امروز با موضوع قرص کمفورمین500 برای چیست در خدمت شما هستیم.
در این مقاله ی علمی پزشکی قصد داریم این موضوع را به شکلی کامل و مفصل بررسی نماییم که قرص کمفورمین500 برای چیست و هم چنین مهم ترین مواردی که در ارتباط با قرص کمفورمین می باشند را برای شما عزیزان توضیح دهیم. لطفا تا انتهای این نوشتار کاربردی با ما همراه باشید.
مقدمه
همان طور که در جریان هستید امروزه در هر جامعه ای شاهد تعدادی از افراد هستیم که به برخی از عارضه ها و بیماری ها دچار می باشند. مهم ترین موارد بیماری که در بین مردم سراسر جهان رواج و شیوع پیدا نموده اند بیماری هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، نارسایی های کلیوی، مشکلات کبدی و… می باشند.
اینفوگرافیک قرص کمفورمین500 برای چیست
هر یک از بیماری ها سطح جامعه دارای روش های مختلفی برای درمان و یا کنترل بیماری می باشند. از این بابت مردم در اقصی نقاط دنیا برای رهایی از بیماری و عارضه ای که به آن دچار شده اند به پزشک ها مراجعه می نمایند.
برخی از بیماری ها جنبه ی کلی و عمومی داشته و به همین خاطر برای درمان آن ها مراجعه به یک پزشک عمومی نیز کافی می باشد، البته تعدادی از امراض نیز هستند که در حوز های تخصصی درمان و پزشکی قرار دارند و می بایست افراد برای معالجه ی خود به یک پزشک متخصص که در آن شاخه دارای تخصص می باشد مراجعه نمایند.
قرص کمفورمین500 برای چیست؟
کنترل و تنظیم سطح قند خون
مهم ترین تیترها و سوال برای کشف این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست به شرح ذیل می باشند:
آیا در زمینه ی داروی کمفورمین و مهم ترین موارد مصرفی آن اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مکانیسم و چگونگی اثر گذاری دارو کمفورمین در بدن افراد اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین اثرات کلی داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد مصرف داروی کمفورمین یا متفورمین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین فرم ها و شکل های مصرف قرص کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
فرم آزادسازی سریع در بین کودکان 10 ساله و بیشتر:
فرم آهسته رهش در بین کودکان 10 ساله و بیشتر
آیا در زمینه ی موارد منع مصرف داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد تداخل دارویی با قرص کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین نکته هایی که در مصرف کمفورمین باید به آن ها توجه نمایید اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی شرایط مربوط به مصرف کمفورمین در دوره ی بارداری اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی شرایط مربوط به مصرف کمفورمین در دوره ی شیردهی اطلاعاتی دارید؟
آیا با مهم ترین دوزهای مصرفی، نام های تجاری و نام های ایرانی داروی کمفورمین آشنایی دارید؟
آیا در زمینه ی قرص کمفورمین و ارتباط آن با هورمون انسولین اطلاعاتی دارید؟
مصرف کمفورمین برای کودکان بالای 10 سال
آیا در زمینه ی مهم ترین اقدام ها قبل از شروع به مصرف کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی چگونگی مصرف و میل نمودن داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
در زمانی که افراد در دوره ی مصرف داروی کمفورمین و دوره ی درمان دیابت هستند، چه نکته ها و توصیه هایی را باید رعایت نمایند؟
توصیه های مربوط به کمفورمین و درمان دیابت با این دارو
آیا در زمینه ی داروهای مرتبط با کمفورمین (متفورمین) اطلاعاتی دارید؟
پزشک ها برای درمان انواع بیماری ها شیوه های مختلفی را به کار می برند
پزشک ها برای درمان انواع بیماری ها شیوه های مختلفی را به کار می برند. یکی از مرسوم ترین روش ها برای درمان انواع امراض، شیوه های درمان دارویی می باشند. به همین خاطر است که اغلب پزشک ها در مراحل مختلفی از درمان بیماری ها، برخی از داروهای مخصوص آن بیماری را به افراد مراجعه کننده تجویز می نمایند.
افراد مختلف باید داروهای مختلفی که از سوی پزشک مورد تجویز قرار گرفته اند را در زمان هایی دقیق و با مقدارهای مشخصی مورد مصرف قرار دهند. دراین صورت است که می توانند به بهبودی کامل و درمان صد در صدی بیماری خویش امیدوار باشند.
یکی از این داروها که در برخی از بیماری ها مورد تجویز قرار می گیرد داروی کمفورمین می باشد که عموما در شکل قرص بوده و پزشک ها نیز حالت قرص داروی کمفورمین را به افراد مراجعه کننده تجویز می نمایند.
این دارو برای درمان برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد که ما در این مقاله توضیحات مفصلی را در مورد قرص کمفورمین و شرایط مربوط به مصرف آن برای شما عزیزان ارائه خواهیم داد.
در ادامه و برای این که موضوع مقاله ی خود را خوبی مورد بسط قرار دهیم و به بهترین شکل متوجه شویمکه قرص کمفورمین500 برای چیست مجبور هستیم چند مورد مهم که در ارتباط با قرص کمفورمین می باشند را به صورت تعدادی تیتر و یا سوال بیان نموده و در بخش های مختلف نوشتار خود، آن ها را مورد تشریح قرار دهیم.
خواهشمند است در بخش های مختلف این مقاله با ما همراه باشید.
آیا در زمینه ی داروی کمفورمین و مهم ترین موارد مصرفی آن اطلاعاتی دارید؟
در بخش آغازین از نوشتار خود و برای یافتن بهترین پاسخ در مورد این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست قصد داریم در خصوص این دارو صحبت هایی را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم. از همه ی شما درخواست می شود تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.
در حقیقت باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که کمفورمین نام عمومی دارویی به نام متفورمین می باشد که در درمان برخی از بیماری های مورد کاربرد قرار می گیرد.
یکی از مهم ترین موارد مصرف داروی کمفورمین یا همان متفورمین برای درمان و یا کنترل عارضه ی دیابت نوع دوم می باشد.
مهم ترین کاربرد این دارو این است که سطح قند را در خون افراد کنترل و تنظیم می نماید
در واقع این دارو را با عنوان داروی ضد دیابت نیز می شناسند. مهم ترین کاربرد این دارو این است که سطح قند را در خون افراد کنترل و تنظیم می نماید. در برخی از موارد این دارو را در کنار داروهای دیگری مانند انسولین به کار می برند. البته باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که این دارو برای بهبودی و درمان دیابت نوع اول کاربردی ندارد.
در حال حاضر نخستین دارویی که برای درمان دیابت نوع دوم مورد انتخاب پزشک ها قرار می گیرد همین دارو می باشد. دست کم تا کنون 120 میلیون نفر ار مردم در سراسر کره ی زمین از این دارو برای درمان دیابت نوع دوم خود بهره مند شده اند.
زمانی که افراد مبتلا به دیابت نوع دوم از داروی کمفورمین و یا متفورمین مصرف می نمایند در حقیقت مقوات بدن ایشان نسبت به انسولین کاهش پیدا می کند. به این صورت سطح ناشتای ایشان در پلاسما خون کاهش قابل توجهی پیدا می نماید.
یک کاربرد دیگر کمفورمین در خصوصکم شدن وزن افراد می باشد که برخی از پزشک ها با این هدف این دارو را مورد تجویز قرار می دهند. یکی از بهترین انتخاب ها برای بیماران چاقی که به دیابت نوع دوم مبتلا می باشند همین دارو می باشد.
خواهشمند است برای درک این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست در بخش های بعدی مقاله با ما همراه باشید.
آیا در زمینه ی مکانیسم و چگونگی اثر گذاری دارو کمفورمین در بدن افراد اطلاعاتی دارید؟
در بخش قبلی از مقاله خود تا حدودی با داروی کمفورمین آشنا شدید و در این قسمت برای رسیدن به مناسب ترین پاسخ مرتبط با این سوال که قرص کمفورمین500 برای چیست بنا داریم مکانیسم اثرگذاری داروی کمفورمین را برای شما عزیزان تشریح نماییم. لذا از همه ی شما سروران گرامی درخواست می شود تا انتهای این بخش نیز با ما همراه باشید.
این دارو دارای مکانیسم های متفاوتی در مقایسه با دیگر داروهای مورد کاربرد در بیماری مرض قند می باشد.
مهم ترین اثراتی که این دارو در بدن افراد دارد به شرح ذیل می باشند:
کم شدن تولید گلوکز کبدی (گلوکونئوژنز)
کم شدن میزان جذب روده ای گلوکز
بالا رفتن میزان حساسیت به انسولین با رشد جذب و استفاده از گلوکز محیطی
که با رخداد هر کدام از تاثیرات فوق، سطح گلوکز خون فرد مورد کاهش قرار می گیرد.
مورد مهم دیگری که در مورد مصرف کمفورمین (متفورمین) به اثبات رسیده است،این است که این دارو از فعالیت های پیچیده میتوکندریایی مماننعت به عمل می آورد. هم چنین مهم ترین فرض در این مورد این است که تاثیرات ضد دیابتی این قرص از راه همین سیستم رخ می دهند.
اتفاق های فوق می توانند سبب کم شدن قند خون فرد مورد نظر؛ کنترل و مدیریت بیماری دیابت نوع 2 ایشان و دیگر تاثیرات مثبتی بر روی قند خون فرد می شوند.
بعد از این که افراد داروی کمفورمین را مورد مصرف قرار می دهند، مسئولیت جذب متفورمین به سلولهای کبدی با کاتیون آلی 1 یا OCT1 می باشد.
از شما عزیزان درخواست می شود برای رسیدن به این مطلب که قرص کمفورمین500 برای چیست در بخش های بعدی این نوشتار با ما همراه باشید.
آیا در زمینه ی مهم ترین اثرات کلی داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
همان طور که دقت فرمودید در قسمت قبلی از متن خود مکانیسم کلی داروی کمفورمین را مورد توضیح قرار دادیم. در این بخش و برای تفهیم بهتر این مسئله که قرص کمفورمین500 برای چیست قصد داریم اثرات کلی مربوط به مصرف این قرص را مورد بررسی قرار دهیم. از شما همراهان گرامی درخواست می شود در این قسمت نیز با ما همراه باشید.
همه ی ما می دانیم که یکی از هورمون های مهم و به ویژه در بحث بیماری های مرتبط با دیابت، هورمون انسولین می باشد که مهم ترین وظیفه ی آن کنترل و تنظیم میزان قند خون می باشد. یکی از تاثیرات دیابت نوع دوم کم شدن وقدار حساسیت نسبت به انسولین می باشد.
لذا در شرایطی که غده ی پانکراس نمی تواند شرایط مربوط به کاهش انسولین را مورد جبران قرار دهد، مقدار قند خون در بدن فرد مورد نظر افزایش پیدا می کند. در بین آن دسته از افرادی که به بیماری دیابت نوع دوم دچار هستند، انسولین دارای تاثیرات مفید و مثبتی بر روی بافت های و سلول های مختلف بدن فرد ندارد. به این حالت همان مقاومت نسبت به انسولین نیز گفته می شود.
البته در برخی از افراد شرایط بیماری به صورتی می باشد که مقدار انسولین کم می باشد اما تا حدودی ترشح می شود.
یکی از مهم ترین تاثیرات
یکی از مهم ترین تاثیرات کمفورمین یا همان متفورمین این است که میزان تولید گاوکز در عضو کبد کاهش پیدا می کند. هم چنین مقدار جذب گلوکز در روده ی فرد نیز کم تر می شود. هم چنین زمانی که جذب و به کار گیری گلوکزهای محیطی افزایش پیدا می کند، میزان حساسیت به انسولین نیز افزایش پیدا می کند.
بر عکس این موضوع مربوط به داروهای گروه سولفونیل اوره می باشد که سبب رخداد هایپرانسولینمی یا همان افزایش میزان انسولین خون می شوند. در این باره باید خدمت شما عزیزان بگوییم که
میزان ترشح هورمون انسولین با خوردن متفورمین تغییری نمی کند.
خواهشمند است بخش های بعدی نوشتار ما در مورد این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست را از دست ندهید.
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد مصرف داروی کمفورمین یا متفورمین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرموید در بخش قبلی از مقاله ی خود اثرات کلی از داروی کمفورمین را بر روی بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دوم مورد بررسی قرار دادیم. در این قسمت و برای درک بهتر این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست لازم می دانیم مهم ترین موارد به کار گیری قرص کمفورمین را مورد توضیح قرار دهیم. خواهشمند است در ادامه ی این مقاله ی علمی پزشکی با ما همراه باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی ضد دیابت جدید را مطالعه کنید.
مهم مورد مصرف قرص کمفورمین مربوط به دیابت ملیتوس نوع 2می باشد.
البته این قرص دارای دیگر موارد مصرف نیز می باشد که به شرح ذیل می باشند:
با رفتن وزن ناشی از مصرف داروهای ضدسایکوز
جلوگیری از دیابت نوع 2
درمان دیابت نوع بارداری
سندرم تخمدان پلی کیستیک
درمان الیگومنوره به دلیل PCOS
پیشگیری از سندرم تحریک بیش از حد تخمدان در زنان مبتلا به PCOS
البته قرص کمفورمین موارد مصرف مهمی را دارد که اصلی ترین مورد های به کار گیری این قرص همان درمان و کنترل دیابت ملیتوس نوع 2 می باشد.
لطفا در بخش های بعدی این مقاله با ما همراه باشید. ما به دنبال مناسب ترین پاسخ برای این سوال هستیم که قرص کمفورمین500 برای چیست .
آیا در زمینه ی مهم ترین فرم ها و شکل های مصرف قرص کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
در قسمت پیشین از نوشتار خود برخی از مهم ترین موارد مصرف قرص کمفورمین را توضیح دادیم. اینک و در قسمت دیگری از نوشتار خود و برای فهم بهتر این مسئله که قرص کمفورمین500 برای چیست لازم است اصلی ترین شکل ها و فرم های این داروی مهم را مورد تشریح قرار دهیم. خواهشمند است در این بخش از مقاله با ما همراه باشید.
مهم ترین فرم های مصرف داروی کمفورمین عبارت هستند از:
فرم با آزادسازی سریع (IR)
فرم آهسته رهش
فرم با آزادسازی سریع (IR) برای کودکان
فرم آهسته رهش برای کودکان
که در ادامه هر کدام از این فرم ها و میزان مصرف هر یک را توضیح می دهیم. لطفا با ما همراه باشید:
در فرم با آزادسازی سریع و برای مصرف مربوط به افراد بزرگ سال، دوز اولیه ی قرص کمفورمین به میزان 500 میلی گرم و به صورت خوراکی می باشد.
از این دوز می توانیم یک یا دو بار در هر روز استفاده نماییم. البته در صورتی که میزان دوز تجویز شده به مقدار 850 میلی گرم باشد، همان یک بار مصرف کردن قرص کمفورمین در طول روز کافی می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی دیابت زیپتین را مطالعه کنید.
وضعیت تنظیم دوز قرص کمفورمین
وضعیت تنظیم دوز قرص کمفورمین در این شرایط به این صورت است که می بایست میزان دوز مصرفی قرص کمفورمین را به صورت تدریجی افزایش داد تا میزان تاثیرات و عوارض جانبی آن بر روی سیستم گوارش افراد به حداقل برسد.
هم چنین باید خدمت شما همراهان عزیز عرض نماییم که حداکثر میزان دوز مصرفی قرص کمفورمین در این حالت 2.55 گرم در هر روز می باشد. البته در شرایطی که به دوزهای بیشتر از این نیاز باشد، باید دست کم این میزان مصرف در طول روز به سه بخش تقسیم شود.
فرم دیگری که برای مصرف قرص کمفورمین در نظر گرفته شده است، فرم آهسته رهش می باشد. وضعیت مصرف این فرم در بین بزرگ سالان به این صورت است:
مقدار دوز اولیه
مقدار دوز اولیه آن می تواند 500 میلی گرم تا یک گرم در نظر گرفته شود و کافی است افراد یک بار از این دوزها در طول روز استفاده نمایند.
به منظور تنظیم دوز مصرفی در حالت آهسته رهش، باید میزان دوزهای مصرفی در به تدریج افزایش داد تا میزان تاثیراتو عوارض مربوط به افزایش دوز بر روی دستگاه گوارش کم تر شده و به حداقل مقدار خود برسد.
در این حالت، روش های متنوعی از تیتراسیون وجود دارند؛ اما به طور معمول در هر دوره ی 7 روزه به میزان 500 میلی گرم بر دوزهای مصرفی افزوده می شود.
حداکثر دوز مصرفی در این حالت به مقدار 2 گرم در طول یک روز می باشد.
فرم آزادسازی سریع در بین کودکان 10 ساله و بیشتر:
میزان دوز مصرفی قرص کمفورمین در این شرایط به مقدار 500 الی 1000 میلی گرم و به صورت 1 الی 2 بار در هر روز می باشد. شرایط تیتراسیون این قرص در این شرایط به این صورت است که در هر 1 الی 2 هفته ای یک بار، به میزان 500 الی 1000 میلی گرم به میزان دوز مصرفی قرص کمفورمین افزوده می شود.
حداکثر مقدار مصرف این قرص در این شرایط 1000 میلی گرم و به صورت دو بار در روز و یا 850میلی گرم به شورت 3 بار در روز می باشد.
فرم آهسته رهش در بین کودکان 10 ساله و بیشتر
در این شرایط داروی کمفورمین به صورت سوسپانسیون خوراکی می باشد و میزان دوز آن برای هر روز 500 میلی گرم بوده که باید در زمان عصر و روزی یک بار مورد مصرف قرار گیرد. در این شرایط می توان میزان دوز مصرف کمفورمین را در هر هفته به مقدار 500 میلی گرم افزایش داد. البته این رشد میزان مصرف تا حدی می باشد که برای فرد قابل تحمل باشد.
حداکثر میزان مجاز برای مصرف کمفورمین در این حالت 2000 میلی گرم و به صورت یک بار در طول روز می باشد. این قرص و در این شرایط باید در زمان عصر مورد استفاده قرار گیرد.
آیا در زمینه ی موارد منع مصرف داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
همان طور که دقت فرمودید در قسمت قبلی از متن خود مهم ترین فرمهای مصرف قرص کمفورمین و شرایط مربوط به هر کدام را برای شما عزیزان تشریح نمودیم. اینک و در قسمت دیگری از مقاله ی خود و برای یافتن بهترین پاسخ به این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست قرار است مواردی که نباید قرص کمفورمین مصرف قرار گیرد را برای شما همراهان گرامی بیان نماییم. خواهشمند است در ادامه ی این مقاله ما را همراهی نمایید.
مهم ترین موردهایی که در آن ها نباید قرص کمفورمین را مصرف نمود به شرح ذیل می باشند:
افرادی که دارای نارسایی کلیوی می باشند.
زمانی که میزان حساسیت به این دارو و ترکیبات آن در برخی از افراد زیاد می باشد.
آن دسته از اشخاصی که نارسایی قلبی دارند.
اسیدوز متابولیک مزمن یا حاد
مصرف بیش از حد الکل
اختلال عملکرد شدید کبدی
شواهد بالینی یا آزمایشگاهی مبنی بر انواع بیماری های کبدی
شرایط متنوع استرس شامل: عفونت شدید، ضربه، جراحی و مرحله بهبودی بعد از عمل های مختلف جراحی
کم آبی شدید در بدن و …
این ها مهم ترین موارد منع مصرف داروی کمفورمین می باشند که شما عزیزان خواننده در این شرایط باید احتیاط کامل را به خرج دهید و برای کسب اطلاعاتی بیشتر با یک فرد متخصص مشورت نمایید.
آیا در زمینه ی مهم ترین موارد تداخل دارویی با قرص کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
در بخش قبلی از نوشتار خود مهم ترین شرایطی که در آن ها نباید قرص کمفورمین را مورد مصرف قرار داد بیان کردیم. در ادامه و برای کسب مناسب ترین پاسخ در ارتباط با این که قرص کمفورمین500 برای چیست قصد داریم برخی از مهم ترین موارد تداخل دارویی با کمفورمین را برای شما عزیزان توضیح دهیم. از همه ی شما درخواست می شود در این قسمت از مقاله نیز با ما همراه باشید.
مهم ترین مواردی که می توانند با داروی کمفورمین تداخل داشته باشند به شرح ذیل می باشند:
الکل (اتیل)
سایمتیدین
دولوتگراویر
مواد حاجب یددار
پاتیرومر
رانولازین
ریسدیپلام
تافنوکین
آیا در زمینه ی مهم ترین نکته هایی که در مصرف کمفورمین باید به آن ها توجه نمایید اطلاعاتی دارید؟
در قسمت قبلی از نوشتار خود با عنوان قرص کمفورمین500 برای چیست برخی از داروهایی که با کمفورمین دارای تداخل دارویی می باشند را بیان نمودیم. در این بخش از مقاله ی خود می خواهیم نکات مهم مربوط به مصرف این دارو را بررسی نماییم. خواهشمند است در این قسمت از این نوشتار علمی پزشکی ما را همراهی نمایید.
مهم ترین مواردی که در هنگام مصرف داروی کمفورمین باید به آن ها توجه نمایید عبارت هستند از:
زمانی که دوره ی مصرف کمفورمین را سپری می نمایید و در دوره ی مصرف آن هستید، باید از مصرف انواع نوشیدنی الکلی ممانعت نمایید.
مورد مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که این دارو به تنهایی نمی تواند سطح قند خون افراد را پایی بیاورد و برای این که اثربخشی کاملی را در میزان قند خون داشته باشد بهتر است با سولفونیل اوره ها و انسولین مورد مصرف قرار گیرد.
زمانی که افراد قصد دارند فرم های پیوسته رهش این دارو را مورد مصرف قرار دهند باید قرص مورد نظر را به طور کامل ببلعند. یعنی نباید این قرص، شکسته شود و یا این خرد شود. هم چنین باید از جویدن این فرم از قرص های کمفورمین خودداری نمایید.
اندازه گیری سطح هموگلوبولین گلیکوزیله به صورت دوره ای
مورد مهم دیگری که در این جا حائز بیان می باشد این است که در دوره ی درمانی که داروی کمفورمین را مصرف می نمایید، به صورت دوره ای سطح هموگلوبولین گلیکوزیله و قند خون ناشتا را مورد ارزیابی و اندازه گیزی قرار دهید.
برخی از پارامترهای آزمایشگاهی خون در زمانی که در حال درمان با کمفورمین هستید و یا این که مصرف این دارو را آغاز نموده اید، باید مورد چکاپ حداقل سالی یک بار قرار بگیرند، این فاکتورها عبارت هستند از: هموگلوبین، هماتوکریت، شاخص های گلبولهای قرمز و …
هم چنین بهتر است عملکرد کلیه ها که با فاکتور (کراتینین سرم) سنجیده می شود در این ارزیابی ها قرار داده شود.
در صورتی که در دوره ی درمانی به کمک کمفورمین هستید و در این دوره به مواردی مانندعکسبرداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن نیاز دارید، این امکان وجود دارد که لازم شود برای دوره ای موقتی مصرف این دارو را متوقف نمایید. علت این موضوع این است که در این موارد از ماده ای حاجبی استفاده می شود و این ماده درون رگ های فرد مورد تزریق قرار می گیرد.
آیا در زمینه ی شرایط مربوط به مصرف کمفورمین در دوره ی بارداری اطلاعاتی دارید؟
همان طور که مطالعه فرمودید قسمت قبلی از نوشتار خود برخی از مهم ترین نکته ها که در ارتباط با مصرف کمفورمین می باشند را توضیح دادیم.
اینک در این قسمت از مقاله خود و برای به دست آوردن پاسخ این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست لازم است شرایط مربوط به مصرف این قرص را در زمان بارداری مورد بررسی قرار دهیم. خواهشمند است در این بخش نیز با ما همراه باشید.
همه ی شما از این موضوع اطلاع دارید که خانم باردار و یا آن هایی که در دوره ی شردهی خود به سر می برند، نمی توانند هر نوع ماده ی خوراکی و یا مواد دارویی را مورد مصرف قرار دهند.
ایشان از مصرف برخی از خوردنی ها و بعضی از داروها منع شده اند و در مورد به کار بردن بعضی از موارد دارویی باید با پزشک معالج خویش مشورت نمایند. این موضوع در مورد قرص کمفورمین نیز صادق می باشد.
کمفورمین یا همان متفورمین می تواند از جفت عبور نماید
در این جا باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که کمفورمین یا همان متفورمین می تواند از جفت عبور نماید. بر اساس موارد بررسی شده و شواهد به دست آمده، زمانی که یک مادر باردار برای رفع مشکل بیماری دیابت بارداری و یا دیابت نوع دوم خود داروی کمفورمین را مصرف می نماید، تاثیر و یا خطر خاصی جنین و یا نوزاد ایشان را تهدید نمی کند و تا کنون موردی مشاهده نشده است.
البته در خصوص مصرف طولانی مدت این دارو موارد دقیق و کاملی در دسترس نمی باشند و مطلبی که در بالا ذکر شد، مربوط به زمانی است که مادران در دوره ی بارداری خود و به شکل کوتاه مدت این دارو را مصرف می نمایند.
در صورتی که دیابت دوره ی بارداری یک خانم مورد کنترل قرار نگیرد، این موضوع می تواند خطرهایی را برای جنین و یا حتی خود مادر به دنبال داشته باشد.
مهم ترین موارد خطر مرتبط با دیابت دوره ی باردای به شرح ذیل می باشند:
کتواسیدوز دیابتی
پره اکلامپسی
سقط خود به خودی
زایمان زودرس
عوارض زایمان،
قایص عمده مادرزادی
مرده زایی
ماکروزومی
و …
برای این که از این موارد جلوگیری به عمل آید خانم ها باید در زمان بارداری و هم چنین در حین سپری نمودن دوره ی بارداری خود، میزان گلوکز خون و HbA1c را مورد بررسی و کنترل قرار دهند. این پارامترها باید تا حد امکان نزدیک به مقادیر هدف باشند.
در حال حاضر برای رفع عارضه ی دیابت، به جز مصرف کمفورمین موارد دیگری نیز مورد توصیه می باشند.
با همه ی این احوالات این امکان نیز وجود دارد که کمفورمینبه عنوان یک عامل جایگزین در بعضی از مریض ها که احتیاج به درمان دیابت بارداری یا دیابت نوع 2 دارند مورد کاربرد قرار بگیرد.
آیا در زمینه ی شرایط مربوط به مصرف کمفورمین در دوره ی شیردهی اطلاعاتی دارید؟
در بخش قبلی از متن خود وضعیت و شرایط مربوط به میل نمودن داروی کمفورمین در دوران بارداری را مورد توضیح قرار دادیم. اینک نوبت به این می رسد که شرایط مصرف این داروی مهم را در دوره ی شیردهی مورد بررسی قرار دهیم. ما در این مقاله به دنبال این مسئله هستیم که قرص کمفورمین500 برای چیست . لطفا در ادامه ما را همراهی نمایید.
در این قسمت باید حضور شما سروران گرامی عرض نماییم که ماده ی کمفورمین یا متفورمین در خود شیر مادر نیز موجود است. البته مقدار آن ناچیز می باشد.
نکته ی مهم دیگر این می باشد که میزان کمفورمین در شیر مادر تقریبا به حالت ثابت باقی می ماند، اگر مادر در شرایط اوج غلظت پلاسمایی کمفورمین از شیر دادن به نوزاد خود ممانعت نماید، این موضوع در کم شدن خطران ناشی از قرار گرفتن کودک در معرض کمفورمین تاثیری نخواهد داشت. چون در قسمت قبل نیز به این مورد اشاره داشتیم که میزان کمفورمین در خون مادرها تقریبا بدون تغییر و ثابت باقی می ماند.
بر اساس اظهارت مربوط به سازنده ی کمفورمین موضوع تصمیم گیری برای دادن شیر به نوزاد در زمانی که مادر کمفورمین را مرود مصرف قرار می دهد به موارد مهم ذیل وابسته می باشد و همه ی این موارد باید مورد توجه قرار گیرند:
خطر قرار گرفتن نوزاد در برابر داروی کمفورمین
مزایای شیردهی به نوزاد
مزایای درمان برای مادر مبتلا به دیابت
و …
در نهایت مورد مهمی که همواره به بانوان شیرده توصیه می شود این است که در شرایط دیابت نیز به کودک خردسال خود شیر بدهند.
آیا با مهم ترین دوزهای مصرفی، نام های تجاری و نام های ایرانی داروی کمفورمین آشنایی دارید؟
در این قسمت قصد داریم اصلی ترین دوزهای داروی کمفورمین را برای شما عزیزان بیان نماییم و از طرفی شما عزیزان را با عنوان های ایرانی و تجاری داروی کمفورمین آشنا نماییم. لطفا در این قسمت با ما همراه باشید.
مهم ترین دوزهای داروی کمفورمین عبارت هستند از:
قرص روکش دار 500mg
قرص 1000mg
قرص آهسته رهش 750mg
قرص آهسته رهش 500mg
قرص 750mg
قرص 850mg
در کشورهای خارجی برای داروی کمفورمین از نام های تجاری ذیل استفاده می شود:
Brot, Glucophage, metformin Hexal, Apo-Metformin و مواردی که در ایران برای این دارو به کار می رود به شرح ذیل می باشند:
گلای وانس
متفوربایوکس
متفورمت
متگلیندین
متفورتکس
رهامت
متوور
گلومت
گلوکودر
اسلومت
متلین
نودیاکس
متفیدکس
دیگامت اس تی پی
واریومت
و نلفورمین
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی دیابت خارجی را مطالعه کنید.
آیا در زمینه ی قرص کمفورمین و ارتباط آن با هورمون انسولین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که دقت فرمودید در قسمت قبلی مهم ترین دوزها، اشکال و نام های تجاری مربوط به داروی کمفورمین را مورد توضیح قرار دادیم. برای رسیدن به بهترین پاسخ در این زمینه ی که قرص کمفورمین500 برای چیست قصد داریم در این قسمت ارتباط داروی کمفورمین را با هورمون انسولین مورد بررسی قرار دهیم.
خواهشمند است در این بخش با ما همراه باشید.
در این جا باید خدمت شما همراهان گرامی عرض نماییم انسولین یکی از هورمون هایی می باشد که در بدن انسان به شکل طبیعی تولید می شود. این وظیفه بر عهده لوزالمعده ی فرد می باشد.
یکی از مهم ترین مزیت های این هورمون در بدن کنترل میزان قند خون در بدن افراد می باشد
یکی از مهم ترین مزیت های این هورمون در بدن کنترل میزان قند خون در بدن افراد می باشد. اگر بدن فرد نتواند به میزان کافی انسولین تولید نماید و یا این که انسولین ساخته شده دارای کیفیت مناسبی نباشد، شرایط در بدن فرد به سمتی می رود که امکان کنترل مناسب بر روی میزان قند خون وجود ندارد.
این شرایط دارای عنوان دیابت شیرین یا دیابت ملیتوس می باشد.
افرادی که به دیابت مبتلا می شوند لازم است که مورد اقدام های مختلف درمانی قرار گیرند و نمی توانند نسبت به این موضوع بی تفوات باشند و هیچ اقدامی را صورت ندهند.
در صورتی که ایشان قند خون خود را در مقادیر طبیعی و نرمال حفظ نکنند، ممکن است عوارضی به سراغ ایشان بیاید این عارضه های به شرح ذیل می باشند:
آسیب به اعصاب
ایجاد برخی از مشکلات بینایی
آسیب های کلیوی و…
لذا در صورتی که این افراد شرایط و میزان قند خون خود در در وضعیت عادی و نرمال تنظیم نمایند از شر این عارضه ها نیز خلاص خواهند شد.
در مواردی که بیماری قند خون یا مرض قند حالت خفیفی دارد، با رعایت نمودن برنامه ها و رژیم های سالم غذایی می توان این عارضه را مورد کنترل قرار داد.
امام در بقیه ی افراد که مقداری شرایط آن ها حادتر می باشد، در کنار برنامه ها و رژیم های غذایی لازم است که افراد برخی از داروهای تجویز شده از سوی پزشک را نیز مورد مصرف قرار دهند. یکی از این داروها کمفورمین می باشد. این دارو در تنظیم و کنترل میزان قند خون افراد موثر می باشد.
تاثیر کمفورمین
تاثیر کمفورمین به این صورت می باشد که در زمانی که میزان تولید انسولین در بدن کم می باشد، کمفورمین از همین مقدار کم انسولین نیز نهایت استفاده را می برد تا بتواند مقدار قند خون فرد را کاهش دهد. البته این موضوع مربوط به دیابت نوع دوم می باشد.
افراد می توانند از داروی کمفورمین همراه با دیگر داروهای ضد دیابت، همراه با انسولین و یا به تنهایی استفاده نمایند. البته همه ی این موارد به نظر و تجویز پزشک متخصص بستگی دارد و افراد نمی توانند سر از خود در این خصوص اقدام نمایند و بر حسب سلیقه و میل خود و یا بر اساس سفارش دیگر افراد از این دارو مصرف نمایند.
برخی از مواد دارویی که در بازار موجود می باشند، دارای درصدی از داروی کمفورمین می باشند. یعنی در فرمول تولید آن ها از کمفورمین نیز استفاده شده است. این داروها مهمولا دارای نام های تجاری مختلف و متنوعی می باشند و در بازار دارویی ارائه می شوند.
در صورتی که پزشک معالج و فرد متخصص از این نمونه های دارویی برای فرد مبتلا به دیابت تجویز نماید، ممکن است تعداد قرص مصرفی در هر روز کم تر شود و به این صورت افراد تحت درمان بهتر می توانند با برنامه ی دارویی جدید کنار بیایند. پس مصرف منظم این داروها برای ایشان راحت تر خواهد بود.
مصرف کمفورمین برای کودکان بالای 10 سال
نکته ی دیگری که در این جا باید بیان نماییم این می باشد که قرص کمفورمین یا متفورمین در کودکان بالای ده سال یا به تنهایی تجویز می شود و یا این که در کنار از آن دیگر داروهای ضد دیابت و هم چنین انسولین نیز استفاده می شود.
هم چنین این امکان وجود دارد که داروی کمفورمین برای برخی عارضه های دیگر (به جز دیابت) و برای مدتی کوتاه تجویز شود.
آیا در زمینه ی مهم ترین اقدام ها قبل از شروع به مصرف کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که مطالعه فرمودید در قسمت قبلی از نوشتار خود ارتباط بین کمفورمین و هورمون انسولین را مورد توضیح قرار دادیم. اینک در ادامه ی مقاله ی خود قصد داریم مهم ترین مواردی که قبل از مصرف کمفورمین باید رعایت نماییم را خدمت شما عزیزان تشریح نماییم.
ما در این مقاله به دنبال بررسی این موضوع مهم هستیم که قرص کمفورمین500 برای چیست. برای دریافت مناسب ترین اطلاعات در این زمینه، در این بخش از مقاله نیز با ما همراه باشید.
مهم ترین کارهایی که یک فرد باید قبل از مصرف داروی کمفورمین انحام دهد به شرح ذیل می باشند:
در صورتی که فرد تحت درمان در دوره ی بارداری یا شیردهی خود قرار دارد باید این موضوع را به پزشک معالج خود اطلاع دهد.
در صورتی که شخص تحت درمان و فردی که قرار است داروی کمفورمین را مصرف نماید به یکی از مشکلات قلبی، کلیوی، کبدی و یا تنفسی دچار می باشد باید آن را به اطلاع پزشک خود برساند.
موارد حساسیت به داروی کمفورمین را به پزشک خود اطلاع دهید.
داروی کمفورمین می تواند در اثرگذاری دیگر مواد دارویی موثر باشد
همان گونه که در جریان هستید داروی کمفورمین می تواند در اثرگذاری دیگر مواد دارویی موثر باشد. لذا بهتر است افراد لیستی از قرص ها و داروهایی را که مصرف می نمایند در اختیار داشته و آن را به اطلاع دکتر معالج و یا فرد داروساز برسانند. در این خصوص داروهایی که در حال حضر و در ماه اخیر مورد مصرف قرار گرفته اند از اهمیت بالاتری برخوردار می باشند.
اگر فرد تحت درمان در مدت زمان 48 ساعت اخیر کار عکس برداری را توأم با تزریق مواد رنگی انجام داده است، باید در مورد همه ی این موارد نیز پزشک معالج خویش را مطلع سازد.
اگر در مدت اخیر بیماری دیابت افراد تحت کنترل نبوده است باید به پزشک معالج خود اطلاع دهید. مثلا اگر افراد به افت شدید قند دچار شده باشند، هم چنین در صورتی که یکی از عارضه های تهوع، اسهال، لاغری شدید و کاهش وزن و … را داشته اند.
عفونت های شدید
اگر شخص تحت درمان در روزهای اخیر عفونت های شدیدی را در بدن خویش داشته است باید این موضوع را نیز به پزشک خود اطلاع داده باشد. عفونت های ریه و کلیه در اولویت شدید می باشند.
اگر شخص تحت درمان اخیرا دچار حمله های قلبی شده است باید این موضوع را با دکتر متخصص خود در جریان بگذارد.
یکی از مواردی که می تواند بر روی عارضه های ناشی از کمفورمین اثر گذار باشد، موضوع مصرف الکل و دیگر نوشیدنی های الکلی می باشد. پس واجب است در مدتی که تحت درمان با داروی کمفورمین هستید از مصرف الکل و نوشدنی های الکلی خودداری شود.
اگر قرار است به زودی تحت عملی جراحی قرار گیرید و یا آزمایش بالینی خاصی را انجام دهید، بهتر است در مورد مصرف و میل نمودن داروی کمفورمین با پزشک خود مشورت نمایید و نظر ایشان را جویا شوید.
چون ممکن است احتیاج باشد که به صورت موقتی مصرف این دارو را متوقف نمایید و سپس بعد از اتمام جراحی که در پیش دارید، مصرف آن را تداوم بخشید.
آیا در زمینه ی چگونگی مصرف و میل نمودن داروی کمفورمین اطلاعاتی دارید؟
همان طور که دقت فرمودید در قسمت قبلی از نوشتار خود مهم ترین نکات مربوط به پیش از مصرف کمفورمین را توضیح دادیم و متوجه شدیم که در برخی از شرایط مهم پزشکی و درمانی باید موضوع مورد نظر را به پزشک معالج اطلاع دهید و فعلا کمفورمین را مصرف نفرمایید. در ادامه قصد داریم چگونگی مصرف داروی کمفورمین را مورد بررسی قرار دهیم.
ما به دنبال پاسخ مناسبی برای این سوال هستیم که قرص کمفورمین500 برای چیست . از همه ی شما عزیزان درخواست می شود در ادامه ی این نوشتار علمی پزشکی ما را همراهی نمایید.
مهم ترین نکته ها برای مصرف داروی کمفورمین به شرح ذیل می باشند:
این دارو را می بایست دقیقا بر اساس آن چه پزشک معالج دستور داده است مورد مصرف قرار دهید.
مثلا ممکن است ایشان در ابتدا مقدارهای کمی از این دارو را برای شما تجویز نموده باشد و تصمیم داشته باشد، میزان دوز مصرفی آن را به تدریج افزایش دهد. هم چنین برخی از پزشک ها تعداد دفعات مصرف داروی کمفورمین را نیز تدریجا بالا می برند.
مهم ترین نکته ای که در این جا باید به آن توجه داشته باشید این است که بدن شما بای به تدریج با شرایط این دارو یعنی کمفورمین هماهنگ شود و نمی توان به یک باره و با مقدارهای زیادی از این دارو آغاز نمود.
بلکه یک پزشک متبحر و با تجربه در ابتدای تجویز داروی کمفورمین مقدارهای کمی از آن را تجویز می نماید و در مراحل بعدی، دوز و تعداد مصرف روزانه ی آن ها را بالاتر می برد. در این صروت عارضه های کم تری به سراغ فرد می آیند.
سعی شود شرایط مصرف داروی کمفورمین در هر روز به شکل منظم و در ساعت های مقرر باشد.
داروی کمفورمین را به همراه غذا میل نمایید
توصیه می شود که داروی کمفورمین را توأم با یکی از وعده های غذایی اصلی و یا بعد از یک میان وعده میل نمایید.
در صورتی که نوع آسته رهش این قرص برای شما در نظر گرفته شده است، به هیچ عنوان قرص را تکه، خرد و یا نصف نکنید. در این شرایط شما باید قرص را به طور کامل ببلعید. روی این نمونه قرص ها از اصطلاح اختصاری SR استفاده شده است که بیانگر آهسته رهش می باشد.
در صورتی که یکی از نوبت های مصرف داروی کمفورمین را فراموش کردید. بهتر است یک مورد از آن را مصرف نمایید. البته این در شرایط می باشد که زمان مربوط به نوبت بعدی مصرف داروی کمفورمین نزدیک نباشد. اگر به زمان بعدی میل نمودن داروی کمفورمین خیلی نزدیک هستید، تا آن زمان صبر نمایید و نیازی نیست نوبت فراموش شده را جبران نمایید. در مقدار مصرف داروی کمفورمین نیز تغییری ایجاد نفرمایید.
در زمانی که افراد در دوره ی مصرف داروی کمفورمین و دوره ی درمان دیابت هستند، چه نکته ها و توصیه هایی را باید رعایت نمایند؟
در قسمت قبلی از مقاله ی مربوط به داروی کمفورمین چگونگی مصرف این دارو را توضیح دادیم. در بخش دیگری از مقاله ی خود قصد داریم توصیه های مهم مربوط به دوره ی مصرف داروی کمفورمین و دوره ی درمان دیابت را مورد تشریح قرار دهیم. این توصیه ها با مواردی که به پیش از مصرف داروی کمفورمین مربوط می شوندف متفاوت می باشند. لطفا این موارد را نیز با دقت رعایت نمایید.
ما در هر کدام از بخش های مقاله در پی کشف مناسب ترین جواب برای این موضع هستیم که قرص کمفورمین500 برای چیست . خواهشمند است در ادامه ی این مقاله ی کاربردی ما را همراهی نمایید.
در زمانی که تحت درمان با قرص کمفورمین هستید، تحت نظر پزشک مهالج خویش باقی بمانید و نسبت به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشید.
بهتر است در این دوره همه ی آزمایش ها و معاینه های پزشکی خود را با دقت انجام دهید.
همان طور که می دانید در صورتی که برای مدتی طولانی میزان قند خون بالا باشد، امکان دارد عارضه هایی جدی برای فرد پیش آید. لذا به همه ی این افراد توصیه می شود که به صورت دوره ای معاینه های چشم خود را انجام دهند. در این صورت از رخداد عارضه های مربوط به چشم جلوگیری به عمل خواهد آمد.
قند خون بالا می تواند به اعصاب و به ویژه اعصاب انتهایی فرد صدمه هایی را وارد نماید
قند خون بالا می تواند به اعصاب و به ویژه اعصاب انتهایی فرد صدمه هایی را وارد نماید. لذا این موضوع می تواند سبب شود فرد در مقابل مواردی مانند درد، هر گونه ضربه، خراش و … احساس کاملی را نداشته باشد و متوجه آسیب های احتمالی نشود.
لذا این امکان وجود دارد که ایشان متوجه زخم و یا دیگر صدمه ها در بدن خویش نشده و بعد از مدتی این زخم ها گسترش پیدا کرده و به عفونت هایی تبدیل شوند.
هم چنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که ترمیم زخم ها و التیام عفونت ها در این افراد که به انواع بیماری دیابت دچار می باشند بسیار کندتر از شرایط اشخاص عادی می باشد. لذا بهتر است این افراد از کفش هایی استفاده نمایند که جلو پهن می باشند و لازم است کفش ایشان سایز پای خودشان باشد و از پوشیدن کفش های تنگ خودداری نمایند.
دیگر توصیه های مرتبط با دوره ی درمان دیابت به شرح ذیل می باشند:
افراد مبتلا به دیابت بهتر است هر شب پاهای خویش را بشویند.
بهتر است وضعیت بدنی خود را به ویژه در ناحیه ی پاها مورد بررسی و چکاپ قرار دهند تا اگر مورد ی مانند کبودی، قرمزی، خراش،زخم و … مشاهده شد، پزشک خود را در جریان بگذارند.
توصیه های مربوط به کمفورمین و درمان دیابت با این دارو
داروی کمفورمین قادر است سیکل قاعدگی را در خانم ها تغییر دهد و احتمال باردار شدن ایشان بالاتر می رود. این موضوع به ویژه در بین خانم هایی که در سن باروری می باشند حائز اهمیت می باشد. پس این افراد باید این موضوع را به خوبی مد نظر داشته باشند.
توصیه هایی که پزشک شما در زمینه ی برنامه های غذایی، مصرف سیگار و دیگر مواد دخانیاتی و … به شما ارائه می نماید را با دقت اجرا نمایید.
به شکل کلی زمان که افراد برای درمان دیابت خود شیوه ی دارو درمانی را در پیش می گیرند، این امکان وجود دارد که نشانه هایی از افت قند خون در بدن ایشان دیدخ شود.
این افراد باید مراقب شرایط مربوط به قند خون باشند و مهم ترین نشانه هایی مانند موارد ذیل را با دقت مورد بررسی قرار دهند:
تعریق سرد
تپش قلب
لرزش
بی قراری و ضعف شدید
تاری دید و هرگونه سرگیجه
ایشان باید توصیه های لازم را در خصوص شرایط مربوط به افت ناگهانی قند خون را از پزشک معالج و یا داروساز دریافت نمایند.
پیش از این که هرگونه فعالیت ورزشی جدیدی را آغاز نمایید با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های ایشان را به کار ببندید. ممکن است برخی از حرکت ها و فعالیت های ورزشی بر روی سطح قندخون اثرگذار باشند.
در صورتی که دارای شرایطی مانند احساس تشنگی خیلی زیاد، تکرر ادرار و یا احساس خسته بودن شدید دارید، این موضوع را نیز به اطلاع پزشک معالج برسانید. این ها می توانند نشانه هایی برای بالا رفتن میزان قند خون باشند.
به طور معمول درمان دیابت در همه ی دوره ی زندگی اشخاص ادامه دارد، بنابراین به کار بردن دارو را تا موقعی که پزشک به شما توصیه می نماید ادامه دهید و مصرف آن را متوقف نسازید.
آیا در زمینه ی داروهای مرتبط با کمفورمین (متفورمین) اطلاعاتی دارید؟
دراین قسمت از مقاله ی خود لیستی از مهم ترین موارد دارویی که دارای ارتباط با کمفورمین می باشند را برای شما عزیزان تهیه نموده ایم. این موارد دارویی به شرح ذیل می باشند:
سیپروترون کامپاند
اسپیرانولاکتون
پیوگلیتازون
اورلیستات
گلوریپا
اوومید
گلی کلازید
گلی بوتکس
پیشنهاد می کنیم از پست درمان عوارض دیابت دیدن کنید.
آیا در زمینه ی داروهایی که مصرف آن ها بر اثرگذاری کمفورمین (متفورمین) اثر می گذارند اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که مشاهده فرمودید در قسمت قبلی از متن خود برخی از موارد دارویی که در ارتباط با کمفورمین (متفورمین) می باشند را بیان نمودیم. در ادامه و برای آشنایی بیشتر با این دارو قصد داریم لیستی از مواد دارویی که بر افزایش یا کاهش اثر گذاری کمفورمین (متفورمین) تاثیر دارند را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم.
ما در این نوشتار علمی پزشکی به دنبال کشف مناسب ترین جواب برای این موضوع که قرص کمفورمین500 برای چیست هستیم. خواهشمند است در ادامه با ما همراه باشید.
کمفورمین (متفورمین) می تواند اثر برخی از مواد دارویی را کاهش دهد. مهم ترین مواردی که مصرف کمفورمین (متفورمین) اثر آن ها را کم رنگ می نماید به شرح ذیل می باشند:
تروسپیوم
آنتاگونیست های ویتامین کا
هم چنین حالت عکس این موضوع نیز وجود دارد یعنی برخی از مواد دارویی هستند که کمفورمین می تواند افزاینده ی تاثیرات دارویی آن ها باشد. این مواد عبارت هستند از:
دالفامپریدین
دوفتیلید
داروهای کاهنده قند خون
برخی از داروها نیز وجود دارند که اثراتی را بر روی میزان اثرگذاری کمفورمین دارند. بعضی از این داروها تاثیرات کمفورمین را کم تر می نمایند. این داروها به شرح ذیل می باشند:
داروهای افزاینده قند خون
پاتیرومر
کینولون ها
ریتودرین
دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی
وراپامیل
و یک سری از داروها نیز هستند که میزان اثرگذاری کمفورمین را افزایش می دهند. این مواد دارویی نیز به شرح می باشند:
آبماسیکلیب، الکل (اتیل)، آلفالیپوئیک اسید
آندروژن ها، بیکتگراویر، مهارکنندههای کربنیک انهیدراز
سفالکسین، سایمتیدین، دالفامپریدین
داروهای ضدویروس با اثر مستقیم (HCV)، دولوتگراویر، اردافیتینیب
گلیکوپیرولات (سیستمیک)، گوانتیدین، ترکیبات حاجب ید دار
ایزاووکونازونیوم سولفات، لاموتریژین، قارچ میتک
مهارکنندههای مونو آمین اکسیداز، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
اومبیتاسویر/ پاریتاپرویر/ ریتوناویر
اومبیتاسویر/ پاریتاپرویر/ ریتوناویر/ داسابوویر
اندانسترون، پگویزومانت، پروتیونامید
کینولون ها، رانولازین، سالیسیلات ها
مهارکنندههای انتخابی باز جذب سروتونین
تافنوکین، توپیرامات
تریمتوپریم، وندتانیب
هم چنین برخی از مواد غذایی نیز هستند که می توانند با داروی کمفورمین تداخل هایی را ایجاد نمایند. در این خصوص باید خدمت شما عزیزان عرض نماییم که برخی از مواد غذایی می توانند میزان جذب را کاهش دهند و به میزان ناچیزی جذب داروی کمفورمین را با تأخیر مواجه نمایند. بهتر است این موضوع را نیز مد نظر داشته باشید و درباره ی آن با پزشک متخصص مشورت نمایید.
در این جا به انتهای مقاله ی خود در زمینه ی قرص کمفورمین رسیدیم. امید است مجموعه توضیحات ارائه شده در این مقاله برای همه ی شما عزیزان مفید بوده باشند و به خوبی متوجه شده باشید که قرص کمفورمین500 برای چیست .
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات مراحل اولیه زخم پای دیابتی و دکتر متخصص دیابت در کرج را مطالعه کنید.