در این نوشتار تصمیم داریم موضوع پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان را به طور مفصل و کامل مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
اگر برای مطالعه در بین مقاله ها و متون مختلف در خصوص بیماری دیابت اندکی زمان صرف نموده باشید، احتمالا اطلاع دارید که این شیوع بیماری طی سال های اخیر به نسبت بیشتر شده است و می دانید که این عارضه دارای انواع متنوعی نظیر: نوع1، نوع 2، بارداری و دیابت در کودکان می باشد.
مقدمه
بله درست شنیدید در مورد نوزدان، کودکان، نوجوانان و جوانان نیز احتمال رخداد این بیماری وجود دارد. یعنی به این شکل نیست که بیماری دیابت ویژه ی برخی سنین خاص، جنسی خاص و برای افرادی با شرایط ویژه باشد.
چه بسا افراد مسن، کم سن، زن، مرد، کودک، افراد با وزن زیاد و…. دچار این بیماری می شوند، البته نیاز نیست که در این خصوص زیاد ناراحت باشید. چون امروزه راه های درمانی مناسبی نیز برای این عارضه وجود دارد.
در ادامه مقاله ی با عنوان پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به طرح و تشریح برخی سوالات و تیترها در این زمینه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان
-
انواع دیابت در کودکان چیست؟
- دیابت نوع ۱ در کودکان
- دیابت نوع ۲ در کودکان
- دیابت بیمزه در کودکان
-
عوارض شایع انواع دیابت کودکان چیست؟
- تشنگی یا خشکی شدید دهان
- افزایش ادرار
- پوست خشک یا برافروخته
- حالت تهوع
- استفراغ
- درد شکمی
- احساس بوی میوه در دهان
- گیجی
-
آیا امکان پیشگیری از دیابت در کودکان وجود دارد؟
- حفظ یک وزن متعادل
- داشتن فعالیت بدنی
- محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنیهای شیرین
-
آیا میتوان از بروز دیابت بیمزه در کودکان جلوگیری کرد؟
دیابت بیمزه قابل پیشگیری نیست.
-
درمان دیابت کودکان با طب سنتی چیست؟
- دمنوش گیاه کلپوره
- دمنوش گیاه پونه کوهی
- دمنوش نعنا
- دمنشو گیاه مریم گلی
- دمنوش گیاه بوقناق
- دمنوش گیاه گزنه
- دمنوش برگ درخت گردو
- دمنوش برگ گیاه قره قاط
-
چه مواردی ریسک بروز دیابت در کودکان را افزایش میدهد؟
- زایمان زودرس
- ابتلا مادر به دیابت بارداری
- ابتلا والدین به دیابت
- وراثت
- رژیم غذایی نادرست
- کمتحرکی و بیتحرکی
- اضافه وزن
- فشار خون بالا
- کلسترول بالا
- سندرم تخمدان پلیکیستیک در دوران بلوغ ریسک ابتلا دختران به این بیماری را افزایش میدهد.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
با مشاهده ی نشانه های اولیه دیابت در کودکان مناسب ترین اقدام از سوی والدین چه چیزی می باشد؟
آیا با دیابت کودکان آشنایی دارید؟
انسولین های طبیعی به کجا خواهند رفت؟
به چه علتی بیماری دیابت به سراغ کودکان و یا افراد نوجوان می رود؟
آیا داشتن ادرار زیاد یکی از نشانه های دیابت می باشد؟
آیا دیابت نوع 1 در بین کودکان و نوجوانان بیشتر شایع بوده و آیا تا آخر عمر با فرد باقی می ماند؟
لازم است، کودکان خود را به خوبی در زمینه ی دیابت و انواع آن، آگاه سازید.
آیا یک کودک که به دیابت دچار شده است، نمی تواند هرگز کیک یا شیرینی بخورد؟
اگر میزان قند خون کودک بالا رفت باید چه اقدامی انجام داد؟
مهم ترین توصیه هایی که باید در مورد کودکان دیابتی رعایت نمود کدام موارد می باشند؟
آیا از آمارهای سال 2017 ارائه شده توسط موسسه ملی بهداشت اطلاع دارید؟
آیا با واقعیت های دیابت در مورد کودکان آشنا هستید؟
دانستنی های مهم در زمینه ی دیابت کودکان و افراد نوجوان:
آیا با شایع ترین علامت های دیابت در میان کودکان و افراد نوجوان آشنا هستید؟
در کودکان دیابتی باید مراقب چه مواردی باشیم؟
مهم ترین علامت های مربوط به دیابت نوع دوم در کودکان کدام موارد می باشند؟
آیا با علائم اولیه دیابت در میان کودکان آشنایی دارید؟
آیا با مهم ترین پیامدهای دیابت در کودکان آشنایی دارید؟
آیا با عوارض رایج مربوط به دیابت نوع دوم در کودکان آشنایی دارید؟
مهم ترین عوامل خطرساز در بیماری دیابت کودکان کدام موارد می باشند؟
مهم ترین اقدامات در جهت پیشگیری از دیابت:
دیابت چگونه می تواند زندگی کودکان و نوجوانان را تحت تاثیرات خود قرار دهد؟
آیا با کتواسیدوز دیابتی در بین کودکان آشنایی دارید؟
مناسب ترین شیوه ها برای شناسایی و تشخیص بیماری دیابتی کدام موارد می باشند؟
آیا پیشگیری در مورد انواع دیابت امکان پذیر می باشد؟
مجموعه آموزش های لازم برای والدینی که کودک دیابتی دارند:
در تغذیه کودکان دیابتی چه جزئیات مهمی را باید رعایت نمود؟
با مشاهده ی نشانه های اولیه دیابت در کودکان مناسب ترین اقدام از سوی والدین چه چیزی می باشد؟
در بخش های آغازین نوشتار پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به مجموعه اقدامات مهم توسط والدین در زمانی که با نشانه های اولیه دیابت کودکان مواجه می شوند، خواهیم پرداخت.
میزان مراجعه کودک شما به دستشویی زیاد است؟ بیش از اندازه نرمال احساس تشنگی می کند؟ احتمالا در مورد این که می بایست علائم موجود را جدی بگیرید و یا مقداری صبر نمایید تا نشانه ها به خودی خود برطرف شوند، اطلاعات کاملی ندارید.
ممکن است، در عمق وجود خود از این که برای این مشکل کودک خود به پزشکی متخصص مراجعه نمایید نیز احساس ترس و هراس داشته باشید، همچنین علاقه مند هستید که به شما این جمله گفته شود که فرزند دلبندتان دارای هیچ مشکلی در سلامتی اش نمی باشد.
ممکن است، نسبت به تزریق های همیشگی و زیاد در عارضه ی دیابت کودکان، احساس نگرانی داشته باشید. پیشنهاد ما به شما این است که بدون شک، تردید و نگرانی با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید و از تجربه ها و تخصص ایشان بهره لازم را ببرید. به این صورت خیال شما از بابت سلامتی کامل فرزندتان و درمان قطعی بیماری اش راحت خواهد شد.
ما در ادامه نوشتار پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان تیترها و سوالات مهمی را در این زمینه برای شما تشریح خواهیم نمود. با ادامه مقاله پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان همراه ما باشید.
آیا با دیابت کودکان آشنایی دارید؟
دیابت نوع اول در واقع نوعی از بیماری دیابت می باشد که در گذشته با عنوان دیابت کودکی یا کودکان مورد شناسایی قرار می گرفت. هرچند که امروزه احتمال رخداد این عارضه حتی در افراد دارای سن و سال بالا نیز وجود دارد، بنابراین دیگر تحت عنوان دیابت ویژه ی کودکان مورد شناخت قرار نمی گیرد.
هر چند هنوز هم بیشترین میزان ابتلا به این بیماری ( دیابت کودکان ) در افراد زیر 30 سال، بچه های دارای سن 6 الی 7 سال و یا نوجوانانی که در شرف ورود به بلوغ سنی هستند، می باشد.
انسولین های طبیعی به کجا خواهند رفت؟
در ادامه مقاله ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به آشنایی اولیه با هورمون انسولین و تاثیرات وجود و یا نبودن آن در بدن افراد آشنا خواهیم شد و مطالبی را در این زمینه بیان خواهیم نمود.
بیشترین میزان و آمار ابتلای مربوط به دیابت نوع 1 در میان کودکان و یا افراد نوجوان می باشد. هر چند در دنیای پزشکی امروز تا حدودی این تقسیم بندی و یا مرزبندی ها دچار تغییر و اصلاحاتی شده اند.
حتی این امکان نیز وجود دارد که با توجه به تغذیه نامناسبی که در بین خانواده ها رواج یافته است و از طرفی داشتن یک زندگی ماشینی و بدون تحرک، امکان رخداد بیماری دیابت نوع 2 نیز در میان کودکان و یا افراد نوجوان نسبت به گذشته های نه چندان دور بیشتر شده است.
یکی از مهم ترین جنبه های ابتلا به دیابت نوع اول می تواند پارامترهای مربوط به ژنتیک باشد که علاوه بر شرایط ژنتیکی دیگر شرایط محیطی نیز می توانند در پیدایش دیابت نوع 1 در کودکان موثر باشند. تشریح این موارد به صورت ذیل است:
سلول هایی تحت نام بتا در لوزالمعده وجود دارند
سلول هایی تحت نام بتا در لوزالمعده وجود دارند که مسئولیت مهم و اساسی آن ها ساخت و تولید ماده ای به نام انسولین می باشد.
طبق شرایطی که در سطور ابتدایی مطلب پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان بیان نمودیم وضعیتی پیش می آید که سلول های بتا دیگر توانایی لازم برای تولید انسولین را نداشته و یا این که مقدار بسیار ناچیزی از این ماده را تولید می نمایند. بر اساس این شرایط، بدن فرد مورد نظر با کسری و کمبود جدی از هورمون انسولین مواجه می شود.
در حقیقت به نظر می آید که سلول های مسئول دفاع از بدن، به سلول های خود فرد حمله ور شده و با آن ها به مقابله می پردازند. به این شکل ممکن است که سلول های تولید کننده انسولین که دارای عنوان مولد نیز می باشد، مورد حمله قرار گرفته و یا حتی نابود شوند.
یکی از راهکارهایی که پزشکان در این شرایط پیشنهاد داده و نسبت به آن اقدام می نمایند، تزریق میزان معین و مشخصی از هورمون انسولین به بدن فرد می باشد. در نهایت پس از تزریق، میزان انسولین برای مدت زمان مشخصی در حالت نرمال قرار گرفته و فرد تا حدودی احساس سرحالی و سلامت می کند.
به چه علتی بیماری دیابت به سراغ کودکان و یا افراد نوجوان می رود؟
در این قسمت از مقاله ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به بیان مهم ترین علت ها در پیدایش عارضه دیابت در کودکان خواهیم پرداخت. لطفا ما را در ادامه همراهی نمایید.
از مهم ترین و اساسی ترین علل پیدایش بیماری دیابت نوع 2 و به ویژه کودکان می توان به موارد ذیل اشاره داشت:
نداشتن یک تغذیه مناسب
داشتن وزن زیاد و ابتلا به انواع چاقی از جمله چاقی مفرط
عدم تحرک و فعالیت های کافی در برخی از کودکان
هرگونه اضطراب و استرس در میان برخی از کودکان
میزان ناکافی خواب در بچه ها
مصرف دخانیات در برخی از افراد که در سن نوجوانی قرار دارند.
میزان بالای چربی در بدن
مکانیکی و ماشینی شدن زندگی در میان خانواده ها.
برخی از علامت های فوق را اصولا نمی توان به فرزندان و کودکان نسبت داد
برخی از علامت های فوق را اصولا نمی توان به فرزندان و کودکان نسبت داد، مثلا این که کودکان عموما به سراغ مصرف مواد مخدر و یا هرگونه دخانیات نمی روند. هر چند امروزه شیوع این موارد نیز در میان نوجوانان جامعه زیاد شده است، همچنین اغلب کودکان دچار استرس و یا اضطراب نیستند.
در رخداد عارضه دیابت نوع اول نیز خود فرد (کودک) چندان نمی تواند انتخاب کننده و یا تاثیر گذار باشد. در این نوع از دیابت موارد مربوط به ژنتیک و وراثت بیشتر تاثیر می گذارند، همچنین این عامل های ژنتیکی با همراهی برخی از عوامل بیرونی و غیر ژنتیکی باعث می شوند که میزان ترشح ماده انسولین در بدن فرد کم شود و اختلال هایی در این زمینه به وجود بیاید.
برخی از نظریه ها نیز در این زمینه وجود دارند که اعتقادشان بر این است که برخی از مواد سمی و یا بعضی از ویروس ها نیز در ایجاد نوع دوم بیماری دیابت تاثیر گذار هستند.
آیا داشتن ادرار زیاد یکی از نشانه های دیابت می باشد؟
سوالی که در ادامه نوشتار پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان پیش می آید این می باشد که آیا پر ادراری از علامت های مهم در دیابت کودکان می باشد؟ در ادامه مقاله ی خود با عنوان پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به ذکر مواردی در این خصوص خواهیم پرداخت.
پر ادراری یکی از نشانه های ابتلا به بیماری دیابت می باشد. به عنوان مثال اگر یک کودک پیش از این، به راحتی و بدون هیچ گونه مشکلی تا صبح می خوابید و در شرایط فعلی در فواصل زمانی 2 ساعت یک بار از خواب بیدار شده و برای دفع ادرار خود به دستشویی می رود، مطمئنا او دارای یکی از مهم ترین نشانه ها در خصوص عارضه دیابت می باشد، همچنین ممکن است، او در طول روز نیز به دفعات زیاد و غیر طبیعی برای دفع ادرار خود به دستشویی برود.
در این حالت مطمئنا با دفع آب بدن، میزان تشنگی و تمایل او برای مصرف آب نیز بیشتر و بیشتر می شود. قطعا شما در این مرحله باید با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. نباید این گونه فکر نمایید که علت این پر ادراری ها سرد شدن طبع فرزندتان بر اثر مصرف مواد خوراکی دارای طبع سرد می باشد.
نیازی نیست که به خود درمانی روی بیاورید
ضمنا نیازی نیست که به خود درمانی روی آورده و یکسره به فرزندتان آب داغ نبات بدهید. توجه داشته باشید که بی توجهی شما و اقدام به کارهای خودسرانه ممکن است، به قیمت جان او تمام شود. پس بی درنگ به پزشکی متخصص مراجعه و طبق نظرات ایشان عمل نمایید.
توجه داشته باشید که نبات داغ که یک مثال در این شرایط می باشد، قادر است، دست کم 400 واحد به میزان قند خون فعلی او اضافه نماید. مثلا اگر در وضعیت فعلی قند خون فرزندتان 350 است، ممکن است، بعد از مصرف آب داغ نبات، این رقم به 700 الی 750 برسد. والدین گرامی، شما می بایست به هر یکی از نشانه های ذکر شده در فرزند خود بسیار توجه نمایید
همچنین باید اقدامات مهم را در اسرع وقت انجام دهید. یکی دیگر از خطاهای احتمالی در خصوص نشانه ی پر ادراری، تصور عفونت های ادراری می باشد. در این خصوص و برای تشخیص دقیق لازم است که آزمایش های مختلفی به دستور پزشک متخصص انجام شوند.
آیا دیابت نوع 1 در بین کودکان و نوجوانان بیشتر شایع بوده و آیا تا آخر عمر با فرد باقی می ماند؟
در ادامه متن خود در خصوص پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان موضوع میزان شیوع بیماری نوع اول دیابت در بین کودکان را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مفهوم دیابت به معنای تمام شدن چرخه زندگی و یا کوتاه تر شدن دوره ی آن نمی باشد. حتی افراد مبتلا به دیابت ممکن است تا سنین بالای 80 و 90 سال نیز عمر نمایند و دارای یکی زندگی با کیفیت نرمال باشند. مطمئنا کنترل نمودن عارضه ی دیابت بسیار راحت می باشد.
اگر این بیماران تحت نظر یک پزشک متخصص باشند و همچنین در بحث تغذیه و انواع خوراکی های خود مقداری توجه و دقت داشته باشند، به سادگی و برای سال های سال، به زندگی با کیفیت خود ادامه می دهند.
یکی از ساده ترین راه ها برای تداوم زندگی ایشان این است که به واسطه ی تزریق، مقداری معین از هورمون انسولین را دریافت نمایند
هنوز یک راه حل قطعی جهت درمان کامل این عارضه کشف نشده است
در حال حاضر با عنایت به همه ی تلاشی که پزشکان و متخصصین طی سال های اخیر داشته اند، هنوز یک راه حل قطعی جهت درمان کامل این عارضه کشف نشده است، همچنین شبیه درمان های برخی دیگر از بیماری ها، فعلا امکانی برای میل نمودن و خوردن مستقیم انسولین و یا اسپری کردن آن به وجود نیامده است.
لازم است، کودکان خود را به خوبی در زمینه ی دیابت و انواع آن، آگاه سازید.
هنگامی که کودکان به بیماری دیابت و شاخه های مرتبط با آن مبتلا می شوند، پدران و مادران آن ها نقش مهمی را ایفا می کنند. چون مطمئنا یک کودک با سن و سالی اطراف 7 و یا 8 سال امکان تشخیص این مسائل را ندارد و اولیاء او باید بسیار مراقب و مواظب باشند.
آن ها وظیفه دارند که اطلاعات و آگاهی های مهم و لازم را در اختیار قرار دهند. نباید به فرزند خود در خصوص عارضه ای که دارد و یا در مورد تایم های تزریقش دروغ بگویید.
در شرایط بحرانی که پیش رو دارید، بهتر است، عاقلانه و از روی منطق اقدام نمایید. نیازی نیست که استرس های درونی خود به فرزند دلبندتان را منتقل نمایید و یا اصطلاحا از کاه کوه بسازید.
کودک را نیز در امور مربوط به بیماری و درمانش دخیل نمایید
همه تلاش خود را به کار ببندید که خود کودک را نیز در امور مربوط به بیماری و درمانش دخیل نمایید. حتی می توانید کارهای ساده و جزئی نظیر آوردن دستگاه تست قند خون را به خود او بسپارید. در زمینه گرفتن میزان قند خون و زمان های مناسب این کار، اطلاعات مناسبی را در اختیار او قرار دهید.
در شرایطی که قرار شده است، در طول زندگی اش همراه این عارضه و بیماری باشد، نیازی نیست که بیخودی او را بترسانید. نیازی نیست که یک ترسیم و تصویر پر از وحشت را از بیماری اش، برایش طراحی نمایید.
برای بهتر شدن میزان اطلاعات و آگاهی های خود می بایست از تیم های متخصص و گروه های پزشکی استفاده نمایید و با ایشان به مشورت بپردازید.
در شرایطی که احساس می کنید که خودتان نسبت به پاسخ دادن به سوال فرزندتان عاجز شده اید، به دنبال تیم های پزشکی و یا یک روانشناس خبره بروید. به این صورت مطمئنا فرزند شما دچار شرایط بحرانی نخواهد شد.
آیا یک کودک که به دیابت دچار شده است، نمی تواند هرگز کیک یا شیرینی بخورد؟
سوالی که در این بخش از نوشتار پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به ذهن خطور می نماید این می باشد که آیا این کودکان دیابتی باید برای همیشه خوردن کیک و یا انواع شیرینی جات را فراموش نمایند یا هنوز امکانی برای آن ها وجود دارد. ما را همراهی نمایید.
مضرات و زیان های خوردنی های شیرین، بسیار زیاد می باشد و در واقع ما هر چه از این معایب و ضررها بگوییم باز هم کم می باشد. در واقع این ماده شیرین که عنوانش شکر است، حتی برای افرادی که هیچ گونه بیماری نیز ندارند، بسیار مضر و زیان بار می باشد. شرایط برای کودکانی که به دیابت مبتلا شده اند، نیز به همین صورت می باشد و اوضاع آن ها نیز شبیه کودکان سالم و بدون عارضه می باشد.
این کودکان نیز قادر هستند که شبیه فرزندان و کودکان سالم به مصرف برخی خوراکی ها از جمله تنقلات و دیگر غذاها بپردازند، البته باید نکات اساسی را در تغذیه خود رعایت نمایند.
مثلا خوردن شیر کاکائو در وعده صبحانه که حتی برای کودکان بدون مشکل نیز مورد توصیه نمی باشد، قطعا برای کودکان دیابتی نیز پیشنهاد نمی شود، البته مقدار کالری که این کودکان باید در طول روز دریافت نمایند تفاوت خاصی با کودکان عادی ندارد.
تامین کالری مورد نیاز
منتهی آن ها باید کالری مورد نیاز خود را از طریق خوردن غذاهایی که قند ساده و کم تری دارند، تامین نمایند، همچنین مصرف نمودن این مواد قندی در 3 الی 4 وعده، گروه بندی می شود.
البته در صورتی که آموزش های لازم به کودک دارای دیابت داده شده باشد، او نیز می تواند مقداری از شیرینی جات و یا کیک تولد خود را میل نماید. مثلا لازم است، قبل از این اقدام، میزان قند خون فعلی خود را به کمک دستگاه مخصوص اندازه گیری نماید. او قادر است، با اندکی دقت و محاسبات دقیق از انواع گروه های غذایی را میل نماید.(جهت آشنایت بیشتر، مقاله درمان دیابت شیرین در کودکان را مطالعه کنید.)
او باید مراقب باشد که در مصرف هیچ یک از گروه های تغذیه زیاده روی ننماید. شما بهتر است، نسبت به این نوع از سخت گیری و رژیم غذایی دیدی مثبت داشته باشید. حتی این نوع از رژیم غذایی تاثیرات بسیار خوب و مناسبی را بر روی سلامتی کودک شما در سنین میان سالی خواهد داشت.
میزان مواد قندی مورد نیاز برای هر فرد در جامعه طبق رقمی که سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده است، به مقدار 5 درصد کالری مورد احتیاج بدن او می باشد، البته جای تاسف دارد که این مقدار امروزه در بیشتر جوامع به حدود 45 درصد میزان کالری مورد نیاز رسیده است.
اگر میزان قند خون کودک بالا رفت باید چه اقدامی انجام داد؟
در قسمت بعدی از مقاله ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به بیان مجموعه اقدامات لازم در زمانی که میزان قند خون کودکان بالا می رود، خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.
بررسی و محاسبه میزان قند خون در کودکان دیابتی کاری مهم و واجب است و لازم است، این اقدام دست کم 4 مرحله در هر روز انجام گیرد. با عنایت به میزان تلاش و فعالیت هایی که بچه ها دارند، این امکان وجود دارد که آن ها در مصرف خوردنی ها جوانب احتیاط را به خوبی رعایت نکنند
بنابراین برای این که ما بتوانیم جلوی زیاد یا کم شدن ناگهانی قند او را بگیریم، لازم است که دائما و طی دوره های مناسب زمانی میزان قند خون او مورد چکاپ قرار گیرد.
همان طور که قبلا نیز اشاره داشتیم می توانید از روی نشانه های ذیل بالا رفتن میزان قند خون او را متوجه شوید:
سستی و بی حال شدن کودک
زیاد شدن بیرون روی و میزان ادرار کودک
تغییرات در خلق و خوی او…
به این نکته نیز توجه داشته باشید که افزایش میزان قند خون به مانند افت قند، به صورت ناگهانی و یک باره رخ نمی دهد و این امکان نیز وجود دارد که به دلایلی نظیر داشتن تب، یا وجود درد در دندان ها ایجاد شده باشد.
در صورتی که میزان قند خون کودک بالا رفته و به ارقامی نزدیک 200 و یا بیشتر از آن برسد، عملا از افراد داخل خانه کار خاصی برنمی آید. پس واجب است که در اسرع وقت کودک را به یکی از مراکز درمانی و یا بیمارستان های نزدیک به محل سکونتش برسانید.
مهم ترین توصیه هایی که باید در مورد کودکان دیابتی رعایت نمود کدام موارد می باشند؟
در این جای مقاله ی خود در زمینه ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به اساسی ترین توصیه ها در خصوص دیابت کودکان خواهیم پرداخت.
اولین مورد این می باشد که هر یک از علائم و نشانه ها را در مورد کودکان دیابتی جدی بگیرید.
مهم ترین این علائم به شرح ذیل می باشند:
کودک دچار رنگ پریدگی می شود.
حالت لرزش در بدن کودک
ایجاد تغییراتی در خلق و خوی کودک و ایجاد حالت پرخاشگری و عصبانیت
تار شدن دید کودکان
گرسنگی شدید
به این موضوع مهم توجه داشته باشید که بی توجهی به هر یک از نشانه های فوق و ادامه دار شدن هر کدام از این علائم می تواند کودک را تا شرایط تشنج و یا حتی رفتن به کما برساند. متاسفانه کاهش شدید و افت میزان قند خون می تواند به یک باره و در مدت زمان کوتاهی رخ دهد.
این امکان وجود دارد که میزان قند خون کودک در شرایطی که در حال انجام یک بازی می باشد، به یک باره کاهش پیدا کند. حتی این احتمال نیز وجود دارد که در نیمه های شب و حالتی که شما بی اطلاع هستید، این اتفاق بیفتد. در این حالت ممکن است، بچه خیلی سریع از خواب بیدار شود.
لطفا نسبت به خوددرمانی اقدام ننمایید.
اگر کودک در شرایطی قرار گرفت که مقدار قند خون او کم شده بود، به شکلی که دارای هوشیاری کامل نبود، یا این که در حال خواب بود و… سعی ننمایید که به صورت اجباری خوراکی های شیرینی را به او بخورانید، زیرا این امکان وجود دارد که دچار حالتی تحت عنوان آسپره شوند.
در این شرایط فردی که دارای یک کودک دیابتی در منزل خود می باشد، می بایست از آمپول مخصوصی که در این موارد میزان هورمون آلفا را بالاتر می برد استفاده نماید. در واقع این افراد می بایست از این نوع آمپول ویژه در منزل خود داشته باشند تا در شرایط بحرانی از آن استفاده نمایند.
حتی در برخی شرایط این امکان وجود دارد که پس از تزریق این آمپول ویژه نیز حال عمومی کودک بهتر نشود، در این جا نباید وقت را از دست دهید و می بایست سریعا او را به یکی از مراکز درمانی و یا یک بیمارستان برسانید تا اقدامات مهم و اولیه برای بهبودی وضعیت او توسط کادر درمانی انجام گیرد.
بهتر است، نیم ساعت یک بار وضعیت او را چک نمایید.
هر گاه کودکی دچار افت قند خون می شود، در صورتی که دارای هوشیاری می باشد، برای او مواد خوراکی که قند خونشان سریع جذب می شود، آماده نمایید و از این مواد قندی به او بدهید. توجه داشته باشید که در این شرایط همان مواد قندی که در حالت عادی برای او زیان بار بوده است، برایش نقش درمان و دارو را دارند.
مثلا شما می توانید از محلول آب و قند استفاده نمایید. به این شکل که چند حبه از قند را در لیوانی از آب ولرم حل نمایید و به ایشان داده تا میل نماید.
بعد از این مرحله زمانی که متوجه شدید کودک وضع و حال بهتری را پیدا نموده است، برایش یک غذا پخته و یا تهیه نمایید. در این شرایط واجب است که شرایط و میزان قند او را به صورت نیم ساعت 1 بار مورد بررسی و چکاپ قرار دهید تا مطمئن شوید که به وضعیت طبیعی و نرمال قند خون رسیده است.
به هیچ عنوان برای فرزند خود از درمان گیاهی استفاده نکنید:
می بایست در مقابل تغییرات و تحولاتی که در حالتها و رفتار کودک دیابتی وجود دارد، حساسیت داشته باشید. هورمون انسولین در هیچ یک از گیاهان و داروهای گیاهی موجود نیست.
پژوهش هایی قطعی در خصوص تاثیرات مصرف دارچین، چای یا کافئین برای بهبود و تنظیم وضعیت قند خون وجود نداشته و این موضوعات به اثبات رسمی نرسیده اند.
از سویی شما باید آگاه باشید که این بیماری ممکن است، برای مدت مدیدی همراه فرد باشد و لذا مصرف زیاد از حد و طولانی مدت داروهای گیاهی نیز ممکن است، دارای عوارضی جانبی برای فرزندان شما باشد.
ماه های بعد کار شما سخت تر نیز خواهد شد
میزان ابتلا و شیوع عارضه ی دیابت و به ویژه در کودکان در برخی از فصل های سال بیشتر می شود. مثلا در اواخر تابستان میزان گزارش در خصوص ابتلای کودکان به دیابت بیشتر می باشد،
از سایر زمان های سال که آمار این مشکل بیشتر می شود، می توان به موارد ذیل اشاره داشت:
اوایل مهر ماه
اواخر اسفند ماه
اوایل فروردین ماه و…
برخی از صاحب نظران بر این اعتقاد هستند که ممکن است، یکی از علت های افزایش شیوع دیابت آغاز سال تحصیلی نو و میزان استرسی باشد که به برخی از کودکان وارد می شود
البته مشاهدات نشان داده است که این بالا رفتن میزان شیوع دیابت، در سایر کشورها که دارای سال تحصیلی متفاوتی نسبت به کشور ما هستند، نیز دیده شده است. پس در حال حاضر علت مهم و اصلی این افزایش شیوع در برخی از فصول مشخص نشده است.
آیا از آمارهای سال 2017 ارائه شده توسط موسسه ملی بهداشت اطلاع دارید؟
طبق آمارهای به دست آمده از سوی موسسه بهداشت ملی نزدیک به تعداد 210 هزار کودک و یا افراد نوجوان مبتلا به انواع 1 و 2 دیابت در آمریکا مورد شناسایی قرار گرفته اند.
اعتقاد کارشناسان در این زمینه این می باشد که میزان افزایش شیوه دیابت نوع 1 معادل 8/1 درصد و میزان بالا رفتن ابتلا به دیابت نوع 2 معادل 8/4 درصد در هر سال بوده است.
در فاصله ای زمانی 2011 الی 2012، نزدیک به 18 هزار نفر از کودکان و نوجوانان زیر بیست سال در ایالات متحده به دیابت نوع 1 مبتلا شده اند و همچنین بیش از 5 هزار نفر نیز از نوجوانان دارای سن 10 الی نوزده سال به دیابت نوع 2 مبتلا شده اند.
نگرانی که در این جا برای مسئولین وجود دارد، این می باشد که این نوجوانان و یا جوانان مبتلا به انواع دیابت، در دیگر زمان های زندگی خود نیز با چالش هایی از نظر سلامتی روبرو باشند.
آیا با واقعیت های دیابت در مورد کودکان آشنا هستید؟
در ادامه بحث در مورد پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان لازم است، با برخی از واقعیت ها و موارد مهم و کاربردی در زمینه ی انواع بیماری دیابت آشنا شویم. ما را همراهی نمایید.
انواع دیابت از جمله نوع 1 و 2 آن، در بین جوانان و نوجوانان در حال رشد و افزایش چشمگیری می باشد. هر یک از افرادی که به انواعی از این عارضه دچار شده اند، دارای شرایط متنوع و متفاوتی بوده اند، اما هر کدام از آن به نوعی با مشکلات مربوط به دریافت و استفاده از انسولین درگیر بوده اند.
نشانه هایی که به دیابت نوع اول مربوط می شوند، عمدتا در مدت زمان چند هفته ای در کودکان رویت می شوند، اما علامت هایی که با دیابت نوع دوم در ارتباط هستند، در مدت زمان بیشتری رشد نموده و قابل مشاهده توسط والدین و دیگر افراد می باشند.
در صورتی که نوع اول دیابت در زمان مناسبی مورد شناسایی و تشخیص قرار نگیرد این امکان وجود دارد که کودک دیابتی به عارضه ی کتواسیدوز دیابت دچار شود.
در صورتی که نوع 2 این بیماری نیز به خوبی تحت کنترل قرار نگیرد عوارض مهمی نظیر هر یکی از بیماری های چشمی را در پیش خواهد داشت.
دانستنی های مهم در زمینه ی دیابت کودکان و افراد نوجوان:
همان طور که در قسمت های بالایی مطلب پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان ذکر شد، انواع دیابت نوع اول و دوم هر کدام عارضه هایی متفاوت می باشند، اما هر دو نوع ذکر شده دارای تاثیراتی بر روی استفاده مفید و موثر از هورمون انسولین دارند.
دیابت نوع اول در کودکان، در گذشته با عنوان دیابت نوجوانان شناخته می شد. این عارضه زمانی اتفاق می افتد که پانکراس توانایی و قدرت لازم را برای ترشح و تولید انسولین نداشته باشد.
زمانی که انسولین ترشح نشده و یا این که به مقدار مناسبی وجود نداشته باشد، قند قادر نیست که از داخل خون خود را به درون سلول های بدن برساند، بنابراین میزان قند خون به سطح بالایی می رسد. این روند ادامه داشته تا یک روش درمان برای آن انجام شود.
موارد درمانی در این زمان به شرح ذیل می باشند:
مصرف همیشگی و دائمی انسولین
بررسی و چک نمودن دوره ای قند خون
رعایت نمودن برخی از رژیم های غذایی زیرنظر پزشکان متخصص
تحرک و ورزش
بعد از اقدامات فوق در خصوص درمان بیماری دیابت، میزان و سطح قند در خون در یک محدوده مشخص که به آن محدوده ی هدف نیز می گویند، حفظ می شود.
نوع دیابت در نوزادان و کودکانی که خردسال تر هستند، به میزان کمتری وجود دارد. این نوع از بیماری دیابت زمانی اتفاق می افتد که انسولین نمی تواند کار اصلی خود را به درستی انجام دهد که در ادامه منجر به کم شدن میزان تولید و ترشح انسولین می شود.
بنابراین احتمال جمع شدن و تجمع بیش از حد گلوکز در جریان خود فرد وجود دارد.
برای مدیریت بهتر این وضعیت می توان نسبت به کارهای زیر اقدام نمود:
رعایت یک رژیم غذایی ویژه
بالا بردن میزان تحرک و اقدام به ورزش منظم
نگهداری وزن و میزان توده بدنی در محدوده ای مناسب و نرمال
البته در برخی شرایط ممکن است، فرد به داروهایی شیمیایی از جمله متفورمین نیز احتیاج داشته باشد.
آیا با شایع ترین علامت های دیابت در میان کودکان و افراد نوجوان آشنا هستید؟
در ادامه مقاله ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به بیان مواردی در زمینه ی مهم ترین علامت های بیماری دیابت خواهیم پرداخت.
شایع ترین نشانه ها در خصوص انواع دیابت به ویژه نوع 1 و 2 به شرح ذیل می باشند:
تشنه بودن زیاد از حد و پر ادراری
گرسنگی شدید و داشتن حالت ضعف دائمی
کم شدن ناگهانی وزن
داشتن خستگی های مزمن
تحریک پذیری شدید
دهان این افراد در اغلب اوقات بوی انواع میوه ها را می دهد.
بعضی از این افراد امکان دارد، دچار تاری دید شوند.
در خانم ها ممکن است، عفونت هایی موسوم به مخمر ایجاد شود، همچنین کم شدن وزن در اغلب اوقات جزء علامت های عادی قبل از شناسایی و تشخیص می باشد.
در کودکان دیابتی باید مراقب چه مواردی باشیم؟
رفتن به دستشویی و توالت:
اگر کودک شما مرتبا به دستشویی و توالت می رود، یا این که نوزاد شما مرتبا پوشک خود را کثیف می نماید در حالی که پیش از این با این شرایط مواجه نبودید.
تشنه بودن دائمی و زیاد از حد فرزند:
اگر فرزند شما به نوشیدن زیاد از حد برخی مایعات که قادر به حل کردن مشکل تشنگی نمی باشند، می پردازد.
لاغر شدن و کاهش وزن فرزند شما
مهم ترین علامت های مربوط به دیابت نوع دوم در کودکان کدام موارد می باشند؟
برخی از علائمی که در ادامه در خصوص بیماری دیابت نوع 2 در بین کودک ذکر خواهیم نمود ممکن است، دارای وجه مشترکی با نوع اول دیابت باشند. نشانه های مهم در دیابت نوع 2 کودکان به شرح ذیل می باشند:
داشتن ادرار در اغلب اوقات و به ویژه در طول شب ها
بالا رفتن میزان تشنگی در آن ها به صورتی که بیشتر اوقات طلب آب می کنند.
خستگی های مفرط
کم شدن وزن آن ها بدون توضیح و دلیل منطقی
خارش در نواحی نزدیک اندام های جنسی کودکان
داشتن اساس خارش در نواحی نزدیک اندام های جنسی کودکان. در این حالت ممکن است، یک عفونت قارچی نیز در آن نواحی وجود داشته باشد.
زخم ها در این کودکان به آرامی و به کندی التیام پیدا می کنند.
خشک شدن چشم، مات و یا تار شدن دید کودکان.
البته این امکان نیز وجود دارد که برخی نشانه های دیگر نیز در این کودکان وجود داشته باشد:
مثلا: برخی لکه های سیاه و یا مخملی رنگ که از نشانه های مقاومت انسولین می باشد. عنوان تخصصی این لکه ها آکنتوزیس نیگریکن می باشد، همچنین ممکن است، این کودکان دچار سندرم پلی کیستیک تخمدانی یا همان PCOS بشوند.
نشانه های مربوط به نوع اول دیابت در مدت زمان چند هفته ای رو به رشد می روند، اما دیابت نوع دوم دارای رشدی کند و آرام می باشد و امکان دارد که رشد تدریجی دیابت نوع 2 تا ماه ها نیز طول بکشد. پس والدین می بایست با رویت اولین نشانه های مهم و قطعی در خصوص ابتلای کودک خود به یکی از انواع دیابت ها، سریعا او را به یک پزشک متخصص نشان داده و با او مشورت نمایند.
آیا با علائم اولیه ی دیابت در میان کودکان آشنایی دارید؟
بر اساس برخی از تحقیقات صورت گرفته فقط میزان 9 درصد از پدر و مادرها قادر هستند که نشانه ها و علائم مهم مربوط به دیابت نوع 1 را در بین کودکان خود تشخیص دهند، البته بر اساس تحقیقات بعدی این میزان توانایی برای تشخیص تا 14 درصد نیز رسیده است.
در خیلی از شرایط تا کودکان به شکلی جدی تر به نوع اول دیابت دچار نشوند، امکان تشخیص مناسب به ویژه برای والدین وجود ندارد که البته جای تاسف دارد که همین تاخیر در تشخیص به موقع بیماری دیابت نوع 1 در کودکان می تواند بسیار مهلک نیز باشد. در بین این کودکان و افراد نوجوان که به دیابت دچار می شوند معمولا 4 نشانه مهم وجود دارد،
عمده افراد و بیشتر کودکان معمولا تنها دو مورد از این نشانه ها را دارند
البته عمده افراد و بیشتر کودکان معمولا تنها دو مورد از این نشانه ها را دارند و در برخی نیز هیچ نشانه ای بروز نمی کند که البته این مورد آخر بسیار نادر می باشد.
اگر کودکی به صورتی غیر منتظره و ناگهانی تشنه شده و یا احساس خستگی نماید این احتمال وجود دارد که پدر و مادر او، مشکل دیابت را برای او تصور نکنند.
دکترها و متخصصین نیز با عنایت به این موضوع که دیابت در بین کودکان شایع تر شده است، امکان دارد، علامت های رویت شده را به دیگر بیماری ها نسبت دهند.
داشتن آگاهی و اطلاع لازم از مهم ترین نشانه های دیابت بسیار حائز اهمیت می باشد. پس لازم است، شما نیز اطلاعات و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید تا با رویت کوچک ترین نشانه ها در فرزندان خود، موضوع سریعا تشخیص داده و برای درمان های فوری اقدامات لازم را انجام دهید.
آیا با مهم ترین پیامدهای دیابت در کودکان آشنایی دارید؟
در این قسمت از نوشته ی علمی و پزشکی خود با عنوان پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان با اساسی ترین پیامدهای دیابت در کودکان آشنا خواهیم شد.
یکی از اساسی ترین پیامدهای مربوط به نوع اول دیابت، دیابتی موسوم به دیابت کتواسیدوز می باشد.
زمانی که تشخیص انواع دیابت در کودکان با تاخیر همراه باشد، این امکان وجود دارد که آن ها دیابت نوع کتواسیدوز را گسترش دهند. مهم ترین دلیل برای مرگ کودکان دارای دیابت نوع 1 و 2 همان دیابت کتواسیدوز می باشد.
اگر میزان کمبود هورمون انسولین بسیار شدید و جدی باشد
اگر میزان کمبود هورمون انسولین بسیار شدید و جدی باشد، بدن کودک قادر نخواهد بود از گلوکز به منظور تامین انرژی خود استفاده نماید. در این شرایط است که تجزیه چربی ها برای تامین انرژی مورد نیاز بدن شروع می شود.
در این حالت موادی شمیایی با نام کتون ها تولید می شوند. این مواد شیمایی در سطح بالایی از مسمومیت و حالت سمی قرار دارند و بسیار برای بدن خطرناک می باشند.
با جمع شدن این مواد یعنی کتون ها بدن فرد حالتی اسیدی به خود می گیرد. اگر تشخیص های اولیه به خوبی صورت گیرند و مدیریت مناسبی نیز برای اقدامات بعدی درمانی صورت گیرد، امکان ممانعت و جلوگیری از ابتلای کودک به بیماری دیابت کتواسیدوز وجود دارد، البته این موضوع همواره امکان پذیر نمی باشد.
بر اساس تحقیق هایی که در کودکان 8 ماهه الی شانزده ساله و دارای دیابت نوع 1 صورت گرفته است، در بین کودکان زیر 2 سالی که برای آن ها تشخیص به موقعی از دیابت صورت گرفته است، 80 درصد آن ها پیش از این تشخیص بیماری دیابت کتواسیدوز را توسعه داده اند.
آیا با عوارض رایج مربوط به دیابت نوع دوم در کودکان آشنایی دارید؟
میزان پیشروی دیابت نوع دوم در نوجوانان و برخی از جوانان دارای سرعت بالاتری نسبت به افراد بزرگسال می باشد، همچنین این اشخاص در خصوص برخی از ناراحتی ها و عوارض مربوط به دیابت بیشتر در معرض ریسک و خطر قرار دارند. حتی این میزان در افراد جوان از کودکان نیز بیشتر می باشد.
از برخی از این عوارض و ناراحتی ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
ناراحتی کلیه
بیماری های مربوط به چشم و تاری دید
میزان بالای فشار خون
مقدار بالای سطح کلسترول
در دو مورد انتهایی خطرات مربوط به بیماری رگ های خونی در افراد بیشتر می شود.
عمدتا دیابت نوع 2 در بین کودکان با افزایش وزن و چاق شدن آن ها توأم می باشد. پس می توان نتیجه گرفت که شناسایی اولیه و انجام اقدامات مدیریتی منسب برای تشخیص مناسب این نوع از دیابت از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
مثلا شما لازم است کودکان را به رعایت برخی رژیم های مناسب تغذیه ای تشویق نمایید. یا این که آن ها را به تحرک اقدام به انواع ورزش ها ترغیب کنید.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که یکی از شیوه های جلوگیری از بروز عارضه ی دیابت در بین کودکان، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب می باشد.
در ادامه ی مقاله ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان با ما همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم از پست داروی دیابت زیپمت دیدن کنید.
مهم ترین عوامل خطرساز در بیماری دیابت کودکان کدام موارد می باشند؟
از مهم ترین عوامل تاثیر گذار می توان موردهای ذیل را نام برد:
وجود سوابقی از دیابت نوع 2 در برخی از اقوام درجه 1 و همچنین درجه 2
برخی از علامت های بیانگر وجود مقاومت در برابر انسولین
وجود سوابقی در میان مادران این کودکان در خصوص ابتلا به یکی از انواع دیابت، مثلا دیابت دوران بارداری
مهم ترین اقدامات در جهت پیشگیری از دیابت:
باور اصلی متخصصان و محققین امر این می باشد که نوع اول دیابت بیشتر حالت ژنتیکی و موروثی دارد. به این مفهوم که شاید نتوان جلوی رخداد آن را گرفت، اما برخی مراحل وجود دارند که به وسیله آن ها می توان جلوی پیشروی نوع دوم دیابت را به خوبی گرفت.
نسبت به نگهداری و حفظ وزن مناسب اقدام نمایید:
چاق بودن، کودکان را بیشتر در برابر خطرات و ابتلا به این عارضه قرار می دهد. چون امکان دارد که میزان مقاومت انسولین بیشتر شود.
داشتن انواع فعالیت ها
وقتی فرد از نظر فیزیکی دارای فعالیت های خوب و مناسبی باشد، مقدار مقاومت نسبت به انسولین کاهش یافته و کمک شایانی نیز به بحث فشار خون او می شود.
سعی نمایید غذاها و یا مایعات شیرین را محدودتر نمایید.
در صورت مصرف زیاد از حد خوردنی هایی که دارای میزان بالایی از قند می باشند، ممکن است، منجر به بالا رفتن وزن و چاق شدن کودک شود. بهتر است، یک رژیم غذایی متناسب و متعادل را اجرا نمایید که در آن رژیم از مقدار مناسبی غذای مفید و مغذی استفاده شود.
بهتر است، غذا ها دارای موادی موثر، مغذی، مقدار بالای ویتامین، مقادیری از پروتئین و یا فیبرها باشند. با رعایت این موارد احتمال مبتلا شدن به نوع دوم دیابت پایین تر می آید.
برای کسب اطلاعاتی مفیدتر و مطالعه ی مواردی دیگر در خصوص پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان در ادامه نیز با ما همراه باشید.
لطفا از پست محاسبه bmi در کودکان دیدن کنید.
دیابت چگونه می تواند زندگی کودکان و نوجوانان را تحت تاثیرات خود قرار دهد؟
خطرات و مسائل دیابت برای کودکان
آن دسته از افراد جوان که به انواع بیماری دیابت مبتلا می شوند، در طول ادامه حیات خویش با میزان بیشتر از خطرات در خصوص سلامتی خود روبرو هستند، بنابراین لازم است که به مشورت با یک متخصص غدد و متابولیسم بپردازند.
اگر شما والدین گرامی بتوانید به خوبی انواع دیابت را در کودک خود تشخیص دهید، می توانید بیشتر به او کمک نمایید تا بیماری اش را مورد شناسایی و درمان مناسب تر قرار دهد، بنابراین شانس بالاتری برای درمان و کنترل نمودن این عارضه وجود خواهد داشت.
دیابت کودکان
انواع اول و دوم بیماری دیابت دارای تفاوت هایی با هم هستند، اما وجه اشتراک این دو این است که به کار گیری و استفاده از هورمون انسولین را مورد تاثیر خود قرار می دهند.
آیا با کتواسیدوز دیابتی در بین کودکان آشنایی دارید؟
در این قسمت از محتوای خود با سوژه ی پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان به بیان نکاتی کلیدی در خصوص چگونگی پیدایش کتواسیدوز دیابتی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
زمانی که بیماری های نوع 1 و برخی اوقات نوع 2 دیابت به موقع مورد تشخیص و شناسایی قرار نگیرند، این امکان وجود دارد که فرد به بیماری کتواسیدوز دیابتی مبتلا شود، البته در بخش های قبل به صورت مختصر در مورد این عارضه که احتمال دارد در بین کودکان اتفاق بیفتد توضیحاتی را ارائه دادیم که در این قسمت به تشریح بیشتری از آن خواهیم پرداخت.
یکی از اساسی ترین عوامل مرگ در بین کودکان دیابتی
این عارضه یعنی کتواسیدوز دیابتی یکی از اساسی ترین عوامل مرگ در بین کودکان دیابتی می باشد. در بخش قبل نیز اشاره داشتیم که با کم شدن شدید میزان انسولین، بدن کودک دیگر نمی تواند برای تامین انرژی مورد نیازش از گلوکز ها استفاده نماید. در این مرحله گلوکز ها شروع به تبدیل شدن به مقادیر بالایی از چربی می کنند.
به این صورت است که کتون ها در بدن فرد ایجاد می شود. این ماده یعنی کتون، از مواد شیمیایی و سمی می باشد. در نهایت زمانی که میزان زیادی از این مواد یعنی کتون ها در بدن فرد تجمع پیدا می کنند، او به عارضه ی کتواسیدوز دیابتی مبتلا می شود. یعنی بدن فرد دچار حالت سمی یا مسمومیت با کتون ها می شود.
پس اگر انواع بیماری دیابت به موقع تشخیص داده شده و مدیریت اثربخشی برای آن ها صورت گیرد، از ابتلای کودک به کتواسیدوز دیابتی نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد، البته این رخداد نیز همیشگی نمی باشد.
در یک کار تحقیقی که در سال 2008 میلادی صورت گرفته است، این چنین نتیجه گیری شده است، که:
از میان بیش از 300 کودک و یا نوجوان دارای سن زیر 17 سال که به عارضه ی نوع 1 دیابت مبتلا بوده اند، تشخیص و شناسایی اولیه در بین حدود 16 درصد از آن ها در خصوص کتواسیدوز دیابتی دارای خطا بوده و به کلی اشتباه بوده است.
و تشخیص هایی که برای آن ها صورت پذیرفته به شرح ذیل بوده است:
در حدود 46 درصد از آن ها انواع عفونت در سیستم های تنفسی تشخیص داده شده است.
در نزدیک 17 درصد از آن افراد عارضه ی تشخیص داده شده کاندیدیازیس پرینیال بوده است.
در نزدیک 17 درصد از ایشان گاستروانتریت تشخیص داده شده است.
در حدود 11 درصد از آن افراد موضوع تشخیص داده شده، عفونت مجاری ادراری بوده است.
در حدود 11 درصد دیگر از افراد، عارضه ی استوماتیت مورد تشخیص قرار گرفته است.
و در نهایت در حدود 3 درصد از آن ها بیماری و عارضه ی تشخیص داده شده آپاندیسیت بوده است.
یکی از نتایج به دست آمده از تحقیقات متعدد پژوهشگران این بوده است که در آن دسته از کودکانی که بیماری دیابت نوع 1 آن ها با تاخیر و یا به کلی ناصحیح تشخیص داده شده است، امکان و احتمال ابتلا به کتواسیدوز دیابتی بیشتر بوده است.
مناسب ترین شیوه ها برای شناسایی و تشخیص بیماری دیابتی کدام موارد می باشند؟
اگر فرزند شما و یا هر کودک دیگری دارای برخی از نشانه ها و علائم مربوط به انواع دیابت باشد، می بایست برای انجام آزمایش های مختلف غربالگری به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.
فرآیند غربالگری این افراد می تواند مشتمل بر یکی از موارد ذیل باشد:
می توان برای بررسی میزان قند خون در ادرار کودکان، از آزمایش های مختلف ادرار استفاده نمود.
همچنین می توان از نوک انگشت آن ها مقداری خون گرفت تا میزان گلوکز خون را مورد بررسی قرار داد.
انجمن ada یا همان دیابت ایالات متحده آمریکا آزمایش کردن دیابت را برای بچه هایی که دارای اضافه وزن و یا چاقی می باشند و البته 2 گزینه از موارد ریسک ذیل را نیز داشته باشند، مورد توصیه قرار داده است.
آن هایی که در اعضای درجه 1 یا 2 فامیل و خانواده ی خود سوابقی مبنی بر ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند.
برخی از نژادهایی که دارای ریسک بالایی از ابتلا به دیابت می باشند. مثلا نژادهای: بومی های ایالات متحده، آمریکای لاتین، آن هایی که به صورت دو رگه میان آمریکا و آسیا هستند، ساکنین جزایر اقیانوس آرام و…
آن دسته از کودکانی که مادرشان به یکی از انواع دیابت مبتلا بوده و یا در زمان بارداری؛ دیابت نوع بارداری را داشته اند.
اگر بتوان یکی از انواع دیابت نوع 1 و 2 را به موقع تشخیص داد و در خصوص درمان آن اقدام نمود، بهبود آن کودک به تدریج و به مرور زمان حاصل خواهد شد.
لطفا از پست علت چاقی شکم در کودکان دیدن کنید.
آیا پیشگیری در مورد انواع دیابت امکان پذیر می باشد؟
تقریبا می توان بیان نمود که جلوگیری نمودن از ابتلا به دیابت نوع اول امکان ندارد، اما یک کودک می تواند دست به مجموعه اقداماتی زده تا جلوی ابتلا به دیابت نوع 2 را گرفته و یا این که ریسک ابتلا به آن را کاهش دهد.
مجموعه آموزش های لازم برای والدینی که کودک دیابتی دارند:
این آموزش ها شامل موارد ذیل می باشند:
اغلب کودکانی که دارای عارضه ی دیابت هستند، می بایست در طول روز حداقل 2 الی 3 بار انسولین دریافت نمایند. در حال حاضر تنها شیوه ی دریافت این ماده از طریق تزریق می باشد. این تزریق ها باید در زمان های مشخص انجام شوند که والدین نیاز است، در این خصوص موارد مورد نیاز را به خوبی یاد گرفته و در مواقع لزوم به کار ببندند.
والدین باید از این موضوع اطلاع داشته باشند که اغلب کودکان دیابتی به بیشتر از یک نوع و مدل از انسولین نیازمند می باشند.
میزان و تعداد دفعاتی که لازم است، انسولین به کودکان تزریق شود، را فقط یک پزشک متخصص می تواند تعیین نماید. چون میزان احتیاج به ماده ی انسولین در هر یک از کودکان دیابتی متفاوت می باشد. پس والدین نمی توانند به صورت سرخود مقدار و تعداد تزریق ها را تغییر دهند.
والدین گرامی می توانند پس از هر 2 مرحله تزریق، مکان جدیدی را برای تزریق های آتی در نظر بگیرند.
پس از هر بار تزریق، این احتمال و امکان وجود دارد که بافت های چربی در آن ناحیه تجمع یافته و یا برعکس بافت های چربی مورد تحلیل رفتن قرار گیرند. برای رفع این معضل والدین گرامی می توانند پس از هر 2 مرحله تزریق، مکان جدیدی را برای تزریق های آتی در نظر بگیرند.
این موضوع که انسولین برای سلامتی کودکان دیابتی ضروری می باشد، را با زبان ملایمت و مهربانی به فرزندان خود آموزش دهید. به آن ها بگویید که علی رغم مقداری درد که در تزریق ها وجود دارد، وجود این ماده برای سلامتی و ادامه ی حیات آن ها بسیار با ارزش و مهم می باشد.
همه سعی شما این باشد که هر یک از مراحل تزریق با حداقل فشار و مقاومت از سوی کودک روبرو باشد، بنابراین میزان انسولین مورد نیاز را دور از نگاه کودکان درون سرنگ خود بکشید. پس از آن بدون هیچ گونه هیاهو و یا ایجاد رعب و ترسی، تزریق را با آرامش و ملایمت انجام دهید. خونسردی خود را به طور کامل حفظ نمایید. نیازی نیست که برای هر تزریق به فرزند خود وعده و وعیدهایی را بدهید و یا این که او را بترسانید.
به او آموزش های لازم را بدهید که زمانی که بزرگ تر شد و سنش بالاتر رفت، خودش می بایست مسئولیت انجام این کار یعنی تزریق انسولین را به عهده بگیرد. پس لازم است تا پیش از آن زمان، همه چیز را به خوبی و به طور کامل به او یاد بدهید.
در تغذیه کودکان دیابتی چه جزئیات مهمی را باید رعایت نمود؟
بهتر است، یک کودک دیابتی به جز 3 وعده ی غذایی اصلی که در طول روز مصرف می نماید، دست کم دارای 3 وعده غذایی فرعی نیز باشد. در وعده های جانبی می تواند از مواد غذایی مناسب استفاده کند،
بنابراین مجموع وعده های غذایی برای هر کودک دیابتی به 6 مورد افزایش پیدا می کند. که 3 مورد از آن ها، همان وعده های غذایی همیشگی و اصلی می باشند.
بهتر است، در وعده های جانبی و فرعی از مواد نشاسته ای استفاده نمایید. غذایی که کودک قبل از خوابیدن میل می کند نیز بسیار مهم می باشد. چون می تواند مانع از افت ناگهانی قند خون او در مدت خواب شود.
مناسب ترین رژیمی که برای این کودکان می توان در نظر گرفت می تواند غذاهایی شامل: مواد دارای نشاسته، انواع حبوبات، شیر و سایر مواد لبنی، تخم مرغ و انواع پروتئین ها به ویژه گوشت باشد.
بهتر است، غذاها را از انواع گیاهی و اصطلاحا نباتی انتخاب نمایید و نهایت استفاده را از خوراکی های پرفیبر ببرید. مقدار غذایی که بدن کودک در طول روز نیاز دارد، را بر اساس میزان انسولینی که قرار است، تزریق شود، به شکل مناسبی تقسیم نمایید و به طور متعادل در 6 وعده ی ذکر شده، مواد غذایی را به او بدهید.
در این جا به انتهای مقاله ی خود با عنوان پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان رسیدیم. امید است که بیان یک سری پرسش و پاسخ درباره دیابت کودکان برای همه ی شما مفید بوده باشد.
در انتهای این مقاله دعوت می کنیم از مقالات زیر دیدن کنید:
چاق ترین کودک جهان
تاثیر چاقی بر سلامت روان
13 پاسخ
خیلی عالی
میشه بگید چه قرصی برای دخترم بگیرم ؟ چون دیابت داره
Tanx ❤❤
عالی بوود
مرسی 🌷🌷🌷
خیلی ممنون میشم اطلاعات بیشتری در این رابطه در سایت قرار بدید تشکر
بسیار عالی بوود
سلام کاهش وزن غیر منتظره و تشنگی های پی در پی از علایم دیابت کودکان هستش؟
سلام من در دوران بارداری دیابت شدید دارم ایا به جنین هم میرسه؟
با تکرر ادارد باید چیکار کرد؟
سلام پسر من بابت دیابتش خیلی تشنه میشه خیلی زیاد بنظرتون باید چیکار کنم؟
سلام برای جلوگیری از بالا رفتن دیابت پسرم باید چیکار کنم فقط 5 سالشه
با سلام
پسرم ۹ سالش قندش روی ۱۰۰شده زیاده؟؟؟؟؟