معنی blood urea در آزمایش خون

معنی blood urea در آزمایش خون

معنی blood urea در آزمایش خون
معنی blood urea در آزمایش خون

در مقاله ی علمی پزشکی پیش روی قصد داریم به طور مفصل معنی blood urea در آزمایش خون را بیان و تشریح نماییم تا اطلاعات جامع، کامل و مفیدی در این رابطه در اختیار شما خوبان قرار گیرد، پس تا پایان این نوشتار کابردی ما را همراهی نمایید:

در عصر حاضر انسان ها در همه ی نقاط جهان مطابق با شرایطی که در سبک زندگی، تحرک و شیوه ی تغذیه ای که دارند، در معرض خطرات، ناراحتی ها و برخی بیماری ها قرار دارند. این اتفاقات امکان دارد، حوزه های مختلف جسمی و روحی را در بر گیرد و برای شخص مشکلاتی عدیده ای را به وجود آورد.

همچنین مطالعه صفحات معنی creatinine در آزمایش خون، معنی blood sugar در آزمایش خون و egfr در آزمایش خون چیست نیز به شما توصیه می شود.

مقدمه

معنی blood urea در آزمایش خون
معنی blood urea در آزمایش خون

در این حال اکثر افراد به هنگام بروز این قبیل مشکلات و به منظور بررسی علل بیماری و در نهایت بهبودی خود به پزشک متخصص مربوطه مراجعه می نمایند،

سر از خود و سلیقه ای عمل نکنید

البته این بهترین تصمیم ممکن می باشد که هر فردی در مواجهه با مشکلاتی این چنینی می بایست انجام دهد و به هیچ وجه نبایستی سر از خود یا به عبارتی سلیقه ای عمل شود و نیز نباید از دستورات کسانی که صلاحیتی در این زمینه ندارند، پیروی گردد. این بدان خاطر است که ممکن است، خطرات جبران ناپذیری را به بار آورد.

به هر شکل وقتی که فرد برای روشن شدن وضعیت خود و رسیدن به حالت ایده آلش به پزشک مربوطه مراجعه می نماید، بعضی از معاینات پزشکی از او به عمل می آید ضمن اینکه سوالاتی نیز در رابطه با وضعیت حاضر بیمار از وی یا همراهانش پرسیده می شود.

سر از خود و سلیقه ای عمل نکنید
سر از خود و سلیقه ای عمل نکنید

در اغلب موارد شرایط به گونه ای است که پزشک متخصص برای آن که از همه لحاظ خیال خود و بیمار را راحت کند و بتواند نظر قطعی را اعلام دارد، آزمایشاتی را برای شخص تجویز می نماید.

ما در نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون بر آن شدیم تا توضیحات کاملی در رابطه با این پارامتر موجود در آزمایش برای شما عزیزان ارائه و عرضه داریم و امیدواریم بتوانیم به بهترین نحو ممکن معنی blood urea در آزمایش خون را بیان و تشریح نماییم.

ارتباط این مواد در بدن فرد با بیماری دیابت و انواع مختلف

همچنین یکی از موضوعاتی در بحث های اوره و کراتین خون مورد توجه قرار می گیرد، موضوع ارتباط این مواد در بدن فرد با بیماری دیابت و انواع مختلف آن می باشد. یکی از مواردی که به افراد توصیه می شود، این می باشد که در آغاز درمان خویش و پیگیری های مربوط به آن، در صدد درمان و کنترل دیابت خود نیز باشند. برای این منظور نیز بهتر است، با افرادی که در این زمینه تخصص و تجربه ی کافی دارند، مشورت نمایید.

پیشنهاد ما در این زمینه مراجعه به جناب دکتر سلیمی می باشد. جناب دکتر سلیمی یکی از برترین پزشک های برای کنترل دیابت می باشد.

ارتباط این مواد در بدن فرد با بیماری دیابت و انواع مختلف
ارتباط این مواد در بدن فرد با بیماری دیابت و انواع مختلف

معنی blood urea در آزمایش خون چیست؟

اوره بخشی از مواد زائد در بدن است و زمانی که پروتئین ها در کبد شکسته و تولید شود اوره تشکیل می شود.

آزمایش اوره برای چیست؟

برای بررسی سطح نیتروژن اوره در خون است. زمانی که پزشک به بیماری کبدی یا کلیوی شک کند آزمایش اوره را تجویز می کند.

در ابتدا به ذکر موضوعات و سوالاتی چند در این ارتباط و در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم پس با ما همراه شوید:

هر آن چه که باید درباره ی اوره ی خون بدانیم.

روش های درمان اوره ی خون کدام موارد می باشند؟

معنی blood urea در آزمایش خون چیست و سطح پایین آن چه معنی می دهد؟

شرایط تولید اوره در بدن افراد به چه صورتی می باشد؟

آزمایش اوره ی خون را چگونه تفسیر می کنند؟

میزان بالای اوره در آزمایش خون به چه معنایی می باشد؟

علائم و نشانه ای اوره ی بالا در خون کدام موارد می باشند؟

چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟

آسیب های کلیه ای چه نقشی در سطح اوره ی خون دارند؟

عوارض بالا بودن اوره در بدن کدام موارد می باشند؟

روش های درمان اوره ی خون بالا چگونه عمل می کنند؟

سوالات متداول درباره ی اوره ی خون که ممکن است، مطرح شود، کدام موارد می باشند؟

تفسیر آزمایش اوره ی خون به چه صورت می باشد؟

علت و دلایل افزایش اوره در خون کدام موارد می باشند؟

علل و دلایل کاهش اوره در خون کدام موارد می باشند؟

آیا مصرف داروها هم در اندازه و مقدار اوره در خون تاثیر دارند؟

معیارهای عمل کرد نرمال کلیه در بدن انسان چه چیزهایی هستند؟

اوره در بدن انسان چگونه تولید می شود؟

از دیگر عوامل مهمی که باعث می شوند، اوره در خون افزایش پیدا کنند، کدام موارد می باشند؟

آیا در خصوص میزان و مقدار طبیعی و نرمال اوره در خون هر فرد اطلاعاتی دارید؟

در خصوص چگونگی اندازه گیری اوره ی خون چه اطلاعاتی دارید؟

آیا در خصوص چگونگی تولید کراتینین در خون اطلاعاتی دارید؟

آیا در خصوص مهم ترین علت هایی که باعث بالا رفتن میزان کراتینین خون می شوند، اطلاعاتی دارید؟

آیا در زمینه ی سطح و میزان طبیعی کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟

آیا می دانید نسبت اوره به کراتینین خون بیانگر چه موضوعی می باشد؟

آیا در زمینه ی کلیرانس کراتینین اطلاعاتی دارید؟

 

هر آن چه که باید درباره ی اوره ی خون بدانیم

در بخش آغازین نوشتار خود با عنوان معنی blood urea در آزمایش خون قصد داریم شما را با اوره ی خون آشنا سازیم. از شما عزیزان خواننده درخواست می نماییم که در این قسمت از مقاله با ما همراه باشید.

در رابطه با اوره ی خون باید گفت یک ماده ی اضافی و زائد حاصل از سوخت و ساز پروتئین ها می باشد که در قسمت کبد تولید می شود و سپس از طریق کلیه ها دفع می گردد. در واقع هر وقت که میزان سوخت و ساز پروتئین افزایش پیدا می کند (به عنوان مثال در اثر خونریزی یا حتی پرخوری ) یا اینکه عملکرد کلیه ها اختلال پیدا می کند، میزان آن فزونی می یابد.

لطفا از پست های  urea در آزمایش خون چیست و آزمایش BUN دیدن کنید.

هر آن چه که باید درباره ی اوره ی خون بدانیم
هر آن چه که باید درباره ی اوره ی خون بدانیم

میزان اوره ی بالا می تواند در اثر غلظت خون زیاد یا اسهال شدید و طولانی افزایش پیدا کند. از این روی از آزمایش اوره معمولا در جهت بررسی وضعیت آب بدن و تا اندازه ای عملکرد کلیه ها به کار گرفته می شود. میزان نرمال اوره ی خون در افراد بالغ بین 15 تا 45 میلی گرم می باشد که افزایش بیش از اندازه ی طبیعی آن سلامت فرد را به مخاطره می اندازد.

چنان چه دکتر مربوطه دستور آزمایش اوره را برای تان داد، به احتمال قوی تست کراتینین را نیز برای شما تجویز خواهد نمود. هر دوی این تست ها می تواند نحوه ی عملکرد کلیه های تان نمایان سازد.

مشخص نمودن نحوه ی اثر درمانی دیالیز

این تست ها هم چنین می توانند در جهت مشخص نمودن نحوه ی اثر درمانی دیالیز و به عنوان کلیه مصنوعی نیز تاثیر گذار باشد. چنان چه تست اوره سطح بیشتر از اندازه ی نرمال را نشان داد، این امکان وجود دارد که به طور صحیح کار نکنند. و در صورتی که میزان نیتروژن اوره ی خون سطح کمتر از مقدار نرمال را نشان دهد، این امکان هست که نشانه ای از آسیب یا بیماری کبدی یا سوء تغذیه باشد.

مشخص نمودن نحوه ی اثر درمانی دیالیز
مشخص نمودن نحوه ی اثر درمانی دیالیز

به این موضوع نیز توجه داشته باشید که بیماری دیابت نیز می تواند اثراهایی را بر روی اوره ی خون داشته باشد. لذا توصیه می کنیم در اسرع وقت برای چکاپ و بررسی وضعیت بیماری دیابت خود اقدام نمایید.

بهتر است در این زمینه از یک پزشک حاذق و با تجربه بهره بگیرید. یکی از اصلی ترین پیشنهادهای ما برای درمان بیماری دیابت و انواع گوناگون آن مراجعه به جناب دکتر سلیمی می باشد. ایشا ن از بهترین متخصصین حال حاضر کشور برای درمان بیماری دیابت می باشند. جناب دکتر سلیمی می توانند در زمانی کوتاه و با به کار گیری بهترین شیوه ها، دیابت را مورد درمان قرار دهند.

از شما عزیزان دعوات می شود در بخش های بعدی مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون نیز با ما همراه باشید.

روش های درمان اوره ی خون کدام موارد می باشند؟

در این بخش قبل از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون توضیحاتی را در مورد اوره برای شما عزیزان بیان نمودیم و در این قسمت قصد داریم مهم ترین شیوه های درمانی اوره ی خون را مورد تشریح قرار دهیم. از شما مخاطبین عزیز درخواست می شود، در این قسمت نیز ما را همراهی نمایید.

روش های درمان اوره ی خون کدام موارد می باشند؟
روش های درمان اوره ی خون کدام موارد می باشند؟

میزان مصرف مواد غذایی که منبع پروتئین که البته با منشاء حیوانی به شمار می روند را بایستی به کمترین حد ممکن رساند مانند: گوشت قرمز، ماهی، میگو و هم چنین تخم مرغ که باید به حداقل ممکن مصرف نمایید.

پیشنهاد می کنیم از پست آزمایشات قبل از عمل اسلیو دیدن کنید.

مقدار مصرف فرآورده های لبنی و در این میان خصوصا شیر و پنیر را کمتر نمایید

مقدار مصرف فرآورده های لبنی و در این میان خصوصا شیر و پنیر را کمتر نمایید چون این گونه مواد غذایی جزء منابع پروتئینی به شمار می روند و مصرف شان می تواند میزان نیتروژن خون را بالا ببرد.

مقدار مصرف فرآورده های لبنی و در این میان خصوصا شیر و پنیر را کمتر نمایید
مقدار مصرف فرآورده های لبنی و در این میان خصوصا شیر و پنیر را کمتر نمایید

میزان بیشتری از میوه ها و سبزی جات را مصرف کنید.

فعالیت های ورزشی و بدنی را به صورت روزانه و مستمر انجام دهید.

آزمایش اوره را به صورت سالانه در دستور کار خود قرار دهید.

به همراه غذا ماء الشعیر مصرف نکنید، چرا که زمینه را برای تولید اوره و هم چنین کراتینین را افزایش می دهد.

بر اساس روش های درمانی مختلف برای درمان اوره خون و ارتباطی که بین این پارامتر و موضوع دیابت وجود دارد، به شما عزیزان خواننده پیشنهاد می دهیم که موضوع بیماری دیابت خود را نیز مورد پیگری قرار داده و برای درمان ان نیز اقدام داشته باشید.

مراجعه به دکتر سلیمی

در این زمینه می توانید به جناب دکتر سلیمی مراجعه نمایید و از سوابق ارزشنده ی ایشان در مورد درمان و کنترل دیابت و انواع مختلف آن استفاده نمایید.

در حال حاضر جناب دکتر سلیمی یکی از برترین ها در زمینه ی درمان و بهبود افراد دیابتی می باشد.

لطفا بخش های بعدی نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون را ازد دست ندهید. چون در ادامه قصد داریم موارد مفیدی را برای شما عزیزان مورد توضیح قرار دهیم.

معنی blood urea در آزمایش خون چیست و سطح پایین آن چه معنی می دهد؟

در بخش پیشین از نوشتار علمی و پزشکی معنی blood urea در آزمایش خون مهم ترین روش های مربوط به درمان اوره ی خون را توضیح دادیم. حال در این قسمت تصمیم داریم معنی blood urea در آزمایش خون را برای شما عزیزان همراه مورد توضیح قرار دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

آزمایش اوره ی خون برای بررسی نحوه عملکرد کلیه ها صورت می پذیرد. در این آزمایش یک تست خون از فرد بیمار گرفته می شود تا مقدار اوره ی موجود در خونش اندازه گیری شود. این آزمایش از متداول ترین و رایج ترین انواع آزمایشات پزشکی محسوب می شود که از جمله فاکتورهای اصلی و مهم آن نیتروژن اوره خون می باشد.

لازم به ذکر است که اغلب افراد پیش از مراجعه به پزشک و از سر کنجکاوی و حساسیت برگه ی آزمایش خود را تفسیر می نمایند، ولی این کار خیلی هم ساده نمی باشد، زیرا در این برگه ی آزمایش با انواعی از علائم اختصاری که به زبان انگلیسی هم می باشد، رو به رو هستیم که ممکن است، حتی تا کنون نام آن ها به گوش مان نخورده باشد.

معنی blood urea در آزمایش خون چیست و سطح پایین آن چه معنی می دهد؟
معنی blood urea در آزمایش خون چیست و سطح پایین آن چه معنی می دهد؟

از شما عزیزان خواننده دعوت می نماییم در بخش های دیگر این نوشتار علمی پزشکی با موضوع معنی blood urea در آزمایش خون نیز با ما همراه باشید.

شرایط تولید اوره در بدن افراد به چه صورتی می باشد؟

در بخش قبلی از متن خود در مورد معنی blood urea در آزمایش خون توضیحاتی را در خصوص مفهوم این عبارت در آزمایش های خون مورد تشریح قرار دادیم. در این جا بنا داریم شرایط و وضعیت های مربوط به تولید و ایجاد این ماده در بدن افراد را مورد بحث قرار دهیم. لطفا ما را در این قسمت از متن علمی و پزشکی معنی blood urea در آزمایش خون همراهی نمایید.

شرایط تولید اوره در بدن افراد به چه صورتی می باشد؟
شرایط تولید اوره در بدن افراد به چه صورتی می باشد؟

همان گونه که در بخش های دیگری از همین نوشتار خدمت شما عرض نمودیم، این ماده یکی از مواد اضافی و زائد بدن به حساب می آید که در پی شکسته شدن پروتئین ها در کبد به وجود می آید. کبد پروتئین هایی را که در مواد غذایی موجود می باشد، تجزیه می نماید و موقعی که این کار را می کند موجب ایجاد اوره می گردد.

طریقه ی ایجاد اوره

طریقه ی ایجاد اوره به این صورت می باشد که ازت با دیکر عناصر مثل کربن، اکسیژن و ئیدروژن ترکیب می گردد تا اینکه موجب ایجاد این ماده در بدن گردد. در ادامه کبدتان این ماده را در داخل خون آزاد کرده و در نهایت به کلیه ها راه می یابد.

چنان چه کلیه ها سالم باشند، این ماده را از خون دریافت کرده و آن را به همراه ادرار از بدن خارج می کنند. در غیر این صورت چنان چه کلیه ها یا کبد قادر نباشند کار و وظیفه محوله ی خود را به خوبی به انجام رسانند، در این حالت میزان و سطح اوره ی خون افزایش پیدا می کند.

شما در حال مطالعه ی یک مقاله ی علمی در مورد معنی blood urea در آزمایش خون می باشید. خواهشمند است در دیگر قسمت های این مقاله نیز ما را همراهی نمایید.

آزمایش اوره ی خون را چگونه تفسیر می کنند؟

همان گونه که ملاحظه فرمودید، در قسمت فبل از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون، شرایط و چگونگی ایجاد اوره ی در خون را مورد بررسی قرار دادیم. در این قسمت قصد داریم چگونگی تفسیر این پارامتر را در آزمایش خون مورد توضیح قرار دهیم. لطفا برای آشنایی بهتر با تفسیر این ماده، در این قسمت نیز با ما همراه باشید.

همان طور که بیان شد آزمایش اوره به منظور بررسی سلامتی کلیه ها و درستی عملکردشان انجام می گردد، ولی پزشکان برای آن که تشخیص درستی داشته باشند، به همراه این آزمایش یک تست کراتین خون هم تجویز می نمایند.

از تفسیر آزمایش اوره ی خون می توان برای بررسی شرایط دیگر منجمله موارد زیر، علاوه بر عملکرد کلیه ها نیز بهره برداری نمود:

اختلالات کبدی، مشکلات سوء تغذیه، نارسایی در قلب، کمبود آب بدن، گردش خون ضعیف بدن، انسداد مجاری ادراری و هم چنین خونریزی دستگاه گوارش

حتی ممکن است، از این آزمایش به منظور بررسی تاثیر دیالیز در بدن شخص بیمار استفاده شود

حتی ممکن است، از این آزمایش به منظور بررسی تاثیر دیالیز در بدن شخص بیمار استفاده شود. ضمنا در چکاب هایی که به طور معمول انجام می شود، نیز میزان اوره ی خون تست می گردد، مثلا زمانی که بیمار مدتی در بیمارستان بستری بوده و هم چنین در حین و یا بعد درمان بیماریی مانند دیابت که در این قسمت جا دارد، قید نماییم که دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت می باشند.

ملاحظه نمایید که با انجام آزمایش خون به منظور اندازه گیری مقدار اوره، تنها پایین یا بالا بودن اوره در این آزمایش قابل تشخیص نمی باشد، بلکه اوره مشخص می گردد و علت نوسانات مقدار اوره ی خون چه میزان باید باشد.

به طور معمول سطح نرمال و معمول اوره ی خون به صورت زیر بیان می گردد:

نوزادان کمتر از یک سال: بین 3 الی 12 میلی گرم

کودکان یک تا هفت سال: ما بین 7 الی 20 میلی گرم

مردان بزرگسال: مابین 8 الی 24 میلی گرم

زنان بزرگسال: مابین 6 الی 21 میلی گرم

به طور معمول سطح نرمال و معمول اوره ی خون به صورت زیر بیان می گردد:
به طور معمول سطح نرمال و معمول اوره ی خون به صورت زیر بیان می گردد:

پایین بودن میزان اوره ی خون

نکته قابل توجه این است که در آزمایش اوره ی خون بسته به سن، مکان آزمایش و دیگر فاکتورها ممکن است، نتایج تغییر داشته باشند. در ضمن سطح پایین میزان اوره ی خون فرد بیمار نسبت به میزان طبیعی و نرمال آن می تواند نشانه ای از یکی از موارد زید به حساب آید:

سوء تغذیه، کمبود شدید پروتئین در رژیم غذایی شخص، نارسایی در کبد و تجمع آب زیاد در بدن

میزان بالای اوره در آزمایش خون به چه معنایی می باشد؟

همان گونه که توجه داشتید، در قسمت قبل از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون در مورد چگونگی تفسیر این پارامتر در آزمایش خون مواردی را بیان نمویم و در این جا نیز تصمیم داریم در زمینه ی بالا بودن مقدار اوره ی خون توضیحاتی را خدمت شما عزیزان خواننده ارائه نماییم. لطفا با ما همراه باشید.

بالا بودن مقدار نیتروژن اوره ی خون به طور کلی به این معنا است که کلیه های تان کار خود را به درستی انجام نمی دهند،

موارد زیر نیز می تواند موجب بالا رفتن مسزان اوره در آزمایش خون گردد:

خونریزی در دستگاه گوارش

سوختگی شدید

انسداد مجاری ادراری

نارسایی احتقانی قلب یا حمله ی قلبی کنونی

شوکه شدن

کمبود آب بدن ناشی از نخوردن مایعات کافی و یا سایر دلایل

یک رژیم غذایی با پروتئین بالا

دارو های خاص مثل بعضی از آنتی بیوتیک ها

لطفا در بخش های باقی مانده از مقاله ی علمی پزشکی معنی blood urea در آزمایش خون ما را همراهی نمایید. در ادامه تصمیم داریم موضوعات مهم و کاربردی را با شما مخاطبینی گرامی به اشتراک بگذاریم و موارد بسیار مفیدی را برای شما بیان نماییم.

در صورتی که در آزمایش ها و تست های انجام شده ی خود، دارای اوره ی خون بالا می باشید، موارد بیان شده در این مقاله ی کاربردی، می توانند برای شما مفید و مثمر ثمر باشند. پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید.

علائم و نشانه ای اوره ی بالا در خون کدام موارد می باشند؟

در قسمت پیشینی نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون در خصوص شرایط مربوط به بالا بودن میزان اوره ی خون توضیحاتی را ارائه کردیم و در این بخش قرار است، مهم ترین علائم و نشانه های مربوط به بالا بودن این فاکتور را مورد توضیح قرار دهیم. لطفا برای آشنایی بهتر با این نشانه ها، در این قسمت نیز با ما همراه باشید.

یک یا چند مورد از نشانه های زیر می توانند بیانگر میزان بالای نیتروژن اوره ی خون باشند:

نداشتن تمرکز

خستگی مفرط

حالت تهوع و استفراغ

گرفتگی در پاها و هم چنین کم اشتها شدن

مراجعه به پزشک

چنان چه هر کدام از موارد بالا را در خود ملاحظه و احساس نمودید، بهتر آن است که فورا به یک دکتر متخصص مراجعه نمایید و بر اساس نطرات و مواردی که ایشان برای شما تجویز می نماید، عمل نمایید.

همچنین در بخش های مختلفی از همین مقاله، به ارتباط میان بالا بودن میزان اوره خون و بیماری های مختلف مرتبط با دیابت اشاره داشتیم. لذا از شما خوانندگان گرامی درخواست می نماییم که در صورت مشاهده ی این نشانه ها، هم زمان به فکر کنترل و درمان بیماری دیابت خود نیز باشید.

در این خصوص بهتر است، با یک پزشک متخصص و با سابقه مشورت نموده و از تجربیات ایشان در زمینه درمان بیماری دیابت و انواع مختلف آن استفاده نمایید.

در این جا مهم ترین پیشنهاد ما، مراجعه به جناب دکتر سلیمی می باشد که در حال حاضر یکی از بهترین پزشک ها در زمینه ی کنترل و همچنین درمان انواع دیابت می باشد.

شما در حال خواندن یک متن علمی پزشکی در زمینه ی معنی blood urea در آزمایش خون هستید، پیشنهاد می کنیم در بخش های باقی مانده ی این نوشتار نیز با ما همراه باشید.

چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟

همان گونه که مشاهده فرمودی در بخش قبلی از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون مهم ترین علامت های مربوط به بالا بودن میزان اوره ی خون را مورد توضیح قرار دادیم.

اینک می خواهیم وارد این موضوع شویم که پزشک ها به چه علتی آزمایش و تست مربوط به اوره ی خون را به بیماران خود سفارش می دهند و آن را مورد تجویز قرار می دهند. خواهشمند است، در این بخش نیز با ما همراه باشید.

چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟
چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟

پزشک ممکن است، به خاطر یکی از علت های زیر آزمایش اوره ی خون را برای شما بنویسد و آن را برای تان تجویز نماید:

در صورتی که مشکوک به آسیب کلیه ای باشید.

چنان چه عمل کرد کلیه تان احتیاج به ارزیابی داشته باشد.

به منظور اثر بخشی درمان دیالیز

از شما عزیزان درخواست می شود، بخش های بعدی این متن را از دست ندهید، در بخش های بعدی می خواهیم سوژه هایی کاربردی را با شما مخاطبین محترم به اشتراک بگذاریم.

چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟
چرا پزشک آزمایش اوره را تجویز می کند؟

آسیب های کلیه ای چه نقشی در سطح اوره ی خون دارند؟

در بخش قبلی از نوشتار علمی و پزشکی معنی blood urea در آزمایش خون علت و چرایی تجویز آزمایش اوره ی خون توسط پزشک ها و متخصصین را مورد بحث قرار دادیم. در این قسمت قصد داریم در رابطه با آسیب های کلیه ای توضیحات مهمی را به سمع و نظر شما خوبان رسانیم. پس با ما در این قسمت نیز همراه باشید.

قابل توجه این که این آزمایش ممکن است، همراه با گروه دیگری از آزمایشات و به منظور تشخیص بیماری هایی مثل:

آسیب کبدی

نارسایی احتقانی در قلب

بسته شدن مجاری ادراری

خونریزی دستگاه گوارش و غیره

از طرف دکتر و متخصص مربوطه تجویز گردد.

چنان چه دلیل اصلی آزمایش اختلالات کلیوی باشد، در کنار اوره ماده ی دیگری تحت عنوان کراتینین نیز که ماده ای زائد به حساب می آید بایستی از بدن دفع گردد.

یکی از علت های دیگر که امکان دارد، دکتر آزمایش نیتروژن اوره خون را برای تان تجویز نماید، به خاطر تشخیص کارکرد درست کلیه ها در دفع نمودن مواد زائد بدن می باشد. در این وضعیت مقدار فیلتراسیون خون تان نیز اندازه گیری می گردد.

چنان چه قرار باشد، در آزمایش خون فقط اوره تان اندازه گیری گردد

چنان چه قرار باشد، در آزمایش خون فقط اوره تان اندازه گیری گردد، به هیچ گونه آمادگی قبلی احتیاجی نخواهی داشت و می توانید در هر زمانی از شبانه روز، آزمایش را به انجام رسانید و پیش از آن نیز مانند سابق غذا بخورید و یا آب بنوشید.

چنان چه همراه با این آزمایش، تست های دیگری هم برای تان تجویز شده باشد، شاید احتیاج باشد، چند ساعتی چیش از آزمایش ناشتا باشید، البته دکتر دستورالعمل های ضروری را در این رابطه برای تان یاد آوری خواهد کرد.

لطفا در قسمت های بعدی مقاله معنی blood urea در آزمایش خون نیز با ما همراه باشید.

بر اساس موارد بیان شده در این قسمت در خصوص تاثیر آسیب های کلیوی بر روی میزان اوره و ارتباطی که بین این موضوع و انواع مختلف بیماری دیات وجود دارد، از شما مخاطبین عزیز درخواست می کنیم در اسرع وقت برای درمان و کنترل مناسب عارضه ی دیابت خود، اقدامی را صورت دهید.

بهتر است در این مورد به یک فرد متخصص و با تجربه مراجعه نماییم. در این جا به شما عزیزان پیشنهاد می دهیم که به جناب دکتر سلیمی مراجعه نموده و از دانش و تخصص ایشان در زمینه ی درمان بیماری دیابت استفاده نمایید.

جناب دکتر سلیمی یکی از برترین متخصص ها در حوزه ی درمان و کنترل عارضه ی دیابت می باشد و قادر است با ارائه ی بهترین شیوه های درمانی، عارضه ی دیابت را در زمانی کوتاه مورد کنترل و درمان قرار دهد.

عوارض بالا بودن اوره در بدن کدام موارد می باشند؟

همان گونه که دقت فرمودی در قسمت پیش از مقاله ی خود به آسیب های کلیه ای که می توانند بر سطح اوره ی خون تاثیر بگذارند پرداختیم و توضیحاتی را در مورد آن ها بیان نمودیم. در این قسمت و برای این که بهتر با مفهوم و معنی blood urea در آزمایش خون آشنا شویم لازم می دانید در خصوص مهم ترین عوارض مربوط به بالا بودن میزان اوره ی خون در بدن هر فردی توضیحاتی را ارائه نماییم. لطفا با ما همراه باشید.

این عوارض یعنی سطح بالای اوره ی خون، می تواند از خفیف تا شدید در نوسان باشد و چنان چه در زمان خودش درمان نگردد، حتی این امکان وجود دارد که به مرگ منجر شود.

مهم ترین عوارض بالا رفتن میزان سطح اوره در خون به صورت های زیر می باشد:

مشکلات قلبی و عروقی

افزایش احتمالی حملات قلبی

خارش زیاد در اثر عدم تعادل مواد معدنی

سفت و دردناک شدن مفاصل

در این جا مهم ترین عارضه های مربوط به بالا بودن میزان اوره ی خون را برای شما بیان نمودیم و بر اساس مواردی که قبل از این در زمینه ی ارتباط این ماده با بیماری دیابت خدمت شما عزیزان عرض نمودیم، توصیه می کنیم در اولین فرصت ممکن عارضه ی دیابت خود را نیز مورد چاکپ قرار داده و برای درمان و یا کنترل مناسب آن اقدامی را صورت دهید.

بهتر است در این زمینه با یک متخصص با سابقه و دارای تجربه های فراوان مشورت نموده و از راهنمایی های ارائه شده توسط ایشان استفاده نمایید.

پیشنهاد ما در این قسمت نیز همانند بخش های دیگر همین مقاله، مراجعه به جناب دکتر سلیمی می باشد. جناب دکتر سلیمی در حال حاضر یکی از بهترین گزینه ها برای اقدام در خصوصو درمان بیماری دیابت و انواع متنوع آن می باشد.

مهم ترین عوارض بالا رفتن میزان سطح اوره در خون به صورت های زیر می باشد:
مهم ترین عوارض بالا رفتن میزان سطح اوره در خون به صورت های زیر می باشد:

در زمان درمان اوره ی خون بالا باید چه مواردی را مورد رعایت قرار دهیم؟

در بخش قبل از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون مهم ترین عارضه های مربوط به بالا بودن مقدار اوره ی خون را برای شما عزیزان تشریح نمودیم. در این قسمت قرار است مهم ترین موارد و اقدام هایی را که باید در زمان درمان و کنترل اوره ی خون انجام دهید، خدمت شما همرامان گرامی بیان نماییم. لطفا ما را در این قسمت مهم و کاربردی نیز همراهی نمایید.

چنان چه دکتر به طور قطعی تشخیص دهد که مقدار اوره تان بالا می باشد، بایستی به فکر درمان آن بیفتید.

موارد زیر می تواند شما را در این زمینه کمک کند:

مصرف پروتئین را مقداری کم نمایید.

فیبر مصرف نمایید.

از مصرف نمودن مکمل های دارای کراتینین خودداری نمایید

میزان مصرف نمک را کاهش دهید

از استعمال دخانیات خودداری نمایید

از خوردن الکل خودداری کرده و با آن خداحافظی نمایید

همراه با همه ی موارد گفته شده، دکتر حتما یک نوع برنامه ی درمانی خوب و متناسب سن تان را به منظور پایین آوردن اوره ی خون در اختیار شما قرار می دهد.

در حالتی که سطح اوره ی خون تان به شدت افزلیش پیدا کرده باشد، به احتمال قوی مبتلا به اورمیا شده اید و در این صورت دیالیز فقط راه درمانی پیش رو برای شما می باشد. در واقع دیالیز روشی است که در آن مواد اضافی و زائد مثل اوره و کراتینین به جای کلیه ها به طریقه ی مصنوعی از بدن خارج می گردد.

سوالات متداول درباره ی اوره ی خون که ممکن است، مطرح شود، کدام موارد می باشند؟

در قسمت پیشین از متن خود در مورد معنی blood urea در آزمایش خون به مهم ترین مواردی که باید در زمان درمان و کننترل اوره ی بالا را مورد اشاره قرار دادیم و اینک قصد داریم برخی از مهم ترین سوالات مرسوم و متداول در زمینه ی اوره ی خون را مورد بحث و بررسی قرار داده و توضیحاتی را در این زمینه برای شما عزیزا بیان نماییم. لطفا با ما همراه باشید.

سوالات متداول درباره ی اوره ی خون که ممکن است، مطرح شود، کدام موارد می باشند؟
سوالات متداول درباره ی اوره ی خون که ممکن است، مطرح شود، کدام موارد می باشند؟

آزمایش اوره به چه خاطر انجام می شود؟

این آزمایش در جهت بررسی میزان نیتروژن اوره ی موجود در خون انجام می گردد. دکتر غالبا در زمان هایی که فرد مشکوک به بیماری های کلیوی و کبدی می باشد، آزمایش را تجویز می نماید.

معنی blood urea درآزمایش خون یعنی چه؟

این ویژگی یا به عبارتی این فاکتور نشان دهنده ی ماده ی زائد در خون می باشد که عموما به وسیله ی کلیه ها سالم دفع می گردد و افزایش آن می تواند بیانگر بیماری های کلیوی و یا کبدی باشد.

پایین بودن سطح اوره در آزمایش خون بیانگر چیست؟

این مسئله می تواند به خاطر نارسایی کبد، سوء تغذیه ی شدید، کمی پروتئین و یا کافی نبودن آب بدن به وجود آید.

بالا بودن سطح اوره در آزمایش خون بیانگر چیست؟

مهم ترین و اصلی ترین علت بالا رفتن اوره موجود در بدن مربوط به اختلالات کلیوی می باشد.

بالا بودن سطح اوره در آزمایش خون بیانگر چیست؟
بالا بودن سطح اوره در آزمایش خون بیانگر چیست؟

تفسیر آزمایش اوره ی خون به چه صورت می باشد؟

در مطالب بالا، مهم ترین سوالاتی که در زمینه ی اوره ی خون مرسوم می باشند را برای شما عزیزان خواننده مورد توضیح قرار دادیم. در ادامه ی نوشتار علمی پزشکی خود در زمینه ی معنی blood urea در آزمایش خون قصد داریم وارد چگونگی تشریح و تفسیر پارامتر اوره ی خون در آزمایش انجام شده شویم. لطفا در ادامه ی این متن با ما همراه باشید.

در واقع این نوع آزمایش برای مواردی مثل: سنجش کلی کارکرد کلیه و سرعت تصفیه ی گلومرولی، تشخیص افتراقی اورمی پیش کلیوی، کلیوی و بعد از کلیوی از یکدیگر در کنار آزمایش کراتینین انجام می پذیرد.

در این آزمایش مقدار نستروژن اوره ی خون اندازه گیری می گردد. اول در کبد نیتروژن به صورت آمونیاک تولید می گردد که در نتیجه ی شکست پروتئین ها است.

در پی ترکیب با دیگر مولکول ها در پایان تبدیل به اوره که ماده ای اضافی و زائد به حساب می آید، شده و بایستی دفع شود، در جریان خون به کلیه ها وارد می گردد و در ان جا پالایش شده و از راه ادرار دفع می شود.

قابل توجه این که میزان اوره در خانم ها کمتر از آقایان است و در بعضی از موارد این نوع آزمایش به منظور بررسی کارکرد کبد نیز انجام می پذیرد.

علت ها و دلایل افزایش اوره در خون کدام موارد می باشند؟

در قسمت قبلی از سوژه ی معنی blood urea در آزمایش خون به چگونگی تفسیر و تحلیل نتیجه ی به دست آمده از آزمایش اوره ی خون پرداختیم. در این جا قرار است مهم ترین علت ها در زمینه ی بالا رفتن این فاکتور در آزمایش اوره ی خون را برای شما مخاطبینی گرامی مورد تشریح قرار دهیم. از شما عزیزان درخواست می شود در این قسمت نیز با ما همراه باشید.

از جمله ی این عوامل می توان به کم آبی در بدن، خونریزی در مجاری گوارشی، مسدود شدن به علت وجود سنگ، انفارکتوس میوکارد، تومورها، نکروز توبولی، سرطان هایی مانند سرطان مثانه و پروستات می توان اشاره کرد، البته عوامل دیگری مانند مصرف داروهای نفروتوکسیک، نارسایی کلیوی و کاهش وزنف نکروز حاد توبولی را که باعث افزایش سطح اوره در خون می شود را نباید نادیده گرفت.

علت ها و دلایل افزایش اوره در خون کدام موارد می باشند؟
علت ها و دلایل افزایش اوره در خون کدام موارد می باشند؟

علل و دلایل کاهش اوره در خون کدام موارد می باشند؟

همان گونه که توجه فرمودید در بخش قبلی اصلیب ترین علت های مربوط به بالا رفتن مقدار اوره ی خون را مورد بیان قرار دادیم. در این قسمت از مطلب مربوط به معنی blood urea در آزمایش خون، علل کاهش اوره را بیان می نماییم. لطفا با ما همراه باشید.

یکی از دلایل کاهش اوره در خون را می توان نارسایی کبدی دانست. از جمله دلایل دیگر می توان به موارد مهم ذیل نیز اشاره داشت:

پرآبی بدن به خاطر سندرم اضافه بار مایعات ناشی از ترشحات نامناسب

هم چنین سوء تغذیه و سوء جذب سندروم نفروتی

زمانی که فرد در دوران بارداری می باشد

و … …

آیا مصرف داروها هم در اندازه و مقدار اوره در خون تاثیر دارند؟

در قسمت قبلی از نوشتار علمی معنی blood urea در آزمایش خون به مهم ترین مواردی که می توانند باعث کاهش میزان اوره ی خون شوند اشاره داشتیم و برخی از آن ها را برای شما توضیح دادیم.

در این جا می خواهیم شرایط تاثیر برخی از داروها بر روی اوره ی خون را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. لطفا در این بخش از مقاله ی علمی و پزشکی نیز ما را همراهی نمایید.

در پاسخ به پرسش بیان شده در این قسمت باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که داروهایی مانند آلوپورینول، سیس پلاتین، متیل دوپا، آمینوگلیکوزیدها، متوتروکسات و گوانیدون را می توان از جمله داروهایی دانست که باعث افزایش سطح اوره خون می شوند و داروهایی مانند کلرامفنیکل و استرپتومایسین در کاهش سطح و اندازه ی اوره خون موثر می باشند.

مقدار و اندازه ی نرمال اوره در خون با توجه به رنج سنی می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

مقدار نرمال اوره درخون بند ناف: 21 تا 40 میلی گرم در دسی لیتر

مقدار نرمال اوره در خون نوزادان: 3 تا 12 میلی گرم در دسی لیتر

مقدار نرمال اوره در خون کودکان: بین 5 تا 18 میلی گرم در دسی لیتر

مقدار نرمال اوره در خون بزرگسالان: 10 تا 40 میلی گرم در دسی لیتر

مقدار و اندازه ی نرمال اوره در خون با توجه به رنج سنی می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
مقدار و اندازه ی نرمال اوره در خون با توجه به رنج سنی می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

معیارهای عمل کرد نرمال کلیه در بدن انسان چه چیزهایی هستند؟

در قسمت قبل از متن معنی blood urea در آزمایش خون در خصوص تاثیر برخی از مواد دارویی بر میزان اوره ی خون مواردی را توضیح دادیم. در این بخش قصد داریم به مهم ترین و اصلی ترین معیارها برای تشخیص عملکرد صحیح کلیه ها در بدن هر فردی را مورد تشریح قرار دهیم. خواهشمند است در این قسمت نیز با ما همراه باشید.

اوره و کراتینین دو معیار در بررسی عمل کرد نرمال کلیه می باشند. اوره و کراتین دو فراورده ی جانبی زاید و حصل از سوخت و ساز بدن می باشند. این دو فرآورده فقط توسط کلیه ها دفع می شوند،

یعنی در واقع سطح خونی آن ها معیاری برای عمل کرد نرمال کلیه می باشند، از این نظر هر زمان که در عمل کرد کلیه به هر دلیلی اختلال ایجاد شود، مقدار و اندازه ی سطح اوره و کراتین به خاطر عمل کرد نادرست کلیه در انجام تصفیه ی خون، افزایش خواهد یافت. از این نظر می توان افزایش غیر عادی مقدار اوره و کراتین را هشداری برای درست کار نکردن کلیه ها و یا نارسایی آن ها دانست.

اوره در بدن انسان چگونه تولید می شود؟

در بخش قبل از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون معیارهای اصلی و مهم در خصوص عملکرد صحیح کلیه را مورد تشریح قرار دادیم. اینک تصمیم داریم چگونگی تولید این ماده در بدن هر فردی را برای شما عزیزان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

باید توجه داشت که بیش از 99 درصد اوره ی بدن در کبد انسان ساخته می شود که می توان گفت منشا اولیه ی تولید آن در پروتیئن موجود در رژیم غذایی مصرفی انسان می باشد. در واقع پرو تیین موجود در غذای دریافتی بدن در روده ی کوچک به واحد های سازنده ی آن یعنی آمینواسیدها تبدیل می شود و از این راه جذب جریان خون می شود.

اوره در بدن انسان چگونه تولید می شود؟
اوره در بدن انسان چگونه تولید می شود؟

پس با توجه به مطالب بالا می توان گفت مقدار اوره تولید شده در کبد بستگی به میزان مصرف و دریافت غذای پروتیینی هر شخص و در آخر مقدار عمل کرد کبد دارد. پس از این که اوره به عنوان یک ماده زاید در کبد تولید شد، از طریق جریان خون به کلیه های شخص منتقل می شود. در کلیه ی سالم یک شخص اوره فیلتر می شود و از خون برداشته می شود و در واقع از راه ادرار دفع خواهد شد.

از دیگر عوامل مهمی که باعث می شوند، اوره در خون افزایش پیدا کنند، کدام موارد می باشند؟

در این قسمت از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون می خواهیم مهم ترین دسته ها و گروه هایی که سبب بالا رفتن میان خون می شوند را برای شما عزیزان مورد تشریح قرار دهیم.

از عامل های مهم دیگری که باعث افزایش سطح اوره در خون می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دسته ی اول: کاهش سطح اوره در خون می تواند به خاطر کاهش دفع اوره توسط کلیه باشد که این می تواند به علت اختلال در خون رسانی به کلیه اتفاق بیافتد که این عامل موجب نارسایی حاد کلیه می شود، مانند نمونه های نارسایی قلبی، اسهال شدید، شوک، کمبود آب و نیز خونریزی شدید.

بیماری های کلیوی که منتهی به نارسایی مزمن کلیوی می شوند

در ضمن علاوه بر این، بیماری های کلیوی که منتهی به نارسایی مزمن کلیوی می شوند، مانند: فشار خون، دیابت، عفونت های کلیوی و هم چنین بیماری های کیستیک کلیوی موجب بالا رفتن اوره ی خون می گردند. نیز مواردی که موجب انسداد در مسیر دفعه ادرار می شوند، مانند: سنگ بزرگ کلیه، سنگ حالب انسدادی، تنگی شدید محل متصل حالب به کلیه، بزرگی پروستات و هم چنین مثانه نوروژنیک.

بیماری های کلیوی که منتهی به نارسایی مزمن کلیوی می شوند
بیماری های کلیوی که منتهی به نارسایی مزمن کلیوی می شوند

دسته ی دوم عامل هایی می باشند که تولید اوره را در قسمت کبد افزایش داده، مانند مصرف غذای مملو از پروتئین یا خونریزی گوارشی. در کنار این ها مصرف برخی داروها مانند: تتراسیکلین، متوترکسات، کورتیکواستروییدها، جنتامایسین و نیز آمیکاسین به همراه آسیب و صدمه ای که به کلیه ها وارد می کند می تواند موجب ازدیاد اوره ی خون گردد.

با در نظر گرفتن این نکته ی مهم که دفع اوره تنها به وسیله ی کلیه ها صورت می پذیرد، پس مقدار اوره ی خون به طور غیر مستقیم نشان دهنده ی نرمال یا غیر نرمال بودن کارکرد کلیه ها می باشد.

آیا در خصوص میزان و مقدار طبیعی و نرمال اوره در خون هر فرد اطلاعاتی دارید؟

در این بخش از نوشتار خود در زمینه ی معنی blood urea در آزمایش خون می خواهیم مقدار نرمال و طبیعی این ماده یعنی اوره را در بدن هر فردی مورد بررسی قرار دهیم. خواهشمند است ما را در این قسمت نیز همراهی نمایید.

میزان طبیعی اوره در خون افراد بالغ 15 الی 45 میلی گرم در دسی متر و در کودکان تقریبا بین 10 الی 40 میلی گرم در دسی متر می باشد. در ضمن از سن 50 سالگی به بعد، در ازای هر 10 سال مختصری مقدار اوره ی خون بالا می رود که این خود به دلیل کاهش کارکرد کلیه در اثر بالا رفتن سن می باشد.

آیا در خصوص میزان و مقدار طبیعی و نرمال اوره در خون هر فرد اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص میزان و مقدار طبیعی و نرمال اوره در خون هر فرد اطلاعاتی دارید؟

در خصوص چگونگی اندازه گیری اوره ی خون چه اطلاعاتی دارید؟

همان طور که ملاحظه کردید در قسمت قلل از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون شرایط نرمال و مقدار طبیعی اوره ی خون را مورد بیان قرار دادیم. در این قسمت می خواهیم در مورد چگونگی اندازه گیری و سنجش میزان اوره ی خون، مواردی را برای شما عزیزان مورد تشریح قرار دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

برای این منظور با انجام یک آزمایش خون و اندازه گیری میزان سطح نیتروژن خون می توان به مقدار اوره ی خون پی برد. با این کار در واقع میزان نیتروژن در خون اندازه گیری می گردد که به صورت غیر مستقیم نشان دهنده ی مقدار اوره می باشد. لازم به ذکر است که برای محاسبه ی دقیق تر اوره ی خون میزان نیتروژن اوره ی خون در عدد 2 ضرب می گردد که تا سطح نرمال اوره ی خون برای هر شخص بدست آید.

در خصوص چگونگی اندازه گیری اوره ی خون چه اطلاعاتی دارید؟
در خصوص چگونگی اندازه گیری اوره ی خون چه اطلاعاتی دارید؟

شرایط خاص

بهتر این است که بیمار دست کم 2 تا 3 روز قبل از انجام تست از مصرف نمودن غذاهای دارای گوشت زیاد بپرهیزد. هم چنین ورزشکارانی که معمولا حجم زیادی از پروتئین در برنامه ی رژیم غذایی شان مصرف می نمایند، شایسته است، قبل از انجام آزمایش تغییری در سبک خود ایجاد نمایند تا تصویری واقعی در برابرشان قرار گیرد. ضمنا یاد آوری می کنیم که بهترین دکتر در زمینه ی درمان دیابت دکتر سلیمی می باشد.

آیا در خصوص چگونگی تولید کراتینین در خون اطلاعاتی دارید؟

بر اساس این که دو مورد کراتینین و اوره دارای شرایط مشابه ای بوده و وضعیت ایجاد آن ها نیز شبیه هم می باشد، در این قسمت از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون وارد بحث هایی در زمینه ی ماده ی کراتینی می شویم.

در حقیقت هر دوی این مواد، با شرایط عملکرد کلیه ها در ارتباط بوده و از طرفی دارای ارتباط با دیابت و انواع مختلف آن نیز می باشند. به همین دلیل لازم دانستیم در بخش های پایانی این مقاله، توضیحاتی را نیز در زمینه ی کراتینین برای شما عزیزان بیان نماییم.

در این ارتباط باید گفت کراتینین یک مولکول شیمیای اضافی و زائد می باشد که از سوخت و ساز عضله ایجاد می شود. در اصل روزانه 2 درصد از کراتین که یک مولکول اساسی و اصلی در امر تولید انرژی در عضله می باشد، به کراتینین تبدیل می شود. در واقع کراتینین از راه جریان خون به کلیه انتقال می گردد و از طریق ادرار دفع می گردد.

کراتینین

در رابطه با کراتینین باید گفت که پسماندی شیمیایی می باشد که به وسیله ی متابولیسم عضلانی و به مقدار پایین تر از طریق مصرف گوشت تولید می گردد.

کلیه های طبیعی و سالم کراتینین و سایر پسماندها را از خون تصفیه می نماید که این ها به همراه ادرار از بدن دفع می گردد. اگر کلیه به درستی کار نکند، مقدار کراتینین تجمع شده در خون افزایش می یابد. در این تست سرم سطح این ماده در خون اندازه گیری می گردد.

به خاطر این که تولید کراتینین روزانه در بدن ثابت می باشد و فقط از راه کلیوی دفع می گردد، به این علت اندازه گیری میزان سطح خونی کراتینین ملاک قابل اطمینانی برای عملکرد کلیوی می باشد.

آیا در خصوص مهم ترین علت هایی که باعث بالا رفتن میزان کراتینین خون می شوند، اطلاعاتی دارید؟

در این بخش از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون عواملی که باعث ازدیاد کراتینین خون می گردد را بررسی می نماییم. در واقع این عوامل را می توان به سه گروه تقسیم نمود که شامل موارد زیر می باشند:

گروه اول: مواردی که به کاهش خون رسانی کلیه منجر می گردند، مانند هیدراتاسیون شدید، خون ریزیف تصلب شرایین و هم چنین احتقانی قلب

گروه دوم: مواردی می باشند که موجب آسیب بافتی به کلیه ها می شوند، مانند: گلومرواونفریت، مسمومیت دارویی که منتهی به آسیب بافتی به کلیه گردیده، دیابت، فشار خون، عفونت کلیوی و سنگ بزرگ کلیوی

گروه سوم شامل مواردی می باشد که موجب انسداد در سیستم ادراری گردیده اند مانند: مثانه عصبی، بزرگی پروستات و هم چنین انسداد ادراری

آیا در خصوص مهم ترین علت هایی که باعث بالا رفتن میزان کراتینین خون می شوند، اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص مهم ترین علت هایی که باعث بالا رفتن میزان کراتینین خون می شوند، اطلاعاتی دارید؟

آیا در زمینه ی سطح و میزان طبیعی کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟

در قسمت قبلی از متن معنی blood urea در آزمایش خون، مهم ترین عامل هایی که می توانند سبب بالا رفتن میزان کراتینین خون شوند را مورد بررسی قرار دادیم. اینک تصمیم داریم در خصوص میزان نرمال و طبیعی این ماده در بدن نیز توضیحاتی را خدمت شما عزیزان خواننده ارائه نماییم. لطفا با ما همراه باشید.

سطح نرمال کراتینین خون در مردان حدودا 0. 6 الی 2. 1 و هم چنین در زنان 0. 5 الی 1. 1 میلی گرم در دسی لیتر می باشد. این سطح نرمال در کسانی که یک کلیه دارا می باشند، 8. 1 الی 9. 1 میلی گرم در دسی لیتر می باشد.

کم شدن توده ی عضلانی سطح کراتینین خون نسبت به سطح نرمال پایین تر می باشد

در اشخاص پیر به دلیل کم شدن توده ی عضلانی سطح کراتینین خون نسبت به سطح نرمال پایین تر می باشد. ضمنا در اشخاص مبتلا به سوء تغذیه، کمبود وزن زیاد و بیماری های طولانی که ماهیچه ها را به تدریج و در گذر زمان تحلیل می برد سطح کراتینین به نسبت سن شان کاهش می یابد.

لازم است، بدانید که کلیه ها مقدار کراتینین خون را در سطح نرمالی نگه می دارند و به همین خاطر مقدار نرمال کراتینین نشان دهنده ی عملکرد درست کلیه ها می باشد و بالا بودن مقدار کراتینین بیانگر اختلال در عملکرد کلیه ها می باشد.

با هاین که اندازه گیری سطح خونی کراتینین و نیتروژن اوره ی خون دو ملاک و معیار پایه و اساسی در جهت عملکرد کلیوی می باشند، اما وقتی که سطح خونی این در بالا می باشند، دکتر برای بررسی بیشتر و دقیق تر عملکرد کلیوی و نیز افتراق دادن علت های کلیوی از دلایل پیش کلیوی در ازدیاد اوره و کراتینین، از دو آزمایش دیگر نیز استفاده می نمایند.

آیا می دانید نسبت اوره به کراتینین خون بیانگر چه موضوعی می باشد؟

در بخش قبلی از مقاله ی معنی blood urea در آزمایش خون، مهم ترین علت های افزایش دهنده ی میزان کراتینین خون را مورد بررسی قرار دادیم. اینک قصد داریدم به موضوع تازه و البته مهمی با عنوان نسبت اوره به کراتینین بپردازیم. لطفا در این بخش از مقاله نیز ما را همراهی نمایید.

با این که بالا بودن سطح نیتروژن اوره ی خون به کراتینین عموما بیانگر اختلال عملکرد کلیوی می باشد، اما به خاطر این که افزایش اوره می تواند تحت تاثیر عللی باشد که خون رسانی به کلیه ها را مختل کند و افزایش پیدا کند، بنابراین برای افتراق این دو تا فراورده از هم پزشک متخصص سعی می کند از نسبت* به کراتین استفاده کند.

سوالی که مطرح می شود، این است که این نسبت باید چند باشد؟ نسبت نرمال باید در حدود ده به یک تا بیست به یک باشد، اگر این نسبت از این حد متجاوز شود، نشان می دهد که افزایش بیشتر اوره به کراتینین است که این موضوع خود احتمال کم آبی شدید یا همان دهیدراتاسیون، نارسایی احتقانی قلبی و یا خونریزی گوارشی را نشان می دهد، اما اگر این مقدار از حد نرمال پایین تر باشد، در این صورت کاهش اوره در خون مطرح می باشد که یکی از علت های این کاهش به علت بیماری کبد و یا سوء تغذیه می باشد.

آیا در زمینه ی کلیرانس کراتینین اطلاعاتی دارید؟

در بخش پیشینی از نوشتار معنی blood urea در آزمایش خون، به موضوع نسبت اوره به کراتینین پرداختیم و در این قسمت قرار است اطلاعات مهمی را در زمینه ی کلیرانس کراتینین با شما عزیزان خواننده به اشتراک بگذاریم. از شما مخاطبین گرامی درخواست می شود در بخش های پایانی این مقاله نیز با ما همراه باشید.

کلیرانس کراتینین یا همان پاک سازی کراتینین خون، در واقع میزان دقیق تر عمل کرد کلیوی به واسطه ی کراتینین پاک سازی شده ی خون که توسط کلیه ها انجام می شود که بر حسب میلی گرم در دقیقه سنجیده می شود.

در این بررسی با مد نظر قرار دادن سن و وزن بیمار، کلیرانس کراتینین محاسبه می گردد، به این صورت که در انجام این محاسبه سن بیمار را از عدد 140 کم کرده و در وزن شخص ضرب می شود و در آخر حاصل به دست آمده را بر عدد 72 تقسیم کرده و در سطح کراتینین سرم ضرب می کنند.

عددی که از این محاسبه به دست می آید همان میزان کلیرانس کراتینین می باشد، این عدد در زنان در حدود 88 تا 128 میلی گرم در دقیقه می باشد و در مردان در حدود 97 تا 137 میلی گرم در دقیقه می باشد.

آن چه در نوشتار مربوط به معنی blood urea در آزمایش خون گفته شد می توان به صورت خلاصه و در نتیجه گیری مطرح شده زیر بخوانید.

جمع بندی مطالب مرتبط با موضوع به معنی blood urea در آزمایش خون

با توجه به آن چه که گفته شد نتایجی که از این آزمایش به دست می آید نمی تواند علت و یا علل بالا و یا پایین بودن اوره ی خون و در واقع چرایی بالا و پایین بودن آن را مشخص کند،

بنابر این پزشک متخصص برای روشن شدن بهتر موضوع، آزمایش های دیگری را نیز تجویز می کند و یا ممکن است، با توجه به تجربه و علم خود و سایر علامت هایی که بیمار آن ها را دارد، درمان خاصی را برای بیمار آغاز کند.

برای کاهش سطح اوره ی خون، در بیشتر اوقات می توان با نوشیدن مقدار آب کافی نتیجه ی قابل قبولی به دست آورد. در برخی از مواقع نیز با توصیه به بیمار وکاهش مصرف پروتیین، نیز می توان سطح اوره ی خون را در بدن بیمارتا حدی قابل قبولی پایین آورد. از این مطالب می توان نتیجه ی مهمی را گرفت که برای کاهش سطح اوره ی خون در بیشتر مواقع احتیاج به مصرف دارو نیستف، بلکه فقط کافی است، مقدارنوشیدن آب را بالا و مقدار مصرف پروتیین را پایین آورد.

هر نوع سطح غیر عادی چه بالا وچه پایین را نمی توان به مشکلات کلیوی ارتباط داد

در نهایت هر نوع سطح غیر عادی چه بالا وچه پایین را نمی توان به مشکلات کلیوی ارتباط داد. در برخی موارد مسائلی مانند بارداری، میزان پروتیین مصرفی، کم آب شدن بدن، بالا رفتن سن و استروئیدها می توانند عامل هایی غیر از عامل کلیوی برای غیر عادی بودن سطح و میزان اوره ی خون، یافت.

ناگفته نماند که هیچ کدام از این عوامل نمی تواند خطری جدی برای سلامتی فرد محسوب شود. در این بخش از نوشتار مجددا یادآور می شویم که دکتر سلیمی بهترین دکتر در زمینه ی درمان دیابت می باشد. امید که از مقاله مربوط به معنی blood urea در آزمایش خون بهره ی لازم را برده باشید.

در این جا مجموعه توضیحات ما در خصوص معنی blood urea در آزمایش خون به پایان رسید.

امیدوار هستیم موارد بیان شده در زمینه ی معنی blood urea در آزمایش خون برای همه ی شما عزیزان مفید واقع شده باشند و به خوبی با مفهوم و معنی blood urea در آزمایش خون آشنا شده باشید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

یک پاسخ

  1. بیماری کلیه برگشت ناپذیر است فقط دیالیز در بازه زمانی کوتاه و یا پیوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید