اشتهای کاذب

اشتهای کاذب

اشتهای کاذب
اشتهای کاذب

با موضوع اشتهای کاذب در خدمت شما هستیم.

 

مدیریت اشتهای فرد می تواند یک امری چالش برانگیز باشد. با وجود گسترده بودن انواع مواد غذایی، مدیریت اشتها و کنترل مصرف غذا، بایستی در اولویت همیشگی ما قرار گیرد.

در حالی که میل به غذا طبیعی است، حفظ تعادل سالم در رژیم غذایی برای اطمینان از رفاه مطلوب ضروری است. بسیاری از افراد، ممکن است دچار اشتهای کاذب شوند. اشتهای کاذب می تواند باعث اضافه وزن چاقی شود و علاوه بر آن، مشکلات و بیماری های مختلفی را به وجود آورد.

گرسنگی کاذب منجر به خوردن می شود در حالی که بدن ما واقعاً به غذا نیاز ندارد.

در این مقاله طبق توصیه های دکتر سلیمی جراح چاقی، راه‌های عملی و مؤثر را برای مهار اشتهای کاذب و اتخاذ یک سبک زندگی سالم‌تر را مورد بحث قرار می‌دهیم.

پیشنهاد می کنیم از پست قند خون کاذب چیست دیدن کنید.

اشتهای کاذب چیست؟

اشتهای کاذب چیست؟
اشتهای کاذب چیست؟

اشتهای کاذب، نوعی از احساس گرسنگی است که ناشی از گرسنگی جسمی نیست، بلکه بیشتر به دلیل عوامل عاطفی یا روانی رخ می دهد. اشتهای کاذب اغلب ناشی از استرس، اضطراب، کسالت یا حتی افسردگی است که می تواند برای سلامتی بدن مضر باشد.

در چنین مواردی، ممکن است فرد برای رفع هوس خود، هوس انواع خاصی از غذا، مانند تنقلات شیرین یا شور را داشته باشد. که می تواند منجر به افزایش وزن، سلامت ضعیف و سایر عوارض جانبی شود.

نکاتی برای کاهش اشتهای کاذب

نکاتی برای کاهش اشتهای کاذب
نکاتی برای کاهش اشتهای کاذب

روش هایی برای مهار اشتهای کاذب وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد. از جمله این نکات و روش ها، عبارتند از:

  • غذاهای غنی از پروتئین بخورید

غذاهای غنی از پروتئین، مانند تخم مرغ، گوشت بدون چربی، آجیل و حبوبات، می تواند با سیر نگه داشتن شما برای مدت طولانی تری، به کاهش اشتهای کاذب کمک کند.

هنگامی که پروتئین مصرف می کنید، بدن شما هورمونی به نام پپتید YY ترشح می کند که اشتهای شما را کاهش می دهد و باعث خواهد شد برای مدت طولانی احساس سیری کنید.

  • هیدراته بمانید

طبق توصیه دکتر سلیمی، نوشیدن آب کافی در طول روز، می تواند به کاهش اشتهای کاذب کمک کند. اغلب، تشنگی می تواند با گرسنگی اشتباه گرفته شود، که منجر به خوردن میان وعده های غیر ضروری شود. نوشیدن آب می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش میل به غذا کمک زیادی نماید.

  • غذا خوردن آگاهانه

غذا خوردن آگاهانه ،شامل توجه به غذا و آهسته غذا خوردن و مزه کردن هر لقمه است. هنگامی که با تمرکز، غذا می خورید، به احتمال زیاد از غذای خود لذت می برید و با وعده های کوچکتر احساس رضایت می کنید. خوردن آگاهانه می تواند به شما کمک کند سیگنال های واقعی گرسنگی را از اشتهای کاذب تشخیص دهید.

  • به اندازه کافی بخوابید

کمبود خواب می تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که منجر به افزایش اشتها و هوس خواهد شد. خواب کافی می تواند به تنظیم این هورمون ها و کاهش اشتهای کاذب کمک کند.

  • استرس را کاهش دهید

استرس عامل مهمی است که به اشتهای کاذب کمک می کند. زیرا استرس، باعث ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول در بدن می شود و بدن، میل بیشتری به غذا خواهد داشت. یافتن راه‌های سالم برای مدیریت استرس، مانند مدیتیشن، یوگا یا ورزش، می‌تواند به کاهش اشتهای کاذب و بهبود سلامت کلی کمک کند.

سایر استراتژی ها برای مدیریت اشتهای کاذب

در حالی که نکات ذکر شده در بالا راه های موثری برای مدیریت اشتهای کاذب هستند، استراتژی های دیگری نیز وجود دارد که می توانید برای کاهش هوس و حفظ تعادل سالم اتخاذ کنید. از جمله این موارد، عبارتند از:

  • از غذاهای غنی از فیبر استفاده کنید

غذاهای غنی از فیبر، مانند غلات کامل، میوه ها و سبزیجات، می تواند به کاهش اشتهای کاذب کمک کنند. هضم فیبر بیشتر طول می کشد و باعث می شود برای مدت طولانی احساس سیری کنید. علاوه بر این، غذاهای غنی از فیبر می توانند به تنظیم سطح قند خون و جلوگیری از هوس ناگهانی کمک کنند. حتما صفحه هنگام گرسنگی چه بخوریم که چاق نشویم را مطالعه کنید.

  • از حذف وعده های غذایی خودداری کنید

حذف وعده های غذایی، به ویژه صبحانه، می تواند منجر به اشتهای کاذب در اواخر روز شود. وقتی یک وعده غذایی را حذف می کنید، بدن شما هورمون هایی ترشح می کند که گرسنگی و هوس را افزایش می دهند. خوردن وعده های غذایی منظم و متعادل می تواند به تنظیم اشتهای شما و کاهش هوس های کاذب کمک کند.

  • میان وعده های سالم را انتخاب کنید

اگر بین وعده های غذایی احساس گرسنگی می کنید، میان وعده های سالم مانند میوه ها( رژیم لاغری با موز را مطالعه کنید) ، سبزیجات یا آجیل را انتخاب کنید. این میان وعده ها سرشار از مواد مغذی، و کالری کم هستند و می توانند به کاهش اشتهای کاذب کمک کنند.

  • داشتن یک دفترچه غذایی

نگه داشتن یک دفترچه غذایی می تواند به شما کمک کند، الگوهای عادات غذایی خود را شناسایی کرده و محرک های اشتهای کاذب را تشخیص دهید. با ردیابی وعده های غذایی و هوس های خود، می توانید عادات سالم تری اتخاذ کنید و اشتهای کاذب را به طور موثرتری مدیریت کنید.

جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص مدیریت اشتهای کاذب و کاهش آن، انجام دهد.

اهمیت یک رژیم غذایی متعادل

یک رژیم متعادل، رژیمی است که شامل انواع غذاها از همه گروه های غذایی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم است. هر گروه غذایی، مواد مغذی مهمی را فراهم می کند که برای سلامتی و تندرستی مطلوب ضروری است.

داشتن یک رژیم غذایی متعادل فواید زیادی دارد، از جمله:

  • حفظ وزن سالم: خوردن یک رژیم غذایی متعادل می تواند با تامین تعادل مناسب مواد مغذی و انرژی به شما در حفظ وزن سالم کمک کند.
  • کاهش خطر بیماری های مزمن: یک رژیم غذایی متعادل می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را کاهش دهد.
  • تقویت انرژی و خلق و خو: یک رژیم غذایی متعادل می تواند سطح انرژی و خلق و خوی شما را با تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای عملکرد صحیح بهبود بخشد.
  • بهبود هضم: یک رژیم غذایی متعادل می تواند هضم را با تامین فیبر برای بدن شما بهبود بخشد که به حفظ سلامت سیستم گوارش شما کمک می کند.

اشتهای کاذب از نظر ASMBS

طبق گفته انجمن جراحی متابولیک و چاقی آمریکا  (ASMBS)، اشتهای کاذب به احساس گرسنگی یا میل به غذا خوردن اشاره دارد که با گرسنگی فیزیولوژیکی واقعی ارتباطی ندارد.

این مورد، می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، مانند محرک های عاطفی، بی حوصلگی، یا الگوهای عادت غذایی. اشتهای کاذب می تواند منجر به پرخوری و افزایش وزن شود.

مدیریت اشتهای کاذب معمولاً، شامل شناسایی و رسیدگی به علت زمینه‌ای و همچنین اجرای استراتژی‌هایی برای کاهش اشتها و افزایش سیری می‌شود. جراحی چاقی، راهی موثر برای جلوگیری از اشتهای کاذب است.

زیرا این روش درمانی، با ایجاد تغییرات ساختاری در گوارش انسان، سعی بر کاهش اشتها و مدیریت مصرف مواد غذایی می کند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص جراحی چاقی انجام دهد.

چرا مغزم به من می گوید وقتی گرسنه نیستم غذا بخورم؟

بسیاری از مردم زمانی غذا می خورند که احساس ناراحتی، عصبانیت، استرس، غمگینی، تنهایی یا ترس دارند. احساساتی مانند اینها می توانند محرک های قدرتمندی برای خوردن باشند. اگر اهل احساسات خواری هستید، می توانید روش های دیگری برای واکنش به احساسات خود بیاموزید.

آیا ذهن شما می تواند شما را فریب دهد تا احساس گرسنگی کنید؟

تحقیقات جدید می‌گوید نگرانی در مورد رویدادی در آینده می‌تواند باعث افزایش گرلین شود که سطح گرسنگی را افزایش می‌دهد. متأسفانه، این تأثیر زمانی قوی‌تر می‌شود که واقعاً در میانه تجربه چیزی استرس‌زا هستید.

 

نتیجه گیری

نتیجه گیری
نتیجه گیری

اشتهای کاذب می تواند یک مسئله مهمی برای مصرف غذا باشد. اما با استراتژی های صحیح، می توان این اشتهای نادرست و کاذب خود را مهار کرد و یک سبک زندگی سالم را حفظ نمود.

خوردن غذاهای غنی از پروتئین، هیدراته ماندن، تمرین غذا خوردن آگاهانه، خواب کافی و کاهش استرس همگی راه‌های موثری برای مدیریت اشتهای کاذب هستند. با رعایت نکات دکتر سلیمی، می توانید به اهداف سلامتی و تندرستی خود برسید و زندگی کاملی داشته باشید.

در پایان توصیه می کنیم صفحات رژیم غذایی هفته سوم بعد از عمل اسلیو و عمل اسلیو معده بهتر است یا بای پس را مشاهده کنید.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید