داروی دیابت خارجی

داروی دیابت خارجی

داروی دیابت خارجی
داروی دیابت خارجی

امروز با موضوع داروی دیابت خارجی در خدمت شما هستیم.

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه درمان دیابت با ما تماس بگیرید.

09120174510

در صورتی که قصد درمان بیماری دیابت با داروهای خارجی را دارید این مقاله می تواند به شما کمک کند. بیماری دیابت زمانی ایجاد می شود که هورمون انسولین به میزان کافی در خون فرد وجود نداشته باشد. کاهش انسولین خون و در پی آن افزایش قند خون می تواند در اثر کم کاری غده ی پانکراس برای تولید انسولین باشد.

مقدمه

داروی دیابت خارجی
داروی دیابت خارجی

انسولین ترشح شده از پانکراس باعث می شود قند خون مصرف شود یا این که قند در بدن به صورت گلیکوژن ذخیره شود. لازم به ذکر است گلیگوژن فرم ذخیره شده ی قند در بدن جانوران است. افزایش قند خون می تواند در طول زمان تاثیر مخربی بر تمام قسمت های بدن داشته باشد.

داروی دیابت خارجی
داروی دیابت خارجی

دیابت نوع 1

بیماری دیابت نوع 1 زمانی رخ می دهد که پانکراس قادر به تولید انسولین کافی نباشد در این حالت قند خون افزایش پیدا می کند و فرد باید انسولین را به صورت تزریقی به بدن برساند. بیماری دیابت نوع 1 در هر سنی ممکن است اتفاق بیوفتد اما بیش تر در کودکان و نوجوانان رخ می دهد.

دیابت نوع 2

دیابت نوع دو نسبت به دیابت نوع 1 شایع تر است. این بیماری در هر سنی ممکن است اتفاق بیوفتد و در افراد چاق شیوع بیش تری دارد. در افرادی که به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا شده اند انسولین به میزان کافی در خون وجود دارد ولی مورد استفاده قرار نمی گیرد. در واقع می توان گفت بیماری دیابت نوع 2 نوعی بیماری خود ایمنی است.

افرادی که به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا شده اند با کنترل رژیم غذایی و کاهش وزن بهبود پیدا می کنند. اما در صورتی که بهبودی حاصل نشد فرد به مصرف داروهای خارجی نیاز پیدا می کند.

اینفوگرافیک داروی دیابت خارجی

اینفوگرافیک داروی دیابت خارجی
اینفوگرافیک داروی دیابت خارجی

داروی دیابت خارجی چیست؟

  1. گلوکوفاژ
  2. سیتاگلیپتین

در ادامه در مورد موارد زیر بیش تر صحبت خواهیم کرد.

علائم بیماری دیابت

چه کسانی در معرض بیماری دیابت هستند

نقش هورمون انسولین

چه افرادی بیش تر در معرض بیماری دیابت قرار دارند

روش های پیش گیری از بیماری دیابت

معرفی داروی دیابت خارجی

بهترین داروی دیابت خارجی

مزایای استفاده از داروی دیابت خارجی

هزینه ی داروی دیابت خارجی

تشخیص بیماری دیابت

کنترل آسیب های بیمای دیابت با داروی دیابت خارجی

درمان بیماری دیابت با داروی دیابت خارجی

کاهش عوارض بیماری دیابت با داروی دیابت خارجی

دیابت بارداری به چه علت اتفاق می افتد

داروی دیابت خارجی برای تحریک ترشح انسولین

داروی دیابت خارجی برای درمان دیابت نوع 2

مکانیسم اثر داروهای تحریک کننده ی دفع ادراری گلوکز به چه صورت است

معرفی چند داروی دیابت خارجی

ویژگی های داروی دیابت خارجی خوب

چه زمانی برای بیمار داروی دیابت خارجی تجویز می شود

عوارض جانبی داروهای مورد استفاده برای دیابت

کاهش وزن و کنترل قند خون

عوارض بیماری دیابت

انسولین برای درمان بیماری دیابت

نشانه های بیماری دیابت

در چه صورت باید داروی دیابت خارجی مصرف شود

علائم بیماری دیابت

اولین مرحله ی درمان تشخیص بیماری است. بیمارانی که به پزشک مراجعه می کنند با علائمی در گیر هستند. در صورتی که فرد علائمی مانند تشنگی مداوم، ادرار مکرر، افزایش اشتها، خستگی مزمن، تاری دید، عفونت های ادارای و عفونت های واژینال، زخمی هایی که به کندی التیام پیدا می کنند، کاهش وزن ناگهانی و اختلال نعوظ داشته باشد نیاز به بررسی های بیش تری در زمینه ی دیابت و قند خون دارد.

 کاهش ترشح انسولین

مهم ترین نشانه ی بیماری دیابت می تواند کاهش انسولین خون باشد. اما در صورتی که فرد با عارضه ی چاقی درگیر باشد انسولین به میزان کافی در خون او وجود دارد اما گیرنده ی انسولین از کار افتاده اند. بنابراین نمی توان گفت کاهش انسولین خون از علائم دیابت است.

 کاهش ترشح انسولین
کاهش ترشح انسولین

افزایش قند خون

در هر دو نوع دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 با افزایش قند خون مواجه هستیم. افزایش سطح قند خون می تواند فرد را با عوارضی مانند تکرر ادرار، عفونت های ادرای، تاری دید و علائمی از این قبیل مواجه کند. تمامی این علائم با کنترل قند خون به صورت خود به خودی بر طرف می شوند.

برای کنترل قند خون می توان از انواع روش های درمانی استفاده کرد. ساده ترین روش درمانی برای بیماری دیابت رعایت کردن رژیم غذایی است.

اما در بسیاری از موارد با رعایت کردن رژیم غذایی بهبودی حاصل نشده و فرد باید برای درمان دیابت از داروی دیابت خارجی استفاده کند. چرا که داروهای داخلی در اکثر موارد کارایی داروهای خارجی را ندارند. دیابت بارداری نیز می تواند باعث افزایش قند خون شود.

افزایش قند خون
افزایش قند خون

چه کسانی در معرض بیماری دیابت هستند

بیماری دیابت می تواند تاثیر بدی بر بینایی فرد و کلیه های او داشته باشد. علاوه بر این بسیاری از بیمارانی که با این بیماری درگیر هستند در صورت تشدید علائم اعضایی مانند چشم یا کلیه یا پاهای خود را برای همیشه از دست می دهند.

از این رو تمامی افرادی که سن آن ها بالای 45 سال است و افرادی که در خانواده ی آن ها سابقه ی این بیماری وجود دارد باید مرتبا تحت نظر باشند.

افرادی که اضافه وزن دارند نیز می توانند کاندید مناسبی برای ایجاد این بیماری باشند. چرا که در افراد چاق اگر چه انسولین به میزان کافی تولید می شود و در خون آن ها وجود دارد اما به علت مقاوم بودن سلول ها نسبت به انسولین، قند خون آن ها بالا است.

افراد مستعد برای بیماری دیابت

بیماری دیابت به صورت مستقیم با ژنتیک مرتبط است از این رو افرادی که در خانواده ی خود نمونه هایی از بیماری دیابت را دارند به طور مرتب تحت نظر باشند تا در صورت ابتلا به این بیماری اقدامات لازم برای آن ها انجام شود.

افرادی که اضافه وزن دارند نسبت به افرادی که دارای وزن متناسب هستند با احتمال بیش تری به بیماری دیابت مبتلا می شوند. علاوه بر این افرادی که به میزان زیادی قند مصرف می کنند با احتمال بیش تری به بیماری دیابت مبتلا می شوند. با توجه به این که درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد بهتر است راه های پیش گیری از این بیماری را به خوبی بدانید.

عوارض دیابت

افرادی که به بیماری دیابت مبتلا می شوند دچار نارسایی کلیه می شوند و در بسیاری از موارد یک کلیه یا هر دو کلیه ی خود را از دست می دهند. اعصاب بینایی بسیار حساس هستند از این رو در معرض تخریب بیش تری هستند از این رو با ابتلا به بیماری دیابت بسیاری از افراد بینایی خود را از دست می دهند.

در افرادی که به بیماری دیابت مبتلا شده اند احتمال ایجاد سکته ی مغزی یا قلبی بیش تر است از این رو باید دائم تحت نظر باشند و وضعیت سلامت آن ها کنترل شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی ضد دیابت جدید را مطالعه کنید.

عوارض دیابت
عوارض دیابت

نقش هورمون انسولین

هورمون انسولین هورمونی است که از غده ی پانکراس ترشح می شود و با اتصال به گیرنده ی خود در سلول های هدف باعث جذب قند از این سلول ها می شود. با جذب قند از خون قند خون به یک وضعیت ثابت می رسد. اما در صورتی که انسولین به مقدار کافی تولید نشود یا انسولین تولید شده به سلول های هدف متصل نشود, قند خون افزایش پیدا می کند. افزایش قند خون می تواند عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کند.

عوارض افزایش قند خون

افزایش قند خون باعث می شود گلوکز از کلیه ها دفع شود و این امر باعث می شود به کلیه ها آسیب هایی وارد شود. علاوه بر این افزایش قند خون می تواند باعث شود فرد به عفونت های ادراری مبتلا شود.

تکرر ادرار و عفونت های ادراری می تواند از نشانه های بیماری دیابت باشد. افزایش قند خون احتمال سکته را افزایش می دهد و باعث می شود زخم های فرد تا مدت ها بهبود پیدا نکنند.

زخم های دیابتی در صورتی که بهبود پیدا نکنند منجر به قطع عضو خواهند شد. علائم دیابت در مردان و زنان می تواند متفاوت باشد. علاوه بر این علائم بیماری دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 با یک دیگر تفاوت های زیادی دارد.

چه عواملی باعث بروز بیماری دیابت می شوند

در ساده ترین حالت ممکن چاقی می تواند باعث ایجاد مقاومت سلول ها نسبت به هورمون انسولین می شود, همین امر قند خون را افزایش می دهد. ممکن است به علت نقص ایمنی لنفوسیت ها سلول های پانکراس را بیگانه تلقی کنند و این سلول ها را از بین ببرند. دیابت حاملگی نیز می تواند در اثر هورمون هایی که از جفت ترشح می شود ایجاد شود. هورمون های ترشح شده از جفت باعث می شود سلول ها نسبت به انسولین مقاوم شوند.

دیابت بارداری خطرناک ترین نوع دیابت است که می تواند سلامت جنین و مادر را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. از این رو یکی از آزمایش هایی که در دوران بارداری از فرد گرفته می شود تست قند خون است.

چه عواملی باعث بروز بیماری دیابت می شوند
چه عواملی باعث بروز بیماری دیابت می شوند

چه افرادی بیش تر در معرض بیماری دیابت قرار دارند

همان طور که می دانید دو نوع دیابت وجود دارد که هر کدام از این دو نوع از دیابت علائم مشترکی دارند. از این رو برای تشخیص نوع دیابت و تجویز داروی مناسب برای درمان باید از روش های پیشرفته تری کمک گرفت.

افرادی که زمینه ی ژنتیکی برای بیماری دیابت دارند با احتمال بیش تری به این بیماری مبتلا خواهند شد. در ادامه در مورد این که چه افرادی بیش تر در معرض بیماری دیابت هستند بیش تر صحبت خواهیم کرد.

افرادی که دچار عارضه ی اضافه وزن هستند

افرادی که به علت های مختلف دچار عارضه ی چاقی شده اند به احتمال زیادی به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت مبتلا خواهند شد. چاقی می تواند مهم ترین علت ایجاد بیماری دیابت نوع 2 باشد. دیابت نوع 2 با بر طرف شدن چاقی به صورت خود به خودی درمان خواهد شد از این رو دیابت نوع 2 را دیابت غیر وابسته به انسولین می نامند، چرا که برای درمان این بیماری نیازی به تزریق انسولین نمی باشد.

نقش ژنتیک در بروز بیماری دیابت

می توان گفت مهم ترین عاملی که باعث ایجاد بیماری دیابت می شود ژن هایی هستند که از والدین به ارث می رسند. بنابر این در صورتی که در خانواده ی شما فرد یا افراد مبتلا به دیابت هستند احتمال زیادی وجود دارد که شما نیز به این بیماری مبتلا شوید. از این رو توصیه می شود در فواصل زمانی مشخص آزمایش های مربوطه را انجام دهید تا در صورت ابتلا به بیماری دیابت در مراحل اولیه درمان های لازم برای شما انجام بگیرد.

بیماری دیابت در ایران

طبق آمارهای اخیر نزدیک به 8 درصد از افرادی که بالای 35 سال هستند به بیماری دیابت مبتلا هستند. با توجه به این که در سال های اخیر تحرک افراد جامعه کاهش پیدا کرده است و مصرف فست فود و غذاهای ناسالم گسترش پیدا کرده است، نسل بعد با بیماری دیابت به شدت درگیر خواهد بود.

بیماری دیابت در ایران
بیماری دیابت در ایران

روش های پیش گیری از بیماری دیابت

اگر چه با پیشرفت علم پزشکی داروهای زیادی برای مقابله با عوارض بیماری دیابت تولید شده اند اما همیشه پیش گیری می تواند روش موثر تری نسبت به درمان باشد.

اما در صورتی که موارد لازم برای پیش گیری را رعایت کردید اما هم چنان به بیماری دیابت مبتلا شدید داروی دیابت خارجی می تواند گزینه ی مناسبی برای درمان باشد. چرا که با کم ترین عوارض بیش ترین تاثیر را بر روند بهبودی خواهد داشت. در ادامه در مورد روش های پیش گیری از بیماری دیابت بیش تر صحبت خواهیم کرد.

پیش گیری از بیماری دیابت

در صورتی که رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و غذاهای پر شکر و شیرینی جات کم تری مصرف کنید و برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید می توانید از ابتلا به این بیماری پیش گیری کنید.

علاوه بر این با انجام تمرینات ورزشی و کاهش وزن و رسیدن به یک وزن متعادل می توانید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید. افرادی که سیگار مصرف می کنند و افرادی که سطح کلسترول خون آن ها بالا است با احتمال بیش تری به این بیماری مبتلا خواهند شد.

مصرف داروی دیابت خارجی

داروهای زیادی برای کنترل قند خون و بهبود علائم بیماری دیابت تولید شده اند که داروهای خارجی معمولا از نمونه های داخلی موثر تر هستند. مهم ترین مزیت این داروها این است که علاوه بر این که تاثیر بهتری دارند عوارض کم تری برای فرد ایجاد می کنند. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات داروهای پیشگیری از دیابت و لیست داروهای دیابت را مطالعه کنید.

مصرف داروی دیابت خارجی
مصرف داروی دیابت خارجی

معرفی داروی دیابت خارجی

همان طور که قبلا هم گفته شد داروهای شیمیایی می توانند با عوارضی همراه باشند اما نمونه های خارجی داروی دیابت علاوه بر این که تاثیر بیش تری بر روند بهبودی دارد عوارض کم تری بر سلامت فرد دارد. در این قسمت از مقاله چند نمونه داروی خارجی برای بهبود دیابت را معرفی خواهیم کرد.

موثر ترین داروی دیابت خارجی

با پیشرفت علم داروسازی هر ساله داروهای جدیدی برای بهبود بیماری هایی نظیر دیابت تولید می شوند که می توانند جان بیماران زیادی را نجات دهند. در بخش های بعدی مقاله داروهای خارجی که برای درمان بیماری دیابت موثر هستند را به شما معرفی خواهیم کرد.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان پیش دیابت را مطالعه کنید.

گلوکوفاژ و سیتاگلیپتین

گلوکوفاژ نام تجاری متفورمین خارجی است که برای درمان دیابت و کنترل قند خون مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیسم عمل متفورمین به این شکل است که از راه کم کردن جذب قند از روده ها و کم کردن تولید گلوکز در کبد موجب کم شدن قند خون می شود. سیتاگلیپتین و متفورمین به صورت ترکیبی برای درمان دیابت نوع 2 بکار می رود.

این دارو همراه با رژیم غذایی می تواند به شکل موثری موجب کم شدن قند خون شود و عوارض بیماری دیابت را کاهش دهد. چنانچه بیمار به نارسایی کلیه دچار شده باشد از این دارو نمی توان استفاده کرد.

اصلی ترین نکته ای که در زمان مصرف داروی متفورمین باید مد نظر داشته باشید این است که از مصر ف الکل اجتناب کنید چرا که این امر باعث می شود خطر اسیدوز لاکتیک افزایش پیدا کند.

تفاوت داروی دیابت خارجی و ایرانی در چیست

مهم ترین ویژگی داروی دیابت خارجی این است که نسبت به نمونه های ایرانی خالص تر است. علاوه بر این به صورت موثر تری بیماری را درمان می کند و عوارض کم تری را نیز به همراه دارد. از این رو داروی دیابت خارجی از طرف پزشکان و بیماران مورد توجه بیش تری قرار گرفته است.

تفاوت داروی دیابت خارجی و ایرانی در چیست
تفاوت داروی دیابت خارجی و ایرانی در چیست

بهترین داروی دیابت خارجی

یکی دیگر از داروهایی که برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرد زیپتین است که علاوه بر این که به صورت موثر تری قند خون را کاهش می دهد از افت ناگهانی قند خون پیشگیری می کند و برای افرادی که سن بالا تری دارند بیش تر مورد استفاده قرار می گیرد.

شیوه های درمانی که قبلا مورد استفاده قرار می گرفتند در کنار درمان باعث ایجاد عوارض نا خواسته ای برای بیمار می شده اند. با استفاده از روش های درمانی جدید علاوه بر این که تاثیر بهتری بر روند بهبودی عوارض کم تری ایجاد شده است.

مکانیسم درمان داروی دیابت خارجی

داروهایی مانند زیپتین آنزیم مهار کننده تولید انسولین را از بین می برد و باعث افزایش ترشح انسولین از سلول های پانکراس می شود. نکته ی قابل توجه این است که برای درمان بیماری دیابت هیچ دارویی نمی تواند به صورت قطعی موثر باشد و تمامی داروهایی که مورد استفاده قرار می گیرند تنها می توانند مقدار انسولین و قند خون را کنترل کنند تا عوارض بیماری کاهش پیدا کند.

هزینه ی قرص زیپتین

داروی سیتاگلیپتین با نام تجاری زیپتین در دسترس بیماران قرار می گیرد که به علت این که موجب افت شدید قند خون نمی شود بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نمونه های داخلی این دارو نیز در کشور موجود است اما به هیچ عنوان نمی توانند تاثیری که نمونه های خارجی دارند را ایجاد کنند.

اما با توجه به محدودیت ها و تحریم ها در سال های اخیر با کاهش داروی دیابت خارجی در کشور و افزایش هزینه ی این داروها مواجه شده ایم. می توان گفت قرص زیپتین بهترین داروی دیابت خارجی است که در سال های اخیر برای بیمارن دیابتی تولید شده است.

هزینه ی قرص زیپتین
هزینه ی قرص زیپتین

مزایای استفاده از داروی دیابت خارجی

تمامی داروهایی که برای دیابت مورد استفاده قرار می گیرند تنها نقش کنترل کننده قند خون را بر عهده دارند و تا کنون درمان قطعی برای بیماری دیابت وجود نداشته است.

می توان گفت تمامی دارو ها مکانیسم مشترکی برای درمان دارند اما مهم ترین تفاوت آن ها در این است که دسته ای از این داروهای دیابت خارجی عوارض کم تر و تاثیر طولانی مدت تری دارند.

کم عارضه بودن داروی دیابت خارجی

در تولید داروی دیابت خارجی سعی شده است علاوه بر این که قند خون تنظیم می شود عواملی که باعث ایجاد این بیماری شده است را نیز تا حدی بر طرف کنند. برای مثال متفورمین می تواند باعث کاهش وزن شود.

همین کاهش وزن می تواند باعث روند بهبودی بیماری دیابت نوع 2 شود. با کاهش وزن شانس بارداری برای افرادی که به علت چاقی شانس بارداری کم تری دارند را افزایش می دهد.

تفاوت داروی دیابت خارجی با داروی دیابت ایرانی

می توان گفت نمونه های داخلی متفورمین باعث ایجاد سر درد و سر گیجه و تهوع می شوند. اما نمونه های خارجی عوارض کم تری را برای فرد ایجاد می کنند و تاثیر بهتری بر روند کاهش قند خون دارند. یکی دیگر از مهم ترین تفاوت هایی که بین نمونه داروی های دیابت خارجی و داخلی وجود دارد این است که برای داروهای داخلی باید هزینه ی کم تری را پرداخت کنید.

تفاوت داروی دیابت خارجی با داروی دیابت ایرانی
تفاوت داروی دیابت خارجی با داروی دیابت ایرانی

هزینه ی داروی دیابت خارجی

تحریم های همه جانبه توانسته است تاثیر زیادی بر کاهش دارو در ایران و افزایش هزینه ی پرداختی برای دارو ها داشته باشد. علاوه بر این با توجه به افزایش قیمت ارز قیمت داروهای وارداتی به شدت افزایش پیدا کرده است.

این روند کاهش دارو و افزایش قیمت ها تاثیر بدی بر بیماران دیابتی داشته است. از طرفی نمونه های داخلی داروی دیابت نمی توانند تاثیری مانند داروی دیابت خارجی بر روند بهبودی بیمار داشته باشند. می توان گفت تهیه داروی خارجی برای بهبود دیابت می تواند از هر جهت برای بیماران موثر باشد.

عوامل موثر بر هزینه ی داروی دیابت خارجی

مهم ترین عاملی که بر هزینه ی داروهای دیابت تاثیر گذاشته است شرایط تحریم اقتصادی است که مانع از ورود بسیاری از داروها به کشور می شود. همین امر موجب وارد شدن فشار زیادی به بیماران شده است.

داروهایی به منظور تعدیل بازار دارو توسط شرکت های داخلی تولید می شوند که نمی توانند کیفیتی مانند نمونه های خارجی داشته باشند. از این رو همواره نیاز به ورود این داروها به کشور احساس می شود.

بهترین داروی دیابت خارجی

بسته به این که دیابت به چه علتی ایجاد شده باشد داروهای متفاوتی می تواند برای درمان آن تجویز شود. با توجه به این که دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 علت های زمینه ای مختلفی دارند با داروهای متفاوتی درمان می شوند. درمان با داروهای مختلف می تواند هزینه های مختلفی را با خود به همراه داشته باشد.

بهترین داروی دیابت خارجی
بهترین داروی دیابت خارجی

تشخیص بیماری دیابت

مهم ترین بخش درمان برای هر بیماری می تواند مربوط به تشخیص این بیماری باشد. چرا که انواع مختلف دیابت به داروهای مختلفی نیاز دارند و با روش های مختلفی بهبود پیدا می کنند.

در دیابت نوع 2 به علت تخریب سلول های بتا در پانکراس در تولید انسولین کاهش پیدا می کند. مهم ترین عامل ایجاد دیابت نوع دو داشتن اضافه وزن و عوامل ژنتیکی است و در بسیاری از موارد با کاهش وزن این دیابت به صورت خود به خودی بهبود پیدا می کند.

دیابت با افزایش قند خون باعث ایجاد عارضه ی هایپرگلیسمی می شود که می تواند در دراز مدت باعث آسیب به مویرگ ها شود و اعصاب اندام هایی مانند کلیه ها و بینایی را تحت تاثیر قرار بدهد. تشخیص به موقع این بیماری می تواند تا حد زیادی از بیماری ها جلوگیری کند.

اندازه گیری قند خون

ساده ترین راه تشخیص بیماری دیابت اندازه گیری قند خون است که به دو روش انجام می گیرد. بعد از این که برای مدت سه ماه قند خون بیمار کنترل شد پزشک می تواند درمان مناسب را برای این بیماری تجویز کند.

یکی از وظایف مهم بیمار برای تشخیص نوع دیابت این است که با استفاده از دستگاه های دیجیتال سنجش قند خون خود را به صورت مرتب اندازه گیری کند. علاوه بر این آزمایش های قند خون نیز باید در یک بازه ی زمانی به صورت مرتب انجام بگیرد تا پزشک به یک دید کلی در مورد بیماری فرد برسد.

رژیم غذایی مناسب

بسیاری از افراد با رعایت رژیم غذایی می توانند تا حد زیادی قند خون خود را به یک ثبات نسبی برسانند. در کنار تمامی عوامل درمانی نمی توان تاثیر رژیم غذایی را نا دیده گرفت.

برای اندازه گیری قند خون می توان در فواصل زمانی مشخص قبل از مصرف و بعد از مصرف انسولین انجام دهند. می توان گفت کنترل قند خون کار ساده ای است که به راحتی توسط خود بیمار قابل انجام است و نیازی به چکاب مرتب ندارد. اما تحت نظر بودن از اهمیت زیادی برخودار است.

کنترل آسیب های بیماری دیابت با داروی دیابت خارجی

همان طور که قبلا هم گفته شد دیابت باعث ایجاد عوارض زیادی برای فرد می شود که در صورتی که قند خون کنترل نشود می تواند برای سلامت فرد خطرات جدی را به بار بیاورد. در ادامه در مورد آسیب هایی که دیابت برای سلامت فرد ایجاد می کند و کنترل این آسیب ها با داروی دیابت خارجی بیش تر صحبت خواهیم کرد.

آسیب هایی که در اثر دیابت برای فرد ایجاد می شود

می توان گفت بیماری دیابت نوع 1 نوعی بیماری خود ایمنی است که در اثر تخریب سلول های پانکراس ایجاد می شود. علائم این بیماری با تزریق انسولین بهبود پیدا می کند از این رو دیابت نوع 1 را دیابت وابسته به انسولین می نامند.

تخریب سلول های پانکراس توسط لنفوسیت های سیستم ایمنی ایجاد می شود از این رو می توان گفت دیابت نوع 1 نوعی بیماری خود ایمنی محسوب می شود.

بعد از این که 80 در صد از سلول های پانکراس از بین رفتند و انسولین تولید شده برای تنظیم قند خون کم تر از حد مورد نظر شد هایپرگلایسمی اتفاق می افتد و بیماری دیابت شناسایی می شود در این حالت برای این که این هایپرگلایسمی عارضه ای را برای فرد ایجاد نکند فرد بیمار نیازمند تزریق انسولین می شود.

آسیب های دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 زمانی ایجاد می شود که انسولین به میزان کافی در خون وجود دارد اما بدن فرد نسبت به عملکرد هورمون انسولین دچار مقاومت می شود.

در واقع در این بیماری علی رغم وجود مقدار کافی انسولین در خون گیرنده های انسولین نسبت به این هورمون مقاوم شده اند و اجازه ی ورود این هورمون را به سلول های نمی دهند.

در این حالت قند خون جذب نشده و هایپرگلایسمی ایجاد می شود. با توجه به این که دیابت نوع 2 در افراد چاق بیش تر ایجاد می شود با کاهش وزن جذب قند توسط سلول ها بهبود پیدا می کند و فرد تا حد زیادی درمان می شود.

آسیب های دیابت نوع 2
آسیب های دیابت نوع 2

درمان بیماری دیابت با داروی دیابت خارجی

می توان گفت افرادی که در خانواده ی خود بیمار یا بیماران دیابتی را دارند بیش تر در معرض ایجاد این بیماری هستند بنابر این باید مراقبت های لازم را انجام دهند.

افراد چاق نیز به علت مقاومت گیرنده های انسولین نمی توانند قند خون خود را در یک وضعیت ثابتی نگه دارند. بنابر این می توان گفت دیابت نوع 2 نیازی به تزریق هورمون انسولین ندارد و تنها با رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن بهبود پیدا می کند.

داروی دیابت خارجی برای درمان دیابت

همان طور که می دانید هر دارو در راستای درمان می تواند باعث بروز عوارض نا خواسته ای در فرد شود. مهم ترین مزیت استفاده از داروهای خارجی برای درمان دیابت این است که با استفاده از داروی دیابت خارجی می توان تا حد زیادی از عوارض احتمالی که این داروها ایجاد می کنند جلوگیری کرد.

هر اندازه داروی دیابت خارجی عوارض کم تری را به دنبال داشته باشد و تاثیر بهتری بر روند بهبودی بیمار داشته باشد، داروی بهتری برای درمان محسوب می شود. شرکت های داروسازی زیادی در سراسر دنیا همواره در تلاشند تا دارویی تولید کنند که با کم ترین عوارض بیش ترین تاثیر را داشته باشد.

داروی دیابت خارجی برای درمان دیابت
داروی دیابت خارجی برای درمان دیابت

کاهش عوارض بیماری دیابت با داروی دیابت خارجی

بیماری دیابت با عوارضی همراه است که به آهستگی می تواند صدمات جبران ناپذیری را به قسمت های مختلف بدن وارد کند. دیابت می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد. علاوه بر این احتمال سکته ی قلبی و آسیب به عروق کرونر در افرادی که دیابت دارند بیش تر است.

آسیب به مویرگ های کوچک می تواند باعث شود سلول های عصبی نواحی مختلف بدن از بین بروند. آسیب به مویرگ های کلیه می تواند باعث شود کلیه ها دچار نارسایی شوند و در حالت حاد فرد کلیه اش را از دست بدهد.

آسیب به مویرگ های چشم باعث تاری دید و از دست دادن بینایی می شود. زخم هایی که در بیماران دیابتی ایجاد می شود به خودی خود بهبود پیدا نمی کند و می تواند باعث قطع عضو شود.

عوارض دیابت حاملگی

دیابت حاملگی می تواند باعث افزایش وزن جنین و خفه شدن جنین شود. احتمال زایمان زود رس و سقط جنین در مادرانی که دیابت دارند بیش تر است. نوزادانی که از مادر دیابتی متولد می شوند با افت شدید قند خون مواجه هستند که این امر می تواند خطراتی را برای نوزاد ایجاد کند. دیابت حاملگی می تواند باعث ایجاد فشار خون برای مادر شود و بارداری های بعدی را نیز با خطر مواجه کند.

عوارض دیابت حاملگی
عوارض دیابت حاملگی

دیابت بارداری به چه علت اتفاق می افتد

می توان گفت بارداری یکی از علت های افزایش قند خون و ابتلای به بیماری دیابت است. بنابر این در هفته ی 24 بارداری، آزمایش هایی برای بررسی وضعیت قند خون انجام می گیرد تا از وضعیت سلامت مادر اطمینان حاصل شود. چرا که دیابت بارداری می تواند تاثیر بدی بر جنین و مادر داشته باشد.

چه عواملی باعث ایجاد دیابت در دوران بارداری می شوند

یکی از عواملی که باعث ایجاد دیابت در دوران بارداری می شوند کاهش تحرک و افزایش وزن است. از این رو افرادی که قصد دارند باردار شوند قبل از هر چیز باید آزمایش هایی برای بررسی وضعیت سلامت انجام دهند تا در صورت ایجاد مشکل این مشکلات را بر طرف کنند.

مهم تیرن نکته ای که قبل از بارداری می تواند حائض اهمیت باشد این است که فرد دارای یک وزن متناسب و ایده آل باشد تا بتواند بارداری موفقی را پشت سر بگذارد. چاقی می تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری و سقط جنین را افزایش دهد.

اختلالات ژنتیکی در ایجاد دیابت تا چه حد نقش دارند 

می توان گفت اطلاعات ژنتیکی به ارث رسیده از والدین نقش مهمی در ایجاد بیماری هایی مانند دیابت دارند. از این رو افرادی که در خانواده های آن ها فرد مبتلا به دیابت وجود دارد باید از هر نظر احتیاط کنند و دائما تحت نظر باشند. اختلالات ژنتیکی می تواند بر روند تولید انسولین نیز تاثیر بگذارد.

انسولین تولید شده در صورتی که دارای ساختمان فضایی مناسبی نباشد نمی تواند برای کاهش قند خون موثر عمل کند. برای درمان دیابت با زمینه ی ژنتیکی تنها می توان از تزریق هورمون انسولین برای کاهش قند خون کمک گرفت.

اختلالات ژنتیکی در ایجاد دیابت تا چه حد نقش دارند 
اختلالات ژنتیکی در ایجاد دیابت تا چه حد نقش دارند

داروی دیابت خارجی برای تحریک ترشح انسولین

دیابت نوع 2 زمانی ایجاد می شود که با تخریب سلول های پانکراس توسط لنفوسیت ها انسولین به میزان کافی تولید نشود. کاهش انسولین در خون باعث افزایش قند خون و هایپرگلیسمی می شود.

برای درمان این دیابت تزریق انسولین می تواند موثر باشد اما با استفاده از داروهای خوراکی از دسته سولفونیل اوره ها می توان تولید انسولین را از سلول های پانکراس افزایش داد. با توجه به این که نسل دوم این داروها عوارض کم تری نسبت به نسل اول آن ها داشته اند، نسل دوم این دارو ها به سرعت جایگزین نسل اول سولفونیل اوره ها شدند.

مکانسیم درمان سولفونیل اوره ها به عنوان داروی دیابت خارجی

این دارو می تواند با پروتئین های پلاسما اتصال محکمی را ایجاد کند و به هیچ عنوان با داروهایی مانند متفورمین یا گلیتازون ها تداخل دارویی ندارد و می تواند به صورت هم زمان با این داروها مورد استفاده قرار بگیرد.

تنها عارضه ای که برای این دارو می توان مطرح کرد این است که قند خون به شدت کاهش پیدا می کند و برای افرادی که باردار هستند می تواند مضرر باشد. سولفونیل اوره ها را نمی توان برای درمان دیابت نوع 1 مورد استفاده قرار داد، چرا که در دیابت نوع 1 انسولین به میزان کافی در خون وجود دارد و گیرنده های این هورمون دچار اختلال شده اند.

تحریک کننده های غیر سولفونیل اوره ای

دسته ای از داروهای تحریک کننده ی ترشح انسولین داروهایی هستند که غیر سولفونیل اوره ای هستند. مگلیتینیدها داروهایی هستند که قبل از غذا مصرف می شوند و باعث افزایش هورمون انسولین در خون می شوند. در صورتی که یک وعده ی غذایی را حذف کنید نیازی به مصرف یک نوبت از این دارو نیست. ریاگلینید و ناتگلینید از جمله این داروها هستند که می توانند با عوارضی از جمله افت شدید قند خون و افزایش وزن همراه باشند.

تحریک کننده های غیر سولفونیل اوره ای
تحریک کننده های غیر سولفونیل اوره ای

داروی دیابت خارجی برای درمان دیابت نوع 2

دسته ای داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت نوع 2 داروهایی هستند که از طریق کاهش مقاومت نسبت به انسولین باعث افزایش جذب انسولین از سلول ها و کاهش قند خون می شوند. بی گوانید ها از این دسته هستند که جذب گلوکز در ماهیچه های اسکلتی را افزایش می دهند. در ادامه چند نمونه از این دسته از داروها را معرفی خواهیم کرد.

متفورمین

یکی از داروهایی که برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرد و نسبت به بقیه ی داروها عوارض کم تری دارد متفورمین است. البته این دارو برای افرادی که نارسایی کلیوی دارند می تواند خطر ساز باشد از این رو مصرف آن باید با احتیاط انجام شود.

برای دسته ای از بیماران که نارسایی قلبی دارند متفورمین می تواند گزینه ی مناسبی باشد. متفورمین در کنار کاهش وزن می تواند بهترین درمان برای دیابت باشد.

تیازولیدین دیون ها

تیازولیدین دیون ها که با نام تجاری گلیتازون در بازار موجود هستند به صورت مستقیم بر روی رو نویسی ژن ها تاثیر می گذارند. در این حالت انسولین فراوان تری تولید می شود و نتیجه ی آن استفاده ی  سلول ها از گلوکز است. زمانی که گلوکز خون مصرف شود قند خون کاهش پیدا می کند.

داروهای این دسته به علت عوارض شدیدی که بر روی سلامت بیمار داشتند به سرعت از بازار جمع شدند و نمونه های دیگری که عوارض کم تری داشتند به جای آن ها جایگزین شدند.

تیازولیدین دیون ها
تیازولیدین دیون ها

مکانیسم اثر داروهای تحریک کننده ی دفع ادراری گلوکز به چه صورت است

دسته ای داروهایی که برای دیابت مورد استفاده قرار می گیرند داروهایی هستند که دفع گلوکز از کلیه ها را افزایش می دهند. این امر باعث می شود که قند خون به مقدار کمی کاهش پیدا کند.

این دارو برای مواردی که قند خون باید به سرعت کاهش پیدا کند می تواند گزینه ی مناسبی باشد اما می تواند باعث ایجاد آسیب هایی به کلیه های بیمار شود از این رو برای مصرف آن محدودیت هایی وجود دارد. علاوه بر این این دارو می تواند ریسک ابتلا به عفونت های واژن و مجاری ادراری را افزایش دهد.

داروهای مهار کننده ی آلفاگلوکوزیداز

این دارو ها به صورت غیر مستقیم می توانند باعث کاهش قند خون شوند. با استفاده از این دارو هضم کربوهیدرات ها کند می شود و در نتیجه گلوکز با سرعت کم تری وارد خون می شود. از این دارو می توان هم زمان با سایر دارو ها به صورت مکمل برای درمان دیابت نوع 2 استفاده کرد.

در واقع این دارو با کم شدن سوخت و ساز قند ها، ورود قند ها به خون را کند می کند و فرصت کافی برای هورمون انسولین ایجاد می کند تا قند خون را کاهش دهد.

مهم ترین نکته برای مصرف داروهای تنظیم کننده ی قند

برای این که قند خون کنترل شود فرد باید داروها را به صورت صحیح و در زمان مشخص مصرف کند تا بیش ترین تاثیر را داشته باشند. خواندن بروشور داخل جعبه ی هر دارو کمک می کند تا دارو را بهتر بشناسیم و با مکانیسم اثر و روش درمان آن بیش تر آشنا شویم.

مهم ترین نکته برای مصرف داروهای تنظیم کننده ی قند
مهم ترین نکته برای مصرف داروهای تنظیم کننده ی قند

معرفی چند داروی دیابت خارجی

در این بخش از مقاله سعی شده چند داروی موثر برای کنترل قند خون افراد دیابتی را معرفی کنیم. داروهای مختلف مکانیسم اثر متفاوتی دارند و بر روی افراد مختلف می توانند تاثیرات مختلفی داشته باشند. قبل از هر گونه مصرف دارو فرد باید توسط پزشک به خوبی بررسی شود و بسته به این که دیابت به چه علتی ایجاد شده باشد از داروهای مختلفی می توان برای درمان استفاده کرد.

گلی بن کلامید

این دارو می تواند پانکراس را برای تولید انسولین تحریک کند. 20 دقیقه قبل از وعده ی غذا این قرص مصرف شود. این دارو برای افرادی که بیمای های قلبی و عروقی دارند می تواند خطر آفرین باشد.

ریپاگلینید

این دارو نیز با تحریک ترشح انسولین باعث کاهش قند خون می شود. حدود 15 دقیقه قبل از هر وعده ی غذایی باید این دارو را مصرف کرد. مهم ترین مزیت این دارو نسبت به بقیه ی داروهای دیابت این است که با مصرف آن قند خون افت پیدا نمی کند. برای افرادی که با مشکل افت قند خون مواجه هستند این دارو می تواند داروی موثری باشد.

پیوگلیتازون

این دارو می تواند مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و برای بیماران دیابتی که پانکراس آن ها برای تولید انسولین مشکلی ندارد می تواند بسیار موثر باشد. افرادی که به نوعی با دیابت نوع 2 و چاقی درگیر هستند می توانند با استفاده از این دارو قند خون خود را در یک وضعیت ثابتی نگه دارند.

آکاربوز

آکاربوز می تواند کربوهیدرات موجود در هر وعده ی غذایی را کاهش دهد. این دارو باید همراه با غذا مصرف می شود. بعد از مصرف این دارو ممکن است فرد با مشکلات گوارشی مثل نفخ در گیر شود که این حالت ها بعد از مدتی بر طرف می شود.

آکاربوز
آکاربوز

ویژگی های داروی دیابت خارجی خوب

سازندگان داروهای دیابت در سراسر دنیا همواره در تلاشند تا دارویی تولید کنند که نسبت به داروهایی که موجود هستند عوارض کم تری را برای بیمار ایجاد کنند.

از این رو همه ساله داروهای جدید با تاثیر بهتر جایگزین داروهای قدیمی می شوند. همان طور که می دانید ماشینی شدن و صنعتی شدن باعث شده تحرک افراد جامعه کم تر شود و کاهش تحرک افزایش وزن و دیابت را به همراه آورده است که می تواند موجب ایجاد مرگ و میر و عوارض شدید برای افراد شود. افرادی که دیابت دارند دو تا 4 برابر بیش تراز افراد عادی به سکته ی مغزی یا قلبی مبتلا می شوند.

تاثیر تحریم های دارویی بر روند بیماری ها

تحریم های دارویی سال های اخیر علاوه بر این که داورهای در دسترس بیماران خاص را محدود کرده است و موجب زیاد شدن قیمت این داروها شده است، باعث آسیب های روحی  جسمی شدیدی به بیماران در سال های اخیر شده است.

از طرفی داروهای ساخته شده توسط شرکت های داخلی به هیچ عنوان نمی توانند از نظر تاثیر درمانی با نمونه های خارجی رقابت کنند و این مسئله یک حقیقت انکار ناپذیر است.

از این رو می توان نتیجه گرفت تحریم های سال های اخیر تاثیر بدی تمامی اقشار جامعه به خصوص بیمارن خاص داشته است و نمی توان این تاثیر را انکار کرد.

تاثیر تحریم های دارویی بر روند بیماری ها
تاثیر تحریم های دارویی بر روند بیماری ها

چه زمانی برای بیمار داروی دیابت خارجی تجویز می شود

بعد از این که بیماری دیابت تشخیص داده شد در مرحله ی اول پزشک معالج سعی می کند با دادن برنامه ی غذایی و کاهش وزن میزان قند خون فرد را به یک وضعیت ثابت برساند.

اما در صورتی که قند خون تغییر نکرد و هم چنان بالا بود، پزشک معالج برای بیمار داروهای خوراکی را تجویز می کند که این دارو ها از طریق مکانیسم های درمانی باعث کاهش قند خون می شوند. در ادامه در مورد مکانیسم درمانی داروهای مختلف بیش تر صحبت خواهیم کرد.

مکانیسم درمانی داروهای دیابت نوع 1

تشخیص به موقع بیماری دیابت تا حد زیادی می تواند بر روند درمان تاثیر مثبت داشته باشد از این رو بهتر است به افرادی که در معرض ابتلا به بیماری دیابت هستند آگاهی های لازم داده شود. همانطور که قبلا هم گفته شد بیماری دیابت نوع 1 نوعی بیماری خود ایمنی است که در این بیماری سلول های پانکراس مورد حمله ی لنفوسیت ها قرار می گیرند.

همین امر موجب می شود که انسولین به میزان کافی ترشح نشود. مکانسیم درمان برای این بیماری باید به گونه ای باشد که در مرحله ی اول عاملی را که باعث از بین رفتن سلول های پانکراس می شود را بر طرف کنند و در مرحله ی بعد تولید انسولین را از این سلول ها افزایش دهند.

مکانیسم درمانی دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 در اثر افزایش وزن ایجاد می شود و این افزایش وزن بر سلول های گیرنده ی هورمون انسولین تاثیر می گذارد. از این رو برای درمان این نوع از دیابت بر روی تولید انسولین تمرکز نمی شود. در واقع درمان این نوع از دیابت بر پایه افزایش قدرت جذب انسولین و دفع قند اضافه ی خون انجام می شود.

مکانیسم درمانی دیابت نوع 2
مکانیسم درمانی دیابت نوع 2

عوارض جانبی داروهای مورد استفاده برای دیابت

همان طور که می دانید داروهایی که برای هر بیماری مورد استفاده قرار می گیرند در راستای درمان می توانند باعث ایجاد عوارض نا خواسته ای در فرد بشوند که این عوارض می تواند سلامت فرد را از طرف دیگر تهدید کند. از این رو تمامی شرکت های دارو سازی سعی می کنند داروهایی تولید کنند که علاوه بر این که بیش ترین تاثیر را دارند کم ترین عارضه را برای سلامت فرد داشته باشند.

مهم ترین عارضه ی داروی دیابت

داروی دیابت نیز مانند هر داروی دیگر می تواند با عوارضی همراه باشد اما در داروی دیابت خارجی این عارضه ها  کم تر وجود دارد. مهم ترین عارضه ای که با مصرف داروی دیابت برای فرد ایجاد می شود این که قند خون او کاهش پیدا می کند. افت قند خون در داروهای مختلف متفاوت است.

در نظر داشته باشید که هیچ داروی قطعی برای درمان بیماری دیابت وجود ندارد و داروهای موجود تنها می توانند قند خون را کنترل کنند تا از عوارض افزایش قند خون جلوگیری شود.

کنترل نشدن قند خون با قرص

در صورتی که قند خون با داروهای تجویزی کنترل نشد پزشک برای بیمار تزریق انسولین را تجویز می کند. تزریق انسولین با عوارض زیادی همراه است.

از این رو تلاش برای بر طرف کردن مشکلات بیماران دیابتی با داروهای خوراکی هم چنان ادامه دارد. با توجه به این که بیماری دیابت تمام قسمت های بدن را درگیر می کند بهترین روش برای تنظیم قند خون استفاده از داروهای کاهنده ی قند خون است.

کنترل نشدن قند خون با قرص
کنترل نشدن قند خون با قرص

کاهش وزن و کنترل قند خون

می توان گفت مهم ترین عاملی که باعث ایجاد بیماری دیابت می شود چاقی است. از این رو بهترین روش برای درمان بیماری دیابت و تنظیم قند خون این است که فرد وزن خود را کاهش دهد. روش های زیادی برای کاهش وزن وجود دارد که هر کدام از این روش ها بسته به شرایط بیمار می تواند موثر واقع شود.

یکی از ساده ترین روش های کاهش وزن رعایت کردن رژیم غذایی اصولی و ورزش کردن است. اما در صورتی که فرد بعد از این که رژیم غذایی را رعایت کرد کاهش وزن چندانی نداشت و بیماری او بهبود پیدا نکرد پزشک معالج برای بیمار داروهایی را تجویز می کند. دسته ای از این داروها می توانند علاوه بر این که وزن فرد را کاهش می دهند قند خون را نیز کنترل کنند.

ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی

در صورتی که دیابت نوع 2 داشته باشید اولین مرحله درمان این است که وزن خود را به یک حد تعادل برسانید. کاهش وزن علاوه بر این که بر روند کاهش قند خون می تواند تاثیر خوبی داشته باشد می تواند احتمال بروز بیماری های دیگر را نیز در فرد کاهش دهد. پرهیز از خوردن فست فود و خوردن سبزیجات و میوه ها می تواند تاثیر خوبی بر روند بیماری ها داشته باشد.

متفورمین

متفورمین دارویی است که برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو علاوه بر این که قند خون را کاهش می دهد می تواند تاثیر خوبی بر روند کاهش وزن داشته باشد. همان طور که می دانید دیابت نوع 2 در اثر افزایش وزن ایجاد می شود و با کاهش وزن تا حد زایدی بهبود پیدا می کند از این رو متفورمین علاوه بر این که قند خون را کاهش می دهد می تواند با کاهش وزن تاثیر خوبی بر روند بهبودی بیمار داشته باشد.

متفورمین
متفورمین

عوارض بیماری دیابت

عدم تشخیص به موقع بیماری دیابت می تواند باعث بروز عوارض و خطراتی برای سلامتی فرد شود. شایع ترین آسیبی که بیماری دیابت برای سلامتی فرد دارد این است که افزایش قند خون می تواند باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری به بینایی فرد شود. ممکن صدمات به حدی جدی باشند که باعث شوند فرد بینایی خود را برای همیشه از دست بدهد. زخم های مزمنی که در اثر بیماری دیابت بر روی اندام های بدن ایجاد می شود در پاره ای از موار می تواند منجر به قطع عضو شود.

عوارض بیماری دیابت برای افرادی که باردار هستند

دیابت می تواند برای افرادی که باردار هستند و جنین خطراتی را به دنبال داشته باشد. یکی از این خطرات، خطر زایمان زود رس و سقط جنین است. ممکن است جنین دچار اضافه وزن شود و در شکم مادر خفه شود.

از طرف دیگر احتمال زایمان سزارین برای افرادی که به بیماری دیابت بارداری مبتلا هستند بیش تر است. انجام دادن فعالیت های بدنی در دوران بارداری می تواند باعث شود بدن به صورت موثر تری انسولین را مورد استفاده قرار دهد.

عوارض بیماری دیابت برای افرادی که بالا تر از 40سال

در افرادی که بالای 40 سال سن دارند، دیابت می تواند باعث ایجاد فشار خون شود. احتمال بروز سکته ی مغزی و سکته ی قلبی در اشخاص مسنی که دیابت دارند دو برابر بیش تر از افرادی است که دیابت ندارند.

عوارض دیابت برای نوجوانان

دیابت در سنین پایین نیز می تواند ایجاد شود. افرادی که در سنین پایین به دیابت مبتلا می شوند علاوه بر این که با عوارض شدید این بیماری درگیر می شوند ممکن است نظر روحی نیز دچار آسیب های جبران ناپذیری شوند. بهترین راه برای پیشگیری از دیابت در سنین پایین انجام دادن حرکات ورزشی و رعایت کردن رژیم غذایی سالم و اصول تغذیه ای صحیح است.

عوارض دیابت برای نوجوانان
عوارض دیابت برای نوجوانان

انسولین برای درمان بیماری دیابت

در صورتی که داروهای خوراکی و رژیم غذایی برای درمان بیماری دیابت موثر نباشد پزشک معالج برای بیمار تزریق انسولین را در نوبت های مشخص تجویز می کند. انسولین برای تمامی بیمارانی که به دیابت نوع 1 مبتلا هستند مورد استفاده قرار می گیرد، اما تنها دسته ای از بیمارانی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند به تزریق انسولین نیاز پیدا می کنند. انسولین بر اساس مدت زمان اثر به پنج دسته تقسیم بندی می شوند که بسته به تشخیص پزشک برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع انسولین مورد استفاده برای بیماران دیابتی

انسولین سریع الاثر که در مدت کوتاهی تاثیر خود را نشان می دهد دسته ی اول از انواع انسولین است که برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که قند خون آن ها بسیار بالا است و سریعا باید کنترل شود. انسولین کوتاه اثر و متوسط اثر به زمان بیش تر ی برای تاثیر گذاری نیاز دارند. انسولین هایی که طولانی اثر هستند دیر تر اثر می گذارند و تاثیر آن ها برای مدت طولانی تری باقی خواهد ماند. انسولین ترکیبی نیز ترکیبی از انسولین سریع الاثر و طولانی اثر است که می تواند به صورت موثرتری قند خون را تنظیم کند.

داروی های افزایش دهنده ی هورمون انسولین

دسته ای از داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت به صورت مستقیم بر پانکراس تاثیر می گذارند و از طریق افزایش تولید انسولین در پانکراس قند خون را کاهش می دهند. این داروها بیش تر در دیابت نوع 1 مورد استفاده قرار می گیرند. چرا که در این بیماری انسولین به میزان کافی تولید نمی شود. دیابت نوع 1 را دیابت وابسته با انسولین و دیابت نوع 2 را دیابت غیر وابسته به انسولین می نامند.

داروی های افزایش دهنده ی هورمون انسولین
داروی های افزایش دهنده ی هورمون انسولین

نشانه های بیماری دیابت

بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که می تواند سلامت فرد را با خطرات جدی مواجه کند و در پاره ای از مواقع با قطع عضو و مرگ همراه است. با توجه به این که بیماری دیابت درمان قطعی ندارد بهترین راه برای این که با عوارض این بیماری درگیر نشوید این است که از نشانه های این بیماری به خوبی اطلاع داشته باشید و بتوانید به صورت جدی از بروز این بیماری پیش گیری کنید. در ادامه در مورد نشانه های بیماری دیابت بیش تر صحبت خواهیم کرد.

نشانه های بیماری دیابت در مردان

با توجه به تفاوت های ساختاری ساختمان بدن آقایان و خانم ها می توان گفت علائم دیابت برای این دو جنس می تواند متفاوت باشد. برای مثال در آقایان علائمی از کاهش میل جنسی، اختلال نعوظ، ضعف عضلانی و… از جمله علائم بیماری دیابت هستند که فقط در آقایان ایجاد می شوند.

نشانه های بیماری دیابت در خانم ها

بیماری دیابت در خانم ها با عفونت های واژینال و کاهش ترشحات واژن همراه است. علائمی مانند خشکی پوست می تواند منحصر به خانم ها باشد. علائمی مانند تکرر ادرار و کاهش وزن ناگهانی از علائمی هستند که مشترک هستند و در همه ی افرادی که دیابت دارند دیده می شود.

نشانه های بیماری دیابت در خانم ها
نشانه های بیماری دیابت در خانم ها

در چه صورت باید داروی دیابت خارجی مصرف شود

افرادی که نوع دیابت آن ها تشخیص داده شده است ملزم به رعایت رژیم غذایی ویژه ای هستند که برای مصرف کربوهیدارت ها محدودیت هایی را دارد. بسیاری از افرادی که دیابت نوع ٢ دارند با رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن می توانند قند خون خود را ثابت نگه دارند.

در صورتی که خستگی شدید, کاهش وزن, تاری دید, زخم های مزمن, تکرر ادرار و تشنگی شدید دارید لازم است برای انجام آزمایش های لازم به پزشک مراجعه کنید تا در صورت بروز دیابت درمان های لازم برای شما انجام شود.

زمان مصرف داروی دیابت خارجی

افرادی که با رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن نتوانند قند خون خود را در یک حد ثابت نگه دارند باید از داروی دیابت استفاده کنند. داروی دیابت خارجی بر حسب نوع دیابت تجویز می شود و داروهایی که برای دیابت نوع ٢ مصرف می شوند نمی توانند برای دیابت نوع ١ موثر باشند.

داروهای دیابت خارجی نسبت به داروهای دیابت داخلی عوارض کم تری دارند و کم تر باعث افت قند خون می شوند از این رو علی رغم این که قیمت بیش تری دارند, بیش تر مورد توجه هستند.

تهیه ی داروی دیابت خارجی

پزشکان زیادی هستند که علی رغم شرایط تحریم همچنان اسرار دارند بیماران از داروهای خارجی استفاده کنند. اگر چه دسترسی به داروی دیابت خارجی کار دشواری است اما با توجه به مزایای داروی دیابت خارجی بهتر است از داروی دیابت خارجی برای درمان بیماری دیابت استفاده شود.

برای تهیه ی دارو دیابت خارجی می توانید داروی مورد نیاز خود را ازسایت های معتبری که در این راستا فعالیت می کنند تهیه کنید. استفاده از داروهایی که در مراکز غیر مجاز به فروش می رسند می توانند برای بیمار خطراتی را به دنبال داشته باشند.

تهیه ی داروی دیابت خارجی
تهیه ی داروی دیابت خارجی

تغذیه ی افرادی که دیابت دارند

مهم ترین نکته برای افرادی که دیابت دارند این است که از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنند. استفاده از لبنیات کم چرب، سبزیجات، نان سبوس دار، غذاهای کبابی یا بخار پز، ذرت بو داده، انواع میوه ها، قسمت ها کم چرب گوشت، لوبیا، تخم مرغ، مغزیجات و… می تواند در رژیم غذایی بیمارن دیابتی قرار داده شود. همه ی این مواد غذایی علاوه بر این که نیاز بدن فرد را به اندازه ی کافی تامین می کنند می توانند در بهبود بیماری دیابت نقش موثری داشته باشند.

 

داروهای موثر برای درمان بیماری دیابت

قرص های کاهش دهنده ی قند خون زمانی تجویز می شوند که رژیم غذایی موثر نباشد و انسولین زمانی برای بیمار تجویز می گردد که قند خون فرد از طریق دارو  و رژیم غذایی تنظیم نشود. تمامی این درمان ها می توانند تنها عوارض بیماری دیابت را کاهش دهند و در واقع هیچ درمانی برای بیماری دیابت وجود ندارد.

پیشنهاد می کنیم از مقاله درمان دیابت جدید دیدن کنید.

چه افرادی در خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند

همه ی افراد در خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند. چرا که کاهش تحرک می تواند باعث افزایش وزن و ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 شود. افرادی که اضافه وزن دارند و افرادی که در خانواده ی آن ها فرد دیابتی وجود دارد باید مرتب تحت نظر باشند، چرا که احتمال ابتلا به بیماری دیابت در این افراد بیش تر از سایر افراد است.

چه افرادی در خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند
چه افرادی در خطر ابتلا به بیماری دیابت هستند

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

6 پاسخ

  1. با سلام ارتباط دیابزید با متفورمین چیست؟ و اگر به تنهایی از دیابزید استفاده شود مشکل ساز است یا بایستی همراه با متفورمین که برای بنده عوارض دارد استفاده گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با آقای دکتر سلیمی