امید به درمان دیابت

امید به درمان دیابت

امید به درمان دیابت
امید به درمان دیابت

در این نوشتار به بررسی امید به درمان دیابت خواهیم پرداخت.

دیابت یکی از بیماری هایی می باشد که علی رغم قندی که دارد، بسیار تلخ می باشد، چرا که هنوز هیچ درمان قطعی برای آن در نظر گرفته نشده است و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد به ناامیدی بسیار زیادی دست پیدا کنند. همین ناامیدی می تواند بر روی حالات روحی و استرس آن ها نیز تاثیرگذار خود را بگذارد و باعث افزایش قند خون آن ها گردد.

مقدمه

امید به درمان دیابت
امید به درمان دیابت

به همین علت این افراد باید در زمینه بیماری خود آموزش های لازم را ببینند، همچنین بر اساس تحقیقات و پروژه هایی که انجام گرفته شده است، روشی برای درمان کلی دیابت در حال بررسی می باشد. همین موضوع امید به درمان دیابت را تقویت کرده است.

یک فرد مبتلا به دیابت با حس های مختلفی دست و پنجه نرم می کند

یک فرد مبتلا به دیابت با حس های مختلفی دست و پنجه نرم می کند که شاید به ضرر او تمام شود. به همین علت باید در کلاس های آموزشی که برگزار می شوند، شرکت داشته باشد تا با بررسی های لازمی که صورت می گیرد، بتواند خود را کنترل کند. کنترل کردن و تسلط به حالات و رفتارها می توانند باعث شوند تا فرد بیماری خود را راحت بپذیرد و روش های مختلفی را در پیش بگیرید که قند خون خود را کنترل کند و اجازه افزایش تا حد مشخص شده ای را ندهد.

یک سری راه های پیشنهادی برای کنترل قند خون وجود دارند که برای هر نوع دیابت می توانند متفاوت باشند، چرا که دیابت انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها علائم خاص خود را دارند. اگر فرد مبتلا به دیابت یا مرض قند از این راهکارها نهایت بهره را ببرد و طبق استانداردها آن ها را رعایت کند، می تواند امید به درمان دیابت را در خود افزایش دهد.

همانطور که می‌دانید این بیماری در دو نوع اصلی بسیار شایع است. دیابت نوع 1 و نوع 2 که احتمالا در مورد آن ها نیز موضوعاتی را شنیده و خوانده‌اید از انواع آن هستند.

در دیابت نوع یک سلول‌های بتای بدن دچار اختلال و تخریب می‌شوند. همین موضوع باعث از بین رفتن پانکراس شده و در نهایت نقص تولید انسولین را به همراه دارد. در دیابت نوع دوم عوامل ژنتیکی، چاقی و همچنین کم تحرکی نیز در ابتلا نقش مهمی خواهد داشت.

به خاطر اهمیتی که این موضوع به خود اختصاص داده است، قصد داریم تا در ادامه شما را با این راهکارها آشنا کنیم و صفر تا صد بیماری دیابت را با شما در میان بگذاریم. از این رو تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آیا می توان امید به درمان دیابت داشت؟

بله، از جمله راه های درمان دیابت می توان موارد زیر را برشمرد:

  1. تزریق انسولین
  2. ورزش کردن
  3. پیوند سلول های لوزالمعده
  4. پانراکس مصنوعی
  5. کاهش استرس
  6. رعایت رژیم غذایی
  7. جراحی چاقی (لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر، مقاله عمل بای پس معده چيسترا مطالعه کنید.)
  8. مصرف دارچین،زردچوبه، سیر و یپاز، روغن زیتون، خام خواری، آویشن، نعناع، رزماری در رژیم غذایی

که در ادامه مقاله بطور کاملتر توضیح داده شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت جدید را مطالعه کنید.

 

همچنین در ادامه مقاله امید به درمان دیابت می توانید به جواب سوال های زیر دسترسی داشته باشید:

  1. دیابت چیست و چگونه به بیماری دیابت خود پی ببریم؟
  2. با چه علائمی تشخیص دهیم به دیابت مبتلا شده ایم؟
  3. چند نفر از افراد در حال حاضر از بیماری دیابت رنج می برند؟
  4. بیماری دیابت تا چه حد جدی است؟
  5. چگونه می توان امید به درمان دیابت را در خود زنده کرد؟
  6. راه های درمان و پیشگیری از افزایش قند خون به منظور امید به درمان دیابت چه مواردی هستند؟
  7. چه نکات ویژه ای برای مبتلایان به دیابت نوع 2 وجود دارند؟
  8. چه توصیه هایی برای پای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد؟
  9. آیا آب و هوای در بیماری دیابت تاثیرگذار است؟
  10. آیا قرص های کاهنده قند خون به تنهایی می توانند باعث امید به درمان دیابت شوند؟
  11. آیا علائم دیابت در زنان و مردان یکسان است، یا خیر؟
  12. چه عوامل خطری در دیابت نوع یک و نوع دو وجود دارند؟
  13. دیابت چه عوارض جانبی ای دارد؟

همراه ما باشید تا بتوانید به جوابی تمامی این سوال ها دست پیدا کنید.

دیابت چیست و چگونه به بیماری دیابت خود پی ببریم؟

بیماری دیابت یا همان بیماری قند یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیکی در بدن است که در دو نوع 1 و 2 باعث بروز اختلالات در بدن می‌شود. با روش‌های مختلفی می‌توان این بیماری را کنترل کرد و عوارض ناشی از آن را کاهش داد، اما موضوع این است که سوخت و ساز بدن نیز با وجود این بیماری مختل می‌شود.

به واسطه مختل شدن سوخت و ساز بدن، انسولین بدن نیز از بین می‌رود و یا برعکس مقاومت بدن برای تولید انسولین افزایش پیدا می‌کند؛ در نتیجه انسولین نیز نمی‌تواند عملکرد نرمالی را از خود به جا بگذارد.

از علائم شاخصی که در این بیماری می‌توان مشاهده کرد، میزان قند خون بالای 120 میلی گرم در دسی لیتر است. مورد بعدی پرخوری و نوشیدن به مقدار بالا است، در بیماری دیابت سرعت و توانایی لازم بدن در استفاده از سوخت و ساز در برابر گلوکز کاهش پیدا می‌کند.

دیابت چیست و چگونه به بیماری دیابت خود پی ببریم؟
دیابت چیست و چگونه به بیماری دیابت خود پی ببریم؟

همین دلیلی است، برای افزایش میزان قند خون در بدن که به آن هایپرگلیسمی می‌گویند. اگر این موضوع در بدن افزایش پیدا کند رگ‌های کوچکتر به مرور از بین رفته و در نتیجه به اعضای مختلف بدن مانند کلیه، چشم، گوش، اعصاب، استخوان و قلب آسیب می‌رسد.

روش های تشخیص دیابت

دیابت یکی از بیماری های نهانی به حساب می آید که شاید افراد تا مدت ها از وجود آن آگاه نباشند. در وهله اول می توان از روی علائم آن به وجود بیماری پی برد، ولی علائم و نشانه ها هر چیزی باشند، به آزمایش نیاز دارند. به همین علت برای تشخیص دیابت و یا مرض قند، روش های مختلفی وجود دارند که در دسته بندی های زیر قرار می گیرند:

  • تست قند خون پلاسما در وضعیت ناشتا
  • تست تحمل گلوکز خوراکی
  • تست گلوکز پلاسمای رندوم

سه آزمایش فوق از جمله روش هایی به شمار می روند که شما توسط آن ها می توانید به بیماری خود پی ببرید که هر کدام از این موارد توسط پزشک معالج تعیین می گردند.

روش های تشخیص دیابت
روش های تشخیص دیابت

از آزمایش قند خون پلاسما در حالت ناشتا که با نام اختصاری FPG نیز شناخته شده است، برای تشخیص دیابت نهان استفاده می شود. به گونه ای که در آن فرد پس از 8 ساعت ناشتا بودن این آزمایش را انجام می دهد.

پیشنهاد می کنیم از مقاله درمان دیابت حاملگی دیدن کنید.

بررسی وضعیت تحمل گلوکز خوراکی

نوع دیگر تست، بررسی وضعیت تحمل گلوکز خوراکی می باشد که برای تشخیص دادن بیماری پیش دیابت استفاده می شود. در این روش سطح قند خود فرد بعد از 8 ساعت ناشتا بودن اندازه گیری می شود و بعد از آن دوباره بعد از مدت زمان دو ساعت، فرد محلول حاوی گلوکز خوراکی را مصرف می کند و بیماری دیابت تشخیص داده می شود. اگر سطح قند فرد از بازه استاندارد شده بیشتر بود، در آن صورت فرد به بیماری دیابت مبتلا می باشد.

بررسی وضعیت تحمل گلوکز خوراکی
بررسی وضعیت تحمل گلوکز خوراکی

هر چند هیچ فردی نمی خواهد بیمار باشد، ولی در صورت مثبت بودن جواب نیز نباید امید خودتتان را از دست بدهید. امید به درمان دیابت باید در شما همچنان زنده باشد و با روش های کنترلی که وجود دارد، قند خون را تنظیم کنید و یک زندگی رو به روال عادی را داشته باشید و از آن نهایت بهره را ببرید.

آخرین نوع آزمایش نیز با نام آزمایش گلوکز پلاسمای رندوم شناخته شده است که این گزینه هم نیز روش مخصوص خود را دارد. در این روش پزشک معالج با توجه به آخرین وعده غذایی که مصرف کرده اید، قند خون شما را اندازه گیری می کند، البته در این روش تنها آزمایش کمک کننده نمی باشد و علاوه بر آن علائم موجود در فرد نیز می تواند کمکی مبنی بر تشخیص دیابت و یا پیش دیابت باشد.

با چه علائمی تشخیص دهیم به دیابت مبتلا شده ایم؟

هر بیماری ای نشانه و علائم خاص خودش را دارد که با دانستن آن ها می توانید شرایط خودتان را بررسی کنید تا بدانید کدام یک از آن در شما نیز حس می گردد. هر چند دیابت درمان قطعی ندارد،

ولی با استفاده از پیشنهادات و راهکارهای بسیار فوق العاده می توان امید به درمان دیابت و کنترل کردن آن در خود را افزایش داد. به همین دلیل قصد داریم تا با شما علائم مختلفی را به اشتراک بگذاریم که در صورت بروز هر یک از آن ها به فکر مراجعه به یک پزشک متخصص باشید.

لطفا برای آگاهی بیشتر در این زمینه مقاله درمان پیش دیابت را مطالعه کنید.

علائم زیر در بین مواردی قرار گرفته اند که شما می توانید به بیماری خود پی ببرید:

  1. تکرر بسیار در ادرار
  2. داشتن احساس تشنگی بسیار زیاد
  3. احساس گرسنگی غیر عادی
  4. خستگی شدید در فرد
  5. به وجود آمدن تاری در هنگام دید
  6. کاهش وزن ناگهانی با وجود خوردن غذا به اندازه کافی
  7. داشتن بی حسی در ناحیه دست و پا
  8. سوزن سوزن شدن دست و پا

در صورت مشاهده هر کدام از این علائم با یک پزشک متخصص جلسه ای داشته باشید تا با نوشتن آزمایشات مختلف ابتلای شما به این بیماری را رد و یا تایید کند. نتیجه هر چه باشد، درون شما باید فاکتوری با نام امید به درمان دیابت زنده باشد.

علائم زیر در بین مواردی قرار گرفته اند که شما می توانید به بیماری خود پی ببرید:
علائم زیر در بین مواردی قرار گرفته اند که شما می توانید به بیماری خود پی ببرید:

چند نفر از افراد در حال حاضر از بیماری دیابت رنج می برند؟

بیماری هر چه باشد، بیماری می باشد و فرقی ندارد، چه روش های درمانی برای آن ها در نظر گرفته شده اند. در هر صورت تلخی آن در وجود فرد حس می شود. بر اساس بررسی هایی که تا به حال انجام شده است, چیزی نزدیک به 371 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند و قضیه زمانی جالب تر خواهد بود که بیش از 187 میلیون نفر از مبتلایان هیچ اطلاعی از بیماری خود ندارند،

البته بر اساس بررسی هایی که انجام شده است، می توان اینطور بیان داشت که تا سال 2030 میلادی یعنی در آینده ای نه چندان دور، میزان مبتلایان به بیماری مرض قند دو برابر خواهد شد و این یک فاجعه به حساب می آید و اصلی ترین دلیل آن را نیز می توان تغییر سبک زندگی و رو آوردن به غذاهای ناسالم دانست.

قضیه هر چه باشد، شما نباید امید به درمان دیابت را فراموش کنید، چرا که همانطور می دانید، تکنولوژی و علم مدام در حال پیشرفت می باشد و به طور حتم در آینده ای نزدیک می توانید شاهد یک دارو و یا روش درمانی ویژه باشید.

بیماری دیابت تا چه حد جدی است؟

یکی از رایج ترین سوالاتی که در زمینه بیماری دیابت پرسیده می شود، در رابطه با جدی بودن آن می باشد. می توان اینطور بیان کرد که بیماری دیابت بر اساس تخمین های زده شده در بین 10 علل برتر مرگ و میر در جهان به حساب می آید. به گونه ای که تعداد مبتلایانی که از بیماری هایی مانند ایدز و یا سرطان پستان می میرند، بسیار کمتر از دیابت می باشند.

بیماری دیابت و یا مرض قند بسیار جدی می باشد؛ به همین علت باید به آن توجهات بسیار زیادی شود. قرار گرفتن در لیست مرگ آفرین ها دلیل بر این نمی باشد که شما نمی توانید به زندگی چندین ساله ادامه دهید. فقط زندگی شما تحت مسائل مختلفی تعیین می شوند که اصلی ترین عامل نیز خود شما هستید.

چرا که دستورالعمل های درمانی مختلفی در این بیماری وجود دارند که شما اگر به عنوان یک فرد مبتلا به آن ها توجه کنید و تمامی استانداردهای مورد نیاز را در قالب یک چارچوب رو به جلو ببرید، بدون شک یک زندگی عالی و منحصر به فرد را برای خود رغم خواهید زد و هیچ فرقی نیز با افراد عادی نخواهید داشت.

بیماری دیابت تا چه حد جدی است؟
بیماری دیابت تا چه حد جدی است؟

چگونه می توان امید به درمان دیابت را در خود زنده کرد؟

گاهی اوقات برای خوب بودن حالمان نیاز به یک تلنگر بسیار ساده و جزئی داریم. بیماری دیابت نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. این بیماری با وجود نداشتن یک درمان قطعی، ولی با وجود خود فرد قابل کنترل و پیشگیری می باشد.

راه های مختلفی وجود دارند که شما با استفاده از آن ها می توانید میزان سطحی قند خونتان را کنترل و تنظیم کند و یک زندگی عادی و معمولی را داشته باشید. این راه ها بسیار متنوع می باشد که شما با استفاده از هر کدام آن ها قادر خواهید بود امید به درمان دیابت را در خود زنده کنید. پس ادامه مطلب را نیز دنبال کنید.

تغذیه و بایدها و نبایدهای موجود

تغذیه و رژیم غذایی درست را می توان یکی از تاثیرگذارترین عوامل در کنترل بیماری دیابت دانست. دیابتی ها به علت قند خونی که دارند، باید مراقبت تغذیه خود باشند.

تغذیه این دسته از افراد با مردمان عادی باید متفاوت باشد تا قند خون آن ها افزایش پیدا نکند. برای اینکه بتواند قند خون را کنترل کند، بهترین گزینه این می باشد که فرد مبتلا به دیابت در روز شش وعده غذایی را مصرف کند. یعنی علاوه بر صبحانه، ناهار و شام سه وعده اضافی به عنوان میان وعده را داشته باشد.

البته هر کدام از این موارد باید به صورت کامل کنترل شده باشند تا بتوانند تاثیرگذاری خود را داشته باشند. در ادامه شما را با نبایدها و بایدهای تغذیه ای آشنا خواهیم کرد.

نبایدهای تغذیه ای بیماران دیابتی

اولین گزینه ای که می خواهیم به آن بپردازیم، نبایدهای تغذیه ای می باشد. در لیست غذایی این بیماران موارد مختلفی وجود دارند که باید از مصرف آن ها به طور جدی دوری کنند و در عوض جایگزین های مناسبی را برای آن پیدا کنند که در ادامه به مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.

برنج سفید ممنوع!

اولین موردی که بیماران دیابتی باید آن را از سبد غذایی خود کنار بگذارند، برنج سفید می باشد. به طور کلی می توان اینطور بیان کرد که برنج سفید خطرناک ترین ماده خوراکی است که افراد می توانند از آن استفاده کنند و در بسیاری از کشورهای جهان نیز استفاده از آن بسیار مرسوم و رایج شده است، البته برنج سفید حتی برای دیگر افراد نیز چندان پیشنهاد نمی شود و می توانند جایگزین های مناسبی را برای آن پیدا کنند.

برنج سفید کربوهیدرات بسیار بالایی دارد و حتی بر اساس بررسی ها و آزمایشاتی که انجام شده است، مصرف بیش از حد برنج سفید می تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم را نیز افزایش دهد. از این رو شما به عنوان یک فرد دیابتی باید در برنامه غذایی خود هر چیزی که مربوط به آرد سفید سرخ شده می باشند را کنار بگذارید تا بتوانید امید به درمان دیابت را در خود افزایش دهید و به نوعی به اوج برسانید.

برنج سفید ممنوع!
برنج سفید ممنوع!

کنار گذاشتن سس گوجه فرنگی!

یکی دیگر از نبایدهای تغذیه ای بیماران دیابتی سس گوجه فرنگی می باشد. هر چند خود گوجه فرنگی مزیت هایی زیادی را برای این افراد به همراه دارد، ولی مصرف آن در قالب سس به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود،

چرا که در تولید آن ها از مقدار بسیار زیادی شکر تصفیه شده استفاده می کنند، همچنین این نوع از سس ها سدیم بسیار بالایی را در خود جای داده اند. از این رو هر فرد دیابتی باید به طور جدی از مصرف سس گوجه فرنگی اجتناب کند.

کنار گذاشتن سس گوجه فرنگی!
کنار گذاشتن سس گوجه فرنگی!

قهوه مخلوط مفید یا مضر؟

قهوه مخلوط جزو آن دسته از مواد خوراکی به حساب می آید که برای برخی از افراد مفید و برای بعضی دیگر مضر می باشد. بیماران دیابتی با مصرف قهوه مخلوط باعث خواهند شد که تاثیر منفی برای آن ها به وجود بیاید. قهوه مخلوط با موارد مختلفی ممکن است، ترکیب شده باشد که از مهم ترین آن ها می توان به گزینه هایی همچون شربت یا شکر اشاره کرد.

همانطور که واضح است، هیچ یک از این موارد کارایی ندارند و تنها باعث افزایش قند خون خواهد شد. حتی به جرات می توان گفت که قهوه مخلوط در بین بدترین نبایدها خودش را جای داده است.

در یک بررسی کلی می توان اینطور تخمین زد که یک فنجان قهوه مخلوط حاوی مقادیری از 500 کالری، 9 گرم چربی و 98 گرم کربوهیدارت می باشد. در نوع خود این مقدار بسیار بالا می باشد و به تنهایی می تواند باعث افزایش گلوکز خون گردد.

آب نبات؛ دوری سخت!

یکی دیگر از ممنوع ها و نبایدهای بیماری دیابت آب نبات می باشد. آب نبات به خاطر شیرینی ای که دارد، حاوی مقادیر بالایی از قند می باشد. در کنار قند بالا، مواد مغذی بسیار کمی نیز درون آن به کار گرفته شده است و همین موضوع باعث دوری کردن جدی از این خوراکی دوست داشتنی شده است، البته این نکته را نیز فراموش نکنید که به خاطر میزان بالایی از قندی که دارد، می تواند چاقی را نیز برای فرد به همراه داشته باشد.

آب نبات؛ دوری سخت!
آب نبات؛ دوری سخت!

نان سفید، نبایدی دیگر!

یکی دیگر از نبایدهایی که افراد دیابتی باید از آن دوری کنند، نان سفید می باشد، چرا که در آن آرد سفید به کار گرفته شده است. همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، تمامی اقلامی که با آرد سفید تهیه شده اند، مضر می باشند و برای افراد دیابتی توصیه نمی شود.

نان سفید باعث افزایش گلوکز در بدن خواهد شد؛ به گونه ای که کامل کنترل آن را در دست می گیرد. افراد دیابتی برای اینکه بتوانند نیازهای بدن خود را تامین کنند، می توانند از حبوبات بهره ببرند.

نان سفید، نبایدی دیگر!
نان سفید، نبایدی دیگر!

سیب زمینی سرخ کرده و دیگر هیچ!

سیب زمینی سرخ کرده از جمله غذاهای لذیذ و فست فودی به حساب می آید که مصرف آن نه تنها برای افراد دیابتی، بلکه برای افراد معمولی نیز مضر می باشد و عوارض مخربی را دارد. به همین علت در رابطه با این غذا پیشنهاد می شود که تمامی افراد از آن دوری کنند. به طور معمول سیب زمینی سرخ کرده 25 گرم چربی دارد، کربوهیدرات آن 63 گرم بوده و 500 کالری را به خود اختصاص داده است.

از این رو می توانید متوجه مضرات آن بشوید. این غذا علاوه بر اینکه در افزایش قند نقش دارد، بلکه باعث افزایش وزن و چاقی نیز می شود، همچنین در صورت استفاده مداوم از آن احتمال بروز بیماری های قلبی بسیار زیادی خواهد بود.

سیب زمینی سرخ کرده و دیگر هیچ!
سیب زمینی سرخ کرده و دیگر هیچ!

انگور

انگور نیز از غذاهایی به حساب می آید که در کنار تمامی مزایایی که دارد، برای بسیاری از افراد مضر می باشد و گروه های دیابتی نمونه ای از این موارد به حساب می آیند، چرا که انگور قند بسیار بالایی دارد و سطح قند خون افراد دیابتی را نیز بالا می برد. به همین علت انگور جزو میوه های ممنوعه این دسته از افراد به حساب می آید.

اگر بخواهیم در مورد مزایای ویژه این میوه حرف هایی را رد و بدل کنیم، می توان گفت که درصد فیبر بالایی دارد و پر از ویتامین ها و مواد مغذی گوناگون است. از این رو مصرف آن برای افرادی غیر مبتلا به دیابت پیشنهاد می شود.

انگور
انگور

انبه، پر از کالری!

انبه یکی از میوه های خوشمزه ای به حساب می آید که سرشار از کالری و قند می باشد. همین امر باعث شده است تا انبه به عنوان یکی از خطرناک ترین میوه ها برای افراد دیابتی شناخته شود. به گونه ای که با آزمایشات ویژه ای که در اینباره انجام شده است، می توان اینطور بیان کرد که برای هر سه اونس انبه 12.7 گرم قند وجود داشته و 70 کالری را دارد.

انبه، پر از کالری!
انبه، پر از کالری!

موز

موز نیز از میوه های محبوب و خوشمزه ای به حساب می آید که متاسفانه در لیست نبایدها خودش را جای داده است. این میوه به علت قند بالایی که دارد، باعث می شود تا افراد دیابتی در مصرف آن با مشکل مواجه شوند، چرا که باعث خواهد شد تا سطح گلوکز خون آن ها نیز افزایش پیدا کند.

موز
موز

از دیگر نبایدهای میوه و خوراکی برای افراد دیابتی می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  1. هندوانه
  2. زردآلو
  3. آناناس
  4. غذای چینی
  5. شیرینی
  6. طالبی
  7. آب میوه
  8. میوه های خشک
  9. انرژی زاها
  10. و…

موارد ذکر شده تنها بخشی از موارد ممنوعه برای افراد دیابتی به حساب می آید و موارد گسترده تری را شامل می شود. تمامی این موارد خوراکی ذکرشده درصد بالایی از قند را در خود جای داده اند و باعث می شوند تا سطح قند خون افراد دیابتی افزایش پیدا کند.

به همین دلیل به این دسته از افراد پیشنهاد می شود که به منظور امید به درمان دیابت در خود از این مواد به صورت جدی خودداری کنند و جایگزین های مفیدتری را با درصد قند بسیار پایین برای خود پیدا کنند.

بایدهای تغذیه ای

بعد از مبحث نبایدها، به بحث جذابی می رسیم که در آن افراد مبتلا به دیابت می توانند مواد خوراکی که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد را مصرف کنند. پس همراه ما باشید.

جو، جایگزینی مناسب برای برنج سفید!

اگر یادتان باشد، در نبایدهای تغذیه ای گفتیم که برنج سفید را افراد دیابتی به هیچ عنوان نباید مصرف کنند، چرا که سطح کربوهیدراتی بالایی دارند و همین موضوع باعث افزایش گلوکز در خون می شود و قند خود را بالا می برد. برای اینکه بتوانید نیازهای بدنتان را تامین کنید، نیاز به یک جایگزین مناسب دارید که می توان اینطور بیان داشت که جو یکی از ایده آل ترین ها برای مصرف به حساب می آید. جو می تواند قند خون را تا حدود 70 درصد بعد از صرف غذا کاهش دهد و تا چند ساعت نیز این مقدار را ثابت نگه دارد.

جو، جایگزینی مناسب برای برنج سفید!
جو، جایگزینی مناسب برای برنج سفید!

گوشت های کم چرب گاو و مرغ

در افراد دیابتی به هیچ عنوان خوردن گوشت گوسفند پیشنهاد نمی شود، ولی می توانند گوشت گاو را که درصد چربی پایین تری را دارد، مصرف کنند، همچنین مرغ نیز جاهای کم چربی دارد که این افراد اجازه مصرف کردن آن قسمت ها را دارند. سینه مرغ یکی از بهترین قسمت هایی است که می توان آن را مصرف کرد.

ماهی

در مقایسه با تمامی گوشت ها، ماهی یکی از بهترین انتخاب هایی به شمار می رود که این افراد می توانند از آن بهره ببرند. در ماهی اسیدهای چربی وجود دارد که باعث می شود تا این افراد افزایش قند خون و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به شدت کاهش دهد.

ماهی
ماهی

دانه کتان

دانه کتان سرشار از فیبر و چربی های خوب می باشد و یکی از بهترین امید درمان دیابت به حساب می آید. افراد مبتلا به دیابت می توانند از دانه کتان در هنگام غذا خوردن استفاده کنند، چرا که ترکیبات موجود در آن باعث خواهند شد تا قند خون به صورت کاملا چشمگیری کاهش پیدا کند.

روغن زیتون

روغن زیتون را می توان یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزین کردن روغن های مایع و جامد مضر به حساب آورد. ترکیبات ضدالتهابی بسیار قوی ای در روغن زیتون به کار گرفته شوند که از افزایش قند خون جلوگیری کرده و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به حداقل خود می رساند.

روغن زیتون
روغن زیتون

کلم بروکلی

کلم بروکلی نیز در بین سبزیجات مفید برای افراد دیابتی قرار می گیرد که منبع غنی از ویتامین سی می باشد. افراد دیابتی برای کنترل کردن قند خون خود می توانند از این سبزیجات بهره ببرند که بهترین روش استفاده نیز مصرف به صورت خام می باشد.

از دیگر غذاها و خوراکی هایی که امید به درمان دیابت را افزایش می دهند، می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  1. میوه های قرمز و بنفش
  2. گردو
  3. شیر و ماست
  4. هویج و سیب
  5. فلفل قرمز
  6. گوجه فرنگی
  7. آویشن
  8. دارچین
  9. و…

البته این نکته نیز ذکر شود که استفاده از هر کدام از این خوراکی ها باید کاملا اصولی و رعایت شده باشد و از حد خود پیشروی نکند، چرا که هر بدنی درصد مشخصی از مواد مغذی را نیاز دارد و مصرف بیش از حد آن تنها باعث دفع خواهد شد و هیچ یک جذب بدن نمی شوند.

راه های درمان و پیشگیری از افزایش قند خون به منظور امید به درمان دیابت چه مواردی هستند؟

همانطور که در ابتدا متن نیز اشاره شد، بیماری دیابت و یا مرض قند هیچ درمان قطعی را ندارد و تنها می توان آن را کنترل کرد، البته نبود درمان تنها معطوف به همین دوره می باشد و شاید در آینده ای نه چندان دور شاهد ابداع روش های ویژه و منحصر به فرد برای درمان باشیم.

گیاهان همواره در بین محبوب ترین ها و تاثیرگذارترین راه های درمانی به حساب می آیند. به همین علت در ادامه قصد داریم تا شما را با انواع این گیاهان آشنا کنیم. پس همراه ما باشید تا بتوانید امید به درمان دیابت را در خود به اوج برسانید.

راه های درمان و پیشگیری از افزایش قند خون به منظور امید به درمان دیابت چه مواردی هستند؟
راه های درمان و پیشگیری از افزایش قند خون به منظور امید به درمان دیابت چه مواردی هستند؟

ریحان و پیشگیری از افزایش قند خون

ریحان یکی از گیاهانی می باشد که با عملکرد ویژه خود نتایج مثبتی را بر روی بدن افراد دیابتی بر جای می گذارد. ریحان از جمله گیاهان خوش عطری می باشد که خنک کنندگی خاصی را به خود اختصاص داده است. از این گیاه می توان در سوپ، ماکارونی و سالاد بهره برد. در ریحان به میزان بسیار زیاد فلاونوئید یافت می شود که به صورت کاملا مستقیم بر روی کاهش قند خون اثر دارد.

بابونه و دمنوش آن

اگر به فکر راه هایی هستید که با استفاده از آن بتوانید میزان قند خون را کنترل کنید، در آن صورت باید اینطور بیان کرد که بابونه یکی از مناسب ترین گیاهان و روش های درمانی به حساب می آید. بابونه به راحتی می تواند قند خون افراد دیابتی را پایین بیاورد و از تجمع قند در کبد جلوگیری می کند. به همین علت می توانید آن را به صورت خام و یا در قالب دمنوش استفاده کنید، همچنین علاوه بر کاهش قند خون، آرامش بسیار زیادی را نیز به دست خواهید آورد.

دارچین

یکی از تاثیرگذارترین مواد گیاهی که می تواند باعث کاهش سوخت و ساز سلولی شود، دارچین می باشد و با عملکرد خود خواهد توانست تا سطح هموگلبین A1C را پایین بیاورد، همچنین با وجود دارچین سطح التهابی نیز کاهش پیدا کرد و کلسترول خون را نیز کاهش می دهد. همین مورد باعث شده است تا از آن در غذاها بسیار استفاده شود،

البته پیشنهادی که در این باره وجود دارد، این می باشد که از دارچین در غذاهایی که نیاز به پخته شدن دارند، استفاده نکنید، چرا که حرارت باعث از بین رفتن کلیه خواص آن و خنثی شدن می شود. به همین علت پیشنهاد ما به شما این است که از ریشه دارچین یک دمنوش را درست کنید و یا پودر آن را بر روی لوبیا، عدس، برنج قهوه ای و یا حتی آب گوشت امتحان کنید.

امید به درمان دیابت با وجود دارچین افزایش پیدا خواهد کرد و شما می توانید از آن نهایت بهره و استفاده را ببرید.

سیر

سیر از جمله گیاهانی به حساب می آید که تاثیرگذاری خود را بر روی موارد گسترده ای اعمال می کند که از آن ها می توان به دیابت و کاهش قند خون اشاره کرد، همچنین استفاده از سیر برای قلب مفید می باشد و می تواند از انواع سرطان ها نیز پیشگیری کند. سیر می تواند در شکل های مختلفی استفاده شود، ولی بهترین پیشنهادی که به شما می شود، این می باشد که آن را به صورت تازه و خام مصرف کنید و کمتر به پودر شده آن روی بیاورید، چرا که آن خاصیت اولیه را ندارد.

زنجبیل

زنجبیل نیز یکی از بهترین داروهای گیاهی به حساب می آید که افراد مبتلا به دیابت می توانند از آن نهایت بهره را ببرند، همچنین زنجبیل دشمن اصلی فشار خون بالا بوده و می تواند از افزایش وزن نیز جلوگیری کند.

زنجبیل در چای باعث خواهد شد تا افراد دیابتی سطح گلوکز پایینی را داشته باشند و این مورد کاملا آزمایش شده می باشد. به همین علت می توان به این نتیجه دست پیدا کرد که زنجبیل به عنوان یک گیاه، تاثیرگذاری بسیار ویژه ای را در کاهش قند خون افراد دارد و می توان آن را به صورت یک دمنوش استفاده کرد.

نعناع و اکسیدان های طبیعی

نعناع نیز به علت اکسیدان های طبیعی که دارد، یکی از بهترین مبارزان بیماری های مختلف مانند دیابت، بیماری های قلبی و سرطان به حساب می آید و همچنین مصرف نعناع در طول روز باعث جلوگیری از پیری خواهد شد.

یکی از بهترین روش هایی که می توانید از نعناع استفاده کنید، این می باشد که آن را به صورت چای و دمنوش آماده کنید. به عنوان مثال به جای استفاده از چای کیسه ای چند تکه پر نعنا را به آب جوش اضافه کنید.

مریم گلی و مبارزه مناسب برای دیابت

بعد از تحقیقات و آزمایش هایی که انجام شده است، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که گیاه مریم گلی نیز می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین داروها با دیابت مبارزه کند، چرا که حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان می باشد،

همچنین درون گیاه مریم گلی مقادیر بالایی از پلی فنل نیز یافت می شود که همین به نوبه خود باعث خواهد شد تا بر روی موارد دیگری نیز تاثیر خود را بگذارد که از آن ها می توان به جلوگیری از آلزایمر اشاره کرد، همچنین در هنگام سرماخوردگی نیز می توان از آن بهره برد، چرا که ترکیب ضدباکتریایی قوی دارد و در صورت ترکیب آن با عسل این مقدار دو برابر خواهد شد.

به همین علت از مریم گلی نه تنها می توان به عنوان یک امید به درمان دیابت یاد کرد، بلکه برای بیماری های دیگر نیز یک امید بسیار بزرگ به حساب می آید.

ترخون

همانطور که می دانید عموما افراد دیابتی پرخور هستند و اگر برنامه غذایی مشخص شده ای را برای خود نداشته باشند، قند آن ها به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و عموما کودکان مبتلا به دیابت را نمی توان کنترل کرد. به همین علت یکی از سوالات ویژه ای که در این باره وجود دارد، این می باشد که چگونه می توان باعث جلوگیری از پرخوری و یا زیاده خوری شد؟

ترخون برای اینکار مناسب ترین گزینه می باشد، چرا که به علت مواد درون آن باعث خواهد شد تا مقاومت به انسولین کاهش پیدا کند و فرد را از پرخوری نجات دهد. به نوعی ترخون به عنوان یک منع کننده به کار می رود.

آویشن

آویشن نیز در بین گیاهان و ادویه های موثر در داشتن امید به درمان دیابت قرار می گیرد. آویشن می تواند باعث کاهش قند خون شود و به عنوان یکی از اصلی ترین مبارزان دیابت به حساب آید. 75 فیتوکمیکال فعال در این گیاه وجود دارند که هر کدام از آن ها به نوبه خود باعث می شوند تا خاصیت ضد التهابی آن اثر کند. از آویشن در غذاهای مختلف نیز بهره گرفته می شود و باعث ایجاد طعم و عطر دلپذیری می شود.

چه نکات ویژه ای برای مبتلایان به دیابت نوع 2 وجود دارند؟

همانطور که اشاره شد، دیابت انواع مختلفی دارد که از آن ها می توان به دیابت نوع 2 اشاره کرد که بیشتر در افراد بالای 40 سال به وجود می آید. به همین علت پیشنهاد می شود تا این دسته از افراد به صورت دوره ای و سالیانه به اندازه سه بار تست قند خون بدهند.

از این رو قصد داریم برای اینکه این افراد زندگی ویژه و سالمی را داشته باشند و در کنار آن نیز امید به درمان دیابت بهره ببرند، توصیه ها و پیشنهاداتی را به آن ها بدهیم. از این رو تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا شما نیز با آن ها آشنایی کاملی پیدا کنید و اگر خود شما مبتلا نیستید، به دوستان خودتان یاری برسانید.

داشتن کارت شناسایی را فراموش نکنید

اگر به دیابت نوع دوم و یا هر نوع دیابت دیگری مبتلا هستید، فراموش نکنید که همراه با خود همیشه کارت شناسایی داشته باشید. این کارت شناسایی به شما کمک خواهد کرد تا در صورت بد شدن حالتان، دیگران متوجه آن شوند، چرا که بر روی آن بیماری شما به ثبت رسیده است.

وسیله شناسایی می تواند در قالب یک کارت ملی باشد و یا به صورت دستبند و یا گردنبند باشد. در هر صورت فرقی نمی کند، ولی به طور کلی کمتر کسی پیدا می شود که به این دسته از موارد آگاهی داشته باشد. به همین علت بهترین گزینه همان تهیه یک کارت شناسایی است.

قبل از ورزش کردن، یک کفش خوب بخرید

البته این نکته ای که می خواهیم بگوییم تنها برای افراد دیابتی نوع دوم صدق نمی کند، بلکه سایر بیماران و حتی افراد معمولی نیز می توانند از آن بهره ببرند. یکی از تاثیرگذارترین روش ها برای کنترل بیماری، ورزش کردن می باشد،

ولی قبل از اینکه برای ورزش کردن آماده شوید، یک جفت کفش ورزشی خوب را برای خودتان تهیه کنید. اگر کفش مناسبی برای خودتان تهیه نکنید، در آن صورت هنگام ورزش کردن ممکن است، به پایتان آسیب های جدی از قبیل تاول وارد کنید.

همچنین متاسفانه بهبود زخم بدن افراد دیابتی به کندی صورت می گیرد. به همین علت تا جایی که می توانید باید از پاهای خود مراقبت کنید و با خرید یک کفش مناسب می توانید به استقبال آن بروید.

کفش ورزشی انتخابی شما باید فرم مناسبی داشته باشد و کاملا نیز اندازه پایتان باشد. بعد از اینکه یک کفش ویژه را برای خودتان تهیه کردید، در آن صورت می توانید برنامه ریزی های لازم را برای ورزش کردن انجام دهید.

قبل از ورزش کردن، یک کفش خوب بخرید
قبل از ورزش کردن، یک کفش خوب بخرید

بعد از خوردن وعده های غذایی اصلی، پیاده روی کنید

همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره کردیم، بهترین تعداد وعده غذایی برای افراد دیابتی 6 عدد می باشد که سه مورد از آن ها اصلی بوده و سه مورد دیگه در حد میان وعده به حساب می آید.

بعد از اینکه شما وعده های اصلی را میل کردید، برای کنترل کردن میزان قند خونتان می توانید به پیاده روی مشغول باشید. پیاده روی باعث خواهد شد تا قند خون به سمت عضلات شما کشیده شوند. در نهایت این عضلات گلوکز وارد شده را مصرف می کنند و نتیجه آن پایین آمدن قند خونتان خواهد بود.

البته این کار نیز اصول و مقررات خاص خودش را دارد. به عنوان مثال بعد از صرف هر وعده باید 30 دقیقه صبر کنید و بعد اقدام به این کار کنید. مدت زمان پیاده روی نیز 15 دقیقه کافی می باشد.

هر چند این کار یک ورزش کامل به حساب نمی آید، ولی در همین حد نیز می تواند تاثیرات بسیار مطلوبی را بر روی شما بگذارد و باعث شود تا حس خوبی را از زندگی کردن پیدا کنید و امید به درمان دیابت در شما افزایش پیدا کند.

اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستید، کمتر بنشینید

یکی دیگر از راهکارهایی که برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم در نظر گرفته شده است این می باشد که کمتر بنشینند و بیشتر تحرک داشته باشند. این نشستن ها نباید به صورت مداوم و پیوسته باشد، چرا که یک جا نشینی می تواند باعث افزایش وزن نیز شود که این برای افراد دیابتی اصلا خوب نمی باشد.

همچنین اگر کار شما به صورت پشت میز نشینی می باشد، بهترین کاری که می توانید انجام دهید، این می باشد که هر دقیقه یک بار از جای خود بلند شوید و یک فعالیت کوتاه را انجام دهید.

اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستید، کمتر بنشینید
اگر مبتلا به دیابت نوع دو هستید، کمتر بنشینید

می توانید وزنه بزنید.

وزنه زدن نیز یکی از توصیه های ویژه ای می باشد که افراد مبتلا به دیابت نوع دو می توانند از آن استقبال ویژه ای داشته باشند، چرا که ورزش های هوازی و قدرتی باعث خواهند شد تا قند خون به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. برای اینکه بهترین نتیجه را کسب کنید، سه بار در هفته انجام دادن این ورزش ها کافی می باشد و بهترین و ایده آل ترین پیشنهاد این می باشد که به صورت یک روز در میان این کار را انجام دهید.

البته نکته ای که باید ذکر شود، این می باشد که تمامی ورزش ها مناسب افراد دیابتی نمی باشد. به عنوان مثال افراد دیابتی نمی توانند وزنه بردار شوند، چرا که بالا بردن وزنه باعث آمدن فشار بسیار زیاد به بخش چشم ها می شود.

بعد از ورزش کردن همیشه تست قند را از خودتان بگیرید

همیشه بعد از اینکه یک ورزش کامل را انجام دادید، از خودتان تست بگیرید. اگر میزان هموگلبین، گلوکز و قند خون شما نرمال بود، در آن صورت تشویق خواهید شد تا به فعالیت های خودتان با روحیه و انگیزه بیشتری ادامه دهید. همین کار باعث خواهد شد تا علاوه بر اینکه قند خون شما کنترل شود، بلکه بتوانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را نیز در خود کاهش دهید.

تمامی این عوامل باعث خواهند شد تا بتوانید امید به درمان دیابت را در خود افزایش دهید و در زندگی کردن هیچ بی کیفیتی را حس و یا تجربه نکنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله درمان قطعی قند خون بالا را مطالعه کنید.

بعد از ورزش کردن همیشه تست قند را از خودتان بگیرید
بعد از ورزش کردن همیشه تست قند را از خودتان بگیرید

چه توصیه هایی برای پای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد؟

پا یکی از حساس ترین و اساسی ترین نقاط بدن به حساب می آید. به گونه ای که با نام قلب دوم نیز شناخته شده است. در طول زندگی خود شاید بارها خبر قطع شدن پای افراد را به دلایل مختلف شنیده ایم.

افراد دیابتی نیز اگر به این موضوع توجهی نداشته باشند، می توانند خودشان را هر لحظه در معرض از دست دادن یک و یا هر دو پای خود قرار دهند.

برای افراد دیابتی توصیه های مختلفی وجود دارند که با رعایت و در نظر گرفتن هر کدام از آن ها می توان به فکر یک زندگی بدون حاشیه و درد بود. از این توصیه ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

اگر به دیابت مبتلا هستید، حتما و حتما هر روز پاهای خودتان را معاینه کنید و اگر زخم و یا عفونتی را مشاهده کردید، آن را به پزشک معالج خود انتقال دهید.

چه از خانه بیرون رفته باشید و چه در خانه مانده باشید، هر روز پاهای خودتان را بشویید. برای اینکار می توانید از آب ولرم و صابون استفاده کنید.

همچنین بهتر است، اجازه ندهید پاهای شما خشک بمانند. از این رو می توانید از لوسیون و کرم های مرطوب کننده استفاده کنید.

استفاده از کفش های نرم

کفش های نرم و راحت را برای پاهای خودتان تهیه کنید.

برای اینکه بتوانید جریان خون را در پاهای خود بهبود ببخشید، هر روز ورزش کردن را فراموش نکنید.

شاید باورتان نشود، ولی سیگار کشیدن می تواند بر روی پاهای شما اثر منفی را بر جای بگذارد و باعث اختلال در گردش و جریان خود شود.

مواردی که ذکر شدند اهمیت بسیاری را برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارند. اگر رگ های خونی این دسته از افراد آسیب ببیند، در آن صورت توانایی بدن در مبارزه با عفونت های مختلف به شدت کاهش پیدا می کند. به همین علت برای جلوگیری از منفی ترین اثرات می توانید از 6 پیشنهاد ذکر شده نهایت بهره را ببرید.

استفاده از کفش های نرم
استفاده از کفش های نرم

آیا آب و هوا بر روی دیابت تاثیرگذار است؟

یکی از سوالاتی که در رابطه با دیابت پرسیده می شود، این می باشد که آیا آب و هوا می تواند بر روی دیابت تاثیر خود را بگذارد یا خیر. برای پاسخ دهی به این سوال می توان چنین گفت که اگر آب و هوا خیلی گرم باشد، در آن صورت انسولین تزریق شده، بسیار زودتر از موعد اصلی خود جذب می شود و همین مورد همراه با خود افت قند را به همراه دارد. از این رو در این روزهای گرم فراموش نکنید که به نوبت و مداوم قند خون خودتان را اندازه گیری کنید تا از حالات خود خبر داشته باشید.

همین مورد باعث شده است تا افراد دیابتی زمان زیادی را در زیر تابش مستقیم نور خورشید نمانند.

در مقابل آب و هوای گرم نیز، آب و هوای سرد قرار گرفته شده است که فرد دیابتی با قرار گرفتن در این آب و هوا باعث کندتر شدن فرآیند جذب انسولین می شود. در روزهای سرد نیز انرژی بسیار بیشتری در مقایسه با روزهای دیگر مصرف می شود و با لرزیدن مدام شما، احتمال افت قند خون افزایش پیدا می کند.

به همین علت افراد مبتلا به دیابت باید در روزهای سرد به اندازه کافی لباس پوشیده باشند تا از عوارض احتمالی جلوگیری کنند.

آیا قرص های کاهنده قند خون به تنهایی می توانند باعث امید به درمان دیابت شوند؟

اکثرا بیماران دیابت نوع دوم از قرص های کاهنده قند خون یکی از روش های درمانی به حساب می آید، استفاده می کنند، ولی سوالی که به وجود می آید این می باشد که آیا مصرف این قرص ها به تنهایی کافی خواهد بود یا خیر.

با کمی فکر کردن می توانید به جواب این سوال دست پیدا کنید. قطعا این روش به تنها نمی توانند جوابگوی نیازهای شما باشد و نمی توان از آن به عنوان یک امید به درمان دیابت یاد کرد. در کنار مصرف این قرص ها باید به موارد مختلف دیگری نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال یک رژیم غذایی سالم را برای خودتان بنویسید و بایدها و نبایدهای تغذیه ای را در آن رعایت کنید، همچنین در کنار آن ورزش کردن را فراموش نکنید.

ورزش کردن خود به تنهایی می تواند باعث شود تا قند خونتان را کنترل کنید، ولی به طور کلی اگر می خواهید یک زندگی رو به روالی را برای خودتان ترتیب ببینید، فراموش نکنید از تمامی توصیه های درمان بهره ببرید و تنها به یک روش بسنده نکنید.

آیا علائم دیابت در زنان و مردان یکسان است، یا خیر؟

در ابتدا متن به بررسی علائم دیابت پرداختیم. دیابت در زنان و مردان علائم مختلفی را نشان می دهند و آن چه در ابتدا به آن اشاره شد، تنها موارد کلی از این بیماری به حساب می آیند. به طور کلی علائم دیابت در زنان را می توان به صورت زیر بیان کرد:

  1. عفونت های دستگاه ادراری
  2. عفونت های پوستی
  3. خشکی پوست
  4. خارش پوست

موارد ذکرشده می توانند در کنار علائمی مانند تشنگی، گرسنگی، تکرر ادرار، خستگی و… وجود داشته باشند.

علائم دیابت در مردان نیز با گزینه های ذکرشده متفاوت می باشد و از آن ها می توان به مواردی همچون کاهش میل جنسی، نارسایی در نعوظ و قدرت عضلانی ضعیف اشاره کرد.

آیا علائم دیابت در زنان و مردان یکسان است، یا خیر؟
آیا علائم دیابت در زنان و مردان یکسان است، یا خیر؟

چه عوامل خطری در دیابت نوع یک و نوع دو وجود دارند؟

دو نوع از رایج ترین بیماری دیابت، نوع یک و نوع دو می باشند. در هر کدام از موارد عوامل خطرسازی وجود دارند. منظور از این سوال این می باشد که چه مواردی باعث می شوند تا فرد به یکی از این دو نوع دیابت ذکر شده مبتلا شود.

برای هر یک از این موارد عوامل خطرسازی متعددی را می توان نام برد، ولی چیزی که فعلا وجود دارد، این می باشد که علت اصلی دیابت نوع یک دقیق مشخص نمی باشد، ولی بر اساس بررسی هایی که انجام شده است،

موارد زیر در بین تاثیرگذارها قرار گرفته شده است.

  1. سابقه خانوادگی
  2. فاکتورهای محیطی
  3. جغرافیا

سه گزینه ذکرشده در بین این موارد قرار گرفته است. در رابطه با سابقه خانوادگی می توان اینطور بیان کرد که دیابت علاوه بر خود ایمنی بودن، ژنتیک نیز در ابتلا به آن تاثیرگذار می باشد. به عنوان مثال اگر یکی از والدین شما و فامیل های دیگر به این بیماری مبتلا بوده باشند، خطر و ریسک ابتلا و انتقال آن به فرد دیگری نیز بیشتر خواهد بود.

فاکتورهای محیطی

شاید باور کردن این موضوع سخت باشد، ولی گاهی اوقات فاکتورهای محیطی نیز می توانند بر روی ابتلای فرد به دیابت نوع یک دست داشته باشند. به گونه ای که بیماری های ویروسی دیابت را نیز افزایش می دهند.

سومین مورد نیز جغرافیا می باشد. بر اساس بررسی هایی که انجام شده اند، دو کشور فنلاند و سوئد بیشترین آمار مبتلایان در جهان را به خود اختصاص داده اند و همین موضوع باعث شده است تا دانشمندان عوامل جغرافیایی را نیز دخیل بدانند.

عوامل خطر ساز در دیابت نوع متفاوت تر از نوع یک می باشد و موارد گسترده تری را به خود اختصاص داده است.

از این فاکتورها و المان های اساسی می توان به گزینه های زیر اشاره داشت:

  1. وزن
  2. عدم فعالیت
  3. سابقه خانوادگی
  4. نژاد
  5. سن
  6. دیابت دوران بارداری
  7. سندرم تخمدان پلی کیستیک
  8. فشار خون بالا
  9. سطح کلسترول غیر طبیعی و تری گلیسیرید بالا

به طور کلی می توان اینطور بیان داشت که عوامل خطرسازی که در دیابت نوع دوم دارند، به غیر از مواردی که مربوط به ژنتیک و نژاد هستند، قابل پیشگیری می باشند. به عنوان مثال وزن بالا یکی از عواملی است که می توان باعث ابتلا به دیابت نوع دوم شود. افزایش وزن و چاقی چیزی است که می توان به راحتی آن را با تغذیه و رژیم غذایی سالم و همچنین ورزش کردن کنترل کرد.

عدم فعالیت نیز به نوبه خود باعث خواهد شد تا کمتر حرکت داشته باشید و انرژی مصرف کنید. همین مورد باعث افزایش و تجمع گلوکز در بدن خواهد شد و ریسک ابتلای شما به دیابت نوع دون افزایش پیدا می کند.

سابقه خانوادگی هر چند در دیابت نوع یک بیشتر مشهود است، ولی در دیابت نوع دوم نیز تاثیر خود را گذاشته است.

نژاد

نژاد نیز یکی دیگر از عوامل به حساب می آید، ولی هنوز به طور قطع دلیل آن نیز مشخص نیست، ولی با بررسی های که انجام شده است، به این نتیجه دست پیدا کرده اند که سیاه پوستان، نژادهای خاص اسپانیا، سرخپوستان آمریکایی و همچنین آسیایی آمریکا شانس ابتلای بیشتری دارند. هر چند هنوز هیچ پاسخ قطعی برای این نظریه وجود ندارد، ولی می توان نوع تغذیه و یا شرایط آب و هوایی را در این قضیه دخیل دانست.

سن از دیگر فاکتورهای قابل توجه می باشد. هر چقدر سن شما افزایش پیدا کند، به همان اندازه نیز امکان مبتلا شدن شما به دیابت نوع دو افزایش پیدا خواهد کرد. به همین علت برای اینکه بتوانید امید به درمان دیابت را در خود زنده نگه دارید، فراموش نکنید استانداردهای لازم را انجام دهید و بعد از 40 سالگی به صورت مداوم قند خون خود را چک کنید و برای آزمایشات مربوطه به نزد یک پزشک متخصص بروید.

دیابت بارداری تنها در دوران بارداری اتفاق می افتد

دیابت بارداری هر چند نوع خاصی از دیابت به حساب می آید، ولی تنها در دوران بارداری اتفاق می افتد و بعد از آن درمان خواهد شد، ولی اگر در دوران بارداری خود این نوع از دیابت را تجربه کرده باشید، احتمال زیادی وجود دارد که در آینده به دیابت نوع دوم نیز مبتلا شوید. به همین علت برنامه های تغذیه ای خود را رعایت کنید و ورزش کردن را در برنامه های روزانه خود قرار دهید.

فشار خون بالا از دیگر عوامل دخیل در ابتلا به دیابت نوع دوم می باشد. فشار خون بالا می تواند بر اساس موارد مختلفی برای فرد به وجود بیاید که از آن ها می توان به گزینه هایی همچون تغذیه نامناسب، استرس و فشار بیش از حد اشاره کرد.

دیابت بارداری تنها در دوران بارداری اتفاق می افتد
دیابت بارداری تنها در دوران بارداری اتفاق می افتد

دیابت چه عوارض جانبی ای دارد؟

یکی از مهم ترین نکات در رابطه با دیابت عوارضی است که با خود به همراه دارد. این عوارض زمانی به وجود خواهند آمد که فرد مبتلا به بیماری خود توجه نداشته باشد و به صورت غیر اصولی کارهای خود را به پیش ببرد. هر کدام از این عوارض بسیار خطرناک می باشند و می توانند باعث مرگ فرد شوند.

از این رو برای جلوگیری از مواردی که در ابتدا به آن ها خواهیم پرداخت، فراموش نکنید یک برنامه غذایی و رژیم غذایی سالم را برای خودتان ترتیب ببینید و در کنار آن ورزش کردن را نیز از یاد نبرید.

بیماری های مربوط به قلب و عروق یکی از اصلی ترین عوارض این بیماری به حساب می آیند. از این بیماری ها می توان به مواردی همچون گزینه های زیر اشاره کرد:

  • بیماری عروق کرونر
  • احساس درد در ناحیه ی قفسه سینه که به عنوان آنژین صدری نیز شناخته می شود.
  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • آترواسکلروز

خیلی از بیماران دیابتی بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می دهند

تمامی این موارد از جمله گزینه هایی به حساب می آیند که با وجود بیماری دیابت امکان ابتلا به آن ها در شما وجود دارد. به گونه ای که خیلی از بیماران دیابتی بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می دهند، البته با این آمارها شما نباید امید به درمان دیابت را از دست دهید، چرا که کاملا قابل پیشگیری هستند. تنها کافیست به غذاهایی که مصرف می کنید، توجه داشته باشید و به صورت روزانه دقایقی از زمانتان را به ورزش کردن اختصاص دهید.

تمامی این کارها نه تنها باعث تنظیم قند خون شما خواهند شد، بلکه شما را از بیماری های بسیار زیادی دور می کنند که از آن ها می توان به مواردی همچون افزایش وزن، بیماری های قلبی و… اشاره کرد. از ارگان های دیگری که در بدن فرد مبتلا درگیر می شوند، می توان به گزینه هایی مانند چشم، پا و کلیه اشاره کرد که توضیحات مخصوص به خود را دارند.

سخن آخر

در این مطلب به بررسی امید به درمان دیابت پرداختیم. بیماری و یا مرض قند یکی از بیماری هایی می باشد که در سنین مختلف زندگی ممکن است، روی دهد و کوچک و بزرگ و پیر و جوان نمی شناسد. برای تشخیص این بیماری آزمایش های مختلفی انجام می گیرد که هر کدام از آن ها روش های مخصوص به خود را دارند،

همچنین برای تشخیص دیابت در خود به غیر از مباحث آزمایشی می توانید علائم مختلفی را در خود نیز مورد بررسی قرار دهید. تشنگی، گرسنگی، خستگی، تکرر ادرار و… تنها بخشی از این نشانه ها به حساب می آیند، همچنین برخی از علائم در زنان و مردان نسبت به یکدیگر متفاوت می باشند.

هیچ درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد، ولی این به این معناست نمی باشد که افراد نباید امید به درمان دیابت را داشته باشند. راهکارهای مختلفی وجود دارند که افراد با رعایت کردن هر کدام از آن ها می توانند باعث شوند تا بیماری در وجود آن ها کنترل شود و قند خون خود را تنظیم کنند. اصلی ترین کاری که باعث خواهد شد تا شما بتوانید با این بیماری کنار بیایید، تغییر سبک زندگی می باشد.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید