باندینگ معده چیست

باندینگ معده چیست

باندینگ معده - drsalimiclinic.com
چاقی، همچون یک بیماری همه‌گیر، سلامتی انسان‌ها را در سراسر جهان به مخاطره انداخته است. افزایش وزن نه تنها بر ظاهر افراد سایه می‌افکند، بلکه خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگونی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی را نیز افزایش می‌دهد. در حالی که روش‌های مختلفی برای کاهش وزن وجود دارد، بسیاری از افراد در دستیابی به تناسب اندام با چالش‌هایی روبرو هستند. رژیم‌های غذایی سخت، ورزش‌های طاقت‌فرسا و داروهای لاغری همیشه کارآمد نیستند و ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه داشته باشند. در این میان، باندینگ معده به عنوان روشی نوین و کم تهاجمی در پروسه عمل چاقی برای کاهش وزن، امیدی دوباره را در دل افراد چاق زنده کرده است. نام لاتین این روش laparoscopic gastric banding است. در این روش، جراح با ظرافت تمام، یک نوار سیلیکونی قابل تنظیم را در قسمت بالای معده شما قرار می‌دهد. این نوار، معده را به دو بخش کوچک و بزرگ تقسیم می‌کند و حجم آن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
باندینگ معده - drsalimiclinic.com

در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب باندینگ معده، فرآیند انجام عمل و مراقبت‌های پس از آن خواهیم پرداخت.

آیا باندینگ معده می‌تواند ناجی شما باشد؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در مورد این روش نوین بدست آورید.

باندینگ معده چیست

عمل باندینگ معده چیست ؟

نوار معده قابل تنظیم لاپاروسکوپی، که معمولاً به آن لپ بند، باند A یا LAGB می گویند، یک دستگاه سیلیکونی بادی است که برای درمان چاقی در اطراف قسمت بالایی معده قرار می گیرد و هدف آن کاهش مصرف غذا است.

چاقی و اضافه وزن یکی از معضلاتی است که بسیاری از افراد جوامع مختلف با آن درگیر هستند و سعی می کنند با استفاده از روش های مختلف وزن خود را کاهش دهند.

ویدئو باندینگ معده

بهترین کاندیدها برای انجام باندینگ معده چه افرادی هستند؟

بهترین کاندیدها برای انجام باندینگ معده چه افرادی هستند؟

 

با توجه به آنکه چاقی می تواند عامل بسیاری از بیماری های دیگر باشد با کاهش وزن می توان از بروز بیمارهای بسیاری جلوگیری نمود. البته با توجه به نظر و تشخیص پزشک باید این عمل انجام شود زیرا همه افراد با توجه به شاخص توده بدنی نمی توانند گزینه مناسبی برای استفاده از روش باندینگ معده باشند. از مناسب ترین کاندیدها به منظور استفاده از باندینگ معده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افرادی که شاخص بدنی آن ها بالای 40 باشد.
  • افرادی که شاخص بدنی آن ها 35 به بالا است اما از بیماری های وابسته به چاقی رنج می برند.
  • افرادی که از روش های دیگر کاهش وزن نتوانسته اند به نتیجه ای مطلوب برسند
  • افرادی که سبک زندگی و رژِیم غذایی خود را تغییر داده اند
  • افرادی که قصد کاهش وزن همیشگی دارند.
  • کودکانی که به چاقی مفرط مبتلا هستند
  • بانوانی که قصد دارند در چند سال آینده باردار شوند.
  • افرادی که بدن آن ها حساسیت آلرژیک ندارد و می تواند اجسام خارجی را بپذیرد.
  • افرادی که مصرف دخانیات و مشروبات الکلی ندارند
  • افرادی که بای پس یا اسیلو معده انجام نداده باشند.
  • افرادی که سابقه بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، کلیوی و تیروئید نداشته باشند.
  • افرادی که اراده قوی و تصمیم جدی برای کاهش وزن دارند.

آیا روش باندینگ معده می تواند انتخاب مناسبی باشد؟

بهتر است قبل از آنکه برای جراحی باندینگ معده اقدام نمایید اطلاعات کامل و جامعی از این عمل و مزایا و معایبی که دارد بیابید تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید که این عمل را انجام دهید یا خیر.

توصیه می شود روش های غیر جراحی مانند انواع ورزش و رژیم های غذایی را امتحان نمایید و اگر موفق به کاهش وزن نشدید به روش های جراحی مانند باندینگ معده روی آورید.

باندینگ معده چه نوع عملی است؟

بهترین جراح چاقی تهران میگوید: روش های مختلفی برای کاهش حجم معده و کوچک کردن آن وجود دارد که یکی از آن ها باندینگ معده می باشد. در باندینگ معده، دور معده یک حلقه از جنس سلیکون قرار می دهند.

این حلقه را توسط لاپاراسکوپ دور معده قرار گرفته می شود. پزشک محفظه ریزی به منظور تزریق به داخل این حلقه در زیر پوست قرار می دهد و در چندین مرتبه مقداری مایع سرم را از طریق آن به داخل معده تزریق می نماید که موجب می گردد حجم و ظرفیت معده کاهش یابد و فرد با دریافت غذای کمتری احساس سیری داشته باشد در نتیجه میزان کالری دریافتی فرد کاهش می یابد و به مرور کاهش وزن را به دنبال خواهد داشت.

عمل باندینگ معده چه مزایایی دارد؟

  1. سیستم گوارش کمتر تحت تاثیر قرار گرفته و کمتر دستکاری می گردد.
  2. امکان خارج نمودن حلقه از معده پس از مدتی وجود دارد
  3. زمان عمل چندان طولانی مدت نیست
  4. در مقایسه با دیگر عمل های جراحی بزرگ عوارض چندانی ندارد
  5. هزینه آن نسبت به دیگر روش های جراحی معده کمتر است.
  6. به دلیل استفاده از لاپارسکوپی برش های کوچک تری بر روی بدن بیمار زده می شود در نتیجه بیمار درد کمتری احساس می کند.
  7. بانوانی که قصد بارداری دارند به راحتی می توانند از حلقه معده استفاده کنند، به این صورت که قبل از بارداری می توانند به منظور کاهش وزن حلقه را تنگ نمایند و در دوران بارداری برای تامین نیاز جنین می توانند از پزشک بخواهند که حلقه را برای آن ها باز نماید.
  8. آناتومی معده تغییر چندانی نمی کند.

عمل باندینگ معده چه مزایایی دارد؟

چرا عمل باندینگ معده باید انجام شود؟

باندینگ معده موجب کاهش وزن می گردد به همین دلیل جز جراحی های چاقی محسوب می شود. میزان کاهش وزن با استفاده از این روش بسیار عالی بوده اما به مرور اتفاق می افتد و اگر بیمار به درستی رژِیم غذایی پس از عمل را رعایت نماید ماندگاری کاهش وزن طولانی مدت خواهد بود.

در عمل جراحی باندینگ معده با قرار گیری یک حلقه دور معده حجم معده بسیار محدود شده و میزان غذای مصرفی فرد کاهش می یابد. با کاهش میزان مصرف غذا میزان کالری دریافتی نیز کمتر شده و کاهش وزن به راحتی اتفاق می افتد.

نتایج باندینگ معده برای تمامی افراد یکسان نخواهد بود و با توجه به میزانی که مراقبت های پس از عمل رعایت شوند و تغییراتی که در سبک زندگی فرد رخ می دهد متفاوت است. اما طبق بررسی های انجام شده می توان گفت تقریبا بیشتر افرادی که باندینگ معده انجام داده اند توانسته اند به میزان 50 درصد از میزان وزن اضافی خود را کاهش دهند.

چرا عمل باندینگ معده باید انجام شود؟

 

اصلی ترین اهداف باندینگ معده چیست؟

اصلی ترین هدف باندینگ معده کاهش شاخص توده بدنی فرد است زیرا هر چقدر شاخص توده بدنی فردی بیشتر باشد احتمال ابتلا به بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع 2 افزایش می یابد. باندینگ معده موجب می شود این بیماری های بهبود یابند و سلامتی به فرد باز گردد.

پروسه جراحی باندینگ معده به چه صورت است؟

باندینگ معده یک روش جراحی است که نیاز به بستری شدن و بیهوشی عمومی دارد. این عمل معمولا بین 1 الی 2 ساعت طول می کشد. در باندینگ معده با توجه به روشی که پزشک برای انجام جراحی استفاده می کند 3 الی 5 برش کوچک بر روی شکم بیمار زده می شود تا ابزارهای لازم به منظور بررسی داخل شکم از طریق این سوراخ ها به شکم وارد شود.

در واقع از طریق همان سوراخ ها باند سیلیکونی را در قسمت بالایی معده قرار می دهند، این باند یا حلقه سیلیکونی که بر سر معده قرار می دهند موجب کنترل غذاهای ورودی به معده و کاهش اشتهای فرد می گردد.

مایعی که پس از عمل باندینگ باید به حلقه سیلیکونی و داخل معده ترزیق گردد در واقع از طریق یکی از همین سوراخ ها تزریق می شود. به عبارتی میزان این ماده تزریقی است که مقدار تنگی یا گشادی حلقه معده را مشخص می نماید.

در صورتی که این مراحل به درستی انجام گردد و جایگذاری حلقه یا همان باندینگ معده به خوبی انجام شود پزشک برش هایی را که ابتدای جراحی بر روی شکم بیمار زده است را بخیه می کند و بیمار را به بخش ریکاوری منتقل می نماید، با گذشت چند ساعت و از بین رفتن اثر بیهوشی بیمار به هوش می آید و نیاز است مراقبت های پس از عمل انجام شود.

به منظور آمادگی برای انجام باندینگ معده چه اقداماتی باید انجام داد؟

در صورتی که بیمار از روند جراحی باندینگ معده و اقداماتی که قبل از عمل باید انجام شود اطلاعات کافی داشته باشد می تواند عمل بهتری را تجربه نماید و دوره نقاهت کوتاه تری را تجربه نماید.

باندینگ معده از کم خطرترین روش های درمانی به منظور کاهش وزن محسوب می شود که نیاز به بستری شدن به صورت طولانی مدت ندارد. از جمله مهم ترین اقداماتی که قبل از باندینگ معده بیماران معمولا باید انجام دهند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

به منظور آمادگی برای انجام باندینگ معده چه اقداماتی باید انجام داد؟

 

  • لیستی از وسایل مورد نیاز و کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید.

بهتر است اطلاعات خود را در مورد مزایا و معایب و خطراتی که این عمل می تواند داشته باشد بالا ببرید تا انتظارات واقع بینانه تری از آن داشته باشید. به نکاتی که پزشک توصیه نموده قبل از عمل رعایت نمایید توجه کنید و لیستی از آن ها تهیه کنید تا فراموش نشوند.

خوردن داروهایی که می تواند روند درمانی شما را طولانی تر کند و یا خطرات عمل را افزایش دهد مانند داروهای رقیق کننده خون و آسپرین را زیر نظر پزشک متوقف سازید. همچنین در روز جراحی نیز از خوردن و نوشیدن هر گونه ماده غذایی و نوشیدنی بپرهیزید.

  • کارهای داخل منزل را انجام دهید.

بهتر است قبل از عمل غذاها و سوپ هایی را که پزشک برای استفاده بعد از عمل تجویز نموده است را برای چند روز اول آماده کنید زیرا قطعا بلافاصله پس از عمل توانایی انجام چنین کارهایی و یا خرید کردن ندارید.

حتی می توانید لوازم بهداشتی و لباس هایی را که می دانید پس از عمل به آن ها احتیاج خواهید داشت را آماده کنید و در دسترس قرار دهید تا زمانی که از بیمارستان مرخص شدید دیگر دغدغه کارهای داخل منزل را نداشته باشید.

  • کمک گرفتن از خانواده و دوستان

عمل جراحی باندینگ معده عمل سخت و دشواری نیست که به مراقبت های خاصی نیاز داشته باشد و دارای مدت زمان بستری شدن بسیار کوتاهی است اما بهتر است به دوستان یا خانواده خود اطلاع دهید که در جریان باشند و شما را در بیمارستان و منزل چند روزی همراهی کنند

  • به اندازه کافی استراحت کنید

بهتر است برای آنکه دوره بهبود را به طور کامل سپری کنید به مدت دوهفته از فعالیت های روزمره خود کناره گیری نمایید و به استراحت بپردازید. با این کار بیمار به عوارض پس از بیماری کمتر دچار می شود و زودتر می تواند به فعالیت های اجتماعی خود ادامه دهد. در دوره نقاهت اگر هر گونه درد یا علائم غیر عادی را احساس کردید بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

عمل باندینگ معده دارای چه مراحلی است؟

عمل باندینگ معده دارای چه مراحلی است؟

  • رضایت بیمار

در نخستین مرحله برای جراحی باندینگ معده بیمار یک جلسه مشاوره با پزشک خواهد داشت و در آن جلسه پزشک تمام اطلاعات مورد نیاز را به او می دهد و مراقبت هایی که قبل و پس از عمل باید انجام دهد را به او گوشزد می کند.

با برگزاری این جلسه بیمار استرس کمتری خواهد داشت و به خوبی متوجه می شود که آیا آمادگی لازم برای انجام این عمل را دارد یا خیر؟ در جلسه مشاوره بیمار بهتر است هر گونه سوالی که در ذهن دارد از پزشک معالج خود بپرسد تا هیچگونه ابهامی در ذهنش در خصوص جراحی باندینگ وجود نداشته باشد.

  • بیهوشی عمل باندینگ معده

جراحی باندینگ نیاز به بیهوشی عمومی دارد و قبل از جراحی متخصصان بیهوشی بیمار را با تزریق داروهای مخصوص بیهوش می کنند و بیمار در طول عمل هیچگونه دردی را احساس نخواهد کرد، پزشکان بیهوشی ابتدا سابقه پزشکی بیمار و داروهایی که مصرف دارد را بررسی می کنند و بر اساس آن داروی بیهوشی مورد نظر را استفاده می کنند.

پزشک متخصص بلافاصله پس از بیهوشی می تواند جراحی را آغاز نماید. برخی بیماران نسبت به داروهای بیهوشی حساس هستند و احتمال آنکه با عوارض کوتاه مدت بیهوشی درگیر شوند وجود دارد.

برخی از افراد نیز پس از به هوش آمدن معمولا دچار سرگیجه یا حالت تهوع خواهند شد اگر شما نیز چنین ویژگی هایی دارید حتما قبل از بیهوشی با پزشک بیهوشی در میان بگذارید تا مراقبت های پس ار عمل ویژه تری برای شما در نظر گرفته شود.

  • پروسه عمل جراحی باندینگ معده

معمولا تمامی روش هایی که برای باندینگ معده استفاده می شوند مشابه هستند و تنها تفاوت آن ها به نوع باند و میزان کاهش ظرفیت معده می باشد. در کلیه این روش ها تنها از چند برش کوچک استفاده می شود و نیازی به ایجاد یک برش بزرگ بر روی شکم بیمار برای دسترسی به معده و قرار دادن حلقه سیلیکونی نخواهد بود. استفاده از این برش های کوچک موجب می گردد که میزان زخم ها و جراحت های به جامانده از عمل کاهش یابد و بیمار سریع تر بتواند به زندگی عادی خود باز گردد.

  • پس از عمل باندینگ معده

با به پایان رسیدن عمل بیمار به منظور مراقبت های پس از عمل تا به هوش آمدن به اتاق ریکاوری منتقل می گردد. در این اتاق پزشکان بیهوشی و پرستاران علائم هوشیاری و سلامت فرد را بررسی می کنند تا اطمینان حاصل نمایند که پس از جراحی مشکلی ندارد و ریکاوری به خوبی صورت گرفته است.

معمولا بیماران جراحی باندینگ معده باید یک شبانه روز در بیمارستان بستری شوند تا وضعیت سلامتی آن ها توسط پزشکان تحت کنترل قرار گیرد اما روز بعد می توانند مرخص شوند و به منزل بازگردند.

به دلیل بی هوشی و بخیه هایی که بر روی شکم بیمار وجود دارد بیمار تا دو هفته نمی تواند فعالیت هایی مانند رانندگی را انجام دهد از این رو حتما باید یکی از اعضای خانواده یا دوستان با او همراه باشد و او را به منزل برساند. پس از مرخص شدن از بیمارستان و استراحت در منزل نیز بیمار باید به نکات و مواردی که پزشک تجویز نموده است توجه نماید و آن ها را رعایت کند.

نحوه عملکرد باندینگ معده چگونه است و تا چه مدتی می توان آن را در بدن نگه داشت؟

باندینگ در قسمت بالایی معده قرار گرفته و موجب تنگ شدن دهانه معده می گردد، در نتیجه غذای کمتری به معده وارد خواهد شد و اما فرد احساس سیری خواهد داشت. در واقع می توان گفت حلقه معده باعث می شود که معده به دو نیم تقسیم گردد

اما این دو قسمت با یکدیگر هم اندازه نیستند و قسمت بالایی بسیار کوچکتر از قسمت پایین معده است و این دو قسمت همانند یک ساعت شنی از طریق یک لوله باریک با یکدیگر در ارتباط هستند.

نحوه عملکرد حلقه معده چگونه است و تا چه مدتی می توان آن را در بدن نگه داشت؟

با تغییر حالت معده با استفاده حلقه، معده بیمار با پر شدن قسمت کوچک بالایی پیغام سیری به مغز می دهد در نتیجه فرد کالری کمتری مصرف می کند و به مرور کاهش وزن اتفاق می افتد.

ماندگاری باندینگ معده در بدن بیمار هیچگونه محدودیتی ندارد و در صورت لزوم بیمار می تواند حلقه معده را تا پایان عمر در بدن خود نگهدارد. البته در مواردی خاص که بیمار پس از مدتی به عارضه ای مبتلا می گردد حلقه معده حتما باید از بدن خارج شود.

نحوه عملکرد حلقه معده چگونه است و تا چه مدتی می توان آن را در بدن نگه داشت؟

 

رژیم غذایی بیمار پس از  جراحی باندینگ معده باید به چه صورتی باشد؟

بعد از عمل باندینگ بیمار باید مدتی از خوردن غذاهای سنگین و حجیم خودداری نماید. بهتر است در 2 الی 3 هفته پس از عمل از غذاهای پودری استفاده کند. برای تهیه غذاهای پودری می توان از غذا ساز یا گوشت کوب استفاده نمود تا غذا کاملا میکس شود. غذاهای پودری را نیز نمیتوان به همان صورت غلیظ مصرف نمود بلکه باید به منظور کاهش غلظت و هضم راحت آن را با سس یا آب ترکیب نمود.

با توجه به آنکه حجم معده کاهش یافته است بیمار تنها مجاز است که اولین روزهای پس از جراحی در هر وعده 6 قاشق از غذاهای پودری را مصرف نماید اما در کنارش می تواند تعداد میان وعده ها را به 5 وعده افزایش دهد. مصرف مایعات در دوره نقاهت پس از جراحی بسیار اهمیت دارد و بیمار حتما باید در طول شبانه روز 2 لیتر آب مصرف نماید.

رژیم غذایی بیمار پس از  جراحی باندینگ معده باید به چه صورتی باشد؟

رژیم غذایی فرد تنها به خوردن غذاهای پودری محدود نمی شود بلکه پس از گذشت چند روز از عمل بیمار کم کم می تواند از غذاهای جامد نیز در وعده های خود استفاده نماید اما به هیچ وجه نباید در روزهای اول پس از عمل از غذاهای جامدی مانند گوشت و کربوهیدرات که هضم آن ها دشوار است استفاده نمود.

به دلیل محدودیت های غذایی که در پس از جراحی برای مدتی وجود دارد میزان مواد معدنی و ویتامین ها در بدن بیمار کاهش می یابد، از این رو باید زیر نظر پزشک معالج خود روزانه از چندین واحد قرص مکمل استفاده نماید.

توصیه می شود که یک برنامه غذایی برای خود تهیه نمایید و از تمامی مواد غذایی که می توانید از آن ها استفاده نمایید در وعده ها به میزان مجاز قرار دهید تا بهتر بتوانید مواد مورد نیاز بدن خود و کالری لازم را دریافت نمایید.

چرا باید پس از باندینگ معده دوباره به پزشک مراجعه نمود؟

با توجه به محل قرار گیری حلقه معده و نیاز به تزریق مواد به داخل آن مخصوصا در چندین هفته اول پس از جراحی بیمار باید کاملا تحت نظر پزشک باشد و به او مراجعه کند. در باندینگ معده میزان ماده تزریقی تعیین کننده میزان تورم حلقه معده و ظرفیت معده است.

پزشک معمولا چهار هفته پس از جراحی و با توجه به شرایط بیمار مقدار ماده تزریقی را با استفاده از برش هایی که بر روی شکم بیمار ایجاد شده است به معده او تزریق می کند و به میزانی که این ماده بیشتر تزریق شود دهانه معده کوچک تر شده در نتیجه فرد زودتر احساس سیری خواهد کرد.

چرا باید پس از باندینگ معده دوباره به پزشک مراجعه نمود؟

پزشک برای آنکه اطمینان حاصل کند این مراحل به خوبی انجام شده و تغییرات با گذر زمان در حلقه معده ایجاد نشده است هر چند ماه یکبار بیمار را معاینه و کنترل می کند.

علاوه بر ملاقات های ویژه ای که در چندین ماه پس از باندینگ معده پزشک برای بیمار تجویز می کند، بیماران باید سالی یک مرتبه به پزشک معالج مراجعه کنند تا پزشک عملکرد فرد و میزان کاهش وزن او را مود بررسی قرار دهد و با تجویز آزمایشات لازم سلامت بیمار و مقدار مکمل هایی که باید اسفاده نماید را تعیین کند.

در طی این جلسات اگر پزشک متوجه شود که حلقه معده بیمار دچار کشش شده است و بیمار را دچار مشکلاتی نموده است بلافاصله دستور جراح می دهد تا مشکلی به وجود آمده را حل نماید. از  این رو بهتر است که بیمار مدتی را تحت نظر باشد و به پزشک مراجعه نماید تا کاملا سلامت فرد باز گردد.

تنظیم باندینگ معده چه زمانی و چگونه انجام می شود؟

پس از باندینگ معده پزشک باید باند را به منظور تعیین اندازه دهانه معده تنظیم نماید. نخستین مرحله تنظیم باند 6 هفته پس از جراحی خواهد بود و این کار باید در بخش رادیولوژی و زیر فلوروسکوپی انجام گردد.

اما مراحل بعدی تنظیم باند می تواند در داخل مطب پزشک انجام شود و منعی ندارد. معمولا در مواقعی که بیمار در طول ماه کاهش وزنی کمتر از 2 الی 4 کیلوگرم داشته باشد می تواند مجددا به پزشک مراجعه نماید تا باند را دوباره تنظیم کند اما توجه داشته باشید هر چقدر که تنظیم باند کمتر انجام شود معده آسیب کمتری خواهد دید. تنظیم باند به جز در مرحله اول در سایر مراحل نیاز به بی حسی نخواهد داشت.

تنظیم باند چه زمانی و چگونه انجام می شود؟

آیا با انجام باندینگ معده امکان بارداری وجود دارد؟

عمل باندینگ معده نمی تواند تاثیر منفی بر باروری فرد داشته باشد البته این به مسئله به آن معنی نیست که در هنگام بارداری می توان برای باندینگ معده اقدام نمود. معمولا توصیه می شود که پس از گذشت 1الی 1.5 سال از انجام باندینگ معده برای بارداری اقدام نمایید

زیرا اگر بلافاصله پس از باندینگ معده تصمیم به بارداری بگیرید جریان کاهش وزن شما به دلیل وجود جنین شدت بیشتری پیدا می کند و شما یکباره در مدت زمان کوتاهی وزن زیادی را از دست می دهید که می تواند عوارض جبران ناپذیری را داشته باشد.

از طرفی سلامت و رشد جنین نیز به دلیل محدودیت های غذایی و کمبود ویتامین ها و مواد مغذی که وجود دارد در معرض خطر قرار می گیرد و نمی تواند رشد طبیعی داشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود که تا مدتی پس از باندینگ معده از بارداری پیشگیری نمایید.

آیا با انجام باندینگ معده امکان بارداری وجود دارد؟

چرا پس از باندینگ معده پوست شل خواهد شد؟

با انجام باندینگ معده بدن چربی و وزن اضافه خود را کم کم از دست می دهد در نتیجه پوست آویزان و شل خواهد شد. این اتفاق در افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالاتری بوده اند بیشتر مشاهده می شود

زیرا پس از باندینگ معده و رعایت رژیم غذایی اصولی به یکباره وزن خود را از دست می دهند و پوست نمی تواند همزمان با این تحولات  تغییرکرده و حالت کشسانی خود را حفظ کند در نتیجه دچار چین و چروک و افتادگی می گردد.

در قسمت سینه، شکم و دست و پا این تغییرات و شل شدن پوست بیشتر مشاهده می شود. افتادگی و شل شدن پوست هیچگونه اختلالی در روند و عملکرد آن عضو ایجاد نخواهد کرد اما برخی از افراد از این ظاهر نامناسبی که به وجود آمده است رضایت ندارند و اعتماد به نفس خود را از دست می دهند از این رو به جراحی های زیبایی برای حذف این پوست شل و اضافی روی می آورند.

چرا پس از باندینگ معده پوست شل خواهد شد؟

آیا روش باندینگ معده روشی دائمی و ماندگار است؟

علی رغم اینکه باندینگ معده را برای استفاده همیشگی و طولانی مدت طراحی و ساخته است اما به دلیل امکان بیرون آوردن آن می توان آن را یک روش برگشت پذیر محسوب نمود به این صورت که بیمار می تواند پس از مدتی از پزشک در خواست نماید که حلقه معده او را باز کند و آن را خارج نماید.

البته توجه داشته باشید ک خارج نمودن باندینگ نیز به بیهوشی و عمل لاپراسکوپی نیاز دارد. پس از برداشتن باندینگ معده در صورتی که فرد مجددا یک رژیم غذایی سالم را  رعایت نکند احتمال برگشت اضافه وزن اولیه و حتی بیشتر از آن وجود دارد. از این رو اگر واقعا قصد برداشتن باندینگ را دارید باید سبک زندگی خود را تعییر داده و یک رژیم غذایی اصولی تنظیم نمود.

آیا روش باندینگ معده روشی دائمی و ماندگار است؟

مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی قبل از جراحی باندینگ معده چه عوارضی می تواند به دنبال اشته باشد؟

پیش از هر عمل جراحی توصیه می کنند که به مدت دو هفته قبل و حتی بعد از جراحی هیچگونه دخانیات و نوشیدنی های الکلی مصرف نداشته باشید زیرا تاثیر منفی بر روند بهبود جراحت ها و زخم های به جا مانده از عمل دارد.

بیمارانی که مصرف دخانیات ندارند دوره بهبود کوتاه تری را سپری می کنند و نتایج بهتری را از عمل دریافت می کنند. از طرفی یکی از اصول سبک زندگی سالم پرهیز از مصرف مشروبات و نوشیدنی های الکلی می باشد، از این رو توصیه می شود که از 6 ماه قبل از عمل از مصرف دخانیات و الکل بپرهیزید.

مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی قبل از جراحی چه عوارضی می تواند به دنبال اشته باشد؟

 

چه مدت زمانی پس از باندینگ معده طول می کشد که بیمار کاهش وزن داشته باشد؟

مقدار کاهش وزن با استفاده از باندینگ معده همانند هر روش کاهش وزن دیگری به عوامل مختلفی بستگی دارد، مانند شاخص توده بدنی فرد قبل از جراحی معده، پایبند بودن به رژیم غذایی و سبک زندگی جدید.

طبق بررسی های صورت گرفته بیماران معمولا پس از استفاده از این روش توانسته اند حدود 60 درصد از اضافه ورن خود را از دست بدهند. روند کاهش وزن تا 6 ماه پس از عمل با سرعت خوبی ادامه  می یابد و پس از آن نیز در صورتی که بیمار ورزش و تغذیه سالم و مناسبی داشته باشد روند کاهش وزن همچنان با سرعت بسیار کمتری ادامه دارد.

اما در صورتی که بیمار پس از مدتی کاهش وزن به نکاتی که پزشک بیان نموده توجه نکند و به همان سبک زندگی اشتباه گذشته خود و پر خوردی ادامه دهد وزنش بیشتر از قبل خواهد شد.

چه مدت زمانی پس از باندینگ معده طول می کشد که بیمار کاهش وزن داشته باشد؟

 

پس از جراحی باندینگ معده به چه نکاتی باید توجه نمود؟

  1. به آهستگی غذا بخورید و مدت زمان بیشتری را به غذا خوردن اختصاص دهید.
  2. هر قاشق غذا را چندین مرتبه حتی بیشتر از حد نرمال بجوید.
  3. از مصرف نوشیدنی ها و مایعات گازدار و قرص های جوشان بپرهیزید زیرا گاز و حباب موجود در این نوشیدنی ها موجب می شود که حلقه معده دیگر بی تاثیر باشد و حجم معده مجددا افزایش پیدا کند.
  4. سعی کنید غذا را به لقمه های کوچک تری تبدیل کنید که راحت تر وارد معده شده و بهتر هضم شوند.
  5. ساعت مشخصی را برای صرف وعده های غذایی خود در نظر بگیرید و در این فواصل زمانی مشخص از میان وعده های سبک استفاده نمایید.
  6. به هیچ عنوان آب و نوشیدنی را به همراه وعده های غذایی خود مصرف نکنید، بلکه مصرف مایعات را در طول شبانه روز و در ساعات دیگر انجام دهید.
  7. سعی کنید از خوردن غذای اضافی بپرهیزید و به محض اینکه احساس سیری داشتید از خوردن دست بکشید زیرا به معده فشار وارد شده و احتمال اینکه حجم آن افزایش یابد و شما دردهایی را در ناحیه معده احساس کنید وجود دارد.
  8. از پرخوری های مداوم به شدت بپرهیزید زیرا موجب می شود که حلقه معده تاثیر خود را از دست بدهد و معده به حجم اولیه خود بازگردد.
  9. در ماه دوم پس از عمل محدودیت های فعالیتی شما بسیار کاهش می یابد و شما می توانید فعالیت های ورزشی و کارهای روزانه خود را به طور کامل انجام دهید.

در چه صورت پس از باندینگ معده کاهش وزن اتفاق نمی افتد؟

برخی از بیماران با تصور اینکه غذاهای پودری و پوره ای می تواند برای آن ها مناسب باشد مخلوطی از غذاهای پوره ای را در طول روز با حجم بالا استفاده می کنند.

با توجه به آنکه این غذاها در زمان کوتاهی به مایع تبدیل می شوند در نتیجه حلقه و باند معده نمی تواند از عبور آن ها جلوگیری نماید در نتیجه کالری زیادی از این راه  وارد بدن فرد شده و کاهش وزن به ندرت اتفاق می افتد.

افرادی که از انواع بستنی، شکلات، نوشیدنی هایی که حاوی شیرین کننده مصنوعی هستند استفاده می کنند باند معده نمی تواند مانع از عبور و جذب آن ها شود در نتیجه نه تنها کاهش وزن رخ نمی دهد بلکه حتی می تواند موجب افزایش وزن شود.

چرا برخی از افراد پس از باندینگ معده دچار استفراغ و حالت تهوع می شوند؟

برخی مواقع بیماران در دوره نقاهت پس از جراحی دچار حالت تهوع و استراغ می شوند که از اصلی ترین دلایل این اتفاق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پرخوری
  • سریع غذا خوردن
  • نجویدن لقمه های غذا به اندازه کافی
  • خوردن تکه های غذا در سایز های بزرگ
  • سریع بلعیدن
  • خوردن مایعات همراه با غذا به مقدار زیاد

هزینه جراحی باندینگ معده چقدر است؟

هزینه باندینگ معده نیز همانند هر روش جراحی دیگری به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • نوع بیمارستان

با توجه به آنکه باندینگ معده یک روش جراحی است و نیاز به بیهوشی عمومی دارد نمی توان آن را به صورت سرپایی و در کلینیک انجام داد و بیمار باید چند روز در بیمارستان بستری باشد. خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان تاثیر بسیار زیادی بر هزینه نهایی باندینگ معده دارد.

  • دسمتزد جراح و پزشک متخصص

باندینگ معده باید توسط یک پزشک متخصص و با تجربه انجام شود و پزشکانی که شهرت و تجربه بیشتری دارند دارای دستمزد بالاتری هستند. توجه داشته باشید اگر می خواهید نتایج رضایت بخشی را از جراحی دریافت نمایید بهتر است با صرف مقداری هزینه بیشتر یک پزشک با تجربه را انتخاب نمایید.

  • روش و مواد مورد استفاده

روش های مختلفی برای باندینگ معده وجود دارد. روشی که پزشک انتخاب می نماید نیز بر هزینه جراحی موثر است . همچنین چون در این روش از یک جسم خارجی و مواد تزریقی در کنار انواع مواد بیهوشی و سایر ابزارها استفاده می شود هزینه تمامی این موارد را نیز بر هزینه نهایی تاثیر می دهند.

  • دستمزد پزشک بیهوشی

پزشک بیهوشی دارای دستمزد جداگانه ای از پزشک متخصص می باشد.

مجموع هزینه تمامی موارد ذکر شده با یکدیگر هزینه جراحی باندینگ معده را تعیین می کند.

هزینه های طولانی مدت پس از باندینگ معده شامل چه مواردی می شود؟

می توان گفت بخش قابل توجهی از اقدامات و هزینه ها مربوط به پس از جراحی باندینگ می باشد زیرا بیمار باید کلا سبک زندگی خود را تغییر دهد. قطعا ایجاد تغییراتی در زندگی با هزینه هایی همراه خواهد بود که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  • مراجعه به پزشک

پس از جراحی بیمار باید ماه های اول به طور مرتب برای کنترل وزن و بررسی حلقه معده به پزشک معالج خود مراجعه نماید که هزینه هایی را خواهد داشت.

  • مکمل های غذایی

پس از عمل به دلیل محدودیت های غذایی که مدتی برای بیمار وجود دارد  او با کمبود مواد معدنی و ویتامین ها در بدن خود مواجه می شود و پزشک برای جبران کمبود مواد معدنی و مغذی مکمل هایی را برای بیمار تجویز می کند بنابراین بیمار باید برای تهیه آن ها نیز هزینه هایی را صرف نماید.

  • ثبت نام در باشگاه

بیمار پس از جراحی باید به مرور ورزش را به طور مرتب در برنامه روزانه خود قرار دهد. از این رو نیاز دارد که در باشگاه های ورزشی در رشته مورد علاقه خود ثبت نام کند.

  • خرید لباس های جدید

پس از باندینگ معده بیمار کاهش وزن قابل توجهی خواهد داشت در نتیجه سایز او نیز کاهش می یابد  و دیگر لباس های قبلی اش نمی تواند قابل استفاده باشد و همگی گشاد هستند، از این رو نیاز است که لباس های مورد نیاز خود را مجددا تهیه کند.

آیا می توان هزینه باندینگ معده را با استفاده از بیمه پرداخت نمود؟

جراحی باندینگ معده جز جراحی های زیبایی محسوب می شود و به طور معمول نمی توان از بیمه برای پرداخت هزینه آن استفاده نمود، اما موارد استثنایی نیز وجود دارد که بیمه باندینگ معده را جز روش های درمانی محسوب می کند و می پذیرد که هزینه عمل را پرداخت نماید. مواردی که بیمه می پذیرد که هزینه باندینگ معده را پرداخت نماید به صورت زیر است:

  • افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بالای 40 باشد.
  • افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بالای 35 باشد اما مبتلا به بیماری های مرتبط به چاقی مانند دیابت نوع 2 باشند.

با توجه به آنکه چاقی مفرط می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری های دیگر باشد بیمه می پذیرد که در موارد ذکر شده به منظور تامین سلامت بیمار و نجات جان او هزینه درمان را بپردازد.

البته فردی که می خواهد برای این جراحی اقدام کند ابتدا باید به پزشک معتمد و متخصص بیمه مراجعه کند تا او تعیین نماید که توده شاخص بدنی فرد 35 به بالا است. لازم به ذکر است در صورت استفاده از بیمه هر گونه عوارض جانبی که بیمار ممکن است پس از جراحی به آن مبتلا شود نیز جز بیمه محسوب می شود.

سوالات مربوط به باندینگ معده

  • میزان موفقیت باند معده چقدر است؟

شما می توانید انتظار داشته باشید که به طور متوسط ​​در دو سال اول نسبت های زیر از اضافه وزن خود را کاهش دهید: 50٪ با نوار معده. 50-60٪ بعد از اسلیو گاسترکتومی. 60-70 درصد برای بای پس معده.

  • آیا بستن معده دردناک است؟

اکثر بیماران مقداری درد را تجربه می کنند که پس از هر جراحی قابل انتظار است.

این درد معمولاً درد خفیف تا متوسط ​​است تا درد شدید یا مزمن.

بسیاری از بیماران احساس می کنند که انگار به شکمشان مشت زده اند یا صدها دراز و نشست انجام داده اند.

درد باید در روزهای بعد از عمل کاهش یابد.

  • آیا نوار معده یک عمل بزرگ است؟

جراحی باند معده یک عمل بزرگ است.

مهم است که دقیقاً متوجه شوید که شامل چه مواردی می شود، از جمله هر گونه عوارض احتمالی، و آنچه پس از آن باید انتظار داشت.

اگر به داشتن نوار معده فکر می کنید، پزشک در این مورد با شما صحبت خواهد کرد.

  • آیا نوار معده خطرناک است؟

خطرات جراحی باند معده کم است، اما باند ممکن است گاهی بلغزد، عفونی شود یا در معده فرسایش یابد.

در صورت پرخوری، مری (گولچه) نیز می تواند بالای نوار کشیده شود.

اگر این عوارض رخ دهد، به طور کلی باید باند برداشته شود.

  • آیا باند معده ارزشش را دارد؟

فواید باند معده این یک روش نسبتا ساده کم خطر و کم تهاجمی با عوارض کم است.

جراحی باند معده معمولاً منجر به اقامت کوتاه‌تر در بیمارستان (فقط یک شب)، زمان بهبودی سریع‌تر (تقریباً یک هفته)، زخم‌های کوچک‌تر و درد کمتر نسبت به سایر روش‌های جراحی معده می‌شود.

  • بهبودی بعد از باندینگ معده چقدر است؟

اکثر افراد می توانند 1 تا 4 هفته پس از این جراحی به روال معمول خود بازگردند.

پزشک ممکن است دستورالعمل‌های خاصی را در مورد اینکه چه زمانی می‌توانید دوباره فعالیت‌های عادی خود را انجام دهید، مانند رانندگی و بازگشت به سر کار، به شما ارائه دهد.

  • آیا نوارهای معده برای همیشه باقی می مانند؟

باند معده چقدر دوام می آورد – آیا تا آخر عمر باقی می ماند؟

نوار معده به گونه ای طراحی شده است که مادام العمر در آن باقی بماند و زمانی که باند را کاشت می کنیم، انتظار نداریم آن را برداریم.

عوارض بعد از عمل وجود دارد که می تواند منجر به برداشتن باند شود و این دلایل در جای دیگر با جزئیات بیشتر توضیح داده شده است.

  • اسلیو یا باند معده کدام بهتر است؟

معمولاً بعد از بای پس معده یا اسلیو معده سریعتر از بعد از باندینگ معده وزن کم می کنید.

افراد بیشتری تمایل به کاهش وزن با بای پس معده یا اسلیو گاسترکتومی نسبت به باند معده دارند.

گاهی اوقات تنها با ورزش و رژیم غذایی نمی توان موجب کاهش وزن شد و نیاز به جراحی های لاغری مانند باندینگ معده می باشد.

جراحی باندینگ معده یکی از روش ها ی به منظور توقف چاقی و اضافه وزن می باشد که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

10 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید