امروز با موضوع درمان دیابت جدید در خدمت شما هستیم.
دیابت یکی از بیمارهای خودایمنی بدن می باشد که در ابتلا به آن عوامل مختلفی می توانند دخیل باشند. دیابت با نام مرض قند نیز شناخته شده است و در حال حاضر افراد بسیاری را درگیر خود کرده است.
مقدمه
به همین علت راه های درمانی و کنترلی مختلفی وجود دارند. درمان دیابت جدید یکی از نام آشناترین خبرهایی می باشد که تا امروزه با آن سر و کار داریم. به همین علت قصد داریم تا در ادامه شما را با صفر تا صد این بیماری آشنا کنیم. به گونه ای که جای هیچ سوالی برای شما باقی نماند. از این رو تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
درمان دیابت جدید چیست؟
- تزریق انسولین
- ورزش کردن
- خواب
- پیوند سلول های لوزالمعده
- پانراکس مصنوعی
- کاهش استرس
- رعایت رژیم غذایی
- عمل چاقی
- مصرف دارچین،زردچوبه، سیر و یپاز، روغن زیتون، خام خواری، آویشن، نعناع، رزماری در رژیم غذایی
قبل از هر چیزی می توانید سوالات زیر را در محتوایی که در پیش روی دارید بخوانید و به جواب های آن ها دست پیدا کنید:
- بیماری دیابت چیست؟
- انواع دیابت شامل چه مواردی می شوند؟
- عوارض جانبی بیماری دیابت شامل چه مواردی می شوند؟
- سریع ترین راه درمان دیابت جدید چیست؟
- خواب چگونه می تواند در درمان دیابت جدید قرار بگیرد؟
- دیابت در کودکان چیست؟
- دیابت در سالمندان به چه صورت می باشد؟
- درمان دیابت جدید با استفاده از دارچین چگونه امکان پذیر است؟
- سیر چگونه می تواند در درمان دیابت جدید تاثیرگذار باشد؟
- زرد چوبه چگونه در درمان دیابت موثر می باشد؟
- برگ انجیر چگونه خواص و تاثیر خود را در درمان دیابت جدید اعمال می کند؟
- آیا می توان از پیاز برای درمان و کنترل دیابت بهره برد؟
- دیگر روش های درمانی دیابت جدید شامل چه مواردی می شوند؟
در ادامه با سوالات زیر همراه ما باشید.
بیماری دیابت چیست؟
بیماری دیابت و یا مرض قند، یکی از شایع ترین بیماری های در حال حاضر می باشد که در آن بدن فرد بیمار این قابلیت را ندارد قندهای بدن خود را بسوزاند و از آن ها برای تامین انرژی مورد نیاز خود بهره ببرد. در قالب علمی تر می توان گفت که بدن دیگر قادر نخواهد بود انسولین لازم را تولید کند و همین موضوع باعث کارکرد ضعیف بدن خواهد شد و باید به فکر درمان دیابت جدید و یا راه های پیشگیری و جلوگیری از آن بود.
اگر بدن یک فرد سالم را در نظر بگیریم می توانیم اینطور بیان کنیم که غذایی که فرد مصرف می کند، باید به طور کامل گوارش و هضم شود. این کار در دستگاه گوارشی انجام می گیرد که نتیجه آن تولید قند یا گلوگز می باشد.
حال در این مرحله یک هورمون تحت عنوان انسولین باید اعمال کننده تغییرات مختلف درون سلول ها باشد. همین موضوع باعث خواهد شد تا قند زیادی تشکیل و وارد سلول ها شود. در نهایت سلول برای تامین انرژی خود آن ها را مصرف می کند.
حال زمانی که بدن فرد نتواند این مقدار از انسولین را ترشح کند، در آن صورت به دیابت مبتلا شده است و عدم ترشح کافی انسولین باعث خواهد شد تا مقدار گلوگز در خون افزایش پیدا کند.
در این صورت فرد نیاز به گرفتن داروهای مختلف و پیش بردن درمان های متعدد دارد تا بتواند تاثیرات منفی کمبود انسولین را به حداقل برساند و یک زندگی عادی و روبه روالی را طی کند.
انواع دیابت شامل چه مواردی می شوند؟
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، دیابت انواع مختلفی دارد و تحت شرایط مختلفی فرد را دیگر خود می کنند. همچنین درمان دیابت جدید نیز برای هر یک از انواع متفاوت می باشد. چرا که روند کلی بیماری آن ها با یک دیگر در تفاوت هستند. انواع دیابت به صورت زیر دسته بندی می شوند:
- دیابت نوع یک
- دیابت نوع دو
- دیابت دوران حاملگی
- دیابت به خاطر علل متفرقه
پیشنهاد می کنیم از پست درمان پیش دیابت دیدن کنید.
دیابت نوع یک
یکی از رایج ترین انواع دیابت ها، دیابت نوع یک می باشد که در آن بدن فرد بیمار دیگر نمی تواند انسولین مورد نیاز خود را ترشح کند و نتیجه آن بالا رفتن قند است. جوان ترها بیشتر از هر رده سنی دیگر به این بیماری مبتلا می شوند. از این رو برای اینکه بتوانند به زندگی خود ادامه دارند، نیاز دارند تا انسولین به آن ها تزریق شود.
نشانه های مختلفی در افراد مبتلا به این نوع دیابت وجود دارند که از مهم ترین آن ها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- در دیابت نوع یک فرد احساس تشنگی بسیار زیادی را می کند.
- دهان آن ها غالبا خشک می باشد.
- دهان افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، در هنگام بالا رفتن قند خونشان بوی بدی را دارد.
- یکی از بارزترین علائم این بیماری کاهش وزن ناگهانی می باشد.
- احساس خستگی و خواب آلودگی با آن ها همراهند.
- همچنین کمبود انرژی و احساس کسل بودن در آن ها بسیار دیده می شوند.
- افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند، اشتهای بسیار بالایی را پیدا خواهند کرد.
- همچنین رفتن چندین مرتبه به دستشویی در طول روز و یا ساعت از دیگر نشانه های این بیماری به حساب می آید.
در صورت مشاهده هر یک از این موارد باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد و برای درمان دیابت جدید اقدام نمود تا سلامتی بخش های دیگر بدن نیز به خطر نیفتد.
اگر بیماری دیابت نوع یک کنترل نشود، چه مشکلاتی ایجاد خواهد شد؟
اگر این رده از بیماری های دیابت کنترل نشود، مشکلات جدی و بزرگی را می تواند برا ی فرد مبتلا به همراه داشته باشد که از آن ها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- دید و بینایی فرد تار می شود.
- هوشیاری خود را از دست می دهد.
- در پا احساس گزگزی و یا بی حسی می کند.
- ممکن است قند خون آن ها به شدت دچار افت شود و پایین بیاید.
راه های درمانی مختلفی برای این بیماری در نظر گرفته شود ولی اولین کاری که باید انجام داد، کنترل کردن قند می باشد. اگر میزان قند خون فرد مبتلا کنترل نشود، در آن صورت احتمال رفتن به کمای دیابتی بسیار بالا خواهد بود. در ادامه می توانید با راه های درمانی متعددی آشنا شوید.
پیشنهاد می کنیم از مقاله دیابت قابل درمان است دیدن کنید.
تزریق انسولین: اولین درمان دیابت جدید و قدیم
تزریف انسولین را می توان در بین روش های درمانی ای قرار داد و قدیم و جدید ندارد و در همه حال می توان از آن استفاده کرد. هر فرد مبتلا به دیابت نوع یک برای کنترل بیماری خود باید انسولین تزریق کند. تعداد دفعاتی که شخص باید فرآیند تزریق را انجام دهد، به این بستگی دارد که شما در چه وضعیتی قرار دارید و پزشک شما چه دستوراتی را دارد.
میزان انسولینی که معین می شود برای همه روزها و یا سال های فرد مبتلا یکسان نمی باشد و گاها می توان کاهش داد و در بعضی مواقع نیز افزایش پیدا خواهد کرد. تزریق انسولین نیز می تواند زیر نظر پزشک و توسط خود او، و یا توسط فرد مبتلا انجام گردد.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله سریعترین راه درمان دیابت را مطالعه کنید.
همچنین انسولین ها نیز انواع مختلفی دارند و به دسته بندی های زیر تقسیم می گردند:
- انسولین با اثرگذاری سریع
- انسولین با اثرگذاری کوتاه
- انسولین با اثرگذاری متوسط
- انسولین با اثرگذاری طولانی
واکنش به انسولین در این افراد بسیار دیده می شود. یعنی با افت ناگهانی قند مواجه هستند که علائم مخصوص به خود را نیز دارند. از این علائم می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- فرد به سرعت عرق می کند و دچار رنگ پریدگی می شود.
- تعادل فرد از بین می رود.
- احساس خستگی بسیار زیادی دارد؛ به گونه ای که تمایل به خوابیدن پیدا می کند.
- در موارد بسیار شدید نیز فرد تشنج و بیهوشی را دارد.
به همین علت هر زمان که با این علائم رو به رو شدید، فراموش نکنید یا با پزشک خود تماس بگیرید و یا ماده ای خوراکی را در کنار خود داشته باشید تا در این مواقع از آن استفاده کنید که نان می توان گزینه مناسبی باشد. البته داشتن آبنبات و یک بطری آب در کنارتان نیز ضرورت دارد.
پمپ انسولین، یکی دیگر را از راه های درمان دیابت جدید
از دیگر روش هایی که برای درمان دیابت نوع یک استفاده می شود، پمپ انسولین می باشد. پمپ انسولین یک دستگاه می باشد که طریقه تزریق کردن انسولین به بدن فرد، به صورت زیر جلدی می باشد و این کار به صورت مداوم و در طول شبانه روز اتفاق میفتد. کارکرد این دستگاه را می توان دقیقا به فرآیند کاری لوزوالمعده تشبیه کرد.
برای اندازه گیری میزان انسولین تزریقی نیز از مقدار کربوهیدراتی که فرد بیمار به آن نیاز دارد، استفاده می کنند. حالا شاید این سوال برای شما به وجود بیاید این روش مناسب چه افرادی می باشد؟ آن دسته از افرادی که به تزریق انسولین حساسیت دارد، از این روش بهره می برند.
پیوند سلول های لوزالمعده
دیگر روش درمانی در نظر گرفته برای این افراد پیوند سلول های لوزالمعده می باشد. این روش زمانی انجام خواهد گرفت که در آن بدن فرد بیمار به انسولین دیگر هیچ واکنشی نشان ندهد. البته زمانی که واکنش به شدت بالا نیز باشد، در آن صورت هم پزشک معالج این روش درمانی را پیشنهاد می دهد.
طریقه انجام این روش درمانی بدین صورت که سلول های لوزالمعده یک فرد سالم را با فرد بیمار پیوند می دهند. البته این نکته نیز باید ذکر شود که بعد از انجام عمل پیوند فرد به مدت بازه زمانی 2 تا 3 سال از تزریق انسولین رها می شود ولی بعد از آن دوباره به تزریق کردن نیاز پیدا می کند.
پانکراس مصنوعی؛ روشی در دست بررسی و درمان دیابت جدید
یکی از جدیدترین روش های درمانی که مطالعات بسیاری بر روی آن در حال انجام شدن می باشد، استفاده از پانکراس مصنوعی می باشد. در این روش یک لوزالمعده مصنوعی در بدن فرد بیمار قرار داده می شود و به یک عملکرد طبیعی انجام می شود. البته این تنها یک روش است که آزمایشات مختلفی بر روی آن در حال انجام می باشد ولی در صورت نتیجه بخش بودن آن شاهد یک تحول عظیم در درمان دیابت خواهیم بود.
دیابت نوع دوم
دیابت نوع دوم نیز نوع دیگری از انواع بیماری دیابت می باشد که در آن فرد نمی تواند گلوگز را در بدن خود ذخیره کند و از آن استفاده کند. به گونه ای که به جای اینکه گلوگز تولیدشده مورد استفاده سلول های قرار بگیرد، بار دیگر به خون بر می گردد و نتایج آن به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای فرد مبتلا است.
اگر بخواهیم درباره نشانه های اولیه این بیماری مواردی را بگوییم، می توان گفت که این علائم بسیار خفیف و کمرنگ هستند. به گونه ای که شاید فرد مدت ها به این بیماری دچار بوده باشد ولی چیزی از آن نمی داند. همین دلیل باعث شده است تا به مرور دیگه ارگان های بدن نیز درگیر شوند این نوع از دیابت با نام مرگ خاموش خوانده شود.
از علائم بیماری دیابت نوع دوم می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- فرد دچار تشنگی و خشکی دهان می شود.
- به تکرر ادرار دچار می شود.
- وزن او به طور ناگهانی و غیر طبیعی افزایش و یا کاهش پیدا می کند.
- سردرد از دیگر نشانه های این بیماری می باشد.
- عملکرد جنسی افراد مبتلا با اختلال روبه رو می شود.
- تاری دید و خستگی از دیگر علائم دیابت نوع دوم به حساب می آید.
- عفونت دستگاه ادراری و همچنین خارش پوست در ناحیه کشاله ران از دیگر نشانه ها برای تشخیص دیابت نوع 2 به حساب می آیند.
گزینه های ذکرشده تنها در مراحل اولیه بیماری وجود دارند و در صورتی که فرد به هر کدام از آن ها بی توجهی کند، در آن صورت است که تمامی این علائم حادتر می شوند و فرد با بیماری های جدی تری روبه رو می شود.
به گونه ای که حتی ممکن است به مرگ این افراد ختم شود. به همین علت در اولین مورد از بروز نشانه ها باید به سرعت به پزشک معالج مراجعه شود تا او بر اساس درمان دیابت جدید، روش هایی را به شما پیشنهاد بدهد.
علائم مختلف
سطح قند خون این افراد اگر برای مدت زمان بسیار طولانی بالا باشد و برای درمان آن هیچگونه اقدامی انجام نگیرد، در آن صورت فرد با علائم مختلفی روبه رو می شود که از آن ها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- عفونت های قارچی نمونه ای از این علائم به حساب می آید.
- بریدگی هایی که اتفاق میفتند، روند خوب شدن بسیار کندی را دارند.
- بر روی پوست لکه های تیره رنگ ظاهر می شوند.
- در ناحیه کف پا نیز درد احساس می شود.
عوامل مختلفی وجود دارند که فرد به دیابت نوع دوم مبتلا می شود. اصلی ترین دلیل اختلال در عملکرد سلول های لوزالمعده می باشد و در پیام رسانی سلولی نیز مشکلات متعددی به چشم می خورد. یکی دیگر از عوامل موثر در ابتلا به این بیماری، ژنتیک می باشد. چاقی و کم تحرکی نیز از دیگر علل ابتلای فرد به دیابت نوع دوم می باشد.
سریع ترین راه درمانی که برای این نوع از دیابت می توان در نظر گرفت، تغییر دادن سبک زندگی فرد است. امروزه بیشتر بیماری هایی که افراد به آن مبتلا می شوند به خاطر همین موارد و اختلال در زندگی ایجاد می شوند. به همین دلیل قصد دارید تا چند پیشنهاد برای درمان دیابت جدید که مربوط به تغییر سبک زندگی می باشد را برای شما بگوییم.
ورزش کردن
اولین و بهترین روش درمانی که می توانید از آن استفاده کنید، ورزش کردن می باشد. در این روش فرد می توان دیابت خود را کنترل کند. چرا که با استفاده از ورزش و تمرین های مکرر می توانید حساسیت بدن نسبت به انسولین را افزایش داد که نتیجه آن تنظیم قند خون می باشد.
دوری از اضطراب و استرس
هر چند زندگی مدرن انسان با اضطراب و استرس عجین شده است ولی اگر به دیابت نوع دوم مبتلا هستید، برای طی کردن روند درمانی خود باید بتوانید آن را در زندگی خود کنترل کنید و از تنش هایی که به وجود می آیند کاملا خودتان را دور کنید. اگر بتوانید اضطراب خودتان را کنترل کنید و در محیط های استرس زا نیز قرار نگیرید، در آن صورت است که در تنظیم قند خونتان تا حدودی موفق شده اید. هر گونه استرس و عوامل مشابه نتیجه ای جز بالا رفتن قند خون شما را ندارد.
بهره مندی از رژیم غذایی سالم
امروزه به دلیل پرمشغله بودن و تغییر کلی سبک زندگی افراد به غذاهای فست فودی و آماده روی آورده اند. تمامی این غذاها پر از کالری و چربی هستند و برای فرد اضافه وزن و بیماری های مختلف را به همراه دارند. از این رو اگر یک رژیم غذایی سالم را برای خودمان برنامه ریزی کنیم، می توانیم قند خون را تنظیم کنیم و در کنار آن از بروز بیماری های مختلف دیگر مانند فشار خون و بیماری های قلبی نیز جلوگیری کنیم.
مصرف داروهای خوراکی
داروهای خوراکی که برای کنترل دیابت نوع دوم مورد استفاده قرار می گیرند را می تواند یکی از بهترین آزمایشات علم پزشکی دانست. این داروها که به صورت خوراکی هستند، این قابلیت را دارند تا دیابت نوع دوم را مهار کنند. البته به هیچ عنوان نباید این داروها به صورت خودسرانه مصرف شوند. چرا که بدن هر فرد بیمار با بدن دیگری متفاوت می باشد و دوز دارویی مشخص شده ای را نیاز دارند.
تزریق انسولین
هر چند در دیابت نوع دوم تزریق انسولین چندان رایج نمی باشد ولی در مواقعی که شرایط بیمار تغییر کند، می توان از این روش درمانی نیز بهره برد.
دیابت حاملگی؛ نوع دیگری از دیابت ها
دیابت حاملگی نیز نوع دیگری از دیابت می باشد و همانطور که از نام آن پیداست، زمانی که فرد باردار است، رخ می دهد. جفت هنگامی که زن باردار است، هورمون های بسیاری را ترشح می کند و همین موضوع باعث می شود تا قند خون افزایش پیدا کند.
اگر لوزالمعده فرد یک شرایط عادی را داشته باشد و انسولین کافی را ترشح کند، مشکلی به وجود نخواهد آمد؛ ولی در صورتی که این فرآیند انجام نشود و تولید انسولین با مشکل مواجه شود، در آن صورت سطح قند خون به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا می کند که نتیجه آن ابتلا به دیابت حاملگی و یا دیابت بارداری است.
برای اینکه بتوان از این بیماری پیشگیری کرد، نیاز است تا همه مادران غربالگری شوند. در روش غربالگری از مادران آزماش تست گلوگز گرفته می شود. بدین صورت که در ابتدا مقداری قند به افراد در قالب آبمیوه داده می شود و بعد از گذشت یک ساعت قند خون آن ها گرفته می شود. چنانچه نتیجه مشکوک بود، آزمایش یک بار دیگر نیز تکرار می شود.
در این صورت برای انجام تست دوم نیاز است تا فرد کاملا ناشتا باشد و قند خون او را آزمایش می کنند. بعد از آن یک نوشیدنی که دارای مقداری قند می باشد به آن ها داده می شود و بعد از گذشت بازه زمانی 1 تا 2 ساعته یک بار دیگر قند خون آن ها اندازه گیری می شود و در نهایت جواب آزمایش مشخص خواهد شد.
درمان دیابت دوران بارداری
درمان دیابت جدید نیز می تواند مجموعه از موارد مختلف باشد که هر کدام از آن ها اهمیت بسیار بالایی را دارند و برای سلامتی مادر و جنین مورد نیاز می باشد. ولی قبل از اینکه به روش های درمانی بپردازیم، به این سوال پاسخ دهیم که چه هدفی از درمان این نوع دیابت وجود دارد. دیابت دوران بارداری حتما باید درمان شود. چرا که باید بتوان وزن نوزادان را کنترل کرد و از تولد نوزادانی که چاق هستند، جلوگیری نمود.
اضافه وزن کودک نه تنها برای مادر خطراتی را دارد، بلکه برای نوزاد نیز مشکل آفرین خواهد بود. از این رو فراموش نکنید که در دوران بارداری حتما زیر نظر پزشک آزمایش های لازم را انجام دهید و قند خونتان را آزمایش کنید تا بتوانید ریسک به دنیا آمدن فرزندانی با اضافه وزن را به حداقل خود برسانید. در ادامه می توانید به چند نمونه از روش های درمانی آشنا شوید.
پیروی از رژیم غذایی سالم
به طور کلی می توان اینطور بیان کرد که رژیم غذایی سالم بر هر چیزی اثر مثبت خود را می گذارد و در دوران بارداری مادر برای سلامتی خود و جنین باید به این موضوع توجه بسیار زیادی را داشته باشد. رژیم غذایی را خود شما تعیین نمی کنید و برای اینکار باید به یک پزشک تغذیه متخصص مراجعه نمایید. توصیه های ویژه ای در رابطه با این موضوع وجود دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از غذاهای پرکالری استفاده نکنید.
- از مصرف غذاهایی که حاوی قند بالایی هستند، خودداری کنید. از جمل چیپس، دسرها و آبمیوه ها
- سبزیجات و میوه ها را حتما در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که میوه های انتخابی شما قند چندان بالایی را نداشته باشند.
- از روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون حتما بهره ببرید.
- به جای استفاده از لبنیات پرچرب، لبنیات کم چرب را جایگزین آن ها کنید.
تمامی موارد ذکرشده به شما کمک خواهند کرد تا یک بارداری سالم و به بدون دردسر را داشته باشید.
ورزش سبک را فراموش نکنید
یکی دیگر از درمان دیابت جدید که برای دوران بارداری موثر می باشد، می توان به ورزش کردن اشاره کرد. این ورزش ها باید سبک باشند. ورزش کردن باعث می شود تا قند خون کنترل و تنظیم شود و علاوه بر آن انرژی مثبتی را درون فرد به وجود می آورد. همچنین ورزش کردن استرس را به شدت کاهش می دهد و باعث خواهد شد بتوانید سلامتی خود و جنین را تضمین کنید.
تزریق انسولین
از دیگر روش های درمانی دیابت در دوران بارداری می توان به تزریق انسولین اشاره کرد که چیزی در حدود 15 درصد از زنان به آن نیاز خواهند داشت. با تزریق انسولین می توان سطح قند خون را تنظیم کرد.
بهره مندی از تمامی روش های ذکرشده باعث خواهند شد تا شما یک بارداری منحصر به فرد را تجربه کنید و هیچگونه مشکلی نه تنها برای خودتان بلکه برای جنین نیز وجود نداشته باشد. لطفا از پست دکتر متخصص دیابت در کرج دیدن کنید.
دیابت با علل متفرقه؛ آخرین نوع دیابت
آخرین نوع دیابت نیز دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد. گاهی اوقات مشکلات متفاوتی وجود دارند که باعث خواهند شد در سوخت و ساز طبیعی بدن مشکلاتی به وجود بیاید و تولید انسولین با سختی مواجه شود. از این عوامل می توان به گزینه هایی همچون سوء تغذیه، عفونت و عوارض برخی از داروهای تجویزی اشاره کرد.
عوارض جانبی بیماری دیابت شامل چه مواردی می شوند؟
بیماری دیابت و یا مرض قند اگر تحت درمان و کنترل قرار نگیرد، باعث مشکلات بسیار زیادی خواهد شد و عوارض جدی را با خود به همراه دارد. بر اساس بررسی هایی که انجام شده است، پنجمین علت مرگ و میر در جهان، دیابت می باشد.
چرا که در فرد ناتوانی ایجاد خواهد کرد و باعث از کار افتادگی برخی از ارگان های بدن می شود. در ادامه می تواند با عوارض جانبی این بیماری آشنا شوید و بدانید در صورت عدم پیروی از درمان دیابت جدید، با چه مواردی روبه رو هستید.
اختلال در عملکرد کلیه
یکی از اصلی ترین ارگان هایی که بیماری مرض قند بر روی آن اثر منفی خود را می گذارد، کلیه می باشد. افراد دیابتی به این موضوع بسیار مواجه می شوند و زمانی که در ادرار آن ها پروتئین مشاهده شود، متوجه این موضوع خواهند شد. متاسفانه اگر بیماری به موقع تشخیص داده نشود، در آن صورت کلیه ها به مرور زمان توانایی دفع مواد زائد را نخواهند داشت و به نوعی این قابلیت را از دست می دهند.
ظهور این بیماری نیز تا حدودی بستگی به نوع دیابت شما دارد. به عنوان مثال در افرادی که مبتلا به بیماری دیابت نوع یک هستند، بین بازه 15 تا 20 سال زمان نیاز است تا خود را نشان دهد.
در حالی که برای دیابت نوع دو این مقدار به 10 سال کاهش پیدا می کند. فشار خون بالا نیز کلیه بیماران دیابتی را تحت تاثیر خود قرار می دهد و در هر زمان که علائم زیر را مشاهده کردید، باید در سریع ترین زمان ممکن با یک پزشک ملاقات داشته باشید:
- درد در ناحیه کمر
- سوزش در ادرار
- ادرار خونی یا کدر
- احساس درد در ناحیه کلیه
- در نهایت ناتوانی در دفع کردن ادرار
درمان دیابت جدید که برای جلوگیری از این عوارض در نظر گرفته شده است، تنها کنترل کردن بیماری می باشد. به همین علت به طور مداوم باید فشار خون و قند خون را چک کنید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید.
بیماری های چشمی
بیماری های چشمی یکی دیگر از عوارض بیماری دیابت در صورت کنترل نشدن به حساب می آیند که باید توجه ویژه ای را به آن داشته باشید. همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد ممکن است فرد سال ها از بیماری خود اطلاع نداشته باشید، همین موضوع باعث خواهد شد تا ارگان هایی مانند چشم به مرور زمان ضعیف شوند.
به همین دلیل بعد از تشخیص بیماری، باید به نزد یک چشم پزشک بروید و کاملا معاینات لازم را انجام دهید. شبکیه چشم محتمل ترین جایی است که دیابت می تواند تاثیر خود را بر روی آن بگذارد. همین موضوع باعث خواهد شد تا فرد به بیماری هایی مانند آب مروارید، دو بینی و در نهایت آب سیاه دچار شود.
در مواقع بسیار شدیدتر نیز دیابت می تواند به نابینایی در فرد منجر شود و این اتفاق زمانی خواهد افتاد لکه زرد موجود در چشم به حالت تورم در بیاید.
پیشنهاد لیزر به بیماران
از این رو پزشکان متخصص برای اینکه بتوانند این بیماری را کنترل کنند، لیزر را به بیماران پیشنهاد می دهند. البته این نکته نیز باید ذکر شود که با انجام لیزر شما بینایی خودتان را افزایش نمی دهید. تنها باعث خواهید شد تا بینایی شما در همین حالت باقی بماند و ضعیف تر نشود.
اگر به بیماری قند خون مبتلا هستید، برای اینکه بتوانید از مشکلات چشمی پیشگیری کنید، نیاز است تا میزان قند را کنترل کنید و در کنار آن از موارد موثر دیگری نیز بهره ببرید که کنترل فشار خون، کنترل اضافه وزن و سیگار نکشیدن در بین این موارد قرار می گیرند. متاسفانه در صورتی که فرد مبتلا بینایی خود را از دست بدهد، در آن صورت به هیچ عنوان قادر نخواهد بود تا بار دیگر بینایی خود را پیدا کند.
به همین علت برای جلوگیری از بروز تمامی این حوادث نیاز است تا به صورت ماهیانه چشمانتان معاینه شوند و در صورت مشاهده علائم، با سرعت بالایی درمان های لازم انجام گردد.
بیماری های قلبی
قلب اصلی ترین ارگان بدن به حساب می آید که با وجود تمام قدرتی که دارد، بیماری دیابت می تواند تاثیر منفی خود را بر روی آن اعمال کند. قلب این دسته از افراد در مقایسه با انسان های معمولی بسیار حساس تر می باشد و اصلی ترین و رایج ترین مرگ در افراد دیابتی نیز سکته قلبی است.
اگر این بیماران فشار خون بالایی را نیز داشته باشند، مشکلات حادتر خواهند شد و ضررات جبران ناپذیری به رگ های عروقی و قلبی وارد خواهند شد.
همچنین این افراد در کارکرد عصب نیز دچار مشکلاتی می شوند و دلیل آن نیز فشار بالایی است که به اعصاب کنترل کننده قلب وارد می باشد.
همین موضوع باعث خواهد شد تا افراد در هنگام سکته قلبی هیچگونه دردی را احساس نکنند. همین مورد اثرات منفی خواهد داشت. چرا که فرد به بیماری خود پی نمی برد و به عنوان مرگ خاموش شناخته می شود.
البته برای اینکه خیال بیماران دیابتی را راحت تر کنیم، می توانیم بگوییم که اگر موارد و نکات مختلفی را در این باره رعایت کنید، می توانید از بروز این عوارض نیز جلوگیری کنید. همه چیز بستگی به خود شما دارد.
اگر نکات زیر را رعایت کنید، خواهید توانست تا از مبتلا شده به بیماری های قلبی جلوگیری نمایید:
- وزن خود را در حد اعتدال و تناسب کاهش دهید.
- فشار خون را کنترل کنید.
- از استرس کاملا دوری کنید.
- چربی های شکمی خود را حتما آب نمایید.
- از تغذیه صحیح و سالم غافل نشوید.
- ورزش کردن و پیاده روی کردن را در اولیت برنامه های روزانه خود قرار دهید.
- از سیگار کشیدن کاملا اجتناب کنید.
- داروهای تجویزی را به موقع مصرف کنید.
- در نهایت زیر نظر پزشک روند درمانی خود را رو به جلو ببرید.
تمامی موارد بالا باعث خواهند شد تا شما از یکی از عوارض بیماری دیابت و یا مرض قند دوری کنید.
سریع ترین راه درمان دیابت جدید چیست؟
یکی از سوالاتی که همواره در رابطه با این بیماری پرسیده می شود این بوده که سریع ترین راه درمان چه چیزی می باشد. البته قبل از هر چیزی این نکته باید ذکر شود که بیماری دیابت هیچ درمان قطعی ندارد. تنها با دنبال کردن روش های مختلف می توانید آن را کنترل کنید و از عوارض جانبی دوری کنید.
به همین علت باید به دنبال سریع ترین روش های درمانی باشید. به همین علت قصد داریم تا چند مورد از مواردی که به شما کمک خواهند کرد بیماری خود را بهتر بشناسید و با آگاهی بیشتر درمان را شروع کنید، بیان کنیم.
آموزش
اولین و اساسی ترین موردی که باید به آن توجه شود، آموزش می باشد. متاسفانه افرادی که تازه از بیماری خود آگاه شده اند، ترس های بسیار جدی را تجربه می کنند و تنها نیمه خالی لیوان را نگاه می کنند و استرس مرگ را با عوارض جانبی دارند. در حالی که باید به این افراد آموزش های لازم داده شود تا بدانند مرض قند، یک بیماری ای می باشد که کاملا قابل کنترل می باشد.
این آموزش ها به صورت دوره ای یک تا دو ساله باید مجددا به فرد مبتلا گفته شوند تا بتوان از استرس آن ها به شدت کاست. آن ها باید از این موضوع آگاه باشند که وجود درمان دیابت جدید و البته قدیمی می توانند بیماری خودشان را کاملا کنترل کند؛ بدون اینکه به بیماری ها و عوارض جانبی آن مبتلا شوند.
تغذیه سالم
تغذیه سالم یکی دیگر از روش های درمانی به حساب می آید که تاثیر فوق العاده ای را در بهبود افراد دارد. این افراد باید یک برنامه غذایی سالم را برای خودشان ترتیب دهند تا بتوانند قند خون را کنترل کنند. برای اینکار می توانند از موارد زیر بهره ببرند که رعایت تمامی آن ها الزامی می باشند:
- از آنجایی برنج سفید حاوی زیادی قند و نشاسته می باشد و باعث بالا رفتن قند خون فرد مبتلا می شود، باید بتوان یک جایگزین مناسب را برای آن پیدا کرد که جو یکی از بهترین گزینه ها به حساب می آید.
- گوشت قرمز نیز باید از برنامه غذایی این افراد حذف شود که می توانند به جای آن از گوشت مرغ و یا ماهی بهره ببرند.
- روغن های جامد نیز مضرات بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. در همین راستا استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون انتخاب بسیار خوبی می باشد.
- کلم بروکلی نیز یکی از پیشنهادات غذایی به حساب می آید که در آن فرد می توان به صورت خام و یا آبپز آن را مورد استفاده قرار دهد.
- شیر و ماست نیز باید به صورت کاملا کم چرب مصرف شود.
- هویج می تواند قند خون را تنظیم کند.
- مصرف خوراکی ها و سبزیجاتی از جمله فلفل قرمز، تخم کتان، سیر، آجیل های خام، پیاز، خیار سبز، سویا، حبوبات، نان سبوس دار، سیب، گوجه فرنگی، گوشت بوقلمون و… پیشنهاد می شود.
خوراکی هایی که پیشنهاد نمی شود
موارد ذکرشده در بین بایدهای این بیماری به حساب می آید و باید مصرف شوند. در مقابل آن نیز خوراکی هایی وجود دارند که استفاده توسط این افراد پیشنهاد نمی شود که از آن ها می توان به گزینه های زیر اشاره داشت:
- ماکارونی
- نان سفید
- خیار شور
- کمپوت میوه
- چیپس
- چای شیرین
- نوشیدنی های انرژی زا
- قهوه
- شیرینی های خامه ای
- شکر
- کره بادام زمینی
- ماست های میوه ای
به طور کلی می توان اینطور بیان کرد که تهیه یک رژیم غذایی برای افراد دیابتی بسیار سخت و مشکل می باشد. چرا که غذای آن ها باید بسیار کم نمک و کم چرب بوده و عاری از هر گونه قند و یا شکر باشد.
ورزش کردن
ورزش کردن نیز در همه حال جوابگو می باشد و غیر از بحث بیماری می تواند باعث انرژی بخشی به فرد و دور کردن او از استرس شود. به همین علت یک فرد دیابتی با ورزش کردن می تواند روحیه مضاعفی را پیدا کند و در کنار آن نیز قند خون خود را کنترل کند. علاوه بر آن با ورزش کردن می توانید فشار خونتان را نیز کاهش دهید و به حد تعادل خود برسانید و در کنار آن نیز اضافه وزنی دیگر نداشته باشید.
البته مبحث بسیار حائز اهمیتی نیز در اینباره وجود دارد و آن این بوده که هر ورزشی مناسب افراد دیابتی نیست و بایدها و نبایدهایی درباره آن صدق می کند. به عنوان مثال در درمان دیابت جدید گفته شده است که افراد دیابتی باید از ورزش هایی مانند وزنه برداری دوری کنند؛ چرا که این ورزش باعث خواهد شد تا فشار زیادی را چشم های آن ها تحمل کنند.
همچنین افراد دیابتی می توانند پیاده روی های صبحگاهی انجام دهند ولی باید به این موضوع توجه داشته باشند که این پیاده روی نباید چندان طولانی باشد. چرا که پاهای آن ها آسیب خواهد دید و همانطور که می دانید زخم های این بیماران روند بهبودی بسیار کندی را دارد. به همین علت قبل از اینکه برنامه ورزشی خود را بچینید، به یک پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
خواب چگونه می تواند در درمان دیابت جدید قرار بگیرد؟
خواب کافی و مناسب یکی از روش های درمانی تاثیرگذار به حساب می آید که افراد مبتلا به دیابت باید به آن توجه بسیار زیادی را داشته باشند. همانطور که می دانید نیازهای بدن هر فردی با دیگری متفاوتی می باشد و به طور کامل بستگی به شرایط روحی و جسمانی فرد دارد. ولی اگر بخواهیم یک عدد مشخص شده ای را بگوییم بین 7 تا 9 ساعت را فرد باید استراحت کند و بخوابد.
بی خوابی یکی از اثرگذارترین حالت ها بر چاقی و ابتلا به دیابت می باشد. همچنین از طرفی بی خوابی باعث خواهد شد تا فرد در طول روز به استرس های مختلفی دچار شود که نتیجه آن افزایش پیدا کردن قند خون می باشد.
به همین دلیل اگر مبتلا به دیابت هستید ولی از بی خوابی رنج می برید، می توانید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- فعالیت بدنی شما باید کاملا منظم باشد.
- یک برنامه منظم را برای خوابیدن و بیدار شدن ترتیب دهید.
- تا جایی که می توانید قبل از خواب دوش گرفتن را فراموش نکنید.
- می توانید برای آرامش پیدا کردن یک کتاب بخوانید و با به یک موسیقی گوش دهید.
- تا جایی که می توانید اتاق خوابتان را تاریک کنید.
- از تنظیم کردن دمای محیط نیز غافل نشوید.
- گوشی را قبل از کنار بگذارید تا وسوسه بازی کردن با آن را نداشته باشید.
- سیب قبل از خواب می تواند به خواب آرام شما کمک کند.
- همچنین در درمان دیابت جدید آمده است که قبل از خواب نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه را به هیچ عنوان استفاده نکنید.
تمامی موارد بالا باعث خواهند شد تا شما بتوانید یک خواب بهینه و آرام را داشته باشید و روز پر انرژی ای را شروع کنید.
دیابت در کودکان چیست؟
متاسفانه دیابت یکی از بیماری هایی می باشد که کودکان را نیز درگیر خود کرده است و آمار آن روز به روز در حال افزایش می باشد. بین کودکان دیابت نوع یک بسیار رایج تر می باشد و مدتی طول می کشد تا علائم آن بروز کنند. به همین علت والدین باید حواس خود را معطوف کودکان کنند تا آسیبی از این موضوع نبینند. برای کنترل کردن این بیماری و درمان دیابت جدید در کودکان نیز از انسولین استفاده می شود.
حالا شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که از کجا متوجه شویم کودک ما به بیماری مرض قند و یا دیابت مبتلا شده است؟ همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، هر بیماری علائم مخصوص به خود را دارد و دیابت نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.
از شایع ترین علائمی که می توانید به دیابت در کودکانتان پی ببرید، موارد زیر هستند:
- ادرار کردن بیش از حد اصلی ترین علائم این بیماری به حساب می آید.
- تشنه شدن در آن ها بسیار زیاد می باشد.
- گرسنگی زیادی دارند و با کاهش وزن روبه رو می شوند.
- خشکی چشم در آن ها دیده می شود.
- اطراف اندام های جنسی کودک با خارش مواجه خواهند بود.
- همچنین خستگی مداوم و بی قراری نیز در کودکان مبتلا به دیابت بسیار رایج می باشد.
شما به عنوان والدین کودک وظیفه دارید تا همیشه حواستان به آن ها باشید و اگر هر کدام از این علائم را در آن ها مشاهده کردید، به سرعت با یک پزشک معالج مشورت کنید. متاسفانه دیابت نوع یک اگر به موقع تشخیص داده نشود، باعث بروز خطرات جدی برای کودک خواهد شد.
دیابت در سالمندان به چه صورت می باشد؟
یکی دیگر از گروه هایی که احتمال ابتلای آن ها به بیماری دیابت بسیار زیاد می باشد، سالمندان می باشد. به طور کلی یکی از علل ابتلا به دیابت نیز پیری می باشد. به خاطر همین موضوع افرادی که سن آن ها بالای 40 سال می باشد، هر سال به مدت سه بار باید قند خون خود را مورد آزمایش قرار دهند.
کنترل کردن دیابت نیز در افراد سالمند دشواری های خاص خودش را دارد. چرا که در این سن و سال به احتمال قوی به بیماری های دیگر نیز مبتلا هستند.
همچنین تشخیص دادن بیماری در این افراد نیز کار سختی می باشد و درمان دیابت جدید نیز برای آن ها وجود ندارد. تست این بیماری در سالمندان نیز مانند همانند باقی افراد انجام می شود ولی این افراد به مراقبت بیشتری نیاز دارند و همواره باید یک برگه را در کنار خود داشته باشند که بر روی آن داروهای مصرفی، میزان و نوع مصرف آن را نوشته باشند.
درمان دیابت جدید با استفاده از دارچین چگونه امکان پذیر است؟
همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، دیابت یک روش درمان قطعی ندارد و تنها راه هایی وجود دارند که با استفاده از آن می توان بیماری را کنترل کردن تا افراد مبتلا به آن، به عارضه های جانبی آن نیز دچار نشوند و منظور از درمان دیابت جدید نیز دقیقا همین موضوع می باشد.
امروزه استفاده از روش های طبیعی برای کنترل کردن قند خون بسیار رایج شده است. دارچین یکی از این گیاهان دارویی می باشد که مصرف آن باعث خواهد شد تا سطح هموگلبین AC1 کاهش پیدا کند. استفاده از دارچین در غذاها می تواند باعث شود تا
- التهاب کاهش پیدا کند.
- کلسترول به کمترین میزان خود برسد.
- سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کند.
- در نهایت وزن نیز کاهش پیدا کند.
البته برای اینکه بتوانید تاثیرگذاری دارچین را مشاهده کنید، نیاز است تا آن را به صورت خام مصرف کنید و از پختن آن اجتناب کنید. چرا که وارد شدن حرارت به آن باعث خواهد شد تا اثرات مثبت آن به طور کلی از بین بروند و یا خنثی شوند.
سیر چگونه می تواند در درمان دیابت جدید تاثیرگذار باشد؟
سیر یکی از گیاهانی می باشد که خواص درمان بسیاری فوق العاده ای را دارد. سیر نه تنها می تواند تاثیرات بسیار مثبتی را بر روی قلب بگذارد، بلکه از سرطان نیز پیشگیری می کند. در کنار تمامی این موارد سیر سرکوب کننده قند بالا می باشد. به طور کلی سیر برای مواردی مثل قند خون، فشار خون، چربی و التهاب مفید می باشد.
زرد چوبه چگونه در درمان دیابت موثر می باشد؟
زردچوبه یکی از ادویه ها و ریشه هایی می باشد که در غذاهای هندی به فراوان از آن استفاده می شود. زردچوبه علاوه بر اینکه به غذا طعم خوبی را می دهد، باعث خواهد شد تا به عنوان یک داروی گیاهی نیز نقش بسیار مثبت و موفقی را داشته باشد. به عنوان مثال از زردچوبه در درمان جدید دیابت بهره می برند و دلیل آن نیز داشتن خاصیت های مختلف از جمله ضد التهابی، ضد پیری، آنتی اکسیدانی و… است. همچنین برای اینکه بتوان از سرطان جلوگیری کرد، زردچوبه یکی از بهترین راه های موجود می باشد.
برگ انجیر چگونه خواص و تاثیر خود را در درمان دیابت جدید اعمال می کند؟
برگ انجیر در بین گیاهانی قرار گرفته است که خاصیت دارویی را به خود اختصاص داده است. به گونه ای که استفاده از آن در طب سنتی بسیار رایج می باشد و از آن به عنوان اصلی ترین درمان دیابت جدید یاد می شود.
به همین علت اگر خود یا کودک شما به این بیماری مبتلا شده است، می توانید از برگ انجیر نهایت بهره را ببرید. برگ انجیر در بین درمان های خانگی خودش را جای داده است و به غیر از دیابت می توان از آن برای موارد زیر نیز بهره برد:
- برونشیت
- زگیل تناسلی
- سیروز کبدی
- فشار خون بالا
- مشکلات پوستی
- زخم
با استفاده از برگ زنجیر نیاز شما به انسولین تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند. به همین علت از آن به عنوان گیاه ضد دیابت نیز یاد می شود. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت می توانند برگ انجیر را هر روز صبح به صورت ناشتا مصرف کنند. برای استفاده از آن می توانید برگ انجیر را در ابتدا در آب تصفیه شده بجوشانید و سپس همانند چای آن را مصرف کنید.
آیا می توان از پیاز برای درمان و کنترل دیابت بهره برد؟
یکی دیگر از روش هایی که شما می توانید از آن بهره ببرید، مصرف پیاز می باشد. شاید پیاز به علت بوی بدی که دارد، زیاد باب میل شما نباشد ولی اگر تاثیرگذاری آن بر روی دیابت را متوجه شوید، نظرتان کاملا عوض خواهد شد. به همین دلیل از پیاز به عنوان یک بدبوی دوست داشتنی یاد می شود.
اثر گذاری پیاز را می توانید بر روی کبد مشاهده کنید که این اثر گذاری بر روی سوخت و ساز آن می باشد. نتیجه ای که این اثرگذاری با خود به همراه خواهد داشت، افزایش ترشح انسولین می باشد. به همین دلیل استفاده از آن را به هیچ عنوان فراموش نکنید. چرا که یکی از بهترین راه های درمانی به حساب می آید.
دیگر روش های درمانی دیابت جدید شامل چه مواردی می شوند؟
روش های درمانی که برای درمان دیابت جدید مورد استفاده قرار می گیرند، تنها به همین موارد ختم نمی شوند و موارد بسیار گسترده تری را به خود اختصاص داده اند. به همین علت شما به عنوان فردی که مبتلا به دیابت هستید باید تمامی آن را مورد مطالعه کنید و آن ها را امتحان کنید. از این روش های درمانی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- درمان و کنترل قند خون با استفاده از روغن زیتون
- درمان و کنترل قند خون با استفاده از خام خواری
- درمان و کنترل قند خون با استفاده از آویشن
- درمان و کنترل قند خون با استفاده از نعناع
- درمان و کنترل قند خون با استفاده از رزماری
- و…
راه های بسیار گسترده تری نیز وجود دارند. ولی موردی که در همه آن ها باید توجه کنید این بوده که سعی کنید قبل از برنامه ریزی برای استفاده از هر کدام این گیاهان، با پزشک خود مشورت کنید و در صورت تایید، نسبت به مصرف آن ها اقدام کنید.
سخن آخر
بیماری دیابت یکی از رایج ترین بیماری هایی می باشد که می تواند به خاطر تغییر سبک زندگی، بیماری های مختلف، تغذیه و یا عوامل ژنتیکی به وجود بیاید. این بیماری انواع مختلفی دارد و به چهار دسته کلی دیابت نوع یک، دیابت نوع دو، دیابت حاملگی و دیابت متفرقه تقسیم بندی می شوند.
هر یک از این انواع روش های تشخیص خود را دارند و علاوم مخصوصی را از خود نمایش می دهند که در این مقاله به بررسی کامل آن پرداختیم. به همین علت زمانی که هر یک از علائم ذکرشده را در خود مشاهده کردید، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات لازم وجود دیابت را در شما تشخیص دهد و بعد از آن درمان دیابت جدید را به شما نشان دهد.
بیماری دیابت یک درمان قطعی را ندارد ولی با استفاده از روش هایی می تواند از بروز عوارض جانبی متعددی پیشگیری کرد. بیماری مرض قند در صورت کنترل نشدن، ارگان های مختلف بدن را نیز درگیر خود می کند که قلب، چشم و کلیه در بین این موارد قرار می گیرند. به همین دلیل است که باید یک برنامه اصولی را برای تغییر سبک زندگی خود داشته باشید تا از اصطلاح مرگ خاموش به دور باشید.