قرص دیابت گلوریپا

قرص دیابت گلوریپا

قرص دیابت گلوریپا
قرص دیابت گلوریپا

در این مقاله به انواع  بیماری دیابت و تاثیر قرص دیابت گلوریپا بر انواع این بیماری می پردازیم. با ما باشید.

قرص دیابت گلوریپا (Gliorypa) یک داروی خوراکی ضد دیابت است که در بدن به انسولین تبدیل می شود و به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

دیابت یک بیماری شایع است که روز به روز در سطح جهان در حال افزایش می باشد. دلایل زیادی برای آن ذکر شده اما مهم ترین آن ها روش نا سالم زندگی و عوامل وراثتی است. راه های درمان گوناگونی هم برای این بیماری وجود دارد که به دو دسته ی دارویی و غیر دارویی تقسیم می شوند.

قرص دیابت گلوریپا
قرص دیابت گلوریپا

ما در این مقاله به بررسی تمام این موارد پرداخته و قرص دیابت گلوریپا را به شما معرفی خواهیم کرد. می دانیم که آگاهی از وجود یک دارو و عوارض و مزایای آن برای انواع و اقسام شرایط، یکی از الزامات برای کسانی می باشد که می خواهند استفاده از آن را شروع کنند.

با مطالعه مقاله قرص دیابت گلوریپا مقاله علاوه بر این که بیماری دیابت را بهتر خواهید شناخت با راه های درمان غیر دارویی و دارویی به خصوص قرص دیابت گلوریپا بیشتر آشنا خواهید شد.

اینفوگرافیک قرص گلوریپا

اینفوگرافیک قرص گلوریپا
اینفوگرافیک قرص گلوریپا

با شیوع جهانی و گسترده بیماری دیابت ممکن است شما یا یکی از افراد خانواده تان به این بیماری مبتلا باشند، لذا  توصیه می شود تا برای مهار بیماری خود یا کمک به نزدیکانتان که ممکن است به این بیماری مبتلا باشند، تا پایان، این مطلب را با دقت مطالعه کنید‌. انتظار می رود، در انتها به پاسخ بسیاری از ابهامات و سوالات خود درباره ی بیماری دیابت و قرص دیابت گلوریپا برسید.

قرص دیابت گلوریپا

قرص گلوریپا برای درمان دیابت نوع 2 و تنظیم و کنترل قند خون تجویز می شود.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دارویی کتواسیدوز دیابتی و درمان قطعی قند خون بالا دیدن کنید.

در ادامه به مطالب زیر خواهیم پرداخت:

بیماری دیابت

انواع دیابت

اهمیت تشخیص به موقع دیابت

چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت هستند؟

راه های تشخیص دیابت

کنترل قند خون

نگه داشتن قند خون در حالت مطلوب

عوارض قند خون بالا یا دیابت

دیابت و زخم ها

علائم افت قند خون و اقدامات متقابل

درمان دیابت نوع۱

درمان دیابت نوع ۲

راه های غیر دارویی برای درمان دیابت

راه های دارویی برای درمان دیابت

قرص دیابت گلوریپا و مزایای آن

روش استفاده از قرص دیابت گلوریپا

عوارض قرص دیابت گلوریپا

نکات مهم دارویی

مصرف قرص دیابت گلوریپا در دوره ی بارداری

دوز مصرفی و نگهداری

اختلالات دارویی

کلام آخر

 

بیماری دیابت

مرض قند یا دیابت قندی که امروزه به طور خلاصه آن را به عنوان بیماری دیابت می شناسیم، به زبان انگلیسی با نام “Diabetes Mellitus” شناخته می شود.

در این بیماری، میزان ترشح انسولین کمتر از حد نصاب و مقدار کافی آن برای طبیعی نگه داشتن قند خون می باشد. انسولین در بدن تمام افراد سالم و نرمال وجود دارد که توسط قسمتی از غده لوزالمعده ساخته شده و به جریان خون اضافه می گردد.

نقش این ماده در سوخت و ساز بدن و مواد نشاسته ای و قندهای ساده بسیار مهم است و نتیجه عملکرد آن به تنظیم قند خون منجر می شود. به همین دلیل چنان چه این ماده در بدن کاهش یابد، منجر به افزایش قند خون شده و بروز بیماری دیابت را در پی خواهد داشت.

در صورتی که ترشح این ماده کنترل شود و در میزان مناسب نگه داشته نشود، ممکن است باعث بروز اختلالات جبران ناپذیری در بخش های گوناگون بدن گردد.

وقتی می گوییم کاهش انسولین، به این معنی است که یا ترشح آن کمتر می شود یا تاثیر آن در بدن به دلیل برخی دیگر از اختلالات، کاهش می یابد و در نتیجه، هر دو این موارد سبب می شود تا بدن از انسولین کافی بهره نبرد.

دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک به حساب می ‌آید

دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک به حساب می ‌آید. این بیماری همراه با مشکلات چربی خون و پر فشاری خون، به بیماری های تمدن جدید شهرت گرفته است.

وقتی صحبت از تمدن جدید به میان می آید، می دانیم که افزایش شهرنشینی، افزایش مصرف مواد پر انرژی و کاهش فعالیت های جسمانی انسان ها، علاوه بر تمام مزایایی که دارد، مشکلات بسیاری را نیز به همراه داشته و  می تواند باعث بروز بیماری های جدیدی نیز بشود.

بیماری هایی که در گذشته به بیماری اغنیا یا بیماری ثروتمندان معروف بود. اگر به پیشینه آن نگاه کنیم در خواهیم یافت که در گذشته با دسترسی بیشتر ثروتمندان به غذا و عدم تلاش و کوشش حداقل نسبت به سایر افراد جامعه که بیشتر به کشاورزی، باغداری و دامداری مشغول بودند، بیماری هایی که از چاقی و تغذیه نامناسب نشات می گرفتند، در آن ها بیشتر دیده می شد.

امروزه نیز با گسترش زندگی ماشینی و رواج مصرف غذاهای پر کالری مضر، خطر ابتلا به چاقی و دیابت بیش از پیش افزایش یافته و عمومیت بیشتری پیدا کرده است.

دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک به حساب می ‌آید
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک به حساب می ‌آید

انواع دیابت

دیابت نوع ۱:

به طور معمول قشر کودکان، نوجوانان و جوانان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع دیابت هستند. در دیابت نوع ۱، سلول های تولید کننده انسولین تخریب می شود و به همین جهت بدن با عدم دسترسی به میزان کافی از انسولین، دچار بیماری دیابت می گردد. به طور معمول در کسانی که وزن کمی دارند و لاغر هستند، علائم بیماری قابل لمس تر است و بیشتر دیده می شود.

از نشانه های بیماری دیابت نوع ۱ می توان به مصرف بیش از حد آب، دفع بیش از حد ادرار، و کاهش وزن طبیعی در طول چند روز تا چند هفته، اشاره کرد.

کنترل بیماری به این روش است که این افراد باید به تزریق انسولین بپردازند. چنان چه به این کار اقدام نکنند، هم علائم ذکر شده در آن ها شدت خواهد گرفت و هم ممکن است دچار تهوع، استفراغ، احساس تنگی نفس، دل درد و بی حالی نیز بشوند. در علم پزشکی به این اختلالات “کتواسیدوز دیابتی” اطلاق می شود.

دیابت نوع ۱:
دیابت نوع ۱:

برای تشخیص دیابت، یک آزمایش ناشتا از قند خون گرفته می شود. چنان چه به علائم فوق توجه نگردد و به موقع تشخیص و درمان صورت گرفته نشود، حتی ممکن است خطر مرگ را هم برای فرد به دنبال داشته باشد.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان عوارض دیابت  و دکتر متخصص دیابت در کرج دیدن کنید.

دیابت نوع ۲:

افراد میانسال و پیر، معمولاً بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از دیابت قرار دارند. علت این بیماری هم کاهش ترشح انسولین و مختل شدن اثرگذاری آن روی بدن می باشد.

کسانی که اضافه وزن دارند و اصطلاحاً چاق هستند، کاندیدهای جدی تری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ محسوب می ‌شوند. نوشیدن آب زیاد، و ادرارهای مکرر شبانه از علائم ابتدایی این بیماری به حساب می آیند. همچنین در مواردی، شدت بیماری علائم شدیدتر خواهد بود.

دیابت نوع ۲:
دیابت نوع ۲:

به طوری که فرد ممکن است به کاهش وزن، اختلالات بینایی و خستگی زودرس دچار شود. در دیابت نوع ۱، علائم قابل مشاهده تر و سریع تر دیده می ‌شوند اما در دیابت نوع ۲، علائم کاملا بی سر و صدا و آهسته بروز می کنند.

احتمال دارد سال ها از پدید آمدن بیماری گذشته باشد و فرد بیمار هنوز از دیابت خود آگاهی نداشته باشد

به همین دلیل، احتمال دارد سال ها از پدید آمدن بیماری گذشته باشد و فرد بیمار هنوز از دیابت خود آگاهی نداشته باشد. از عوارض بلند مدت بیماری دیابت نوع ۲ که بسیاری از مردم با دیدن آن به بیماری خود پی می برند، می‌ توان به گز گز کردن، بی حسی طولانی مدت پاها اشاره نمود.

به این دلیل است که افراد بالای ۴۵ سال، معمولاً به آزمایشات قند خون در فاصله ی ۳ ساله توصیه می شوند. برای انجام این آزمایش لازم است به مدت حداقل ۸ ساعت ناشتا باشید. اما در صورت دادن آزمایش چربی خون، ناشتا بودن به مدت حداقل ۱۲ ساعت ضروری است.

راه های درمان این بیماری را در ادامه ی مقاله “قرص دیابت گلوریپا” شرح خواهیم داد اما در اینجا می توان به  تزریق انسولین و مصرف قرص های پایین آورنده ی قند خون، به عنوان متداول ترین و کلی ترین راه های درمانی این بیماری، اشاره کرد.

دیابت بارداری:

دیابت بارداری معمولاً از هفته بیستم بارداری، در زنان حامله شروع می شود. طبق بررسی های انجام شده، چیزی حدود ۵ تا ۹ درصد از خانم های باردار به بیماری دیابت بارداری مبتلا می شوند. علت ابتلا به این بیماری معمولاً به دلیل ترشح موادی در بدن است که در دوره بارداری بیشتر می شود.

دلیل این مسئله و  منشاء ترشح این مواد جفت است. به خاطر همین است که معمولاً دیابت بارداری با زایمان و خروج جفت از بدن درمان می شود.

موادی که هنگام بارداری در بدن ترشح می شوند، جلوی تاثیر کامل انسولین را بر بدن می گیرند و بهره گیری بدن از انسولین را دچار اختلال می کند. این نوع از بیماری دیابت معمولاً علائم خاصی ندارد اما در مواردی که شدت این بیماری زیاد باشد، می ‌تواند به پر نوشی و پر ادراری بیانجامد.

اگر می خواهید درباره دیابت بدانید، مقالات زیر را مطالعه کنید:

  • معنی blood sugar در آزمایش خون
  • درمان پیش دیابت
  • درمان دیابت جدید

ابتلای مجدد به دیابت بارداری

در صورتی که فرد به دیابت بارداری مبتلا شود، ابتلای مجدد آن به این بیماری، در بارداری های بعدی افزایش می یابد. حتی پس از زایمان، خطر ابتلا به دیابت نوع دوم نیز وجود دارد. لذا برای جلوگیری از این اتفاق، فرد ضروری است وزن خود را کنترل کند، تحرک بدنی خود را افزایش دهد و رژیم غذایی خود را برای پیشگیری از افزایش وزن اصلاح کند.

چنان چه این بیماری به موقع تشخیص و برای درمان آن اقدام نشود، می ‌تواند برای مادر و جنین خطر آفرین باشد. آزمایشات قند خون پس از مصرف شربت قند با غلظت مشخص، به طور معمول در پایان ماه ششم یا هفتم حاملگی انجام می شود.

در مواردی دیده شده است مصرف داروهایی مثل کورتون ها، ابتلا به بیماری های غده لوزالمعده، بیماری های غدد درون ریز، بیش از حد هورمون پر کاری، هورمون رشد و مواردی از این دست نیز می تواند باعث ابتلای شما به دیابت گردد. معمولاً کمتر پیش آمده که موارد شمرده شده جزو دلایل ابتلا به بیماری دیابت باشند اما درباره ی بیماری مهم و شایع دیابت، نمی توان چیزی را نادیده گرفت.

ابتلای مجدد به دیابت بارداری
ابتلای مجدد به دیابت بارداری

اهمیت تشخیص به موقع دیابت

بیماری دیابت از شایع ترین بیماری های عصر حاضر به حساب می آید. طبق بررسی ها در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیون نفر در جهان به بیماری دیابت مبتلا هستند و تخمین زده می شود تا ۱۵ سال آینده این عدد 2 برابر شده و به حدود ۳۰۰ میلیون نفر برسد. طبق آمارهای ارائه شده، ما در کشورمان تقریبا ۲ میلیون دیابتی داریم که روز به روز به تعداد آن ها افزوده می شود.

دیابت نوع ۲، رایج ترین گونه ی دیابت می باشد. این نوع از دیابت یا علائمی ندارد و یا علائم آن زیاد مشخص و در معرض دید نیست. لذا احتمال دارد که بیمار تا سال ها از بیماری خود اطلاع نداشته باشد.

این بخش خطرناک دیابت محسوب می شود. زیرا ممکن است در طول مدت بی خبری فرد، قند خون تا حد زیادی بالا رفته و موجب صدمات جبران ناپذیری برای بدن وی گردد.

صدمه رسیدن به چشم ها، کلیه ها، عروق قلب، مغز و قلب، اعصاب محیطی و نقاط دیگر بدن از مواردی است که تشخیص دیر هنگام بیماری می تواند در پی داشته باشد.

به همین دلیل، همان طور که در بخش قبلی نیز اشاره شد، به افرادی که در معرض این بیماری قرار دارند، توصیه می شود تا هر ۳ سال یک بار آزمایش قند خون را انجام دهند تا اگر علائمی از بیماری مشاهده شد، سریعا به درمان آن بپردازند.

هر چه زمان تشخیص سریع تر باشد، سرعت و کیفیت درمان نیز افزایش خواهد یافت.

اهمیت تشخیص به موقع دیابت
اهمیت تشخیص به موقع دیابت

چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت هستند؟

مطالبی که به آن اشاره خواهیم کرد، جزو الزامات ابتلا به دیابت نیست و چنین نیست که کسانی که دارای مشکلات زیر هستند، حتماً به دیابت مبتلا می شوند. اما امکان ابتلا در این افراد بیشتر از سایرین می باشند.

دیابت نوع۲:

کسانی که بیشتر از ۴۵ سال سن داشته باشند. کسانی که سن آن ها بیش از ۳۵ سال بوده و یکی از موارد زیر درباره آن ها صدق می کند:

  • کم تحرک بودن
  • چاق بودن یا اضافه وزن داشتن
  • ابتلا به پر فشاری خون که به فشار خون بالاتر از ۱۴۰.۹۰ اطلاق می شود.
  • سابقه ابتلا به بیماری دیابت بارداری
  • سابقه قند خون غیر طبیعی
  • داشتن چربی خون
  • سابقه ابتلای یکی از بستگان درجه اول به دیابت نوع ۲ مثل پدر، مادر یا فرزندان
  • سابقه داشتن بیماری تخمدان های پلی کیستیک

دیابت بارداری

  • کسانی که سن آن ها در زمان بارداری بیش از ۲۵ سال باشد، هر چند احتمال بروز دیابت در این مورد کم است ولی چنان که پیش تر نیز اشاره شد، نمی ‌توان آن را نادیده انگاشت.
  • داشتن اضافه وزن و چاقی
  • داشتن سابقه ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ در خانواده و نزدیکان درجه اول
  • سابقه دیابت بارداری در دوران حاملگی پیشین
  • سابقه داشتن بیماری تخمدان پلی کیستیک
دیابت بارداری
دیابت بارداری

راه های تشخیص دیابت

آزمایش قند خون

تشخیص دیابت از طریق آزمایش قند خون بسیار راحت است. این آزمایش به صورت ناشتا بوده و هنگام دادن آزمایش خون باید حداقل ۸ ساعت از آخرین وعده غذاییتان گذشته باشد.

این آزمایش طوری است که چنان چه قند خون شما کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، آن گاه شما قند خون طبیعی دارید و جای هیچ گونه نگرانی نیست. اما اگر قند خون شما بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر بود، ممکن است در آینده به دیابت مبتلا شوید.

همین طور اگر خون شما در حالت ناشتا بیش از ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر باشد و این نتیجه در حداقل دو نوبت آزمایش به دست بیاید، نشانه این است که شما دچار بیماری دیابت شده اید.

همچنین می توان از دستگاه های سنجش قند خون موسوم به گلوکومتر نیز استفاده کرد. اما باید توجه داشت که این دستگاه ها معمولاً قند خون شما را کم تر از نتیجه آزمایش های شما نشان می دهند، پس زیاد قابل اعتماد نیستند.

اندازه گیری قند خون بدون این که ناشتا باشید

چنان چه هر یک از علائم بالا بودن قند خون را داشتید که شامل مواردی مثل پر نوشی، دفع مکرر ادرار در طول شب، کاهش وزن یا پر ادراری می شود، بدون در نظر گرفتن ناشتا بودن شما، اگر در یک آزمایش خون، قندتان بالاتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر بود، احتمال این که به دیابت مبتلا باشید، بسیار زیاد است.

اندازه گیری قند خون بدون این که ناشتا باشید
اندازه گیری قند خون بدون این که ناشتا باشید

آزمایش خوراکی تحمل قند

شربت قندی معمولاً حاوی ۷۵ گرم گلوکز می باشد. در این روش ابتدا از این شربت مصرف می کنید، سپس چندین بار از شما سنجش قند خون گرفته می شود و با این روش مشخص می شود که آیا دیابت دارید یا نه. البته در خانم های باردا،ر شربت قندی حاوی ۵ تا ۱۰۰ گرم گلوکز خواهد بود.

روش اندازه گیری HbA1c

با توجه به نوسانات قند خون در بدن شما و این که قند خون در طول شبانه روز یکسان نمی ماند، در روشی دیگر به اندازه گیری پروتئینی به نام هموگلوبین ای وان سی (Hba1c) که وضعیت قند خون را در طی سه ماه اخیر نشان می دهد، می پردازند. آزمایش را معدل قند خون می نامند.

از این آزمایش، هم برای تشخیص اولیه استفاده می شود و هم در کسانی که دیابت آنه ا اثبات شده است، برای کنترل میزان قند خون در ماه های اخیر استفاده می شود.

در این آزمایش، میزان کمتر از ۷ الی ۷ و نیم درصد اگر نتیجه آزمایش بود، به این معناست که مقدار به دست آمده از قند خون، مطلوب و طبیعی است. ولی اعداد دیگر به این مفهوم است که فرد قند خون بالایی داشته و به دیابت مبتلا است، یا قند خونش کمتر از حالت نرمال است.

روش اندازه گیری HbA1c
روش اندازه گیری HbA1c

کنترل قند خون

باید به این نکته توجه داشت که دیابت را نمی توان به صورت کامل از بین برد، اما با کنترل قند خون و نگه داشتن آن در میزان مناسب، قادر خواهید بود تا از صدمات ناشی از بالا رفتن آن پیشگیری کنید یا آسیب های وارده را کمتر نمایید. قند خون در حالت ناشتا باید بین ۹۰ تا ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد.

در روند کنترل قند خون همیشه باید آن را در این اعداد نگه داشت. همچنین میزان محاسبه قند خون در دو ساعت بعد از مصرف غذا باید ۱۸۰ میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

کنترل دائم میزان قند خون

لذا کسانی که دیابت دارند و کسانی که در معرض ابتلا به آن قرار دارند، همیشه باید به این نکات توجه داشته باشند که میزان قند خونشان را دائماً کنترل کنند تا از اعداد طبیعی کمتر یا بیشتر نباشد.

بسیاری از کسانی که به دیابت و به خصوص دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، مشکلات دیگری مثل پر فشاری خون و اختلالات چربی های خون نیز دارند که در کنار کنترل قند خون باید به کنترل این موارد نیز دقت کنند تا از بروز عوارض دیگر دیابت مثل عوارض قلبی، کلیوی و چشمی جلوگیری شود.

کسانی که سیگار می کشند و دخانیات مصرف می کنند، بیش از سایرین کاندید مبتلا شدن به عوارض دیابت هستند. به همین علت، سیگار برای مبتلایان به دیابت بسیار مضرتر از افراد دیگر است. پس مشخص است که این افراد بیش از هر کس دیگری نیاز دارند که موارد مضر از جمله سیگار را از زندگی شان حذف کنند.

کنترل دائم میزان قند خون
کنترل دائم میزان قند خون

نگه داشتن قند خون در حالت مطلوب

برای کنترل مناسب دیابت و در حد نصاب نگه داشتن قند خونتان، ضروری است از یک رژیم غذایی مناسب، فعالیت های بدنی منظم پایین آورنده قند خون مثل قرص دیابت گلوریپا استفاده کنید. بخش بسیار زیادی از مسئولیت کنترل بیماری بر عهده خود بیمار است. پس شما باید مسئولیت پذیر بوده و با مشورت پزشک متخصص، تلاش کنید تا میزان قند خونتان را در حالت مناسب نگه دارید.

شما برای آگاهی از چگونگی کنترل قندتان به دانسته هایی نیازمند هستید که شما را در طول زندگی دیابتیتان یاری نماید. منابع زیادی وجود دارد که می تواند به شما آگاهی های لازم را در این زمینه بدهد. رجوع به متخصص و آموزش دهنده ها، مطالعه ی کتاب های مربوطه و کمک گرفتن از اینترنت می تواند راهگشا باشد.

چنان چه از کسانی هستید که یکی از اعضای خانواده شما دچار بیماری دیابت است، می بایست با علم به تمام نکات مهم در زمینه دیابت به او در مهار با مدیریت بیماری کمک کنید.

فراهم کردن غذای مناسب یا تشویق و همراهی در ورزش کردن

می توانید با فراهم کردن غذای مناسب یا تشویق و همراهی او در ورزش کردن، نقش مهمی در حفظ سلامتی فرد بیمار داشته باشید و یادتان نرود، هر چقدر که سلامت جسمانی یک بیمار اهمیت دارد و باید برای حفظ آن کوشید، سلامت روانی او نیز حائز اهمیت است و اعضای خانواده موظفند که روحیه و روان بیمار را بالا نگه دارند تا راحت تر از عهده ی مبارزه با بیماری اش برآیند.

حال می توان گفت که راه های کنترل قند خون و نگه داشتن آن در حالت مطلوب به دو روش صورت می پذیرد. یکی به عنوان روش های دارویی شناخته می شود که در آن دارو را به صورت خوراکی یا تزریقی مصرف می کنید، و دیگری به روش غیر دارویی شهرت دارد که شما باید روش زندگی خود را تغییر دهید و ورزش و تغذیه مناسب را سر لوحه زندگی خود قرار دهید.

ما در ادامه ی مبحث قرص دیابت گلوریپا به ذکر چندین روش از دسته اول و دوم پرداخته و تا انتهای این مقاله، قرص دیابت گلوریپا را برای درمان و کنترل دیابت به شما معرفی خواهیم نمود. ما را همراهی کنید.

فراهم کردن غذای مناسب یا تشویق و همراهی در ورزش کردن
فراهم کردن غذای مناسب یا تشویق و همراهی در ورزش کردن

عوارض قند خون بالا یا دیابت

در این بخش از مقاله قرص دیابت گلوریپا و قبل از بررسی این دارو، به منظور شناخت بهتر بیماری دیابت، می خواهیم به برخی از عوارض آن روی بدن انسان اشاره کنیم.

مشکلات شنوایی

بالا رفتن سن می تواند عامل اصلی ضعف در شنوایی باشد. اما کسانی که دیابت دارند، بیش از سایرین در معرض این مشکل هستند. برای کم کردن مشکلات گوش یا بینایی و ‌کلیوی، می توانید قند خونتان را دائما کنترل کنید.

اختلال در روابط جنسی

چیزی حدود ۷۵ درصد از آقایانی که دیابت دارند، دچار اختلال نعوظ می باشند. این اختلال می تواند به خاطر مشکلات روانی یا کاهش تستوسترون باشد. همچنین دیابت با ایجاد تغییرات منفی در رگ های خونی، خونرسانی به آلت تناسلی را مختل می کند یا در خانم ها با آسیب به اعصاب، رسیدن به ارگاسم را دشوار می سازد.

بیماری های دهنی

کلاژن؛ ترکیب اصلی در ساخت غضروف، عضلات، استخوان و  تاندون ها می باشد. قند خون بالا کلاژن را نیز دچار تغییرات منفی کرده و باعث بروز عفونت لثه و خرابی دندان ها و استخوان می شود.

اختلال در سلامت مغز

در افراد دیابتی؛ روند خونرسانی به مغز یا افراد سالم تفاوت هایی دارد. این تفاوت اگر در دوران کهنسالی نیز ادامه پیدا کند، باعث صدمه رسیدن به مغز می شود. به دنبال آن؛ قدرت اولویت بندی، دقت، تصمیم گیری، حفظ کردن و برنامه ریزی به شدت کاهش می یابد.

کلسترول و فشار خون بالا

وقتی در اثر دیابت، بدن به درستی و به میزان کافی از انسولین استفاده نمی کند، چربی های مضر و کلسترول خون در بدن افزایش می یابد. طبق بررسی ها، ۷۰ در صد از کسانی که دیابت دارند، به بیماری فشار خون نیز مبتلا هستند.

عفونت های پوستی

در اثر ابتلا به بیماری دیابت، احتمال دچار شدن به مشکلات پوستی بالا می رود. عفونت های باکتریایی، عفونت قارچی، عفونت مجرای ادرار و خارش شدید پوست از جمله این مشکلات هستند. از عفونت های قارچی حتی به عنوان یکی از نشانه های اولیه بروز دیابت نیز یاد می شود.

استفاده از  بعضی داروهای ضد دیابت، باعث عوارضی مثل عفونت های قارچی می شوند. داروها با بیشتر کردن دفع گلوکز از طریق ادرار باعث می شوند که مواد کافی به برخی از اعضای بدن برای ترمیم زخم یا تقویت اندام نرسد.

در عوض باکتری های مجاری ادرار، از این گلوکز استفاده کرده و پیشرفت می کنند و گسترش می یابند. این مورد در زنان بیشتر از مردان است. در ادامه، تاثیر دیابت روی پوست و زخم های بدن را به صورت گسترده تر بررسی خواهیم کرد.

عفونت های پوستی
عفونت های پوستی

دیابت و زخم ها

می خواهیم بدانیم بیماری دیابت چه تاثیری روی زخم ها می گذارد و چگونه حتی ممکن است به قطع عضو نیز بیانجامد.

در طول شبانه روز و برای همه انسان ها مسئله ی زخمی شدن در اثر اتفاقات گوناگون ممکن است پیش بیاید. احتمال ایجاد بریدگی یا سوختگی در روی اندام های بدن در هر شرایطی وجود دارد اما وقتی فرد به بیماری دیابت از هر کدام از انواع آن مبتلا باشد، حتی یک خراش جزئی می تواند خطر ساز و نگران کننده بوده و آسیب های جدی برای فرد به دنبال داشته باشد.

در افراد دیابتی از تمام انواع آن ممکن است روند بهبود زخم های ایجاد شده بسیار کند باشد و تا ممکن است، هیچ وقت هیچ بهبودی در زخم هایشان مشاهده نشود و یا یک زخم هرچند کوچک به عفونت های بدتری منجر گردد.

عفونت های ناشی از زخم در افراد مبتلا به دیابت ممکن است در نزدیکی زخم ها اتفاق بیفتد و یا حتی در بافت استخوان ها نیز نفوذ یابد.

مراقبت های جدی و اورژانسی زخم های عفونی

هر زخم کوچکی اگر در شرایطی قرار بگیرد که به یک عفونت تبدیل شود، لازم است تحت مراقبت های جدی و اورژانسی قرار بگیرد. زیرا در غیر این صورت ممکن است کشنده باشد و یا حتی به قطع عضو نیز منجر گردد.

ناگفته پیداست که این زخم ها و عفونت های ناشی از آن حتی اگر به قطع عضو نیز منتهی نشود، در کاهش کیفیت زندگی فرد تاثیر خیلی زیادی خواهد گذاشت و زندگی او را مختل کرده و با مشکلات زیادی همراه خواهد ساخت.

برای همین لازم است به منظور جلوگیری از بروز این مشکلات، سطح قند خون به طورمداوم بررسی و کنترل شود تا با تمام تدابیر اندیشیده شده، میزان بروز این مشکلات کاهش یابد.

ایجاد زخم در پاها که جزو متداول ترین عوارض دیابت محسوب می شوند

ایجاد زخم در پاها که جزو متداول ترین عوارض دیابت محسوب می شوند، می ‌تواند روند راه رفتن را سخت کرده و با قطع عض،و پیامدهای ناگوار روحی و روانی و نقص های جسمانی را نیز در پی داشته باشد.

طبق بررسی های انجام شده در تمام انواع دیابت، احتمال بروز زخم در پاها زیاد است و امروزه تعداد زیادی از انسان ها روی کره زمین از این مشکل رنج می برند. با رجوع به آمار پی می بریم که از هر چهار نفر دیابتی، یک نفر دچار مشکلات حاکی از  ایجاد زخم در پاهایشان هستند.

همچنین بررسی های انجام شده نشان می دهد که هر روز حدود ۲۳۰  قطع عضو در ایالات متحده در اثر بیماری دیابت اتفاق می افتد. همین طور این مقاله تحقیقی نشان می دهد که بین سطح قند خون و بهبود زخم ها ارتباط مستقیمی وجود دارد و هر دو روی هم تاثیر متقابل دارند.

کنترل قند خون درست

دانشمندان و متخصصان این زمینه عقیده دارند، چنان چه کنترل قند خون به درستی صورت پذیرد، کسانی که تحت عمل جراحی مربوط به زخم های پا  قرار گرفته اند، می توانند به بهبود زخم های خود امید داشته باشند.

کنترل قند خون درست
کنترل قند خون درست

همان طور که گفتیم، بیماری دیابت موجب مختل شدن سیستم بدن در برابر انسولین می شود و سیستم دفاعی  را به این ماده حساس می کند. خاصیت این هورمون این است که گلوکز را به انرژی تبدیل کرده و آن را به خون می رساند. به همین جهت است که اختلال در عملکرد انسولین سبب سخت شدن مدیریت قند خون در بدن می شود.

در حالتی که قند خون همیشه و به صورت مداوم بالا باشد، عملکرد سلول های سفید در خون دچار اختلال می شود. این سلول ها که به گلبول های سفید شهرت دارند، در حفظ ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می کنند.

هنگامی که این گلبول ها قدرت تاثیر گذاری درست و عملکرد مناسبی نداشته باشند

هنگامی که این گلبول ها قدرت تاثیر گذاری درست و عملکرد مناسبی نداشته باشند، بدن توانایی خود در مبارزه علیه میکروب ها و باکتری ها را از دست خواهد داد.

همچنین کسانی که به دیابت مبتلا هستند، ممکن است دچار کندی گردش خون نیز باشند. با این مشکل یعنی کاهش سرعت گردش خون، قاعدتا خون کندتر حرکت کرده و این اتفاق سبب می شود که بدن، در انتقال مواد تقویت کننده به محل زخم ها دچار اختلال شود.

در نتیجه ی تمام این رویدادها، سرعت روند بهبودی صدمات ایجاد شده در انواع اندام های بدن به حد زیادی کاهش می یابد یا هیچ وقت درمان نمی شود.

یکی دیگر از مشکلات تحت تاثیر دیابت این است که باعث صدمات عصبی یا نوروپاتی می‌ شود

یکی دیگر از مشکلات تحت تاثیر دیابت این است که باعث صدمات عصبی یا نوروپاتی می‌ شود. این مشکل نیز می تواند روی بهبود زخم تاثیر گذار باشد. در صورتی که قند خون کنترل نشود، به اعصاب آسیب خواهد رسید. این به این مفهوم است که حتی ممکن است فرد بیمار از آسیبی که به بدن او رسیده، آگاهی نداشته باشد.

این  عدم آگاهی باعث می شود که فرد تحت درمان قرار نگیرد و تا زمانی که شرایط زخم که ابتدا یک مشکل جزئی بود، بسیار بدتر و خطرناک تر گردد، ادامه داشته باشد. این اتفاق باعث خواهد شد که عفونت روی بدهد و شدتش نیز بسیار فراتر از حد انتظار باشد.

در آن دسته از افرادی که به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ مبتلا هستند، احتمال بروز عفونت باکتریایی در زخم وجود دارد و یک خطر جدی محسوب می شود.

از مواردی که می تواند خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را افزایش دهد، می توان به نکات زیر اشاره نمود:

اختلال در عرق کردن، خشک شدن و ترک خوردن، ناهنجاری های پا، عفونت های ناخن

همچنین از نکات دیگری که می ‌تواند روی نحوه تاثیر گذاری بیماری دیابت از هر کدام از انواع آن روی بروز یا تشدید زخم ها اثر گذار باشد، شامل موارد زیر می شود:

کاهش تولید کلاژن، سدی ضعیف پوست، کاهش تولید هورمون های رشد و ترمیم، کاهش تولید و ترمیم عروق خونی جدید

از مواردی که می تواند خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را افزایش دهد، می توان به نکات زیر اشاره نمود:
از مواردی که می تواند خطر ابتلا به عفونت باکتریایی را افزایش دهد، می توان به نکات زیر اشاره نمود:

علائم افت قند خون و اقدامات متقابل

افت قند خون می تواند تحت عوامل بسیاری مثل تغذیه ی نا مناسب یا عوارض داروهای ضد دیابت باشد. هر کدام از علائم زیر می تواند نشانه هایی از افت فشار خون باشد.

تعریق، تپش قلب، لرزش بدن، احساس گرسنگی و خشم.

همچنین اگر برای مقابله با افت قند خون اقدام نشود، می توان انتظار موارد زیر را نیز داشت.

منگی، حرکات غیر عادی، سر درد، مشکلات بینایی، تشنج و بی هوشی.

اما برای مقابله با افت قند خون چه اقداماتی می توان انجام داد؟

اگر بیمار مواجه شده با افت قند خون هوشیار باشد، می توان کمی مایعات شیرین به او نوشاند. آب میوه، نوشابه های معمولی یا آب قند به مقدار نصف لیوان معمولی می تواند مفید باشد.

چنان چه علائم بر طرف نشد، باید دو مرتبه اقدام فوق را تکرار کنید. همچنین چنان چه وعده ی غذایی نزدیک باشد، می توان به خوردن زود هنگام آن دست زد ولی اگر فاصله تا وعده ی غذایی بعدی زیاد بود، می بایست از یک تکه نان یا بیسکویت استفاده کرد.

در صورتی که از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید

گفتنی است، در صورتی که از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید، لازم است وعده های غذایی خود را سر ساعت مقرر بخورید تا مشکلی پیش نیاید. برای احتیاط همیشه کمی نوشیدنی شیرین همراه خود داشته باشید تا در صورت افت قند خون در خارج از منزل بتوانید با نوشیدن آن، این مشکل را برطرف نمایید.

اما اگر بیمار در هنگام افت قند خون هوشیار نباشد، خوراندن مایعات می تواند خطر آفرین باشد و ممکن است وارد راه های هوایی شود. راه مناسب تر ریختن مقداری عسل روی زبان یا تزریق آمپول گلوکاگون و منتقل کردن بیمار به درمانگاه است.

در صورتی که از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید
در صورتی که از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید

درمان دیابت نوع ۱

دیابت انواع گوناگونی دارد که یکی از شایع ترین آن ها دیابت نوع ۱ می باشد. اهمیت تشخیص و درمان این بیماری را در قسمت های قبلی همین مقاله بررسی کردیم. حال می خواهیم راه های کنترل و درمان آن را بشناسیم.

در دیابت نوع۱، بخشی از بدن که وظیفه ی ساخت انسولین را بر عهده دارد، توسط حمله سیستم دفاعی بدن مختل می شود. این امر باعث می شود تا عملیات ساخت و ساز انسولین در بدن به درستی انجام نشود.

معمولا در افراد جوان و سنین کم، احتمال بروز دیابت نوع۱ بیشتر است. هیچ درمان قطعی هم برای این نوع بیماری وجود ندارد اما می توان آن را کنترل کرد. در واقع هر زمان که سخن از درمان دیابت به میان می آید، منظور اصلی همان کنترل است و نه خود درمان.

یکی از راه حل های کنترل این بیماری که نقدهای بسیاری به آن وارد است، تزریق انسولین می باشد. این تزریق را می توان در دیابت نوع ۲ نیز انجام داد. اما یکی از نقدهایی که به این روش درمان می کنند، این است که بدن فرد بیمار به انسولین تزریقی وابسته می شود و در صورت ترک تزریق، قند خونش بسیار بالاتر خواهد رفت.

علاوه بر آن، رفتار اعتیاد گونه ی بدن در برابر انسولین، می تواند مضرات دیگری هم برای بدن داشته باشد. لذا برای درمان دیابت نوع ۱، توصیه شده است که از روش های نوین و سنتی به صورت همزمان استفاده شود.

یکی از موادی که می توان به منظور بهبود شرایط بیماری دیابت نوع ۱ از آن استفاده کرد

یکی از موادی که می توان به منظور بهبود شرایط بیماری دیابت نوع ۱ از آن استفاده کرد ،ماده ی بره موم است. این ماده جزو دسته موادی است که در کنترل دیابت نقش به سزایی دارد و البته با داروهای شیمیایی مثل قرص دیابت گلوریپا هم تداخلی ندارد و مصرف همزمان آن ها نه تنها مانعی ندارد، بلکه مفید نیز می باشد.

می دانیم که دیابت نوع ۱، یکی از بیماری نادر در جهان است و تنها ۵ درصد از دیابتی ها از این نوع می باشند، اما با این همه باز هم از ضرورت رسیدگی و کنترل آن چیزی کم نمی کند. پیشرفت این بیماری می تواند خطر ساز باشد.

یکی از موادی که می توان به منظور بهبود شرایط بیماری دیابت نوع ۱ از آن استفاده کرد
یکی از موادی که می توان به منظور بهبود شرایط بیماری دیابت نوع ۱ از آن استفاده کرد

درمان دیابت نوع۲

دیابت نوع ۲، بیش از سایر هم خانواده های خود رواج دارد و افراد بیشتری به آن مبتلا بوده و روز به روز به تعداد آن ها افزوده می شود. حاصل یک سبک زندگی اشتباه و عامل وراثت در برخی موارد و در افراد بزرگسال تا کهنسال، بروز بیماری دیابت نوع ۲‌ می باشد.

بهترین درمان این بیماری اصلاح روش زندگی است. نباید انتظار درمان را از یک دارو به تنهایی انتظار داشت.

دیابت نوع 2 همان دیابتی است که بیشتر از دیگر انواع دیابت در کمین افراد مختلف است. این بیماری که بر اثر سبک اشتباه زندگی ایجاد می شود، ممکن است در سنین جوانی تا کهنسالی به وقوع بپیوندد. البته ناگفته نماند که وراثت نیز در ابتلا به این بیماری نقش دارد اما سبک زندگی سالم می تواند از بروز آن پیشگیری کند.

در ادامه مطلب قرص دیابت گلوریپا به روش های دارویی و غیر دارویی برای درمان دیابت به خصوص نوع ۲ آن، خواهیم پرداخت.

راه های غیر دارویی برای درمان دیابت

رژیم غذائی

اصلاح  روش و الگوی مصرف غذا، از مهم ترین راه های کنترل دیابت است. طبق بررسی ها اکثر افرادی که به دیابت مبتلا هستند، دچار اضافه وزن نیز می باشند.

داشتن یک رژیم غذایی درست و مناسب و پیشگیری از افزایش وزن یا اقدام به کاهش وزن جزو کلیدی ترین اقدامات لازم به شمار می رود. برای رسیدن به این اهداف شما باید یک برنامه غذایی مناسب داشته باشید‌. به این منظور مثلا در مصرف چربی ها باید تجدید نظر کرده و آن را محدود نمایید.

مواد چرب دو برابر مواد نشاسته و پروتئینی باعث تولید انرژی می شوند. پس باید مصرف آن را کاهش دهید. شما باید از مواد نشاسته ای مثل نان، ماکارونی، برنج و سیب زمینی استفاده کنید و انرژی مورد نیاز بعد را عموما از این مواد کسب نمایید. حذف کردن مواد غذایی نشاسته ای برای کنترل دیابت به هیچ وجه مناسب نیست. همین طور پروتئین ها نیز باید در حد نیاز مورد مصرف قرار بگیرند.

گوشت قرمز، لبنیات و تخم مرغ از مواردی هستند که پروتئین زیادی دارند. البته چیزی که درباره ی تغذیه مهم ترین مسئله است، توصیه پزشک شماست. او با توجه به شدت بیماری و شرایط بدن شما بهترین توصیه ها را به شما خواهد کرد. پس انجام دستورات وی را در اولویت قرار دهید.

رژیم غذائی
رژیم غذائی

ورزش یا افزایش تحرک جسمانی

ورزش و فعالیت های بدنی یکی از راه های کنترل و پیشگیری از دیابت می باشد. عکس این رابطه هم صادق است. به طوری که احتمال ابتلای افراد کم تحرک به این بیماری بسیار بیشتر از سایرین است.

ورزش باعث افزایش مصرف قند توسط عضلات بدن می شود و بنابراین سطح قند خون شما را پایین می آورد. همین طور در هنگام ورزش کردن، تاثیر گرفتن بدن از انسولین را تا حد زیادی بیشتر می کند. می دانیم که یکی از علل بروز دیابت کاهش تاثیر انسولین در بدن می باشد.

بسیاری از کسانی که بیماری دیابت نوع ۲ دارند، به بیماری فشار خون و بالا بودن سطح چربی‌ خون نیز مبتلا هستند. چنان چه به طور منظم ورزش کنید، این بیماری ها نیز قابل کنترل می باشند. با دقت به موارد فوق می توانید از احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی بکاهید. البته نباید تاثیرات ورزش روی حالات روحی و روانی را نیز نادیده انگاشت.

در ادامه مبحث، به ورزش های مناسب و تایم لازم آن برای تاثیر بهتر در روند درمان دیابت اشاره خواهیم کرد.

ورزش های هوازی

ورزش های هوازی مثل: دویدن، شنا کردن، دوچرخه سواری و پیاده روی از این دسته هستند. این ورزش ها ضربان قلب را به تدریج افزایش می دهند و در حالت ثابتی نگه می دارند.

کسانی که قادر به حرکت نیستند و از زانو درد یا کمر درد رنج می برند، می توانند با استفاده از کار با وزنه ها نیز همان نتیجه را به دست آورند. البته کسانی که از فشار زیاد منع شده اند و ممکن است به مشکلات چشمی یا قلبی آن ها دامن بزند، باید از انجام این فعالیت ها پرهیز کنند.

کم ترین زمان سفارش شده به ورزش کردن،۲۰ الی ۳۰ دقیقه در هر جلسه است. تعداد جلسات ورزش در طول هفته باید بین ۳ تا ۴ جلسه باشد. کسانی که برای اولین بار می خواهند ورزش را شروع کنند، باید از تایم های کم و ورزش های سبک آغاز کنند و با مرور زمان شدت و مدت آن را افزایش دهند.

معمولا ۳ الی ۴ ساعت بعد از مصرف غذا تایم مناسبی برای ورزش کردن است و بیشترین کارایی را دارد. اما به طور کلی شما هر زمان که آمادگی برای ورزش کردن داشتید، برای شما بهترین موقع است.

با این همه لازم است که درباره تمام جزئیات ورزش کردن با پزشک خود مشورت کنید.

ترک سیگار

با افزایش سن، احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی بیشتر می شود. لذا لازم است تمام عوامل خطرساز از زندگی خود را حذف کنید. یکی از مهم ترین عوامل خطرناک، استعمال دخانیات است.

سیگار؛ احتمال سکته قلبی و مغزی را در بیماران دیابتی بیشتر می کند. همچنین خطر بروز عوارضی نظیر مشکلات چشمی و کلیوی با مصرف سیگار در بیماران دیابتی افزایش می یابد. لذا ترک آن برای دیابتی ها بسیار مهم و حیاتی است.

ترک سیگار
ترک سیگار

راه های دارویی برای درمان دیابت

هیچ یک از روش درمان دیابت اعم از دارویی یا غیر دارویی به تنهایی برای کنترل این بیماری کارساز نیست. پس نباید تنها به روش های غیر دارویی دل بست، بلکه باید با مراجعه به پزشک از داروهای مناسب نیز برای کنترل سطح قند خون استفاده کرد.

ما تا اینجای مطلب، به یکی از موارد دارویی درمانی که تزریق انسولین بود، اشاره کردیم. اما همان طور که ذکر شد، این روش مضراتی مثل اعتیاد و وابستگی بدن را به همراه خواهد داشت.

امروزه با پیشرفت علم پزشکی، داروهای زیادی به بازار عرضه می شود که هر یک را می توان با تشخیص پزشک در شرایط مناسب مصرف کرد ولی تا کنون هیچ داروی جدیدی کشف یا ساخته نشده که تاثیر آن بیشتر از داروهای قدیمی باشد. در واقع تمام عوامل مهم در کنترل بیماری دیابت چه در روش های دارویی و چه غیر دارویی، مکمل یکدیگر هستند و به تنهایی فایده ی پایدار و ثابتی برای بیمار ندارند.

یکی از داروهایی که برای دیابت تجویز می شود، قرص دیابت گلوریپا نام دارد که در ادامه ی مطلب، آن را به صورت گسترده مورد بررسی قرار خواهیم داد.

راه های دارویی برای درمان دیابت
راه های دارویی برای درمان دیابت

قرص دیابت گلوریپا و مزایای آن

قرص دیابت گلوریپا همراه با یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ی ورزشی منظم برای کنترل قند خون بالا در کسانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، استفاده می شود.

یکی دیگر از کارایی های قرص دیابت گلوریپا کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در کسانی است که به دیابت مبتلا هستند و یا بیماری های قلبی عروقی را به طور مستقل دارند. برای پیشگیری از صدمه دیدن کلیه، چشم، اعصاب و از بین رفتن اندام و اختلال در عملکرد جنسی، ضروری است تا قند خونتان را کنترل کنید.

گلوریپا خطر ناشی از حمله ی قلبی یا سکته ی مغزی را در کسانی که دیابت نوع دو و بیماری های قلبی دارند، کاهش می دهد. این دارو به افزایش دفع قند توسط کلیه ها کمک می کند.

مزایای قرص دیابت گلوریپا

  • کاهش وزن
  • آسان بودن مصرف آن
  • مقدار افت قند خون کمتر
  • کاهش فشار خون
  • جلوگیری از پیشرفت بیماری کلیه ای ناشی از دیابت
  • کمتر شدن احتمال مرگ و میر در اثر بیماری های قلبی و دیابت نوع دو
مزایای قرص دیابت گلوریپا
مزایای قرص دیابت گلوریپا

روش استفاده از قرص دیابت گلوریپا

این دارو به شکل قرص های خوراکی گرد محدب روکش دار و به رنگ زرد در دو دوز ده و بیست و پنج میلی گرم عرضه می شود و بسته بندی آن ها سی عددی می باشد.

پیش از آن که مصرف دارو را شروع کنید ، باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید. همچنین کسانی که برای اولین بار از این دارو استفاده می کنند، باید با پزشک متخصص صحبت کنند و کسانی هم که یک بار مصرف آن را قطع کرده اند و دوباره می خواهند به مصرف آن روی بیاورند، تجویز پزشک متخصص خود را لازم دارند.

این دارو معمولا یک بار در روز و در نوبت صبح مصرف می شود. این که آن را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید، بستگی به تجویز پزشک دارد. مصرف هر یک از دوزهایی که نان بردیم نیز با توجه به شرایط شما و طبق صلاحدید دکتر خواهد بود.

برای این که بهترین نتیجه را از مصرف این دارو بگیرید، باید به طور منظم و مرتب آن را بخورید. چنان چه هر تغییری بعد از مصرف این قرص در وضعیت دیابتی شما و میزان قند خون شما اتفاق افتاد، باید به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض قرص دیابت گلوریپا

سرگیجه و تکرار ادرار از عوارضی است که این دارو می تواند به همراه داشته باشد، درصورت بروز هر یک از آن ها باید به پزشک خود مراجعه کنید.

شما می توانید برای کمتر شدن سرگیجه خود هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا وقتی که  می خواهید دراز بکشید، این کار را به آرامی انجام دهید.

همچنین امکان دارد گلوریپا باعث ایجاد عفونت جدید در مهبل یا آلت تناسلی شما گردد.

عفونت باکتریایی گانگرن یکی از عوارض نادری است که این دارو می تواند به همراه داشته باشد.  این عفونت در ناحیه ی تناسلی یا مقعد ایجاد می شود. در صورت بروز علائم در مخمر و در مهبل مثل سوزش، خارش، بو و یا ترشحات غیر معمول در خانم ها، لازم است که فورا به پزشک اطلاع بدهید.

عوارض قرص دیابت گلوریپا
عوارض قرص دیابت گلوریپا

همچنین در آقایان ممکن است که آلت تناسلی آنان قرمز شده و یا دچار خارش خواهد شد. تورم و ترشحات غیر طبیعی نیز در صورت بروز می بایست به پزشک اطلاع داده شوند. این قرص به طور معمول موجب قند خون پایین نخواهد شد.

چنان چه این دارو به همراه سایر داروهای دیابت تجویز گردد یا اگر مقدار کالری مناسب از مواد غذایی دریافت نکنید، ممکن است به قند خون پایین بینجامد. این اتفاق در شرایطی که ورزش غیر معمول و سنگینی انجام دهید نیز احتمال دارد بیفتد.

اقدامات قبل از مصرف قرص دیابت گلوریپا

قبل از این که قرص دیابت گلوریپا را مصرف کنید، باید تمام حساسیت ها و آلرژی های دارویی خود را با پزشک خود در میان بگذارید. احتمال بروز حساسیت و مشکلات دیگر به خاطر وجود مواد غیر فعال در گلوریپا وجود دارد. برای همین لزوم مشورت با داروساز و پزشک افزایش می یابد.

اگر هر کدام از مشکلات زیر را داشتید، لازم است که تاریخچه ی پزشکی خود را در اختیار دکتر و یا داروساز خود قرار بدهید:

کم آبی، استفاده از الکل، مشکلات کلیوی،  فشار خون پایین، نارسایی قلبی، کلسترول بالا، پیشینه ی عفونت در آلت تناسلی یا مهبل.

به سبب قند خون بالا یا پایین تر از حد نرمال، احتمال دارد که دچار سرگیجه، خواب آلودگی و یا تاری دید شوید. لذا در این شرایط نباید رانندگی کرده و یا هر فعالیتی که نیاز به هوشیاری و دید روشن داشته باشد را انجام دهید.

وقتی که این دارو را مصرف می کنید، از استفاده از الکل اجتناب نمایید

وقتی که این دارو را مصرف می کنید، از استفاده از الکل اجتناب نمایید. چون این کار خطر ابتلا به قند خون و سطح کتون را بالا خواهد برد.

در شرایطی که میل به غذا در شما کم است، مصرف گلوریپا می تواند به بالا بردن سطح کتون شما بینجامد. به طور کلی مشکلاتی از قبیل تب، آسیب دیدگی، جراحی یا عفونت می تواند کنترل فشار قند خون شما را دچار مشکل کند.

البته در افراد مسن احتمال بروز عوارض جانبی گلوریپا مثل مشکلات کلیوی،  سرگیجه، ضعف یا کم آبی بیشتر از سایر موارد می باشد.

وقتی که این دارو را مصرف می کنید، از استفاده از الکل اجتناب نمایید
وقتی که این دارو را مصرف می کنید، از استفاده از الکل اجتناب نمایید

نکات مهم دارویی

مصرف این دارو همزمان با الکل یا برخی دیگر از داروها ممکن است که سبب گیجی در بعضی از افراد گردد. لذا توصیه می شودکه از رانندگی تا مدتی بعد از مصرف پرهیز کنید.

گلوریپا ممکن است باعث منگی و یا سنکوپ شود. به خصوص اگر در آب و هوای بسیار گرم یا همزمان با ورزش یا تب مصرف شود. برای جلوگیری از این مشکلات، نشستن یا ایستادن را به آرامی انجام دهید، به ویژه در هنگام صبح.

بهتر است یک مدرک که دال بر ابتلای شما به دیابت است را همیشه همراه داشته باشید.

تمرینات ورزشی و رژیم غذایی که پزشکتان همزمان با استفاده از این دارو توصیه کرده است را به طور منظم و دقیق انجام دهید. همچنین به طور مرتب قند خونتان را کنترل کنید.

قند خون شما باید در حدی که پزشک مناسب دیده، باقی بماند. چنان چه با افزایش یا کاهش مقدار قند خون در هنگام مصرف این دارو مواجه شدید، با پزشک خود مشورت نمایید.

مقدار مصرف دارو را بدون دستور پزشک، کاهش یا افزایش ندهید.

کنترل میزان قند خون در شرایط استرس مانند تب، عفونت

توجه کنید که کنترل میزان قند خون در شرایط استرس مانند تب، عفونت، جراحت یا جراحی احتمال دارد، سخت تر باشد. اگر چنین شرایطی داشتید با پزشک خود مشورت کنید، بدون نظر او دوز مصرف دارو را تغییر ندهید.

در زمان مصرف این دارو، به خصوص در هوای گرم و هنگام فعالیت بدنی سنگین، حواستان به از دست دادن آب بدن خود باشد. از دست دادن آب بدن احتمالا سبب افزایش عوارض جانبی قرص دیابت گلوریپا خواهد شد.

اگر دچار استفراغ یا اسهال شدید، برای پیشگیری از کم شدن آب بدن، با دکتر خود مشورت کنید.

پیش از انجام هر گونه مراقبت های پزشکی یا دندانپزشکی، فوریت های پزشکی و یا جراحی، لازم است متخصص خود را در جریان مصرف این دارو بگذارید.

گلوریپا به طور معمول موجب قند خون پایین نمی گردد، اما اگر با انسولین و سولفونیل و سایر پایین آورنده های قند خون استفاده شود، ممکن است باعث افت قند خون شود. علائم افت قند خون شامل، لرزش، گرسنگی، تعریق، ضعف، گیجی ، اختلالات بینایی، خواب آلودگی و سنکوپ یا ضربان قلب سریع و تند می باشد.

درمان افت قند خون

برای درمان افت قند خون، برخی قندهای قوی مثل قرص یا ژل گلوکز تجویز می شود. در صورتی که به این موارد دسترسی نداشتید، می توانید از آب نبات، آب پرتقال یا عسل و حبه قند نیز استفاده نمایید.

برای جلوگیری از افت قند باید دقت داشته باشید که چه در حال استفاده از این دارو و چه در غیر این صورت، هیچکدام از وعده های غذایی تان فراموش نشود و به طور مرتب در ساعات مخصوصی مصرف شود.

با مصرف این دارو، آزمایش قند ادرار شما مثبت خواهد شد‌. به همین خاطر ضروری است تا قبل از دادن آزمایش، پزشک را از مصرف این دارو مطلع کنید.

در زمان مصرف این دارو، باید آزمایشات سطح کلسترول خون، عملکرد کلیوی، قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c را انجام دهید. این آزمایش ها برای پایش بیماری و یا کنترل عوارض جانبی انجام می پذیرد. به همین دلیل، لازم است به طور منظم به پزشک مراجعه کرده و به انجام توصیه ها اقدام کنید.

درمان افت قند خون
درمان افت قند خون

مصرف قرص دیابت گلوریپا در بارداری

براساس داده های حیوانی که اثرات سوء کلیوی را نشان می دهد، مصرف در سه ماهه دوم و سوم بارداری توصیه نمی شود.

اطلاعات محدود موجود در زنان باردار برای تعیین خطر مرتبط با دارو برای نقایص مادرزادی عمده و سقط کافی نیست. اما می توان گفت که خطرات مادر و جنین در ارتباط با دیابت کنترل نشده در بارداری وجود دارد.

آزمایش هایی که روی حیوانات صورت گرفته، به شرح زیر است.

در مطالعات حیوانی ، تغییرات نامطلوب کلیوی در موش ها مشاهده شده است.

ملاحظات بالینی

دیابت کنترل نشده در بارداری، خطر مادر را برای کتواسیدوز دیابتی، پره اکلامپسی، سقط خود به خودی، زایمان زودرس، مرده زایی و عوارض زایمان افزایش می دهد.  دیابت با ضعف کنترل شده ، خطر جنین را برای نقص های عمده هنگام تولد و ابتلا به ماکروزومی افزایش می دهد.

شیردهی

هیچ اطلاعاتی در مورد تاثیر گلوریپا در شیر مادر، اثرات آن بر نوزاد یا تولید شیر وجود ندارد. اما برای احتیاط ،مصرف آن در دوران شیر دهی توصیه نمی شود.

شیردهی
شیردهی

دوز مصرفی و نگهداری

دوز مصرفی: اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید.  اگر نزدیک زمان دوز بعدی است، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید.  دوز بعدی را در زمان معین مصرف کنید. برای جبران نوبت فراموش شده، به دوز استفاده خود اضافه نکنید.

ذخیره سازی: در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.  در حمام نگهداری نکنید.  همه داروها را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. داروها را در توالت شست و شو ندهید و آن ها را در یک فاضلاب نریزید. به درستی از دارو نگهداری کنید تا مشکلی برای شما پیش نیاید.

تداخل های دارویی:

اگر همزمان با مصرف قرص دیابت گلوریپا داروهای دیگری مصرف می کنید، حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد. چند مورد از اختلالات دارویی گلوریپا:

آندروژن‌ ها (به جز دانازول)، انسولین و سایر داروهای کاهنده قند خون، پگویسومانت،  با مصرف همزمان داروها اثر کاهنده قند خون گلوریپا ممکن است بیشتر شود.

کورتیکواستروئیدهای سیستمیک، دانازول، سوماتروپین، با مصرف همزمان این داروها، اثر کاهنده قند خون گلوریپا احتمال دارد که کمتر شود.

دلوکستین و لوودوپا، با مصرف توام داروها، اثر کاهنده فشار خون وضعیتی ناشی از مصرف این داروها ممکن است تا افزایش یابد.

داروهای کاهنده فشار خون، اگر همزمان مصرف شوند، عوارض جانبی و سمیت سایر داروهای کاهنده فشار خون ممکن است که افزایش پیدا کند.

تداخل های دارویی:
تداخل های دارویی:

هورمون های لوتئینه کننده، آنالوگ های ترشح کننده هورمون، داروهای مدر تیازیدی  با مصرف همزمان داروها، اثر درمانی گلوریپا ممکن است تا کاهش یابد.

کلام آخر

دانستیم که داروی گلوریپا دارای مزایا و عوارض خاصی است که در هنگام مصرف آن باید نهایت دقت را داشته باشیم. نکات دارویی، موارد مهم، تداخلات دارویی و دوزهای استاندارد مصرفی را بررسی نموده و به اطلاعات کافی درباره این دارو دست پیدا کردیم.

همچنین قبل از آن با بیماری دیابت به طور کلی آشنا شدیم و گفتیم که در صورت تشخیص دیر هنگام و عدم اقدام سریع به درمان آن، ممکن است دچار چه مشکلاتی شویم.

امید است با مطالعه این مطلب به درک درستی از اصول مراقبتی و رفتاری در مقابل دیابت رسیده باشید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

6 پاسخ

  1. با سلام
    چنانچه مبتلا به دیابت نوع ۱ از قرص گلوریپا مصرف نماید ، چه عوارضی متوجه وی خواهد شد؟

  2. سلام خسته نباشین من فشارخونم بالاست از نوع مقاوم ولی قند خونم حدود هفتاد هست ودکتر قلب برام گلوریپا نوشته به نظر شما مشکلی ایجاد نمیکنه چون من شغلم کارگره وکار بدنی انجام میدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید