دیسک موسوم به دیسک دیابت داشته باشند.
آیا می توان برای درمان دیسک دیابت از جراحی استفاده نمود؟
معمولا آخرین روش برای درمان این دیسک های ناشی از بیماری دبابت انجام عمل های جراحی می باشد. که در این خصوص بهتر است که مواردی را مورد دقت و توجه قرار دهید. لازم است، مجموعه اقدامات ذیل را برای داشتن یک جراحی مناسب و مثمر ثمر به عمل آورید.
قند خون خود را تنظیم و کنترل نمایید.
تحقیقات ثابت نموده اند که تنظیم میزان قند خون قبل از اقدام به عمل های جراحی، سبب کم شدن ریسک و عوارض مختلف بعد از عمل های جراحی می شود.
از چند روز قبل از اقدام به جراحی با پزشک متخصص مربوطه ارتباط برقرار نمایید.
در مورد عمل جراحی خود با پزشک متخصص گفت و گو نمایید.
عدم مصرف و استعمال سیگار و سایر مواد دخانیاتی
قبل از فرا رسیدن موعود عمل جراحی برای رفع و درمان دیسک دیابت، شما می بایست مصرف هرگونه مواد مخدر و دخانیات و به ویژه استعمال سیگار را ترک نمایید. اگر نسبنت به این مهم اقدام نفرمایید، ممکن است، بعد از جراحی دچار عوارضی بشوید. حداقل مشکلی که ممکن است، برایتان پیش آید، داشتن یک دوره نقاهت نسبتا سخت می باشد.
قطعا می دانید که ترک مصرف مواد مخدر و به ویژه سیگار، در کنترل قند خون افراد دیابتی بسیار موثر می باشد. با این کنترل، ریسک و خطر خاصی ایشان را تهدید نمی کند. اگر شما در گروه افراد دیابتی و نیز افراد سیگاری می باشید، بهتر است که برای ترک آن و تنظیم بهتر شرایط دیابت خود با پزشک مشورت نمایید.
با متخصص بیهوشی خود ارتباط برقرار نمایید.
این متخصص وظیفه دارد که از علائم حیاتی فرد مورد عمل، مانیورینگ مناسبی را انجام دهد. مثلا به صورت مدام قند خون فرد را چک نماید. پس شما می توانید در خصوص روش بیهوش شدن خود و با مدیریت شرایط دیابتی که دارید، با این متخصص مشورت نمایید.
اقدامات مهم در ساعت های ابتدایی عمل را در نظر داشته باشید.
عمده عمل های جراحی در ساعات ابتدایی روز و در صبح های روز انجام میشوند. در این شرایط خطرات مربوط به هیپوگلیسمی نیز کم تر می شوند. به احتمال قوی لازم می شود که قند خون ناشتای شما توسط پزشک و یا دیگر عوامل سنجیده و مورد برررسی قرار گیرد. به ای صورت پزشک می تواند از شرایط و اوضاع ابتدایی شما به ویژه در پارامتر قند خون، مطمئن شود.
برای زمان و دوره نقاهت آمادگی لازم را داشته باشید.
فرد مورد نظر پس از اقدام به عمل جراحی، می بایست برای رعایت تجویزهای صادر شده از سوی پزشک و گذراند دوران نقاهت، خودش را آماده نماید.
در این قسمت به انتهای نوشتار درمان دیسک دیابت رسیدیم. امید است، مواردی که در خصوص درمان دیسک دیابت بیان نمودیم، برای همه ی شما سودمند بود باشند.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0