تاثیر چای ترش بر استروژن

تاثیر چای ترش بر استروژن

تاثیر چای ترش بر استروژن
تاثیر چای ترش بر استروژن

در این مقاله می خواهیم موضوع تاثیر چای ترش بر استروژن را بررسی نماییم. همراه شما هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

چای ترش یکی از نوشیدنی های خوشمزه و آرامبخش می باشد که بسیاری از افراد، تمایل به نوشیدن آن در طی روز را دارند. اما بهتر است که قبل از مصرف هر گونه دمنوشی، در مورد مزایا و معایب آن اطلاعاتی کسب کنیم. به خصوص زنان که با کوچک ترین تغییرات هورمونی، با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

کالری چای در انواع آن بسیار متفاوت است.

تا جایی که گاهی از ترکیب چای سبز و دارچین برای لاغری استفاده می کنند.

مقدمه

تاثیر چای ترش بر استروژن
تاثیر چای ترش بر استروژن

در این مقاله در مورد تاثیر چای ترش بر استروژن صحبت خواهیم کرد و معایب و مزایای آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

اینفوگرافیک تاثیر چای ترش بر استروژن

اینفوگرافیک تاثیر چای ترش بر استروژن
اینفوگرافیک تاثیر چای ترش بر استروژن

تاثیر چای ترش بر استروژن چیست؟

مصرف چای ترش می تواند سطوح استروژن زنان را کاهش دهد.

باعث کاهش توانایی تولید مثل در افراد است.

عناوین مقاله:

چای ترش چیست؟

مشخصات گل چای ترش

مواد تشکیل دهنده چای ترش چیست؟

طبع چای ترش چیست؟

ارزش غذایی چای ترش

تاثیر چای ترش بر استروژن

اهمیت وجود استروژن در بدن چیست؟

علائم کمبود استروژن در بدن چیست؟

آیا کاهش استروژن در بدن با افزایش وزن در ارتباط است؟

چه عواملی سبب کاهش استروژن می شود؟

تشخیص پایین بودن سطح استروژن در بدن

درمان پایین بودن سطح استروژن

خواص چای ترش

خواص چای ترش برای تقویت پوست و مو

طرز تهیه ماسک چای ترش برای صورت

معایب مصرف چای ترش

موارد منع مصرف چای ترش

مصرف مواد غذایی با عصاره چای ترش

آیا باید در دوران شیردهی، از مصرف چای ترش پرهیز کرد؟

روش دم کردن چای ترش

چای ترش با نعناع

چای ترش جامائیکایی

چای ترش با دارچین

بهترین زمان خوردن چای ترش چه زمانی است؟

چای ترش را چگونه بخوریم؟

آیا چای ترش باعث یبوست می شود؟

چای ترش را در چه فصلی مصرف کنیم؟

مقایسه چای ترش و چای سیاه

بهترین روش خشک کردن چای ترش

سخن پایانی

پیشنهاد می کنیم از پست اسلیو معده مناسب چه کسانی است دیدن کنید.

چای ترش چیست؟

بسیاری از افراد، گل چای ترش را با گل سرخ معمولی به دلیل شباهت زیاد آن ها اشتباه می گیرند. گل سرخ معمولی فایده ای جز زیبایی ندارد اما گل چای ترش سرشار از خواص می باشد و برای درمان بسیاری از بیماری ها موثر عمل می کند.

این نوع چای از کالیکس خشک با رنگ های روشن ساخته شده است که با طعم ترشی که دارد، دهان را جمع می کند. این نوع نوشیدنی را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد می توان مصرف نمود. چای ترش، کالری بسیاری کمی دارد و میزان کافئین در آن بسیار ناچیز می باشد که برای افرادی که می خواهند از کافئین دور باشند، نوشیدنی مناسبی است.

نام علمی چای ترش Hibiscus sabdariffa می باشد و منشا آن کشور آفریقا است. نام دیگر این گیاه Roselle می باشد. البته این چای را با نام های دیگری نظیر چای مالمیر، چای مکه، چای روزل، رز چینی، چای سودانی، چای کرکده یا چای قرمز نیز می شناسیم.

بیشترین استفاده چای ترش در آمریکای لاتین به ویژه منطقه جامائیکا می باشد که این چای را در آن منطقه به نام گل جامائیکا یا sorrel می شناسند.

چای ترش را در شمال آفریقا به نام چای سودانی می شناسند  که در مصر به نام چای کرکده مشهور است. افرادی که طعم ترشی را زیاد دوست ندارند، به آن شکر اضافه می کنند.

چای ترش با خاصیت ضد التهابی که دارد، برای درمان سرماخوردگی گزینه مناسبی است. البته باید گفت که چای ترش خواص بسیار دیگری دارد. اما در عین حال دارای معایبی نیز می باشد. از جمله تاثیر چای ترش بر استروژن که سبب کاهش این هورمون می شود.

مشخصات گل چای ترش

این گل به صورت بوته های یک ساله رشد می کند که ارتفاع آن معمولا بیشتر از 3 متر نمی شود و دارای برگ های 3 تا 5 وجبی می باشد. گلبرگ های این گل به رنگ زرد و رنگ سبز مایل به زرد می باشد که دارای کاسبرگ های سبز است.

بعد از رسیدن گل، کاسبرگ ها به رنگ قرمز درمی آیند که همین کاسبرگ ها برای چای و دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از کشورها از ساقه این گل نیز برای الیاف مختلف استفاده می کنند.

این محصول عمدتا در سیستان و بلوچستان و در شهر ایرانشهر کشت می شود. اما کشت آن در شهر اهواز نیز به چشم می خورد. البته باید گفت که این گیاه یک گونه مهاجر می باشد و طی سال های پیش وارد ایران شده است.

این گیاه در بسیاری از کشورها از جمله شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا مصرف دارویی دارد

این گیاه در بسیاری از کشورها از جمله شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا مصرف دارویی دارد. مصریان باستان اولین بار چای ترش را به صورت سرد برای خنک شدن در صحراهای مصر مصرف کردند.

آن ها معتقد بودند که چای ترش در کاهش تب موثر است و اختلالات عصبی را درمان می کند. رفته رفته مصرف چای ترش در دیگر کشورها رواج پیدا کرد. به طوری که امروزه در بسیاری از مناطق گرمسیری دنیا پرورش داده می شود.

این چای با توجه به طعم لذیذ آن که تقریبا شبیه به ذغال اخته و کرن بری می باشد، توجه بسیاری از افراد را به خود جذب کرده است. قشر پر طرفدار این چای لذیذ، زنان هستند.

زنان باید قبل از مصرف این چای به نکات مهمی از جمله تاثیر چای ترش بر استروژن توجه زیادی داشته باشند. در قسمت های بعدی در مورد تاثیر چای ترش بر استروژن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

این گیاه در بسیاری از کشورها از جمله شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا مصرف دارویی دارد
این گیاه در بسیاری از کشورها از جمله شمال آفریقا و جنوب شرقی آسیا مصرف دارویی دارد

مواد تشکیل دهنده چای ترش چیست؟

چای ترش سرشار از ویتامین های D، A، C وموادی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم، اسید سیتریک، آنتوسیانین و آنتی اکسیدان می باشد که تمام این موارد، کالری بسیار کمی داشته و کافئین در آن موجود نمی باشد. همچنین اسیدهای آلی تقریبا 30 درصد چای ترش را در بر می گیرد.

اسیدهای آلی درون چای ترش شامل اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک می باشد که مزایای بسیاری برای بدن دارند. از جمله مزایای این اسیدها می توان به افزایش سیستم ایمنی بدن، بهبود کیفیت پوست، کاهش فشار خون، کاهش کلسترول، کاهش التهابات بدن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش اشاره کرد.

طبع چای ترش چیست؟

چای ترش همان طور که گفته شد به 2 صورت سرد و گرم مصرف می شود. نوع داغ آن یک نوشیدنی گرم و دلچسب برای فصل زمستان می باشد که بسیاری از افراد آن را جایگزین چای سیاه می کنند.

با توجه به این که در چای سیاه کافئین یافت نمی شود، اختلالی نیز در خواب شما ایجاد نمی کند. بهتر است طبع چای ترش را بدانید تا میزان مصرف آن کنترل شود و در بدن مشکلی ایجاد نگردد.

لازم است برای حفظ تعادل گرمی و سردی بدن، بیشتر از مقدار معینی مصرف نشود. طبع چای ترش سرد و خشک است. به همین دلیل افرادی که بلغم و سودا دارند، باید در میزان مصرف چای ترش دقت داشته باشند. به این دلیل که افراد بلغمی، طبع سرد و تر و افراد سودایی طبع سرد و خشک دارند.

با توجه به این که طبع چای ترش نیز سرد و خشک است، در صورتی که این افراد در مصرف آن زیاده روی کنند، علائمی مانند ضعف و بی حالی در آن ها بروز پیدا خواهد کرد.

اما افرادی که مزاج گرمی دارند، با هیچ گونه مشکلی در مصرف چای ترش مواجه نمی شوند. این افراد برای حفظ تعادل دمای بدن می توانند چای ترش را در فصل تابستان مصرف کنند.

طبع چای ترش چیست؟
طبع چای ترش چیست؟

ارزش غذایی چای ترش

در 100 گرم از چای ترش، مواد مغذی زیر موجود می باشد:

  • 37 کیلو کالری
  • 7 گرم چربی
  • 4 گرم پروتئین
  • 7 گرم کربوهیدرات
  • 3 میلی گرم سدیم
  • 9 میلی گرم پتاسیم
  • ویتامین های A، D، C
  • 47 درصد آهن

تاثیر چای ترش بر استروژن

مهم ترین موضوعی که زنان باید برای حفظ اندام خود به آن توجه داشته باشند، بررسی مواد غذایی و نوشیدنی ها بر هورمون استروژن می باشد. هورمون استروژن هورمون زنانگی است که مسئولیت های زیادی در بدن دارد. کاهش یا افزایش تولید این هورمون سبب بروز مشکلاتی در بدن می گردد.

در نتیجه تاثیر چای ترش بر استروژن مهم ترین موضوعی است که زنان قبل از مصرف این نوشیدنی باید به آن توجه داشته باشند.

طبق مطالعات، مواد موجود در چای ترش روی هورمون های استروژن بدن زنان تاثیر می گذارد. مصرف این چای سبب کاهش تولید استروژن و ایجاد مشکلاتی در بدن زنان می گردد. با کاهش استروژن، توانایی تولید مثل در زنان از بین می رود.

البته کاهش هورمون استروژن عوارض دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت.

تاثیر چای ترش بر استروژن
تاثیر چای ترش بر استروژن

استروژن چیست؟

استروژن یک هورمون مهم در بدن زنان است که وظایف مهمی دارد. این هورمون به مقدار زیادی در بدن زنان تولید می شود که در تولید مثل نقش حیاتی دارد. استروژن در بدن مردان نیز یافت می شود، اما عمده آن در بدن زنان است.

اهمیت وجود استروژن در بدن چیست؟

  • هورمون استروژن سبب رشد جنسی دختران در هنگام بلوغ می شود.
  • رشد لایه رحم در زمان قاعدگی و بارداری با استفاده از استروژن کنترل می گردد.
  • تغییرات اندازه سینه ها به وسیله هورمون استروژن انجام می گیرد.
  • تنظیم کننده وزن بدن با کنترل سوخت و ساز کلسترول می باشد.
  • سبب تکامل بافت استخوانی می گردد و از پوکی استخوان با افزایش و جذب کلسیم جلوگیری می کند.
  • استروژن همچنین سبب بهبود فعالیت قلب و عروق می گردد.
  • این هورمون میزان مقاومت بدن به انسولین را تنظیم می کند.

علائم کمبود استروژن در بدن چیست؟

زنان در هر سنی ممکن است کمبود استروژن را تجربه کنند. اما معمولا دختران قبل از سن بلوغ و زنان در دوره قبل از یائسگی بیشترین کمبود استروژن را تجربه می کنند که با علائم زیر مواجه می شوند:

  • عادت ماهانه نا منظم
  • پرخاشگر شدن
  • گرگرفتگی
  • وجود مشکل در رابطه جنسی به دلیل مرطوب نبودن واژن
  • ایجاد عفونت مجاری ادرار به دلیل نازک شدن مجرای پیشاب
  • سفت شدن یا احساس درد در سینه ها
  • سردرد
  • افسردگی
  • اختلال در تمرکز
  • کوفتگی بدن
  • احساس خستگی
  • شکنندگی استخوان ها به دلیل کاهش تراکم استخوان ها
علائم کمبود استروژن در بدن چیست؟
علائم کمبود استروژن در بدن چیست؟

آیا کاهش استروژن در بدن با افزایش وزن در ارتباط است؟

تا اینجا متوجه تاثیر چای ترش بر استروژن شدیم و فهمیدیم که مواد موجود در چای ترش سبب کاهش تولید هورمون استروژن می شوند. یکی از فواید وجود کافی استروژن در بدن، تنظیم سطح قند خون و سوخت و ساز بدن می باشد. در صورتی که به هر دلیلی میزان این هورمون در بدن کاهش یابد، میزان سوخت و ساز نیز کاهش خواهد یافت که در نتیجه کالری اضافی به صورت چربی در نقاط مختلف بدن ذخیره می شود.

پزشکان معتقدند که دلیل اصلی افزایش وزن زنان در میان سالگی نیز همین امر است. با افزایش سن، میزان تولید این هورمون کاهش می یابد که در نهایت فرد یائسه می شود.

در اثر کاهش هورمون استروژن، شاهد افزایش وزن در زنان میانسال خواهیم بود. در صورتی که بدن شما به هر دلیلی با کاهش استروژن مواجه شده است، به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای کنترل این هورمون کمک زیادی به شما خواهد کرد. داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش کردن سبب جلوگیری از افزایش وزن در این سنین می گردد.

پایین آمدن هورمون استروژن دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. برخی از این دلایل به راحتی قابل پیشگیری است. به طور مثال با پرهیز از غذاها و نوشیدنی هایی که سبب کاهش استروژن در بدن می شود، تا حدودی می توان جلوی آن را گرفت. اما برخی دیگر از دلایل مثل ژنتیک، بیماری های زمینه ای و یائسگی غیر قابل پیشگیری هستند.

چه عواملی سبب کاهش استروژن می شود؟

استروژن توسط تخمدان ها تولید می گردد. هر چیزی که سبب اختلال در عملکرد تخمدان ها گردد، روی میزان تولید استروژن تاثیر می گذارد. از عوامل کاهش استروژن در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم اشتهایی
  • ورزش های سنگین و بیش از اندازه
  • کم کاری غده هیپوفیز
  • اختلالات ژنتیکی مثل نارسایی زودرس تخمدان
  • سندروم ترنر
  • بیماری های کلیوی مزمن
  • مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی ها

تشخیص پایین بودن سطح استروژن در بدن

برای تشخیص پایین بودن سطح استروژن، پزشک زنان از معاینه فیزیکی و بررسی علائم بیمار استفاده می کند. بررسی سوابق پزشکی نیز در تشخیص پایین بودن استروژن موثر است.

از عمده ترین علائم پایین بدون استروژن می توان به گرگرفتگی و پریود نشدن اشاره نمود. اما این علائم می تواند نشانه بیماری های دیگری مانند مشکلات غده تیروئید باشد. از این رو پزشک برای تشخیص دقیق تر، آزمایش خون تجویز می کند.

تشخیص پایین بودن سطح استروژن در بدن
تشخیص پایین بودن سطح استروژن در بدن

درمان پایین بودن سطح استروژن

در اغلب موارد، پایین بودن سطح استروژن نیازی به درمان ندارد. زیرا بدن در حال طی کردن فرایند طبیعی می باشد. اما گاهی استروژن به نحوی پایین می آید که مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می کند. در شرایط نگران کننده پزشک با استفاده از راه های زیر اقدام به درمان می کند:

هورمون درمانی

در این روش، پزشک با استفاده از داروهایی، هورمون جایگزین (HRT) تجویز می کند. پزشک اغلب از داروهای ترکیبی استروژن و پروژسترون استفاده می کند تا مشکلات بدن برطرف گردد. این نوع داروها انواع مختلفی دارد. این نوع داروها در بیشتر مواقع برای دوران قبل یا بعد از یائسگی زنان تجویز می شود.

اما اگر زنان در دوران جوانی نیز با کمبود شدید استروژن مواجه شدند، پزشک این داروها را برای آن ها تجویز می کند. از عوارض جانبی مصرف این داروها می توان به التهاب، سردرد و خونریزی واژینال اشاره نمود.

این نوع داروها به صورت های مختلف خوراکی، موضعی، واژینال یا قرص های زیر پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی نیز پزشک برای اثربخشی سریع تر، آن را به صورت تزریقی برای بیمار در نظر می گیرد.

میزان دوز مصرفی این داروها را پزشک با توجه به نتایج آزمایشات تعیین می کند. معمولا با کمترین دوز، مشکل پایین بودن سطح استروژن بر طرف می شود. زنانی که مشکلات قلبی، فشار خون بالا و سابقه سکته دارند، نمی توانند از این داروها مصرف کنند و باید از روش های جایگزین زیر استفاده نمایند.

استروژن درمانی

در مواردی بیمار فقط به استروژن نیاز دارد تا مشکلات او برطرف گردد. استروژن درمانی برای زنانی که تخمدان خود را از دست داده اند، گزینه مناسبی است. برای درمان علائم شدید دوران یائسگی نیز استروژن درمانی انجام می گیرد.

درمان های طبیعی

زنان با تغییر در سبک زندگی خود تا حدودی به درمان پایین بودن استروژن می توانند کمک کنند. دنبال کردن سبک زندگی سالم تا حدودی از بروز این بیماری جلوگیری نیز خواهد کرد. این تغییرات شامل موارد زیر می باشد:

وزن ایده آل

پایین بودن شدید وزن از عوامل موثر بر کاهش سطح استروژن می باشد. از طرفی وزن زیاد نیز دیگر مشکلات جنسی را به وجود می آورد. زنان برای حفظ سلامت خود باید وزن خود را در عددی نرمال حفظ کنند.

ورزش به اندازه

از دیگر عوامل موثر بر کاهش استروژن می توان به انجام ورزش های شدید و زیاد اشاره کرد. بهتر است تمرینات ورزشی خود را در حد نرمال حفظ کنید.

رژیم غذایی سالم

دنبال کردن یک برنامه غذایی سالم باعث حفظ سلامت اندام جنسی زنان می شود.

رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی سالم

خواص چای ترش

در بخش های قبلی، تاثیر چای ترش بر استروژن را بررسی کردیم. زنان در مصرف چای ترش باید محتاط باشند و زنانی که با مشکل کمبود استروژن مواجه هستند، باید چای ترش را مصرف نکنند و یا به مقدار خیلی کم مصرف کنند.

با این که چای ترش سبب کاهش استروژن می گردد، خواص بسیار زیادی دارد و سبب بهبود برخی از بیماری ها می شود. در این بخش به معرفی خواص چای ترش خواهیم پرداخت.

پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت دکتر سلیمی دیدن کنید.

کاهش کلسترول

افزایش کلسترول LDL از شایع ترین بیماری های امروزی می باشد که مشکلات زیادی مانند حمله قلبی، سکته و بیماری های قلبی عروقی را برای بیماران به وجود می آورد.

داروهای شیمیایی اثر گذاری خوبی روی تنظیم کلسترول دارند اما دارای عوارضی نیز می باشند. از این رو بیمار به دنبال راهی برای کاهش عوارض مصرف داروهای شیمیایی می باشد.

ما مصرف چای ترش را به این بیماران توصیه می کنیم. چای ترش سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. از این رو میزان کلسترول در بدن را کاهش می دهد.

کاهش کلسترول
کاهش کلسترول

رفع عطش

یکی از بیشترین موارد مصرف چای ترش، رفع عطش می باشد. زیرا این چای دمای بدن را به سرعت پایین می آورد و بدن را خنک می کند. در مناطق گرمسیری این چای به صورت سرد مصرف می شود تا بدن را خنک کند.

چای ترش مایعات اضافی و سموم را از بدن دفع می کند. از این رو بهترین گزینه برای رفع عطش می باشد. با توجه به این ویژگی چای ترش، بسیار مورد استقبال ورزشکاران قرار گرفته است.

خواص ضد التهابی و ضد باکتری

همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، چای ترش سرشار از ویتامین C می باشد. این نوع ویتامین عملکرد سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و سبب تقویت سیستم ایمنی می گردد. چای ترش با خواص ضد التهابی که دارد، از بروز بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا جلوگیری می کند. این نوع چای، دمای بدن را نیز تنظیم می کند.

جلوگیری از بیماری کبد

آنتی اکسیدان موجود در چای ترش سبب خنثی سازی رادیکال های آزاد در بدن، بافت ها و سلول ها می گردد. خواص آنتی اکسیدانی چای ترش سبب جلوگیری از هر گونه مشکل کبدی می شود.

همچنین در درمان و کنترل بیماری های کبد نیز موثر است. وجود مشکلات مختلف در کبد، زندگی افراد را می تواند دچار اختلال کند. در نتیجه برای حفظ سلامت کبد، چای ترش مفید است.

جلوگیری از افزایش فشار خون

چای ترش فشار خون را کاهش می دهد. در نتیجه برای افرادی که با مشکل افزایش فشار خون مکرر مواجه هستند، چای ترش بهترین گزینه است تا گردش خون بدن آن ها تنظیم گردد.

چای ترش خاصیت ضد التهابی و دیورتیک (ادرار آور) دارد. به همین دلیل است که سبب کاهش فشار خون می شود. برای اثرگذاری چای ترش بر کاهش فشار خون، لازم است که بیمار چند هفته روزی 3 مرتبه چای ترش میل نماید.

جلوگیری از افزایش فشار خون
جلوگیری از افزایش فشار خون

بهبود سیکل قاعدگی

یکی از مشکلاتی که دختران و زنان با آن مواجه هستند، دردها و گرفتگی های بدن در دوره قاعدگی می باشد. چای ترش در این موقع به عنوان مسکن قوی عمل می کند. برای تسکین فوری دردها ،میزان مصرف چای دمنوش را افزایش دهید.

بهبود دستگاه گوارش

چای ترش خاصیت هضم کنندگی دارد و سبب بهبود عملکرد روده می شود. چای ترش ادرار آور است و مثانه را پاکسازی می کند. این نوشیدنی شگفت انگیز در درمان سرطان روده نیز موثر است.

درمان افسردگی

زنان در طول عمر خود به دلایل مختلف دچار افسردگی می شوند که تغییرات هورمونی شایع ترین علت این افسردگی ها می باشد. چای ترش با داشتن فلاوونوئید یکی از بهترین گزینه ها برای حفظ آرامش و درمان افسردگی می باشد. با مصرف چای ترش، عملکرد سیستم عصبی بهبود می یابد و اضطراب و استرس از بین می رود.

خاصیت ضد سرطانی

یکی از خواص شگفت انگیز چای ترش، خاصیت ضد سرطانی آن می باشد و علت آن وجود پروتوکاتکویک اسید است. همچنین وجود ماده ای به نام آپوپتوز روند رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهد و از تهاجم سلول های سرطانی دهان و پلاسما جلوگیری می کند. چای ترش، پلی فنول دارد که بسیاری از دانشمندان اثرات ضد سرطانی پلی فنول ها را اثبات کرده اند.

برخی از مطالعات نشان داده است که چای ترش در مهار سرطان پروستان و سرطان معده نقش بسیار موثری دارد.

کاهش قند خون

از دیگر خواص چای ترش می توان به کاهش قند خون بدن اشاره نمود که دمنوشی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد. چای ترش انسولین در بدن را کنترل می کند و از مقاومت بدن نسبت به انسولین جلوگیری می نماید.

کاهش قند خون
کاهش قند خون

خواص آنتی اکسیدانی

به صورت کلی آنتی اکسیدان روی رادیکال های آزاد اثر می گذارد و از مشکلات و آسیب هایی که رادیکال های آزاد به وجود می آورند، تا 92 درصد جلوگیری می کند. ویتامین C، اسید فولیک و بتاکاروتن از جمله آنتی اکسیدان هایی هستند که برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید می باشند.

درمان کم خونی

در چای ترش مقدار زیادی آهن وجود دارد که برای بیماران مبتلا به کم خونی بسیار مفید می باشد. جای ترش سبب افزایش گلبول های قرمز در بدن می گردد و به این ترتیب میزان خون را در بدن افزایش می دهد.

خواص ضد پیری

یکی دیگر از تاثیرات چای ترش، جلوگیری از چین و چروک پوست می باشد. آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در چای ترش از پوست در برابر آسیب های محیطی جلوگیری می کند. در چای ترش، سورفکتانت های طبیعی وجود دارد که به عنوان یک اسکراب و پاک کننده طبیعی عمل می کند. ماسک چای ترش را برای از بین بردن سلول های مرده پوست و پاکسازی صورت استفاده می کنند.

کنترل وزن

چای ترش تا حدودی سبب چربی سوزی و کاهش وزن می شود. در صورتی که به صورت سرد مصرف گردد، بدن برای گرم کردن آن باید کالری بسوزاند. از این رو سبب کاهش وزن می گردد.

کنترل وزن
کنترل وزن

خاصیت درمان زخم ها

خاصیت ضد التهابی چای ترش سبب بهبود سریع زخم ها در بدن می گردد.

خاصیت ضد یبوست

چای ترش با بهبود عملکرد دستگاه گوارش، یبوست را درمان می کند. در صورتی که یبوست داشتید، با نوشیدن یک فنجان چای ترش، یبوست درمان می شود. چای ترش به عنوان ملین خفیف استفاده می شود.

کاهش غلظت خون

چای ترش علاوه بر این که در درمان کم خونی موثر است، برای درمان غلظت خون نیز مفید عمل می کند. در بدن برخی افراد، سرعت تولید گلبول های قرمز خون زیاد است که در نهایت سبب بروز غلظت خون و عوارض خاص خود می شود. مواد موجود در چای ترش، تولید گلبول های قرمز خون را تنظیم می کند.

در واقع چای ترش سرعت تولید گلبول ها را با سرعت مرگشان تنظیم می کند. در این صورت از بروز غلظت خون جلوگیری می شود. گلبول های قرمز عمر مفیدی دارند و بعد از مدتی از بین می روند و گلبول های قرمز جدید جایگزینشان می شوند.

کاهش وزن

در یک آزمایش، 36 نفر از کسانی که دچار اضافه وزن بودند، چای ترش به مدت 12 هفته مصرف کردند. نتایج نشان داد که افراد به تدریج دچار کاهش وزن و کاهش چربی در کمر و لگن خود شدند.

چای ترش با کاهش جذب گلوکز در بدن، از افزایش وزن جلوگیری می کند. علاوه بر این، تولید آنزیم آمیلاژ در بدن را کاهش می دهد. با کاهش این آنزیم ها، سرعت جذب کربوهیدارت در بدن کاهش می یابد. در نتیجه فرد احساس سیری بیشتری می کند و کالری بیشتری می سوزاند.

از طرفی چای ترش سبب افزایش سوخت و ساز در بدن می گردد که به چربی سوزی و کاهش سایز کمک شایانی می کند. یکی دیگر از دلایل کاهش وزن با چای ترش، کاهش قند خون در بدن است.

چای ترش میزان انسولین در بدن را تنظیم می کند. از این رو گلوکز بیشتر جذب بدن می شود. در صورتی که گلوکز دیرتر جذب گردد، به صورت چربی در بدن ذخیره می شود که مواد موجود در چای ترش از این کار جلوگیری می کند.

چای ترش به خودی خود هیچگونه کالری ندارد. بنابراین اگر شما آن را برای کاهش وزن مصرف می کنید، بهتر است از شیرین کننده ها استفاده نکنید. چای ترش بهترین گزینه برای رفع عطش و تامین آب بدن در کنار کاهش وزن می باشد.

شما در حال مطالعه مقاله تاثیر چای ترش بر استروژن هستید.

درمان جوش صورت

همان طور که بیان شد، چای ترش دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C است. این مواد از التهاب و حساسیت های پوستی جلوگیری می کند و از پوست در برابر آسیب های محیطی محافظت می نماید. از این رو از چای ترش برای درمان جوش های صورت استفاده می گردد و چین و چروک را از بین می برد.

با آبرسانی پوست، تا حدودی از بروز مشکلات پوستی می توان جلوگیری کرد. چای ترش بدن را هیدراته نگه می دارد و سبب سم زدایی بدن می گردد. مصرف چای ترش سبب ایجاد رطوبت و آبرسانی به پوست می شود.

درمان جوش صورت
درمان جوش صورت

علاوه بر این، گردش خون در بدن را بهبود می بخشد. با بهبود جریان گردش خون، مواد مغذی مورد نیاز پوست تامین می گردد. با تامین مواد مورد نیاز پوست، نرمی و لطافت به پوست برمی گردد. باید دقت شود که چای ترش جایگزین آب نیست و لازم است تا در طی روز، آب مورد نیاز بدن با نوشیدن آب خالی تامین شود.

خواص چای ترش برای تقویت پوست و مو

آنتی اکسیدان و ویتامین های موجود در چای ترش علاوه بر تقویت پوست، سبب تقویت مو نیز می گردد. از جمله خواص چای ترش برای پوست و مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش چین و چروک پوست
  • جوانسازی پوست
  • پاکسازی پوست
  • از بین بردن سلول های مرده پوست
  • تقویت مو
  • افزایش رشد مو
  • ضخیم شدن ساقه مو
  • حفظ رطوبت مو

طرز تهیه ماسک چای ترش برای صورت

مواد مورد نیاز: چای ترش – عسل – سبوس برنج، جو یا گندم

طرز تهیه طرز تهیه ماسک چای ترش برای صورت

  1. ابتدا چای ترش خشک شده را در یک لیوان آب بریزید.
  2. حدود 1 قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید.
  3. روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بماند تا دم بکشد.
  4. در مرحله بعد، سبوس را به آن اضافه کنید.
  5. کرم به دست آمده را با استفاده از پنبه روی پوست صورت بمالید.
  6. حدود 20 دقیقه صبر کنید و سپس صورتتان را با آب سرد شست و شو نمایید
طرز تهیه طرز تهیه ماسک چای ترش برای صورت
طرز تهیه طرز تهیه ماسک چای ترش برای صورت

اگر به فکر راهی هستید تا هر چه سریع تر موهایتان تقویت شود و رشد سریعی داشته باشد، از ماسک چای ترش استفاده کنید. برای استفاده از این ماسک شگفت انگیز لازم است تا مراحل زیر را انجام دهید:

  1. مقداری چای ترش تازه را با روغن نارگیل مخلوط کنید.
  2. مخلوط حاصل را در یک ظرف در دار ریخته و به مکانی سرد و تاریک منتقل کنید.
  3. مخلوط باید به مدت 5 تا 6 هفته در این مکان بماند.
  4. بعد از آن مخلوط را 2 ساعت قبل از حمام به کف سر خود بمالید و بعد از 2 ساعت موها را شست و شو دهید.

معایب مصرف چای ترش

در بخش های قبلی، تاثیر چای ترش بر استروژن را بررسی کردیم. در مطالعات تاثیر چای ترش بر استروژن کاملا مشخص است که این ماده گیاهی روی کاهش هورمون استروژن موثر است. این می تواند بزرگ ترین عیب چای ترش و دلیلی برای عدم مصرف آن در برخی زنان باشد. در ادامه دیگر معایب مصرف این دمنوش را بیان خواهیم کرد:

معایب چای ترش برای بیماران سرطانی

چای ترش به خودی خود سبب جلوگیری از رشد سلول های سرطانی می گردد. اما زمانی که بیمار تحت درمان شیمی درمانی و پرتودرمانی قرار دارد، نباید چای ترش مصرف کند. مصرف این دمنوش سبب تداخلات دارویی نیز می گردد. بنابراین مصرف چای ترش برای بیماران سرطانی تحت درمان توصیه نمی شود.

معایب چای ترش برای بیماران سرطانی
معایب چای ترش برای بیماران سرطانی

اثرات توهمی چای ترش

بسیاری از افراد بعد از نوشیدن چای ترش احساس سبکی دارند. بنابراین باید گفت که مصرف زیاد چای ترش اثرات توهمی دارد. افرادی که شغلی دارند که نیاز به دقت و تمرکز دارد، باید از مصرف چای ترش چند ساعت قبل از فعالیت های سنگین خودداری نمایند. همچنین باید از مصرف چای ترش قبل از رانندگی پرهیز کرد.

تاثیر چای ترش بر استروژن

همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، مصرف چای ترش میزان تولید هورمون استروژن در بدن را کاهش می دهد. افرادی که تحت درمان جایگزین هورمون استروژن هستند، باید از مصرف چای ترش پرهیز کنند. تنها زنانی می توانند از این دمنوش مصرف نمایند که مشکل کمبود استروژن در بدن ندارند.

اثر چای ترش بر بارداری

یکی از عوارض کاهش استروژن در بدن، اختلال در عملکرد دستگاه تولید مثل می باشد. افرادی که این چای را مصرف می کنند ممکن است با مشکل ناباروری روبرو شوند. تاثیر چای ترش بر استروژن غیر قابل انکار است.

بدن زنان باردار در طی این دوره نیاز به مقدار زیادی استروژن دارد. تحقیقات زیادی روی تاثیر چای ترش بر جنین انجام نگرفته است اما طبعا کاهش استروژن مشکلاتی را برای مادر به وجود می آورد. بنابراین زنان باردار از مصرف چای ترش حتی اگر میل شدیدی دارند، باید پرهیز کنند.

مصرف چای ترش در دوران بارداری سبب کاهش اشتها و سوء تغذیه می گردد که در نتیجه مواد لازم و کافی به جنین نمی رسد. با توجه به تاثیر چای ترش بر استروژن، زنانی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنند، باید از نوشیدن چای ترش بپرهیزند. زنان یائسه نیز با مشکلات کمبود استروژن دست و پنجه نرم می کنند. اگر زنان یائسه چای ترش مصرف کنند، علائم آن ها تشدید خواهد یافت.

اثر چای ترش بر بارداری
اثر چای ترش بر بارداری

حساسیت زایی با مصرف چای ترش

برخی افراد به مواد موجود در چای ترش حساسیت دارند. حساسیت ناشی از مصرف چای ترش اغلب به صورت قرمزی چشم و تب بروز پیدا می کند.

تداخلات دارویی چای ترش

یکی دیگر از معایب چای ترش این است که با تداخل برخی از داروها عوارضی را به وجود می آورد. چای ترش عوارض برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی را با تاثیر بر سیستم عصبی تشدید می کند. علاوه بر این، مصرف چای ترش با داروهای سرطانی تداخل داشته و عوارضی را به وجود می آورد.

اگر دارویی مصرف می کنید، برای نوشیدن چای ترش با پزشک خود مشورت نمایید. اما به صورت کلی چای ترش با تداخل داروهایی مثل داروهای ضد افسردگی و داروهای سرطان سبب بروز عوارضی می گردد.

کاهش فشار خون

چای ترش برای افرادی که مشکل افزایش فشار خون مکرر دارند، مناسب است. زیرا مصرف آن باعث کاهش فشار خون می گردد. اما چای ترش برای افرادی که مشکل کاهش فشار خون مکرر دارند، مناسب نیست. زیرا سبب تشدید بیماری و علائم مرتبط به آن مثل ضعف، سرگیجه و آسیبات قلب و عروق می گردد. بنابراین افرادی که مشکل کاهش فشار خون دارند، چای ترش نوشیدنی مناسبی برای آن ها نیست.

ایجاد خواب آلودگی

یکی از مزایای چای ترش، بهبود عملکرد سیستم عصبی و تسکین اعصاب است. در این صورت افراد ممکن است بعد از نوشیدن چای ترش احساس خواب آلودگی داشته باشند. به همین دلیل قبل از فعالیت هایی که نیاز به هوش کامل دارد، از مصرف چای ترش خودداری کنید. زمانی که در منزل هستید و کاری ندارید، چای ترش بهترین گزینه برای استراحت و کسب آرامش می باشد.

موارد منع مصرف چای ترش

با بررسی تاثیر چای ترش بر استروژن به راحتی می توان موارد منع آن را مشخص نمود. افرادی که در شرایط زیر هستند باید از نوشیدن چای ترش پرهیز کنند یا مصرف آن را به حداقل برسانند.

  • زنانی که باردار هستند.
  • زنانی که قصد بارداری دارند.
  • زنانی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنند.
  • زنانی که یائسه هستند.
  • افرادی که فشار خون پایینی دارند.
  • افرادی که برای انجام فعالیت ها نیاز به هوش و تمرکز بالایی دارند.
  • افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند.
  • افرادی که داروهای سرطان مصرف می کنند و تحت شیمی درمانی قرار دارند.

تاثیر چای ترش بر بلوغ

تاثیر چای ترش بر استروژن سبب اختلال در روند بلوغ خواهد شد. طی مطالعه ای در سال 2015 روی موش های باردار، ثابت شد که مواد موجود در چای ترش، سبب به تاخیر افتادن بلوغ در فرزندان می شود. علاوه بر این مشخص شد که با کاهش استروژن، خطر چاقی و اضافه وزن وجود دارد.

در مطالعه ای دیگر در سال 2008 روی موش های باردار مشخص شد که چای ترش علاوه بر این که بلوغ فرزندان را به تاخیر می اندازد، سبب آسیب های جدی مانند سوء تغذیه در مادر می گردد.

تاثیر چای ترش بر بلوغ
تاثیر چای ترش بر بلوغ

تاثیر چای ترش بر قاعدگی

علاوه بر تاثیرات منفی چای ترش بر استروژن، باید گفت که این نوشیدنی شگفت انگیز باعث تنظیم هورمون ها در دوره قاعدگی می گردد. بسیاری از افرادی که مشکل نامنظمی دوره قاعدگی را دارند، با مصرف چای ترش به تعادل قاعدگی می رسند. البته باید افراد جزء موارد منع چای ترش نباشند تا بتوانند چای ترش را مصرف کنند.

در غیر این صورت عوارض خطرناکی به وجود می آید. چای ترش معمولا به عنوان محرک قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب که با مصرف آن، جریان خون در رحم بهبود می یابد و سب تحریک قاعدگی می شود. از این رو عوارض قاعدگی مانند خونریزی شدید، گرگرفتگی عضلات، سقط جنین و زایمان زودرس در آینده جلوگیری خواهد شد.

چای ترش و القای درد زایمان

بسیاری از افراد، چای ترش را برای کمک به القای درد زایمان مورد استفاده قرار می دهند. با توجه به تاثیر چای ترش بر استروژن باید گفت که این نوشیدنی روی القای درد زایمان موثر است اما بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

بسیاری از زنان در روزهای آخر بارداری از وضعیت خود خسته می شوند و تمایل دارند تا هر چه زودتر زایمان کنند. چای ترش با کاهش سطح استروژن در انقباضات رحم موثر است.

پس می تواند دردهای زایمان را ایجاد کند و سبب تسریع زایمان گردد. اگر چه شما نوشیدن چای ترش را به بعد از هفته 39 موکول می کنید تا خطرات احتمالی از بین رفته باشند، با این حال بهتر است که با پزشک متخصص مشورت شود تا وضعیت شما بررسی گردد.

مصرف مواد غذایی با عصاره چای ترش

برخی از مواد غذایی و چای های کیسه ای آماده دارای مقادیر زیادی چای ترش می باشند. برای افرادی که جزء لیست موارد منع چای ترش می باشند، حتی استفاده از این مواد غذایی نیز مضر می باشد. در بازار بسیاری از مواد غذایی وجود دارد که با عصاره چای ترش مخلوط شده اند.

حتی ممکن است روی برخی از بسته بندی ها وجود عصاره چای ترش ذکر نشده باشد. این موضوع به خصوص روی مخلوط های چای گیاهی که با گلاب و تمشک ساخته شده اند، صدق می کند. به همین دلیل اگر مصرف چای ترش برای شما مضر می باشد، بهتر است از مصرف چای گیاهی کیسه ای پرهیز نمایید.

مصرف مواد غذایی با عصاره چای ترش
مصرف مواد غذایی با عصاره چای ترش

آیا باید در دوران شیردهی، از مصرف چای ترش پرهیز کرد؟

با توجه به تاثیر چای ترش بر استروژن و منع مصرف آن در بارداری، این نوشیدنی برای افزایش شیر مادر شناخته شده است. چای ترش سرشار از مواد مغذی می باشد که می تواند کیفیت و میزان شیر مادر را افزایش دهد. اما باید گفت که تحقیقات و مطالعات دقیقی در رابطه با این موضوع وجود ندارد که ثابت کند چای ترش روی بهبود شیر مادر موثر است.

مادرانی که تغذیه سالمی دارند و از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده می کنند، ضرورتی در مصرف چای ترش ندارند. مواد جایگزین دیگری برای افزایش شیر مادر وجود دارد که می توانید آن ها را مصرف نمایید.

معایب مصرف چای ترش برای کودکان

مصرف چای ترش برای کودکان به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا مصرف این نوشیدنی در کودکان سبب افت شدید فشار خون می گردد و مشکلات زیادی را برای آن ها به وجود می آورد. توصیه می شود که کودکان حتی عصاره های چای ترش را مصرف نکنند. مصرف چای ترش بهتر است به زمان بعد از بلوغ موکول گردد.

حد مجاز مصرف چای ترش

مصرف زیاد چای ترش سبب بروز مشکلات مختلف مانند افت شدید فشار خون و قند خون می گردد. بنابراین لازم است تا در میزان و دوز مصرف آن دقت نمایید. گل خشک چای ترش باید بیشتر از 10 گرم در روز مصرف نشود. مصرف عصاره های چای ترش نیز در روز نباید بیشتر از 100 میلی گرم باشد.

حد مجاز مصرف چای ترش
حد مجاز مصرف چای ترش

مصرف جهانی چای ترش

در بسیاری از کشورها چای ترش به عنوان نوشابه سرد در فروشگاه ها عرضه می شود. مصرف چای ترش علاوه بر ایران در کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکا نیز دیده شده است.

در کشور پاناما، چای ترش به نام Sorrel معروف است و مردم آن را به صورت نوشابه با الکل یا بدون آن در برخی از جشن ها مصرف می کنند. در آمریکا نیز به صورت چای مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این دمنوش در کالیفرنیا نیز دیده می شود.

در تمام کشورهای شمال آفریقا، چای ترش به صورت های مختلف مصرف می شود و حتی آن را در کافی شاپ ها و مغازه ها می توان یافت. مصرف چای ترش در آسیا نیز در کشورهایی مانند چین، تایلند، هند، مالزی و خاورمیانه رواج دارد.

روش دم کردن چای ترش

گل خشک چای ترش به صورت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. می توان این دمنوش را با برخی از مواد غذایی ترکیب کرد. یکی از موارد مصرف چای ترش، تقویت پوست و مو است که به صورت ماسک مصرف می گردد. نوع نوشیدنی آن نیز طبق دستورهای زیر استفاده می شود.

چای ترش با لیمو و عسل

برای قوی تر کردن سیستم ایمنی بدن می توانید به چای ترش، مقداری عسل و لیمو طبق دستور زیر اضافه کنید:

مواد لازم

  • 4 فنجان آب
  • یک چهارم فنجان چای ترش
  • یک تا دو قاشق عسل
  • نصف لیمو یا نعناع

روش تهیه چای ترش با لیمو و عسل

  • چای ترش خشک را در آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  • بعد از جوشیدن، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا چای ترش سرد شود.
  • سپس لیمو ترش یا نعناع را اضافه کنید.
  • سپس عسل را مخلوط کرده و چای را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
  • به جای عسل می توانید از شکر نیز استفاده کنید.
  • در نهایت در صورت تمایل، چند تکه یخ اضافه کرده و بنوشید.

روش دیگر تهیه چای ترش، لیمو و عسل

می توانید از این روش نیز برای تهیه این دمنوش استفاده کنید:

آب سرد و چای ترش خشک را مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید تا چای به آب رنگ دهد. لازم است چای به مدت 12 تا 14 ساعت در یخچال بماند. بعد از این که چای رنگ داد، مخلوط را از صافی عبور دهید. سپس به مقدار دلخواه عسل و لیمو اضافه کنید و چای را بنوشید.

روش دیگر تهیه چای ترش، لیمو و عسل
روش دیگر تهیه چای ترش، لیمو و عسل

چای ترش با نعناع

چای ترش با برگ نعناع یکی دیگر از دمنوش های خوشمزه چای ترش می باشد که طبق دستور زیر می توانید تهیه کنید:

مواد لازم

  • 4 فنجان آب جوشیده
  • 2 فنجان آب سرد
  • 2 فنجان آب سیب
  • 4 کیسه چای ترش
  • نصف فنجان برگ نعناع

طرز تهیه چای ترش با نعناع

  • ابتدا کیسه های چای ترش را در آب جوش قرار دهید. می توانید از برگ خشک چای ترش نیز استفاده کنید و آن را درون آب جوش بریزید تا رنگ دهد. سپس برگ های نعناع را اضافه کنید.
  • اجازه دهید تا حدود 10 دقیقه بگذرد تا چای قرمز شود.
  • در مرحله بعد، 2 فنجان آب سرد و 2 فنجان آب سیب را به چای اضافه کنید.
  • چای را در یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود.
  • در صورت تمایل، چند قطعه یخ اضافه کرده و بنوشید.

چای ترش جامائیکایی

این نوع روش تهیه چای ترش یک شیوه جامائیکایی منطقه ای در آمریکا می باشد که طعم لذیذی دارد.

مواد لازم

  • یک تکه چوب دارچین
  • مقداری زنجبیل
  • نصف فنجان چای ترش خشک
  • 2 لیتر آب

طرز تهیه چای ترش جامائیکایی

  • در یک لیتر آب، زنجبیل، دارچین، چای ترش و شکر (در صورت تمایل) اضافه کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشد.
  • اجازه دهید چای به مدت 20 دقیقه بماند تا خنک شود.
  • سپس چای را از صافی رد کرده و بقیه آب را به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید به آن آب پرتقال یا لیمو نیز اضافه کنید.
  • سپس چای را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

چای ترش با دارچین

چای ترش همراه دارچین یک نوشیدنی عالی برای لاغری و چربی سوزی می باشد. با استفاده از دستور زیر می توانید آن را تهیه و نوش جان کنید.

مواد لازم

  • چای ترش خشک نصف فنجان
  • لیموترش
  • 1 لیتر آب
  • 2 تکه چوب دارچین
  • شکر به مقدار دلخواه
  • پرتقال

طرز تهیه چای ترش با دارچین

  • آب را روی حرارت قرار دهید. بعد از این که به جوش آمد، شعله را کم کنید.
  • سپس چای ترش و دارچین را به آب اضافه کنید. در ظرف را بسته و اجازه دهید دم بکشد.
  • بعد چای را از صافی عبور داده، مقداری شکر اضافه کنید.
  • برش های لیمو و پرتقال را برای تزیین روی چای قرار دهید.
  • چای را در یخچال گذاشته تا سرد شود و سپس بنوشید.
طرز تهیه چای ترش با دارچین
طرز تهیه چای ترش با دارچین

شما در حال مطالعه مقاله تاثیر چای ترش بر استروژن هستید.

بهترین زمان خوردن چای ترش چه زمانی است؟

این سوال برای اغلب علاقه مندان به چای ترش پیش می آید که بهترین زمان برای نوشیدن این چای چه زمانی است؟ از آنجایی که چای ترش خواب آور است، زمانی آن را مصرف کنید که نیاز به هوشیاری کامل ندارید.

متخصصان توصیه می کنند افرادی که چای ترش را برای لاغری مصرف می کنند، باید یک فنجان چای را بعد از وعده های غذایی بنوشند. شما می توانید یک فنجان صبح و 2 فنجان دیگر را در فاصله های 8 ساعته بنوشید.

چای ترش را چگونه بخوریم؟

چای ترش به دو صورت شیرین و ترش مصرف می شود که بستگی به ذائقه افراد دارد. اگر تمایل دارید تا چای ترش را کمی شیرین کنید، به آن مقداری شکر یا عسل اضافه کنید.

البته باید گفت که این کار سبب افزودن کالری به چای می شود. اگر مشکل چاقی و اضافه وزن دارید یا سابقه آن را دارید، بهتر است به چای شکر اضافه نکنید و یا ازعسل طبیعی و استویا استفاده کنید. چای ترش در حالت عادی عاری از کالری می باشد.

در نتیجه نوشیدنی مناسبی برای افراد چاق می باشد. در صورتی که به چای ترش دارچین، گل میخک، چای سبز، زنجبیل، پرتقال یا لیمو ترش اضافه کنید، خاصیت چربی سوزی بیشتری پیدا می کند.

چای ترش را چگونه بخوریم؟
چای ترش را چگونه بخوریم؟

آیا چای ترش باعث یبوست می شود؟

در ادامه مقاله تاثیر چای ترش بر استروژن باید گفت که بسیاری از افراد تصور می کنند که چای ترش همانند چای سیاه آب بدن را کاهش داده و موجب ایجاد یبوست می شود.

به همین دلیل است که برخی افراد نوشیدن چای را از برنامه روزانه خود حذف می می کنند تا دچار یبوست نشوند. کافئین موجود در چای سیاه دلیل کاهش آب بدن می باشد. علاوه بر این چای سیاه ادرار آور است که در نتیجه فرد دچار یبوست خواهد شد.

باید گفت که چای ترش بر خلاف چای سیاه نه تنها سبب ایجاد یبوست نمی شود، بلکه یبوست را درمان نیز می کند. چای ترش کافئین بسیار کمی دارد. به طوری که هیچ گونه تاثیری روی بدن نمی گذارد.

چای ترش با خواص فوق العاده ای که دارد، مشکلات دستگاه گوارش را برطرف می کند و مشکل یبوست را از بین می برد. با این که چای ترش آب زیادی را به بدن می رساند، اما به آن به عنوان درمان قطعی یبوست نباید نگاه کرد و برای درمان یبوست شدید بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

چای ترش را در چه فصلی مصرف کنیم؟

برای بسیاری از افراد سوال پیش می آید که با توجه به طبع سرد و خشک چای ترش، بهترین فصل مصرف آن چه فصلی است؟ باید گفت که چای ترش منحصر به فصل خاصی نیست و در همه فصول به صورت سرد و گرم می توان آن را مصرف نمود. برای رفع خستگی و ایجاد آرامش یک روز پرکار، می توانید چای ترش بنوشید و از خواص بی نظیر آن لذت ببرید.

البته با توجه به تاثیر چای ترش بر استروژن، لازم است از قبل بررسی کنید که این دمنوش ضرری برای شما نداشته باشد. با توجه به این که چای ترش کالری ندارد، بهتر است آن را با کمترین میزان قند و شکر مصرف نماییم تا تاثیری بر چربی سوزی نیز داشته باشد.

مقایسه چای ترش و چای سیاه

چای سیاه با این که سبب رفع عطش می شود، اما معایبی نیز دارد. ایرانیان به طور عادت چای سیاه را در طول روز چندین بار مصرف می کنند. با توجه به طعم تلخ این چای، لازم است در کنار آن از قند یا شکر یا دیگر شیرینی جات که کالری زیادی دارند، استفاده کنیم که خود دلیل بزرگی برای چاقی و اضافه وزن می باشد.

علاوه بر این، چای سیاه از جذب برخی از مواد مغذی به بدن جلوگیری می کند. چای سیاه همچنین باعث افزایش ادرار می شود و بدن را با مشکل کم آبی دچار می کند. شایع ترین مشکل کم آبی بدن، یبوست می باشد.

در بازار بسیاری از دمنوش ها و چای های مختلفی وجود دارد که می توانند جایگزین خوبی برای چای سیاه باشند. برای جلوگیری از بروز عوارض چای سیاه بهتر است که همین امروز دمنوش روزانه خود را تغییر دهید. چای ترش با توجه به طعم لذیذی که دارد، با ذائقه همه افراد سازگار است.

این چای در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است و سلامت قلب را تضمین می کند

این چای در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است و سلامت قلب را تضمین می کند. چای قرمز بهترین جایگزین برای افرادی است که به دنبال نوشابه های رژیمی هستند.

از دیگر معایب چای سیاه می توان به کاهش آهن در بدن اشاره کرد. اما چای ترش علاوه بر این که آهن بدن را دفع نمی کند، سرشار از آهن بوده و مناسب برای افراد کم خون می باشد.

تنها نکته مهم در مورد چای ترش این است که باید لیست موارد منع مصرف چای را بررسی کنید و اگر جزء این لیست نبودید، آن را در برنامه روزانه خود جایگذاری نمایید. با توجه به تاثیر چای ترش بر استروژن، زنان باردار، دختران در دوره بلوغ و زنان در دوره یائسگی نباید آن را مصرف کنند.

این چای در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است و سلامت قلب را تضمین می کند
این چای در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها موثر است و سلامت قلب را تضمین می کند

شما در حال مطالعه مقاله تاثیر چای ترش بر استروژن هستید.

بهترین روش خشک کردن چای ترش

روش خشک کردن چای خشک بسیار مهم است تا مواد مغذی آن از بین نرود. چون چای ترش در مناطق گرمسیری کشت می شود، اغلب در آفتاب آن را خشک می کنند.

محققان به این نتیجه رسیده اند اگر چای ترش در سایه خشک شود، مواد مغذی موجود در آن بیشتر حفظ می شود. زمانی که این گیاه در آفتاب خشک می شود، به علت بالا بودن دمای هوا، مواد مغذی آن از بین می روند. به همین دلیل است که دانشمندان توصیه کرده اند تا داروهای گیاهی در سایه خشک شوند.

علاوه بر این، این گیاه اگر در مناطق گرمسیری کشت و برداشت شود، خواص بیشتری دارد. به همین دلیل است که کشت آن در استان سیستان و بلوچستان، شهر ایرانشهر و اهواز (خوزستان) صورت می گیرد. در این دو شهر با توجه به مناسب بودن شرایط اقلیمی، بسیاری از داروهای گیاهی دیگر نیز کشت می شود.

خشک کردن چای ترش به روش طبیعی سبب حفظ بیشتر خواص آن خواهد شد

همچنین خشک کردن چای ترش به روش طبیعی سبب حفظ بیشتر خواص آن خواهد شد. معمولا چای خشک را روی صفحات مشبکی که هوا از دو طرف آن جریان دارد، قرار می دهند و در شرایط سایه یا آفتاب خشک می کنند. در روش خشک کردن مصنوعی نیز از جریان هوای بالا و شدید که دمای 40 درجه سانتیگراد داشته باشد، استفاده می گردد.

برای حفظ مواد مغذی چای ترش، لازم است که علاوه بر خشک کردن در سایه، در زمان مناسبی کشت شود. چای ترش از کاسبرگ این گیاه تهیه می شود.

زمانی که کاسبرگ ها از گل جدا شوند و قبل از این که حالت فیبری پیدا کنند، برداشت خواهند شد. در واقع برداشت چای ترش بعد از افتادن گل و قبل از خشک شدن و باز شدن غلاف دانه انجام می گیرد.

خشک کردن چای ترش به روش طبیعی سبب حفظ بیشتر خواص آن خواهد شد
خشک کردن چای ترش به روش طبیعی سبب حفظ بیشتر خواص آن خواهد شد

سخن پایانی

در این مقاله تاثیر چای ترش بر استروژن را بررسی کردیم. همچنین از خواص بی نظیر این چای خوش طعم سخن گفتیم. در صورتی که چای ترش برای شما مضر نباشد، می توانید آن را مصرف کنید.

اما مصرف آن در زنان نباید بیشتر از حد مجاز باشد. برای مصرف این چای بهتر است که لیست موارد منع چای ترش موجود در این مقاله را بررسی کنید تا از بروز مشکلات جدی پیشگیری شود.

در پایان توصیه می کنیم، دو مقاله تاثیر چاقی بر سلامت روان و تاثیر چاقی بر ریزش مو را مطالعه کنید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید