تغذیه در مینی بای پس

تغذیه در مینی بای پس

تغذیه در مینی بای پس
تغذیه در مینی بای پس

امروز در این مقاله قصد داریم، موضوع تغذیه در مینی بای پس را بررسی کنیم.

تغذیه در مینی بای پس
تغذیه در مینی بای پس

جراحی مینی بای پس معده ، نوعی جراحی است که برای رفع مشکل چاقی انجام می شود در نتیجه ی این عمل، اندازه ی حجم معده کاهش یافته و مسیر گوراش تغییر می کند و بدین ترتیب وزن بیمار کاهش پیدا خواهد کرد.

تغذیه در مینی بای پس
تغذیه در مینی بای پس

برای انجام این عمل جراحی، فرد باید دارای شرایط خاصی باشد که از جمله ی این شرایط می توان به اینکه فرد بیمار دارای توده بدنی (BMI) بالای 40 بوده یا درگیر بیماری های چاقی باشد، اشاره کرد.

پس از انجام عمل های لاغری، مهم ترین نکته انجام دستورات پزشک معالج می باشد با توجه به اینکه در عمل بای پس معده، بدن فرد دچار تغییراتی می شود و دستگاه گوارش و معده مستقیما درگیر عمل بوده اند

لازم است فرد بیمار طبق دستور پزشک نکاتی را در طول دوره ی نقاهت خود رعایت کند یکی از مواردی که می تواند در روند بهبود بیمار پس از انجام این عمل بسیار مؤثر باشد رعایت نکاتی درمورد تغذیه خواهد بود که انجام این دستورات بسیار الزامی است.

در ادامه ی مقاله، ضمن بررسی موضوع، به تعدادی از سوالات شما درباره ی تغذیه در مینی بای پس معده، پاسخ خواهیم داد.
  • دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟
  • رعایت چه نکاتی در خصوص تغذیه، در عمل جراحی مینی بای پس الزامی می باشد؟
  • دستورالعمل مصرف مایعات پس از انجام عمل جراحی به چه صورت می باشد؟
  • در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟
  • در مرحله ی دوم درمان ( هفته ی سوم تا هفتم پس از انجام عمل جراحی) از چه مواد غذایی نمی توان استفاده کرد؟
  • تغذیه در مینی بای پس در مرحله سوم درمان که از هفته ی هفتم بعد از جراحی شروع می شود، شامل چه دستور العمل هایی می باشد؟
  • روند کاهش وزن پس از انجام عمل مینی بای پس، به چه صورت می باشد؟
  • آیا برای اطلاع از رژیم تغذیه در مینی بای پس، لازم است به پزشک تغذیه مراجعه کنیم؟

 

  • دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟

معمولا بعد از انجام عمل های جراحی و سایر روش های درمانی، دکتر دستورالعمل هایی را برای دوره ی نقاهت بیمار تجویز می کند که بیمار موظف به رعایت آن ها می باشد در واقع رعایت درست این دستورات به روند بهبود بیمار کمک می کند.

دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟
دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟

در عمل مینی بای پس، رعایت نکاتی که توسط دکتر برای بیمار در نظر گرفته شده اند دارای اهمیت بسیاری می باشد و بسیاری از پزشکان متخصص در این زمینه پس از انجام عمل مینی بای پس یک برنامه ی غذایی درست و کنترل شده را برای بیمار خود در نظر می گیرند که در این جا با ذکر چند مورد بیان می کنیم که چرا تغذیه ی فردی که جراحی مینی بای پس انجام داده است حائز اهمیت می باشد:

با توجه به اینکه در طی این عمل، حجم معده کوچک می شود لازم است بیمار دستورالعمل های غذایی لازم و بر طبق برنامه ی پزشک را رعایت کند تا معده مجددا به حالت قبلی خود بازنگردد.

دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟
دلیل اهمیت رعایت تغذیه درست و کنترل شده پس از انجام عمل مینی بای پس چیست؟

اجرای دستورالعمل های غذایی برای هضم راحت تر غذا

با رعایت دستورالعمل های غذایی روند هضم غذا توسط معده راحت تر صورت می گیرد زیرا در این عمل معده کوچک شده است و ممکن است نتواند عمل هضم را به خوبی انجام دهد بر طبق برنامه ای که پزشک برای بیمار خود در نظر گرفته است میزان هر وعده ی غذایی کاهش یافته تا روند هضم غذا توسط معده بدون هیچ مشکلی انجام شود.

هدف از انجام این عمل، کاهش وزن خواهد بود رژیم غذایی که توسط دکتر به بیمار داده می شود به صورتی تنظیم شده است که ضمن کمک به روند بهبود بیمار در روند کاهش وزن وی نیز اثرگذار باشد.

رژیم غذایی به گونه ای تنظیم شده است که مانع بروز مشکلات و عوارض احتمالی پس از عمل شود.

با توجه به موارد ذکر شده، می توان به اهمیت رعایت تغدیه در عمل مینی بای پس پی برد لذا می توان گفت  بسیار مهم است که پس از انجام عمل، دستورالعمل غذایی لازم را از پزشک معالج دریافت کرده و برنامه ی غذایی خود را بر طبق آن پیش ببرید.

اجرای دستورالعمل های غذایی برای هضم راحت تر غذا
اجرای دستورالعمل های غذایی برای هضم راحت تر غذا
  • رعایت چه نکاتی در خصوص تغذیه، در عمل جراحی مینی بای پس الزامی می باشد؟

با توجه به اینکه در نتیجه ی این عمل حجم معده کاهش پیدا کرده و روند وارد شدن غذا به روده نیز تغییر می کند، لازم است نکاتی در رابطه با تغذیه پس از انجام این عمل جراحی رعایت شود

زیرا علاوه بر اینکه باید تغذیه به گونه ای باشد که از هدف اصلی انجام این عمل جراحی دور نشویم لازم است که مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز بدن فرد نیز فراهم شوند به همین دلیل معمولا پزشکان توصیه های زیر را برای بیمارانی که تحت عمل جراحی مینی بای پس بوده اند در نظر می گیرند:

شما در حال مطالعه مقاله تغذیه در مینی بای پس هستید

از تندخوری بپرهیزید:

برای اینکه معده بتواند عمل هضم را به راحتی انجام دهد بهتر است به هنگام خوردن و آشامیدن از عجله کردن به شدت پرهیز کنید معمولا پزشکان به بیماران خود توصیه می کنند که یک وعده غذایی را در مدت زمان 30 دقیقه سرو کنند

و بلافاصله بعد از اتمام وعده غذایی یا در حین خوردن غذا از نوشیدن آب خودداری کنند در واقع بهتر است مدت زمانی در حدود 30 تا 60 دقیقه، بین وعده ی غذایی و نوشیدن آب فاصله باشد هم چنین توصیه می شود لیوان آب را به یکباره سر نکشید و به آرامی آب را میل کنید رعایت در آهسته غذا خوردن و آب نوشیدن مانع از ابتلای بیمار به سندروم دامپینگ می شود.

تعداد وعده های غذایی زیاد اما با مقدار کم:

با توجه به نظر پزشک بهتر است که در طول شبانه روز تعداد وعده های غذایی زیاد بوده اما باید میزان هر وعده کم باشد بهترین حالت این است که تعداد وعده های غذایی را از 6 وعده در روز شروع کنید و سپس آن را به 4 وعده کاهش دهید و درنهایت با پیشرفت دوره ی نقاهت و تکمیل درمان، به 3 وعده ی غذایی برسید.

اندازه ی هر وعده ی غذایی نیز در حدود نصف پیمانه تا نهایتا یک پیمانه باید باشد علاوه بر این با مشاوره ی دکتر، می توانید روند کاهش تعداد وعده های غذایی و میزان و مقدار هر وعده را مدیریت کنید.

بهتر است بین وعده های غذایی، مایعات بنوشید:

بدن روزانه به دریافت 8 لیوان آب احتیاج دارد مصرف مایعات مانع دی هیدراته شدن بدن می شود علاوه بر این، مصرف مایعات در حین یا نزدیک سرو وعده های غذایی سبب می شود تا فرد احساس سیری کند و نتواند وعده ی غذایی خود را به طور کامل میل کند و همین موضوع باعث می شود تا غذای کافی به بدن فرد نرسیده و به همین دلیل بهترین حالت مصرف مایعات، در بین وعده های غذایی می باشد.

جویدن کامل غذا:

با توجه به اینکه در نتیجه ی انجام عمل مینی بای پس ورودی معده به روده ی کوچک تنگ تر می شود لازم است که در حین میل کردن غذا لقمه های کوچک بردارید و آن را به طور کامل بجویید زیرا تکه های بزرگ غذا ممکن است در مسیر روده گیر کرده و از معده خارج نشود لذا فرد دچار دل درد و استفراغ خواهد شد.

از غذاهای حاوی پروتئین، بیشتر استفاده کنید:

در دوره ی درمان، توصیه می شود از مواد غذایی که سرشار از پروتئین هستند بیشتر استفاده کنید تا بدن بتواند قوای جسمانی خود را حفظ کند بهتر است که مواد پروتئین دار را حتما در وعده های اصلی غذایی خود و میان وعده ها داشته باشید.

شما در حال مطالعه مقاله تغذیه در مینی بای پس هستید

از مصرف غذاهایی که دارای چربی فراوان یا قند هستند، پرهیز کنید:

این دسته از مواد غذایی به دلیل اینکه به سرعت از سیستم گوارش عبور می کنند ممکن است باعث بروز مشکلاتی از قبیل سندروم دامپینگ در بیمار شوند بنابراین بهتر است از مصرف این دسته از مواد غذایی در بازه ی زمانی درمان بشدت پرهیز شود.

مصرف ویتامین ها و مواد معدنی الزامی می باشد:

بدن به صورت طبیعی قادر به جذب ویتامین ها و مواد معدنی لازم از مواد غذایی خواهد بود اما با انجام عمل مینی بای پس با توجه به اینکه باید از مصرف برخی از خوراکی ها خودداری کنید امکان دارد که با کمبود بعضی از این ویتامین ها در بدن مواجه شوید

به همین دلیل لازم است بیمار برخی از مواد معدنی را به صورت مکمل در کنار وعده های غذایی خود میل کند تا مشکلی به وجود نیاید بهتر است که برای مصرف مکمل های ویتامینی از دستورات پزشک پیروی شود و مشاوره با پزشک در این خصوص الزامی است.

مصرف ویتامین ها و مواد معدنی الزامی می باشد:
مصرف ویتامین ها و مواد معدنی الزامی می باشد:
  • دستور العمل مصرف مایعات پس از انجام عمل جراحی به چه صورت می باشد؟

پس از انجام عمل جراحی بهتر است بنابر توصیه ی پزشک بیمار به مدت 2 هفته فقط مایعات مصرف کند و توصیه می شود که در روزهای اول به صورت رقیق و به مرور از مایعات غلیظ استفاده شود. مایعات مصرفی در این دوره شامل موارد زیر می باشد:

شما در حال مطالعه مقاله تغذیه در مینی بای پس هستید

آب:

یکی از نیاز های ضروری و اساسی بدن می باشد که نوشیدن آن الزامی است.

چای:

در این دوره بیمار می تواند چای معمولی که کم رنگ باشد را میل کند هم چنین مصرف چای سبز نیز بلامانع است.

شیر:

یکی از مایعات بسیار مفید است که بیمار درصورت عدم حساسیت می تواند در این دوره میل نماید شیر خواهد بود بهتر است که شیری که مصرف می شود کم چرب بوده و مصرف شیرسویا نیز مشکلی ایجاد نمی کند.

مصرف دوغ بدون گاز و رقیق نیز مشکلی ندارد.

آب میوه های طبیعی

بیمار می تواند در این دوره از آب میوه های طبیعی مانند، آب کرفس، آب سیب، آب هویج و آب پرتقال بنوشد که توصیه می شود آب میوه به شکل رقیق تهیه شود و مواد افزودنی نداشته باشد.

هم چنین بیمار می تواند آبگوشت مرغ یا گوشت قرمز را که به همراه هویج و کرفس به شکل سوپ پخته شده است را میل نماید.

آب میوه های طبیعی
آب میوه های طبیعی

تاکنون مایعاتی که قابل مصرف در دو هفته ی اول درمان می باشد را معرفی کردیم. در این بخش قصد داریم دستورالعمل مصرف مایعات در 2 هفته ی اول بعد از انجام عمل جراحی را بیان کنید:

با توجه به اینکه هرچه از زمان جراحی بگذرد گنجایش بیمار برای مصرف مایعات بالا می رود پس از گذشت چند روز لازم است بیمار روزانه تا 2 لیتر مایعات دریافت کند

برای کنترل این موضوع که به اندازه ی کافی به بدن مایعات خواهد رسید به ادرار خود توجه کنید اگر فرد به اندازه کافی مایعات ننوشد دارای ادراری بدبو و غلیظ و کدر است و فردی که به اندازه کافی مایعات مصرف کند ادراری شفاف خواهد داشت.

بهتر است مایعات را به یکباره سر نکشید و آن را آهسته میل نمایید تا دچار دل درد نشوید در روزهای ابتدای پس از جراحی، بهتر است یک لیوان آب را در یک ساعت میل نمایید.

در این مرحله از درمان، فرد به دریافت روزانه 60 گرم پروتئین نیاز دارد اما به دلیل اینکه در روزهای ابتدایی پس از جراحی، فرد نمی تواند مایعات غلیظ مصرف کند، بهتر است با مشورت پزشک از پودرهای پروتئین دار به صورت مکمل استفاده کند البته با اضافه شدن مصرف دوغ و شیر و آبگوشت به وعده های روزانه ی بیمار به تبع این میزان پروتئین برای بدن فراهم خواهد شد.

بهتر است در روزهای اول درمان، از مایعات شیرین استفاده نشود زیرا این نوع مایعات موجب تعریق بیمار و باعث به وجود آمدن سرگیجه و تپش قلب خواهد شد.

در این مدت درمانی ( 2 هفته ی اول) به هیچ وجه حتی برای چشیدن هم از مواد غذایی جامد استفاده نکنید.

لازم است در این دوره ی درمانی به دلیل اینکه مشکلی برای دستگاه گوارش به وجود نیاید، از مصرف نوشابه و مایعات گازدار پرهیز کنید.

به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی در 6 ماه اول درمان، نوشیدنی های حاوی الکل را مصرف نکنید زیرا بسیار خطرناک بوده و ممکن است باعث سکته و مرگ شود.

مصرف قلیان وسیگار نیز موجب خون ریزی دستگاه گوارش می شود پس بهتر است به شدت از مصرف این قبیل مواد خودداری کنید.

در این مدت نباید از آب میوه های طبیعی غلیظ استفاده کنید بهتر است آب میوه طبیعی رقیق شود و سپس مصرف گردد هم چنین استفاده از آب میوه های صنعتی نیز ممنوع می باشد.

نوشابه های رژیمی و انرژی زا نیز نباید در این دوره ی درمانی مصرف شود در این دوره به دلیل حساس بودن دستگاه گوارش لازم است فرد از مصرف این قبیل مایعات بپرهیزد.

در مواردی بنابر تشخیص پزشک، برخی از ویتامین ها به عنوان مکمل برای بیمار تجویز می شوند. این مکمل ها به صورت قرص های جویدنی و یا شربت تجویز می شوند که مصرف آن در دوره ی درمانی الزامی است. همچنین بنابر تشخیص پزشک، لازم است برخی از این مکمل ها به صورت دائمی مصرف شوند.

نکات و دستورالعمل های فوق، اغلب توسط پزشکان توصیه می شوند و در برخی از شرایط با توجه به وضعیت بیمار، ممکن است پزشک دستورالعمل های دیگری را در برنامه ی غذایی فرد در نظر بگیرد

شما در حال مطالعه مقاله تغذیه در مینی بای پس هستید

از درمان سرخود و خانگی پرهیز نمایید

لذا توصیه می شود که در طول دوره ی درمان با پزشک معالج خود در ارتباط باشید و تا حد امکان از درمان سرخود و خانگی پرهیز نمایید زیرا این امر نه تنها ممکن است روند بهبود را کند نماید، برای سلامتی شما نیز خطرناک و مضر می باشد و باعث به وجود آمدن مشکلات و عوارض جبران ناپذیری خواهد شد.

از درمان سرخود و خانگی پرهیز نمایید
از درمان سرخود و خانگی پرهیز نمایید
  • در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟

هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی را مرحله ی دوم درمان می دانند که در این مرحله بیمار می توانند رژیم نیمه جامد یا پوره داشته باشد مواد غذایی که بیمار می تواند در این مرحله از درمان مصرف کند، شامل موارد زیر می باشد:

در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟
در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟

در این مرحله از درمان، بیمار می تواند تخم مرغ را به صورت آب پز میل نماید اما باید تخم مرغ خوب پخته شود و سپس آن را رنده کنند اگر بیمار دارای کیسه صفرا نباشد فقط سفیده را می تواند میل نماید. هم چنین تخم مرغ رنده شده را، با کمی شیر و روغن زیتون می توان به پوره تبدیل کرد.

در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟
در هفته های سوم تا هفتم پس از جراحی، مصرف چه مواد غذایی مجاز است و در هنگام مصرف این مواد رعایت چه نکاتی الزامی است؟

خوردن سوپ گوشت و مرغ یا سویا، مشکلی ندارد. اما سوپ باید کاملا پخته و مواد غذایی در آن یکدست باشند.

مصرف برنج و عدس نیز بلامانع است اما این مواد باید بسیار پخته شوند تا معده ی بیمار به راحتی بتواند عمل هضم را انجام دهد.

مصرف تن های ماهی نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما بهتر است که ماهی تن را کاملا له کرده و سپس میل نمایید به این شکل برای دستگاه گوارش نیز مشکلی پیش نخواهد آمد.

در این مرحله از درمان، هم چنین می توان ماهی را به صورت کبابی یا آب پز میل کرد.

مصرف ماست کم چرب نیز ایرادی نداشته و حتی پروتئین های لازم برای بدن را تأمین خواهد کرد.

هویج و سیب زمینی و گل کلم را می توان به صورت پوره مصرف کرد.

در مرحله ی دوم درمان، مصرف میوه ها به شکل له و پوست کنده شده مانعی ندارد و بیمار می تواند میوه را به این شکل میل کند. استفاده از میوه در جذب ویتامین های لازم بدن بسیار موثر هستند.

می توان فرنی که با آرد برنج تهیه شده است را نیز در برنامه ی غذایی خود قرار داد هم چنین فرنی که با نشاسته تهیه می شود نیز مانعی ندارد اما بهتر است فرنی حاوی شکر نباشد.

مصرف حلیم که بدون روغن و شکر تهیه شده است نیز مشکل و عوارضی برای فرد بیمار ایجاد نخواهد کرد و استفاده از آن بلامانع است.

در هنگام مصرف مواد غذایی در مرحله ی دوم از درمان بهتر است که توصیه های پزشک را حتما در برنامه ی غذایی خود لحاظ نمایید در این جا به ذکر چند مورد از این توصیه ها می پردازیم:

خوراکی هایی که در این مرحله از درمان مصرف می شوند باید حاوی پروتئین باشند اما بهتر است چرب یا شیرین نبوده و علاوه بر این نباید مقدار زیادی فیبر در ارزش غذایی خود داشته باشند.

اندازه ی هر وعده در رژیم غذایی باید به میزان کم و در حد کنترل شده ای باشد می توان در این مرحله از درمان، مشابه مرحله ی اول غذا را در چند وعده از روز ولی به مقدار کم میل کرد.

در این مرحله از درمان بهترین حالت برای مصرف خوراکی جدید که به رژیم غذایی خود اضافه می کنید، به این صورت است که روزانه یک ماده ی غذایی را به برنامه ی تغذیه ی خود اضافه کنید

و در صورتی که به آن ماده حساسیت نداشتید و بدن تحمل آن را داشت خوراک بعدی را به رژیم روزانه ی خود اضافه کنید. منظور از اینکه بدن تحمل ماده غذایی را نداشته باشد این است که پس از مصرف غذا دچار دل درد یا نفخ شکم شوید.

در این مرحله، بهتر است مصرف آب میوه را کاهش داد و به جای آن از میوه های له یا رنده شده استفاده کنید.

در این بازه از درمان بهتر است تمرین کنید تا بتوانید به سه وعده ی غذایی کم حجم برسید یعنی به مرور تعداد وعده های غذایی را به سه وعده کاهش دهید و در هر وعده، اندازه ی غذایی که میل می کنید به مقدار کمی باشد.

هم چنین توصیه می شود در طول این دوره ی درمانی از ریزه خواری پرهیز کنید چون موجب دل درد و چاقی مجدد خواهد شد و با ناخنک زدن عملا نتیجه ی دلخواه خود را دریافت نخواهید کرد.

بهتر است علاوه بر مصرف کم مواد غذایی آن را آهسته و کاملا بجویید در واقع با این کار در عمل هضم غذا دچار مشکل نمی شوید.

به محض اینکه در حین خوردن غذا، احساس سیری به شما دست داد بهتر است از غذا خوردن دست بکشید زیرا در این دوره درمانی ادامه دادن به خوردن ممکن است باعث ایجاد درد شدید در ناحیه ی شکم و زیر دنده شود. پس حتی اگر در لقمه ی سوم و یا چهارم احساس سیری کردید، دست از ادامه دادن به خوردن غذا بکشید.

بسیار مهم است که حجم غذایی که مصرف می کنید کم بوده لذا توصیه می شود از بشقاب های کوچک برای غذا خوردن استفاده نمایید. حجم غذا نیز در هر وعده به اندازه ی یک پیاله باشد، کافی است.

حتما از مواد غذایی که دارای که دارای پروتئین هستند، استفاده کنید زیرا بدن به طور روزانه نیاز به دریافت پروتئین دارد.

در کنار وعده های غذایی مصرف مایعات را نیز با رعایت نکاتی که قبلا ذکر کردیم فراموش نکنید.

اگر پس از مصرف غذا احساس تهوع داشته باشید لازم است که به دکتر معالج خود در این باره اطلاع دهید زیرا ممکن است بدن شما توانایی جذب برخی از مواد را نداشته باشد.

این دستور العمل ها معمولا با توجه به وضعیت بیمار و براساس نظر و صلاح دید پزشک معالج تنظیم می شود پس تا حد امکان از انجام دستورالعمل و توصیه های افرادی که در این زمینه هیچ تخصصی ندارند بشدت پرهیز کنید

حتی افرادی که مانند شما عمل مینی بای پس را انجام داده اند زیرا وضعیت جسمانی هر بیمار با فرد دیگر متفاوت است و به طور کلی می توان گفت که در رابطه با تنظیم رژیم غذایی پس از انجام عمل جراحی مینی بای پس، بهترین تجویزها و توصیه های لازم را از پزشک معالج خود بخواهید.

  • در مرحله ی دوم درمان ( هفته ی سوم تا هفتم پس از انجام عمل جراحی) از چه مواد غذایی نمی توان استفاده کرد؟

در این مرحله از دوره ی درمانی بهتر است از مواد غذایی زیر استفاده نکنید:

غذاهای چسبناک و غلیظ بهتر است در این مدت مصرف نشوند.

بهتر است از مصرف ذرت بوداده بپرهیزید این دسته از مواد غذایی ممکن است معده را برای عمل هضم دچار مشکل کند.

مصرف شیرینیجات و نان خامه ای نیز در این دوره ی درمان، مجاز نمی باشد.

مصرف انواع رشته ها، پاستا و ماکارونی نیز برای بیمار مضر می باشد در این دوره ی درمانی بدن تنها می تواند مواد نیمه جامد و پوره را هضم کند این دسته ار مواد که حاوی نشاسته می باشند،برای این بازه از درمان مناسب نخواهند بود و عوارض و مشکلاتی را در فرد بیمار ایجاد خواهد کرد.

در مرحله ی دوم درمان ( هفته ی سوم تا هفتم پس از انجام عمل جراحی) از چه مواد غذایی نمی توان استفاده کرد؟
در مرحله ی دوم درمان ( هفته ی سوم تا هفتم پس از انجام عمل جراحی) از چه مواد غذایی نمی توان استفاده کرد؟

همچنین در این دوره ی درمانی نمی توان از انواع مغزها مانند گردو، پسته، بادام و … استفاده کرد.

در این مدت بهتر است از مصرف چیپس، پفک و پنیر پیتزا نیز بشدت خودداری کنید.

کره بادام زمینی نیز یکی از موارد ممنوعه می باشد.

انواع غذاهای سرخ شده که جزو غذاهای چرب محسوب می شوند نباید تحت هیچ شرایطی مصرف شوند.

سبزیجات به دلیل داشتن فیبر زیاد نیز غذای مناسبی برای این دوره از درمان نمی باشد هم چنین مصرف میوه با پوست نیز در این مرحله توصیه نمی شود.

نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده و اسید هایی که در ترکیب ساخت این نوشیدنی ها به کار رفته اند، بسیار مضر می باشند علاوه بر این مصرف این مواد ممکن است باعث بروز مشکلات و عوارض دیگری در بدن نیز خواهند شد.

انواع سس ها مانند سس قرمز، مایونز و خردل را نمی توان در این مرحله از درمان مصرف کرد هم چنین غذا های آماده و فست فود نیز به هیچ وجه مناسب نخواهند بود.

غذاهایی که حاوی ادویه های تند مانند فلفل هستند، نیز نباید در این بازه مصرف شوند.

از خوردن شیرینی و شکلات خودداری کنید

دسرهای شیرین و شکلات را نیز بهتر است در برنامه ی غذایی خود نداشته باشید.

از مصرف میوه های اسیدی مانند کیوی پرهیز کنید هم چنین نوشیدنی های حاوی الکل نیز بشدت منع خواهند شد.

به دلیل حساسیت دستگاه گوارش در این مرحله ی درمانی، بهتر است از مصرف این دسته از مواد خوراکی پرهیز کنید تا دچار مشکل نشوید مشکلاتی که ممکن است در این مرحله به وجود آید عموما به صورت حالت تهوع، دل درد، سوزش معده، برگشت غذا به دهان یا احساس سیری شدید می باشد. اگر این مشکلات در اثر مصرف مواد فوق به وجود نیامده باشند، ممکن است به دلایل زیر در فرد مشاهده شوند:

از خوردن شیرینی و شکلات خودداری کنید
از خوردن شیرینی و شکلات خودداری کنید
  1. یکی عوامل تاثیر گذار در ایجاد این عوارض زیاده روی در خوردن می باشد.
  2. درست نجویدن و با عجله غذا خوردن نیز می تواند باعث بروز این مشکلات شود.
  3. در حین سرو وعده غذایی اگر از مایعات و آب استفاده کنید دچار مشکلات ذکر شده خواهید شد.
  4. هم چنین ممکن است مصرف غذاهای جامد و غلیظ را زودتر از موعد و بدون مشورت دکتر شروع کرده باشید.

برای جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر است علاوه بر رعایت تمامی نکات و دستورالعمل های ذکر شده در بخش های قبل، از دستورات پزشک نیز به طور کامل پیروی کرده و از درمان سرخود پرهیز کنید.

  • تغذیه در مینی بای پس در مرحله سوم درمان که از هفته ی هفتم بعد از جراحی شروع می شود، شامل چه دستور العمل هایی می باشد؟

پس از گذشت هفت هفته از عمل جراحی، بیمار وارد مرحله ی سوم از درمان می شود که در این مرحله فرد می تواند با نظر پزشک رژیم غذایی جامد را شروع کند در این دوره ی درمانی می توان مواد غذایی زیر را مصرف کرد:

در این مرحله از درمان، تقریبا دو ماه از انجام عمل جراحی گذشته و اگر بیمار دو مرحله ی قبل را به خوبی سپری کرده باشد در این بازه می تواند رژیم غذای جامد را شروع کند خوردن مواد غذایی که پیش از عمل نیز در رژیم خود داشته اید هم اکنون نیز مجاز است اما لازم است که حجم کمتری از غذا را میل کنید.

تغذیه در مینی بای پس در مرحله سوم درمان که از هفته ی هفتم بعد از جراحی شروع می شود، شامل چه دستور العمل هایی می باشد؟
تغذیه در مینی بای پس در مرحله سوم درمان که از هفته ی هفتم بعد از جراحی شروع می شود، شامل چه دستور العمل هایی می باشد؟

در این مدت بهتر است مواد مغذی، کم چرب، پروتئین دار، سبزیجات و میوه ها را استفاده کنید و از خوردن تنقلات نیز پرهیز نمایید هم چنین لازم است که ارزش مواد غذایی را دانسته و خوراکی هایی با کالری کمتر را مصرف کنید با رعایت این موارد به مرور به عادت غذایی سالمی در برنامه و رژیم خود دست خواهید یافت.

به طور کلی در این دوره بهتر است از موادی غذایی تغذیه شود که برای بدن مفید بوده و نیاز های آن را رفع می کنند نه اینکه تنها حجم معده را پر کند! درست است که رسیدن به وزن ایده آل بسیار مهم است اما نه به قیمت به وجود آمدن مشکل برای بدن.

برای اینکه روند درمان تکمیل شده و بهترین نتیجه را از عمل جراحی بگیرید، لازم است به دستور العمل های پزشک درباره ی نحوه ی تغذیه عمل کنید. برخی از این دستورات شامل موارد زیر می باشند:

همان طور که در مرحله ی قبل نیز بیان شد، در این مرحله از درمان نیز آهسته جویدن غذا بسیار مهم است آهسته غذا خوردن و خوب جویدن، به هضم غذا در معده کمک می کند این نحوه ی غذا خوردن را نیز بعد از تکمیل درمان ادامه دهید لقمه را تا حدی بجویید که در دهان آب شود.

هدف اصلی از انجام این عمل کاهش وزن است به همین دلیل لازم است پس از احساس سیری، دست از خوردن بکشید زیرا ممکن است با ادامه ی این کار، دچار علائم ناخوشایندی مانند دل درد و تهوع شوید.

در مصرف مایعات، فاصله زمانی 30 دقیقه قبل و بعد از وعده غذایی را رعایت کنید هم چنین در حین غذا خوردن مایعات ننوشید زیرا در نتیجه ی این عمل جراحی حجم معده کوچک شده و اگر حجم آن با مایعات پر شود احساس سیری کاذب کرده و نمی توانید غذا بخورید درنتیجه ممکن است دچار سوء تغذیه شوید

بدن به دریافت 6 تا 8 لیوان آب در طول روز نیاز دارد از مصرف مایعات غافل نشوید.

تا حد امکان از مصرف مواد خوراکی شیرین پرهیز کنید زیرا ممکن است در اثر مصرف این مواد دچار سردرد، حالت تهوع و سرگیجه شوید هم چنین هضم این دسته از مواد غذایی سخت تر می باشد.

غذاهایی که در وعده های غذایی مصرف می کنید را از نظر چربی کنترل کنید با این کار ضمن حفظ سلامتی خود، دچار اضافه وزن مجدد نیز نخواهید شد.

در حالت عادی نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین و گازدار برای سلامت بدن مضر هستند به همین دلیل بهتر است نه تنها در این دوره از درمان که به صورت کلی از این مواد استفاده نکنید با حذف این مواد، به سلامت دستگاه گوارش خود کمک بسیاری نموده اید.

از مصرف ادویه و ترشی بپرهیزید مصرف این مواد باعث به وجود آمدن مشکل در دستگاه گوارش و بروز حساسیت خواهد شد.

مکمل هایی که بنابر تجویز پزشک باید در این دوره درمانی استفاده شوند را به صورت مرتب مصرف نمایید. این مکمل ها برای رفع نیاز های بدن به موادی می باشد که به صورت طبیعی جذب بدن نمی شوند.

برای کنترل وزن و انجام آزمایشات و معاینات لازم به صورت مرتب به پزشک خود مراجعه کنید این مراجعات در دوره های منظم که توسط پزشک تعیین می شود صورت می گیرند.

در این دوره می توانید برای رسیدن به وزن ایده آل و نتیجه مطلوب، به صورت روزانه ورزش کنید می توانید ورزش هایی که برای رفع افتادگی پهلو و ران ها مناسب هستند را انجام دهید.

روند کاهش وزن پس از انجام عمل مینی بای پس، به چه صورت می باشد؟

پس از انجام این عمل و رعایت دستور العمل های لازم در دو سال اول پس از انجام جراحی فرد حدود 50 تا 60 درصد از وزن خود را از دست می دهد. پس از این مدت فرد با رعایت رژیم تغذیه، می تواند وزن ایده آل خود رسیده و آن را حفظ کند.

نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر در کنار رژیم پس از انجام عمل جراحی ورزش را نیز در برنامه ی خود داشته باشید روند لاغری سریع تر و با عوارض کمتری همراه خواهد بود و افتادگی پهلو، ران ها و شکم به حداقل مقدار خود می رسد.

رژیم غذایی در مینی بای پس به گونه ای تنظیم شده است که بیمار به کم خوردن عادت کرده و همواره از مواد غذایی مفید استفاده می کند و با این عادات، مشکلی برای دستگاه گوارش نیز پیش نخواهد آمد.

مناسب برای افراد دچار چاقی شدید

این عمل جراحی برای افرادی که درگیر بیماری چاقی شدید هستند، مناسب بوده و در این روش درمانی 70 درصد از حجم معده برش زده می شود اما در نوع دیگری از این عمل، بعد از کاهش حجم معده، قسمتی از روده را نیز دور می زنند البته اگر در یکسال اول پس از جراحی، کاهش وزن به میزان مطلوب رسیده باشد، دیگر نیازی به انجام عمل دوم نخواهد بود.

ترشح هورمون گرلین در بدن باعث ایجاد حس گرسنگی در افراد می شود با انجام این عمل جراحی قسمتی از معده که دارای تراوش هورمون بیشتری می باشد برداشته شده و در نتیجه فرد احساس گرسنگی کمتری می کند

در نهایت فردی که عمل مینی بای پس را انجام داده است در طول روز تنها مقدار غذایی که برای تامین نیاز های بدن احتیاج دارد را مصرف می کند و از پرخوری که عامل اصلی اضافه وزن می باشد، پرهیز می کند

البته همانطور که در ابتدای این بخش گفته شد تحرک و فعالیت های ورزشی ضمن کمک به زیبایی و تناسب اندام، در سلامت افراد نیز موثر می باشد و برای رفع چاقی یک گزینه ی مناسب خواهد بود.

مناسب برای افراد دچار چاقی شدید
مناسب برای افراد دچار چاقی شدید
  • آیا برای اطلاع از رژیم تغذیه در مینی بای پس، لازم است به پزشک تغذیه مراجعه کنیم؟

معمولا پس از انجام جراحی، پزشک معالج که عمل جراحی را انجام می دهد برنامه ای برای تغذیه ی شخص بیمار در نظر دارد و پزشک این رژیم غذایی را بر اساس وضعیت بیمار تنظیم می کند اگرچه معمولا یک سری از دستورات برای تمامی بیماران مشترک است

اما لازم است وضعیت جسمانی بیمار نیز درنظر گرفته شود. زیرا برخی از بیماران پیش از انجام عمل به برخی از مواد غذایی حساس هستند و در نتیجه پس از انجام عمل جراحی نیز نمی توانند از آن ماده غذایی استفاده کنند. در این موارد پزشک به تجویز مکمل های لازم برای تامین مواد مورد نیاز بدن می پردازد.

آیا برای اطلاع از رژیم تغذیه در مینی بای پس، لازم است به پزشک تغذیه مراجعه کنیم؟
آیا برای اطلاع از رژیم تغذیه در مینی بای پس، لازم است به پزشک تغذیه مراجعه کنیم؟

پس به طور کلی در پاسخ به این سوال می توان گفت که برای اطلاع از رژیم تغذیه در مینی بای پس، نیازی به مراجعه به پزشک تغذیه نیست و می توانید از پزشک خود در این باره کمک گرفته و با مراجعه به پزشک تغذیه ضمن افزایش هزینه ی درمان ممکن است به روند بهبود بدن کمکی چندانی نکند.

در طول دوره ی درمان خود، تمامی گزارشات تغذیه خود، علائم و واکنش بدن به مواد غذایی مختلف را به پزشک معالج اطلاع دهید تا در صورت صلاح دید رژیم غذایی را تغییر دهد ممکن است در ماه های ابتدایی عمل، نیاز به مراجعات مکرر به پزشک معالج داشته باشید. در این جلسات، وزن کنترل شده و آزمایشات لازم برای بررسی وضعیت جسمانی بیمار، صورت می گیرد تا پزشک مطمئن باشد که بیمار تمامی مواد مغذی لازم برای بدن را دریافت می کند.

با تشکر از زمانی که به مطالعه ی مقاله اختصاص داده اید، امیدواریم مطالب برای شما کاربردی باشند.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید