امروز با موضوع قرص متژان 1000/50 در خدمت شما هستیم.
دیابت یک نوع بیماری است که در آن مقدار گلوکز یا قند خون فرد بالاتر از حد نرمال است. در دیابت نوع یک بدن نمی تواند انسولین را به طور مستقل تولید کند اما در دیابت نوع دو که رایج ترین نوع دیابت و به دیابت جوانان معروف است بدن نمی تواند به خوبی از پس تولید انسولین بربیاید و یا از انسولین تولید شده استفاده کند در این مقاله در مورد قرص متژان 1000/50 که یکی از داروهای کنترل دیابت نوع دو است بحث خواهیم کرد و تمامی سوالات و مشخصات متدوال راجع به این دارو و بیماری دیابت نوع دوم را برایتان توضیح می دهیم.
اینفوگرافیک قرص متژان 1000/50
اطلاعات دارویی قرص متژان 1000/50
- نام تجاری janumet
- ترکیبی از دو جز داروی ضد دیابت به نام سیتاگلیپتین و متفورمین
- جهت کنترل قند خون در دیابت نوع دو قابل تجویز می باشد
- این دارو بصورت قرص خوراکی که حاوی ۵۰ میلی گرم سیتاگلیپتین و ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ میلی گرم متفورمین می باشد
در ادامه به سؤالات زیر پاسخ می دهیم:
دیابت نوع دو چیست؟
علائم دیابت نوع 2 چیست؟
رژیم غذایی مخصوص دیابت نوع 2 چگونه است؟
غذاهای ممنوعه در دیابت نوع 2 کدامها هستند؟
10 تصور غلط درباره دیابت نوع دو
ترکیبات قرص متژان 1000/50
فرم دارویی قرص متژان 1000/50
قرص متژان 1000/50 را چگونه مصرف کنیم؟
موارد قطع مصرف کوتاه مدت قرص متژان 1000/50 چیست؟
قبل از مصرف قرص متژان 1000/50 چه اطلاعاتی را باید با پزشک خود در میان بگذارید؟
داروی قرص متژان 1000/50 برای چه کسانی مناسب نیست؟
قرص متژان 1000/50 استفاده نکنید اگر
عوارض جانبی قرص متژان 1000/50 چیست؟
اطلاعات عمومی قرص متژان 1000/50
هشدارهای موارد مصرف قرص متژان 1000/50
نحوه مصرف قرص متژان 1000/50 چگونه است؟
اگر یک دوز قرص متژان 1000/50 فراموش شود چه اتفاقی می افتد؟
در حال مصرف قرص متژان 1000/50 از چه چیز هایی باید اجتناب کرد؟
دیگر عوارض قرص متژان 1000/50 چیست؟
دوز معمول برای قرص متژان 1000/50 چیست؟
تفاوت قرص متژان 1000/50 خارجی و ایرانی؟
معرفی داروی خارجی قرص متژان 1000/50
فواید قرص متژان 1000/50
اطلاعات مفید در مورد قرص متژان 1000/50
درخصوص نحوه صحیح مصرف قرص متژان 1000/50 به نکات زیر توجه کنید:
تداخلهای احتمالی قرص متژان 1000/50 چیست؟
موارد احتیاط مصرف قرص متژان 1000/50 چیست؟
احتمال ابتلاء به اسیدوز لاکتیک تحت شرایط زیر افزایش می یابد
معرفی روش های رایج برای کنترل کردن بیماری دیابت نوع دو
دارو درماني تركيبي
نتیجه گیری
دیابت نوع دو چیست؟
بیماری دیابت با اسامی دیگری نیز شناخته می شود. دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر وابسته به انسولین دو تا از اسامی های معرف دیابت نوع دو است.
با اینکه بیش تر افراد مبتلا به دیابت نوع در سنین بالای پنجاه سال هستند اما کودکان و نوجوانان نیز در خطر مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند. عواملی مانند چاقی و اضافه وزن، سبک زندگی بی تحرک و ماشینی، زمینه خانوداگی و ارثی احتمال مبتلا شدن یا پیشرفت این بیماری را در افراد کودک،نوجوان و جوانان بالاتر می برد.
بیش تر افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند. افرادی که دیابت نوع یک دارند تولید انسولین از لوزالمعده شان به طور کامل قطع شده است و دیگر بدن شان قادر به تولید انسولین نیست اما در افراد مبتلا به دیابت نوع دو لوزالمعده فرد همچنان قادر به تولید انسولین است اما انسولین در بدن این افراد نمی تواند قندها را به درون سلول ها هدایت کند.
این مشکل به خاطر بروز عوارض و اختلال هایی در بخش گیرنده سلول، که محل ثاتیر انسولین بر روی سلول است و یا در ساختار کلی انسولین نواقصی اتفاق می افتد. این اتفاق که یک نوع حالت دفاعی است در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع دو اتفاق می افتد که به این پدیده در بدن آن ها مقاومت نسبت به انسولین می گویند.
اگر قندی که در خون موجود است نتواند وارد سلول ها شود
اگر قندی که در خون موجود است نتواند وارد سلول ها شود، این قندهای اضافی در رگ ها ذخیره می شود و باعث بالا رفتن قند خون بدن می شود.
به علت زیاد شدن قند خون تولید انسولین نیز از لوزالمعده افزایش می یابد و این تجمع زیاد انسولین در سیستم گردش خون بدن باعث مشکلاتی مانند هایپر انسولین می شود و در طولانی مدت باعث ناراحتی های عروقی در بدن می شود.
با مرور زمان، سطح قند خون بالا در بدن به علت کنترل نکردن بیماری دیابت اثرات خطرناکی را بر روی اعضای مختلف بدن فرد می گذارد. بعضی اوقات اثرات منفی ثند خون بالا در بدن به طور مستقیم بر روی سلول های بتا که همان سلول های انسولین ساز هستند تاثیر می گذارد و این مسئله باعث کاهش انسولین ترشح شده در بدن می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت جدید را مطالعه کنید.
تشخیص سریع و زودهنگام
تشخیص سریع و زودهنگام این بیماری می تواند جلوی عارضه ها و مشکلات این بیماری مانند بیماری های قلبی، مشکلات بینایی و کم سو شدن چشم، فشار خون بالا، مشکلات عصبی، نارسایی های کلیه، مشکلات کبدی را بگیرد.
خوشبختانه در بیماری دیابت نوع دو ترکیب روش های رژیم غذایی سالم، ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب و مصرف قرص های کاهنده سطح خون که با تشخیص پزشک مخصوص بیماری های دیابت برای شما تجویز می شود می توان به کنترل بیماری دیابت و کاهش عوارض آن به کم ترین حالت ممکن کمک کرد.
همچنین قرص و در مواقع خاصی انسولین برای کنترل دیابت در این گروه از بیماران ضروری و واجب است. همان طور که گفتیم این بیماری در بین بزرگسالان رواج دارد اما امروزه به علت کم تحرک بودن و چاقی کودکان، روند مبتلا شدن به بیماری در بین این قشر افزایش یافته است.
علائم دیابت نوع 2 چیست؟
دیابت یک نوع وضعیت پزشکی است که در آن میزان قند خون یا گلوکز در خون به صورت غیر طبیعی افزایش می یابد. این اتفاق زمانی می افتد که انسولین کافی در بدن وجود ندارد و نمی تواند قند مورد نظر را به سلول ها برساند.
سلول ها از قند برای تامین انرژی خود استفاده می کنند، همین مورد باعث می شود که بدن به منبع انرژی جایگزین در عضلات، بافت ها و اعضای دیگر فکر کند. سلول ها مکانی هستند که واکنش های پشت سر هم در آن ها اتفاق می افتد و می تواند باعث نشانه های زیادی در بدن شود.
دیابت نوع دو آهسته تر از دیابت نوع یک شروع می شود و نشانه های جزئی و ملایم تری را از خود نشان می دهد که به همین علت ممکن است فرد در آغاز بیماری متوجه آن نشود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت کنترل شده چیست را مطالعه کنید.
علائم و نشانه های ابتدایی که می تواند نشانه ای از بیماری دیابت باشد از این قرار هستند:
- احساس گرسنگی زیاد
- سستی و کرختی
- خستگی های مداوم
- کم شدن وزن ناگهانی
- تشنه شدن بیش از حد
- ادرار زیاد
- خشک شدن دهان
- احساس خارش در پوست
- تار شدن دید چشم ها
زمانی که بیماری پیشرفته تر می شود علائم و عوارض آن نیز به صورت قابل توجهی خطرناک تر شده و ریسک بالایی را برای سلامتی فرد ایجاد می کند.
اگر میزان گلوکز خون بدن بیمار برای مدت زمان زیادی بالا باشد و فرد از این موضوع خبر نداشته باشد
اگر میزان گلوکز خون بدن بیمار برای مدت زمان زیادی بالا باشد و فرد از این موضوع خبر نداشته باشد و این موضوع را تحت کنترل نگرفته باشد علائم خطرناک تری نظیر موارد پایین نیز ممکن است برای فرد اتفاق بیفتد. این علائم از این قرار هستند:
- عفونتهای قارچی خفیف الی شدید
- زخم ها و کبودی های بدن فرد بسیار دیرتر از حد نرمال ترمیم می شود و به عبارتی با یک زخم کوچک سلامتی اعضای بدن فرد ممکن است به خطر بیفتد.
- ایجاد شدن ناحیه های تیره بر روی پوست فرد
- درد گرفتن کف پای فرد
- بی حس شدن و احساس کرختی و سستی در اندام های بدن یا عصب های نوروپات
اگر از موارد بالا دو مورد یا بیشتر از آن را در خود مشاهده کردید لازم است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. اگر بیماری دیابت به صورت کنترل نشده باقی بماند و راههای درمانی برای آن در نظر گرفته نشود خطر زیسک جانی برای فرد ایجاد می کند
علائم را جدی بگیرید
به همین علت این علائم را جدی بگیرید و در صورت تجربه چنین علائمی یا حتی مشکوک بودن به این علائم چکاب های لازمه را انجام دهید تا از مبتلا بودن یا نبودن خود به بیماری دیابت مطلع شوید و در صورت مبتلا بودن به دیابت هرچه سریع تر برنامه های درمانی و کنترلی دیابت را تحت نظر پزشک شروع کنید تا از این طریق بتوانید این بیماری را به صورت کنترل شده و ایمن دربیاورید تا کم ترین عوارض را برای بدن شما داشته باشد.
بیماری دیابت تاثیر بسیار بدی بر روی قلب انسان دارد. این مسئله در زنان خطرناک تر است چرا که زنانی که مبتلا به دیابت هستند دو برابر بیش تر در معرض ریسک حمله قلبی دوم بعد از تجربه حمله قلبی اول هستند.
زنان مبتلا به دیابت چهار برابر بیش تر از زنانی که مبتلا به دیابت نیستند در معرض ریسک مشکلات قلبی و حملات قلبی هستند. همچنین بیماری دیابت می تواند باعث سخت تر شدن مشکلات و عارضه های دوران بارداری زنان شود.
رژیم غذایی مخصوص دیابت نوع 2 چگونه است؟
رژیم غذایی یک راه مناسب برای سالم نگه داشتن بدن مخصوصا قلب و حفظ میزان گلوکز بدن در بازه طبیعی و سلامت است. این نوع رژیم غذایی در حالت کلی سخت یا بدمزه نیست. رژیمی که برای افرادی که دیابت دو دارند پیشنهاد می شود، در اصل یک نوع رژیم غذایی است که همه افراد برای سالم ماندن باید آن را در نظر گرفته و رعایت کنند. از نکات اصلی که در مورد این رژیم غذایی وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این رژیم غذایی باید غذا و میان وعده را در زمان ثابت و معینی میل کنید.
- ماده های غذایی متنوعی را برای رژیم خود انتخاب کنید مخصوصا غذاهایی که کالری آن ها پایین است اما مغذی و مفید هستند را استفاده کنید.
- پرخوری نکنید و معده خود را با غذاهایی با حجم زیاد پر نکنید.
- هنگام مصرف ماده های غذایی به محتویات و مواد تشکیل دهنده آن دقت کنید.
لیست غذاهایی که باید بخورید:
کربوهیدارت های سالم به خوبی می توانند فیبر مورد احتیاج بدن تان را فراهم کنند. از جمله کربوهیدرات سالم می توان به موارد پایین اشاره کرد:
- سبزیجات
- میوه ها
- انواع حبوبات مانند لوبیا، نخود و غیره
- غلات های دارای سبوس
ماده های غذایی که برای قلب مفید هستند و از اسیدهای چرب امگا سه تشکیل شده اند عبارت اند از:
- ماهی تن
- ماهی ساردین
- ماهی سالمون
- ماهی خالمخالی
- ماهی هالیبوت
- ماهی کاد
همچنین می توانید چربی های سالم اشباع نشده را از برخی ماده های غذایی به دست آورید. این ماده های غذایی عبارت اند از:
- روغن زیتون
- روغن کانولا
- روغن بادامزمینی
- بادام
- گردوی آمریکایی یا معروف به پیکن
- گردو
- آووکادو
نکته قابل ذکری که در مورد ماده های غذایی بالا می توانیم بگوییم این است که با اینکه این ماده های غذایی دارای چربی های سالم هستند اما به خاطر کالری بالایی که دارند توصیه می کنیم در مصرف آن ها زیاده روی نکنید چرا که بهترین رژیم غذایی حفظ تعادل ماده های غذایی مصرفی است و در مورد مصرف آن ها نباید افراط یا تفریط کنید، به همین علت هنگامی که ماده های غذایی دیگر خود را خریداری می کنید نوع کم چرب آن ها را انتخاب کنید مانند ماست یا شیر کم چرب و غیره.
غذاهای ممنوعه در دیابت نوع 2 کدامها هستند؟
غذاهایی وجود دارند که باید میزان مصرف آن ها را پایین بیاورید یا به طور کامل آن ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. از جمله آن ها می توان به موارد پایین اشاره کرد:
- همه غذاهایی که دارای چربی های اشباع شده هستند.
- همه غذاهای حاوی چربی های ترانس
- گوشت گاو
- انواع غذاهای فرآوری شده
- غذاهایی مانند صدف، خرچنگ و از این قبیل موارد
- انواع جگر حیواناتی مانند گاو، گوسفند، مرغ و غیره
- روغن های مخصوص شیرینی
- انواع کیک و شیرینی
- خوراکی ها و تنقلات فرآوری شده
- نوشیدنیهای قندی انواع نوشیدنی های دارای قند بالا مانند نوشابه، دلستر، آب میوه های صنعتی و غیره
- انواع لبنیات پرچرب
- غذاهای نمکی و شور
- غذاهای سرخ کردنی، فست فود و غیره
10 تصور غلط درباره دیابت نوع دو
بیش تر افراد تصور می کنند بیماری دیابت نوع دو با مصرف بالای قند و شیرینی بروز می کند، اما باید بگوییم این عقیده کاملا غلط است. انسان های زیادی در دنیا به بیماری دیابت نوع دو مبتلا هستند و مشکلات بسیاری را در این مورد تجربه می کنند. بیشتر اطلاعات غلط باعث ایجاد افکار منفی و غلط راجع به این بیماری شده است. در ادامه متن 10 تصور غلط درباره دیابت دو را برای تان معرفی می کنیم.
مصرف بیش از حد قندها موجب بروز دیابت نوع دو می شود
حقیقت: پزشکان علت مبتلا شده به دیابت نوع دو را هنوز به طور کامل نمی دانند و نمی توانند بگویند چه مسئله ای باعث می شود افراد به این بیماری مبتلا شوند. در بیماری دیابت نوع دوم، بدن در مقابل هورمون انسولین مقاومت نشان می دهد و یا نمی تواند به اندازه کافی و مورد نیاز بدن از این هورمون تولید کند.
انسولین نوعی هورمون است که کمک می کند سلول ها از قند خون برای تامین انرژی برای خود استفاده کنند. در هر صورت در بیماری دیابت نوع یک و دو میزان گلوکز خون بدن شروع به زیاد شدن می کند و به علت این که هورمون انسولین به خوبی در بدن ترشح و تولید نمی شود باعث بیماری دیابت می شود.
اما همان طور که گفتیم پزشکان و کارشناسان در این زمینه هنوز هم که هنوز است نمی توانند علت منشا اصلی و دقیق مبتلا شدن یک فرد به دیابت نوع دو راپیدا کنند.
تنها افراد چاق و یا دچار اضافه وزن به این بیماری دچار می شوند
حقیقت: عامل های ریسکی معینی احتمال مبتلا شدن یک فرد به دیابت نوع دو را افزایش می دهد. مشکلات اضافه وزن و چاقی در افراد لزوما باعث مبتلا شدن افراد به دیابت نمی باشد و نمی توان گفت علت مبتلا شدن به دیابت چاقی و اضافه وزن است، چرا که فاکتورهای خطرناک دیگری نیز وجود دارند که ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دو را افزایش می دهند. از جمله این فاکتورها می توان به سابقه ارثی دیابت در خانواده، سنین بالای چهل سال و برخی نژاد های خاص اشاره کرد.
دیابت نوع دو همیشه با علائم همراه است
حقیقت: علائم و نشانه های بیماری دیابت نوع دوم ممکن است به آهستگی خود را نشان دهد. در اصل پزشکان بر این باورند که بیش تر مردم هنگامی که به این بیماری مبتلا هستند که خودشان از این بیماری آگاه نیستند و ممکن است کاملا از آن بی خبر باشند.
طبق تحقیقات انجام شده شما می توانید با کاهش هفت درصد از وزن تان می توانید ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دو را تا 58 درصد کاهش دهید. همچنین اگر شما در هفته پنج بار به مدت نیم ساعت ورزش کنید خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دو در شما به صورت قابل توجهی پایین می آید.
هنگامی که علائم بیماری شروع به گسترده شدن کنند احتمالا افراد آن را جدی نمی گیرند یا از علت به وجود آمدن آن ها خبر نداشته باشند چرا که در مراحل اولیه این علائم ملایم و غیرآشکار هستند.
نشانه های آشکار دیابت نوع دوم، تکرر ادرار و زیاد شدن آن و تشنگی های مداوم و بی دلیل است.
از دیگر علائم این بیماری می توان به از دست دادن وزن، خستگی و سستی مداوم، تاری دید و ضعیف شدن آن اشاره کرد. این علائم هنگامی بروز می کنند که بیماری پیشرفته تر شده است و درمرحله های پایانی قرار دارد یعنی تا این زمان این بیماری به طور کنترل نشده به پیشرفت خود ادامه می داده و فرد از آن بی خبر بود.
پیش دیابت نگران کننده نیست
حقیقت: شما یا بیماری دیابت دارید و یا ندارید. پزشکان متخصص دیابت با گرفتن چند آزمایش مشخص می کنند که شما در حالت طبیعی هستید و دیابت ندارید یا دچار پیش دیابت هستید یعنی در آینده ممکن است اگر به این روال ادامه دهید مبتلا به دیابت شوید و یا دارای دیابت از نوع یک یا دو هستید. همچنین مبتلا بودن به پیش دیابت شما را به کاندیدای احتمالی بیماری دیابت نوع دو تبدیل می کند.
اگر عارضه پیش دیابت در شما تشخیص داده شد، خودتان را ناراحت نکنید چرا که می توانید با رعایت نکات جزئی در سبک زندگی، رژیم غذایی بر این عارضه غلبه کنید و جلوی مبتلا شدن به دیابت نوع دو را بگیرید.
تحقیقات حاکی از این است که اگر هفت درصد از وزن بدن تان را کاهش دهید و پنج بار در هفته هر دفعه سی دقیقه ورزش های ملایم و هوازی را دنبال کنید می توانید ریسک مبتلا شدن به دیابت نوع دو را تا 58 درصد کاهش دهید.
دیابت نوع دو به اندازه ی نوع یک جدی نیست
حقیقت: دیابت کنترل نشده بسیار خطرناک است چه در دیابت نوع یک باشد چه در دیابت نوع دو، این مشکل می تواند مشکلات سلامتی جدی را برای فرد ایجاد کند و در صورت تداوم این جریان می تواند شدیدتر شده و ریسک حیاتی نیز برای فرد داشته باشد. در برخی از کشورها بیماری دیابت کنترل نشده یکی از رایج ترین علت های مرگ و میر افراد است.
همچنین این بیماری باعث ناتوان شدن و از کارافتادگی فرد نیز می شود. عارضه های دیگر این بیماری شامل مشکلات و بیماری های کلیوی، کم شدن بینایی و در مواردی کور شدن چشم، نوروپاتی، از دست دادن اعضای بدن از طریق قطع عضو، بیماری قلبی، حمله های قلبی و سکته مغزی است. البته کنترل کردن بیماری دیابت می تواند باعث کم شدن عوارض و تاخیر خوردن عوارض شود.
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به انسولین نیاز ندارند
حقیقت: برای بیش تر افراد، این بیماری یک نوع بیماری پیش رونده و پیشرفت کننده محسوب می شود. اکثر افراد با نظارت بر روی غذای مصرفی، داشتن فعالیت فیزیکی مرتب، کم کردن وزن و مصرف داروهای خوراکی برای دیابت نوع دو، این بیماری را تحت کنترل خود در می آورند.
با پیشرفت کردن بیماری بیش تر افراد احتیاج به تزریق انسولین پیدا می کنند و این نیاز به تزریق انسولین به معنی شکست در روند کنترل بیماری نیست بلکه نشان دهنده این است که بیماری شما تغییر پیدا کرده است.
نوع دو دیابت قابل درمان است
حقیقت: هیچ نوع درمان کاملی برای دیابت نوع دو وجود ندارد. این بیماری فقط با عوض کردن سبک زندگی، پیروی از رژیم غذایی خاص، ورزش کردن منظم، استفاده از داورهای خوراکی و تزریق انسولین به شکل قابل کنترلی در می آید اما به هیچ وجه کاملا درمان نمی شود و فعلا روش درمانی کاملی برای این بیماری کشف نشده است.فقط در برخی موارد نادر بعضی از افراد توانسته اند سطح قند خون خود را به حالت طبیعی برگردانند و داروهای خود را قطع کنند.
اما به عقیده پزشکان بسیاری خطر مبتلا شدن دوباره یا عود این بیماری بسیار بالا است، به همین سبب همیشه توصیه می کنند در همان ابتدا از مبتلا شدن به این بیماری پیشگیری کنید به عبارتی همان شعار پیشگیری بهتر از درمان است در این بیماری و همه بیماری های دیگر صدق می کند.
ورزش کردن و داشتن فعالیت فیزیکی می تواند کمک کند سلول ها و عضله های بدن به صورت مستقل و غیر وابسته به انسولین قند خون را جذب کرده و از آن استفاده کنند.
بیشتر بهبودی های مربوط به این بیماری از راه کاهش وزن بدن به طور ثابت، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم اتفاق می افتند. در برخی موارد کاهش وزن از راه جراحی نیز اثر گذار بوده است.
افراد مبتلا، نمی توانند قند، شیرینی و نشاسته مصرف کنند
حقیقت: گلوکز قند خون بدن از مصرف کربوهیدرات، نشاسته، میوه و نوشیدنی های الکی به دست می آید. کنترل کربوهیدرات استفاده شده در کنترل دیابت نوع دو دارای اهمیت زیادی است. با روش های مختلفی می توان مقدار قند موجود ماده غذایی را اندازه گیری کرد.
افراد دچار دیابت نوع دو ناچارند رژیم غذایی خاص داشته باشند
حقیقت: رعایت رژیم های غذایی مخصوص افراد مبتلا به دیابت ضروری و واجب نیست. در اصل برخی از این رژیم های غذایی علاوه بر گران بودن بیش از حد احتمالا باعث مشکلات گوارشی برای فرد نیز می شوند.
افراد مبتلا به دیابت می توانند به جای رژیم های غیر ضروری، رژیم های غذایی سالمی را رعایت کنند که اصول این رژیم محدودیت مصرف چربی، نمک، قند و کلسترول است. همچنین استفاده از سبزیجات تازه، میوه های تازه، و غلات سبوس دار واستفاده از غذاهای دیگر در حد اعتدال می تواند همراه با ورزش بسیار مفید باشد.
مبتلایان به دیابت نوع دو نمی توانند فعالانه زندگی کنند
حقیقت: سبک زندگی فعال برای افراد مبتلا به دیابت امری ضروری است. در حقیقت ورزش باعث می شود عضلات بدن به طور مستقل و جداگانه از انسولین، قند خون را جذب و برای تامین انرژی خود استفاده کنند.
همچنین ورزش باعث بالا رفتن حساسیت نسبت به انسولین می شود به همین خاطر سلول ها بهتر از قبل می توانند از انسولین استفاده کنند. در آخر نیز باید بگوییم افراد مبتلا به دیابت نوع دوم در صورت رعایت توصیه های پزشک و کنترل این بیماری کاملا مانند افراد غیردیابتی زندگی فعال و نرمالی را داشته باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی تقویتی برای افراد دیابتی را مطالعه کنید.
ترکیبات قرص متژان 1000/50
قرص متژان 0001/05 از ترکیب داروهای دیابتی متفورمین و سیتاگلیپتین ساخته شده است، که برای کنترل بیماری دیابت نوع دو یا همان دیابت جوانان استفاده می شود.
فرم دارویی قرص متژان 1000/50
این دارو در شکل قرص های خوراکی که حاوی ۰۵میلی گرم سیتاگلیپتین و ۰۰۵ یا ۰۰۰۱ میلی گرم متفورمین می باشد ساخته می شود. اگر در مورد ” قرص متژان 05/0001 میلی گرم سوالی داشتید یا عوارض خاصی را دیدید حتما در این مورد با پزشکتان مشورت کنید.
قرص متژان 1000/50 را چگونه مصرف کنیم؟
- دکتر شما هنگام تجویز این دارو به شما اطلاع می دهد که باید چه دوزی از این دارو را مصرف کنید، قرص متژان 05/0001 را همراه با غذا استفاده کنید تا احیانا ناراحتی برای معده شما ایجاد نکند.
- دکتر شخصی شما ممکن است دوز مصرفی داروی شما را بسته به نیاز تغییر دهد.
- دکتر شما ممکن است قرص متژان 05/0001 را با دیگر داروهای کنترل دیابت مصرف کنید.
- قرص متژان را به صورت کامل ببلعید و یه هیچ وجه آن را به صورت نصف شده مصرف نکنید.
- در صورتی که نمی توانید قرص متژان را به صورت کامل مصرف کنید این مسئله را با دکتر خود در میان بگذارید.
- تا موقعی که دکتر شما داروی متژان را برایتان تجویز می کند به مصرف کردن این دارو ادامه دهید.
- در مواقعی که دوز قرص متژان را بالاتر از حد تجویز شده مصرف کردید سریعا این مسئله رو با دکتر خود در میان بگذارید.
- اگر یک نوبت از مصرف قرص را فراموش کردید به محض این که یادتان افتاد داروی متژان را مصرف کنید، اما اگر تقریبا به زمان مصرف قرص بعدی نزدیک شده اید، نوبت داروی فراموش شده را مصرف نکنید و طبق برنامه معمولی تجویز داروهایتان عمل کنید و دوز دارویی تان را به صورت دو برابر مصرف نکنید.
موارد قطع مصرف کوتاه مدت قرص متژان 1000/50 چیست؟
- در صورتی که اخیرا مایعات بدن زیادی را از دست داده باشید.
- اگر علائم استفراغ، حالت تهوع واسهال شدیدی دارید و همچنین دچار تب شده اید و یا خیلی کم آب مصرف می کنید و عارضه های از دست دادن آب بدن را دارید.
- در روزهای آینده تحت عمل جراحی قرار خواهید گرفت.
- اگر قرار است در روزهای آتی عکسبرداری با استفاده از مواد حاجب انجام دهید.
- زمانی که بدن شما به خاطر مواردی مانند استرس، تب، شوک، تروماهای مختلف، عفونت و یا جراحی تحت تاثیر قرار گرفته است، دوز مصرفی دارویی که برای دیابتتان احتیاج دارید توسط پزشک می تواند قابل تغییر شود.
- قند خون خود را به طور مرتب بر اساس توصیه پزشکتان چک کرده و بر روی آن نظارت کنید.
- در کنار مصرف متژان می توانید رژیم غذایی خاص خود و فعالیت های فیزیکی و ورزشی خود را ادامه دهید.
- با دکتر خود درباره نحوه پیشگیری، تشخیص و کنترل کمبود قند خون یا به اصطلاح هیپوگلیسمی، قند خون بالا یا به اصطلاح هیپرگلیسمی و دیگر عوارض ناشی از دیابت خود مشورت کنید و از او در این مورد راهنمایی بخواهید.
- دکتر شما با نوشتن آزمایش های منظم برای مقدار قند خون بدن و مقدار هموگلوبین ای وان سی سعی در کنترل بیماری دیابت شما می کند.
قبل از مصرف قرص متژان 1000/50 چه اطلاعاتی را باید با پزشک خود در میان بگذارید؟
- قبلا به بیماری التهاب لوزوالمعده مبتلا بودید یا هم اکنون نیز این بیماری را دارید.
- دچار بیماری های شدید کلیوی هستید.
- بیماری ها و مشکلات کبدی دارید.
- دچار انواع مشکلات قلبی مانند نارسایی های احتقانی قلبی هستید
- در بیش تر مواقع نوشیدنی های الکی مصرف می کنید و یا دوره کوتاه مدتی مقادیر بالایی از الکل را مصرف کرده باشید.
- اگر در روزهای آینده قرار است از روشهای عکسبرداری استفاده کنید در مورد زمان قطع و شروع دوباره قرص متژان حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر دچار مشکلات پزشکی دیگر هستید.
- اگر الان باردار هستید یا در آینده نزدیک در نظر دارید باردار شوید باید در مورد ضررهای قرص متژان برای جنین در مورد پزشک خود مشورت کنید.
- اگر باردا هستید حتما با پزشک معالج خود در مورد بهترین روش های کنترل قند خون و بیماری دیابت دردوران بارداری مشورت کنید و تدابیر لازمه را به خوبی اجرا کنید.
قرص متژان 1000/50 برای چه کسانی مناسب نیست؟
- قرص متژان برای افرادی که بیماری دیابت نوع یک را دارند مناسب و اثر گذار نیست.
- قرص متژان برای افرادی که دچار مشکلات کتو اسیدوز دیابتی هستند مناسب نیست. کتو اسیدوز دیابتی به شرایطی می گویند که در آن کتون موجود در خون یا ادرار به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
- اگر در گذشته مبتلا به بیماری التهاب لوزالمعده بودید و الان دقیقا مطلع نیستید در صورت استفاده از قرص متژان احتمال به وجود آمدن دوباره این بیماری وجود دارد یا نه، تا اطلاع ثانوی از مصرف این دارو خودداری کنید و درصورت مصرف کردن با مشورت پزشک و مطمئن شدن از ایمن بودن آن شروع به استفاده از این قرص کنید.
- هم اکنون اطلاعاتی در مورد ایمن بودن و تاثیر داروهایی نظیر متژان یا نوع خارجی این دارو به نام زیمپت در بیماران زیر هیجده سال وجود ندارد.
قرص متژان 1000/50 استفاده نکنید اگر:
- شما دارای بیماری ها و عارضه های کلیوی در حد شدید هستید.
- شما به هرکدام از ماده های تشکیل دهنده این قرص حساسیت دارید.
- در صورتی که بدن شما علائم زیاد آلرژیک نسبت به این قرص داشته باشد با علائمی نظیر: راش پوستی، لکه های قرمز روی پوست یا همان کهیر، متورم شدن صورت، لب ها، زبان و گلو که باعث مشکلات در نفس کشیدن و بلعیدن می شود مواجه شوید.
- اگر دچار کتواسیدوز دیابتی هستید.
عوارض جانبی قرص متژان 1000/50 چیست؟
واکنش های آلرژیک شدید:
اگر نشانه هایی از واکنش های حساسیت زا جدی دارید از مصرف قرص متژان خودداری کنید و این مورد را به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک شما احتمالا داروهایی را برای کنترل واکنش های آلرژیک و داروهای خوراکی دیگری برای دیابت شما تجویز می کند.
دردهای مفصلی:
در برخی افراد که از داروهای مهار کننده Dpp-4 استفاده می کنند، دردهای مفاصلی ایجاد می شود که می تواند بسیار آزاردهنده و شدید باشد. به همین خاطر در صورت دردهای شدید مفصلی با پزشک خود در این باره مشورت کنید.
واکنش های پوستی:
در بعضی از افرادی که قرص متژان را مصرف می کنند، ضایعه های پوستی مانند تاول دیده می شود. اگر در صورت مصرف این قرص دچار عوارض های مشابه شدید هرچه سریع تر این اتفاق را به پزشک خود اطلاع دهید تا پزشکتان بسته به موقعیت داروی دیگری را برایتان تجویز کرده و مصرف داروی متژان را قطع کنید.
کاهش قند خون یا همان هیپوگلیسمی:
اگر قرص متژان را با داروی مشابه دیگری که باعث کم شدن سطح قند خون می شود مصرف کنید مانند سولفونیل اوره یا انسولین ریسک کاهش قند خون شما بالاتر می شود. در زمانی که از متژان استفاده می کنید شاید لازم باشد داروهایی ماننند سولفونیل اوره یا انسولین خود را طبق نظر پزشک کم تر کنید.
علائم و نشانههای قند خون پایین در بدن انسان چیست؟
- احساس درد در بدن
- بداخلاق شدن
- احساس سرگیجه
- عرق کردن شدید
- احساس ضعف و سستی
- احساس خواب آلودگی بیش از حد
- احساس گرسنگی بیش از حد
- احساس گیجی و منگی در فرد
- احساس عصبانیت و حالت های عصبی در فرد
- بالا رفتن ضربان قلب غیرنرمال در فرد
شایعترین عوارض جانبی قرص متژان چه مواردی است؟
- گرفتگی بینی و آب ریزش آن
- گلو درد
- مبتلا شدن دستگاه تنفسی فوقانی به عفونت
- افت قند خون بدن یا همان عارضه هیپوگلیسمی موقع استفاده قرص متژان با داروهای مشابه کاهنده قند خون بدن مانند سولفونیل اوره یا انسولین
- مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوهاضمه و ناراحتی های معده
- احساس ضعف در بدن
- داشتن حالت تهوع و استفراغ
- داشتن سردرد
- اسهال
معمولا استفاده کردن از متژان همراه با خوردن وعده های غذایی باعث کم شدن عارضه های گوارشی این قرص می شود. اگر دچار مشکلات گوارشی غیر طبیعی و به یک باره شدید در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
مشکلات گوارشی که در زمان های بعد از مصرف و طول درمان اتفاق می افتند ممکن است نشان از مشکلات جدی دیگری باشند. قرص متژان علاوه بر مشکلات گوارشی دارای عوارض دیگری مانند متورم شدن دست و پای فرد را نیز دارد.
همچنین ممکن است عارضه های جانبی دیگری نیز مخصوص به هر فرد ایجاد شود که در موارد بالا به این عوارض اشاره نشده است.برای مطلع شدن از این عوارض با پزشک یا داروساز می توانید مشورت کنید.
اطلاعات عمومی قرص متژان 1000/50
- نام : متژان
- نام عمومی :SITAGLIPTIN / METFORMIN TABLET ORAL ۵۰ mg/۱۰۰۰ mg
- شکل دارویی : قرص
- نحوه مصرف :ORAL
- صاحب پروانه : واریان فارمد
- صاحب برند : واریان فارمد
- تولید کننده : تولید مواد اولیه داروپخش
- تعداد در بسته : 30 عدد در هر قوطی
هشدارهای موارد مصرف قرص متژان 1000/50
- اگر دچار بیماری های وخیم کلیوی یا کتواسیدوز دیابتی هستید نباید ازاین دارو استفاده کنید و باید برای درمان بیماری دیابت نوع دو با انسولین تحت نظر پزشک خود اقدام کنید.
- این دارو ممکن است باعث بیماری جدی اسیدوز لاکتیک شود.
- اگر با علائمی نظیر دردهای عضلانی، ضعف غیرعادی بدن، احساس بی حسی و کرختی در بدن، سردی بازوها و پاها، مشکلات تنفسی، دردهای معده، حالت تهوع و استفراغ، آرام شدن ضربان قلب، احساس سرگیجه، احساس ضعف، خستگی های شدید و غیرعادی مواجه شدید حتما هرچه سریع تر به مراکز درمانی و پزشک معالج خود مراجعه کنید.
- همچنین نارسایی های احتقانی قلب، حملات قلبی، سکته قلبی، عفونت های شدید، کم آبی بدن، استفاده کردن از الکل باعث تشدید عوارض این قرص می شوند و در این شرایط نباید از این دارو استفاده کنید.
- اگر در آینده نزدیک تحت عمل جراحی قرار میگیرید یا هر نوع عکسبرداری با اشعه ایکس و یا سی تی اسکن از شما گرفته خواهد شد حتما به صورت موقت داروهایی نظیر متژان، زیمپت، متفورمین و سیتاگلیپتین را قطع کنید و مطمئن شوید این داروها با آزمایش های شما تداخلی را ایجاد نمی کنند.
- این دارو به هیچ وجه در افراد با سن زیر هیجده سال نباید مصرف شود.
نحوه مصرف قرص متژان 1000/50 چگونه است؟
دستورالعمل های روی نسخه دارو را رعایت کنید. این دارو را با مقدارهای کم تر یا زیادتر از حد معمول خود در مدت زمان بلندی استفاده نکنید. این قرص و داروهایی نظیر متفورمین، زیمپت و سیتاگلیپتین را باید همراه با غذا مصرف کنید.
این قرص را نصف نکنید یا در دهان تان نجوید بلکه باید آن را به یکباره با آب قورت دهید.
احتمال دارد این قرص در بدن شما به طور کامل حل نشود. قسمتی از قرص ممکن است هنگام دفع مزاج ظاهر شود که نوعی اثر جانبی این قرص است و باعث کم شدن اثر آن بر بدن نمی شود.
اگر مورد بالا بیش از چند بار برایتان اتفاق افتاد این مسئله را با پزشکتان در میان بگذارید.
قند خون پایین یا هیپوگلیسمی ممکن است برای هر کسی که بیماری دیابت دارد اتفاق بیفتد. نشانه های این بیماری شامل سردرد، احساس گرسنگی، عرق کردن زیاد، تحریک پذیری، احساس گیجی، حالت تهوع، ضربان قلب تند، احساس اضطراب و لرزش است.
برای درمان سریع این مشکل قند خون پایین همیشه یک نوع منبع قندی مانند شیرینی، آب میوه، آب نبات های سخت، بیسکویت، کشمش و یا نوشابه غیر رژیمی را با خود داشته باشید.
مواظب علائم قند خون بالا یا همان هیپرگلیسمی باشید
مواظب علائم قند خون بالا یا همان هیپرگلیسمی باشید. نشانه های هیپرگلیسیمی شامل تشنه شدن زیاد، زیاد شدن ادرار، تاری دید چشم، سردرد های مزمن و احساس خستگی زیاد است.
میزان قند خون بدن می تواند با مواردی مانند استرس، بیماری های دیگر، عمل جراحی، ورزش، نوشیدن الکل و خوردن وعده های غذایی عوض شده و تاثیر بگیرد. قبل از این که دوز دارو یا برنامه دارویی خود را عوض کنید با پزشکتان در این مورد مشورت کنید.
قرص متژان و داروهای مشابه آن فقط قسمتی از یک برنامه درمانی برای کنترل دیابت هستند که شامل رژیم های غذایی، فعالیت فیزیکی، ثابت نگه داشتن وزن، آزمایش قند خون به صورت منظم و مراقبت های پزشکی مخصوص است. توصیه های پزشک خود را به طور دقیق رعایت کنید. همچنین داروهای خود را به دور از گرما و رطوبت در درمای اتاق معمولی نگه دارید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان پیش دیابت را مطالعه کنید.
اگر یک دوز قرص متژان 1000/50 فراموش شود چه اتفاقی می افتد؟
اگر زمانی دوز مصرفی قرص متژان را فراموش کردید به محض این که این مسئله یادتان افتاد دوز مصرفی فراموش شده را مصرف کنید، اما اگر زمان مصرف دوز بعدی رسیده باشد دوز فراموش شده را دیگر مصرف نکنید. همچنین به هیچ وجه برای جبران دوز فراموش شده اقدام به مصرف دوتایی این قرص در زمان مصرف بعدی آن نکنید.
اگر قرص متژان 1000/50 بیش از حد مصرف شود چه اتفاقی می افتد؟
اگر این قرص را بیش از حد معین مصرف کردید هرچه سریع تر به بیمارستان ها یا مراکز درمانی دیگر مراجعه کنید. در صورت مصرف زیاد این قرص ممکن است با علائمی مشابه قند خون پایین نظیر ضعف شدید بدن، تاری دید چشم، عرق کردن زیاد، مشکل در صحبت کردن، لرزش بدن، دردهای معده، مشکلات گوارشی، احساس گیجی و تشنج همراه باشد.
در حال مصرف قرص متژان 1000/50 از چه چیز هایی باید اجتناب کرد؟
هنگام مصرف قرص متژان 1000/50 از مصرف نوشیدنی های الکی خودداری کنید چرا که این مورد باعث کم شدن یک باره میزان قند خون بدن می شود و باعث بالا رفتن ریسک مبتلا شدن به اسیدوز لاکتیک می شود که عارضه ای جدی و خطرناک محسوب می شود.
دیگر عوارض قرص متژان 1000/50 چیست؟
اگر علائمی نظیر واکنش های حساسیت زا مانند قرمزی، خارش، کهیر، مشکلات تنفسی، متورم شدن ناحیه های لب ها، زبان و گلو را تجربه کردید سریعا برای حل این مشکلات به پزشک مراجعه کنید.
اگر نشانه های پانکراتیت مثل: درد های شدید در بخش بالایی معده و گسترده شدن این درد به پشت بدن، حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن میل به غذا، ضربان های سریع قلب را داشتید. استفاده کردن از این دارو را در حالت فعلی قطع کنید و با پزشک خود تمامی مشکلات خود را در میان بگذارید.
برخی از افراد با مصرف داروی متژان و مشابه های این دارو دچار مشکل اسیدوز لاکتیک می شوند. علائم این مشکل می تواند با گذشتن زمان شدیدتر شده و تبدیل به حالت کشنده و خطرناکی شود.
اگر نشانه هایی مانند: درد در ناحیه عضلات بدن، ضعف عضلات بدن، بی حس شدن بدن، سرد شدن بازوها و پاها، مشکلات تنفسی، احساس ضعف شدید، احساس سرگیجه، دردهای معده، حالت تهوع با استفراغ، ضربان قلب آهسته یا متغییر، کاهش ادرار یا عدم ادرار، مشکلات قلبی دیگر، زیاد شدن وزن به یکباره و ناگهانی، متورم شدن پاها،
واکنش های شدید پوستی، داشتن تب، گلودرد، متورم شدن صورت و زبان، سوزش چشم، کهیر قرمز یا بنفش در صورت یا قسمت های بالایی بدن را تجربه کردید مصرف این دارو را به محض متوجه شدن قطع کنید و به بیمارستان یا دیگر مراکز درمانی مراجعه کنید، حتی اگر علائم بالا در شما به طور خفیف و ملایم نیز باشند باید مصرف این دارو را قطع و به بیمارستان مراجعه کنید.
تفاوت قرص متژان 1000/50 خارجی و ایرانی؟
تفاوت قرص متژان با نوع خارجی آن که زیپتین نام دارد در سازگاری بدن افراد با آن ها است. بعضی از افراد با مصرف داروهای ایرانی نظیر متژان یا متفورمین دچار عارضه هایی مانند سردرد، ضعف و حالت تهوع می شوند. این افراد با استفاده کردن از داروی خارجی که گران تر از نوع ایرانی است عوارض کم تری را به نسبت داروی ایرانی تجربه می کنند.
معرفی داروی خارجی قرص متژان 1000/50
داروی سیتاگلیپتین با اسم تجاری زیپتین برای درمان و کنترل بیماری دیابت نوع مصرف می شود. این دارو، جزو داروهای جدید است که موجب کاهش قند خون بدن فرد نمی شود، برای بیماران دیابتی که مسن و میانسال هستند و افرادی که دیابت دو از نوع خفیف را دارند، داروی زیپتین بسیار موثرتر است.
درمان های دارویی بیماری دیابت که از زمان های قدیم رواج داشتند همراه با فوایدی که در کنار کنترل سطح قند خون و کمک به بهتر شدن بیماری دیابت داشتند عوارض مختلفی را نیز به همراه خود برای بیماران دارند، اما درمان جدید بیماری دیابت نوع دو، روش بهتری را برای مدیریت و کنترل این بیماری ایجاد کرده اند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله آیا قرص چربی خون باعث لاغری می شود را مطالعه کنید.
داروی زیپتین نوعی مهارکننده آنزیم هایی است که هورمونی به نام جی ال پی 1 را از بین می برند و از این راه باعث زیاد شدن ترشح انسولین در بدن می شوند و می توانند برای درمان دیابت اثرگذار و مفید باشند.
نمی توان گفت داروی خاصی درمان قطعی دیابت محسوب می شود و تا بحال دارویی ایجاد نشده است که صد در صد درمان دیابت باشد و تمامی داروهای موجود نوعی کمک کننده برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری دیابت و کاهش عوارض آن هستند. داروی زیپتین نیز می تواند به عنوان داروی مکمل برای کنترل دیابت استفاده شود.
فواید قرص متژان 1000/50
برای افراد بزرگسال که دارای دیابت نوع دو هستند، قرص متژان سه عامل مهم برای کاهش قند خون بدن را هدف می گیرید.
- به لوزوالمعده کمک می کند تا قادر به تولید انسولین بیش تری باشد.
- به بدن کمک می کند تا انسولین تولیده شده را بهتر و اثرگذارتر از قبل استفاده کند.
- به کم کردن قند اضافی تولید شده به وسیله کلیه ها کمک می کند.
اطلاعات مفید در مورد قرص متژان 1000/50
آشنایی با قرص متژان:
این دارو همراه با یک رژیم غذایی سالم و انجام دادن فعالیت فیزیکی مناسب هفتگی می تواند کمک زیادی به کنترل سطح قند خون در بیماران دیابت نوع دو باشد.
مکانیسم اثر:
این دارو به خاطر ترکیباتی که دارد باعث مهار شدن دی پیتیل پیتیداز می شودو سطح قند خون را به وسیله کم کردن مقاومت به انسولین کاهش می دهد. همچنین با کاهش مقدار تولید گلوکز موجود در کبد، باعث تنظیم قند خون بدن می شود.
میزان مصرف این قرص:
که زمان مصرف این دارو ترجیحا به هنگام عصر می باشد. مقدار استفادد قرص متژان بسته به وضعیت فعلی بیمار و تشخیص پزشک مشخص می شود، اما در حالت معمولی دوز مصرفی این قرص روی یک بار همراه با غذا است.
تداخلهای احتمالی قرص متژان 1000/50 چیست؟
قبل از استفاده کردن از این دارو اگر از داروهای پایین نیز استفاده می کنید، حتما این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید، این داروها عبارت اند از:
داروهایی مانند توپیرامات، زونیساماید واستازولامید با مصرف همزمان با داروهایی نظیر متژان یا زیپتین تداخل دارویی دارد و ممکن است باعث اسیدوز متابولیک شود. به همین علت رعایت کردن احتیاط در این مسئله ضروری است.
داروی دیگوکسین هنگام مصرف همزمان با داروی متژان در خون افزایش می یابد. بیمارانی که با دیگوکسین درمان می شوند باید به دقت بررسی شوند. مصرف همزمان داروی دیگوکسین با داروی متژان به هیچ وجه توصیه نمی شود.
داروی نیفدیپین
داروی نیفدیپین و مصرف همزمان آن باعث زیاد شدن مقدار متفورمین در خون و تکرر بیش از حد ادرار می شود. ظاهرا مصرف داروی نیفدیپین همزمان با متژان باعث افزایش بیش از حد مقدار جذب متفورمین در بدن می شود.
داروی سایمتدین و دیگر داروهای کاتیونی مانند آمیلوراید، دیگوکسین، مورفین، پروکائین آمید، کینیدین، کینین، رانیتیدین، تریامترن، تری متوپریم ، وانکومایسین با مصرف همزمان داروی متژان تداخل دارند و نباید همزمان با هم مصرف شوند. تنظیم کردن مقدار دقیق مصرف و نظارت بر روی این داروها باید با مشورت پزشک انجام شود.
داروهایی که قند خون را بالا می برند نباید همزمان با داروی متژان و مشابه های این دارو مصرف شود. از این داروها می توان به تیازیدها، سایر مدرها، کورتیکوستروئیدها، فنوتیازینها، داروهای تیروئید، استروژنها، داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری، فنی توئین، نیکوتینیک اسید، داروهای سمپاتومیمتیک، داروهای بلوکه کننده کانال کلسیم و ایزونیازید اشاره کرد.
موارد احتیاط مصرف قرص متژان 1000/50 چیست؟
همیشه همراه خود کارت شناسایی که نشان دهنده مبتلا بودنتان به دیابت است را با خود داشته باشید.
رژیم غذایی سالم و فعالیت های فیزیکی و ورزشی توصیه شده توسط پزشکتان را رعایت کنید. تمرینات ورزشی به صورت مرتب، رژیم غذایی سالم، و آزمایش های منظم قند خون باعث زیاد شدن اثرات این دارو می شود.
میزان قند خون بدن تان را براساس دستور پزشک خود کنترل کنید. اگر شاهد زیاد شدن یا کم شدن مقدار قند خون موقع مصرف این دارو باشید حتما این مورد را با پزشکتان در میان بگذارید.
دوز مصرفی دارویتان را سرخود و بدون اطلاع پزشک افزایش یا کاهش ندهید.
نظارت بر روی مقدار قند خون در شرایطی مانند استرس و اضطراب، داشتن تب، عفونت، جراحت های سنگین و جراحی سخت تر از حالت معمول است. اگر چنین شرایطی را دارید با پزشک خود درباره نحوه کنترل میزان قند خونتان مشورت کرده و بدون تجویز او مقدار مصرفی دارو را تغییر ندهید.
موقع استفاده از این دارو تمامی آزمایش های مربوطه را انجام دهید
موقع استفاده از این دارو تمامی آزمایش های مربوط به قند خون ناشتا، آزمایش هموگلوبین ای وان سی و آزمایش های کلیوی را انجام دهید. این آزمایشات برای نظارت بر روی بیماری و کنترل عارضه های جانبی احتمالی انجام می شود.
متفورمینی که در ترکیبات این دارو وجود دارد می تواند باعث یک پدیده کم یاب اما بسیار خطرنلک و جدی بنام اسیدوز لاکتیک که در اصل تجمع اسید لاکتیک در خون است می شود. اسیدوز لاکتیک نوعی وضعیت پزشکی است باید حتما سریعا در بیمارستان قدام به درمان آن کنید ، اگر عوارض پایین که بر اثر اسیدوز لاکتیک اتفاق می افتد را مشاهده کردید، استفاده از این دارو را سریعا قطع کرده و با پزشک خود در این باره مشورت کنید. این علائم عبارت اند از:
احساس ضعف و خستگی های شدید، دردهای عضلانی غیر طبیعی، مشکلات تنفسی
مشکلات معده و درد کردن آن، احساس تهوع همراه با استفراغ و اسهال
احساس سردی در پاها و بازوها ، احساس گیجی و منگی
ضربان آهسته یا غیر طبیعی قلب
احتمال ابتلاء به اسیدوز لاکتیک تحت شرایط زیر افزایش می یابد:
انواع بیماریهای کلیه و بیماریهای کبدی
مشکلات قلبی و نارسایی احتقانی قلب که نیاز به درمان دارویی دارد.
مصرف بسیار زیاد نوشیدنی های الکی
دهیدراته شدن بدن یا همان از دست بسیار زیاد مایعات بدن که به خاطر تب، استفراغ و اسهال اتفاق می افتد. کم آبی شدید بدن همچنین می تواند به علت عرق کردن زیاد موقع فعالیت فیزیکی و ورزش و تمرینات شدید بدنی و عدم استفاده از آب کافی رخ دهد.
عکس برداری با اشعه ایکس، سی تی اسکن با استفاده یا عدم استفاده از مواد حاجب
عمل های جراحی، حملات قلبی، عفونت های شدید
افراد سالخورده که بالای هشتاد سال سن دارند و در عین حال عملکرد کلیه های آن ها و وضعیت آن نامشخص است.
موارد منع مصرف:
سوابق قبلی واکنش های شدید پوستی نسبت به متژان یا سیتاگلیپتین مثل آنافیلاکسی یا آنژیوادم
سابقه حساسیت پوستی به متفورمین هیدروکلراید
دیابت نوع یک
اسیدوز متابولیک شدید یا مزمن همراه با کتواسیدوز دیابتی همراه با و یا بدون کما و زیاد شدن کتون ها در خون یا ادرار می شود.
بیماری ها و مشکلات شدید کلیوی که ممکن است به خاطر وضعیت های مختلف مانند شوک های قلبی عروقی، انفارکتوس شدید، میوکارد و یا سیتی سمی باشد.
بیماری های پیشرفته، وخیم یا مزمن کبد
یُد دار در افراد تحت نظارت رادیولوژی با تزریقات عضلانی ماده های کنتراست ید دار هستند.
سوختگی های شدید
کم آبی شدید بدن
عفونت های شدید
عمل های جراحی بزرگ
قرار گرفتن در معرض آسیی وضربات شدید
در شرایطی که باعث کاهش میزان اکسیژن خون می شود.
در بیماران با سنین بالای هشتاد سال
استفاده زیاد از نوشیدنی های الکی
معرفی روش های رایج برای کنترل کردن بیماری دیابت نوع دو
روش های درمانی و کنترلی مختلفی وجود دارد. شما می توانید روش های درمانی مختلفی را بسته به شرایط و وضعیت خود و سطح بیماری خود انتخاب کنید.
روش های درمانی دو هدف را دارند. اولین هدف کم کردن عوارض و علائم بیماری و یا از بین بردن آن ها و کنترل سطح قند خون است. هدف دوم متوقف سازی عارضه های جانبی این بیماری در مدت زمان طولانی و بالا بردن عمر بیمار است.
همیشه این سوال مطرح است که ” چگونه دیابت نوع دو را درمان کنیم؟” مهم ترین راه درمان دیابت نوع دو گرفتن برنامه غذایی و برنامه ورزشی است. با این دو فاکتور می توانید به جنگ با بیماری دیابت نوع دو بروید.
رژیم غذایی
رژیم غذایی برای درمان و کنترل دیابت نوع دو دارای اهمیت بسیاری است و یکی از اولین راههای درمانی دیابت نوع دو است. رژیم غذایی از برنامه غذایی متناسب، جدول های مواد غذایی و نظارت بر روی غذاهای مصرفی تشکیل می شود. رژیم غذایی باید به همراه غذاهای متناسب و مطابق شرایط فیزیکی بیمار و مرحله بیماری او باشد.
استفاده از مقدار کافی و درست ماده های غذایی و بهترین زمان برای مصرف آن ها باید در رژیم غذایی در نظر گرفته شود. موقع برنامه ریزی و انتخاب کردن ماده های غذایی برای رژیم باید با پزشکان متخصص تغذیه یا کارشناسان تغذیه مشورت کنید. این روش یک راه طبیعی و ساده برای کنترل دیابت نوع دو است.
فعالیت بدنی
انجام دادن فعالیت های منظم بدنی و فیزیکی و ورزش کردن به صورت هفتگی و مرتب در درمان دیابت نوع دو نقش مهمی را ایفا می کنر. با این روش می توان سطح قند خون فرد را پایین آورده و آن را کنترل کرد.
همچنین با انجام دادن ورزش و فعالیت های بدنی می توانید چربی های اضافی خود را از بین برده و وزن خود را نیز کاهش دهید. این روش نیز مانند روش قبلی جزو روش های طبیعی و ساده کنترل بیماری دیابت نوع دو است.
آموزش
حتما آموزش های لازم برای درمان های مقدماتی دیابت را یاد بگیرید، این آموزش ها به شما کمک می کنند هنگام بروز حادثه در هر زمان و مکان آماده باشید و بتوانید بهترین اقدام را برای کنترل وضعیت انجام دهید. یاد گرفتن این نوع مهارت ها باعث می شود بتوانید از خودتان و یا شخص بیمار دیگری قبل از ار گونه درمان پزشکی خاصی مراقبت کتید.
اندازه گرفتن و ثبت میزان قند خون خود را یاد بگیرید. برنامه های غذایی، غذاها ، داروها، امکانات، نشانه ها و روش های کنترل بیماری دیابت را یاد بگیرید، چرا که ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که فهمیدن موارد گفته شده برایتان بسیار ضروری و حیاتی باشد.
اندازه گیری قند خون
اندازه گرفتن سطح قند خون در دیابت نوع دو بسیار مهم است و کمک می کند بفهمید که آیا برنامه غذایی، ورزش و داروهای مصرفی تان در زمینه کنترل بیماری به خوبی عمل کرده است یا خیر.
همچنین اگر در هرکدام از این موارد مشکلی باشد مخصوصا در رژیم غذایی مصرفی تان، می توانید با انداره گیری میزان قند خونتان مشکلات احتمالی را حدس زده و برنامه درمانی خود را اصلاح کنید.
کنترل وزن
یکی دیگر از راههای درمان و کنترل بیماری دیابت نوع دو، کنترل وزن بدن است. با یک رژیم غذایی می توانید از دست وزن های اضافی خود خلاص شوید و بتوانید وزن خود را کم کنید و به وزن سلامت و نرمال برسید.
غذاهای مصرفی تان یکی از مهم ترین عوامل در کاهش یا افزایش وزن دارد و بقیه این مسئله به داشتن یا نداشتن فعالیت فیزیکی و ورزش و دیگر شرایط پزشکی مربوط می شود. برای کنترل کردن و ثابت نگه داشتن وزنتان از متخصصان و کارشناسان تغذیه کمک بگیرید تا بتوانید به طور دائم با رعایت رژیم غذایی وزن خود را ثابت نگه دارید.
دارو
دارو نیز جزو راههای درمان و کنترل اصلی دیابت نوع دو است، به طوری که استفاده از آن ها اجتناب ناپذیر است. درمان های دارویی بیماری دیابت نوع دو بسیار متنوع و گوناگون است.
داروهای مختلف زیادی وجود دارد که شما باید بعد از مشورت با پزشک آن ها را مصرف کنید. بعضی از داروهای کنترل دیابت نوع دو از نوع خوراکی است. درمان بیماری دیابت بر اساس وضعیت بیمار و انتخاب داروی مناسب برای او شروع می شود. احتمالا بیماران مبتلا به دیابت نوع دو احتیاج به مصرف انسولین نیز داشته باشند.
مراقبت از پاها
مراقبت بودن از پاها در دیابت نوع دو دارای اهمیت زیادی است. مراقبت و کنترل روزانه پاها به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی آینده در این باره نداشته باشید و حتی در صورت بروز مشکل نیز در مراحل اولیه قادر به برطرف کردن آن باشید.
دارو درماني تركيبي
می توان گفت که هر نوع از داروی دیابت روش خاص خود را در پایین آوردن سطح قند خون دارد، به همین دلیل می توان از ترکیب داروهای مختلف استفاده کرد تا قند خون بدن فرد بهتر تنظیم شود. برای مثال داروی گلی بن گلامید و داروی متفورمین با احتمال قوی همراه با هم به صورت ترکیبی برای کنترل و تنظیم قند خون تجویز می شوند.
از طرفی دیگر استفاده کردن از داروهای ترکیبی با هم ممکن است ریسک بروز عوارض جانبی داروها را بالاتر ببرد و باعث افزایش هزینه های مصرفی بیمار نیز شود. اما زمانی که یک دارو به تنهایی قادر به تنظیم و کنترل سطح قند خون شما نباشد خواه یا ناخواه برای حل این مشکلات از داروهای ترکیبی به صورت دو یا چند تایی استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست لیست داروهای دیابت دیدن کنید.
نتیجه گیری:
در این مقاله به بررسی قرص متژان 1000/50 و تمامی سوالات مربوط به این دارو اعم از نحوه مصرف، چگونگی عملکرد، عوارض، تداخلات و غیره پرداختیم. این قرص در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو استفاده می شود و به بیماران دیابت نوع یک تجویز نمی شود.
بیماری دیابت نوع دو در صورت کنترل و نظارت بر روی آن می تواند در حالت خاموش و خفیف قرار بگیرد یعنی کم ترین عوارض را برای فرد داشته باشد و اختلالی در زندگی نرمال او نداشته باشد.
با فعالیت های فیزیکی مناسب به صورت هفتگی و رژیم غذایی مناسب و سالم و استفاده از داروهای خوراکی مناسب برای تنظیم سطح قند خون می توانید بیماری دیابت خود را تحت کنترل خود دربیاورید و عوارض و مشکلات این بیماری را پایین بیاورید.
همچنین به هیچ وجه خودسر داروهای مربوط به دیابت را مصرف نکنید و حتما قبل از مصرف هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کنید. در نهایت امیدواریم با مطالعه این مقاله در مورد قرص متژان 1000/50 و بیماری دیابت نوع دو اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید.
2 پاسخ
باتشکرازمقاله شماکه مواردراجزبه جز شرح داده،وقابل استفاده،بود وهست،بیماری دیابت ویاهر نوع بیماری نیاز به دانستن دارد،صرف نظر از وقت گرانبهای شما،تشکر وقدردانی میکنم
من دیابت نوع 2دارم وفعلا ازقرص زیپمت استفاده میکنم
دورود وسپاس به شما،من دیابت نوع2دارم وکاملا مقاله شما را مطالعه،ونکات مورداستفاده رانوت برداری نمودم،جزبه جز شرح دادن موضوع عالی بود من درحال حاضرازقرص زیپمت استفاده میکنم،،حق یارتان باشد